Legfontosabb > Dekoráció

Szabványos méretű kerámiacsempék: milyenek és hogyan válasszanak

A befejező munkák elvégzése során fontos meghatározni a tárgylemez optimális méreteit. Ezért mielőtt a vásárláshoz megy a hardverraktárba, részletesebben meg kell tudnia, milyenek a kerámia lapok méretei. Ma a termékek köre olyan nagy, hogy minden kategóriát külön kell figyelembe venni.

Ma a kerámia burkolólapok mennyisége óriási

Fal modellek

Figyelembe véve, hogy mekkora méretű falburkoló lapok, figyeljen a körülötte lévő termék alakjára. Az alábbi modelleket különböztetik meg:

Különféle csempeformák

A 150x150 mm-es méretű kerámia burkolólapok szabványméretei 150x150 mm-en belül vannak elhelyezve. Ebben az esetben a közös változatok 100x100 mm és 200x200 mm formátumok.

A téglalap alakú fali csempe méretei változatosak. A szabvány a 200x300 mm-es kerámiaburkolat formátumának tekinthető. Ezenkívül vannak olyan paraméterek, mint:

Egyes gyártók egyedi méretű falakhoz csempe mintákat készíthetnek. Néhány közülük a padlózat befejeztével elérheti a csempe paramétereit.

Annak érdekében, hogy a falat optimális anyaggal fektessük le, több tényezőre kell figyelnünk. Először is a szoba teljes területére kell összpontosítania. Túl nagy elemek szűkítik a helyet, de a kicsiek nem mindig megfelelőek. Ráadásul minél kevesebb a rész, annál hosszabb lesz a befejezés, és fennáll a következetlenség veszélye a varratokon. Továbbá, amikor kiválaszt egy fal cserép, fontolja meg az elrendezési terv és elhelyezése bútorok a szobában.

Különböző méretű csempék érdekes kombinációjának tűnik

Padlóburkolat

A kerámia cserép kiválasztásakor a padló méretei ugyanolyan fontos szerepet játszanak, mint a falak befejeződésekor. Ebben az esetben a választást bonyolítja az a tény, hogy nem csak a szabványos formátumok állnak rendelkezésre a munka, hanem a termékek bonyolultabb formák. Ezek kombinálhatók egymással, hogy érdekes mintákat és mintákat hozzanak létre a padló felületén.

Szükséges egy szabványos méret kiosztása egy négyzetméteres padlólapra, amelyet a háztartások leggyakrabban használnak - 300x300 mm. A padlózat a következő részekből is elkészíthető:

 • Négyzet: 48x48, 100x100, 150x150, 200x200, 250x250.
 • Négyszögletű: 100x200, 150x200, 150x300, 200-300, 300x400.
 • Pentagonális: 86,5x150, 98x170, 115x200.
 • Hex: 150x173, 170x196, 200x230.
 • Háromszög alakú: 58x83, 68x97, 83x118, 98x139.

A padlóburkolat alapformái

A nem szabványos négyoldalú padlólapok méretei: 75x173, 85x196, 100x230. Ha az oktaéderes elemekről beszélünk, paramétereik a következők lehetnek: 60x85x170 mm és 70x100x200 mm.

Kerámia cserép kiválasztásakor a padló befejezéséhez figyelembe kell venni a helyiséget, különösen a bélés céljára nyitott részt. A hely optimális tervezéséhez és vizuális terjeszkedéséhez meg kell választanod az elemek legmegfelelőbb elrendezését, és figyelembe kell venni a különböző konfigurációk töredékének arányát.

Téglalap alakú csempe segítségével vizuálisan nyithatja meg a helyiség azon részét, amely mentén a csempe hosszú oldalát lefektetik.

mozaik

Egy külön kategóriában ki kell osztani a mozaikot. A befejező anyagok e kategóriája nem tartozik a szabványos cserépbe, mivel méretei sokkal kisebbek. A mozaik egy miniatűr kerámia, üveg vagy kő darab, melyből egész képeket készíthet vagy csak egy érdekes textúrát fedezhet fel.

A mozaik sokoldalú anyag. Mind a falak, mind a padlók, valamint más felületek esetében használatos. Segítségével minimális mennyiségű ragasztóval elrejtheti a szabálytalanságokat, ami lehetetlen, ha dimenziós termékeket használ.

Mozaik csempe opciók

A mozaik mátrixban lévő csempe mérete 10x10 mm-től 50x50 mm-ig terjedhet. Szintén vannak téglalap alakú alkatrészek vagy kerek töredékek. Mindez lehetővé teszi egy egyedi végrehajtási felület létrehozását.

Milyen anyagot választani - csak a tervezési terv elkészítése és a bevont felületek jellemzőinek meghatározása után kell döntenie. A legtöbb esetben a saját ízlési preferenciáira kell összpontosítania, de ne feledkezzünk meg a fenti ajánlásokról.

Kerámia csempe. Standard méret a fürdőszoba, a konyha és egyéb helyiségekhez

Tartalomjegyzék:

A belső kerámia burkolólapokkal szemben álló megoldás a legjobb megoldás egy eredeti kialakításhoz. Ez a megoldás azonban meglehetősen bonyolult, többlépcsős eljárás, ahol minden árnyalat szerepet játszik. Az egyik fontos lépés a kerámia burkolólapok méretének megválasztása, amely a befejező anyag alkalmazásától függ.

Javítás a fürdőszobában? Tekintse meg a WC-k típusát és méreteit, a fürdők méreteit, megtanulja, hogyan ne bögrét vásároljon zuhanycsarnok vásárlásakor, vagy a fürdőszoba mosogató elemeinek alakját és optimális beszerelési távolságát >>>

Kerámia burkolólapok

A falburkolat csempe változatai nemcsak tipikus méretben, hanem formában is különböznek egymástól. Így a befejező anyagok piacán négyzet vagy téglalap alakú gyűjtemények találhatók. Ha a méretről beszélünk, minden rendkívül meglepőnek tűnik, hiszen egyes gyártók meglehetősen merész kísérleteket végeznek, és széles körű kínálatot kínálnak a piacnak.

Az Exotica elhagyja a jelen cikk hatálya alá, és megpróbálja meghatározni az alapvető dimenziókat, amelyeket feltétlenül megtalál a legközelebbi hardverraktárban.

Négyzet alakú

A szabványok közé tartozik a falazólap, a méret mm-ben:

Négyszög alakú

Téglalap alakú fali termékekhez a standard méret 200 * 300 mm. Emellett a következő méretek is használhatók:

Az optimális falcserép vastagsága 4-9 mm.

Padlócsempe szabványok

A csempe alakja a padló felé nézve gyakran négyzet alakú. Itt a tenyér a következő szabványméretekhez tartozik:

Ezenkívül oldalsó padlótermékek is használhatók:

Tér: 150 * 150, 200 * 200 és 250 * 250 mm.

Téglalap: 100 * 200, 150 * 200, 150 * 300, 200 * 300, 300 * 400.

Pentahedral: 86,5 * 150, 98 * 170, 115 * 200.

Tömegspektrum: 150 * 173, 170 * 196, 200 * 230.

Háromszögek: 58 * 83, 68 * 97, 83 * 118, 98 * 139.

A padlólap optimális vastagsága 8-11 mm.

Elrendezési típusok

Nagy cserép

A nagyméretű termékek alkalmasak minden helyiség dekorációjára. Ezek a burkolólapok nemcsak a területen, hanem a vastagságoktól is eltérnek a szabványos modellektől.

A nagy cserép lehet négyzet és téglalap alakú, így itt a következő szabványokat emelheti ki:

Az ilyen termékek vastagsága általában legfeljebb 9 mm-es.

Milyen méretűek lesznek a fürdőszobában?

Amikor kerámia burkolólapokkal néznek szembe, számos árnyalat van. Különösen:

Hogy a csempe jól néz ki, akkor jobb, ha egy falat fedő fényes, és a padló - átlátszatlan.

Sötét cserépet kell elhelyezni a padlón és a fal alsó részén. A fennmaradó hely világosabb színsémában készült.

Nem ajánlatos egy nagy megkönnyebbülésű csempe használata: nehézkes lesz a sarokcsuklók eltávolítása.

Sokan inkább díszítik a fürdőszoba falainak nagyméretű csempeit, de ez a formátum nem mutatható ki, nehézségek merülnek fel a titkos nyílások elrendezésében. Ezért jobb, ha egy nagy cserépet helyez a padlóra, és a falak díszítésére ilyen méreteket választhat:

Előnyben részesítik a vízszintes elrendezést: ez segít megszüntetni a szélek keskeny vágását.

A csempék kötényének teljes méretei a konyhában

A konyhai kötény a kerámia csempe díszítő eleme. A kötény célja: a befejezőfal befejezése a szennyezéstől. Annak érdekében, hogy ez az elem teljes mértékben megbirkózhasson a funkciójával, képesnek kell lennie arra, hogy helyesen meghatározza annak dimenzióit.

A konyhai kötény szélességét önkényesen választják, a konyhabútorok (tűzhely, mosogató) elrendezésétől függően, és a magasságot az alsó modulok és a fali szekrények méretének megfelelően választják.

Például: egy asztallap 90 cm magasságban van, ebben az esetben a szerelt modulok közötti távolságnak 110 cm-nek kell lennie. Tekintettel arra, hogy a köténynek dombon kell lennie, az optimális magasság 112 cm. Ha a konyhát szabványos méretek szerint gyártják (modul magassága 85 cm), a kötény optimális magassága 117 cm.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű csempe méretét

Ez a befejező munka egyik kulcsfontosságú pontja. A helyiségek többsége nem büszkélkedhet ugyanolyan méretűre, ezért ne csak a színes megoldásokra, hanem a csempe méretére és alakjára is figyeljen.

Nem titok, hogy a megfelelően megválasztott kerámiák nem csak vizuálisan bõvítik a belsõ teret, hanem a teret is kényelmes területekre határolják.

Különösen nem helyénvaló a kis helyiségek (fürdőkád, WC) nagy csempével történő befejezése. A 100 * 100 vagy 50 * 50 négyzet oldalainak kerámiája nem fog kinézni.

Itt előnyösebb a kis méretű vagy a mozaik csempe használatát előnyben részesíteni.

A mennyezet magasságának vizuális növelése érdekében a falakat függőlegesen, 20 x 30 cm méretű kerámiával helyezzük el. A szobát zónákra osztjuk, különböző árnyalatokat, határokat és friezeket használunk.

Vízelvezető nyílás a csempe alatt: méretek, jellemzők

A fürdőszobákban általában a számlálók vannak telepítve, így a kérdés: "Hogyan biztosítsuk a hozzáférést a közművekhez anélkül, hogy a külső dekorációt elrontanánk?" Nagyon fontosnak hangzik. A legjobb megoldás egy rejtett egészségügyi (ellenőrző) kikötő telepítése, amely nem tűnik ki a tömegből.

Rejtett láthatatlan akna

A rejtett megtekintő nyílás kialakítása több alapvető elemből áll:

A keret és az ajtó általában alumíniumból készül, nedvességálló gipszrost lemezekkel.

Szerelési hurkok és beállító csomók.

Az ilyen technológiai nyílások kifelé nem emelkednek ki a belső dekoráció hátterében: nincs fogantyú, a hurok nem látható. A láthatatlan ajtó kinyitásához meg kell nyomnia középen, a mágneses zár működni fog és elérni fogja a számlálókat, és a csövek nyitva lesznek

Hogyan válasszunk ki egy nyílást a csempe méretéhez

A láthatatlan sraffozás méretének meghatározása a már megvásárolt cserép alatt több szakaszból áll. Különösen:

Szükséges kiszámítani, hogy hány csempe szükséges az ajtó teljesen bezárásához.

Úgy gondolják, hogy az ajtó méretének kisebbnek kell lennie, mint a csempék területe.

A fedél felett kiálló kerámiáknak nem szabad több mint 40% -ot foglalniuk.

A méret meghatározásánál csak az egész csempék számát veszik figyelembe: a vágott és beillesztett elemek eltávolítják a láthatatlanság állapotát a hátsó ajtón.

Melyek a padlólapok méretei és vastagsága?

A legtöbb ember először vásárol csempe, majd gondolja át, hogyan kell a padlóra helyezni, hogy ne rontsák el a megjelenést. Ezért vannak olyan helyzetek, amikor 1 méter széles WC-vel próbálnak beilleszteni két 40 cm-es csempe mindegyikhez, és 10 cm-es szegélyt kapnak a széleinél, vagy még rosszabbak 20 cm-t hagynak az egyik oldalról, bár két sor csempét is elhelyezhettek ugyanabban a helyen 50 cm vagy 3 sor 33 cm-re, és megszabaduljon a kárpitoktól. Egyszer találtam egy olyan tervezési projektet, ahol egy 33x85 cm-es csempe feküdt a padlón, és nem világos, hogy a tervező milyen méretű padlót vett fel, mert nem létezik a természetben.

Ebben a cikkben felsorolom a szabványos méretű padlóburkoló lapokat, hogy könnyebb legyen a projektek létrehozása.

A gyártás technológiai jellemzői miatt a tényleges méret 3-7 mm-rel eltérhet a megadott értéktől. Vagyis a 30x30-as csempe valóban 29,7x29,7 cm-es vagy 30,3x30,3 cm-es méretű, és a vásárlás előtt nem érdemes mindent kiszámítani egy milliméterig. Még egy csomagban is előfordulhat, hogy a méretek eltérőek lehetnek, és különösen gyakran olcsó hazai gyűjteményekben találhatók meg.

A padlólapok két kategóriába sorolhatók: hagyományos kerámia burkolólapok és porcelán cserép. Valójában ugyanazok, de a porcelán egy másik gyártási technológia miatt erősebb, mert nagy nyomás alatt préselik és magas hőmérsékleten égetik.

A porcelán csempe ellenáll a nehéz terheknek, így a padlóra gyakrabban használják a cserép. De az alacsony terhelésű helyiségekben (WC, fürdőszoba) rendes csempét lehet elhelyezni.

Gyors cikk navigáció

A padlólapok méretei

A padlólap általában négyzetes. A négyzet oldala nagyobb, mint a fő falburkolat magassága a gyűjteményből, de kisebb, mint a hossza. Néha a négyzet átlója megegyezik a főlap hosszával.

A padlólapok legnépszerűbb méretei:

 • 10x10 cm
 • 10x20 cm
 • 15x15 cm
 • 20x20 cm
 • 30x30 cm

Minél kisebb a csempeformátum, annál erősebb, de nehezebb lerázni és mosni. A képen a Ce.Si Matt (Olaszország) 10x10 cm-es padlólapjának példája látható. A kicsi formátum könnyedén szembenézett a lejtőn a lefolyóba a zuhany alatt.

A porcelán csempe méretei

A porcelán cserép számos formában készül. A legnépszerűbb méretek 30x30, 33x33, 45x45, 50x50 és 60x60 cm, a téglalap alakú csempe általában egy nagy négyzetből van vágva, így a 25x50 vagy 12,5x50 cm 50x50 cm, 16,5x33 cm és 16,5x16,5 33x33 cm A vízsugaras vágás segítségével akár porcelán mozaik is kapható.

A porcelánok közös méretei:

Porcelán cserép 30x30 cm (ColiseumGres Piedmont, Oroszország).

Porcelán cserép 60x60 cm, Navarti Marmoles (Spanyolország).

Fa csempe

Annak érdekében, hogy minél jobban kövessék a padlóburkolatot, a padlóburkolatot vagy a laminált anyagot hosszú, hosszúkás formában kell elkészíteni. Az ilyen dimenziók törékennyé teszik, így a fa garnitúrák fő része gránit.

A vékony és hosszú porceláncsempék drágák előállítására, így először szinte minden gyárban fából készült utánzatot készítettek standard négyzet alakban: 30x30, 45x45, 50x50 cm, később vékony, de rövid, viszonylag természetes porceláncserépet kezdtek, ami inkább parketta.

Főbb méretei a következők:

Cserép fa alatt 20x60 cm, Italon Essens (Oroszország).

Hamarosan számíthatunk még hosszabb formátumú megjelenésre.

Csempe 120x20 cm a padló alatt Estima Brigantina (Oroszország).

vastagság

 • A padlólap vastagsága általában 6,5 és 11 mm között van.
 • A kerámia granit minimális vastagsága 3 mm. Alapvetően ezek a típusok a szellőző homlokzatok burkolására szolgálnak. Fel vannak szerelve kapcsokon, és az alacsony tömeg csökkenti a kereten lévő terhelést.

A 3 mm-es porcelán kőzet körülbelül 2-szer kevesebb, mint a szabvány.

Atlas Concorde porcelán kő 2 cm vastag.

Helyes telepítéssel (sík alapon, üreg nélkül) a porcelán kőzet ereje szinte nem függ a vastagságától. 8,6 mm vastag kerámia gránit ellenáll a 200 kg / cm2 terhelésnek.

 • A csemperagasztó vastagsága a fogazott simító méretétől és a dőlésszögtől függ: 7,6 mm és 16,2 mm között.

  Például egy 3-4 mm - es fésűs ragasztóréteget - 1,1-1,7 mm nyomást követően. A 6 mm-es fogazott simító 2-2,6 mm-es ragasztóréteget ad. A legnagyobb 12 mm-es spatulák 5,2 mm-es réteget biztosítanak a csempe nyomása után.

  A 9 mm-es cserép vastagsága 13-15 mm.

  Miért nem szabad csempéket ragasztani vastag rétegben?
  http://www.youtube.com/watch?v=DXXP61OQDRU

  Minden méretű csempe helyes elrendezése

  És most elmondom neked, hogy csempéket készítsenek a padlón, mintha kifejezetten a szoba méretéhez készültek volna.

  Tegyük fel, hogy van egy 180x130 cm-es fürdőszoba és egy 30x30 cm-es padlólap.

  Ha a sarokból állítjuk a szabványt, akkor 6 egész sor lesz a hosszuk mentén, 4 sor a szélesség mentén és 10 cm keskeny vágás.

  Ha a középső részből kiindulni kezd, akkor még rosszabb lesz - a széleknél 2 darab 5 cm-es szegély van.

  De ha elindulunk a középpontból, a csempe középpontját a szoba középvonalával igazítjuk szélességben, akkor a széleknél két gyönyörű, azonos 20 cm-es vágás lesz, minden esetben szélességük nagyobb, mint a csempe felénél (függetlenül a csempe formátumától és a varratok vastagságától).

  Számítsa ki a vágás hozzávetőleges méretét (kivéve a varratokat) a következőképpen:

  1. Ossza a fal hosszát 1 csempe hossza szerint. Vonjuk le 1-t és kerekítsük le.

  (130/30) - 1 = 3,3 = 3 teljes csempe.

 • Az így kapott számot meg kell szorozni a csempe hosszával. A burkolat hossza a vágás nélkül.

  3 * 30 = 90 cm vágás nélkül.

 • A fal hossza alapján levágjuk a burkolat hosszát vágás nélkül és osztjuk 2-el.

  (130 - 90) / 2 = 20 cm.

  Most néhány megjegyzés:

  • Ha egy zuhanyzó van a fürdőszobában, a csempe egyenletesen oszlik el a két fal között.
  • Ha van egy fürdőszoba a szobában, akkor el kell osztani a csempe a szakaszban a falról a fürdőszoba képernyőn. Végtére is, nem számít neked, hogy milyen lesz a csempés a fürdőszobában - senki sem fogja látni.
  • Ha a fürdőszobának összetett alakja van, mindig elsőbbséget kell biztosítania a legfontosabb területeknek. Vagyis megkezdheti az egész csempe lefektetését a küszöbről, és bármilyen méretű vágást végezhet a bútor alatti másik falon.
  • Illessze a gipszkarton mérete méretét a csempe méretéhez, így még egyszer nem lesz vágás. Ha egy 5 cm-es szélességű tálcát készíthetsz, és a teljes cserépet lecsiszolhatod, ne bánj rájuk.
  • Ha a doboz miatt L-alakú keskeny csiszolást kapsz a csempe körül, kissé kiszorítsd a középsőhez képest az elrendezést. Senki nem fogja észrevenni, hogy az ellentétes falakon lévő csempe 2-3 cm-rel különbözik-e, de a doboz körül jól látható lesz.

  következtetés

  A csempe mérete nem fontos, elsősorban tetszik neked. Ezért jobb, ha először kiválaszthatja kedvenc gyűjteményét, majd válassza ki az optimális méretet. Néhány gyűjteménynek több padlólapja van.

  Szabványos cserépméretek: a választék finomságai

  A kerámia cserép kiválasztása a jellemzők egy csoportján alapul. Ez a termékminőség, a tervezés és az ár. De van egy másik fontos paraméter, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a javítás eredménye tetszett. A méretéről van szó.

  A csempe típusai és méretei

  A tervezők nemcsak a kerámia burkolatok textúráinak és színeinek széles skáláját kínálják, hanem mindenféle formájú és méretű anyagot is kínálnak:

  • Tértől. Nagyon gyakran használják a padló befejezéséhez. Egy ilyen lemez segítségével egy klasszikus képet alkot. De gyakran a konyhai kötényen és a fal falán látható a fürdőszobában. Ha egy függőleges és vízszintes felületen egy négyzetet használ, akkor az eredmény felboríthatja Önt, mivel az esztétikai arányok megsértődnek.

  Szükséges figyelembe venni egy fontos árnyalatot: ha a padló négyzetből készült, akkor a falakat jobban díszítik négyszögekkel vagy mozaikokkal.

  • Téglalap. A legnépszerűbb fali dekoráció. A méret és a méretaránytól függően különböző telepítési módok alkalmazhatók. Ezenkívül, ha a megfelelő arányokat választja, egy adott geometriai alak különböző dimenzióit használhatja ugyanazon a síkon. Ez a téglalap lehetővé teszi, hogy a híres "karácsonyfát" állítsa. Nincsenek általános iránymutatások a különböző formák méreteinek és kombinációinak kiválasztására. Mindez az Ön fantáziájától és művészi ízlésétől függ.
  • Rombusz. Néhány jól ismert gyártó, mint például a Ballester Porcar, a Cevica, olyan szokatlan formát kínál. Az ebben a változatban készült belső tér nagyon szigorúan fog megjelenni, de szokatlan és fényűző. A kényelem és kényelem kedvelői számára választhat egy olyan opciót, amely szimulálja a puha kárpitokat (ez egy gyémánt alakja, amely lehetővé teszi, hogy ezt megtehesse).
  • Triangle. Ritkaság van egy olyan helyiség megtalálása, amelyet teljesen háromszög alakú csempékkel díszítenek. De úgy néz ki, mint egy dekoratív hangsúly. Nem minden gyártó gyárt ilyen formát, de ha beállít egy célt, biztosan megtalálja az értékesítést.
  • Pentagonális és hatszögletű. Szokatlan formák, amelyek jelentős érdeklődést okoznak a fogyasztók számára. Az a tény, hogy még a hatszögek vagy a pentahedrák töredezett befoglalása a padlóra vagy a falra is sokkal érdekesebbé és frissvé teszi a belteret. De amikor kiválasztod, akkor gondolkodnod kell ahhoz, hogyan kombinálhatod más formákkal annak érdekében, hogy ideális képet alkosson a rések nélkül.
  • "Kabanchik". Ennek a formának az a különleges tulajdonsága, hogy a csempe szélei 45 fokosak. Ugyanaz a négyszög alakú, és díszítő téglát imitál. A méretek eltérőek lehetnek, de a legnépszerűbb lehetőségek: 7,5x10 cm, 28,5x8,5 cm, 10x20 cm.

  A méret kiválasztása a helyiségtől függ. Minél kisebb a kvadratúra, annál szerényebb a mérete annak érdekében, hogy ne vizuálisan kisebb legyen.

  Lehetséges méretek

  Ha megpróbálja osztályozni az összes rendelkezésre álló csempe méretét, a következőket kapja:

  • Kis méretű. Ahogy a neve is jelzi, ez a legkisebb a piacon. Ez egy 5x5 cm-es blokk, amelynek segítségével könnyedén létrehozhat egy mintát vagy akár egy valós képet egy síkon. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy mozaik készítése szinte ékszerész munkája, ezért jobb, ha szakemberre bízza.
  • Klasszikus. Méretei 10 cm-től 50 cm-ig terjedhetnek, és meg kell érteni, hogy ezek lehetnek négyzetek és téglalapok, és egyes esetekben még összetettebbek is. Ez a típus a legnépszerűbb. Az ok egyszerű - ez a tartomány a legtöbb feladatnak megfelelő, a kályha könnyedén feküdhet, formája és mérete révén elérheti a kívánt hatást.
  • Nagy méret. Az ilyen típusú oldalak 50-120 cm-es paraméterekkel rendelkeznek, egyfelől nyilvánvaló, hogy könnyebb egy 100x100 cm-es lapot elhelyezni, mint egy mozaikból ugyanazon területet elhelyezni, másrészt csak egy nagy négyzetekkel rendelkező helyiségekhez alkalmas.

  Ha kis helyiségekben használják, akkor meg kell vágni a lemezt, ami nem túl kényelmes. Ezenkívül a rajz szenvedhet. De furcsa módon ilyen csempe nagyon népszerű a modern tervezők körében.

  A dolog az, hogy segítségével segíthet létrehozni egyetlen web, amelyen a varratok majdnem láthatatlanok. Úgy tűnik, hogy a fal és a padló egy darab márvány vagy gránit.

  A csempe méretének megválasztása szintén olyan fontos paraméteren alapulhat, mint az ár. A mozaik és nagy méretű lemezek átlagosan 20-30% -kal többet költenek.

  A falaknál

  A falak csempézett vagy kerámia csempeinek klasszikus mérete 20x30 cm-es paraméterekkel, legutóbb a legtöbb lakásban éppen ilyen méretűek voltak. Azonban az új formák iránti érdeklődés és az egyedi projektek megvalósításának lehetősége egyre inkább arra ösztönzi az embereket, hogy más formátumú csempeit vizsgálják.

  A következő méretű falburkolatok vannak:

  • 120x240 mm;
  • 150x150 mm;
  • 150x200 mm.

  Nincs értelme felsorolni a piacon elérhető valamennyi dimenziót. A közeli hardverraktárban megtalálhatja a sokféle változatot. És ha egyik opció sem felel meg az Ön igényeinek, felveheti a kapcsolatot a gyártókkal, és megbeszélheti annak lehetőségét, hogy az Ön egyedi méretének megfelelő csempéket készítsen. Egyes cégek ezt a szolgáltatást nyújtják.

  Ami a vastagságot illeti, általában kevesebb, mint a padlólap. Ez annak köszönhető, hogy nem igényel ilyen tartósságot. A standard paraméterek 0,4 cm és 1 cm között vannak, ezek a méretek lehetővé teszik, hogy tartós maradjon. Itt egy fontos jellemző az egyedi csempe súlya: minél kisebb, annál könnyebben rögzíthető egy függőleges felületre.

  A padlóra

  A padlózat legnépszerűbb formája a tér marad. A standard méreteket három változatban mutatják be:

  A kerámia burkolólapok mennyisége a padlók és falak számára

  A kerámiák kiválasztásának egyik jellemzője az a formátum, amely tartalmazza a termék alakját és méretét. A padlók és a falak kerámiája ugyanolyan formátum lehet, és különbözhet egymástól.

  Annak meghatározásához, hogy melyik csempe méretet válassza, a helyiség méretétől függ.

  A kerámia burkolat teljes mérete három csoportra osztható:

  1. kis méretű - 5x5 cm-ig terjedő méretű mozaikforgácsok;
  2. klasszikus - 10 és 50 cm-es oldalával;
  3. Nagy méret - különféle kombinációkban 50 és 120 cm között.

  Ha a falon vagy a padlón összetett művészi furnérlemez különböző formájú és különböző méretű csempékkel használható, a központban egy komplex panel helyezhető el, a háttér pedig a monoton padlózat módszerével történik.

  A helyiség bizonyos problémáit csak a kerámia méreteinek és elrendezésének helyes manipulálása oldja meg a telepítés során.

  Vegye figyelembe a padló és a falak befejezéséhez használt lapok szokásos alakját és méretét. Ugyanakkor foglalkozni fogunk azzal a kérdéssel, hogy a helyiség problémái megoldhatók-e a befejező anyag méreteinek megfelelő megválasztásával.

  A padlólapok alakja

  A padlózat kerámiák legelterjedtebb formája négyzet. A négyzetek oldalai, a mozaiklapok kivételével, 10 és 120 cm közöttiek, a padlóburkolat szabványos vagy szabványos méretei 300x300 vagy 333x333 mm, míg a termékek minimális vastagsága 6 mm (porcelán kőzet kivételével, amelynek keménysége lehetővé teszi a Gres lap 4 mm vastag).

  A kerámia cserép kiválasztásakor a padló méretei ugyanolyan fontos szerepet játszanak, mint a falak befejeződésekor

  Vannak olyan termékek is, amelyek oldala 150x150, 200x200, 250x250 mm. Lehetőség van a gyártók által kínált padlóburkolat méreteinek hosszú távú lehetséges kombinációjára, mivel számuk folyamatosan növekszik. Emellett a padló befejező művészetének egyre inkább összetett művészi rajzokat és kompozíciókat használnak, amelyek szabálytalan alakú termékekből állnak. És a dekoratív darabelemek konfigurációjának megfontolása nem igazán érthető, mivel hatalmas tartományuk van.

  A falburkolat méretei

  A falburkoló kerámiák főleg négyszögletes anyagot használnak. A csempe közös mérete 200x250, 200x300 mm, de vannak olyan termékek és egyéb képarányok: 120x240, 150x150, 150x200 mm. Ugyanakkor a falburkolat kerámia burkolatának vastagságának legalább 4 mm-nek kell lennie.

  Ha drága nézőanyagot vásárol, kívánatos, hogy a levágott felületek mérete többszörös legyen a csempe méretekben. Ez kisebb hiba esetén lehetővé teszi a csempézett lapok fogyasztásának egyszerű számítását, csökkenti a hulladék mennyiségét és pénzt takarít meg.

  Szabványos négyzet alakú és négyszögletes kerámia lapok

  A falburkolatok mérettartományának összes értékének felsorolása szintén értelmetlen, ezért jobb, ha figyelembe vesszük a faldíszítéshez használt csempék formájának kiválasztását.

  A kerámia oldalainak aránya és a helyiség méretei

  A padló és a padló méretei

  A boltban lévő padlólap kiválasztásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a burkolat formátumának arányosnak kell lennie a helyiség méretével. A mozaikos díszítésű padló nagy része a szeme elé nyúlik, és a nagyméretű kerámiák csak a szoba szerény négyzetét hangsúlyozzák, és emellett százalékos arányban több hulladékot adnak. Azonban a padlóján egy kis fürdőszoba mozaik nem csak megfelelő, hanem látványos.

  A mozaik alap nagy súrlódási együtthatóval rendelkezik, mivel a határfelületek nagy sűrűsége és a bevonat biztonságát biztosítja.

  Kerámia és falformátum

  A függőleges felületek befejezésénél figyelembe kell venni az arányosság elvét is. A csekély csempe túlságosan nagy lapjai egy kis helyiség falán nem csak a feszesség érzését jelentik, és a tágas falakon lévő apró csempék olyan kellemetlen nagy mozaiknak tűnnek. Ezenkívül fontos a felület kerámia felületének orientálása a felületeken.

  A kerámia burkolólapok köre

  Ha a helyiség mennyisége aránytalanul magas a helyiség méreteihez képest, akkor a csempe vízszintes lefektetése vizuálisan csökkenti, de hosszabbítja a szobát. És fordítva - a függőlegesen kialakított csempe segít "felemelni" a mennyezetet, de a falak hossza vizuálisan csökken. Ez az elv érvényes a padló méretének beállítására, ha a csempe formátuma - egy téglalap.

  Csempe méretek és a varratok szélessége

  A kerámia formátumának meg kell felelnie az interdigital ízületek szélességének is. Még az 50 mm-es vagy annál nagyobb kerámia csempe hátterében álló, szélességben és színezett kompozícióval dörzsölt ízületek is 1-2 mm résszel kerülnek el. A széles varratok esztétikailag nem megfelelőek egy kis cserépre (kivéve a technikailag szükséges hőmérsékleti illesztéseket, amelyeket fűtött padlón végzünk).

  A varrás optimális szélességének meghatározásához először is meg kell vizsgálni a kerámia burkolólap méretét még a lefektetés során.

  megállapítások

  A kerámia bevonat helyesen megválasztott formája, méretei és tájolása nemcsak a burkolólapok esztétikáját hangsúlyozza, hanem a helyiség méretének vizuális korrekcióját is lehetővé teszi.

  Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tetszés szerinti nagy méret nem akadályozza a vis maiort. Az elektromos csemperavágó segítségével a nagyméretű kerámiák darabokra vághatók, ami megfelel Önnek.

  Milyen méretű csempe?

  A fürdőszoba kialakításának vagy a konyhai kötény kialakításának fejlesztésekor fontos meghatározni nem csak a befejező anyagok színét, hanem méreteit is. Elrendezési terv kiválasztásánál fontos tudni, hogy melyik csempeméret található az értékesítési hálózatban, hogy először bizonyos arányokat helyezzen el.

  A kerámia burkolólapok mérete a falak számára

  A fali dekorációs csempe kétféle formában áll rendelkezésre: négyszögletes és négyzet alakú. A téglalap alakú lehet elhelyezni a hosszú oldalon függőlegesen vagy vízszintesen. A hatás más. A felfelé feszített csempe vizuálisan növeli a szobát, és a vízszintes elhelyezkedés teszi teljesebbé. Mindkét faj méretileg eltérhet - kicsitől nagyig terjed.

  Több szabványméret létezik:

  • négyszögletes csempe a falakon: 200 * 300 mm; 250 * 400 mm; 250 * 500 mm;
  • négyzet alakú fal: 100-100 mm, 150 * 150 mm, 200 * 200 mm.

  Típusok és méretű csempe falakhoz

  De sok nem szabványos csempe mérete van. Például egy nagy négyzet a falon - 400 * 400 mm-ig. Vagy hosszú és keskeny téglalap alakú - 100 * 300 mm, 200 * 500 mm vagy 200 * 600 mm. Ezeket a méreteket általában nem találják tömeggyűjteményekben. Ha nem szabványos opciókat vásárol, mindig tartalékoljon: a szerzők gyűjteményei kicsi kiadásokban készülnek. Ha szükségessé válik a sérült koffein cseréje, akkor már nem lesz forgalomban.

  A falburkolat vastagsága 4 mm és 9 mm között van. Nagyon vékony egy kis terhelésű helyiséghez. A legvastagabbak gyakrabban használatosak külső faldíszítésre. Az optimális cserépvastagság a fürdőszobai falakhoz, a konyhákhoz átlagosan - 6-8 mm.

  A padlóra

  A padlón egy vastag kerámia csempe van, amely kemény védőbevonattal vagy kerámia gránitokkal van felszerelve. Formában ez:

  • négyzet alakú (a csempe méretei 200 * 200 mm, 300 * 300 mm, 330 * 330 mm, 350 * 350 mm, 400 * 400 mm, 450 * 450 mm);
  • négyszögletes (100 * 200 mm, 150 * 300 mm, 200 * 300 mm, 300 * 400 mm);
  • sokoldalú (pentagonális, hatszögletű és nyolcszögletű).

  Ezen méretek mellett nem szabványosak: egyre kevesebbek. A legnagyobb padlónak 600 mm-es oldala lehet, és a téglalapok - 20 * 600 mm vagy még tovább. Általában olyan hosszú és keskeny, mint egy fa felület.

  A legelterjedtebb padlólapok négyzet alakúak és téglalap alakúak.

  A kerámia burkolólapok vastagsága szabványos kivitelben - 8 mm-től 11 mm-ig, de nagyobb a szilárdsága - akár 25 mm-es. A magánlakásokban nagyon ritkán használják őket, kivéve, ha a padlót a garázsban vagy a parkolóban, a kocsimosó alatt helyezik el. Általában, ahol nagy szilárdságú bevonatra van szükség.

  Egy másik típusú csempe a befejezéséhez a padló - porcelán. Főleg négyzetekből áll, és gyakrabban nagyban. A porcelán kandalló szabvány méretei 200 * 200 mm, 300 * 300 mm, 400 * 400 mm, 450 * 450 mm, 600 * 600 mm. Téglalap alakúak, hosszú és keskenyek: 60 * 120 mm - ez szabványos és megfelel az ilyen méreteknek: 200 * 400 mm, 200 * 500 mm, 195 * 600 mm, 200 * 800 mm, 200 * 1200 mm, 300 * 1200 mm, 400 * 800 mm, 445 * 900 mm.

  Kőagyag - föld és nem

  A kerámia gránit szabványos vastagsága 8 mm-től 14 mm-ig, de vékony - 4 mm-től 8 mm-ig terjed. A vékony porcelán kőzetet általában az apartmanok vagy magánházak műszaki helyiségeiben helyezik el. A terhelés kicsi és az anyag ereje elég ahhoz, hogy ellenálljon.

  mozaik

  Ez a fajta befejező anyag általában külön kategóriába sorolódik, mivel számos sajátossággal és tulajdonsággal rendelkezik. Ezek kerámia, üveg, porcelán vagy természetes kő darabok, rácsra szerelve. Használható mind a padló, mind a falak kikészítésére. Különösen jó a kanyargós szerkezeteknél - a kis töredékek miatt minden görbület felületéhez illeszkedik.

  Mozaik - nagyon megkülönböztető befejező anyag

  A mozaikban lévő csempe 10-50 mm-es oldalú. Sokkal kevésbé gyakoriak azok, amelyek téglalapokból, poliéderekből vagy kör alakokból állnak. Ezek tervezői tervezői gyűjtemények és méretek nagyon különbözőek lehetnek, de általában ezeken belül is 1-5 cm.

  Mozaikvastagság - 2 mm-től 12 mm-ig. Vékonyabbak általában kerámiák és üvegek. Gyakran vágják a falakat. A padlóra történő fektetésnél nagyobb vastagságú anyagot kell alkalmazni - ellenáll a kopásnak. Vannak már porcelán és kő, és vastagsága - 5 mm-től és még tovább.

  Csempe méret kiválasztása

  A falakon és a padlón lévő csempék mérete nemcsak megjelenésében, hanem azzal is megmutatkozik, hogy milyen kényelmes az együttműködés. Például, egy nagy cserép nehezen feküdt. Ez nehéz, de nem a lényeg. Egy nagy sík nehezebb a kívánt helyzetbe helyezni. Ideálisan egyenletes alapra van szükség, így az egyenletes réteg ragasztása azonnal szinte egyenletesen feküdhet, és a kisebb kiigazítások már nem jelentenek problémát.

  Nehéz dolgozni nagy csempével, és jól néz ki a tágas szobákban.

  Kis csempe méretek esetén egy másik probléma egy csomó varrás. Még a kullancsokkal is, problémamentesen tartja őket teljesen tapasztalatlanul. Emiatt lassabban mozog a kis cserép. Ezért a legnépszerűbb méretek közepesek. Könnyű dolgozni velük, még azok számára is, akik úgy döntöttek, hogy először a saját kezükbe fektetik a falakat vagy a padlókat. Az esztétikai szempontból kis szobák esetében a közepes vagy finom felület optimális, míg a nagyobb egy szervesnek tűnik a tágas szobában.

  A kerámia burkolólapok mérete a falak számára

  Minden kerámia csempe versenyezhet az összes természetes kőből készült mesterséges falakkal. A csempe medencékkel, szaunával, konyhával, piperecikkekkel és fürdőszobával van burkolva.

  A mészkőből készült csempe teljesen biztonságos, környezetbarát anyag. Az üvegezett felület taszítja a vizet és könnyen tisztítható. A kerámiával burkolt helyiségek biztosítják a legmagasabb egészségügyi és higiéniai előírásoknak való megfelelést.

  Ebben a tekintetben fontos tudni, hogy milyen méretű kerámia burkolólapokat kell választani a falak falához, mielőtt szembenézne vele.

  Kerámia burkolólapok formái

  Mielőtt elkezdené a befejező munkát a fürdőszobában, fontos meghatározni, hogy milyen formában kell kerámia csempe.

  A kerámiák alakjának megválasztásánál a csempék száma és a teljes költség függ. Szabványos fali kerámiák: négyzet és téglalap alakú cserép.

  Nemrégiben a tervezők komplex konfigurációval rendelkező modelleket kínálnak. A falon az ilyen kerámiák úgy néz ki, mint a "rejtvényekből" összeállított panel.

  A falburkolat egy másik formája olyan, mint egy mozaik vászon. A kis elemek különböző mintás dísztárgyakat és mintákat alkotnak a függőleges kerítések felületén.

  Téglalap alakú csempe méretei

  A klasszikus csempe mérete 200x 200 mm és 300x300 mm. Az új formatervezés fejlesztése ösztönzi az építőanyagok előállítását különböző méretű csempe készítéséhez.

  Ezek elsősorban négyszögletes burkolatelemek. A fürdőszoba falának csempe négyzet alakú méretei milliméterben így néznek ki:

  • kis formátum: 25x100; 75h100; 100x150; 100x 200; 150x 200;
  • közepes: 150x 225; 250h300; 250h400;
  • szélesvásznú 150x900; 300h900.

  Téglalap alakú jellemzője, hogy a csempe hosszúkás oldalának iránya vizuálisan húzza a kerítés síkját ugyanabba az irányba.

  Négyzetes csempe

  Az egyenlő oldalú csempe méretei is különböznek egymástól.

  Nem fogunk kidolgozni a csempe méretek részletes listáját.

  Csak azt vesszük észre, hogy alapvetően 150x150 mm és 500x500 mm közötti csempe értékesítést talál.

  A kis fürdőszoba kialakításánál elsősorban 150x150 mm és 300x300 mm közötti kerámiát használnak. Minden a lakástulajdonosok ízlésétől és preferenciáitól függ.

  Mozaik bevonat

  A kis mozaiklapokat papír alapon értékesítik. A mozaiklapok különböző méretűek 200x300 mm-től a nagy területű síkokig, például 500x500 mm-ig.

  Ezek a panelek már színes rajzot, díszet vagy mintát hoztak létre. Emiatt nehéz mozaikfalakat készíteni.

  A kerámiák elrendezése

  A négyzet alakú csempe a szokásos módszer mellett gyémánt formában van elhelyezve.

  A négyszögletes lapok vízszintes és függőleges hosszúkás oldalúak.

  Néha a csempe téglalapokat átlósan helyezik a falra.

  A különböző méretű csempe és színei változatosak lehetnek a legkülönbözőbb formák és színek felületén.

  Íme néhány példa a csempe elrendezésekre:

  Technológiai csempék a falakon a fürdőszobában

  A négyzet alakú csempe és a négyszögletes csempe burkolásának módszere közel azonos. Megmagyarázzuk a fal kerámia rakodó működését:

  1. Először készítsd el a kerítés alapját a ragasztókészítmény alkalmazásával. Ehhez húzza ki a falat, távolítsa el a régi vakolat forgácsát, csomóját és maradványait.
  2. A repedéseket és más mélyedéseket gipsz és gitt borítja.
  3. A falfelület maximális lehajlása nem haladhatja meg a 2 mm-t lineáris hosszúságú méterenként. A vezérléshez használjon fém vonalzót vagy szabályt.
  4. A falat egy alapozóval borítják, amelyet széles ecsettel vagy szórással kell felhordani. A szakértők azt javasolják, hogy alapozza meg a falat 2 alkalommal.
  5. Készítsen ragasztós oldatot. A csempe átitatott egy megfelelő tartályba. Ez javítja a csempe hátoldalának tapadását.
  6. A ragasztót 3-4 mm-es réteget tartalmazó fogazott simítóval ragasztjuk. A csempe hátoldalán egy vékony réteg habarcsot takarnak és a falhoz nyomják.
  7. Könnyedén megérinti a csempe gumi kalapács segít megakadályozni a csempe és egyenletesen elosztja a ragasztót a csempe alatt.
  8. A műanyag keresztezések beillesztésre kerülnek az interstitialis térbe, így tökéletes, egyenletes varratokat képeznek a csempe között.
  9. A nap lejáratakor kötés. Az összekötő csatornák tisztítása a felesleges ragasztóból történik. Töltse fel a csatornákat egy speciális, keskeny spatulával, amely megoldást kínál a csatlakozásra.
  10. Ezután a falat nedves ruhával töröljük le. Szerelje fel az alaplapot és a felső keretet. A folyamat részletes leírása, lásd ezt a videót:

  Mindezek a függőleges fürdőszobai kerítések beton és tégla alapjaira vonatkoznak. Abban az esetben, ha a falak fából vannak, először láncszemeket helyeznek a táblákra, és csak akkor ragadós megoldást alkalmaznak.

  Ez a technológia nem dogma. A szakemberek saját korrekciókat készíthetnek a cserép technikájáról.

  A készülék jellemzői

  Csak speciális ragasztót kell használni mozaikhoz. A falak előkészítése ugyanaz, mint a cserép kialakításakor.

  Ha a fürdőszobában ovális felületek vannak, akkor a mozaiklemezek könnyen felölelik a felület bármilyen görbületét.

  Ez a mozaik mozaikjának fő előnye, szemben a csempével.

  Konyhai csempe méretek

  A kerámia burkolólapokkal szemben álló konyha a legoptimálisabb és legalkalmasabb módja annak, hogy ez a szoba a leginkább praktikus és ugyanakkor kényelmes, esztétikus és kényelmes legyen. A különleges kialakítású falburkolat megválasztása a konyharészek számára lehetővé teszi, hogy egyedülálló stílust biztosítson, miközben megtartja a szükséges funkciókat.

  A kerámia csempe jó, mert gazdag megjelenésük és méretük, színek és alakzatok széles skálája mellett rendkívül vízálló, a zsír, a víz és a gőz hatása nem deformálódik, nem félnek a tisztítószerekkel való érintkezésektől, és ellenállnak a kopásnak, ütésnek és érintkezésnek forró elemeket, ami különösen fontos a konyha rendezése során. Kellemes és könnyű gondoskodni róla.

  Hogyan válasszunk

  A konyha cserépének kiválasztása érdekében fontos, hogy világosan megértsük, milyen eredményt kell elérned - elvégre a rossz cserép olyan egyszerű, mint a tapéta újragasztása, nem fog működni. A kerámia burkolatok általában a konyha nagy területét foglalják el, és gyakran a fő hangsúlyt kapják. Ezért a kontrasztot is össze kell keverni a padlóval lefektetett padlólapra, az egyikre a munkás kötényt és a munkalapot, valamint a konyhában lévő összes bútorral és tartozékkal. Kérjük, vegye figyelembe: ne csak nézzen ki, vagy színes, de jól keverje össze!

  A konyha belsejének kialakításában fontos szerepet játszik a kiválasztott csempe alakja, mérete, színe, szerkezete, stílusa és természetesen a minőségi minősége. A falburkolat esetében általában a mázas (15x15-es méretű) üvegezés előnyös, mivel a matt vizuálisan szűkíti a helyiséget, és fényes helyet ad. A téglalap alakú falburkolatnak van egy bizonyos optikai hatása - függőlegesen van elhelyezve, mintha magasabbra emeli a konyhát, és vízszintesen ragasztja.

  A konyha dekorációja meglehetősen demokratikus modern stílusban olyan felületek jelenlétét feltételezi, amelyek sima, sima, fényes, szabványos méretű vagy nagy padlójú, "kőből, bőrből vagy fából készült" kerámia lapokból vannak bevonva. A modern konyha matt padló és mozaik falburkolat jelenlétét teszi lehetővé, míg a konyhában a csúcstechnika előnyben részesíti a csillogást - fémes "ezüst", arany vagy platina csempével, kristályokkal vagy "téglával" holográfiával. A konyha padlóján, Provence vagy Country stílusban, meglehetősen logikus lemezek, mint például macskakövek, dörzsölt kőlapok vagy régi márvány, valamint a falakon és a konyhai kötényen - természetes motívumokkal vagy kézzel festett antik csempékkel díszített mozaik. A konyha mediterrán stílusát főként a kerámia burkolólapok és a festett mozaik - élénk kék, fehér vagy zöld-sárga színben és kontrasztban alakítja ki, ami napsütéses hangulatot kölcsönöz a légkörnek. Nos, a konyha szigorú fekete-fehér belseje felfrissíti és revitalizálja a fotólapot fényes eredeti parcellákkal vagy az egész falat stilizált, mint egy régi kőfaragás.

  A fürdőszoba kerámia burkolólap méretének meghatározására vonatkozó szabályok

  A falakon és a padlón a fürdőszobában hagyományosan kerámialapokkal készülnek. Ennek oka a megfizethetőség, a termék hosszú élettartama, a színek, a méretek és a formák gazdagsága. A csempe kiválasztásában az elsődleges feladat a szükséges anyagmennyiség kiszámítása, amely figyelembe veszi a csempe méretét és a helyiség paramétereit. Az alábbiakban megadjuk a kerámia burkolólapok tipikus dimenziós jellemzőit a padlók és a falak számára. Tekintsük az anyag kiszámításának képletét, a különböző típusú helyiségek kiválasztására vonatkozó szabályokat.

  Kerámia burkolólapok

  A gyártók árakat, méreteket és telje- sítményeket különböznek. Hozzon létre gyűjteményeket számos, nem szabványos méretű kiegészítő elemével. A cserép kiválasztásakor a megfelelő mennyiség kiszámítása minimálisra csökkenti a pénzügyi és fizikai költségeket, amelyek célja az egyes alkatrészek darabolására.

  Alap formák, méretű falburkolat

  Az építőanyag-piacon a fürdőszobai csempe két alapvető formában áll rendelkezésre: négyzet és téglalap alakú. Az első kategória esetében a felek a következő jelentéssel bírnak:

  Ezek a legnépszerűbb méretű négyzet alakú cserép a fürdőszobák számára. 25, 50, 300 mm-es és több oldalú elemek vannak. Az elem szabványos vastagsága a gyártótól függ, a csempe típusa 3-11 mm.

  A téglalap alakú cserép esetében nagyobb változó tartomány jellemzi:

  1. 25x150 mm;
  2. 75x150 mm;
  3. 100x150 (200) mm;
  4. 150x200 (225, 900) mm;
  5. 200x300 mm;
  6. 250x300 (333) mm;
  7. 300x600 (900) mm.

  Ez egy népszerű méretű katalógus, vastagsága 11 mm. Bonyolult tervezési technikák esetén a nem szabványos kompozíciók olyan elemekből állnak, amelyek különböző szélességi és hosszúságú értékekkel rendelkeznek.

  A kerámia burkolólapok mérettartománya

  A kerámia burkolólapok méretének kiválasztására vonatkozó kritériumok

  A belföldi, külföldi csempékgyártók gyűjteménye az összes elképzelhető stílusban, különböző történeteket vetítenek. Az elemek sokfélesége képes a fejét a fogyasztó felé fordítani, a gondolkodás vonala a valóság hátoldalára irányítani. Az alábbi szabályok betartásával védheti magát:

  • Becsülje meg a fürdőszoba területét, fontolja meg a vízvezeték felszerelésének helyét.

  Figyelem! Nagy elemek szűkítik a helyet, egy kis szobát szűk, nem hangulatos. A tágas fürdőszobában lévő kisméretű csempe elvész, ami zavart és hiányos érzést teremt.

  • Válassza ki a legjobb elrendezést. Például a magas mennyezetű szobák esetében javasoltak vízszintes vonalakat, amelyek vizuálisan kiterjesztik a falakat, "leengedik" a mennyezetet. A függőleges elrendezés miatt vizuálisan növeli a szoba magasságát. Ezenkívül egy jól megválasztott elrendezési séma minimálisra csökkenti a hulladékot metszéskor.
  • Figyelembe kell venni a trowelek juttatásait. Sőt, minél nagyobbak a csempe elemei, annál nagyobb a csomók szélességének meghatározása. Ennek megfelelően kis formátumú csempe esetén a habarcs szélessége nem haladja meg a 2-3 mm-t.
  • Az elitkollekciók kiválasztásakor pénzt takaríthat meg, ha több csempe méretét választja a falak méretéhez képest.

  Egy harmonikus belső tér kialakítása az egyik falon legalább 6 elemnek kell lennie. A falakhoz fényes kollekciót vesz fel a padlóhoz - matt.

  A különböző méretű csempék, például nagy téglalap alakú és mozaikos kombinációk jól mutatják a belső térben.

  A falak számának számítása

  A vásárláskor pontosan meghatározott tételek száma enyhíthet több problémát: pénzt takarít meg, és feleslegessé teszi a hasonló cikkek keresését téves számlázás esetén. Mi az egyszerű elrendezési tervek formulája:

  1. Határozza meg a falak hosszát és magasságát. Szorozzuk meg a kapott értékeket;
  2. Ha van egy ajtó, az ablakok kivonják területüket a betonfal területéről;
  3. Határozza meg az egyes csempe területét;
  4. Oszd meg a kapott fal értékeket egy csempe.

  Szerezd meg a szükséges számú elemet a falakkal szemben a fürdőszobában. Szükséges 10-15% -ot hozzáadni a kiszámított értékhez a vágás, szállítás során esetleges veszteségek kompenzálásához. A komplex számításokhoz részletes rajzok szükségesek a szakemberek irányítása alatt.

  Padlócsempe mérete

  A padló felületének cseréje intenzív terhelést tapasztal, ezért a mérete, vastagsága szilárd. A szabványos lehetőség az, hogy egy 300x300 mm-es oldalelemet vegyen figyelembe. Az alapvető formák a következők:

  • Négyzet: 50 és 250 mm között 5 cm-es lépésekben;
  • Négyszögletű: 100x200, 150x200 (300), 200x300, 300x400. Az értékek mm-ben vannak megadva.

  Egyedi mintázatok létrehozása a tágas szobákban különböző formákban használatos, nem szabványos méretű oldalakkal és vastagsággal: háromszög, öt és hat oldalas, oktaéderes.

  A csempe négyzet alakja: sok gyártó alapvető megoldása

  A padlólapok kiválasztásának jellemzői

  A fektetési tervek, a csempe méretek a fürdőszoba méretétől, a választott stílustól és a teljes színsémától függnek. A térfogatmérethez nagy elemek kerülnek kiválasztásra, kis területek esetén a közepes elemek kerülnek kiválasztásra.

  Figyelem! Egy kis fürdőszobában a kis elemekből álló padló hatékonyan néz ki.

  Nagyméretű, nagyméretű padlóelemek kis méretű helyiségeiben "monolitikus" felületeket hoznak létre, minimális számú szinte láthatatlan ízületekkel. Pénzügyi szempontból a csempe nagy része több hulladékot jelent, ami azt jelenti, hogy gazdaságilag kevésbé indokolt.

  Kiválasztása cserép a padló, falak a fürdőszobában végzik figyelembe véve két szempontot: a méret a csempe és a szoba, a vizuális preferenciák. A tervezési szakaszban egy kompetens megközelítés harmonikus légkört teremt a számunkra olyan fontos térben.

  Padlócsempe: kis és nagy méret

  Sokan vásárolnak csempéket a boltban, nem is gondolnak arra, hogyan kell elhelyezni a lakásában. Ezért a vágás szükségességét teljesen elkerülhették (és ennek következtében többletköltségeket), vagy próbáltam végrehajtani a projektet, amelyet szerettem olyan anyaggal, amely egyáltalán nem létezik a termelésben.

  A kerámia burkolólapok méretei szigorú szabályozás alá esnek. És van egy meglehetősen nagy számuk, és a formátumok (ezeket a méreteket is nevezik) különbözőek a padló és a fal számára. Bár kívánság szerint a padlóburkolatok is fektethetők a falra, és fordítva, a padlózat burkolólapjai nem lehetnek. Aki megjavítja a lakást, a standard kaliberek teljesen feleslegesek.

  A padlólapként használt cserép két kategóriába sorolható: az aktuális kerámia és porcelán. A padló fő formátuma:

  Nemrégiben 33x33 cm-es padlóburkolattal "csatlakoztak" hozzájuk. Kiválasztásuk attól függ, hogy milyen helyiségben kell elvégezni a befejező munkát.

  Vannak azonban nem szabványos méretek, például 36,5 x 12 centiméter, amit "sertésnek" neveznek. Ezt az anyagot egyetemes célokra szolgálja. Például egy parketta textúrájára, méretére és színére szimulálható. Ez a "meleg padló" rendszerre fektethető, hiszen háromperces tüzelés után 1150 ° C-on áthaladva erősebb.

  Bizonyos gyűjteményekben, például az olaszországi Kerama Marazzi Uffizi, a 20x20 anyagot fejlesztették ki. A vezető gyártók tervezői más eredeti ötleteket kínálnak. Például szilárd vagy padlólap utánzata: 20x60, 30x60, 17x100 cm, stb.

  A legelterjedtebb csempeformák négyzetek és téglalap alakúak. Ezen kívül vannak poligonálisak és alakúak is. A klasszikus belső kialakításnál jobb négyzet és téglalap alakú. Egy unalmas, első pillantásra, rajz, hozzáteszi, számos inlay.

  Teljesen más és téglalap alakú lehet. Ez egy dolog, ha hagyományos méretű 30x15 vagy 20x40 cm-es függőleges (klasszikus) módon helyezik el. És ez egészen más, amikor a csempe "kihúzott" (a szélesség 5-7 cm-re csökken), és maga a termék vízszintesen van elhelyezve.

  Mielőtt átlépne a hagyományos formátumot, válasszon ki néhány méretet.

  A csempe méretének fontos jellemzői

  Anyag 30x 30

  A négyzet alakú csempe az egyik legnépszerűbb. Bőséges anyagból, színekből, felületekből és formatervezési mintákból áll. Ez a formátum kerámia és porcelán kőzet formájában is megjelenik. Ez utóbbit a fürdőszoba, a konyha, a folyosó és a lakóépületek tervezési elemeiben használják. A négyzet alakja stílusos és harmonikus. A szépség egyidejűleg méltóságot, szilárdságot és méltóságot is ad a belső arisztokráciának.

  10x10 emelet

  Ez a kisméretű csempe széles körű felhasználási lehetőségeket kínál. Melyek a méltósága?

  • Nagyon kényelmes, ha kis felületű felületeket helyez el. Előnyei különösen bonyolult felületekkel, alátétekkel, hornyokkal és mélyedésekkel bírnak. Nem szükséges vágni, tökéletesen lefektetni, ha nem alkalmas nagyobbakra.
  • Harmonikusan kis helyet foglal el. Egy kis fürdőszobában vagy konyhában egy hangulatos belső teret teremt, túlterhelés nélkül.

  600x600

  Természetesen ez a csempézett világ egyik óriása, és ugyanakkor sok előnye van.

  • Kényelem, amikor nagy felületekre rakja, időt takarít meg, és esztétikusabb megjelenést tesz lehetővé, mint egy kis formátumot.
  • Napjainkban a gyártók különféle stílusú és formatervezett kollekciókat kínálnak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy ez a formátum egy szerény padlóburkolatból átalakuljon egy teljes körű résztvevővé a stílusos belső kialakításban.

  Tartós és megbízható, a nagy mennyiségű munkához való gyors kiszolgálás érdekében a 600x600-as stílusos és eredeti formátumot számos formatervezésben és belső térben találja meg.

  Egyéb formátumok

  A rajongók és egy kis 5 x 5 cm-es csempe emlékeztetnek mozaikokra. Természetesen elég sok munka van vele, de a kreatív embereknek lehetőséget ad arra, hogy szerzői paneleket készítsenek bármilyen díszítéssel, képzel vagy mintával.

  Ezzel szemben a kicsi, vannak más nagy formátumú opciók, amelyek nagyon népszerűek. Különösen nagy a kereslet ma 80 x 80, 45 x 90 cm méretű és csempe, amelynek egyik oldala meghaladja az 1 métert (pl. 90 x 120 cm).

  És a varratok nagyon kicsiek lesznek. Ennek eredményeképpen úgy tűnik, hogy a felületet szinte monolitikus kerámia panelekkel díszítik. Ez olyan fogyasztók számára ideális, akik szeretik a minimalizmust és elkerülik a bonyolult mintákat és dekorációt.

  A nagy formátumú anyagokkal való munka saját nehézségei vannak. Ebben az esetben különös jelentőséggel bír az alap készítése. Kis típusok kiszerelésénél a kis szabálytalanságokat néha figyelmen kívül lehet hagyni, bármilyen egyedi csempe enyhén domborodhat. Természetesen ez rossz, de nem feltétlenül észrevehető, mivel a bélés számos elemre oszlik. Egy nagy - lehetetlen elkerülni egy ilyen problémát - az eltérés még mindig észrevehető. Ezért nagy formátumú cserép kiválasztása esetén gondosan kell igazítani a felületet.

  Multiformat gyűjtemények

  A legigényesebb vevőknek az eredetiség szempontjából való megfelelés érdekében a kerámia csempegyártók többféle formátumú gyűjteményeket készítettek. Vagyis egy gyűjteményben különböző alakú, sok keretek, határok, mozaik betétek stb. Termékei vannak. A különböző formátumok egymással kapcsolatban vannak.

  Például a készletben háromféle négyzet van: 45 x 45, 30 x 30 és 15 x 15 cm.

  • Az első, 45 x 45 cm-es, egy 30 x 30-as és egy 15 x 15 cm-es vagy három 15 x 15 cm-es méretű.
  • A második, 30 x 30 cm, két 15 x 15 cm.

  Ez a legegyszerűbb példa, de nagyon indikatív.

  Leggyakrabban a formátum ötszörös, azaz az arc hossza 5 maradék nélkül oszlik (10, 15, 20, 25, 30 stb.). Ennek a szabálynak azonban vannak kivételek. Vannak csempék 19,7 x 39,4; 9,8 x 19,7, stb.

  Meg kell jegyezni, hogy a dokumentációban megadott névleges méret általában nem felel meg a jelennek (a rés 3-5 mm, sőt akár 7 is lehet). Az ilyen eltérések a helyesen és helyesen végrehajtott lefektetéssel teljesen kiegyenlíthetők. A kerámiák természetességében az ilyen eltérések oka, hogy minden egyes agyag egyénileg viselkedhet a tüzelés során.

  A csempe tényleges méretét nyomtávnak nevezik. Általában a névleges értékkel együtt szerepel a csomagoláson.

  Padlóburkolat vastagsága

  A kerámia csempe vastagsága általában 6,5-11 mm. A porcelán-kőzet két csoportra osztható - átlagos, 8-10,5 mm vastagságú vagy 11, 12 és 14 mm (tartósabb) és vékonyabb, kevesebb mint 5 mm - 4, 3, 5 és 3 mm.

  Kis vastagságú, vékony porcelán sokkal könnyebb és könnyebben dolgozik.

  Főként a padlón lévő kerámia bevonatokra van helyezve. Kis vastagsága miatt elkerülhető a felesleges küszöbértékek.