Legfontosabb > Tartozékok

Tolóajtó a fürdőszobába és a WC-vel

A valós életben gyakran olyan helyzetekben találkozunk, ahol egy adott konstrukció működőképessége egyértelműen nem egyezik meg a szabad térrel. Ezért a mérnökök és a fejlesztők megpróbálnak kompromisszumokat találni, amelyek mindenkinek megfelelnek. Az egyik ilyen megoldás szerepe, kompromisszumok, és elkezdett tolóajtókat játszani a fürdőszobában és a WC-ben, melynek fotói nagy számban szerepelnek honlapunkon.

A tolóajtók jellemzői

A bútorok, a közlekedés és az építőipar szakemberei hosszú időn át olyan szerkezeteket alkalmaznak, amelyekben a görgők egyik oldalról a másikra mozognak. Ebben az esetben nincs "halott zóna", amely már megkülönbözteti az ilyen termékeket a szokásos swing opcióktól.

Igaz, a kupé nincs korlátozás nélkül. Mindez a szelepek egyedi méretétől függ. Ez a tényező fogja meghatározni, hogy mennyi helyre van szükség a falak mentén, amelyek az ajtóhoz közelítenek. De ez nem egy ilyen nagy probléma, ha akarod, teljesen megoldható.

Ne aggódjon, még akkor is, ha vannak külön helyiségek. A fürdőszobába csúsztatható ajtó felszerelhető úgy, hogy az egyes részei külön helyiséget zárnak be és a saját irányába mozognak. Ezzel a megoldással a vezetőelemek szélességét is áthelyezheti a probléma megoldására.

Mindenesetre mindig van lehetőség arra, hogy az ajtókat magára vigye, ahol az ügyfél akar. Ebben az esetben elegendő hely van ahhoz, hogy senki se keverje össze. Néha a fürdőszobák úgy helyezkednek el, hogy a bejárat a technikai helyiségbe vagy más helyre máshol van. Ezután a csúszó típusú szerkezetek kiváló megoldást jelentenek. A telepítésben nincs semmi nehéz, nem hívhatjuk a varázslókat.

A tervezés szerint a fürdőszobába bejárható tolóajtók két csoportja megkülönböztethető: a weboldalon lévő fotók segítenek megérteni, hogyan nézhetnek ki.

 1. Termékek felfüggesztéssel. Az irányító elem szerepe az ajtó tetején található rész. A szövedék teljes súlyát görgők segítségével táplálja erre a részre. Alul van egy videoklip is, de csak azért van szükség, hogy a design ne "menjen" le a tervezett útvonalról. Néha speciális töviseket használnak ugyanarra a célra, de sokkal kevésbé.
 2. Olyan beállítások, ahol az alsó támaszt használják. Ebben az esetben a terhelés nagy részét veszi fel. És a felső görgők csak segítik a vászont a helyén tartani.

Fontos megjegyzés. Jobb elsőbbséget biztosítani az első lehetőségnek. Végtére is valószínű, hogy a különböző szennyező anyagok nagy része csak az alábbiakban halmozódik fel. De mindenesetre meg kell nézni, mi történik az ajtóval. És tisztítsa meg, amikor szükség van. A hengerek egyszerűen megszakadnak, ha túl sok szennyező van benne, vagy ha vannak benne nagy tárgyak.

A választás helyes megválasztása

A szoba mérete nagymértékben függ az ajtók méretétől, amelyekre szükségünk van. Ezenkívül kezdettől fogva meg kell értenünk, hogy mennyi szabad hely van a szomszédos falak mentén. Ami a vászon anyagát illeti, az csak a személyes preferenciák alapján választható. A fürdőszobában és a WC-n lévő rekesz ajtaja, melynek fotója a honlapunkon található, bármi lehet. Ezen a piacon elegendő kínálat van a modern piacon.

Csak a leggyakrabban előforduló beállításokat felsorolhatja:

 1. Kombinált lehetőség.
 2. Üvegszerkezetek.
 3. Műanyag alapú lehetőségek.
 4. Laminált anyagok.
 5. Furnérozott fa.
 6. Fa.

A fa alapú konstrukciókat külön kell megemlíteni. Nem tudnak további védőbevonatok nélkül nedvességtől. Ellenkező esetben minden mechanika hamar el fog fulladni, az egész szerkezet megduzzad.

Maga a vászon elhajlik, mert az eredeti anyag természetes alakjában nem képes ellenállni az állandó hőmérsékletváltozásnak.

A legegyszerűbb az a helyzet, amikor tolóajtókat vásárolsz a fürdőszobába és a WC-vel szilárd lapokkal. A fő jellemző, hogy csak egy anyagot használnak alapként. De az ajtópanelek két vagy több lehetőség kombinációjából készülhetnek. Néha a művészek nagyon érdekes terveket kínálnak. A fém és a műanyag, az üveg és a laminátum, a faipari gyártók még mindig meglephetnek kombinációikkal.

Ha a fürdőszoba külső források miatt normál természetes megvilágítást szeretne biztosítani, akkor tegye át az átlátszó betéteket. Ez néha segít, ellenkezőleg, megvilágítani a szobákat, amelyek szomszédosak a fürdőszobában.

Általában számos tényező határozza meg az adott konstrukció funkcionalitását. Ez a következő:

 1. Az összes alkatrész pontos geometriája.
 2. Mely útmutatók tartósak.
 3. A görgők minősége.
 4. Milyen jellemzői vannak a vászon anyagának működéséhez?

Fontos kiegészítés. A hengerek olyan elemek, amelyek minden esetben szünetelnek és meghiúsulnak. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a pillanatot, különben más összetevők is lebomlanak. Olyan helyen, ahol a hengerek vannak csatlakoztatva, maga a vászon is ilyen helyzetben szenvedhet. A részletek cseréje szükséges, amint a legkisebb problémák észrevehetők. És általánosságban, vásárláskor a lehető legtöbb figyelmet kell fordítania a klipek minőségére.

Ha valaki nagy házat vagy lakást kínál, akkor nem gondolhat a kézi nyitásra, mivel az összes munkát "automatizálta". Vannak rajta különleges szervomotorok. A parancsokat a vezérlőpulttól kapják. Ezután a formatervezés, és elindul.

A szárnyak alakja egy másik olyan tényező, amely fontos a termékhez, például tolóajtókhoz a fürdőszobához és a WC-hez. Vannak görbe vagy laposak. Az első a legtöbb esetben műanyagból vagy üvegből készül, de az anyagokban nincs semmi szörnyű.

További jellemzők

Van olyan tulajdonságok, amelyeknek minden valóban jó minőségű anyagnak rendelkeznie kell.

 1. Az oltási képesség. Nincsenek égési folyamatok. Az üveg, a műanyag és az alumínium különösen fontos ebben a tekintetben.
 2. Még a magas páratartalmú körülmények között sem szabad elveszíteni az alapot. Ha az üzemeltetés alatt minden szabályt betartasz, akkor ez a követelmény teljes mértékben megfelel a fémnek, üvegnek és műanyagnak. Például a felületet víztaszító készítményekkel kell kezelni. Nem rossz a modern körülmények között és a PVC-ben.
 3. Az alacsony súly is nagyon fontos. Ebben az esetben az elsőbbséget minden bizonnyal a műanyaghoz adják. Az üveg és a fa nehezebb, bár nagyon szépnek tűnnek.
 4. Érdemes megjegyezni, hogy ellenáll a kémiai és szerves reagenseknek. A műanyagból és az üvegből készült termékek itt nagyon jól mutattak.
 5. Végül sokan elégedettek a rendelkezésre álló modellek sokféleségével. Különösen textúrák és színes megoldások. Nincs egyenlő PVC, a faajtók. Olyan sok kőzet van, hogy a természetes textúrák és színek segítenek kiválasztani a megfelelő helyet minden szobában.

Bármilyen textúra és színek lehetnek üvegszerkezetei.

A tolóajtók meglehetősen funkcionálisak. És a mindennapi életben nagyon gyakran használjuk. Ezért jobb, ha elővigyázatossággal választja ki a kiváló minőségű szerelvényeket. Végül is komoly terheket is el kell viselnie.

Szükséges figyelembe venni az összes funkciót, kiválasztva a tartozék megfelelő verzióját. A tapasztalat hiányában szakembereknek kell segítséget kérnie. De itt fontos tényezők az ajtó szélessége; a szárnyak mozgásának távolsága; ezeknek az elemeknek a nagysága.

Minden, tolóajtóval ellátott kialakítás az ún. De jobb, ha nem felejtjük el, különösen a fürdőszobában. A felhasználó véleménye szerint a legkényelmesebb megoldás a vezető típusú görgők alsó elrendezése. Ennek értelme van. A poróhek segít megőrizni legalább néhány vizet, ha a helyiség eláraszt. Ezután a többi helyiség a lakásban legalább egy ideig védelmet élvez.

A legjobb, ha legalább két alkalommal kinyitni és becsukni az ajtókat, hogy kipróbálják őket. Végül is, további hasznosítással, a hátrányok még súlyosabbá válhatnak.

Termékgondozás

A tolókapuhoz képest a tolóajtók kialakítása némileg bonyolultabb. Mert és gondozása nehezebb, de rendszeresen szükséges.

Először is, a vásznon nincs szennyezés. A tisztítás során felgyülemlik. Kiderül mindössze kísérletileg, minden esetben.

Az anyag típusa meghatározza a tisztítás módját. Például külön eszközök állnak rendelkezésre az üveg- és műanyagmunkákhoz. A bútorgyártó polírok fából készültek.

Ezenkívül időről időre szükség van a kocsik felszínének tisztítására, amelyeken belül a görgők rögzítve vannak. Ugyanez vonatkozik az útmutatókra is. Szükséges a szerkezet alsó részének szoros figyelemmel kísérése.

A zárak és görgők olyan mozgó alkatrészek, amelyek rendszeres kenést igényelnek.

Általánosságban elmondható, hogy a tolóajtók optimális megoldást jelentenek egy magánház és egy modern lakás számára is, ha a terület lehetővé teszi, hogy ilyen designt vásároljon. Ezekre a modellekre nem csak a kezdeti konstrukció, de a felújítás során is fizetni lehet.

Tolóajtó a fürdőszobába

A javítások fő feladata, hogy frissítsék otthonát. A vágy, hogy radikálisan megváltoztassa az unatkozó helyzetet, nagyon helyénvaló, sokan megtestesülnek a fürdőszoba kombinálásának gondolatából. Ez kilátást biztosít a jacuzzi felszerelésére, és a fürdőszobát még funkcionálisabbá teszi. Függetlenül attól, hogy a partíció le van-e dugva, vagy a fürdőszobában külön helyiség van, a tolóajtók számos előnnyel járnak a lakó tulajdonosa számára.

design options

Helytakarékos - a tolóajtók fő előnye. A tervezett költségvetéstől és a helyiség általános kialakításától függően a gyártók különböző lehetőségeket kínálnak a különféle anyagokból készített tolóajtókhoz, és különböző mozdulatokkal vannak felszerelve. A fogyasztók választása a következő modelleket mutatja be:

 • a "coupe" típusú és csuklós tolóajtók;
 • "Kazetta" design;
 • összecsukható modellek, mint egy harmonika vagy könyvek.

Coupé ajtók és csuklós modellek

A mozgó görgők vezetékek mentén alapuló mozgatható szerkezetek meglehetősen gyakori technikát jelentenek a bútoriparban, a szállításban és az építőiparban. Egy feltűnő példa a vasúti kocsi "kupé" eleme, amely a tolóajtók nagy részét adta. A tervezett kialakítás legfontosabb előnye, hogy nincsenek olyan "halott zónák", amelyek az elemek ingadozásához szükségesek. A korlátozások máshol merülnek fel - a tolóajtó melletti fürdőszoba oldalsó felületén lévő helynek szabadnak kell lennie. Ha a fürdőszobát nem kombinálják, és a tolóajtók beszerelése a fürdőszobában és a WC-ben szükséges, akkor a problémát háromféleképpen kell megoldani:

 • a szerkezet oly módon van szerelve, hogy mindkét nyílás megnyitásakor az egyik ajtó mögött múlik;
 • a szabad tér jelenléte lehetővé teszi a szerkezet különböző irányú szétválasztását;
 • ha kívánja, áthelyezheti a nyílást egy másik helyre.

A terheléselosztás típusánál a rekesz tolóajtók két kategóriába sorolhatók. Az első csoport a felső felfüggesztéssel rendelkező termékeket tartalmazza. Ebben az esetben az ajtólap súlyát a görgőkön át a felső tetejére rögzített vezetőre továbbítják. Az alsó sín mentén mozgó görgő megakadályozza, hogy az ajtó eltérjen a tervezett síktól. Ez a funkció alkalmanként a tolóajtó alsó részében lévő tüskéhez van hozzárendelve. A második kategória magában foglalja a fürdőszoba burkolatajtókat, amelyek az alsó vezetékek nagy részét továbbítják, míg a felső görgőket úgy tervezték, hogy a hálót egy adott irányba tartsák.

A csuklós ajtók egyfajta alternatívát jelenthetnek a kupéhoz képest. Fő különbségük az alsó vezető hiánya. Két csuklós ajtó beszerelésekor csak az oldalakra van szétszedve, nincs lehetőség arra, hogy egy helyen egyesítsék őket.

Kazettás rendszer

A fal térközének kitöltése a fürdőszoba közelében lehetséges kazettás tolóajtó beépítésének esetén. Ez a design nehezebb telepíteni, de a további műveletek összehasonlíthatatlanul kényelmesebbek. A működtetés elve egy szilárd blokk telepítése, amely a fürdőszoba oldalsó felületének egy részét és az ajtó bekapcsolását jelenti a belső fal kinyitásakor. A szerelés befejezése után a készüléket egy további gipszkarton lapokkal díszítik: a fürdőszoba belsejében - csempe, külső tapéta, dekoratív vakolat vagy más anyag.

Összecsukható modellek

Ha nincs szabad hely a fürdőszoba kapujában, akkor a hajtogató modellek lehetnek egy csúszó szerkezetnek. Nincs szükség további szabad helyre megnyitáskor - jelentős előnnyel jár az egyéb modellekkel szemben. Azonban a termék, amely az összecsukás (könyv vagy harmonika) elvén alapul, jelentős hátrányban van - ez a forma lazán csatolva van az alján. Ezért a szigetelő tulajdonságok szintje nem beszélhet. De ha a fürdőszobának további szellőzésre van szüksége, akkor ez a legmegfelelőbb lehetőség.

Az alkalmazott anyagok típusai

A kiválasztott konstrukciótól függően különböző anyagok használhatók a fürdőszoba tolóajtójához. Szigorúbb követelményeket szabnak rájuk, mint egy rendes belső ajtóra:

 • A terméknek ellenáll a nedvességnek. Ennek érdekében a fát és annak származékait különleges impregnálással kezelik, amelyek megakadályozzák a deformáció kialakulását a fürdőszoba nedvességtartalmának növekedése miatt.
 • Magas védelmi tulajdonságok, ha kémiai anyagoknak vannak kitéve. A fürdőszoba tolóajtója több mint másoknál szennyezett, és gyakori kezelésre van szüksége. A kiválasztott anyagnak rendszeres tisztítási műveletek után sokáig meg kell őriznie eredeti megjelenését.

Tekintse meg a tolóajtók legáltalánosabb anyagi lehetőségeinek technikai jellemzőit és azok kompatibilitását a kiválasztott modellel:

 • Természetes fa. A jól megszáradt anyagot antibakteriális impregnálással kezeljük, és magas víztaszító tulajdonságokkal bevonva a fa biztosítja a késztermék hosszú távú működését. A legnépszerűbb, amikor a kupé alakú tolóajtót választják.
 • Laminált felületek. A legtöbb költségvetési lehetőség, amely lehetővé teszi a kerethez felhasznált olcsó anyagot, szilárd megjelenést biztosít. A legfontosabb dolog az, hogy a film ellenáll a kedvezőtlen tényezők hatásainak, amelyek a fürdő hangulatát kísérik. Használható a rekeszben és a csúszó szerkezetek hajtogatott változatában.
 • A műanyag megfelel a fürdőszobai termékek minden követelményének. Ellenáll a nedvességnek és a vegyi anyagoknak, amelyek nem alakulnak ki deformálódásnak. Fontos olyan termék kiválasztása, amely megfelel a környezetbiztonság követelményeinek, amelyek idővel nem fognak mérgező füstöket kibocsátani. Az anyag a legalkalmasabb a hajtogató szerkezetekben.
 • Az üvegnek számos előnye van, kompromisszumos döntés a minőség és a szépség kiválasztásakor. A nedvesség nem befolyásolja, deformálódott, nem veszíti el vonzó megjelenését az egészségügyi tisztítószerek hatása alatt, ellenáll a mechanikai igénybevételnek. Ez lehetővé teszi, hogy egy egyedi mintát alkalmazzon, amely megegyezik a fürdőszoba és a szomszédos szobák kialakításának témájával. A legnépszerűbb a csuklós formatervezés kiválasztásakor.

Ne felejtse el a kombinált lehetőség lehetőségét, ha az üveg fa vagy furnérozott anyagból készült.

Telepítés és karbantartás

A legegyszerűbb beépítés az egyes rekeszes ajtókhoz a felső sínnel és a szerelt szerkezetekkel. Ebben az esetben az útmutató a fal mentén van rögzítve, és nem biztosít magas szakmai színvonalat. A munka főbb szakaszai a következő lépésekből állnak:

 • A vászon hengerekkel van felszerelve csavarokkal.
 • Az ajtó alsó végét 15 mm mélységig egy 3 mm széles rés képezi.
 • Miután meghatározta a szerkezet teljes magasságát (figyelembe véve a rést és a görgőket), egy útmutatót csatoltak.
 • A mechanizmus hossza úgy határozható meg, hogy kettővel megsokszorozza a fürdőszoba szélességét.
 • A vezető szerelése szögletes konzolokkal vagy rögzített a rúdra. A második módszer megbízhatóbb, és hosszútávon károsodást okoz. Széles sín, árnyékban kombinálva a vászon, maszkolja a mechanizmust.
 • Az ajtó felszereléséhez a görgőket a sín oldalára kell fordítani és az ajtó felé kell gördülni.
 • A kiemelés eszköze lehetővé teszi, hogy a tolóajtót a szükséges helyzetben rögzítse, megakadályozva annak kilépését a mechanizmusból.
 • Ha szükséges a zárak beszerelése, az ajtó oldalán egy különleges fadarab van rögzítve, amelyen rögzítésre alkalmas nyílás található.

A kazettás tolóajtók és a hajtogató modellek felszerelése szakmai készségeket igényel, ezért célszerűbb meghívni szakembereket erre a munkára.

Az időben történő gondoskodás a tolóajtókat a fürdőszobában sokáig tartja eredeti formájában. A web felületének megfelelő vegyszerekkel való törlése mellett a rendszeres tisztításhoz olyan kocsikra van szükség, amelyekben a görgők rögzítve vannak, ne feledkezzünk meg a mozgó alkatrészek alsó vezetőiről és kenéséről.

A csúcsminőségű tolóajtóval ellátott fürdőszoba a legjobb design megoldás a szépség és a funkcionalitás szempontjából.

Tolóajtó a fürdőszobába

A belső ajtók nagyon fontos elemei minden lakásnak. És ha az ajtólapot nem lehet a konyha és a folyosó között elhelyezni, akkor az ilyen konstrukció egyszerűen kötelező a fürdőszoba és a WC számára. A mai napig a boltban számos ajtó található. Csak a megfelelő modell megvásárlására és helyes telepítésére marad - a cikkből származó információk segítenek ezzel. Érdemes részletesen beszélni a fürdőszobában lévő csúszó szerkezetekről, felsorolni az előnyöket, a tervezési lehetőségeket, és megfontolni a példákat konkrét belső terekben.

Különlegességek

A tolóajtók nagyon népszerűek maradtak és maradnak. Teljesítményjellemzőikben lényegesen jobbak a hasonló termékeknél. Tekintsünk néhányat az ilyen ajtók fő előnyeiről:

 • Helytakarékos. Talán ez a fő oka annak, hogy a csúszó szerkezetek egyre népszerűbbek lettek. Végtére is, a legtöbb városi lakóház vagy nyaraló nagyon kis területen van, ezért fontos, hogy racionálisan minden négyzetméter szabad területet használjon. A tolóajtók (ellentétben a swing modellekkel) nem igényelnek további helyet a vászon kinyitásához. Ha helyet szeretne megszervezni a lakásban, győződjön meg róla, hogy ilyen lehetőségeket néz.
 • Stílusos design. A fürdőszobák modern dizájnja nagyon vonzó megjelenésű, eredetinek és szokatlannak tűnik. Az üzletekben különböző színek és formatervezési minták változnak. Könnyedén kiválaszthatja pontosan azt a dizájnt, amely tökéletesen illeszkedik otthonába. Ezenkívül sok gyártó elfogadja az ajtók gyártására vonatkozó megrendeléseket egyedi méretek és minták alapján.
 • Sokoldalúságát. Ezek az ajtók tökéletesen alkalmasak (akár nem szabványos) nyílásra. Ha a fürdőszoba túl széles vagy egy nagyon kis ajtó, akkor egy ilyen konstrukció könnyen blokkolja azt. Ugyanakkor az ajtólapot egy, két vagy több szárnyból lehet készíteni. A pontos összeg az Ön preferenciáitól és a megnyitás méretétől függ.
 • Megbízhatóságát. A csúszó szerkezetek működési idejét évtizedekig számolták. Ha ilyen ajtót kapsz, nem aggódhatsz, hogy hamarosan ki kell cserélni.

A csúszó mechanizmus nagyon könnyen használható. Ez az ajtó nagyon könnyű kinyitni, a sérülés lehetősége teljes mértékben kiküszöbölhető. Nem lehet véletlenül eltalálni valakit egy családtagtól, ha rossz időben megnyitja a fedelet. A görgősmechanizmus minden erőfeszítés nélkül mozog, még akkor is, ha a gyerek képes kezelni.

Most érdemes részletesebben beszélni a csúszó mechanizmus működési elvéről. Az ajtó kialakítása meglehetősen egyszerű és ajtólap, vízszintes vezetők és speciális hengerekből áll.

Az egész szerkezet fő súlya egy speciális sávra esik - a fővezető. Általában szerepét a felső vezető végzi. Ez annak köszönhető, hogy a szerkezet alsó részén a por és a szennyeződés sokkal gyakrabban felhalmozódik, mint felülről. Nevezetesen - gyakran a szennyezés okozza a rendszer csúszó szerkezetének kilépését.

Az értékesítésben vannak olyan modellek is, amelyeknek a fő útmutatója lecsillapodik. Azonban ezek a lehetőségek kevésbé igényesek és meglehetősen kényelmetlenek, mivel óvatosabb hozzáállást igényelnek a felhasználási folyamatban. Vannak olyan modellek is, amelyek két vezetővel rendelkeznek: ugyanabban az idő alatt és alul.

A fürdőszoba tolóajtójának megválasztásakor emlékeznie kell a tér fontosabb jellemzőire. Először is, a fürdőszoba - a leggyakrabban látogatott szoba a házban. Ez azt jelenti, hogy az ajtólapot kizárólag kiváló minőségű és kopásálló anyagokból kell készíteni. Másodszor, az anyagok, amelyekből az ajtót készítik, ellen kell állniuk a nedvességnek, a gőznek és a magas hőmérsékleteknek.

Fontos, hogy az ajtólap kialakítása megfelelő szellőzést biztosítson a fürdőszobában, de ugyanakkor jól illeszkedik az ajtókerethez és jól záródik. A fürdőszoba ajtóinak világosnak és átlátszatlannak kell lenniük.

Tolóajtó a fürdőszobába

A javítási folyamat legfontosabb feladata a maximális életstílus elérése. A design radikális megváltoztatásának vágya természetesen hatással van a zuhanyzóra. A fürdőszoba tolóajtói jelentősen frissíthetik a helyiséget, kis esztétikát adhatnak hozzá, és a helyet még funkcionálisabbá tehetik. Ezen túlmenően a rekesz ajtók tökéletesek mind a kis méretű apartmanok, mind a nagy házak számára. Õk szervesen beleillenek minden belterembe.

opciók

A design egyik fontos előnye, hogy a fürdőszoba tolóajtói jelentősen megnövelhetik a felhasználható területet, pontosabban annak hatékonyságát. A tartozék költsége az anyagtól függ. Azonban az ilyen termékek előnyei nagyon nyilvánvalóak lesznek. Ma különböző típusú ajtók, különböző rögzítések, textúrák, méretek és alakzatok készülnek.

Általában a következő típusokra vannak felosztva:

 • Tolóajtó a fürdőszobába.
 • Kazettás termékek.
 • Összecsukható kialakítás.

Coupe modellek

Ezek a termékek mozgó keretek, amelyek a csuklópályán működnek. A vezetőszerkezet görgős elemei az ajtót egy adott síkban mozgatják. Gyakran ez a tapasztalat látható a bútorok, a vasúti autók és más területek gyártásában. A kupé modelljeinek fő előnye - a hagyományos ajtókhoz szükséges további hely hiánya.

Ennek a kialakításnak a gyengesége azonban abban rejlik, hogy az oldalsó falak mentén való helyiséget rendszeresen akkor használják, amikor a padlóburkolat formában van nyitva és lezárva. Ezért az eszközöket, polcokat és egyéb tartozékokat nem szabad a felületre helyezni. Bár ez bizonyos nehézségeket okoz, könnyen megszüntethetők. A terheléselosztás típusával a rekesztermék két kategóriába sorolható:

 1. Felfüggesztett modellek. Ebben a kialakításban az ajtó teljes tömege a görgőscsapágyon keresztül újra fel van osztva a vezetősín mentén, amely a felső részhez van csatlakoztatva. Az alsó görgő biztosítja a teljes keret stabilitását, és nem teszi lehetővé az ajtólapok eltérését.
 2. Olyan termékek, amelyek tömegüket a sínre szállítják. Ezzel a rögzítési móddal a felső görgős szerkezet biztosítja, hogy az ajtót a kívánt síkban tartsa, és megakadályozza az eltérést.

A harmadik lehetőség is lehetséges, azonban inkább az előző két rekesz alternatívája. A függesztett ajtókat az alsó sín teljes hiánya jellemzi, ami bizonyos előnyökkel jár és problémákat okoz. A csuklós szerkezet felépítéséhez könnyen tolja a szárnyat az ellenkező oldalon. De a coupé termékekkel való kombináció sajnos nem biztosított.

Kazettás termékek

Ez a rendszer különbözik a telepítési folyamat egyéb nehézségeitől, amelyek később többnyire egyszerűen és kényelmesebben működnek. Az egyszerű használat legfontosabb titka az, hogy egy szilárd blokkot használ, amely a zuhanyzóban lévő oldalsó felület egy részét az ajtóban a fal belsejében rejtőzködő nyílással helyettesítik. A telepítés befejezése után az építményt gipszkarton panelek alkotják. Ez lehetővé teszi, hogy különböző anyagokból készítsenek fürdőszobai felületet.

Összecsukható szerkezetek

Az egyik lehetőség a belső mennyezetek szabad hely hiányában lehet hajtogató szerkezetek. Tolóajtók a fürdőszobában és a WC-ben, összecsukott elemek formájában, minimális helyet biztosítanak a nyílás és a zárás során. Ezzel a modellekkel kézzelfogható előnyt jelentenek más termékekkel szemben. A design analógiája összehasonlítható a szokványos harmonika mechanizmusaival, amelyet szükség esetén hajtogatnak és nyújtanak.

Ez a megközelítés lehetővé teszi a környező tér racionális használatát. Ráadásul a hajtogatott termékek pozitív aspektusainak saját gyengeségei vannak. Például egy ilyen struktúra nem elég illeszkedik alulról, ami bizonyos problémákat okoz a működés során. Így a szoba szigetelésének köszönhetően a zuhanyzó nem éri el. A helyzet megmentése ebben az esetben talán csak extra szellőzést.

anyagok

A tolóajtók különböző alapanyagokból készülhetnek. A műanyag, fa és egyéb modelleket megkülönböztetik működési tulajdonságaik, megjelenésük, áruk és egyéb paramétereik alapján. Van azonban valami, amit minden terméknek, kivétel nélkül, a választott anyagtól függetlenül olyan jellemzőkkel kell rendelkeznie, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy olyan bonyolult helyiségben használják őket, mint a fürdőszoba.

 • nedvességállóság;
 • tartósság;
 • szilárdság;
 • a tisztítószerek ellenállása;
 • képes kezelni a különböző hőmérsékleteket.

Csak azután, hogy a kiválasztott anyag megfelel ezeknek a tulajdonságoknak, meg tudja határozni a termék típusát, annak alakját és egyéb belső elemeit. A gyakorlatban mindenféle választási lehetőséggel csak néhány modell alkalmazható. Alapvetően mindegyik olyan anyagokból készült, amelyek már régóta bizonyultak pozitívnak. Ezért a mosdó és a zuhanyzó tolóajtóként való használata nem okoz semmilyen kérdéseket. faj:

Természetes fa

Maga a fa meglehetősen ellentmondásos nyersanyag a zuhanyzóban, mivel nemcsak a megnövekedett, hanem az egyszerű páratartalomtól is fél. A fürdőszobában használatos, alaposan szárított fa speciális impregnálással kezelve. Ezután a fa nem fél a gomba, rothadás vagy baktériumok. Az alkalmazott lakk megbízhatóan védi a fából készült termékeket a nedvesség és a kapcsolódó negatív tényezők hatásaitól kondenzátum, gőz, hőmérséklet különbség formájában.

Ezenkívül speciális vízálló fafajokat használnak, például bükk vagy tölgy. Ez a megközelítés azonban meglehetősen magas készpénzinjekciót igényel, ezért gyakran megállnak a szokásos sziklákon, de alaposan feldolgozottak. Az ilyen fa hosszú élettartamú, megjelenhetõ megjelenésû, és sok más elõnye is van. Az egyik legnépszerűbb formatervezési forma egy kupé formájában, műanyag betétekkel.

Laminált modellek

Ez a lehetőség a költségvetés kiegészítők szegmensében a legnépszerűbb termékek. Ez egy olcsó ár, amely lehetővé teszi a laminált termékek számára, hogy vezető pozíciót töltsenek be a hazai piacon. Még a laminált alacsony költségű megjelenése ellenére is, nagyságrendje magasabb, mint a műanyag szerkezetek, és nagyon szilárdnak tűnik, ha nem is mondaná, hogy fényűző.

A termék fő követelménye egy megbízható film, amely védi az ajtót a nedvességtől. Ha az előírások teljesülnek, akkor a laminált ajtó hosszú ideig szolgál majd, és teljesíti a közvetlen feladatait. Ezenkívül a laminált modellek számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek hasonlítanak a műanyag társaikhoz.

műanyag

A műanyag fürdőszobába csúsztatható ajtók a mai napig megfelelnek a fenti követelményeknek. A műanyag termékek ellenállnak a magas páratartalomnak, tolerálják az agresszív tisztítószereket. Az ilyen anyag nem változik az idők folyamán deformálódva, ezért alkalmas a csúszó szerkezeti kialakításra. Ugyanakkor olyan nyersanyagokat kell kiválasztani, amelyek környezetbarátak lesznek, és nem fogják elveszíteni tulajdonságait különböző hatások mellett.

üveg

Az üvegmodelleknek számos előnye van. Ezek a termékek általában kompromisszumot jelentenek. Nem félnek a vízektől, de nem deformálódnak, minden agresszív eszközzel tisztíthatók, kivéve a csiszoló részecskéket. Vonzó megjelenésűek és ellenállnak a mechanikai igénybevételnek. Különböző mintákkal és képekkel lehet díszíteni. De amikor velük dolgozik, még mindig érdemes kicsit óvatosnak lenni.

Csúsztatható fürdőszobaajtók (38 fotó): funkcionális megoldás

Gyakran a modern lakások esetében ellentmondás van a különböző struktúrák működőképességének és az általuk használt szabad területnek. E tekintetben a mérnökök folyamatosan kompromisszumos megoldásokat keresnek. Az egyikük csúszó fürdőszobaajtó.

Egyidejűleg és megbízhatóan végzik feladataikat, és nem vesznek nagy teret. Róluk később tárgyalja a cikk.

Tolóajtó kialakítás

A mozgó szerkezetek, amelyek a speciális görgők mentén használják a gördülő hengerek elvét, hosszú ideig használatosak mind a bútorok, mind az építőiparban, mind pedig a közlekedésben.

A vasúti kocsi egyik elemének köszönhetően gyakran "coupe" rendszernek nevezik őket. A fő előnye ennek a kialakításnak, amelyet használnak, és a tolóajtók a fürdőszobába - hiányzik egy "halott zóna", amely szükséges swing lehetőségek.

Igaz, hogy a coupe-nek korlátai vannak - a szárnyak méretétől függően több vagy kevesebb helyre van szükségük az ajtó melletti falak mentén. Igaz, a legtöbb esetben ez megoldható probléma.

Még abban az esetben, ha a fürdőszoba a lakás külön, és a létesítmények találhatók az ajtó mellett a fürdőszoba és a WC is telepíthető csúszó speciális konstrukció, ha az összes ajtó bezáródik helyiségeiben, és mozgassa a másik irányba. Alternatív lehetőség az, hogy az ajtókat kis helyigényű helyek mentén mozgassák az egyes helyiségek mélysége felé a vezetők szélességében.

Kompakt tolóajtó

Azonban a legtöbb hasonló esetben az egyik vagy mindkét szoba ajtaját áthelyezheti egy másik helyre - és akkor biztosan elegendő hely van a megnyitáshoz.

Nagyon gyakran a fürdőszoba bejárata a folyosón vagy más technikai helyiségben van - ilyen helyzetben a fürdőszoba ajtaja valóságos üdvösség lesz. Ezenkívül teljesen simán telepíthető a fürdőszoba és a toalett a swing ajtó helyett.

Szerkezetileg a kupé két fő kategóriába sorolható:

 1. Felső felfüggesztéssel. Az ilyen ajtó a felső sínt használja a tartószerkezetként, amelyhez a vászon teljes súlyát a görgőkön keresztül továbbítják. Ebben az esetben egy görgő halad az alsó vezető mentén, figyelmezteti az ajtót a "kisiklásról". Kevésbé gyakori, ugyanabból a célból egy tüskét használnak a web alsó részén.
 2. Az alsó támasztékkal. Ebben az esetben a fürdőszoba tolóajtója áthelyezi a fő súlyt az alsó vezetõre, és a felsõ görgõket (csak itt használják) tartják a vászon a vezetõk kijáratától.

Mivel különböző háztartási szennyezők valószínűleg belépnek az alsó vezetőbe, jobb egy felső felfüggesztésű szerkezet kiválasztása.

Az alsó sín kapujának bármely változatát azonban rendszeresen ellenőrizni és tisztítani kell.

A nagyméretű külső tárgyak elütése vagy a szennyeződés felhalmozódása a görgők, a doboz falai és súlyosabb bajok megtöréséhez vezethet.

A tolóajtóknak a fürdőszobához felszerelt ajtók szükséges méretét a szoba mérete, valamint a szomszédos falak mentén rendelkezésre álló szabad terület határozza meg. De a vászon anyaga már a tulajdonos preferenciáitól függ. És rengeteg közül választhatunk - sok ajánlat létezik.

Tolóajtó egy nagy fürdőszobához

Azonban leggyakrabban a fürdőszoba ajtói a következőkből állnak:

 • faipari
 • Furnérozott faanyagok
 • Laminált anyagok
 • plasztika
 • üveg
 • Kombinált anyagok

Természetesen minden faalapanyagnak különleges vízhatlan szerkezettel kell rendelkeznie - a fürdőszobához rendes belső tolóajtók nem fognak működni, mivel megduzzadnak és gyorsan letilthatják a mechanikát.

Igen, és az ajtó vászonja az állandó változások következtében hamar elhajlik. De ha műanyagból készül - egyetemesnek tekinthető, és a nedvesség hatása egyáltalán nem zavarja.

A fürdőszobában lévő többi ajtóhoz hasonlóan szilárdak és keretesek lehetnek. Ha folytonos szalagból minden tiszta, pedig csak egy alapanyag között a fenti, a gyártás, a paneleket a fürdőszoba ajtaja tolóajtó gyártó kínál egy nagyon érdekes kombinációja két vagy több anyag. Különböző fa-, laminált-, üveg-, műanyag-, sőt fémből állhat össze.

Átlátszó anyagokból készült betétek általában olyan esetekben kerülnek végrehajtásra, amikor a fürdőszobában további megvilágítást szeretnének biztosítani külső forrásból, vagy éppen ellenkezőleg, a szomszédos helyiséghez tartozó fürdőszobai ajtókon keresztül világítanak.

Tömörfa ajtó

A tolóajtó teljesítménye és megjelenése általában több tényezőtől függ:

 • Az anyagi web teljesítménye
 • A görgők tulajdonságai
 • Erővezető
 • Az összes alkatrész pontos geometriája

A leggyakoribb lebontás, amelyhez a fürdőszobai ajtó csúszó - törésnek van kitéve.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni, mivel a vezetők kudarca nagyon gyorsan követhető, és néha megsérülhet a web, különösen a hengerrel.

Ezért a hengerek minősége a vásárlás során különös figyelmet kell fordítani, és a problémák első jelére - a sikertelen alkatrészek pótlására.

A nagy lakások és házak tulajdonosai megengedhetik maguknak, hogy kézi úton ne nyissák ki a tolóajtókat a fürdőszobába, és használják az automatizálás "szolgáltatásait".

Ezen ajtókon speciális szervomotorokat szerelnek fel, amelyek a kezelőpanel parancsára mozognak. Ha azonban más tényezőket eldobnak, ez nem arisztokrácia, hiszen a fürdőszoba és az ajtó nagymérete, különösen a fürdőszoba üvegajtói komoly súlyúak lesznek.

Tolóajtók szervo

Van még egy jel, amely szerint a fürdőszoba tolóajtói el vannak osztva - ez az ajtók formája. Lehet lapos vagy görbe vonalú. Az utóbbi esetben a fő anyag üveg vagy műanyag, de gyakran használt és kombinált panelek.

Tolóajtók gondozása

Mivel szerkezetileg a fürdőszoba tolóajtók kissé bonyolultabbak, mint a függesztett ajtók, ezért alaposabb és rendszeres karbantartást is igényelnek.

Ez a következőkből áll:

 • A szövet tisztítása a szennyeződésektől - kísérletileg meghatározott frekvenciával történik - ahogy az ajtó piszkos.
  Az anyagtól függően a tisztítási módszert is választják - üveghez és műanyaghoz, ezek a sajátos eszközök, amelyeket az utasításnak megfelelően alkalmaznak, faalapú anyagokat - dörzsöléssel bútorlapokkal
 • Piszok eltávolítása a kocsikból, amelyekben a görgők rögzítve vannak, valamint a vezetőkből, különösen az alsó részből
 • Mozgó alkatrészek - görgők és zárak kenése.

Általánosságban elmondható, hogy ha a lakás konfigurációja lehetővé teszi, akkor fel kell ismerni, hogy a fürdőszoba jó minőségű tolóajtója talán a legjobb megoldás az egyszerű használat és az elfoglalt terület szempontjából. Ezért a végrehajtása során a nagyjavítás az egész otthoni vagy fürdőszoba kell figyelni ezeket a modelleket.

Csúszó üvegajtók a fürdőszobában

Az üvegből készült tolóajtók tökéletesen megfelelnek gyakorlati funkcióinak, és a belső eleganciát és teljességet nyújtják. Az ilyen struktúrák hatékonyan zónák a szobát, adnak vizuális térfogatot és növelik a megvilágítás mértékét.

A BSK üveggyárakban az eredeti csúszdás üvegajtók vásárolhatók. Egyedi megrendelésekkel dolgozunk, és a késztermék teljes mértékben megfelel az Ön elvárásainak és igényeinek.

Előnyök és funkciók

A tolóajtók a fürdőszobát megtakarítják, és lehetővé teszik, hogy a nyílászáróknak köszönhetően optimálisan használhassuk: az ajtók oldalra nyílnak, és ne vegyenek be több helyet, mint a swing ajtók. A fürdőszobában lévő csúszásmentes kialakításnak is van egy lenyűgöző előnye:

 • sok lehetőség a dekoratív tervezéshez;
 • hosszú szolgálati idő;
 • szerény gondozás;
 • megbízható hangszigetelés és hőszigetelés;
 • kivételes vízállóság;
 • tartósság és biztonság.

Gyártási technológia és anyagok

A fürdőszobában csúsztatható üvegajtók gyártásához 10-12 mm vastagságú edzett anyagot alkalmaztak, amelynek erőssége nagyobb. Gyakran használják a triplexet - üvegből, amely 2-3 üvegtáblát tartalmaz, ragasztva egy polimer filmmel.

A fürdőszoba tolóajtók gyártásához üveg lehet átlátszó, színezett, tisztított, matt vagy tükrözött.

Tegye fel a tolóajtókat a fürdőszobába és a WC-ben?

A kis területű apartmanokban minden négyzetméter értékes. Az ajtó nem sok helyet foglal el, de a csuklós szárny szabad helyet igényel. A fejlesztők figyelembe vették ezt a problémát, és egy egyszerű, de hatékony rendszert hoztak létre. Miután tolóajtókat telepítettek a fürdőszobába, a lakás tulajdonosa stílusos belső térré válik, és a nyílászárónak már nincs szükség szabad térre.

A tolóajtók kialakításának jellemzői

A fürdőszoba tolóajtókészüléke közötti különbség a pántok hiánya. A szárny a görgős mechanizmust tartja. A mozgás a vezető síneken történik. A telepítés során az elemek a dekoratív falpanel alatt vannak elrejtve. Reteszelő mechanizmussal és dugóval ellátva. Emellett az ajtók speciális szilikon vagy öntapadó ragasztószalaggal is felszerelhetők, ami kényelmes a fürdőszobában vagy a WC-ben.

A tolóajtó előnyös a fürdő számára, mivel a vászon nyitása a síneken lévő görgőkön történik. Ez lehetővé teszi a "halott zóna" kialakulását az ajtó közelében. A sáv csak a fal mentén való helyiséget igényel. A különálló szobák problémája sikeresen megoldódott. Az ajtórendszer úgy van felszerelve, hogy a szelvények különböző irányba mozduljanak el és külön zárják le az egyes helyiségeket.

A tervezési különbség a támogatás típusa:

 1. Modell felső felfüggesztéssel. A csapágyvezető sín az ajtókeret tetejére van erősítve. Az elem tartja a szárnyat, mozog a görgők segítségével. Alulról tüske van, de útmutatók, így a vászon egy adott pályán halad.
 2. Modell alsó támasszal. A tervezés hasonló, de ennek ellenkezője. A csapágypajzs a padlóra vagy az ajtókeret aljára van szerelve. Felszerelt vezetőszerkezet.

A fürdőszobában jobb egy felső felfüggesztésű rendszer telepítése. A modell az alsó támasztórudat eldugult szennyeződéssel. Ha a hornyot gyakran nem tisztítják, a gyűrű elakad.

A beépített rekesz ajtó a fürdőszobában csak szabad helyet foglal el a fal melletti ajtó keret mellett. Kombinált fürdőszoba esetén a probléma egyszerűen megoldható. Csak egy kupát telepítsen. A bontatlanul két ajtó van. A csúszó rendszert a WC-ben és a fürdőszobában kell elhelyezni. A szárny egyidejű megnyitása nem zavarja egymást, a telepítést háromféle módon végezheti el:

 • A vezetősíneket úgy kell elhelyezni, hogy mindkét ajtó nyitható szárnyai egymás mögé kerüljenek.
 • Ha a fürdőszoba és a WC a szabad térben korlátlanul van, akkor a rekesz ajtaja különböző irányba mozog.
 • A fürdőszoba és a WC ajtóit egymástól elválasztják a maximálisra.

kazetta

A kazettás tolóajtó beépítése a fürdőszobába nehezebb. A kialakítás blokk, amely vasúti szerkezetből és szárnyból áll. A kazetta a fal részeként van felszerelve. Felülről a rendszer gipszkartonra van burkolva, csempével vagy más befejező anyaggal. Nyitás közben az ablakszárny a falba kerül, anélkül, hogy helyet foglalna a fürdőszobában.

összecsukható

A fürdőszoba és a WC legegyszerűbb része az összecsukható ajtó. A szárny harmonika vagy könyv formájában készül, amely nem lép be a fal mögé nyitva. Az oldallér szabad marad, de az ajtó szélessége csökken. A harmonika ajtónak a fürdőszobába való beszerelésekor a szellőztetés problémája megoldódott, de a szigetelési tulajdonságok elveszettek. A hajtogatások lazán vannak rögzítve az ajtókeret aljára, és rés keletkezik.

Ajtólevél anyag

Különleges követelmények vannak a fürdőszoba tolóajtóként:

Tárolóajtó a fürdőszoba és a WC számára

Ebben a szövegben a fürdőszobába és a WC-hez tartozó tolóajtók minden báját és kényelmét tekintjük. A lakás szabad helyének kérdése mindig nyitva marad, különösen, ha egy tipikus kis lakás egy kis területen, természetesen itt minden négyzetméter drágább, és a szaniterhelyiségekhez tartozó szabványos forgóajtók ebben az esetben eltakarják ezeket a leghasznosabb területeket.

Regisztráció és kialakítása a rekeszes ajtók a fürdőszobában

Ennek alternatívája a tolóajtó a fürdőszoba és a WC számára. A kupé kialakítása azonban minden biztonsági előírásnak megfelelő telepítést igényel. Ebben az esetben fontolja meg, hogyan kell az ajtókat beépíteni a behúzható rendszer fürdőszobájába.

Előnyei és hátrányai a tolóajtó szerkezetének

A telepítésről és az ilyen modellek elkészítésének előkészítése előtt figyelembe kell venni azok előnyeit és hátrányait. Kezdjük a felülvizsgálatot a használat pozitív aspektusaival:

 • telepítésük után több szabad hely van, különösen két és az ajtónyílások jelenlétében;
 • kellemes harmonikus megjelenés, amely tökéletesen illeszkedik a lakás belsejébe;
 • a tolóajtók kialakítása könnyebb, mint a hagyományos vászon;
 • bármely anyag gyártásában felhasználható;

A rekeszes ajtók kialakítása a fürdőszobában

 • a műanyagból és üvegből készült fürdőszobában csúsztatható kialakítás jobb belső világítást biztosít;
 • a műanyag fürdőszobai ajtók alacsony tömegűek, így az alumíniumvezetők nagyobb magassággal és szélességgel rendelkezhetnek;
 • Gyakran szereléskor használja a felső felfüggesztést, amely lehetővé teszi a rögzítőelemek biztonságos elrejtését.
 • Az összes mutatót kielégítő modell kiválasztásához figyelembe kell venni az ilyen struktúrák használatának hátrányait is:

  1. Szegény hangszigetelés olyan helyiségekben, ahol üveg tolóajtókat használnak.
  2. A szerkezet szerkezete tartalmazza a törékeny elemek tömegét. Így, ha drasztikusan tolja az ajtót, akkor görcsökkel és egyéb kötőelemekkel problémákat okozhat.
  3. Nem mindig elegendő a tolóajtók beépítéséhez a helyiségek mérete.
  4. Az élettartam közvetlenül az anyag minőségétől függ, ami sok esetben sok kívánnivalót hagy maga után, amikor kétségtelen helyen vásárol egy szerkezetet.

  Nyílászárók a WC-hez


  Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen szerkezetek működése során rendkívül fontos, hogy figyeljen a szelepek gondos megnyitására, különben a szerkezetek rövid ideig tartanak.

  A csúszó szerkezetek beépítési sorrendje

  Annak érdekében, hogy a szerkezet vezetõelemeinek meghibásodása ne történjen a mûködés során, a telepítés során a következõ eljárást kell követni:

  1. Először is egy fadarabot rögzítenek az ajtó fölött.
  2. Ezt követõen biztonságosan rögzítünk egy vezetõt, amelyet a szerkezet tartóelemeként használunk. Könnyen támogatnia kell a recoiling rendszer bármilyen kialakításának súlyát.
  3. Az ajtólap alján az elülső oldalán egy speciális horony van kiválasztva, hogy a zászlóhenger felszerelhető itt.
  4. A szerelvényt úgy szereljük fel, hogy összeszereljük azokat a dugókat, amelyek a penge lökethosszának korlátozásáért felelősek, és általában a penge alsó részéhez vannak rögzítve.
  5. Ezután elvégeznie kell a csúszó szerkezet funkcionális ellenőrzését.
  6. Az összes szerelvényt és egyéb elemet a legutolsó pillanatban szerelt dekoratív elemek segítségével zárják le.

  Szükséges tartozékok a szekrényajtók beépítéséhez a WC-ben és a fürdőszobában

  Az ajtó szélességétől függően egy vagy két ajtólapot használhat, és a levél anyaga teljesen más lehet. Gyakran használják az üvegeket és a műanyagokat, mivel összességében ezeknek az anyagoknak az ajtója alacsony.

  Fontos. Különös figyelmet kell szentelni a tartozékok kiválasztásának, valamint a ruhák mozgását végző hengereknek, mivel a csúszó válaszfal komponensei közül a szerkezet élettartamának időtartama függ.

  Rendszer a hengerek felszereléséhez a rekesz ajtóján

  Népszerű anyagok tolóajtókhoz

  A csúszó szerkezet anyagai a szobában lévő belső tértől függően változnak. Ebben az esetben általában a következő népszerű elemeket használják:

  • fa-műanyag;
  • üveg és műanyag;

  Az üvegajtó kupéjának példája

  Rendszerint az ajtó használatának ezen lehetősége, mint például a csúszó válaszfal beépítése, leggyakrabban fából, műanyagból és üvegből álló kombinált kompozíciók használatát jelenti, ahol a felső görgők könnyen felszerelhetők, valamint a rögzítési pontok illesztési hornyai.

  Típusú tolóajtók fürdőszoba

  A fürdőszobák esetében a csúszó szerkezetek két különböző típusúak lehetnek:

  1. Szilárd vagy homogén - ajtólap, amely egy közös anyagból készül, leggyakrabban fa vagy műanyag.

  Példa egy fából készült ajtórekesz kialakítására a fürdőszobában

  Ha a csúszó szerkezet sötét helyiségben van felszerelve, akkor ajánlatos előnyben részesíteni azokat a festményeket, amelyek összetételében üvegkomponensek vannak jelen, így jelentősen jobb megvilágítást kap a fürdőszobában. Lásd a telepítési folyamatot és áttekintést a vécé és fürdőkád rekeszének ajtóiról a videóban.

  A legfontosabb tényezők, amelyek garantálják a kiváló minőségű működést

  Szerkezet vásárlásakor és összeállításakor különös figyelmet kell fordítani a következő pontokra:

  • az ajtólapok anyagainak minősége;
  • a szereléshez használt szerelvények és hengerek minősége, amelynek költségén a redőnyök mozognak;
  • erősségét, valamint az útmutatók megbízhatóságát, hogy könnyen ellenálljanak az ajtólap tömegének;

  Opcionális kialakítás és design üvegajtók kupé WC-hez


  Az elemek kiválasztásánál, valamint az összes szabványnak való megfelelésnél a telepítés során kiváló eredményeket érhet el. Ez a design sokáig tart.

  A csúszó szerkezetek gondozásának módszerei

  Annak érdekében, hogy a tolóajtók hosszú ideig tarthassanak, gondoskodni kell róluk megfelelő időben.

  A rekeszes ajtók a fürdőszobában és a WC-ben

  Ehhez kövesse a következő szabályokat:

  1. A hengereket rendszeresen tisztítják, valamint a szabad mozgásra szolgáló hornyokat.
  2. Továbbá a görgőket és szerelvényeket rendszeresen meg kell zsírozni.
  3. Az ajtóleveleket javasoljuk a por és a szennyeződés időben történő tisztításával, az anyag szerkezetére alkalmas tisztítófolyadék használatával.

  Meg kell jegyezni, hogy a csúszó szerkezetek segítenek a modern tulajdonosoknak, hogy jelentősen megtakarítsák a helyiséget a nappaliban, miközben funkcionális része nem rosszabb, mint a hagyományos forgóajtók.