Legfontosabb > Bútor

Fürdőszobai csempe mérete

Kerámia burkolólapok, amelyek teljesítményük és vonzó megjelenésük miatt a padló és a falak számára a legalkalmasabbak. A járólapok elegendõ erõssége, könnyû karbantartása, könnyû beépítése, a helyiség hatékony védelme a magas páratartalom negatív hatásaitól. Mindez lehetővé teszi a kerámiák számára, hogy továbbra is a legfontosabb versenytársa legyen a fürdőszoba bélésének anyagához.

Mindenki, aki a padlólapot választja a fürdőszoba felé nézve, biztos az érdemeiben, ami garantálja a tartósságot és a befejezés hatékonyságát. Ezeket a termékeket a leginkább praktikus és megbízhatónak tekintik, ellentétben más anyagokból származó társaikkal. Ha már meghozta a döntését, akkor a következő lépés a termékek szerkezetének, típusának, színének és legfőképpen méretének meghatározása lesz.

Típusok és méretek

Nemrégiben, a szovjet időkben a fürdőszobai csempe normál mérete 20x20 volt. A modern követelmények azonban lehetővé teszik a kerámiatermékekre vonatkozó követelmények jelentős bővítését. Még az új lakások is változatos elrendezésűek, ami egyedi határokat igényel. faj:

 • mozaik;
 • kis 6x6 cm;
 • átlagosan 20x20 cm;
 • nagy 25x40 cm

Mozaik termékek

Ez a lehetőség általában üvegből, márványból vagy cserépből készült. Általában 1x1 és 5x5 cm közötti méretűek, normálnak tekinthetők. Az ilyen termékek jó ajánlást jelentenek a fürdőszobában vagy más, kiváló méretű és alakú csempékkel kombinálva. A fektetett panel harmónián megjelenik a padlón, falon vagy a mennyezeten. Ezenkívül egy mozaik díszítheti a dekoráció egyes darabjait, vagy játszhatja a kontrasztot a teljes mintával.

kis

Egy korlátozott helyiségben, amely a legtöbb esetben egy fürdőszoba, a kis kerámiatermékek 6x6 cm-től 20x20 cm-ig kiváló megoldást jelentenek erre a helyzetre. Megjelenése és kis méretei miatt képes az egész térre a kívánt hatást kifejteni. A csempe általában 10x10 cm-es négyzet alakú, a padló befejezéséhez. Más sorrendben elrendezhetők, például átlósan vagy más anyagokkal váltakozva.

A négyszögletes termékek inkább olyanok, mint a kisméretű téglák, amelyek alkalmas falburkolatok készítésére alkalmas nyersanyagokká. Az általános minta ebben az esetben olyan díszítő szegélynek tűnhet, amely elválasztja vagy elválasztja a különböző szegmenseket. Így lehetséges, hogy WC-zónát osztogat, amikor egy fürdőszobát vagy egy külön mosdókagyló helyet oszt meg. Az ilyen sáv gyakran eltérő színű, textúrájú vagy más paraméterekkel.

Nagyon kicsi a mozaikhoz köthető, de ettől eltér a méretétől, de a funkciók nagyjából azonosak. Kis méretű termékek segítségével a zuhanyzó padlója vagy falai kerek vagy négyzet alakúak. Egy közös lapot hoznak létre, egy monoton felület, a mintázat nagyobb szegmensei kiemelkednek, a kerület körül alakul ki a mintázat, ami különleges esztétikát ad a padlónak.

központi

A fürdőszobában lévő csempe legjobb megoldása 10x20 cm-től 30x30 cm-ig terjedő átlagos méret, a különböző paraméterek, méretek, textúra eltérhetnek. A kerámia négyzetek szinte minden zuhanyozásra alkalmasak, mivel fontos minőségük - diszkrét. Emellett ezek a termékek méretüknek köszönhetően szerepet játszanak a tér vizuális korrekciójában.

A négyszögletes elemeket a padlóra vagy a falra kell helyezni, pontosabban azon a részen, amelyet látni szeretnél. A közepes méretű alkatrészek sokoldalúsága lehetővé teszi majdnem az egész szoba burkolatát, miközben különböző tervezési rendszereket alkalmaz. Az Önnek leginkább megfelelő opciót a teljes belső tér alapján kell megtervezni, valamint meghatározott ékezetekre, például tükörre vagy mosdókagylóra összpontosítva.

nagy

A végső lehetőség 30x30 cm-es vagy annál nagyobb méretű cserép. Megkülönböztethető vastagsága és átmérője, míg a gyakorlatban nagyon ritkán használják. Ezeket a termékeket leginkább a nagyon tágas, gyakran nyilvános helyiségekben használják. Felszereléskor további nehézségeket kell megoldani az alaprendszer nehézkes öntése formájában. Az ilyen méretű elemeket csak tökéletesen sík felületre szerelik fel, ami a különböző szabálytalanságokra való túlzott érzékenységnek köszönhető. Ezenkívül jelentős mennyiségű kapcsolódó anyagot kell használni ragasztók és mások formájában.

Ne ártson a fürdőszoba csempe méretének kiválasztásával.

Kérdezzük meg magunkat: mi a "ne ártson" az ókori görög alapítónak? És mindent egyszerű, még drága vízvezeték és a legfrissebb gyűjtemények cseréje nem fogja kijavítani a helyzetet, amit találkoztál, és nem a megfelelő méretű cserépedényt választod a fürdőszobában. A csempe geometriai mérete és alakja erőteljesen befolyásolja a helyiség vizuális érzékelését. Ezért a fal- és padlólapok méretének kiválasztása elsődleges feladat.

A kerámia burkolólapokat a fürdőszobában a legoptimálisabb és megfizethető anyagnak tekintik.

A burkolólapok méret szerinti megoszlása

Hagyományosan a csempék mérete háromféleképpen oszlik meg:

A cserép méretének kiválasztásakor figyelembe kell venni a helyiség teljes területét, az egyes falak méretét, valamint a vízvezeték helyét és a bútorok jelenlétét a fürdőszobában.

A geometriai méretek (formák) szerint a lapkát osztályozzák:

A négyzet alakú csempék főként padlólapokként kerülnek bemutatásra, a falaknál gyakoribbak a téglalap alakú kerámiák. És ez rendkívül ritka, mert a valódi esztéták kör alakú cserépet használnak.

A fürdőszobában végzett kerámia burkolólapok sokféle tájolásához külön-külön mutatjuk be az egyes nézeteket.

Nagy cserép

A 25 × 40 cm-es vagy annál nagyobb paraméterekkel rendelkező elemek erre a szabványméretre vonatkoznak. Használható, ha nagyméretű fürdőszobába telepíti. Egy tágas szobában a nagy kerámiákkal díszített falak díszítése különösen elegánsnak tűnik. De a nagy formátumú kerámiák telepítésének nehézségeit figyelembe kell venni, ezek a követelmények a falak vagy a padló alaprészének előkészítéséhez szükségesek. Végül is csak sík felületre lehet helyezni.

Sokan szívesen használják a nagy csempéket, mind a falakon, mind a padlón

Közepes méretű csempe

Gyakran használják a méretet, amikor a fürdőszoba falaira néznek. Először is a közepes méretű cserép használata kényelmes a telepítés során. Másodszor, írjuk le a szükséges anyagmennyiség kiszámításának egyszerűségét és végül az ilyen típusú gyűjtemények hatalmas választékát. A leggyakoribb cserép közepes méretű, a paraméterekkel: 10x20 cm; 15x25 cm; 20x25 cm; és különböző méretű, 20-30 cm méretű négyzetek. Ezek a paraméterek a legalkalmasabbak a fürdőszobában. A méretek sokoldalúságának felhasználásával ilyen lapokat helyeznek a falra, ragasztják a padlóra, vagy elrendezik egy fürdőszoba képernyőt.

Kis csempe

Hagyományosan a kisméretű csempe kétféleképpen oszlik meg:

 • A 10x10 cm-es oldalú csempe, melyet a padlóra történő felhelyezéshez használnak, rendkívül előnyösnek tűnik, ha átlósan helyezkedik el;
 • Mosaic. Képes egy négyzet vagy kör alakú apró elemeket. Minden méretű helyiséggel szemben használják. A kis csempe behelyezése lehet a falak pereme is, és kiválaszthatja bármelyik funkcionális területet. Az egyetlen dolog, hogy emlékezzünk, hogy a kis formában egy csempe vagy mozaik ad sok varrat. Ez rontja a vízáteresztő képességet és bonyolítja a csempeápolási folyamatot.

Csempe mozaik a fürdőszoba belsejében

Padlólapok

A végleges kialakulását a kép a fürdőszoba, a kiválasztás kerámia csempe a padló végrehajtott, a szabályok szerint:

 • A falak és padlók burkolólapjait színben és mintázatban kell kombinálni;
 • A padlólapok mérete nagyobb legyen, mint a fal mérete;
 • Nem végezhetünk padlóburkolatot kis csempével, jelentős számú varrat, növeli a felület áteresztőképességét.

Standard méretű padlólapok 20x20 cm; 25x25 cm; 30x30 cm; Természetesen van egy csempe és sokkal nagyobb méretű, akár 1 méter, de csak tágas szobákban használható.

A padlólapok könnyen tisztíthatók és ezért nem esnek por és káros baktériumok által.

Ha a padló nagy szilárdsági követelményeket támaszt, akkor a porcelán-kőzet padlóburkolatként használható, amelyet a gyártási technológia szerint préselnek és égetnek, ami miatt a szilárdság többszörösre nőtt, és így bármilyen méretű porcelán kőből készült. A porcelán csempe vastagsága széles tartományban 4 mm és 25 mm között van.

Összefoglalva

A fentiekből levonjuk az alábbi következtetéseket:

 • A legfontosabb dolog, hogy emlékezzen: a közepes és kis méretű a csempe használják a kis szobák, nagy elemek alkalmasak nagy terek, mozaik, annak sokfélesége miatt használják a helyiségek bármely méretű.
 • A csempe közepes méretű, valamint kis és mozaikos, jól elrejtődő szabálytalanságok és kisebb építési hibák.
 • Nagyméretű kerámia burkolólapok, amelyek vastagsága az átlagosnál nagyobb. A padlón történő felszerelésnél jobban alkalmazható, mivel a mechanikai szilárdság, a kisebb ízületek nagyobb mutatója, nagy lapok használata esetén növeli a padló nedvességálló tulajdonságait.
 • Nagyméretű csempe behelyezésekor sok hulladék keletkezik maradékként, és a ragasztókeverék vastagsága magasabb, mint más formátumok használata, ami magasabb költségeket eredményez.
 • Az ízületek számának köszönhetően kis és közepes csempeburkolatoknál nagyobb mennyiségű fugázás szükséges.
 • A csempe geometriai paraméterei befolyásolják a tér térfogatának vizuális érzékelését, így egy téglalap alakú csempe növeli a helyet.

Most, amikor mindent tudunk a fürdőszoba kerámia burkolatának méretéről, és ezt a tudást alkalmazhatjuk anyag kiválasztásakor, ami azt jelenti, hogy a rekonstruált fürdőszoba nem csak esztétikus és szép, hanem praktikus is.

A kerámia burkolólapok mérete a falak számára

Minden kerámia csempe versenyezhet az összes természetes kőből készült mesterséges falakkal. A csempe medencékkel, szaunával, konyhával, piperecikkekkel és fürdőszobával van burkolva.

A mészkőből készült csempe teljesen biztonságos, környezetbarát anyag. Az üvegezett felület taszítja a vizet és könnyen tisztítható. A kerámiával burkolt helyiségek biztosítják a legmagasabb egészségügyi és higiéniai előírásoknak való megfelelést.

Ebben a tekintetben fontos tudni, hogy milyen méretű kerámia burkolólapokat kell választani a falak falához, mielőtt szembenézne vele.

Kerámia burkolólapok formái

Mielőtt elkezdené a befejező munkát a fürdőszobában, fontos meghatározni, hogy milyen formában kell kerámia csempe.

A kerámiák alakjának megválasztásánál a csempék száma és a teljes költség függ. Szabványos fali kerámiák: négyzet és téglalap alakú cserép.

Nemrégiben a tervezők komplex konfigurációval rendelkező modelleket kínálnak. A falon az ilyen kerámiák úgy néz ki, mint a "rejtvényekből" összeállított panel.

A falburkolat egy másik formája olyan, mint egy mozaik vászon. A kis elemek különböző mintás dísztárgyakat és mintákat alkotnak a függőleges kerítések felületén.

Téglalap alakú csempe méretei

A klasszikus csempe mérete 200x 200 mm és 300x300 mm. Az új formatervezés fejlesztése ösztönzi az építőanyagok előállítását különböző méretű csempe készítéséhez.

Ezek elsősorban négyszögletes burkolatelemek. A fürdőszoba falának csempe négyzet alakú méretei milliméterben így néznek ki:

 • kis formátum: 25x100; 75h100; 100x150; 100x 200; 150x 200;
 • közepes: 150x 225; 250h300; 250h400;
 • szélesvásznú 150x900; 300h900.

Téglalap alakú jellemzője, hogy a csempe hosszúkás oldalának iránya vizuálisan húzza a kerítés síkját ugyanabba az irányba.

Négyzetes csempe

Az egyenlő oldalú csempe méretei is különböznek egymástól.

Nem fogunk kidolgozni a csempe méretek részletes listáját.

Csak azt vesszük észre, hogy alapvetően 150x150 mm és 500x500 mm közötti csempe értékesítést talál.

A kis fürdőszoba kialakításánál elsősorban 150x150 mm és 300x300 mm közötti kerámiát használnak. Minden a lakástulajdonosok ízlésétől és preferenciáitól függ.

Mozaik bevonat

A kis mozaiklapokat papír alapon értékesítik. A mozaiklapok különböző méretűek 200x300 mm-től a nagy területű síkokig, például 500x500 mm-ig.

Ezek a panelek már színes rajzot, díszet vagy mintát hoztak létre. Emiatt nehéz mozaikfalakat készíteni.

A kerámiák elrendezése

A négyzet alakú csempe a szokásos módszer mellett gyémánt formában van elhelyezve.

A négyszögletes lapok vízszintes és függőleges hosszúkás oldalúak.

Néha a csempe téglalapokat átlósan helyezik a falra.

A különböző méretű csempe és színei változatosak lehetnek a legkülönbözőbb formák és színek felületén.

Íme néhány példa a csempe elrendezésekre:

Technológiai csempék a falakon a fürdőszobában

A négyzet alakú csempe és a négyszögletes csempe burkolásának módszere közel azonos. Megmagyarázzuk a fal kerámia rakodó működését:

 1. Először készítsd el a kerítés alapját a ragasztókészítmény alkalmazásával. Ehhez húzza ki a falat, távolítsa el a régi vakolat forgácsát, csomóját és maradványait.
 2. A repedéseket és más mélyedéseket gipsz és gitt borítja.
 3. A falfelület maximális lehajlása nem haladhatja meg a 2 mm-t lineáris hosszúságú méterenként. A vezérléshez használjon fém vonalzót vagy szabályt.
 4. A falat egy alapozóval borítják, amelyet széles ecsettel vagy szórással kell felhordani. A szakértők azt javasolják, hogy alapozza meg a falat 2 alkalommal.
 5. Készítsen ragasztós oldatot. A csempe átitatott egy megfelelő tartályba. Ez javítja a csempe hátoldalának tapadását.
 6. A ragasztót 3-4 mm-es réteget tartalmazó fogazott simítóval ragasztjuk. A csempe hátoldalán egy vékony réteg habarcsot takarnak és a falhoz nyomják.
 7. Könnyedén megérinti a csempe gumi kalapács segít megakadályozni a csempe és egyenletesen elosztja a ragasztót a csempe alatt.
 8. A műanyag keresztezések beillesztésre kerülnek az interstitialis térbe, így tökéletes, egyenletes varratokat képeznek a csempe között.
 9. A nap lejáratakor kötés. Az összekötő csatornák tisztítása a felesleges ragasztóból történik. Töltse fel a csatornákat egy speciális, keskeny spatulával, amely megoldást kínál a csatlakozásra.
 10. Ezután a falat nedves ruhával töröljük le. Szerelje fel az alaplapot és a felső keretet. A folyamat részletes leírása, lásd ezt a videót:

Mindezek a függőleges fürdőszobai kerítések beton és tégla alapjaira vonatkoznak. Abban az esetben, ha a falak fából vannak, először láncszemeket helyeznek a táblákra, és csak akkor ragadós megoldást alkalmaznak.

Ez a technológia nem dogma. A szakemberek saját korrekciókat készíthetnek a cserép technikájáról.

A készülék jellemzői

Csak speciális ragasztót kell használni mozaikhoz. A falak előkészítése ugyanaz, mint a cserép kialakításakor.

Ha a fürdőszobában ovális felületek vannak, akkor a mozaiklemezek könnyen felölelik a felület bármilyen görbületét.

Ez a mozaik mozaikjának fő előnye, szemben a csempével.

A kerámia burkolólapok méretei a fürdőszobában

A különféle modern befejező anyagok kifogástalan lehetőségeket kínálnak szokatlan tervezési megoldások létrehozásához. Ez vonatkozik a fürdőszobára is. Talán az egyik legnépszerűbb hely a házban. Természetesen azt akarom, hogy a lehető legkényelmesebbnek és bemutathatóbbnak nézzen ki. A cikkben megnézzük, hogyan kell kiválasztani a megfelelő csempe a fürdőszobában, hogy örömmel tölthesse hosszú ideig. Kezdjük azzal, hogy meghatározzuk a fő feladatot. Mi szükséges? Vizuálisan növelni a szoba mennyiségét, vagy csökkenteni? Nagyon kívánatos a falak és a padló gazdag, sötét színeinek kis helyiségben történő használata. Kapsz vizuálisan, egy kisebb helyiségben. Ebben az esetben jobb választani a világos színeket. Ez a térfogat illúzióját adja a szobának. A kontrasztos színkombinációk használata megengedett. Ha a feladat vizuálisan csökkenteni kívánja a hangerőt, akkor jobb, ha a nagyméretű anyagot és az aktív színeket használja.

Mi ez a cikk?

Határozza meg a homlokzati anyagok méretét

Az első lépés a helyiség mérése. Ez segít a további számításokban. Ha a fürdőszoba kicsi, akkor jobb, ha egy csempe közepes vagy kicsi. A tágas fürdőszobák kevésbé választékosak ebben a tekintetben, több cselekvési szabadságot biztosítanak. Részletesen tanulmányozza a kerámia burkolólapok méretét.

mozaik

Ez a legkisebb anyag. Az anyag mérete 1 négyzetméterenként változhat. nézze meg akár 25 négyzetméter cm. Előnyös, ha csak a falra kell helyezni, lehetőleg a padlón, ha moduláris falazásról beszélünk. A mozaik fő funkciója a díszítéskor szerzői rajzok készítése.

Képarány: 1 × 1, 2 × 2, 3 × 3, 4 × 4 cm.

Dekoratív határ

Keskeny téglalap alakú elem. Csempézett varratokkal vagy díszítik a falakat.

ceruza

Kizárólag a varratok tömítésére. A falak közötti csomópontok sarkában helyezkedik el, díszítik a díszítő mozaik paneleket, valamint egyéb díszítőelemeket. Képarány: 20 × 1,5 cm.

A fürdőkád széleihez a falak mellett. Tartós és elegáns, a víz szélein túlra eső víz behatolása. Képarány: 20 × 5,5 vagy 25 × 5,5 cm.

Dekoratív elem a falakhoz. A vizuálisan elválasztott fürdőszoba helyiségét használja. Az oldal hosszának és szélességének aránya nagymértékben változhat.

 • A csempe kicsi. Területe 36 négyzetméter. 400 négyzetméteren belül látni és végezni. lásd leggyakrabban négyzetek formájában. Ideális átlós falakhoz és padlókhoz. A négyszögletes forma alkalmas halszálkás-szerű fektetésre. Képarány: 5 × 5, 5 × 10, 10 × 10, 10 × 15 × 10 × 20.
 • A csempe közepes méretű. Paraméterei 400 nm-től kezdődnek. akár 900 négyzetméter. cm Közvetlen falazáshoz és nyírási falazáshoz. Négyzet és téglalap alakú lehet. Képarány: 20 × 20, 20 × 25, 15 × 25, 20 × 30, 30 × 30 cm.
 • Csempe nagy méretű. A területe 900 négyzetméter. cm, és végül, általában 1600 négyzetméter. Lásd még Bár nagyobb példányok találkozhatnak. Alkalmas a padlóhoz. Ha nagy terület van, csökkenti az ízületek számát, ami pozitívan befolyásolja a padló nedvességállóságát. A nagyobb tágas szobákban ilyen méretű fürdőszobai burkolatokat kell használni. Ő tovább hangsúlyozza az erényeit.

A szükséges anyag számítása

Számítsa ki a szükséges anyagmennyiséget a padlón:

 1. Mérje meg a fürdőszoba hosszát és szélességét. Szorozzuk meg a kapott paramétereket. Ez a padlóra néző terület;
 2. Ossza el a bélésterületet a fürdőszobai csempe területének méretével;
 3. A kapott szám egészét egész számra fordítja;
 4. Add hozzá 10% extra. Ez a minimálisan szükséges anyagmennyiség. Bonyolultabb burkolatfajták használata esetén az anyagok fogyasztása 20% -ra emelkedik.

Számítsa ki a falra kerülő anyagnak megfelelő mennyiséget:

 1. Hajtsa be az oldalak hosszát egy közös szögben;
 2. Szorozzátok meg ezt a számot kettõvel, hogy legyenek a falak peremei;
 3. Szorozzuk meg a peremet a falak magasságában a fürdőszobában. Ez lesz a teljes terület;
 4. A teljes területről le kell vonni az ajtó területét;
 5. A kapott különbség a bélés területe;
 6. A kapott szám egészét egész számra fordítja;
 7. Ossza egy négyzetre. Ez a legkisebb mennyiségű anyag;
 8. A beérkezett számhoz adjon 10% vagy 20% -ot a falazattípusoktól függően.

Határterület

 1. Mérje meg a fürdőszoba oldalát a falakkal érintkezve;
 2. Add hozzá ezeket a számokat, majd oszd meg 20-ra, hogy tudd a sarkok számát. Vegyünk még 3 egy margóval.

Így könnyen kiszámíthatja a szükséges mennyiségű kerámia burkolólapot a fürdőszobában. Meg kell döntenie a tervezés választékáról.

MirTesen

Válassza ki a csempe színét és méretét egy kis fürdőszobához.

A kis fürdőszobák gyakran megtalálhatók a modern elrendezésű apartmanokban. Annak érdekében, hogy a szoba vizuálisan kinagyítható legyen, meg kell választani a megfelelő színes megoldást és az anyagot.

Ahhoz, hogy valóban kibővítsük a fürdőszobát, jelentős áttervezésre van szükség. Ez a lehetőség meglehetősen drága és nehézkes lehet a csövek lebontása során.

Az optimális megoldás a szoba vizuális terjeszkedése, ami lehetővé teszi kerámia burkolólapok használatát egy kis fürdőszobában, amelynek kialakítása azonnal megváltozik. És ennek fő eszköze lesz a szín.

Csempe egy kis fürdőszobához, fotó

A kis méretű fürdőszobában a mozaikos üvegezés tökéletesen illeszkedik a falakra az eredeti textúra miatt, de a szokásos kerámia burkolatokhoz hasonlóan csak könnyű árnyalatok férnek hozzá.

Ha ez nem lehetséges, akkor használhat kis kerámia burkolólapokat. A fürdőszoba kialakításakor nem szabad felesleges elem. Különböző esetek és szekrények fognak kinézni a legjobban a sarkokban.

Anyagkiválasztás

A kis méretű fürdőszobához tartozó burkolólapokat olyan paraméterekkel kell kiválasztani, mint a méret, a textúra, a szín és az anyag, ahonnan készült.

Kis fürdőszoba kialakításakor a nagy cserép használata vizuális csökkenést okoz, mivel a varratok erősen kiemelkednek és előtérbe kerülnek. Ezért a legjobb, ha 20x30 cm-es méretű kerámia anyagot kapunk.

A vizuális tágulást magasság, hosszúság és szélesség jellemzi. A legfontosabb az, hogy emlékezzünk arra, hogy a vizuális hatás attól függ, hogy be akarja-e adni.

Ha a helyiséget fel kell húzni, a téglalap alakú lapkát függőlegesen kell elhelyezni. Az oldalakhoz való terjeszkedéshez használjon vízszintes lefektetést. A mosdó kezdeti paramétereit kell vezérelni.

A helyiség alakja és a csempe mérete

Milyen csempe méretet kell választani egy kis fürdőszobától függően?

Keskeny. Abban az esetben, ha a fürdőszoba túl hosszú és keskeny, tágabbnak kell lenni. Érdemes megtagadni a kardinálisan sötét árnyalatokat, és ebben az esetben a csempe mérete meglehetősen nagy lehet. Ha a szobában lévő feltételes vonalak kicsit kicsit lesznek, akkor a tágas szoba vizuális hatása létrejön.

Az ilyen fürdőszobai paraméterekhez megfelelő legjobb méretek a 15x30, 30x60, 45x45, 30x30, 60x60 méretű lapok. A szürke és a világos bézs árnyalatok jól fognak kinézni a teljes designban.

Tértől. A csempe lehet közepes méretű és négyzet alakú. Elég 45x45 és 50x50 lesz. A legfontosabb az, hogy a színeket helyesen ötvözzük, majd a szoba szellős lesz.

szín

Úgy gondolják, hogy egy kis fürdőszobában a legjobb választani a fehér színt, de ez nem teljesen így van. A felesleges fehér, egy ilyen szoba nem csak egyszerű, hanem unalmas, és egyesek is társulások egy egészségügyi intézmény.

Érdemes megjegyezni, hogy a terület növelésének hatása nem lesz észrevehető: csak a megvilágítás növekszik.

A tervezők nem javasolják a sötét árnyalatok használatát kis fürdőszobákban, hiszen az életben komor és lehangolónak tűnnek, ami többször is vizuálisan csökkenti a helyet.

Ezért, ha a belső sötét árnyalatok tervezése vágyakozik, akkor nem túl sötét hangokat kell választania. Ez mélységet ad. Például egy sötétkék vagy Marsala szín tökéletesnek tűnhet, de mindkét színnek jelentős hátránya van: hosszú ideig tartó használat esetén a cseppecskékből származó vízkőzet láthatóbbá válik egy ilyen bevonaton.

Kerámia csempe kis fürdőszobához: design, fotó

A fürdőszobák belsejében az ideális megoldások: világoskék, világoszöld, elnémult zöld, tengerfehér, elefántcsont, szürke gyöngyházfényű, világos vagy citromsárga, halvány rózsaszín, barack, terrakotta, homokos, lila és levendula.

Ha a szoba területe kevesebb, mint két négyzetméter, használja a fenti árnyalatok egyikét.

Ha a fürdőszobája még mindig nem olyan kicsi, jobb kombinálni azokat a színeket, amelyek közel vannak a hatótávolsághoz. Például puha lila és rózsaszín, kék és kék kombináció lehet.

Csempével díszített kis fürdőszoba: fotó, design

Azok számára, akik inkább a fényes és szokatlan árnyalatokat választják, a kontrasztos színeket használhatja: kék és sárga vagy narancs, sötét lila. A lényeg az, hogy a fő hangnak dominánsnak kell lennie.

A szaftos színeket, például a narancsot, elnémítani kell: a fürdőszobát nem szabad egy fényes foltba helyezni.

Kerámia csempe egy kis fürdőszobához: fénykép

A nagyon kis fürdőszobákat leginkább két színű, ugyanolyan színű díszíti. Például, ha a falak rövidek, akkor egy könnyű árnyalatú kerámia csempe van, és a hang sötétebb - a hosszú oldalon. Ennek a technikának a használata jelentősen megnöveli a helyiség méretét.

Ha négy színt akar egyszerre használni, a mozaikot előnyben kell részesíteni.

Mindenesetre a legjobb, ha a csempe egyszínű vagy semleges árnyalatú, ha azt tervezi, hogy színt a vízvezeték egy minta.

stílus

Egy másik fontos tényező, hogy figyeljen a stílus a szoba. Minden irányban különböztetik meg a színtartományát, és figyelembe kell venni.

Csempézés kis fürdőszobában, fotó

Érdemes megjegyezni, hogy bármilyen stílus még egy kis fürdőszobában is használható. A klasszikus stílus például világos sárga, homokos és zöld árnyalatokat igényel. A japán az őszibarack használatát jelenti, barna, néha elhomályosítja a vörös színnel elszórt designot.

A francia stílus a fehér, a mediterrán - kék, kék és fehér.

Az ország vidéki stílusa, mint a fenti képen, barna és fehér tónusok használatát jelenti, és az avantgarde kontrasztokkal élénk színeket fogad.

Tükörlap

Annak ellenére, hogy sok szakértő nem tanácsolja, hogy egy tükörképhez tartozó csempe helyett inkább a fürdőszobában használható.

A legfontosabb dolog - ne fedje le teljesen a falakat.

Az ilyen csempe opció egy kis fürdőszobához jól néz ki, ha a szokásos anyaggal kombinálják.

Ne felejtsük el, hogy a tükörlemezt tökéletesen megtisztítják a szennyeződésektől, ellentétben a durva felületű csempékkel.

Mindenesetre ne féljen kísérletezni és használni a kedvenc színeidet egy duettben azokkal, amelyek alkalmasak egy kis fürdőszoba kialakítására.

A megfelelő csempe kiválasztásához figyelembe kell vennie néhány olyan árnyalatot, amelyek egy pillanatra meghatározóak lehetnek. Nagyon fontos, hogy ne csak a szükséges mennyiségű anyagot szerezzük meg, hanem a tartalékot is aggódjunk. A készlet biztosítja, hogy a fürdőszoba tökéletes.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egyes csempe károsodhat vagy vághat.

Fontos, hogy a munka megkezdése előtt válasszon, és további részleteket tartalmazzon, amelyek magukban foglalják a sarkokat is: néhányan keresztként ismerik. Leggyakrabban műanyagból készülnek, és külső és belső lehetnek. A második típus konvex alakú, a második, éppen ellenkezőleg, homorú. Fontos, amikor a munkát mindent megteszünk, hogy ne tűnjön ki a tömegből.

Csempeosztályozás

Jelenleg többféle csempeosztály van a piacon. Mindegyiküket a tulajdonságai különböztetik meg, hasznos lehet még a fajták megismerése még a csempével ellátott kis fürdőszoba díszítése előtt is.

A fő kritérium, amely szerint anyagot kell választani, annak eltávolíthatósága és vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képesség, amely lehetővé teszi a padló vagy a falak tisztítását anélkül, hogy aggódnának a csempe állapotától. A nemzetközi szabványoknak megfelelően vannak ilyen kategóriák:

 1. Első osztályú. Ezt az anyagot olyan helyeken használják, ahol az emberek ritkán mennek. Vagyis a fürdőszoba kialakítása jó lehetőség.
 2. Második osztály. Ezt a cserépet leggyakrabban házakban és alacsony forgalmú helyeken használják. Azonban felülete instabil a kémiai kompozícióknál, de olcsóbb.
 3. Egyéb kategóriák. Egyéb opciós anyagok nem alkalmasak a fürdőszoba díszítésére.

Érdemes megkülönböztetni a lapkát a céltól függően. A kültéri anyag különbözik attól, hogy jobban ellenáll a nagyobb súlynak, sokkal kopásállóbb.

Kis paraméterekkel rendelkező helyiség esetén csak kisméretű csempéket választhat a szállítás szempontjából. A nagy négyzetek sokkal károsabbak lesznek, mint a kis és közepesek.

A kiváló minőségű felületek kiválasztása

Az anyag tulajdonságai természetesen a gyártó márkájától függenek. A minőségre vonatkozó ilyen fontos jellemzőt nem csak az alkalmazott anyag, hanem a gyártás során használt berendezések is befolyásolják. A gyártó kiválasztása előtt olvassa el a többi felhasználó véleményét.

Az is fontos, hogy a márka jól ismert: ez minimálisan garantálja a termékek magas színvonalát, amelyet sok felhasználó tesztelt az idő múlásával.

A különböző formatervezési minták és csempe opciók széles választékának köszönhetően bármelyik közül választhat, a legfontosabb, hogy figyelembe vegye az ajánlásokat, a személyes preferenciákat és a fantázia használatát.

Érdemes felidézni, hogy minden szobában fontos a színek megfelelő kombinációja, a méret és a geometria arányának tiszteletben tartása.

Modern típusú csempék használt a fürdőszobában

A csempe a fürdőszoba legmegfelelőbb anyaga. Ez a legstabilabb anyag a magas páratartalmú körülmények között történő felhasználáshoz, és számos előnye van. A csempe nagy mínusz az alacsony hőszigetelő tulajdonsága. Ebben az esetben a hideg jégcsempék kellemetlen érzéseinek elkerülése érdekében a probléma megoldható úgy, hogy a csempe alatt fűtési rendszert telepítenek.

Méret szerinti osztályozás

A fürdőszoba falai felé néző oldalán négyzet alakú vagy négyszögletes formájú különböző méretű csempe.

Kicsi, közepes vagy nagy lehet. A sekély cserép előnye, hogy nehezebb megtörni. A fürdőcsempe méretét a szoba méretének megfelelően kell kiválasztani. Általában minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál nagyobb a padlólapok mérete.

Mivel a modern lakásokban lévő fürdőszobák többsége nem túl nagy, a megfelelő anyagot kell kiválasztani. Vizuálisan bővítheti a teret a csempe színével és méretével. Ehhez használjon csempe kis méretű világos színeket egyszerű mintákkal.

Nagy (25x35)

A nagy csempe nem használható egy kis fürdőszobában, mert a varratok túl észrevehetők. Ezenkívül egy nagy cserép a víz már kis méretének vizuális csökkentését okozza.

Ezt a cserépet a legjobban a nagy szobákban használják.

A nagyobb csempe elhelyezésének pénzügyi szempontból jövedelmezőbbé válik, valamint az eltöltött idő tekintetében, mert kevesebb időt kell költeni a csempecsuklók feldolgozására és alapos tisztítására.

Közepes (20x35)

Ez a legoptimálisabb méret a közepes méretű szobákhoz.

Egy ilyen méretű csempe esetében elég könnyű meghatározni a megfelelő mennyiségű anyagot egy adott helyiség területére. Gyorsan lefektethető és kiegyenlíthető (az SVP cseréptető rendszer használatával).

Kis (20x20 és 20x30)

Egy kis fürdőszobában tanácsos kis csempe helyezésére.

A csempe oldalainak legoptimálisabb mérete 20x30 cm, a kis burkolat vizuálisan megnöveli a kis fürdőszoba méretét, a beépítéstől függően. Amikor vizuálisan húzza fel a fürdőszobát, a csempe függőleges helyzetbe kell hoznia, miközben szélesre nyújtja - a csempe vízszintesen kell lennie.

mozaik

A fürdőszoba mozaikcsempe díszítésével a fürdőszobában és a konyharész teljes kivitelezésében látványos lehet. Hatalmas anyagválasztékból ma mozaiklapok vásárolhatók szinte bármilyen stilisztikai irányba. Az ilyen csempe lehet egyszálú vagy különböző minták és minták. Azonban az ára magasabb, mint a hagyományos kerámia burkolatok.

A mozaik kőből, kerámiából, üvegből készült.

Az üvegmozaik különösen alkalmas a fürdőszobának, a tartóssága és tartóssága miatt, ideális megoldás a fürdőszobai falak számára, amelyek folyamatosan érintkeznek a vízzel.

A mozaiklapokat mozaiklapok formájában állítják elő, ragasztva a papír megfelelő sorrendjében vagy a rácsra helyezve, így kényelmes elhelyezni a falakon.

Csempe kiválasztása

A csempe számos különböző jellemzővel rendelkezik. A megfelelő cserép kiválasztása gazdag fajtájából, legalább minimális ismeretekkel kell rendelkeznie, ezáltal kiküszöbölheti a választási hiba lehetőségét.

A burkolólapok gazdag választéka lehetővé teszi a maximális helyes kiválasztást a fürdő általános kialakításához.

A fürdőszobai csempe általában kerámiából készül. Kétféleképpen oszlik: padló és fal. A padlóburkolat vastagsága általában nagyobb, mint a fal, és kevésbé csúszós felület. A padlólap cseréjekor figyelni kell a csúszásgátlókkal szembeni ellenállás osztályára. A csúszásmentes felületen lévő csempe használatával a jövőben a sérülések és a testi sérülések elkerülhetők. Ebből a célból kiválaszthatja a megkönnyebbülést vagy matt burkolatot, kizárhatja a fényes csempe választását. A padlólapoknak magas stabilitási és keménységi fokúnak kell lenniük. A legnehezebb anyag, amelyből a csempe készül, vörös agyag, ezért ajánlott az anyagból készült csempe kiválasztása.

A falazólapok kiválasztásához nagy sűrűségre és tartósságra van szükség.

A szabványos cserép lefektetésének videofelvétele

Helyiség előkészítése

A cserép elkészítése előtt alapos előkészítésre van szükség a helyiségben. Ehhez szét kell szedni a régi cserépet, megköszörülni a padlót, tisztítani a régi vakolatot, festeni a falakról.

A régi csempék szétszerelése

A régi csempék szétszerelését olyan eszközökkel végzik, mint a véső vagy a kalapács. Miután eltávolította az egész régi csempe, a felületet egy spatula ragasztó vagy habarcs. Ha a fal korábban nem volt csempézett, de festett, akkor teljesen tisztítani kell a régi festékréteget. Lehetőség van a régi festék tisztítására egy lyukasztóval egy spatulával vagy egy leváló, korshchetka fúvókával ellátott gépvel. A csempe, festék, habarcs, ragasztó maradványainak tökéletesen megtisztított felülete jobban tapad az alaphoz az új csempével. Ha ez nem történik meg, akkor idővel egy új csempe fokozatosan elszabadulhat a cement habarccsal együtt, majd teljesen leeshet.

Előszintező falak

A falak összehangolása fontos lépés a helyiség előkészítésében. A falak összehangolása a felület görbületének eltávolítására szolgál, a felület nagy lejtése érdekében. Ha nem elegendő időt és figyelmet fordítanak erre a folyamatra, akkor a csempe burkolásának hiányosságai és eltérései nagyon észrevehetőek lehetnek. A falak kiváló minőségű összehangolása megkönnyíti a csempék burkolását.

Mielőtt kiegyenlítené a falakat, ellenőriznie kell a falak és mennyezetek görbületét, a felület függőleges felületének eltérését. A lágy anyagokat (vakolat, gipszkartonok) és a kavicsokat, üregeket, üregeket, spatulákkal, simítóval, kalapáccsal vagy vésővel eltávolítják. Kemény felület megmunkálásakor csiszológépet (csiszológépet) használhat. Óvatosan tisztítsa meg a felületet, elkerülve az elektromos vezeték károsodását. A feldolgozás utáni kis üregeket és üreket speciális szintezőanyaggal kell lezárni.

Mielőtt a csempeburkolatot a falra helyezi, szükséges egy alapozó felületet készíteni. A felület előkészítése megerősíti az alapot és biztosítja a csemperagasztó és a fal jó ragasztását. A szilárd alapanyagú, például betonból vagy erős gipszből készült felület nem alapozható fel.

Ha a falakat gipszal kiegyenlítjük, ha a gipszréteg 20 mm-nél nagyobb, akkor gipszrácsot kell használnunk, ami megakadályozza, hogy saját súlya alatt hámozódjon. A vakolathabarcsot egyenletesen kell felhúzni a háló teljes felületén a bejelölt fényjelzők mentén, középen és szélre simítva. A falak vakolásának folyamatában gipsz vagy cement vakolat habarcsot használhat, amelyet száraz vegyi anyagok formájában értékesítenek az üzletekben. A gipszkeverékek, a cementekkel ellentétben, könnyebben használhatók, gyorsabbak.

Mielőtt kerámia burkolólapokat vagy vízszintes kerámia burkolatot készítene, ellenőrizni kell a falak szigorú merőlegességét. A csempe lefektetése után a legcsekélyebb görbület látható. A fal lejtése nem haladhatja meg a 0,2% -ot.

Továbbá, a csempék behelyezése előtt meg kell nyomni a vakolt falakat az erő megérintésével. Ha hang hallható, egy gipszréteget meg kell tisztítani egy betonra vagy téglaalapra, és újra vakolni kell.

Ha a felület görbületje nagy, akkor rendszerint további gipszkarton van beépítve, de a falak vastagságához extra centimétert adhat.

Padlószintezés

A padlólapot csak erős és egyenlő alapon lehet elhelyezni. A régi bevonat lebontásakor sok repedés, forgács és szabálytalanság fog előfordulni. Illessze a bázist a fürdőszobába speciális cement alapú vagy gipszszintű keverékekkel. A padló vagy a falak kiegyenlítésére szolgáló vízszintesítőszer nem kell nedves, mert nem hoz létre minőségi padlóburkolatot.

A padlózathoz használt kétféle keverék:

 • Szintező vegyületek;
 • Önszintező vegyületek.

Mielőtt az esztrichet a fürdőszobába telepítené, először eltávolítja az előbbi burkolatot és előkészít egy durva felületet. Régi csempe, régi esztrichek és vízszigetelés maradványai általában eltávolításra kerülnek egy perforator segítségével. A bevonat por és törmelék alapos megtisztítása után a bevonat vízszigetelése történik, ami a padló vízállóságát teszi lehetővé.

A szintező keverék alkalmazása előtt a padló zérószintje határozza meg és tegye beaconokat. Ezután a padló fel van töltve az előkészített szintező keverékkel. Meg kell töltenie a világítótornyok előtt a helyet.

A fürdőszobában padlóburkolat készítéséhez a következő feltételek teljesülése szükséges:

 • A páratartalom nem haladhatja meg a 90% -ot.
 • A levegő hőmérsékletének ± 5-25 fokban kell lennie.
 • A nappali előkészületeket ki kell zárni a nappaliban.

Miután a keverék teljesen megszáradt, önterülő befejező keveréket alkalmaznak a tökéletesen sima bevonat elérése érdekében.

Fürdőszobai csempe

Az oldat elkészítése

Kerámia burkolólapok előállításához különleges ragasztót készítenek. A ragasztókeverék előnyös, szemben a többi keverékkel. A ragasztókeverékre fektetett burkolólapot el lehet vágni, korrigálni, ugyanakkor nem esik le a falról, mint más megoldások (pl. Cementhabarcs) használata esetén.

A száraz keveréket egy megfelelő tartályba keverjük egy keverőfúvókával ellátott perforátorral, majd 5-10 percig infundáljuk és a falra helyezzük.

Fektetés a falon

A falburkolat csak sík felületeken készül, szennyeződéstől és portól, zsír és alluvium habarcsoktól tisztítva. Régi csempe kell teljesen súrolják.

A falburkolat egy vakolat felületre van fektetve. A fektetés előtt meg kell határozni az interdigital ízületek vastagságát, a falak jelölését, a csempék számítását. A megfelelően megtervezett csempeburkolási terv nem biztosítja a falak falainak hibáját és esztétikai megjelenését.

Kívánatos a csempe behelyezése nem az első sorból, hanem a másodikból. Az alsó sor kivágható, ami nem látható vizuálisan, mivel a fal tetején lenne.

Elő kell telepíteni egy útmutatót a falra, amelyen a csíkot lefektetik. Ehhez egy sík fából készült vasalót vagy fémprofilt használhat. A csempe a sarokból, a telepített útmutató sorának megfelelően kell elhelyezni. Kis mennyiségű ragasztót ragasztanak a csempebe egy fogazott simítóval, amely után a csempe a falhoz csatlakozik.

Fektetés a padlón

A padlóburkolat tökéletesen lapos és tiszta felületre van fektetve, miután az esztrich teljesen megszáradt.

A padlólapok elhelyezési lehetőségei nagyon változatosak lehetnek. A burkolólapot a varraton, a résen át lehet vinni, átlósan a kívánt kialakításnak megfelelően.

A csempe szépsége függ a csempecsuklók vastagságától. Minél kisebb a vastagság, annál esztétikusabb lesz a fürdőszoba padlója. Ebben az esetben azonban a legoptimálisabb kötési szélesség a kiválasztott csempe méretétől függ. Az egymás közötti csontozatú csuklóknak sima, egyenlő szélességűnek kell lennie, szépnek és tisztának kell lenniük. E cél elérése érdekében különleges csempézett kereszteket használhat. Miután a csempe teljesen le lett fektetve, az egész felület befuggatott. Ezt megelőzően először vízzel meg kell nedvesíteni az ízületeket. Ez azért van így, hogy javuljon a habarcs tapadása varratokkal. A gumi spatulával a keveréket finoman és gyorsan dörzsöljük az interglaciális térbe.

Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét.

Befejező munkák

Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét. A helyiséget alaposan meg kell tisztítani a hulladéktól és a szennyeződésektől.

Vinyl padlóburkolatok: az alkalmazás jellemzői itt olvashatók.

Tippek a fürdőszoba csempe kiválasztásához: videó

megállapítások

Mindenesetre a fürdőszobában a kerámia csempe a legjobb választás, mert kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik, lehetővé téve a különleges körülmények (magas páratartalom, állandó kifröccsenés), hogy ne károsíthassák a szobát. A csempe védelmet nyújt a penészgéppel és egyéb káros hatásokkal szemben.

793 felhasználó érdekelt ebben az anyagban: Moduláris képek a nappaliban

Kiválasztása csempe egy kis fürdőszoba

A legtöbb esetben az apartman bérlők ilyen problémát jelentenek, mint egy kis fürdőszobát. Mindezek mellett megfelelő felszereléssel kell rendelkeznie ahhoz, hogy kényelmes legyen ebben a szobában. Különös figyelmet fordítanak a padlóra. És ebben az esetben a legnépszerűbb anyag a csempe. Néhány négyzetmétert megfelelő sorrendben kell elhelyezni. Tehát tudnia kell, melyik csempe közül választhat egy kis fürdőszobában.

Szoba jellemzői

Cserép vásárlása előtt minden rendben kell terveznie. Az ilyen jelentéktelen helyiség jellemzői a színek, a csempe méretének és alakjának megválasztását igénylik. A fürdőszobában a következő tényezőket veszik figyelembe:

 • A szoba hossza és szélessége.
 • A távolság a padlóról a mennyezetre.
 • Egészségügyi kiegészítők elosztása a kerület mentén.
 • Fényforrások, azok száma, valamint a megvilágítás intenzitása.
 • Belső részletek, beleértve a különböző dekoratív elemeket.

Számos számítógépes program létezik, ahol sablonokat hozhat létre a jövő szobájába. Több lehetőség kiválasztásával önállóan értékelheti a fürdőszoba vonzerejét és megjelenését a javítás után. Ezek a programok online módban is működnek. A kész kép megmutatja a permutáció lehetőségeit, valamint helyesen érzékeli az egész helyzetet.

Optimális szín

Nagyon fontos tudni, hogy melyik csempe egy kis fürdőszobában illik legjobban a színsémákhoz. Az ilyen helyiségekben sötét árnyalatokat nem szabad kihagyni, mivel csak a szoba ötletét csökkentik. A világos színek felmutatják a sarkokat és a rejtett területeket, vizuálisan növelve a paramétereket. De óvatosnak kell lenned, amikor eldöntjük, hogy milyen színű, hogy egy kis fürdőszoba csempe.

Jobb, ha nem ugyanazok a hangok. Ezenkívül az egyik gyártó gyártói piacán nem csak a padlóra, hanem a falakra is lehet csempéket vásárolni, valamint különböző díszítőelemeket vásárolhat határok, panelek és egyéb formában. A tér tágulása hozzájárul a tükörlemezhez. Vannak különleges anyagok, amelyek a bevonatot olyan árnyalatokkal látják el. De nem mindig jó látni, hogy állandóan gondolkodik.

Egy mély szoba képes festeni a festék színét (a legfontosabb az, hogy a megfelelő világítást biztosítsák), míg a kontrasztosok segítenek ezzel szemben csökkenteni a területet. A tágasság érzése hideg csempe árnyalatokat hoz, de még inkább előnyben részesítik a meleg színeket.

De az utolsó és az utolsó szó mindig az előadó számára lesz. Végtére is, meg kell választani a lehetőséget, hogy festeni a padlót csempe formájában, hogy megcsodálhassa hosszú ideig.

Képkiválasztás

A csempe felülete fényes vagy matt felület lehet. Minden egyes fajnak előnyei és hátrányai lesznek. A csempe felületén megjelenő csillogás hozzájárul a szobának a vizuális növekedéséhez. Ez arra utal, hogy fontos tudni, hogy melyik csempe illik a fürdőszobába. Azonban ez a fajta csempe kissé problematikus és nehezen törődhet, mivel a mészkamra (a megszáradt cseppekből) folyamatosan elhagyja a munkáját.

Maga a kerámia csempe sima formában vagy megkönnyebbüléssel jelenik meg. Ami a padló fedélzetének utolsó lehetőségét illeti, akkor óvatosan kell választani. Felhívjuk a figyelmet a képre a felszínre, valamint a dekoratív elemek jelenlétére. Gyakran károsodhatnak és elveszíthetik tulajdonságaikat. Ha van egy kis szoba, akkor a legjobb, ha elkerüljük a nagyszámú rajzot megkönnyebbüléssel.

A legjobb választani egy csempe, amelyek mindegyikének külön mintája van. Sokkal kellemesebb lesz egy kis fürdőszobában érezni, mint egy nagy kép, amely több csempéből áll. A nagy panelek vonzzák a szemet és vizuálisan csökkentik a távolságot. Meg kell érteni, hogy melyik csempe helyezkedik el egy kis fürdőszobában, hogy a szoba a paraméterek tekintetében ne változzon a kisebb oldalon.

Kiválasztott képek minden egyes csempe, melyet a kis méretű fürdőszobában választanak ki, nem kell fényesnek lenniük, és nem a szemébe fárasztó. A bevonatot akár egy mintával, akár anélkül is meg lehet változtatni.

Styling módszerek

A padlóburkolatokhoz, vagyis a padlóhoz tartozó csempe a fürdőszobában, különböző módszerek alkalmazhatók, amelyeknek óriási összege van. Leggyakrabban egy lebonyolítás változata 90 fokos szögben, féltábla futással. Hasonló lehetőség a 45-60 fokos csemperagasztási szög, de ferdén a szoba bejáratához képest. Ezek a módszerek arra a kérdésre adnak választ, hogy melyik csempe a legjobb a kis fürdőszobában, hogy növelje a terület és a méret a vizuális érzékelésben.

Ha már dolgozik, akkor hogyan kell csempe egy kis fürdőszobába, tudnia kell. Vásárláskor egy gyűjteményt lehet benyújtani egy vagy másik formában, kombinálva egymással a kívánt eredmény elérése érdekében. Egy külön helyiségben ugyanaz a csempe teljesen másképp néz ki.

Megfelelő méret

Mielőtt javításokat végezne a lakásban, és különösen a fürdőszobában, bizonyos mennyiségű lefedettséget vásárol. Ebben az esetben ügyelni kell arra, hogy milyen méretű csempe legyen egy kis fürdőszobának, hogy a szoba ne csípje meg, és ne csökkenjen a méret.

Nagyon kicsi vagy nagyon nagy csempe nem szükséges. Elég lesz az átlagok kiválasztása. Ha kisebb lapkát veszel fel, akkor a szoba szélességét a csempeburkolatok között szűkíti. Ez jól igazolható, ha a habarcs munkájában alkalmazzák, ami jelentősen eltér a felhasznált anyag hangjától.

A cserép nagy eleme nehézkesnek tűnik. Ezenkívül ebben az esetben a padlószint emelésének magas szinten kell állnia. A telepítés után is kisebb szabálytalanságok jelennek meg. Ez viszont növeli a padlóburkolat vastagságát a fürdőszobában, ezért csökkenti a mennyezettől való távolságot.

Tehát milyen méretű csempe kell választani egy kis fürdőszobában? A válasz egyszerű - közepes. Ugyanakkor figyelmet kell fordítani a falak és a válaszfalak elvágására. Ennek minimálisnak kell lennie. A számításokat helyesen kell elvégezni annak érdekében, hogy ne tévesszen meg.

Díszítő elemek

Mindezek a komponensek a falon befejeződnek a fürdőszobában. A padlón problémás lesz néhány betétet megnézni. Ezenkívül nem szükséges megérinteni a padlót, mert a nagy mennyiségű vízvezeték-tartozék van, amely a legtöbbet fedezi.

A fényes kontrasztoktól való megszabadulás lehetővé teszi a habarcs használatát egy csomó hangon. Nem fogják felhívni a figyelmet a szobába való belépéskor. Minden árnyalat ebben az esetben lehetővé teszi, hogy megtudja, milyen csempe közül választhat egy kis fürdőszobában. Ha mindent helyesen választasz, és a gyártók ajánlása szerint az eredmény mindig örömmel fog élni.

Mennyiségek kiszámítása

Ha már eldöntötte, hogy a fürdőszoba melyik csempe közül választhat, akkor elmehet a boltba, és megvásárolhatja a szükséges összeget. De meg kell határozni az egyes elemek pontos mennyiségét és kívánt méretét. Ez szükséges a pénzeszközök elosztásához, valamint kisebb mennyiségű körülmetéléshez. Itt bizonyos követeléseket és szabályokat kell követni, hogy lehetővé váljon a helyes számítás.

 1. Beállítja a teljes körzetet, amelyet kerítésként rendez. Egyesek, pénzt takarítanak meg, ne tegyék le a fedelet a kád vagy a zuhany alatt. Ezeket a területeket ki kell dobni a teljes területről.
 2. Egyetlen tétel területének kiszámítása a térség négyzetméterenkénti mennyiségének meghatározásához.
 3. Számolja ki a fürdőszobában lévő összes csempe számát a teljes alapterületen, valamint a padló méretére.
 4. Felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy a bevonás padlózatán végzett munka során nem zárja ki az anyag harcát és vágását. Minden egyes csempe csökkenti a számítást. Ebben az esetben legjobb, ha körülbelül 12% -kal több terméket vásárolnak a boltban, mint kiszámították.
 5. A vásárláskor jobb anyagot kell vásárolni, mint a későbbi vásárláskor. Az a tény, hogy egy másik tétel a termékek színe és kicsit mérete között változhat. Kétszer kell fizetnie, hogy egyenletes felületet kapjon.

Sikeres megoldások

Amikor eldöntötte, hogy melyik csempe egy kis fürdetés számára jobb, akkor számos kiváló lehetőség közül választhat egy padlóburkolatú fürdőszobához.

A beltérben három különböző típusú csempe kapcsolódhat egymáshoz. Például egy kis mozaik, közepes és négyszögletes négyszögek formájában, nagy. Ez utóbbi alkalmas a padlóra, és finom finomítsa a falakat a mosdók és a WC-tálak mentén, ha rendelkezésre áll.

Néhány, amikor létrehoz egy világos szobát egy fürdőszobával kap csak fehér hangokat. De ezt el kell hagyni. Világos színekkel kell kiegészíteni, de világosszürke, sárga és más némított skálákkal.

A négyzet alakú kádak esetében függőleges padlóburkoló rendszerrel bővíthető. Ezenkívül jobb, ha egy téglalap alakú cserépet vásárolnak, amelyet nemcsak a padlóra, hanem a falakra is fektetnek.

A kék árnyalatok nagyszerűen fognak kinézni a falakon, ha kiegészítik a márványpadló.