Legfontosabb > Dekoráció

A kerámia burkolólapok mérete a falak számára

Minden kerámia csempe versenyezhet az összes természetes kőből készült mesterséges falakkal. A csempe medencékkel, szaunával, konyhával, piperecikkekkel és fürdőszobával van burkolva.

A mészkőből készült csempe teljesen biztonságos, környezetbarát anyag. Az üvegezett felület taszítja a vizet és könnyen tisztítható. A kerámiával burkolt helyiségek biztosítják a legmagasabb egészségügyi és higiéniai előírásoknak való megfelelést.

Ebben a tekintetben fontos tudni, hogy milyen méretű kerámia burkolólapokat kell választani a falak falához, mielőtt szembenézne vele.

Kerámia burkolólapok formái

Mielőtt elkezdené a befejező munkát a fürdőszobában, fontos meghatározni, hogy milyen formában kell kerámia csempe.

A kerámiák alakjának megválasztásánál a csempék száma és a teljes költség függ. Szabványos fali kerámiák: négyzet és téglalap alakú cserép.

Nemrégiben a tervezők komplex konfigurációval rendelkező modelleket kínálnak. A falon az ilyen kerámiák úgy néz ki, mint a "rejtvényekből" összeállított panel.

A falburkolat egy másik formája olyan, mint egy mozaik vászon. A kis elemek különböző mintás dísztárgyakat és mintákat alkotnak a függőleges kerítések felületén.

Téglalap alakú csempe méretei

A klasszikus csempe mérete 200x 200 mm és 300x300 mm. Az új formatervezés fejlesztése ösztönzi az építőanyagok előállítását különböző méretű csempe készítéséhez.

Ezek elsősorban négyszögletes burkolatelemek. A fürdőszoba falának csempe négyzet alakú méretei milliméterben így néznek ki:

 • kis formátum: 25x100; 75h100; 100x150; 100x 200; 150x 200;
 • közepes: 150x 225; 250h300; 250h400;
 • szélesvásznú 150x900; 300h900.

Téglalap alakú jellemzője, hogy a csempe hosszúkás oldalának iránya vizuálisan húzza a kerítés síkját ugyanabba az irányba.

Négyzetes csempe

Az egyenlő oldalú csempe méretei is különböznek egymástól.

Nem fogunk kidolgozni a csempe méretek részletes listáját.

Csak azt vesszük észre, hogy alapvetően 150x150 mm és 500x500 mm közötti csempe értékesítést talál.

A kis fürdőszoba kialakításánál elsősorban 150x150 mm és 300x300 mm közötti kerámiát használnak. Minden a lakástulajdonosok ízlésétől és preferenciáitól függ.

Mozaik bevonat

A kis mozaiklapokat papír alapon értékesítik. A mozaiklapok különböző méretűek 200x300 mm-től a nagy területű síkokig, például 500x500 mm-ig.

Ezek a panelek már színes rajzot, díszet vagy mintát hoztak létre. Emiatt nehéz mozaikfalakat készíteni.

A kerámiák elrendezése

A négyzet alakú csempe a szokásos módszer mellett gyémánt formában van elhelyezve.

A négyszögletes lapok vízszintes és függőleges hosszúkás oldalúak.

Néha a csempe téglalapokat átlósan helyezik a falra.

A különböző méretű csempe és színei változatosak lehetnek a legkülönbözőbb formák és színek felületén.

Íme néhány példa a csempe elrendezésekre:

Technológiai csempék a falakon a fürdőszobában

A négyzet alakú csempe és a négyszögletes csempe burkolásának módszere közel azonos. Megmagyarázzuk a fal kerámia rakodó működését:

 1. Először készítsd el a kerítés alapját a ragasztókészítmény alkalmazásával. Ehhez húzza ki a falat, távolítsa el a régi vakolat forgácsát, csomóját és maradványait.
 2. A repedéseket és más mélyedéseket gipsz és gitt borítja.
 3. A falfelület maximális lehajlása nem haladhatja meg a 2 mm-t lineáris hosszúságú méterenként. A vezérléshez használjon fém vonalzót vagy szabályt.
 4. A falat egy alapozóval borítják, amelyet széles ecsettel vagy szórással kell felhordani. A szakértők azt javasolják, hogy alapozza meg a falat 2 alkalommal.
 5. Készítsen ragasztós oldatot. A csempe átitatott egy megfelelő tartályba. Ez javítja a csempe hátoldalának tapadását.
 6. A ragasztót 3-4 mm-es réteget tartalmazó fogazott simítóval ragasztjuk. A csempe hátoldalán egy vékony réteg habarcsot takarnak és a falhoz nyomják.
 7. Könnyedén megérinti a csempe gumi kalapács segít megakadályozni a csempe és egyenletesen elosztja a ragasztót a csempe alatt.
 8. A műanyag keresztezések beillesztésre kerülnek az interstitialis térbe, így tökéletes, egyenletes varratokat képeznek a csempe között.
 9. A nap lejáratakor kötés. Az összekötő csatornák tisztítása a felesleges ragasztóból történik. Töltse fel a csatornákat egy speciális, keskeny spatulával, amely megoldást kínál a csatlakozásra.
 10. Ezután a falat nedves ruhával töröljük le. Szerelje fel az alaplapot és a felső keretet. A folyamat részletes leírása, lásd ezt a videót:

Mindezek a függőleges fürdőszobai kerítések beton és tégla alapjaira vonatkoznak. Abban az esetben, ha a falak fából vannak, először láncszemeket helyeznek a táblákra, és csak akkor ragadós megoldást alkalmaznak.

Ez a technológia nem dogma. A szakemberek saját korrekciókat készíthetnek a cserép technikájáról.

A készülék jellemzői

Csak speciális ragasztót kell használni mozaikhoz. A falak előkészítése ugyanaz, mint a cserép kialakításakor.

Ha a fürdőszobában ovális felületek vannak, akkor a mozaiklemezek könnyen felölelik a felület bármilyen görbületét.

Ez a mozaik mozaikjának fő előnye, szemben a csempével.

Kerámia csempe. Standard méret a fürdőszoba, a konyha és egyéb helyiségekhez

Tartalomjegyzék:

A belső kerámia burkolólapokkal szemben álló megoldás a legjobb megoldás egy eredeti kialakításhoz. Ez a megoldás azonban meglehetősen bonyolult, többlépcsős eljárás, ahol minden árnyalat szerepet játszik. Az egyik fontos lépés a kerámia burkolólapok méretének megválasztása, amely a befejező anyag alkalmazásától függ.

Javítás a fürdőszobában? Tekintse meg a WC-k típusát és méreteit, a fürdők méreteit, megtanulja, hogyan ne bögrét vásároljon zuhanycsarnok vásárlásakor, vagy a fürdőszoba mosogató elemeinek alakját és optimális beszerelési távolságát >>>

Kerámia burkolólapok

A falburkolat csempe változatai nemcsak tipikus méretben, hanem formában is különböznek egymástól. Így a befejező anyagok piacán négyzet vagy téglalap alakú gyűjtemények találhatók. Ha a méretről beszélünk, minden rendkívül meglepőnek tűnik, hiszen egyes gyártók meglehetősen merész kísérleteket végeznek, és széles körű kínálatot kínálnak a piacnak.

Az Exotica elhagyja a jelen cikk hatálya alá, és megpróbálja meghatározni az alapvető dimenziókat, amelyeket feltétlenül megtalál a legközelebbi hardverraktárban.

Négyzet alakú

A szabványok közé tartozik a falazólap, a méret mm-ben:

Négyszög alakú

Téglalap alakú fali termékekhez a standard méret 200 * 300 mm. Emellett a következő méretek is használhatók:

Az optimális falcserép vastagsága 4-9 mm.

Padlócsempe szabványok

A csempe alakja a padló felé nézve gyakran négyzet alakú. Itt a tenyér a következő szabványméretekhez tartozik:

Ezenkívül oldalsó padlótermékek is használhatók:

Tér: 150 * 150, 200 * 200 és 250 * 250 mm.

Téglalap: 100 * 200, 150 * 200, 150 * 300, 200 * 300, 300 * 400.

Pentahedral: 86,5 * 150, 98 * 170, 115 * 200.

Tömegspektrum: 150 * 173, 170 * 196, 200 * 230.

Háromszögek: 58 * 83, 68 * 97, 83 * 118, 98 * 139.

A padlólap optimális vastagsága 8-11 mm.

Elrendezési típusok

Nagy cserép

A nagyméretű termékek alkalmasak minden helyiség dekorációjára. Ezek a burkolólapok nemcsak a területen, hanem a vastagságoktól is eltérnek a szabványos modellektől.

A nagy cserép lehet négyzet és téglalap alakú, így itt a következő szabványokat emelheti ki:

Az ilyen termékek vastagsága általában legfeljebb 9 mm-es.

Milyen méretűek lesznek a fürdőszobában?

Amikor kerámia burkolólapokkal néznek szembe, számos árnyalat van. Különösen:

Hogy a csempe jól néz ki, akkor jobb, ha egy falat fedő fényes, és a padló - átlátszatlan.

Sötét cserépet kell elhelyezni a padlón és a fal alsó részén. A fennmaradó hely világosabb színsémában készült.

Nem ajánlatos egy nagy megkönnyebbülésű csempe használata: nehézkes lesz a sarokcsuklók eltávolítása.

Sokan inkább díszítik a fürdőszoba falainak nagyméretű csempeit, de ez a formátum nem mutatható ki, nehézségek merülnek fel a titkos nyílások elrendezésében. Ezért jobb, ha egy nagy cserépet helyez a padlóra, és a falak díszítésére ilyen méreteket választhat:

Előnyben részesítik a vízszintes elrendezést: ez segít megszüntetni a szélek keskeny vágását.

A csempék kötényének teljes méretei a konyhában

A konyhai kötény a kerámia csempe díszítő eleme. A kötény célja: a befejezőfal befejezése a szennyezéstől. Annak érdekében, hogy ez az elem teljes mértékben megbirkózhasson a funkciójával, képesnek kell lennie arra, hogy helyesen meghatározza annak dimenzióit.

A konyhai kötény szélességét önkényesen választják, a konyhabútorok (tűzhely, mosogató) elrendezésétől függően, és a magasságot az alsó modulok és a fali szekrények méretének megfelelően választják.

Például: egy asztallap 90 cm magasságban van, ebben az esetben a szerelt modulok közötti távolságnak 110 cm-nek kell lennie. Tekintettel arra, hogy a köténynek dombon kell lennie, az optimális magasság 112 cm. Ha a konyhát szabványos méretek szerint gyártják (modul magassága 85 cm), a kötény optimális magassága 117 cm.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű csempe méretét

Ez a befejező munka egyik kulcsfontosságú pontja. A helyiségek többsége nem büszkélkedhet ugyanolyan méretűre, ezért ne csak a színes megoldásokra, hanem a csempe méretére és alakjára is figyeljen.

Nem titok, hogy a megfelelően megválasztott kerámiák nem csak vizuálisan bõvítik a belsõ teret, hanem a teret is kényelmes területekre határolják.

Különösen nem helyénvaló a kis helyiségek (fürdőkád, WC) nagy csempével történő befejezése. A 100 * 100 vagy 50 * 50 négyzet oldalainak kerámiája nem fog kinézni.

Itt előnyösebb a kis méretű vagy a mozaik csempe használatát előnyben részesíteni.

A mennyezet magasságának vizuális növelése érdekében a falakat függőlegesen, 20 x 30 cm méretű kerámiával helyezzük el. A szobát zónákra osztjuk, különböző árnyalatokat, határokat és friezeket használunk.

Vízelvezető nyílás a csempe alatt: méretek, jellemzők

A fürdőszobákban általában a számlálók vannak telepítve, így a kérdés: "Hogyan biztosítsuk a hozzáférést a közművekhez anélkül, hogy a külső dekorációt elrontanánk?" Nagyon fontosnak hangzik. A legjobb megoldás egy rejtett egészségügyi (ellenőrző) kikötő telepítése, amely nem tűnik ki a tömegből.

Rejtett láthatatlan akna

A rejtett megtekintő nyílás kialakítása több alapvető elemből áll:

A keret és az ajtó általában alumíniumból készül, nedvességálló gipszrost lemezekkel.

Szerelési hurkok és beállító csomók.

Az ilyen technológiai nyílások kifelé nem emelkednek ki a belső dekoráció hátterében: nincs fogantyú, a hurok nem látható. A láthatatlan ajtó kinyitásához meg kell nyomnia középen, a mágneses zár működni fog és elérni fogja a számlálókat, és a csövek nyitva lesznek

Hogyan válasszunk ki egy nyílást a csempe méretéhez

A láthatatlan sraffozás méretének meghatározása a már megvásárolt cserép alatt több szakaszból áll. Különösen:

Szükséges kiszámítani, hogy hány csempe szükséges az ajtó teljesen bezárásához.

Úgy gondolják, hogy az ajtó méretének kisebbnek kell lennie, mint a csempék területe.

A fedél felett kiálló kerámiáknak nem szabad több mint 40% -ot foglalniuk.

A méret meghatározásánál csak az egész csempék számát veszik figyelembe: a vágott és beillesztett elemek eltávolítják a láthatatlanság állapotát a hátsó ajtón.

Milyen méretű kerámia burkolatok vannak a fürdőszoba falak felé nézve: szabványos és nem, praktikus és legtartósabb opciók?

A díszítő falaknál a burkolólap még mindig vezető szerepet tölt be a befejező és dekorációs anyagok között. A modern építőanyagok piacán különböző jellemzőkkel, alakzatokkal és méretekkel rendelkező csempe található.

Csempe és méretei

Abban az esetben, ha úgy döntöttek, hogy díszítik a falak vagy a padló a szoba csempe, az egyik legfontosabb kérdés a választás a mérete. A csempe méretének kiválasztása nemcsak a fal tartós és megbízható befejezését biztosítja, hanem az esztétikai tulajdonságait is javítja, miközben vizuálisan átalakítja az egész helyiséget.

Lehetőség van meghatározni a méretet

A csempe méretei egy ismert szabályozás alá vannak rendelve. Számos méretváltozat létezik, és formátumnak nevezik őket. A fő értékek a termék hossza és szélessége, de nem kevésbé fontos a vastagság.

A padlólapok általában nagyobbak, mint a falakra szereltek és falak díszítésére használhatók, de a hátsó csere nem elfogadható a falminták törékenysége miatt. A falburkolatok nómenklatúrája 75x150mm és 300x900mm közötti, a 150x150mm és 1000x1000mm közötti padlóburkolat.

A becsült csempe méretét a helyiség és a kezelendő felület, a felületek szintezésének szintje, valamint a helyiségben található egyéb tárgyak mérete alapján határozzák meg.

Milyen méretű kerámia padlólapok

Figyelembe véve a kerámia burkolólapok méretét, figyelembe kell venni, hogy a választás bizonyos kritériumok alapján történik, például a helyiség mérete. A kerámia padlózat legszéles körben elhelyezett változata 20 és 20 cm közötti méretben. A többi konfiguráció között megemlíthetjük az ilyen lehetőségeket centiméterben:

A konyha számára

A konyha kerámia burkolólapjaival szemben álló költségvetés egy megbízható és költséghatékony megoldás a szoba kényelméhez és kényelméhez, anélkül, hogy elveszítené az esztétikai minőségét. Hagyományosan a konyha használják a csempe nem nagy, különösen, ha a méret a szoba maga nem nagy. Az ajánlott vastagság 5 mm, azt is biztosítani kell, hogy a termék felületét zománc védő réteggel borítsa, amely védi a bélést mindenféle konyhai szennyeződéstől.

A fürdőszobában

A fürdőszoba kerámia burkolatának meg kell felelnie a helyiségnek. Abban az esetben, ha ez egy kis helyiség, akkor a bélést kis darabokból kell készíteni annak érdekében, hogy vizuális érzelmet keltsen, hogy maga a szoba nagyobb. Ennek megfelelően minél nagyobb a helyiség, annál nagyobb a felhasznált burkolóanyag.

Gyakran használják a fürdőszobában egy téglalap alakú kerámia bélés 20x25 centiméteres formátummal, és egy másik 20x40 és 20x60 méretű. Tájolással függőlegesen és vízszintesen is elhelyezhetők.

Milyen méretű kerámia lapok a falak számára?

Először is, a falak kerámia burkolólapjának méreteit a négyszögletes vagy négyszögletes forma alapján határozzák meg. A falakra kerámia termékek standard konfigurációja 150-150 milliméter.

A paraméterek milliméterben kifejezett arányai között megkülönböztethetünk a következőket:

Fürdőszoba és konyha méretei

Egy fürdőszoba és egy konyha esetében az anyagok tulajdonságait minden szobában külön-külön kell meghatározni. A méret mellett a műszaki jellemzőkre vonatkozó követelmények szintén befolyásolják a választást:

 • nedvességállóság;
 • szennyezés-ellenállás;
 • ellenáll a gomba kialakulásának.

Melyek a folyosó formátumai?

A folyosó és a folyosó kerámia burkolatának kopásállónak és szennyeződésnek is ellenállnia kell, mivel ez a leggyakrabban látogatott és szennyezett helyiség. Nem lehet csúszós is. A folyosó padlóján megengedett a piacon kínált legvastagabb és legerősebb termékváltozatok használata.

Mi a kerámia burkolólap vastagsága?

A kerámia burkolat vastagsága fontos paraméter, amelyet figyelembe kell venni a burkolat anyagának kiválasztásakor. A termék vastagsága nemcsak a műszaki jellemzőket, hanem a vizuális érzékelést is érinti.

A vastagság függ a bélés anyagának tartósságától is, és ennek megfelelően maga a fal is bélés. A vékonyabb csempe hajlamosabb a repedésre és más destruktív hatásokra.

A kerámia burkolólapok vastagsága általában kevesebb, mint a padlóburkolaté. A falburkolat esetében négy-kilenc milliméter vastagságú változatokat használnak. Sokoldalú a 7 mm vastagságú lehetőség, hiszen a termék növekvő vastagsága miatt a ragasztás súlya és fogyasztása a telepítés során, valamint a gyártó által beállított költségek nőnek.

Mi legyen a vastagsága a csempe a fürdőszobában a falak

A falak falának vastagságának megválasztása a fürdőszobában a helyiség nagysága alapján történik, ami közvetlenül befolyásolja a burkolat anyagának megválasztását. Nem ajánlott 8 mm-nél, de kevesebb, mint 3 mm-es vastagságú csempe. Érdemes felidézni, hogy a termék növekvő vastagsága mellett nemcsak az erőssége nő, hanem annak költsége is.

Padlóvastagság

A padlóburkoló lapok általában sokkal vastagabbak, mint a falazólapok. Ez annak köszönhető, hogy a padlón lévő csempe nagy terhelést vesz igénybe, ezért bizonyos szilárdsági tulajdonságokat igényel, amelyek meghatározásra kerülnek, beleértve a termék vastagságának mutatóját is.

A közönséges átlagértékek között 6 és 12 milliméter közötti tartományba lehet sorolni. Azonban a változatok ismert termékek, amelyek vastagsága három-huszonöt milliméter. Az értékesítés során általában nehéz megtalálni a 12 mm-nél nagyobb vastagságú lehetőségeket, de a szokásos lakás- és házigényeknél többet nem szükséges.

A méret befolyásolja-e a minőséget?

Nem kell építő szakértő vagy szakértő az egzakt tudományokban annak érdekében, hogy tisztában legyen a csempe dimenziójának és a törékenységének mértékével. A növekvő dimenziókkal a termék érzékenyebbé válik a különböző destruktív hatásokra, és a mechanikai károsodások minimális ellenállást biztosítanak. A legtöbb esetben ezt a hátrányt próbálják kiegyenlíteni a termék vastagságának növelésével, ugyanakkor a súly növekedésével jár, ami szintén negatív következményekkel járhat.

A cikk elolvasása után nyilvánvalóvá válik, hogy a csempe méretének megfelelő választása nem kevésbé fontos, mint a helyes telepítés. Ez a jellemző, amely nagymértékben meghatározza egy termék és az egész fal vagy padlóburkolat tulajdonságait.

A kerámia burkolólapok mennyisége a padlók és falak számára

A kerámiák kiválasztásának egyik jellemzője az a formátum, amely tartalmazza a termék alakját és méretét. A padlók és a falak kerámiája ugyanolyan formátum lehet, és különbözhet egymástól.

Annak meghatározásához, hogy melyik csempe méretet válassza, a helyiség méretétől függ.

A kerámia burkolat teljes mérete három csoportra osztható:

 1. kis méretű - 5x5 cm-ig terjedő méretű mozaikforgácsok;
 2. klasszikus - 10 és 50 cm-es oldalával;
 3. Nagy méret - különféle kombinációkban 50 és 120 cm között.

Ha a falon vagy a padlón összetett művészi furnérlemez különböző formájú és különböző méretű csempékkel használható, a központban egy komplex panel helyezhető el, a háttér pedig a monoton padlózat módszerével történik.

A helyiség bizonyos problémáit csak a kerámia méreteinek és elrendezésének helyes manipulálása oldja meg a telepítés során.

Vegye figyelembe a padló és a falak befejezéséhez használt lapok szokásos alakját és méretét. Ugyanakkor foglalkozni fogunk azzal a kérdéssel, hogy a helyiség problémái megoldhatók-e a befejező anyag méreteinek megfelelő megválasztásával.

A padlólapok alakja

A padlózat kerámiák legelterjedtebb formája négyzet. A négyzetek oldalai, a mozaiklapok kivételével, 10 és 120 cm közöttiek, a padlóburkolat szabványos vagy szabványos méretei 300x300 vagy 333x333 mm, míg a termékek minimális vastagsága 6 mm (porcelán kőzet kivételével, amelynek keménysége lehetővé teszi a Gres lap 4 mm vastag).

A kerámia cserép kiválasztásakor a padló méretei ugyanolyan fontos szerepet játszanak, mint a falak befejeződésekor

Vannak olyan termékek is, amelyek oldala 150x150, 200x200, 250x250 mm. Lehetőség van a gyártók által kínált padlóburkolat méreteinek hosszú távú lehetséges kombinációjára, mivel számuk folyamatosan növekszik. Emellett a padló befejező művészetének egyre inkább összetett művészi rajzokat és kompozíciókat használnak, amelyek szabálytalan alakú termékekből állnak. És a dekoratív darabelemek konfigurációjának megfontolása nem igazán érthető, mivel hatalmas tartományuk van.

A falburkolat méretei

A falburkoló kerámiák főleg négyszögletes anyagot használnak. A csempe közös mérete 200x250, 200x300 mm, de vannak olyan termékek és egyéb képarányok: 120x240, 150x150, 150x200 mm. Ugyanakkor a falburkolat kerámia burkolatának vastagságának legalább 4 mm-nek kell lennie.

Ha drága nézőanyagot vásárol, kívánatos, hogy a levágott felületek mérete többszörös legyen a csempe méretekben. Ez kisebb hiba esetén lehetővé teszi a csempézett lapok fogyasztásának egyszerű számítását, csökkenti a hulladék mennyiségét és pénzt takarít meg.

Szabványos négyzet alakú és négyszögletes kerámia lapok

A falburkolatok mérettartományának összes értékének felsorolása szintén értelmetlen, ezért jobb, ha figyelembe vesszük a faldíszítéshez használt csempék formájának kiválasztását.

A kerámia oldalainak aránya és a helyiség méretei

A padló és a padló méretei

A boltban lévő padlólap kiválasztásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a burkolat formátumának arányosnak kell lennie a helyiség méretével. A mozaikos díszítésű padló nagy része a szeme elé nyúlik, és a nagyméretű kerámiák csak a szoba szerény négyzetét hangsúlyozzák, és emellett százalékos arányban több hulladékot adnak. Azonban a padlóján egy kis fürdőszoba mozaik nem csak megfelelő, hanem látványos.

A mozaik alap nagy súrlódási együtthatóval rendelkezik, mivel a határfelületek nagy sűrűsége és a bevonat biztonságát biztosítja.

Kerámia és falformátum

A függőleges felületek befejezésénél figyelembe kell venni az arányosság elvét is. A csekély csempe túlságosan nagy lapjai egy kis helyiség falán nem csak a feszesség érzését jelentik, és a tágas falakon lévő apró csempék olyan kellemetlen nagy mozaiknak tűnnek. Ezenkívül fontos a felület kerámia felületének orientálása a felületeken.

A kerámia burkolólapok köre

Ha a helyiség mennyisége aránytalanul magas a helyiség méreteihez képest, akkor a csempe vízszintes lefektetése vizuálisan csökkenti, de hosszabbítja a szobát. És fordítva - a függőlegesen kialakított csempe segít "felemelni" a mennyezetet, de a falak hossza vizuálisan csökken. Ez az elv érvényes a padló méretének beállítására, ha a csempe formátuma - egy téglalap.

Csempe méretek és a varratok szélessége

A kerámia formátumának meg kell felelnie az interdigital ízületek szélességének is. Még az 50 mm-es vagy annál nagyobb kerámia csempe hátterében álló, szélességben és színezett kompozícióval dörzsölt ízületek is 1-2 mm résszel kerülnek el. A széles varratok esztétikailag nem megfelelőek egy kis cserépre (kivéve a technikailag szükséges hőmérsékleti illesztéseket, amelyeket fűtött padlón végzünk).

A varrás optimális szélességének meghatározásához először is meg kell vizsgálni a kerámia burkolólap méretét még a lefektetés során.

megállapítások

A kerámia bevonat helyesen megválasztott formája, méretei és tájolása nemcsak a burkolólapok esztétikáját hangsúlyozza, hanem a helyiség méretének vizuális korrekcióját is lehetővé teszi.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tetszés szerinti nagy méret nem akadályozza a vis maiort. Az elektromos csemperavágó segítségével a nagyméretű kerámiák darabokra vághatók, ami megfelel Önnek.

Modern típusú csempék használt a fürdőszobában

A csempe a fürdőszoba legmegfelelőbb anyaga. Ez a legstabilabb anyag a magas páratartalmú körülmények között történő felhasználáshoz, és számos előnye van. A csempe nagy mínusz az alacsony hőszigetelő tulajdonsága. Ebben az esetben a hideg jégcsempék kellemetlen érzéseinek elkerülése érdekében a probléma megoldható úgy, hogy a csempe alatt fűtési rendszert telepítenek.

Méret szerinti osztályozás

A fürdőszoba falai felé néző oldalán négyzet alakú vagy négyszögletes formájú különböző méretű csempe.

Kicsi, közepes vagy nagy lehet. A sekély cserép előnye, hogy nehezebb megtörni. A fürdőcsempe méretét a szoba méretének megfelelően kell kiválasztani. Általában minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál nagyobb a padlólapok mérete.

Mivel a modern lakásokban lévő fürdőszobák többsége nem túl nagy, a megfelelő anyagot kell kiválasztani. Vizuálisan bővítheti a teret a csempe színével és méretével. Ehhez használjon csempe kis méretű világos színeket egyszerű mintákkal.

Nagy (25x35)

A nagy csempe nem használható egy kis fürdőszobában, mert a varratok túl észrevehetők. Ezenkívül egy nagy cserép a víz már kis méretének vizuális csökkentését okozza.

Ezt a cserépet a legjobban a nagy szobákban használják.

A nagyobb csempe elhelyezésének pénzügyi szempontból jövedelmezőbbé válik, valamint az eltöltött idő tekintetében, mert kevesebb időt kell költeni a csempecsuklók feldolgozására és alapos tisztítására.

Közepes (20x35)

Ez a legoptimálisabb méret a közepes méretű szobákhoz.

Egy ilyen méretű csempe esetében elég könnyű meghatározni a megfelelő mennyiségű anyagot egy adott helyiség területére. Gyorsan lefektethető és kiegyenlíthető (az SVP cseréptető rendszer használatával).

Kis (20x20 és 20x30)

Egy kis fürdőszobában tanácsos kis csempe helyezésére.

A csempe oldalainak legoptimálisabb mérete 20x30 cm, a kis burkolat vizuálisan megnöveli a kis fürdőszoba méretét, a beépítéstől függően. Amikor vizuálisan húzza fel a fürdőszobát, a csempe függőleges helyzetbe kell hoznia, miközben szélesre nyújtja - a csempe vízszintesen kell lennie.

mozaik

A fürdőszoba mozaikcsempe díszítésével a fürdőszobában és a konyharész teljes kivitelezésében látványos lehet. Hatalmas anyagválasztékból ma mozaiklapok vásárolhatók szinte bármilyen stilisztikai irányba. Az ilyen csempe lehet egyszálú vagy különböző minták és minták. Azonban az ára magasabb, mint a hagyományos kerámia burkolatok.

A mozaik kőből, kerámiából, üvegből készült.

Az üvegmozaik különösen alkalmas a fürdőszobának, a tartóssága és tartóssága miatt, ideális megoldás a fürdőszobai falak számára, amelyek folyamatosan érintkeznek a vízzel.

A mozaiklapokat mozaiklapok formájában állítják elő, ragasztva a papír megfelelő sorrendjében vagy a rácsra helyezve, így kényelmes elhelyezni a falakon.

Csempe kiválasztása

A csempe számos különböző jellemzővel rendelkezik. A megfelelő cserép kiválasztása gazdag fajtájából, legalább minimális ismeretekkel kell rendelkeznie, ezáltal kiküszöbölheti a választási hiba lehetőségét.

A burkolólapok gazdag választéka lehetővé teszi a maximális helyes kiválasztást a fürdő általános kialakításához.

A fürdőszobai csempe általában kerámiából készül. Kétféleképpen oszlik: padló és fal. A padlóburkolat vastagsága általában nagyobb, mint a fal, és kevésbé csúszós felület. A padlólap cseréjekor figyelni kell a csúszásgátlókkal szembeni ellenállás osztályára. A csúszásmentes felületen lévő csempe használatával a jövőben a sérülések és a testi sérülések elkerülhetők. Ebből a célból kiválaszthatja a megkönnyebbülést vagy matt burkolatot, kizárhatja a fényes csempe választását. A padlólapoknak magas stabilitási és keménységi fokúnak kell lenniük. A legnehezebb anyag, amelyből a csempe készül, vörös agyag, ezért ajánlott az anyagból készült csempe kiválasztása.

A falazólapok kiválasztásához nagy sűrűségre és tartósságra van szükség.

A szabványos cserép lefektetésének videofelvétele

Helyiség előkészítése

A cserép elkészítése előtt alapos előkészítésre van szükség a helyiségben. Ehhez szét kell szedni a régi cserépet, megköszörülni a padlót, tisztítani a régi vakolatot, festeni a falakról.

A régi csempék szétszerelése

A régi csempék szétszerelését olyan eszközökkel végzik, mint a véső vagy a kalapács. Miután eltávolította az egész régi csempe, a felületet egy spatula ragasztó vagy habarcs. Ha a fal korábban nem volt csempézett, de festett, akkor teljesen tisztítani kell a régi festékréteget. Lehetőség van a régi festék tisztítására egy lyukasztóval egy spatulával vagy egy leváló, korshchetka fúvókával ellátott gépvel. A csempe, festék, habarcs, ragasztó maradványainak tökéletesen megtisztított felülete jobban tapad az alaphoz az új csempével. Ha ez nem történik meg, akkor idővel egy új csempe fokozatosan elszabadulhat a cement habarccsal együtt, majd teljesen leeshet.

Előszintező falak

A falak összehangolása fontos lépés a helyiség előkészítésében. A falak összehangolása a felület görbületének eltávolítására szolgál, a felület nagy lejtése érdekében. Ha nem elegendő időt és figyelmet fordítanak erre a folyamatra, akkor a csempe burkolásának hiányosságai és eltérései nagyon észrevehetőek lehetnek. A falak kiváló minőségű összehangolása megkönnyíti a csempék burkolását.

Mielőtt kiegyenlítené a falakat, ellenőriznie kell a falak és mennyezetek görbületét, a felület függőleges felületének eltérését. A lágy anyagokat (vakolat, gipszkartonok) és a kavicsokat, üregeket, üregeket, spatulákkal, simítóval, kalapáccsal vagy vésővel eltávolítják. Kemény felület megmunkálásakor csiszológépet (csiszológépet) használhat. Óvatosan tisztítsa meg a felületet, elkerülve az elektromos vezeték károsodását. A feldolgozás utáni kis üregeket és üreket speciális szintezőanyaggal kell lezárni.

Mielőtt a csempeburkolatot a falra helyezi, szükséges egy alapozó felületet készíteni. A felület előkészítése megerősíti az alapot és biztosítja a csemperagasztó és a fal jó ragasztását. A szilárd alapanyagú, például betonból vagy erős gipszből készült felület nem alapozható fel.

Ha a falakat gipszal kiegyenlítjük, ha a gipszréteg 20 mm-nél nagyobb, akkor gipszrácsot kell használnunk, ami megakadályozza, hogy saját súlya alatt hámozódjon. A vakolathabarcsot egyenletesen kell felhúzni a háló teljes felületén a bejelölt fényjelzők mentén, középen és szélre simítva. A falak vakolásának folyamatában gipsz vagy cement vakolat habarcsot használhat, amelyet száraz vegyi anyagok formájában értékesítenek az üzletekben. A gipszkeverékek, a cementekkel ellentétben, könnyebben használhatók, gyorsabbak.

Mielőtt kerámia burkolólapokat vagy vízszintes kerámia burkolatot készítene, ellenőrizni kell a falak szigorú merőlegességét. A csempe lefektetése után a legcsekélyebb görbület látható. A fal lejtése nem haladhatja meg a 0,2% -ot.

Továbbá, a csempék behelyezése előtt meg kell nyomni a vakolt falakat az erő megérintésével. Ha hang hallható, egy gipszréteget meg kell tisztítani egy betonra vagy téglaalapra, és újra vakolni kell.

Ha a felület görbületje nagy, akkor rendszerint további gipszkarton van beépítve, de a falak vastagságához extra centimétert adhat.

Padlószintezés

A padlólapot csak erős és egyenlő alapon lehet elhelyezni. A régi bevonat lebontásakor sok repedés, forgács és szabálytalanság fog előfordulni. Illessze a bázist a fürdőszobába speciális cement alapú vagy gipszszintű keverékekkel. A padló vagy a falak kiegyenlítésére szolgáló vízszintesítőszer nem kell nedves, mert nem hoz létre minőségi padlóburkolatot.

A padlózathoz használt kétféle keverék:

 • Szintező vegyületek;
 • Önszintező vegyületek.

Mielőtt az esztrichet a fürdőszobába telepítené, először eltávolítja az előbbi burkolatot és előkészít egy durva felületet. Régi csempe, régi esztrichek és vízszigetelés maradványai általában eltávolításra kerülnek egy perforator segítségével. A bevonat por és törmelék alapos megtisztítása után a bevonat vízszigetelése történik, ami a padló vízállóságát teszi lehetővé.

A szintező keverék alkalmazása előtt a padló zérószintje határozza meg és tegye beaconokat. Ezután a padló fel van töltve az előkészített szintező keverékkel. Meg kell töltenie a világítótornyok előtt a helyet.

A fürdőszobában padlóburkolat készítéséhez a következő feltételek teljesülése szükséges:

 • A páratartalom nem haladhatja meg a 90% -ot.
 • A levegő hőmérsékletének ± 5-25 fokban kell lennie.
 • A nappali előkészületeket ki kell zárni a nappaliban.

Miután a keverék teljesen megszáradt, önterülő befejező keveréket alkalmaznak a tökéletesen sima bevonat elérése érdekében.

Fürdőszobai csempe

Az oldat elkészítése

Kerámia burkolólapok előállításához különleges ragasztót készítenek. A ragasztókeverék előnyös, szemben a többi keverékkel. A ragasztókeverékre fektetett burkolólapot el lehet vágni, korrigálni, ugyanakkor nem esik le a falról, mint más megoldások (pl. Cementhabarcs) használata esetén.

A száraz keveréket egy megfelelő tartályba keverjük egy keverőfúvókával ellátott perforátorral, majd 5-10 percig infundáljuk és a falra helyezzük.

Fektetés a falon

A falburkolat csak sík felületeken készül, szennyeződéstől és portól, zsír és alluvium habarcsoktól tisztítva. Régi csempe kell teljesen súrolják.

A falburkolat egy vakolat felületre van fektetve. A fektetés előtt meg kell határozni az interdigital ízületek vastagságát, a falak jelölését, a csempék számítását. A megfelelően megtervezett csempeburkolási terv nem biztosítja a falak falainak hibáját és esztétikai megjelenését.

Kívánatos a csempe behelyezése nem az első sorból, hanem a másodikból. Az alsó sor kivágható, ami nem látható vizuálisan, mivel a fal tetején lenne.

Elő kell telepíteni egy útmutatót a falra, amelyen a csíkot lefektetik. Ehhez egy sík fából készült vasalót vagy fémprofilt használhat. A csempe a sarokból, a telepített útmutató sorának megfelelően kell elhelyezni. Kis mennyiségű ragasztót ragasztanak a csempebe egy fogazott simítóval, amely után a csempe a falhoz csatlakozik.

Fektetés a padlón

A padlóburkolat tökéletesen lapos és tiszta felületre van fektetve, miután az esztrich teljesen megszáradt.

A padlólapok elhelyezési lehetőségei nagyon változatosak lehetnek. A burkolólapot a varraton, a résen át lehet vinni, átlósan a kívánt kialakításnak megfelelően.

A csempe szépsége függ a csempecsuklók vastagságától. Minél kisebb a vastagság, annál esztétikusabb lesz a fürdőszoba padlója. Ebben az esetben azonban a legoptimálisabb kötési szélesség a kiválasztott csempe méretétől függ. Az egymás közötti csontozatú csuklóknak sima, egyenlő szélességűnek kell lennie, szépnek és tisztának kell lenniük. E cél elérése érdekében különleges csempézett kereszteket használhat. Miután a csempe teljesen le lett fektetve, az egész felület befuggatott. Ezt megelőzően először vízzel meg kell nedvesíteni az ízületeket. Ez azért van így, hogy javuljon a habarcs tapadása varratokkal. A gumi spatulával a keveréket finoman és gyorsan dörzsöljük az interglaciális térbe.

Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét.

Befejező munkák

Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét. A helyiséget alaposan meg kell tisztítani a hulladéktól és a szennyeződésektől.

Vinyl padlóburkolatok: az alkalmazás jellemzői itt olvashatók.

Tippek a fürdőszoba csempe kiválasztásához: videó

megállapítások

Mindenesetre a fürdőszobában a kerámia csempe a legjobb választás, mert kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik, lehetővé téve a különleges körülmények (magas páratartalom, állandó kifröccsenés), hogy ne károsíthassák a szobát. A csempe védelmet nyújt a penészgéppel és egyéb káros hatásokkal szemben.

793 felhasználó érdekelt ebben az anyagban: Moduláris képek a nappaliban

Milyen méretű csempe?

A fürdőszoba kialakításának vagy a konyhai kötény kialakításának fejlesztésekor fontos meghatározni nem csak a befejező anyagok színét, hanem méreteit is. Elrendezési terv kiválasztásánál fontos tudni, hogy melyik csempeméret található az értékesítési hálózatban, hogy először bizonyos arányokat helyezzen el.

A kerámia burkolólapok mérete a falak számára

A fali dekorációs csempe kétféle formában áll rendelkezésre: négyszögletes és négyzet alakú. A téglalap alakú lehet elhelyezni a hosszú oldalon függőlegesen vagy vízszintesen. A hatás más. A felfelé feszített csempe vizuálisan növeli a szobát, és a vízszintes elhelyezkedés teszi teljesebbé. Mindkét faj méretileg eltérhet - kicsitől nagyig terjed.

Több szabványméret létezik:

 • négyszögletes csempe a falakon: 200 * 300 mm; 250 * 400 mm; 250 * 500 mm;
 • négyzet alakú fal: 100-100 mm, 150 * 150 mm, 200 * 200 mm.

Típusok és méretű csempe falakhoz

De sok nem szabványos csempe mérete van. Például egy nagy négyzet a falon - 400 * 400 mm-ig. Vagy hosszú és keskeny téglalap alakú - 100 * 300 mm, 200 * 500 mm vagy 200 * 600 mm. Ezeket a méreteket általában nem találják tömeggyűjteményekben. Ha nem szabványos opciókat vásárol, mindig tartalékoljon: a szerzők gyűjteményei kicsi kiadásokban készülnek. Ha szükségessé válik a sérült koffein cseréje, akkor már nem lesz forgalomban.

A falburkolat vastagsága 4 mm és 9 mm között van. Nagyon vékony egy kis terhelésű helyiséghez. A legvastagabbak gyakrabban használatosak külső faldíszítésre. Az optimális cserépvastagság a fürdőszobai falakhoz, a konyhákhoz átlagosan - 6-8 mm.

A padlóra

A padlón egy vastag kerámia csempe van, amely kemény védőbevonattal vagy kerámia gránitokkal van felszerelve. Formában ez:

 • négyzet alakú (a csempe méretei 200 * 200 mm, 300 * 300 mm, 330 * 330 mm, 350 * 350 mm, 400 * 400 mm, 450 * 450 mm);
 • négyszögletes (100 * 200 mm, 150 * 300 mm, 200 * 300 mm, 300 * 400 mm);
 • sokoldalú (pentagonális, hatszögletű és nyolcszögletű).

Ezen méretek mellett nem szabványosak: egyre kevesebbek. A legnagyobb padlónak 600 mm-es oldala lehet, és a téglalapok - 20 * 600 mm vagy még tovább. Általában olyan hosszú és keskeny, mint egy fa felület.

A legelterjedtebb padlólapok négyzet alakúak és téglalap alakúak.

A kerámia burkolólapok vastagsága szabványos kivitelben - 8 mm-től 11 mm-ig, de nagyobb a szilárdsága - akár 25 mm-es. A magánlakásokban nagyon ritkán használják őket, kivéve, ha a padlót a garázsban vagy a parkolóban, a kocsimosó alatt helyezik el. Általában, ahol nagy szilárdságú bevonatra van szükség.

Egy másik típusú csempe a befejezéséhez a padló - porcelán. Főleg négyzetekből áll, és gyakrabban nagyban. A porcelán kandalló szabvány méretei 200 * 200 mm, 300 * 300 mm, 400 * 400 mm, 450 * 450 mm, 600 * 600 mm. Téglalap alakúak, hosszú és keskenyek: 60 * 120 mm - ez szabványos és megfelel az ilyen méreteknek: 200 * 400 mm, 200 * 500 mm, 195 * 600 mm, 200 * 800 mm, 200 * 1200 mm, 300 * 1200 mm, 400 * 800 mm, 445 * 900 mm.

Kőagyag - föld és nem

A kerámia gránit szabványos vastagsága 8 mm-től 14 mm-ig, de vékony - 4 mm-től 8 mm-ig terjed. A vékony porcelán kőzetet általában az apartmanok vagy magánházak műszaki helyiségeiben helyezik el. A terhelés kicsi és az anyag ereje elég ahhoz, hogy ellenálljon.

mozaik

Ez a fajta befejező anyag általában külön kategóriába sorolódik, mivel számos sajátossággal és tulajdonsággal rendelkezik. Ezek kerámia, üveg, porcelán vagy természetes kő darabok, rácsra szerelve. Használható mind a padló, mind a falak kikészítésére. Különösen jó a kanyargós szerkezeteknél - a kis töredékek miatt minden görbület felületéhez illeszkedik.

Mozaik - nagyon megkülönböztető befejező anyag

A mozaikban lévő csempe 10-50 mm-es oldalú. Sokkal kevésbé gyakoriak azok, amelyek téglalapokból, poliéderekből vagy kör alakokból állnak. Ezek tervezői tervezői gyűjtemények és méretek nagyon különbözőek lehetnek, de általában ezeken belül is 1-5 cm.

Mozaikvastagság - 2 mm-től 12 mm-ig. Vékonyabbak általában kerámiák és üvegek. Gyakran vágják a falakat. A padlóra történő fektetésnél nagyobb vastagságú anyagot kell alkalmazni - ellenáll a kopásnak. Vannak már porcelán és kő, és vastagsága - 5 mm-től és még tovább.

Csempe méret kiválasztása

A falakon és a padlón lévő csempék mérete nemcsak megjelenésében, hanem azzal is megmutatkozik, hogy milyen kényelmes az együttműködés. Például, egy nagy cserép nehezen feküdt. Ez nehéz, de nem a lényeg. Egy nagy sík nehezebb a kívánt helyzetbe helyezni. Ideálisan egyenletes alapra van szükség, így az egyenletes réteg ragasztása azonnal szinte egyenletesen feküdhet, és a kisebb kiigazítások már nem jelentenek problémát.

Nehéz dolgozni nagy csempével, és jól néz ki a tágas szobákban.

Kis csempe méretek esetén egy másik probléma egy csomó varrás. Még a kullancsokkal is, problémamentesen tartja őket teljesen tapasztalatlanul. Emiatt lassabban mozog a kis cserép. Ezért a legnépszerűbb méretek közepesek. Könnyű dolgozni velük, még azok számára is, akik úgy döntöttek, hogy először a saját kezükbe fektetik a falakat vagy a padlókat. Az esztétikai szempontból kis szobák esetében a közepes vagy finom felület optimális, míg a nagyobb egy szervesnek tűnik a tágas szobában.

Szabványos méretű kerámiacsempék: milyenek és hogyan válasszanak

A befejező munkák elvégzése során fontos meghatározni a tárgylemez optimális méreteit. Ezért mielőtt a vásárláshoz megy a hardverraktárba, részletesebben meg kell tudnia, milyenek a kerámia lapok méretei. Ma a termékek köre olyan nagy, hogy minden kategóriát külön kell figyelembe venni.

Ma a kerámia burkolólapok mennyisége óriási

Fal modellek

Figyelembe véve, hogy mekkora méretű falburkoló lapok, figyeljen a körülötte lévő termék alakjára. Az alábbi modelleket különböztetik meg:

Különféle csempeformák

A 150x150 mm-es méretű kerámia burkolólapok szabványméretei 150x150 mm-en belül vannak elhelyezve. Ebben az esetben a közös változatok 100x100 mm és 200x200 mm formátumok.

A téglalap alakú fali csempe méretei változatosak. A szabvány a 200x300 mm-es kerámiaburkolat formátumának tekinthető. Ezenkívül vannak olyan paraméterek, mint:

Egyes gyártók egyedi méretű falakhoz csempe mintákat készíthetnek. Néhány közülük a padlózat befejeztével elérheti a csempe paramétereit.

Annak érdekében, hogy a falat optimális anyaggal fektessük le, több tényezőre kell figyelnünk. Először is a szoba teljes területére kell összpontosítania. Túl nagy elemek szűkítik a helyet, de a kicsiek nem mindig megfelelőek. Ráadásul minél kevesebb a rész, annál hosszabb lesz a befejezés, és fennáll a következetlenség veszélye a varratokon. Továbbá, amikor kiválaszt egy fal cserép, fontolja meg az elrendezési terv és elhelyezése bútorok a szobában.

Különböző méretű csempék érdekes kombinációjának tűnik

Padlóburkolat

A kerámia cserép kiválasztásakor a padló méretei ugyanolyan fontos szerepet játszanak, mint a falak befejeződésekor. Ebben az esetben a választást bonyolítja az a tény, hogy nem csak a szabványos formátumok állnak rendelkezésre a munka, hanem a termékek bonyolultabb formák. Ezek kombinálhatók egymással, hogy érdekes mintákat és mintákat hozzanak létre a padló felületén.

Szükséges egy szabványos méret kiosztása egy négyzetméteres padlólapra, amelyet a háztartások leggyakrabban használnak - 300x300 mm. A padlózat a következő részekből is elkészíthető:

 • Négyzet: 48x48, 100x100, 150x150, 200x200, 250x250.
 • Négyszögletű: 100x200, 150x200, 150x300, 200-300, 300x400.
 • Pentagonális: 86,5x150, 98x170, 115x200.
 • Hex: 150x173, 170x196, 200x230.
 • Háromszög alakú: 58x83, 68x97, 83x118, 98x139.

A padlóburkolat alapformái

A nem szabványos négyoldalú padlólapok méretei: 75x173, 85x196, 100x230. Ha az oktaéderes elemekről beszélünk, paramétereik a következők lehetnek: 60x85x170 mm és 70x100x200 mm.

Kerámia cserép kiválasztásakor a padló befejezéséhez figyelembe kell venni a helyiséget, különösen a bélés céljára nyitott részt. A hely optimális tervezéséhez és vizuális terjeszkedéséhez meg kell választanod az elemek legmegfelelőbb elrendezését, és figyelembe kell venni a különböző konfigurációk töredékének arányát.

Téglalap alakú csempe segítségével vizuálisan nyithatja meg a helyiség azon részét, amely mentén a csempe hosszú oldalát lefektetik.

mozaik

Egy külön kategóriában ki kell osztani a mozaikot. A befejező anyagok e kategóriája nem tartozik a szabványos cserépbe, mivel méretei sokkal kisebbek. A mozaik egy miniatűr kerámia, üveg vagy kő darab, melyből egész képeket készíthet vagy csak egy érdekes textúrát fedezhet fel.

A mozaik sokoldalú anyag. Mind a falak, mind a padlók, valamint más felületek esetében használatos. Segítségével minimális mennyiségű ragasztóval elrejtheti a szabálytalanságokat, ami lehetetlen, ha dimenziós termékeket használ.

Mozaik csempe opciók

A mozaik mátrixban lévő csempe mérete 10x10 mm-től 50x50 mm-ig terjedhet. Szintén vannak téglalap alakú alkatrészek vagy kerek töredékek. Mindez lehetővé teszi egy egyedi végrehajtási felület létrehozását.

Milyen anyagot választani - csak a tervezési terv elkészítése és a bevont felületek jellemzőinek meghatározása után kell döntenie. A legtöbb esetben a saját ízlési preferenciáira kell összpontosítania, de ne feledkezzünk meg a fenti ajánlásokról.

Fürdőszobai csempe mérete

Kerámia burkolólapok, amelyek teljesítményük és vonzó megjelenésük miatt a padló és a falak számára a legalkalmasabbak. A járólapok elegendõ erõssége, könnyû karbantartása, könnyû beépítése, a helyiség hatékony védelme a magas páratartalom negatív hatásaitól. Mindez lehetővé teszi a kerámiák számára, hogy továbbra is a legfontosabb versenytársa legyen a fürdőszoba bélésének anyagához.

Mindenki, aki a padlólapot választja a fürdőszoba felé nézve, biztos az érdemeiben, ami garantálja a tartósságot és a befejezés hatékonyságát. Ezeket a termékeket a leginkább praktikus és megbízhatónak tekintik, ellentétben más anyagokból származó társaikkal. Ha már meghozta a döntését, akkor a következő lépés a termékek szerkezetének, típusának, színének és legfőképpen méretének meghatározása lesz.

Típusok és méretek

Nemrégiben, a szovjet időkben a fürdőszobai csempe normál mérete 20x20 volt. A modern követelmények azonban lehetővé teszik a kerámiatermékekre vonatkozó követelmények jelentős bővítését. Még az új lakások is változatos elrendezésűek, ami egyedi határokat igényel. faj:

 • mozaik;
 • kis 6x6 cm;
 • átlagosan 20x20 cm;
 • nagy 25x40 cm

Mozaik termékek

Ez a lehetőség általában üvegből, márványból vagy cserépből készült. Általában 1x1 és 5x5 cm közötti méretűek, normálnak tekinthetők. Az ilyen termékek jó ajánlást jelentenek a fürdőszobában vagy más, kiváló méretű és alakú csempékkel kombinálva. A fektetett panel harmónián megjelenik a padlón, falon vagy a mennyezeten. Ezenkívül egy mozaik díszítheti a dekoráció egyes darabjait, vagy játszhatja a kontrasztot a teljes mintával.

kis

Egy korlátozott helyiségben, amely a legtöbb esetben egy fürdőszoba, a kis kerámiatermékek 6x6 cm-től 20x20 cm-ig kiváló megoldást jelentenek erre a helyzetre. Megjelenése és kis méretei miatt képes az egész térre a kívánt hatást kifejteni. A csempe általában 10x10 cm-es négyzet alakú, a padló befejezéséhez. Más sorrendben elrendezhetők, például átlósan vagy más anyagokkal váltakozva.

A négyszögletes termékek inkább olyanok, mint a kisméretű téglák, amelyek alkalmas falburkolatok készítésére alkalmas nyersanyagokká. Az általános minta ebben az esetben olyan díszítő szegélynek tűnhet, amely elválasztja vagy elválasztja a különböző szegmenseket. Így lehetséges, hogy WC-zónát osztogat, amikor egy fürdőszobát vagy egy külön mosdókagyló helyet oszt meg. Az ilyen sáv gyakran eltérő színű, textúrájú vagy más paraméterekkel.

Nagyon kicsi a mozaikhoz köthető, de ettől eltér a méretétől, de a funkciók nagyjából azonosak. Kis méretű termékek segítségével a zuhanyzó padlója vagy falai kerek vagy négyzet alakúak. Egy közös lapot hoznak létre, egy monoton felület, a mintázat nagyobb szegmensei kiemelkednek, a kerület körül alakul ki a mintázat, ami különleges esztétikát ad a padlónak.

központi

A fürdőszobában lévő csempe legjobb megoldása 10x20 cm-től 30x30 cm-ig terjedő átlagos méret, a különböző paraméterek, méretek, textúra eltérhetnek. A kerámia négyzetek szinte minden zuhanyozásra alkalmasak, mivel fontos minőségük - diszkrét. Emellett ezek a termékek méretüknek köszönhetően szerepet játszanak a tér vizuális korrekciójában.

A négyszögletes elemeket a padlóra vagy a falra kell helyezni, pontosabban azon a részen, amelyet látni szeretnél. A közepes méretű alkatrészek sokoldalúsága lehetővé teszi majdnem az egész szoba burkolatát, miközben különböző tervezési rendszereket alkalmaz. Az Önnek leginkább megfelelő opciót a teljes belső tér alapján kell megtervezni, valamint meghatározott ékezetekre, például tükörre vagy mosdókagylóra összpontosítva.

nagy

A végső lehetőség 30x30 cm-es vagy annál nagyobb méretű cserép. Megkülönböztethető vastagsága és átmérője, míg a gyakorlatban nagyon ritkán használják. Ezeket a termékeket leginkább a nagyon tágas, gyakran nyilvános helyiségekben használják. Felszereléskor további nehézségeket kell megoldani az alaprendszer nehézkes öntése formájában. Az ilyen méretű elemeket csak tökéletesen sík felületre szerelik fel, ami a különböző szabálytalanságokra való túlzott érzékenységnek köszönhető. Ezenkívül jelentős mennyiségű kapcsolódó anyagot kell használni ragasztók és mások formájában.