Legfontosabb > Tervezés

DIY zuhany raklap javítás

A zuhanykabin olyan kényelmes és praktikus dolog, hogy régóta régóta elhagyta a fürdõt ennek a készüléknek a javára, amely jobban megfelel a modern életstílusnak. Azonban számos nyilvánvaló előnye ellenére a zuhanyzóknak nincsenek hátrányai - számos olyan pont van, amellyel a hagyományos fürdők nagyban felülmúlják őket.

Az egyik ilyen elem a kopásállóság. Egy egyszerű öntöttvas kád évtizedekig tarthat javítás nélkül (kivéve a zománcozott bevonat rendszeres frissítését). A zuhanytálca kifinomultabb eszközzel rendelkezik, ezért mechanikusan és elektronikusan is elég gyakran fordul elő bajok.

Ez a cikk a zuhanytálcák javításával foglalkozik: megmondjuk a bontások típusairól és okairól, valamint arról, hogy miként lehet őket megszüntetni.

A hibák okai

Egy megbízható gyártó minősített zuhanyzása csak kivételes esetekben szakadhat meg. Leggyakrabban a telepítőket vagy a felhasználókat kell hibáztatni a meghibásodások miatt. Tekintse meg a leggyakoribb okokat, amelyek miatt a raklapnak szüksége van a javításra:

 • Telepítéskor történt hibák. A szerelés során nagyon fontos a gyártó által a szerelési kézikönyvben meghatározott követelményeknek megfelelni. Tehát, ha a vezetőfülkét egyenetlen felületre helyezi, a raklapon lévő terhelés egyenetlenül oszlik el, ami károsodáshoz vezethet.
 • A működési szabályok be nem tartása. Ez elsősorban a súlyterhelésre vagy a mechanikai igénybevételre vonatkozik. A törékeny anyagokból, például akrilból vagy műanyagból készült paletták gyakran megtörnek, ha olyan súlyt helyeznek, amelyre nem tervezték. Ezenkívül kisebb apránkok és repedések is előfordulhatnak, mert nehéz tárgyakat, például zuhanyfejet dobnak a tálcára.
 • Gyári házasság. Ha a raklap hibás a gyártási szakaszban, akkor a hiba biztosan nem lesz. By the way, ez nagyon ritkán történik, és ha a jótállási időszak nem járt le, akkor nehéz lesz megoldani a problémát.

Mi a teendő

A munka mennyiségét és a szükséges eszközöket a kár súlyossága határozza meg. Könnyűek (karcolások vagy sekély repedések), közepes (kis forgácsok) és nehéz (lyukakon keresztül). Lássuk, hogy mit lehet tenni minden esetben.

Kis repedés

Ha a kár nem súlyos, akkor nagyon gyorsan foglalkozhat vele. Ehhez szükség van: zsírtalanító oldat, rongyok, kefe, akrilfesték, hogy megfeleljen a raklapnak. Először ki kell öblíteni a szennyeződéseket, törölni és zsírtalanítani a sérülés helyét. Ezt alkohollal, acetonnal vagy körömlakk-eltávolítóval lehet elvégezni. Ezután simítsa fel a festéket és a kefét, és óvatosan fedje le a repedést (száraz felületen kell dolgoznia). Szárítás után szükség esetén töltsön be egy második réteget. Egy nap után a tálca ismét használatra kész.

Mély repedés

Szinte lehetetlen megszabadulni a repedések mély vízben akrilfestékkel. Egy jobb megoldás lenne, ha az alapot akril béléssel erősítenék. Itt van két módja - megvásárolni a kész terméket vagy elkészíteni.

Ahhoz, hogy a saját kezével egy betétet készítsen, nagy mennyiségű akrilfestékre és erősítőre lesz szüksége. A keverési arányokat a csomagoláson feltüntetik - ezeket gondosan meg kell figyelni.

A munka megkezdése előtt a serpenyőt alaposan meg kell tisztítani, a szennyeződéseket el kell távolítani, zsírtalanítani és szárítani. Ezután a raklap teljes felületét egyenletesen le kell fedni az elkészített kompozícióval. Győződjön meg arról, hogy a réteg nem túl vastag, de ugyanakkor fedte le a repedéseket.

Száradás után a szabálytalanságok összetétele csiszolópapírral tisztítható.

lyuk

Kártól való károsítás esetén olyan bélést kell készíteni, amely tartósabb és összetettebb. Az akril és a keményítő mellett az epoxidot is meg kell vásárolnia.

Az előkészítő munka ugyanaz lesz, mint az előző esetben. Amikor minden készen áll, alkalmazzon réteg epoxigyantát a sérült területen. Ha száraz, töltse fel a tálca felületét akrilfestékkel és erősítővel. A második réteg szárítása után az akril lakk rá lehet tüntetni - ez még nagyobb erőt ad a terméknek.

Az alábbi videóból megtudhatja, hogyan javíthatja ki a zuhanytálcákat saját szakembere nélkül.

Hogyan cserélje ki a raklapot?

Ha a kár olyan súlyos, hogy nem lehet megjavítani, akkor a legmegfelelőbb megoldás az lenne, ha új raklapot vásárolna. A legnagyobb kihívás az, hogy találsz egy raklapot az üzletekben, ami kompatibilis a zuhanykabin méretével, alakjával és formatervezésével.

Az új zuhanytálcát tökéletesen sima felületre kell felszerelni. Ezt szigorúan vízszintesen kell elhelyezni (az építési szint nagyban megkönnyíti feladatát).

A zuhanytálca helyes felszerelését a "Leroy Merlin Russia" csatorna következő videójában tekintheti meg.

Ne felejtse el biztosítani a csatornahálózat és a zuhanykabin elvezető rendszerének szabad hozzáférését.

Mi a teendő, ha a partíció megrepedt?

A zuhanytálcák partíciói sokkal ritkábban repednek fel, mint a raklapok, mert a terhek nem olyan erősek. Ha azonban a falon vagy az ajtón lévő repedés még mindig megjelent, ne aggódjon. Alig lehet visszaszerezni a partíció ideális megjelenését, de az erőt vissza lehet állítani.

Ehhez ugyanazok a szerszámok és anyagok szükségesek, mint a raklap javításához. Az előzetes felszín előkészítése után a repedést epoxiddal kezeljük. Miután megszáradt, tegyen rá egy réteg akrilfestőt. Az utolsó szakasz a felület bevonata akril lakkal.

Akrilfürdő helyreállítása - "Acryl-MSC"

Még a fürdőkád legmegfelelőbb működése sem tarthatja örökre tökéletes megjelenését. Kis háztartási károk, karcolások, tisztítás nem megfelelő eszközökkel - mindez elhomályosítja a felületet, ami homályos, szürke, és végső soron megromolja az egész fürdőszoba megjelenését.

Nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznia, és elkezdheti lebontani a fürdőt. A modern javítási technológiák lehetővé teszik a felület fehérségének és fényes ragyogásának helyreállítását, amely sok időt és jelentős összeget takarít meg a tulajdonos számára.

A fürdő helyreállítása a zománc helyreállítására, a fürdőkád kopott felületére. A fürdő modernizációjának modern módszere az "Ömlesztett fürdő". Ezt a módszert folyékony (tömeges) akril alkalmazásával alkalmazzák. A lefedettség minősége csak az összes elvégzett munkafolyamat szabályainak kötelező betartásával érhető el. A fürdőszobai akril helyreállításának eljárása két fázisban zajlik:

Fürdőfelület előkészítés

 1. Csiszolós sweep;

A fürdő előkészítésének folyamata a rozsda és a mészkő alapos tisztításával, a szilikon és a cement maradványokkal kezdődik, a sarokcsiszolók (bolgár) segítségével, csiszoló fúvókával.

Tisztítás után a felületet kémiai összetétellel kezeljük a szerves anyag eltávolítására (fertőtlenítés).

A bevonás előtt a harmadik lépésben a fürdőterületet oldószerrel és szakemberrel kell zsíroldni.

Akril bevonat

 1. A munkadarab előállítása;

A két komponensből, az akrilből és a keményítőből álló anyagot homogén tömegig gyúrjuk. Nem ajánlott keverőgépet használni. Ehhez illesszen be egy kis feldolgozott fadarabot. Fontos, hogy az akrilát óvatosan az edény sarkában és falában keverje össze. Egy ilyen készítménynek egy ideig (5-10 perc) állni kell a felhordás előtt.

 • Az anyag felhordása a felületen;

  Folyékony akril a fürdő oldalára kis mennyiségű öntéssel töltik fel. Miután az akril bevonásra került a fürdő összes falához, meg kell kezdeni a fürdő oldalainak kiegyenlítését, majd a fel nem töltött részek faláról a spatulákkal alulról felfelé emelve. A végső szakasz a kád aljához igazodik, hogy a kád kívülről leereszkedjen és eltávolítsa a cseppeket.

  Az akril szárítása során egy fedett fürdőben nem ajánlott egy szomszédos mosogatót használni a vízcseppek behatolásának elkerülésére. 24 órán belül célszerű lezárni a fürdőszobát, hogy a por ne essen a felületre.

  Fontos! A fürdő akril helyreállításának minősége elsősorban a mester szakszerűségétől függ. Különböző cégek állítólag "behozott anyagot" kínálnak, de a fürdőhelyreállítási szolgáltatási piacon az összes meglévő akrilgyártmányt Oroszországban gyártják.

  Szagtalan anyag! Nem mérgező! A kikeményedési idő 24-36 óra!

  Garancia a munkában 3 év! Az anyag élettartama 15-20 év!

  Mesterek legalább 5 éves szakmai tapasztalattal! Regisztráció Moszkva!

  Egy szerződést kötünk és egy munkát végezzünk!

  Helyreállító fürdő folyékony akril felhasználásával

  Az akrilalapú fürdő restauráció vezető szerepet tölt be a helyreállítási technológiák jelenlegi piacán, melynek felületét vékony, de tartós, új anyagból álló réteggel fedjük le. A biztonság, a munka gyorsasága, kiváló eredményei, a bevonat tartóssága és a különböző mértékű romlottságú felületeken való felhasználhatósága miatt a helyreállítási módszert a fogyasztók széles körben használják és bízzák.

  Az akril fürdők bevonására alkalmas anyagok már számos cégnél vásárolhatók, amelyek a fürdők javítására szakosodtak. Azonban ennek az anyagnak a megmunkálása szakképzettséget és bizonyos készségeket igényel, ezért tökéletesen sima felületet kapjon csíkok, rétegek és rések nélkül, jobb tapasztalt kézművesek szolgáltatásainak használata.

  A fürdő helyreállításához szükséges eszköz

  A munka megkezdése előtt a kádat leválasztják a szennyvízcsatornáról, a szifont és a csapot eltávolítják, és a tartályba felesleges akril tartály kerül behelyezésre.

  Az előkészítési eljárás a régi bevonat eltávolításával kezdődik. A felületet alaposan meg kell tisztítani, különös figyelmet fordítva a repedésekre és forgácsokra. Különösen mély károsodás van gittal. Ezután a fürdőt kémiai kezelésnek vetjük alá speciális eszközökkel és zsírtalanítjuk, majd megszárítjuk. Csak ezután a felület bevonásra késznek tekinthető.

  A munkadarabot közvetlenül a munka megkezdése előtt készítik el. Az egyik legfontosabb jellemzője a szag és az abszolút biztonság hiánya mind a mester, mind a bérlők számára. Az akrilok elkezdenek kis csepegtetni, az oldalaktól kezdve, a perem körül. A folyamat során a mester leereszkedik alsó és alsó szintre, amíg az anyag a fürdő alját fedezi. Ezután egy spatulával simítsa ki az eljárás során keletkező sagokat, és távolítsa el az akril felesleget a leeresztő nyíláson keresztül. Az akril teljes szárításának időtartama 24-36 óra, amely után egy szifont és egy keverőt szerelhetünk be a fürdőbe, és csatlakoztathatjuk a csatornarendszerhez.

  Az akril fürdő helyreállításának előnyei

  A fürdő folyadék akril helyreállítása olyan technológia, amely számos előnnyel jár, mint más módszerek:

  • Kevesebb, mint 36 óra alatt minden fürdés megjelenik egy új termék megjelenésén. Sem a teljes csere, sem a zománcfestés nem ad ilyen időmegtakarítást;
  • A folyékony akril bevonat sokkal olcsóbb, mint egy új fürdő. És ha úgy gondolja, hogy nemcsak fürdést, hanem új vízvezetéket kell vásárolnia, valamint javítania kell a falakat és a padlót, akkor a helyreállítás előnyei nyilvánvalóvá válnak.
  • Az ömlesztett akril vékony, de tartós réteget képez a fürdő felületén. Az anyag plaszticitása ellenáll a forgácsolásnak és repedésnek. A takarékosság élettartama legalább 15 év, megfelelő gondossággal.
  • A fényes megjelenésű akril felület teljesen csúszós, még nedvesedés után is. Ezáltal a bevonat biztonságos a gyermekek és az idősek számára.
  • Az akril nem igényel komplex ellátást vagy speciális tisztítószereket. A puha ruhával vagy szivaccsal a szokásos szappan könnyedén megtisztítja a felületet. Nagyon fontos, hogy az akril megakadályozza a mikroorganizmusok kialakulását, ami a fürdőt higiénikusvá teszi.

  Örülünk, hogy meglátogatjuk ügyfeleink között!

  az "Acryl-MSK" vállalat vezetője, Vladynlav Dobrynin

  A DOBOZ KERÉKPÁROK JAVÍTÁSA

  Miután a zuhanyzó vízhez jutott a padlón? Ellenőrizze a raklapot a repedéseknél. A tálca repedésein keresztül a víz elszivároghat és felhalmozódhat a zuhany alatt.

  VAGY ÍRJA
  nbspnbsp nbspnbsp

  szolgáltatás

  Az üzlet

  Online számológép

  Az ilyen kellemetlenség komolyabb problémává válhat, például a penész megjelenése, a nedvesség szaga, valamint a zuhanytálca repedéseinek növekedése, ami már veszélyezteti az alsóbb szomszédok elárasztását és a javítás komplikációját. A legrosszabb esetben a tálca tálca cseréjét kell elvégeznie, amelynek költsége drágább, mint a javítások többszöröse. Amint talál egy kis repedést a zuhanytálcában, azonnal hívja a Bob Mesteret!

  Szakembereink sokéves tapasztalattal rendelkeznek az akril tálcák javításáért.

  A raklap javítása több lépésben történik:

  • Lerakó fülke
  • A raklap eltávolítása és javítása
  • A raklap elhelyezése a helyén
  • Zuhany beszerelése
  • Zuhanykabin tömítés

  Ezek a munkák garantálják a zuhanyzópad és a száraz padló folyamatos használatát. A lehető legrövidebb időn belül megbeszéljük a repedések zuhanytálcáit!

  • Indulás 50 perc alatt
  • A pályázatok 24 órás elfogadása
  • Jótállás a munkához

  Hogyan javítsuk meg a zuhany raklapokat?

  A zuhanytálcák javítása olyan esemény, amely függetlenül elvégezhető. Annak ellenére, hogy a vízvezeték megfelelő biztonsággal készült, még akkor is gyakran megszakad. A repedezett edény a mosási folyamatot lehetetlenné teszi, ami komoly kényelmetlenséget okoz az emberek számára.

  A legegyszerűbb megoldás a sérült darab helyettesítése. Ez azonban meglehetősen drága és hosszú. Ezeket a munkákat rendszerint csak tapasztalt szakemberek végezhetik el. Sokkal jövedelmezőbb és gyorsabb a saját kezével javítani a zuhanytálcát. Ehhez elegendő a háztartási eszközök készlete minden raktárban. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan kell megjavítani egy repedt pohárt, meg kell oldani a kellemetlen jelenség eredetének természetét.

  A raklapok károsodásának okai

  Ma az európai és ázsiai belföldi vállalkozásoknál gyártott zuhanyzók. Majdnem minden gyártó több év garanciát vállal a termékeire. Az alacsony minőségű hamisítványok megvásárlásának elkerülése érdekében ellenőriznie kell, hogy az eladó rendelkezzen-e tanúsítvánnyal és megfelelő jelöléssel a zuhanycsarnok minden részletéről. De még a legmegbízhatóbb dokumentumok sem mentik meg a raklapot a károsodástól.

  Ezek a termékek a következő okok miatt szakítanak:

  1. Termelési hiba. Sajnos ez meglehetősen gyakori jelenség, amellyel a fogyasztók szembesülnek. A házasság az üregek jelenléte a héjtömegben, a torzítás vagy a geometria megsértése. Bizonyos esetekben a gyártási technológia megsértése esetén az anyag szilárdsága lényegesen alacsonyabb, mint a deklarált paraméterek. Ha egy ilyen termék garanciális, és van egy csekk, akkor jobb, ha beveszed a boltba, vagy kicseréli egy másik hasonló termékkel.
  2. Telepítéskor történt hibák. A tapasztalatlan kézművesek által elkövetett leggyakoribb hiba az, hogy egy zuhanyzópultot egy egyenetlen felületen helyeznek el. Ez a külső terhelés egyenetlen eloszlását és az anyag belső feszültségének kialakulását eredményezi. Egy másik hiba a rögzítőeszközök túl erős vagy elégtelen meghúzása.
  3. A zuhanyzási szabály megsértése. Ezeket a termékeket nagyon óvatosan kell kezelni. Repedések fordulhatnak elő, mivel a mosogatógép túlzott nyomást gyakorol, amikor több ember áll rajta. A sérülések a nehéz és éles tárgyak egy raklapon történő leengedése után következnek be.

  Szóval, tönkretette a zuhanytálcát, mit tegyen? Miután foglalkozott a repedések okaival a tartályban, gondosan fel kell készülnie a javítási munkára.

  Eszközök és anyagok

  Az akril zuhanytálcák azonnali javítását azonnal meg kell indítani, miután károkat észleltek. Ellenkező esetben a repedés kibontakozni kezd, ami az egész tál megosztásához vezethet. Ilyen esetekben a javítás nem segít. Megtalálni a repedést, azonnal le kell állítania a zuhany működését. A tartályt alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell. Ezután hagyja el a fürdőszobát levegőztetésre. A munkát csak nedvesség és nedvesség hiányában lehet elvégezni.

  Az akril zuhanytálca tálca javításához a következő eszközökre és anyagokra van szükség:

  • éles kés;
  • olló;
  • építési szint;
  • kulcs;
  • csavarhúzó;
  • epoxi ragasztó;
  • üvegszálas;
  • akrilfesték;
  • csiszolópapírral;
  • ecset;
  • etil-alkohol;
  • fogpor;
  • rongy,
  • légzőkészülék;
  • védőszemüvegek és kesztyűk.

  A munka megkezdése előtt tanácsos eltávolítani a gyermekeket és a háziállatokat a szobából. A javítás során felhasznált reagensek mérgezőek és erős szagúak.

  Hogyan lehet javítani egy raklapot?

  A zuhanyzók tálakban való működésének során apró és mély repedések, forgácsok és lyukak keletkezhetnek. Minden esetben különálló hibaelhárítási módszerre van szükség. Javításokat kell végezni, hogy rövid időn belül ne végezhessék újra a munkát. Tekintsük azon tevékenységek listáját, amelyek a zuhany táljában különféle károsodások kiküszöbölése során valósulnak meg.

  Kis repedések tömítése

  Ez a leggyakoribb probléma a zuhanytálcákon. Ha azonnal javítja a repedést, akkor a tál pusztulása véget ér.

  Ezt a munkát a következő sorrendben kell végrehajtani:

  1. Éles késsel tisztítsa meg a repedések széleit. Meg kell kopogtatni az akril, amíg a falak a karcolás lesz az eredeti szín.
  2. Távolítsa el a port porszívóval. A kezelt anyagot etil-alkohollal törölje le.
  3. Viseljen szemüveget, légzőkészüléket és kesztyűt. Készítsen akrilt használatra.
  4. Ecsettel használjon akrilfestéket a karcoláson. A mélységtől függően ismételje meg az eljárást többször, amíg a tintaszint meg nem haladja a tál alsó szintjét.
  5. Miután a festék teljesen megszáradt, simítsa ki a csiszolópapírral való összecsapását, fokozatosan csökkenti a szemcsésséget.

  A javítás végső foka a polírozás. A felesleges költségek elkerülése érdekében fogkrém és fogpor keverékét használhatja. Ezzel a kompozícióval a tál felületét tükrözheti.

  Javítsák meg a mély repedéseket

  Ha a kár nagyobb mélységben van, akkor gyorsan elpusztíthatja az egész tálat, ami gyorsan növekszik. Ha a termék a teljes térfogatban tört ki, akkor a festés nem elegendő. Hatékonyabb intézkedéseket kell hozni.

  Itt van, mit kell tennie:

  1. Távolítsa el a tálat. Ehhez ki kell kapcsolnia a vizet, és meg kell szüntetnie az összes kommunikációt a zuhanyzóból. Ha a csavarok és anyák rozsdásodnak, szilikonos zsírral kell kezelni őket. Ez nagyban megkönnyíti a csavarás folyamatát.

  Az ilyen javítás után a raklap erősebb lesz, mint az eladás idején. Élettartama jelentősen megnő.

  Tömítés a lyukakon

  Ilyen kellemetlenség akkor fordulhat elő, ha nehéz építészeti eszközök vagy masszív öntözés esik a zuhanyzóból. Annak ellenére, hogy a probléma megoldhatatlannak tűnik, könnyen megoldható, ha ugyanazokat a háztartási eszközöket és anyagokat használja.

  A javítási furatokat a következő sorrendben kell elvégezni:

  1. Vegye ki a tartályt az alapból. Ezt nagyon óvatosan kell végrehajtani, nehogy károsítsa a széleit, és ne szakítsa meg. Tisztítsa meg a tálat mindenféle szennyeződéstől, mossa le és szárítsa meg.
  2. Tisztítsa meg a lyukak széleit az összes szennyeződéstől. Távolítsa el a kinyúló rostokat és törékeny töredékeket. Az akril zsírtalanítása orvosi alkohollal.
  3. A raklap belső felületén szilárd foltot kell alkalmazni, amely a töltőanyag és a tömítés rögzítéséhez szükséges. Ehhez használjon epoxi ragasztót és több rétegből álló tartós anyagot. A legjobb, ha üvegszálat használnak, amely ilyen célokra szolgál.
  4. Készítse elő az epoxi ragasztót a mellékelt utasításoknak megfelelően. Öntse a lyukba úgy, hogy kissé felnyúljon a serpenyő alján. Annak elkerülése érdekében, hogy üregek keletkezzenek az epoxi töltőanyagban, a gyantát több helyen át kell áthúzni.
  5. Tegyen egy másik tapaszt a ragasztott lyuk tetejére. Ebből a célból epoxi ragasztót és vékony üvegszálat használnak. Festék festés után akrilfestékkel.

  Az ilyen javításokat csak akkor lehet elvégezni, ha a lyuk átmérője nem haladja meg a 10 cm-t, ha nagyobb, vagy több lyuk van, akkor lehetetlen megszüntetni az ilyen meghibásodást. A raklap kialakítása elveszíti integritását és erejét.

  A raklapok károsodásának megakadályozása

  A zuhanycsésze problémái könnyen elkerülhetők, ha követni fogja a termék használatára vonatkozó szabályokat. Mindenekelőtt meg kell felelnie minden követelménynek egy raklap beszereléséhez. A vízkezelés során nem kell ugrálni a mosogatóra és meghívni egy kísérővel. Nagyon óvatosnak kell lennie egy fémből készült és éles szélekkel rendelkező öntöződoboz kezelésére. Amikor a magasságból esik, az öntözés megkarcolhat, megoszthatja a tálat vagy áthatolhat.

  Tiszta akril a piszoktól csak szappanos vagy alkoholos oldatok. Az aceton és a sav feloldja és károsítja az anyagot. A zuhanykabinnak beépítésével az alját megerősítheti, ami védi a töréstől és repedésektől. Ehhez téglákat helyeznek el a tálba, és a szabad helyet hab vagy szilikon töltötték.

  A raklapot rendszeresen ellenőrizni kell. Ha azonosítják, a javításokat azonnal végre kell hajtani. Tehát a raklap élettartama gyakorlatilag korlátlan.

  A zuhanykabin helyreállítása: hogyan lehet a saját kezetekhez rögzíteni a népszerű károsodást a zuhanykabinban?

  Gyönyörű, műanyagból készült kabinok gyorsan feltöltötték a világpiacot, és csendben beköltöztek a lakosság és a vidéki lakosok lakásaiba. Ők a praktikum és a funkcionalitás iránt érdeklik őket.

  Idővel a dobozok egyes elemei meghibásodnak, a többiek elhasználódnak, de a szakszerű tulajdonosok javítják a zuhanykabinokat, és javítják vagy kicserélik a részeket.

  A gyakori meghibásodások áttekintése

  A minimális funkciók vagy a drága hidromasszázs dobozokkal rendelkező gazdaságos zuhanyzók a napi higiéniára - zuhanyozásra szolgálnak.

  Néhány közülük fürdőként is használható. Ezek összetett eszközök, amelyek sok részletből állnak. Rengeteg módosítás van a dobozokról: nyitott, hasonlít egy rendes zuhanyzóval, védő válaszfalakkal, zárt, lezárt és elektronikával töltve.

  Az egyszerű kézzel összeszerelt modellek és a komplex gyári módosítások szintén meghibásodtak, egyes problémák gyakoriak. Például a bemutatott kabinok bármelyike ​​megrepedhet a védőfelületen, vagy elhagyhatja a keverőt.

  A zuhanytálcák felhasználói által leggyakrabban tapasztalt hibák listája:

  • a létra vagy a hidraulikus zár alja alá helyezett kopás;
  • a raklap deformációja vagy repedések megjelenése a felszínén;
  • ajtók vagy védőpajzsok mechanikai károsodása;
  • ajtóhengerek vagy pántok törése, amelyek felelősek a nyitásért;
  • a zuhanyberendezés hibája - öntöződoboz, tömlő, keverő.

  Komplex elektronikus vezérlésű modellek megszakíthatják az elektromos alkatrészeket, vagy szoftverhibákat okozhatnak.

  Kizárólag a szakemberek képesek az elektronikával foglalkozni önállóan, jobb cserélni a törött üvegt vagy a deformált serpenyőt, de kisebb károkat lehet rögzíteni önmagával.

  Például a görgők javításához, a raklap helyreállításához, az egészségügyi szűrő tisztításához vagy a karcolások tisztításához a műanyag képernyőn akár egy amatőr is képes.

  Útmutató a zuhanycsarnok javításához

  A szakszerű javítás a háztartások költségvetésének további pazarlása, ráadásul néha sürgősen vissza kell állítani az alkatrészeket. Ezért megtudhatjuk, hogyan javítsunk meg egy törött zuhanykabinat, szakképzett kézművesek bevonása nélkül. Csak azokat a helyzeteket vegye figyelembe, amelyekben nincs szüksége különleges képességekre.

  Hogyan térjünk vissza a keverőhöz

  A zuhanykabin beépített keverőjének szerkezete eltér a mosogatóktól vagy a fürdőszoba felett elhelyezett hagyományos típusoktól.

  Tartalmaz egy vezérlőegységet - két fogantyút és egy működő kommunikációt - vékony csövek rendszere. A forró / hideg víz váltásához az első kerámia patront lyukakkal látják el, a második a víz megfelelő irányát szabályozza.

  Értsd meg, hogy a patron hibás vagy repedt házelem, lehetséges a szivárgás. A víz szivárog, amíg a daru be van kapcsolva, vagy folyamatosan. Az első esetben a pecsét valószínűleg visel, a második - a patronban lévő repedés.

  Az ellenkezője is lehetséges - a víz nem folyik jól a zuhany alatt. Ennek oka az eltömődés: idővel a lyukak eltömődnek mész vagy korrozív lerakódásokkal.

  A probléma megoldásához a keverőegységet teljesen le kell szerelni. A munkához szüksége lesz egy csavarhúzó készletre, keskeny lábakkal ellátott fogókra. Cél: szerelje szét a keverőt, keresse meg a szivárgás okait, javítsa meg vagy cserélje ki a részét, szerelje be a készüléket.

  Amikor a zuhanytálca megrepedt: mit kell tennie, és hogyan kell megjavítani a repedést saját kezével?

  Fotók a helyszínről: O-vannoy.ru

  A modern világ diktálja a saját szabályait az embereknek, arra kényszerítve, hogy gyorsabban és gyorsabban haladjon az életen keresztül, valószínűleg azért, mert a legtöbb lakásban, valamint a magánházakban régi, terjedelmes és kényelmes fürdőket kezdtek helyettesíteni kényelmes és kompakt zuhanyzókkal, amelyek jelentősen időt takarítanak meg. ez a funkciók teljesítésével, vagyis minőségi mosás biztosításával bármikor.

  De ez nem arról szól, hogy egyáltalán, de arról a tényről, hogy a fő terhelés a zuhanyban természetesen a raklapra megy, ami a felületén számos karcolást, zsiradékot, repedést és más mechanikai sérülést okoz, amelyek először kicsinek és kisebbnek tűnnek, de aztán katasztrofális arányokat érjen el, amikor ezt a részt kicseréljük. Tehát lehetséges, hogy azonnal megszervezzék a zuhanytálca tálca javítását, ésszerű és ésszerű anyagi megoldás lesz-e, képes lesz-e megbirkózni egy ilyen nehéz feladattal, és elvégezhetjük az összes akciót otthon, és megpróbáljuk kitalálni.

  A fő okok és hulladékfajták: az akril zuhanykabin tusoló tálca javítása

  Fotók az oldalon: master-vannoi.ru

  A legkülönbözőbb típusú és típusú raklapok piacán hatalmas választék áll rendelkezésre, amelyek zuhanyozásra szolgálnak, és az anyagok széles skálájából készülnek, mindennapi és mindenki ismertté, klasszikus kerámiákká, innovatív műkővé, amely ma is felmelegedhet. Azonban a legnépszerűbbek voltak és maradnak akril raklapok, nagyon elfogadható tulajdonságaik és tulajdonságaik miatt, valamint a vevők számára meglehetősen kedvező áron. Ezen túlmenően, hogy hogyan kell kijavítani a zuhanytálcát akrilból, elég komplett információ áll rendelkezésre, vagyis mindent megtehet magának, anélkül, hogy olyan szakemberekhez fordulna, akiknek a szolgáltatásait szükségszerűen fizetik.

  A legtöbb raklappal a közönséges zuhanyozók számára megfizethető áron olyan közös anyagból készül, mint az akril. Elég erős, nem fél a hőmérséklet-csökkenéstől, vagy különösen a nedvességtől. Azonban meglehetősen törékeny, különösen akkor, ha nincs erősítése az anyag vastagságában. Ezeket a raklapokat nagyon óvatosan és gondosan kell kezelni, és ha a zuhanytálca megrepedt, akkor jobb, ha megkérdezik, mit kell tennie egy igazi szakértőből. Csak biztosan tudja, hogy megteheti, javításokat végezhet, bár akkor is, ha nem sikerül, csak újat kell kapnia.

  Itt fekszik a trükk, mert akril, amely könnyedén felszakad, karcolja meg, megszakad, gondatlanul kezelhető, vagy akár véletlenül. Igaz, nem szabad idegesíteni, mert ez az egyedülálló anyag könnyen javítható, a legfontosabb itt nem elfelejteni a pillanatot, és mindent megtenni az időben, amíg az egész felületet csúnya fekete repedések borítják, és így tovább. Az akril zuhanytálca tálcák javítása mind egy speciális műhelyben, mind otthon egyszerűen megoldható, ezért ne aggódjon, ha megpróbálja, akkor bárki kezelheti. Helyénvaló minden típusú bontást felosztani az alkategóriákba, majd javítani, mint a hulladéklerakók előfordulását, nem egy hosszú mezőben.

  Fotók az oldalon: vannaja.net

  • A legegyszerűbb karcolások, amelyek rendkívül egyszerűek és egyszerűek egy különleges, általában a fő készletben, speciálisan erre a célra tervezett kompozícióval.
  • Sekély és sekély lyukak és kisebb repedések.
  • Olyan lyukakon és furatokon keresztül, amelyekben az élek egymáshoz közelítenek vagy nem konvergálnak.

  A fő oka annak, hogy a zuhanytálca felszakad és mi a teendő

  Nyilvánvaló, hogy maga a zuhanytálca önmagában nem károsodhat, hacsak az építők vagy ön maga nem helyesen telepítette, és egyszerűen nem tudta viselni a terhelést. Minden más esetben, ha a zuhanytálcában van egy repedés, akkor valószínűleg azok, akik helytelenül kihasználják. Ezenkívül több ilyen ok is létezhet, feltétlenül részletesebben meg kell értened őket, és jobban meg kell ismerni őket. Szóval próbálja meg kategorizálni a bontásokat.

  Fotók az oldalon: kvartal-club.com.ua

  • Amint már említettük, a nem megfelelő felszerelés felszerelése, vagyis helytelen beszerelése és összeszerelése gyakran olyan következményekhez vezet, mint a zuhanytálca alapja, és az alábbiakban leírjuk, mit tegyünk ebben az esetben.
  • A raklap eredeti kezdeti hibája könnyen és egyszerűen arra vezethet, hogy könnyű felszakadni a használat során, és néha még a beszerelés idején is egyenesen.
  • A pontatlanság és a gondatlanság a zuhany használata közben szintén megszakadhat. Például minden ilyen felület fél a lyukaktól, mert ne essen valami nehezebbé őket, és a zuhany is a végzetes dolog, ami megtörte a raklapját. Zsetonok és repedések azonnal megjelennek a felületén, és javítani kell őket a szivárgás megszüntetése érdekében.

  Kitűnő zuhany: egy törés a serpenyőben és javítás lépésről lépésre és magyarázattal

  Meg kell érteni, hogy sok szempontból a tálca tálca javítása és a cikk végén található videó határozottan és élénken mutatja be az összes lehetséges opciót, majdnem közvetlenül függ a lebontás típusától. És szükség lehet néhány olyan speciális eszközre és eszközre, amely nem mindig áll a legfejlettebb otthoni kézművesek között. De ez ritkán fordul elő, és leggyakrabban minden embernek szinte mindennek szüksége van a különböző repedések, zsetonok, karcolások és lyukak lezárására.

  Kiválasztjuk a szükséges eszközt: hogyan kell javítani a zuhanytálca zuhanytálcáját

  Fotók az oldalon: GidroGuru.com

  Először is, bármit is mondhatsz, mindent meg kell készítenie, és csak akkor kezded el a saját vállalkozásodat, különösen azért, mert nem kell semmi szuperkomplexet csinálni. Ha türelmetlenül érzi a kérdés, hogy mit kell tenned, amikor a zuhanytálca felrobban, a videó segít Önnek pontos megértésében és eldöntésében. Valójában először be kell gyűjtened a szükséges anyagokat és eszközöket, és csak akkor, ha minden készen áll a javítási folyamat megkezdésére. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy el kell hagynia a munkáját, és valami mást kell keresnie, és időközben a festék megszilárdul, minden kiszárad, és a tálcát csak el kell dobni. Így az akril zuhanytálca javításának kérdése szórakoztató, de egészen igaz, válasz - mindent óvatosan, nagyon gyorsan és egyértelműen kell tennie.

  • Egészségügyi, kiváló minőségű, 90% vagy 70% -os etilalkohol, amelyet rendes gyógyszertárban vásárolhatnak vény nélkül.
  • Akril, speciális célú bélés, vagy üvegszálas darab, ha a lyuk átmegy. Ha nehéz vagy egyáltalán nem lehetséges ilyen akril bélés megtalálása az épülettárolókban, és a készletjavító készletet egyáltalán nem ajánlották fel, akkor egy kis üvegszálas üveg vásárolható meg az autóipari alkatrészgyártókban.
  • Csiszolópapír, közepes vagy nagyon kicsi.
  • A leggyakoribb szalag, amelyen az ország felét, az ollót, valamint a kefét tartjuk.
  • A kis méretű, gumiból készült raklap. Ha nincs különleges, használhatja azt, amelyikhez a csempézést elvégezte.

  Ideális esetben olyan fúrógépre is szüksége van, amely speciális fúvókákkal őrléshez, valamint egy sarokcsiszolóhoz szükséges. Természetesen a fadobozra szerelt papír és a csiszolópapír is megoldható, de sokkal hosszabb lesz, bár talán még jobb is. Ez azonban nem minden, hiszen tudnia kell, hogyan kell lezárni az akril zuhanytálca zuhanyzóját, vagyis azokat az anyagokat és anyagokat, amelyeket célszerű használni.

  A gyökér kérdés: hogyan kell lezárni egy repedést a zuhanytálcában

  Fotók az oldalról: aquagroup.ru

  Nem szörnyű kérdezni a helyes kérdéseket, mert ha vásárolsz egy raklapot egy boltban, ne felejtsd el megkérdezni, hogyan kell lezárni a zuhanytálcát, ha hirtelen felrobban, és az eladónak készen kell állnia arra, hogy válaszoljon és előre. Valójában a legfejlettebb márkák és a fogyasztási cikkeket gyártó cégek komplett mester-amatőr készletet kínálnak, vagyis csak az utasításokat követni kell, és a javító készlet a készletben található. Azonban ha véletlenül vagy szándékosan megvásárolta az ellenfutó fülkét, érdemes megtudni, hogyan kell lezárni a zuhanytálcát, ha az eredeti szállításban nincs javító készlet.

  • A paletta elkülönítése érdekében kétkomponensű akrilkompozíció szükséges. Csatlakoztassa az alkatrészeket, és azonnal készítse el, mielőtt megkezdi a javítást, különben megszárad és elveszíti tulajdonságait.
  • Egy epoxi ragasztó is igényelhet, amely két komponenssel is rendelkezik, és valamivel hosszabb száradni, mint az akrilkompozíció.
  • Egyes kézművesek azt javasolják, hogy a szokásos professzionális cipőragasztót, Dismocol-t használják, akril tusfürdők javítására. Kiváló tapadási és hidrofób tulajdonságokkal rendelkezik, azonban a konstans terhelésről lehúzható.

  Ha szembesülünk azzal a kérdéssel, hogyan zárhatjuk be a zuhanytálcát, akkor gondoljon arra, hogyan készül a felület. Meg kell tudni, hogy az akril csak egy különleges készítmény vagy egy rendes orvosi alkohol segítségével zsírtalanítható. A kőolajtermékek és az aceton oldószerek nem használhatók bármikor, mert károsíthatják az akrilt, korrodálhatják és tönkretennék.

  Hogyan zárhatja be a zuhanykabinot a saját kezével, ha a karcolás nem folyamatos

  Sokan kíváncsiak az akril zuhanytálca pecsételésének kérdésére, ha csak néhány repedés jelennek meg rajta, és még akkor is, hogy ezek egyáltalán nem átlátszóak, és általában ez megtörténhet, és meg kell történnie. Természetesen, ha nem tartja szemmel a saját raklapja állapotát, akkor valószínűleg nagyon gyorsan használhatatlanná válik, különösen olyan törékeny anyag, mint az akril. Sokkal könnyebb és gyorsabb lesz rögtön kitalálni, hogyan kell lezárni a zuhanytálcát, és rendszeresen ellenőrizni és ellenőrizni kell, mint a "hajó" lyukakkal.

  Fotók az oldalon: GidroGuru.com

  • Nem kell eltávolítania a raklapot, mivel újra kell csomagolni az összes vízvezetéket, ami nem szükséges felszíni repedés esetén.
  • Először minőségi eltávolításra van szükség az edényből, törölje le és hagyja legalább egy-két órán keresztül száradni.
  • A repedést, valamint a felszínét is fel kell törölni egy etil-alkoholba merített vattapálcával, hogy a felületet zsírtalanítsák, így biztosítva a tapadást.
  • Normál ecsettel használjon egy réteg akril kompozíciót, előkeverje az utasításokat, és hagyja, hogy kissé megszáradjon.
  • Miután az akril egy kicsit megszáradt, alkalmazhat egy második réteget, ügyelve arra, hogy ne legyen túl sok.

  Az akció megismételhető annyi alkalommal, amennyit csak akar, amíg az eredmény kielégíti Önt. Az utolsó réteg után ne feledje, hogy minél kevesebb festéket ad meg, annál jobb lesz, hogy az akril teljesen száraz legyen, de legalább két vagy három. Ha a repedés helye pontatlannak tűnik, finom csiszolópapírral járhat, majd egy szépen vékony réteggel átfestheti rajta.

  Hogyan pecsételjük meg a zuhanyzót a saját kezünkkel, ha felrobban

  Fotók az oldalon: vseovannoi.ru

  Mindent elmondtunk egy olyan repedésről, amely nem átlátható, de mit kell tennie, és hogyan kell rögzíteni a teljesen feltörött és áthatott zuhanytálcát? De ez a kérdés is egyszerű válasz, és egyáltalán nem nehéz kezelni ezt a feladatot. Igaz, nem lesz gyerekes bütykölni, de egy új raklap költsége, amelynek megvásárlását határozatlan időre elhalasztják, képes lesz arra, hogy megmentse és pénzbe helyezze valami szükségeset.

  • Az utasítások szerint szétszereljük a raklapot, végezzünk minden intézkedést szépen és módszeresen, távolítsuk el az összes hozzá csatlakoztatott egészségügyi berendezést, csaptelepet, zuhanyt, szifont és így tovább.
  • Csiszológép vagy különleges fúvókákkal ellátott fúrólyuk segítségével az átmenő lyukat gondosan ki kell terjeszteni, és éleinél egyfajta letörést kell eltávolítani, hogy a szél éles legyen. Ezt elő lehet állítani és a hagyományos csiszolópapírt, de hosszú és fájdalmasan kell dolgozni.
  • A kefét kefével ecsettel távolítsa el, hogy eltávolítsa a maradék port, törölje le nedves és tiszta ruhával, valamint alkohollal a felületek teljesen zsírtalanítására. Ügyeljen arra, hogy zsírtalanítsák, ha akril vagy epoxigyanta van.
  • Ne feledje, hogy a repedést a raklap mindkét oldalán meg kell tisztítani, még hátrányosabb és óvatosabban.
  • Vágja a tapasz üvegszálát vagy speciális akril részeit a repedés méretének megfelelően, és egy kicsit többet, és távolítsa el a letörést, ha ez lehetséges. Az üvegszálat epoxi gyantával kell impregnálni, majd a raklap hátoldalán lévő csupasz repedésre kell alkalmazni. A javítást ragasztószalaggal rögzítheti, így nem vezet, és nem csúszik ki, és hagyja, hogy egy ideig száraz legyen.
  • A serpenyõ elforgatásához és a repedés akril hozzáadásához nem nehéz.

  Fotók az oldalon: dushevayak.ru

  A száradás befejezésének ideje az akrilösszetételre vonatkozó utasításokat kell megvizsgálnia. Leggyakrabban az egy óra és az egész nap között változhat, de jobb, ha a raklap alaposan megszárad, biztosan nem fáj. A felesleges akrilát azonnal el kell távolítani, és a ragasztást ragasztószalaggal kell kötni. Ha a teljes száradást követően egyenetlenül találja magát, finoman csiszolhatja finom finom csiszolópapírral vagy speciális fúvókával ellátott fúróval, és ugyanazzal az akril kompozícióval tegye fel a festéket. De ha még most sem teljesen világos, hogy ez hogyan történhetett meg, hogy a zuhanytálca felrobbant, és mi a teendő, a videó pontosan pontosítja az esetleges félreértéseket.

  Javító zuhanytálca

  Válasszon megbízható mestereket közvetítők nélkül és 40% -ot takarít meg!

  1. Töltse ki az alkalmazást
  2. Vásároljon árajánlatot a mesterektől
  3. Válasszon művészeket ár és vélemény alapján
  Rendelje meg a javítási zuhanytálca

  Nézze meg a házat - Academic Bakulev Street, Moszkva, 4.10

  Visszajelzés a feladatról

  Vyacheslav szakszerűen és gyorsan kiküszöbölte a problémát egy zuhanykabinban. Azt javaslom.

  Nézze meg a házat - Pravdy Street, 7/9, Moszkva

  Visszajelzés a feladatról

  Vitaly a társával, vicces fickókkal dolgozik, mindent jól csinálnak. Az árcédulák valamivel átlagon felüliek

  Indulás a házhoz - Begovaya St., Moszkva, Oroszország, 125284

  Visszajelzés a feladatról

  Minden világos, professzionális, gyors. A parancsnok megtalálta a szükséges részt, a megadott időben. Azt javaslom.

  Nézze meg a házat - Brodnikov Lane, Moszkva, Moszkva

  Visszajelzés a feladatról

  A mester időben érkezett, elment a hiányzó részre, minden rendben és gyorsan beállította. Köszönöm!

  Nézze meg a házat - Moszkva, Frunze Embankment, 4

  Visszajelzés a feladatról

  Nézze meg a ház - Schelkovskoe autópálya, Schelkovo, Moszkva régió CHT Rayki

  Visszajelzés a feladatról

  Megegyeztek, mindent gyorsan

  Nézze meg a házat - Simferopol Boulevard, Moszkva, Moszkva

  Visszajelzés a feladatról

  Minden időben és hatékonyan működött.

  Indulás otthonra - Khimki, Moszkva régió

  Visszajelzés a feladatról

  nem nagyon szépen végzett munka, de gyorsan.

  Nézze meg a házat - Új Moszkva, pos. Kijev

  Visszajelzés a feladatról

  Nagyon köszönöm Vitalyt. Minden időben történik.

  Indulás a házhoz - Pavel Andreev, 4

  Visszajelzés a feladatról

  Hálát fejezek ki Vitalijáért az elvégzett munkának! Nem késettem, gyorsan és hatékonyan végeztem a feladatot!

  Indulás otthonra - Generalla Karbysheva Blvd.

  Visszajelzés a feladatról

  Nagyon örülök, hogy a mester a következő napon kiderült, hogy feladatom. Örülök, hogy a rakéta mögött hajtott az autójában, elvitte a raktárból, hívta a munka közben, és boldog volt a leleményességével, mert azt javasolta, hogy felhívom a raktárigazgatást, hogy kérje őket, hogy gyorsabban hajtsanak végre dokumentumokat. A feladat elvégzése után kiderült, hogy Vitalij sok szükséges eszközzel rendelkezett, köztük egy fűrészt is, amely hasznos volt, és saját anyaga is van (hab a raklap rögzítéséhez). Tetszett, ahogy Vitali vezetett a feladat végrehajtási idején keresztül, ami eltávolította a szemetet. Ajánlom ezt a művészt és szeretnék neki sikereket.

  1. Hasonlítsa össze a kifejezéseket, és válassza ki a legjobbat.
  2. Visszajelzés csak az érdeklődő szakemberektől
  3. Ne pazarolja el az időt a közvetítőkkel való kommunikációban

  A gyártási hibák, a gyenge minőségű anyagok gyártása vagy gondatlan kezelése miatt gyakran szükség lehet a tálca tálca javítására, mivel ez talán a legfontosabb alkotórésze a tervezésnek.

  Palettás anyagok

  Jelenleg az ipar többféle terméket termel:

  • Fém - viszonylag olcsó, de korróziónak van kitéve, így mindig vízálló zománc védő réteggel van ellátva. Kiváló hővezető képességük van;
  • Kerámia - esztétikus megjelenésű, meglehetősen nehéz, aminek következtében a szerkezet stabilitása elért. A hátrányok közé tartozik az anyag túlzott törékenysége;
  • Akril vagy műanyag - könnyen karbantartható, tökéletesen mosható szennyeződéstől és üledéktől. Van egy kis súlya és elfogadható ár, ennek köszönhetően széles körben elterjedt.

  A zuhanytálca javítását a következő esetekben kell végrehajtani:

  • A raklap alján vagy a test mechanikai deformációjával megrepedt;
  • A tömörség és a vízáramlás sérülése;
  • A paletta testének a kiindulási helyzethez viszonyított elfordulása;
  • Nem megfelelő kiáramlás a szennyvízrendszerbe vagy teljes hiánya.

  Javító zuhanytálca

  Cseréink közvetítő szolgáltatásokat nyújtanak az ügyfeleknek, akik bizonyos háztartási problémákkal szembesülnek, és olyan szakemberek, akik képesek megoldani ezt a problémát. És eldönteni "nem egy kullancsot", miután megkapta a fizetést, és eltűnt a nézet után, hanem hogy végezze el a munkát úgy, hogy az ügyfél teljesen elégedett legyen mind a határidőkkel, mind a végzett munka minőségével. Házigazda a házban elérhető minden lakos, St. Petersburg és Moszkva, valamint a külvárosokban. A szakértők a zuhanyzókabinok javítását és szervizelését végzik:

  • A kabin térének feszességének helyreállítása;
  • Ajtók és falak cseréje mechanikai sérülés után;
  • Javító zuhanytálca;
  • Az elektronika világításának és meghibásodásának hiánya;
  • Hidromasszázs, gőzgenerátor, adagoló működtetésének hibás megszüntetése;
  • A keverő javítása és cseréje.

  Hogyan javítsuk meg a zuhany raklapokat?

  A zuhanytálcák javítása olyan esemény, amely függetlenül elvégezhető. Annak ellenére, hogy a vízvezeték megfelelő biztonsággal készült, még akkor is gyakran megszakad. A repedezett edény a mosási folyamatot lehetetlenné teszi, ami komoly kényelmetlenséget okoz az emberek számára.

  A legegyszerűbb megoldás a sérült darab helyettesítése. Ez azonban meglehetősen drága és hosszú. Ezeket a munkákat rendszerint csak tapasztalt szakemberek végezhetik el. Sokkal jövedelmezőbb és gyorsabb a saját kezével javítani a zuhanytálcát. Ehhez elegendő a háztartási eszközök készlete minden raktárban. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan kell megjavítani egy repedt pohárt, meg kell oldani a kellemetlen jelenség eredetének természetét.

  A raklapok károsodásának okai

  Ma az európai és ázsiai belföldi vállalkozásoknál gyártott zuhanyzók. Majdnem minden gyártó több év garanciát vállal a termékeire. Az alacsony minőségű hamisítványok megvásárlásának elkerülése érdekében ellenőriznie kell, hogy az eladó rendelkezzen-e tanúsítvánnyal és megfelelő jelöléssel a zuhanycsarnok minden részletéről. De még a legmegbízhatóbb dokumentumok sem mentik meg a raklapot a károsodástól.

  Ezek a termékek a következő okok miatt szakítanak:

  1. Termelési hiba. Sajnos ez meglehetősen gyakori jelenség, amellyel a fogyasztók szembesülnek. A házasság az üregek jelenléte a héjtömegben, a torzítás vagy a geometria megsértése. Bizonyos esetekben a gyártási technológia megsértése esetén az anyag szilárdsága lényegesen alacsonyabb, mint a deklarált paraméterek. Ha egy ilyen termék garanciális, és van egy csekk, akkor jobb, ha beveszed a boltba, vagy kicseréli egy másik hasonló termékkel.
  2. Telepítéskor történt hibák. A tapasztalatlan kézművesek által elkövetett leggyakoribb hiba az, hogy egy zuhanyzópultot egy egyenetlen felületen helyeznek el. Ez a külső terhelés egyenetlen eloszlását és az anyag belső feszültségének kialakulását eredményezi. Egy másik hiba a rögzítőeszközök túl erős vagy elégtelen meghúzása.
  3. A zuhanyzási szabály megsértése. Ezeket a termékeket nagyon óvatosan kell kezelni. Repedések fordulhatnak elő, mivel a mosogatógép túlzott nyomást gyakorol, amikor több ember áll rajta. A sérülések a nehéz és éles tárgyak egy raklapon történő leengedése után következnek be.

  Szóval, tönkretette a zuhanytálcát, mit tegyen? Miután foglalkozott a repedések okaival a tartályban, gondosan fel kell készülnie a javítási munkára.

  Eszközök és anyagok

  Az akril zuhanytálcák azonnali javítását azonnal meg kell indítani, miután károkat észleltek. Ellenkező esetben a repedés kibontakozni kezd, ami az egész tál megosztásához vezethet. Ilyen esetekben a javítás nem segít. Megtalálni a repedést, azonnal le kell állítania a zuhany működését. A tartályt alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell. Ezután hagyja el a fürdőszobát levegőztetésre. A munkát csak nedvesség és nedvesség hiányában lehet elvégezni.

  Az akril zuhanytálca tálca javításához a következő eszközökre és anyagokra van szükség:

  • éles kés;
  • olló;
  • építési szint;
  • kulcs;
  • csavarhúzó;
  • epoxi ragasztó;
  • üvegszálas;
  • akrilfesték;
  • csiszolópapírral;
  • ecset;
  • etil-alkohol;
  • fogpor;
  • rongy,
  • légzőkészülék;
  • védőszemüvegek és kesztyűk.

  Raklapjavító eszközök

  A munka megkezdése előtt tanácsos eltávolítani a gyermekeket és a háziállatokat a szobából. A javítás során felhasznált reagensek mérgezőek és erős szagúak.

  Hogyan lehet javítani egy raklapot?

  A zuhanyzók tálakban való működésének során apró és mély repedések, forgácsok és lyukak keletkezhetnek. Minden esetben különálló hibaelhárítási módszerre van szükség. Javításokat kell végezni, hogy rövid időn belül ne végezhessék újra a munkát. Tekintsük azon tevékenységek listáját, amelyek a zuhany táljában különféle károsodások kiküszöbölése során valósulnak meg.

  Kis repedések tömítése

  Ez a leggyakoribb probléma a zuhanytálcákon. Ha azonnal javítja a repedést, akkor a tál pusztulása véget ér.

  Kis repedés a raklapon

  Ezt a munkát a következő sorrendben kell végrehajtani:

  1. Éles késsel tisztítsa meg a repedések széleit. Meg kell kopogtatni az akril, amíg a falak a karcolás lesz az eredeti szín.
  2. Távolítsa el a port porszívóval. A kezelt anyagot etil-alkohollal törölje le.
  3. Viseljen szemüveget, légzőkészüléket és kesztyűt. Készítsen akrilt használatra.
  4. Ecsettel használjon akrilfestéket a karcoláson. A mélységtől függően ismételje meg az eljárást többször, amíg a tintaszint meg nem haladja a tál alsó szintjét.

 • Miután a festék teljesen megszáradt, simítsa ki a csiszolópapírral való összecsapását, fokozatosan csökkenti a szemcsésséget.
 • A javítás végső foka a polírozás. A felesleges költségek elkerülése érdekében fogkrém és fogpor keverékét használhatja. Ezzel a kompozícióval a tál felületét tükrözheti.

  Javítsák meg a mély repedéseket

  Ha a kár nagyobb mélységben van, akkor gyorsan elpusztíthatja az egész tálat, ami gyorsan növekszik. Ha a termék a teljes térfogatban tört ki, akkor a festés nem elegendő. Hatékonyabb intézkedéseket kell hozni.

  Itt van, mit kell tennie:

  1. Távolítsa el a tálat. Ehhez ki kell kapcsolnia a vizet, és meg kell szüntetnie az összes kommunikációt a zuhanyzóból. Ha a csavarok és anyák rozsdásodnak, szilikonos zsírral kell kezelni őket. Ez nagyban megkönnyíti a csavarás folyamatát.

  Bontó raklap

 • Tisztítsa meg a szennyeződést a szennyeződés, a vízkő és a penész mindkét oldalán. Szappanos vízzel alaposan mossa le, tiszta vízzel öblítse le és törölje szárazra.
 • A rés szélesebbé tétele érdekében eltávolítja a plakkokat, a szennyeződéseket és a törékeny anyagokat a falaiból, amelyek rostokra szétváltak. Ha ilyen igény mutatkozik, akkor egy átmenő lyukat kell készíteni.
 • A csiszolópapír fenékrésze és a tartály munkadarabja. Kezelje a felületet 5 cm-es szélességgel minden oldalon. Távolítsa el a port, zsírtalanítsa az akrilát orvosi alkohollal.
 • Ragadja fel az epoxi ragasztót, súrolja vele a tálca hátsó oldalát, és összpontosítson a csiszolt papírra helyezett helyeken. Nyomja meg normál gézt vagy üvegszálat szorosan az epoxi ragasztóval szemben. Az eljárást a rés méretétől függően 3-4 alkalommal ismételjük meg.

 • Az elülső oldalon töltse fel a rést epoxi ragasztóval. Várjon egy napig, amíg teljesen meg nem erősödik. Homokozza fel a ragasztót és réteggel több réteg akril festékkel.
 • Az elülső felületet csiszolni és fényezni. Helyezze a terméket a helyére, csatlakoztassa a kommunikációt, ellenőrizze a lefolyó hatékonyságát.

  Az ilyen javítás után a raklap erősebb lesz, mint az eladás idején. Élettartama jelentősen megnő.

  Tömítés a lyukakon

  Ilyen kellemetlenség akkor fordulhat elő, ha nehéz építészeti eszközök vagy masszív öntözés esik a zuhanyzóból. Annak ellenére, hogy a probléma megoldhatatlannak tűnik, könnyen megoldható, ha ugyanazokat a háztartási eszközöket és anyagokat használja.

  A javítási furatokat a következő sorrendben kell elvégezni:

  1. Vegye ki a tartályt az alapból. Ezt nagyon óvatosan kell végrehajtani, nehogy károsítsa a széleit, és ne szakítsa meg. Tisztítsa meg a tálat mindenféle szennyeződéstől, mossa le és szárítsa meg.
  2. Tisztítsa meg a lyukak széleit az összes szennyeződéstől. Távolítsa el a kinyúló rostokat és törékeny töredékeket. Az akril zsírtalanítása orvosi alkohollal.
  3. A raklap belső felületén szilárd foltot kell alkalmazni, amely a töltőanyag és a tömítés rögzítéséhez szükséges. Ehhez használjon epoxi ragasztót és több rétegből álló tartós anyagot. A legjobb, ha üvegszálat használnak, amely ilyen célokra szolgál.
  4. Készítse elő az epoxi ragasztót a mellékelt utasításoknak megfelelően. Öntse a lyukba úgy, hogy kissé felnyúljon a serpenyő alján. Annak elkerülése érdekében, hogy üregek keletkezzenek az epoxi töltőanyagban, a gyantát több helyen át kell áthúzni.
  5. Tegyen egy másik tapaszt a ragasztott lyuk tetejére. Ebből a célból epoxi ragasztót és vékony üvegszálat használnak. Festék festés után akrilfestékkel.

  Az ilyen javításokat csak akkor lehet elvégezni, ha a lyuk átmérője nem haladja meg a 10 cm-t, ha nagyobb, vagy több lyuk van, akkor lehetetlen megszüntetni az ilyen meghibásodást. A raklap kialakítása elveszíti integritását és erejét.

  A raklapok károsodásának megakadályozása

  A zuhanycsésze problémái könnyen elkerülhetők, ha követni fogja a termék használatára vonatkozó szabályokat. Mindenekelőtt meg kell felelnie minden követelménynek egy raklap beszereléséhez. A vízkezelés során nem kell ugrálni a mosogatóra és meghívni egy kísérővel. Nagyon óvatosnak kell lennie egy fémből készült és éles szélekkel rendelkező öntöződoboz kezelésére. Amikor a magasságból esik, az öntözés megkarcolhat, megoszthatja a tálat vagy áthatolhat.

  Tiszta akril a piszoktól csak szappanos vagy alkoholos oldatok. Az aceton és a sav feloldja és károsítja az anyagot. A zuhanykabinnak beépítésével az alját megerősítheti, ami védi a töréstől és repedésektől. Ehhez téglákat helyeznek el a tálba, és a szabad helyet hab vagy szilikon töltötték.

  A raklapot rendszeresen ellenőrizni kell. Ha azonosítják, a javításokat azonnal végre kell hajtani. Tehát a raklap élettartama gyakorlatilag korlátlan.