Legfontosabb > Tartozékok

A fűtött törölközőtartó szabályozása és magassága az SNiP szerint

Az otthoni kézművesek számára, akik készséggel rendelkeznek a vízvezeték-szerelés megvalósításában, a fűtött törülközőtartó telepítése nem túlságosan összetett feladat. A készülék telepítése előtt meg kell határozni az optimális szárítási modellt és a csatlakozási módot.

Készítsen egy tie-in sémát és ismerkedjen meg a telepítési lépésekkel. A követelményeknek és a szerelési technikának való megfelelés biztosítja a fűtött törölköző sima működését.

A fürdőszobában lévő fűtött törölközőtartó kiválasztásának kritériumai

A törölközőszárító tartóssága az eredeti tulajdonságaitól és a telepítési technológiától függ. Fontos szerepet fog játszani abban, hogy a kiválasztott modell megfelel az üzemeltetési feltételeknek.

A vízvezeték-berendezések kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani a működtetés elvére, a gyártás anyagára és a törülközőtartó kialakítására.

A működési elv és a műszaki jellemzők

A fürdőszobai törölközőszárítók minden modellje három típusra oszlik:

A vízegységek egy forró hűtőközeget keringenek. A csatlakozás fűtési vagy vízellátó rendszeren keresztül történik. Az ilyen modellek fő pluszja az energiatakarékosság. A fűtött törülközőtartó hiánya a telepítés nehézsége, ha az eszközt eredetileg egy apartman vagy ház kommunikációs rendszerébe nem vették be.

A modern lakóházaknál a HMV-rendszerben a nyomás 8-10 atmoszféra, a régi raktár épületében - 5-7 atmoszféra. A legtöbb fűtött törölközősín modelljei alacsony üzemi nyomáson különböznek, és a cső falvastagsága nem haladja meg az 1,25 mm-t. A készülék élettartama egy tipikus magas épületben 1-2 év.

A magánházban lévő tekercs választása meglehetősen kiterjedt, mivel az autonóm fűtési rendszerben a nyomás kicsi.

Az elektromos fűtött törölközőtartó önállóan működik, függetlenül más rendszerek működésétől. A munka érdekében szünetmentes áramforrásra van szükség.

A készülék használata javasolt a következő esetekben:

 • gyors beszerelésre van szükség a fűtési vagy vízellátó rendszer akadályozása nélkül;
 • a "biztonsági" törölköző felszerelése;
 • a tekercs elhelyezése a fürdőszobán kívül - a hordozható elektromos szárítási modell optimálisan alkalmas.

A túlzott energiafogyasztás elkerülése érdekében a készülék térfogatának megfelelően válassza ki az egységet. Optimális, ha 1 négyzet. m 140 watt energiát jelent - ilyen körülmények között a fürdő 22-24 ° -ot melegszik. Ha a fűtött törölközőt a tavaszi és nyári időszakra szükségessé tesszük, akkor az alacsony teljesítményű modellek 100 W / 1 négyzetméteres sebességgel használhatók. m.

A "nedves" modellek teljesítménye eléri a 2 kW-ot, a "száraz" eszközöket - 100-200 wattot.

A kombinált törölközőmelegítők kétféle üzemmódban működhetnek: a hálózatról vagy a forróvíz rendszerből. Ez a leginkább praktikus és hatékony fűtési lehetőség, de az univerzális tekercs magas költsége számos vásárlót megakadályoz.

Az egészségügyi eszközök gyártásának anyaga

A tekercs törölköző gyártásában általában három fém használható:

 • rozsdamentes acél;
 • réz és réz;
 • fekete acél.

A rozsdamentes acél készülékek ellenállnak a nedvességnek, de érzékenyek a vízben lévő szennyeződésekre. Idővel csapadék keletkezik a tekercs belső falán, korlátozva a vízáramlási útvonalat.

Rozsdamentes acél fűtött törölközőtartó választása esetén előnyben kell részesíteni a krómozott modelleket, amelyek falvastagsága 2 mm.

A rézből és rézből készült radiátorokat nagy hőátadással jellemezik, de korlátozott élettartamuk van. Vásárláskor ellenőriznie kell a termék útlevelét. Meg kell jelölnie, hogy a csövek belseje horganyzott és a fűtött törülközőtartó alkalmas a melegvíz-rendszerbe való megérintésre.

A fekete acél szeszélyes a hűtőfolyadék számára. Ennek az anyagnak a modelljeit önálló fűtési rendszerbe történő beépítésre ajánljuk, ahol a nyomásesés nem lehetséges. Megengedett a korrózióvédelemmel ellátott tekercs csatlakoztatása a központi melegvíz rendszerbe.

A törülközőszárító méretei és alakja

A méretet és a konfigurációt a szárítás helye, a fürdő mérete és a személyes preferenciák alapján határozzák meg. Ezenkívül figyelembe kell venni a behelyezés módját: oldalsó, átlós, felső vagy alsó.

A klasszikus M és U alakú formák megfizethetőek és optimálisan alkalmasak a kopott szovjet szerpentinek cseréjére. A "létra", "foxtrot" és a "modern" radiátor tágasabb. A terület lehetővé teszi, hogy ruhát helyezzen, mint egy állandó szárítón.

A fűtött törülközőtartót a fürdő kialakításával kell összekötni, és nem szabad a helyet zavarni.

A fűtött törölközőtartó csatlakozása: GVS vagy fűtés

Mielőtt a fürdőszobában vízmelegített törülközőtartót telepítene, meg kell határozni a csatlakozás módját.

Két lehetőség közül választhat:

 1. Helyezzük be a melegvíz rendszerbe. A módszer az egész évben biztosítja a fűtést. A készülék felmelegszik a forró víz fogyasztása alatt - az egyik napról a másikra a törülköző melegszik, még akkor is, ha közvetlenül a felszállón keresztül áramlik.
 2. Helyezze be a fűtési rendszert. Az opció a központosított melegvíz-hálózat hiányában releváns. A hűtőközeg kényszerű keringése miatt a tekercs egész nap és éjjel meleg marad. A hátrány a szárítás mûködése csak a hideg idõszakban.

A fűtött törülközőtartó egy lakóépületben történő összekapcsolási módjának cseréjekor a lakás- és közműágazatban projektet kell kidolgozni és jóváhagyni. Egy dokumentumcsomag regisztrálása körülbelül egy hónapig tart.

Általános telepítési követelmények

A fűtött törölközőtartó felszerelését a "víz" elvvel a számos feltételnek megfelelően végezzük:

№1. A készülék csöveinek átmérőjének meg kell felelnie a felszálló átmérőjének, a szerelt szerelvények nem engedélyezik a korlátozásokat.

No. 2. A szárítóágak között jumper szükséges. A Bypass számos feladatot végez:

 • a vízkeringtetés sebességének megőrzése a felemelőben;
 • a hűtőfolyadék áramlásának szétválasztása lehetővé teszi, hogy megőrizze a hőt a későbbi vízbevezetési pontoknál;

A zárószakaszok beiktatásával súlyos plusz a bypasses, amely képes a fűtött törölközőt a javításra kikapcsolni anélkül, hogy megzavarta volna a rendszer működését.

Nem. 3. Tilos az elzárószelepeket a csővezeték-szakaszban a bypasshoz és közvetlenül a válaszfalhoz rögzíteni.

A követelménynek való megfelelés elmulasztása magában foglalja:

 • lassítja a víz keringését a felszállón és a hűtőfolyadék hőmérséklet-csökkenését;
 • a vízellátás irányában elhelyezkedő lakások nyomásának romlása.

A lekapcsolási területeket ismerős golyóscsapokkal lehet felszerelni az áthidaló és tápvezetékeken, vagy több működőképes háromutas szelepekkel, amelyek a hűtőfolyadékot a bypass vagy a radiátor felé irányíthatják.

No. 4. A javasolt törölközőmagasság a padlóról 120 cm.

№ 5. A fűtőberendezés és a falburkolat közötti távolságok távolsága:

 • 3,5-4 cm - ha a tekercs átmérője 2,5 cm vagy kisebb;
 • 5-7 cm - 2,5 cm-nél hosszabb csőszakaszral.

Ha a bekötési rajzon megkerülő vezeték van, a kimeneten és a készülék belsejében megengedett az elzáró golyóscsapok felszerelése.

Ajánlott és érvénytelen Sidebar sémák

A "gravitációs szivattyú" elve a tekercs teljesítményének magja. Az illetékes oldalsáv természetes keringést és radiátor teljesítményt biztosít. A vízmelegített törülközőtartó szerelési rendszere kidolgozását kézzel végezzük, egy adott modell kialakításával és a fülke helyzetét illetően a fürdőszobában.

Oldalsó és átlós csatlakozás

A legtöbb eszköz esetében a legjobb megoldás a hűtőközeg áramlásának a felső kimeneten való áthaladása és az alulról történő kioldása. Ez egyetemes csatlakozással érhető el, melyeket az alábbiakban ismertetünk.

Az univerzális oldalsáv előnyei:

 • a teljesítmény nem függ a felszálló vízellátás irányától és sebességétől;
 • a keringés leállítása után nincs szükség légtelenítésre;

Az oldalsáv univerzális verziója lehetővé teszi, hogy fűtött törülközőtartót használjon bármilyen kényelmesen a felemelőtől a beépítési távolságig.

A rendszer feltételei:

 1. Az alsó rögzítési pont a radiátor csatlakozás alatt helyezkedik el, és a felső nyakkendő a felső kimenet felett helyezkedik el. A szállítócsövek lejtése 2-3 cm / méter. Vízszintes csatlakozás megengedett a 32 mm keresztmetszetű csöveknél, valamint ha a felemelő távolság kevesebb, mint 2 m.
 2. Ólomcsövek - kanyarok és "kocsányok" nélkül. Ellenkező esetben a rendszer levegőbe kerül, és a természetes keringés leáll.
 3. Az ellátóvezeték optimális átmérője: ¾ hüvelykes acél, 25 mm - erősített polipropilén.
 4. Kívánatos a csövek szigetelése. Ez a követelmény különösen fontos a süllyesztett műanyag csöveknél.

Teljesen funkcionális oldal / átlós összekötés szűkített bypasstal. A vízvezeték-szerelők ezt a korábban telepített fűtött törölközőt használják, ha nincs szükség teljesen megváltoztatni a felszálló szerkezetet.

Az bypass-eltolás indokolt, ha a régi kocsikat meg szeretné tartani a felszállónak. Ezzel a csatlakozási módszerrel nem ajánlott szűkített áthidalót használni. A fő követelmény a felső hűtőfolyadék áramlása.

Egyes szárítómodellek az alsó csatlakozáshoz vannak tervezve. Az inset három fő sémában történik.

Az alsó csatlakozás megvalósításának követelményei:

 1. Az alsó nyílást a törülközőtartó alatt kell elhelyezni.
 2. Az ellátóvezetékek előnyösen szigeteltek.
 3. A felszálló felső visszahúzása egy előfeszített vagy szűkített bypass használata esetén a készülékhez való csatlakozás alatt helyezkedik el.

Az optimális lejtés kb. 2 cm / méter cső. E feltétel teljesülése biztosítja az áramkörnek a vízáramlás irányától való függetlenségét.

Lehetséges kényszerített lehetőségek a tie-inek

Az oldalsó csatlakozással megengedhetők bizonyos eltérések a tipikus ajánlott rendszerektől.

Az oldalsáv alapvető feltételei változatlanok maradnak. A fűtött törülközőtartó csatlakozópontjainak a felemelővel, valamint a készülék bejáratánál és kijáratánál lévő függőleges szegmensek jelenlétében fennálló különbség.

Egy alternatív oldalsáv látható az alábbiakban. A törülközőtartó teteje a felső kivezetés fölött van. Miután kikapcsolta a vizet, a levegőnek le kell víznia a tekercsről.

Az alsó bemenet némileg módosulhat. Annak szükségessége, hogy a csővezetékeket a padlóról a lehető legkisebb távolságra helyezzék el, szükségessé teszi a felemelkedő csövek növelését. Az alsó csatlakozás minden követelményének betartása nélkül a rendszer hibátlanul működik.

Helytelen bekötési rajzok

A tapasztalatlan mesterek néha nem tartják be az ajánlott programokat. Ennek következtében a szárítás hideg marad a megszakítás nélküli forró vízellátással. Az esetleges hiányosságok példái az alábbiak.

Mindkét esetben a készülék az alsó aljzat alatt található. A lefelé irányuló hűtőfolyadék lehűlt és csapdába esett. A víz nem tolódik vissza, mivel a hűtőfolyadék áramlásának teteje van.

A keletkező "púpos" levegő felhalmozódik. Időközben a légzsilip bezárja a keringést a radiátorban, és a fűtött törölközőtartály lehűl.

Az alább bemutatott változat egyidejűleg két hibát kombinál. A rendszer nyilvánvalóan nem működik.

A vízmelegített törülközőtartó telepítése lépésről lépésre

A vízmelegített törülközőtartó telepítési technológiája megegyezik a különböző bekötési rajzokkal. A lépésenkénti munkamenet magában foglalja az elhasználódott eszköz leszerelését, a felszállócsövek ellátását, a daruk felszerelését és a tekercs szerelését.

Eszközök és anyagok előkészítése

A fűtött törölközőtartó felszereléséhez és cseréjéhez szükséges szerszámkészlet a szobai vízvezetékek típusától függ. Polipropilén csövekbe történő beépítéshez: gömbcsapok; rögzítőelemek; polipropilén csövek; forrasztópáka és kés a PP csövek vágásához.

A fűtött törölközőtartó szabványos teljes készlete a következőket tartalmazza:

 • átmeneti sarkok;
 • szilikon tömítések;
 • zárócsomók;
 • teleszkópos konzolok;
 • daru "Mayevsky".

A rendszerben az elektrolitikus korrózió megjelenésének elkerülése érdekében kívánatos az egyik fém alkotóeleme.

A régi felszerelések szétszerelése

Az elavult tekercs lebontása előtt össze kell hangolni a házigazgatási társasággal folytatott tevékenységeket. A víz felől való leválasztása különleges engedélyt igényel.

 1. Ha a törölközőszárítás nem egy egész a forró vonallal, akkor csak csavarja le a csavarokat.
 2. Ha a készülék hegesztésre kerül, akkor azt egy darálóval le kell vágni. A befúvó csővezeték többi részének elégnek kell lennie a menetvágáshoz.
 3. Távolítsa el a használt eszközt a tartókról.

A felszálló kivágásnak nagyobbnak kell lennie, mint az új készülék fúvókái közötti távolság a csatlakozók és az ujjak hosszához, amelyek szükségesek a nyakkendő összekötéséhez.

Bypass és gömbcsapok szerelése

Szerelje fel a tekercset a bypass felszerelése nélkül, de a szakértők javasolják, hogy jumpert hozzanak előre. A törülközőtartó végein gömbcsapokat szerelnek fel. Szükség esetén a hűtőfolyadék áramlása a készülékbe kikapcsol, míg a felszálló víz szabadon áramlik.

A csövek csőszakaszokon történő felszereléséhez vágjon le egy új menetet a kívánt átmérőjű szerszám segítségével. Ha a régi készülék szétszerelése után a szál túlélte, akkor elegendő ahhoz, hogy "kihúzza" egy szerszámmal, hogy javítsa a kapcsolatot. Szerelje fel az elzárt csövek elzáró szelepeit.

Törölközőtartó tekercs szerelés

A "lógó" és az eszköz csatlakoztatásának sorrendje a következő:

 1. Tegye a jelöléseket a falon a zárójelek alatt - figyeljen a tekercs vízszintes helyzetére.
 2. Készítsen lyukakat és tegyen be dugókat.
 3. Csavarja be a konzolokat a törülközőtartóra, rögzítse a készüléket a falra és rögzítse csavarokkal. Fontos, hogy ragaszkodjon a sugárzó és a falburkolat közötti ajánlott távolsághoz.
 4. Csatlakoztassa a készüléket a szerelvények segítségével a jumper szelepébe, majd a csatlakozásokat a lenvászon aljzatával lezárja.

A csatlakozás típusától függően egyenes vagy ferde menetes szerelvényeket használnak.

Az elektromos modellek telepítésének jellemzői

A vízmodellel ellentétben az elektromos szárítók bárhol telepíthetők, mivel nem függenek a csövek helyétől a melegítéshez és a melegvízhez. Ebben az esetben különös figyelmet kell fordítani az elektromos vezetékek minőségére.

Elektromos törülközőtartók beépítésének követelményei:

 1. A telepítési hely kiválasztása figyelembe veszi az eszköz védettségét a nedvességtől. A fürdőszobához vagy mosdóhoz való távolság legalább 60 cm.
 2. A legkisebb távolság a padlóhoz - 20 cm, a falhoz - 30 cm, a bútorok felületéhez - 75 cm.
 3. A fűtőberendezést nem szabad közvetlenül a foglalat alá helyezni.

Az elektromos csatlakozás az NFC-15-100 nemzetközi szabványnak megfelelően történik.

A fűtött törülközőtartó alatti elektromos szerelés a magas páratartalmú helyiségek elektromos biztonsági előírásainak megfelelően történik:

 • csatlakozás háromvezetékes kábellel földeléssel;
 • csak rejtett vezetékek engedélyezettek;
 • az aljzatnak gumi tömítéssel és fedéllel kell rendelkeznie, amely lefedi az érintkezőkben lévő lyukakat;
 • A VVGng és a VVGng-LS márkájú rézhuzalokat az elektromos hálózathoz használják.

Az elektromos készülékek üzembe helyezésének és működtetésének előfeltétele egy RCD használata, amely megszakítja a készüléket az aktuális teljesítmény túllépésekor.

Hasznos videó a témában

A szárító törölköző kiválasztására vonatkozó ajánlások a videoklipben találhatók:

A fűtött törülközőtartó telepítési folyamata a videóban látható:

A fűtött törölközőtartó felszerelése a választott modelltől függ. A vízkészülék teljesítményét egy jól megtervezett és végrehajtott tie-in rendszer határozza meg. Elektromos modell beszerelésekor különös figyelmet fordít a működési biztonságra. A kombinált "tekercs" telepítése jobb, ha szakembereket bíz meg.

Online tárolja a fűtött törölközőt

Ha fűtött törölközőtartót szeretne vásárolni moszkvai online áruházban, nézze meg a fűtött törülközőtartók gyártójának termékkatalógust. A fűtött törülközőtartók gyártására szolgáló fő anyagunk AISI minősítésű rozsdamentes acél. A "Metalloizdeliya" üzemünk termékeit felülmúlhatatlan minőség és széles választék jellemzi. És felajánljuk Önnek, hogy személyesen értékelje a szolgáltatás színvonalát, ha megrendelést rendel a meglévő katalógusból vagy egy egyedi projektből most! Figyelmet fordítunk - a szállítást Oroszországon keresztül lehetséges!

Fűtött törülközőt vásárolni egy moszkvai online áruházban, és elégedett a vásárlással, fontos, hogy megbízható gyártót válasszon.

A "Metal Products" gyártója által gyártott termékek katalógusa a rozsdamentes acélmodellek széles skáláját foglalja magában: víz- és elektromos törülközőtartók, vízmelegítő konvektorok, design radiátorok, valamint egyedi projektek megrendelésére készült termékek.

Itt megvásárolhatja a szükséges termékeket a nagykereskedelem és a kiskereskedelem területén. Több mint 100 különböző formája, formatervezése és színe kielégíti bármely ügyfél igényeit.

A vásárlás előnyei:

 • A fűtött törülközőtartók egyedülálló automatizált gyártási technológiája csúcstechnológiával Olasz és osztrák berendezések és a modern fémfeldolgozási módszerek;
 • Képesség választani egy modellt széles tartományból vagy megrendelésből egy egyedi projekthez;
 • Használható a legmagasabb minőségű AISI 304 rozsdamentes acél gyártásához, 2 mm-nél nagyobb vastagságban;
 • A minőség pontos ellenőrzése nagy pontosságú berendezésekkel a termelés minden szakaszában;
 • A késztermékek tanúsítványainak elérhetősége;
 • A gyártó garanciája 5 évig;
 • Egyéni megközelítés minden ügyfél számára;
 • A gyártás és a szállítás legrövidebb ideje;
 • Legjobb ár garantált;
 • Gyors szállítás Oroszországban.

A lakossági ügyfelek számára a törülközőt vásárló vásárlók kényelmét szolgálja, ez az internetes szolgáltatás. A kedvelt terméket hozzá kell adni az on-line kosárhoz, amely után az üzemünk egy alkalmazottja felveszi Önnel a kapcsolatot a részletek megerősítése és tisztázása érdekében. Ha weboldalán ömlesztve szeretne termékeit vásárolni, ki kell töltenie egy speciális regisztrációs űrlapot.

A Metalware LLC örömmel üdvözli Önt rendszeres ügyfeleink között!

Fűtött törülközőtartó megfelelő csatlakoztatása

Fürdőszoba - olyan helyiség, ahol magas hőmérséklet szükséges. Először is, érzetek miatt kényelmesebbnek érzi magát, és másodszor, a meleg levegő gyorsan eltávolítja a felesleges nedvességet zuhanyozás vagy fürdés után. Fűtés a fürdőszobában ritkán - nem fogadják el. A leggyakoribb módja a fűtött törölközőtartó telepítése, amint azt később tárgyaljuk. Minden gond nélkül működik, ki kell választania a megfelelő kapcsolati sémát, és helyesen kell végrehajtania. És mindent meg kell értened magad. Végtére is, még akkor is, ha nem mindent csinálsz a saját kezeddel, követni kell a vízvezetékeket. Csak így biztos lehet abban, hogy normálisan működő szárítóval marad.

Annak érdekében, hogy minden nem csak jól nézzen ki, hanem problémamentesen működik is, helyesen kell elhelyezni a bélést.

Milyen tervek vannak

A fűtött törülközőtartók különböző formájúak. Kiválasztásakor az embereket gyakran kizárólag az esztétika irányítja, ami nem teljesen indokolt. Ezek az eszközök normálisan jó vízkeringéssel működnek, de nem minden modell biztosít ilyen keringést. Néhányan szükség van hosszú távra, a megfelelő kapcsolatrendszer megkeresésére, különben egyszerűen megtagadják a munkát.

Így minden törölköző melegítő négy csoportra osztható:

 • U-alakú vagy U-alakú. A legegyszerűbb modellek, elemi csatlakozás (oldalirányú). Ideális esetben az öregek cseréjekor egy olyan modellt talál, amelynek ugyanaz a középpontja. Aztán, ha szerencsés vagy, nem tudod újra felhúzni a könyökeket.
 • Létrán. Modern kialakítások számos keresztsávval. Szintén jó választás a hidraulikában. A kapcsolat lehet alacsonyabb, oldalirányú vagy átlós. De nem választják önkényesen, hanem egy sor feltétel (ahonnan az áramlás, a helyzet a felszállóhoz képest).
 • Snake. Egy másik klasszikus modell oldalirányú csatlakozással. Az ilyen típusú fűtött törölközőtartó felszerelése általában nem jelent problémát.

 • Nehéz forma. Nagyon szokatlan törölközőmelegítők vannak. Belsőépítészet is lehet, de a megfelelő kapcsolat problémát jelent. Rendszerint az illetékes szakember, a hidraulikailag jól irányított vízvezeték-szerelő konzultációra van szükség. Mint tudják, az ilyen keresés nem könnyű feladat.
 • Gyakran előfordul, hogy a törülközőtartó felszerelése után egyszerűen nem működik. Ha a hiba súlyos, az állvány, amelyhez csatlakozik, szintén nem működik. Ezért ismerni és követni kell a kapcsolódási szabályokat.

  Hol csatlakozni és hol lógni

  A vízmelegített törülközőtartó mind a melegvizes állványra, mind a fűtésre csatlakoztatható. Ha mindkét lehetőség közül mindkettő van, általában a HMV-t választja. Ennek három oka van: kevesebb kapcsolódási joggal, csatlakozásra, bármikor csatlakozhat az év bármely szakában (a büntető törvénykönyvvel egyetért a leválasztás megszüntetése és ez az egész), és ami még fontosabb, egy ilyen fűtött törölközőtartály egész évben melegszik.

  Ha a HMV nincs a házban, akkor kapcsolódnia kell a fűtési felszállóhoz. Ehhez a büntető törvénykönyv és a projekt engedélye szükséges. Fűtött törülközőtartót vásárol (lehetőleg egy egyszerű konstrukció), menjen a ház irodájába az útlevelével (másolat), írjon egy alkalmazást. Ha engedélyt adunk, rendeljünk egy projektet (szükséged lesz egy másodlagos dimenzióval rendelkező útlevél másolatára is). Ezután, a projekt szerint, csináld magad, vagy hire előadók (vízvezeték-szerelők a ház osztály, mint egy lehetőség). Hívja fel a lakásszolgáltató képviselőit az elfogadásra.

  Annak érdekében, hogy a "törülközőt" mindig gond nélkül felmelegítsék, minden karosszéria egyenes, ívek és zsebek nélkül

  A fűtött törölközőtartó telepítési helyének meghatározásakor még mindig kérdése lehet a magasság függvényében. Ha van választás, a legkényelmesebb úgy elhelyezni, hogy a fej és az alsó szintje legyen. Ez akkor történik, ha U-alakú vagy kígyót helyez. Ha egy nagy magasságú "létrákról" beszélünk, akkor a felső sáv nem a felemelt kéz melegen (kb. 190-200 cm) helyezkedik el.

  A fűtött törülközőtartó helyének megválasztásakor figyelembe kell venni a feszítőtávolságot is. Elvben, minél közelebb van a felemelőhöz, annál jobb - annál nagyobb eséllyel működik. De egy méterrel vagy annál is többet lehet tulajdonítani, ha az alábbi feltételek teljesülnek:

  • a fűtött törölközősín alacsony hidraulikus ellenállása (egyszerű forma és 1 "vagy 3/4" rész),
  • megfelelő nyomás (2 atm vagy több)
  • normál átmérőjű csővezetékekkel (egy lépéssel kevesebb, mint a felszálló).

  Ebben az esetben feltétlenül kövesse a többi kapcsolódási szabályt. Ezután lesz esélye annak, hogy egy ilyen "távoli" eszköz rendesen működik.

  Hogyan készítsük el a kanyarokat és hogyan változtathatjuk meg a felemelőt

  Ha a felszálló fém, és nem fogja megváltoztatni, akkor fűtött törülközőtartó felszerelése acél vagy polipropilén csövekkel lehetséges. Ha megváltoztatod a felszállót (a legjobb megoldás), és felveted a polipropilént, nincs más választásod - a CPD csövek is kanyarodnak. Polipropilén, hogy a forró vizet, jobb - megerősített üvegszálas.

  Miért nem alkalmas fémplasztika? Mivel a szerelvények erősen szűkítik a lumenet. Ez nagyon rossz hatással van a vérkeringésre. Ennek eredményeképpen még 100% -ban működőképes áramkörök nem adnak normális fűtést.

  Fűtött törölközőtartó polipropilén csövek elosztásával

  Egy kicsit arról, hogy miért változtatják meg a felszállót. Van értelme megtenni a régi házakban, amikor javításra kerül a fürdőszobában vagy a fürdőszobában (attól függően, hogy hol van a felszálló). Először is, a csövek általában régiek és kopottak. Még egy csap is nehéz lehet hegeszteni őket, így a fém kopott. Másodszor, a modern javítás magában foglalja a kommunikáció rejtett letelepedését, és azt is szeretné, hogy bezárja a felemelkedést. A régi cső elrejtése, és néhány év múlva minden újra elszakad... nem jó megoldás.

  Egy kicsit arról, hogyan kell változtatni. Meg kell egyeznie a szomszédok alatt és felett, valamint a ház iroda (ECD, CC). A szomszédokkal, hogy levágta a felszállót, és telepít egy újat a szálra. Miért vannak? Mivel a régi cső a mennyezetbe kerülve veszélyes: összeomlik és áramlik. Elárasztotta Önt vagy a szomszédokat. Ezért jobb, ha átmegy a mennyezeten egy új csővel.

  Ezzel a kapcsolóval a szárító a felszálló részének része, és nincs csaptelep

  Miután a szomszédokkal egyetértett vagy nem (lehet, hogy már lezárta a felszállót), menjen a ház irodájába, és állapodjon meg a csere időpontjáról és arról, hogy mikor kapcsolódik le a felszálló. A "helyi" szerelő, önmagad (ha hegesztőnek minősül), vagy az általad felvett személyek dolgozhatnak. A megérintés után a víz bekapcsol, ellenőrizze a törülközőtartó teljesítményét és a rendszer egészét. Ha 30 perc alatt nem kezd hűlni, akkor helyesen van beállítva. Ezen a ponton befejeződik a fűtött törölközőtartó cseréje vagy beszerelése.

  Bypassgal vagy anélkül

  Először is, mi a bypass. Ez egy áthidaló a készülék bemenete és a kimenete között, amely biztosítja a víz áramlását, amikor a készülék meghibásodik vagy ki van kapcsolva.

  A fűtött törülközőtartó bemenete és kimenete közötti áthidaló és egy bypass

  Ha van egy megkerülés az áramkörrel, az elzáró gömbcsapok felszerelhetők a készülék bemeneti és kimeneti nyílásán. Ez kényelmes - ha szükséges, kapcsolja ki (javítás vagy csere közben), és ne zárja le a teljes felszedőt.

  Ha nincs ilyen jumper, akkor nem lehet daru. Ebben az esetben a fűtött törölközőtartó része a felszállónak, lezárva a csapokat, amelyek teljesen megakadályozzák az emelőt.

  A daruk nem kapcsolódnak össze

  Az áthidalás lehet közvetlen (mint a fejezet első fotójában) vagy eltolva (az alábbi képen). Az eltolt jumpert a hűtőfolyadék tetejére helyezték a jobb teljesítmény érdekében (a keringés javul). A takarmány-eltolás alján csak az akadályozza. Ha nem tudja, honnan jön a víz, akkor jobb, ha közvetlen áthidalást készít.

  A hűtőfolyadék tetején levő eltolás elkerülése javítja a keringést

  Egy másik bypass (egyenes vagy offset) szűkült. A szűkítés, valamint a torzítás javítja a vérkeringést, de csak a legfontosabb takarmányok esetében. A szűkítést egy csővel végezzük, amely egy lépéssel kisebb, mint a fő (ha az emelő egy hüvelyk, 3/4 "szűk hely). Kevesebb lehetetlen. A betét mérete - legalább 10 cm.

  Ismét: az elmozdult és / vagy szűkített bypass csak akkor működik, amikor a felső vízellátás. Az alján a keringést akadályozza. Ha nem biztos abban, hogy az áthidaló egyenes és kényszerítetlen legyen.

  Szigorúan lehetetlen a csapokat a bypasson elhelyezni. Mindegyik csap nyomásveszteség, ami azt jelenti, hogy ez hátrányosan befolyásolja az egész emelkedés keringését, a víz nem forró. Minden szomszéd magasabb vagy alacsonyabb (az áramlás irányától függően), a nyomás jelentősen rosszabb. Néha ő esik, és a bypass tulajdonosa egy daruval. Mindenkinek ez egy teljesen szükségtelen részlet, amely csak károkat okoz, és a fűtött törülközőtartóban nem tapasztalható észrevehető javulás. Nos, és ezenkívül ez a 31/01-2003 SNiP megsértése (10.6 pont) - beavatkozik az általános házi kommunikációba, amelyért (jelentős) bírságot lehet kibocsátani.

  Csapások (csatlakozási módok) keresése

  Az oldalsó és az átlós csatlakozásoknál a csapoknak a fűtött törölközőtáblák bemeneteivel vagy valamivel magasabb / alacsonyabb síkokkal kell rendelkezniük. Pontosan nem fog működni a fűtött törülközőtartó felszerelése, ha a csapok kisebb távolságra vannak a bejáratok közötti távolságnál. Az alábbi képen egy nem működő, átlós kapcsolatot mutat be, szorosan elosztott csapokkal. A fekete a korrekció változatát jelöli (felső feed).

  Az oldalsó csatlakozással a fűtött törülközőtartó csak akkor működik, ha a kiömlőnyílások kissé magasabbak és kissé alacsonyabbak a bemeneténél, vagy legalább ugyanazon a szinten

  Csatlakoztatáskor a kanyart szigorúan vízszintesen vagy enyhén szögben kell elhelyezni. Egy kicsit szögben 2 cm / méter (2%) vagy egy kicsit több. A lejtés iránya a bekötési rajztól és attól függően, hogy melyik vége csatlakozik ehhez a csaphoz. Annak érdekében, hogy egy kicsit tisztább legyen, fontolja meg néhány tipikus csatlakozási sémát a fűtött törülközőtartókhoz.

  A létra fűtött törölközősínek univerzális alsó csatlakozása

  Ez az áramkör a melegvízellátás irányától függetlenül működik. A csatlakozás típusa - az alsó, mindkét kimenetnek alacsonyabbnak kell lennie, mint a szárító alsó széle. A csúcsmagasságnál az a lehetőség, hogy az élek a csapok között legyenek elfogadhatóak, de a munka már nem lehet olyan hatékony (rosszabb lehet).

  A fűtött törölközősín (alacsonyabb)

  Ebben a rendszerben be lehet állítani az elzáró szelepeket. Rendes működéséhez szükséges:

  • A Mayevsky csapok a felső kapcsokon (légtelenítő) vannak felszerelve a felső részen felgyülemlő levegő leeresztéséhez. Időnként meg kell nyitni és öblítenie kell a levegőt (mivel rosszabbul kezd). Van lehetőség - az automatikus levegőztető nyílást. Kompakt is. Ez egyszerűsíti a műveletet.
  • Ugrás egyenesen szűkítéssel. A szűkítés mérete egy cső egy lépéssel kisebb átmérőjű.
  • A hajlításokat egy csővel végezzük kisebb átmérőjű lépcsőn, mint a fő emelő.

  Ha magassága eléri ezt a lehetőséget, tegye meg. A rendszer bármilyen körülmények között működik, a "ladder" típusú fűtött törülközőtartókkal.

  Lehetséges alsó csatlakozás a felső adagoláshoz

  Amikor a forró vizet kifelé tölti, akkor a felső kimenetet a szárító alsó szélénél lehet elhelyezni. Ha az áthidaló elmozdul és szűkült, normálisan fel kell melegíteni. Ez a módszer nem a legjobb, hanem a munka.

  Üzemeltetési lehetőség a forró víz felső folyásánál

  A rendszer leállítása után légtelenítő és légtelenítő levegő jelenléte szükséges.

  Univerzális oldalsó csatlakozás

  A csöveket a fűtött törülközőtartó egyik oldalára is fel lehet szerelni bármelyik szabványos formában - U alakú, kígyó és létra. Maga a kapcsolat függ az űrlaptól. A szabványos verzióban van egy közvetlen áttörés. Ágak vagy szigorúan vízszintes vagy enyhe előfeszítéssel. Az ábrán egy lejtés van: a felső kimenet vége kissé lefelé (2 cm 1 méter), az alsó felfelé felfelé emelkedik. A hajlítások átmérője nem kisebb, mint a fűtött törülközőtartó átmérője.

  A fűtött törülközőtartó laterális univerzális csatlakoztatása

  Ez a csatlakozási rendszer jó, mert a "létra" nem kell szellőzőnyílást telepíteni (tegye a dugókat), mert a levegő csak a felszállóba kerül.

  Az áthidaló felső tápfeszültségénél a fűtött törülközőtartó felé szűkítheti és / vagy áthelyezheti a jumpert. Ez javítja a keringést, a szárító jobban felmelegszik. De még egyszer: ez a rendszer csak akkor működik, ha a felső vízellátás.

  Ha a víz felülről történő bejuttatása, az áthidaló eltolható és egy lépcső kisebb átmérőjű csővé alakul.

  Ezzel a módszerrel kanyarodás is lehetséges kicsi dőlésszögben vagy szigorúan vízszintesen.

  Lehetséges oldalsó csatlakozási lehetőség (nem a legjobb)

  A fűtött törülközőtartó felső szélének alsó felső részén levő oldalsó kapcsolódási séma elfogadható. De ilyen összeköttetéssel Mayevszkij csapjai szükségesek, amire szükség van a levegő elvezetésére, miután kikapcsolta a melegvizet a javításhoz / megelőzéshez. Szükséges lehet a folyamat levegőjének időszakos eltávolítása is.

  Nem a legjobb, de nagyon praktikus lehetőség

  Átlós kapcsolat

  Nincs különösebb értelme a legtöbb fűtött törölközősínek átlós összeköttetésében: hatékonysága nem különbözik az oldaltól (minden esetben nincs jelentős javulás), és a csövek fogyasztása hosszabb, és a fűrészelésre van szükség, és ez fáradságos. Bár a rendszer működőképes.

  Az átló általában akkor működik, ha a vízellátás megy a tetejéről. Ezután a felső csap a "létra", és az alsó széléhez csatlakozik a szomszédhoz.

  Átlós kapcsolat a felső adagolásnál

  Ebben az esetben szűkített és eltolódott áthidaló is lehet, de anélkül is, hogy mindennek mindegyikének "bumm" -nak kell működnie. Ha az alsó betáplálás szűkítés nélkül, pontosan a felszálló csatlakozáson van

  Komplex alakú fűtött törülközőtartók: hogyan kell összekötni

  A komplex alakú fűtött törülközőtartók összekapcsolása esetén a szokásos eszközök mellett figyelembe kell venni az egyes modellek szerkezeti jellemzőit is. Figyelembe kell venni a hidrodinamika szempontjából - ahol a víz jobban folyik, menjen oda és szállítja a vizet. Például a népszerű modell "Elegy" cég Sunerzha. Ez nem lépcső vagy cikcakk.

  Itt van egy átlós kapcsolat, mert a másik egyszerűen nem működik.

  A fűtött törölközőtartó felszerelése Sunergy Elegy kiválasztott oldala, mint bármely más keringetés, megszakad. Nincsenek opciók egyáltalán.

  Egy másik modell - alsó csatlakozással és összetett szerkezettel három telepítési lehetőséggel rendelkezik. A fent említett vízellátás feltételei között a második a legjobb, egy kicsit rosszabb - az első, a leghatásosabb - a harmadik.

  Top csatlakozási lehetőségek túlcsordulással

  A kiszolgálás során az 1. és a 3. lehetőség az alsó részen marad, de csak anélkül, hogy szűkítené a megkerülést - ez zavarja, nem segít. A második lehetőség teljesen kizárt.

  Hogy ne csinálj

  Az összes fenti rendszer stabilan működik. Ahogy észrevetted, minden hajlítás egyenesen halad, ív vagy gyűrű formájában. Ez nem véletlen - a levegő felhalmozódik minden szabálytalanságban, ami zavarja, és néha még teljesen megakadályozza a vérkeringést.

  Ez az áramkör nem működik.

  A fotó-telepítés a törölközőt rossz. Legalább két hiba történt:

  1. a csapok keskenyebbek a fűtött törülközőtartó középpontjánál;
  2. Fém-műanyag csőből készülnek.

  Egy ilyen kapcsolat egyszerűen nem működik. Fém csövek - kiváló anyag, de nem csatlakoztatják a fűtött törölközőt. Szerelvényük nagyon erősen szűkíti a lumenet, ami rossz hatással van a keringésre. Ráadásul a levegő felhalmozódik a hurokba, és a felső hurokon átáramló áramlás még akkor is, ha felülről táplálják, nem fog menni - túl sok hidraulikus ellenállást kell megoldani.

  Bizonytalan áramkörök

  A következő két rendszer működhet, de nem mindig. A törölköző melegebb alján a víz stagnál, és némi magasságkülönbség esetén nem emelkedhet. Adja meg pontosan, mikor fog működni, és ha nem, senki sem. Attól függ, hogy milyen nyomás van a felszállóban, a csövek átmérőjén és a szárító maga körül.

  Bizonytalan csatlakozási diagramok

  Ilyen kapcsolat esetén akár egy munkakapcsolat hirtelen (általában megállás után) megállhat. Minden egyszerű: a nyomás megváltozott, a csövek eltömődtek, az alulról jövő víz nem "áthalad", a törülköző nem melegszik.

  Az instabil áramkör másik változata a hurok tetején. Ismét bizonyos körülmények között működni fog. De előbb-utóbb a legmagasabb pont levegő lesz, és megakadályozza a vérkeringést. A problémát akkor lehet segíteni, ha a legmagasabb ponton automatikus légtelenítőt telepít, de nem csökken, ha a nyomás csökken.

  Hurokkal a tetején

  Teljesen rossz

  Az alábbi képen példák arra, hogyan kell csinálni. A bypass szelep nélküli áramkörök nem működnek. Amit fenyeget, jól ismert. Ezenkívül több éven át tartó működés után általában nem működnek. Valószínűleg ez a következő leállás után fog bekövetkezni - a rendszer eldugul a szennyeződéstől. Ennek az az oka, hogy a forró víz teljes áramlását a fűtött törülközőtartón keresztül indítják el. Javítás után a víz óriási mennyiségű szennyeződést hordoz, amely biztonságosan elhajlik a kanyarokban (a legalacsonyabb részeken az első helyen). Több évig mindent teljesen eltömődött. Jó, mindent meg kell újítani és helyesen csatlakoztatni, de csak a kipirulás segíthet a bánatnak.

  Nagyon rossz ötlet

  Meg kell öblíteni és törölni kell a meleget és a kocsikat. Ehhez távolítsuk el a szárítót, és mossuk le a fürdőszobában, és öblítsük ki a kimeneteket úgy, hogy váltakozva csatlakoztatjuk a tömlőt az ürített nyílásokhoz, amelyek másik végét le kell engedni. A csaptelepek manipulálásával hagyja a forró víz áramlását egy kimeneten keresztül, majd a másik oldalon keresztül. Mosás után minden a helyén van. Lehetséges a rendszer elindítása után.

  Összeszerelési folyamat

  A fűtött törülközőtartó csatlakozása a készenléti csatlakozókhoz standard a vízvezeték szerelvényekhez, a lenhez és a csomagolópasztához vagy a füstszalaghoz. A falhoz való rögzítéshez tartók vagy speciális rögzítőkapcsok vannak, amelyekben a csövet benyomják. A folyamatot a videó részletesen mutatja.

  Milyen magasságban kell a törülközőt felmelegíteni a fürdőszobában

  Nem szabad alábecsülni a fűtött törölközőszárny fontosságát a fürdőszobában - nem csak a törülközők és ruhák szárításának legfontosabb feladatát végzi, hanem csökkenti a helyiség nedvességtartalmát is. Ez csökkenti a nedvesség kondenzációját és a penész és a penész kockázatát a falakon, a padlón és a mennyezeten.

  A törölközőszárító kiválasztásánál figyelmet kell fordítani a kialakítására és alakjára. De ne felejtsük el, hogy a fűtött törölközőtartó helyét és magasságát a padlóról előre meg kell fontolni.

  A vízvezeték szerelése során a fejlesztő által megfelelően megválasztott magasság lehetővé teszi, hogy kényelmesen és kényelmesen élvezhesse a fürdőszobát. A jövőben önmagát is meg tudja határozni, hol helyezze a fűtött törölközőt a fürdőszobába.

  A törülközőtartók fő típusai

  Különböző típusú tekercsek különböznek az alakjukban és anyagukban, amelyből készültek. A hosszú élettartam bennszülött rozsdamentes acélból készült termékekkel. A felületüket nem fedik le további porlasztással, hanem egyszerűen csiszolták a ragyogást, ami miatt vonzó megjelenés jött létre.

  Ami a krómozott sárgaréz termékeket illeti, azok élettartama 5 és 10 év között lehet, majd cserére lesz szükség.

  Javasoljuk, hogy olyan fűtött törölközősíneket válasszon, amelyeknek nincsenek burkolata és összekötő varrása.

  Fontos a termék vásárlásakor, ha csőátmérője és alakja van. A leggyakoribb:

  A formanyomtatványon és a tervezési jellemzők függenek a fűtött törülközőtartó padló magasságától.

  A fűtött törölközőtartó szerelési szabályai

  A fűtött törülközőtartók felszerelése magában foglalja a beömlő vezetéknek a forró vízellátáshoz vagy fűtési rendszerhez történő csatlakoztatását.

  A legracionálisabb módszer a melegvíz behelyezése a rendszerbe, mivel egész évben meleg víz jelen van házainkban és apartmanainkban. A telepítés több kötelező lépésre bontható:

  • a régi tekercs leszerelése;
  • csőhegesztés;
  • két daru felszerelése;
  • jumper telepítés;
  • a gömbcsap rögzítése a bypasson.

  Ügyeljen az utolsó pontra: végrehajtása lehetővé teszi a fűtött törülközőtartó munkáját, függetlenül attól, milyen magas a padlóról vagy a mosógép felett.

  A telepítés megkezdése előtt egy kérelmet kell benyújtani a Hivatalnak (ZHES) annak érdekében, hogy megegyezzen a vízzárás időpontjában és időpontjában.

  A választott telepítési lehetőségtől függően különböző anyagok összekötő csövek használhatók:

  1. A rézcsövek meglehetősen drága és bonyolult opció, amely speciális forrasztáshoz szükséges eszközöket igényel.
  2. Polipropilén csövek - a legkedveltebb és megfizethető lehetőség a költségek miatt. Rendelkezik nagy stabilitással és tartóssággal.
  3. Fém csövek - a költségvetés a telepítéshez. A beszereléshez krimpelési módszert alkalmaznak, így az anyag instabil lehet a fűtési rendszer nyomásesése esetén.

  Javasoljuk, hogy megismerkedjen a vizuális videó utasítással:

  Telepítés SNiP-vel

  Olyan speciális szabványokat fejlesztett ki, amelyek figyelembe veszik az elemek helyes elhelyezkedését a fürdőszobában. A fűtött törülközőtartó magassága az SNiP-ben jól látható: az alsó résztől a padlóig tartó távolság 120 cm.

  További telepítési szabályokat is figyelembe kell venni:

  1. Javasoljuk, hogy az elektromos törölközőmelegítőt a mosógép fölé helyezze. Készülj fel, hogy mozgatni vagy mosni kell. De ez lehetővé teszi kényelmes és kényelmes üzemi körülmények elérését.
  2. Ha van egy elölre szerelt mosógép (a ruhát tetejére rakodja), a fedélnek nem szabad a tekercs felett nyitni.
  3. A kimenet vagy a reflektorok szélét nem szabad a dekorációval ellátott panelekre és a szoba díszítőelemeire használni.
  4. A falra szerelt törülközőtartó magasságának és szélességének olyannak kell lennie, hogy a mosdó, a fürdőkád, a zuhanykabin vagy más berendezés legalább 60 cm legyen.

  Négy egyszerű szabály biztosítja a berendezések teljes biztonságát és hosszú távú működését.

  További telepítési lehetőségek

  Még a vágyakkal is, nem mindig lehet figyelembe venni a tervezési projektek építési szabályainak szabványait és követelményeit. Lehet, hogy egy többszintes padló jelen van egy kis fürdőszobában. Javasoljuk, hogy kövesse az egyszerű szabályokat:

  1. A fűtött törölközőtartó kialakítása a fürdőszobában 95 és 170 cm között van, egyszerű szavakkal a padlóról kell választani, hogy a felnőtt kényelmesen használhassa a készüléket.
  2. Egy tekercs-létra telepítésekor egy személynek el kell érnie a felső keresztsínét.
  3. Az M alakú tekercsek a padlóról legalább 90 cm-re vannak felszerelve, U alakúak - legalább 110 cm-rel.

  Ezek az egyszerű szabályok segítenek a telepítés elvégzésében.

  A csatlakozóaljzat magassága a csatlakozáshoz

  A fürdőszobában az aljzatok és más elektromos berendezések telepítését bizonyos követelmények szabályozzák. A legfontosabb dolog ebben az esetben az emberi biztonság, a legkisebb valószínűséget az áramütésnek ki kell zárni.

  Egyszerű szabály: minél magasabb a padló aljzata, annál jobb és biztonságosabb.

  A fűtött törölközőtartó kimenetének optimális magassága 60 cm, ami elég ahhoz, hogy egyszerűen csatlakoztassa a berendezést, és árvíz esetén rövidzárlat kizárható.

  A fűtött törülközőtartó egy fürdőszobához. Tegye meg magának a telepítést 20 percen belül. Tippek tapasztalt mesterek. Videó utasítás

  A fűtött törülközőtartó cseréje a fürdőszobában

  Az apartmanok fürdőszobái külön felszereléssel rendelkeznek, amelyet fűtött törülközőtartóknak hívnak. A törülközőszárító felszerelése vagy cseréje technológiai folyamat, amit kézzel lehet elvégezni. Természetesen ehhez szüksége van a vízvezeték-készítés bizonyos készségeire.

  Fűtött törülközőtartó a fürdőszobában - Fotó 01

  Fűtött törölközőtartó - fénykép 02

  A fűtött törülközőtartó önkötése lehetővé teszi, hogy pénzt takarítson meg a családi költségvetésből, és helyezze el ezt a rendszert pontosan ott, ahol az megfelel Önnek. Ebben a cikkben beszélünk a modern fűtött törölközőtípusok típusairól és a régi szárítógép modern kialakításáról.

  A törülközőtartók típusai

  A fűtött törölközőtartó egy feltöltött, meleg vízzel ellátott fémvízcső, amely nemcsak törülközőt vagy mosószárító funkciót lát el, hanem egy fűtési rendszert is a fürdőszobában. A központosított vízellátással rendelkező házakban a szárító a melegvíz-ellátó vezetékbe és régi típusú házakba kerül, ahol a melegvizet önálló gázvízmelegítő állítja elő - a fűtött törülközőtartó szükség esetén a lakás fűtési rendszerébe vág.

  A törülközőtartók típusai - 03. kép

  Fűtött törülközőtartó választása

  Ezek a rendszerek réz vagy rozsdamentes acélból készülnek. Korábban a szárító "P" vagy "M" betű alakú volt, és a modern formatervezők a szabványos formák mellett számos lehetőséget kínálnak a krómozott létra "tervező radiátor" és négyzet alakúak között. A szárítógép kiválasztásánál figyelni kell arra a fémre, amelyből készült.

  Az a tény, hogy a háztartási melegvíz-ellátó rendszerek nyomása eléri a 8 bar-ot, és a rézből készült idegen rendszerek nem ilyen nyomásra készültek, ezért a rézből készült gyönyörű "design radiátorokat" jobban használják magánházaknál, rendszer nem haladja meg az 5 bar értéket. A többszintes lakóépületeknél a legmegfelelőbbek a rozsdamentes acél fűtött törülközőtartók, amelyek ellenállnak a legfeljebb 10 bar nyomásnak.

  Rozsdamentes acél törölköző radiátor - Photo 04

  Fűtött törölközőtartó felszerelése

  A vízmelegített törülközőtartó összekötése a régi rendszer eltávolításával kezdődik, feltéve, hogy az új modell már megvásárolt és minden szükséges eszköz elkészült. Ha ezt a munkát az őszi-téli időszakban terveztük, amikor a fővízhez forró vizet szállítanak, akkor az első dolog az, hogy kérelmet nyújtsanak be a házigazgatási társaságnak, hogy leállítsa a függőleges vízforraló állványt a megadott időpontban. Ezt a szolgáltatást fizetik, és az összeg különböző tényezőkön alapul. A víz kikapcsolása után munkába állhat.

  A régi házakban, mint például a "Hruscsov", egy fűtött törülközőtartó van beágyazva a fűtési rendszerbe, és a fürdőszoba nagyon kicsi méretű, ezért egy új fűtőt általában helyette a régi. A fűtött törülközőtartó beépítése a kis apartmanok fürdőszobájába kényelmes, mert nem kell csöveket felépíteni, csak ki kell távolítania a régi rendszert, le kell vágnia a szálakat, felszerelnie kell a szerelvényeket és csatlakoztatnia kell egy új, fűtött törölközőt.

  Ha a termék már évek óta gyártott, akkor nem lesz lehetséges csavarni, majd a "daráló" használatával a régi szárítót egyszerűen levágják, de figyelembe kell venni, hogy a csővezetékeknek elegendőnek kell lenniük a menetvágáshoz. Fájlt óvatosan távolítsa el a széleket a vágási helyeken, majd a szelvény segítségével vágjon le egy új szálat és szerelje fel a szerelvényeket. A menetes csatlakozások lezárásához használhatja a vékony Teflonból vagy a Tangit-Unilok fonalból készült FUM-szalagot.

  A törölközőmelegítők telepítési lehetőségei - Photo 05

  A víztisztító szárító csatlakoztatása egy összetettebb rendszerhez további vízvezeték-berendezések beszereléséhez szükséges. Ezt az opciót részletesebben és következetesen vegye figyelembe:

  • A forró víz függőleges felszívódásától távolítsa el a régi törölközőmelegítőt
  • Megszúrjuk a szálat, és a "G" alakú csatlakozót a törülközőtartó oldalirányú összekötésére forgatjuk
  • Szerelvény-pólókat építünk fel és alul, amelyek között egy bypassot helyezünk párhuzamosan a felszállóval
  • A pólók szabad végein gömbcsapokat szerelnek, amelyekhez a szárító csatlakoztatva van.

  Szükség esetén kisméretű csőszakaszok vannak felszerelve a szerelvények között. Bypass (bypass) elem választható, de kívánatos. A csaptelep fel van szerelve, és úgy tervezték, hogy kizárja a szárítót a forró vízrendszerből, ha a víz hirtelen kiszivárgott a csatlakozási pontokból, vagy úgy döntött, hogy egy érdekesebb modellt telepít. A csővezeték átmérőjének meg kell egyeznie a felszálló átmérőjével.

  Törölközőszárító felszerelése - 06. kép

  Fűtött törülközőtartó beépítése a fürdőszobába

  Ha a melegvíz-ellátó vagy fűtési rendszer alumíniummal megerősített polipropilén csövek alapján készült, akkor a menetvágó szerszámot forrasztó vasal cserélik le, és a szerszámból csővágó vagy fémfűrész szükséges. Nem tekintjük a polipropilén csövek hegesztésének elvét és technológiáját, mivel ez egy külön cikk témája. Ha a fűtött törülközőtartó oldalirányú csatlakozását használja, akkor az összes munkát a fentiek szerint végezzük el. Ez megfelel a szabványos "P" vagy "M" alakú rendszereknek.

  Ha a fürdőszobában lévő fűtött törülközőtartó egy másik típusú, akkor a csatlakozási lehetőségek több lehet. Tekintsük a lehetséges lehetőségeket a szárító létra létesítésére. Ezek két párhuzamos cső, amelyek között több "lépés" halad. Az egész szerkezet krómozott rozsdamentes acélból készül. A függőleges csövek négy menetes lyukkal rendelkeznek, amelyekbe a vízvezeték elemek csavarozottak, a bekötési rajztól függően. Ez a következő:

  • Két csap a forró víz pontokon
  • Crane Mayevsky (légtelenítő). Lehetővé teszi, hogy levegőt bocsásson ki a rendszerből, megakadályozva a víz áramlását
  • sapka

  Fűtött törülközőtartó létra formájában - Photo 07

  A fűtött törülközőtartó kapcsolási rajza

  Csatlakozás a forró vízrendszerhez:

  • Soros kapcsolat. A melegvíz cső megszakad és a szárító a résbe van szerelve. Ez a csatlakozás korlátozott átmérőjű csőátvezető (1/2 hüvelyk)
  • Párhuzamos kapcsolat. A cső sértetlensége nem sérült, és a fűtött törülközőtartó a csőbe ágyazott kanyarokhoz van csatlakoztatva
  • Átlós kapcsolat. Egyfajta párhuzamos kapcsolat, de a forró víz belépési és kilépési pontja átlósan helyezkedik el

  A fűtött törölközőtartó kapcsolási rajza a forró vízellátó rendszerhez - 08. kép

  Csatlakozás a fűtési rendszerhez:

  • Átlós kapcsolat. A forró vízcsapok diagonálisan vannak elhelyezve
  • Alsó csatlakozás. A forró vízcsapok a függőleges csövek alján találhatók.
  • Közvetlen kapcsolat. A forró víz bejárata és kijutása a bal oldali függőleges csőben történik

  A fűtött törülközőtartók csatlakozási sémáinak változatai &- létra "- 09. kép

  Ha ilyen fűtött törölközőtartót szerel be a fürdőszobában, akkor szem előtt kell tartani, hogy a Mayevsky csapjának mindig a függőleges csövek felső részén kell lennie, és a szabad nyílást dugóval kell lezárni. Ezenkívül az összes szerelési munkálat során különös figyelmet kell fordítani az összes ízület és menetes csatlakozás szorosságára.