Legfontosabb > Dekoráció

Mi legyen a mosogató mérete a konyhában?

A mosogató méreteinek meghatározása viszonylag egyszerű. Ehhez előzetesen meg kell tudnia a konyha méreteit és meg kell érteni, hogy a munkaterület melyik helyét fogják elosztani a mosogatóhoz.

Mi más hatással van a mosogató méreteire?

A válasz egyszerű - a család mérete és az élelmiszerek és életstílusok preferenciái. Egy 1-2 fős kiscsalád számára megfelelő méretű mosogatót kell választani - akár 45 cm átmérőjű vagy szélességű. Gyakran eszik, vagy talán egy mosogatógépet telepítenek otthonában? Ebben a helyzetben is van ok arra, hogy elgondolkozzunk, vajon van-e nagy mosogató a konyhában? Elég lehet egy kompakt körzet megvásárlása, de egy tál nagy mélységű mosogatóval a edények és serpenyők mosásához.

Ha nagy családja van, sokat kell főznie, és ennek megfelelően meg kell mosni a cserépedényeket, és inkább a mosást kell előnyben részesíteni. Ugyanez mondható el a sütemények és a sütemények szerelmeseinek, mert ebben az esetben a mosogatónak könnyen el kell látnia egy sütőlapot és különböző sütési formákat.

Hogyan lehet kitalálni a méretet?

Meg kell jegyezni, hogy a különböző konyhai mosogatógépek gyártói kizárólag a vállalati méretükből állnak. Számos szabványos méret van egyes formák (kerek, téglalap alakú stb.) Mosogatói számára, de ezek a kivételek a modern modellek sokasága kivételével.

A mosogatók fő paraméterei a következőképpen oszthatók meg:

 • mosási méret;
 • mossa a tálat;
 • szekrényszélesség;
 • kivágás a mosogató alatt (szerelési nyílás).

Mosási méret

A termékkatalógusokban ezt a paramétert néha "munkaterület méretének" nevezzük. Más szavakkal, ezek a legmélyebb méretek az egyik élről a másikra. Nagyon gyakran pontosan ezeken a paramétereken belül a gyártók és az eladók bizonyos zavart okoznak, jelezve a különböző nagyságú fizikai mennyiségek különböző megnevezéseit. Megértjük példával. Mielőtt egy mázas, 612 x 492 méretű mészkorbácsból készült ovális mosogató. Fotó és rajz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rajzokon lévő konyhai mosogató méretek mindig mm-ben jelennek meg, és a mindennapi életben gyakran használunk centimétereket, amelyek ismertek minket.

Az előírásban szereplő gyártó a következőket jelezte:

Méret (L x W): 612 x 492, azaz. A hossza 612 mm, szélessége 492 mm.

Az eladó az árcédulán elhelyezett:

Méretek (W x D): 612 x 492, azaz. Az eladó 612 mm-es már a szélessége, és a mélység 492 mm.

Mind az eladó, mind a gyártó a saját módján van, bár kellemetlenséget okoztak a fogyasztók számára.

A méret kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy a telepítéskor legalább 3-5 cm-es munkalapot kell hagyni a mosogató szélétől. Ez megakadályozza a víz bejutását a konyhába, a padlóba és a ruhák "kötényébe".

Egy másik fontos mérete - a mosdók falainak vastagsága. Különösen fontos a rozsdamentes acéllemezek esetében, amelyek vastagsága 0,4-1,4 mm. Minél vastagabb az acél, annál hosszabb ideig fog tartani, és annál kevésbé zajlik a vízsugár. Az optimális vastagság 1,2 mm. Kisebb vastagságúak lehetnek a keverő stabil felszerelése esetén.

Mosogató mérete

Ez a funkció mindig kisebb, mint a teljes munkaterület mérete. A fenti ovális mosási példa esetében a tál mérete 400 mm átmérőjű. Ha a tál négyzet vagy téglalap alakú lenne, két értékünk lenne, hossza és szélessége, jól, vagy szélesség és mélység. Az alábbi képen a tál mérete 350 x 390 mm.

A mosogatók állhatnak 2 vagy 3 edényből, egyenlő térfogatban vagy egymástól. A második esetben a műszaki jellemzők olyan értéket tartalmaznak, mint a fő tál mérete, vagyis a nagyobb tál.

A mosogató tálban van még egy fontos paraméter - a tál mélysége. A mélységtől függ attól, hogy mennyi és milyen edényeket helyezhet el a mosogatóba. Egy mély mosogatóval biztonságosan egy nagy csaptelepet helyezhet el, és ne féljen, hogy egy vízsugár fröccsen a felületen.

Ha visszamennek egy ovális mosás rajzához, akkor a mélysége 205 mm. Keresse meg ezt a méretet a kép alján található bal oldalon. A tányér mélységének standard méretei 16-20 cm, de 13-15 cm és 21-25 cm mélységben vannak mosogatók.

Szekrény szélessége

Ez a paraméter más néven is található. Például: "a szekrény minimális szélessége" vagy "minimális bázis". Tehát jelezze a legkisebb távolságot a szekrény oldalfala között, amelybe a modell beágyazódik. A fenti ovális mosáshoz ez a méret 450 mm. Több tálca mosogatói esetében a szekrény mérete legfeljebb 800 mm lehet. A kerek mosogatószerkezet sikeres felszereléséhez az alábbi ábrán a szekrény szélességének 600 mm-nek kell lennie.

Kihúzás a mosogató alatt (beépítési nyílás)

Nagyon praktikus jellemző annak megértéséhez, hogy milyen méretű lyukat kell kihúzni a fejhallgató munkafelületében annak érdekében, hogy ott telepítsenek egy mosogatót. Minden típusú mosogató lesz egy speciális méret. A rajzokon általában ez úgy néz ki (lásd jobbra):

A mosdó méretének függése az alakján

A mosogatók mérete kevéssé függ az anyag típusától. Ha hasonlítja össze az acélból, műkőből vagy kerámiából készült mosogatók jellemzőit, akkor nagyjából azonos méretű lesz. A mosogatók méretei közvetlenül kapcsolódnak alakjához.

Logikus feltételezni, hogy a kerek mosogató és a tálca fő mérete átmérő. Ezek közül a legkényelmesebb a 450-500 mm átmérőjű. Több kompakt méret van, 300 mm-es tál átmérővel.

Az ovális, leggyakrabban egy mosogató, egy kerek tál és egy szárny elhelyezett jobbra vagy balra, amely egy ovális konfiguráció. Ezért a lineáris méretek mellett (hosszúság és szélesség) is jelezzék a tál átmérőjét. A szabványos hosszak 560 és 780 mm között, szélességek - 440 és 510 mm közöttiek.

A mosogatók műfajának klasszikusai négyzetes és téglalap alakú mosogatók. A legismertebb és leggyakrabban használt autómosók országunk lakóinak. A standard négyszögletes mosogatók oldalának mérete 400-500 mm. A téglalap alakú mosogatók sokasága közül nehézségekbe ütközik a normák megfogalmazása. Alapvetően ezek olyan modellek, amelyek paraméterei közel 500 x 600 mm méretűek.

A sarokbefúvók, a háromszög- és trapézlemezek esetében a méretek nagyon egyediek. Ami összeköti őket, a szekrény szélessége közel 900 mm-es.

Felületi mosási méretek

Költségvetési lehetőség, amely nem igényel különleges számításokat. Az ilyen mosogatóméretnek pontosan meg kell egyeznie a talapzat méretével, amely tetején a mosogatógép telepítése van. A felületi alátétek legnépszerűbb típusai: 500 x 500 mm, 500 x 600 mm, 600 x 600 mm.

Tányérok és mosdókagyló méretei

A mosogatók kiválasztásakor az ügyfelek figyelembe veszik megjelenésüket, a termék alakját és rögzítési módját, valamint a mosogató anyagát. Fontos kiválasztási kritérium a megfelelő modell mérete. Milyen méretű mosogatókat kell figyelembe venni, és milyen méretű minták jellemzik?

Fontos méretek

Mind a mosdó, mind az alatta lévő fiók vagy más elemek számára először olyan alapvető paramétereket vizsgálnak, mint a szélesség, a mélység és a magasság. A mutatók rövidített formában vannak feltüntetve. Például megfelelhet a "550x480x150 mm-es mosdókagyló" megnevezésnek. Ez azt jelenti, hogy ezek a mosogatók szélessége 550 mm, a mélység (a fal távolságától) 480 mm, és a magasság (a mélység a tál) a 150 mm.

Ha például egy mosdótartó állványt keres, akkor nemcsak a mosdó méreteit, hanem az állvány méretét is meg kell adnia. Ebben az esetben a paraméterek magasságszélességként íródnak. Például egy gyártó vagy bolt kínál állványokat 640x215x200 porcelán mosdókagylókhoz. Ez azt jelenti, hogy a talapzat magassága 640 mm, hosszúsága és szélessége 215, illetve 200 mm.

szélesség

Ez a mosogatók fő paramétere, amely alapján az árucikkben egy megfelelő terméket választanak ki. A kagyló szélességét meglehetősen kiterjedt tartomány képviseli - 35 és 100 cm között. Ha egy sarokmosdót vásárol, ez a paraméter a termék oldalának egyik oldalát jelzi a fal mentén. Az optimális szélesség 55-65 cm.

Egy kis szobában sokan adják a mosogató szélességét, de a termékek, amelyeknél ez a paraméter 50 cm-nél kisebb, nem használhatók. Az ilyen mosdókagylóból nagyon gyakran kifröccsenek a mosogató alá. A 65 cm-nél szélesebb modelleket többnyire egy tágas fürdőszobába vásárolják.

Standard mosdókagyló a fürdőszobában

Tartalomjegyzék:

A mosdó nélkül rendkívül nehéz elképzelni a fürdőszoba belsejét. Ez a vízvezeték funkcionális eleme, amelyet napi higiéniai eljárásokhoz terveztek. Az orosz piacon különböző mosdókészletek találhatók a fürdők számára, de annak érdekében, hogy a vízvezeték tökéletesen illeszkedjen a lakberendezéshez, szükség van a mosogató méreteinek pontos mérésére a fürdőszoba méretével.

A javítás megtervezése? Olvassa el, hogyan kell kiválasztani a megfelelő zuhanyozást. Itt találja meg a WC-tálak méreteit, a fürdők méreteit és típusait, vagy a csempe alakját és méretét a fürdőszobában >>>

Melyek a héjak - az idő optimális méretei

A címkézésen egyszerűen navigálhat, ha egy tárgykatalóguson vagy árlistaon keresztül nézel, akkor intuitív módon egyértelmű jelentést fog látni, például: 655 * 490 * 185. Ez azt jelenti, hogy a mosdó 655 mm széles, a mélység (méret a falhoz képest) 490 mm, a magasság (a csésze mélysége) 185 mm, mint a következő ábrán:

Vannak bizonyos ismételten bevált szabványok, amelyek biztonságosan vezethetők, amikor egy vízvezeték-szerelőt választanak az átlagos antropometriai adatokhoz.

Standard fürdőszoba mosogató

szélesség

Itt nagyon sok a fürdőszoba méretétől függ, de az optimális érték 550-650 mm. Az ilyen mosogatók funkcionálisan nagyon kényelmesek és minden szobába szervesen néznek.

magasság

A klasszikus héj magassága 135-150 mm. Nyilvánvaló, hogy egy mély tál kényelmesebb, de a tartományban megadott minimális érték teljesen jogosult az életre.

mélység

A mélység a mosogató végétől a falig boríték. Ha az iskola előtti gyermekek vagy az általános iskolai diákok vannak a házban, akkor jobb, ha a minimális méretekből kilép, különben a mosdó a mellkason lévő gyermekre támaszkodik, és kényelmetlen lesz elérni a keverőt.

A rendes mosogatók esetében a következő tartományt lehet kijelölni: 440-610 mm, azzal a feltétellel, hogy mind a kicsi, mind a nagyon nagy termékek vannak, amelyekhez visszatérni fogunk.

Bútorok készletei. Mindent már gondoltak ránk.

A fürdőkád legjobb lehetősége a mosdókagyló, amelyhez egy éjjeliszekrény tartozik. Ezek nagyon praktikus termékek, amelyek segítenek megtakarítani a belső teret, anélkül, hogy a falakat további polcokkal zavarják a személyes higiéniai cikkek tárolására.

Itt a következő paraméterekre összpontosíthat:

Méretek asztalok

Tekintettel arra, hogy ennek az elemnek összhangban kell lennie a mosogatóval, itt előnyben részesítheti a következő paramétereket: hossza - 550-1000 mm, magasság - 820-850 mm, mélység - 450-600 mm.

A "Moidodyr" népszerű és praktikus megoldás.

Az ilyen termékek funkcionálisabbnak tűnnek, mivel általában nemcsak mosogató és mosdó, hanem fali szekrényű tükör is szerepel a készletben.

Tipikus fürdőszobák esetén az ilyen termékek méretei standardok: 550-650 mm. Ha a padlóméret lehetővé teszi, ez a paraméter 70 cm-ről egy méterre növelhető.

Ha a fürdőszobában más elemeket (zuhanyzó, mosógép) terveznek, ezt a mosogatóméret meghatározásánál figyelembe kell venni.

Beépített mosdókagyló

Ezek a minták a legjobb megoldást jelentik a közép- és nagyméretű fürdőszobák számára. A beágyazott mosogatók előnyei a következők:

A tálca a táblagépbe van építve, így nincs szükség falra szerelésre.

Az asztallap biztonságosan elrejti a csöveket.

Kényelmes mosógépeket beépíteni a beépített mosdók alatt, így megtakarítva a belső teret.

Ha az optimális méretről beszélünk, itt követheti a fenti szabványokat.

Fontos megjegyezni, hogy még a széles mosogatók sem ragadják meg a belső teret, és szervesen beleülnek a belső térbe.

Kerámiákra helyezve (mosogató - "tál")

Szerkezetileg a felső szintek hasonlóak a beágyazott modellekhez. A megkülönböztető jellemzők közül kiemelheti az árnyalatot, hogy a csésze egyszerűen fel van tüntetve az asztallapra, így szükség esetén könnyen eltávolítható.

A méretek a következők: 550-800 centiméter széles, kb. 400-450 cm mélységgel.

Corner Fürdőszoba mosogatók

Az ilyen termékek ideálisak a kisebb helyiségekben, így jelentősen megtakaríthatja a belső teret. A piacon vannak olyan lehetőségek, amelyek a sarokba mosni:

Tulipán - a szifon és a leeresztő csövek elrejti a lábát a szerelési készlet tartalmazza.

Felfüggesztett - itt a lefolyócsövek a fal belsejében helyezkednek el, így mosogatógépet vagy mosodai kosarat helyezhet el a mosogató alá.

Beágyazott - valójában ez a "Moidodyra" szögletes változata. Az ilyen modellek egy kicsit több helyet foglalnak el, mint a korábbi verziók, de ezt a hátrányt egy tükör és fiókok állítják be különböző tartozékok tárolására.

Ha a méretről beszélünk, akár beágyazott modellek esetén is, a külső paraméterek 350 * 350 vagy 700 * 700 mm között változhatnak.

Meg kell jegyezni, hogy a sarokmodellek között az aszimmetrikus mosogatók nagy igénybevételnek vannak kitéve: egy hosszúkás felület az egyik oldalon (lásd a fenti képet).

A kis mosogató elegáns megoldás egy kis területre.

Az ilyen megoldásokat gyakran a régi épületek házaiban találják meg, ahol a fürdőszobák nem nagy méretben büszkélkedhetnek. Annak érdekében, hogy kényelmesen elvégezhesse a higiéniai eljárásokat, és ne zavarja fel a belső teret, kis méretű mosdókat telepítenek itt.

Vízvezeték kiválasztásakor a következő méretek vezérelhetők:

Felfüggesztett - itt a tál szélessége 230-250 mm között változhat, 180-250 mm mélységgel.

Corner - ezek a mosogatók nagyobb méretűek: a szélesség körülbelül 400 mm, de az ilyen modellek mélysége mindössze 280 mm.

Meg kell jegyezni, hogy a kis fürdőszobákban egyéni méretű mosdót rendelhet, de sokkal többet fog fizetni.

Több - több! Dupla mosogató nagy család számára

Ezeket a fürdőszobai mosogatókat teljesen eredeti megoldásnak tekintik. A dupla mosdó beépítése a következő előnyökkel jár:

Érdekes belsőépítészeti tervezés. Jól néz ki.

Gyakorlati megoldás egy nagy család számára.

A személyes tér elhatárolása.

Ha a méretről beszélünk, akkor a tálak kifolyónyílása közötti minimális távolság 550 mm. Ha ez a paraméter kisebb, kettős mosdókagyló használata kényelmetlen, ha több, a belső helytakarékosság eltűnik.

A mosogató talapzata: méret és beépítés

Az aljzat mosogatója rendkívül lenyűgözőnek tűnik: a tartószerkezet fenntartása mellett az állvány segít a maszkoló csövek maszkolásában. Ha ilyen szerkezetet telepít, ajánlott figyelembe venni az ábrán feltüntetett méreteket.

Hogyan kell a falhoz rögzíteni?

A szerelés során az összeszerelt szerkezet a falba kerül, és a jelölés a rögzítési pontok ceruzával történik. Ezután egy fúró kemény ötvözetű fúrólyukkal lyukakat fúr, a dübeleket megütik. A rögzítés a mosogató és a talapzat csavarjain történik.

By the way, sok házi kézműves, gyakorlati okokból, hagyja el a talapzatot rögzítés nélkül - a mosdó megbízhatóan rögzíti az állványt. Ez az opció könnyű hozzáférést biztosít a szifonhoz és a leeresztő csövekhez elzáródás esetén, de ez a módszer nem áll rendelkezésre szabványos ajánlásokban.

Sifon és fuvola mosogatóhoz: méretek

Ezek az elemek szerves részét képezik a kialakításnak a mosogató telepítésekor. A szifon kiválasztásakor az alábbi paraméterekre összpontosíthat:

A nyak. Ez az átmérő különbözhet a különböző mosogatók esetében, de az elfogadott szabvány 32 mm.

Teljes hossz Itt két érték játszik: a minimális méret 750, a maximális 1300 mm.

A leeresztő cső átmérője. Itt a 35, 40 és 50 mm méretek szabványnak tekinthetők.

A hullámtörések átmérőjét a leeresztő cső mérete alapján választják ki, a hosszt önkényesen határozzák meg, attól függően, hogy az általános szennyvízcsatorna-e.

Milyen magasságban telepíti a mosdót a fürdőszobában

Ez a távolság minden háztartásnak megfelel és a vízvezeték könnyű használatát biztosítja. Javasoljuk, hogy az általánosan elfogadott szabvány szerint járjon el: 85 cm a padlószinttől a mosogató széléig. Ha a család csak olyan felnőttekből áll, akiknek a magassága átlag felett van, ez a távolság 900-1000 mm-re növelhető.

Fontos megjegyezni, hogy a mosogató 80 centiméter alá süllyesztése nem javasolt, még akkor is, ha kisgyerekek vannak a családban. Ebben az esetben különleges úszótalpakat használhat, amelyek segítenek a gyermeknek a daru elérésében.

Mennyire kell a tükör

A fürdőszobai tükör telepítése bizonyos szabályok szerint javasolt. Ez így néz ki:

Az átlagos távolság a padlóról a tükör alsó szélére 1,2 m legyen. Az értéket felfelé vagy lefelé (kissé) változtathatjuk az utasok magasságától függően.

A felső él az ajtókeretre állítható. Általában ez az érték kb. 2 méter.

A tükör és a mosogató szélének minimális távolsága: kb. 200 mm.

Kis tükrök esetén ezek az ajánlások nem működnek. Ebben az esetben a tükörfelületnek szemmagasságban kell lennie.

A mosogató mérete a konyhában

Mosogató - az egyik legfontosabb tulajdonság a konyhában. Azok a hostessek, akik nem rendelkeznek mosogatógéppel, a statisztikák szerint évente legfeljebb 10 napot töltenek az edények mosásához. És ami a legfontosabb, a mosogató kényelmes és tágas volt.

Jellemzők és előnyök

A legtöbb esetben a mosdó egy padlófülkén nyugszik, ahol minden víz és csatorna el van rejtve. Ezért leggyakrabban annak alakja attól függ, hogy milyen konfigurációjú és méretű ebben a szekrényben.

Nyilvánvaló, hogy a mosogató nem lehet több, mint egy beépített konyhai doboz. Ezért a kiválasztásnál először is meg kell mérni a szélességet és a mélységet, amelyet a mosogató alatt lehet kiválasztani.

Ezután döntsük el, hogy szükség van-e egyszerű mosogatóra vagy túlnyúlásra. Itt érdemes odafigyelni annak alkalmasságára. Ez nem csak a konyha elhelyezésétől függ, hanem attól is, hogy balkezes vagy jobbkezes vagy. A jobboldali jobb kezű embereknél kényelmetlen a kupát használni, amelynek elérése bal oldalon van, és fordítva.

Egy másik jellemzője a fal és a szél közötti távolság. Körülbelül 5 cm kell szórni, amennyire csak lehetséges esett a ruhák és kötény. De a széltől való távolság nem lehet túl nagy. Ellenkező esetben kényelmetlen lesz elérni a mosogatót.

A tál mérete egy másik fontos paraméter a mosogató kiválasztásakor. Elég mélynek kell lennie. Ez annak köszönhető, hogy ezáltal nagyobb mennyiségű edényt lehet elhelyezni, és kevesebb vizet permeteznek rá. A standard mosogatómélység 16-20 cm, ami elegendő egy kényelmes mosogatáshoz. Az ilyen méretű mélyebb edényt akkor kell telepíteni, ha gyakran főz egy nagy edényben vagy sütjük a serpenyőben. Ez annak köszönhető, hogy 20 cm-nél mélyebbre kell hajlítani, ami nem elég kényelmes a hátadon.

Alak és méret

Az ilyen tulajdonság, mint a konyhaszekrény, hatalmas különféle modelleket tartalmaz, amelyek bármely paraméterhez, igényhez és belső térhez választhatók.

A konyhai mosogatók eltérő alakúak.

szögletes

Ez egy szokványos forma, amely népszerű volt a szovjet korszakban. Jó a kis konyha méretéhez. Alap mérete 50x50 cm vagy 60x60 cm.

négyszögletes

Ez szinte az egyetlen lehetőség egy keskeny munkalapra. De ez a fajta mosogató a legnagyobb hátrány - nagy számú fröccsenő. Gyakran találtak: 50 × 60 cm, 50 × 80 cm, 50 × 100 cm, 50 × 125 cm A legkisebb mosogató mérete 40x60 cm,

kerek

Tágasabbak, mint négyzetek vagy téglalap alakúak. Amikor a sarokban van elhelyezve, a mosószerek elhelyezésére tér alakul ki. A kerek tálakban általában nincsenek további kosarak a zöldségek mosásához. A szabvány átmérője 45-51 cm, de vannak olyan kis mosogatók is, amelyek minimális méretei mindössze 30 cm.

A szokványos formákon kívül ovális, trapéz alakú, háromszög alakú, díszes mosogatók is találhatók. Nem szabványos méretű mosás, például 780x500 mm.

anyagok

A héjak alakja és méretei gyakran attól függenek, hogy milyen anyagból készülnek.

acél

Ezek általában négyszögletes vagy kerek tálak. Leggyakrabban használt konyhában hazánkban. Általában van egy szárnyuk az ételek szárításához, de lehetnek nélkülük. A kerekdobozok külső mérete 49 vagy 51 cm, téglalap alakú - 48x85 cm, 50x77 cm, 44x78 cm, 51x58 cm, mélysége 16 cm és 20 cm között van. Minden konyhai mosogatót gyártó cégnek természetesen saját dimenziói vannak, de ezek a számok segítenek abban, hogy tájékozódjon a konyhájának tervezetében.

Mesterséges gránit

A mosogatók ezen az anyagon egyre népszerűbbek. A színpalettájuk lehetővé teszi az ilyen típusú mosogatók belsejének illeszkedését. A karcolások és csiszolások ellenállnak, mint az acélhéjak, hosszú élettartamuk van. De sokkal drágábbak, mint a rozsdamentes acél. Nem jól hangzik, így a víz, amely a granit mosogatóba áramlik, majdnem hallható. A méretük nem különbözik a fémlemezektől.

kerámia

Az anyagból készült kagylók nem oxidálódnak, sem karcolódnak. Kiválóan kiegészítik a konyhát klasszikus stílusban, de nagyon törékenyek és nem ütésállóak. Könnyen megsérülhet és professzionális telepítést igényel.

Öntöttvas

A szovjet korszakban nagyon népszerűek voltak az öntöttvas téglalap alakú mosogatók, amelyek mérete 50x60 cm volt, de most már az életkoruk telt el. Ez annak köszönhető, hogy az öntöttvas korrózióra érzékeny, és végül rozsdásodik és elpirul. A gyártók elkerülése érdekében fedjük le a zománcot. De idővel a festék elszakad és törlődik. A mosogató elveszíti megjelenését. Bár a 80-as évek stílusában díszített belső térben ez a mosogató nagyon megfelelő lenne, és még mindig megtalálható a boltokban.

Vannak olyan héjak, amelyekben két vagy akár három tálat egyesítenek. Ez a típus nagyon kényelmes. Egy tálban a piszkos edényeket hajtogathatja, a másikban mosható vagy felengedett termékek, miközben nem zavarja a vizet vagy az öblítőcsészéket. Az ilyen héjak azonban bizonyos teret igényelnek. Ezért a szekrény szélességének legalább 80 cm-nek kell lennie.

Ezek a mosogatók lehetnek ugyanannak a tálméretnek vagy egy mosogató kisebb lehet, mint a másik. A második esetben a minimális mosási méret 800x600 mm, két mosogatószer egyenlő térfogattal - 900x600 mm.

A tálak nem csak a területen, hanem a mélységben is változhatnak. Vannak mosogatók, amelyeknek van egy szekrényje a termékek leolvasztására, vagy a gyümölcsök és zöldségek mosására, a mennyisége sokkal kisebb, mint a fő mosogató. A több rekeszes héjban lévő tálak egyenes vagy szögletes helyzetben helyezhetők el. A második lehetőség kényelmes elhelyezése egy L alakú konyhában, és nagyon gyakran szimmetrikus alakú. De a többcsatornás mosogató kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a főedény szélessége nem lehet kisebb, mint 42 cm, különben kényelmetlen az edények mosásához.

A mixer beszerelésekor vegyél egy jobbat, amely több fordulatot fog tartani egy tálból a másikba.

Hogyan válasszunk

Természetesen el kell kezdeni a méretezést, az anyagot és az alakzatokat.

Mielőtt egy mosogatót vásárolna a konyhában, döntse el a konyha méretét. Ezután nem mehet el a mosási paraméterekkel.

A mosogató mérete alapja, hogy hány ember van a családjában, és milyen gyakran mossa meg az edényeket. Erre koncentrálva megállapíthatja, hogy a mosás mennyire felel meg a családnak. Ha a család kicsi és a konyha csak 6 négyzet, akkor a mosogató ideális mérete 45 cm széles.

Ha a konyhában van egy mosogatógép, akkor egy nagy mosogató nem igényel semmit. Itt nagyon szerény méretű lehet, és csak 30 cm átmérőjű mosogatót választ.

A 45 fokos ferde szögű konyháknál a trapéz alakú multisection mosogató tökéletes. Rendkívül működőképes lesz, és nem igényel további munkaterületet a vágóasztalra.

A mosogatótípusok telepítési módszer szerint

Miután döntött a formáról és az anyagról, meg kell tervezni, hogyan kell a mosdót felhelyezni a pultra.

Itt is többféle van.

fuvarlevél

Egyszerűen a szekrény tetejére van helyezve, és hasonlít egy fedélre. Ez a lehetőség tökéletes a konyhában, ahol a fülhallgató nem beépített, de külön modulokból áll össze.

flush

Az asztallap tetejére van szerelve. Ez a tökéletes megoldás a beépített konyha számára.

felszerelés

Ez összeomlik a táblagépbe, és ugyanazon a szinten van vele. Nem gyakori típusú mosogató, amelynek felszerelését csak szakember végezheti. Áruk jóval magasabb, mint a fészek.

underbench

Rögzítse a padlódeszka alatt. A legdrágább lehetőség. Ezek a mosogatók megkönnyítik az asztal tisztítását. Az asztallap és a mosogató csomópontjában gyakorlatilag semmilyen szemét nem gyűlik össze.

Ha nem telepít egy nagy mosogatót a konyhába, és szüksége van rá, kompenzálja a mélységgel. Mély mosásban, annak ellenére, hogy a mérete nem lesz nagyszerű, elég kényelmes lesz az edények mosásához. Ha kerek mosogatót választasz ebben az esetben, akkor nem csak a mosószerek helyét fogod megtalálni, hanem egy kis tálból is könnyű leszedni az edényeket.

A mosogató telepítésekor meg kell választani a megfelelő keverőt, hogy a gereblye ne csak a mosót a mosogató közepére irányítsa, hanem lehetővé teszi egy nagy serpenyő vagy vödör pótlását is.

Bármelyik mosogatót mindig külön felszereléssel lehet felszerelni. Ez és mindenféle kosár a zöldségek mosásához és a tálcák az ételek szárításához. Nagyon kényelmes egy olyan elektromos adagoló felszerelése, amely a csatorna alá eső termékeket darabolja, ezáltal megakadályozva a csatornacsatornák eldugulását.

DIY szerelvény

Ha rozsdamentes mosogatót vagy mesterséges gránitot vásárolt, saját maga is felszerelheti.

Ehhez szüksége lesz:

 1. Kezdetben távolítsa el a táblát, és helyezze a tetejére.
 2. Megfelelő méretű mosogatót vagy kartont helyezünk hozzá, amely rendszerint mosogatóval van ellátva. Vázolja fel a ceruzáját.
 3. A lyuk lecsökkentése irányában 1,5-2 cm-t engedünk, így van valami, ami a mosogatóhoz tarthat.
 4. Vágjon egy lyukat egy villanymotorral. A lekerekített széleknél jobb lyukak fúrása, majd összekapcsolása egy vágással. Ez megkönnyíti a munkát, a vágás sokkal simább lesz.
 5. Sajtolunk egy fűrészporból készült vágást és szilikon tömítőanyaggal dolgozunk. A mosogató szélén alkalmazza ezt a kompozíciót is.
 6. Húzza be a mosogatót a pultra, és rögzítse azt rossz oldalról speciális rögzítőkkel.
 7. Szerelje fel a pultot a konyhába.
 8. Csatlakoztatjuk a szifont és a keverőt.

Érdekes megoldások a belsőépítészetben

Az aranyszínű mosogató a szecessziós konyhában fényes hangsúly lesz a belső térben.

A konyha elülső oldalán egy könnyű zöld mosogató a belső teret kiegészíti a kötény barna tónusával és az asztallapjal.

Három darabos mosogató és egy további tálca a konyhai konyha ízeire ékesítve. Nem foglalja el a munkaterületet és rendkívül funkcionális.

Mosogató két sötétbarna színű részből, amelyet egy asztal alatt építettek be, szokatlan formában - kitűnő lehetőség az országstílushoz.

A szokatlan geometriai alakú kis műhelymélység a konyhát díszíti a csúcstechnológiás stílusban, és a mosogatógépbe illeszkedik a konyhába.

Háromszögletű mosogató a konyha szigetén. A legmegfelelőbb forma ebben az esetben.

A konyhák mosogatóinak áttekintése: méret és formatervezés

A konyhai mosogató méreteit a helyiség és a munkaterület teljes méreteivel arányosan kell kiválasztani: a mosogató a konyhaszekrény fontos része. A munkalapba beépítve meglehetősen nagy helyet foglal el. Rendszerint a szekrényre támaszkodik, amelynek belsejében van egy szennyvízelvezető nyílás, ezért a mosogató méretei jól illeszkednek a szekrény méretéhez. Ezenkívül a ma is népszerű, két vagy három tálas mosdók vagy a nagyméretű sarokmosók igényelnek nagy és erős támaszokat. Nagyméretű tágas mosogatókat terveznek a megfelelő szobákhoz.

Hogyan van a mosogató mélysége a konyha számára?

A mosás mélysége elsősorban a talapzat méretétől függ. Általában minél mélyebb, annál jobb, mert még egy meglehetősen tágas serpenyő is elhelyezett egy mély mosogatóba, és oldalai nem fognak felemelkedni a mosogató felett, és kifröccsentik a vizet.

Másrészt, mivel a padló magassága kb. 85 cm, akkor az optimális, hogy 20 cm-es mélységben mossa le, mert a 16-17 cm-es kis tálak nem praktikusak, nem sok edényt helyezhetünk el benne, és a tisztátalan vizet gyakran fújja a falra és a ruhára a konyhában.

Optimális mélység 15-20 cm-es standard mosogató fő edényéhez

A mosogató olyan lépcsővel végezhető el, amelyen például egy gyümölcsöt tartalmazó mosó kosár van. Ez azért van, hogy ne tegye a gyümölcsöt a mosogató piszkos, olajos aljára. Ezen túlmenően, hosszú edények vagy wok sütőkamrák mélyedéseket igényelnek.

Nagyméretek elsősorban a gránit mosogatókra jellemzőek, mivel nagyon drágák és tágas konyhákban lévő drága bútorok számára készültek. Egy ilyen autómosásban biztonságosan henteshet a szopós sertés vagy egész liba.

A mély mosogatóknak az a szerves hátránya, hogy amikor az edényeket mosogatják, észrevehetően le kell süllyedniük a mosogató felett. Általánosságban elmondható, hogy egy ilyen testtartás nem hasznos a gerincre, és a mély süllyesztés hosszú ideig tartó használata esetén a hátán fáj. Ezért szükséges, hogy a konyhabútorok alsó szintjét 15-20 cm-rel felemeljük, ami természetesen nem könnyű. Bár a mosogató mérete a mosogató személy magasságával függ össze.

Hogyan válasszuk ki a mosogatót a konyhába megfelelően (videó)

Mi a jó mély mosogató a konyha számára?

A mesterséges mosogatószerek - 20-25 cm-esek - jó, mert nemcsak egy nagy mennyiségű piszkos edényt tartalmaznak, hanem néhány nagyon tág tárgy, például üvegtálca mikrohullámú sütőhöz, nyomástartó edényekhez és tálcákhoz, fazekas edényekhez és cserépedényekhez szekrények.

A mély kagylók nem engedik meg a vizet, hogy elsüllyedjen, különösen a faluk és a mellkasuk előtt állva. A mély mosogatók lehetővé teszik számukra, hogy magas hajlított kiáramlással rendelkező stílusos darukhoz ragaszkodjanak, így a sugár nem permetezik a mosogató alján

Ha egy dugót dugóval csatlakoztatunk, akkor elegendő víz jut hozzá, hogy csak egy készletet tudjon készíteni, vagy nagy mennyiségű erősen szennyezett vizet áztat, és hagyja a konyhában az éjszakára (például egy hosszú ünneplés után, egy kiadós étellel és libákkal, miután nincs ereje az edények mosásához ).

Nagyon fontos, hogy nagy mélységet biztosítson a félkör alakú vagy kúpos fenekű mosogatók számára, bár az ilyen mosogatószerek megfelelőbbek a mosáshoz - mivel nem teszik meg a nagy mennyiségű edényt.

A mély süllyesztés kiválasztásánál meg kell határozni a térfogatával töltött tömeget, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a talapzat képes ellenállni egy ilyen terhelésnek. A szekrény méretének olyannak kell lennie, hogy a mosogató tál nem éri el a legalább 7 cm-es margót, ami hasznos a táblaszerkezet erősségéhez, amelyben a megfelelő lyuk a vágóéllel van vágva, és megakadályozza a víz bejutását a mosogató alá.

Konyhai mosogatók rozsdamentes acélból: méretek (videó)

Konyhai mosdókagyló: 45 cm

Alapjában véve a lemezek és serpenyők mérete olyan, hogy könnyen beférnek a mosogatóba, 45 cm-es lineáris méretűek, így egy mosogató alkalmas arra, hogy a szinte minden szekrénybe illeszkedjen.

A 45 centiméteres mosogató négyzet alakú, kerek vagy összetettebb lehet. A legmegfelelőbb a kerek mosogató, mivel más dolgok egyenlőek, több edényt tarthat

Nincs értelme téglalap alakú mosogatókat készíteni a konyhában, mert:

 • A sarkokban eltömődött víz vizes;
 • A sarkokat sokkal kevésbé nedvesítik vízzel, mint a középső, és piszok és zsír felhalmozódnak a sarkokban;
 • A kerek mosogató mély, kényelmes ebédet venni;
 • Mivel a legtöbb moduláris szekrény négyzet alakú, az esztétikai érzékelés feltételei mellett egy kerek alak is szükséges, mintha négyzetbe lenne írva.

A 45 cm-es mosogató teljesen lefedi a 3-4 fős család igényeit, míg egy mély mosogatóban az ételeket az éjszakára hagyhatja. A 45 cm-es szélesség elegendő ahhoz, hogy bármely szekrénybe bejusson egy margóval.

Standard konyhai mosogató beépítése (videó)

A mosogató mérete a konyhában és azok különbségei

A standard 45 cm-es egytálas mosogató nem messze az egyetlen lehetőségtől, bár az ilyen mosogatók kiválasztása a legnagyobb. A mosogatók további tálakkal - két vagy akár három mosdóval kombinált mosdókkal - hosszú ideig használtak.

A fülhallgató kialakításakor a mosogató mérete és konfigurációja kerül kiválasztásra. Standard bútorok esetén a mosás könnyebb felvenni.

A sok edényt tartalmazó mosogató kényelmes, mert:

 • A húst és a halat egy külön tálban leolvaszthatjuk, anélkül, hogy féltnénk, hogy vizet mosogassunk rajta.
 • Egy tiszta edényben a mosott edényeket és a víz elvezetésére szolgáló készülékeket összehajtogathatja, ebben az esetben a mosdóban semmit nem szabad mosni.
 • Az egyik tálban lehet erősen szennyezett ételek, tele mosószerrel, és a mosás az ételeket a következő tálban történik.

Természetesen az ilyen összetett mosásnak nagy méretei vannak, akár 120 cm-re is, ezért kettős tárcsát kell választani. Egy ilyen mosogatóban minden edény kb. 45 cm átmérőjű, és egy másik, körülbelül 45 cm-es szárnyméret egy hullámosított acélfelület, amelyen mosott evőeszközök kerülnek.

A sarok mosogatója, fő szabály szerint, egy téglalap alakú, 45 fokos szögben helyezkedik el a szög minden falához képest, elérheti a 70 cm hosszúságot

Az ilyen mosogató jó azok számára, akik nagydarab húsdarabokkal vagy egész hosszú halakkal foglalkoznak. A sarok mosogató egy kis konyha számára készült, L-alakú bútorelrendezéssel.

Konyhai mosogatók: design (videó)

Az egytálas mosogató standard mérete (átmérője vagy átmérője) 45 cm, körülbelül 17 cm mélységben, 20-25 cm-es mélység mélyen mélynek és 25 cm-nél mélyebb mosogatónak. A mosogatók minden formája közül előnyös egy kerek vagy ovális mosogató, mivel minden más egyenlőség esetén a legnagyobb kapacitással rendelkezik. Egy nagy mosogató jó a nagy mennyiségben, ami lehetővé teszi, hogy jelentős mennyiségű edényt vagy nagy tételeket mossa le benne, de gyakran megköveteli, hogy hajlított állapotban maradjon, ami a gerincvelőhöz vezet.

Milyen méretű legyen a konyhaszekrény? Példák fotókkal

Az újratöltés megváltoztatja az internetet :)

A konyha mosogatójának méretei megegyeznek a fülhallgató méretével. A modell kiválasztásakor gondosan össze kell hasonlítani a termék és a bútormodul lineáris paramétereit a telepítéshez. Ebben a cikkben a telepítés különböző módjait és a telepítés jellemzőit vizsgáljuk, az adott modelltől függően.

Anyagtípusok

Az anyag kiválasztásánál először figyelmet kell szentelni a konyha belső térének és a javítás költségeinek.

A fő lehetőségek:

 • Rozsdamentes acél a modern belső kialakításhoz;
 • Kerámiák klasszikus belső térben;
 • Mesterséges kő (alkalmas modern és klasszikus stílusra);
 • Fém vintage stílusban (az öregedő hatás tökéletesen kiegészíti az ország konyha).

Telepítési módszerek

 • Szállítmány - a hagyományos telepítési módszer, amelyben a termék felváltja a pultot. A fő hátrány: a fülhallgató moduljai víz és víz elpusztítása. A modelleken elhelyezett modellek megfelelnek a hüvelykujj szabványos méreteinek. A termék szélessége 500-800 mm lehet (a legkényelmesebb dimenzió 500-600 mm). Hossza 600 vagy 800 mm, a konfigurációtól függően. A hüvelyes mosogató kiválasztásakor a méreteknek teljesen meg kell egyezniük a fejhallgató moduljával.
 • Mortise - ez a lehetőség egyszerűen telepíthető, a beszerelés folyamán nincs szükség különös kezelésre a fúrási lyuk miatt, mert a mosogató pereme a víz ellen véd. A megbízhatóság érdekében az ízületeket egy tömítőanyaggal vagy speciális szalaggal kezelik. A szerelvényrácsok szélessége 500-1200 mm, a mélység 800 mm.
 • Integrált - ez a módszer a legnehezebb. Ebben az esetben a mosdókészlet az asztallapra síkba kerül. A termék szélét gyengéden kell készíteni, különösen akkor, ha a választott anyag műkő. Nagy figyelmet fordítanak a tervezés szűkösségére.
  Az ilyen módon beszerelt termékek fő előnye a mélység.

Téglalap alakú mosogatóra helyezve, mesterséges kőből.

A fülbe építendő módszer.

Ugyanazon a szinten az asztalra szerelt kő mosogató. Az integrált módszer drágább, azonban az ízületek hiánya kizárja a baktériumok fejlődését és a penész megjelenését.

Telepítési ajánlások

 • A mosogató és az elülső perem közötti távolságnak legalább 5 cm-nek kell lennie.
  Ha a mosogatót a lehető legszélesebb körben mozgatja az élhez, akkor a víz bepiszkolódhat, és kényelmetlenséget okozhat működés közben. Azonban ne nyomja túl mélyen a mosogatót.
 • Az oldaléleknek legalább 5 cm-re kell elhelyezkedniük.
 • A köténytől a mosogatóig tartó legkisebb távolság legfeljebb 5 cm lehet.
  Egy kis rés hozzájárul a víz állandó felhalmozódásához, amelyet nehezen törölhet. Ha elegendő szabad hely áll rendelkezésre, itt mosogatószereket tárolhat, vagy a keverőt a munkalap felőli részébe rögzítheti. Ez a módszer a rozsdamentes acélból készült termékekre vonatkozik, mivel vastagságuk kb. 0,4-1,4 mm, és a beépített keverő instabil marad.

Űrlap és méretek

1. Kerek

Longran Ultra ULS 510. A kerek forma és a kis átmérő alkalmas a legösszetettebb konyhákra.

2. Ovális

A konyhai ovális mosogatók lineáris paraméterei: a hossza 56-78 cm, szélessége 44-51 cm.

Ovális változat rozsdamentes acélból szárnyas kivitelben.

előnyei:

 • Könnyű mosni nem csak kicsi, hanem nagy ételeket is;
 • A tabletta alakja miatt több szabad terület jelenik meg, ellentétben a négyszögletes mosdóval;
 • Nincsenek sarkok, amelyekben a szennyeződés felhalmozódhat;
 • Különböző felhasznált anyagok gyártásához;
 • Univerzális bármely belső stílushoz.

3. Négyzet és téglalap alakú

Ez az űrlap klasszikus. Azonban a modern anyagok miatt ezek a modellek tökéletesek a modern konyha belsejének.

A leggyakoribb méretek: 500x600, 600x600, 800x600, 1000x600, 1200x600 mm.

Blanco ZIA 40S SILGRANIT BL-516923 (műkő).

Mosogató konyha egy rozsdamentes acélból, két tál és egy szárny.

4. Trapéz

A fő paraméterek: a legnagyobb oldalon 900-1120 mm, a legkisebb oldalon - 400-700 mm. Trapéz alakú, 900x900 mm méretű szögletes fejhallgató modul szükséges.

A homlokzat ebben az esetben egyenes vagy sugárirányú (homorú). A szekrény méretei kisebbek lehetnek, de jobb, ha nem, mivel az ajtó mérete minimális, és a szekrény működése nehéz lesz.

5. Egyéb formák

Szokatlan formát kell alkalmazni abban az esetben, ha a hely korlátozott vagy nem szabványos helyiséget kell felszerelni. Például használjon háromszög alakot, amely minimális helyet foglal el (a modul sarkában beágyazva), és egy nagy mosogató, megismételve a félhold alakját, megrendelésre és a konyha belsejére összpontosítva.

2 és 3 tálat

Jelenleg nagyon népszerű modellek dupla és tripla edényekkel. A további tartályok jelenléte a mosás és főzés folyamatát teszi a legkényelmesebbé. A termékek telepítéséhez kettős vagy hármas szifont kell használni, a tálak számától függően.

A maximális hosszméret 1200 mm, szélessége 800 mm.

Egyenes rozsdamentes mosogató, több tál és egy szárny.

Corner opció

A szögletes kialakítás nem szabványos, ezért vásárláskor rendkívül óvatosnak kell lenni és ellenőrizni kell az autómosó útlevelében feltüntetett méreteket. A termék méretei kisebbek lehetnek, mint maga a szekrény.

A sarokmodellek költsége 20-30% -kal magasabb, mivel a gyártási folyamat a leginkább időigényes.

Miért fontos a mosogató mérete a konyhában: hogyan kell kiszámítani a helyes

Hogyan válasszuk ki a mosogató méretét a konyhában? Ez az egyik meghatározó paraméter, amely tovább befolyásolja a kényelem mértékét. Ezért a konyha ezen szerves részének megválasztásakor meg kell vizsgálni a javasolt modelleket. De először tudnia kell - milyen típusok és formák kínálnak a gyártóknak.

A fő követelmény a héj hangereje. Nagyon tágasnak és kényelmesnek kell lennie. Ezenkívül a konyhaszekrények szabványos méretének biztosítania kell mindenféle edény kényelmes mosását. Fontos tényező a viszonylag magas hőmérséklet és a mechanikai szilárdság ellenállóképessége.

A konfigurációra is figyelni kell. Jelenleg a gyártók az alábbi telepítési módszerekből kínálnak termékeket.

 • Hamis. A konyhai szekrény egyik szekrényén levő asztal helyett van felszerelve.
 • Bevésőzár. A telepítéshez szükség van a megfelelő alakú lyuk kivágására a táblagépen.

Mi a konyhai mosogató optimális mérete? Ennek tisztázása érdekében a termék alábbi paramétereit - a szélességet, a hosszúságot és a mélységet - kell vezérelnie. Az álmennyezetnél figyelembe kell venni a szükséges szerelési lyukat az asztallapban is. Vegye figyelembe ezeket a paramétereket a konfiguráció és a kivitel típusától függően.

felső

A mosogatók méretei a hüvelyk méreteinek szabványos méreteihez vannak tervezve. Ez azért van így, mert a fejhallgató tetején vannak telepítve.

A fő geometriai paraméterek közül a következőket kell figyelembe venni.

 • Szélesség. 50 és 80 cm között változhat, azonban a maximális méretek nem mindig kényelmesek, mivel a munkagép magas munkalapon való használata során kényelmetlen a keverő használata. Ezért gyakran előnyben részesítik az 50-60 cm szélességű terméket.
 • Hosszát. Közvetlenül a konfigurációtól függ. A mosogató a kis méretű konyhában gyakran nincs oldala az oldalán. Ezért a hossza 60 cm lehet, dupla konstrukció esetén 80 cm-es érték jellemzi, egy termék egy tálcával, de nagyobb oldalsó területtel azonos méretű lehet.
 • A tál mélysége. 16, 18 vagy 19 cm-es mélységben. A maximális mélységű modellek kényelmesebbek - a mosás alatt a vízbefúvás csökken. A választásnak azonban figyelembe kell vennie a szifon magasságát. A szekrényben szabadon kell lennie.

A felső szerkezetek használata előnye egyszerű telepítés. Ehhez egyszerűen telepítse a terméket a szekrényre. A méreteknek megfelelően még nincs szükség további rögzítőelemekre. De nem mindig kényelmes, hogy elfoglalja a palack egész területét. Ezért a kis méretű konyhabútorok számára ajánlott a hézagot modellek felszerelése.

szakállas

A különbség a telepítés módja. Egy adott modell kiválasztása során figyelembe kell venni a tál és a szegély méreteit.

Van azonban egy fontos tényező - a tálhoz tartozó beépítési paraméterek. Ők leselkednek a táblára.

Jelenleg a gyártók olyan termékeket állítanak elő, amelyek 50 és 1200 cm széles szekrényekbe helyezhetők, mélységük akár 80 cm lehet, ugyanakkor a kis mosogatók telepítése után legalább 20 mm-re kell elhelyezkedniük az asztal szélétől.

Ennek a kialakításnak a minimális geometriai paraméterei 40 és 40 cm között legyenek. Ha a tálon kívül van egy plusz polc az ételekhez, akkor a méretek is növekedni fognak. A mosogatógép mélysége 170 és 190 mm közötti. Vannak modellek, amelyekben ez a paraméter elérheti a 220 mm értéket.

A tál alakját is figyelembe kell venni a mosogató kiválasztásakor. A fotók vagy brosúrák méretei mindig pontos képet adnak a tényleges általános paraméterekről. Nincs speciális besorolás, de a következő szabványos formanyomtatványokat fogadják el.

 • Szögletes. A konyhai keskeny mosogatók 332 * 365 mm-es geometriai paraméterekkel rendelkeznek. A termék tényleges mérete 350 * 400 mm.
 • Round. A tál minimális átmérője 200 mm lehet.

Hímzőmodellek esetében az asztallap minimális vastagsága 25 mm legyen.

kettős

Különösen népszerű a közelmúltban olyan modellek, amelyek dupla tálakkal rendelkeznek. Szerkezetileg hasonlóak a szabványosakhoz, de egy tartály helyett kettőjük van. Mi a kényelmes dupla mosogató a konyha számára? Mérete nagyobb, és a két edény jelenléte nagyban leegyszerűsíti az edények mosogatását.

A szerkezet maximális szélessége 1200 mm, hossza 800 mm. Számukra fontos figyelembe venni a kettős szifon felszerelésének lehetőségét. Nem minden szekrénynek van megfelelő mérete. Emlékeztetni kell arra is, hogy a legtöbb modell csak téglalap alakú tál alakú.

sarok

A nem szabványos kialakítások közé tartozik mindenekelőtt a konyha sarokmosója. Bár valójában a trapéz alakja. Ez a mosdó a sarokszekrénybe történő beépítésre szolgál. A tál alakja ugyanakkor gyakran kerek marad. Az ilyen kialakításokhoz nincsenek standard méretek. Ezért gondosan meg kell vizsgálnia a termék útlevélében megadott adatokat.

A megfelelő modell kiválasztásához használhatja a következő algoritmust.

 • Mérje meg a szekrények méreteit. Figyelembe kell venni az asztallap szélességét és hosszát (mortise), valamint a falak közötti távolságot.
 • A rajz szerint összehasonlítjuk az általunk szerzett modelleket a korábban kapott adatokkal. A termék méretei nem haladhatják meg a hüvelykujj geometriai paramétereit.
 • A fészekmodellek esetében különös figyelmet kell fordítani a tányér átmérőjére és mélységére.

Az ilyen termékek költsége azonban 20-30% -kal magasabb, mint a hasonló termékeké. Ez a termelés fáradságának és a nagy anyagfelhasználásnak köszönhető. Ezért a mentés érdekében csak akkor kell ajánlott felszerelni őket, ha szükséges - egyedi konyharendszer kialakításához vagy az állvány méretének megfelelően.

Tippek a választáshoz

Az akvizíciót megelőző mérettől függetlenül figyelembe kell venni más, ugyanolyan fontos paramétereket is. Ezek közé tartozik a gyártási anyag. Leggyakrabban a konyhai rozsdamentes vagy fémes mosogatókat vásárolják. Méreteik teljes mértékben összhangban vannak a fentiekkel.

Kerámia szerkezetek esetén a vastagsága 11 mm. A mesterséges kőből készült mosdók legnagyobb vastagsága 12 mm. Ennek oka az anyag sajátossága.

A következő paraméter, amelyet figyelembe kell venni, amikor kiválasztja a lyuk átmérőjét a szifon felszereléséhez. Jelenleg kétféle méretű - 3,2 és 4 cm méretű - mintákat használnak, amelyeket ritkábban használnak, mivel a legtöbb egészségügyi berendezést 3,2 cm átmérőjű szifonok szerelésére tervezték.

A kiválasztás során fontos megjegyezni, hogy a konyhai mosogató méretei megegyeznek a fiók helyének méreteivel, ahol felszerelik. Ezért először is ismernie kell a konyhai készlet konfigurációját, ennek alapján válassza ki a mosás megfelelő modelljét.

A konyhai mosogató mérete

A konyhai mosogatóméret kiválasztásához a következő fő tényezőkre kell összpontosítania.

A szekrény és asztal mérete

Logikus, hogy egy mosogató akár egy kisebb szekrény is lehet, de a konyhai mosogató méreteinek meghatározásához többé nem szükséges, először 2 mérést végezzen:

 • szekrény keret szélessége (szekrények);
 • ha szárnyas mosogatót szeretne vásárolni, akkor mérje meg azt is, hogy a futófelület hosszát és szélességét milyen jövőbeli mosogató végezhet. Ugyanakkor tartsd észben, hogy ha jobbkezes, akkor a szárnynak jobbra kell állnia, ha balkezes, akkor a mosogató szárnya jobb választani a bal elrendezéssel. Az alábbi képen látható példa.

És most a főbb ajánlások:

 • Az oldalak nem illeszkednek a falhoz, jobb, ha ellenállnak a körülbelül 5 cm-es távolságnak, vagyis ha a szekrénykeretek 50 cm szélesek, a tál (szélesség nélkül) vastagsága (vagy átmérője) legfeljebb 45 cm lehet.
 • A mosogató nem lehet több, mint 5 cm-re az asztal elülső élétől, különben kényelmetlen lesz - a ruhák vizeletet tehetnek és a vizet permetezni kell. De ne tegye túl messzire;


 • A konyhai mosogató felszerelhető a hátsó falhoz közel, azaz a kötényhez, de ne tegye jobban. Ha 5 cm-es vagy annál hosszabb távolságot hagy, könnyebb lesz törölni ezt a helyet, hogy a víz ne felhalmozódjon. És ha ezt a távolságot nagyra hagyja, akkor mosogatószereket vagy mosogatószereket helyezhet el, ahogy az alábbi képen. Ez különösen igaz a lyukak nélküli lyukak számára a keverő telepítéséhez;
 • Ha fali alátétet szeretne választani, akkor pontosan meg kell találnia a méretet a fiók méretének megfelelően.

A tál mélysége

Nemcsak a hosszúság és a szélesség fontos, hanem a mélység is.

 • A legjobb edény mélysége 16-19 cm - az ilyen mélységű mosdók tágasak és a víz nem permetezhető be a folyamatba. Valójában a legtöbb konyhai mosogató csak ilyen mélységben van.
 • 19-20 cm-nél nagyobb tál mélységű mosogatót választhatunk, ha gyakran sütjük a sütőlapokat, nagy edényeket használunk, vagy nagy konténerekbe vizzünk vizet. Rendszeres használatra azonban ezek a modellek nem a legjobb választás, hiszen a hátukra kell hajlani. A hiányosság orvoslására fel lehet emelni a szekrényt.
 • A tál mélysége 16 cm-nél kisebb - csak egy fürdőszobának alkalmas - a sekély mosogatókból származó vizet erősen permetezik.
 • Ne feledje, hogy a kisebb, 45 cm-nél kisebb átmérőjű tálak, leggyakrabban mélyek - legalább 20 cm-esek.

Méretek és formák

A forma biztosítja a termék tágasságát és a választott stílusnak való megfelelést.

 1. Négyzet - kényelmes és tágas;

Közös méretek: 500 × 500 mm, 600 × 600 mm.

 1. Négyszögletű - tökéletes egy keskeny munkalap vagy szekrény számára. De ne feledje, hogy egy téglalap alakú keskeny mosogató nem túl kényelmes használni, mert szélesebb a tál, annál kisebb a permetezés és könnyebb mosogató;

Közös méretek: 550 × 500, 500 × 800, 500 × 1000, 500 × 1250 mm stb.

 1. Kerek - ez a tál könnyebben karbantartható, nagyobb méretű lesz, mint egy téglalap alakú, de egy kerek modell megtalálása további szakaszokkal meglehetősen nehéz.

Szabványos átmérők: 45-51 cm.

 • Kiválaszthat más alakokat - háromszög, fantázia, ovális.
 • Nagy és / vagy sarokkonyhák A hat vagy öt sarkon lévő trapézlemezek meg fogják tenni.

A mosogató tálak és méretek száma

A mosás nemcsak egyetlen, hanem kettős és három részből állhat. Az utolsó lehetőség nagyon kényelmes - az edényeket egy tálban moshatja, öblítse le a második tálban, leolvasztani az ételt vagy mosni, pl. Zöldségeket. Ha kiosztja a helyet egy ilyen mosogatóhoz, tegye meg, a döntés többször is igazolni fogja.

 • A dupla és háromágyas mosogatók több helyet igényelnek - a szekrénykeret szélességének legalább 80 cm-nek kell lennie.
 • A konyha két tálba mosogató hossza 60 cm-tõl kezdődik, amikor a szekció szűk és kicsi. Ezeket a modelleket egy-másfélnek is nevezik (a kép alább). Ha nincs sok hely a konyhában, akkor kiválaszthatja ezt a lehetőséget.
 • A tálak azonosak és különbözőek a méretben, valamint a mélységben és egyenletes formában. Ezenkívül sarokmodelleket is választhat.

De az alábbi kép egy szögletes kétszakaszos mosogató, azonos tálakkal.

Corner mosogató, három tál különböző térfogatú és egy szárny:

 • a sarki dupla és háromágyas mosogatók esetében olyan minőségi keverőt kell választania, amely ellenáll a megnövekedett terhelésnek a fordulatokon;
 • a 45 fokos szögű trapéz hüvelykujjaihoz képest jobb, ha ugyanazt a trapéz alakú ötszögű vagy hatszögletű sarokedényeket választja ki, mint a következő képen.

De példák a két vagy három tálak és kiegészítők közvetlen mosogatójára.

És még néhány tipp

 • A konyhai mosogatók méretének kiválasztásához vegye figyelembe családja étkezési szokásait - milyen gyakran mosogat, mennyit főz, és így tovább. Például, ha kis konyha és a család nem nagy, majd válasszon egy mosogatót a konyha szélessége 45 cm;
 • Ezenkívül egy kis mosogatót is választhat, ha a konyhában van mosogatógép. Azonban a mosogató mélysége lehetővé tegye a nagyobb edények és edények öblítését;
 • Ne csak a hosszra, a szélességre, a mélységre, hanem az anyag vastagságára és az oldalak magasságára is figyeljen. A fogantyú mosogató oldalai sokkal praktikusabbak és a rozsdamentes acél vastagsága - annál vastagabb, annál jobb (a rozsdamentes acél elfogadható vastagsága - legalább 1,2 mm);
 • Sok a kiválasztott keverő típusától függ. Például, ha egy keverőt szeretne beépíteni a pultra, akkor a mosogató méreteit figyelembe kell venni, figyelembe véve a helyet;
 • Az alapállványok mérete 60-35 cm, természetesen először telepíteni kell a talapzatot, majd fel kell venni a mosogatót;
 • És még egy dolog - ha nincs egy hely a fülhallgatóban egy három részből álló tágas mosogatóhoz, akkor használjon egy keverőt, amely egy kihúzható "zuhanyzóval" van felszerelve.