Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba zuhanyzóval

A fürdő tervezett javítása gyakran átalakul. A kényelem megteremtése érdekében bővítse ki a használható területet, modernizálja a helyzetet, sokan elutasítják a szabványos nagyméretű fürdőszobai modellt az ergonómikusabb kialakítás érdekében. Különösen fontos a fürdőszobai tervezés kérdése kis zuhanyzókonyhával.

A gyönyörű, funkcionális modell kiválasztása a csata fele. Harmonikusan illessze be a rendelkezésre álló helyre, hogy hozzon létre egy szerves fürdőszobai tervet - ez nem könnyű feladat. A zuhanykabin kulcsfontosságú szerepet játszhat a belső térben, vagy egyszerűen kiegészítheti bármelyik formatervezést.

Miért szeretne zuhanyozni?

A zuhanyzó jelenléte előfeltétele bármilyen fürdőszobának. Nehéz elképzelni az ellenkezőjét. A lakástulajdonosok egyre inkább a teljes fürdőszobába járó zuhanyzókat preferálják a standard fürdőszobák helyett.

Nem szándékosan célul tűzték ki e technikai eszközök népszerűségének tendenciáját, mert számos jelentős előnnyel különböztetik meg őket:

 • A vízkezelés hatékonysága. Egy klasszikus tál jelenlétében jelen van a zuhanyzó, amelyet gyakrabban használnak a fürdőszobában. Itt a függőség közvetlenül arányos az időköltséggel. Néha a mindennapi zűrzavar jelentősen korlátozza a vízkezelések időtartamát. Zuhanyzást sokkal gyorsabban.
 • Vízforrások megtakarítása. A zuhany használata jelentősen csökkenti a víz költségeit. A kabin nem kell nagy mennyiségű vizet tölteni. A keletkező erőforrás nyomása szükség szerint szabályozható. A mosási folyamat időtartama kicsi.
 • A hasznosítható tér növelése. A zuhanykabin egy istenszobás kis fürdőszoba. A kompakt modellek használata jelentősen megtakaríthatja a helyet.
 • Biztonságos használat. A tálca tálca csúszásgátló bevonatainak használata lehetővé teszi, hogy beszéljen a vízkezelés során a sérülés kockázatának minimalizálásáról.
 • Funkcionalitás. A legfrissebb fejlesztések lehetővé teszik, hogy választani tudjanak a javasolt modellek sokasága között. A kabinok felszerelése mindenféle kiegészítővel kielégíti a legigényesebb vevő igényeit.
 • Esztétika. A gyártók gondoskodnak a zuhanyzók megjelenéséről. Az ergonomikus, eredeti kialakításnak köszönhetően egyedülálló légkört teremthet, amely érdekes tervezési ötleteket testesít meg.

A zuhanykabin, amely meglehetősen súlyos pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, gondos karbantartást igényel. A tapintó felületek, az illesztések rendszeres tisztításra szorulnak, különben a tervezési esztétika gyorsan elveszíti a szükséges fellebbezést.

Zuhanykabinok

Készüljön fel a fürdőszobába a zuhanykabin felszerelésével, először is meg kell találni egy olyan modellt, amely megfelel a követelményeknek. A választás nagyszerű, súlyos megközelítést igényel, alapos tanulmányt a hasznos jellemzőkről.

Bármely zuhanytálca olyan kialakítás, amely korlátozza a mosás helyét. Hagyományosan a modelleket nyitott, zárt részekre osztják.

Nyitott zuhanyzók

Az ilyen modellt gyakran zuhanyzóként hívják. Fel van szerelve oldalfalakkal, de nincs saját alapja, hátsó paneljei. Függesztett modell közvetlenül a falakhoz, a fürdőszoba mennyezete, amely folytatásaként. Nyitott zuhanyzó gazdaságos, általában csak a legszükségesebb funkcionalitással rendelkezik, nem csillogó.

Az ilyen modell telepítése előkészítő tevékenységeket igényel. A kötelező feltételek vízszigetelést végeznek, a fürdőszoba fő felületének kiegyenlítése: a padló, a falak, a mennyezet.

További intézkedésekre van szükség a jövő zuhanyzónájának szorításával. Nagy pontossággal végzett munka. Még egy elhanyagolható szakadék is rendszeresen felboríthatja a tulajdonos szivárgását, a víz felgyülemlése a zuhanyzóteret kívül. Hiányos vízszigetelés hiányában ez szomszédos problémákkal teli.

A tervezés a legegyszerűbb, így a funkciókészlet rendkívül korlátozott. A nyílt zuhanykabin felszerelése kizárólag a szoba sarkában vagy egy résszel történik. Lehetőség van arra, hogy ilyen kabin modellt közvetlenül a fürdőszoba padlójára telepítsenek. Helytakarékos, pénzeszközök biztosítva.

Az átlátszó belső ajtókkal ellátott tágas zuhanykabin jelentősen felszabadíthatja a helyet, és létrehozhatja a könnyedség, a súlytalanság és az elegancia hatását. A felhasználás hatékonysága, a vizuális tér fontos a korlátozott terek számára.

A raklap hiánya magas színvonalú vízszigetelést, a berendezés leeresztő csatornáját igényli. Ezek a lépések "elfogyasztják" a szoba magasságának néhány centiméterét. Különös figyelmet kell fordítani a csempék megválasztására a padlón. A csúszásgátló lehetőségek a legelőnyösebbek.

A leeresztett létra jobb minőségű rozsdamentes acélból készül, így tovább tart.

Zárt zuhanyzók

A zárt kabin vagy zuhanykabin különálló szerkezet, saját falai, padló és mennyezet. A modell funkcionalitása, szorossága garantált jellemzői. A zuhanytálcák különböző anyagokból készülnek, méretük, formájuk szerint, további tulajdonságok rendelkezésre állásától függően.

A kabinos raklap mélységben változik (3-45 cm), a következőkből áll:

Az akrilból készült paletták a legnépszerűbbek. Könnyűek, tartósak, megtartják a hőt, nem veszítik el színüket. A fém keret jelenléte merevséget biztosít. A karcolások, egyéb kisebb hibák a működésben egyszerűen kijavítják egy speciális pasztával.

Az öntöttvas nehéz, de jól megtartja a hőt. Az acél sok vizet okoz a folyó áramlásából. Mindkét változat zománccal van bevonva, amely túlzottan érzékeny a mechanikai sérülésre: zsetonok, karcolások. A kerámia higiénikus, minimális erőfeszítést igényel. A hideg felület, a törékenység jelentősen károsítja a tulajdonságokat.

A falak, ajtók ütésálló üvegből, akrilból készülnek. Nyitott, csúszó, csuklós módon. A görgős síntípusok tömörek, nagy a feszességük. A swing ajtók további helyet igényelnek.

További jellemzők zárt zuhanyzók

A kiegészítő funkciók számos jelentős előnyhöz juthatnak:

 • Whirlpool;
 • aromaterápiás;
 • fürdő;
 • Trópusi eső;
 • Kontraszt zuhany;
 • színterápiás;
 • szellőzés;
 • Hangvezérlés, telefon, rádió;
 • Világítás, tükrök, polcok, adagolók, ülések, karfák stb.

A hidromasszázs funkció a legkeresettebb. A fúvókák által biztosított víz rugalmas sugárzása, elősegíti a relaxációt, javítja a vérkeringést, az anyagcserét, elősegíti az elhízás, a cellulitisz elleni küzdelmet. Óvintézkedéseket kell mutatni rákos hipertóniás betegek esetében a krónikus patológiás megbetegedések időszakában.

A hidromasszázs függőleges, vízszintes. A vízellátást a speciálisan elhelyezett fúvókák végzik. Lehetőség van arra, hogy szabályozzák a patakok nyomását, a levegőt. A fúvókák száma, a szabályozási képesség a hidromasszázs eljárások minőségéről szól. A megvásárlással mindig tisztázni kell a forgatás, a fej, az irány beállítását, a kiváló minőségű szűrők rendelkezésre állását.

A fürdő funkciója viszonylag alacsony vízhőmérsékleten magas páratartalom létrehozásával érhető el. A gőzfejlesztő a legkisebb részecskéket egy ventilátorral osztja el, miközben fürdő mikroklímát hoz létre. A funkció csak a csövekben lévő bizonyos nyomás hatására működik.

Aromaterápia kellemes szagot bocsát ki a fülke kerületén. A trópusi eső eloszlatja a legkisebb vízcseppeket, segítve ezzel a stressz enyhítését. A kontraszt zuhanyzat váltakozik a forró, hideg vízfolyásokkal, stresszmentességet nyújtva, a szervezet testének megeresztéséhez. A krómterápia LED-es megvilágítással tompítja a vizet. A színérzékelés segít a test javításában.

Számos egyéb hasznos funkciót választanak a személyes igények szerint. A zárt zuhany számos tulajdonságát egyszerűen nem használják a tulajdonosok, ezért jobb, ha előre meg kell választani a szükséges készletet.

A lehetőségek sokfélesége szükségessé teszi a villamosenergia-ellátást. Jobb, ha külön vonalat rendelhet egy kötelező földeléshez.

Kis fürdőszoba zuhanyzóval

A rendelkezésre álló hely befolyásolja, hogy melyik fürdőszobai belsőépítészeti kialakítás a zuhanyzás előnye. Talán a korlátozott hely a teljes fürdőszoba elutasítását jelzi, vagy egy kicsit kompaktabb modellt.

A szerény méretű szobák esetében előnyös a zuhanykabinok kiválasztása. Kiderül, hogy sok helyet takarít meg, lehetőség van egy klasszikus fürdő és WC befogadására. Egy nyitott zuhanyzó egy szögletes helyre van felszerelve, ami rendszerint kevés. Ha a fürdőszobát kombinálják, talán a tér elrendezése jobb lesz.

Megfelelő méretű rés jelenléte lehetővé teszi, hogy zárt kompakt modellt készítsen. A meghatározó tényező a szükséges kommunikáció összefoglalásának lehetősége. Ügyeljen arra, hogy a modellt csúszó típusú ajtóval vegye figyelembe.

A kabinok átlátszó lehetőségei vagy a világos színekkel festettek. Így a tér kevésbé terhelt, a könnyű árnyalatok adják a hangerőt. A paletta jobb az átlagos mélység kiválasztásához. Ő képes megbirkózni a fő funkciója, nem terheli a belső tér.

A kis fürdőszoba díszítése könnyebb a könnyű anyagok szállítására. A sötétebb padló, az alsó végtagok és a nagyon könnyű középső, felső határok kombinációja alacsony kontrasztú határral elválasztva egy kis tér klasszikus tervezési modellje.

A tükör jelenléte - előfeltétel. A fényvisszaverő felületek képesek a tér bővítésére. Még a mennyezet is tükröződhet, de jobb a filmet előnyben részesíteni, mivel nem hordoz veszélyt.

Ha elutasítja a klasszikus fürdőt, és zuhanyozni szeretne, akkor választhat valamit: egy zuhanyzóval ellátott fürdőszobával. Úgy néz ki, mint egy rendes kabin. A fürdőszobát zárt képernyővel is felszerelheti a síneken.

Tágas fürdőszoba zuhanyzóval

A hatalmas térrel rendelkezők lehetővé teszik, hogy tájékozott döntést hozzanak. Teljesen összpontosítson a zuhanykabin tervezésére, a fürdőszoba belsejébe.

Itt nem kell feláldozni a szükséges elemeket egy kényelmes fürdőszobában, hogy elférjen a többfunkciós fülke. Azonban gyakran egy nagy fürdőszobában zuhanyzó is el van helyezve a sarokban. Ez a hely kényelmes, a legjobb ergonómia. A racionális térhasználat mindig sok további lehetőséget kínál.

Az önálló monoblokk beszerzésének lehetősége a tágas fürdő jelentős előnye. A külön zuhanykabin számos jelentős előnnyel rendelkezik. A kiegészítő funkciók széles választéka diverzifikálja a vízkezeléseket, továbbá gondoskodik a szépségről és az egészségről.

A tágas zuhanykabin kiválasztásánál nem csak a használat racionalitására, hanem a fürdőszoba belsejébe való kompetens elhelyezésre is gondolni kell. A korlátlan hely jelenléte lehetővé teszi, hogy a készüléket ne csak a sarokba, hanem a fal peremén vagy akár a közepén is elhelyezzük.

A fürdőszoba jelentős területe lehetővé teszi, hogy szabadon rendezze az összes elemet. Itt jobb, ha igénybe vesszük a tér területi megosztását. A vízügyi eljárások helyének meghatározása, a készletek, a fürdőszoba és a fürdőszoba tárolása. A nagy helyek lehetővé teszik, hogy a kanapét, székét szabadon befogadja.

A zuhanyzós fürdőszoba kialakításának jellemzői

A jó belső fürdőszoba zuhanyzóval könnyebb létrehozni a tulajdonosok számára egy jelentős alapterület. Mindenesetre minden lehetséges lehetőséget fel kell gondolni, méréseket, számításokat kell végezni. A projekt kidolgozása nagyban megkönnyíti a feladatot.

Lehetőség van racionálisan egy kis helyiség használatára, és egyidejűleg harmonikusan illeszkedni egy zuhanykabinba a belső térben. Előzetesen meg kell nézni a meglévő opciókat, a tervezést, meg kell adni a méretét, a telepítés lehetőségét.

Döntse el, milyen elemek lesznek a szobában, konfigurációs helyükön. Végül is, a zuhany minden esetben elegendő helyet foglal el. Megfelelő megközelítést kell biztosítani a mosogatóhoz, a mosógéphez, a szekrényhez és a WC-hez. A kazán, a törölközőmelegítő jelenléte és elhelyezkedése szintén fontos.

Az autonóm modellek több helyet igényelnek, és nehezebb beléptetni őket. A tervezést alaposan át kell gondolni, hogy hasonlítsuk össze a cukorkát a szoba tervezett képével. Az általános háttérrel nem sikerült ilyen modellek kissé nevetségesnek tűnnek. Mint egy űrhajó a tiszta mező közepén.

Előregyártott modellek, amelyek magukban foglalják a fülke hátsó falának hiányát - ez helyhez kötött, csempézett, a belsejébe sokkal könnyebb. Ha a fülke áttetsző, bármilyen formában szervesnek látszik. A színes keret nehezebb a zuhanyzós fürdőszoba kialakításának általános témáját fenntartani. Meg kell próbálnunk felvenni a befejező anyagokat, hogy illeszkedjenek vagy egyet válasszanak.

Kivitelezés, javítás, tervezés

A fürdőszoba stílusának megválasztása során meg kell határozni a fő feladatot - csendes relaxációt vagy energiafeltöltést. A hely világos, nyugodt, klasszikus vagy világos, dinamikus. Stílus kiválasztásakor jobb, ha a modern trendek irányítják, hiszen a zuhanykabin friss, és klasszikus tervezéssel legyőzni sokkal nehezebb. Minimalizmus, hi-tech, modern tökéletesen kombinálva a kis terekkel. Egy nagy helyiségben tetőtéri, klasszikus vagy barokk stílusú.

Kommunikáció jobb elrejteni a falon, és ha a fürdőszobát kombinálják - csökkenteni az általános dobozba. A doboz gipszkartonból készül, és ablakot nyitott ajtónyílással. A kommunikációval ellátott szekrény díszíthető a közös belső vonalhoz való csatlakozással. A dobozon lévő polcrégió létrehozásával tovább megoldhatja a kis tárgyak tárolásának kérdését.

A vízvezeték szokatlan formák és színek kiválaszthatja az eredetiséget. A legfontosabb dolog, amely a nem szabványos kiválasztásra illeszkedik az általános tervezésbe. A kerámia burkolólapok és mozaikok kombinációja frissítheti a belső teret. A befejező anyagok bármilyenek lehetnek, a legfontosabb, hogy kielégítsék a nedvességállóság, a higiénia követelményeit.

A zuhany nem luxus, hanem szükségszerűség. A zuhanyzókamrával felszerelt fürdőszoba funkcionális, gyönyörű, minden modern igény kielégítésére. Különböző modellek találják menedéküket bármely területen, mindenféle formatervezésben. A fürdőszobában lévő zuhanykabin jelenléte elősegíti az élet könnyebbé tételét, könnyebbé téve önmagát.

LOCKERS, blokk-konténerek, kész megoldások

stadionok, légtámogató, keretszerkezetek, medencék és sportpályák számára

Sportcsarnokok, férfiak, nők, vegyes sportolók, férfiak és nők kevert sportcsarnokai, nyílt stadionok és sportpályák építéséhez sport-, röplabda-, kosárlabda-, mini-foci-, medence- vagy lovas klubok számára könnyű moduláris, mobil, gyors tempójú, keretes blokk konténerek szendvics panelek, a legjobb megoldás. Így megoldható az öltözőhelyek elhelyezése zuhanyzóval és WC-kkel, egy kis kávézó, egy tornaterem vagy egy bemelegítő hely elhelyezésével, fűtési, kondicionáló vagy jégelőkészítő berendezések elhelyezésével, sporteszközök tárolásával, mézszobákkal. pont és a sportlétesítmények adminisztrációja.

Moduláris megoldást kínálunk ehhez a kérdéshez. Hatféle blokk van, amelyek összeállíthatók a szükséges konfigurációba, növelve a területet és megváltoztatva a helyiség célját. Minden blokk műszaki szempontból befejeződött, beépített világító- és fűtőberendezésekkel és egyéb szükséges felszereléssel.

25-30 cm magasságú kavicspárnára szerelve, rétegenként rétegenként. A blokk épület elektromos árammal, vízzel, ha lehetséges: gáz, központi fűtés, és az épület üzemkész. Szükség esetén az ilyen szekrények újból összeállíthatók és áthelyezhetők egy másik helyre, ahol újra összeszerelhetők és sikeresen működtethetők.

A helyiségblokkok előregyártott, szigetelt falakkal, üvegszálas ablakokkal, laminált vagy linóleum padlóval, nedves helyiségekben, csempézett csempékben és az edzőteremben - speciális sportpadlóval.

Razdevalki_sportivnyh_zalov # # # razdevalki_sportivnye razdevalki_sportzala razdevalki_sportivnogo_zala # # # razdevalki_sportivnye_detskie razdevalki_sportsooruzheny razdevalki_v_sportivnyh_sooruzheniyah # # # razdevalki_sportzala_stadiona RAZDEVALKI_BLOK KONTÉNEREK RAZDEVALKI_GOTOVYE_RESHENIYA # # # RAZDEVALKI_DLYA_STADIONOV RAZDEVALKI_VOZDUHOOPORNYH_sooruzheny RAZDEVALKI_KARKASNO_TENTOVYH_SOORUZHENY # # # RAZDEVALKI_BASSEYNOV RAZDEVALKI_SPORTIVNYH_PLOSCHADOK

A mobil öltözőszobák összeállítására szolgáló blokkok katalógusa:

SPB: +7 (812) 963-5810, MSC: +7 (921) 347-7010, RF: +7 (800) 700-5820.

HOGYAN MŰKÖDIK:

a moduláris épületek előnyei:

A blokk tárolóból álló mobil épületek blokkolása lehetővé teszi a szükséges adminisztratív épület infrastruktúrájának felépítését, szükség esetén a terület bővítésének lehetőségével és új funkciók hozzáadásával. Fontos, hogy egy ilyen megoldás kiküszöböli a szükségtelen engedélyeket és engedélyeket, valamint:

 • A teljesen kész helyiség elérésének sebessége - a megrendeléstől számított két hónapon belül;
 • Nincs szükség arra, hogy időt és pénzt költsenek a projektre és koordinációjára, mivel a helyiségeket ideiglenes létesítményeknek tekintik;
 • Nincs szükség csíkos alapra, ha lapos (aszfaltozott vagy betonozott) talaj van;
 • Az a képesség, hogy az épületet könnyen át tudja szállítani helyről a helyre, ha szükséges;
 • A helyiségek összeszerelése az ügyfél által, ami csökkentheti a helyiség végső költségét. Egyszerű csavaros kivitel, nincs szükség hegesztésre;
 • A könnyű és olcsó felújítás lehetősége, az Ön igényeitől függően;
 • A helyiségek összeszerelése az év bármely szakában elvégezhető;
 • Az általunk kínált helyiségek skálázhatósága: a meglévő szobák csökkentése és növelése a modulok magasságának, hosszának és szélességének összekapcsolásával vagy eltávolításával lehetséges;
 • A helyiségek felmelegednek, befejezett belső dekorációval, elektromos hálózatokkal - teljesen készen áll a működésre;
 • Mind a külső, mind a belső kialakítás széles választékát kínálja, amelyek képesek az épület igényeinek megfelelően kialakítani az alapvető igényeket.
 • Az összeszerelés után a helyiség azonnal működtethető a javítások, kommunikáció stb. Csatlakozzon a kültéri kommunikációhoz;
 • Esztétikai megjelenés;
 • Magas szintű beltéri kényelem.

Gyors megoldás az öltözők, valamint a sportlétesítmények adminisztratív és üzleti helyiségeinek kialakításához, különösen a városon kívüli építkezésnél, a városi infrastruktúrától, a nyaralókban, a gyermekek rekreációs tájainál, szanatóriumaiban és katonai egységeinél, a blokktartályokon alapuló kész megoldások felhasználásával. hatékonyan finanszírozza, de lehetővé teszi a tornaterem vagy a stadion gyors üzembe helyezését.

Egy sportlétesítmény átlagos építési ideje 2 hónap, ugyanabban az időben cégünknél, gyárunkban elkészítjük a szükséges modultartókat, telepítjük rájuk az összes szükséges berendezést, felkészítjük a létesítmény alapjait vagy alapjait, csatlakoztatjuk a világítást, a földgázt, a vizet és a villamos energiát, átadjuk a helyiségeket az ügyfélnek.

Razdevalki_sportivnyh_zalov # # # razdevalki_sportivnye razdevalki_sportzala razdevalki_sportivnogo_zala # # # razdevalki_sportivnye_detskie razdevalki_sportsooruzheny razdevalki_v_sportivnyh_sooruzheniyah # # # razdevalki_sportzala_stadiona RAZDEVALKI_BLOK KONTÉNEREK RAZDEVALKI_GOTOVYE_RESHENIYA # # # RAZDEVALKI_DLYA_STADIONOV RAZDEVALKI_VOZDUHOOPORNYH_sooruzheny RAZDEVALKI_KARKASNO_TENTOVYH_SOORUZHENY # # # RAZDEVALKI_BASSEYNOV RAZDEVALKI_SPORTIVNYH_PLOSCHADOK

Példák a fürdőszobai tervezésre, a 11 legjobb lehetőségre

Kényelmes és kényelmes lakás - a jó pihenés és az összes lakójának jó közérzete. De lakásvásárláskor, különösen a régi raktárházaknál, sok ember kényelmetlen és praktikus elrendezéssel néz szembe a fürdőszobában.

Ha úgy döntesz, hogy rekonstruálod ezt a szobát, vagy feltölted a semmiből, akkor ebből a cikkből megtudod, hogyan kell helyesen csinálni.

Megfontoljuk a higiéniai helyiségek tervezésének alapelveit, az utólagos felszerelés és a kombináció lehetőségeit.

A fürdőszobák és a szaniterek tervezése az építészek sokéves munkájának tárgya. A lakás szerkezeti elemeinek független változása a lakás összeomlásával, sőt otthon is fenyeget. Nem megfelelő telepítés a vízvezeték lehet az oka annak, hogy a fürdőszoba használata kellemetlen lenne. De ha minden műveletet helyesen hajtanak végre, akkor még egy kis fürdőszobát is kényelmesen és funkcionálisabban lehet használni.

Optimális fürdőszoba elrendezés a lakásban

Az átépítés minden akciójának alapja a fürdőszobai terv. Jelöli:

 • vízvezeték elhelyezése;
 • a kommunikáció módja;
 • befejező lehetőségek.
Felhívjuk figyelmét, hogy a fürdőszoba tervezése a javítás tervezési szakaszában történik, különben fennáll annak a lehetősége, hogy a szerzett vízvezeték nem illeszkedik a helyiségbe, vagy kényelmetlen használni.

Különböző kialakítású kombinált fürdőszoba

A fürdőszobák méretét szabályozó rendeletek

Amikor egy fürdőszobát rendezünk egy panelházban, vagy annak felújítását, a fő dokumentumot, amelyre az önmagunk irányítására van szükség, az "Egészségügyi normák és szabályok" (abbreviated as SNiP). Meghatározzák a különböző célú épületek helyiségeinek optimális és minimális dimenzióit.

Tipp: a fürdőszoba és fürdőszoba átalakítása, amely nem felel meg az SNiP normáknak, nem csak illegális, hanem nem biztonságos a lakáslakók számára.

Példák a vízvezeték tervezésére és elhelyezésére egy közös fürdőszobában

A higiéniai eljárások optimális helyiségméretének meghatározása

Általános szabályként a nagyméretű és standard méretű kombinált fürdőszoba kialakítása nem okoz nehézségeket, és a kényelem elvén alapul. De a kis méretű helyiségek, korlátozott területük miatt, nehéz elrendezni. Ahhoz, hogy egy ember kényelmesen mozoghat, a fürdőszobának:

 • mélység legalább 1,2 m;
 • a szélesség legalább 0,8 m;
 • 2,5 m magas mennyezet
Az Ön adatai: az SNiP normái szerint a fürdőszobai ajtónak csak kinyílni kell, és nem szabad a konyhába vagy a nappali helyiségbe menni.

Példák a fürdőszoba tervezésére nyitó és tolóajtóval

Vízvezeték elhelyezés szabályai

A fürdőszoba kényelmesen használható, amikor megtervezte, hogy kövesse bizonyos előírások elhelyezése vízvezeték. Így a bidé és a WC közötti távolság legalább 0,25 m legyen. A fürdőkád vagy a zuhanyzáshoz való szabad hozzáférés biztosítása érdekében legalább 0,7-1,2 m szabad helyet kell hagyni.

A WC-hez való optimális távolság kb. 0,6 m, mindkét oldalon 0,25 m. A mosogató használata kényelmes lehet, ha elhagyja 0,7 m szabad területet.

A fürdőszoba kialakításának alapjai - vízvezeték szerelés

Az alábbi ábra mutatja a különböző méretű fürdőszobák és WC-k tipikus elrendezését, valamint kombinált típusokat.

11 változat a fürdőszoba tervezése méretekkel

A higiéniai eljárások helyreállításának lehetőségei

Fürdőszoba területe 3 négyzetméter. a legkisebb, ami elegendő a kényelmes használathoz. Ezért, ha a fürdőszoba és a WC túl kicsi, jobb kombinálni őket egy helyiségbe - szétszerelni az elválasztó falat és felborítani az egyik ajtót. Az ilyen fürdőszoba alapterülete 3 négyzetméter. m egy egyszerűsített rendszerben állapodtak meg.

A megjegyzéshez: a mosogató alatti helyet a szekrény elrendezésére lehet használni, és a sarokszaniter berendezések telepítésének köszönhetően a mosógép számára helyet biztosítanak.

A képen külön fürdőszobák és WC-k újjáépítése látható, kombinált teremben, minden kényelemmel.

Egy nagycsalád kényelmetlenül használja a kombinált fürdőszobát. Ezért jobb kombinálni a kombinált fürdőszoba tervezését, és ezt a helyet elválasztani két külön zónára. Az első olyan fürdőhely, ahol zuhanytálca található, a második a higiéniai eljárások zónája, mosdó és wc szögletes felszerelésével.

Tipp: a fürdőszoba kialakítása 4 négyzet. m., gondoskodjon a kényszerített szellőztetőrendszerről, mert a gőz kis helyiségben felhalmozódhat.

Opció átépítése közös fürdőszoba külön

A tágas fürdőszoba hozzáadhatja a magánéletet úgy, hogy a fürdőt áthelyezi az egyik sarkába, és áttetsző splash pajzsot árnyékol. Így, a sarokban, helyet a kis szekrények kozmetikai és fürdő kellékek.

Tipp: ha nincs szükség két mosogató mosására, az egyik helyett egy bidét telepíthető.

Kényelmes fürdőszoba elrendezés - a lakás minden utasának kényelmét ígéri

Ha az apartman lakói egy része a fürdőszobában kedvelik, a másik pedig a zuhany alatt, akkor egy tágas szobában mindkét tartályt fel lehet szerelni. Ebben az esetben egy megfelelő lehetőség a fürdő átalakítására a fal alá helyezett fürdetés az ablak és a szekrény egy csúszó képernyővel történik. Az üres helyiségben zuhanyozhat. Ha a ruhák száradási helyét nem használják, akkor a mosógépet az ajtó mögött egy résszel lehet áthelyezni, a mosogató pedig bővíthető vagy kettős.

A gyakorlati övezetezés garantálja a kényelmet és a kényelmet minden családtag számára.

A kis fürdőszoba tervezésének jellemzői

Ha a fürdőszoba tágas, a vízvezeték elhelyezésével kapcsolatos problémák nem merülhetnek fel. De ha van egy kis fürdőszobája, az elrendezést gondosan át kell gondolni.

A régi épületek házainak problémás területei - alacsony mennyezetek és korlátozott hely. A fürdőszoba elrendezésének jellemzője a Hruscsovban, hogy 3,5-4 négyzetméter. egy fürdőmedencét, mosdót, WC-t, legalább egy kis szekrényt és egy mosógépet kell elhelyeznie. Hogyan kell tervezni a helyiség újbóli felszerelését úgy, hogy kényelmes legyen, és minden vízvezeték és háztartási készülék illeszkedjen oda?

Hogyan kezdjük el az átalakítási helyiségeket?

Mint más típusú szobákban is, a fürdőszobában történő átépítés a projekt elkészítésével kezdődik. A kombinált fürdőszoba tervezési projektjének tartalmaznia kell a vízvezeték és a bútorok elrendezését, a szobai színrendszert, a befejező lehetőségeket.

A szomszédos fal lebontásával egy fürdőszoba és egy WC is összekapcsolható. A kombinált szobában egy ajtót és egy lámpát kell hagyni.

Figyelem: ha egy cső egy szomszédos fal mentén halad át, akkor az átadását kizárólag szakember végezheti, és csak koordináció után.

A WC és a fürdőszoba összekapcsolásának egyik példája bonyolult átépítés, amikor csővezeték átvitelére van szükség

Kis fürdőszoba kialakításának módjai

Tekintsünk több lehetőséget tipikus fürdőszobák tervezésére, egy 5 négyzetméteres területre.

 • ahelyett, hogy egy lehúzható fürdő beüti zuhany;
 • mosdókagyló és WC kialakítása.

Példa arra, hogy kis fürdőszobát tervezzenek a Hruscsovban

 • hagyja a teljes fürdőt;
 • tartály WC-ben rejtőzik a falban;
 • a mosogató szekrény alatt különféle kiegészítők tárolására;
Tipp: Nagyméretű tükröt lehet felakasztani a mosogató felett, hogy vizuálisan bővítse ki a helyet.

Egy kis fürdőszoba egy teljes tartály úszáshoz

 • a szögtartály egyik sarkában a jacuzziban található mini-fürdőt használhatja;
 • az ajtó közelében egy mosógép;
 • az ellenkező falon mosogató;
 • a mosdó közelében van egy WC, amelynek palackja rejtve van a fülkében.

Az érdekes forma szögletes fürdője kis fürdőszobának lesz kiemelve.

A kényelmes fürdőszoba tervezés garantálja a kényelmet minden családtag számára. Ezért egyre gyakrabban a kis fürdőszobák és a WC-k egy helyiségbe kerülnek. Ha az átépítést az összes szabálynak és szabálynak megfelelően végezzük, élvezheti a kényelmét és biztonságát.

Öltöző szobák zuhanyzóval

A Kraus cég fő szakterülete különböző típusú előregyártott szerkezetek összegyűjtése és értékesítése, beleértve az öltözőket is. Itt is megrendelheti a szállítási szolgáltatások teljes körét a projekthez, a telepítéshez és a szükséges kommunikációhoz a projekthez. A moduláris öltözõ helyiségek ma nagy igénybevételnek vannak kitéve a megteremtett feltételek minõségének és a termék egészének kiváló értékének köszönhetõen.

A gyors költségvisszanyerés, valamint az ismételt felszerelés lehetősége és az új létesítmények könnyű szállítása igények esetén az ilyen típusú modulokat egyszerűen elengedhetetlen számos tevékenységi területen. Az ilyen struktúrák jól illeszkednek a gyártási és építőipari cégekhez, valamint a különféle sport- és társadalmi szervezetekhez.

Univerzális öltözőterem Kraus

Kényelmes öltöző, jó áron!

Kraus Hockey szoba öltöző

Kényelmes öltöző a jégkorongozók számára. Kényelmes megoldás vonzó áron!

Kraus Builder Váltószoba

A Kraus építészek számára kialakított univerzális öltözék kényelmes és gazdaságos lehetőség a termelési létesítmények számára.

Kraus futballozó öltöző

Kraus futball öltöző - a legjobb megoldás a sportolók számára. Kényelmes és kényelmes!

Öltöző általános sport Kraus

Az általános sport Kraus öltözõje sokoldalú, kényelmes és kényelmes!

Öltöző

Kényelmes öltöző a gyártó árán!

Kis öltöző szoba zuhanyzóval

Kis öltöző szoba zuhanyzóval

Sport öltöző görkorcsolyázóknak

Öltözői hazafias színekben a gördeszkások számára

Nagy öltöző szoba zuhanyzóval

A zuhanyzóval ellátott öltöző nagy - kényelmes és kényelmes.

A Kraus-szel való együttműködés fő előnyei


Már a munka kezdeti szakaszában a vállalat ügyfele garantáltan megkapja:

 • A csapat magasan képzett tanácsadása;
 • Bármely kategóriába tartozó tanúsított termék;
 • Azok a termékek, amelyek munkájukban megfelelnek a GOST 23274-84 és GOST 23345-84 szabványoknak;
 • A kiválasztott modul teljes csomagja;
 • Képesség építeni blokk egy egyedi projekt;
 • Kedvező és megfelelő költség közvetlenül a gyártótól.

A vállalat szakmai csapata készen áll arra, hogy teljesítse a bonyolultság rendjét, és teljesítse a hozzárendelt feladatokat az elfogadott és jóváhagyott időn belül. Figyelnie kell arra is, hogy a Kraus összes terméke 15 éves garanciaidővel rendelkezik még a legsúlyosabb és agresszív körülmények között is.

Előre gyártott és moduláris öltözők teljes készlete


A katalógusban szabványos ajánlatokat talál erre a modulra. A választékban rendszeres öltöző, egy kicsi és egy nagy zuhanyzóval ellátott öltöző és egy speciális sport öltöző található. Az alapkonfigurációban minden ilyen típusú termék elérhető:

 • Biztonságos elektromos vezetékek;
 • Konvektorok fűtéshez;
 • Dupla üvegezésű ablakok (egy ablaknyitóból, de a mennyiség az ügyfél kérésére növelhető);
 • Tartós kopásálló padlóburkolat (raszterlap);
 • Megnövelt erősség a 120 mm-es csatorna segítségével, 90 mm-es szög;
 • Minőségi réteg szigetelés KNAUF;
 • Tartós korrózióvédelem, stb.

Lehetőség van továbbá a szükséges kommunikációs hálózatok, a vízellátás, a kiegészítő szellőztető elemek felszerelésére, a szaniter zóna létrehozására is.

A megrendelő kérésére a modern befejező anyagok segítségével megszervezhető a szükséges helytervezés, valamint a szükséges bútorok elhelyezése a személyzet számára.

A munka feltételei


A szabványos projekteket 7 munkanapos csapat készítette. Ha egy partner exkluzív moduláris komplexumot kíván megvalósítani, akkor a határidőket kiszámítják és finomítják. A teljes munkaidő alatt az ügyfelet tájékoztatják a megrendelés szakaszáról. Az összes hozzátartozó - az átültetés, a telepítés, a rendszerhez való kapcsolódás - szintén saját határidővel rendelkeznek.

A Kraus termékek árai


A katalógus 99 000 és 354 000 rubel közötti projekteket tartalmaz. Ez - a modellek alapvető konfigurációja. Az egyes előre gyártott szerkezetek költségeit a vállalat vezetői külön számítják ki. Most már ellenőrizheti az érdekelt termékek árát - ehhez csak kapcsolatba kell lépnie a Kraus cég képviselőivel.

Fürdőszoba tervezés (41 fotó): tervezési ötletek

Ez a cikk egy példa az elrendezésre, annak alapelveire és árnyalataira, valamint az elrendezés szakaszaira.

A fürdőszobai projekteket úgy hajtják végre, hogy a lehető legnagyobb funkcionalitással a maximális kényelmet elérjék, hiszen reggel az ember életteli és alvás előtt felveszi az embert - lazítja és örömet szerez.

A fürdőszoba és a WC a legkisebb méretűek, de a korlátozott méret nem csökkenti fontosságukat. Annak érdekében, hogy a ház valóban kényelmes legyen, a fürdőszobai projektnek elegendő helyet kell biztosítania, és néhány esetben még több fürdőszoba is alkalmas.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az ilyen helyiségek túl nagy területe a mind a lakóterek, mind a pénzügyek pazarlása.

Ezért a fürdőszobák tervezési szabványai gondos tervezést tesznek lehetővé még a projekt hazai létrehozásának szakaszában is.

Ennek a megközelítésnek köszönhetően előzetesen meghatározhatja, melyik szoba kényelmesebb, ha növeli a területét, és ebben az esetben néhány négyzetmétert menthet el anélkül, hogy veszélyeztetné a teljes funkcionalitást.

Nagyon fontos kérdés, hogy mi a jobb - kombinált vagy szomszédos fürdőszoba. Általánosságban elmondható, hogy az egészségügyi létesítmények olyan helyek, ahol az ember egészségügyi intézkedéseket végez. Kombinált fürdőszobák esetén a WC és a fürdõszoba ugyanabban a szobában található, megosztott esetben egy másik szobában.

A mindennapi életben a fürdőszobát leginkább olyan helyiségnek tekintik, amelyben mosdó és WC helyezkedik el, néha pedig zuhanyzófülke is. Az ilyen fogalmak közötti zavart elkerülése érdekében a jövőben a mosdókagylóval és mosdókagylóval ellátott szobát WC-ként fogják nevezni, és ha van még egy zuhany is - egy mosdó.

Hasznos: egy nagy, kádas szoba, amelyet általában fürdőszobának hívnak. Az ilyen helyiségek általában nem a vendégek számára készültek, hanem csak a ház tulajdonosai számára. Az otthon egy privát részén helyezkednek el, leggyakrabban a hálószobában. A kis fürdőszoba elrendezése általában a közelben van.

A fürdőszobai tervezés követelményei

A fürdőszoba helyes elhelyezkedése

A fürdőszoba tervezésénél javasoljuk, hogy tartsa be a következő követelményeket:

 1. Az optimális helyzet biztosítja a fürdőszobában lévő ablakot, amely természetes szellőzést és a helyiség megvilágítását biztosítja. Ha lehetetlen az ablakot a fürdőszobában felszerelni, akkor az erőteljes párolgás miatt keletkező kondenzátumot kiküszöbölő szellőztetés szükséges;

Hasznos: a fürdőszobai ablakhoz a keleti irányban kell nézni, az ablakot északkeletre vagy észre is hozhatja.

Minta ablakos fürdőszoba

 1. A különféle elrendezésű fürdőszobák esetében a következő minimális területkövetelmények érvényesek:
 • Kombinált fürdőszoba mosogatóval, fürdőkáddal, WC-vel és mosógéppel - 3.8 m 2;
 • Mosdókagylóval, fürdőszobával és mosógéppel - 3,3 m 2;
 • WC-vel mosdóval és WC-vel ellátva - 1,5 m 2;
 • WC-vel ellátott WC-vel mosdó nélkül - 1,2 m 2.

  Különböző elrendezésű fürdőszobák négyzetek

  Távolság a zuhany és a fürdő előtt

  Távolság a WC előtt

  A mosdó, a WC és a fal közötti távolság

  Távolság a mosogató előtt

  Az egészségügyi létesítmények száma és elhelyezkedése

  Vegye figyelembe a főbb tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni a fürdőszobák tervezésekor:

  • A fürdőszobák számát attól függően választjuk ki, hogy mi a ház területe és hányan élnek benne. Abban az esetben, egy egyszintes ház egy kis terület, amelyben nem több, mint két hálószoba, egy fürdőszoba és egy fürdőszoba vagy WC közel a nappaliban a leggyakrabban telepedett le.
   A kombinált fürdőszoba elhelyezése a vendégek számára is figyelembe vehető, és tanácsos a fürdőszoba és a WC bejáratát a teremben, nem pedig a közös pihenőhelyen;

  Fontos: a fürdőszobai terv elkészítéséhez ne tegye a WC-t az étkező vagy a konyha közelében.

  • Két emeletes házban, ahol három vagy több hálószoba található, amelyekben két felnőtt él és két gyermek, a fürdőszobák az alábbiak szerint vannak kialakítva: az első emeleten van egy vendég WC, a második emeleten pedig 2 fürdőszoba található, amelyek közül az egyik a szülő hálószobája közelében található, a második pedig a folyosóra lép - a gyerekek használják;
  • Az első emeleten lévő vendégszoba jelenlétében a legjobb megoldás a fürdőszoba, és nem a WC. Ugyanakkor a fürdőszobának elég közel kell lennie mind a vendégszobához, mind a többi helyiséghez;
  • Az idősek otthona állandó lakóhelyén, a hálószobák közelében (általában az első emeleten) különálló fürdőszobát biztosítanak, és a vendégeknek egy közterület közelében lévő fürdőszobát kell megosztaniuk;
  • A maximális kényelmet egy ilyen fürdőszoba elrendezés biztosítja, ha minden szobához külön fürdőszoba tartozik, az első emeleten pedig egy közös fürdőszoba található. Az ilyen döntés ésszerűségét csak a ház területe és a tulajdonosok pénzügyi képessége határozza meg;
  • Ha több emelet van a házban, a fürdőszobákat javasoljuk egymás fölé helyezni annak érdekében, hogy megmentsük a különféle kommunikációkat;

  Fontos: Ne helyezzen szanitereket a lakóterület felett.

  • A fürdőszoba bővítésének gondolkodásakor előre gondolkodjon előre arról, hogy hol helyezkedik el a mosógép. Az ideális megoldás egy külön mosókonyha felszerelése mosáshoz, szárításhoz, vasaláshoz és egyéb háztartási igényekhez;
  • A fürdőszobák nem igényelnek intenzív természetes világítást, ezért az északi fal közelében helyezkednek el, amely nem ajánlott ablakok felszerelésére.

  Fontos: nagyméretű ablakokkal ellátott fürdőszobákhoz vagy erkély vagy teraszhoz való hozzáférés esetén a hideg északi oldalon lévő szállás nem ajánlott.

  Pihenőhely elrendezés

  A mosdó nagyon kényelmesnek tekinthető, ha egy mosdót és egy WC-t helyeznek el benne, ami egy teljes és fél négyzetméteres területet igényel. A magánházakban lévő piszoár és bidé nagyon ritkán van felszerelve, csak akkor, ha van szabad hely, amelyet gyakran egy mosó- és szárítógép, szőnyegek tárolására stb. Tárolnak.

  Egy nagy mellékhelyiség is be lehet alakítani egy fürdőszobába helyezve egy zuhanyzóstall benne, ami szükségessé teheti növeli a fürdőszobát a folyosón keresztül. A mosdó ablakának felszereltsége növelheti a vonzerejét, de a racionális helyhasználat 130 cm vagy annál nagyobb magasságot igényel, amely lehetővé teszi, hogy vécét helyezzen be, vagy tárolóterületet szervezzen.

  Fürdőszoba tervezés

  Vegye fontolóra a fürdőszobában az illetékes terv főbb árnyalatait:

  • A fürdőszoba minimális alapterülete 2,75 m 2. A helytakarékosság érdekében használhatod a sarokkádat, amelynek bejárata a saroktól vagy az oldalról helyezkedik el, míg a fürdőszoba tolóajtója előnyösebb a hintahoz;

  Sarok zuhany

  Hasznos: a fürdőszoba ugyanazzal a csempe és a zuhany rész lehetővé teszi a vizuálisan növeli a szoba méretét.

  Nagy fürdőszoba elrendezés

  • A fürdőszoba tervezésénél a fürdőkád, a mosdó és a WC 3,3 m 2 -es területre helyezhető. Mosógép telepítésének szükségessége esetén a szoba minimális mérete 3,5 m 2.
   A nagyméretű fürdőszobák, amelyek általában a fő hálószobához közel helyezkednek el, szintén felszerelhetők egy második mosdóval, zuhanyzóval, bidével, piszoárral, kozmetikumok, ruházati cikkek, háztartási vegyszerek tárolására szolgáló szekrények stb.;

  Fontos: az összes felsorolt ​​berendezés ingyenes elhelyezése a fürdő kényelmes használatához legalább 8 négyzetméter területet igényel.

  A fürdő elhelyezése a központban

  • Egy még nagyobb helyiség esetén a fürdő a központban helyezhető el, míg a hozzáférés minden oldalról elérhető.
  • Közel te tudsz egy széket vízálló vagy gyorsan száradó anyagot. Ugyanakkor különféle szekrényeket helyeznek el a fürdőtől távolabb, mivel a különleges összetevők bevonása ellenére a nedvesség állandó hatása csökkenti az élettartamukat;

  Mintakép az idősek számára

  • Az idősek fürdőszobájának tervezésénél ajánlatos a különböző folyosók szélességének növelése kevesebb berendezéssel. Ahelyett, hogy kádat használnánk, javasoljuk, hogy egy zuhanyzóval felszerelt zuhanyzót szereljen be, és az átjáró szélessége legalább 1 méter legyen.
   Ezen kívül egy ilyen fürdőszobában nem lehet csúszós szőnyeg vagy csempe a padlón, és a távolság a fürdőszoba és a törölközőtartó vagy törölközőmelegítő legyen 50-70 cm.

  Ezt csak a fürdőszobai tervezés tervezéséről akartam elmondani. A cikk ajánlásainak és előírásainak végrehajtása lehetővé teszi a fürdőszoba megfelelő tervezését az építési szakaszban, biztosítva a működés kényelmét, megbízhatóságát és kényelmét.

  Fürdőszoba zuhanyzóval - 100 fotó a modern design új termékeiből

  A fürdőszobákban zuhanykabinok egyre népszerűbbek az utóbbi időben.

  Nem annyira fontos, hogy egy magánházban vagy egy lakásban lakik-e, és szinte minden szobában elhelyezhetsz és stílusosan díszíthetsz egy zuhanyzót. Az egyetlen különbség a fürdőszoba felvétele.

  A magánházak mindegyike egyszerű - a tágas szoba lehetővé teszi, hogy sok design ötletet testesítsen meg, megfelelően berendezzen berendezéseket és tartozékokat.

  A lakások sokemeletes épületek, mint általában, kis méretű fürdőszobák - ott külön fürdőszobát találnak ritkábban.

  De mi van a kis apartmanok tulajdonosai, akik a legutóbbi divatirányzatoknak megfelelően terveznek egy zuhanyzós fürdőszobát? A kérdésre adott válasz ebből a cikkből megtudhatja.

  Zuhanykabin a fürdőszobában - válaszd ki a megfelelőt!

  A fürdőszobában lévő zuhanytálca felállításának előkészítésében valószínűleg már volt ideje némi érdekes modellek megtekintésére.

  Azonban nem kell sietni a vásárlás - sietve beszerzett standot, egyszerűen nem illik a méret a fürdőszoba. Ezért először meg kell mérni azt a helyet, ahol azt tervezi, hogy azt a legközelebbi milliméterre telepíti.

  A következő lépés a fürdőszoba zuhanyzójának kiválasztása. Különbözőek a színek, az alak, az anyag, amelyből készült a keret és a raklap - ezek mind nagyon fontos pontok, amelyeket nem lehet megfigyelni.

  Nem csak a teljes fürdőszoba megjelenése, hanem az elköltött pénz mennyisége a választott jellemzőktől függ. Két fő struktúrát veszünk figyelembe:

  Nyitott zuhanyzók. Ez a design csak egy raklapból és egy oldalfalakból áll. A fülke nem rendelkezik különlegességekkel - egyszerűen nincs szükségük erre. Ez a legelterjedtebb zuhany a fal mellső falai által.

  Zárt zuhanykabinok. Ez a design tökéletesebb, mély tálcával és tetővel van ellátva, falakkal védve minden oldalról. Gyakran az ilyen dobozok többfunkciósak, lehetnek négyszögletesek, kerek vagy háromszög alakúak.

  A kompakt és elegáns design zuhanyzóval felszerelt fürdőszobát kínál

  Korlátozott térbeli körülmények között az összes használt elemnek és elemnek a lehető legegyszerűbbnek és mobilnak kell lennie.

  Vegyünk néhány ötletet a zuhanyzók optimális elhelyezésére egy kis fürdőszobában:

  Kombinált fürdőszoba, minimális helyiséggel. Általában a szoba ilyen kis területe csak a fürdőszobának van fenntartva.

  Ha azonban professzionálisan közelíti meg a problémát, még egy kis szobában is mindent megtesz, amire szüksége van. Ennek az eredménynek a eléréséhez a legegyszerűbb zuhanykabinat kell választanod, anélkül, hogy további részek vagy speciális funkciók lennének.

  A raklap legyen sekély és a falak átlátszóak legyenek. Ellenkező esetben a torlódás benyomását keltheti. A fülkével szemben lévő tükör kis helyigényt fog játszani - vizuálisan szélesebbé teszi.

  A szoba kihúzása a WC és a fürdőszoba megfelelő kombinálásával. A helyiség növelésének leghatékonyabb módja az, hogy az egyik a két szoba közül. A falat, amely korábban megosztotta a fürdőszobát, kiválóan felosztja az újonnan kialakított szobát, ha nem teljesen lebontja.

  További információk itt:

  A tervezés egy ilyen fürdőszoba, gyakran meleg színeket. Az eredetiség hozzáadásához a belső térbe több színárnyalatot is használhat.

  A zuhanytálca a legáltalánosabban telepíthető - amennyire csak lehet, a szabad hely megőrzése egy ilyen helyiségben sokkal fontosabb, mint a kabin kiegészítő funkciói. A sima átmenetek és a lekerekített formák előnyben részesítését - ez jelentősen lágyítja a belső térben.

  Fürdőszoba hideg, hideg színekben. Egy ilyen szoba első pillantásra nem tűnhet nagyon kedvesnek, de még ebben is van egy szeszélyes és tervszerű ötlet.

  A szürke, fehér és bézs falak, padló és mennyezet a szigorú és formális stílus jegyei. Ebben a fürdőszobában nem talál otthoni kényelmet, de nem szabad itt lennie.

  Az ilyen belső tér a fogadó pontosságáról és hatékonyságáról beszél. Ennek a tervezési lehetőségnek kétségtelen előnye, hogy képes választani és telepíteni egy nagy zuhanykabinat, amely számos további funkcióval rendelkezik.

  További információk itt:

  Zuhany a fürdőszoba belsejében "Hruscsov" típusú. A Hruscsov régi lakásokban lévő fürdőszobához fenntartott szoba nem nagy, de még a tulajdonosok kívánságainak figyelembe vételével is optimalizálható és díszített.

  A zuhanyzó egy ilyen helyiségben a legtöbb helyet foglalja el. Ezért a dekoráció és a dekoráció kell választani a világos színeket - vizuálisan növeli a felvétel a fürdőszobában, és nem tűnik túlságosan zsúfolt. A félkörös homályos zuhanyajtók bezárják a fal egy részét, ami miatt a szoba nagyobb lesz.

  Kicsi, de elegáns fürdőszoba zuhanyzóval. Valószínűleg úgy tűnik számodra, hogy a szoba apró méretei nem engedik meg magának, hogy egy olyan fürdőszobai fürdőszobát tervezzen, amelynek tetőtéri zuhanyzója van? Ne felejtsd el - a térség illetékes zónája csak csodákat tesz!

  A sarokban levő zuhanykabin nem sok helyet foglal el, ami azt jelenti, hogy a fennmaradó helyet éjjeliszekrények, törölközőtartók, és még egy mosógép felszerelése is használható.

  A falak befejezéséhez két kontrasztos színű kerámia csempe használható. Ez a technika minden bizonnyal vonzza a szemet, és a belső tér különlegessége lesz.

  További információk itt:

  Mi számíthat minket?

  A beltéri zuhanykabinok szinte mindig több kiegészítővel rendelkeznek. Közülük:

  • Megvilágítás (az atmoszféra intimitását hozza létre, amely lehetővé teszi, hogy ne használja a fővilágítást a fürdőszobában, kromoterápiás hatással bírhat);
  • Aromaterápia (a fülke töltse meg kedvenc ízvilágát);
  • Borzalmas eső (hihetetlen teljesítményű vízsugarak áthaladnak egy speciális fúvókán);
  • Kontraszt lelkek (a hőmérsékleti körülmények gyakori változása energizál és pozitív hatást gyakorol a munkaerőre);
  • Fürdõ (a kabinban a páratartalom a maximumra emelkedik, és a hõmérséklet 40-60 fok között mozog)

  Amint látja, ha professzionálisan megközelíti a belső tér kialakítását a fürdőszobában, akkor nemcsak a zuhanykabinhoz illeszkedik, hanem számos más fontos részlethez is.

  Kedvenc modern zuhanyterme hosszabb ideig tart, ha nem veszi az időt a helyiség megfelelő előkészítésére, és előre megfontolja az összes részletet.

  Miután meghallgatta a mi tanácsunkat, egy kényelmes és hihetetlenül elegáns szobát kapunk, ahol a forró fürdőben fürödhetünk és élvezzük a frissítő zuhanyzót.

  A zuhanyzós fürdőszoba sikeres kialakítása (64 fotó)

  Segít felvenni egy fürdőszoba design fényképet, egy kis méretű fürdőszobát - ez elég bonyolult dekorációs helyiség, de stílusos és funkcionális is lehet. A kész belső terek példái nélkülözhetetlen segítők lehetnek: ihletettek, részlegesen vagy teljes mértékben kölcsönözhetők.

  Belső lehetőség a zuhanyzós fürdőszobában

  A fürdőszoba kialakítása Hruscsovban meg kell felelnie bizonyos szabályoknak. A jó belső mindig a szín, a világítás és a bútorok elrendezésén alapul. És csak az összes komponens megfelelő kombinációjával kaphatsz tisztességes eredményt.

  A könnyű és színes játék egy kis fürdőszobában

  A dizájn területén szerzett szakemberek és a belső tetszetősök kedvelői nem fáradtak meg újra a színes megoldások szerepét. Valójában a helyesen megválasztott és kombinált árnyalatok szó szerint átalakítják a szobát. A megfelelő választás érdekében ne feledkezzen meg a szín befolyásolására vonatkozó alapvető szabályokra a szoba méretének és arányának vizuális érzékelésével kapcsolatban:

  1. A hideg hangok mindig határokat terjesztenek. Egy kis fürdőszoba tágasabb lesz. De a hideg árnyalatok nem mindig nyereségesek. Például halványkék és halványzöld hangok gyakran emlékeztetnek a szovjet designra. Kiváló alternatíva lesz a közelmúltban népszerű árnyalatok: menta, smaragd, hideg szürke.
  2. Meleg árnyalatok csökkentik a helyiséget. De segítenek kisimítani a fürdő nedvességét és hidegségét. A tér csökkentésének hatása nem volt túl feltűnő, jobb választani az aktív hangzás mértékét. Vanilla, meleg bézs - nagyszerű megoldás. A fényes hang, mint egy mandarin, nyomást fog gyakorolni a pszichére.
  3. A fehér egy univerzális szín, amely minden szobában használható, akár egy Hruscsovban vagy egy penthouse-ban. Ez a szín mindig a tisztasághoz, a frissességhez és a tágassághoz kapcsolódik. És a közhiedelemmel ellentétben a szennyezés sokkal kisebb, mint a fekete vagy a csokoládé. Fehér lehet mindenütt vagy ékezetes.
  4. A színek egyesítésével vizuálisan nagyobb méretű fürdőszoba alakítható ki. A mennyezettől a mennyezetig (a mennyezet közelében) a sötétig (közel a padlóhoz) a hangszórót "felemeli" a mennyezet. A kontraszt vízszintes sávja tágasabbá teszi a szobát.

  És ne felejtsd el a fény hatását. Egy tipikus fürdőszobában nincs természetes fényforrás a lakásban, és a napsugarak mindig tágasabbá teszik a szobát, és a hangulat meghívja. A természetes fényt mesterségesen cserélje. A lámpáknak sokat kell lenniük. A minimális mennyezet és a tükör két oldala. Kívánt esetben a reflektorok a szekrényekhez is felvehetők.

  Hogyan válasszunk és telepítsünk zuhanyt. videó

  Sok bútor - kevés hely

  Természetesen minden tulajdonos azt akarja, hogy mindent egy szerény négyzetméterre szereljen fel, míg egy kis fürdő design stílusos és eredeti. Amennyire csak lehetséges, célszerű a terület racionális eloszlását használni.

  A legegyszerűbb módja annak, hogy megnöveljék a fürdőszobát - kombinált fürdőszobát hozzon létre.

  Ezután a hiányzó négyzetmétereket "ellophatják" a mosdóból. Ha ez a lehetőség nem megfelelő, alternatív megoldásokat kell keresnie.

  Számos mód van a szabad terület mennyiségének növelésére:

  1. Hagyja el a fürdőt a zuhany mellett. Az üres helyre mosógép vagy mosodai kosár lesz.
  2. Minden szekrény, hogy keskeny és magas, vagy teljesen csuklós. Tipikus kis fürdőszoba általában nem büszkélkedhet rengeteg tárhely, de hiába. A sekély fali szekrények nem csak a tükörben, hanem a tér kerületén fogják megoldani a helyhiány problémáját. A keskeny mólón pedig telepítheti a házat.
  3. Válasszon funkcionális modelleket. Jobb lesz elhagyni a "tulipán" típusú mosogatót, talán az előnyei vannak, de a kiegészítő lábazat egy kis fürdőszobában sokkal fontosabb.
  4. A bútorok homlokzata a falak színében. Ez a trükk egy 5 négyzetméteres vizuálisan nagyobb helyet biztosít. Kap egy tágas fürdőszobát.
  5. Ergonomikus alak. A drága centiméterek megtakarítása segít a bútorok és a vízvezeték-rendszerek között, amelyek megismétlik egymás formáját. Ebben az esetben nem szükséges elhagyni a nem funkcionális réseket. Egy kis fürdőszobában, melynek területe akár 5 négyzetméter, az ilyen területek jelentősen megtakarítanak helyet.

  Amikor bútorokat és vízvezetékeket rendeznek be a szekrényben lévő fürdőszobában, akkor a "lehetőleg szükséges" elvnek kell vezérelnie. Jobb, ha minden olyan elemet kivesszük, amelyet el lehet dobni a szobán kívül, és kiválaszthatjuk a szerény méretű és rendes formájú bútorokat. És akkor a kis fürdőszoba kialakítása elegáns és funkcionális lesz. A kicsi, hogy a frissített fürdőszoba a Hruscsovban leírhatatlan varázsa. A legfontosabb dolog - ne vigye el a már szűk helyiséget.

  Hasznos tippek és trükkök

  De nem minden ajánlása szakértők tervezése egy fürdőszoba 3 négyzetméteres lehet végrehajtani egy amatőr. Fókuszálhat az érzelmeire, vagy a win-win lehetőségekre gondolhat. És függetlenül attól, hogy ezek a gondolatok mennyire térnek vissza.

  1. A tükrök mindig és mindenütt kiterjednek a térre. Ne félj az anyagtól. Ezzel ötméteres mesterművet hozhat létre.
  2. Nagy méretű terem csökkent. Számos gyártó gyűjteményében bemutatott nagy virágok vagy geometriai formák csak tágas fürdőszobákhoz alkalmasak. A 3 négyzetméteres fürdőszoba kialakításához túlságosan tolakodóak.
  3. A négyszögletes csempe vízszintes elrendezése mindig kiterjeszti a helyet.

  A kb. 3 vagy 5 négyzetméteres területű fürdő kialakítása rendkívül nehéz. De semmi sem lehetetlen. A fantázia, a vágy és hasznos tippek segítenek egy 3 vagy 5 négyzetméteres, eredeti és egy eredeti fürdőszoba elkészítésében.