Legfontosabb > Csapok

Sarok fürdőszobák: fürdőválaszték és helyiségtervezés

A fürdő szerves része a fürdőszobának. Még a legmodernebb zuhany is helyettesítheti a fürdőt.

Csak a fürdőben lazíthatunk és lazíthatunk a nyüzsgésből, áztathatjuk a levegőben, és különleges nyugtató légkörbe sodorhatjuk. Ezért nagyon fontos kiválasztani azt a modellt, amely ideális az Ön számára a piacon jelenlévő teljes fajtából. A közelmúltban rendkívül népszerűvé vált a nagy ergonómiájú és fényűző megjelenésű szögletes fürdő.

Sarokfürdők

A sarokfürdők kialakulása igazi forradalom volt az egészségügyi eszközök világában, ami a szokásos elképzelést jelentette a fürdőkádnak. A sarokfürdők jól illeszkednek a belső térbe, könnyen felszerelhetők és működés közben nem okoznak problémát. Ez a modell ideális azok számára, akiknek a fürdők klasszikus formái unalmasnak, elavultnak és túl egyszerűnek tűnnek.

A fürdő kiválasztásakor nagyon fontos figyelembe venni a fürdőszoba méretét. Egy ritka apartman hatalmas fürdőszobával büszkélkedhet, általában a fürdőszobák mérete több mint szerény. A klasszikus téglalap alakú fürdők "enni" sok szabad helyet. A sarokkád ergonomikus, ezért lehetővé teszi a hely hasznos területének megtakarítását. Még egy kis lakásban lévő kis fürdőszoba is tágasabb lesz.

A sarokkád hossza általában nem haladja meg a 150-160 cm-t, ilyen méretekkel kényelmesen érezheti magát, még akkor is, ha együtt veszi. By the way, ez egy másik vitathatatlan plusz szögletes fürdő, amely új benyomást fog hozni az életedben. A szögletes alak miatt a belső mérete meghaladja a hagyományos négyszögletes vagy ovális fürdő méretét. Ezt csak a szög miatt érik el. A sarokfürdők elmozdulási térfogata szintén nagyobb, így a kaszkád beépített keverők gyors töltéshez használhatók.

A szögletes fürdők általában akrilból készülnek. Ez az anyag könnyű, egyszerűen felújított és lehetővé teszi, hogy fürdőt készítsen a legszokatlanabb formatervezésben. A legfontosabb dolog akril sarokkád vásárlásakor nem az olcsóbb hajsza. Válasszon kiváló minőségű megerősített modelleket, mert előfordulhat, hogy felszakad. Az akril sarokfürdők színsémája is nagyon változatos. Ezért el lehet távolodni a klasszikus fehér színtől, és kiválaszthat egy fürdő színt, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

Sarokfürdők - Fürdőszoba belsőépítészet

Ma a sarokfürdők nagyon népszerűek a tervezők, a luxus szerelmesei és a szokatlanok között. Egy ilyen fürdő telepítésével a fürdőszobát a design művészet valódi remekművé alakíthatja. Általában a helyiség sarkában vannak telepítve, ha helyet kíván megtakarítani. Azonban nem ritkán helyezkednek el egy többszintes emeleten a fürdőszoba közepén. Természetesen az utóbbi esetben a fürdőszobának nagy méretűnek kell lennie, de valóban fényűző megjelenést kap.

Corner fürdőszobák - gyönyörű belső képek

A sarokfürdők szokatlan formája miatt képesek egyedi fürdőszobát adni. És minden extravagáns szerelmesek kiválaszthatnak egy aszimmetrikus sarokkádat egy szokatlan konstrukcióval, amely egyedülálló varázst ad a szobának. Az ilyen fürdők nemcsak szépek, hanem nagyon kényelmesek és funkcionálisak is. Általában hidromasszázs, aero masszázs, halogén világítás, víz fertőtlenítő rendszer, ozonálás, töltésszabályozás, automatikus vízelvezetés és kényelmes vezérlőrendszerrel vannak felszerelve. Mindezek a funkciók valóban örömét teszik a szögletes fürdőnek.

Bath enciklopédia: az "akrilfürdőtől" a "sarokkádig"

A fürdő egyike azoknak a fürdőszobai bútoroknak, amelyeket hosszú és aprólékosan választ. Végtére is, nagyon hosszú időnek kell maradnia, anélkül, hogy irritálna karcolásokat és zsetont. Ezért, mielőtt megvásárolná, megtudhatja, melyik jobb, akril vagy öntöttvas, kerek vagy sarokfürdő.

Az osztályozás nagyon kiterjedt, mivel a fürdők alakja, mérete, anyaga és kiegészítő funkciói eltérnek egymástól. Van még egy speciális európai osztályozás, amely szerint a fürdők praktikus, luxus és szuper-luxus kategóriába sorolhatók.

És elsősorban hozzászoktunk az anyag osztályozásához. Tekintsük a fürdők fő típusát:

1. Öntöttvas

A jelenlegi gyártó cégek olyan fürdőket gyártanak, amelyekben a vasréteg vastagsága 5 mm.

előnyei:

 • tartós, hosszú élettartam;
 • zománc bevonat tartós és vonzó megjelenésű;
 • stabil;
 • nem hűti a vizet sokáig a vas nagy hőhatékonysági tényezője miatt;
 • a víz hangja majdnem hallatlan.

hátrányai:

 • magas ár;
 • nagy tömeg (kb. 120 kg);
 • a szállítási és telepítési nehézségek;
 • az öntöttvas fürdők csak négyszögletesek;
 • a technológiai folyamat sajátosságai miatt a zománcfelületnek olyan pórusai vannak, amelyek rendszeresen eldugulnak szennyeződéssel;
 • karcolások jelennek meg a zománc bevonaton a működés közben, amelyeket nem lehet eltávolítani.

2. Akril

Az egyik legkedveltebb fürdőfajták ma. Ezek szintetikus polimerből készülnek, akril lap felmelegítésével és továbbalakításával. Annak érdekében, hogy a kád megkapja a kívánt merevséget, felülete megerősödik.

előnyei:

 • könnyű (kb. 20 kg), ezért kényelmes szállítást és telepítést;
 • az akrilból készült termékek minden formáját és árnyalatát;
 • sima felület pórus nélkül;
 • a víz hosszú ideig meleg marad az akril nagy hőhatékonysági tényezőjének köszönhetően;
 • van egy antibakteriális bevonat, amely csökkenti a mikrobák számát a fürdő felületén;
 • az akril fürdők nagyon csendesek;
 • enyhe mosogatószerekkel könnyen tisztítható;
 • A megjelenő karcolások még önmagukban is csiszolhatók.

hátrányai:

 • deformálódott, amikor magas hőmérsékletnek van kitéve (az akril-olvadáspont - 160 ° C);
 • a karcolások nagyon jól jelennek meg;
 • a bevonat gyorsan összeolvad az oldószerrel, mosószeres oldattal, stb. érintkezve.

3. Acél

előnyei:

 • a legolcsóbb fürdő;
 • bármilyen alakú lehet, beleértve önkényes, mert egy darabból vannak bélyegezve vagy több részből hegesztve;
 • többszörösen könnyebb, mint az öntöttvas;
 • nagy szilárdságú.

hátrányai:

 • az acélnak alacsony a hőátadási tényezője, ezért a víz sokkal gyorsabban hűl le egy acélfürdőben, mint egy öntöttvas esetében;
 • jól hallotta a folyó víz hangját (hogy megszabaduljon ettől a problémától, az acélfürdőt kívülről habosával kell kitöltenie);
 • instabil, meg kell gondolni, hogyan kell a további rögzítést.

4. Kvartilis

A Quarille egy akril és kvarc homokból álló szintetikus anyag.

előnyei:

 • teljesen sima felület;
 • a kvári fürdők minden formában készülnek;
 • megnövekedett mechanikai szilárdság (ha nehéz tárgyak esnek, nyomok nem maradnak);
 • könnyebb az öntöttvas fürdőhöz képest.

hátrányai:

 • magas ár;
 • mint az akril, nem tolerálja a magas hőmérsékletet (több mint 160 ° C).

Ezenkívül vannak más eredeti fürdők, amelyek törékeny fajanszból készültek; vízálló fa; nagy teljesítményű üveg; természetes vagy mesterséges márvány; nikkel bevonattal ellátott réz.

A fürdő helyétől függően:

1. Beépített

A beépített fürdők nagyon hatékonyak, különösen ha padlószintűek. Bár ez a megoldás csak az első emeleten lévő magánház vagy apartman tulajdonosa számára alkalmas.

2. Fel van szerelve panelekkel

A leggyakoribb fürdők, amelyek most a legtöbb lakóházban vannak, kis fürdőszobával. Helyezze őket a falra, hogy helyet biztosítson más bútoroknak.

3. Szabadonálló

Ez a fürdőszobai belső tér fókuszpontja. Tökéletes a klasszikus stílusú belső térben. Egy ilyen fürdõ bárhol, akár a sarokban is, akár a szoba közepén is állhat. Lehetséges, hogy elrejtse a kommunikációs kínálatot a dobogó segítségével, de mindenképpen meg kell hozni azt a döntést, hogy meg kell vásárolni ezt a fajta fürdőt, mielőtt megkezdené a javítási munkát a kommunikáció helyének megváltoztatása érdekében. Az önálló kádaknak nagyon tartósnak kell lenniük, mert nagy tömegüknek - körülbelül 300 kg-nak (a víz és az emberek súlyának) kell ellenállniuk. Ezért nagyobb súlya és magas költsége.

A fürdõanyag kiválasztása közvetlenül kapcsolódik a forma kiválasztásához. Például az öntöttvas fürdők csak téglalap alakúak lehetnek, de bármilyen formájú mennyezeti fürdők. Kerek, félkör alakú, ovális, négyzet alakú, téglalap alakú, háromszög alakú, hatszögletű modellek és önkényes formájú fürdők. Kis méretű fürdőszobák esetén jobb egy kis téglalap alakú modell kiválasztása, és egy tágas szobában egy önálló ovális fürdő jól néz ki.

A fürdő besorolása alakja szerint:

1. Négyszögletű

Szabványos és leggyakoribb. Alkalmas kisebb fürdőszoba a standard apartmanok, ahol a másik és egy másik fürdő egyszerűen nem illik. Általában dekoratív panelekkel borítják, vagy gipszkartonra varrják, majd a bélést. A panelek javítják a fürdőszoba belsejét, elrejtik az összes kommunikációt és a háztartási készülékek keskeny sorát.

A tipikus négyszögletes kád mélysége 65 cm, hosszúsága 150-180 cm, szélessége 70-85 cm.

2. Ovális fürdő

Eredeti és látványos modell, amely legjobban a padlón / járdán vagy szabadon álló fürdőbe épített formában néz ki. Szokásos méretei: hossza - 1,8 m, mélység - 0,6 m, szélesség - 0,9 m.

3. Kerek

Lehetőség egy nagy fürdőszobára. Szükség van a szoba közepére helyezni, beágyazni a padlóba, vagy felemelni egy dobogó segítségével. Általában hidromasszázs rendszerrel van felszerelve.

4. Félkörös fürdő

Az ilyen típusú fürdőnek általában egyenes oldala van a fal közelében. Az eredeti és gyönyörű megoldás az, hogy a félköríves fürdőt alacsony dobogóra helyezzük. A fürdő standard méretei: hossz: 1,7 m, mélység: 0,5 m, szélesség: 1,3 m.

5. Sarokkád

Segít a sarokban a lehető legnagyobb mértékben kitölteni takarítson meg helyet más vízvezetékek vagy bútorok számára. A sarokgarnitúra kicsi, de a megnövekedett kapacitástól eltér. Valójában tágasabb, mint a téglalap alakú fürdők. A fürdő egyenes oldalainak maximális mérete 160 cm. A sarokmodellek gyakran hidromasszázs rendszerrel vannak ellátva, és kaszkád típusú beépített keverőket használnak fel vízzel való töltésre.

Most könnyedén navigálhat a fürdők nagy tengerén, és kiválaszthatja a legmegfelelőbb modellt, legyen az akril vagy öntöttvas, kerek vagy sarokkád.

A legjobb sarokfürdők 15 típusának áttekintése

A sarokkád célja, hogy helyet takarítson meg egy kis helyiségben. Az első modellek egy izoelszövős háromszög alakjában készültek. Később különböző formákat kezdtek adni nekik, és kényelemért új anyagokat kezdtek használni.

A szoba méreteinek helyes kiszámításával racionálisan használhatja a fürdőszoba minden centiméterét, berendezéseit és a vízvezetékeket a legnagyobb hatással.

Eszköz és működési elv

A sarokkád a fürdőszoba sarkában lévő két falhoz közel helyezkedik el, melynek köszönhetően a fedélzet és a fal közötti csatlakozás tömített, így a víz nem folyik ki.

A standard fürdőkád a következő elemeket tartalmazza:

 • Cserélje ki a rácsot. A tömítőanyagon van rögzítve, a tömítő- és rögzítőgyűrűk alul vannak felhelyezve, a kialakítás egy kiegészítő csavarral van rögzítve.
 • Tee csatorna rendszerhez. A nyomásgyűrűhöz úgy csatlakozik, hogy az oldalsó vízelvezetés a csatorna felé irányul.
 • Túlfolyó rács. A túlfolyócső egy szifon segítségével van összekötve a téttel, amelynek felső részét a túlfolyócsőre helyezzük, az alsó rész pedig a tetejére van kötve.
 • Prop. Általában ezek a lábak és horgok, amelyek a káddal vannak. A kampók a falra vannak szerelve, és a lábak az ellenkező oldalon helyezkednek el. Ez a rendszer nagyon megbízhatónak tekinthető.

Funkciók és megbízások

A sarokkád funkcionalitása nem rosszabb, mint a klasszikus formájú fürdőkád. Kompakt méretei tökéletesen illeszkednek a korlátozott fürdőszobákba.
funkciók:
Helytakarékos. Ha azt szeretné, hogy a fürdőszobája tágas és kényelmes legyen, de nem veszíti el a funkcionalitását, gondolnia kell egy sarokkád vásárlására.

A sarokfürdők további jellemzőkkel rendelkeznek:

 • hidromasszázs,
 • aero masszázs,
 • színterápiás,
 • háttérvilágítású
 • víztisztító funkció stb.

A vízkezelés során könnyen elhelyezhető.

Hogyan válasszunk

A vásárlás során fontos figyelembe venni a következő lehetőségeket.

A termék mérete. Ha korlátozott a térben, akkor figyeljen a kis modellekre. A hossza általában nem haladja meg a 150-160 cm-t, a metrikus terület a szögletes forma miatt nő.

Anyag. A sarokfürdők a következőkből állnak:

A szerkezet ára, kényelme és tartóssága függ az alkalmazott anyagtól. A legnépszerűbb akrilfürdők, kis súlyuk és tartósak.

Tömeg. A szokásos öntöttvas lehetőségek nehézek, ami hatalmas hátrányt jelent számukra. Az akril vagy a műanyag sokkal könnyebb:

 • Öntöttvas fürdő - 100-160 kg.
 • Akril (műanyag) sarokfürdős modellek - 15-35 kg.
 • Acélból készült sarokfürdők - 30-65 kg.

A sarokfürdők modelljei nem sorolhatók be - rendelésre készülnek, a súly a gyártás során használt faanyagtól, a falvastagságtól és a termék teljes hosszától függ.

Mit ne vegyen figyelembe a sarokkád kiválasztásakor:

 • Színes. Nem érinti a termék jellemzőit és minőségét.
 • Anatómiai eszközök jelenléte. A funkció szükséges azok számára, akik testtartással kapcsolatos problémákat okoznak.

A legtartósabb akril fürdő. A cseh Ravak fürdői Oroszországban a legnépszerűbbek. Ezt azzal magyarázza, hogy a gyártó speciális, magas fűtési technológiát alkalmaz, ami növeli a falak erejét.

A legdrágább fürdő. Az egyik legdrágább fürdők szögletes márványmodellek - Olaszországban készültek.

Legolcsóbb fürdő. A lengyel Cersanit cég akril modellek gyártásával és ajánlataival nagyon kedvező áron vásárolja meg azokat. De van egy jelentős hátrány - vékony réteg akril.

A leginkább környezetbarát fürdő. A Kaldewei egy széles körű német cég. A vállalat biztosítja, hogy minden anyag 100% -ban újrahasznosítható legyen.

A legtartósabb fürdő. A fürdőkészítés a Bette fő foglalkozása.

A legtartósabb fürdő. Öntöttvas, amint már említettük, a legtartósabb anyag. A legismertebb márka Roca (Spanyolország) szögvasöntvényt gyárt.

Hidromasszázzsal

Hidromasszázs - olyan eljárás, amelyben a légbuborékos víz bizonyos nyomást gyakorol az izmokra. A víz az oldalsó oldalfúvókából az alján található.

A hidrogénkezelési eljárások olyan emberek számára ajánlottak, akik állandó idegi feszültségben vannak, és problémái vannak a vázizomrendszerben.

Jellemzők:

 • hossza 120-160 cm;
 • a mélység 60-70 cm;
 • 200-300 liter térfogat;
 • áramfogyasztás - 800 W-tól;
 • a hidraulikus szivattyú teljesítménye - 800-1500 W;
 • teljesítmény-aerokompresszor - 400-800 W;
 • A rendszer teljes teljesítménye 3 kW lehet.

Előnye és hátránya

nyalánkság

Csökkenti a stresszt. A puha, kellemes masszázs enyhíti a stresszt és ellazítja a fürdőzést követően az ember erős erejét és vitalitását.

Gyorsítja a vért. A víz buborékok befolyásolják az izmokat, és a vér aktívan mozog.

Meglazítja az álmatlanságot. Miután fürödtél, kellemes fáradtságot érezhetsz és békésen és gyorsan aludhatsz az ágyban.

A bőr tónusát tartja. A hidromasszázs erősíti az izmokat, tisztítja a pórusokat és hidratálja a bőrt.

Lehetővé teszi, hogy megszabaduljon az ízületi fájdalomtól. A masszázs gyógyító tulajdonságait már régóta ismerik, de néha fájdalmas érzéssel jár az eljárás. A vízmasszázs kellemes időtöltést nyújt, és egy hónap hasonló fürdők után jelentős javulást érezhet.

Enyhíti a krónikus fáradtságot. Kemény nap után nem pihenhet. A kellemes meleg fürdő lágy masszázzsal megkönnyíti a fáradtságot.

ellenérvek
Kötelező takarítás évente többször is az egész mechanizmusról.

A villamos energia és a vízrendszerek telepítésének és csatlakoztatásának összetettsége.

modellek:

 • Aquanet Málta,
 • Massimo Pacific,
 • Appollo AT-0970,
 • GNT Harmony 150x150,
 • Frank F150.

aszimmetrikus

Az aszimmetrikus alakú fürdők általában 180 cm-t nem meghaladó hosszúságúak, de a 200 cm-t meghaladó méretű modellek készülnek. A legtöbb modell kiegészítő funkciókat, eszközöket és helyeket tartalmaz a személyes higiéniai termékek elhelyezésére:

 • Hidromasszázs rendszer - a fúvókák száma és a kinevezés függ a modelltől.
 • Drain készlet
 • Támogató struktúra.
 • Elektronikus vezérlés.
 • Karfák és fejtámlák.
 • hossza 100-200 cm;
 • mélység 54-67 cm;
 • a tálca kapacitása 70-1000 l.

Előnye és hátránya

Az aszimmetrikus sarokfürdő mindig eredetinek és szokatlannak tűnik. A tervezők szeretik ezt az űrlapot. A fürdő kiegészíti a szokatlan geometriailag összetett belső teret.

A szoba kényelmesebbé teszi. A sarokkád a sarokba helyezett helyet takarít meg, és az aszimmetrikus alak lehetővé teszi a piperecikkek különböző polcain történő kiegészítését.

A különböző modellek lehetővé teszik, hogy kiválassza a sarokkád fürdőszobáját, megfelelő zuhanyzót. A boltban kiválaszthat egy olyan modellt, amely tökéletesen illeszkedik a lakásába.
A fürdőszobát különböző kiegészítésekkel lehet felszerelni.

Az ülések és a karfák rendelkezésre állása. A gyártók két helyen gondolkodnak egy személy lehetséges helyére, és kiegészítik az együttest kényelmes karfákkal, így szabadon ülhetnek.
ellenérvek
Nagy méret. Az aszimmetria nagy teret jelent a zuhanyzóban.
Instabilitás rossz minőségű termék vagy hamis vásárlás esetén.

modellek:

 • Ravak Asymmetric 150,
 • Am.Pm Inspire 160x100,
 • Aquanet Jersey
 • Bas Sagra 160x100,
 • Kolpa-San Calando L / R.

Öntöttvas

A sarokvas öntöttvas fürdők meglehetősen ritkák. Ez annak köszönhető, hogy az öntöttvas nehéz feldolgozni, drága technológiákat és mechanizmusokat igényel. Alapvetően a fürdők négyszögletes vagy ovális alakúak, nincsenek kiegészítve kiegészítő funkcióval (víz- és aero masszázs) az anyag jellegéből adódóan.

Jellemzők:

 • hossza 100-180 cm;
 • a mélység 50-70 cm;
 • tömege 70-150 kg;
 • a tálca kapacitása 60-1000 l.

Előnye és hátránya

Tartósság. A sertés-vas lehetőségek továbbra is vezető szerepet töltenek be más termékek között, és mindent azért, mert a kár gyakorlatilag kizárt.

Viseljen ellenállást. A fürdő maga minden külső sérülésért érintetlenül marad. Csak zománc, amely helyettesíthető, megreped.

Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás.

A működés kényelme. Az öntöttvas fürdő nagy teherbírású, a fém nem csúszik, ami kényelmes körülmények között biztosítja a vízkezelést.

Költséghatékony vásárlás. A termék kezdeti költsége magas, de a fürdő cseréje csak néhány évtizedig tart.

Könnyű helyreállítás. A fürdőkád felületét egy évente egyszer különleges fényességgel lefedi.

Hosszú ideig megőrzi a víz melegét.

ellenérvek

Hatalmas tömeg. Az öntöttvas nagyon nehéz fém, az átlagos fürdő súlya körülbelül 100 kg.

A telepítés bonyolultsága. A fürdő súlya miatt nehéz mozgatni és emelni, ami megnehezíti a telepítési folyamatot.

Magas ár A legújabb technológia hatással lesz az ár nem a jobb.

A zománc hajlamos a forgácsolásra és a repedésre. A védőréteg könnyen sérül.

modellek:

 • ROCA Continental 170 × 70 cm
 • Jacob Delafon Párhuzamos 170 × 70 cm,
 • AQUALUX ZYA 8-1 150 × 70 cm,
 • Sanbanho Favorit 170 × 70 cm,
 • Universal Classic 150 × 70 cm.

acél

Az acél könnyebben megmunkálható, mint az öntöttvas, így a méretek és formák széles skálája kerül bemutatásra a piacon. Ezzel ellentétben az öntöttvas fürdők további funkciókkal rendelkeznek: víz- és aero masszázs.

Jellemzők:

 • hossza 70-190 cm;
 • mélység 40-75 cm;
 • a térfogat 50-1200 l;
 • súly 20-40 kg;
 • az ár 8000-50000 rubel.

A sarokvas fürdők ára lényegesen alacsonyabb, mint az öntöttvas. De az ár-fölény mellett az acél betűkészletek számos pozitív tulajdonsággal rendelkeznek.

Előnye és hátránya

 • Egyszerű telepítés. Az alacsony tömeg lehetővé teszi a fürdő szabad mozgását, így könnyen telepíthető.
 • Magas higiéniai bevonat. Az acél nem önmagában szennyezödik, és minden káros baktériumot vízzel mossanak.
 • Gyors fűtés. A fürdő falai elég vékonyak, és nincs szükségük sok időre a felmelegedéshez.

ellenérvek

 • Nagy hőelvezetés. Sajnos a víz gyorsan hűl. A vékony falak hosszú ideig nem képesek tárolni a hőt.
 • Instabilitás. Az acél fürdők könnyűek és képesek felhúzni.
 • Rövid élettartam. Az acél gyorsan elveszti megjelenését és gyorsan elhasználódik.

A gyártók számos érdekes formát, méretet, különböző árnyalatot kínálnak. Az acél lehetőségek olcsóbbak lesznek, de a hasznos élettartam felére csökken.

modellek:

 • VAIO DUO 8 953,
 • Rondo 6 706,
 • Studio 828-1,
 • PLAZA DUO 190,
 • Punta Duo 3 910-1.

akril

Az akril sarokfürdők a legnépszerűbbek. Ebből az anyagból különböző modelleket, kezdve a költségvetési lehetőség, és befejező luxus fürdők további funkciókat.

Jellemzők:

 • a mélység 50-80 cm;
 • hossza 140-185 cm;
 • térfogat 400-1000 liter;
 • súly 10-30 kg;
 • falvastagság 6-12 mm.

nyalánkság

 • Alacsony tömeg. Az akril modellek ritkán súlya meghaladja a 30 kg-ot.
 • A különböző formák, színek és méretek. Az akril könnyen feldolgozható, így bármilyen formát adhat az anyagnak.
 • Sima felület. Az akril felülete nagyon kellemes a tapintható érzékelések számára. Ez a tulajdonság még kellemesebbé teszi a fürdőzést.
 • Zajmentes töltés. Alig hallom, hogy a fürdő vízzel telik.
 • Könnyű gondozás. Az akrilfürdő felszínétől könnyedén el lehet távolítani minden foltot és foltot. Csak ki kell öblíteni és fel kell törölni a felületet.

modellek:

 • BAS 150 × 90,
 • KOLPA-SAN Lulu 170 × 110 cm,
 • AQUATEK Virgo 150 × 100 cm,
 • RAVAK Avokádó 160 × 80 cm,
 • RIHO Delta 160 × 80 cm

Kétért

A sarokmodellek kényelmesek, mivel meglehetősen kényelmesek. Sajnos csak ott ülhet, míg az oldalán kényelmes karosszék és korlátok találhatók.

Jellemzők:

 • a mélység 50-75 cm;
 • hosszúsága 160-185 cm;
 • térfogata 400-1000 liter.

Előnye és hátránya

 • Felhasználási kényelem. A hatalmas tálaknak köszönhetően egy személy más helyzetbe is vehet. Még kettő is kényelmesen érezheti magát.
 • Eredetiség. Készülünk egy olyan fürdőbe, amely egy személy elszállásolására alkalmas. A Corner opció szokatlan és kifinomult. Egy nagy sarokkád lehet egy mini medence az Ön számára.
 • Különféle formátumok. A gyártók különböző formákat és formatervezési mintákat kínálnak ügyfeleinek.
 • További funkciók csatlakoztatása.

ellenérvek

 • Szükség van sok helyre. A sarok fürdő két nagy méretű, így a kis zuhanyzók tulajdonosai nem engedhetik meg maguknak egy ilyen modellt.
 • A tisztítás nehézsége. Ahhoz, hogy törölje le a fürdőt, és védőszerekkel kezelje, szükség lesz rá.

modellek:

 • KOLPA-SAN Csád 170 × 120 cm,
 • AQUATEK Altair 160 × 120 cm,
 • RAVAK LoveStory II 200 × 140 cm,
 • RIHO Doppio 180 × 130 cm,
 • Jacob Delafon Presquile 150 × 150 cm.

Öntött márványból

A márványfürdő keverékből készült márvány lapkákból és akrilgyantákból áll. A technológiában a természetes eredetű márvány és a mesterséges anyagok használhatók.

Standard jellemzők:

 • a mélység 40-60 cm;
 • hossza 120-150 cm;
 • 100-500 liter térfogatú.

Előnye és hátránya

 • Ellenállás. A márványból készült termékek az egyik legtartósabbak, a repedések és a karcolások gyakorlatilag nem maradnak a felületen, ha nem alkalmaznak nehéz, éles tárgyakat.
 • Különböző árnyalatok. A márvány bármilyen színben festett, a kőzetek természetes színei utánzása és más anyagok előállítása az öntés során - a minőség a töltőanyag és az adalékok műszaki tulajdonságaitól függ.
 • Csendes. A vízsugár majdnem ismeretlen.
 • Tartsd melegen.

ellenérvek

 • Az ellátás bonyolultsága. Gondoskodásra, speciális eszközöket kell vásárolnia, mivel a felület érzékeny a háztartási vegyszerekre.
 • Félnek a tartós vízzel való érintkezésben.

modellek:

 • Jacob Delafon Elite 175x70 cm,
 • VilleroyBoch Oberon 180 × 80,
 • FEMA Style Alessandria 170 × 80 cm,
 • FEMA Renata stílus 150 × 150 cm,
 • Alpen 170 × 80 cm

A lábakon

A közelmúltban ritka a kád lába, és csak a gazdag emberek engedhették meg maguknak. Most bemutatják a modellek széles skáláját, és a keresletük jelentősen megnőtt.

A tapasztalt tervezők mindenfajta formát adnak a lábaknak, és minél vonzóbbá teszik őket. Az ilyen termékek iránti nagy igény az emberek azon kívánságával magyarázható, hogy fürdőszobájukban fényűző légkört teremtenek.

Jellemzők:

 • láb hossza 10-50 cm;
 • mennyiség 2-5 darab

Előnye és hátránya

 • Megbízhatóság tervezése. A lábak bizonyítottan támaszkodnak és nagy teherbírásúak.
 • Alacsony költség.

ellenérvek

 • Nem mutatható ki.
 • Ne takarja el a vízvezetékeket és az elektromos csatlakozókat. Szükséges továbbá a képernyő telepítése.

modellek:

 • RIHO Dorado 170 × 90 cm,
 • Actima Aurum 170 × 70 Lux,
 • Bas Alegre 150 cm hosszú,
 • VitrA Comfort (170 × 75 cm),
 • Kiváló Arana.

A dobogóra

A pódiumon főként márvány és fa modellek vannak felszerelve - a dobogó viseli a funkcionális terhelést. A padló behelyezése előtt szintetizálni, cementet önteni, majd folytatni a telepítést. A fürdők számára a fából készült dobogó külön készül.

Jellemzők:

 • a dobogó magassága 10-70 cm;
 • falvastagság 6-12 mm.

Előnye és hátránya

 • Stabilitását. A dobogóra az alapra van szerelve, így ez a design megkülönböztethető a megbízhatósággal.
 • Eredetiség. Ha a helyiség méretei lehetővé teszik, a dobogó segít létrehozni a padlóba épített fürdő utánzását.
 • A szokatlan belső tér. A dobogó még egy lépésben képes radikálisan átalakítani a szobát.
 • Végezzen technikai funkciót.

ellenérvek

 • A telepítés és a telepítés bonyolultsága. A keret létrehozása megköveteli, hogy a padlófelületet egészen a kívánt magasságig emeljük. Ez egy emelt padló vagy padló szerelésekor történik, amelyek a helyiség falainak közelében lévő kiegészítő támasztékokra vannak felszerelve.
 • Szükséges egy elég nagy terület. A vonalak gyönyörű görbületének, számos lépcsőnek, fürdőkádnak és egyéb díszítő elemeknek a létrehozásához hely szükséges.

modellek:

 • BLB Europa 120 × 70 cm,
 • KALDEWEI Eurowa 170 × 70 cm,
 • ROCA Contessa 100 × 70 cm,
 • RIHO Future 170 × 80 cm,
 • FEMA Style Alessandria 170 × 80 cm.

műanyag

Általában azokat olyan vidéki házakba telepítik, amelyeket nem használnak állandó lakóhelyre, mivel életciklusuk nem nagy, amit az alacsony költség indokol.

Jellemzők:

 • hosszúsága 150-160 cm;
 • 150-500 l térfogat;
 • mélység 45-55 cm;
 • súly 10-30 kg;
 • falvastagság 5-8 mm.

nyalánkság

 • Alacsony ár A műanyag fürdők a leginkább költségvetésnek számítanak.
 • Különböző formák és méretek. A műanyag eléggé elegendő a feldolgozáshoz, így a tervezők folyamatosan új formátumokat találnak ki.
 • Kis súly. Az anyag a legkönnyebb azok közül, amelyek megvásárolhatók.

ellenérvek

 • Rövid élettartam. Folyamatos használat és nehéz terhelések esetén a fürdõ gyorsan deformálódik és romlik.
 • Nagy valószínűséggel alacsony minőségű termék vásárlása. A műanyag akril bevonattal van ellátva, és a nem szakember számára nehéz megkülönböztetni a műanyag minőségét.

modellek:

 • AQUATEK Betta 160 × 100 cm,
 • RAVAK BeHappy 170 × 80 cm,
 • RIHO Nora 160 × 100 cm,
 • SANTEK Eder 170 × 110 cm,
 • VITRA Nysa.

félkör alakú

A félköríves sarokkád elegáns és stílusos lesz minden zuhanyzóban. A háromszög megjelenése után jelent meg. Ez a lehetőség gyorsan megszerzett népszerűségét a vásárlók körében.

Jellemzők:

 • hosszúsága 150-180 cm;
 • mélység 48-65 cm;
 • a tál térfogata 300-500 l.

nyalánkság

 • Jól néz ki. A félkör alakú formájú, és minden belső térre illeszkedik.
 • Kényelmét. A félkör alakzat lehetővé teszi a modell méretének növelését, így egyszerre két ember is bele tud férni.
 • További funkciók csatlakoztatása.

ellenérvek

 • Nagy fürdőszoba szükséges. A lekerekített oldal növeli a termék méretét, így egy hasonló modellt telepítenek a tágas szobákba.
 • Ár. A félkör alakú forma jelentősen magasabb, mint a hagyományos háromszög alakúaké.

modellek:

 • AQUATEK Virgo 150 × 100 cm,
 • KOLPA-SAN Csád 170 × 120 cm,
 • Jacob Delafon Presquile 150 × 150 cm,
 • RIHO Lyra 170 × 110 cm,
 • Vidima Showa Mix 140 × 140 cm.

Az ajtókkal

Az ajtók megfelelnek a különböző formáknak és típusoknak, így a design mindig egyedi. Képesek arra, hogy a helyet modern, szép megjelenésűvé tegyék.

Jellemzők:

 • fal magassága 120-200 cm;
 • szélessége 30-70 cm.

nyalánkság

 • Gyakorlatiasság. Az ajtók megvédik a fürdő falát és padlóit az állandó nedvesítés és habozás ellen.
 • Kényelmét. A zuhanyozó személy nem korlátozhatja magát, és nem félek nedvesíteni a falakat és a padlót.
 • Hygiene. Az ajtók általában üvegből és műanyagból készültek, amelyek könnyen tisztíthatók.
 • Tömörség. Az ajtók nem fognak sok helyet foglalni.
 • Tartósság.
 • Egyszerű telepítés.

ellenérvek

Költség. Az ilyen eszközök további költségeket igényelnek.
A fény hiánya. A vízkezelés során az ajtók felborulnak, így a fényt elfojtják, ami nem biztonságos.

modellek:

 • Cristalli di hafro Vasche 3FLA1S6,
 • Era Plus box Csoport Geromin 3ERA4S6,
 • Teuco 385 385,
 • Gruppo Treesse sarokcsövek V8267 B8220,
 • BluBleu Xxline Thea Box.

Zuhanyzóval

A káddal ellátott sarokkád elsősorban kis méretű szobákhoz alkalmas. Ez a fajta berendezés tökéletesen illeszkedik a nem szabványos elrendezésű fürdőszobába.

Az ilyen kombinációnak két előnye van:

 1. kiválaszthatja, hogy mit szeretne fürdeni vagy zuhanyozni;
 2. Ez a megoldás szokatlan lesz.

Jellemzők:

 • méretek 80 * 80-tól 120 * 120-ig;
 • raklapmagasság 40-60 cm;
 • kabinmagasság 210-240 cm;
 • szélesség 70-75 cm;
 • hosszúsága 150-170 cm.

Előnye és hátránya

 • Tömörség. A fülke egy személy függőleges helyzetére van tervezve, ezért az alsó dimenziók jelentősen csökkennek, mivel a padlón nincs sok hely.
 • Víz mentése.
 • Biztonság. A raklap alsó oldala megakadályozza a fülkéből. A sérülés itt minimális.
 • Kád- és érrendszeri megbetegedésekkel rendelkezőknek ajánlott kádfürdő.

ellenérvek

 • Fűrészelt hely. Bár a termék nem veszi fel a teret a tér körül, a magassága eléri a két métert, ami miatt a tér szűkül.
 • Alacsony higiénia. A baktériumok gyorsan megérintették a fülkét, és raklapra rakódtak. A gomba lefedi a kabin magas falát.
 • Nagy költségek

modellek:

 • Cristalli di hafro Vasche 3DUA1S6,
 • Teuco 252m 252M FY 2 C,
 • Angeletti Ruzza Design 546M,
 • BluBleu Xxline Hera Box,
 • Gruppo Treesse nagyméretű kádak V7637T B7620.

Üvegfüggönyökkel

Az üvegfüggönyökkel rendelkező fürdőkád lehetővé teszi, hogy zuhany nélkül permetezze a szobát vízzel, és kiküszöböli annak szükségességét, hogy minden fürdőnek szappannal és szórással fel kell törölnie a falakat és a padlót.

Nem sok helyet foglalnak el, és nem zavarják az eljárást ülő helyzetben sem. Ezenkívül a fürdõ nemesedett és eredetinek néz ki.

Jellemzők:

 • a függöny magassága 150-240 cm;
 • 3-5 mm széles.

nyalánkság

 • Tartósság. A vakok biztosan szolgálnak többet, mint a PVC-ek.
 • Hygiene. A foltok könnyen tisztíthatók.
 • Gyakorlatiasság. Kényelmes használni, és nem zavarja a vízügyi eljárások elfogadását.
  Könnyű használat.

ellenérvek

 • Nagyfokú bomlási valószínűség. Az aktív használat miatt a rossz minőségű kötőelemek hamarosan meghibásodhatnak.
 • Magas ár Könnyebb és tartósabb az üvegezett üvegből készült ajtó, nyomtatott minták vagy akár festés, annak ellenére, hogy a PVC-analógok többszörösen olcsóbbak.

modellek:

 • Mark VITA 150x70,
 • BluBleu Xxline Thea Box,
 • Akrilan Laguna del Medio 160 × 160,
 • Relisan Zoya 150 × 95,
 • Orata B 100x113.

Képernyővel

A képernyők remek módja annak, hogy elrejtse a csúnya segédprogramokat, csöveket és vízvezeték szerelvényeket. Ebben az esetben a tulajdonosoknak lehetőségük nyílik arra, hogy álmodozzanak és szokatlanul világos belső teret hozzanak létre.

Jellemzők:

nyalánkság

 • Egyszerű telepítés.
 • Gyakorlatiasság. A csúszó és a csuklós képernyő lehetővé teszi számukra, hogy szekrényként használják őket.
 • Szokatlan design létrehozása. A képernyőn használt különböző anyagok érdekes díszítést hozhatnak létre.

ellenérvek

Gyorsan törik. Különösen, ha a fürdők törékeny anyagokból, például műanyagból készülnek.

Lehet, hogy szivárog a víz belsejében. Ha lyuk vagy rés keletkezett, a víz bejuthat oda.

modellek:

 • Jika Floreana
 • Orans OLS-BT6012X 150 × 150 cm,
 • Appollo TS-2121,
 • Gemy G9083 K L,
 • Maggie Radomir elment.

Akril sarokfürdők

A sarok akril fürdőkád kiváló választás azoknak a vásárlóknak, akik egyrészt egy szögletes fürdő telepítésével szeretnék helyet takarítani a fürdőszobában, másrészt pedig nem akarják feláldozni a kényelmet. Mivel az akril fürdők közé tartozik, olyan megoldásokat lehet választani, amelyek könnyen kezelhetők és karbantarthatók, hosszú ideig tartanak, és minden szükséges funkcióval rendelkeznek.

Keresünk sarok akril fürdőt

A szögletes akrilfürdők vásárlása segít az online áruház vezetőinek, ahol magas színvonalú termékeket kínálnak az Ön igényeinek és ízlésének. Minden sarokkád a világhírű márkákból.

Összesen katalógusunk több mint 150 különböző modellekből áll több mint 20 világhírű gyártótól. Az ilyen széles termékválaszték lehetővé teszi, hogy ne csak akril sarokkádat vásároljon, hanem csak olyan megoldást válasszon, amely minden irányban megfelel.

A sarok akril fürdők mérete és árai

A szögletes akril fürdők mérete 125 és 182 cm között változhat Népszerű méretű fürdők:

Az árkategóriák akril fürdőket mutattak be, 9000 rubel raktáron. A hidromasszázs sarokfürdő átlagosan 35 000 és 100 000 rubel között kerül.

Csak ezen a télen: Csehország teljes értékesítésének nagykereskedelmi áron. Vigyázz a promóciós kódokra, vagy regisztráljon az állandó kedvezményekre!

A költségek akár 10% -át is megtakaríthatja az összes szükséges vízvezeték megvásárlásával egy készletben! Adja meg a részleteket a vezetőknél.

Mi a félköríves fürdő és hogyan néz ki a belső térben

A fürdőszoba ma már nem csupán a személyes higiéniára, hanem a magányra és a pihenésre is. Munkavégzés után kellemes időt tölteni egyedül, feküdni a fürdőkádban, nyugodj meg, húzzon el, tegye testét és gondolatrendjét. Ebben jelentős szerepet kell játszania a fürdőszoba belsejében, amely bizonyos értelemben illeszkedik.

Laconic fürdőszoba kialakítás

Természetesen a fürdõ a gyöngyszeme a fürdőszobában. Ez a bútor különböző lehet. A fürdők alakja csepp alakú, háromszög alakú, négyzetes, ovális és félkör alakú. A sarokkádak azonban, mint mindenki más, különböznek a kivitelezés anyagában (öntöttvas, akril, acél) és külső dimenziói, vagyis a méretek. Ezért tisztázni kell azt a kérdést, hogy hogyan kell megfelelően és hatékonyan elhelyezni a szükséges tulajdonságokat a fürdőszobában, miközben fenntartja a szabad terület legalább egy kis részét.

Félköríves fürdők a belső térben

A félköríves fürdők iránti nagy igény az ilyen fürdőkád egyszerű telepítésének köszönhető, a falhoz viszonyítva, és a félköríves fürdő elhelyezése hatékonyságának köszönhetően. A félköríves fürdő telepítésének köszönhetően a szoba egyedülálló és egyedülálló belső kialakítással rendelkezik, melyet szokásos formájú fürdővel nehéz elérni.

Természetesen, ha félig kör alakú függönyöket fektetsz, készíts kis falakat a falba, hogy elhelyezd a szükséges tartozékokat, rakj ki egy csíkot egy mozzanatból vagy egy mozaikból, készíts kiváló minőségű világítást, majd a belső tér teljesen fantasztikus megjelenést kölcsönöz, és ebben a teremben a szabadideje nagy részét el fogja tölteni.

Az elegáns és nem gyakori megjelenés mellett a félköríves fürdők hatékonyabbak, mint a szokásos formák fürdői. Szögletes vagy félkör alakú fürdőben sokkal kényelmesebb a higiéniai eljárások végrehajtása, mivel ez a vízvezeték tulajdonsága hasznos területnek számít. Ennek következtében a zárt víz mennyisége gyakran meghaladja a standard fürdők térfogatát.

Jacuzzi

Tudta, hogy a félköríves fürdők lehetnek gyémánt alakú fürdőkádak, ovális vagy háromszög alakúak.

A félköríves fürdő felszerelése különböző helyiségekben

A kis lakásokban a fürdőszoba területe gyakran nem haladja meg az 5 négyzetmétert, így a kis méretű modelleket kell választania. A tervezők 800 x 1600 milliméteres méretű félköríves hosszúkás fürdők telepítését javasolják. A hosszúkás alak miatt elegendő egyszerűen elhelyezni a fürdőszoba, a bútorok és a szükséges háztartási eszközök fennmaradó tulajdonságait. Az 1200 milliméteres legfeljebb 1200 mm-es sarokfürdők beépítése is megengedett. Az öntöttvas fürdő kellemetlensége miatt a lenyűgöző tömeg miatt könnyű akril fürdőt ajánlani.

Szokatlan design akril fürdő

Tipp: Kis helyiségekben nem ajánlott kicsi csempék vagy mozaik csempék használata, mivel vizuálisan csökkentik a helyiséget.

Nagyméretű helyiségekben félkör alakú akril vagy öntöttvas modellek felszerelhetők, amelyek mérete 1700 vagy akár 1800 mm. Az ilyen nappali helyiségekben több szabványos modellek is telepíthetők, ugyanakkor sokkal nehezebbé válik a magas színvonalú belsőépítészeti tervezés, hiszen az egész hangsúly a fürdőszobában lesz.

Ez a normál tér alakú helyiségekre is vonatkozik, ahol a legjobb megoldás a félköríves fürdő telepítése. Valóban, különben a szabad hely kisebb része lesz a vízvezeték vagy háztartási készülékek további tulajdonságainak elhelyezése szempontjából.

A félköríves fürdő beépítése a kombinált szobában

A fürdőszoba és a WC összekapcsolása egy másik hosszú hagyomány. A művelet a szobák összevonására szolgál, hogy növelje a higiéniai helyiség területét. Ezért ilyen helyiségekben minden tér centiméternyi szabad hely drága. Ilyen helyiségben egy háromszög vagy téglalap alakú fürdőkád telepítésére is ajánlott.

Számos árnyalat van a fürdőkád beépítésével kombinált helyiségben:

 • Mielőtt minden vízvezeték-tartozékot beszerelne és felesleges munkát kiküszöbölne, előzetesen meg kell értenie a szennyvíz kommunikáció helyét;
 • Nem csak szögletes fürdő, hanem WC-tégely is megengedett;
 • A kiterjedt méretek kombinált helyiségeiben mozaikos vagy más aprócsempék falazólapjainak használata megengedett.
a tartalomhoz ↑

Szerkezeti ereszcsatorna, rudak és függönyök elhelyezése egy félköríves fürdőben

Szinte senki sem gondolja, milyen fontos szerepet játszik a párkány egy egyedi belső tér létrehozásában.

Az építőiparban és a szaküzletekben értékesítő szaniterek a következő típusok:

 • L-alakú;
 • ívelt;
 • ív;
 • félkör alakú;
 • aszimmetrikus alak.

Rendszerint két erõsítõ csavarral rögzítik az ereszet a megfelelõ tartósságra és a függöny súlyának fenntartására. A félköríves fürdő függönyének telepítése azonban, mint bármely más formában, személyes ízlés és szükséglet. Ám a higiénia miatt a fürdőszobában félkör alakú függöny szükséges.

A vakok nem engedik, hogy a felesleges nedvesség esik le a padlón a fürdőszoba, a függöny is elrejti a kíváncsiskodó szemek. Ha a félköríves függöny egy fürdõknek lenyûgõ súlyát, akkor az ereszet függõleges rudakkal is rögzítik. A bárok különböző méretben léteznek, de természetesen kisebb méretűek.

A fürdőszobában lévő kiegészítők tervezése és felszerelése az egyén saját belátása szerint történik. Ez a cikk csupán szakértői és árnyalatokat ajánl a fürdőszobai és más egészségügyi kiegészítők beszerelésére, további helytakarékosság érdekében a higiéniai karbantartás helyiségeiben.

Félkör alakú akril fürdőkádak

A félköríves akril kádak eredeti megjelenésűek és kecsesen illeszkednek majdnem minden fürdőszobába. Ezeknek a fürdőknek az egyik oldala egyenes, így könnyen felszerelhető a szobák falai mentén. De mégis jobb, ha egy ilyen fürdőkádat nem lehet túl kicsi fürdőszobában elhelyezni, mivel a termék "kicsapja" a helyet. Az ilyen nem szabványos nyomtatvány lehetővé teszi az ilyen betűkészletek kiegészítő raktárak felszerelését a mosóeszközök, a korlátok és a karfák tárolásához, ami a termék működését teszi lehetővé, és szinte minden modell hidromasszázs funkcióval is felszerelhető.

Félköríves akrilfürdő vásárlásakor emlékeznünk kell arra, hogy a talapzat mérete lényegesen kisebb lehet, mint a fal szárnyainak felső része, ezért mérni kell ezt a funkciót. Ugyanakkor egy ilyen fürdõ teszi lehetõvé a tér hatékonyabb kihasználását a fürdőszoba falán. Ügyeljen arra, hogy fontolja meg a vízellátási helyek és a kifolyónyílás helyét. Fontos pont a fürdõ mélységének megválasztása, amelyen a belépési és kilépési kényelem nagymértékben függ, miközben nem csak a termék mélységét veszi figyelembe, hanem a lábak hosszát is hozzá, hogy a számítások pontosak legyenek.

Sarokfürdők: a fõmodellek méretei (42 fénykép)

Azok az idők, amikor a sarokfürdők - a dimenzióik, formájuk és anyagaik klasszikusak - már régen eltűntek. A modern gyártási technikák lehetővé tették számunkra, hogy lélegezzük az életet a modellekbe és hozzuk létre a legmerészebb találmányokat. Most különböző formájú és színű fürdőt vásárolhat. Továbbra is csak azt az anyagot választja, amelyből a fürdőt létrehozzák.

A modern fürdőszoba mérete már nem játszik ilyen kritikus szerepet. Ezért a gyártók sokféle csővezeték-módosítást terveztek, amellyel a fürdőszobának minden négyzetcentiméterét leghatékonyabban kihasználhatják, vagy megvalósíthatják álmaikat, amelyek gyakorlatilag nem korlátozzák a fürdőszoba méreteit.

Fő méretek

Vegye figyelembe, hogyan kell kiszámítani a szükséges fürdőméretet. Természetesen először meg kell becsülni a fürdőszoba szabad helyének méretét. Fontolja meg, hogy mely berendezéseket és / vagy tárgyakat tervez, miután már meghatározták a megfelelő helyet, mivel a fürdés megszerzése után sokkal nehezebb lesz. Javasoljuk, hogy a vásárlás előtt döntse meg a fürdő telepítéséhez ingyenes terület nagyságát.

A méret a fürdők ezen osztályának egyik legfontosabb paramétere. Jelzi a fürdő oldalainak méretét (szélesség és hosszúság), amelyeket centiméterben jeleznek. A szögletes fürdők legnépszerűbb mérete 130 centiméter. A hidromasszázs és a szabadalmaztatott alsó levegő fúvókák is beépíthetők ezekbe a modellekbe.

A szögméretek mellett fontos, hogy legyen egy ötlet a fürdő teljes szélességéről, hosszáról és magasságáról, amelyet szintén centiméterben kell mérni. Ezek a méretek nagyon fontosak ahhoz, hogy pontosan kiszámítsák a fürdőszoba és a bútorok teljes körű elrendezését.

Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a szögletes beépített fürdők modelljei hatszög alakúak lehetnek, és ezt figyelembe kell venni a méretei kiválasztásakor.

Aszimmetrikus és szimmetrikus sarokfürdők és azok méretei

A fürdőszobában szinte bármilyen méretű sarokkád alakítható ki. Jelenleg a fürdőszoba szögmérete meglehetősen változatos, teljes hossza akár 185 centiméter lehet. A háromszög alakú fürdőrészek a sarok egy részét is magukban foglalják, és ennek köszönhetően helyet foglalnak más fürdőszobai belső elemek beépítéséhez.

Ezenkívül a termék háromszög alakja lehetővé teszi a fürdőszoba egy részét, így szabadabbá teszi. A legtöbb sarokfülke modell fürdőszobai kiegészítők és ülőhelyek számára biztosít helyet.

Az aszimmetrikus sarokkád méretei

Amint korábban említettük, a sarokfürdők lehetnek aszimmetrikusak és szimmetrikusak, amelyek mérete 120-185 centiméter. Ezenkívül ezek a fürdőszobák balkezes és jobbkezes kivitelben kaphatók, ami nagyban megkönnyíti a csatlakozásukat és a beszerelésüket.

Modellméretek egyes sarokfürdők gyártói számára:

 1. szimmetrikus:
 • Ravak: 150x150 cm, 140x140 cm, 130x130 cm.
 • Teiko fürdők: 156x156 cm, 140x140 cm, 135x135 cm, 120x120 cm, 148x148 cm és 147x147 cm.
 • Kolo fürdők: 150x150 cm, 145x145 cm, 140x140 cm, 135x135 cm, 130x130 cm és 125x125 cm.
 1. aszimmetrikus:
 • Teiko fürdők: 180x130 cm, 160x125 cm, 160x90 cm, 150x100 cm, 160x100 cm, 160x100 cm, 160x100 cm, 160x105 cm, 175x110 cm, 170x100 cm és 160x75 cm.
 • Kolo fürdők: 170x105 cm, 160x100 cm, 150x100 cm, 160x80 cm és 140x100 cm.
 • Ravak fürdők: 170x105 cm, 140x105 cm, 185x105 cm, 150x100 cm, 160x105 cm, 150x105 cm, 170x110 cm, 150x75 cm és 160x75 cm.

Anyagok sarokfürdőkhöz

Az anyag, ahonnan a fürdőszobák készülnek, nemcsak sokszínű, hanem más árpolitikával is rendelkezik.

A fürdők öntöttvasból, akrilból vagy acélból készülhetnek.

 1. Sarokfürdők - acél. Ezek a fürdők vonzzák az árukat. Az ilyen termékek eredeti élettartama átlagosan 10-15 év.
  Szögletes acél fürdők nem olyan gyakori, de az ukrán piacon vízvezeték elfoglalni egy bizonyos helyet.

Az anyag fürdésével gondoskodni kell a megfelelő felszerelésről. Minél stabilabb és hermetikusabb lesz, annál kevesebb zajt fog produkálni.

Sarok fürdőszobák: a fürdőméreteket a szabad terület legracionálisabb megoszlása ​​alapján választják ki

 1. Corner öntöttvas fürdő. A zománcozott öntöttvas fürdők kiváló minőségűek és tartósak. A minőségi öntöttvas fürdő több mint 25 éve tarthat.
  Meg kell azonban jegyezni, hogy ez a fajta fürdő ritka, és csak azok a gyártók tudnak ilyen fürdőket szállítani, ahol a termelési kapacitás a legmagasabb szinten van. Ennek következtében ennek a fürdőnek a költsége jelentősen magasabb lesz.
 2. Corner akril kádak. A hozzáférhetőség és a sokféleség legmagasabb pontja, ha figyelembe vesszük a költségeket, ezen anyag fürdõre esik. Az akril fürdõk kialakításának lehetõségei lehetõvé teszik mindenféle méretû és formájú termék gyártását, valamint sarokmodelleket is.
  Átlagosan az akril fürdőkre vonatkozó garancia 10-15 év. A fogantyúk, dekorációs panelek, fejtámlák, hidromasszázs rendszerek és függönyök is beletartoznak. A kötelező konfigurációban keverő lesz.
  Ha van egy hidromasszázs rendszer (a 2. ábrán látható), akkor az akril kád nem csak a fürdő szükséges részében, hanem nagyon egészséges fürdővé is válik.

Sarokfürdők telepítése

Ha két sarokkádat építesz be, akkor kilencven fokos szög alakul ki, ezért figyelni kell a falakra - a kívánt szöget is kell alakítaniuk, és egyenletesnek kell lenniük.

Ha a falak nem simaak, akkor fel kell készülnie és összehangolni őket.

Ha a falra fektetnek kerámia burkolatokat a sarkok ellenőrzése nélkül, a telepítés során pontatlanságok adódhatnak, ezért a telepítés előtt meg kell fontolni a kádak és a vízvezeték választékát.

A szerkezet felépítése többféleképpen is megvalósítható:

 1. Beszerelés egy előre elkészített talpon, amelyen a lábak nyugalomban maradnak.
 2. A csomagoláson található lábakra való szerelés és a fém konzolok.

A fürdőkád mintázatának példája: a szögméretek és az alkatrészekre vonatkozó telepítési helyek kijelölése

Bármely telepítés a következő sorrendben történik:

 1. Az acél vagy akril sarokkád a megfelelő helyen van felszerelve, állítható magasságban csavart lábak segítségével. Ebben a szakaszban fontos ellenőrizni a vízszintes szintet.
 2. Amikor a fürdőt az alapra telepíti, a fürdőkád az előzetes felszerelést követően eltávolításra kerül, és el kell kezdeni a tégla alapozását, blokkolja vagy cementes oldattal tölti be.
 3. A végső telepítést legkorábban az alapozás lebonyolítását követő egy-két napon kell végrehajtani.
 4. A kádat a csatornahálózatokba építik be és csatlakoztatják, ellenőrzik a vízkivezetés hatékonyságát és a kötés tömítettségét. Ha nincs szivárgás, akkor a kupakot a szinttel kell a helyére állítani.
 5. A fal és a fürdőszoba közötti hézagokat szilikon alapú tömítőanyaggal lezárják, és speciális fürdőkádra vagy alátétre borítják.

A fürdőkád szögletes méretű, amely átlagosan 150-160 centiméteresnek mondható, de a mérete nem nagyobb, mint egy téglalap alakú fürdő hossza, de sokkal nagyobb a térfogata, ami lehetővé teszi két ember számára, hogy ugyanabban az időben vegyen egy ilyen fürdőt, és kényelmesen érezze magát.

Egy új fürdő bal és jobbkezes lehet a helyétől függően, aszimmetrikusak vagy szimmetrikusak is lehetnek, különböző vagy azonos oldalúak. A fürdő kiválasztásánál ne felejtsük el figyelembe venni a lefolyó helyét, esetleg az elektromos bekötés lehetőségét.

A fürdő kiválasztása nem egyszerű, és figyelmet és időt igényel. Kezdetben meg kell mérni a fürdőszobát, és meg kell határoznia a fürdő legmegfelelőbb formáját és méretét, melyik fürdő a legjobb az Ön számára. Amikor első alkalommal választanak, úgy tűnik, hogy a sarokkád optikailag sokkal nagyobb, mint a kiszámított meta.

Nem az. A hagyományos négyszögletes kialakítás sokkal több helyet fog elfoglalni, és az eredmény néha kevesebb lesz.