Legfontosabb > Dekoráció

Milyen méretű kerámia burkolatok vannak a fürdőszoba falak felé nézve: szabványos és nem, praktikus és legtartósabb opciók?

A díszítő falaknál a burkolólap még mindig vezető szerepet tölt be a befejező és dekorációs anyagok között. A modern építőanyagok piacán különböző jellemzőkkel, alakzatokkal és méretekkel rendelkező csempe található.

Csempe és méretei

Abban az esetben, ha úgy döntöttek, hogy díszítik a falak vagy a padló a szoba csempe, az egyik legfontosabb kérdés a választás a mérete. A csempe méretének kiválasztása nemcsak a fal tartós és megbízható befejezését biztosítja, hanem az esztétikai tulajdonságait is javítja, miközben vizuálisan átalakítja az egész helyiséget.

Lehetőség van meghatározni a méretet

A csempe méretei egy ismert szabályozás alá vannak rendelve. Számos méretváltozat létezik, és formátumnak nevezik őket. A fő értékek a termék hossza és szélessége, de nem kevésbé fontos a vastagság.

A padlólapok általában nagyobbak, mint a falakra szereltek és falak díszítésére használhatók, de a hátsó csere nem elfogadható a falminták törékenysége miatt. A falburkolatok nómenklatúrája 75x150mm és 300x900mm közötti, a 150x150mm és 1000x1000mm közötti padlóburkolat.

A becsült csempe méretét a helyiség és a kezelendő felület, a felületek szintezésének szintje, valamint a helyiségben található egyéb tárgyak mérete alapján határozzák meg.

Milyen méretű kerámia padlólapok

Figyelembe véve a kerámia burkolólapok méretét, figyelembe kell venni, hogy a választás bizonyos kritériumok alapján történik, például a helyiség mérete. A kerámia padlózat legszéles körben elhelyezett változata 20 és 20 cm közötti méretben. A többi konfiguráció között megemlíthetjük az ilyen lehetőségeket centiméterben:

A konyha számára

A konyha kerámia burkolólapjaival szemben álló költségvetés egy megbízható és költséghatékony megoldás a szoba kényelméhez és kényelméhez, anélkül, hogy elveszítené az esztétikai minőségét. Hagyományosan a konyha használják a csempe nem nagy, különösen, ha a méret a szoba maga nem nagy. Az ajánlott vastagság 5 mm, azt is biztosítani kell, hogy a termék felületét zománc védő réteggel borítsa, amely védi a bélést mindenféle konyhai szennyeződéstől.

A fürdőszobában

A fürdőszoba kerámia burkolatának meg kell felelnie a helyiségnek. Abban az esetben, ha ez egy kis helyiség, akkor a bélést kis darabokból kell készíteni annak érdekében, hogy vizuális érzelmet keltsen, hogy maga a szoba nagyobb. Ennek megfelelően minél nagyobb a helyiség, annál nagyobb a felhasznált burkolóanyag.

Gyakran használják a fürdőszobában egy téglalap alakú kerámia bélés 20x25 centiméteres formátummal, és egy másik 20x40 és 20x60 méretű. Tájolással függőlegesen és vízszintesen is elhelyezhetők.

Milyen méretű kerámia lapok a falak számára?

Először is, a falak kerámia burkolólapjának méreteit a négyszögletes vagy négyszögletes forma alapján határozzák meg. A falakra kerámia termékek standard konfigurációja 150-150 milliméter.

A paraméterek milliméterben kifejezett arányai között megkülönböztethetünk a következőket:

Fürdőszoba és konyha méretei

Egy fürdőszoba és egy konyha esetében az anyagok tulajdonságait minden szobában külön-külön kell meghatározni. A méret mellett a műszaki jellemzőkre vonatkozó követelmények szintén befolyásolják a választást:

 • nedvességállóság;
 • szennyezés-ellenállás;
 • ellenáll a gomba kialakulásának.

Melyek a folyosó formátumai?

A folyosó és a folyosó kerámia burkolatának kopásállónak és szennyeződésnek is ellenállnia kell, mivel ez a leggyakrabban látogatott és szennyezett helyiség. Nem lehet csúszós is. A folyosó padlóján megengedett a piacon kínált legvastagabb és legerősebb termékváltozatok használata.

Mi a kerámia burkolólap vastagsága?

A kerámia burkolat vastagsága fontos paraméter, amelyet figyelembe kell venni a burkolat anyagának kiválasztásakor. A termék vastagsága nemcsak a műszaki jellemzőket, hanem a vizuális érzékelést is érinti.

A vastagság függ a bélés anyagának tartósságától is, és ennek megfelelően maga a fal is bélés. A vékonyabb csempe hajlamosabb a repedésre és más destruktív hatásokra.

A kerámia burkolólapok vastagsága általában kevesebb, mint a padlóburkolaté. A falburkolat esetében négy-kilenc milliméter vastagságú változatokat használnak. Sokoldalú a 7 mm vastagságú lehetőség, hiszen a termék növekvő vastagsága miatt a ragasztás súlya és fogyasztása a telepítés során, valamint a gyártó által beállított költségek nőnek.

Mi legyen a vastagsága a csempe a fürdőszobában a falak

A falak falának vastagságának megválasztása a fürdőszobában a helyiség nagysága alapján történik, ami közvetlenül befolyásolja a burkolat anyagának megválasztását. Nem ajánlott 8 mm-nél, de kevesebb, mint 3 mm-es vastagságú csempe. Érdemes felidézni, hogy a termék növekvő vastagsága mellett nemcsak az erőssége nő, hanem annak költsége is.

Padlóvastagság

A padlóburkoló lapok általában sokkal vastagabbak, mint a falazólapok. Ez annak köszönhető, hogy a padlón lévő csempe nagy terhelést vesz igénybe, ezért bizonyos szilárdsági tulajdonságokat igényel, amelyek meghatározásra kerülnek, beleértve a termék vastagságának mutatóját is.

A közönséges átlagértékek között 6 és 12 milliméter közötti tartományba lehet sorolni. Azonban a változatok ismert termékek, amelyek vastagsága három-huszonöt milliméter. Az értékesítés során általában nehéz megtalálni a 12 mm-nél nagyobb vastagságú lehetőségeket, de a szokásos lakás- és házigényeknél többet nem szükséges.

A méret befolyásolja-e a minőséget?

Nem kell építő szakértő vagy szakértő az egzakt tudományokban annak érdekében, hogy tisztában legyen a csempe dimenziójának és a törékenységének mértékével. A növekvő dimenziókkal a termék érzékenyebbé válik a különböző destruktív hatásokra, és a mechanikai károsodások minimális ellenállást biztosítanak. A legtöbb esetben ezt a hátrányt próbálják kiegyenlíteni a termék vastagságának növelésével, ugyanakkor a súly növekedésével jár, ami szintén negatív következményekkel járhat.

A cikk elolvasása után nyilvánvalóvá válik, hogy a csempe méretének megfelelő választása nem kevésbé fontos, mint a helyes telepítés. Ez a jellemző, amely nagymértékben meghatározza egy termék és az egész fal vagy padlóburkolat tulajdonságait.

Fürdőszobai csempe mérete

Kerámia burkolólapok, amelyek teljesítményük és vonzó megjelenésük miatt a padló és a falak számára a legalkalmasabbak. A járólapok elegendõ erõssége, könnyû karbantartása, könnyû beépítése, a helyiség hatékony védelme a magas páratartalom negatív hatásaitól. Mindez lehetővé teszi a kerámiák számára, hogy továbbra is a legfontosabb versenytársa legyen a fürdőszoba bélésének anyagához.

Mindenki, aki a padlólapot választja a fürdőszoba felé nézve, biztos az érdemeiben, ami garantálja a tartósságot és a befejezés hatékonyságát. Ezeket a termékeket a leginkább praktikus és megbízhatónak tekintik, ellentétben más anyagokból származó társaikkal. Ha már meghozta a döntését, akkor a következő lépés a termékek szerkezetének, típusának, színének és legfőképpen méretének meghatározása lesz.

Típusok és méretek

Nemrégiben, a szovjet időkben a fürdőszobai csempe normál mérete 20x20 volt. A modern követelmények azonban lehetővé teszik a kerámiatermékekre vonatkozó követelmények jelentős bővítését. Még az új lakások is változatos elrendezésűek, ami egyedi határokat igényel. faj:

 • mozaik;
 • kis 6x6 cm;
 • átlagosan 20x20 cm;
 • nagy 25x40 cm

Mozaik termékek

Ez a lehetőség általában üvegből, márványból vagy cserépből készült. Általában 1x1 és 5x5 cm közötti méretűek, normálnak tekinthetők. Az ilyen termékek jó ajánlást jelentenek a fürdőszobában vagy más, kiváló méretű és alakú csempékkel kombinálva. A fektetett panel harmónián megjelenik a padlón, falon vagy a mennyezeten. Ezenkívül egy mozaik díszítheti a dekoráció egyes darabjait, vagy játszhatja a kontrasztot a teljes mintával.

kis

Egy korlátozott helyiségben, amely a legtöbb esetben egy fürdőszoba, a kis kerámiatermékek 6x6 cm-től 20x20 cm-ig kiváló megoldást jelentenek erre a helyzetre. Megjelenése és kis méretei miatt képes az egész térre a kívánt hatást kifejteni. A csempe általában 10x10 cm-es négyzet alakú, a padló befejezéséhez. Más sorrendben elrendezhetők, például átlósan vagy más anyagokkal váltakozva.

A négyszögletes termékek inkább olyanok, mint a kisméretű téglák, amelyek alkalmas falburkolatok készítésére alkalmas nyersanyagokká. Az általános minta ebben az esetben olyan díszítő szegélynek tűnhet, amely elválasztja vagy elválasztja a különböző szegmenseket. Így lehetséges, hogy WC-zónát osztogat, amikor egy fürdőszobát vagy egy külön mosdókagyló helyet oszt meg. Az ilyen sáv gyakran eltérő színű, textúrájú vagy más paraméterekkel.

Nagyon kicsi a mozaikhoz köthető, de ettől eltér a méretétől, de a funkciók nagyjából azonosak. Kis méretű termékek segítségével a zuhanyzó padlója vagy falai kerek vagy négyzet alakúak. Egy közös lapot hoznak létre, egy monoton felület, a mintázat nagyobb szegmensei kiemelkednek, a kerület körül alakul ki a mintázat, ami különleges esztétikát ad a padlónak.

központi

A fürdőszobában lévő csempe legjobb megoldása 10x20 cm-től 30x30 cm-ig terjedő átlagos méret, a különböző paraméterek, méretek, textúra eltérhetnek. A kerámia négyzetek szinte minden zuhanyozásra alkalmasak, mivel fontos minőségük - diszkrét. Emellett ezek a termékek méretüknek köszönhetően szerepet játszanak a tér vizuális korrekciójában.

A négyszögletes elemeket a padlóra vagy a falra kell helyezni, pontosabban azon a részen, amelyet látni szeretnél. A közepes méretű alkatrészek sokoldalúsága lehetővé teszi majdnem az egész szoba burkolatát, miközben különböző tervezési rendszereket alkalmaz. Az Önnek leginkább megfelelő opciót a teljes belső tér alapján kell megtervezni, valamint meghatározott ékezetekre, például tükörre vagy mosdókagylóra összpontosítva.

nagy

A végső lehetőség 30x30 cm-es vagy annál nagyobb méretű cserép. Megkülönböztethető vastagsága és átmérője, míg a gyakorlatban nagyon ritkán használják. Ezeket a termékeket leginkább a nagyon tágas, gyakran nyilvános helyiségekben használják. Felszereléskor további nehézségeket kell megoldani az alaprendszer nehézkes öntése formájában. Az ilyen méretű elemeket csak tökéletesen sík felületre szerelik fel, ami a különböző szabálytalanságokra való túlzott érzékenységnek köszönhető. Ezenkívül jelentős mennyiségű kapcsolódó anyagot kell használni ragasztók és mások formájában.

Melyek a padlólapok méretei és vastagsága?

A legtöbb ember először vásárol csempe, majd gondolja át, hogyan kell a padlóra helyezni, hogy ne rontsák el a megjelenést. Ezért vannak olyan helyzetek, amikor 1 méter széles WC-vel próbálnak beilleszteni két 40 cm-es csempe mindegyikhez, és 10 cm-es szegélyt kapnak a széleinél, vagy még rosszabbak 20 cm-t hagynak az egyik oldalról, bár két sor csempét is elhelyezhettek ugyanabban a helyen 50 cm vagy 3 sor 33 cm-re, és megszabaduljon a kárpitoktól. Egyszer találtam egy olyan tervezési projektet, ahol egy 33x85 cm-es csempe feküdt a padlón, és nem világos, hogy a tervező milyen méretű padlót vett fel, mert nem létezik a természetben.

Ebben a cikkben felsorolom a szabványos méretű padlóburkoló lapokat, hogy könnyebb legyen a projektek létrehozása.

A gyártás technológiai jellemzői miatt a tényleges méret 3-7 mm-rel eltérhet a megadott értéktől. Vagyis a 30x30-as csempe valóban 29,7x29,7 cm-es vagy 30,3x30,3 cm-es méretű, és a vásárlás előtt nem érdemes mindent kiszámítani egy milliméterig. Még egy csomagban is előfordulhat, hogy a méretek eltérőek lehetnek, és különösen gyakran olcsó hazai gyűjteményekben találhatók meg.

A padlólapok két kategóriába sorolhatók: hagyományos kerámia burkolólapok és porcelán cserép. Valójában ugyanazok, de a porcelán egy másik gyártási technológia miatt erősebb, mert nagy nyomás alatt préselik és magas hőmérsékleten égetik.

A porcelán csempe ellenáll a nehéz terheknek, így a padlóra gyakrabban használják a cserép. De az alacsony terhelésű helyiségekben (WC, fürdőszoba) rendes csempét lehet elhelyezni.

Gyors cikk navigáció

A padlólapok méretei

A padlólap általában négyzetes. A négyzet oldala nagyobb, mint a fő falburkolat magassága a gyűjteményből, de kisebb, mint a hossza. Néha a négyzet átlója megegyezik a főlap hosszával.

A padlólapok legnépszerűbb méretei:

 • 10x10 cm
 • 10x20 cm
 • 15x15 cm
 • 20x20 cm
 • 30x30 cm

Minél kisebb a csempeformátum, annál erősebb, de nehezebb lerázni és mosni. A képen a Ce.Si Matt (Olaszország) 10x10 cm-es padlólapjának példája látható. A kicsi formátum könnyedén szembenézett a lejtőn a lefolyóba a zuhany alatt.

A porcelán csempe méretei

A porcelán cserép számos formában készül. A legnépszerűbb méretek 30x30, 33x33, 45x45, 50x50 és 60x60 cm, a téglalap alakú csempe általában egy nagy négyzetből van vágva, így a 25x50 vagy 12,5x50 cm 50x50 cm, 16,5x33 cm és 16,5x16,5 33x33 cm A vízsugaras vágás segítségével akár porcelán mozaik is kapható.

A porcelánok közös méretei:

Porcelán cserép 30x30 cm (ColiseumGres Piedmont, Oroszország).

Porcelán cserép 60x60 cm, Navarti Marmoles (Spanyolország).

Fa csempe

Annak érdekében, hogy minél jobban kövessék a padlóburkolatot, a padlóburkolatot vagy a laminált anyagot hosszú, hosszúkás formában kell elkészíteni. Az ilyen dimenziók törékennyé teszik, így a fa garnitúrák fő része gránit.

A vékony és hosszú porceláncsempék drágák előállítására, így először szinte minden gyárban fából készült utánzatot készítettek standard négyzet alakban: 30x30, 45x45, 50x50 cm, később vékony, de rövid, viszonylag természetes porceláncserépet kezdtek, ami inkább parketta.

Főbb méretei a következők:

Cserép fa alatt 20x60 cm, Italon Essens (Oroszország).

Hamarosan számíthatunk még hosszabb formátumú megjelenésre.

Csempe 120x20 cm a padló alatt Estima Brigantina (Oroszország).

vastagság

 • A padlólap vastagsága általában 6,5 és 11 mm között van.
 • A kerámia granit minimális vastagsága 3 mm. Alapvetően ezek a típusok a szellőző homlokzatok burkolására szolgálnak. Fel vannak szerelve kapcsokon, és az alacsony tömeg csökkenti a kereten lévő terhelést.

A 3 mm-es porcelán kőzet körülbelül 2-szer kevesebb, mint a szabvány.

Atlas Concorde porcelán kő 2 cm vastag.

Helyes telepítéssel (sík alapon, üreg nélkül) a porcelán kőzet ereje szinte nem függ a vastagságától. 8,6 mm vastag kerámia gránit ellenáll a 200 kg / cm2 terhelésnek.

 • A csemperagasztó vastagsága a fogazott simító méretétől és a dőlésszögtől függ: 7,6 mm és 16,2 mm között.

  Például egy 3-4 mm - es fésűs ragasztóréteget - 1,1-1,7 mm nyomást követően. A 6 mm-es fogazott simító 2-2,6 mm-es ragasztóréteget ad. A legnagyobb 12 mm-es spatulák 5,2 mm-es réteget biztosítanak a csempe nyomása után.

  A 9 mm-es cserép vastagsága 13-15 mm.

  Miért nem szabad csempéket ragasztani vastag rétegben?
  http://www.youtube.com/watch?v=DXXP61OQDRU

  Minden méretű csempe helyes elrendezése

  És most elmondom neked, hogy csempéket készítsenek a padlón, mintha kifejezetten a szoba méretéhez készültek volna.

  Tegyük fel, hogy van egy 180x130 cm-es fürdőszoba és egy 30x30 cm-es padlólap.

  Ha a sarokból állítjuk a szabványt, akkor 6 egész sor lesz a hosszuk mentén, 4 sor a szélesség mentén és 10 cm keskeny vágás.

  Ha a középső részből kiindulni kezd, akkor még rosszabb lesz - a széleknél 2 darab 5 cm-es szegély van.

  De ha elindulunk a középpontból, a csempe középpontját a szoba középvonalával igazítjuk szélességben, akkor a széleknél két gyönyörű, azonos 20 cm-es vágás lesz, minden esetben szélességük nagyobb, mint a csempe felénél (függetlenül a csempe formátumától és a varratok vastagságától).

  Számítsa ki a vágás hozzávetőleges méretét (kivéve a varratokat) a következőképpen:

  1. Ossza a fal hosszát 1 csempe hossza szerint. Vonjuk le 1-t és kerekítsük le.

  (130/30) - 1 = 3,3 = 3 teljes csempe.

 • Az így kapott számot meg kell szorozni a csempe hosszával. A burkolat hossza a vágás nélkül.

  3 * 30 = 90 cm vágás nélkül.

 • A fal hossza alapján levágjuk a burkolat hosszát vágás nélkül és osztjuk 2-el.

  (130 - 90) / 2 = 20 cm.

  Most néhány megjegyzés:

  • Ha egy zuhanyzó van a fürdőszobában, a csempe egyenletesen oszlik el a két fal között.
  • Ha van egy fürdőszoba a szobában, akkor el kell osztani a csempe a szakaszban a falról a fürdőszoba képernyőn. Végtére is, nem számít neked, hogy milyen lesz a csempés a fürdőszobában - senki sem fogja látni.
  • Ha a fürdőszobának összetett alakja van, mindig elsőbbséget kell biztosítania a legfontosabb területeknek. Vagyis megkezdheti az egész csempe lefektetését a küszöbről, és bármilyen méretű vágást végezhet a bútor alatti másik falon.
  • Illessze a gipszkarton mérete méretét a csempe méretéhez, így még egyszer nem lesz vágás. Ha egy 5 cm-es szélességű tálcát készíthetsz, és a teljes cserépet lecsiszolhatod, ne bánj rájuk.
  • Ha a doboz miatt L-alakú keskeny csiszolást kapsz a csempe körül, kissé kiszorítsd a középsőhez képest az elrendezést. Senki nem fogja észrevenni, hogy az ellentétes falakon lévő csempe 2-3 cm-rel különbözik-e, de a doboz körül jól látható lesz.

  következtetés

  A csempe mérete nem fontos, elsősorban tetszik neked. Ezért jobb, ha először kiválaszthatja kedvenc gyűjteményét, majd válassza ki az optimális méretet. Néhány gyűjteménynek több padlólapja van.

  Hogyan válasszuk ki a csempe méretét a fürdőszoba tervezéséhez

  A cikk foglalkozik olyan fontos kérdésekkel, mint a lapok típusa, mérete, mintája. Csak fedezze fel, hogyan lehet kombinálni a csempe designját a fürdőszobában lévő többi helyiséggel. Példák a fotóra, arról, hogyan lehet csempét elhelyezni a falon és a padlón.

  A fürdőszobában jó és gyors javításokat csak minőségi anyagokkal lehet biztosítani. Mivel állandó hőmérsékletváltozás következik be, akkor hideg, majd forró víz esik a homlokzat bevonására. A kerámia csempe kiváló megoldás a fürdőszobában. De melyik csempe közül választhat, és ami a legfontosabb, melyiket válasszuk meg? Annyira, hogy minden nem hangzik olyan pánikszerűnek, elemezzük pontosan pontokat, és az első kérdés a csempe típusa.

  Milyen csempe lenne a fürdőszobában jobban néz ki?

  Milyen lapok vannak?

  • Kicsi: 1 cm és 5 cm hosszú és szélességű.
  • Közeg: 10x10, 20x20, 6x6, 13x13, 15x15.
  • Nagy: 30x30 vagy annál nagyobb.

  Tipp Ha drága megjelenést szeretne a fürdővel egyedülálló dizájnnal ellátni, válasszon egy nem szabványos csempe mintát, és friss falat készítsen.

  Nagy formátumú Essenziale csempe a Marazzi gyárból - jó megoldás egy nagy fürdőszoba területre

  Érdekes csempe design ötletek

  Mi a különbség a falazólapok és a padlólapok között?

  Tipp A padló számára jobb a négyzet alakú lapok kiválasztása, sokkal tartósabb, és képes ellenállni a nehéz terheknek.


  Összefoglalva, meg kell mondani, hogy a méret fontos. Milyen formátumú a csempe attól függ, hogyan jelenik meg az egész tervben. Egy kis csempe lazaságot és játékosságot teremt, különösen, ha más színű, és nagy a nagy szobákban.

  A kerámia burkolólapok méretei a fürdőszobában

  A különféle modern befejező anyagok kifogástalan lehetőségeket kínálnak szokatlan tervezési megoldások létrehozásához. Ez vonatkozik a fürdőszobára is. Talán az egyik legnépszerűbb hely a házban. Természetesen azt akarom, hogy a lehető legkényelmesebbnek és bemutathatóbbnak nézzen ki. A cikkben megnézzük, hogyan kell kiválasztani a megfelelő csempe a fürdőszobában, hogy örömmel tölthesse hosszú ideig. Kezdjük azzal, hogy meghatározzuk a fő feladatot. Mi szükséges? Vizuálisan növelni a szoba mennyiségét, vagy csökkenteni? Nagyon kívánatos a falak és a padló gazdag, sötét színeinek kis helyiségben történő használata. Kapsz vizuálisan, egy kisebb helyiségben. Ebben az esetben jobb választani a világos színeket. Ez a térfogat illúzióját adja a szobának. A kontrasztos színkombinációk használata megengedett. Ha a feladat vizuálisan csökkenteni kívánja a hangerőt, akkor jobb, ha a nagyméretű anyagot és az aktív színeket használja.

  Mi ez a cikk?

  Határozza meg a homlokzati anyagok méretét

  Az első lépés a helyiség mérése. Ez segít a további számításokban. Ha a fürdőszoba kicsi, akkor jobb, ha egy csempe közepes vagy kicsi. A tágas fürdőszobák kevésbé választékosak ebben a tekintetben, több cselekvési szabadságot biztosítanak. Részletesen tanulmányozza a kerámia burkolólapok méretét.

  mozaik

  Ez a legkisebb anyag. Az anyag mérete 1 négyzetméterenként változhat. nézze meg akár 25 négyzetméter cm. Előnyös, ha csak a falra kell helyezni, lehetőleg a padlón, ha moduláris falazásról beszélünk. A mozaik fő funkciója a díszítéskor szerzői rajzok készítése.

  Képarány: 1 × 1, 2 × 2, 3 × 3, 4 × 4 cm.

  Dekoratív határ

  Keskeny téglalap alakú elem. Csempézett varratokkal vagy díszítik a falakat.

  ceruza

  Kizárólag a varratok tömítésére. A falak közötti csomópontok sarkában helyezkedik el, díszítik a díszítő mozaik paneleket, valamint egyéb díszítőelemeket. Képarány: 20 × 1,5 cm.

  A fürdőkád széleihez a falak mellett. Tartós és elegáns, a víz szélein túlra eső víz behatolása. Képarány: 20 × 5,5 vagy 25 × 5,5 cm.

  Dekoratív elem a falakhoz. A vizuálisan elválasztott fürdőszoba helyiségét használja. Az oldal hosszának és szélességének aránya nagymértékben változhat.

  • A csempe kicsi. Területe 36 négyzetméter. 400 négyzetméteren belül látni és végezni. lásd leggyakrabban négyzetek formájában. Ideális átlós falakhoz és padlókhoz. A négyszögletes forma alkalmas halszálkás-szerű fektetésre. Képarány: 5 × 5, 5 × 10, 10 × 10, 10 × 15 × 10 × 20.
  • A csempe közepes méretű. Paraméterei 400 nm-től kezdődnek. akár 900 négyzetméter. cm Közvetlen falazáshoz és nyírási falazáshoz. Négyzet és téglalap alakú lehet. Képarány: 20 × 20, 20 × 25, 15 × 25, 20 × 30, 30 × 30 cm.
  • Csempe nagy méretű. A területe 900 négyzetméter. cm, és végül, általában 1600 négyzetméter. Lásd még Bár nagyobb példányok találkozhatnak. Alkalmas a padlóhoz. Ha nagy terület van, csökkenti az ízületek számát, ami pozitívan befolyásolja a padló nedvességállóságát. A nagyobb tágas szobákban ilyen méretű fürdőszobai burkolatokat kell használni. Ő tovább hangsúlyozza az erényeit.

  A szükséges anyag számítása

  Számítsa ki a szükséges anyagmennyiséget a padlón:

  1. Mérje meg a fürdőszoba hosszát és szélességét. Szorozzuk meg a kapott paramétereket. Ez a padlóra néző terület;
  2. Ossza el a bélésterületet a fürdőszobai csempe területének méretével;
  3. A kapott szám egészét egész számra fordítja;
  4. Add hozzá 10% extra. Ez a minimálisan szükséges anyagmennyiség. Bonyolultabb burkolatfajták használata esetén az anyagok fogyasztása 20% -ra emelkedik.

  Számítsa ki a falra kerülő anyagnak megfelelő mennyiséget:

  1. Hajtsa be az oldalak hosszát egy közös szögben;
  2. Szorozzátok meg ezt a számot kettõvel, hogy legyenek a falak peremei;
  3. Szorozzuk meg a peremet a falak magasságában a fürdőszobában. Ez lesz a teljes terület;
  4. A teljes területről le kell vonni az ajtó területét;
  5. A kapott különbség a bélés területe;
  6. A kapott szám egészét egész számra fordítja;
  7. Ossza egy négyzetre. Ez a legkisebb mennyiségű anyag;
  8. A beérkezett számhoz adjon 10% vagy 20% -ot a falazattípusoktól függően.

  Határterület

  1. Mérje meg a fürdőszoba oldalát a falakkal érintkezve;
  2. Add hozzá ezeket a számokat, majd oszd meg 20-ra, hogy tudd a sarkok számát. Vegyünk még 3 egy margóval.

  Így könnyen kiszámíthatja a szükséges mennyiségű kerámia burkolólapot a fürdőszobában. Meg kell döntenie a tervezés választékáról.

  Padlócsempe méret a fürdőszobában

  Megtörténik a fürdőszoba javítása és elérése a színpadon, amikor már be lehet tenni a csempe a falakra és a mennyezetre, de valami megáll? Ez olyan népszerű helyzet, hogy nem is meglepő. Sokan akadályozzák a csempe mérete. Mi legyen, hol lehet jobb, és így tovább. A mesterek természetesen ragaszkodnak a nagy egységekhez. Nem meglepő, hogy sokkal gyorsabban ragaszkodnak, és a szolgáltatások ára ugyanaz. Minden termék előnye és hátránya. Tekintse meg őket ebben a felülvizsgálatban.

  Csempe méretek

  Kezdjük azzal a ténnyel, hogy egy csempe mindenféleképpen illik, arányuk alapján, de csak egy bizonyos típusú klinker megfelelő egy adott helyiségben. Ha megnézed a méretet, akkor vannak olyan méretek, mint például:

  1. kicsi: 6x6-tól 15x15 cm-ig;
  2. közepes: 20x20 - 25x25, 25x30 cm;
  3. nagy: 25x40, 30x30 vagy annál nagyobb.

  Külön említésre méltó a mozaik. Az egyik töredék sokkal kisebb, mint a minimális méret, de egyetlen példányban nem látja a boltban. Gyakran előfordul, hogy az ilyen kerámiákat egy speciális képre összeszerelik, amelyet egy speciális rögzítési rácson ragasztanak. Mindezek a pompák a falon egy habarccsal vannak felszerelve. Ebben az esetben a mozaik könnyen megismétli a szoba síkjának bármely görbületét, ha van ilyen. Gyakran használják félkör alakú vagy hullámos felületek díszítésére.

  Hogyan válasszunk megfelelő lapkát

  Ne feledkezzen meg egy szabályról: a több nem mindig jobb. Ha a fürdőszoba falai tökéletesek és illenek mind a szintbe, mind a síkba - nagyszerű. Ellenkező esetben nagyméretű csempe behelyezésekor problémákat okoz a cementhabarcs túlzott használata, mivel a fal "cserepes" vagy "konkáv", vagy csak egy görbe.

  Ha a fürdőszobában az ideális fal lepárlásához nincs pénz, akkor nézze meg közelebbről az épület kerámia boltja által kínált szabványos megoldásokat. Az ilyen termékek sokkal olcsóbbak lesznek, a csempeburkolás megoldása kevesebb lesz, és ennek megjelenése egyáltalán nem fog szenvedni. Igen, és cserélje le a csempéket véletlenszerűen leejtett időnként könnyebb. A fő feltétel egy varrás. Legalább 2 mm-nek kell lennie, bár ezeknek a céloknak az építői speciális "kereszteket" használnak. Ha nem teszik ezt, mindent összeszedik "szemmel" - merészen keressenek egy új brigádot, egyszerre kiutasítva ezt. Ugyanakkor rázza fel a bajuszát.

  A kis méret tökéletesen kombinálható a nagy átmérőjű csempékkel. Például egy hatalmas fehér lapot helyezhetsz el, és apró elemek "kerek táncolatával" körbevéve. Ismételje meg ezt a mintát még néhány alkalommal, majd próbálja ki, ez a minta alkalmas a fürdőszobájára vagy sem? A színséma megváltoztatható. Vagy kérdezze meg egy tervező tanácsát, aki szívesen elmondja a csempékkel kapcsolatos preferenciáit.

  Padlólapok

  A falakkal többé-kevésbé eldöntött, menj azon a részen, amelyen lépni fogunk. Az alábbi csempe legyen:

  • nagyon tartós;
  • nagy;
  • tónusban a falakhoz, a mennyezethez vagy a vízvezetékhez.


  Miért legyen erős a csempe? Először is, mert valami folyamatosan esik rá, vagy leeshet. A szokásos falazólapok szó szerint feltörnek, miután több véletlenszerű "járat" van egy krémet.

  A méretet védelmi tulajdonságok szabják meg. Minél nagyobb ez, annál kevesebb víz jut be a varratba, ami a gombák fertőzésének meghosszabbítását okozza. By the way, van néhány megelőző intézkedés, hogy minimalizálja az utóbbi. Elég, hogy az egész szobát több golyóval töltsük be, majd speciális gombaellenes bevonattal és antiszeptikummal alkalmazzuk. Legalábbis megvédi szomszédjait az árvíz esetleges veszélyétől, és a sarkok sokkal kisebbek lesznek.

  Nos, a színsémáról minden tervezőt megmondasz. Ha a falon több színű cserépet választ, a padlónak meg kell egyeznie az egyik hangszínnel. Szélsőséges esetekben, összhangban a vízvezetékkel (fürdőszoba, WC, mosogató). Ellenkező esetben valódi "vyvglaglaz" -ot kapsz, amiből minden öntudatos tervező elájul és mulattatja.

  Sok sikert kívánunk a megfelelő anyag kiválasztásával. Nagyon örülnénk, ha tanácsunk segíteni fog a valódi döntés meghozatalában.

  Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba méretét a fürdőszobában

  A fürdőszoba cserépméretének megválasztása közvetlenül tükröződik a helyiség általános felfogása után a javítás után. Az elülső elemek megfelelő méretével a tér vizuálisan bővül. Annak érdekében, hogy helyesen meghatározhassa az opciót, előzetesen értékelje a helyiséget és tervezzen több változatot.

  A csempe kiválasztásakor vegye figyelembe az elrendezést

  Fürdőszoba Tulajdonságok

  A szoba falai és padlói folyamatosan közvetlen kapcsolatban vannak a vízzel, ezért fontos, hogy kiváló minőségű finisereket válasszanak. Tekintsük a korlátozott tér sajátosságát is. Ez a tényező döntő szerepet játszik a cserép méretének kiválasztásában. Itt figyeljen:

  • teljes terület;
  • az egyes falak mérete;
  • a vízvezeték és a bútorok elhelyezkedése;
  • további belső elemek jelenléte.

  A fürdőszobában, egy cserép használatával nem csak a falakat és a padlókat keltik fel, hanem a szegélyeket vagy a képernyőt is. Ebből a célból többféle anyagot használnak:

  Különféle csempe formátum a fürdőszobában

  Az utóbbi kategória mozaikot is tartalmaz. Alkalmas bármilyen típusú felületre.

  Javasoljuk, hogy a padlót az ilyen típusú csempével csak akkor lehet bevonni, ha a szoba falaira ugyanazt a felületet tervezik.

  A csempe méretét tekintve meg kell különböztetni az elemek formáit:

  • négyzet alakú;
  • téglalap (téglák);
  • kerek (ritkán használt).

  Annak érdekében, hogy jobban megértsük, milyen típusú anyagot válasszunk az egyik vagy másik módról, mindegyiket külön-külön megfontoljuk.

  Kis csempe

  A korlátozott térbeli körülmények között úgy tűnik, hogy egy kis cserép használatára vonatkozó döntés nyilvánvaló, de nem mindig hozza meg a kívánt hatást.

  Ennek a sajátosságnak a jobb megértéséhez több alcsoportot is kiemelünk. Először is, ez egy 10x10 négyzet alakú csempe, ilyen elemek gyakran használják a padlót. A kívánt hatás elérése, amikor a csempe átlósan helyezkedik el. Ugyanakkor ugyanolyan színű, tapadhatatlan habarcsot használjon.

  A második lehetőség négyszögletes miniatűr téglák. A falak fő díszítéséhez nem fog működni, de kitűnő használatra van szükség. A frieze számára dekoratív bevonattal ellátott különleges elemeket adnak el, amelyek segítségével a két árnyalatú falburkolat között elválasztó szalagot hoznak létre.

  A harmadik altípus mozaik, miniatűr négyzet vagy kerek elemek formájában, monoton bevonatot, sokszínű felületet vagy képet alkot. Külön darabok vannak rögzítve nagyobb csempe. A mozaik nagy súllyal bír, sok a kompozíciótól függ: kerámia, üveg, stb. Ezzel az egész fürdőszobában van furnér, a zuhanyfal vagy más funkcionális terület megkülönböztetett. Ez egy jó lehetőség bármely területen.

  Mozaik minden szobában

  Átlagos méret

  A következő formátumú csempeburkolat optimálisnak tekinthető a fürdőszobában:

  • 10x20 cm;
  • 15x25 cm;
  • 20x25 cm;
  • 21 és 30 cm közötti oldalú négyzetek.

  A négyzet alakú csempe bármilyen helyiségbe illeszkedik

  Közepes formájú csempe a legtöbb fürdőszoba számára alkalmas. A négyzetdarabok érzéketlen felületet hoznak létre. A téglalapok a tér vizuális korrekciójának szerepét játszhatják, a hosszú oldalon a sík mentén helyezkednek el, amelyet kibővíteni kíván.

  A dimenziók univerzalitásának köszönhetően a padlót, a falakat vagy a fürdőszoba képernyőt egy ilyen elrendezéssel csempézve használják. A megfelelő választás külön-külön történik, különös tekintettel a szoba sajátos paramétereire és a bútorok elhelyezésére.

  Nagy tételek

  Az utolsó lehetőség egy kerámia csempe egy nagy formátumú fürdőszobához. A felek mérete 30 cm-től és fölött. Ezt az opciót nagyon ritkán használják, és csak tágas szobákban engedélyezett. Ez további bonyolultságot teremt a minőségi bázis formájában. A nagy elemeket csak sík padlóra vagy falra kell helyezni, mivel a legkisebb torzítás repedések megjelenéséhez vezet. Ha a dudor jelen van, jelentős mennyiségű ragasztó szükséges, ami rontja a helyzetet.

  A nagy cserépet nagyméretű helyiségekben használják.

  Nagyméretű kerámia csempe alkalmas monolitikus varrat nélküli felület létrehozására, azonban ez nem olyan könnyű, különösen egy egyenetlen síkon.

  Ha sikerül kiválasztani a megfelelő méretű csempe, a fürdőszobában lesz más nézni, mint korábban a javítás. Gyönyörű, kényelmes, praktikus és tágas lesz, amelyet közvetlenül befolyásol a bélés kiválasztása.

  Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba méretét a fürdőszobában

  A csempe hosszú ideig szokásos anyagként lett felépítve a padlók és falak falra és konyhákba történő regisztrálására. Átlósan és az öltözködésben, akár egy tégla, akár a megszokott közvetlen módon is elhelyezik. A formák, színek, textúrák és méretek sokfélesége gazdag élelmet biztosít a tervezők elméjéhez. A fürdőszoba javításának előkészítésében el kell döntenie, hogy milyen befejező anyagot kell vásárolnia, és nem szabad elfelejtenie a kapcsolódó tartozékokat.

  Típusú csempe

  A cserép egyike azon kerámia burkolólapoknak, amelyekhez porcelán cserép is tartozik. Az anyagok különböznek a gyártási módszerben, a technikai jellemzőkben, megjelenésük szerint.

  A fürdőszoba padlójára nézve ajánlatos olyan anyagot használni, amelynek erős és sűrű alapja van, amely szinte nem képes felvenni a vizet. Ezek a fajták:

  • klinker csempe;
  • kerámia gránit;
  • monokottura (monoporosis);
  • Cotto.

  Külsőleg egy nagyon vonzó fajanszanyag, valamint az olyan típusú csempék, mint a majolika és a cottaforte, nagy mennyiségű vízfelszívódással rendelkeznek, így a folyamatosan magas páratartalmú helyiségekben azok használata nem kívánatos.

  Porcelán kőagyag

  A porcelán burkolólapokat külön kell elkülöníteni. Agyagból készül, ugyanúgy, mint a többi csempe, de köszönhetően a nagy mennyiségű vas-oxid tartalmú természetes anyagnak, valamint a speciális égetési módnak köszönhetően a termékek homogének a vastagság egészében. A porcelán csempe kivágása vastag erős üvegre emlékeztet. Nagy szilárdságú, függőleges terhelés, kopásállóság és mechanikai sérülés ellenálló, hosszú élettartamú.

  A porcelán cserép nagysága megegyezik a szokásos cserépdarabokkal:

  Gránit a padlón

  • négyzet alakú csempe (20 × 20, 30 × 30, 40 × 40, 45 × 45, 60 × 60 cm);
  • téglalap alakú lemezek (15 × 30, 15 × 120, 30 × 45, 30 × 60, 30 × 120, 40 × 120 cm);
  • nagy méretű termékek - 120 × 360 cm (szupervékony gránit kültéri dekorációhoz);
  • miniatűr csempe (5 × 5, 15 × 15 cm).

  A minimális anyagvastagság 3 mm, a maximális 3 cm.

  Négyzet alakú kerámialapokat általában a padlóra használnak, a speciális betétek vagy a határok téglalap alakúak. A keskeny és hosszú elemeket például parketta, laminált vagy természetes fa táblák utánzására használják.

  A padlóburkolat optimális mérete 30 × 30 cm, könnyű telepíthető, nehezen vágható.

  A csempék és a fürdőszoba mérete

  Úgy gondolják, hogy minél nagyobb a helyiség, annál kisebb lehet a csempe mérete. A nagy darabok vizuálisan növelik a helyet a minimális számú dokkolócsatlakozás miatt, ezért közepes és kis méretű helyiségek számára ajánlott.

  A mozaikokat és a kisméretű csempeit kis szobák díszítésére használják, amelyek geometriájában vannak kialakult kiemelkedések, üregek, rések. A nem szabványos méretű csempe díszítéssel tökéletesen illeszkedik a dekoratív határokhoz.

  A cserép kiválasztásánál vegye figyelembe az olyan jellemzőket, mint a szilárdság és a függőleges terhelésekkel szembeni ellenállás, valamint a termékek vastagsága.

  Nem érdemes megtakarítani, a vékonyabb, nagy méretű csempe választása (kivétel a kerámia gránit). A telepítés után néhány idő múlva felrobbanhat, és a sérült csempéket meg kell változtatni.

  Ne használjon fali anyagot a padlóra való felhelyezéshez (ellenkezőleg lehetséges, de nem praktikus, mivel a padlóminták mindig drágábbak). A szükségesnél vékonyabb, ami azt jelenti, hogy hamar értéktelen lesz, és a padlót javítani kell.

  Emelet kiválasztási szabályok

  A következő tippek segítenek a kerámia burkolólapok kiválasztásában a fürdőszoba, a fürdőszoba és a konyha díszítésére.

  Szín, minta, árnyalatok.

  Nagyméretű helyiség befejeződéséhez bármilyen színes megoldás, különböző méretű csempék és különböző típusú fektetések engedélyezettek.

  Egy kis fürdőszobához jobb, ha bármilyen árnyalat fehér (ideális a falak - kerámia monoporosis, tökéletesen utánzó könnyű márvány), valamint a pasztell árnyalatú kerámia burkolólapok.

  A padlózat fehér színe nem praktikus, ezért a legvilágosabb porcelán kőzetet előnyben részesítsük (drága lehetőség, de az ilyen anyagok nem félek a nedvességtől, mivel a vízfelvétel 0 és 6% között van). A kék, türkiz, bézs, homok és világos barna árnyalatú padlólap szintén jól néz ki.

  A sima falak unalmasnak tűnnek, ezért jobb választani egy cserépet, ami utánozza a természetes kő (márvány, malachit, türkiz).

  Kis fürdőszoba esetén a nagy panel irreleváns, mivel vizuálisan csökkenti a helyet. De az egyedi kis elemek beillesztése megkönnyebbülési mintával fel fogja élni ezt a szobát.

  szegélyek

  Ez a díszítőelem ugyanolyan jól néz ki mind a nagy, mind a kis helyiségekben. A határokat a fal fő színével ellentétben választják ki. Az ilyen, megkönnyebbüléssel ellátott elem szépnek tűnhet. Megszakíthatja a falakat két határolt szakaszra.

  A padló egy kis szobában szigorúbb követelményeket. Itt a keret formájú keretezés nem megfelelő. Ideális esetben a 2 × 2 méteres fürdőszoba padlóját a megfelelő méretű porcelán kőlapok borítják.

  mozaik

  A tengeri kövek utánzata

  Fontos a nagyméretű szobákban, mivel lehetővé teszi, hogy a tervező által megfogalmazott stílusban gondoskodjon róluk. Ne feledje, minél kisebb a csempe, annál több dokkolási varrás keletkezik, amikor felrakják, ami többletköltséget igényel a keverékcsiszoláshoz. A független munkákhoz érdemes közepes méretű anyagot választani, amely mind a vágásra, mind a fekvőhelyre egyaránt alkalmas.

  Hány csempe van a fürdőszobában?

  Amikor a csempe választása megtörtént, számolni kell, mennyi kell vásárolni. Mérjük a szoba belső méreteit - hossza és szélessége, adjunk hozzá és szaporodunk 2-tel. Megkapjuk a helyiség peremét. Ezután meg kell határoznia a burkolat magasságát, ha a számítás a falcsempe esetében történik. A kívánt magasságot meg kell szorozni a peremhez kapott értékkel, és megkapjuk a burkolat területét. Ebből az értékből ki kell zárni az ajtó és ablak területét, ha a fürdőszobában van.

  Színválasztás egy amatőr számára

  A megszerzett értékből ismét kivonjuk azoknak a helyeknek a területét, ahol a felszínt nem feltételezzük. Ez általában a fürdőszoba mögött található, a felső szintje alatt. Ezután az eredményül kapott hálóterületet egy elülső elem területével kell felosztani. Ennek eredményeképpen megkapjuk a csempék számát, amely a falak felé néz.

  De ehhez az értékhez 5% -ot kell hozzáadni a költségekhez - a gyártási hibához, és a csempéknek a meták szerint történő illesztéséhez, mert még mindig le kell vágnod valahol, és a fennmaradó töredékek nem mindig tudnak fellépni. A választott lerakási módtól függően a kapott csempe mennyisége 10-30%. A legköltségesebb anyag a lefektetés diagonális módja.

  következtetés

  A kerámia csempe méretei a fürdőszoba befejezéséhez teljesen függenek az Ön preferenciáitól, valamint a tervezési ötletektől. A fenti példák természetüknél fogva tanácsadók. Fontos szempont az anyag ára. Ezért, mielőtt az épület szupermarket óvatosan

  Hogyan válasszuk ki a csempe méretét a fürdőszoba tervezéséhez

  A cikk foglalkozik olyan fontos kérdésekkel, mint a lapok típusa, mérete, mintája. Csak fedezze fel, hogyan lehet kombinálni a csempe designját a fürdőszobában lévő többi helyiséggel. Példák a fotóra, arról, hogyan lehet csempét elhelyezni a falon és a padlón.

  A fürdőszobában jó és gyors javításokat csak minőségi anyagokkal lehet biztosítani. Mivel állandó hőmérsékletváltozás következik be, akkor hideg, majd forró víz esik a homlokzat bevonására. A kerámia csempe kiváló megoldás a fürdőszobában. De melyik csempe közül választhat, és ami a legfontosabb, melyiket válasszuk meg? Annyira, hogy minden nem hangzik olyan pánikszerűnek, elemezzük pontosan pontokat, és az első kérdés a csempe típusa.

  Milyen csempe lenne a fürdőszobában jobban néz ki?

  Milyen lapok vannak?

  • Kicsi: 1 cm és 5 cm hosszú és szélességű.
  • Közeg: 10x10, 20x20, 6x6, 13x13, 15x15.
  • Nagy: 30x30 vagy annál nagyobb.

  Tipp Ha drága megjelenést szeretne a fürdővel egyedülálló dizájnnal ellátni, válasszon egy nem szabványos csempe mintát, és friss falat készítsen.

  Nagy formátumú Essenziale csempe a Marazzi gyárból - jó megoldás egy nagy fürdőszoba területre

  Érdekes csempe design ötletek

  Mi a különbség a falazólapok és a padlólapok között?

  Tipp A padló számára jobb a négyzet alakú lapok kiválasztása, sokkal tartósabb, és képes ellenállni a nehéz terheknek.


  Összefoglalva, meg kell mondani, hogy a méret fontos. Milyen formátumú a csempe attól függ, hogyan jelenik meg az egész tervben. Egy kis csempe lazaságot és játékosságot teremt, különösen, ha más színű, és nagy a nagy szobákban.

  Modern típusú csempék használt a fürdőszobában

  A csempe a fürdőszoba legmegfelelőbb anyaga. Ez a legstabilabb anyag a magas páratartalmú körülmények között történő felhasználáshoz, és számos előnye van. A csempe nagy mínusz az alacsony hőszigetelő tulajdonsága. Ebben az esetben a hideg jégcsempék kellemetlen érzéseinek elkerülése érdekében a probléma megoldható úgy, hogy a csempe alatt fűtési rendszert telepítenek.

  Méret szerinti osztályozás

  A fürdőszoba falai felé néző oldalán négyzet alakú vagy négyszögletes formájú különböző méretű csempe.

  Kicsi, közepes vagy nagy lehet. A sekély cserép előnye, hogy nehezebb megtörni. A fürdőcsempe méretét a szoba méretének megfelelően kell kiválasztani. Általában minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál nagyobb a padlólapok mérete.

  Mivel a modern lakásokban lévő fürdőszobák többsége nem túl nagy, a megfelelő anyagot kell kiválasztani. Vizuálisan bővítheti a teret a csempe színével és méretével. Ehhez használjon csempe kis méretű világos színeket egyszerű mintákkal.

  Nagy (25x35)

  A nagy csempe nem használható egy kis fürdőszobában, mert a varratok túl észrevehetők. Ezenkívül egy nagy cserép a víz már kis méretének vizuális csökkentését okozza.

  Ezt a cserépet a legjobban a nagy szobákban használják.

  A nagyobb csempe elhelyezésének pénzügyi szempontból jövedelmezőbbé válik, valamint az eltöltött idő tekintetében, mert kevesebb időt kell költeni a csempecsuklók feldolgozására és alapos tisztítására.

  Közepes (20x35)

  Ez a legoptimálisabb méret a közepes méretű szobákhoz.

  Egy ilyen méretű csempe esetében elég könnyű meghatározni a megfelelő mennyiségű anyagot egy adott helyiség területére. Gyorsan lefektethető és kiegyenlíthető (az SVP cseréptető rendszer használatával).

  Kis (20x20 és 20x30)

  Egy kis fürdőszobában tanácsos kis csempe helyezésére.

  A csempe oldalainak legoptimálisabb mérete 20x30 cm, a kis burkolat vizuálisan megnöveli a kis fürdőszoba méretét, a beépítéstől függően. Amikor vizuálisan húzza fel a fürdőszobát, a csempe függőleges helyzetbe kell hoznia, miközben szélesre nyújtja - a csempe vízszintesen kell lennie.

  mozaik

  A fürdőszoba mozaikcsempe díszítésével a fürdőszobában és a konyharész teljes kivitelezésében látványos lehet. Hatalmas anyagválasztékból ma mozaiklapok vásárolhatók szinte bármilyen stilisztikai irányba. Az ilyen csempe lehet egyszálú vagy különböző minták és minták. Azonban az ára magasabb, mint a hagyományos kerámia burkolatok.

  A mozaik kőből, kerámiából, üvegből készült.

  Az üvegmozaik különösen alkalmas a fürdőszobának, a tartóssága és tartóssága miatt, ideális megoldás a fürdőszobai falak számára, amelyek folyamatosan érintkeznek a vízzel.

  A mozaiklapokat mozaiklapok formájában állítják elő, ragasztva a papír megfelelő sorrendjében vagy a rácsra helyezve, így kényelmes elhelyezni a falakon.

  Csempe kiválasztása

  A csempe számos különböző jellemzővel rendelkezik. A megfelelő cserép kiválasztása gazdag fajtájából, legalább minimális ismeretekkel kell rendelkeznie, ezáltal kiküszöbölheti a választási hiba lehetőségét.

  A burkolólapok gazdag választéka lehetővé teszi a maximális helyes kiválasztást a fürdő általános kialakításához.

  A fürdőszobai csempe általában kerámiából készül. Kétféleképpen oszlik: padló és fal. A padlóburkolat vastagsága általában nagyobb, mint a fal, és kevésbé csúszós felület. A padlólap cseréjekor figyelni kell a csúszásgátlókkal szembeni ellenállás osztályára. A csúszásmentes felületen lévő csempe használatával a jövőben a sérülések és a testi sérülések elkerülhetők. Ebből a célból kiválaszthatja a megkönnyebbülést vagy matt burkolatot, kizárhatja a fényes csempe választását. A padlólapoknak magas stabilitási és keménységi fokúnak kell lenniük. A legnehezebb anyag, amelyből a csempe készül, vörös agyag, ezért ajánlott az anyagból készült csempe kiválasztása.

  A falazólapok kiválasztásához nagy sűrűségre és tartósságra van szükség.

  A szabványos cserép lefektetésének videofelvétele

  Helyiség előkészítése

  A cserép elkészítése előtt alapos előkészítésre van szükség a helyiségben. Ehhez szét kell szedni a régi cserépet, megköszörülni a padlót, tisztítani a régi vakolatot, festeni a falakról.

  A régi csempék szétszerelése

  A régi csempék szétszerelését olyan eszközökkel végzik, mint a véső vagy a kalapács. Miután eltávolította az egész régi csempe, a felületet egy spatula ragasztó vagy habarcs. Ha a fal korábban nem volt csempézett, de festett, akkor teljesen tisztítani kell a régi festékréteget. Lehetőség van a régi festék tisztítására egy lyukasztóval egy spatulával vagy egy leváló, korshchetka fúvókával ellátott gépvel. A csempe, festék, habarcs, ragasztó maradványainak tökéletesen megtisztított felülete jobban tapad az alaphoz az új csempével. Ha ez nem történik meg, akkor idővel egy új csempe fokozatosan elszabadulhat a cement habarccsal együtt, majd teljesen leeshet.

  Előszintező falak

  A falak összehangolása fontos lépés a helyiség előkészítésében. A falak összehangolása a felület görbületének eltávolítására szolgál, a felület nagy lejtése érdekében. Ha nem elegendő időt és figyelmet fordítanak erre a folyamatra, akkor a csempe burkolásának hiányosságai és eltérései nagyon észrevehetőek lehetnek. A falak kiváló minőségű összehangolása megkönnyíti a csempék burkolását.

  Mielőtt kiegyenlítené a falakat, ellenőriznie kell a falak és mennyezetek görbületét, a felület függőleges felületének eltérését. A lágy anyagokat (vakolat, gipszkartonok) és a kavicsokat, üregeket, üregeket, spatulákkal, simítóval, kalapáccsal vagy vésővel eltávolítják. Kemény felület megmunkálásakor csiszológépet (csiszológépet) használhat. Óvatosan tisztítsa meg a felületet, elkerülve az elektromos vezeték károsodását. A feldolgozás utáni kis üregeket és üreket speciális szintezőanyaggal kell lezárni.

  Mielőtt a csempeburkolatot a falra helyezi, szükséges egy alapozó felületet készíteni. A felület előkészítése megerősíti az alapot és biztosítja a csemperagasztó és a fal jó ragasztását. A szilárd alapanyagú, például betonból vagy erős gipszből készült felület nem alapozható fel.

  Ha a falakat gipszal kiegyenlítjük, ha a gipszréteg 20 mm-nél nagyobb, akkor gipszrácsot kell használnunk, ami megakadályozza, hogy saját súlya alatt hámozódjon. A vakolathabarcsot egyenletesen kell felhúzni a háló teljes felületén a bejelölt fényjelzők mentén, középen és szélre simítva. A falak vakolásának folyamatában gipsz vagy cement vakolat habarcsot használhat, amelyet száraz vegyi anyagok formájában értékesítenek az üzletekben. A gipszkeverékek, a cementekkel ellentétben, könnyebben használhatók, gyorsabbak.

  Mielőtt kerámia burkolólapokat vagy vízszintes kerámia burkolatot készítene, ellenőrizni kell a falak szigorú merőlegességét. A csempe lefektetése után a legcsekélyebb görbület látható. A fal lejtése nem haladhatja meg a 0,2% -ot.

  Továbbá, a csempék behelyezése előtt meg kell nyomni a vakolt falakat az erő megérintésével. Ha hang hallható, egy gipszréteget meg kell tisztítani egy betonra vagy téglaalapra, és újra vakolni kell.

  Ha a felület görbületje nagy, akkor rendszerint további gipszkarton van beépítve, de a falak vastagságához extra centimétert adhat.

  Padlószintezés

  A padlólapot csak erős és egyenlő alapon lehet elhelyezni. A régi bevonat lebontásakor sok repedés, forgács és szabálytalanság fog előfordulni. Illessze a bázist a fürdőszobába speciális cement alapú vagy gipszszintű keverékekkel. A padló vagy a falak kiegyenlítésére szolgáló vízszintesítőszer nem kell nedves, mert nem hoz létre minőségi padlóburkolatot.

  A padlózathoz használt kétféle keverék:

  • Szintező vegyületek;
  • Önszintező vegyületek.

  Mielőtt az esztrichet a fürdőszobába telepítené, először eltávolítja az előbbi burkolatot és előkészít egy durva felületet. Régi csempe, régi esztrichek és vízszigetelés maradványai általában eltávolításra kerülnek egy perforator segítségével. A bevonat por és törmelék alapos megtisztítása után a bevonat vízszigetelése történik, ami a padló vízállóságát teszi lehetővé.

  A szintező keverék alkalmazása előtt a padló zérószintje határozza meg és tegye beaconokat. Ezután a padló fel van töltve az előkészített szintező keverékkel. Meg kell töltenie a világítótornyok előtt a helyet.

  A fürdőszobában padlóburkolat készítéséhez a következő feltételek teljesülése szükséges:

  • A páratartalom nem haladhatja meg a 90% -ot.
  • A levegő hőmérsékletének ± 5-25 fokban kell lennie.
  • A nappali előkészületeket ki kell zárni a nappaliban.

  Miután a keverék teljesen megszáradt, önterülő befejező keveréket alkalmaznak a tökéletesen sima bevonat elérése érdekében.

  Fürdőszobai csempe

  Az oldat elkészítése

  Kerámia burkolólapok előállításához különleges ragasztót készítenek. A ragasztókeverék előnyös, szemben a többi keverékkel. A ragasztókeverékre fektetett burkolólapot el lehet vágni, korrigálni, ugyanakkor nem esik le a falról, mint más megoldások (pl. Cementhabarcs) használata esetén.

  A száraz keveréket egy megfelelő tartályba keverjük egy keverőfúvókával ellátott perforátorral, majd 5-10 percig infundáljuk és a falra helyezzük.

  Fektetés a falon

  A falburkolat csak sík felületeken készül, szennyeződéstől és portól, zsír és alluvium habarcsoktól tisztítva. Régi csempe kell teljesen súrolják.

  A falburkolat egy vakolat felületre van fektetve. A fektetés előtt meg kell határozni az interdigital ízületek vastagságát, a falak jelölését, a csempék számítását. A megfelelően megtervezett csempeburkolási terv nem biztosítja a falak falainak hibáját és esztétikai megjelenését.

  Kívánatos a csempe behelyezése nem az első sorból, hanem a másodikból. Az alsó sor kivágható, ami nem látható vizuálisan, mivel a fal tetején lenne.

  Elő kell telepíteni egy útmutatót a falra, amelyen a csíkot lefektetik. Ehhez egy sík fából készült vasalót vagy fémprofilt használhat. A csempe a sarokból, a telepített útmutató sorának megfelelően kell elhelyezni. Kis mennyiségű ragasztót ragasztanak a csempebe egy fogazott simítóval, amely után a csempe a falhoz csatlakozik.

  Fektetés a padlón

  A padlóburkolat tökéletesen lapos és tiszta felületre van fektetve, miután az esztrich teljesen megszáradt.

  A padlólapok elhelyezési lehetőségei nagyon változatosak lehetnek. A burkolólapot a varraton, a résen át lehet vinni, átlósan a kívánt kialakításnak megfelelően.

  A csempe szépsége függ a csempecsuklók vastagságától. Minél kisebb a vastagság, annál esztétikusabb lesz a fürdőszoba padlója. Ebben az esetben azonban a legoptimálisabb kötési szélesség a kiválasztott csempe méretétől függ. Az egymás közötti csontozatú csuklóknak sima, egyenlő szélességűnek kell lennie, szépnek és tisztának kell lenniük. E cél elérése érdekében különleges csempézett kereszteket használhat. Miután a csempe teljesen le lett fektetve, az egész felület befuggatott. Ezt megelőzően először vízzel meg kell nedvesíteni az ízületeket. Ez azért van így, hogy javuljon a habarcs tapadása varratokkal. A gumi spatulával a keveréket finoman és gyorsan dörzsöljük az interglaciális térbe.

  Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét.

  Befejező munkák

  Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét. A helyiséget alaposan meg kell tisztítani a hulladéktól és a szennyeződésektől.

  Vinyl padlóburkolatok: az alkalmazás jellemzői itt olvashatók.

  Tippek a fürdőszoba csempe kiválasztásához: videó

  megállapítások

  Mindenesetre a fürdőszobában a kerámia csempe a legjobb választás, mert kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik, lehetővé téve a különleges körülmények (magas páratartalom, állandó kifröccsenés), hogy ne károsíthassák a szobát. A csempe védelmet nyújt a penészgéppel és egyéb káros hatásokkal szemben.

  793 felhasználó érdekelt ebben az anyagban: Moduláris képek a nappaliban