Legfontosabb > Fürdő

A kerámia burkolólapok mérete a falak számára

Minden kerámia csempe versenyezhet az összes természetes kőből készült mesterséges falakkal. A csempe medencékkel, szaunával, konyhával, piperecikkekkel és fürdőszobával van burkolva.

A mészkőből készült csempe teljesen biztonságos, környezetbarát anyag. Az üvegezett felület taszítja a vizet és könnyen tisztítható. A kerámiával burkolt helyiségek biztosítják a legmagasabb egészségügyi és higiéniai előírásoknak való megfelelést.

Ebben a tekintetben fontos tudni, hogy milyen méretű kerámia burkolólapokat kell választani a falak falához, mielőtt szembenézne vele.

Kerámia burkolólapok formái

Mielőtt elkezdené a befejező munkát a fürdőszobában, fontos meghatározni, hogy milyen formában kell kerámia csempe.

A kerámiák alakjának megválasztásánál a csempék száma és a teljes költség függ. Szabványos fali kerámiák: négyzet és téglalap alakú cserép.

Nemrégiben a tervezők komplex konfigurációval rendelkező modelleket kínálnak. A falon az ilyen kerámiák úgy néz ki, mint a "rejtvényekből" összeállított panel.

A falburkolat egy másik formája olyan, mint egy mozaik vászon. A kis elemek különböző mintás dísztárgyakat és mintákat alkotnak a függőleges kerítések felületén.

Téglalap alakú csempe méretei

A klasszikus csempe mérete 200x 200 mm és 300x300 mm. Az új formatervezés fejlesztése ösztönzi az építőanyagok előállítását különböző méretű csempe készítéséhez.

Ezek elsősorban négyszögletes burkolatelemek. A fürdőszoba falának csempe négyzet alakú méretei milliméterben így néznek ki:

 • kis formátum: 25x100; 75h100; 100x150; 100x 200; 150x 200;
 • közepes: 150x 225; 250h300; 250h400;
 • szélesvásznú 150x900; 300h900.

Téglalap alakú jellemzője, hogy a csempe hosszúkás oldalának iránya vizuálisan húzza a kerítés síkját ugyanabba az irányba.

Négyzetes csempe

Az egyenlő oldalú csempe méretei is különböznek egymástól.

Nem fogunk kidolgozni a csempe méretek részletes listáját.

Csak azt vesszük észre, hogy alapvetően 150x150 mm és 500x500 mm közötti csempe értékesítést talál.

A kis fürdőszoba kialakításánál elsősorban 150x150 mm és 300x300 mm közötti kerámiát használnak. Minden a lakástulajdonosok ízlésétől és preferenciáitól függ.

Mozaik bevonat

A kis mozaiklapokat papír alapon értékesítik. A mozaiklapok különböző méretűek 200x300 mm-től a nagy területű síkokig, például 500x500 mm-ig.

Ezek a panelek már színes rajzot, díszet vagy mintát hoztak létre. Emiatt nehéz mozaikfalakat készíteni.

A kerámiák elrendezése

A négyzet alakú csempe a szokásos módszer mellett gyémánt formában van elhelyezve.

A négyszögletes lapok vízszintes és függőleges hosszúkás oldalúak.

Néha a csempe téglalapokat átlósan helyezik a falra.

A különböző méretű csempe és színei változatosak lehetnek a legkülönbözőbb formák és színek felületén.

Íme néhány példa a csempe elrendezésekre:

Technológiai csempék a falakon a fürdőszobában

A négyzet alakú csempe és a négyszögletes csempe burkolásának módszere közel azonos. Megmagyarázzuk a fal kerámia rakodó működését:

 1. Először készítsd el a kerítés alapját a ragasztókészítmény alkalmazásával. Ehhez húzza ki a falat, távolítsa el a régi vakolat forgácsát, csomóját és maradványait.
 2. A repedéseket és más mélyedéseket gipsz és gitt borítja.
 3. A falfelület maximális lehajlása nem haladhatja meg a 2 mm-t lineáris hosszúságú méterenként. A vezérléshez használjon fém vonalzót vagy szabályt.
 4. A falat egy alapozóval borítják, amelyet széles ecsettel vagy szórással kell felhordani. A szakértők azt javasolják, hogy alapozza meg a falat 2 alkalommal.
 5. Készítsen ragasztós oldatot. A csempe átitatott egy megfelelő tartályba. Ez javítja a csempe hátoldalának tapadását.
 6. A ragasztót 3-4 mm-es réteget tartalmazó fogazott simítóval ragasztjuk. A csempe hátoldalán egy vékony réteg habarcsot takarnak és a falhoz nyomják.
 7. Könnyedén megérinti a csempe gumi kalapács segít megakadályozni a csempe és egyenletesen elosztja a ragasztót a csempe alatt.
 8. A műanyag keresztezések beillesztésre kerülnek az interstitialis térbe, így tökéletes, egyenletes varratokat képeznek a csempe között.
 9. A nap lejáratakor kötés. Az összekötő csatornák tisztítása a felesleges ragasztóból történik. Töltse fel a csatornákat egy speciális, keskeny spatulával, amely megoldást kínál a csatlakozásra.
 10. Ezután a falat nedves ruhával töröljük le. Szerelje fel az alaplapot és a felső keretet. A folyamat részletes leírása, lásd ezt a videót:

Mindezek a függőleges fürdőszobai kerítések beton és tégla alapjaira vonatkoznak. Abban az esetben, ha a falak fából vannak, először láncszemeket helyeznek a táblákra, és csak akkor ragadós megoldást alkalmaznak.

Ez a technológia nem dogma. A szakemberek saját korrekciókat készíthetnek a cserép technikájáról.

A készülék jellemzői

Csak speciális ragasztót kell használni mozaikhoz. A falak előkészítése ugyanaz, mint a cserép kialakításakor.

Ha a fürdőszobában ovális felületek vannak, akkor a mozaiklemezek könnyen felölelik a felület bármilyen görbületét.

Ez a mozaik mozaikjának fő előnye, szemben a csempével.

Ne ártson a fürdőszoba csempe méretének kiválasztásával.

Kérdezzük meg magunkat: mi a "ne ártson" az ókori görög alapítónak? És mindent egyszerű, még drága vízvezeték és a legfrissebb gyűjtemények cseréje nem fogja kijavítani a helyzetet, amit találkoztál, és nem a megfelelő méretű cserépedényt választod a fürdőszobában. A csempe geometriai mérete és alakja erőteljesen befolyásolja a helyiség vizuális érzékelését. Ezért a fal- és padlólapok méretének kiválasztása elsődleges feladat.

A kerámia burkolólapokat a fürdőszobában a legoptimálisabb és megfizethető anyagnak tekintik.

A burkolólapok méret szerinti megoszlása

Hagyományosan a csempék mérete háromféleképpen oszlik meg:

A cserép méretének kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiség teljes területét, az egyes falak méretét, valamint a vízvezeték helyét és a bútorok jelenlétét a fürdőszobában.

A geometriai méretek (formák) szerint a lapkát osztályozzák:

A négyzet alakú csempék főként padlólapokként kerülnek bemutatásra, a falaknál gyakoribbak a téglalap alakú kerámiák. És ez rendkívül ritka, mert a valódi esztéták kör alakú cserépet használnak.

A fürdőszobában végzett kerámia burkolólapok sokféle tájolásához külön-külön mutatjuk be az egyes nézeteket.

Nagy cserép

A 25 × 40 cm-es vagy annál nagyobb paraméterekkel rendelkező elemek erre a szabványméretre vonatkoznak. Használható, ha nagyméretű fürdőszobába telepíti. Egy tágas szobában a nagy kerámiákkal díszített falak díszítése különösen elegánsnak tűnik. De a nagy formátumú kerámiák telepítésének nehézségeit figyelembe kell venni, ezek a követelmények a falak vagy a padló alaprészének előkészítéséhez szükségesek. Végül is csak sík felületre lehet helyezni.

Sokan szívesen használják a nagy csempéket, mind a falakon, mind a padlón

Közepes méretű csempe

Gyakran használják a méretet, amikor a fürdőszoba falaira néznek. Először is a közepes méretű cserép használata kényelmes a telepítés során. Másodszor, írjuk le a szükséges anyagmennyiség kiszámításának egyszerűségét és végül az ilyen típusú gyűjtemények hatalmas választékát. A leggyakoribb cserép közepes méretű, a paraméterekkel: 10x20 cm; 15x25 cm; 20x25 cm; és különböző méretű, 20-30 cm méretű négyzetek. Ezek a paraméterek a legalkalmasabbak a fürdőszobában. A méretek sokoldalúságának felhasználásával ilyen lapokat helyeznek a falra, ragasztják a padlóra, vagy elrendezik egy fürdőszoba képernyőt.

Kis csempe

Hagyományosan a kisméretű csempe kétféleképpen oszlik meg:

 • A 10x10 cm-es oldalú csempe, melyet a padlóra történő felhelyezéshez használnak, rendkívül előnyösnek tűnik, ha átlósan helyezkedik el;
 • Mosaic. Képes egy négyzet vagy kör alakú apró elemeket. Minden méretű helyiséggel szemben használják. A kis csempe behelyezése lehet a falak pereme is, és kiválaszthatja bármelyik funkcionális területet. Az egyetlen dolog, hogy emlékezzünk, hogy a kis formában egy csempe vagy mozaik ad sok varrat. Ez rontja a vízáteresztő képességet és bonyolítja a csempeápolási folyamatot.

Csempe mozaik a fürdőszoba belsejében

Padlólapok

A végleges kialakulását a kép a fürdőszoba, a kiválasztás kerámia csempe a padló végrehajtott, a szabályok szerint:

 • A falak és padlók burkolólapjait színben és mintázatban kell kombinálni;
 • A padlólapok mérete nagyobb legyen, mint a fal mérete;
 • Nem végezhetünk padlóburkolatot kis csempével, jelentős számú varrat, növeli a felület áteresztőképességét.

Standard méretű padlólapok 20x20 cm; 25x25 cm; 30x30 cm; Természetesen van egy csempe és sokkal nagyobb méretű, akár 1 méter, de csak tágas szobákban használható.

A padlólapok könnyen tisztíthatók és ezért nem esnek por és káros baktériumok által.

Ha a padló nagy szilárdsági követelményeket támaszt, akkor a porcelán-kőzet padlóburkolatként használható, amelyet a gyártási technológia szerint préselnek és égetnek, ami miatt a szilárdság többszörösre nőtt, és így bármilyen méretű porcelán kőből készült. A porcelán csempe vastagsága széles tartományban 4 mm és 25 mm között van.

Összefoglalva

A fentiekből levonjuk az alábbi következtetéseket:

 • A legfontosabb dolog, hogy emlékezzen: a közepes és kis méretű a csempe használják a kis szobák, nagy elemek alkalmasak nagy terek, mozaik, annak sokfélesége miatt használják a helyiségek bármely méretű.
 • A csempe közepes méretű, valamint kis és mozaikos, jól elrejtődő szabálytalanságok és kisebb építési hibák.
 • Nagyméretű kerámia burkolólapok, amelyek vastagsága az átlagosnál nagyobb. A padlón történő felszerelésnél jobban alkalmazható, mivel a mechanikai szilárdság, a kisebb ízületek nagyobb mutatója, nagy lapok használata esetén növeli a padló nedvességálló tulajdonságait.
 • Nagyméretű csempe behelyezésekor sok hulladék keletkezik maradékként, és a ragasztókeverék vastagsága magasabb, mint más formátumok használata, ami magasabb költségeket eredményez.
 • Az ízületek számának köszönhetően kis és közepes csempeburkolatoknál nagyobb mennyiségű fugázás szükséges.
 • A csempe geometriai paraméterei befolyásolják a tér térfogatának vizuális érzékelését, így egy téglalap alakú csempe növeli a helyet.

Most, amikor mindent tudunk a fürdőszoba kerámia burkolatának méretéről, és ezt a tudást alkalmazhatjuk anyag kiválasztásakor, ami azt jelenti, hogy a rekonstruált fürdőszoba nem csak esztétikus és szép, hanem praktikus is.

Milyen méretű kerámia burkolatok vannak a fürdőszoba falak felé nézve: szabványos és nem, praktikus és legtartósabb opciók?

A díszítő falaknál a burkolólap még mindig vezető szerepet tölt be a befejező és dekorációs anyagok között. A modern építőanyagok piacán különböző jellemzőkkel, alakzatokkal és méretekkel rendelkező csempe található.

Csempe és méretei

Abban az esetben, ha úgy döntöttek, hogy díszítik a falak vagy a padló a szoba csempe, az egyik legfontosabb kérdés a választás a mérete. A csempe méretének kiválasztása nemcsak a fal tartós és megbízható befejezését biztosítja, hanem az esztétikai tulajdonságait is javítja, miközben vizuálisan átalakítja az egész helyiséget.

Lehetőség van meghatározni a méretet

A csempe méretei egy ismert szabályozás alá vannak rendelve. Számos méretváltozat létezik, és formátumnak nevezik őket. A fő értékek a termék hossza és szélessége, de nem kevésbé fontos a vastagság.

A padlólapok általában nagyobbak, mint a falakra szereltek és falak díszítésére használhatók, de a hátsó csere nem elfogadható a falminták törékenysége miatt. A falburkolatok nómenklatúrája 75x150mm és 300x900mm közötti, a 150x150mm és 1000x1000mm közötti padlóburkolat.

A becsült csempe méretét a helyiség és a kezelendő felület, a felületek szintezésének szintje, valamint a helyiségben található egyéb tárgyak mérete alapján határozzák meg.

Milyen méretű kerámia padlólapok

Figyelembe véve a kerámia burkolólapok méretét, figyelembe kell venni, hogy a választás bizonyos kritériumok alapján történik, például a helyiség mérete. A kerámia padlózat legszéles körben elhelyezett változata 20 és 20 cm közötti méretben. A többi konfiguráció között megemlíthetjük az ilyen lehetőségeket centiméterben:

A konyha számára

A konyha kerámia burkolólapjaival szemben álló költségvetés egy megbízható és költséghatékony megoldás a szoba kényelméhez és kényelméhez, anélkül, hogy elveszítené az esztétikai minőségét. Hagyományosan a konyha használják a csempe nem nagy, különösen, ha a méret a szoba maga nem nagy. Az ajánlott vastagság 5 mm, azt is biztosítani kell, hogy a termék felületét zománc védő réteggel borítsa, amely védi a bélést mindenféle konyhai szennyeződéstől.

A fürdőszobában

A fürdőszoba kerámia burkolatának meg kell felelnie a helyiségnek. Abban az esetben, ha ez egy kis helyiség, akkor a bélést kis darabokból kell készíteni annak érdekében, hogy vizuális érzelmet keltsen, hogy maga a szoba nagyobb. Ennek megfelelően minél nagyobb a helyiség, annál nagyobb a felhasznált burkolóanyag.

Gyakran használják a fürdőszobában egy téglalap alakú kerámia bélés 20x25 centiméteres formátummal, és egy másik 20x40 és 20x60 méretű. Tájolással függőlegesen és vízszintesen is elhelyezhetők.

Milyen méretű kerámia lapok a falak számára?

Először is, a falak kerámia burkolólapjának méreteit a négyszögletes vagy négyszögletes forma alapján határozzák meg. A falakra kerámia termékek standard konfigurációja 150-150 milliméter.

A paraméterek milliméterben kifejezett arányai között megkülönböztethetünk a következőket:

Fürdőszoba és konyha méretei

Egy fürdőszoba és egy konyha esetében az anyagok tulajdonságait minden szobában külön-külön kell meghatározni. A méret mellett a műszaki jellemzőkre vonatkozó követelmények szintén befolyásolják a választást:

 • nedvességállóság;
 • szennyezés-ellenállás;
 • ellenáll a gomba kialakulásának.

Melyek a folyosó formátumai?

A folyosó és a folyosó kerámia burkolatának kopásállónak és szennyeződésnek is ellenállnia kell, mivel ez a leggyakrabban látogatott és szennyezett helyiség. Nem lehet csúszós is. A folyosó padlóján megengedett a piacon kínált legvastagabb és legerősebb termékváltozatok használata.

Mi a kerámia burkolólap vastagsága?

A kerámia burkolat vastagsága fontos paraméter, amelyet figyelembe kell venni a burkolat anyagának kiválasztásakor. A termék vastagsága nemcsak a műszaki jellemzőket, hanem a vizuális érzékelést is érinti.

A vastagság függ a bélés anyagának tartósságától is, és ennek megfelelően maga a fal is bélés. A vékonyabb csempe hajlamosabb a repedésre és más destruktív hatásokra.

A kerámia burkolólapok vastagsága általában kevesebb, mint a padlóburkolaté. A falburkolat esetében négy-kilenc milliméter vastagságú változatokat használnak. Sokoldalú a 7 mm vastagságú lehetőség, hiszen a termék növekvő vastagsága miatt a ragasztás súlya és fogyasztása a telepítés során, valamint a gyártó által beállított költségek nőnek.

Mi legyen a vastagsága a csempe a fürdőszobában a falak

A falak falának vastagságának megválasztása a fürdőszobában a helyiség nagysága alapján történik, ami közvetlenül befolyásolja a burkolat anyagának megválasztását. Nem ajánlott 8 mm-nél, de kevesebb, mint 3 mm-es vastagságú csempe. Érdemes felidézni, hogy a termék növekvő vastagsága mellett nemcsak az erőssége nő, hanem annak költsége is.

Padlóvastagság

A padlóburkoló lapok általában sokkal vastagabbak, mint a falazólapok. Ez annak köszönhető, hogy a padlón lévő csempe nagy terhelést vesz igénybe, ezért bizonyos szilárdsági tulajdonságokat igényel, amelyek meghatározásra kerülnek, beleértve a termék vastagságának mutatóját is.

A közönséges átlagértékek között 6 és 12 milliméter közötti tartományba lehet sorolni. Azonban a változatok ismert termékek, amelyek vastagsága három-huszonöt milliméter. Az értékesítés során általában nehéz megtalálni a 12 mm-nél nagyobb vastagságú lehetőségeket, de a szokásos lakás- és házigényeknél többet nem szükséges.

A méret befolyásolja-e a minőséget?

Nem kell építő szakértő vagy szakértő az egzakt tudományokban annak érdekében, hogy tisztában legyen a csempe dimenziójának és a törékenységének mértékével. A növekvő dimenziókkal a termék érzékenyebbé válik a különböző destruktív hatásokra, és a mechanikai károsodások minimális ellenállást biztosítanak. A legtöbb esetben ezt a hátrányt próbálják kiegyenlíteni a termék vastagságának növelésével, ugyanakkor a súly növekedésével jár, ami szintén negatív következményekkel járhat.

A cikk elolvasása után nyilvánvalóvá válik, hogy a csempe méretének megfelelő választása nem kevésbé fontos, mint a helyes telepítés. Ez a jellemző, amely nagymértékben meghatározza egy termék és az egész fal vagy padlóburkolat tulajdonságait.

A kerámia burkolólapok méretei a fürdőszobában

A különféle modern befejező anyagok kifogástalan lehetőségeket kínálnak szokatlan tervezési megoldások létrehozásához. Ez vonatkozik a fürdőszobára is. Talán az egyik legnépszerűbb hely a házban. Természetesen azt akarom, hogy a lehető legkényelmesebbnek és bemutathatóbbnak nézzen ki. A cikkben megnézzük, hogyan kell kiválasztani a megfelelő csempe a fürdőszobában, hogy örömmel tölthesse hosszú ideig. Kezdjük azzal, hogy meghatározzuk a fő feladatot. Mi szükséges? Vizuálisan növelni a szoba mennyiségét, vagy csökkenteni? Nagyon kívánatos a falak és a padló gazdag, sötét színeinek kis helyiségben történő használata. Kapsz vizuálisan, egy kisebb helyiségben. Ebben az esetben jobb választani a világos színeket. Ez a térfogat illúzióját adja a szobának. A kontrasztos színkombinációk használata megengedett. Ha a feladat vizuálisan csökkenteni kívánja a hangerőt, akkor jobb, ha a nagyméretű anyagot és az aktív színeket használja.

Mi ez a cikk?

Határozza meg a homlokzati anyagok méretét

Az első lépés a helyiség mérése. Ez segít a további számításokban. Ha a fürdőszoba kicsi, akkor jobb, ha egy csempe közepes vagy kicsi. A tágas fürdőszobák kevésbé választékosak ebben a tekintetben, több cselekvési szabadságot biztosítanak. Részletesen tanulmányozza a kerámia burkolólapok méretét.

mozaik

Ez a legkisebb anyag. Az anyag mérete 1 négyzetméterenként változhat. nézze meg akár 25 négyzetméter cm. Előnyös, ha csak a falra kell helyezni, lehetőleg a padlón, ha moduláris falazásról beszélünk. A mozaik fő funkciója a díszítéskor szerzői rajzok készítése.

Képarány: 1 × 1, 2 × 2, 3 × 3, 4 × 4 cm.

Dekoratív határ

Keskeny téglalap alakú elem. Csempézett varratokkal vagy díszítik a falakat.

ceruza

Kizárólag a varratok tömítésére. A falak közötti csomópontok sarkában helyezkedik el, díszítik a díszítő mozaik paneleket, valamint egyéb díszítőelemeket. Képarány: 20 × 1,5 cm.

A fürdőkád széleihez a falak mellett. Tartós és elegáns, a víz szélein túlra eső víz behatolása. Képarány: 20 × 5,5 vagy 25 × 5,5 cm.

Dekoratív elem a falakhoz. A vizuálisan elválasztott fürdőszoba helyiségét használja. Az oldal hosszának és szélességének aránya nagymértékben változhat.

 • A csempe kicsi. Területe 36 négyzetméter. 400 négyzetméteren belül látni és végezni. lásd leggyakrabban négyzetek formájában. Ideális átlós falakhoz és padlókhoz. A négyszögletes forma alkalmas halszálkás-szerű fektetésre. Képarány: 5 × 5, 5 × 10, 10 × 10, 10 × 15 × 10 × 20.
 • A csempe közepes méretű. Paraméterei 400 nm-től kezdődnek. akár 900 négyzetméter. cm Közvetlen falazáshoz és nyírási falazáshoz. Négyzet és téglalap alakú lehet. Képarány: 20 × 20, 20 × 25, 15 × 25, 20 × 30, 30 × 30 cm.
 • Csempe nagy méretű. A területe 900 négyzetméter. cm, és végül, általában 1600 négyzetméter. Lásd még Bár nagyobb példányok találkozhatnak. Alkalmas a padlóhoz. Ha nagy terület van, csökkenti az ízületek számát, ami pozitívan befolyásolja a padló nedvességállóságát. A nagyobb tágas szobákban ilyen méretű fürdőszobai burkolatokat kell használni. Ő tovább hangsúlyozza az erényeit.

A szükséges anyag számítása

Számítsa ki a szükséges anyagmennyiséget a padlón:

 1. Mérje meg a fürdőszoba hosszát és szélességét. Szorozzuk meg a kapott paramétereket. Ez a padlóra néző terület;
 2. Ossza el a bélésterületet a fürdőszobai csempe területének méretével;
 3. A kapott szám egészét egész számra fordítja;
 4. Add hozzá 10% extra. Ez a minimálisan szükséges anyagmennyiség. Bonyolultabb burkolatfajták használata esetén az anyagok fogyasztása 20% -ra emelkedik.

Számítsa ki a falra kerülő anyagnak megfelelő mennyiséget:

 1. Hajtsa be az oldalak hosszát egy közös szögben;
 2. Szorozzátok meg ezt a számot kettõvel, hogy legyenek a falak peremei;
 3. Szorozzuk meg a peremet a falak magasságában a fürdőszobában. Ez lesz a teljes terület;
 4. A teljes területről le kell vonni az ajtó területét;
 5. A kapott különbség a bélés területe;
 6. A kapott szám egészét egész számra fordítja;
 7. Ossza egy négyzetre. Ez a legkisebb mennyiségű anyag;
 8. A beérkezett számhoz adjon 10% vagy 20% -ot a falazattípusoktól függően.

Határterület

 1. Mérje meg a fürdőszoba oldalát a falakkal érintkezve;
 2. Add hozzá ezeket a számokat, majd oszd meg 20-ra, hogy tudd a sarkok számát. Vegyünk még 3 egy margóval.

Így könnyen kiszámíthatja a szükséges mennyiségű kerámia burkolólapot a fürdőszobában. Meg kell döntenie a tervezés választékáról.

Modern típusú csempék használt a fürdőszobában

A csempe a fürdőszoba legmegfelelőbb anyaga. Ez a legstabilabb anyag a magas páratartalmú körülmények között történő felhasználáshoz, és számos előnye van. A csempe nagy mínusz az alacsony hőszigetelő tulajdonsága. Ebben az esetben a hideg jégcsempék kellemetlen érzéseinek elkerülése érdekében a probléma megoldható úgy, hogy a csempe alatt fűtési rendszert telepítenek.

Méret szerinti osztályozás

A fürdőszoba falai felé néző oldalán négyzet alakú vagy négyszögletes formájú különböző méretű csempe.

Kicsi, közepes vagy nagy lehet. A sekély cserép előnye, hogy nehezebb megtörni. A fürdőcsempe méretét a szoba méretének megfelelően kell kiválasztani. Általában minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál nagyobb a padlólapok mérete.

Mivel a modern lakásokban lévő fürdőszobák többsége nem túl nagy, a megfelelő anyagot kell kiválasztani. Vizuálisan bővítheti a teret a csempe színével és méretével. Ehhez használjon csempe kis méretű világos színeket egyszerű mintákkal.

Nagy (25x35)

A nagy csempe nem használható egy kis fürdőszobában, mert a varratok túl észrevehetők. Ezenkívül egy nagy cserép a víz már kis méretének vizuális csökkentését okozza.

Ezt a cserépet a legjobban a nagy szobákban használják.

A nagyobb csempe elhelyezésének pénzügyi szempontból jövedelmezőbbé válik, valamint az eltöltött idő tekintetében, mert kevesebb időt kell költeni a csempecsuklók feldolgozására és alapos tisztítására.

Közepes (20x35)

Ez a legoptimálisabb méret a közepes méretű szobákhoz.

Egy ilyen méretű csempe esetében elég könnyű meghatározni a megfelelő mennyiségű anyagot egy adott helyiség területére. Gyorsan lefektethető és kiegyenlíthető (az SVP cseréptető rendszer használatával).

Kis (20x20 és 20x30)

Egy kis fürdőszobában tanácsos kis csempe helyezésére.

A csempe oldalainak legoptimálisabb mérete 20x30 cm, a kis burkolat vizuálisan megnöveli a kis fürdőszoba méretét, a beépítéstől függően. Amikor vizuálisan húzza fel a fürdőszobát, a csempe függőleges helyzetbe kell hoznia, miközben szélesre nyújtja - a csempe vízszintesen kell lennie.

mozaik

A fürdőszoba mozaikcsempe díszítésével a fürdőszobában és a konyharész teljes kivitelezésében látványos lehet. Hatalmas anyagválasztékból ma mozaiklapok vásárolhatók szinte bármilyen stilisztikai irányba. Az ilyen csempe lehet egyszálú vagy különböző minták és minták. Azonban az ára magasabb, mint a hagyományos kerámia burkolatok.

A mozaik kőből, kerámiából, üvegből készült.

Az üvegmozaik különösen alkalmas a fürdőszobának, a tartóssága és tartóssága miatt, ideális megoldás a fürdőszobai falak számára, amelyek folyamatosan érintkeznek a vízzel.

A mozaiklapokat mozaiklapok formájában állítják elő, ragasztva a papír megfelelő sorrendjében vagy a rácsra helyezve, így kényelmes elhelyezni a falakon.

Csempe kiválasztása

A csempe számos különböző jellemzővel rendelkezik. A megfelelő cserép kiválasztása gazdag fajtájából, legalább minimális ismeretekkel kell rendelkeznie, ezáltal kiküszöbölheti a választási hiba lehetőségét.

A burkolólapok gazdag választéka lehetővé teszi a maximális helyes kiválasztást a fürdő általános kialakításához.

A fürdőszobai csempe általában kerámiából készül. Kétféleképpen oszlik: padló és fal. A padlóburkolat vastagsága általában nagyobb, mint a fal, és kevésbé csúszós felület. A padlólap cseréjekor figyelni kell a csúszásgátlókkal szembeni ellenállás osztályára. A csúszásmentes felületen lévő csempe használatával a jövőben a sérülések és a testi sérülések elkerülhetők. Ebből a célból kiválaszthatja a megkönnyebbülést vagy matt burkolatot, kizárhatja a fényes csempe választását. A padlólapoknak magas stabilitási és keménységi fokúnak kell lenniük. A legnehezebb anyag, amelyből a csempe készül, vörös agyag, ezért ajánlott az anyagból készült csempe kiválasztása.

A falazólapok kiválasztásához nagy sűrűségre és tartósságra van szükség.

A szabványos cserép lefektetésének videofelvétele

Helyiség előkészítése

A cserép elkészítése előtt alapos előkészítésre van szükség a helyiségben. Ehhez szét kell szedni a régi cserépet, megköszörülni a padlót, tisztítani a régi vakolatot, festeni a falakról.

A régi csempék szétszerelése

A régi csempék szétszerelését olyan eszközökkel végzik, mint a véső vagy a kalapács. Miután eltávolította az egész régi csempe, a felületet egy spatula ragasztó vagy habarcs. Ha a fal korábban nem volt csempézett, de festett, akkor teljesen tisztítani kell a régi festékréteget. Lehetőség van a régi festék tisztítására egy lyukasztóval egy spatulával vagy egy leváló, korshchetka fúvókával ellátott gépvel. A csempe, festék, habarcs, ragasztó maradványainak tökéletesen megtisztított felülete jobban tapad az alaphoz az új csempével. Ha ez nem történik meg, akkor idővel egy új csempe fokozatosan elszabadulhat a cement habarccsal együtt, majd teljesen leeshet.

Előszintező falak

A falak összehangolása fontos lépés a helyiség előkészítésében. A falak összehangolása a felület görbületének eltávolítására szolgál, a felület nagy lejtése érdekében. Ha nem elegendő időt és figyelmet fordítanak erre a folyamatra, akkor a csempe burkolásának hiányosságai és eltérései nagyon észrevehetőek lehetnek. A falak kiváló minőségű összehangolása megkönnyíti a csempék burkolását.

Mielőtt kiegyenlítené a falakat, ellenőriznie kell a falak és mennyezetek görbületét, a felület függőleges felületének eltérését. A lágy anyagokat (vakolat, gipszkartonok) és a kavicsokat, üregeket, üregeket, spatulákkal, simítóval, kalapáccsal vagy vésővel eltávolítják. Kemény felület megmunkálásakor csiszológépet (csiszológépet) használhat. Óvatosan tisztítsa meg a felületet, elkerülve az elektromos vezeték károsodását. A feldolgozás utáni kis üregeket és üreket speciális szintezőanyaggal kell lezárni.

Mielőtt a csempeburkolatot a falra helyezi, szükséges egy alapozó felületet készíteni. A felület előkészítése megerősíti az alapot és biztosítja a csemperagasztó és a fal jó ragasztását. A szilárd alapanyagú, például betonból vagy erős gipszből készült felület nem alapozható fel.

Ha a falakat gipszal kiegyenlítjük, ha a gipszréteg 20 mm-nél nagyobb, akkor gipszrácsot kell használnunk, ami megakadályozza, hogy saját súlya alatt hámozódjon. A vakolathabarcsot egyenletesen kell felhúzni a háló teljes felületén a bejelölt fényjelzők mentén, középen és szélre simítva. A falak vakolásának folyamatában gipsz vagy cement vakolat habarcsot használhat, amelyet száraz vegyi anyagok formájában értékesítenek az üzletekben. A gipszkeverékek, a cementekkel ellentétben, könnyebben használhatók, gyorsabbak.

Mielőtt kerámia burkolólapokat vagy vízszintes kerámia burkolatot készítene, ellenőrizni kell a falak szigorú merőlegességét. A csempe lefektetése után a legcsekélyebb görbület látható. A fal lejtése nem haladhatja meg a 0,2% -ot.

Továbbá, a csempék behelyezése előtt meg kell nyomni a vakolt falakat az erő megérintésével. Ha hang hallható, egy gipszréteget meg kell tisztítani egy betonra vagy téglaalapra, és újra vakolni kell.

Ha a felület görbületje nagy, akkor rendszerint további gipszkarton van beépítve, de a falak vastagságához extra centimétert adhat.

Padlószintezés

A padlólapot csak erős és egyenlő alapon lehet elhelyezni. A régi bevonat lebontásakor sok repedés, forgács és szabálytalanság fog előfordulni. Illessze a bázist a fürdőszobába speciális cement alapú vagy gipszszintű keverékekkel. A padló vagy a falak kiegyenlítésére szolgáló vízszintesítőszer nem kell nedves, mert nem hoz létre minőségi padlóburkolatot.

A padlózathoz használt kétféle keverék:

 • Szintező vegyületek;
 • Önszintező vegyületek.

Mielőtt az esztrichet a fürdőszobába telepítené, először eltávolítja az előbbi burkolatot és előkészít egy durva felületet. Régi csempe, régi esztrichek és vízszigetelés maradványai általában eltávolításra kerülnek egy perforator segítségével. A bevonat por és törmelék alapos megtisztítása után a bevonat vízszigetelése történik, ami a padló vízállóságát teszi lehetővé.

A szintező keverék alkalmazása előtt a padló zérószintje határozza meg és tegye beaconokat. Ezután a padló fel van töltve az előkészített szintező keverékkel. Meg kell töltenie a világítótornyok előtt a helyet.

A fürdőszobában padlóburkolat készítéséhez a következő feltételek teljesülése szükséges:

 • A páratartalom nem haladhatja meg a 90% -ot.
 • A levegő hőmérsékletének ± 5-25 fokban kell lennie.
 • A nappali előkészületeket ki kell zárni a nappaliban.

Miután a keverék teljesen megszáradt, önterülő befejező keveréket alkalmaznak a tökéletesen sima bevonat elérése érdekében.

Fürdőszobai csempe

Az oldat elkészítése

Kerámia burkolólapok előállításához különleges ragasztót készítenek. A ragasztókeverék előnyös, szemben a többi keverékkel. A ragasztókeverékre fektetett burkolólapot el lehet vágni, korrigálni, ugyanakkor nem esik le a falról, mint más megoldások (pl. Cementhabarcs) használata esetén.

A száraz keveréket egy megfelelő tartályba keverjük egy keverőfúvókával ellátott perforátorral, majd 5-10 percig infundáljuk és a falra helyezzük.

Fektetés a falon

A falburkolat csak sík felületeken készül, szennyeződéstől és portól, zsír és alluvium habarcsoktól tisztítva. Régi csempe kell teljesen súrolják.

A falburkolat egy vakolat felületre van fektetve. A fektetés előtt meg kell határozni az interdigital ízületek vastagságát, a falak jelölését, a csempék számítását. A megfelelően megtervezett csempeburkolási terv nem biztosítja a falak falainak hibáját és esztétikai megjelenését.

Kívánatos a csempe behelyezése nem az első sorból, hanem a másodikból. Az alsó sor kivágható, ami nem látható vizuálisan, mivel a fal tetején lenne.

Elő kell telepíteni egy útmutatót a falra, amelyen a csíkot lefektetik. Ehhez egy sík fából készült vasalót vagy fémprofilt használhat. A csempe a sarokból, a telepített útmutató sorának megfelelően kell elhelyezni. Kis mennyiségű ragasztót ragasztanak a csempebe egy fogazott simítóval, amely után a csempe a falhoz csatlakozik.

Fektetés a padlón

A padlóburkolat tökéletesen lapos és tiszta felületre van fektetve, miután az esztrich teljesen megszáradt.

A padlólapok elhelyezési lehetőségei nagyon változatosak lehetnek. A burkolólapot a varraton, a résen át lehet vinni, átlósan a kívánt kialakításnak megfelelően.

A csempe szépsége függ a csempecsuklók vastagságától. Minél kisebb a vastagság, annál esztétikusabb lesz a fürdőszoba padlója. Ebben az esetben azonban a legoptimálisabb kötési szélesség a kiválasztott csempe méretétől függ. Az egymás közötti csontozatú csuklóknak sima, egyenlő szélességűnek kell lennie, szépnek és tisztának kell lenniük. E cél elérése érdekében különleges csempézett kereszteket használhat. Miután a csempe teljesen le lett fektetve, az egész felület befuggatott. Ezt megelőzően először vízzel meg kell nedvesíteni az ízületeket. Ez azért van így, hogy javuljon a habarcs tapadása varratokkal. A gumi spatulával a keveréket finoman és gyorsan dörzsöljük az interglaciális térbe.

Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét.

Befejező munkák

Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét. A helyiséget alaposan meg kell tisztítani a hulladéktól és a szennyeződésektől.

Vinyl padlóburkolatok: az alkalmazás jellemzői itt olvashatók.

Tippek a fürdőszoba csempe kiválasztásához: videó

megállapítások

Mindenesetre a fürdőszobában a kerámia csempe a legjobb választás, mert kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik, lehetővé téve a különleges körülmények (magas páratartalom, állandó kifröccsenés), hogy ne károsíthassák a szobát. A csempe védelmet nyújt a penészgéppel és egyéb káros hatásokkal szemben.

793 felhasználó érdekelt ebben az anyagban: Moduláris képek a nappaliban

A falak kerámiatípusai a fürdőszobában, a csempe kiválasztására, méretére és kivitelére vonatkozó tippek

Fali csempe a fürdőszobában - ez egy kiváló anyag, amellyel szokatlanul díszítheti a fürdőszobát. A kereslet anyaga volt és marad, mivel értékes tulajdonságokkal rendelkezik: nedvességálló, könnyen karbantartható, tartós. A helyes kialakítása falcsempe, még egy kis szoba vizuálisan növeli, hogy hangulatos.

A falak kerámiatípusai a fürdőszobában

A csempe agyagból és homokból és különböző adalékanyagokból készül. A szilárdság növelése érdekében a termék egyszeres vagy kettős tüzelésre alkalmas. Így alakulnak ki kétfajta csempe, amelyek megkülönböztethetőek a tartósságukkal: kettős tüzelésű technológiával készülnek - erőteljesebbek és a falakon kívül a padló felé néznek.

A gyártási technológiától és a nyersanyagoktól függően többféle kerámia csempe található a falon:

 1. Mázatlan. A termék egyenletes vastagságú és ugyanolyan megjelenésű mindkét oldalon. Dekoratív bevonat hiányzik.
 2. Üvegezett. Az elülső oldalon egy színes bevonat található, amely az esztétika mellett további szilárdságot és vízállóságot biztosít.
 3. Majolika. Ez egy olyan termék, matt mázzal, amelyen különböző színű, világos mintázatot alkalmaznak, amelyet egy másik mázas réteggel borított - átlátszó. A csempe rendkívül szép, panelek.
 4. Bikottura. Készült a kettős tüzeléssel. A termék vékony, könnyű. Az elülső oldal matt vagy fényes mázzal, mintával vagy anélkül.
 5. Fajansz. Kettős üvegezésű üvegezett termék, üvegezett, színezett vagy átlátszó.
 6. Mosaic. Kis formátumú, így kis méretű vagy összetett alakú felületet furnérozhat.

A porcelán csempe ugyanabból az anyagból készült, mint a cserép, de egy másik gyártási technológia a termék különleges tulajdonságait adja. A vízfelszívódás nagyságrendje alacsonyabb, ezért tartósabb, nem fél a forgácsolástól, a csiszoló hatástól, nem alakul ki penész.

A legnépszerűbb márkák közé tartozik a spanyol csempe (Ceramica, Novogres), olasz (Saloni, Tilegres), lengyel (Cersanit, Cerrol) gyártók. Jó termékeket gyárt Oroszország, Fehéroroszország, Csehország, Németország.

Tile méret szerinti osztályozás

A fürdőszoba felé néző burkolatot használják:

 • Nagyméretű: 25x40 cm, kis helyiségekben nem alkalmazható, mert szoros érzést kelt. Alkalmas a padlón való elhelyezésre.
 • Közepes: 20x30, 25x35 cm Ez a szokásos méret, leggyakrabban a fürdőszoba felé néz.
 • Kis méret: 10x10 vagy 20x20 cm. Mozaik minták és bélés görbült felületek létrehozásához.

A csempe méretét a falon a fürdőszobában úgy választják ki, hogy a telepítés során a lehető legkisebb legyen. Ráadásul nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a vastagabb réteg habarcsot alkalmazzuk a kibővített formátum burkolatán. Ezért a fürdőkád méretének meghatározásakor figyelembe kell venni, hogy a ragasztóréteg miatt a falazólap vastagsága 4-9 mm-rel 6-10 mm-rel megnő.

Tippek a választáshoz

A csempe a fürdőszobában klasszikus. A kerámiák sokszínű textúrájával fém, bőr, fa és kő utánozzák. Felületek padlóburkolatokhoz és falakhoz, panelek és mozaik minták készítéséhez. Porcelán kőműves a falon a fürdőszobában, amennyire csak lehetséges tükrözi a fény, javítja a világítást.

Az anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy van olyan csempe, amelyet nem lehet használni a magas páratartalmú helyiségekben. Ez például majolika: magas porozitással rendelkezik, így a fürdőszobában csak a dekor elemeként használják.

A csempe hátrányai a következők:

 1. Nehéz telepítés.
 2. Különleges gondozást igénylő varrások kialakítása.
 3. Magas ár

Sokak iránt érdeklődnek, hogy mi a szép és praktikus falfalak a fürdőszobában, kivéve a csempéket. Sok anyag van. Ezek a következők:

 • Vinyl csempe falakhoz. Tartós és nedvességálló, gyönyörű megjelenésű, különböző alakú, méretű, textúrájú és színes. Padlóburkolatként és mennyezetként használható. A falakhoz és a padlókhoz készült puha csempe (PVC) könnyedén elhelyezhető: öntapadó vagy zárak lehetnek, és az ízületekben nincsenek varratok.
 • Ha a fürdőszobában üvegoszlopok, polcok, mosdók, az üveges falak harmonikusak lesznek velük. A látható törékenység ellenére az üvegburkolat rendkívül tartós és nem veszélyes: még akkor is, ha törött, a töredékek nem sérülhetnek meg. Az üvegburkolat a falakon higiénikus, mert nincs olyan pórus, amelybe a törmelékrészecskék behatolnak.
 • A porcelán csempe sűrű szerkezettel és vonzó polírozott felületekkel rendelkezik. Alacsony vízfelvétel teszi tartósabbá. Nem félek a mechanikai és a csiszoló hatások, használt falak és padlók.
 • A gránit vagy márványburkolat fényes megjelenést kölcsönöz a szobának. Ez egy szép, de drága anyag. A legalkalmasabb tágas szobákhoz. Padlókhoz és falakhoz használható. A természetes kő anyagának alternatívája a mesterséges analóg bélése.

Az anyag kiválasztásánál figyelmet kell fordítani a színre: a bélés sötét színekkel nem használható kis szobákban. A jó megoldás a könnyű sötét alsó fenék vagy a fal középpontjában lévő speciális fülek.

dekoráció

Amikor a burkolat anyagát kiválasztják, elkezdődik a fürdőszobában lévő falak előkészítése. A régi bevonattal tisztítják, festék (ha rendelkezésre áll), vakolattal szintetizálva, alapozva, szükség esetén vízszigeteléssel. A falak kezelése primer keverékekkel fokozza a ragasztó oldat ragasztási képességét, és csökkenti annak fogyasztását. Ha csempe ragasztót kell használni, a falnak sima legyen.

A fürdőben lévő betonfalak is alapozottak. Ha a síkszinttől való eltérés meghaladja a 2 cm-t, először a vakoláshoz igazodik.

A falak előkészítését végezzük először, de a padló először csempével van burkolva.

Az oldat elkészítése

A cement-homok habarcs készítéséhez 1 rész friss cementet (márka nem kevesebb, mint 300) és 3-4 rész homokot kell venni. Az összetevőket alaposan összekeverik. Kis szobahőmérsékleten szobahőmérsékletű vizet adunk hozzá, a keverék tömegét keverjük. A víz hozzáadása és a dagasztás addig folytatódik, amíg az oldat a kívánt konzisztenciát nem kívánja elérni. Az oldat vékonyabbá válik, ha vékony rétegre van szükség, vagy egy kis cserépet kell elhelyezni.

Száraz keverékek oldata szigorúan a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően készül. Fontos, hogy a keverék módosító adalékokat tartalmazzon, amelyek lehetővé teszik a magas páratartalmú helyiségekben való alkalmazását.

Az oldat tapadási képességének erősítése érdekében 200 g / 10 l kész készítményt adunk hozzá konstrukciós ragasztóval.

lefektetés

A fürdőszobában lévő csempe a fal közepére vagy egész magasságára fektethető. Kezdje el a csempéket a falakon az alatta lévő fürdőszobában. A bélés szép és megbízható volt, mielőtt a fektetést a függőleges és a vízszintes jelölések.

A megoldást egyenletesen kell alkalmazni, elkerülve a burkolat alatt lévő üregeket. A csempecsatlakozásoknál használjon pengéket. Ezek lehetnek speciális keresztek, fogpiszkálók, mérkőzések. Keresztre van szükség ahhoz, hogy a falon lévő csempék közötti távolság azonos legyen. Megpróbálnak mozaikos és nagy formátumú csempékkel nézni, anélkül, hogy csatlakoztak volna a varratokhoz.

A fektetés során rendszeresen ellenőrizze a vízszintes ízületek szintjét. Ha a csempe kanyarodásnak bizonyult, azt el kell távolítani, amíg a habarcsot lefogják, és újra felhelyezik. Működés közben a felesleges ragasztót eltávolítják.

Befejező munkák

A csempe lefektetése után 5-6 óra elteltével a kereszteket leveszik, a felületet eltávolítják a maradék habarcs eltávolítására és az ízületeket feldolgozzák. Ehhez használjon speciális habarcsot, melyet a csempe színe választ ki.

Fürdő telepítése

A fal cseréje előtt jobb a kád felhelyezése. Ennek a telepítésnek az az előnye, hogy a bélés a fürdő szélétől kezdődik, így a fal és a tartály oldalai között nincs különbség. Egy másik plusz költségmegtakarítás.

Ha a fürdőt a helyiség teljes bélése után szerelik fel, a fal és a fürdő fedélzete között hézag keletkezik, amelyet le kell zárni. Ehhez nedvességálló betont használnak. Ha a rés szélesebb, mint 1 cm, használjon kerámia vagy műanyag keretet. Az ilyen telepítés több munkaigényes és anyagigényes, megköveteli egy tapasztalt mester szolgáltatásait.

A telepítés gyakori hibái és azok javítása

A tapasztalt csempeépítők a telepítés során hibákat követhetnek el, többek között:

 1. A bevont felület elégtelen előkészítése. A falak burkolólapjai különösen rosszul tapadnak olyan helyeken, ahol a tapéta vagy a festék nincs eltávolítva.
 2. Helytelenül elkészített oldat. Folyékony habarcs esetén a burkolólap csúszik, és túl vastag, ez nehezebbé válik, növeli a száradási időt, és károsítja a tapadást. Az oldatban lévő csomók gyengítik a rögzítést is.
 3. Repedéses csempe. Ennek oka, hogy a megoldás alkalmazása nem a teljes felületen, hanem a széleken történik. Az egyik csempe cseréjére a falon gondosan eltávolítják a maradék oldatot. A friss ragasztókészítményt egy másik burkolólapra helyezzük és a helyükre helyezzük.
 4. A csempe síkja közötti különbségek. Ennek oka egy egyenetlen fal vagy különböző vastagságú habarcs. Az ilyen hibák elkerülése érdekében a munkában egy szintet kell használnia.
 5. A varratok szétszerelése. Ezt a hibát csak több csempék időben történő leszerelésével lehet helyesbíteni, későbbi újratelepítéssel.

A lefektetés helytelen mérésekkel, a cserép hibás vágásával, a szomszédos falakon levő varratok megrongálódásával tönkreteszi. Az egyik beismert hiba más hibákat vet fel.

Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba méretét a fürdőszobában

A fürdőszoba cserépméretének megválasztása közvetlenül tükröződik a helyiség általános felfogása után a javítás után. Az elülső elemek megfelelő méretével a tér vizuálisan bővül. Annak érdekében, hogy helyesen meghatározhassa az opciót, előzetesen értékelje a helyiséget és tervezzen több változatot.

A csempe kiválasztásakor vegye figyelembe az elrendezést

Fürdőszoba Tulajdonságok

A szoba falai és padlói folyamatosan közvetlen kapcsolatban vannak a vízzel, ezért fontos, hogy kiváló minőségű finisereket válasszanak. Tekintsük a korlátozott tér sajátosságát is. Ez a tényező döntő szerepet játszik a cserép méretének kiválasztásában. Itt figyeljen:

 • teljes terület;
 • az egyes falak mérete;
 • a vízvezeték és a bútorok elhelyezkedése;
 • további belső elemek jelenléte.

A fürdőszobában, egy cserép használatával nem csak a falakat és a padlókat keltik fel, hanem a szegélyeket vagy a képernyőt is. Ebből a célból többféle anyagot használnak:

Különféle csempe formátum a fürdőszobában

Az utóbbi kategória mozaikot is tartalmaz. Alkalmas bármilyen típusú felületre.

Javasoljuk, hogy a padlót az ilyen típusú csempével csak akkor lehet bevonni, ha a szoba falaira ugyanazt a felületet tervezik.

A csempe méretét tekintve meg kell különböztetni az elemek formáit:

 • négyzet alakú;
 • téglalap (téglák);
 • kerek (ritkán használt).

Annak érdekében, hogy jobban megértsük, milyen típusú anyagot válasszunk az egyik vagy másik módról, mindegyiket külön-külön megfontoljuk.

Kis csempe

A korlátozott térbeli körülmények között úgy tűnik, hogy egy kis cserép használatára vonatkozó döntés nyilvánvaló, de nem mindig hozza meg a kívánt hatást.

Ennek a sajátosságnak a jobb megértéséhez több alcsoportot is kiemelünk. Először is, ez egy 10x10 négyzet alakú csempe, ilyen elemek gyakran használják a padlót. A kívánt hatás elérése, amikor a csempe átlósan helyezkedik el. Ugyanakkor ugyanolyan színű, tapadhatatlan habarcsot használjon.

A második lehetőség négyszögletes miniatűr téglák. A falak fő díszítéséhez nem fog működni, de kitűnő használatra van szükség. A frieze számára dekoratív bevonattal ellátott különleges elemeket adnak el, amelyek segítségével a két árnyalatú falburkolat között elválasztó szalagot hoznak létre.

A harmadik altípus mozaik, miniatűr négyzet vagy kerek elemek formájában, monoton bevonatot, sokszínű felületet vagy képet alkot. Külön darabok vannak rögzítve nagyobb csempe. A mozaik nagy súllyal bír, sok a kompozíciótól függ: kerámia, üveg, stb. Ezzel az egész fürdőszobában van furnér, a zuhanyfal vagy más funkcionális terület megkülönböztetett. Ez egy jó lehetőség bármely területen.

Mozaik minden szobában

Átlagos méret

A következő formátumú csempeburkolat optimálisnak tekinthető a fürdőszobában:

 • 10x20 cm;
 • 15x25 cm;
 • 20x25 cm;
 • 21 és 30 cm közötti oldalú négyzetek.

A négyzet alakú csempe bármilyen helyiségbe illeszkedik

Közepes formájú csempe a legtöbb fürdőszoba számára alkalmas. A négyzetdarabok érzéketlen felületet hoznak létre. A téglalapok a tér vizuális korrekciójának szerepét játszhatják, a hosszú oldalon a sík mentén helyezkednek el, amelyet kibővíteni kíván.

A dimenziók univerzalitásának köszönhetően a padlót, a falakat vagy a fürdőszoba képernyőt egy ilyen elrendezéssel csempézve használják. A megfelelő választás külön-külön történik, különös tekintettel a szoba sajátos paramétereire és a bútorok elhelyezésére.

Nagy tételek

Az utolsó lehetőség egy kerámia csempe egy nagy formátumú fürdőszobához. A felek mérete 30 cm-től és fölött. Ezt az opciót nagyon ritkán használják, és csak tágas szobákban engedélyezett. Ez további bonyolultságot teremt a minőségi bázis formájában. A nagy elemeket csak sík padlóra vagy falra kell helyezni, mivel a legkisebb torzítás repedések megjelenéséhez vezet. Ha a dudor jelen van, jelentős mennyiségű ragasztó szükséges, ami rontja a helyzetet.

A nagy cserépet nagyméretű helyiségekben használják.

Nagyméretű kerámia csempe alkalmas monolitikus varrat nélküli felület létrehozására, azonban ez nem olyan könnyű, különösen egy egyenetlen síkon.

Ha sikerül kiválasztani a megfelelő méretű csempe, a fürdőszobában lesz más nézni, mint korábban a javítás. Gyönyörű, kényelmes, praktikus és tágas lesz, amelyet közvetlenül befolyásol a bélés kiválasztása.