Legfontosabb > Bútor

Mosogató mosogatója (60 fotó): típusok, hogyan kell választani

Fürdőszoba - az egyik legfunkcionálisabb hely a lakásban. Ezt nem szabad elfelejteni a vízvezeték, bútor és háztartási felszerelés kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy egy kis helyiség ne váljon zsúfolt raktárká, a gyakorlatiasságra és többfeladatosságra összpontosítva. Minél több részlet kombinálható egyben - annál jobb. Az atipikus és nem a legnyilvánvalóbb megoldás az, hogy a mosogatót közvetlenül a mosógép fölé helyezzük. De annak érdekében, hogy minden működjön és nézzen szépen, ki kell választania a megfelelő alkatrészeket és alkatrészeket.

Előnyök és funkciók

A mosógép fölé helyezett mosdókagylónak van egy nyilvánvaló és legfontosabb plusz -megtakarítási helyük. Különösen fontos a kisebb helyiségekben, ahol egyébként egyszerre nem lehet mindkét fontos elemet elhelyezni. Még egy öltözőt is csatolhat. Ehhez a mosást kissé előre kell hajtani, és a mosás alatt semmi sem zavarja a térd szintjét.

Az ilyen telepítés az egyik leghatékonyabb módja a térhasználatnak. De van egy második jelentős előnye: a mosogatók különböző típusai és a telepítési módszerek. Bármelyik belső térben van egy alternatív lehetőség.

A közös telepítést hagyományosan a fürdőszobában használják. Ez nem a legjobb megoldás a konyhában. Kényelmes mosni a kompakt és sík mosdókon, de nem szabad az edényeket mosni és a házimunkát elvégezni.

Hátrányok és nehézségek

Ami a hátrányokat illeti, a legnehezebb a szifon felszedése, mivel a mosogató alatt van egy készülék. A telepítés bármilyen pontatlansága súlyos biztonsági problémákkal küzd, a rövidzárlattól kezdve. Jobb, ha egy speciális mosogatót választunk a készletben lévő szifonnal történő közös szereléshez. Ellenkező esetben nem lesz könnyű megtalálni a megfelelőt.

A lefolyó elrendezésének sajátosságai miatt magas a víz stagnálása. Ez sokkal lassabban jön ki, mint a hagyományos függőleges szerelésnél, és még egy kis folt is komoly zavarokhoz vezethet.

A hely helytelen megválasztása azt eredményezi, hogy a szoba kényelmetlen és mozgásban van. Ezért először alaposan ki kell dolgozni és értékelni kell a telepítési tervet.

Hogyan válasszunk mosogatót a mosógép felett?

A mosogató kiválasztásának fő tényezői nem változnak, függetlenül a telepítési helytől. Először is fontolja meg annak méretét, konfigurációját és telepítési módját. A legkényelmesebb - szinte lapos és sekély vízililiomok, amelyek helyet takarítanak meg. Ez az űrlap nem eszik fel értékes magasságokat. De ne feledje, hogy a teljesen lapos mosogatók nem tartalmaznak vizet, ezért nem védik a fröccsenéstől. Veszélyes a készülékre. Ezért fontos megtalálni a középső helyet.

anyagok

A leggyakrabban használt műanyag vagy földi vízi liliomok. Az öntött márvány modellek szintén népszerűek: speciális beton, polimerek és aggregátumok. Tartósak, gyönyörűek, szerények és ellenállnak a kémiai mosószereknek. A természetes kőhöz képest a utánzás fő előnye egy kis súly. Ezenkívül az öntött márvány bármilyen mélységet és alakot kaphat.

A kibocsátás két fő típusát a konfiguráció határozza meg: függőleges és vízszintes. Az első praktikusabb - nem teszi lehetővé a víz stagnálását. A második a megtakarítási magasság tekintetében kompaktabb. A vízszintes szilva a gép testén kívül, a mosogató oldalához vagy hátsó falához vezethet. Ez biztonságosabb, de egy ilyen lefolyó gyakran eltömődött, ezért rendszeresen meg kell tisztítani.

biztonság

A vízilipek közös felszerelésének legnehezebb része - biztonsági berendezés. Ezért a héjok speciális leeresztő-túlfolyó rendszerrel vannak felszerelve. A feladata egyszerű: a víz túlcsordulásának megakadályozása. A túlfolyó lyuk az oldalán helyezkedik el. Vannak olyan dugaszolható rendszerek, amelyek a legmodernebbek - az automatizálással.

méret

A mosogató méreteinek kiszámításához hozzon létre egy kis margót a mosógép paramétereihez. A legkisebb kifelé legalább 2 cm-re van az egyes élektől. Meg kell akadályozni a víz bejutását a berendezésbe. A szokásos mélység 18-20 cm, a mély héj túl magas, ha fel van szerelve, és ez kellemetlen és csúnya.

Hogyan válasszuk ki a mosógépet

Ilyen telepítéshez csak a mosógépet lehet előmelegíteni. Most már vannak speciális modellek a közös szereléshez. De felveheti a szokásos, ha helyesen kiszámolja a méretet.

Az optimális magasság 60-70 cm, a mélység legfeljebb 45 cm, a gép és a mosogató közötti távolság legfeljebb 3 cm, figyeljen a kompakt mini készülékekre, akár 3 kg terhelésig.

A speciális mosogatók dokumentációjában néha megnevezik, hogy a mosógép-típusok milyen kompatibilisek. Kész készletben is értékesíthetők. Sokkal kényelmesebb, mert a gyártó minden paramétert és árnyalatot már kiszámított, és sokkal könnyebb összeszerelni egy ilyen szerkezetet.

Telepítési jellemzők

A teljes szerkezet kényelmessége, funkcionalitása és biztonsága a telepítés minőségétől függ. Ezt a munkát szakértőknek kell kezelniük. Először megtörténik a mosdó, és csak ezután - a mosógép. Alapértelmezés szerint a készlet már tartalmaz minden zárójelet. De ha a fürdőszobában már vannak kötőelemek, amelyeket az építés alatt helyeztünk el, akkor jobb, ha hagyjuk őket - megbízhatóbbak.

Alapszabályok

Tehát a mosogató mosogatóval történő felszerelése során az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

- A mosogató teljesen lezárja a berendezést, hogy elkerülje a folyamatos fröccsenést és a vizet;

- A lefolyót nem lehet közvetlenül a gép felett elhelyezni, amely a centrifugálás során vibrál és mozog. Idővel károsíthatja a csővezetéket, és ez áttöréshez vezet;

- a mosogató átlagos szélessége - 50 cm-tõl a gép szabványosított szélessége vagy 58 cm-es csatorna-csõ jelenlétében;

- A padló, amelyen az ilyen szerkezet fel van szerelve, tökéletesen egyenletes. Ezért hibák vagy elfogultság jelenlétében először kompenzálni kell őket;

- Annak megakadályozása érdekében, hogy a gép mosolyogjon a mosás során, helyezhet el egy különleges gumitartót;

- Ha a fürdőszobai csaptelep és a mosdó közös, ellenőrizze, hogy a kifolyó szabadon mozog-e. Ellenkező esetben a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy a pereme átfedje a fürdőszobát.

Szerelőelemek

Ha a fal nem tartalmaz zárszerkezetet az építés során, csatlakoztassa azokat. Először csatlakoztassa a tálat a falhoz jelöléshez. Csak ezután fúrja meg a rögzítőelemek lyukakat. A csavarok nem húzódnak meg az ütközőhöz: 5-7 mm-t hagyni.

Mosogatószerelés

Mosogató szifonnal a tartóhoz rögzítve. Egy fémhorgot helyeznek be az előkészített lyukba a tálca hátsó falán, amely a falon van rögzítve. Minden csatlakozót és kiemelkedést speciális habmal lezárnak. Csak ezután lesz rögzítve a rögzítő csavarokat.

Mixer telepítés

A mosógépet a mosás után szerelik fel. A daruval ellátott csöveket speciális tömlők csatlakoztatják. Ideális esetben, ha sikerül észrevétlenül tartani őket. Az autó csatlakoztatásához vegye be a pólót.

Mosógép csatlakozás

Miután a mosogatót egy keverővel szerelték fel, helyezze a mosógépet a helyére. A falhoz közelíthető, de először távolítsa el a nyitott kommunikációt. A vízvezetékek egy rést rejtenek.

Biztosítsa a szifon és a leeresztő tömlő csatlakozását egy tömlőbilincskel. Erre azért van szükség, hogy a szerkezet hirtelen csökkenjen az intenzív kisülés alatt. Telepítés után ismét ellenőrizni kell az összes csatlakozás tömítettségét, és a rendszer készen áll a használatra.

Mosogató mosogató - kép

A mosogatógép fölé helyezett mosogatók felhúzása érdekében érdekes gyakorlati lehetőségeket készítettünk. Nézze meg, hasonlítsa össze és válassza ki a kényelmes megoldást a fürdőszobájához!

Mosógép a mosdó alatt a fürdőszobában

A fürdőszoba funkcionalitásának növelése és a konyhahelyiség megtakarítása érdekében a Hruscsov lakások sok lakója ezt a lépést követte, nevezetesen mosogatógép mosogató alá helyezését. Ez a lehetőség nem feltétlenül a legjobb, de ha a gépnek tényleg nincs hova behelyeznie, akkor felveheti azt. És ha minden rendben történik, akkor nem lesz kényelmetlen. És ami a legfontosabb, válasszon egy megfelelő mosógépet, amelyet tovább fogunk vitatni.

Kiválasztjuk a méretet

A mosogatógép mosogatójának megválasztására vonatkozó fő kritérium a méret.

 • Az automata mosógépek mélysége 33 és 82 cm között van, természetesen, hogy a túlméretezett gép behelyezése nincs helye, és kényelmetlen a mosogatóhoz közeledni. Ezért az optimális mélység 50 cm, feltéve, hogy a mosogató maximális mélysége 60 cm. Ha a mosogató kisebb, akkor a mosógépnek már meg kell lennie, így van egy rés a hátsó fal mögé történő kommunikációhoz.
 • A gép magassága nem haladhatja meg a 70 cm-t Ha egy 17 cm magas mosogatógépet a normál gép 82-85 cm magas felett rögzít, akkor egy rövid ember számára rendkívül nehéz lesz mosni, és a gyerekek általában nem érhetik el a csapot. Kilépés - helyettesíti a széket.
 • Ami az alátét szélességét illeti, itt nem alapvető. Minden a helytől függ.

Mini autók áttekintése

A mosogató alá helyezésre alkalmas kis méretű gépek kicsiek. Itt van néhány mosógép a piacon:

A Candy Aquamatic 1D835-07 egy mosógép, amelyet egy híres olasz márka Oroszországban szerel össze. A gép mélysége 46 cm, magassága 70 cm - ez optimális a fürdőszobába való beépítéshez. A gépet 3,5 kg száraz ruhanemű mosására tervezték, és centrifugálással percenként 800 fordulatnál. A ruhákat különböző szövetekből is le lehet mosni, mert a gépnek 16 mosási programja van. A mosógép ára körülbelül 17 ezer rubel.

Zanussi FCS1020C - olasz mosógép mindössze 3 kg terheléssel. A mélysége 52 cm, magassága 57 cm, a mosás 1000 fordulatszámmal történik. A mosógép kicsi, és az ár lenyűgöző mintegy 34 ezer rubel.

ELECTROLUX EWC 1350 - mosógép lengyel szerelvény 3 kg száraz ruhával és 1300 rpm fordulatszámmal. A magasság 57 cm, mélysége 52 cm, mosási mód 15, ez elegendő a különböző dolgok és ruhák hatékony mosásához. A gép intelligens vezérléssel rendelkezik, amelynek költsége körülbelül 36 ezer rubel.

Az Eurosoba 1100 sprint talán a svájci gyülekezés legdrágább kis méretű alátétje. Letöltés, mint a korábbi gépeknél, csak 3 kg, 1100 ford / perc. Nincs szivárgásvédelem, ami arra késztet, hogy vásároljon, 51 ezer rubel áron.

Figyelj! A kis méretű mosógépek nagyon drágák, főként európai gyártású gépek.

Hogyan válasszunk mosogatót?

Ahhoz, hogy a mosogatót egy mosogatógépbe mosogassuk a fürdőszobában, meg kell választanunk a megfelelő mosdót. Egy átlagos alsó fenékű mosogató nem alkalmas erre a célra sem a technikai, sem az esztétikai oldalról. Meg kell választani egy mosogató "vízililiomot", amelynek maximális magassága 20 cm Az ilyen mosogatók vízszintes és függőleges leengedése esetén a legjobb megoldás az, amikor a leeresztő nem a berendezésre vonatkozik, mert a biztonsága attól függ. Ez egy vízszintes leeresztő, amely közelebb áll a falhoz.

Az Ön információiért! A vízililiom héja speciális szifonnal rendelkezik, amely a mosógép hátsó falának mögött helyezkedik el.

A "vízi liliomok" két típusból állnak: fény és uni. Az Uni mosdóval ellentétben a "vízililiom" fénynek nincs lyuk a keverő számára, és elegánsabb alakja van. Egy speciális típusú mosogató - könnyű lakosztály, különböznek a minőség és a megjelenés tekintetében, illetve az ár sokkal magasabb.

A mosogató felépítése a mosógép felett:

 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • lekerekített sarkokkal;
 • kerek;
 • ovális.

A legnépszerűbb mosdók "liliom" kombinálva a táblával, amellyel különböző dolgokat tehet.

Előnyei és hátrányai egy ilyen létesítmény

A mosógép mosogató alá helyezéséhez minden előnyre és hátrányra mérlegelnie kell. Azt kell mondanom, hogy ilyen sokféle előnnyel nem rendelkeznek:

 • Először is, egy ilyen megállapodás helyet takarít meg;
 • másrészt a fürdőszoba modern dizájnját mutatja, sokan elegánsnak és vonzónak tartják, bár szubjektív.

Sok mínusz van, érdemes odafigyelni rájuk:

 • kis méretű autóban nem mossa meg a terjedelmes tárgyakat: kabátok, takarók, takarók;
 • a legtöbb kisautó mosogató minőségű;
 • a vízililiumból vízszintes víztakaró gyakrabban eltömődik;
 • mosáskor fennáll annak a veszélye, hogy a víz a mosógépre, vagy inkább a vezérlőpanelre jut, ami tele van a berendezés törlésével;
 • Az 50 cm mély mosógép behelyezése mosás közben kényelmetlenséget okozhat;
 • Telepítéskor speciális szifonra van szüksége, amelyet külön kell megvásárolni, és nem könnyű megtalálni.

Ha nincs helye mosógépnek bárhol, kivéve a mosdó alatt a fürdőszobában, akkor megközelítse ezt a kérdést komolyan. Gondold át az összes részletet, így nem érzed kellemetlenül a műveletet és a mosogatót, valamint magát a gépet.

Mosogató a mosogató alatt: kiválasztási paraméterek, előnyök és hátrányok

A legtöbb modern apartmanban a fürdőszoba nagyon szerény méretű. De annyi dolgot kell beültetni a fürdőszobába: WC, fürdő, mosodai kosár és természetesen új mosógép. A helytakarékosság és a korlátozott tér csökkentése érdekében új érdekes megoldás - egy háztartási készülék telepítése a mosogató alá. Ebben a cikkben megnézzük a mosogatógép mosogatóval, kiválasztási paraméterekkel, árakkal és az ezen háztartási készülékek legjobb márkáinak értékelésével kapcsolatos lehetőségeit.

Olvassa el a cikket:

A mosogató alatt lévő mosógép jellemzői

A mosógép telepítésének ez a verziója nem csak helyet takarít meg, hanem a belső térben is. Végül is ez a telepítés nem szabványos. Az érdekes mosogatók széles választéka lehetővé teszi a legjobb választást.

Típus kiválasztási lehetőségek

Mindenekelőtt a gépet hatékonyan kell mosni, de a kompakt modell kiválasztásánál a legnagyobb figyelmet kell fordítani a méretére.

Kapcsolódó cikk:

Melyik cég jobb, mint egy mosógép? A mosógép kiválasztásának folyamata kicsit bonyolult, mivel egy méltó márka azonosítására van szüksége, amely megbízható. Próbálja megérteni, hogy a háztartási készülékek sok jellemzője segít a felülvizsgálatunkban.

Magasságot. Mindez a választott héjtól függ. Például, ha behelyezzük a munkalapba, az alátétet a lehető legalacsonyabban kell megvásárolni. Mosdó esetén modellt és kicsit magasabbat vásárolhat. A második esetben a választás sokkal szélesebb, ezért ez a megoldás előnyös. Ideális 70 cm magas háztartási készülék kiválasztásához, így a mosdó nem lesz túl magas, és a legfiatalabb családtagok is könnyen elérhetik.

Mélység. Egyetértek, csúnya, ha valami kiborul a mosdó alá. Ezért az esztétikai fellebbezéshez szükséges, hogy a mosogató egy kicsit lehúzson a gépen (50 cm-es mélységű háztartási gépek kaphatók, ami kiváló megoldás a mosogató alá történő beépítéshez). Ha egy tágasabb háztartási készüléket szeretne vásárolni, fontolja meg az opciót a pulton található mosdóval, amely bármilyen formában és méretben készülhet.

Szélesség A kompakt modell szélessége nem térhet el a standardtól, ezért a helyszíntől függően választja ki.

Mosógép mosdó alatt a fürdőszoba: előnyei és hátrányai

A mosogató alá helyezett kompakt mosógépnek saját előnyei és hátrányai vannak.

 1. A fürdőszoba hasznos helyének növelése: egyesek a konyhában vagy a folyosón helyezik el a gépet, ami nem jó megoldás, mivel ezt a berendezést a fürdőbe kell helyezni (ideális esetben nincs csatlakoztatva, szivárgás még lehetséges). A beépített mosógép beépítésének köszönhetően a mosdó alatt a fürdőszoba nem lesz zsúfolt.
 2. A helyiség racionális használata a mosdó alatt.
 3. Vásárlás és üzemeltetés költsége. Az alacsony mosógépek ára a mosogatógép alatt általában alacsonyabb, mint a standard. Ezen túlmenően az ilyen háztartási készülékek terhelése általában nem haladja meg a 3,5 kg-ot, így a mosás alatt a vízfogyasztás jóval alacsonyabb, ami nagyszerű a kis családok számára.
 4. Esztétikus fellebbezés. A modern kis méretű mosógépek vonzó megjelenésűek és nagyszerűen néznek ki a mosogató alá.
 1. A mosógép készletek korlátozott választéka mosdókkal. Nem minden kagyló és gép alkalmas erre a célra. Sőt, nehéz kiválasztani a készletet.
 2. Kis letöltés. Ez a hátrány csak egy nagy család számára fontos, de ha 3 ember él a lakásban, akkor 3,5 kg terhelés elegendő. Ezenkívül nagy dolgokat (pl. Takarót vagy alsó kabátot) nem lehet mosni benne.
 3. Nem szabványos szifon, amelyet külön kell megvásárolni (nem minden esetben).
 4. A mosogató mosogató speciális kialakítása valószínűleg gyorsabb lesz.
 5. A kézmosás során a háztartási készülékekhez juthatnak, ami csökkenti az élettartamát és kárt okozhat.

A mosogató alá tartozó kompakt mosógépek népszerű márkáinak áttekintése

Nem minden mosógép alkalmas kis fürdőszobának. Sokan kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek (sok program és kiegészítő funkció), ugyanakkor nagy méretük van. Tekintsünk néhány olyan népszerű, alacsony és keskeny mosógépet, amelyek ideálisak a mosogató alá helyezéshez.

Áttekintés a mosogatógépek számára a mosogató alá történő beépítéshez

Nem minden embernek van lehetősége arra, hogy egy jó lakást vásároljon a szükséges helyiséggel és tágas fürdőszobával. Az utolsó pillanat a legfontosabb, mivel nagyon kevés a normál fürdőszobás apartman. Ezért egyesek kénytelenek tagadni maguktól egy automata mosógép megvásárlását. De egyáltalán nem szükséges korlátozni magad - alacsony mosógép segít a mosogató alatt. Ebben a felülvizsgálatban megvitatjuk, mi a technika ebbe az osztályba és milyen főbb jellemzői és jellemzői.

Az alacsony mosógépek jellemzői

Mini mosógép a mosogató alatt - kis háztartási készülékek kis fürdőszobában. A hagyományos eszközök átlagos magassága 80-85 cm, szélesség 60 cm, mélység 60 és 33 cm között van, a 40 cm szélességű, 80-85 cm magasságú és 60 cm mélységű függőleges mosógépek némiképp messze vannak ettől a rendezett sorból. Néhány fürdőszobában (és konyhában) még ez is túl sok - nehéz megtalálni a mosógép befogadásához szükséges szabad helyet.

A mosogató alatt a mosógép lesz a kiút. Ez a kategória rendkívül kompakt és alacsony magasságú mosógépeket tartalmaz. Nagyon kevesen vannak, de a legkisebb résig akár 70 cm-re, sőt még alacsonyabbra is lehet. Egyes típusok magassága legfeljebb 60 cm, így alkalmasak kis fürdőszobákban való használatra.
Egy kis mosógép a mosdó alatt szinte semmiképpen sem rosszabb, mint a "régebbi" társaik. Nézzük meg ennek a technikának a főbb jellemzőit:

 • Egyes modellekben az áztatás előtti hiánya - a helytakarékosság érdekében itt kettős tálcát használnak, nem hármas, mint a hagyományos eszközök esetében;
 • Csökkentett méretek mindegyik oldalon - el kell rejteni a mosógépet a mosdó alá a fürdőszobában;
 • Szinte teljes funkcionalitás - igen, több öblítés és teljes programcsomag.

A hátrány a korlátozott kapacitás, amely nem éri el az 5 kg-ot - a legtöbb mosógép modellje 3,5-4 kg mosnivalót tartalmaz.

Népszerű modellek

Tegyük a legegyszerűbb mosogatógép-kategóriákat a mosogató alá, amely magában foglalja a legnépszerűbb modelleket. Nem sok, így majdnem minden kereskedelmi forgalomban kapható egységen keresztül megyünk keresztül. By the way, köztük nem találunk modelleket Bosch vagy LG - mindenesetre, ma már nem állnak rendelkezésre. Egy beépített mosógép a mosogató alatt egy másik megközelíthetetlen lehetőség, mivel egy ilyen modell alapos keresése nem vezetett semmihez. Ezért a megtalált másolatokon élünk.

Candy Aquamatic 1D835-07

Ha valahol az interneten, és az alacsony mosógépek hasonló minősítései vannak, akkor az a 99% -os valószínűségű modell lesz az első hely. Tehát az orosz piacon az egyik legnépszerűbb eszközzel rendelkezünk. A modell 3,5 kg vászonra lett tervezve, ez a mutató egyaránt jól mutatja az ebbe a kategóriába tartozó gépeket. A centrifugálási sebesség akár 800 fordulat / perc is lehet, így egyszerűen nem lehet számolni a dobon levett ruhák és vászon tökéletes szárazságán. De itt nem szükséges maximális szárazság.

A fedélzeten nincs teljes védelem a szivárgás ellen, csak részleges. A vezérlés elektronikus, de információs kijelző nélkül, ami nem túl kényelmes. A munkaprogramok 16 üzemmódot tartalmaznak, beleértve az előmosást is. Ha nem szereti a legkisebb vízmennyiséget a dobban, a Kandy mosogatógépének mosogatóprogramja sok vízzel fog kellemesen megfelelni. A rakodóajtó átmérője 30 cm.

Zanussi FSC 1020 C

Mielőtt egy tipikus keskeny és alacsony mosógép a mosdó alatt a fürdőszobában. Mivel alacsony, könnyedén illeszkedik egy speciális mosdó alá. A dob kapacitása mindössze 3 kg, a nagy mennyiségű mosáshoz több mosási ciklust kell eltölteni. De itt van egy nagyobb sebességű centrifugálás - akár 1000 r / perc sebességgel is előállítható, és a felhasználói preferenciák függvényében beállítható. Egy ciklusban a mosogató alá szerelt alacsony mosógép 0,17 kW villamos energiát és 39 liter vizet fogyaszt.

Számos programot kínálnak a fogyasztóknak, beleértve egy módot a gyapjú és a finom szövetek mosására. Ezért ez a mosógép nem különbözik a kiváló minőségű (méretű) testvéreitől. Az egyetlen panasz a gyermekek védelmének hiánya, mivel a gép kis magassága miatt a legkisebb gyermek képes lesz elérni a vezérlőelemek szintjét.

Eurosoba 600

Kis méretű háztartási készülékek létrehozása érdekében egyes gyártók szélsőségesekké válnak. A mosogató alatt a rendszeres mosógép legalább egy helyet foglal el, és nem okoz kényelmetlenséget a programok kiválasztásában. Az Eurosoba 600 gép is büszkélkedhet tömörségével, de valamilyen oknál fogva a kezelőpanel a felső síkra van helyezve - tekintse át a felső fedelet. És ha ezt az alacsony mosógépet a mosogató alá helyezi, a kezelőszervekhez való hozzáférés nehéz lesz.

De ez nem minden - a készülék furcsaságai nem érnek véget. Az a tény, hogy az Eurosoba alacsony mosógépében a maximális centrifugálási sebesség csak 600 fordulat / perc. Ebben az esetben egy mosási ciklusban 50 liter vízmennyiséget és 0,43 kW villamos energiát tölt be - és néhány nagyobb méretű készülék nagyobb hatékonysággal büszkélkedhet. Továbbá nincs védelem a gyermekektől. De a gép teste horganyzott, tartós porbevonattal.

Daewoo elektronikus DWD-CV701JC

Mi előttünk van a világ egyik legszokatlanabb mosógépe. Igen, alacsony, keskeny és sekély. A dob kapacitása 3 kg, centrifugálási sebesség - akár 700 rpm. Valójában a mosogató alá helyezhető, vagy inkább a falhoz rögzíthető. A mosógép szokatlanul kompaktnak bizonyult, még akkor is kisebb, mint a fent tárgyalt eszközök. Mivel kicsi és sekély volt, csak korlátozott funkcionalitással kellett számolni - a fedélzeten csak 6 mosoda program volt. Egyéb jellemzők:

 • Gyermekvédelem;
 • Önellenőrzés;
 • Túlfeszültség-védelem;
 • Ellenőrizze a hátralévő időt.

Hátrányok - nem választhatja ki a centrifugálási sebességet, nincs késleltetés.

Zanussi FCS825C

Előtte egy másik, kis teljesítményű mosógép egy jól ismert márkából, amely könnyen illeszkedik a mosogató alá. Emellett a legolcsóbb modelka címet szerzett - költsége csak 25 ezer rubel. Az eszköz dobja önmagában 3 kg vászonot tartalmaz, a kivonás 800 ford / perc sebességgel történik. A felhasználók kiválasztása 16 különféle programot biztosít a különböző típusú szövetekhez. A zajszint meglepően alacsony - csak 53 dB a fő mosási üzemmódban és 68 a centrifugálás során. Hőmérséklet beállítási tartomány - +30 és +90 fok között.

A Zanussiban kis mennyiségű mosógépben nincs teljes védelem a szivárgás ellen, mivel nincs védelem a gyermekek ellen, és öndiagnosztikai rendszer - valószínűleg az ehhez kapcsolódó alacsony ár. A rakodónyílás itt nagyon kicsi, átmérője mindössze 23 cm, a fedélzeten nincs olyan kijelző, amely az aktuális mosási ciklus végéig hátralévő időt mutatja.

Candy Aqua 2D1040-07

Lehetetlen egy alacsony mosógépet találni, amely egy 5 kg-os dobon lévő mosogató alá van szerelve. De találtunk egy másik népszerű alacsony modellt a Candy cégtől. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a gyártó vezető szerepet tölt be a kompakt modellek gyártásában. És ennek a mintának a megvásárlása jelentős megtakarítást eredményez Önnek - a gép 18-19 ezer rubelre kerül. Ehhez a pénzhez 4 kg vászon dobja meg a dobot, és 1000 fordulat / perc sebességgel centrifugál (a beállítás lehetőségével).

Kétségtelen előnyt jelent az információs kijelző megjelenése a fedélzeten - a segítségével segítséget nyer, hogy mennyi időt marad a futási ciklus végéig. Annak ellenére, hogy a mosógép meglehetősen alacsony, a rakodóajtó átmérőjét nem érintette, itt látható a szabványos 30 cm, a funkcionalitásból pedig meg kell jegyezni, hogy a késleltetés hosszú késéssel kezdődik - akár 24 óra is. Lehetőség van a mosás felgyorsítására a túlzott öblítés kihagyásával.

Candy Aquamatic 2D1140-07

A Candy Aquamatic 2D1140-07 kis teljesítményű mosógépet egy dob, amely akár 4 kg mosnivalót is tartalmaz. A puffadzsákokat nem mossák itt, de a legtöbb esetben ez nem szükséges. De a gép valóságos felfedezés lesz a kis lakások tulajdonosainak. Megkülönböztető jellemzője a nagysebességű centrifugálás 1100 ford./perc sebesség mellett, melynek mérete szerint a sebességet választja. Az ilyen kisbabák alsónadrágja majdnem száraz, a sebesség és a szelídség kombinációja itt optimális. Ezenkívül a modell gazdaságosnak bizonyult - az energiafogyasztásnál az A + osztályhoz tartozik.

A Candy Aquamatic 2D1140-07 funkcionális kis mosógépet nem sértik meg - sok program van megvalósítva, beleértve a hideg vízben való mosás lehetőségét is. A fedélzeten lévő felhasználók kényelmét 24 órás késleltetési időzítő biztosítja. Végrehajtották az ellenőrzési egyensúlytalanságot, a gyermekek védelmét és a hőmérséklet-választást is. Ha nem lenne a miniatűr dob, akkor lenne egy teljes körű "felnőtt" mosógép.

Eurosoba 1100 Sprint

A szemünk előtt a legfrissebb mosógép a felülvizsgálatunkból. Sajnos, ismét a felső vezérlőpanellel, de 1100 rpm (szabályozható) normál centrifugálással. A dob kapacitása 3 kg, de a vízfogyasztás ugyanakkor 48 ciklusonként eléri a ciklust. De alacsony fogyasztást igényel - csak 0,13 kW. A vászon ezáltal kiszárad, és a mosásakor a minimális erőforrások elhagyják (vízen kívül). A fenti modellhez hasonlóan a dob rozsdamentes acélból készült. A test horganyzott, porszórt és részlegesen védett a szivárgás ellen.

Mosogató mosogatóval együtt

A tipikus fejlesztések sok lakásában nehézségek merülnek fel a szabad helyiségben a fürdőszobában. Ilyen helyzetekben nagyon nehéz a mosógép felszerelése, és meg kell keresni egy megfelelő lehetőséget. Az egyik az írógép és a mosogató kombinációja.

A gép és a mosogató kombinációjának változatai a mosógép paramétereiben különböznek. A gép ilyen szettekben keskeny lehet, és szabványos magasságú, közepes szélességű, de kisebb magasságú. A gépek bármelyik változatának mosogatóját a technika szélességének figyelembevételével választják ki (a gép szélessége kisebb, mint a héja szélessége).

Különlegességek

 • A fő különbség a mosogatógéphez tartozik a cső elhelyezése, amelyen keresztül víz kerül a készülékbe, valamint a kifolyócsőbe. Általában hátulról, vagy ritkábban az oldalról vannak elhelyezve.
 • Minden olyan gépben, amely tetején a mosdó fel van szerelve, a vászon betöltése csak elülső. Leggyakrabban az ilyen eszközök kapacitása 3-4 kg vászon.
 • Funkciója szerint a mosogató alá szerelt gép nem különbözik az önálló modellektől.

A mosógépbe történő beépítéshez a "vízililiom" típusú mosogatót vásárolják. Az ilyen függő mosdók közötti különbségek a hátsó vízelvezető rendszer és a kisebb mélység (gyakran 18-20 cm). A "vízililiom" alakja négyszögletes, félkör alakú vagy négyzet alakú lehet. Kevésbé gyakori, nem szabványos formájú modellek. Néhány mosogatónak van egy kis asztallapja az oldalán.

nyalánkság

 • Az írógép és a mosogató kombinációja lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg egy túlméretezett fürdőszobában.
 • Az ilyen készlet vásárlása olcsóbb, mint mosogatógép megvásárlása külön a mosdótól.
 • A mosogatóval ellátott gép teljes készlete tartalmazza a szükséges rögzítéseket, tömlőket és szifont, amelyek szükségesek a csatlakozáshoz.

ellenérvek

 • Kicsit kellemetlen a mosogató használata, ha rossz a mosógép és mosogató készlet összeállítása. Ezért alaposan meg kell fontolnia minden dimenziót.
 • Egy átlagos 4 fős családban az ilyen típusú gépek legalább hetente kétszer kerülnek betöltésre.

Tippek a választáshoz

Ha olyan mosógépet és mosdót tartalmazó készletet szeretne vásárolni, kövesse az alábbi irányelveket:

 • A könnyebb használhatóság érdekében a mosogató felső széle nem lehet 80 cm-nél nagyobb a padlóról.
 • A mosógépnek legfeljebb 46 centiméter mélységet kell választania.
 • Az mosdócsatorna-rendszernek a mosógépen túl kell haladnia.
 • Győződjön meg róla, hogy a berendezés tartalmaz egy speciális szifont a géphez.

telepítés

A mosogatónak a gép felett történő felszerelése esetén a legfontosabb feltétel, hogy a mosogató ürítése semmiképpen ne legyen a készülék felett. Amikor a mosógépet a mosógép fölé helyezi, nagy a szivárgás kockázata, ami rövidzárlatot okoz.

Ne feledje, hogy a mosógépet sima felületre kell felszerelni. Ha a padló a fürdőszobában nem egyenletes, akkor érje el a készülék helyes helyzetét a lábak beállításával vagy gumitömítéssel.

Mosógép a mosogató alá

Ne keverje össze a beépített modelleket modellekkel a mosógép alatt. Az első úgy tervezték, hogy egyetlen belső tér, mint általában, telepítve van a konyhában. A mosdó alatt önálló gépek vannak telepítve. De mely mosógép alkalmas erre a célra? A fő kritérium itt a méretek.

A mosógép mélysége. A gépnek nem szabad kinyúlnia a héjon, ezért keskeny legyen. A modern modellek mélysége 33 és 82 cm között változik. A mosogató alá történő beépítésnél a mosógép mélysége legfeljebb 50 centiméter lehet. Hol származik ez a korlátozás?

Az a tény, hogy az ilyen berende- zéshez (és a 2013-2014 közötti értékesítésben is) 60 cm-es mélységig terjedő legnagyobb mélység mélysége és a fal és a gép közötti távolság legalább 10 cm (legalább 7 cm, cső a falban) (1).

Meg kell jegyezni, hogy túlságosan széles mosogató (60 cm) nem megfelelő a kis létszámú emberek számára, és a gyerekek egyáltalán nem tudják elérni a darut (2). Jobb, ha az ilyen családok a szupervékony mosógépeket nézik, hogy 50 cm mélységű mosogatót használhassanak.

A mosógép magassága. A legtöbb modell szabványos magassága 85 cm, nyilvánvalóan a tetején lévő 18 cm-es héjak rendkívül kényelmetlenné teszik a tervezést a kis létszámú emberek számára. A mosógép optimális magassága 70 cm.

Sajnos az alacsony mosógépek hátrányai vannak. Először is, a dob alacsony, ami nem teszi kényelmesebbé az ágyneműt. Másodszor, a kis autók szed legfeljebb 3,5 kg mosoda, ami jó kis család (maximum 3 fő), de nem elég nagy.

Ezért a modell kiválasztásakor a méreteknek 50 cm-es mélységre és 70 cm-es magasságra kell korlátozniuk (kivéve a családtagok magas magasságát). Természetesen csak olyan modelleket illesszen be, amelyek elöltöltéssel rendelkeznek.

Az online áruházak modellek kiválasztása, amelyek megfelelnek ezeknek a követelményeknek, nem túl széles. Ezek a Candy Aquamatic sorozat és az Eurosoba sorozat. A gyártóknak nincs "gép + mosogató" készletük. De gyakran az üzletek kínálják őket, és maguk készítik az ilyen párokat.

Mosogató mosogatóval

Mosogatószerek, amelyek alkalmasak a mosógép fölé történő felszerelésre, speciális leeresztő rendszerrel rendelkeznek, amely nem az alján, hanem a hátsó falon található. Az ilyen modell hagyományos neve "vízililiom" (3). A vízi liliom mind félköríves, mind téglalap alakú.

A liliomokat kifejezetten a hazai fürdőszobákra tervezték. Az elektromos biztonságot a mosógépre (4) történő leeresztés biztosítja. A mosogató szokatlan "lapos" alakja elegáns megjelenést kölcsönöz a fürdőszoba belsejének.

A hátrányok közé tartozik két tény. A vízililiom nehezebb tisztán tartani. Ha egy közönséges mosogatóban a víz leereszkedik, a mögötte levő szennyeződéket húzza, majd egy "vízililiomban" ez nem következik be a hátsó falban lévő lefolyó miatt. Ugyanezen okból az ilyen kagylók könnyebben beszorulnak. Fogja meg őket annyira, amennyire csak lehetséges.

A mosogatógép mosogatóval kapcsolatos megjegyzései

Ennek a tandemnek az a fő célja, hogy helyet takarítson meg. A mosogatógépek legtöbb felhasználója egyszerűen nem volt más választása. A helyet nagyon bölcsen mentették el, mivel a mosogató alatt gyakorlatilag haszontalan terület elfoglalt.

De mindent meg kell fizetnie. A felhasználói véleményeket összekeverik. Gyakran nem kényelmes a héja magassága és mélysége. Az alulról elfoglalt hely miatt nem mindig kényelmes mosni (térd pihenés).

A "vízililiom" gondozása több munkásság, ami elégedetlenséget okoz a háziasszonyok válaszaiban. Alacsony mosógép, a vélemények szerint, rosszabb a mosásnál, ezért meg kell vásárolnia az A osztályú mosógépeket, és drágábbak.

Egy alternatív megoldás az, hogy teljesen lehúzzuk a héjat. Ebben az esetben a mosógép szabványos magasságát választhatja ki. A probléma az, hogy nem mindenki szeret mosni a fürdő felett.

Azonban az összes elem megfelelő megválasztásával a formatervezés meglehetősen kényelmes lehet. A steril gép fölött lévő mosogató piszkálja a fröccsenéstől és a szennyeződéstől, és megőrzi annak élettartamát (ami nem történik meg, amikor a mosogatót elhagyják).

Mini mosógépek a mosogató alatt: típusok, választás, áttekintés a népszerű modellekről

A fürdőszobákban olyan kis házak vannak, hogy nehezen találnak helyet a háztartási készülékekben. Ilyen esetekben mini mosógépeket találtak a mosogató alá. Ezeknek a kompakt berendezéseknek a telepítése lehetővé teszi, hogy felszabadítsa a használható területet, anélkül, hogy megzavarná a belső tér integritását.

Mosógépek típusai a mosogató alatt

A mosogató alá helyezett mosógépek a szálláshely helyének megfelelően háromféleképpen vannak felosztva:

 • közvetlenül a mosogató alá helyezik;
 • kombinálva mosogatóval;
 • telepítve a pulton.

Az autók első csoportja szerény paraméterekben különbözik. Magassága 0,5 és 0,65 m között van, a mélység szintén kicsi - 0,5 m-ig.

Legfeljebb 3,5 kg vászon tölthető be egy ilyen gépbe. A rakodónyílás mindig vízszintes síkban helyezkedik el és az elülső panelre helyezhető.

A mélységhatár a megfelelő mosogató paraméterből adódik, és ez legfeljebb 0,6 m. Ebből le kell vonnunk a gép és a fal közötti távolságot - 0,1 m. Egy ilyen méretű mosdó nem működik a kisgyermekes családok számára - nehezen tudják megnyitni a csapot. Ebben az esetben az optimális megoldás egy 50 cm-es mosogató és egy megfelelő méretű mosógép.

Van a gép korlátai és magassága. Válassza ki a következő szempontok szerint: a mosogatót 0,9 m magasságban rögzítik, ezek közül 0,1-től 0,2 m-ig a szanitereszköz és 0,1 mm-es szifon van elhelyezve. A gépen nagyon kevés hely van. A ruhájába való betöltésnek nagyon alacsonynak kell lennie.

A helytakarékosság érdekében a tervezőknek főként mögöttük van a lefolyó- és táplálási csatlakozások, de vannak olyan mechanizmusok is, amelyek ezen elemek laterális elhelyezésével rendelkeznek. Ez a csatorna szokatlan helyet foglal el - vízszintes a szokásos függőleges helyett. Emiatt a víz gyakran marad benne.

Ne is vegye figyelembe más lehetőségeket - ha a lefolyót függőlegesen helyezi el, a csövek kapcsolatba kerülnek a mosógéprel, és ez biztonsági okokból elfogadhatatlan. Nem szabad megfeledkeznünk arról a rezgésről, amely akkor következik be, amikor a spin üzemmód aktiválódik, mert a mosdó egyenetlen eloszlása ​​a dobban elhajlítja a kanyarokat.

A mosógép felett történő felszereléshez a legmegfelelőbb "vízililiomok", amelyek lapos alja van. Ezek sekélyek - nem több, mint 200 mm. Külön megvásárolhatók, de vannak készletek is, amelyekben a mosogató, a vízililiom és a mosógép tökéletesen illeszkednek egymáshoz.

Az előlapon csöpöghet. Ez a mosogató is kényelmes mind a be- és kirakodáshoz. Az ilyen gépre megállapított összeg alacsonyabb, mint ha külön kell vásárolnia egy autót és egy tálat.

Az eddigiektől eltérően a mosógép mosogatóval kombinálva közös testet ötvöz. Ez a konstruktív megoldás lehetővé tette, hogy a rakodóajtót egy standard magasságra emeljék, és a mini-gépet kényelmesebbé tegyék. Egy másik rendszer szerint mind a vízellátás, mind a vízkibocsátás történik - itt nincs szükség új összeköttetésekre csatlakoztassa a gépet a meglévő közös csővezetékhez.

Népszerű modellek Mini Eraloc

A kis mosógépek népszerűek hazánkban. Mivel a kereslet vezérelte, elsősorban számos jól ismert céget indítottunk termelésükben. Összeszerelésük egy kicsit nem olyan tökéletes, mint a podlennykh, de ennek ellenére a minőség nem rossz.

1. modellszám: Bosch WLG 24260

A Bosch WLG 24260 nem csak olcsó, mint a vállalat által gyártott háztartási készülékekhez hasonlóan. A gép tágas, mint a teljes hosszúságú mosógépben, 5 kg-ot tölthet. Magassága 0,85 m, így nem lesz nagyon kényelmes a fölé helyezett mosogató. De a modellben széles választékban vannak a mosási módok - csak 14, így moshatja a ruhákat.

Egy ilyen keskeny Bosch mosógép illeszkedik a mosogató alá, és felszabadít további helyet a fürdőszobában. A nyílás 180 ° -ig nyit, ami lehetővé teszi a vászon ingyenes betöltését és kirakodását.

Abban a pillanatban, amikor a gép automatikusan keresi a vibráció csökkentését, újrahasznosítja a ruhát a dob fölé, vagy csökkenti a forgási sebességet. Az egység tömege 65 kg, 0,4 m mélységben és 0,6 m szélességben. Bár nem lesz elég kényelmes mosogató fölött mosni, ez az opció alkalmas egy nagy család számára.

Típusszám: LG F12U2HDS1

Ugyanaz a magas modell, mint az előző: 0,85 m. Ugyanazzal a szélességgel és enyhén kisebb tömeggel az aggregátum dobja mélyebb - 450 mm, és akár 7 kg vászon is elhelyezhető.

A mini alátét széles programválasztékkal rendelkezik - mindössze 14, önállóan szabályozza a rezgéseket, automatikusan meghatározza a dobban lévő ruhaneműk súlyát.

A termelési egység csendes mosással és nagy megbízhatósággal rendelkezik. Kényelmes menü található az előlapon. A jelentős ár ellenére a modell iránti igény.

Modellszám 3: SIEMENS WS12T440

SIEMENS - a működés évek során tanúsított minősége. Csendesen működik, teljes mosogatási móddal rendelkezik, valamint 2 további - Speed ​​Perfect és "Impregnálás". Az első lehetővé teszi a mosási idő felére csökkentését, a második pedig a sporthoz tervezett ruhákat.

A modell magas - 0,848 m, szélessége 0,598 és mélysége 0,446 m. ​​A betöltött mosógép maximális súlya 7 kg. Szinte szárazra nyúlik 1200 ford / perc maximális sebesség mellett.

Típusszám: ELECTROLUX EWC 1350

A gazdaságos és kompakt modellek közé tartozik az ELECTROLUX EWC 1350. A kompakt paraméterek és a gép kényelmes geometriája lehetővé teszi a mosogató alá helyezését. Magassága 0,67 m, szélessége 0,5 m, mélysége 0,51 m. Legfeljebb 3 kg tölthető a dobba.

A készülék önállóan újra elosztja a ruhát, spin üzemmódban, ami garantálja a csendes működést. A programcsomag rövid mosást (0,5 óra) tartalmaz, újra öblítse, a kényes szöveteket speciális üzemmódban mosogatja. Lehetőség van arra, hogy legfeljebb 6 órát késleltessük.

5. modell: Eurosoba 600

Az Eurosoba cég mosogatógépeket szállít a "Gonets" elnevezésű mosogatógépekkel az orosz piacon. Az Eurosoba 600 modell ergonómiailag kicsi. 0,68 m magas és 0,46 és 0,46 m szélességben és mélységben.

Az Eurosoba 600 mini mosógép egyik jellemző tulajdonsága a minimalizmus, amely kiváló minőségű. Számos szükséges programot tartalmaz. Van egy öko-szelep, amely lehetővé teszi tisztítószerek takarítását.

A készülék fel van szerelve a mosás automatikus mérlegelésével és a biológiai eredetű foltok eltávolításának módjával. Spin az alacsony - csak 600 ford / perc de a zaj ebben a folyamatban minimális. A dob maximális kapacitása 3,5 kg.

Modellszám: Zanussi FCS 825 C

A fő előnye ennek az egységnek a expresszálódik a tény, hogy lehet helyezni a mosogató alatt megváltoztatása nélkül a csapda miatt az alacsony magasság - 0,67 m Szélesség Zanussi FCS 825 a C 0,51 m, mélysége -.. 0,51 m Ezekkel a paraméterekkel, a dob lehet letölteni 3 kg-ig.

Az autó tömege 54 kg. 4 forgatási móddal rendelkezik, és maximum 800 fordulat / perc, ami az átlagos szintnek felel meg. A funkciók listája tartalmazza az előzetes, finom és gyorsabb mosási módokat, valamint a könnyű vasalást.

A gép megbízható, tartós, és indokolttá teszi annak meglehetősen magas költségeit - olyan egységek szintjén, amelyek 2-nél nagyobb terheléssel rendelkeznek. Az intelligens vezérlés kiküszöböli a víz túlcsordulásának és túlmelegedésének lehetőségét, és az egység 39 l vizet fogyaszt a teljes mosási ciklus számára.

Modellszám: Candy Aqua 2d1040-07

A modell ötvözi a nagyobb funkcionalitást és a kompakt méretet. A magassága 0,7 m és a szélessége 0,51 m lehetővé teszi, hogy belépjen a helyiségbe a mosogató alá. 0,46 m mélységben a dob 4 kg mosnivalót száraz állapotban helyezi el.

A modell legfőbb előnye 15 mosási mód, beleértve az antiallergéneket is. Biztonságos biztonsági rendszerrel és automatikus mosási mérleggel rendelkezik. 32 liter vizet mos le.

Ezt a modellt a modern design különbözteti meg, melynek köszönhetően jól illeszkedik a belső térbe. A maximális fordulatszám percenként 1000, a fehérnemű a kifolyón nedves, de a zajszint sokkal alacsonyabb, mint azoknál a modelleknél, amelyek szinte száraz állapotba szorítják a fehérneműt.

A megfelelő mosogató kiválasztásának szabályai

A mosógépeknek többféle mosogatója van:

 • vízililiomok;
 • overhead;
 • beépített;
 • asztallapokkal közös;
 • beépített bútorok.

Ezek a higiéniai eszközök eltérő alakúak lehetnek - vannak ovális mosogatók, négyszögletes és nem szabványos alakok. Kerámia, rozsdamentes acél, akril, természetes kő, üveg, kompozit anyagokat használnak előállításukhoz.

Alapjában véve a mosogatók, amelyeknél mosógépet szerelnek fel, nem rendelkeznek lyukkal a közepén. A falat úgy kell elhelyezni, hogy ne zavarja a mosógépet.

A mosogatógépek nagy része kb. 0,6 m széles. Ezen az alapon válassza ki a mosogató szélességét egy asztallappal. Ennek a paraméternek meg kell felelnie vagy meg kell haladnia 2-szer, ha két mosogató áll rendelkezésre.

Az első eset egy mosogató és egy hely a mosógép közelében. A két mosogatóval ellátott változat közül az egyik lehet különleges, a második rendes. Ez jó megoldás, de annak végrehajtásához szükség van egy bizonyos helyre. Ebben az esetben könnyebb a mosógép felszerelése és további karbantartása.

Bútor a mosdó alatti fürdőszobában

A fürdőszobában egyetlen stílust hoznak létre speciális bútorok, amelyek mosogatógép mosogatóval történő felszerelésére lettek kialakítva. Mind felfüggesztett, mind padlón álló. A készleteken kívül vannak különálló tárgyak is, amelyekből könnyen készíthető különböző kompozíciók.

A vízvezeték szalonokban mindkét mosdó mosogatóval ellátott szekrény található, és ezek az elemek külön-külön vannak. Ilyen összetétel például az orosz gyártmányú Lotos sorozat. A mosdó asztallappal és gerincvelővel belép. A mérete más, és a választás szabad hely rendelkezésre állásától függ.

A telepítés és a csatlakozás finomságai

A mosógép üzembe helyezése előtt szabadon engedje le a dobot a rögzítőcsavarokról. A rögzítés a szállítás során károsodást okoz. A lyukak a mellékelt dugókkal vannak lezárva.

A gépet sík felületre kell helyezni, a vízszinttől való maximális eltérés nem haladhatja meg a 2 ° -ot. Ellenkező esetben a túlzott rezgés és az automatizálás helytelen működése figyelhető meg. Ahhoz, hogy a készüléket simábban lehet elhelyezni, állítsa be a lábakat.

Ha a kommunikáció a mosógép csatlakozási helyéhez csatlakozik, akkor a csatlakozás szabványos szerelvényekkel történik. Fontos pont a szifon megfelelő telepítése. Ha a telepítés során hibát követett el, akkor a víz a padlón tartózkodhat, amikor a készülékből kifolyik. Ennek elkerülése érdekében a gép leeresztése egy ágon keresztül egy ferde pólusú szögben csatlakozik.

Ha a lefolyó közvetlenül a szifonhoz van csatlakoztatva, akkor eltömődés esetén a víz felgyülemlik a mosogatóban. A 45 ° -os szögű pólus rendszerbe történő felvétele segít elkerülni egy ilyen helyzetet, mert úgy van megtervezve, hogy soha ne tartson piszkot benne.

A gépben lévő víznek át kell futnia a szűrőn. Meg kell vigyázni a szabad hozzáférés, mert rendszeresen meg kell tisztítani. A gép üzembe helyezésekor szigorúan be kell tartani az utasításokat, mert a megszakítással elveszítheti a jótállást.

Mosogatók és bútorok felszerelése

A készülék elhelyezését követően telepítse a mosdót. A feladat egyszerűsödik, amikor a mosogatógép be van építve a gépbe, akkor mindegyik az utószerkezethez kapcsolódik. Ha a mosogatót külön vásárolják meg, a telepítés során több szabályt kell követnie:

 1. Olvassa el az utasításokat. A különböző modelleknek lehetnek saját jellemzőik.
 2. Kerülje a mosdóalkatrészek a géphez való érintkezését. Így a rövidzárlat valószínűsége nullára csökken, és a rezgés káros hatásai csökkennek.
 3. Ehhez úgy, hogy a tál a gép felett 35 centiméteren kinyúlik, különben a víz leeshet a készülék felületén.
 4. Hagyjon 20-30 mm-es rést az asztallap és az egység között.
 5. A süllyesztett tartók rögzítéséhez szükséges csavarokat ne szorítsa a végére, hogy a jövőben a munkalapot vízszintesen illesztheti.
 6. Győződjön meg róla, hogy a gép elektromos része tökéletes, és a vezetékek jól szigeteltek. A víz közvetlen közelségének köszönhetően mindig fennáll a valószínűsége a kapcsolatnak.
 7. Ellenőrizze, hogy a csatlakozások megfelelően vannak-e lezárva.

Amikor a bútorok beszerelését tervezik, majd a kiválasztott helyre való helyezést követően be kell állítania a lábak magasságát.

Hasznos videó a témában

A technika csodájáról a mosdó alá tartozó fürdőszobában. Felhasználói vélemények:

A mosógép felett telepített mosdók típusairól:

Egy kis fürdőszobában nincs jobb megoldás, mint a mosogató alatt lévő mini mosógép. A technológia széles választékával biztosan ideális választás. És a telepítés, ha van egy minimális eszközkészlet és kevés tapasztalat, könnyen elvégezhető.

Mosogató mosogató a mosogató alatt: opciók készletek

A mosogatógép ergonomikusabb helyzete a fürdőszobában vagy a konyhában, ahonnan a szennyvíz és a vízvezeték van. De gyakran a helyiségben nincs elég hely. És akkor szükség van erre a technikára "belépni" korlátozott helyre, például a mosogató alá.

faj

A gépnek a mosogató alá helyezését gyakran egy kis négyzetméter diktálja, vagy a belső minimalista vágya. Az egyik vagy a másik, de a mosogató berendezés szabványos méretek nem lehet elhelyezni.

Különlegesnek és több kritériumnak kell megfelelnie.

 • Egyezzen a magasságban. Nem csak a padló és a mosdó közötti távolságba illeszkedik, de egyúttal kis résnek is lennie kell. A készülék optimális magassága legfeljebb 70 cm, kivételt csak a táblagép alá szerelt készülékek végezhetnek. Elfogadható magasságuk eléri a 85 cm-t.
 • A keskeny és kicsi mosógép ideális egy ilyen telepítéshez. A készülék ne álljon közel a falhoz, mivel az írógép általában helyet hagy a szifonok és csövek felszerelésére.
 • A készülék szélességének kisebbnek kell lennie, mint a héja szélessége. A mosdónak "le kell fednie" a gépet, és meg kell védenie a felesleges vízcseppekkel való érintkezésből.

Összesen három lehetőség van kis gépek elhelyezésére.

 • Készen áll az autó mellett, amely egy mosogató alá van építve. És minden tartozékkal együtt.
 • Különálló eszköz, amely alkalmazkodik a mosogatóhoz. A készlet minden alkatrészét külön vásárolják meg.
 • A mosógép asztalhoz van beépítve a mosogatóba. Ebben az esetben az egység a mosogató oldalán található.

A legjobb megoldás egy kész készlet megvásárlása, mivel nem kell a városba utazni, hogy megtalálja az egymáshoz illő részeket.

A legnépszerűbb teljes mosógépek két modell.

 • Candy Aquamatic mosogatóval együtt "Pilot 50". Magassága 69,5 cm, mélysége - 51 cm, szélesség - 43 cm. Ezek eltérnek a dob rotációs sebességétől a spin üzemmódban. Mindegyikük költségvetési lehetőség. Akár 3,5 kg vászon mosható;
 • A "Gonets" mosdóval ellátott Eurosoba 68x46x45 cm méretű, ez egy nagyon népszerű modell. A program automatikus mérést végez. A gyártó megerősíti a hosszú élettartam és garancia magas minőségét.

Érdemes megjegyezni, hogy a mosogatógép mosogatógépét csak az orosz szegmenshez gyártják, gyakran az Orosz Föderációban készülnek berendezések összeszerelése. Bosch, Zanussi, Electrolux, Candy, Eurosoba - ezek a készülékek gyártói, amelyek modellcsaládjában a mosogató alá szerelhető gépek találhatók.

A háztartási készülékek boltjainál vannak kompakt mosógépek.

 • Zanussi FCS 825 C. A termék magassága 67 cm, szélessége - 50 cm, mélysége -. 55 cm, mint méreteit a készülék meghatározza a normál szifon. Igaz, hogy a gép teljesítménye alacsonyabb: a dob forgási sebessége legfeljebb 800 fordulat, és a maximális terhelés 3 kg. A kimenet enyhén nedves fehérnemű lesz, de meglehetősen csendes.
 • A Zanussi FCS1020 ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint a fenti modell, de csak a sebesség nagyobb és 1000. Mindkét autó olcsó.
 • Electrolux. A gépek modellterében két lehetőség áll rendelkezésre: 67x51.5x49.5 cm - ez az EWC1150 és az EWC1350. A percenkénti maximális fordulatszámon különböznek egymástól. Ők megbízhatóak és gazdaságosak, de nem a legolcsóbbak. Kapacitásuk 3 kg.
 • A Candy Aquamatic gépsor öt, 69,5x51x43 cm méretű gépet tartalmaz, különböző centrifugálási sebességgel (800 és 1100 fordulat / perc között).
 • Az Eurosoba modellcsalád megbízható. A termék garanciája 14 év.

Ezekhez az eszközökhöz speciális mosdót kell vásárolni. Nem lehet nagyon mély. Leggyakrabban, hogy mosogatógépet a mosogató alá helyezzenek, egy "liliom" típusú mosdót és egy nem szabványos szifont vásárolnak, és vízszintes lefolyót is készítenek. Néha például, ha a mosdó nagyon magasra van felszerelve, akkor alkalmazza a szabványos szifont és a függőleges lefolyót.

Meg kell jegyezni, hogy a mosógép a mosdókagyló alá szerelhető asztallal. Ezek a készletek lehetővé teszik egy szabványos (praktikusabb) szifon, függőleges lefolyórendszer felszerelését, és ezáltal védi a készüléket a lehetséges vízbehatolás ellen. Ráadásul, mivel a mosogató az asztallap oldalán található, "lopni" lehet 10-15 cm, és egy háztartási készülék magassága már 80-85 cm lehet.

A vízvezeték-piacon olyan mosógépek modellek, amelyek tökéletesen illeszkednek a mosogatóhoz asztalhoz.

 • Bosch WLG 24260 OE. A modell magassága 85 cm, szélessége - 60 cm, mélysége - 40 cm, nagy kapacitása (5 kg-ig), valamint jó választék (14 db). Ezenkívül a gép rezgéscsillapító programot is kínál.
 • A Bosch WLG 20265 OE ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint a Bosch WLG 24260 OE modell. Egység 3 kg-ig.
 • Candy CS3Y 1051 DS1-07. A berendezés magassága 85 cm, szélessége 60 cm, mélysége pedig 35 cm. Ez egy 5 kg-os méretű költségvetési modell. 16 mosási programot tartalmaz. A gyártó szerint egy rezgéscsillapító program van felszerelve az autóban.
 • Az LG F12U2HDS5 paramétereit a 85x60x45 cm paraméterek képviselik, a modell kapacitása 7 kg. Ez a lehetőség elég drága, mert 14 mosási programot és rezgésszabályozást tartalmaz.
 • Az LG E10B8SD0 magassága 85 cm, szélessége 60 cm, mélysége 36 cm, a készülék kapacitása 4 kg.
 • Siemens WS12T440OE. Ezt a modellt a 84,8x59,8x44,6 cm méret jellemzi, fő előnye a csendes mód.
 • Indesit EWUC 4105. Ez az opció kis mélységben van, ami csak 33 cm, a többi paraméter standard - 85 cm magas és 60 cm széles. A maximális terhelés 4 kg.
 • Hoover DXOC34 26C3 / 2-07. Annak ellenére, hogy a készülék mélysége csak 34 cm, legfeljebb 6 kg vászon tölthető be. 16 mosási program áll rendelkezésre.

A tervezés előnyei és hátrányai

A mosogató alatt lévő gépek kompaktak. Képesek szervesen illeszkedni egy kis, korlátozott helyre, és egy meglehetősen tágas szobában. Az ilyen szerkezetek fő előnye mindenekelőtt a tömörség és a lakonikus megjelenés.

A nem szabványos méretű zsír plusz azonban a következő hátrányokhoz fordulhat:

 • A tervezési jellemzők miatt alacsonyan kell hajlítani, ami nagyon problémás a rosszindulatú betegek számára;
 • A beépített eszközök vibrálnak, vagyis a rázkódás észrevehetőbb. Amikor a gépet biztonságosan rögzítik a tetejére (mosogató vagy munkalap), a rezgések csillapodnak, de a centrifugálás során a mosógép csörögni kezd és kopog. Ráadásul, ennek a módnak köszönhetően a csapágyak gyorsabban meghibásodnak. Meg kell jegyezni, hogy a már beépített mosogatógép mosógépei nem adnak hangos zajokat, és a csapágyak hosszabb ideig működnek;