Legfontosabb > Tervezés

Rack mennyezet a fürdőszobában: hogyan kell telepíteni csináld magad

Felfüggesztés kialakítása a fürdőszobában végez egy sor technikai funkciók: maszk hibák mennyezet felülete szolgál kiváló keretet biztosít a beépített világítással, hogy hozzon létre egy egyedülálló projekt kellemes stílusban.

Szakemberek könnyen megbirkózni a gipszkarton, és húzó szerkezetek, de a rajongók kell kezdeni egy egyszerűbb lehetőség: saját install fogasléces mennyezet a fürdőszobában - gyorsan és olcsón.

A sínek felfüggesztett szerkezetének típusai

A modern műanyag és alumínium panelek prototípusa a szokásos bélés, amelyet még mindig falburkolatok és mennyezetek használnak.

A különböző hosszúságú keskeny hosszú lécek könnyen felszerelhetők, ezért gyakran használják házak, melléképületek, pincék, padlások befejezéséhez.

Az Advent a piac és a könnyebb díszítő elemek műanyagból kibővített díszítő felfüggesztett struktúrák - a legalkalmasabb a javítás fürdőszoba, WC és konyha.

A műanyag sokoldalúságának köszönhetően az álmennyezetek áldozattá váltak a mennyezet díszítéséhez a fürdőszobában. Az előnyök vitathatatlanok: olcsó költségek, gyors telepítés, sokoldalú tervezés, gyors javítás

Az anyag gyártás minden népszerű bárban, mely a szupermarketek, vannak osztva a műanyag és az alumínium. PVC iemeztagok szabványos hossza 2,5 m - 3 m - 4 m (a 6-méteres részek, de a tipikus fürdőszoba szükség van rájuk), de különböznek a szélessége.

A telepítés után 25-30 cm széles lapok szilárd bevonatnak tűnnek, mivel nincsenek határozott határok vagy betétek. A keskeny lécekre hasonlító elemeket fogjuk élni, azaz szélességük 85 mm, 100 mm és 150 mm.

Alumínium lamellák nem félnek a fröccsenő víz és ellenállnak a termikus sokk, és azok különböző minták - a hagyományos fehér fényes spray aranyozott - lehetővé teszi, hogy hajtsák végre a fantasztikus projekt

A Reiki nem csak méretben, hanem formában is különbözik. Az építők között vannak "a" kategóriákba sorolásuk.

Például, elemek derékszögű és tiszta konfiguráció úgynevezett német lekerekített élekkel - olasz és szokatlan, azzal jellemezve, hogy komplex formák és további nehézségek a telepítés során - design.

Íme néhány dekoratív műanyag panel:

Lágy, lekerekített sarkokkal ellátott elemek, fő részek és betétek hossza - 3 m vagy 4 m, lehetséges perforációjú változatok (lyuk átmérője 1,5 mm)

V-alakú díszítő elemek, amelyek betétek szerepét játssza a fő, a háttér részletei között. Rendelhető színek: fehér, arany, ezüst matt vagy fényes, króm

Cube alakú díszítő betétek, amelyek kitöltik a nyílt mennyezetet. A betétek színe (arany, ezüst, króm, fehér) a fő háttérvel ellentétben kerül kiválasztásra

Ezek vagy más részletek kiválasztása során a falak burkolatára, a bútorok színére, a világítási funkciókra kell összpontosítani, és biztosítani kell, hogy a sínek kialakítása ne mondja ellent a választott stílusnak.

Rack mennyezeti do-it-yourself: részletes fénykép telepítési utasítás

Vegye fontolóra, hogyan szerelje fel gyorsan egy rack-mennyezetet a fürdőszobában, minimálisan alacsony költségű alkatrészeket használva. Ez a kézikönyv hasznos a kezdők számára, hogy megismerkedjenek a felfüggesztett struktúrák részleteivel.

A beszerelési eljárás megegyezik az alumínium, acél vagy műanyag alkatrészek használatától függetlenül.

A telepítési idő beállítása

Ne felejtsük el, hogy a felfüggesztett álmennyezet felépítése - csak a fürdőszoba javításának egyik szakasza, ezért előzetesen meg kell határozni a helyét más munkák között.

Leggyakrabban az építési tevékenységek mozognak az alulról felfelé, vagyis először a padlóra, majd a falakat koptatják, és végül felfüggesztett szerkezetet állítanak fel. Ez a legpontosabb és logikusan megmagyarázható rend.

A pályák felszerelése és a sínek szerelése gyors és "tiszta" folyamat, mint például a gránitfalakkal díszítve. Gyakorlatilag nincs szennyeződés és törmelék, és a legnehezebb esemény a perem pontos telepítése és a felfüggesztések telepítése.

Ne felejtsük el, hogy a lógó elemek beszerelésével párhuzamosan világító eszközök - fényszórók, csillárok vagy rejtett világítás

A befejező álmennyezet lehetővé teszi a falak magasságának beállítását, a díszítés hibáit. Például egy csekély rés a csempe és a mennyezet között könnyű fedezni a lógó szerkezetet.

És itt nem lesz szükség felidézni a rack-mennyezet további előnyeit: előkészítés nélkül bármikor előállítható, egyszerűen egy profil beillesztésével és a kívánt panelszám beírásával.

Egyszerűen fogalmazva, ez a mennyezet költségvetési verziója, amelyet az építési folyamat bármely szakaszában lehet felépíteni vagy szétszerelni.

Mi útmutatást fogunk adni a rack fehér mennyezetének kialakításához. Kívánt esetben díszítheti színes betétekkel, installálhatja a spotlámpákat, vagy használhat más méretű lécet is.

Előkészítő szakasz - anyagok és eszközök

Először is a jelölés eszközei szükségesek, mivel a helyesen mért távolságok és intervallumok gyönyörű eredményt biztosítanak. Tehát szükség van:

 • marker;
 • négyzet alakú;
 • mérőszalag;
 • konstrukciós vezeték (opcionális);
 • (előnyösen lézer).

Ezen egyszerű szerelvények segítségével minden előzetes munka elvégezhető. Az első lépés egy vezetőprofil telepítése, amely az egész terem peremén fut, ezért fontos a jövőbeli struktúra magasságának kiszámítása.

A nyomelem lehet a legfelső kerámia csempe, és a széle - egyfajta útmutató.

A lézer szint a fürdőszoba javításának bármely szakaszában szükséges, különösen - jelöléskor. A csempék, a burkolólapok felállítására, különböző típusú függesztett szerkezetek összeszerelésére szolgálnak.

Ha műanyag panelek vagy gipszréteg van a falakon, akkor számolni kell a padlóról. Miért nem a mennyezetről?

Az a tény, hogy egyes otthonokban a álmennyezeti egyenetlen, és ha navigálni, akkor lehet, hogy design a lejtőn - ez a hiba azonnal nyilvánvaló.

A jelölőeszközökön kívül ollókra (vagy építő késre), fúrógépre (perforator), csavarhúzóra és csavarhúzóra van szükség. A műanyagot egyszerűen vághatjuk egy szokványos késsel.

De ha alumínium paneleket választasz, különleges fémollókat kell kapnod. Mint látható, kevés eszköz van.

A fém ollók hasznosak lehetnek alumínium panelek, acélvezetők és más fémalkatrészek, köztük dekoratív sarkok és betétek vágásához

A szükséges anyagok listája:

 • mennyezeti panelek - műanyagból vagy alumíniumból készült lécek 85 és 150 mm szélesek;
 • vezető fémprofil;
 • Kereszteződés (abroncsok szerelése a sínekhez) és felfüggesztések;
 • dekoratív lábazat;
 • kötőelemek (dugók, csavarok).

A vásárlás előtt számolni kell a részek hozzávetőleges mennyiségét. Hogyan lehet megmenteni? Ügyeljen a termékek hosszára.

Ha a fürdőszoba szélessége csak másfél méter, akkor érdemes megvásárolni 3 méteres alkatrészeket, felosztani őket félre és választani a "kereszt" design.

A volumetrikus helyiségekben 4, ritkábban - 6 méteres paneleket vásárolunk. Ha díszítő betétekkel szeretné díszíteni a mennyezetet, vegye fontolóra szélességüket az alapelemek vásárlásakor

Kiszámítása a hordozó profil a következő: Ha a fürdő szoba nem több, mint 2,5 m, elegendő 2 soraiban, azaz legfeljebb 5 m Ismerve a számát és hosszát a gumiabroncs, kiszámítja tiszta szuszpenziók - egy világos mennyezet szuszpenzióját 2-3 gumiabroncs..

Vegyél egy alkatrészkészletet, vigyázz a pótalkatrészekre, amelyek hasznosak lehetnek a következő javítással.

Peremvezetők telepítése

Tegyük fel, hogy megmértük az áramlás magasságát, és jelöltük azt a vonalat, amelyen a négy oldal vezetõi áthaladtak. A távolság a mennyezetig - 10-20 cm.

Az alábbiakban lehetetlen, mivel a szoba szűknek tűnik, ők nem is javasolják fent, hogy hagyjanak helyet a technikai manőverek - a készülék a világítási rendszer. Telepítés előtt ellenőrizzük a mérések pontosságát egy szinttel.

Vágja le a csapágyprofilot az oldalhosszúságú szegmensekre, fémvágó ollóval.

Mindegyik szegmenst széles oldalra alkalmazzuk a kívánt vonalra, fúrja a lyukakat a fémen keresztül, rögzítse azokat csavarral közvetlenül a fémen keresztül. A lyukak közötti távolság körülbelül 40 cm.

Ha a profil a csempe tetejére kerül, győződjön meg róla, hogy a jelek nem esnek két csempe csomópontjára. Ebben az esetben jobb, ha nem egy lyukasztást használ a fúráshoz, hanem a fúró és a speciális fúró kerámiához.

Helyezze az útmutatókat váltakozva az összes falra, a sarokelemekbe, amelyek beillesztik az egyik profilt a másikba. Minden egyes új szegmens telepítésekor lézersugárzási szintet alkalmazunk - az általános telepítés után bármilyen előítélet észrevehető

Az eredménynek sík keretnek kell lennie, amely körülveszi az egész szobát. Ez támogatja a sínek telepítését és dekoratív funkciót.

A felfüggesztések és a pályák felszerelése

A felfüggesztések (fém perforált lemezek, amelyeken gumiabroncsokat szerelnek fel) rögzítésre kerülnek az áramláson, a lyukak felületén a lyukak fúrása.

A speciálisan kialakított lyukakat kalapáljuk, majd egy csavarhúzóval vagy csavarhúzóval két csavart helyezzünk be.

Amikor a felfüggesztések szilárdan vannak rögzítve, mindkét végén mindkét végét visszahajtjuk. A végek között és a futófelületen gumiabroncsok, a panelek telepítésének alapja

Az abroncsokat vontuk, felfüggesztéssé tesszük és megbízhatóan rögzítjük őket a szükséges magasságú csavarokkal. A felfüggesztés többi szabad vége hajlított felfelé úgy, hogy ne zavarja a sínek rögzítését.

A megfelelő felszereléssel a keresztmetszetnek szembe kell nénie az ellenkező falakkal és a csapágyprofil felett kell lennie. Az egyes rögzített részek helyzetét szinttel ellenőrizzük.

Ez úgy történik, hogy a gumiabroncs nem elég a hely teljes hosszában. Ebben az esetben növelni kell. A beillesztett végállás végén egy másik felfüggesztést szerelünk fel, leengedjük a hiányzó szegmenst, és rögzítjük a szerkezetet.

Ezzel a munkatervezéssel befejeződik, még mindig össze kell szerelni a mennyezetet, a tervezett projektnek megfelelően (az egész, átlósan, kombinálva).

Mennyezeti szerelés

Kiveszük a csomagokból a léceket, eltávolítjuk a védőfóliát. Ettől a ponttól nem ajánlott a műanyag vagy alumínium panelek csomagolását, nehogy véletlenül károsítsa a széleket vagy a felső díszítő réteget.

A helyiség hosszúsága vagy szélessége mentén vágószelvényekre vágva.

Másik megoldás, hogy az állvány és egyenként helyezze be a végeit a vezető falprofilt és központi része a patent a gém (ahol külön fogak terveztek erre a célra)

Az utolsó rakás nem mindig illeszkedik a szélességhez, néha vágásra van szüksége. Pattintsa be az utolsó részletet - a mennyezet készen áll.

A mi esetünkben - a mennyezet zárt típusú, azaz a panelek szorosan egymáshoz vannak kötve, szilárd bevonatot alkotva, rések nélkül. Ha a tervek megnehezítik a díszítőelemek beszerelését, akkor a lécek között rés maradjon - a betétek szélessége. Díszítő betétek a fővel együtt, váltakozva

Még befejezni kell a világítási rendszer telepítését.

Szerelvények szerelése

A csillár felszerelése nem érdekel minket, mivel nem illik jól a rack mennyezetéhez. A legegyszerűbb és legjobb megoldás egy spotlámpa. Helyük bármelyik lehet:

 • a helyiség peremén;
 • hosszú falak mentén;
 • átlósan;
 • munkahelyeken;
 • lépcsős, stb.

Tény, hogy az oroszlánrész a rendszerben előkészítve van. A sínek rögzítése előtt meg kell határozni a kábelezést, a lámpatestek rögzítési pontjához, és a lyukak vágásához szükséges méreteket.

Ebben az esetben a mennyezet behelyezése után továbbra is a lámpák rögzítése és a lámpa csavarozása.

A LED-lámpák jobbak, mint mások, fürdésre alkalmasak, nem melegítik fel a mennyezet felületét, energiát takarítanak meg és a fény természetes fényhez közelítenek.

A lámpa megjelenése bármilyen lehet, de színesnek kell lennie a panelekkel és a szoba stílusával.

A legnépszerűbb modellek kerek ezüst vagy arany, de több száz eredeti lámpa díszített strassz, cseh üveg, színes árnyalatok vagy medálok.

Rácsos mennyezetek kialakításának titkai

Miután úgy döntött, hogy saját kezűkkel egy süllyesztett mennyezetet hoz létre a fürdőszobában vagy a WC-ben, még a munka megkezdése előtt gondolja át a tervezést. Hihetetlen hatás érhető el, tekintettel a sínek szerkezetére vagy helyére.

A legegyszerűbb opció, amelyet univerzálisnak nevezhetünk, fehér panelek beillesztések és rajzok nélkül, beépített lámpákkal. Alkalmas egy klasszikus stílusú vagy modern változatban lévő fürdőszobához.

A fehér fényes és matt lamellák fő előnye a kiváló színek és textúrák kompatibilitása. Minden fehér árnyalat összhangban van a pasztell falburkolattal és a sötét burkolatokkal.

Fekete mennyezet szűk betétekkel azonos színűnek tűnik, különösen a krómozott kiegészítők és a fényes vízvezetékek hátterében.

Vigyázzon a fekete árnyalatok használatára. Ne felejtsük el, hogy a sötét hangok szűkítik a helyet, a fekete mennyezet pedig vizuálisan csökkenti a falak magasságát. Az ellentétes hatás eléréséhez használjon fényvisszaverő fényt vagy tükörbetéteket.

Népszerű rack mennyezet ezüst vagy arany ékezetekkel. Két előnye van: növeli a színes panelek díszítő képességét, és jól illeszkedik a krómozott részletekkel ellátott dekorációhoz.

Próbáld meg ne keveredni az aranyat és az ezüstöt a fürdőszoba belsejében, vagy használd őket nagy mennyiségben: a színek elveszítik vonzerejét, túlságosan elkapják őket, vonzzák magukhoz a figyelmet. A világos ezüst vagy arany dekoráció épp ellenkezőleg, elegánsnak és megfelelőnek tűnik.

Ha elegendő szakértelemmel rendelkezel a felfüggesztett struktúrák telepítéséhez, akkor kísérletet tehet és létrehozhat összetett tervezésű kombinációt, különböző színű sínek textúrájával és elrendezésével

Az egyik tervezési szabály az élénk színek vagy a ragyogó részletek használatának mérséklésére vonatkozik. Ha a fürdőszobában lévő mennyezet túlságosan kifejező, próbálja minimalizálni a falak díszítését.

Végül - egy kombinált felfüggesztési szerkezet telepítésének lehetősége.

Rack mennyezet a fürdőszobában - kiválasztás és telepítés

Felfüggesztett szerkezetek a mennyezeten a zuhanyzóban nem csak díszítik a szobát, hanem gyakorlati funkciókat is. A funkcionális keret megbízhatóan elrejti az esztétikai kommunikációt. Egy másik kérdés az, hogy milyen designot vagy modellt válasszon? Ehhez bizonyos feltételeknek meg kell felelni, például a kézzel történő felszerelés lehetőségének. Ezenkívül figyelembe kell venni, hogy a fürdőszoba egy adott hely.

A befejező anyagok és háztartási tárgyak zománcozásának működését a szoba jellemzői bonyolítják. Rendszerint nehézségek merülnek fel a fokozott páratartalom, hőmérsékletváltozás, gomba vagy penész előfordulása, valamint egyéb negatív tényezők miatt. Ezenkívül a fürdőszobának a jövőben kialakított burkolatának tartóssága, tartóssága, megbízhatósága és egyéb előnye is lehet. Miért kell részletesen megközelíteni a felfüggesztés szerkezetét?

erősségek

A fürdőszobai rack mennyezeteinek számos előnnyel kell rendelkezniük ahhoz, hogy a különböző negatív körülményeknek is eleget tudjanak tenni. Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben a mennyezet megjelenésének magas követelményeket kell teljesítenie, és teljesítenie kell a közvetlen funkcióját. Kívánatos, hogy a telepítés kézzel történjen. Végül is a keret telepítése az egyik legfontosabb esemény.

 1. Ellenállás vízzel való teljes érintkezésben. Ez a típusú padló nem rozsdásodik meg idővel, nem oxidálódik és nem rothad. Azonban figyelmet kell fordítania a horganyzott acélból készült akasztókra, amelyek gyenge pontja a tervezésnek.
 2. Maszkolási kommunikáció. A fürdőszobában elhelyezett rack mennyezetek mindenféle kommunikációt vívnak vízcsövek vagy elektromos vezetékek formájában. Ezenkívül továbbra is ingyenes hozzáférést biztosítanak számukra, ami szükség esetén szükséges lehet.
 3. Egyszerű kezelés. Ennek a keretnek az egyszerű kezelése maga az anyag. A szerény termékei lehetővé teszik, hogy szünetet tartsanak az állandó tisztítással a tulajdonosuknak, hiszen mindössze annyit kell tennie, hogy évente egyszer törölje le a mennyezetet.
 4. Maszkolási hibák. Nem titok, hogy az otthonokban sok mennyezet nem felel meg a magas minőségi előírásoknak. A hibák kiküszöbölése gyakran jelentős pénzeszközöket igényel. A fürdőszobában elhelyezett rack mennyezet segít a probléma megoldásában, mivel tökéletesen elrejti a szabálytalanságokat, és nincs varrása.

Ezek a technológiai és működési jellemzők segítenek a vasútnak abban, hogy a hazai piac egyik vezetője maradjon. A legfontosabb előnyök a saját kezükbe való könnyű beépítés, valamint a nem kívánatos gondoskodás révén lehetővé teszik a keretnek a kívánatos megszerzést. Ráadásul a vonzó megjelenés és a széles választék lehetővé teszi a tervezést a fürdőszobában. Melyik mennyezetet jobb választani?

faj

Rack mennyezet a fürdőszobában meglepő, nem csak a különböző formák és méretek, hanem a különböző anyagok használt. A burkolatot különböző termékek végzik. Annak érdekében, hogy helyesen határozhassuk meg, melyik anyag jobb, ismernie kell mindegyikük előnyeit és hátrányait.

faipari

A fa mindig a legnépszerűbb díszítőanyag. Jelenleg a fából készült termékeket nem csak padlóburkolatként, hanem mennyezeti válaszfalakként is használják. A fa sikeres alkalmazásának élénk példája a fürdő. Különböző fajták használatosak a csuklós mennyezet alatt, így azok tulajdonságait összefoglaljuk. erősségek:

 • Környezetbarát anyag.
 • Természetes szín és szerkezet.
 • Magas hangszigetelés.
 • Külső esztétika.

A fa burkolat alkalmas a rusztikus vagy természetes stílus kedvelői számára a díszítésben. Azonban előnyei mellett, mint bármely más anyaghoz, a fa saját gyengeségei vannak. hátránya:

 1. Alacsony tűzállóság.
 2. Magas ár
 3. Rövid élettartam.
 4. A víz jól felszívódik.
 5. Gyengén harcol a mikroorganizmusok ellen.
 6. Az ellátáshoz különleges készítményekre van szükség.
 7. További világítás szükséges.

alumínium

A fém felfüggesztett mennyezet egy egzotikus változatból napi rutinná változott. Ha korábban nehéz volt elképzelni, hogy a zuhanyzóban lévő mennyezet alumíniumból készül, most a dolgok sorrendjében van. Ez az anyag egy sor olyan előnyökkel rendelkezik, amely lehetővé teszi a fürdőszobában történő felhasználását.

 • Nagy terhelésnek ellenáll.
 • Hosszú élettartam.
 • Egyszerű kezelés.
 • Széles választék.
 • Megjeleníthető megjelenés.
 • Tűzállóság.
 • Ez a fényvisszaverő felület miatt további megvilágítás forrása.
 • Nem gyűjt a por.
 • Jó hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik.
 • Nem korróziónak van kitéve.

Alumínium termékek kézzel is felszerelhetők. A telepítés viszonylag egyszerű, mivel az elemeket a tervezővel analóg módon állítják össze, csak nagy méretűek. Ezenkívül a fém mennyezetet különböző képek és díszítő minták díszítik, ami lehetővé teszi a tervezés további hatását. De minden előnye nem fogja elrejteni a keret hátrányait. Hiányosságok:

 1. Elég nagy árat.
 2. Az anyag feldolgozásakor bizonyos nehézségek vannak.
 3. Egyes többszintű tervekhez szakértők bevonása szükséges.

Általában az alumínium padlók vevői gazdag emberek. Azonban még a kevésbé gazdag állampolgárok is megengedhetik maguknak egy fém mennyezet megvásárlását, mivel az idővel fizetni fog. Külsőleg az alumínium látványosnak tűnik, és alkalmas azoknak, akik jó minőségű és tartós anyagokat szeretnek, bizonyos finomítással, vagy akár luxusval.

műanyag

Milyen más anyagot választhat, ha nem műanyag? Ezeket a termékeket a nagy teljesítményű tulajdonságok, a vonzó megjelenés és a funkcionalitás jellemzi. A saját kezű struktúrák összeszerelése valóban foglalkozik. A telepítés a dolgozók bérbeadása nélkül is elvégezhető, ami a rajongók számára ezt a mennyezetet növeli.

 • alacsony ár;
 • a feldolgozás egyszerűsége;
 • könnyű gondozás;
 • nagy vízállóság;
 • széles tartományban;
 • egyszerű telepítés

A műanyag kiválasztásához meg kell mérlegelnie az összes előnyét és hátrányát. A saját kezével való felszerelés képessége sokakat vonz, de ugyanakkor meg kell próbálnia az egész struktúrát megfelelően összeszerelni. Bár ez is különleges problémák merülhetnek fel. Azonban a műanyag mennyezetnek még mindig gyenge pontja van, és nem mindig kellemes. hátrányai:

 1. anyagi törékenység;
 2. rövid élettartam;
 3. éghetőséget;
 4. rosszul ellenáll a mechanikai igénybevételnek.

A legtöbb fogyasztó a műanyagból kiválasztja a mennyezetet a zuhanyzóban. Ez annak köszönhető, hogy a termék alacsonyabb költségét a többi anyaghoz képest. Megjegyzendő, hogy más előnyök is elegendő mennyiségben vannak. Ezenkívül a könnyű karbantartás és a hosszú élettartam is a műanyag oldalán található.

Rack mennyezet a fürdőszobában. Előnyök és a telepítés szabályai

Rack mennyezet a fürdőszobában - nem csak a dekoráció. Ez egy funkcionális felfüggesztési szerkezet, amely megkönnyíti a csúnya kommunikációs autópályák elrejtését. A fürdőszobában a mennyezet elrendezéséhez szükséges anyagok kiválasztását minden felelősséggel kell vinni, mivel az ilyen helyiségekben a magas páratartalom szórványosan pusztító hatással van számos befejező anyagra. Az alumínium lécekből készült mennyezet tökéletes a nedves mikroklímában.

A matt és tükör alumínium lécek gyönyörű kombinációja

Rack mennyezet a fürdőszobában. Legfontosabb előnyök

Az alumínium redőnyös mennyezet egy közel tökéletes felfüggesztett szerkezet a fürdőszobában. Ez a következő előnyökkel jár:

 1. Nem csökken a túlzott nedvességtől. Az ilyen típusú felfüggesztési rendszer nem oxidál és nem rozsdásodik. A horganyzott acélból készült felfüggesztések az egész szerkezet gyenge pontjainak tekinthetők, de 15-20 évig is tartanak.
 2. Érdemes megemlíteni a viszonylag alacsony költségeket. Az alumínium fürdőszobájában lévő állvány mennyezet nem több, mint egy szakaszon.
 3. Az ilyen felfüggesztett rendszerek meglehetősen könnyen karbantarthatók. Nem igényel speciális tisztító- és tisztítószereket. Rendszeres ronggyal moshatók.
 4. A rack mennyezetet könnyedén telepítheti saját kezével, mivel a szerkezet összeszerelésének elve elemi.

Az ilyen mennyezeti rendszerek előnyeinek listájához hozzá lehet adni egy elképesztően gyönyörű megjelenést, sokféle színt és összetett struktúrák kialakításának képességét.

A fürdőszoba egy rack-mennyezetének tervezési jellemzői

A felfüggesztett mennyezet egyszerű felépítése csak néhány alapelemből áll:

 • alumínium lécek;
 • szorító (hordozó abroncs);
 • kezdő (fal) profil;
 • szuszpenziók.

Színes megoldások az alumínium mennyezetekhez

Maguk a lécek különböző típusúak lehetnek. Nyitva van, betétekkel és zárt. Nyitott állapotban kis rés alakulhat ki, a zárt is szorosan csatlakozik. A betétlemezek praktikusabbak, mivel lehetővé teszik a létrejövő csukló teljes lezárását, ami jelentősen javítja a mennyezet megjelenését.

A piacon lévő minták szélessége eltérő lehet, 9-20 cm-enként változik, a legnépszerűbb a 10 cm-es méretű, az ilyen termékek hossza 3 vagy 4 m. Nagyon egyszerű vágni őket, elektromos villanófűrésszel vagy kézzel fémből.

Süllyesztett mennyezet felszerelése

A gerinc egyfajta helyettesítő egy hagyományos fémprofilhoz, amely felfüggesztett gipszkarton-szerkezetek létrehozására szolgál. Az összegyűjtött léceket ugyanazon a szinten tartja. Három-négy métert is érnek. A fal profilja szükséges annak biztosítására, hogy a felfüggesztési rendszer teljesen tapadjon a kerületek körül. Segítségével felfüggesztések rack plafon biztonságosan rögzítve a mennyezetre. A modern akasztók segítenek szabályozni a csípő magasságát és a felfüggesztett szerkezetet.

Alumínium mennyezet a fürdőszobában

Jó tanács! A felfüggesztett szerkezet keretének rögzítéséhez nem szabad fekete fém csavart választani. A magas páratartalom és a hőmérsékleti ingadozások gyorsan kiváltják a korrozív jelenségeket, és nem kerülik a rozsdás csepegéseket.

Rácsos mennyezeti mennyezet

Amint már említettük, a padlóburkolat behelyezése a fürdőszobába nem könnyű. Az egész folyamat több egymást követő szakaszra tagolódik, amelyek során gyönyörű és eredeti mennyezeti szerkezetet hozhat létre:

 • jelölést. Miután visszavonult a szükséges távolság a mennyezetről, a falakon a kerület mentén húzódnak egy vonalat, ahol a felfüggesztett szerkezet alja lesz. Ez a legoptimálisabb víz- vagy lézersűrűség. Érdemes előre megemlíteni azokat a helyeket is, ahol a felfüggesztések találhatók;

Rack mennyezeti szerelőelemek

 • a falprofil felszerelése. A sarok vagy profil előre meghatározott hosszúságra van vágva, és a falhoz egy előre előkészített jelölésnek megfelelően van rögzítve. Ehhez használjon tüskéket vagy csavarokat. A szoba sarkaiban 45 ° -os szöget zár be;
 • felfüggesztéseket. A tüskéket is rögzítik. A felfüggesztéseket úgy kell felszerelni, hogy azok horogjaik a fal sarok felett helyezkedjenek el;
 • rögzítő szerszámok. Megszűnték a szükséges hosszúságát, de csak úgy, hogy a falakról mindkét oldalán egy kis hézag legyen kb. 5 mm. Ezután a fészereken vannak felszerelve. Erre a célra különleges lyukak vannak a csíkok építésében;

Különböző stílusú megoldások a fürdőszobában

 • Stinger beállítás. Ez a felfüggesztés rugóinak segítségével történik. Alternatív módon összenyomva telepítenie kell őket úgy, hogy az egész szerkezet csak a fal sarkánál legyen kb. 1 cm;
 • rack mennyezet felszerelése. Mindegyik sínt a kívánt méretre vágják, majd az egyes éleken lévő sarkokra helyezzük és a csípőre pattan. A legnehezebb telepíteni a legfrissebb sínt, nehezebb rögzíteni a profilban.

Jó tanács! Ha mennyezeti lámpákat szeretne felállítani, akkor a lyukakat előre fel kell készíteni a teljes szerkezet felépítése előtt.

Rack mennyezeti szerelési rendszer

Rack mennyezet a fürdőszobában ezen utasítások szerint gyűjteni nem nehéz. A munka szakaszos végrehajtása nagyban megkönnyíti a telepítési folyamatot, és lehetővé teszi, hogy egy nagyon jó minőségű konstrukciót összeállítson szakmai mester részvétele nélkül.

Kapcsolódó cikk:

Hogyan válasszunk egy gyönyörű és praktikus ajtót a fürdőszobába és a WC-ben. Az anyagok kiválasztása és az ajtók tervezése. A fürdőszobában és WC-ben lévő ajtók beszerelésének követelményei és jellemzői, fotó.

Műanyag rack mennyezet

Amellett, hogy az alumínium süllyesztett mennyezet a fürdőszobában gyakran használják a műanyag helyettesítő. A PVC-sínek felfüggesztett szerkezete gyakorlatilag nem különbözik az alumínium elemek megjelenésétől, és számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik.

Műanyag rack mennyezet

A műanyag egyedülálló anyag. Ez ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek, nem esik rothadó vagy maró hatású jelenségeknek. A szerényen működő, viszonylag kisebb tömegű, ami jelentősen csökkenti a mennyezeten lévő terhelést. Az ilyen sínek felszerelése hasonló az alumínium felfüggesztett mennyezet felszereléséhez, csak ebben az esetben a keret hagyományos fémprofilból vagy akár fadarabból is összeállítható. A műanyag termékeket csavarokkal rögzítik. Használhat építőipari tűzőgépet.

Mennyezeti műanyag lécek a fürdőszobában

A műanyag léceket azonban éles tárgyak károsíthatják. Nem helyezhetők el olyan épületekbe, mint a gőzkamrák, fürdők, szaunák, mert az anyag nem tud magas hőmérsékletet felviselni. A műanyag sín is elronthatja a javítás során használt kémiai oldószereket.

De a legfontosabb előnye a rack mennyezet egy fürdőszoba PVC-ből az alacsony költség. A kész kivitel ára 2-3-szor kevesebb, mint az alumínium felfüggesztési rendszer elrendezése. Ha a javításra elkülönített költségvetés gyenge, akkor hasonló analóg használata lehetséges.

A rack mennyezet behelyezése a fürdőszobába: az anyagok listája és a munka utasításai

A fürdőszobában, a konyhában vagy egy másik, magas páratartalmú helyiségben egy süllyesztett mennyezet behelyezése nagyon ésszerű megoldás, mivel ilyen körülmények között nem lesz olyan tartósabb a felület.

Ezenkívül a felfüggesztett szerkezet tökéletesen sík felülettel rendelkezik, és lehetővé teszi, hogy elegáns beépített lámpákat helyezzen el.

Az olvasó számára felajánljuk, hogy megismerkedjen a fürdőszobaszekrény mennyezetbe helyezésének technológiájával, amely - amint látja - még a kezdőknek sem nehéz.

Az alumínium panelek kiválasztása

Először is el kell döntenie, hogy milyen lesz a mennyezet.

Az alumínium lécek meglehetősen eltérő teljesítményt nyújtanak:

 1. Színes. A matt fehér és az arany széles választéka áll rendelkezésre.
 2. Form.
 3. Méretét.
 4. A perforáció jelenléte. Szellőztetést biztosít a lécek és a padlólap között.

Az űrlap három típusú síneket különböztet meg:

 • klasszikus téglalap alakú kerekítés nélkül ("német");
 • lekerekített sarkokkal (olasz ");
 • speciális formában ("tervező"): rendszerint valamivel bonyolultabb a telepítéshez.

A sínek hosszát (standard, 2,5, 3, 4 és 6 m) kell választani, figyelembe véve a fürdőszoba méretét, hogy a vágás a lehető legkisebb maradjon.

Alumínium redőzött álmennyezetek

A panel szélessége a következőkre oszlik:

 • széles (25-30 cm): nincsenek vizuálisan határoló elemek, így a mennyezet felülete szilárdnak tűnik;
 • keskeny (85, 100, 150 mm): világosan meghatározott szélekkel rendelkezik, így az egyes sínek határai egyszerűen láthatóak a telepítés után.

Ezenkívül a keskeny lécek között különféle betétek helyezhetők el, amelyek látványosabbá teszik a szerkezet kialakítását.

Mi szükséges a telepítéshez?

A síneken kívül a mesternek további elemekre és eszközökre van szüksége. De először meg kell válaszolnia a kérdést: mikor kell pontosan elindítani a telepítést?

A telepítési idő beállítása

A süllyesztett mennyezet pozitív tulajdonsága, hogy a telepítés nem vonatkozik sem a "nedves" folyamatokra, sem általánosan szennyezettre. Ennek következtében a készüléket a javító epikus legvégén is bekapcsolhatja.

Ez a taktika teljes mértékben megfelel az általánosan elfogadott belsőépítészeti sorrendnek: rendszerint a padlóról indulnak és az aljától a mennyezetig mozognak.

Szükséges anyagok és eszközök

A paneleken kívül meg kell vásárolnia:

 • vezetők (különleges profilú fémcsíkok);
 • Mozgás (elemek, amelyekhez a lécek csatlakoznak);
 • felfüggesztések keresztirányú mozgatásra (mindkét keresztirányban 2 - 3 arányban);
 • tüskék és csavarok.

A kereszt teljes hosszát úgy határozzák meg, hogy 1 - 1,2 m-es lépésekben kerülnek telepítésre.

Minden anyagot, mint mindig, bizonyos mértékig meg kell vásárolni: szükség lesz arra, hogy véletlenül megsérüljenek bizonyos elemek a telepítés során, valamint a sérült elemek jövőbeli cseréje esetén.

Az ilyen eszközök rendelkezésre állását is ügyelnie kell:

 • szint: jobb, ha nem buborék, hanem víz (két üvegcső összekapcsolódik egy hosszú gumival);
 • jelölőeszköz: jelző, vezeték;
 • ütni;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • építési kés (ha PVC paneleket használnak);
 • ollók fémhez;
 • rulett kerék

Peremvezetők telepítése

A munkálatok a falak vezetőinek csatolásával kezdődnek, amely egyidejűleg a mennyezetlevél díszítő keretének szolgál. Mindegyiknek meg kell lennie:

 • szigorúan horizontális;
 • körülbelül 10 cm távolságra a padlólaptól.

A második tétel ajánlása: 10 cm - ez az optimális érték, amely nem csökkenti jelentősen a helyiség magasságát, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy könnyen elhelyezzük az összes elektromos berendezést és rögzítőt.

Szükség esetén bármikor beállítható.

Hogyan érhető el az útmutatók szigorúan vízszintes pozíciója? Nincs értelme, hogy egyenlő távolságokat helyezzen el a fővárosi plafonról - nincs garancia arra, hogy maga a lemez maga a vízszintes síkban fekszik. A padlóról "táncolhat", mivel mindig igazodik a szinthez.

De a legmegbízhatóbb módja a vízszintnek megfelelő jelek készítése. Ennek az eszköznek a használata megszünteti azokat a hibákat, amelyek a szalag mérésével vagy a buborék típusának lézersűrűségével történő késleltetéskor történtek.

Az egyenes vonalakkal ellátott jelöléseket egy feszített zsinór segítségével töröljük, majd rögzítjük a tányérokat a vezetők mentén (széles oldalon). A rögzítők szerelési lépése 40 cm.

Rack mennyezeti szerelési rendszer

Ha a vezetékek a csempézett bélés tetejére vannak szerelve, nagyon kívánatos elkerülni a lyukak rögzítését a burkolólapok között. Ha még mindig szembe kell néznie ezzel, akkor lyukat kell fúrni egy különleges fúróval kerámiához és perforáció nélkül.

Ha a fémrudat le kell vágni, ez fém ollóval történhet.

A sarkokban az útmutatókat beillesztik a másikba.

A felfüggesztett álmennyezeti rendszerek között a fürdőszoba burkolattal ellátott mennyezetét a szerkezet viszonylagos egyszerűsége és esztétikai megjelenése miatt választják.

Hogy hogyan lehet fehéríteni a mennyezetet a fürdőszobában, itt olvashatsz.

Gipszkarton - olyan anyag, amelyből egy érdekes dekoratív mennyezet hozható létre a fürdőszobában. Bővebben olvashat a gipszkarton mennyezetének sajátosságairól.

A felfüggesztés és a keresztmetszet felszerelése

Az alumínium mennyezet beépítésének e lépése ebben a sorrendben történik:

 1. A födémen egyenes vonalakat vágtunk le, amelyek merőlegesek a futópályák irányára a jövő felfüggesztett mennyezetében. A vonalak közötti távolság 1 - 1,2 m, ugyanazon a távolságon belül az elsőt és az utolsóikat el kell választani a legközelebbi falaktól. Ez a jelölés a keresztszereléshez.
 2. Mindegyik vonal mentén egységesen installálunk 2 - 3 felfüggesztést, két csavarral csavarjuk őket a padlólapra. A felfüggesztést követően mindkét "lábát" le kell hajolni.
 3. Az egymás felé néző vezetők felső szélei között, amelyeket korábban a falakhoz rögzítettek, a kábelt vagy a szálat a vízszintes sík jelzésére húzzuk.
 4. Szereljük fel a keresztmetszeteket, helyezzük őket a felfüggesztések "lábai" közé a kívánt magasságba és csavarozzuk őket öncsavarokkal. A kereszttartónak a feszített menettel jelölt sík mentén kell lennie. Így a helyiség mentén telepített útmutatók felett lesznek. Hosszúságban minden mozdulatot szinte falról falra kell hagyni (kis rések maradjanak). Több rövid csíkból állhat, amelyek mindegyiküket saját felfüggesztésükön rögzítik és együtt tartják.

A felfüggesztések alatti "lábak" végei felfelé hajlanak (megakadályozhatják a lécek felszerelését).

Mennyezeti szerelés

Tehát fontolja meg, hogyan szerelje össze és szerelje fel a süllyesztett mennyezetet. A műveletek sorrendje a következő:

 1. A védőfóliát eltávolítjuk a csíkokból. Ezt végre kell hajtani az utolsó pillanatban, hogy megakadályozzák az élek vagy a dekoratív bevonatok gondatlan működését.
 2. Vágjon egy szerkezeti késsel (PVC sín) vagy fém ollóval (alumínium) egy darab hosszúságú töredékkel.
 3. Ha ebben a panelben lámpatestet helyeznek el, akkor egy kör alakú lyukat kell vágni: egy kör húzódik, több apró lyukat fúrnak rajta. A lyukak közötti réseket levágják, majd a kapott kör alakú lyuk szélét őrlik.
 4. Az előkészített sínt mindkét végén a másik oldalon lévő vezetőprofilokba kell feltekerni, a középső rész pedig a keresztrúdokra (speciális fogakkal van felszerelve).

A rack-mennyezet vizuális elrendezése

Szerelvények szerelése

A fényforrásokat különböző módon lehet elrendezni:

 • a kerület mentén lévő falak mentén;
 • csak hosszú falak mentén;
 • a mennyezeten mozogtak;
 • aszimmetrikusan a munkafelületek feletti koncentrációval.

A PVC-panelek esetében a lámpáknak nem szabad túl nagy hőt sugározniuk.

A műanyag panelekből álló mennyezetek kiváló nedvességállósággal rendelkeznek, ezért széles körben használják a fürdők befejezéséhez. Hogyan készítsünk egy felső műanyag paneleket, olvassa el honlapunkon.

Tippek a mennyezet felállításához a fürdőszobában itt találhatók.

Nedves helyiségben, biztonsági okokból ajánlott olyan alacsony feszültségű világítási rendszer telepítése, amelyhez 12 vagy 24 V feszültség szükséges, továbbá gazdaságosabb. Néhány halogénlámpát terveztek erre a teljesítményre, valamint az új generációs LED-ek lámpáira. Ez utóbbiakat különösen alacsony fogyasztás és jelentős erőforrás jellemzi.

Rack mennyezet a fürdőszobában: 5 erőfeszítés, amely után a család hirdetni fog neked "nagy mester arany kézzel"

Fénykép függesztett mennyezet alumínium lécek

Rack mennyezet a fürdőszobában - ez nem egy "tengerentúli" újdonság, hanem egy nagyon népszerű és hatékony változata a belső felújításnak, amelyet Ön és szerettei biztosan szeretni fognak. De ehhez először meg kell néznünk bizonyos erőfeszítéseket a telepítés során. Részletesen megismertetek velük, saját tapasztalataim alapján.

A népszerűség okai

A mennyezet elrendezésének ilyen érdekes módja az 1990-es években, az úgynevezett "euro-javításokkal" együtt jött vissza. Az alumínium redőnyös mennyezetek első sorai Németországból egyenesen voltak, ami meglepően tükröződött az értékükben a mesés növekedés irányában.

Ezért ez a befejező módszer nem vált azonnal népszerűvé, jóllehet nagyon jó oldalról mutatott rá, bemutatva a következő pozitív szempontokat:

 • Magas nedvességállóság, ami a fürdőhelyek kezdeti követelménye;
 • A tűzveszély hiánya. Természetesen egyrészt egy olyan helyiségről beszélünk, amelyben kevés a valószínűsége a lángnak, másrészt először is a tűzbiztonság növelése sohasem felesleges, másrészt senki sem tiltja fel a rack szerkezetének telepítését, a konyhában, ahol az éghetetlenség sokkal sürgetőbbé válik;

A fém rack mennyezet nagyon alkalmas a konyhában

 • Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás. Vagyis egy vidéki házban, amelyet nem látogat, és ezért télen nem melegszik, ez a fajta dekoráció is teljesen alkalmas;
 • Nagy szilárdságú paraméterek. A fején a legrosszabb pillanatban nem fog összeomlani;
 • Porvédő bevonattal rendelkezik. Plusz a tisztaság tartalmához;
 • Környezetbarát, ami szintén nagyon fontos a vízügyi eljárások elfogadásának helyén;
 • Könnyű gondozás, amely során bármilyen háztartási vegyi anyagot használhat;
 • Egyszerű telepítés, könnyen kezelhető a saját kezével. Ezt részletesebben az alábbiakban tárgyaljuk;
 • Esztétikus megjelenés, amely szinte minden belső kialakításhoz illeszkedik;

A rack mennyezet harmonikus kombinációja a fürdőszoba többi részével

 • A kommunikáció maszkolásának lehetősége. A sín mögött tökéletesen illeszkedik a kábelezés.

Rack alumínium mennyezetek a fürdőszobában tökéletesen elrejtik a lámpához csatlakoztatott összes vezetéket

A mai ár sokkal olcsóbbá vált a hazai termelés miatt:

Set: sín és betét

Az egyetlen hátránya az összes felfüggesztett mennyezet jellemzője, vagyis az egész szerkezet felépítése után a szoba 50-150 mm-rel kisebb lesz.

Ha vizuálisan szeretné kompenzálni a mennyezet magasságának csökkenését, akkor javaslom, hogy vásároljon krómozott modelleket, amelyek a tükörhatás miatt könnyen "nyújtják" a helyiséget.

Telepítse a fürdőszobába a tükrös rack függesztett álmennyezetet, és azonnal nagyobbnak tűnik

Valószínűleg már észrevette, hogy alumíniumból beszélünk. És van egy nagyon ésszerű kérdés, hogy miért ne csinálj egy műanyag rácsos mennyezetet? Végtére is, ez biztos, hogy olcsóbb. Az a tény, hogy a műanyagból készült rake egyszerűen csak a súlya alá hajlik, és csak a fém elegendő erővel bír.

Első lépések

Mielőtt a süllyesztett mennyezetet felhelyezi a fürdőszobába, erőteljesen fel kell használnia az előkészítő lépések végrehajtását:

5 erőfeszítés szükséges ahhoz, hogy a padlás mennyezet a fürdőszobában

1. erő: Mérések

Ez egy nagyon rövid tétel, de határozottan szeretném felhívni a figyelmet rá, hiszen a fürdőszobában a mennyezet méretének megértése nélkül nincs értelme az anyag tárolására. Nem, te persze megy, és becsapódhatsz, miután "a szemed" becslöd a szoba területét, de ebben az esetben szinte biztosan nem lesznek elegendő sínek, vagy lesznek extraak.

Mindkét helyzet meglehetősen kellemetlen, ezért vigye a rulettet a kezébe, mássz fel a lépcsőházra, és előre elvégzi a szükséges méréseket.

Rulett és számológép - mindent, amire szükséged van a szükséges anyagok kiszámításához

2. erőfeszítés: a boltba megy

Miután megismertem a pontos sávtartó területet, bevásároltam. És az első dolog, amellyel ki kellett választanom, a kész szerkezet megjelenése volt:

 • Lezárva. Ebben az esetben az összes csík egymáshoz képest végigcsúsztatható, ami ennek következtében a fa burkolathoz hasonlít. Ezt az opciót unalmasnak találtam, és azonnal leesettem;

Zárt telepítési típus

 • Kültéri. Ebben az esetben van egy rés a termékek között, ami szintén egyáltalán nem alkalmas a fürdőszobában. Általában ilyen konstrukció figyelhető meg olyan helyiségekben, ahol a mennyezetmagasság meghaladja az öt métert;

Rács mennyezet a középületben

 • Betétekkel. És pontosan ez a fürdőszobához szükséges. Itt, valamint az előző verzióban hiányosságok vannak, csak különleges szép betétekkel vannak zárva, amelyek tökéletesen kiegészítik a szerkezet átfogó kialakítását.

Rack mennyezet tökéletesen illik a fürdőszobába

Megálltam az utolsó verzióban. Ez a következőket tartalmazza:

Autógumi elrendezés

Anyag megvásárlásakor ne felejtsd el az öncsavarró csavarokat és dugókat. Ha nincsenek a gazdaságban, akkor meg kell vásárolnod őket, akkor a telepítés során szükség lesz rá.

A panelek széles választéka elég nagy, és nagyon fontos a megfelelő méret kiválasztása. Íme, hogyan közelítettem ehhez a kérdéshez:

 • Hosszát. Standard - 300-400 cm, nincs hova menni, és ha a mérések szerint nincs szükség ilyen hosszú termékekre, le kell rövidíteni őket egy fémfűrészre;

Néha maguk a boltok kínálnak szolgáltatásokat vágási szakaszok, ebben az esetben azt javaslom, használja az ajánlatot, mivel ez nagyban leegyszerűsíti a teljes telepítési folyamat. Például, én csak ezt tettem.

 • Szélesség. A standard 9-20 cm, a kis méretű fürdőszobában a legjobb megoldás egy tíz centiméteres minta, amely a legszervezettebbnek tűnik ilyen szűkösségben. Ha tágas fürdőszobája van, szélesebb lécekkel kísérletezhet, de nem javaslom, hogy vegyen részt ebben az irányban, hogy ne rontsák el a teljes belső teret;
 • Vastagságban. Fél milliméter ideális, ami garantálja a sín stabilitását, kiküszöbölve annak elhajlását, ugyanakkor elegáns és könnyű marad.

Nos, milyen színű választani, úgy dönt, összhangban a többi fürdőszoba belső.

Ne vásároljon semmilyen esetben védőfóliával ellátott termékeket, mert a szállítás során valószínűleg károsodni fog. És általában ez az alacsony minőségű termék jele.

3. erőfeszítés: az eszközök előkészítése

A szükséges munkák elvégzéséhez a következő tartozékokra volt szükség:

A padlólemez mennyezet behelyezése a fürdőszobában könnyű!

Az alumínium lécek magas páratartalmú mennyezetével rendelkező helyiségek tökéletesek. Ez a mennyezet elegánsnak és nagyon praktikusnak látja őt. A rack mennyezet behelyezése a fürdőszobába egy kis időt vesz igénybe, és segít elrejteni a régi mennyezet összes szabálytalanságát.

Beállíthatja a spotlámpákat vagy foltokat a rack-mennyezetbe. A mennyezettér alatt kényelmesen elhelyezhet bármilyen kommunikációt és elektromos vezetéket.

Mennyezeti panelek (lécek) felfüggesztett mennyezet alumíniumból hideg bélyegzéssel. Felülről különleges festék borítja, amely megbízhatóan véd a korrózió ellen.

A teljes testű sínek helyett gyakran használtak perforált léceket. A perforált lemezes mennyezet jobban szellőzik. Ezért a fürdőszoba használatának gyakorlati alkalmazását vesszük figyelembe.

A felfüggesztési rendszer keretelemei szintén védettek a nedvesség pusztító hatásától horganyzott bevonattal. A fürdőszobában lévő rack mennyezet legalább 25 évig tart.

A süllyesztett mennyezetek beépítésének technológiája nagyon egyszerű, és még egy kezdő otthoni mester is könnyen tudja elsajátítani. Ezenkívül a telepítéshez egyszerű eszközkészlet szükséges. Ugyancsak nagyon egyszerű kiszámítani a perforált rácslemezt.

Rack mennyezeti számítás

Mielőtt kiszámítaná az alumínium mennyezetet, meg kell tudnia, hogy mely elemekből áll. Függesztett mennyezeti rendszer készlet:

 • Mennyezeti alumínium sín
 • Intersticiális dekoratív betét
 • Csapágyprofil vagy rúd
 • Fali sarokprofil irányítása
 • Univerzális felfüggesztések

Fontos megjegyezni! Szereljen fel egy süllyesztett mennyezetet a fürdőszobában, miután a burkolólapokat a falra és a padlóra helyezte.

A mennyezeti lécek szélessége 100-150 mm, a hossza 4000 mm. Az intersticiális dekoratív betétnek is 4 m hosszúságú, de szélessége 16 mm. Van egy tükrös bevonat, amely exkluzív megjelenést kölcsönöz a mennyezetnek.

Annak érdekében, hogy helyesen kiszámolja a rack függesztett mennyezet, meg kell pontosan mérni a területet a mennyezet. Ehhez egy mérőszalagot vagy egy 1 m hosszú faszerkezetet használhat.

Még akkor is, ha ezt még nem is használja, használhat varró mérőszalagot (bár kisebb mérési hibákat okozhat). A mennyezet területének megismeréséhez szaporítsd a hosszát a szélességével. Azonban egyszerűbb módja van a lécek és betétek számának kiszámítására.

Add hozzá a sín szélességéhez a betét szélességét és a fürdőszoba hosszát a kapott számmal osztva. Osztassa el a szétválás eredményét kétszer, és kapja meg a mennyezeti lécek és az inter-bay betétek számát. Például a probléma feltételei:

 1. Fürdőszoba hossza - 3 m
 2. A mennyezeti sín szélessége - 0,1 m
 3. Az interfluor behelyezésének szélessége - 0,016 m

Hány lappal és betét van szükség?

 • 0,1 + 0,016 = 0,116 m
 • 3 / 0,116 = 25,8 vagy 26 darab (felfelé kerekítve)

Válasz: A fürdőszobához szükséges:

 • Mennyezeti rack - 26 db
 • Betétek - 26 db

A hordozó profilok vagy szalagok ilyen időközönként vannak beállítva:

 • A párhuzamos falról - 300 mm
 • A szomszédos profilok között legfeljebb - 1200 mm vagy kisebb

A 2,75 m széles fürdőszobához csak két sáv szükséges. A vezetőfal sarka hossza megegyezik a fürdő kerületével, vagy: 3 + 3 + 2,75 + 2,75 = 11,5 m.

Fontos megjegyezni! A fal sarokprofil hosszának kiszámításakor adjunk hozzá 3% -ot az eredményhez. Ez kompenzálja a berendezés költségeit és a számítási hibákat.

Az univerzális felfüggesztések száma megegyezik a tartószárak hosszával, 1,2 m + 1-el osztva. Például: A konyha hossza 3 m, szélessége 2,75 m, a szalagok száma 2 db. Ezután a felfüggesztések szükségesek: 2 x 3 / 1.2 +1 = 6 db. (vagy 3 per perccel).

A felfüggesztések rögzítéséhez 6 x 40 csavart kell használni a számukhoz. Annak megállapításához, hogy hány fűrészlap szükséges a fal profiljának rögzítéséhez, a hossza 0,35-0,4 m legyen. Az anyagokat kiszámították és megvásárolták, most el lehet kezdeni a mennyezet beillesztését a fürdőszobába.

Munkavégzés

Első pillantásra a rack mennyezet behelyezése a fürdőszobába nehéz, de a műveletek listája ellenére a munkaerőköltségek minimálisak. Szüksége van a jobb szemre és egy stabil kézre (rajzoljon egyenes vonalat, fúrjon lyukakat a betonlapon, a falat és a kalapácsot a csavaron). Lógathatsz egy botot (horog) a horogon, és rögzíthetsz egy gombot a kabáton (csavarja be a sínt, és illessze be a rudat).

A süllyesztett mennyezet elrendezése

Fontos tudni! A szintes felfüggesztett mennyezet mennyisége tetszőleges értékkel csökkenthető. Ha a süllyesztett spotlámpákat világításra használják, a mennyezetet a világítótest magasságának megfelelő magasságba kell csökkenteni.

A fürdőszoba falai már csempézettek, ami azt jelenti, hogy a jövőbeli mennyezet szintjét meg kell jelölni, a közbenső ízületekre összpontosítva. Ezeknek párhuzamosnak kell lenniük a jövőbeli felső határ szintjével. A meglévő mennyezetről egy szalagmérő jelzéssel egyenlő magasságok és jelek egy ceruzával vannak összekötve egy méteres vonalzóval vagy egy 1,5-es szinttel egy szinttel.

Ha a mennyezet szintjének jelölése nem eshet a burkolólapon. Varrásnál a csempe repedhet. A lengőkerék tengelyei a mennyezetre vannak felhelyezve, és a felfüggesztések rögzítésére szolgáló jeleket helyeznek rájuk. A jelek közötti távolság 1,2 m.

Falkeret profiljának felszerelése

A kijelölt vonalon egy lyukasztóval vagy kalapácsfúróval, 35 - 40 cm-es lyukakkal. A réteglapok tollak a cseréphez, majd a betonhoz a fúrószerszámot. A lyuk mélységének legalább 6 cm-nek kell lennie, a csapok a lyukakba kerülnek, és a falprofil öntapadós csavarokkal rögzítve van. Előre vágja, hogy csatlakozzanak a sarkokban a fürdőszoba 45 fokos szögben.

A mennyezeten feltüntetett jelzések szerint furatokat fúrnak, és az univerzális felfüggesztéseket a meglévő mennyezethez rögzítik. Ehhez az egyik felfüggesztõ karnak hurokja van, és a második hurok a rugó felfüggesztéséhez. A tűk között egy merev sávrugó csatlakozik. A rugó lehetővé teszi a szórók közötti távolság beállítását (a felfüggesztés hosszának beállítása).

A csapágyfödém profiljának felszerelése

Horgokban univerzális felfüggesztések szerelt kábelek. Erre a célra speciális rések vannak a tartóprofilokban. A szomszédos rúd közötti vízszintes síkot az 1,5 m-es szabály ellenőrizze a horizont alkoholtartalmával.

Mennyezeti alumínium csíkok a csomagolt álmennyezetekhez a fürdőszobához vágóeszközzel vagy fémfűrésszel méretre vágják. A spotlámpák felszereléséhez szükséges helyeken vágjon lyukakat fém koronával. Szerelt világítótestek (présrugók, helyezze be a lyukba, engedje el a rugót). A szalagok a sarkokba merülnek.

A széleken lévő réseken a mennyezeti lécek közötti intervallumokban helyezzen be intersticiális betéteket. Ezenkívül a támasztó mennyezeti profil speciális résekbe is beakadnak. E művelet után befejeződik a rack mennyezet behelyezése a fürdőszobába. Láthatja, hogyan kell telepíteni a padlólemez mennyezetét a fürdőszobában a videóban ebben a cikkben.