Legfontosabb > Csapok

Tipp 1: Hogyan válasszunk ki egy bútorkészletet a fürdőszobában

Idővel a krómozott fém nem veszíti el a megjelenését, de gyönyörű első pillantásra festett vagy aranyozott műanyag néhány hónap múlva sötétedni kezd, a festék elkezd hámozni, a keverők és csapok elveszítik megjelenésüket.

A mosogató alá tartozó szekrénynek nem csak nagy esztétikai megjelenésűnek kell lennie. Szélesnek kell lennie. A nyílt polcok nemkívánatos bõsége nem kívánatos - gyakran össze kell törni velük, tiszta, porral, és a polcok teljes tartalma látható lesz. Ha a padló a fűtött kádban, akkor az éjjeliszekrények és a szekrények jobb választani a lábak.

A mosogatóban lévő repedések vagy zsetonok elfogadhatatlanok. Könnyedén meg kell tapintaniuk, melódiás csengetést kell tenniük, de ha a hang süket, akkor a repedések rejtve vannak a szemnek.

A fürdőszobában nem kell egy fa készletet venni. Kivétel - ha van egy nagy szoba, akkor szellőztetés. De itt, válasszon egy sor MDF vízálló bevonattal. Természetesen a faforgács olcsóbb, nem képes ellenállni a jelentős terhelésnek. A műanyag nem szörnyű víz, de könnyű karcolódni, repedések gyakran megjelennek, a bevonat lerepszik.

Az észlelt festékfoltok - ez a rossz minőségű bútorok jele is. Egy jó gyártó gondoskodni fog arról, hogy pontosan a fejhallgatót kapja, nem engedheti meg olyan részletek megjelenését, amelyek negatívan hatnak a hírnevére.

A fürdőszobában, amelyben a készlet akril bevonatú, szép lesz. Hagyja, hogy ez a készlet többe kerüljön, de nem fél a szennyeződésektől, a nedvességtől vagy a háztartási vegyi anyagoktól, amelyek általában bőségesek ebben a teremben. Az akril anyag a konyhákhoz és fürdőszobákhoz készült.

Hogyan számoljuk ki a fürdőszoba bútorok méretét?

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba ne legyen zsúfolt vagy fordítva túl üres legyen, fontos számítani a bútorok méretét, úgyhogy végül a belső tetszése kényelmes és harmonikus.

Hogyan készítsünk számítást? Megmondjuk a cikkünkben.

A vízvezeték alapszabályai

Kezdetben számos olyan alapvető szabályt sorolunk fel, amelyek fontosak a fürdőszoba tervezésénél:

 • A WC-től a falig terjedő távolságnak 20 cm-nek kell lennie. Ne felejtsük el, hogy sok modellnek meglehetősen nagy tartálya van. Ezt figyelembe kell venni, ha kicsi a szoba mérete.
 • A WC-tál optimális mérete: magasság - 400 mm, szélesség - 380 mm, hossza - 480 mm.
 • A héjszélesség 360 - 550 mm, hossza - 550 - 650 mm, magasság - 850 - 900 mm.
 • Javasoljuk, hogy a polcot a mosogató felett 1100-1300 mm távolságra helyezzük.
 • Legjobb a tükör 1750 mm-es távolságban történő elhelyezése az alsó éltől.
 • A fürdőt más bútoroktól 30 cm távolságra kell elhelyezni.
 • A szabad helynek lehetővé kell tennie, hogy egy személy álljon fel és törölje le. Ehhez figyelembe kell venni a kar-teret, általában 160-190 cm.
 • Kis fürdőszobákban tilos a foglalatok és a kapcsolók használata. Ha a fürdőszobád mérete több mint 4 m2, akkor az aljzatokat el kell távolítani a vízforrásoktól.
 • A kifolyástól a bidéhez, a mosdóhoz vagy mosogatóhoz való távolság 60 cm legyen.

Szintén vizuálisan bemutatunk néhány további szabályt:

Hogyan számítsuk ki a fürdőszoba területét?

A bútorok optimális méretének kiválasztásához ismernie kell a fürdőszoba méretét. Mindenre szüksége van egy mérőszalag, egy ceruza és egy papírdarab (a megszerzett értékek rögzítéséhez, ha megszokta magát számolni), vagy egy számológép, hogy azonnal elvégezze a számítást.

Az első lépés a fürdőszoba hosszának és szélességének a mérése, majd megszaporodása.

 • Például a szoba szélessége 0,8 m, hosszúsága 1,2 m. Ezeket a két értéket össze kell szorozni, és a fürdőszoba alapterülete lesz.

Most viszont a falak területének kiszámításához fordulunk. Minden fal méretét meg kell mérni, majd összeadni kell az összes adatot egymáshoz - így megkapjuk a fürdőszobaterület értékét. Miután meg kell mérni a fürdőszoba magasságát (a padlóról a mennyezetre való távolság).

Ha ismeri az összes értéket, a magasságot meg kell szorozni a kerületen. Gratulálok, tudod a fürdőszoba falainak területét.

Ne felejtsük el, hogy a helyiségben különböző szabálytalanságok lehetnek. Erősen javasoljuk, hogy először méréseket végezzen mindegyik oldalon, és másodszor, hogy ellenőrizze ezeket az értékeket különböző pontokon, hogy elkerülje a számítások pontatlanságait.

Fürdőszobai ergonómia

A bútorok kényelmes és biztonságos használatához szükséges alapszabályok ismeretében könnyedén választhat megfelelő méretű bútorokat. De miután eldöntötte magát, ne rohanjon, hogy azonnal megszerezze. Szükséged lesz egy másik számításra. A szoba lineáris méreteinek ismerete (hossz, szélesség és magasság) ismernie kell a falaktól a szaniterberendezéshez való távolságot is. Ezután tisztázzák a megvásárolni kívánt bútorok méreteit. Ez segít kiválasztani a legjobb helyet, vagy kényszeríti Önt arra, hogy újra megvizsgálja a választását.

Azt is szeretnénk megjegyezni, hogy a fürdőszobák elrendezése a legváltozatosabb, és a lehető legpontosabb méréseket végezni, javasoljuk, hogy segítséget kérjen a szakemberektől.

Csak pontos számításokat kívánunk!

Legyen tisztában az eseményekkel.

Ezennel engedélyt ad LLC „ALV kereskedelem” annak érdekében, hogy javítsa a szolgáltatás minősége, a szolgáltatások javítására -, hogy összegyűjti, nyilvántartja, szervezi, gyűjtésére, tárolására, finomítani (update, változás), kivonat, felhasználása, továbbítása, beleértve a töltési folyamat másoknak, és nevezetesen a közlekedési vállalatok, postahivatalok a szolgáltatásnyújtás szállítására és áruk átadása, depersonalize, blokk, távolítsa el, elpusztítják a személyes adatok: név, vezetéknév, apai, számos hazai és a mobiltelefonok, az e-elektro ronnoy cím útlevél adatait.

Fürdőszoba méretek

A fürdőszobai bútorok mérete nem mérhető. Ezek a paraméterek közvetlenül befolyásolják az egészségügyi berendezések típusának megválasztását, amelyek nélkül a helyiség normál működése lehetetlen.

Fürdőszoba méretek

Fürdőszoba tervezési projekt

Szabályozási keret

A lakó- és társasházak lineáris méreteit az ilyen szabályozások lenyűgöző jegyzéke szabályozza, mint a GOST és az SNiP. Összhangban velük, a tervezés a standard lakások. A falak és válaszfalak elrendezésének bármilyen változását össze kell hangolni a megfelelő hatóságokkal, amelyek közül az első a KTF.

Kis fürdőszoba felújítási rendszer

Az SNiP vízvezetékbe helyezése a fürdőszobába

Nem mindig a szabványos lakás tulajdonosa kap engedélyt a tervezési tervezés végrehajtásához, hogy javítsa a helyiségek kényelmét. Ezt figyelembe kell venni otthon vásárlásakor, és először is figyelni kell a fürdőszoba és a fürdőszoba méretére. Ezek tükröződnek a lakás tervében, amely a mérnöki kommunikáció helyét is jelzi.

Kataszteri útlevél: minta

A lakás tervrajzáról

Szabályok szerint a minimális fürdőszobai méretek a következők lehetnek:

 • a mennyezet magassága legalább 2,5 m;
 • a szoba szélessége nem kevesebb, mint 0,8 m;
 • a fürdőszoba mélysége (hossz) legalább 1,2 m.

A kombinált fürdőszobák méretei: kicsi (198-173 cm), közepes (250x150 cm), nagy (290x200 cm). Ezek a szabványok a "Hruscsov" és a panel lakásépületek számára vannak meghatározva. Ezeknek az épületeknek az építészeti felépítése nem tartalmazhat teljes körű fürdőszobát vagy kombinált fürdőszobát fürdőszobával felszerelve, de zuhanyzós fürdőszobával. Az ilyen méretek standard méretei 140x150 cm.

A fürdőszoba területének kiszámítása

3,1 m²-es fürdőszobai projekt.

3,3 m²-es fürdőszobai projekt.

A hely megfelelő szervezésével a nem szabványos fürdőszoba elrendezés nagyon kényelmes

A projekt fürdőszoba 4,6 négyzetméter

Fürdőszoba projekt 6,25 négyzetméter

Mivel a standard apartmanokban lévő fürdőszobák méretei sok kívánnivalót hagynak maguk után, nem könnyű létrehozni ezeknek a szobáknak a kényelmét. Ezenkívül figyelembe kell venni a szabványok által ajánlott távolságokat az egészségügyi berendezések között.

Fürdőszoba felszerelés méretei

Az optimális méret a mosáshoz és a törölközőhöz

Fürdőszobai ergonómia

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba kényelmes és biztonságos legyen, helyesen kell elhelyezni a bútorokat és a fürdőszobai berendezéseket. Kis helyiségekben nem könnyű elvégezni, ezért ajánlott előzetesen elvégezni a szükséges méréseket.

Meg kell tudni a falaktól a szaniterberendezések összekötő pontjaihoz és a helyiség lineáris méreteitől. Mindezeket az adatokat egy rögtönzött rajznak kell megadni. Ezután keresse meg a vízvezeték és a bútorok méreteit, amelyeket telepíteni kíván, és megtalálja a legmegfelelőbb helyet.

A fürdőszoba a nagy kockázatú szobák kategóriájába kerül. Ennek oka a víz rendszeres használata, ami a levegőben, a falakban és a padlóban túlzott nedvességet eredményez. Ezt figyelembe kell venni, és ha vannak olyan személyek, akik korlátozott mértékben képesek egymástól függetlenül mozogni a háztartások között, a fürdőszobát speciális korlátokkal kell ellátni.

Hogyan válasszunk fürdőszoba bútorokat?

7 kérdés a fürdőszoba bútorokról, amelyekre válaszokat keresett, de nem találta...

Kérdés: Milyen anyagi bútorok tartósabbak?

Nincsenek univerzális tippek ebben a témában, mivel minden a működési körülményektől függ. A legnépszerűbb modellek most már forgácslap vagy MDF. Igaz, a furnérozott bútorok - akár speciális nedvességálló anyagokkal is kezelve - kevésbé ellenállnak a víznek, mint az MDF, bár a legkedvezőbb áron. Az MDF termékei drágábbak, ugyanakkor az anyag több lehetőséget kínál a feldolgozásra. MDF gyártmányú és sugaras homlokzatokból, mintázott, akril, lakk, festék vagy furnérozott, laminált. Kivételesen ezek a lemezek az úgynevezett magasfényű homlokzatok előállítását szolgálják. Részletesebben a természetes tömb, MDF vagy forgácslap bútorainak választékának jellemzőiről szóltunk a "Mi teszi a fürdőszobai bútorokat" című anyagban.

A nedvességállóság legfontosabb mutatója az élesség minősége, mivel a lemezek végeinél a nedvesség leggyakrabban behatol a termékbe. A szegélynek megbízhatóan kell "lezárnia" a termék végét, ami esztétikailag kellemesnek tűnik, és garantálja a termék tartósságát. Leggyakrabban ilyen célokra PVC él. Ha érdekel a fürdőszobai bútorok kiválasztásának kérdése, hogy ne váljon a víz közvetlen hatásától, akkor jobb, ha figyelembe vesszük azokat az anyagokat, amelyek nem rendelkeznek faalkatrészekkel. A tény az, hogy ha a termék a költséges tömb, MDF vagy faforgácslap, nedvességálló készítmény amit csak lehet kezeltek, a víz fog esni, akkor nem fogja túlélni hosszú. És mindez azért, mert nedvességállóak, nem vízállóak. És e két fogalom között óriási különbség van. Azaz, párás környezetben érzik jól van, de a zuhany víz nekik nem szükséges, valamint ahhoz, hogy az áramlás a kínálat tömlők, szifon, és még inkább, hogy a Gulf, amikor a bútor szó úszik a fürdőszoba. Csak a műanyag vagy üveg szekrények lehetnek teljesen vízállóak. Itt vízre öntheti őket, ameddig csak akar - nem félnek. De sok egyéb tulajdonságuk van, amelyek befolyásolhatják a választást - a terheléshez való készség, az ellátás finomsága, az ár és mások. Anyagok közül, amelyek előállításához fürdőszoba bútorok, ez is nevezhető természetes kő és fém, de nem ez a leggyakrabban használt anyagok a bútorok, mint mondják, egy amatőr, így nem fogunk folyton őket.

Kérdés: Mi a moydodyr?

Valójában a modern moydodyr prototípusát Korney Chukovszkij ugyanazon név munkásságának minden ábrázolásában ábrázolja. A mosdó elhelyezett a szekrénybe, és felszerelve is egy tükör - ez a moydodyr. Igaz, mindezeket egyetlen termékké alakítják, anélkül, Ez több helyet biztosít a változatoknak és a tervezési fantáziáknak. Tehát egy másik konfigurációjú tükör, vagy más méretű a szekrényhez, könnyen egymástól függetlenül és nem feltétlenül ugyanabból a gyűjteményből választható ki. A legfontosabb az, hogy véleménye szerint a bútorok minden részletét jól összekapcsolják. De hogyan kell választani a bútorokat a fürdőszobában, hogy az alkotóelemek, amelyek felépülnek, elsősorban egymással kombinálva megkönnyítik a saját ízlését vagy az illetékes tervezőt. Azonban a mosogató elrendezéséhez egy szekrénybe, jobb, ha nem számít rá, hanem konzultál a szakértőkkel vagy megvásárol egy teljes moodydirt egy ajánlott mosogatóval. Az a tény, hogy a mosogató konfigurációja alatt a padlódobban lemossák, ha a szekrényt a táblával vagy a gardróbval közvetlenül elkészítik. Amikor a mosogatót a készletből a másikba cseréli, nem biztos, hogy a szükséges illeszkedést, és "sétálni". Rossz, kellemetlen és nem biztonságos.

A moidyderek felfüggeszthetők és lábakkal, egy tükörrel ellátott termékkel vagy külön felszerelhetők, fiókokkal vagy ajtókkal ellátva, fényes vagy könnyű kivitelben, különböző díszítéssel vagy lakonikus formában készíthetők el - a választás nagyszerű, és Chukovsky lényegében csak a név maradt.

Kérdés 3. Mennyire megbízható az öntött márvány mosogató?

A bútorkészletek egyre inkább a mosogatókkal nem a szokásos kerámiából készültek, hanem az öntött öntött márványból készült modern összetett anyagból. Természetesen nagyon kapcsolódik a márványhoz. Az a tény, hogy egyik összetevője természetes márványgipsz, ami befolyásolta a nevet. De a márkaforgács helyett kvarc-homokot használhat. By the way, öntő márvány, felhasználásával készült, az jellemzője az erő és a teljesítmény tulajdonságait valamivel rosszabb). Azonban mindkét komponens egyformán használható öntött öntöttvas előállítására. A természetes márványtól eltérően az összetett anyagból készült mosogató könnyebb, és időnként olcsóbb. A márványos öntés erősebb, mint a kerámia, ezért nem könnyű megtörni, és ha karcolja meg, akkor bármilyen probléma nélkül visszaállíthatja a termék eredeti hibátlan megjelenését. Ezenkívül ez az anyag sima, tartós, sűrű. És mégis vannak előítéletek a márvány öntésével kapcsolatban. Valószínűleg azért, mert nem a természet teremtése, hanem az emberi kéz munkája. A szkeptikusok számára: az anyag alapja egy környezetbarát anyag, amelyhez poliészter kötőanyagokat adnak hozzá, amelyek szintén biztonságosak. Ezenkívül az öntött-márvány mosogató felületére egy védõréteget, gélköpõt alkalmaznak, ami megkönnyíti a felületek tisztítását és a mikrobák elleni küzdelmet. Annak érdekében, hogy ne pusztítsák el, az öntött márvány mosogatójának tisztítószereinek kiválasztását szándékosan kell megközelíteni.

4. kérdés: Milyen fürdőszobai bútorok vannak: lógó vagy szabadtéri?

A bútorok megválasztása a fürdőszoba számára a beépítési lehetőségek szempontjából, akkor érdemes mérlegelni az előnyeiket és hátrányait. Az oszlop szokásos változata megbízhatóan néz ki. Még akkor is, ha egy gyerek felmászik a mosogatóba vagy a szekrénybe, biztonságban van. Lehetőség van természetesen rögzíteni a felfüggesztett szerkezetet, de még mindig nem lesz abszolút bizonyosság, különösen, ha a fal gipszkartonból készül. Másrészt egyszerűen tisztítható a padló talapzaton vagy tartály alatt. Ugyanolyan méretű, a padlóállvány úgy tűnik, hogy nagyobb méretű és átfogóbb, míg a felfüggesztés úgy tűnik, hogy úszó a levegőben. Most megtalálja a kombinált megoldást, amikor a bútorok beszerelését a fürdőszobában végzi a modell falra szerelésével és ugyanakkor a lábakra támaszkodva. Ebben az esetben a talapzat annyira alacsony a padlóról, hogy további lábak is felszerelhetők az elülső részen, kétféle rögzítést biztosítva: egy akasztót és egy hangsúlyt a lábakra. Egy másik telepítési lehetőség - a sarokban. A fürdőszobák üres sarkában lévő különleges modelleket szinte minden gyártó gyártja. Ha az elrendezés lehetővé teszi, akkor ez a modell nagyon kényelmes, mivel nem igényel sok helyet és kompakt megjelenést, még akkor is, ha a tárolási terület meglehetősen kiterjedt.

5. kérdés: Hogyan határozható meg a méret?

A fürdőszobai bútorok gyártói most nagyon széles mérettartományt próbálnak kínálni ugyanabban a gyűjteményben. Rendszerint az állványok 40 és 120 cm közötti szélességben, 10 cm-es lépcsővel, 30-50 cm-es palackok között váltakoznak, ezért egy adott munkamódszerhez való választás nem lesz. Általában azok a modellek, amelyek nem másolják a más gyártóktól származó fürdőszobai bútorok méretét, sikeresek. A szélesség például nem 40, hanem 45 cm, és nem 50 vagy 60 cm, de 56 cm, és minden azért, mert a vásárlók általában a szabad terület minden hüvelykét használják. Eközben a bútorok közelében a fürdőkád vagy a zuhanyozás nem ajánlott. A szekrény és a fürdőszoba közötti ésszerű működés érdekében 10-15 cm szabad helyet kell hagyni. Ez mind a gyakorlatiasság, mind az ergonómia törvényeinek megfelelően fontos. (Erről többet olvashat a cikk "A tökéletes fürdőszoba az ergonómia szempontjából"). A bútorok homlokzatának duzzanata gyakran a víz felületén való behatolásához vezet, pontosan a fürdő vagy a zuhany közelségének köszönhetően. Ezenkívül a bútorok tárolási területeinek egyszerű használatához gondoskodni kell a szekrények és a fiókok nyitásának szabad megnyitásáról.

6. kérdés: Milyen esetben van szüksége egy ceruza esetében?

Gyakran vásárolnak egy ceruzaüveget a fürdőszobában, hogy - ahogy mondják - "dugó lyukakat" a térben. Valójában az egészségügyi-háztartási helyiségekben, mint a ház vagy apartman bármely más szobájában, szabad térnek kell lenniük, és nem kell keresni, hogy mi foglalja el őket. Ezért az ügyet elsősorban akkor kell megvásárolni, ha van helye. Több oka lehet annak megvásárlására. Például egy ceruza esetében van szükség annak érdekében, hogy teljességet biztosítsunk egy bútorkészletnek. Vagy szeretne megtartani mindent, amire szüksége van egy helyen, és egy ceruza tok is alkalmas erre, hiszen problémát jelent mindent, amire szüksége van a fiókban. Ez a bútor tökéletes textíliák tárolására a fürdőhöz: törölköző, fürdőköpeny és így tovább. A tartályban van, hogy a mosandó ruhadarabot mosni lehet. Ebben az esetben jobb, ha egy modellt választasz egy mosodai kosárral. A ceruza esetében egy kényelmes lehetőség egy kis fiók, amelyben elrejtheti az apró dolgokat.

7. kérdés. Milyen tükör jobb a függönyben lógni?

A fürdőszobai tükrök nemcsak különböző méretűek és stílusosak, hanem különálló, gyakran többfunkciós elemek. A multifunkcionalitás leggyakoribb példája az úgynevezett tükörszekrény - a camerino, amikor a tükör a fürdőszobában szükséges kis dolgok tárolására is alkalmas hely. Ebben az esetben a szekrény homlokzatai és van egy tükör. A gyártók szinte minden polcot vagy polcot kínálnak, ahol a leginkább szükséges dolgokat a napi higiéniai eljárásokhoz lehetne tenni: szappan, fogkefe vagy paszta, borotva, stb. Az ilyen polcok nyitottak vagy eltakaródnak a homlokzat mögött - kiderül egy szűk kabinet a tükörlap mellett. De sokkal kevesebb dolgot fog találni, mint Camerino. Gyakran előfordul, hogy egy lámpa tükörrel rendelkezik. A LED modell beépíthető a tükörbe, és belülről megvilágítható olyan helyeken, amelyek nem fednek le amalgámmal, ami fényvisszaverő hatással bír. Az elegáns díszletekből álló lámpák mindkét oldalán a tükörkerethez vagy a felső rész fénytáblái formájában helyezhetők el. A tükörben speciális lámpatest építhető be, amelybe a LED lámpatestet beépítették. Általában sok lehetőséget és választást kell meghozni a tükörrel felszerelt lámpatest használatának megfontolásai alapján: mivel a fő világítás, mint a higiéniás eljárásokhoz szükséges fény, díszítésként (és ez történik). További lehetőségekként a fürdőszobai tükör felszerelhető egy bagetttel, amely fűtőrendszerrel van felszerelve, hogy megakadályozza a ködképződést, valamint figyeli a tükörfelületen a spot-időt. (További információk a "Tükör nedvesség és törmelék elleni védelem" című cikkében található további lehetőségekről). Természetesen az összes funkció nagyon hasznos, de ne felejtsük el, hogy mindegyik befolyásolja az árat, és jól van, mint tudják, olcsó nem történik meg.

Tipp 1: Hogyan válasszunk ki egy bútorkészletet a fürdőszobában

A cikk tartalma

 • Hogyan válasszunk ki egy bútorkészletet a fürdőszobában
 • Hogyan válasszunk fürdőszoba bútorokat
 • Szekrény mosdóval - sokoldalú megoldás a fürdőszobában

Gyártási anyag

Nuances vásárláskor

Tipp 2: Válasszon egy fürdőszobai lakosztályt

Idővel a krómozott fém nem veszíti el a megjelenését, de gyönyörű első pillantásra festett vagy aranyozott műanyag néhány hónap múlva sötétedni kezd, a festék elkezd hámozni, a keverők és csapok elveszítik megjelenésüket.

A mosogató alá tartozó szekrénynek nem csak nagy esztétikai megjelenésűnek kell lennie. Szélesnek kell lennie. A nyílt polcok nemkívánatos bõsége nem kívánatos - gyakran össze kell törni velük, tiszta, porral, és a polcok teljes tartalma látható lesz. Ha a padló a fűtött kádban, akkor az éjjeliszekrények és a szekrények jobb választani a lábak.

A mosogatóban lévő repedések vagy zsetonok elfogadhatatlanok. Könnyedén meg kell tapintaniuk, melódiás csengetést kell tenniük, de ha a hang süket, akkor a repedések rejtve vannak a szemnek.

A fürdőszobában nem kell egy fa készletet venni. Kivétel - ha van egy nagy szoba, akkor szellőztetés. De itt, válasszon egy sor MDF vízálló bevonattal. Természetesen a faforgács olcsóbb, nem képes ellenállni a jelentős terhelésnek. A műanyag nem szörnyű víz, de könnyű karcolódni, repedések gyakran megjelennek, a bevonat lerepszik.

Az észlelt festékfoltok - ez a rossz minőségű bútorok jele is. Egy jó gyártó gondoskodni fog arról, hogy pontosan a fejhallgatót kapja, nem engedheti meg olyan részletek megjelenését, amelyek negatívan hatnak a hírnevére.

A fürdőszobában, amelyben a készlet akril bevonatú, szép lesz. Hagyja, hogy ez a készlet többe kerüljön, de nem fél a szennyeződésektől, a nedvességtől vagy a háztartási vegyi anyagoktól, amelyek általában bőségesek ebben a teremben. Az akril anyag a konyhákhoz és fürdőszobákhoz készült.

Bútor a fürdőszobához - 80 fotó hasznos kiegészítés

Az eredeti kialakítás a fürdőszobában nem csak a vízvezeték megválasztására korlátozódik. Hogyan válasszuk ki a bútorokat a fürdőszobában vegyük figyelembe részletesen.

A higiéniai helyiségnek a lehető legkényelmesebbnek kell lennie, és a dekoráció elősegíti a pihenést és a teljes kikapcsolódást fürdőzéskor.

Kényelmes követelmények a bútorok, amelyek a fürdőszobában lesznek: nedvességállóság, funkcionalitás, könnyű tisztítás. Ezt követően stílusról beszélhet.

anyagok

A klasszikus fürdőszobai bútorok fából készültek, leggyakrabban a juhar, nyír vagy hamut vízzel szemben ellenálló szerekkel kell kezelni. Ideális bútorok rendelésre egyedi mérésekkel.

Fürdőszobai fémbútor - a tökéletes belső a minimalizmusra vagy a csúcstechnológiára. A kovácsolt polcok (nedvességgel is kezelve) gyönyörűek a Provence vagy az ország stílusában.

Az üvegbútorok súlytalanok és vizuálisan feloldódnak a falak mentén, szervesen illeszkednek bármilyen formatervhez. Az üveg törékenysége éppen úgy tűnik, hogy edzett üveg az erejéért. A vízkőképződést speciális eszközökkel kell eltávolítani. A szekrények jobb választani a matt üvegből.

A műanyagból készült bútorok a leginkább praktikusak, megfizethetőek és könnyen tisztíthatók, de alacsonyabbak a faanyagok esztétikájánál.

MDF vagy forgácslapból készült bútorok gyönyörűek, de az ár drágább. Kevésbé praktikus, ha vízzáró réseket hoz létre, meg kell vizsgálni a tömítőanyagot.

Gyakrabban fehér bútorokat választanak a fürdőszobában, de bármilyen színt vásárolhat vagy rendelhet.

Hogyan válasszunk ki egy mosogatót?

Van egy mosdó nélküli talapzaton, amelyet konzollal rögzítenek a konzolokkal. Egy másik típus a "Tulip", ahol a mosogató "a lábra" van szerelve:

 • nagy - 75-125 cm hosszú (mélység 48-60 cm);
 • közepes - 55-75 cm (mélység 35-48 cm);
 • kicsi - 40-55 cm (mélység 12-35 cm).

A mosogató magassága fontos, a zárójelekkel a legjobb választás mindenkinek (gyerekektől magas férfiakig).

Tipp A mosogatóban lévő víz felhalmozódásának elkerülése érdekében kis szögben kell felszerelnie.

Beépített mosdó egy szekrénnyel - beépített bútorok a fürdőszobába. Van egy bizonyos magasság, de nagyon praktikus, gazdaságos és kényelmes lehetőség.

További fürdőszobai bútorok

A szekrények kényelmesek a fürdőszobában háztartási vegyszerek vagy törölközők tárolásához, de a fiókok szabad bővítésére van szükség.

A függő szekrények a leginkább a szem szintjén helyezkednek el. Tökéletesen elrejtik a higiéniai termékeket, de jobb, ha nem túl széles választékot választanak.

Lecserélheti a nyitott polcokat, de a tartalom látható lesz.

További információk itt:

Könnyebb elhelyezni a polcokat a fürdőszobában vagy a zuhanyzó sarokban, így nem kell messze eljutnia a samponig. A víz és a hab csöpög a padlóra, könnyen leeshet.

Az esetek magasak, ezért a legmegfelelőbbek a különféle dolgok tárolásához. Minimális helyet elfoglalva kompakt és gyönyörű, bármilyen stílusban. De szükségük van egy olyan helyre, ami nem lehet.

Mit válasszon: fürdő vagy kabin?

Vizsgáljuk meg a fürdő előnyeit:

 • kényelmesen feküdnek a hab felhőjében;
 • kényelmes napi úszás gyerekeknek;
 • gyógyítási eljárások lehetősége;
 • jobban eltávolítja a piszkot a szervezetből.

Vannak hátrányai:

nagy területet foglal el;

 • több időt töltenek úszni;
 • a vízfogyasztás többszörös, mint a zuhany.

További információk itt:

Zuhanykabin

Vegye figyelembe előnyeit:

 • kisebb területet foglal el;
 • megtakarítja a vízfogyasztást;
 • folyékony víz miatt higiénikus fürdők;
 • az úszás gyorsabb;
 • A fülkék további funkciói (rádió, gőzfejlesztő és aromaterápia).

Minuses zuhanyzó:

 • csak állni lehet, nehéz lazítani;
 • kényelmetlen a babafürdők számára.

Ha a hely lehetővé teszi, egy alternatíva lenne egy fürdőkád és egy zuhanytálca összekapcsolása.

Bútor elrendezés

Ha fűtött padlót használ a fürdőszobában, akkor jobb, ha magas belmagasságú bútorokat választanak.

Bármely bútort a fürdőtől távolabb helyezik el, így kevésbé érintkezik a vízzel.

További információk itt:

Egy kis méretű fürdőszobában kényelmesebb a tolóajtókkal ellátott éjjeliszekrényt elhelyezni, és kényelmes szekrényeket elhelyezni a falakon.

Bútor rendelésre

A szobák elrendezése eltérő lehet, néha szabálytalan alakú, így néha jobb egyedi bútorok megrendelése.

A professzionális kézművesek a bútorokat saját méretük szerint készítik, de kötelező a víztaszító szerekkel való impregnálás és fémszerkezetek - korrózióvédelem.

A bútorok legfontosabb előnyei a megrendelésre - figyelembe veszik az összes sarkot (vetületek), a bútorok mélységét és magasságát.

A szakképzett tervezők bármilyen fürdőszobában bútorokat készítenek.

A legjobb kész munka a fotó - fürdőszoba bútorok.

Fürdőszobabútor - szép lehetőségek a modern belső térben (100 fotó)

A legtöbb polgártársunk nem tud büszkélkedhet a fürdőszoba méretével. De mindenki kényelmet akar.

A fürdő kényelmessége nem csak a modern vízvezeték szerelésétől függ, hanem a választott bútoroktól is.

Fürdőszobai bútor követelmények

A fürdőszobában lévő bútoroknak meg kell felelniük a következő követelményeknek:

 • Vízálló;
 • Funkcionalitás és ergonómia;
 • Könnyű használat;
 • Gyönyörű megjelenés.

Fa bútorok

Jellemzően a modern design könnyűfából, nyírból, kőrisből, juharból készült bútorokat kínál. De megrendelhetünk cseresznye, dióból készült bútorokat (sötét fa szerelmeseinek).

Ez fontos: minden esetben minden fából készült bútort kezelni kell, és vízzel visszaszorító szerrel impregnálni kell. Egyébként nem fog sokáig szolgálni.

Fém bútorok

A csúcstechnika és a minimalizmus szerelmesei kedvelik. Az ország vagy Provence rajongói is örülnek a hamis polcoknak.

Smooth lines, streamlined shape - ezek a fém bútorok alapvető követelményei.

Üvegbútor

Ő átláthatóságának köszönhetően a fürdőszobát könnyebbé és szelídebbé teszi, több stílusban.

A mínusz üvegbútor nehezen kezelhető. Folyamatosan szükséges a vízkő eltávolítása. A szekrényekhez ajánlott átlátszatlan üveg választása.

Műanyag bútorok

Ez a leginkább megfizethető és leginkább kényelmes. A legegyszerűbb tisztítani. A hátránya az, hogy néhány ember társulhat a kormányzati helyiségekhez, például egy kórházhoz.

Bútort farostlemezből és MDF-ből

Úgy néz ki, mint a fa bútorok, de sokkal alacsonyabb áron. Mínusz - kevésbé tartós, és speciális lyukak beszerelésére van szükség.

A klasszikus stílusú - klasszikus - az ízlés színvonala. Elkésett. Hagyományosan a természetes pasztell színek díszítésére használják. A cserép ajánlott, hogy viszonylag világos árnyalatokat válasszon. A bútor színe sötétebb lehet.

Fúziós stílus - fő jellemzője - az összeegyeztethetetlenség kombinálása. Ezt a stílust az élénk színek és az eltérő textúrájú és textúrájú anyagok használata jellemzi. Ezt a stílust az extravagáns emberek szeretik, akik meglepőek.

Országstílus - a 20. század elején született. Ez a stílus tükrözi azt a vágyat, hogy a vidéki lelket a városi lakóházakhoz használják fából, kőből, kovácsoltvasból és más természetes anyagokból. A régimódi rézszerelvények lehetnek az országos stílusú fürdőszobák.

Etnikai stílus - hasonló az országstílushoz, de különbözik az adott nemzetiséghez tartozó sajátosságok jelenlététől. Az ilyen bútorokat rendelni kell, egy szokásos boltban nehéz lesz megvásárolni.

Shell kiválasztása

A rendszeres héjak, amelyek nem rendelkeznek szekrényekkel, oszlanak el azokon, amelyeket zárójelre és héjakra, tulipánokra lehet felállítani.

A mosogató mérete a helyiség méretétől függ. Fontos telepítési magasság és lejtés. A mosdót minden háztartás számára kényelmesen telepítik, és mindig kicsi a dőlés.

A mosogatókkal ellátott szekrénybe be lehet építeni vagy felett. A szekrény jelenléte nagyon praktikus, mivel egy további szekrény szerepét játssza.

A tárolási mód kiválasztása

Mindenre szükségünk van:

 • a szekrényben Az ajtóknak szabadon kell nyílniuk, a fiókok üdvözlők;
 • egy lógó szekrényben. Ezzel helyet takarít meg. A nyitott polcoktól eltérően a szekrény tartalma szemmel láthatóan el van rejtve. Javasoljuk, hogy több nyitott polcot helyezzen a fürdőkádra vagy a zuhanytálca falára, sampon, gél stb. Tárolására;
 • ebben az esetben. Kombinálja a hüvelykujjak és a szekrények előnyeit. Szerencsés vagy, ha a fürdőszoba mérete lehetővé teszi, hogy telepítse.

Mi a kedvére - zuhanyzó vagy kád?

A zuhanyzószoba kiválasztása a fürdőszobában helyet takarít meg, csökkenti a vízfogyasztást és a fürdési időt. Az eljárás maga higiénikusabb.

A modern zárt kabinok további szolgáltatásokat kínálnak, például az aromaterápia használatát. Zavaró zuhany - ez nem illik a kisgyerekekhez, és nem nyújt olyan kikapcsolódást, mint a kád.

Fürdők profik:

 • a hab felhordására való képesség;
 • célszerű befogni a babákat benne;
 • Használhat gyógynövényeket és főzeteket;
 • elősegíti a jobb testtisztítást.

A fürdő hátrányai a következők:

 • szilárd mérete;
 • a fürdőzés több vizet és időt igényel.

A fürdő zuhanyzóval kombinálva a legjobb megoldást kapjuk.

További ajánlások

Fűtött padlók jelenlétében a bútoroknak lábakon kell állniuk.

A bútorokat távolítsa el a fürdőből, hogy elkerülje a folyamatos fürdés károsodását.

Ha a fürdőszoba kis méretű, a tolóajtókkal ellátott éjjeliszekrények és a fali szekrények használata segít megtakarítani a helyet.

Bútorok rendelésre

A boltokban elég nehéz megtalálni a szekrényeket, szekrényeket, polcokat és tokokat, amelyek optimálisan illeszkednek a fürdőszobába. Az ideális megoldás az egyedi bútorok. Ne felejtsd el figyelmeztetni a mesteret, hogy ez a fürdőszobai bútor.

Ezután különleges védőeszközökkel kell kezelni a nedvesség elleni védelem érdekében, és minden fémalkatrészet korróziógátló vegyülettel kell bevonni.

A bútorok megfelelő megválasztása a fürdőszobát a pihenés helyévé teszi, ami minden nap örömét nyújtja.

Nagyméretű fürdőszobai bútorok

Fürdőszoba bútorok "Gamma 105"

Bútor fürdőszobához Verona 100

Bútor fürdőszobához "Diana 105"

Fürdőszoba bútor Lira 105 wenge csonttal

Bútor a Lira 105 fehér fürdőszobájához csonttal

Fürdőszobabútor Lira 105 wenge

Bútor fürdőszobához Lira 105 fehér

Fürdőszoba bútorok Torino 105

Bútor fürdőszobához Omega 90 luxus lógó

Bútor fürdőszobához "Linda Lux 105"

Bútor fürdőhöz "Laguna 105" lóg, fehér

Bútor fürdőszobához Omega 90 luxus padló

Calypso 100 fürdőszobai bútor felfüggesztve

Fürdőszoba bútorok Adam 90

Bútor fürdőszobához "LAGUNA 105.13"

Fürdőszoba szett "Hotel 120" L

Fürdőszoba bútorok "Chester 105" fehér / arany

Bútor 110 fürdőszobához mosdóval a mosógép alatt

Bútor a fürdőszobába "Nick 120" lóg fehér

Hogyan válasszunk fürdőszoba bútorokat?

Hogyan válasszunk fürdőszoba bútorokat

A modern fürdőszobai bútorok sokféle konfigurációval és színválasztékkal rendelkeznek, ami megkönnyíti a megfelelő bútorok megvásárlását. Mi mindent meg kell fontolnod, amikor a bútorokat választod, és mely pontok a legfontosabbak a sikeres vásárláshoz - ez a cikk cikke.

A bútorok mérete és formája

Mielőtt kiválasztaná a fürdőszobai bútorokat, el kell döntenie az összméreteket és a konfigurációt. Ez a két tényező meghatározó egy kényelmes és funkcionális tér kialakítása szempontjából, és közvetlenül kapcsolódik a helyiség szabad területéhez, amelyben a telepítést tervezik.

Ezért először meg kell mérni a fürdőszobát és ki kell készíteni a bútorok elhelyezésére vonatkozó tervet. Fontos meggyőződni arról, hogy a mosogató és a WC közötti távolság legalább 70 cm, és a zuhanykabin vagy mosógép nem korlátozódik a funkcionalitásra - az ajtók nyithatók.

A bútorok teljes mérete és kialakítása döntő tényező a kényelmes és funkcionális fürdőszobának kialakításában.

Kis fürdőszobák esetén a 40 és 50 cm közötti szélességű helyek megfelelőnek tekinthetők, standard típusú helyiségekben 60 és 70 cm-es közepes paraméterek állnak rendelkezésre, és a 80-100 cm széles fülhallgatók optimálisak a kombinált vagy nagyméretű egészségügyi létesítményekben.

A meglévő készletek geometriája lehetővé teszi az eszközök kiválasztását a szabad terület optimális használatához. A legkényelmesebben a kis fürdőszobák szögletes konfigurációját veszi igénybe, amelyet jó ergonómia és tömörség jellemez.

A négyszögletes és a négyzet alakú termékek a leginkább igényeltek, és nagy kapacitással rendelkeznek, és az ovális konfigurációk alkalmazása éles sarkokat simít és sima környezetet biztosít.

A leghatékonyabb tér a szögkonfiguráció

Mit tartalmaz a fürdőszobai lakosztály?

A bútorkészlet alapfelszereltségként kínálja az optimális megoldást a kompakt fürdőszobák számára, vagy további funkcionális elemekkel rendelkezik, amelyek nagyméretű fürdőszobákhoz alkalmasak.

A fürdőszoba felszereltsége:

 • Éjjeliszekrény teljes mosdóval;
 • tükör
 • Fali szekrények;
 • Ceruzatartó;
 • Fürdőszobai képernyő és pódium extra tárolóval.

A kis fürdőszobákban tükröket és szekrényeket használtak, amelyek mosogatóval vannak felszerelve, és a moidydryrát nevezik. A racionális térfeltöltéshez a tükörfelület egy ergonómikus szekrénnyel kombinálható.

A szabad helyek jelenlétében a fejhallgatók kiegészíthetők egy funkcionális tokkal, amely nagy mennyiségű fürdő tartozékot biztosít a lenyűgöző magasság és a polcok számának köszönhetően.

Függesztett és kültéri bútorok

A rögzítés módjától függően felfüggesztett és padló készletek és bútorelemek vannak. A lógó típusú készletek előnyei közé tartozik az elhelyezés tömörsége, ami különösen fontos a kis fürdőszobákban, valamint a magas esztétika és a kommunikációs elemek elrejtésének módja. Emellett a felfüggesztett termékek higiénikusabbak a padló nyitott felületének köszönhetően, és lehetővé teszik a víz bejutása esetén a gyors tisztítást. A csuklópántok felszerelése azonban több időt igényel, és különleges rögzítő elemek jelenlétét.

A fürdőszobai tervezés jelentősen javult a lógó típusú bútorok használata miatt.

A felfüggesztett bútoroktól eltérően a kültéri bútorok gyors telepítést biztosítanak, és megkülönböztetik a fokozott mobilitást, ami kívánság szerint lehetővé teszi a szoba környékének megváltoztatását és a bútorok egyszerű mozgatását. De a telepítés során nem szabad megfeledkezni arról, hogy a hátsó fal nem helyezkedhet el a falhoz, és az éjjeliszekrényhez egyáltalán nincs szükség ahhoz, hogy szabadon hozzáférhessenek a mosogató és a csaptelep csövekhez és rugalmas béléscsatlakozóihoz.

Használt anyagok

A belső tér új elemének kiválasztásakor figyelembe kell venni az állandó páratartalmat és a hőmérséklet változásokat is, amelyek szerves társak a fürdő gyakori használatával. Ez a tényező különösen fontos, ha olyan természetes fából készült termékeket szeretne vásárolni, amelyek nem kezeltek különleges védelemmel. A kis fürdőszobák jó szellőzésének hiányában az ilyen bútorok gyorsan elveszítik esztétikájukat és dagadják. Ezért alaposan ajánlott laminált forgácslapot vagy MDF-et használni, amelyet nagy nedvességállóság jellemez, és nem változtatja meg tulajdonságait éles hőmérsékletváltozás során.

A vízálló anyagok egyik legnépszerűbb lehetősége műanyag, amely sokféle formát támogat, és költséghatékonyság jellemzi. Ez az anyag könnyen mosható és tisztítható, és speciális eszközök segítségével nem igényel gondot. A műanyag jelentős előnyei közé tartozik a színek széles választéka, vonzó megjelenés és alacsony költség. Ugyanakkor a műanyag szerkezetek könnyen karcolódnak, gyorsan elveszítik vonzerejüket és alacsony erőt képviselnek.

Fürdőszoba tükör

A praktikusság kérdése a tükörfelületeken is fontos, így a kiváló minőségű fejhallgatók ezüst amalgám tükörrel vannak kiegészítve, és nedvességnek kitett speciális ködképződést biztosítanak. Ha a tükör fából készült, akkor nedvességálló impregnálást is kell biztosítania, hogy elkerülje a deformálódást és a duzzadást víz befecskendezése esetén.

Shell kiválasztása

A mosdókagyló a fürdőszobai bútorok egyik alapvető eleme, és a munkafelületen vagy a munkafelületen helyezkedik el. A kiváló minőségű mosogatók ütésálló szaniterek alapján készülnek, és négyszögletes, négyzet alakú, ovális vagy szögletes kialakításúak lehetnek, amelyek a fejhallgató általános stílusával kombinálhatók. A mosogató kiválasztásakor gondosan mérlegelje a terméket zsetonok vagy karcolások jelenlétére, valamint ellenőrizze annak integritását a felület megérintésével.

A fürdőszobai berendezések funkcionális jellemzői

A lágy világítás jelenléte bútorfoltok vagy kis lámpák formájában, a tükörszövet körül helyezkedik el, növeli a kényelmet, lehetővé teszi, hogy kedvező ékezeteket helyezzen a belső térbe, és pihentető környezetet biztosítson a környezetnek.

Sikeresen választani bútorokat egy fürdőszoba egy nagy területen nem nehéz, hiszen ebben az esetben, akkor előnyben részesítik a készleteket különböző típusú polcok felszerelt csuklós ajtók. Ha nincs ennyi szabad hely, akkor figyelmet kell fordítani a kompakt, fiókokkal vagy tolóajtókkal ellátott modellekre.

A függesztett szekrények vagy nyitott polcok különálló szelvényekre való feloldásának lehetősége segít megoldani a háztartási tárgyak és fürdőkád kis fürdőszobákban történő tárolásának kérdését. Ebben az esetben ne felejtsd el a mosdó mögötti gyakran szabad helyet. És ha a szoba területe lehetővé teszi, akkor egy különálló tok, amely segít nagy mennyiségű tárgyakat kényelmesen elhelyezni, beleértve egy nagy mosodai kosarat is, nyerő megoldássá válik a háztartási kellékek beszerzéséhez.

A lábmagasság beállítási funkcióval rendelkező lábak biztosítják a szekrény és a ceruza esetében a legstabilabb elhelyezést, még akkor is, ha a padló jelentősen egyenetlen.

A formatervezési stílusok fajtái

A fürdőszobai bútorok sikeres kiválasztásához figyelmet kell fordítani a színteljesítmény kiválasztására és a formatervezésnek való megfelelésre. A legjobb megoldás akkor tekinthető, ha a fülhallgató megfelel a fürdőszoba és a lakás általános stílusának, amely harmonikusan illeszkedik a meglévő stilisztikai koncepcióba.

A korlátok, polcok és szekrények széles választéka magában foglalja mind a klasszikus keretben készült univerzális termékeket, mind a rendkívülieket, amelyek a népszerű trendek fényes jellegzetességeit mutatják, mint a modern, hi-tech vagy a retro. Ez lehetővé teszi, hogy felismerje a modern tervezők érdekes ötleteit, és elegáns és elegáns modelljévé alakítsa fürdőszobáját.

Bútorkészletek bármilyen beltér számára választhatók a színárnyalatok széles skálája miatt.

Színes oldat

A rendelkezésre álló színárnyalatok széles skálájának köszönhetően a bútorkészletek kínálata lehetővé teszi, hogy szinte minden belső térre harmonikus készletet válasszon. A fehér választás segít a vizuálisan bővíteni a szobát, és a sötét hangok túlsúlyát - az egyes tárgyakra összpontosítani.

A hófehér és a pasztell színek alkalmasak a visszatartott klasszikusok rajongói számára, az ökotívumok kedvelői zöld színt vagy fa bevonatot tudnak felvenni, és a fényes ékezetek támogatói, a lédús vörös, kék és sárga árnyalatok kerülnek felajánlásra. A divatirányzatok közül a különböző színek kombinációja, valamint az eredeti nyomatok és stilisztikai alkalmazások alkalmazása.

Felújítás és kiegészítők

A krómnal bevont fémszerelvények használata nemcsak a légkört ünneplő, hanem jó kopásállóság jellemzi. A krómozott fémektől eltérően az arany vagy króm műanyag fogantyúk sokkal rövidebb élettartamot kínálnak. A szerelvényeket és a fémrögzítőket korróziógátló anyaggal kell kezelni a rozsda megakadályozása érdekében.

Reméljük, hogy ezek az ajánlások segítenek abban, hogy a legjobb bútorok közül választhasson, amely nem csak a fürdőszobát díszíti, hanem egy megbízható funkcionális asszisztens az egész család számára.

Bútor a fürdőszobához - 80 fotó hasznos kiegészítés

Az eredeti kialakítás a fürdőszobában nem csak a vízvezeték megválasztására korlátozódik. Hogyan válasszuk ki a bútorokat a fürdőszobában vegyük figyelembe részletesen.

A higiéniai helyiségnek a lehető legkényelmesebbnek kell lennie, és a dekoráció elősegíti a pihenést és a teljes kikapcsolódást fürdőzéskor.

Kényelmes követelmények a bútorok, amelyek a fürdőszobában lesznek: nedvességállóság, funkcionalitás, könnyű tisztítás. Ezt követően stílusról beszélhet.

anyagok

A klasszikus fürdőszobai bútorok fából készültek, leggyakrabban a juhar, nyír vagy hamut vízzel szemben ellenálló szerekkel kell kezelni. Ideális bútorok rendelésre egyedi mérésekkel.

Fürdőszobai fémbútor - a tökéletes belső a minimalizmusra vagy a csúcstechnológiára. A kovácsolt polcok (nedvességgel is kezelve) gyönyörűek a Provence vagy az ország stílusában.

Az üvegbútorok súlytalanok és vizuálisan feloldódnak a falak mentén, szervesen illeszkednek bármilyen formatervhez. Az üveg törékenysége éppen úgy tűnik, hogy edzett üveg az erejéért. A vízkőképződést speciális eszközökkel kell eltávolítani. A szekrények jobb választani a matt üvegből.

A műanyagból készült bútorok a leginkább praktikusak, megfizethetőek és könnyen tisztíthatók, de alacsonyabbak a faanyagok esztétikájánál.

MDF vagy forgácslapból készült bútorok gyönyörűek, de az ár drágább. Kevésbé praktikus, ha vízzáró réseket hoz létre, meg kell vizsgálni a tömítőanyagot.

Gyakrabban fehér bútorokat választanak a fürdőszobában, de bármilyen színt vásárolhat vagy rendelhet.

Hogyan válasszunk ki egy mosogatót?

Van egy mosdó nélküli talapzaton, amelyet konzollal rögzítenek a konzolokkal. Egy másik típus a "Tulip", ahol a mosogató "a lábra" van szerelve:

 • nagy - 75-125 cm hosszú (mélység 48-60 cm);
 • közepes - 55-75 cm (mélység 35-48 cm);
 • kicsi - 40-55 cm (mélység 12-35 cm).

A mosogató magassága fontos, a zárójelekkel a legjobb választás mindenkinek (gyerekektől magas férfiakig).

Tipp A mosogatóban lévő víz felhalmozódásának elkerülése érdekében kis szögben kell felszerelnie.

Beépített mosdó egy szekrénnyel - beépített bútorok a fürdőszobába. Van egy bizonyos magasság, de nagyon praktikus, gazdaságos és kényelmes lehetőség.

További fürdőszobai bútorok

A szekrények kényelmesek a fürdőszobában háztartási vegyszerek vagy törölközők tárolásához, de a fiókok szabad bővítésére van szükség.

A függő szekrények a leginkább a szem szintjén helyezkednek el. Tökéletesen elrejtik a higiéniai termékeket, de jobb, ha nem túl széles választékot választanak.

Lecserélheti a nyitott polcokat, de a tartalom látható lesz.

További információk itt:

Könnyebb elhelyezni a polcokat a fürdőszobában vagy a zuhanyzó sarokban, így nem kell messze eljutnia a samponig. A víz és a hab csöpög a padlóra, könnyen leeshet.

Az esetek magasak, ezért a legmegfelelőbbek a különféle dolgok tárolásához. Minimális helyet elfoglalva kompakt és gyönyörű, bármilyen stílusban. De szükségük van egy olyan helyre, ami nem lehet.

Mit válasszon: fürdő vagy kabin?

Vizsgáljuk meg a fürdő előnyeit:

 • kényelmesen feküdnek a hab felhőjében;
 • kényelmes napi úszás gyerekeknek;
 • gyógyítási eljárások lehetősége;
 • jobban eltávolítja a piszkot a szervezetből.

Vannak hátrányai:

nagy területet foglal el;

 • több időt töltenek úszni;
 • a vízfogyasztás többszörös, mint a zuhany.

További információk itt:

Zuhanykabin

Vegye figyelembe előnyeit:

 • kisebb területet foglal el;
 • megtakarítja a vízfogyasztást;
 • folyékony víz miatt higiénikus fürdők;
 • az úszás gyorsabb;
 • A fülkék további funkciói (rádió, gőzfejlesztő és aromaterápia).

Minuses zuhanyzó:

 • csak állni lehet, nehéz lazítani;
 • kényelmetlen a babafürdők számára.

Ha a hely lehetővé teszi, egy alternatíva lenne egy fürdőkád és egy zuhanytálca összekapcsolása.

Bútor elrendezés

Ha fűtött padlót használ a fürdőszobában, akkor jobb, ha magas belmagasságú bútorokat választanak.

Bármely bútort a fürdőtől távolabb helyezik el, így kevésbé érintkezik a vízzel.

További információk itt:

Egy kis méretű fürdőszobában kényelmesebb a tolóajtókkal ellátott éjjeliszekrényt elhelyezni, és kényelmes szekrényeket elhelyezni a falakon.

Bútor rendelésre

A szobák elrendezése eltérő lehet, néha szabálytalan alakú, így néha jobb egyedi bútorok megrendelése.

A professzionális kézművesek a bútorokat saját méretük szerint készítik, de kötelező a víztaszító szerekkel való impregnálás és fémszerkezetek - korrózióvédelem.

A bútorok legfontosabb előnyei a megrendelésre - figyelembe veszik az összes sarkot (vetületek), a bútorok mélységét és magasságát.

A szakképzett tervezők bármilyen fürdőszobában bútorokat készítenek.

A legjobb kész munka a fotó - fürdőszoba bútorok.