Legfontosabb > Tervezés

A fürdőszobába és a WC-ben található egészségügyi csatornák méretei és jellemzői

Miért van szükségünk a fürdőszobába és a WC-re vonatkozó ellenőrző nyílásokhoz? Ezeknek a szobáknak a rendezése lehetetlen a kommunikáció összefogása nélkül. Természetesen a fürdő és a WC egyéni használatra alkalmas helyek, azonban a kitett csövek és a lógó huzalok "vágják" a szemet, és jelentősen elrontják a belső térben. Ezért az egész egészségügyi szemceruza általában a burkolat anyaga alatt rejlik. Lehetetlen teljesen megakadályozni a kommunikációhoz való hozzáférést: rendszeres méréseket kell leolvasni és karbantartani. Ez a lehetőség a fürdőszobába és a WC-be szaniter nyílásokat biztosít, amelyek mérete akadálytalanul hozzáfér a csövekhez és a mérőkhöz. Valójában ezek olyan dekoratív ajtók, amelyek nem tűnnek el a fürdő általános belsejéből. Ezeknek az elemeknek a méretei szabványosak, csak a változatok különböznek egymástól. Részletesen elemezzük ezeknek az egészségügyi termékeknek az összes jellemzőjét.

faj

A vécékhez és a fürdőkádakhoz tartozó nyílások négy változatban kerülnek bemutatásra a piacon. A legfontosabb különbségek a külső ajtónyitás módja. Részletesen vegye figyelembe az egyes kategóriákat.

 • Swing. Ez nagyon praktikus, és ezért közös tervezés. Az ilyen vízvezeték nyílások egymástól függetlenül telepíthetők, szakemberek vonzása nélkül. A termék csuklós ajtó, amelyet tapadókoronggal rögzítenek, vagy egy reteszelő fogantyúval, forgó mechanizmussal. Kerámia burkolólapok és műanyag panelek díszítésére alkalmas.
 • Csúszott. Zárt terekbe történő beszerelésre használható, ahol nem használható nyílóajtók használata. Ha megnyomja, a nyílás előre és oldalra nyúlik. Mágneses rögzítő rögzítő mechanizmust használ. Az ilyen revíziós nyílás megnyitásához speciális szívókorongokat kell használni (mellékelve). Alkalmas minden típusú csempe- vagy fürdőszobai mozaikvéghez.
 • Nyomás. Ez egy szanitáris láthatatlanná tevő nyílás, amely a külső panel megnyomásával nyílik meg. A kialakítás rugós mechanizmust használ, amely megnyomásakor kinyitja az ajtót. Organikusan néz ki minden lehetőséget a fürdőszoba befejezésére.
 • Összecsukható. Itt, amikor rákattintasz az ajtóra, 45 fokos szögben fekszik, karban láncon láncolt. Ez általában elegendő ahhoz, hogy rutinszerűen ellenőrizze a kommunikációt vagy írja le a mérőórák számát. Ha teljes javításra van szükség például a javítások során, akkor a karabélyok elakadnak, és a kaput oldalra visszahúzza.

Telepítési módszerek

A fürdőszobába és a WC-hez tartozó nyílások padló-, mennyezet- és falszerelési módszer szerint vannak besorolva. A termékek alapkövetelményei attól függenek. Például a tetőablakok általában könnyű műanyagból vagy alumíniumötvözetből készülnek, így megakadályozzák az önkényes nyitást saját súlya alatt. Az ilyen modelleket gyakorlatilag nem használják lakóépületekben, kereskedelmi épületek és ipari vállalatok fürdőszobájával vannak felszerelve.

A padlószerkezeteknél a keret és a külső ajtó szilárdsága kötelező. A gyártás során általában olyan acélt használnak, amely ellenáll a nagy terhelésnek. A modellek a legmegfelelőbbek a vidéki házak és víkendházak számára, és a telepített kommunikációval megnyitják az alagsorba jutást.

Lakóépületekben gyakran fali nyílások vannak, alumíniumból, fémből vagy műanyagból. Az ilyen modellek egyszerűen telepíthetők és praktikusak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az ilyen nyílások teljesen összefonódhatnak a fürdőkád vagy WC kialakításával, vagy fordítva hangsúlyozzák jelenlétüket. Az első esetben az ajtó befejeződött egy olyan anyaggal, mint a teljes belső kialakítás, a második - a hangsúly a kontrasztra. Például, ha a fürdőszobát fehér csempével díszítik, a nyílás fekete.

méretek

A vízvezeték nyílások négyzet vagy téglalap alakúak. A méretek általában szabványosak és nem függenek a tervezési tulajdonságoktól és a teljesítménymérettől.

A tipikus méretek így néznek ki:

 • 100x100 mm.
 • 150x150 mm.
 • 150x200 mm.
 • 200x200 mm.
 • 200x250 mm.
 • 200x300 mm.
 • 250x300 mm.
 • 250x400 mm.
 • 300x300 mm.
 • 300x400 mm.
 • 400x500 mm.
 • 400x600 mm.

A leszállómélység minden termék esetében 35 milliméter.

Figyelembe véve, hogy az adott méretek nem felelnek meg a szükséges követelményeknek, egyes vállalatok egyedi méretekben gyártanak egészségügyi nyílást. Például egy nagy kommunikációs hub elrendezésére, ahol a javítási és karbantartási munkát két szakember végzi. A gyártási idő 3-6 nap, az ilyen termékek költsége jelentősen eltér a tipikus modellektől.

felszerelés

Telepítse a fürdőszoba és a WC-vel ellátott vízvezetékajtókat. Elég, hogy egy kis erőfeszítést megteszünk és pontosan kövessük a gyártó utasításait. Hozzáadunk egy hozzávetőleges telepítési tervet, amely több szakaszra oszlik.

 1. Előkészítő munka. Kezdje a felszerelés szivattyúval. Ez általában a számlálók telepítésének helyén történik. Ezen a szekrényen keretet kell elhelyezni egy díszítő nyílás felszereléséhez. Ha a doboz alapja gipszkarton, akkor a keret csavarokkal van a dobozhoz rögzítve. Abban az esetben, ha a szekrény tégla vagy beton résszel van felszerelve, a keret tüskés körmökkel van rögzítve, a keret és a fal közötti hézagokat rögzítő habtal együtt távolítják el. Kérjük, vegye figyelembe, hogy habarcs használatakor az ajtót 24 órán keresztül leválasztják a keretből, ez pontosan az, ami a tömítőanyag tömítéséhez szükséges. Ezután a sraffozás helyén van elhelyezve, a zárószerkezet és a zsanérok hibaelhárítása történik.
 2. Szembe kell néznie. A burkolatokkal párhuzamosan végzett egészségügyi betétek befejezése. Figyelembe kell vennie az ajtó és a csempe méretének arányát. Általában több csempét használnak, vagy a nyílást egy díszítőelem zárja le. Annak érdekében, hogy az ajtó megbízhatóan tapadjon a burkolólapra, először fel kell készülni a felületre. Ragasztáshoz a csempe használjon folyékony szöget. A kiváló minőségű rögzítő ragasztók a ragasztott felületek 50% -ára vonatkoznak. A ragasztó nem tölti ki a keretet és az ajtót. A bélés után több óráig tart a ragasztó megszilárdulása, majd a következő munkafolyamatba léphet.
 3. Befejező. Más falakkal ellentétben a vízvezeték nyílások nem dörzsölnek. Az ajtó szélei szaniter szalaggal tapadtak, kis rés maradt. A szabad helyet szilikon tömítőanyaggal tölti ki, ugyanakkor az alkalmazott réteget is kiegyenlíti. Ezután a ragasztószalagot eltávolítjuk, és a tömítőanyagot két napig hagyjuk teljesen megszáradni. Ezután egy vágás történik a kerület mentén egy építő késsel.

Hasznos tippek

A fürdőszoba elrendezése - elég nehéz és gondos munka. Ezért a fürdőszobához és a WC-hez megfelelően kell felszerelni a szaniterek nyílását, hogy ne tegye vissza az ajtót, és megtörje a helyiség bélését. Javasoljuk, hogy fordítson figyelmet a következő árnyalatokra:

 • A termék kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a nyílások vízszintes és függőleges tájolásúak. Ezért vásárlás előtt meg kell tennie a megfelelő méréseket.
 • A telepítés során győződjön meg róla, hogy egy szintet használ.
 • Tekintettel arra, hogy a fürdőszobában és a WC-ben lévő nyílások méretei eltérőek, a kicsi szerkezetek összeszerelhetők, és a teljes méretek általában szétszerelhetők a részegységekbe.
 • Kerámia burkolatokkal történő befejezése esetén a bélés közvetlenül az ajtó alá kerül, az utolsó sorban az utolsó sor marad. Ez a trükk segít elkerülni a torzulásokat és a dekor minden elemét a mérethez igazítani.

Ezek az egyszerű tippek segítenek abban, hogy a fürdőszobában vagy a WC-ben lévő nyílás kevésbé észrevehető legyen, anélkül, hogy megzavarná a fürdő teljes belsejét.

Egészségügyi nyílások ellenőrzése a fürdőszobában és a WC-ben: típusok, elhelyezés szabályai, beépítési jellemzők

Az apartmanok és magánházak kommunikációjának telepítéséhez két módszert kell használni: nyitott és zárt. A nyílt módszerrel minden cső és eszköz látható, míg zárt állapotban hamis falak, válaszfalak vagy csatornák maszkolják őket.

A berendezéshez való hozzáférés biztosítása érdekében a fürdőszobába és a WC-hez egészségügyi betéteket használnak: az eszközök méretei általában a rejtett csővezetékek méretétől és a karbantartott készülékek számától függenek.

A fürdőszobában lévő ellenőrző nyílások kijelölése

A modern fürdőszobák és a WC-k megkülönböztető jegyei egy átgondolt dizájn, amelynek eredményeképpen a dekoráció esztétikai oldala előtérbe kerül. A víztisztítás kényelmes elhelyezését vagy a WC használatának megkönnyítését szolgáló technikai eszközök vékony műanyag vagy gipszkartonszerkezetek mögött vannak elrejtve.

A csövek tartós karbantartása nem szükséges, de rendszeres időközönként szelepeket kell használni. Például, ha le kell vágni a víz áramlását a konyhába a keverő cseréjéhez kapcsolódóan, ki kell kapcsolnia egy csapot.

Ha a fürdőszoba teljesen műanyaggal vagy csempeburkolattal van ellátva, akkor több nyílásra van szükség. Tételezzük fel, hogy az egyik csomópont, amelyhez állandó hozzáférés szükséges, a fürdő vízszigetelésének helye. Ha a védőszemüveget süketné tesszük, akkor azt minden esetben le kell bontani, amikor a csőben eltömődnek, vagy szivárgás következik be a szifon részeiben.

Megállapítható, hogy a rendszeres vizsgálatot igénylő bármely alkatrésznek és eszköznek szabadon hozzáférhetőnek kell lennie. És a burkolólapok vagy műanyag burkolatok teljes burkolásánál ez csak technikai nyílásokkal érhető el.

Mi szükséges a hozzáféréshez?

Az egyszerűbb javítás érdekében a csővezeték, amely vízhez juttatja a lakást vagy a házat, kényelmes szolgáltatási területekre oszlik. Ha szükséges, minden különálló szelet egy szeleppel vagy egy, a csőre szerelt golyós szeleppel van elvágva. Ha van ilyen lehetőség, a legtöbb szelep egy helyen van felszerelve.

Ha minden jelentős lezáró, szabályzó és víztartó eszköz hamis fal mögé van maszkolva, de egy helyen koncentrálódnak, akkor sokkal könnyebb a kikötőt építeni, hogy hozzáférjenek hozzájuk. Az ajtó különböző méretű lesz, de ez nem károsíthatja a válaszfal elváltozását vagy működését.

A modern apartmanok úgynevezett blokkokkal vagy bemeneti csomópontokkal rendelkeznek. A gömbcsapokon kívül a szabványos szerelvény tartalmaz egy víztisztító szűrőt, két mérőberendezést és egy nyomáscsökkentőt. A szűrőt gyakran a bypasson helyezték el, hogy víz ellenirányú vízáramlást tudjon biztosítani. Minden eszköz fel van szerelve gömbcsapokkal a javítás vagy csere miatt.

A kombinált fürdőszobában vagy WC-ben van egy szennyvízcsatorna. Ezzel párhuzamosan a központosított hidegvíz- és melegvíz-rendszerek csövei benne vannak. Ha a függőlegesen elhelyezett autópályákkal ellátott sarkot egy doboz zárja, akkor a süllyesztett nyílást is felszerelik - az ütközőkkel szemben. Amint láthatja, számos lehetőség van az ellenőrző kapu elhelyezésére a fürdőszobában, valamint a WC-ben.

A szaniterek típusai

Sok oka van annak, hogy a fürdõszobákat ellenõrzõ nyílásokkal látják el, de még több ilyen nyílást. Vannak gyárilag gyártott, általános és szilárd, rozsdamentes acélból vagy műanyagból készült modellek. Ezek ellentétesek a házilag beszerzett, rögtönzött építőanyagból készült anyagokkal és a boltban vásárolt kötőelemekkel. Csoportokba osztáskor a modellek különböző oldalát használják.

Osztályozás # 1: megnyitással

A vízvezeték nyílás egy ajtó, amely nyitható, félretenni, hátrafelé mozogni vagy a nyomásra reagálni.

A függesztett ajtók hagyományos jellegűek, jellemző a legtöbb bejárati ajtó, bútorajtók és ablakkeretek esetében. Az egyik oldalon csuklósak, könnyen nyithatók és hosszú ideig tartanak egy egyszerű eszköznek köszönhetően. A nyílás kinyitásához húzza meg a fogantyút, amely normális lehet vagy zárral vagy zárral ellátva.

A csúszó modellek hasonlítanak a szokványos lengéshez, de összetettebbek a hurkok. A rögzítő három összekötő elemből áll, amelyek lehetővé teszik, hogy a kaput két lépésben oldalra mozdítsuk elő: először tolja maga felé (1,5-2 cm), majd gondosan húzza oldalra.

A hajtogató nyílások egy egyszerű elv szerint vannak elrendezve: egyik oldalon van rögzítőelem, másrészt egy tartószerkezet. Amikor a retesz kinyílik, az ajtó egyszerűen előre hajlik, a függőleges helyzetből vízszintes helyzetbe mozog.

A push modelleket "láthatatlannak" nevezik. Nehéz észrevenni őket, mivel a nyílás felé néző anyag gyakran egybeesik a falak általános dekorációjával. Ahhoz, hogy hozzáférhessen az egészségügyi szekrényhez, kissé nyomja meg a panelt, majd halad előre. Ezután különféle módok nyílnak meg nyitásra - pl. Szántás vagy mozgás egy irányban.

A nyílás megnyitásával történő kiválasztásánál meg kell vizsgálni a telepítési helyet, és el kell dönteni, hogy melyik telepítési modell ajánlott, ami nehézséget okozhat az eszközök vagy alkatrészek karbantartásának folyamatában.

2. osztályozás: anyag szerint

A gyári modelleket két nagy csoportra lehet osztani. Az első olyan rozsdamentes acélból készült fémszerkezetekből áll, amelyek kiváló minőségű kötőelemekkel vannak felszerelve. Szilárd keretek, ajtóval, amely bármelyik fenti módon nyitható. A legtöbb javaslat a "csempe alatt" van kialakítva, de az ajtókat bármely anyaggal díszíthetjük.

A második csoport műanyag nyílásokat tartalmaz. Kevésbé megbízhatóak, különböznek a kis súlytól és a könnyű telepítéstől. A műanyag termékek ára sokkal alacsonyabb. Ha egy megbízható acél nyílás ára 3,5-4,5 ezer rubel, a műanyag egyenérték átlagára 200-350 rubel.

A gyári opcióktól eltérően a rögtönzött nyílások nem fémből készültek, bár a keret gyártásakor gyakran fémprofilot használnak. A fedélzet panelén válasszon egy olcsó, de tartós anyagot: gipszkarton, műanyag, fa. Kényelmes ragasztani a gipszkarton lapokat, ha a mester feladata egy láthatatlan akna létrehozása.

Egy adott anyag kiválasztásakor helyesen meg kell vizsgálni a tartósságát és a vízállóságát. Ha a szokásos, nem nedvességálló gipszkartonra vágyik, akkor gyorsan elveszíti tulajdonságait, elkezd duzzadni és összeomlani. Hasonló eljárás fordul elő kezeletlen fa esetén, amely idővel deformálódik a felesleges nedvességből és a hőmérséklet változásából.

3. osztályozás: álruhában

Ezt a csoportos csoportba való besorolást feltételes osztályozásnak nevezhetjük, mivel nincs egyértelmû különbség a két nyílástípus között: egyesek észrevehetõek, a második pedig "láthatatlan".

Az első csoportba olyan struktúrák tartoznak, amelyek kiemelkednek a környező bélésből. Például fehér műanyag nyílások, amelyek színének és anyagának köszönhetően észrevehetők. Ha ilyen takarót helyez el a mosdó mögött, akkor azonnal elkapja a szemet, azonban az általános képet nem károsítja, mivel a színes szaniter felszerelésekkel kombinálódik.

A láthatatlanok vizuálisan rejtett szerkezetek. Vannak álruhák, mivel ugyanazt a kerámia burkolatot használják a falak és az aknafedél burkolata miatt. A csempeelemekhez és a csempecsatlakozásokhoz illesztett keret méretének köszönhetően a sraffozási sík a fal díszítésével egyesül. Ennek eredményeként nehezen meg lehet állapítani, hogy egy ismeretlen személy hol határozza meg a technikai nyitás helyét.

A "láthatatlan" előnye az ütközéses fedél teljes összeolvasztása a falhoz, így a fal díszítése szilárd, érintetlen marad.

4. osztályozás: telepítéssel

Úgy tűnik, hogy a WC-ben vagy a fürdőszobában minden egészségügyi betét a falba van szerelve. Ez egy gyakori hely, de a mennyezet és a padló nézete is van.

Mennyezeti nyílások szükségesek a felfüggesztett szerkezetek fölötti kommunikáció fenntartásához. Az ilyen módosításokat pontosabban az ellenőrzésnek nevezik, a vízvezeték helyett, mivel hozzáférést biztosítanak a szellőzővezetékekhez és az elektromos vezetékekhez.

A padlón lévő lyukak vezetnek a csatornahálózatokhoz vagy a vízellátáshoz, ami a végső bevonat szintje alatt van. A kommunikáció ilyen jellegű elrendezése nem jellemző a tipikus vezetékeknél, de előfordulhat, ha a padló felemelkedik vagy vastag szigetelést generál (például magánházakban vagy a lakóház első szintjén).

A padlóba vagy a padlókba szerelt nyílások vezetnek a csövekhez, körökhöz, létrákhoz - azaz olyan szerkezetekhez, amelyek karbantartást igényelnek és nem zárhatók le. Vannak olyan esetek, amikor egy csővezeték megszakadásához az egyes elemek csomópontjához való hozzáféréshez nemcsak a fedőréteg eltávolítására volt szükség, hanem a csatlakozó kalapálásához is.

Ezenkívül a technika tekinthető sraffozásnak is, amelyet a padló védődobozai és a képernyő alatt helyeznek el, amely a fürdőszoba alatt található.

Hatch telepítési utasítások

A telepítés és a szerszámok megválasztásának árnyalata teljesen függ a nyílás típusától és a válaszfal anyagától. Tekintsünk két lehetőséget a sraffozás - a gyári modell és a házi készítésű könyvvizsgálat tervezésére - a fürdőkád alatt.

A fémmodell felszerelése "a csempe alatt"

A csempékkel bélelt rejtett nyílás felszereléséhez szükség van egy kalapácsfúróra, egy csavarhúzóra, egy folyékony körmös pisztolyra, egy spatulára, egy csavarhúzó készletre, egy markerre és egy mérőszalagra a jelöléshez, egy tisztító szivacshoz.

A fémkerettel ellátott gyári modelleket egy gipszkarton falakba kell szerelni, amely kerámia burkolattal való szembenézésre készült. Annak érdekében, hogy a panelek ellenálljanak a további terhelésnek, a beágyazásokat a fémprofilból a nyílás peremén kell elvégezni.

A fürdőszobához és a WC-hez tartozó egészségügyi betétek jellemzői és méretei

A vízvezetéknyílást az ajtónak nevezik, amely lezárja a falon lévő lyukat a fürdőszobában vagy a fürdőszobában. A lyukban minden szaniter berendezés, amely általában a mögött rejtőzik - egy cső, egy fűtőberendezés és vízmérők. Más szavakkal, az eszközök nem vonzóak, de állandó és gyors hozzáférést igényelnek.

Kiválasztási kritériumok

A fürdőszobai vagy fürdőszobai belső kialakítások eredetileg a teljes vízellátó rendszer maszkolására lettek tervezve. Ez a helyiség pontosabb és funkcionálisabb megjelenést kölcsönöz. A vízvezeték nyílás egyike az elemeknek, tökéletesen megbirkózva ezzel a feladattal.

Számos kritérium létezik, amikor vásárláskor a következőket kell összpontosítania:

 • nedvességállóság;
 • az anyag gyártása során;
 • tartósság;
 • ütésállóság és kopásállóság;
 • a termék későbbi befejezése;
 • méretek;
 • megnyitása.

Ezenkívül körültekintő lenne annak feltárása, hogy a megszerzett nyílás hajlamos-e a festésre és a gittelésre. Elõre eldöntöd, hogy fontos-e, hogy eltakarja a sraffozást dekoratív fedél alatt, vagy hagyja eredeti formájában.

A vízvezetéknyílás különböző jellemzők szerint osztályozható. Például a telepítési helyszínen - a fürdőszobában vagy a fürdőszobában. A nyílás a padlóba telepíthető, ha van padlófűtés. De leggyakrabban az egészségügyi betét felszereléséhez a mennyezet felületét vagy falát használják.

A különbség a kastélycsuklókban, a nyílás megnyitásának módjában és a termék előállításához felhasznált anyagokban rejlik. Vegye figyelembe a leggyakrabban használt lakóterületeken az egészségügyi betétek típusát.

- Nyomógomb

Ennek létrehozásához használja a push rendszert. A nyílás a termék külső részének könnyű megnyomásával történik. Az ajtókat különböző változatokban lehet bemutatni: összecsukható, csúsztatható, egy vagy két irányban nyitott. A push rendszer használatával kapcsolatban ez a modell nem rendelkezik tollal vagy tapadókamrával.

Az ajtót bármely építőanyaggal, sőt burkolólapokkal is lehet bélelni.

A nyomásmodell számos előnnyel rendelkezik, ellentétben az ellenségeivel:

 • könnyű kezelhetőség;
 • szilárdság;
 • gyors és egyszerű telepítés;
 • bármilyen dekoráció lehetősége.

Érdemes megemlíteni, hogy ez a modell két lépésben nyílik meg. Az első - amikor a modell megnyomása oldalra tolódik, a második - nyitott állapotban az ajtót oldalirányban lehet mozgatni. A nyomásmodell mind a fürdőszobában, mind a mosdóban alkalmazható. Leggyakrabban a WC mellett helyezkedik el, ami szemmel láthatóvá teszi.

- hinta

A design egyszerűségének köszönhetően ez a lehetőség vált a legnépszerűbbnek az egészségügyi betétek között. A készülék rendkívül egyszerű. Az ajtó a kerethez van csatlakoztatva, két csuklópánttal.

Az ajtó spontán nyitása kizárt a görgős ékzár miatt. Kerámia burkolólapokkal ellátva, a nyitott állapotban lévő termék az alaphoz illeszkedik. A szárny rögzített tapadókorongján vagy fogantyúján.

Ennek a modellnek a pozitív jellemzői közé tartozik a könnyű üzemeltetés és telepítés, a termék elhelyezése a falon és a padló felületén, ésszerű áron. Ez a modell független beszerzést igényel szakértők meghívása nélkül.

- összecsukható

Ez a termék olyan nehezen hozzáférhető helyekre vonatkozik, ahol nehezen lehet ajtókat nyitni vagy áthelyezni. A sajtolás lehetővé teszi, hogy az ajtót ötven fokos szögben nyissa ki. Az ajtó viszont lánccal és karabinerrel van ellátva. Ez a modell alkalmas a kommunikációs rendszerek és a vízmérők nyomon követésének ellenőrzésére. Ha teljes hozzáférést igényel a kommunikációs rendszerhez, akkor a vízvezeték nyílás teljesen eltávolítható.

Ennek a modellnek a fő pozitív jellemzője a megközelíthető területek telepítésének lehetősége. Ugyanez a tény egy jelentős hiba ebben a fajban. Az a tény, hogy a sraffozás minden egyes megnyitása után be kell állítani helyzetét.

- csúszó

Ez a modell kis helyiségekben alkalmazható, ahol kizárják a csuklós ajtók befogadásának lehetőségét. Ez a modell mágneses rögzítő rögzítő rendszerrel van felszerelve. A higiéniai csúszó nyílás megnyitásához a modell speciális tapadókoronggal vagy nyomástartó eszközzel van felszerelve.

A mágneses rendszeren alapuló vízvezetéknyílások számos előnnyel rendelkeznek: a kommunikációs rendszerhez való hozzáférés érdekében nagy mennyiségű helyet nem szükséges a sraffozás körül a csuklós ajtó jelentéktelen súlya miatt minimális terhelést kapni.

A hiányosságok közül megemlíthetjük a nehéz telepítést, a padlófelületre való telepítés és a magas árképzést. Ez a modell jól alkalmazkodik. A mosdó mögött, a mosdó mögött helyezkedik el.

- redőnyök

A swing modell mellett a lakóépületekben is széles körben alkalmazhatóak. Leggyakrabban ez a lehetőség a mosdó fölötti fürdőszobában található. Ez egy komplex kialakítású szerkezet, amely speciálisan biztosított tengelyeken van feltekercselve. Rendkívül kényelmes a termék működésében, a kommunikációs rendszer álruhájával bánik.

A modell gyártói széles skálájú választékot kínálnak különböző anyagokból készült műanyag redőnyökből: műanyagból, alumíniumból, fából és perforált lemezből. Könnyű azt feltételezni, hogy a műanyag modell a fogyasztók körében legnépszerűbb. Az ilyen terméknek ésszerű költsége, nedvességállósága, vonzó megjelenése.

A modell pozitív tulajdonságai alapján azonosítható:

 • számos különböző színben;
 • a kommunikációs rendszerhez való teljes hozzáférés;
 • eszköz erőssége;
 • hosszú élettartam;
 • nagy nedvességállóság;
 • a helyszín lehetősége az Ön számára kényelmes helyen;
 • tökéletesen illeszkedik a festéshez és a befejezéshez.

A műanyag modell hátrányai a por gyors felgyülemlése és az alacsony minőségű termék megszerzésének valószínűsége.

méret

A legtöbb egészségügyi WC-nyílás téglalap alakú vagy négyzet alakú. A gyártók szabványméreteket kínálnak, függetlenül a gyártási és tervezési sajátosságoktól.

Városi lakóház vagy magánlakás esetén a szaniterek bizonyos méretei:

 • szélesség - tizenöt-hatvan centiméter;
 • magasság - tizenöt-nyolcvan centiméter;
 • mélység - harmincról harmincöt milliméterre.

Figyelembe véve, hogy a termék szabványméretei nem mindig felelnek meg a vevőnek, és megfelelnek igényeinek, sok vállalat egyéni gyártási szolgáltatást nyújt a szükséges méretben. Például nagyméretű kommunikációs csomópontok befejezéséhez, ahol a javítás és a megelőző karbantartás több mint két szakembert igényel. Az egyes egészségügyi betétek előállítása nem haladja meg a hat napot. Meg kell említeni, hogy a termék ára jelentősen eltér a szabványos méretű modelltől.

felszerelés

Tekintsük a nyílászáró telepítésének hozzávetőleges algoritmusait. A telepítés végrehajtásához nincs szükség speciális készségekre és ismeretekre, és könnyen kezelheti magát.

 • Az előkészítő szakasz maga a szaniter szekrény építése. Ezt vízmérő vagy fűtőberendezés közelében kell elhelyezni.

Alacsony költségű nyílások

Alacsony költségű vízvezeték fém nyílások

A kikötő egészségügyi betétje az e-mailzárral

A kikötő egészségügyi betétje az e-mailzárral

A nyílás szaniter a zárral

 • Anyag: Acél
 • Alkalmazás: Mennyezet / Fal

Vízvezeték-nyílás

Vízvezeték-nyílás

ML fém nyomó Standard

 • Anyag: Acél
 • Alkalmazás: Fal

A mágneses vízvezeték nyílása

A mágneses vízvezeték nyílása

A mágneses vízvezeték nyílása

 • Anyag: Acél
 • Alkalmazás: Fal

Egészségügyi műanyag nyílás

Egészségügyi műanyag nyílás

 • Zár típusa: Nyomja meg
 • Anyag: műanyag
 • Alkalmazás: Fal

Műanyag nyílás nyomógombos zárral

Műanyag nyílás nyomógombos zárral

LPZ műanyag zárral

 • Anyag: műanyag
 • Alkalmazás: Fal

Szüksége van egy tippre, hogy milyen határokon van szükség az ügyben? Csak hívjon minket telefonon: 8 (495) 323-99-01 vagy rendeljen visszahívást:

Aknák videói

Milyen típusú nyílások vannak a csempe alatt?
A könyvvizsgálat tervrajza a csempevizsgáló alá esik
Gyártás "Ellenőrző-láthatatlan fedélzeti gyár"
Hogyan válasszunk ki egy nyílást a csempe alatt?
Luke "AluKlik-M Auditor" az "Ország válasz" programban.

Fehér vízvezeték fém nyílások - ez a legegyszerűbb megoldás, amely elrejthető a kommunikáció, a csövek, a pultok a fürdőszobában vagy a WC-ben, az egészségügyi szekrénybe történő beépítéshez. Alacsony áron a mágneses vagy zárral ellátott szaniter nyílásokat a fémszerkezet irigylésre méltó minősége, valamint az üzembe helyezés és a működés egyszerűsége jellemzi.
A mágnessel felszerelt vízvezeték nyílások egyszerű, egyszerű és megbízható hozzáférést biztosítanak az összes mérnöki kommunikációhoz. A mérettől függően egy vagy több mágnest használnak. A házakat háztartási célokra telepítik.
A zárral ellátott vízvezeték-nyílásokat a közcélú technikai kommunikációhoz való hozzáférés korlátozására használják - a nyílások kényelmesen használják, és megbízhatóan védik a mérnöki hálózatokat a kívülállók beavatkozásától. A robusztus acélszerkezet és a kiváló minőségű hegesztés biztosítja a megbízhatóságot, a deformációval és a tartóssággal szembeni ellenállást. Megbízható szerelvényeket a nyílásokkal ellátott zárral szereltek fel, amelyet számos nyílás és záróelem számára terveztek.
A nyílások bármely RAL színben festhetők. Cégünkben bármilyen méretű vízvezeték-szerelőt választhat és vásárolhat Moszkvában és Oroszországban.

Az építőmérnöki szervezetek számára a Revizor sraffozás gyár kedvezményes rendszert biztosít. A szállítást 1-3 napon belül végezzük. Termékeinkhez egyedi igényeket is alkalmazhatunk.

Az egészségügyi betétek (láthatatlan nyílások) méretei a csempe alatt

A fürdőszobában, a fürdőszobában vagy a konyhában végzett javítások során az ellenőrző ajtókat a mérnöki rendszerek, méterek, szűrők, szaniter szerelvények és csomópontok elrejtésére használják. Nemcsak az egészségügyi eszközöket és berendezéseket rejtik el, hanem egyszerű és gyors hozzáférést biztosítanak számukra. Napjainkban a legelterjedtebbek a csempe alatt rejtett nyílások, amelyek méretei szükség esetén egy lenyűgöző felületű falat is tartalmazhatnak, ami akadálytalan hozzáférést biztosít az eszközök ellenőrzéséhez, javításához, karbantartásához vagy olvasásához.

Mivel a kerámia burkolólapok, csempék és porcelán csempe a fürdőszobák, zuhanyzók és WC-k legkedveltebb befejező anyagai, a falfelületen nem kiemelkedő ellenőrző és nézőablakok nyújtják a 200 * 200 mm-től 600 * 1000-ig terjedő méretű csempék kivitelezését mm és így tovább. Így a kívánt ellenőrző nyílás kiválasztása nem nehéz.

A belső tér sértetlenségének elérése érdekében a zuhanyzóban vagy a fürdőszobában a legjobb lehetőség a csempe alatt látható láthatatlan nyílás, amelynek mérete lehetővé teszi, hogy egy egész csempe vagy páros számukra legyen elhelyezve. Ha csempézett anyaggal nézi, a láthatatlan nyílás ajtó síkjának mögé 20-30 mm-re kell hagynia a csempeburkolatot. Ezt vegye fontolóra a csempék és a szaniterek kivágásakor.

Abban az esetben, ha a csempe alatt a medence közepes és nagyméretű, a kapu keret felhelyezése után közvetlenül a mérőszerkezet behelyezése előtt ellensúlyt helyeznek az ajtó belsejébe, hogy elkerülhető legyen az ajtó síkjának lehajlása. A csempe alatt lévő nyílások dekoratív elemekkel vagy tükrökkel is bevonhatók.

Ha a csempe alatti rejtett nyílás, amelynek méretei sokkal kisebbek a csempe méreténél, például amikor a csempe mérete 400 * 400 mm, akkor a 200 * 200 mm méretű nyílást egy csempecsempével kell beilleszteni. A vágóél nyílásánál nem vágóélnek kell lenni, így kevésbé feltűnő csempe vágásokra lesz szükség.

Ha a csempék alatt láthatatlan sraffozásra van szüksége, akkor széles skálájú méreteket mutat be a szaniterek katalógusában. A megfelelő modell kiválasztása nem nehéz, és ha bármilyen kérdése van, forduljon a SanComf tanácsadóihoz, akik segítenek a választásban és tanácsokat adni.

A csempékre vonatkozó összes egészségügyi betét:

Fürdőszoba nyílás

A legtöbb esetben a mérnöki hálózatok elrendezése a fürdőszobában történik. Rendszeresen meg kell őrizniük, el kell távolítaniuk a különböző számlálók teljesítményét. Ezenkívül a vízellátó szelepekhez való hozzáférés szükségessé válik javítási munka vagy új vízvezeték-berendezések csatlakoztatása során. Ezek a nyílások a helyiség falán helyezkednek el, de van még egy hely is, ahol az ellenőrző nyílások felszerelhetők - a fürdőszobában a dekoratív képernyőn. Ezek a nyílások úgy vannak tervezve, hogy javítsák és tisztítsák meg a szifon fürdőt, az elhelyezés módja szerint különböznek a falra szereltektől.

A fürdőszobában rejtett nyílások típusai

A megvalósításban nemcsak a gyártás különböző méretétől és anyagától, hanem a cselekvés elveitől is számos rejtett nyílás van. Annak érdekében, hogy a megfelelő választás egy adott esetben ajánlott röviden megismerkedni a különböző típusú eszközök jellemzőivel.

A gyártási anyagok szerint lehet acél, alumínium vagy kombinált. A maximális terhelhetőség, a megbízhatóság és természetesen a költség függ a gyártás anyagától. A fürdőszobai nyílások mind falazó anyagokhoz, mind gipsz vagy forgácslemez falfestéshez alkalmazhatók.

Ellenőrző nyílás a csempe alatt

Hogyan válasszunk ki egy nyílást

Nem fogunk érinteni az árnyalatokat különféle típusú tépőajtókkal, csak az Ön kívánságaitól és a fürdőszoba tervezésének részleteitől függnek. Tartsuk a fő dolgot - meghatározzuk a szerkezet optimális lineáris méreteit.

 1. A szaniter szerelvények és vezérlőoszlopok elhelyezkedése alapján határozza meg a készülék helyét, valamint annak magasságát és hosszát.
 2. Távolítsa el a kerámia burkolólapok méretét, amelyeket a szoba falainak díszítésére tervez.
 3. A kerámia burkolatok méretének alapján határozza meg, hogy hány takaró van a közművekhez való hozzáférési területen.
 4. Ismerje meg a piacon elérhető rejtett nyílások szabványméretét.

A képen egy revíziós nyílás található a csempe alatt.

Fontos. Ha vastag réteg ragasztót szeretne alkalmazni a kapu ajtaján, és nehéz kerámia burkolólapokat használjon a befejeződéshez, akkor válasszon ki egy nyílászáró megerősített változatát. Ilyen modellekben a keret acélból készül, nem alumíniumból. Ezenkívül a függönyöket öntötték és nagy erőfeszítéseket tesznek. Az ilyen nyílások hiánya - ezek többnyire nem szabályozottak, ami különös gondosságot igényel a ragasztás során.

 1. A sraffozás méretének kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy a csempe kerületén feltétlenül legalább fél centiméter méretűnek kell lennie. A csuklós oldalon maximum 5 cm, a másik oldalon csak egy korlát van - a csempefelület több mint 50% -át be kell ragasztani. Ellenkező esetben a kapcsolat erőssége kétséges, a sraffozás használata közben ezek a burkoló elemek kikapcsolódhatnak.

A műanyag ellenőrző nyílások méretei

Hatch ajánlás

Ezeket a követelményeket figyelembe véve nemcsak a sraffozás modelljét és méreteit választották ki, hanem a falon elfoglalt helyét is korrigálják. A burkolat elhelyezésétől függően a szerkezet kissé elmozdulhat bármely irányba, amelynél a sorok megsértése kizárt. A kikötő mozgása közben meg kell győződnie arról, hogy minden kommunikáció elérhető marad.

Kiválasztjuk az ellenőrző nyílást

Videó - Hogyan válasszuk ki a lopakodó nyílást

Lépésről lépésre utasítások a sraffozásnak a habblokkok falaira történő beszerelésére

1. lépés Készítse elő a kapu keretét a telepítéshez. Ehhez meg kell fúrni szerelési lyukakat, a távolság közöttük 10-15 cm. Tegye a nyílást sík felületre, nyissa ki az ajtót, és fúrja a lyukakat a szerkezet kerületén. A lyukak száma a keret méretétől függ.

Távolítsa el az ajtónyílást

Fontos. Ügyeljen arra, hogy a lyukak ne helyezkedjenek el a blokkok közötti varrás szintjén, ha szükséges, cseréljék helyüket.

2. lépés Készítse elő a nyílást a telepítéshez. Megfelelő méretűnek kell lennie, a síkoknak párhuzamosnak kell lenniük, minden szög csak egyenes. Ha problémák merülnek fel, ki kell javítani.

3. lépés Helyezze a nyílást a nyílásba, és ellenőrizze a szintet szintjével.

Helyezze a keretet a nyílásba

Vannak torzulások - illessze össze a keretet ékekkel, vágja a blokkokat a megfelelő helyeken. Javasoljuk, hogy a fal és a keret közötti nagy réseket lezárja egy cement-homokos habarccsal. Ha nehéz cementhabarcsokkal foglalkozni, akkor habzás megengedett. De minden szabály betartásával: habzás előtt a felületeket alaposan meg kell tisztítani a porból, és bőséges vízzel meg kell nedvesíteni. Csak habot használjon, növeli az adhéziót és a fizikai erőt. A kis lyukakat nem lehet bedugni, rögzíteni a helyes pozíciót, helyezze a megfelelő méretű csapokat a keret alja alá.

Ha a nyílást az ajtónyitó push-pull elvével szereli fel, akkor 2-3 mm-rel kell kiemelkednie a keret felett. Ez a távolság szükséges ahhoz, hogy az ajtó benyomódjon a tartózár aktiválására. Minden más típusú nyílás esetében nincs ilyen követelmény.

4. lépés: A kereten lévő szerelőfuratokon keresztül fúrja a jeleket a kaparó sarkában.

Fúrjon lyukakat a nyílásba

A lyukméreteknek meg kell felelniük a kiválasztott tüskéknek. Egyes gyártók a vasalódeszkákat a hardvereikkel kiegészítik, de szilárd falakra tervezték őket. A gyakorlók azt javasolják, hogy cserélje őket erősebbre, ez teljesen kiküszöböli azokat a lehetséges problémákat, amelyek a sraffozás során jelentkeznek. A problémák megoldása sokkal drágább és nehezebb, mint megelőzni azok előfordulását. Ez minden üzletág axiómája.

5. lépés: Vegye ki a keretet, fúrja meg a lyukakat a jelek között, és helyezze be a tüskéket.

Hammering dugók lyukakban

Cserélje ki a keretet és biztonságosan rögzítse azt fém elemekkel. Ha alumínium szerkezettel rendelkezik, akkor óvatosan járjon el, amikor meghúzza a tüskéket.

Rögzítse a keretet csavarokkal

Nem szükséges túlcsavarni a csavarokat

Ha a csavarokat húzza, a keret deformálódik

6. lépés: Állítsa be az ajtó és az ajtókeret közötti távolságot. Ehhez speciális mechanizmusok vannak, a különböző típusú kinyílásokban kissé eltérnek egymástól. De a kiigazítás feladata mindig kettő - a kapu nyílása szimmetrikus elrendezésének elérése a kerethez képest, valamint a sima nyílás / zárás biztosítása.

Gyakorlati tanácsok. A szakemberek határozottan javasolják az ajtókerék helyzetének beállítását terhelés alatt. Ehhez az ajtóra ugyanolyan súlyt kell hagynia, mint a ragasztó és a csempe az ajtón. Kerámia burkolólapok használhatók erre a célra, de növelni kell a csempék számát ragasztó tömegenként. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy csempe súlya megegyezik a ragasztó tömegével háromnál kisebb értékkel. De mindez a csempe típusától és a ragasztó vastagságától függ.

A használati utasításban minden gyártó részletesen leírja a beállítás módját, a megértés megkönnyítése érdekében rajzok vagy diagramok vannak. Óvatosan olvassa el az információkat, és nézze meg, milyen hatást gyakorol az egyes szabályozó elem az ajtó helyzetére. Most folytathatja a falra és az ajtónyílásra való nézést. Két bélés lehetőség van.

 1. A csempe elrendezést a fürdőszoba teljes falán, beleértve a sraffozás helyét is. Indítsa el a burkolatot a lyukba, és csak ezután, figyelembe véve a falra szerelt elhelyezést, szerelje fel a nyílászárót. Szükség esetén kissé mozgassa a pozícióját a kívánt irányba.
 2. Szerelje fel a nyílást a nyílásokon, majd jelölje meg a csempe helyzetét az egész falon.

Mindkét módszert figyelembe vesszük, magunk számára elfogadható magatartást. Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai, de általában egyenértékűek.

Hogyan kell a falat kinyitni a beépített nyílással?

1. lépés Helyezze a csempe a nyílás helyének megfelelően. Hogyan kell elhelyezni a csempe a nyíláson, már mondtam. Rajzoljon vonalakat a falakra, használja ezt a különleges kötél kék. Ne felejtsük el figyelembe venni a csempe ízületek szélességét jelöléskor.

Helyes csempe telepítés

Helytelen beszerelés - első ragasztott csempe a nyíláson, majd helyezze el a padlót

2. lépés: Kezdje el ragasztani a csempeburkolatot a nyílászáró ajtaján, és mozogni fog különböző irányokban, ahogy dolgozik.

Ne ragasszon ragasztót a tömítőanyaggal

3. lépés: Várja meg, amíg a ragasztó meg nem erősödik, majd zárja le az ajtó és a fal csempe közötti csomópontokat. Szilikon tömítőanyagokat ajánlunk ehhez.

 1. Ragassza fel a maszkolószalagot a varratok peremén, és az abutment pontok mindkét oldalán legyen.

Ragasztó maszkoló szalag

Távolítsa el a maszkoló szalagot

Nyissa ki az ajtót és távolítsa el a felesleges szilikont a szerkezet belsejéből.

Ezt a burkolatgyártási módszert csak akkor javasoljuk használni, ha a sraffozás már be van építve, és különféle okok miatt nincs lehetőség változtatni. De javasoljuk, hogy minden erőfeszítést megteszünk a lyukak szigorú lezárására. Az a tény, hogy a szakemberek soha nem kezdik meg a csempe lefektetését a fal közepén. A figyelmet mindig úgy kell megfizetni, hogy a csempe ne legyen a padló vagy a mennyezet közelében, így a csuklók teljes sarkán vannak. Emellett, ha a padló és a falak ugyanolyan méretűek, akkor az ízületeknek azonosnak kell lenniük. A kályha minősítése egyaránt attól függ, hogy képes-e a csempe elhelyezésére és helyesen megjelölni a felületet. Sok követelmény van, amit a magasan képzett mesternek kell teljesítenie. Minden eltérés számukra házasságnak számít, és az előadóművész szakmai hiányosságát jelzi. És ahhoz, hogy a csempe helyzetét a falon helyesen számolhassuk, kezdve a sraffozással, elméletileg lehetetlen.

Gyakorlati tanácsok. A nyílászáró felszerelésének legjobb módja - a lyuk a fürdőszoba falán lévő csempék megkezdése után készül. Figyelembe véve a meglévő elrendezést, egy lyukat vágnak a megfelelő helyre, és egy nyíláskeretet telepítenek. Ha biztos benne, hogy képes lesz jelölést készíteni, akkor a sraffozás telepítése utána adható meg, a burkolat a nyíláshoz opcionális.

A kapu felszerelése a gipszkartonra

Ebben a példában bemutatjuk, hogyan építik fel a professzionális építők a nyílást a fürdőszobában. Kezdeti adatok - a csövek és szerelvények dobozát teljesen varrják, a daruk és a mérőeszközök helyét a gipszlapok külső felületeire húzzák, a kapu hozzávetőleges méretét jelzik.

Reteszelő szerszámok

Beépíthető nyílás

A könnyebb telepítés érdekében leválaszthatja az ajtót a keretből

1. lépés: Csempe elrendezést készítsen a fürdőszoba összes falán, vegye figyelembe a tojás általános szabályait.

2. lépés: A csővezetékkel szomszédos fal megmunkálása technikai kommunikációval kezdődik. Ha szükséges, kissé állítsa be a csempe helyzetét, ez nem befolyásolja a fürdőszoba végső minőségét.

3. lépés: Vigye át a jelöléseket a dobozba, határozza meg a nyílás pontos helyét és méreteit.

4. lépés: Vágjon egy lyukat a gipszkartonra a kívánt méretre. A munka megkönnyítése érdekében először egy fémlemezt használó csiszológépet használjon, amint megfelelő hosszúságú rés jelenik meg, használjon finom fogazású fémfűrészt. Ügyeljen arra, hogy a gipszkarton szereléséhez beszerelt fémkeret ne sérüljön a lyuk alatt.

5. Lépés A lyuk kerületén rögzítse a kiegészítő profilot a kapu keret rögzítéséhez. A csavarokat csavarokkal rögzítik a már meglévő gipszkartonhoz. Könnyűvé téve a további profilok rögzítésére szolgáló algoritmust rendes.

6. lépés: Fúrjon lyukakat a nyílás keretén belül a rögzített profilok rögzítéséhez.

Lyukak a keretben (gyár)

7. lépés Helyezze be a kaput, és nyissa ki az ajtót. A szint használatával ellenőrizze a szerkezet helyzetét, és szükség esetén javítsa ki kis ékekkel. Zárja le a kaput a kívánt helyzetbe.

Szerelje be a keretet a nyílásba

Lépés 8. Csavarja be a kereteket a fém profilokba a megfelelő hosszúságú csavarokkal. Ellenőrizze újra a szerkezet helyzetét.

Rögzítse a keretet csavarokkal

9. lépés: A függönyökkel ellátott speciális csavarok segítségével pontosan állítsa be az ajtó helyzetét, elérje a sima nyílást és ugyanolyan távolságot a kerület mentén.

Ha az ajtót lebontották, itt az ideje, hogy helyreállítsa és beállítsa

Ellenőrizze a sraffozás ajtójának munkáját

Lépés 10. Csukja be az aknaszív fedelét, és kerek burkolattal kezdje át a dobozt. Miután a ragasztó megkötődött, a gipsz színét szilikonnal körbevágja. A szilikon száraz - teljes mélységbe vágja. Ezt hogyan tettük meg, mi már említettük.

Házi fürdőszoba nyílások

Számos lehetőség van házi készítésű nyílásokra, a két legegyszerűbb és legeredményesebb megoldásra összpontosítunk. Az ilyen nyílásokra vonatkozó egyetlen korlátozás az, hogy a revíziós nyílás nem haladhatja meg egyetlen kerámia csempe méretét. De a legtöbb esetben ez elég ahhoz, hogy kikapcsolja a mérnöki rendszereket és az állapotuk egyszerű felülvizsgálatát.

Mágnes nyílás

Csempe mágnesek

Egy ilyen sraffozás lehet mind a gipszkarton, mind a falazóanyagok számára. Igaz, hogy a falazott anyagoknak meg kell ütniük a fémlemezeket a mágnesekhez. A sraffozás helyzete hagyományos, és nincs értelme megállni rajta. Hagyja a nyílást a nyílás alatt a tojás alatt. Ezen a ponton a csempe átmenetileg csatolható kétoldalas szalaggal, ennek a technikának köszönhetően a kád falát könnyítik meg.

1. lépés. Ha fém nyílások láthatóak a nyílások nyílásainak oldalán - finom, ha nem láthatóak, akkor speciálisakat kell felszerelni. Az egész kerület mentén nincs szükség, két függőleges vagy vízszintes is elég. A választani kívánt lehetőség függ a meglévő fém keret profiljának helyétől.

2. lépés: Vágjon egy darab gipszkartonot a csempe méretére, vagy valamivel kisebbre.

3. lépés Helyezze elő a gipszkarton felületét mindkét oldalon, hagyja a száradás idejét. Száradás után ragasszuk fel a kerámialapot folyékony körmökkel az egyik oldalon és mágnesekkel a másik oldalon. Megveheti őket a boltban, vegye fel a mágneseket vastagságban. A cserélhető csempe teljes vastagságának olyannak kell lennie, hogy felülete ugyanabban a síkban helyezkedjen el a kész fal felületével.

Gyakorlati tanácsok. A csempe ragasztható közönséges ragasztóval a gipszkartonon, ami egyszerűsíti a vastagságú mágnesek kiválasztásával kapcsolatos problémákat. Vásárolja meg a legvékonyabb mágneseket, tegye a vágott gipszkarton helyére, használjon kereszteket, hogy megakadályozza a csúszást. Ragassza fel a kerámia burkolólapot, igazítsa a helyét a bélelt falra.

4. lépés Helyezze be a lapkát az előkészített lyukba, majd rögzítik a mágnesek segítségével.

Először csavarozzuk a mágneseket a kerethez olyan távolságra, hogy a csempe beilleszkedjen a helyére, és egy kis margó.

Rögzítve a lemez mágnesek, amely tartja a csempe

Ezt követően csempézett ragasztót ragasztunk a lemezekre és a szalaggal lezárt teljes kerületre. Fontos számolni a ragasztót úgy, hogy ne kerüljön a doboz védtelen részeihez.

Most állítsa be a csempe helyét.

Rögzítse a burkolólapokat, rögzítse a maszkoló szalagot

Távolítsa el a maszkoló szalagot, nyissa ki a lapkát (6 óra múlva)

Videó - Cserélhető csempe a mágneseken

Ezután a varratot a habarcs színével szilikonnal lezárják, majd a kikeményítést követően levágják. Ez a munka befejeződött, minden gyorsan és nagyon olcsó. A csempe korlátlan számú alkalommal eltávolítható / beilleszthető.

A sraffozás kinyitásához fel kell kampolnia a csempe bármely horoggal

Itt láthatóak a mágnesek. Ebben a példában a master közvetlenül az alapozott csempefelülethez rögzítette őket.

Kerámia és porcelán használt ragasztó kötéséhez

Ragasztóajtó

Javasoljuk, hogy ilyen nyílásokat telepítsen a fürdőszoba szifon ellenőrzésére. Ha a fürdő telepítése helyesen történik, akkor nem kell a kihajtót használni. Rendkívül hatékony vegyi anyagok állnak rendelkezésre a zsírlerakódások tisztítására, és a mechanikai szennyezés nagyon ritkán fordul elő. Vészhelyzet esetén a szifon tisztításához gumidugót használhat.

A korábban elkészített lyuknak 1-2 cm-rel kisebbnek kell lennie a csempe méretéhez képest.

Ellenőrző lyuk a fényképen

Burkolólap burkolás

Szükség esetén vágja le a lapkát

Képernyő bélés folyamat

Több helyen ragasztóval vagy szilikonnal van elkenve, a pontok száma legfeljebb kettő stronciumra számítva, a mérete körülbelül 1 cm2. Ez elegendő a viszonylag megbízható rögzítéshez, ugyanakkor nem lesz nehéz megkönnyíteni a burkolólap kinyitását.

A varratokat dörzsölhetjük vagy szilikonnal lezárhatjuk. A csempe lebontása során a szilikonot le kell vágnia a kerület körül, és óvatosan vágja le a csempe egy vékony fémlemezzel vagy késsel. Annak érdekében, hogy ne károsodjon a beillesztett csempe mellé, tegyen egy kartonpapírt vagy rongyot egy fém tárgy közé.

Félsz, hogy a csempe a repedések eltávolításakor? Nem probléma, miután befejezte a falakat a fürdőszobában, mindig lesz néhány csempe, ne dobja el őket. Tartsa kényelmes helyen, ha szükséges, mindig van egy csere a kezében.

Láthatatlan akna. Csempe ragasztóval rögzítve

Lehetőséget kínálnak a nyílászárók öntermelésére, fém nyílászárókkal. De ezt nem javasoljuk, a végén a gyári minták olcsóbbak lesznek, mint a saját készítésűek. A teljes veszteség összege látható, és nem csak az anyagok költsége. Figyelembe kell venni az időt, a lehetséges változtatásokat stb. Ezenkívül az önhordó nyílásnak nincsenek állítható ajtói, és ez egy nagyon nagy hátrány az összes önszerkezetes szerkezetnél.

Vizsgálati nyílások a fürdőszobában: melyek a nyílások és hogyan kell helyesen rögzíteni őket?

Az épületben lévő kommunikáció lefektetése biztosítja a vezetékek, csövek, mérők, szenzorok stb. Jelenlétét. Ez létfontosságú, de sokkal gyakoribb, mint egyáltalán nem esztétikus. A kommunikáció könnyen elrejthető a díszítő panelek mögött, de az ellenőrzések, karbantartás és javítások problémái vannak. Ez megoldható az ellenőrző nyílások segítségével.

A szoba céljától függően a technikai rés paraméterei, a dekoráció típusa, a kabin nyílásainak mérete a fürdőkád, a WC vagy a konyha alatt kiszámítható. A helyesen kiválasztott ellenőrző nyílás majdnem észrevehető, vagy éppen ellenkezőleg, a belső tér fényes dekoratív elemévé válik. Nagyon népszerű nyílások, amelyek láthatatlanok.

A falakat ugyanolyan anyagokkal díszítik, mint a falakat, és a kialakítás úgy van kialakítva, hogy az ajtó ne nyúljon túl a függőleges felületen, amelyen fel van szerelve. Könnyű megtalálni a megfelelő modelleket a szaküzletekben, az interneten vagy rendelni egy olyan cégnél, amely hasonló termékeket állít elő egyedi méret szerint.

Anyagok ellenőrző nyílások gyártásához

A nyílások a telepítés, a gyártási anyag, a tervezés helyett változhatnak. A csuklós ajtókkal ellátott tartószerkezetek.

A fő anyag lehet fém, műanyag, gipszkarton és gipszkarton, és a kötőelemeket csak nagy szilárdságú fémből készítik. A műanyag nyílások leggyakrabban fehérek.

Ez egy semleges szín, amely jól illeszkedik a belső színek bármelyikéhez. A fémszerkezetek csak a gyártási anyagban és a magasabb költségekben különböznek egymástól. Az ügyfelek csaknem kétszer annyi árat fizetnek, mint a műanyag társaik.

A legolcsóbb megoldás egy gáztömör bejáratú akna, de a tartósság és a teljesítmény jellemzői sok kívánnivalót hagynak maguk után. Ha a költségek alapvetően fontosak, akkor jobb, ha egy műanyag vagy gipszkarton költségvetését választjuk ki.

Ha a minőség kérdése előbb jön, előnyben kell részesítenie a fémmodellt. Évekig szolgál majd.

Meg kell említenünk a láthatatlan ellenőrző nyílásokat is. Rejtett telepítésre szánják őket. Ezt a modellt a falba vagy a kád alatt lévő műszaki résbe építheti.

Ugyanazt az anyagot vágja le, mint a falak. A fürdőkád nyílás mérete kisebb lehet, mint a falon lévő ellenőrző résbe történő beépítésnél. A rejtett modell általában csempézett és összeszerelve a fal befejezése előtt.

Ez annak köszönhető, hogy nagyon fontos pontosan vágni a csempe a nyílás méretére. A falat egy utolsó résszel kell befejezni, és nem az első sorra kell fókuszálnia, mint általában a burkolólapok elhelyezésekor, de a fülke befejezésénél.

A szaniter nyílások tervezése és méretei

A normál revíziós nyílás négyzet vagy téglalap alakú, de szükség esetén bármely konfiguráció modelljét megtalálhatja vagy megrendelheti. Vannak kör alakú termékek, amelyek hasonlítanak az ovális, trapéz alakú ajtónyílásokhoz.

Egyes kézművesek saját magukkal határoznak, és néha nem banális formában vannak. A fürdőszobában és a WC-ben található egészségügyi betétek méretei nagyon eltérőek lehetnek - a 100x100 mm-től 800x500 mm-ig terjedő méretű miniatűr kivitelektől.

A kis különbségek a tervezésben általában a szerkezetek dimenziói miatt következnek. A különböző modellek beszerelési módszerei is megközelítőleg azonosak: a nyílás a nyílásba önzáró csavarokkal vagy speciális ragasztókkal van felszerelve.

A fürdőszobához és a WC-hez tartozó egészségügyi betét méretének kiválasztásakor a fülke nagyságára kell összpontosítania. Ha már van egy résszel, meg kell mérni a nyitást és meg kell keresni a szükséges paraméterek modelljét.

Ha csak tervezett, akkor érdemes azonnal megtervezni a szabványos méreteit, hogy ne legyen gond a kihajlás kiválasztásával. Amikor rejtett modellt keres, a fülke méretén túl meg kell tudnia előre a csempe méretét.

Kívánatos, hogy egy egész számú csempe illeszkedjen az ajtóhoz úgy, hogy ne kelljen lehúzni. Ellenkező esetben a burkolat látható a falon a csempék következetlensége miatt. A csempe az ajtón túl 0,5 cm-re, és legfeljebb 5 cm-re legyen a csuklópánt oldalától.

Hogyan válasszuk ki a láthatatlan nyílást az összes paraméterrel, a szakértő azt mondja:

A nyílások típusai a telepítés helyén

Bár a leggyakrabban fali nyílásokról beszélünk, vannak padló- és mennyezeti modellek is. Mennyezeti ellenőrző nyílások vannak felszerelve a szellőzőrendszerekhez való hozzáféréshez.

Gyakran telepítenek álmennyezetbe. A mennyezeti modell fő követelménye a könnyű, így a fémmodellek nem kívánatosak.

Ezenkívül a felső ellenőrző nyílásnak erős ajtóval és megbízható zárómechanizmussal kell felszerelni, amely meggátolja a spontán nyitását.

A padlóburkolatok ellenállnak a súlyos terhelésnek. Meg kell választani egy elég erős modellt, hogy lépést tartva, egy személy nem esik a padló alá.

Az értékesítésen megtalálhatók az erős fémszerkezetek, amelyek további merevítő bordákkal, tartós fedéllel és tömítésekkel vannak ellátva a fedél és a keret közötti rés lezárására. A pecséteken különös figyelmet kell fordítani.

Attól függ, hogy idegen szagok és nedvesség érkezik-e a padló alól. Szintén ajánlatos a modellt bilincsekkel és lengéscsillapítókkal ellátni. Ezeket az elemeket úgy tervezték, hogy simán és könnyen nyissa fel a fedelet, nyitva tartva.

A lakóhelyiségek padlóburkolata nedvességálló laminátumból készülhet. Ez egyfajta analóg fali láthatatlan nyílás. De ha a fali modellek nyílása csempézett, a padlóburkolat mögül egy burkolattal van ellátva, amely lefedi a padlót a szobában.

Általában linóleum vagy cserép. Hogyan látható a padló alatt a csempe alatt a videó. Ügyeljen az ajtó sima lehúzására:

A nyílások tervezési típusok szerinti osztályozása

Leggyakrabban értékesített egyajtós ellenőrző nyílások, de a kettős ajtó ajtók széles résszel is kaphatók. Ha a technikai rés szélessége meghaladja a 70 cm-t, a második lehetőség előnyösebb.

Ez segít elkerülni az ajtó elvesztését, amely idővel egy széles, egyajtós modellel történhet. A nyílás nyitási és zárási módja csuklós, tolható, összecsukható vagy csúsztatható. Olyan helyiségeknél, ahol a műszaki kikötő súlyos működési terhelést tapasztal, jobb a megerősített szerkezetek kiválasztása.

Speciális erőteljes hurkokkal, további merevítő bordákkal vannak felszerelve, és nagy felületű anyagokkal vannak ellátva.

Swing modellek: egyszerűség és kényelem

A hagyományos nyílőrendszernek köszönhetően a swing ajtók a legnépszerűbbek, és a fal bármely részén elhelyezhetők. Ennek a modellnek a kialakítása nagyon egyszerű: az ajtó a kerethez két csuklópánttal van összekötve.

A keretet rögzítik a technikai rés nyílásánál a tüskék segítségével. A lengő nyílások ajtóit speciális, görgős ék alakú reteszekkel védi spontán nyitástól.

Ha a swing modellt csempével díszítik, akkor figyelembe kell venni, hogy a csempe ne legyen több, mint 5 cm-re a nyílászáró felett. Kinyithat egy ilyen ajtót egy dugóval. A nyílást úgy tervezték, hogy ne károsítsa a felületet.

Az ajtó eleinte kissé elmozdul, majd kinyílik. Ez biztosítja a fedél biztonságos megnyitását, még akkor is, ha a helyiség sarkába van szerelve.

Nyomástartó nyílások: opció a domborműnél

A nyomásmodellek jó alternatívát jelentenek a csuklópántokhoz, ha a domborművekkel kívánja befejezni: durva csempék, természetes vagy mesterséges kő, mozaikok.

Lehetetlen ragasztani a tapadókorongot egy ilyen felületen, és az ajtó majdnem olyannyira nyit, mint a csuklós ajtó, így a tulajdonos semmit sem veszít ebből a helyettesítőből. A nyitott nyílás megnyomására a tenyéren nyomódik. Az ajtó kinyílik és kinyílik.

A nyomástartó nyílások szerkezeti jellemzőit a videó tartalmazza:

Csúszó modellek háromoszlopos

Kétszárú csuklópántok vannak kialakítva lengő és nyomó nyílások, és három szekciós zsanérok használják tolóajtók. Ez lehetővé teszi, hogy az ajtó csúsztassa a fal mentén. Először kissé (kb. 1,5 cm) halad előre, majd félreteszik.

A formatervezés rendkívül kényelmes olyan helyeken történő beszerelés esetén, ahol a bútorokhoz vagy a vízvezeték szerelvények miatt a technikai réshez való hozzáférés nehéz. Annak megakadályozása érdekében, hogy az ajtó ne mozduljon el, az ilyen modellek görgős ék vagy görgőnyomás-záró mechanizmusokat biztosítanak.

Ha a nyílás túl széles, akkor jobb, ha előnyben részesítjük a kettős szárnyú modellt, és ha túl magas (több mint 1 m) - a nyíláshoz egy másik nyitórendszerrel. A magas ajtó gyorsan elhajlik.

A kinyitható ajtók számára a nehéz helyek

A fedélnyílások ideálisak olyan helyeken való elhelyezkedéshez, ahol nehezen lehet kinyitni vagy mozgatni az ajtót. Az összecsukható modellek előnye sokoldalúsága. Az ajtók könnyen eltávolíthatók és teljesen nyitott hozzáférést biztosítanak a fülkebe.

A sraffozást egy dugóval távolíthatja el. Összecsukható modellek a legjobb helyeken helyezkednek el, amelyek ritkán igénylik az ellenőrzést. Ez annak köszönhető, hogy az ajtó felszínén nagy a károsodás az alapanyagokban. Ellenkező esetben ezeknek a nyílásoknak nincsenek hibái.

Videó bemutató az ellenőrző nyílások felszereléséről

Minden ellenőrző nyílás ugyanazon az elven működik, de vannak olyan árnyalatok, amelyek a tervezési és telepítési helytől függenek. Általános telepítési rendszer:

 • A nyitó előkészítése. Szükség esetén a kívánt méretre növeli vagy csökkent.
 • Telepítés. A nyílás a résnyílásba van szerelve, szinttel és rögzítve.
 • Ajtókés. Az ajtóterveket olyan falakkal díszítették, amelyek a falra, a padlóra vagy a mennyezetre vonatkoznak.
 • Lezárjuk. A rés tömítőanyaggal van feltöltve. A szárítás után a teljes mélységre van vágva.
 • Ellenőrizze. Beépítés után csak a sraffozás működőképességének, az ajtó nyitásának és zárásának, valamint a reteszek működésének ellenőrzéséhez marad.

Tekintse meg a vízvezeték-nyílások részletes videó beszerelési útmutatóját:

A tervezés helyes megválasztása és a fürdőkád vagy a WC alatti nyílás mérete nagyban függ a ház kényelmes életvitelétől. Megfelelõ kinyílás után bármikor ellenõrizheti és javíthatja a csöveket, szelepeket, métereket, csapokat.

A kommunikációnak mindig rendelkezésre kell állnia, de ne akadályozza a helyiségek megjelenését. A kiváló minőségű auditálás tökéletesen kezeli ezt a feladatot.