Legfontosabb > Fürdő

Tányérok és mosdókagyló méretei

A mosogatók kiválasztásakor az ügyfelek figyelembe veszik megjelenésüket, a termék alakját és rögzítési módját, valamint a mosogató anyagát. Fontos kiválasztási kritérium a megfelelő modell mérete. Milyen méretű mosogatókat kell figyelembe venni, és milyen méretű minták jellemzik?

Fontos méretek

Mind a mosdó, mind az alatta lévő fiók vagy más elemek számára először olyan alapvető paramétereket vizsgálnak, mint a szélesség, a mélység és a magasság. A mutatók rövidített formában vannak feltüntetve. Például megfelelhet a "550x480x150 mm-es mosdókagyló" megnevezésnek. Ez azt jelenti, hogy ezek a mosogatók szélessége 550 mm, a mélység (a fal távolságától) 480 mm, és a magasság (a mélység a tál) a 150 mm.

Ha például egy mosdótartó állványt keres, akkor nemcsak a mosdó méreteit, hanem az állvány méretét is meg kell adnia. Ebben az esetben a paraméterek magasságszélességként íródnak. Például egy gyártó vagy bolt kínál állványokat 640x215x200 porcelán mosdókagylókhoz. Ez azt jelenti, hogy a talapzat magassága 640 mm, hosszúsága és szélessége 215, illetve 200 mm.

szélesség

Ez a mosogatók fő paramétere, amely alapján az árucikkben egy megfelelő terméket választanak ki. A kagyló szélességét meglehetősen kiterjedt tartomány képviseli - 35 és 100 cm között. Ha egy sarokmosdót vásárol, ez a paraméter a termék oldalának egyik oldalát jelzi a fal mentén. Az optimális szélesség 55-65 cm.

Egy kis szobában sokan adják a mosogató szélességét, de a termékek, amelyeknél ez a paraméter 50 cm-nél kisebb, nem használhatók. Az ilyen mosdókagylóból nagyon gyakran kifröccsenek a mosogató alá. A 65 cm-nél szélesebb modelleket többnyire egy tágas fürdőszobába vásárolják.

magasság

Ez a paraméter gyakran jelzi a termék edény mélységét. A héj magasságának normál indikátorai 13,5-15 cm-esek, annál mélyebb a mosogató tál, annál kevesebb szórás esik rá.

Ami a mosdó magasságát illeti (és ezt a paramétert is fontos az emelvényes modellek kiválasztásakor), akkor a háztartás növekedésével kell választania a terméket.

Az optimális magasság a férfiaknál, ahol a mosdó a fürdőszobában 94 és 110 cm között van, a nők számára ez a paraméter kissé kisebb lesz, 81-92 cm-esek. intézkedés 86-93 cm.

mélység

Ez a paraméter mutatja a mosdó szélétől a falig terjedő távolságot. A kényelmes mosáshoz a mosogató mélysége legyen 48-61 cm között, ellenőrizve, hogy a termék mélysége Önnek van-e mérőszalag nélkül. Csak álljon közel a mosogatóhoz, és nyújtsa a karját rajta. Ha a modell hátsó oldala az ujjhegyek szintjén vagy a tenyér közepén végződik, biztonságosan megvásárolhatja az ilyen terméket.

Népszerű méretek

Mivel a termék szélessége a megfelelő mosdó kiválasztásának legfontosabb paramétere, pontosan a szélességüket figyelembe véve a mosogatómodellek jellemzőit vesszük figyelembe.

40 cm

Az ilyen kis szélességű mosogatógépet elsősorban kézmosással és műszaki igényekkel korlátozzák. Ezért ilyen mosogatót gyakran vásárolnak a WC-ben vagy egy apró fürdőszobában. Ez gyakran egy szögletes modell, de vannak ovális és kerek falak is. Lefedhetőek az alján lévő szabad helyiséggel, vagy kis háztartási szekrényekkel kiegészítve a háztartási vegyszerek és kiegészítők tárolására.

A mosdó kiválasztása a fürdőszobában

Tartalom:

Mosdókagyló a fürdőszobában. Kiválasztási szabályok

A fürdőszoba dekorációja sok szempontból napi hangulatot teremt. Reggel energiával számolunk fel, megtisztítjuk és felkészülünk az erőteljes tevékenységre, esténként pihenünk, "mosogassuk le" a problémákat és aggodalmakat, felkészülve az ágyra. E kis szoba minden eleme esztétikai és funkcionális szempontból is fontos. Például, mi legyen a mosdó a fürdőszobában, hogy a vízkezelések még kényelmesebbé váljanak?

 1. Az arányosság. A szekrénybe épített, nagyméretű mosdó "enni" a kis fürdőszoba használatos területét, és a kompakt modell elveszik a tágas teremben, megzavarva a teljes együttest.

Tipp: Ha a fürdőszobai méretek megengedik, ajánlott két mosogatószert elhelyezni. Ezután a családnak nem lesz problémája a munka, a tanulmányok stb. Gyűjtése során.

 1. Stílus egysége. A mosdó kialakítása nem szabad ellentmondani a belső térnek.
 2. Ergonómia. Kényelmes lenne a mosogatóhoz menni? Mennyire könnyű gondoskodni róla? A csövek javíthatók-e? Lehetséges-e a padló alatti és körüli tisztítása problémamentesen? Hol tárolják a személyi higiéniai termékeket és háztartási vegyi anyagokat? Mindegyik kérdésre választ kell adni a megfelelő modell kiválasztásakor.
 3. Kényelem és biztonság. Ha a családban kisgyermekek vannak, az üveghámok potenciális veszélyt jelentenek. A felfüggesztett változatok szintén nem a legjobb megoldás, mivel a konzolos tartó nem a legmegbízhatóbb. Optimálisan alkalmas "tulipán" vagy modellek, amelyek beépítették a pultba, és anyagok - fajansz vagy mesterséges kő. Az alak jobb választani ovális vagy kerek csökkentése sérülések.

A mosdók típusai a fürdőszobában

A mosogatók kiválasztásakor fókuszáljon a telepítés módjára. Az a tény, hogy a vízvezeték egyszerűen csatolva van, elsősorban az ára és az önállóan teljesítő munka elvégzésének képessége.

Lógó mosogató

Az ilyen modelleket közvetlenül a falra szerelik, akár tüskével, akár záróelemekkel, ha a termék elég masszív. Egy másik lehetőség az, hogy a mosogatót lógó állvánnyal szereljük fel, amely nemcsak a nem vonzó kommunikáció elrejtését teszi lehetővé, hanem megbízható tárolást is biztosít további tárolóhelyekkel.

Figyelem: Mosdó megvásárlásakor ügyelni kell a keverő alatt lévő lyukra. Ha nincs, akkor egy rést kell csinálnia, hogy elrejtse a vízvezetékeket, és szereljen fel egy csapot a falra.

Felfüggesztett szerkezetek ideálisak a kis fürdőszobák számára, mivel az alatta lévő helyiség szabadon marad. Itt egy mosodai kosár, polcok vagy állvány felszerelhetők fürdő tartozékokkal.

A mosdókagylatok modern vagy retro belső térben jól néznek ki, de a klasszikusok vagy a country zene esetében kevésbé választják őket.

Minus modell - problémás installáció, amely nem képes mindenkire nézni. A fal csak tőke lehet, a válaszfalak valószínűleg nem képesek ellenállni a termék súlyának.

A mosdóban lévő mosdókban:

Mosogató "tulipán"

Az ilyen típusú mosdókagyló nagyon pontosan tükrözi tervezési jellemzőit. A tál egy külön állványra van felszerelve, amely maszkolja a szifont és a kommunikációs vezetékeket. Kívülről a héj valóban úgy néz ki, mint egy vékony lábú virág.

A "tulipán", amely az egészségügyi eszközök között klasszikus lett, számos előnnyel rendelkezik egyszerre:

 • a rögzítés egyszerűsége és megbízhatósága
 • látványos megjelenés
 • kompakt méret
 • megfizethető ár, összehasonlítva például számlákkal vagy beépített analógokkal

Tipp: a mosdó és a talapzat a legalkalmasabb egy klasszikus stílusú fürdőszoba. Ez harmonikusan illeszkedik a belső térbe. Ezen túlmenően, egy tágas szobában (és a klasszikusok csak a nagy területű szobákat használják) nincsenek problémák a dolgok tárolásával. Ami fontos, mert ilyen mosdóban nincs helye számukra.

A fürdőszobában a "tulipán" mosogató megjelenése a következő képeken látható:

Shell mosogató

Az egyik legnépszerűbb modell. Ez egy edény bármilyen alapon. Leggyakrabban egy gardrób, ritkábban - asztali lábbal vagy konzol.

A bowl-mosogató nagyon stílusosnak tűnik, ami megszerzi a fogyasztók iránti szeretetet. De a kereslet modell nem csak az eredeti design miatt van. Előnyei közül:

 • a sebesség és a könnyű telepítés
 • mindenféle méretű munkalapra
 • számos anyagot és dekorációs technikát használnak
 • különféle formák
 • kényelmes tömítés az ízületek, garantált védelmet szivárgás ellen

Fontos: az asztalra és az összekötő összeköttetésekkel ellátott kötéseket gondosan szigetelni kell, hogy elkerüljék a nedvességet és a vele járó gondokat.

Az egyetlen dolog, amely megfélemlítheti a fogyasztókat, a tál ára. Ez a legdrágább modell a modern piac vízvezetékében.

Tovább a fotó - példák a felső asztalra a mosdókagylókon:

Beágyazott modellek

A gyakorlatiasság és az ergonómia szempontjából első helyen állnak. Alkalmas bármilyen méretű helyiségekhez, és kényelmesen használhatja felnőttek és gyermekek számára is.

Háromféle mosogató található a pulton a fürdőszobában:

 1. A tálca oldalai az alap felszíne felett helyezkednek el, és lehajolnak rajta. Ez a típus a legáltalánosabb és kényelmesebb telepíteni.
 2. A tál az asztallap alatt van. A telepítés itt bizonyos szakmai készségeket igényel: meg kell győződnie arról, hogy a mosogató alatt lévő lyuk valamivel kisebb volt, mint annak mérete.
 3. Félépítésű modell, amikor a héj részlegesen kitüremkedik a tartó sík szélén. Ez a lehetőség a kis fürdőszobák számára optimális.

A mosdó alatti fürdőszoba tányérja számos funkciót lát el. Ez egy öltözőasztal és egy hely a személyes higiéniai termékek tárolására, valamint az alsó polcokra vagy éjjeliszekrényekre fröccsenő védelemre. És egy elegáns bútor, ami egyedülállóvá teszi fürdőszobánkat.

Meg kell jegyezni, hogy a beépített mosdókagylók kevésbé hajlamosak a repedésekre és a forgácsokra, ráadásul könnyen moshatók, mivel a külső felület zárt és szinte nem szennyezett.

Képek a mosdókról, a pultra a fürdőszobába:

Mosogató szekrénnyel a fürdőszobában

A modern értelmezésben ezek a modellek a híres "Moidodyr" legközelebbi hozzátartozói, a szemnek tetszenek, és lehetővé teszik a tér hatékony szervezését. A szegélykövek egyfelől maszkolják a backstage vízvezetékeket, másrészt - tágas raktárként szolgálnak, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a rendetlenségtől.

A nagyméretű helyiségekben a szekrény mérete lehetővé teszi a mosógép beépítését. Javasoljuk, hogy a kabinet a mosdókagyló alatt használják kis fürdőszobákban, különösen akkor, ha a fürdőkádat egy zuhanykabin helyettesíti.

Tipp: Kis helyek esetén jobb, ha egy medálot választasz, nem padlót. Az ilyen modell vizuálisan megnöveli a helyet, alkalmas a tisztításra, és kevésbé szenved a nedvességtől, mivel a levegőztetés nemcsak az oldalakon, hanem az alján is megtörténik.

A szögletes fajták előnyben részesítik a közvetleneket - kisebb területet foglalnak el.

Mik a szekrények a mosdó alatt a fürdőszobában. Kiválasztott fotók:

"Vízililiom"

A sima alj és a vízszintes lefolyó mosogatója kifejezetten a mosógép fölé telepíthető. Ez kiváló megoldás a kis fürdőszobák számára, bár a modellnek hátrányai vannak:

 • A szerkezet szifonja rendszeresen eldugul és tisztítandó.
 • Fennáll annak a veszélye, hogy a "mosó" elektronikus modulra öntik a vizet.
 • A háztartási készülékek "láthatóak", ami befolyásolja a szoba megjelenését.

És mégis a mosogató mosogatója elengedhetetlen, például a "Hruscsov" és más hasonló méretű fürdőszobákban.

Tanács: jobb egy kész készlet megvásárlása: egy mini-automata, amely mosdó és tál alatti felszerelésre lett tervezve - ma már számos vezető gyártó kínál ilyen "duettet".

Példák a "liliom párnákra" az alábbi fotón:

Sarok mosogató a fürdőszobában

Ez a modell még egy apró fürdőszobát is kényelmessé teszi, általában egy üres területet használva a két fal találkozásánál.

A sarok mosogatók:

Az első lehetőség a hosszú távú vízkezelések és a kikapcsolódás szerelmeseinek, nem pedig a zuhanyzók felismerésének. Ebben az esetben egy kompakt aszimmetrikus kád kerül mentésre, amelynek keskeny része a lógó sarokmosó. Ez a technika lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, és növelje a helyiség ergonómiáját.

A beépített sarokmosó kiválasztása kis fürdőszobában további tárolást biztosítunk. Minél kevesebb helyet foglal el, a mosdó alatt lévő kabinet nagyon nagy méretűvé válik.

Érdekes példák a fotón:

Az anyagok összehasonlító elemzése

Mosdóink nagy terhelést szenvednek, mert a higiéniai eljárások mellett gyakran mosnak vagy játszanak (kisgyermekek esetében). A tálban véletlenül egy súlyos palackot dobhat kozmetikussal, vagy megüthet rajta, és kellemetlenül megfordul a fürdő szűk helyén.

Ezenkívül a mosogatót a víz befolyásolja, amelynek összetétele távol áll az ideális és agresszív háztartási vegyi anyagoktól, amelyek megsértik a felső bevonatot.

Ezért a termék anyagának:

 • tartós
 • tartós
 • ellenáll a mechanikai és kémiai hatásoknak
 • jó dekoratív jellemzőkkel

Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket.

Egészségügyi fajansz

Kerámia - a legjobb választás a mosogatóhoz a fürdőszobában. A tervezési megoldások széles választéka, a nedvességgel és a mosószerekkel szembeni ellenállás, beleértve a csiszolóanyagokat, az egyszerű gondozást, itt csak egy kis lista az anyag előnyeiről.

A modern technológiának köszönhetően a földfestékek már nem tartják a hófehéritet, és a szivárvány minden színével játszanak. A fürdőszoba színes mosogatói különböznek a nagy expressivitásban és a különböző formatervezésben. A klasszikus és modern belső térben tökéletesen illeszkednek.

Kerámia termékek hátrányai:

 • nagy súly
 • a felső üvegezett réteg idővel repedve
 • alacsony ütésállóság, ami repedésekhez és forgácsokhoz vezet, amelyeket szinte lehetetlen megszüntetni.

A fotó - cserép mosogatók:

üveg

Üveg mosogató a fürdőszobában ma a népszerűség csúcsán. A megfelelő keményítéssel ez a látszólag törékeny anyag tartós és ellenáll a fürdőszobák különleges mikroklímájának.

A látványos dizájn az üveg további előnye. Átlátszó tálak a belső világosságot és a levegőt.

Ugyanakkor jelentősen hátrányt jelent az üvegedények - az ellátás bonyolultsága. A mészkő, a szivárgás és a folt azonnal elkapja a szemet, és eltávolítása nem könnyű, mivel a csiszolószemcsékkel és ecsetekkel rendelkező készítmények látható karcolásokat hagyhatnak a felületen.

A viszontbiztosítás üveg, még edzett, jobb, hogy megtagadja a kisgyermekes családok.

Fotók üveg tálak a belső tér:

fém

Kis esztétikus, zománcozott mosdókagylók elhalványultak a múltban, helyükre jó minőségű, rézből vagy rozsdamentes acélból készült termékek kerültek (lásd a fotót).

Fémhéjak - inkább ritkaság, mint közös jelenség, jóllehet tartósak, szépek és szerények a gondozásban.

A hátrányok közül: a tálban halk foltok vannak, és a víz hangos hangot ad, amikor érintkezésbe kerül a mosogatófelület felszínével.

Márvány a mesterséges kő ellen

Vannak olyan stílusok, amelyek luxus vagy egzotikus designt igényelnek. Ez egy klasszikus, Art Deco és Ethno. Ebben az esetben egy kerámia vagy üveg mosogató nem valószínű, hogy méltó választás.

De a mosdó természetes kő a fürdőszobában fog kinézni. Erős, enyhén porózus kőzeteket használnak rájuk általában: gránit, onyx vagy márvány. Az ilyen termékek magas költséggel rendelkeznek, amelyet teljes mértékben igazol a feldolgozás összetettsége és az anyag kizárólagossága.

A márvány a felsorolt ​​ásványok leginkább sérülékeny. Rendszeres tisztítást igényel, különben kellemetlen, nehéz eltávolítani plakk formákat a mosogatón. Zsetonok és repedések is állandó fenyegetést jelentenek a márvány fürdőszobai felszerelésre.

A mesterséges kő nem kevésbé gyönyörű, mint a természetes társaik, de megfizethető és a legjobb teljesítmény jellemzőkkel rendelkezik. A polimerek és a kőpor alapanyaga bármilyen stílusi trendhez alkalmazható, amit az általunk bemutatott fotók összehasonlításával könnyen meg lehet tekinteni:

faipari

Ezt az anyagot ritkán használják a mosogatók gyártásában. Az abból készült termékek az elithez tartoznak, és kézzel készültek speciális kezeléssel és impregnálva vízzel szemben repedező készítményekkel.

A fa különös gondot igényel - csak semleges tisztítószerekkel és puha szivaccsal kell tisztítani. A védő felső réteg sérülése esetén a mosdókagyló gyorsan feleslegessé válik a víz hatása alatt.

Figyelem: négy évenként helyre kell állítani a fa mosogatót, hogy meghosszabbítsa az életét.

Shell alakú

A modern mosdók lehetnek:

 • négyszögletes
 • ovális
 • kerek
 • szögletes
 • aszimmetrikus

A legrugalmasabb egy négyszögletes mosogató. Minden méretű és stílusos fürdőszobához alkalmas:

A fürdőszoba kerek mosogatója szokatlannak tűnik, emlékezetes képet hoz:

De talán a legtapasztaltabb mosdókagylók oválisak:

Shell szín

A héjnak nem kell fehérnek lennie. A színe bármilyen lehet, mindaddig, amíg összhangban van a fürdő teljes színes megoldásával. Nagyon szép majolika vagy kézzel festett üveg:

Fürdőszoba mosogató méretek

A mosdó méretei a helyiségtől és a különleges igényektől függően változnak. Nem feltétlenül egy tágas fürdőszobában van szüksége nagyméretű mosogatóra, két kisebb tálat is behelyezhet, ha például több ember is használhatja a fürdőszobát egy időben reggel.

A standard héj optimális szélessége 50-65 cm, a mélységnek közel azonosnak kell lennie. A készülék magassága általában 80-85 cm.

A héj maximális szélessége 90 cm. Dimenziójának növelése érdekében ajánlatos kettős modelleket használni.

Kreatív fürdőszoba mosogató. Fényképkiválasztás

Összefoglalva, a mosogatók érdekes tervezési lehetőségeit kínáljuk. Talán inspirálnak valakit, hogy valami hasonlóat hozzanak létre otthonukban.

Fürdőszoba mosogató méretek

A mosogató helyes megválasztása a fürdőszoba belsejében található egyik központi árnyalatnak nevezhető. A tapasztalt tervező mindig megpróbál kombinálni a különböző funkciókat egyetlen bútorbevonattal. Ebben az esetben ezek a mosogatógépek mosogató-, pult- és tárolóhelyei. Ugyanakkor a fürdőszoba hasznos területe jelentősen megtakarítható.

Szabványos szabványok

A szokásos formaváltozatok a mosdók minden modellje számára négyzet, téglalap, ovális, kör és háromszög. Az első és legfontosabb kiválasztási kritérium a szabad hely szabad rendelkezésre bocsátása a fürdőszobában. Leggyakrabban a vásárlók választják a mosogató táljának ovális és téglalap alakját.

Termékek típusai:

A mosogató típus szerint a mosdó besorolható:

 • felfüggesztett;
 • kerek;
 • egy talapzaton;
 • fuvarlevél;
 • asztallap;
 • beépített felső / alsó;
 • kettős;
 • mosdó;
 • ovális (az úgynevezett "fogatlan");
 • téglalap alakú;
 • gazdaságban;
 • prémium.

Hogyan lehet felvenni?

A probléma kiválasztása a mosogató mérete a fürdőszobában a végrehajtás a javítás mindig fontos. A különböző gyártóktól származó különböző vízvezeték-termékek leggazdagabb választéka rengeteg fantáziát kölcsönöz. De a kiválasztási folyamatnak meg kell kezdenie a szükséges méretű tálat.

A kezdeti szakasz a szabad terület mérése. Különböző módon kapja meg az információkat, akár mérőszalag mérésével, akár a dokumentáció megtekintésével. Ezután elkészítenek egy előzetes tervet, amely megmutatja, hogy a mosdó a fürdőszobában lesznek.

Egy ilyen rendszernek tükröznie kell mindazt, ami a fürdőszobában van. Ezért a szabad tér későbbi kiszámítása nem lesz nehéz.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tisztítás alatt kicsit több szabad helyre lesz szükség, mint a fürdőszoba szokásos használata. Mindez segíti Önt abban, hogy kiválasztsa a mosogató közelítő méreteit, és gondolkodjon a fürdőszoba helyén.

Magasság és egyéb paraméterek

A mosdók mosogatógépeit általában méretük alapján osztályozzák:

 • kompakt mini mosogató, amely alkalmas kis fürdőszobákra;
 • a standard méretű és konfiguráló mosogató;
 • a mosdókagylók más változatai, amelyek két személy mosdókagyló vagy egy változata különböző talapzatokkal kombinálva;
 • olyan egyedi modellek, amelyek a személyes vevői igényeknek megfelelően készültek.

A mosogató helyének megválasztásakor figyelembe kell venni:

A fürdőszoba vagy fürdőszoba teljes mérete többnyire mosdókagylóval van ellátva, nagy mosogatóval, 90-120 cm széles.

Csak a mosogatót lehet még szélesebbé tenni egyidejűleg két vagy több ember számára. A megfelelő méretű fürdőszobának megfelelő méretű vízvezeték használata nagy valóságos esély arra, hogy alul egy nagy szekrényt helyezzenek el. A dupla mosogatók legfeljebb másfél méter szélesek.

Ha a mosogatót önállóan választja és telepíti (különösen egy talapzaton), akkor ne felejtsük el, hogy a vízmérők, szűrők és kommunikáció telepítési helyszínekhez való hozzáférést nem szabad blokkolni. Az ilyen helyzet megakadályozásának egyik módja az oszlop hátsó falának hiánya.

Kis fürdőszobával a túlméretezett mosdókagyló sok helyet foglal majd el, bár a minimális mosdókagyló nem elegendő. Ha egy sekély és keskeny mosogatót használ, akkor nem kerülheti el a fröccsenést, ami néha lefedi az egész környező területet, és sokkal gyakrabban végeznek takarítást ilyen fürdőszobákban.

Mielőtt meglátogatná az elosztóhálózatot a vízvezeték beszerzése érdekében, először ki kell számolnia a fürdőszoba paramétereit, amelyet egy mosdóbe helyez. Sajnos az eladók nem minden esetben jelzik a termékek tényleges méretét. Ezért a szükséges paramétereket fel kell jegyeznie a fürdőszobai rések pontosan mért szélességével, magasságával és mélységével. Ez nagymértékben segít megérteni, hogy mennyi szabad hely fog maradni a mosogató telepítése után. Ilyen ötlet az, hogy kihasználják a kis méretű fürdőszobák tulajdonosát.

A mosogató optimális szélessége - 40-70 cm. A nagy szélesség csak egy kis fürdőszobában fogja csökkenteni a felhasználható területet. Ha egy személynek nincs szüksége ilyen nagyméretű mosdókagylóra, akkor a nagyméretű családban a mosdóban egy eredeti, nagy méretű és jelentős hosszúságú mosdót alakíthat ki.

Ennek megfelelően egy kis területű fürdőszobát általában 45-60 cm-nél szélesebb mosdókkal láttak el. Az ilyen eszközök jobban megfelelnek a kis irodai WC-helyiségeknek, mivel otthon csak akkor kerülnek telepítésre, ha feltétlenül szükséges - a helyhiány miatt. A mosogató mélységének köszönhetően a leeső vízáram fröccsenése gyakori tisztítást igényel.

A mosogató szélességének és mélységének kiszámításánál meg kell becsülni a keverő által elfoglalt területet.

Hogyan válasszuk ki a mosogató mélységét?

A legmegfelelőbb mosogatómélység az optimálisan kényelmes használat érdekében 60-65 cm. A választás oka az eszközök anatómiai szerkezetének sajátosságai. A legegyszerűbb mód a megfelelő paraméterek meghatározására a saját kezed hosszának használatával. Húzza át a mosdó a fürdőszobában. Ha ellentétes éle a tenyér vagy a középső ujj csúcsa, akkor a mosogató mélysége rendben van.

A "tulipán" és a "fél tulipán" modelleket vásárolhat. Megérdemelten tekintik a legkényelmesebbnek.

Mi legyen a magasság?

A mosdó magassága a padlóról a készülék tetejére eső távolság. A mosdó padlószintje a modelltől függően állítható. A falra szerelhető mosdó kiválasztásakor ez a legegyszerűbb lépés, mivel a falra van szerelve. Az átlagos magasságú személy leginkább 70-90 cm-es magasságban lévő mosdót használ. Úgy gondolják, hogy a közepes magasságú férfiak a legalkalmasabbak a 90-100 cm-es kerámia mosdókagylónak, a kisméretű embereknek 85-90 cm alatti mélységben kell lenniük.

Kevésbé gyakori esetekben a felhasználók a működés során rájönnek, hogy szükségük van egy magasabb vagy alacsonyabb szintet tartalmazó mosdókagylóra.

A fürdőszoba mosogatóinak méretezése: a szállás jellemzői + a tervezési szempontok

A fürdőszobák modern szaniterárui által kínált mosogatók sokasága egyszerűen elképesztő. Különböző anyagok, érdekes tervek, a mosdó falra fektetése, a szekrénybe helyezés vagy a mosogatógép fölé helyezése - mindezt a választás problémája meglehetősen bonyolult és nagyon izgalmas.

Azonban az első dolog, ami ebben a szakaszban gondolkodik, a fürdőszoba mosogatójának mérete. Ez nem csak a kis fürdőszobák tulajdonosaira vonatkozik, ami a régi épület magas épületeként jellemző. Tágas fürdőszoba esetén a megfelelő méretű mosogatót is ki kell választania.

Mit kell keresni mosogató vásárlásakor?

A kezdeti szakasz a megfelelő mosogatómérések kiválasztásánál. A mérőszalaggal felfegyverkezve alaposan meg kell mérni a saját fürdőszobáját. Ezután összeállít egy tervrajzot, amely tükrözi a fürdőszoba fürdőszobai berendezéseinek helyzetét.

Egy ilyen tervben meg kell jegyezni a méretét a tárgyak telepítve a fürdőszobában. Ezután kiszámíthatja a látogatók számára fenntartott szabad terület méretét.

Fontos, hogy ne csak a fürdő látogatóinak növekedését és arcszínét vegyük figyelembe, hanem a fürdőszoba használatának sajátosságait is. Például ahhoz, hogy közeledjen a fürdőhöz, alatta egy kis helyre lesz szüksége a lábadhoz. Ugyanez a pillanat jelentős lehet, ha a mosógép vagy a szekrény fölött található mosdót használja.

A hostessnek, aki tisztítania kell, több helyre lesz szüksége, mint az átlagos látogató. Mindezek a kis árnyalatok helyes döntést hoznak a mosogató mérete és elhelyezése között a fürdőszobában.

Mit kell emlékezni a méretre?

Hagyományosan az összes kagyló a méretétől függően több fő csoportra osztható:

 • kompakt mini mosdók nagyon kis fürdőszobákhoz vagy kis WC-khez;
 • szabványos méretekben és konfigurációkban;
 • a dupla mosdókagyló és a járókerék tartó kombinált kombinált modelljei stb.
 • egyedi modellek, egyedi kivitelben.

A mosdó kiválasztásakor és elhelyezésekor figyelembe veszik három fő paraméterét:

A túlméretezett mosdó túl sok helyet foglal a fürdőszobában, de a túl kicsi nem mindig elfogadható. Ha a mosogatók kis vízzel vagy szélességével a spray szórja körül a környező teret, ebben a fürdőszobában kell elvégezni a takarítást gyakrabban.

A vízvezeték üzembe helyezéséhez ragaszkodnia kell egy szalagmérőhöz, hogy a mosdó minden fontos dimenzióját helyben lehessen tisztázni. Az eladó által a termékleírásban feltüntetett adatok, a gyakorlat szerint, nem mindig felelnek meg a valóságnak. Nem fáj, hogy veled veszi a fürdőszobai tervet, hogy azonnal megértse, mennyi szabad hely marad. Ez különösen jó ötlet a kis fürdőszobák tulajdonosainak.

Mi az optimális szélesség?

A mosdókagyló optimális szélessége 50-65 cm, szélesebb modell általában csak "enni" egy közepes méretű fürdőszobában. Egy személy számára ilyen nagy mosogatóra nincs szükség, de egy tágas szobában egy nagy mosogató képes megoldani néhány tervezési problémát. A nagyon kis fürdőszobákhoz nagyon kicsi mosdókagyló áll rendelkezésre, mindössze 30 cm széles.

Inkább az irodákban lévő kis fürdőszobákban használják őket, otthon ilyen kis mosdókat csak a legszélsőségesebb esetekben telepítenek. Egy túlságosan keskeny mosdóból, ahogy már említettük, a permetezők kifutnak. A mosogató szélességének figyelembevételével meg kell becsülni a keverő telepítési helyének méreteit is.

Különös figyelmet szentelnek a kettős mosogató telepítésére vonatkozó döntésnek. Ez egy elfogadható lehetőség nagy családok számára, ahol több tag dolgozni / tanulni egyidejűleg.

A két mosogató centrum közötti távolságnak legalább 90 cm-nek kell lennie, ellenkező esetben rendkívül kényelmetlen dupla mosdókagylót használni. By the way, telepítése csapok ilyen modellek nem mindig érdemes, hogy végezzen a közepén az egyes mosogató. A csaptelepek egymás mellé helyezve egymás mellett 90 fokos szögben elforgathatók mindegyikük 45 fokos szögben lesz a falhoz képest.

Hogyan válasszuk ki a mosogató mélységét?

A legmegfelelőbb a mosogató mélységének megfelelő működtetése 48-61 cm. A mosogató mélységének kiválasztásakor a fürdőszobában lévő látogató karának hosszúságára összpontosíthat. Csak ki kell nyújtania a kezét a mosogatóra. Ha a kagyló ellentétes éle a tenyér közepén vagy az ujjak csúcsánál végződik, mélysége optimálisnak tekinthető.

Fontos mutató - a tál mélysége mosogató. Minél nagyobb ez, annál kevesebb vizet permeteznek a keverőből. Ebben a tekintetben a tulipán vagy fél tulipánok nagyon kényelmesek.

Mi legyen a magasság?

Ez a méret a mosogatóhoz a fürdőszobában könnyebb beállítani, különösen akkor, ha olyan függesztett modellt választasz, amely a falra szerelhető egy megfelelő helyen. A mosogató optimális magassága 80-85 cm méretű, de gyakran az ügyfelek kényelmesebbnek találják az említett szint felett vagy alatt elhelyezkedő mosogatót. Ez a pillanat fontos, ha a modellt a talapzaton (a fent említett "tulipán") vagy a talapzatra választják.

Természetesen a mosogató magassága, amely alatt a mosógépet el kellene helyezni, nagyobb lehet, mint a készülék mérete, de nem kevesebb. Úgy gondolják, hogy a férfiak számára a legjobb a 94-102 cm-es magasságba szerelni a mosogatót, a nők számára pedig a kissé alacsonyabb - 82-93 cm.

Érdekes információ a megfelelő mosogató kiválasztásáról a következő videóban található:

A különböző szélességű modellek jellemzőinek áttekintése

Mosdószélesség - az egyik legfontosabb általános mutatója. A különböző modellek mélysége nem túl széles tartományban változik, és nagymértékben függ a szélességtől. A modellek magassága a talapzaton, a szekrényen és más támaszokon általában rögzített, de a falra szerelt mosdóknál szinte bármi lehet.

A 30-40 cm széles kagyló általában egy minimalista sarokmodell. Nagyszerűek egy kis fürdőszobában. Néha ez a mosdó külön mosdóként van felszerelve. Ez a megoldás fontos egy nagy családban, ahol gyakran használják a fürdőszobát. A kis mosogatóval kiegészítve a gyártók néha megfelelő méretű csuklópántot kínálnak, amely alkalmas háztartási vegyi anyagok és kis tisztítószerek tárolására. Ezt a szekrényt külön lehet készíteni.

Az 50 cm széles mosogatók népszerűbbek és nagyszerűek a kis vagy közepes méretű fürdőszobák számára. Az ilyen eszközök használata sokkal kényelmesebb, mint a mini-modellek. Az ilyen mosdó legkompaktabb és talán kényelmes változata fel van szerelve, de ha a fürdőszoba területének és kialakításának lehetővé teszi, érdemes egy szekrényt elhelyezni egy ilyen mosogató alá. Az ilyen típusú mosdókagylók nagyon változatosak. A már említett felszerelt opció mellett beágyazott modellek is vannak, kerek, aszimmetrikus, ovális stb.

A 60 cm széles mosdók tágas fürdőszobákhoz, valamint kombinált fürdőszobákhoz is alkalmasak. Ha nincs túl sok hely, de nagyméretű mosogatót szeretne telepíteni, érdemes egy egyszerűen használható szögletes modellt használni, de kevesebb helyet foglal el.

Ha egy ilyen mosogató alá helyezi a szekrényt, elrejtheti a kommunikációt, és elhelyezhet néhány polcot vagy fiókot háztartási vegyi anyagok tárolására és különböző hasznos dolgokra. A fürdőszoba gyönyörű és szép lesz. Annak érdekében, hogy megakadályozza a talaj alatti felhalmozódásból származó szennyeződést, érdemes előnyben részesíteni a bútorok csuklós változatát.

Nagyméretű fürdőszobákban és fürdőszobákban 90 cm-es nagyméretű mosogatók alkalmasak, csak egy dupla mosdó szélesebb lehet. Ha a hely lehetővé teszi számodra egy ilyen nagyméretű vízvezeték használatát, akkor elég lehet egy nagy tágas szekrényt felszerelni. A nagyon nagy modellek szélessége elérheti a másfél métert.

Tervező árnyalatok

Gyönyörű dizájner mosdókagylómodellek kényelmesnek tűnhetnek, de a gyakorlatban ez nem mindig így van. A mérőszalag segítségével ellenőrizni kell egy olyan modell méretét, amely bonyolult a belső és külső kialakításban, annak érdekében, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kiválasztott héj elég kényelmes.

Az aszimmetrikus, ergonómikus alakú mosdókagylók használata népszerű, és ez nem csak a divat divatja az eredeti stílusnak. A fürdőkád és az ilyen típusú mosdó egy igazi találatot találhat egy kis fürdőszobában. Ebben az esetben mindkét elem szabálytalan ovális formában készül, amelynek egyik vége kúpos.

A fürdõ és a mosdókagyló egymáshoz hajlik, oly módon, hogy a mosogató keskeny vége a fürdõ keskeny vége felett helyezkedjen el. Ennek eredményeként a fürdőszoba tágasabb lesz, és a kád és az mosdó méretei elég nagyok maradnak a kényelmes használat érdekében.

Amikor egy mosógép fölé helyezzük a mosdót, előfordulhatnak problémák. Például a mosogatót túl magasra kell állítani, vagy nem elég mély ahhoz, hogy közel álljon.

A legjobb, ha a mosogató oldalán a mosogatógép oldalán kissé felnyúlnak. A héj magasságának problémája speciális modell segítségével oldható meg. Van egy különálló, meglehetősen nagy polc, amelyet a mosdókagyló bal vagy jobb oldalára helyezett.

A mosógépet nem közvetlenül a mosogató táljába helyezték, hanem mellette, a polc alatt.

A mosogató megfelelő modelljének kiválasztásakor gondolkodni kell a gyerekeken, akik a házban élnek. A mosogató magassága több évig túl magas a gyermek számára, és általában kevéssé praktikus, hogy egy kis mosdót telepítsen a fiatalabb családtagok számára egy bizonyos idő elteltével.

Kényelmesebb lesz egy kis szék vagy széklet megvásárlása, amely a baba állványaként szolgál. A szék lábát gumibetétekkel kell ellátni, hogy ne csússzanak a csempe felületén.

Néhány szó az építési szabályzatokról

Bár a lakások és a magánházak tulajdonosai többnyire önállóan döntenek vízvezetékük elhelyezéséről, még mindig vannak építési kódok mind a fürdőszoba méretének, mind a fürdőszoba méretének, valamint a benne lévő vízvezeték elemek közötti távolságnak.

Például a lakó- és középületek hosszának és magasságának méretének meg kell felelnie 0,80 és 1,20 m-nek, az ajánlott mennyezeti magasság pedig legalább 2,50 m.

Ha a WC a padláson található, akkor a WC-t kb. 1,05-1,10 méterre kell elhelyezni a lejtős tetőtől, különben kényelmetlen lesz használni. A vécé swing ajtaját minden esetben nyitva kell hagyni. A WC-hez vezető folyosó javasolt felső mennyezeti magassága legfeljebb 2,10 m lehet.

A fürdőszobában elhelyezett hagyományos vízvezeték szerelvények mellett gyakran további elemek is elhelyezhetők, például zuhanyzó, bidé stb. Javasolt az alábbi szabványok betartása:

 • a kád vagy a zuhany szélétől a más tárgyakig tartó távolság legalább 0,70 m;
 • a WC és a bidé közötti távolság legalább 0,25 m;
 • Legalább 0,60 m szabad helyet kell hagyni a WC előtt;
 • a WC-tál jobb és bal oldalán lévő szabad helynek legalább 0,25 m-nek kell lennie;
 • a mosogató elülső részétől a fürdőszobában lévő egyéb álló tárgyakig tartó távolság legalább 0,70 m legyen.

Ezek a szabványok egész Oroszországban érvényesek és figyelembe kell venni épületek tervezésekor. Segítenek meghatározni a fürdőszoba mosogatójának méretét még a szoba berendezéseinek tervezési szakaszában is.

A fogyatékkal élők és a különleges igényű személyek által látogatott épületek esetében vannak más építési előírások is. Figyelembe vehetők, ha fürdőszobát és WC-t terveznek, amelyet egy ilyen személy fogja használni.

A fogyatékos emberek középületének fürdőszobáiban a következő távolságokat kell fenntartani:

 • a fürdőszobának szélessége legalább 1,65 m legyen;
 • a fürdő hossza (mélysége) legalább 1,80 m legyen.

Az olyan apartmanok esetében, ahol a speciális szükségletű emberek élnek, a fürdőszobának a hosszát 2.20 m-re kell növelni. Ha az apartmanban lévő fürdőszobát összekapcsolják, akkor annak mérete legalább 2.20 m legyen. A szobákat speciális korlátokkal kell felszerelni.

A kapunak, mint a közönséges lakásoknál, kifelé kell nyitni. Ha a tervezők tervezik betartani ezeket a szabványokat a tervezés során, könnyedén legitimálhatják a változtatást.

Különleges figyelmet kell fordítani a mosdó elhelyezésére, annak magasságára és kialakítására, ha fogyatékkal élő személy számára tervezik a fürdőszobát. Például a kerekesszékben mozgó fogyatékos személy számára aligha lehetséges, hogy a tágas tárcsával felszerelt mosdót használja. A mosdó túl magas vagy alacsony elhelyezése szintén nem elfogadható.

Melyek a mosogató méretei a fürdőszobában?

Természetesen minden fürdőszobának a központi alakja a fürdő, a legnagyobb helyet foglalja el, és nagy funkcionális terheléssel is rendelkezik. Azonban a mosogató nem kevésbé fontos, mert többször is használjuk, érdemes számolni, hogy hányszor szedik le a kezét vagy mossák az arcát.

A fürdőszoba kis mérete gyakran nem teszi lehetővé a tulajdonosok számára, hogy megforduljanak, és ilyen mosási modellt telepítsenek, így kényelmesen használhatók. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megválasztani a mosogató optimális méretét a fürdőszobában annak érdekében, hogy maximalizálják a szabad terület használatát, ugyanakkor hozzon létre egy harmonikus belső tér.

Tányérok típusai

A mosdó a fürdőszobában egy egészségügyi eszköz egy tál vagy egy másik alakú edény formájában, amelyet mosáshoz, kézmosáshoz és más egészségügyi és higiéniai igényekhez használnak. Általában a standard apartmanok fürdőszobája mosdóval van felszerelve, azonban nem mindig megfelelő a kis méretük miatt. A kagylók köre elsősorban az alábbi kritériumok szerint különbözik:

 • Anyag. A kagyló kerámiából, fémből, valamint természetes vagy mesterséges kőből készült. Kerámia modelleket leggyakrabban használnak a fürdőszobában, mert tartósak, nem szennyezik a szennyeződéseket, és nem rezonálnak vízzel. Nemrégiben egyre népszerűbbek a mesterséges kőből készült mosogatók, amelyek többek között könnyebbek.

Fontos! A legfontosabb kritérium, amelyet figyelembe kell venni a tervezési projekt létrehozásakor, a lefolyók mérete. Természetesen a mindennapi életben kényelmesebb és kényelmesebb a nagyméretű modellek alkalmazása, azonban nem mindig a fürdőszoba területe teszi lehetővé nagy mosogatóhely elhelyezését anélkül, hogy károsítaná a helyiség többi funkcióját.

Tányérok fajtái méretben

A mosogató mérete a legfontosabb kritérium, amelyet figyelembe kell venni a víz- és fürdőszobai bútorok kiválasztásánál. Ha a fürdőszoba nagyméretű, akkor nagyobb modellekre figyelhet, és kis helyiségekben egy kompakt mosdókagylóval kell rendelkeznie. Minden mosogatónak a következő méretei vannak: szélesség, mélység és magasság, amelyet a gyártó a termék csomagolásán feltüntet. A méretek szerint a mosogatók a következő kategóriákra oszthatók:

 1. Mini shell. Ebbe a kategóriába tartozó modellek 35-40 cm szélességig és 25 cm mélységig terjednek, általában külön WC-ként, irodaházakban vagy nagyon apró lakásokban kerülnek beépítésre. A Mini-shellek mindennapos használatban kellemetlenek, a kis méretük miatt a permet folyamatosan repül. Gyakran előfordul, hogy a miniatűr mosdókagylók szögletes alakúak, rendszerint támasztólábra vannak szerelve, és nincs tárolóhelyük.

Figyelj! Amikor kiválasztunk egy mosogatót, azt szeretnénk, hogy nagyobb legyen. A professzionális tervezők azonban úgy vélik, hogy a túl sok mosás vizuálisan kitölti a fürdő teljes szabad helyiségét, így szűk és kényelmetlen. A legtöbb esetben a legjobb választás egy szekrénybe beépített szabványos méretű modell lenne.

Optimális paraméterek

Számos alakban, méretben, sőt héjszínben könnyen elveszik. A modell kiválasztásakor először figyelmet kell fordítani a termék méretére. A tervezők a vásárláskor az alábbi szabályt alkalmazzák: minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál nagyobb a mosogató. Az alábbi paraméterek a legtöbb esetben optimálisnak tekinthetők:

 • A mosdó a fürdőszobában kényelmesen használható, ha szélessége 55-60 cm, a tál mérete elegendő ahhoz, hogy a víz ne permetezzen rá. Ugyanakkor a mosogató szabványos méretei nem zavarják a helyet, így szabadon mozoghatnak, megtesznek tisztítást és további készülékeket telepítenek.
 • A héj hosszának 48-61 cm-nek kellett lennie ahhoz, hogy kényelmes legyen. Ez a paraméter a legtöbb keverő számára is alkalmas. Annak ellenőrzéséhez, hogy a mosogató hosszában elférjenek-e, álljon közel hozzá, és nyújtsa a kezét, ha a mosogató szélének szélén a tenyer közepén eljut, akkor kényelmesen használhatja.
 • A tál mélysége. Minél mélyebb a tál mélyedése, annál kevesebb vizet permeteznek a használat során. Ebben a tekintetben a tulipán típusú kagylók optimálisak.
 • Magasságot. Gyakorlatilag azt számolják, hogy a mosogató legmegfelelőbb magassága 80-85 cm, de ha a magasság átlag felett van, akkor nagyobb magasságú vagy lógó mosdókhoz illeszkedik, amelyek a kívánt magassághoz kötődnek.

Kérjük, vegye figyelembe! A tervezők gyakran kínálnak kettős héjat, amely két külön tálból áll. Az ilyen modellek kényelmesek abban az értelemben, hogy két ember egyidejűleg használhatja őket. Azonban, amikor kettős mosogatót vásárolnak, fontos, hogy legalább 90 cm legyen a tálak középpontja, különben egymásnak kell vállon állnia.

Tervező tippek

A megfelelően kiválasztott mosogató központi eleme lehet a fürdőszobában. A tapasztalt tervezők több funkciót próbálnak meg egy darab belsejében: egy mosdót, egy munkalapot és egy tárolóhelyet. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy jelentősen megtakarítsa a helyet a fürdőszobában. A projekt létrehozásakor és a mosogató kiválasztásakor a következő árnyalatokat kell figyelembe venni:

 1. A szekrényre szerelt mosdók sokkal praktikusabbak, mint a talapzaton lévő modellek, mivel lehetővé teszik a mosószerek, kozmetikumok, háztartási vegyszerek vagy törölközők tárolásának szervezéséhez szükséges szabad helyet.

Figyelj! A mosdó kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a pultra a vízre, a durva szűrőre és a kommunikációra van szükség. Nos, ha a szekrények hátsó falai nem lesznek, akkor ezek az eszközök mindig nyilvánosak lesznek.

Hogyan válasszuk ki a mosdót?

Milyen mosdókagyló alkalmas a fürdőszobájára, elsősorban a szabad helyiséget határozza meg a szobában. Fontos megfontolni, hogy hol vannak a csatorna belépési pontjai, a vízvezetékek. Annak megértéséhez, hogy egy adott modell megfelelő-e az Ön számára, az alábbiak szerint járhat el:

 • Csúsztatható egy fürdőszobai skála, majd helyezzük el az alapvető vízvezeték szerelvényeket (fürdőkád, WC), majd világossá válik, mennyi szabad hely marad a fürdőszoba mosogatójának befogadására. Ugyanezzel a módszerrel kényelmesen meg lehet jelölni a csővezetékeket.

Ne feledje, hogy a fürdőszobában nem lehet "szűk" egészségügyi felszerelést elhelyezni. Mindig hagyjon egy kis rést a mosogató és a fürdőszoba között, különben a javítás befejezésekor előfordulhat, hogy valami nem illeszkedik a hozzá rendelt tárterülethez. Továbbá, a mosogató telepítésekor ügyeljen arra, hogy ne akadályozza a golyóscsapok hozzáférését, máskülönben baleset esetén több időt kell szánnia a mosogató szétszerelésére.

Standard mosdókagyló a fürdőszobában

Tartalomjegyzék:

A mosdó nélkül rendkívül nehéz elképzelni a fürdőszoba belsejét. Ez a vízvezeték funkcionális eleme, amelyet napi higiéniai eljárásokhoz terveztek. Az orosz piacon különböző mosdókészletek találhatók a fürdők számára, de annak érdekében, hogy a vízvezeték tökéletesen illeszkedjen a lakberendezéshez, szükség van a mosogató méreteinek pontos mérésére a fürdőszoba méretével.

A javítás megtervezése? Olvassa el, hogyan kell kiválasztani a megfelelő zuhanyozást. Itt találja meg a WC-tálak méreteit, a fürdők méreteit és típusait, vagy a csempe alakját és méretét a fürdőszobában >>>

Melyek a héjak - az idő optimális méretei

A címkézésen egyszerűen navigálhat, ha egy tárgykatalóguson vagy árlistaon keresztül nézel, akkor intuitív módon egyértelmű jelentést fog látni, például: 655 * 490 * 185. Ez azt jelenti, hogy a mosdó 655 mm széles, a mélység (méret a falhoz képest) 490 mm, a magasság (a csésze mélysége) 185 mm, mint a következő ábrán:

Vannak bizonyos ismételten bevált szabványok, amelyek biztonságosan vezethetők, amikor egy vízvezeték-szerelőt választanak az átlagos antropometriai adatokhoz.

Standard fürdőszoba mosogató

szélesség

Itt nagyon sok a fürdőszoba méretétől függ, de az optimális érték 550-650 mm. Az ilyen mosogatók funkcionálisan nagyon kényelmesek és minden szobába szervesen néznek.

magasság

A klasszikus héj magassága 135-150 mm. Nyilvánvaló, hogy egy mély tál kényelmesebb, de a tartományban megadott minimális érték teljesen jogosult az életre.

mélység

A mélység a mosogató végétől a falig boríték. Ha az iskola előtti gyermekek vagy az általános iskolai diákok vannak a házban, akkor jobb, ha a minimális méretekből kilép, különben a mosdó a mellkason lévő gyermekre támaszkodik, és kényelmetlen lesz elérni a keverőt.

A rendes mosogatók esetében a következő tartományt lehet kijelölni: 440-610 mm, azzal a feltétellel, hogy mind a kicsi, mind a nagyon nagy termékek vannak, amelyekhez visszatérni fogunk.

Bútorok készletei. Mindent már gondoltak ránk.

A fürdőkád legjobb lehetősége a mosdókagyló, amelyhez egy éjjeliszekrény tartozik. Ezek nagyon praktikus termékek, amelyek segítenek megtakarítani a belső teret, anélkül, hogy a falakat további polcokkal zavarják a személyes higiéniai cikkek tárolására.

Itt a következő paraméterekre összpontosíthat:

Méretek asztalok

Tekintettel arra, hogy ennek az elemnek összhangban kell lennie a mosogatóval, itt előnyben részesítheti a következő paramétereket: hossza - 550-1000 mm, magasság - 820-850 mm, mélység - 450-600 mm.

A "Moidodyr" népszerű és praktikus megoldás.

Az ilyen termékek funkcionálisabbnak tűnnek, mivel általában nemcsak mosogató és mosdó, hanem fali szekrényű tükör is szerepel a készletben.

Tipikus fürdőszobák esetén az ilyen termékek méretei standardok: 550-650 mm. Ha a padlóméret lehetővé teszi, ez a paraméter 70 cm-ről egy méterre növelhető.

Ha a fürdőszobában más elemeket (zuhanyzó, mosógép) terveznek, ezt a mosogatóméret meghatározásánál figyelembe kell venni.

Beépített mosdókagyló

Ezek a minták a legjobb megoldást jelentik a közép- és nagyméretű fürdőszobák számára. A beágyazott mosogatók előnyei a következők:

A tálca a táblagépbe van építve, így nincs szükség falra szerelésre.

Az asztallap biztonságosan elrejti a csöveket.

Kényelmes mosógépeket beépíteni a beépített mosdók alatt, így megtakarítva a belső teret.

Ha az optimális méretről beszélünk, itt követheti a fenti szabványokat.

Fontos megjegyezni, hogy még a széles mosogatók sem ragadják meg a belső teret, és szervesen beleülnek a belső térbe.

Kerámiákra helyezve (mosogató - "tál")

Szerkezetileg a felső szintek hasonlóak a beágyazott modellekhez. A megkülönböztető jellemzők közül kiemelheti az árnyalatot, hogy a csésze egyszerűen fel van tüntetve az asztallapra, így szükség esetén könnyen eltávolítható.

A méretek a következők: 550-800 centiméter széles, kb. 400-450 cm mélységgel.

Corner Fürdőszoba mosogatók

Az ilyen termékek ideálisak a kisebb helyiségekben, így jelentősen megtakaríthatja a belső teret. A piacon vannak olyan lehetőségek, amelyek a sarokba mosni:

Tulipán - a szifon és a leeresztő csövek elrejti a lábát a szerelési készlet tartalmazza.

Felfüggesztett - itt a lefolyócsövek a fal belsejében helyezkednek el, így mosogatógépet vagy mosodai kosarat helyezhet el a mosogató alá.

Beágyazott - valójában ez a "Moidodyra" szögletes változata. Az ilyen modellek egy kicsit több helyet foglalnak el, mint a korábbi verziók, de ezt a hátrányt egy tükör és fiókok állítják be különböző tartozékok tárolására.

Ha a méretről beszélünk, akár beágyazott modellek esetén is, a külső paraméterek 350 * 350 vagy 700 * 700 mm között változhatnak.

Meg kell jegyezni, hogy a sarokmodellek között az aszimmetrikus mosogatók nagy igénybevételnek vannak kitéve: egy hosszúkás felület az egyik oldalon (lásd a fenti képet).

A kis mosogató elegáns megoldás egy kis területre.

Az ilyen megoldásokat gyakran a régi épületek házaiban találják meg, ahol a fürdőszobák nem nagy méretben büszkélkedhetnek. Annak érdekében, hogy kényelmesen elvégezhesse a higiéniai eljárásokat, és ne zavarja fel a belső teret, kis méretű mosdókat telepítenek itt.

Vízvezeték kiválasztásakor a következő méretek vezérelhetők:

Felfüggesztett - itt a tál szélessége 230-250 mm között változhat, 180-250 mm mélységgel.

Corner - ezek a mosogatók nagyobb méretűek: a szélesség körülbelül 400 mm, de az ilyen modellek mélysége mindössze 280 mm.

Meg kell jegyezni, hogy a kis fürdőszobákban egyéni méretű mosdót rendelhet, de sokkal többet fog fizetni.

Több - több! Dupla mosogató nagy család számára

Ezeket a fürdőszobai mosogatókat teljesen eredeti megoldásnak tekintik. A dupla mosdó beépítése a következő előnyökkel jár:

Érdekes belsőépítészeti tervezés. Jól néz ki.

Gyakorlati megoldás egy nagy család számára.

A személyes tér elhatárolása.

Ha a méretről beszélünk, akkor a tálak kifolyónyílása közötti minimális távolság 550 mm. Ha ez a paraméter kisebb, kettős mosdókagyló használata kényelmetlen, ha több, a belső helytakarékosság eltűnik.

A mosogató talapzata: méret és beépítés

Az aljzat mosogatója rendkívül lenyűgözőnek tűnik: a tartószerkezet fenntartása mellett az állvány segít a maszkoló csövek maszkolásában. Ha ilyen szerkezetet telepít, ajánlott figyelembe venni az ábrán feltüntetett méreteket.

Hogyan kell a falhoz rögzíteni?

A szerelés során az összeszerelt szerkezet a falba kerül, és a jelölés a rögzítési pontok ceruzával történik. Ezután egy fúró kemény ötvözetű fúrólyukkal lyukakat fúr, a dübeleket megütik. A rögzítés a mosogató és a talapzat csavarjain történik.

By the way, sok házi kézműves, gyakorlati okokból, hagyja el a talapzatot rögzítés nélkül - a mosdó megbízhatóan rögzíti az állványt. Ez az opció könnyű hozzáférést biztosít a szifonhoz és a leeresztő csövekhez elzáródás esetén, de ez a módszer nem áll rendelkezésre szabványos ajánlásokban.

Sifon és fuvola mosogatóhoz: méretek

Ezek az elemek szerves részét képezik a kialakításnak a mosogató telepítésekor. A szifon kiválasztásakor az alábbi paraméterekre összpontosíthat:

A nyak. Ez az átmérő különbözhet a különböző mosogatók esetében, de az elfogadott szabvány 32 mm.

Teljes hossz Itt két érték játszik: a minimális méret 750, a maximális 1300 mm.

A leeresztő cső átmérője. Itt a 35, 40 és 50 mm méretek szabványnak tekinthetők.

A hullámtörések átmérőjét a leeresztő cső mérete alapján választják ki, a hosszt önkényesen határozzák meg, attól függően, hogy az általános szennyvízcsatorna-e.

Milyen magasságban telepíti a mosdót a fürdőszobában

Ez a távolság minden háztartásnak megfelel és a vízvezeték könnyű használatát biztosítja. Javasoljuk, hogy az általánosan elfogadott szabvány szerint járjon el: 85 cm a padlószinttől a mosogató széléig. Ha a család csak olyan felnőttekből áll, akiknek a magassága átlag felett van, ez a távolság 900-1000 mm-re növelhető.

Fontos megjegyezni, hogy a mosogató 80 centiméter alá süllyesztése nem javasolt, még akkor is, ha kisgyerekek vannak a családban. Ebben az esetben különleges úszótalpakat használhat, amelyek segítenek a gyermeknek a daru elérésében.

Mennyire kell a tükör

A fürdőszobai tükör telepítése bizonyos szabályok szerint javasolt. Ez így néz ki:

Az átlagos távolság a padlóról a tükör alsó szélére 1,2 m legyen. Az értéket felfelé vagy lefelé (kissé) változtathatjuk az utasok magasságától függően.

A felső él az ajtókeretre állítható. Általában ez az érték kb. 2 méter.

A tükör és a mosogató szélének minimális távolsága: kb. 200 mm.

Kis tükrök esetén ezek az ajánlások nem működnek. Ebben az esetben a tükörfelületnek szemmagasságban kell lennie.