Legfontosabb > Tartozékok

A fürdőszobában és a WC-ben található csempék elrendezési lehetőségei

2014. február 16

A kerámia csempe a fürdőszoba és a WC kialakításának legjobb anyaga maradt és marad. Nemcsak praktikus, hanem szép is. A választás manapság óriási: sokféle méretben, különböző színekben és bőséges díszítésben. Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy valami ilyesmit hozzon létre a fürdőszobám belsejében - nem mindenki máshoz. Az azonos színű csempe falakkal szemben egy elegáns, de unalmas megoldás. A színek kombinációja nem csak a belsőség eredetiségét biztosítja - ez a séma is egy másik előnnyel rendelkezik: az illetékes csempe elrendezés lehetővé teszi, hogy a szobát kényelmesebbé tegye, sőt korrigálja hátrányait.

Hogyan kombináljunk két vagy három színcsempét úgy, hogy ne csak a magas esztétikát érjünk el, hanem kedvező vizuális effekteket is? Először is objektíven kell értékelni egy helyiség "lehetőségeit": magas vagy alacsony, tág vagy hasonló egy keskeny folyosón? Közvetlenül el kell döntenie, hogy milyen javításokat szeretnél javítani. A kiválasztott célzattal összhangban.

Ha néhány alapvető minta layouts csempe a fürdőszobában és a WC-ben.

A fürdőszobában és a WC-ben található csempék elrendezési lehetőségei

1. Mint falpanel. Ez egy klasszikus megoldás, amely minden fürdőszobához alkalmas, méretétől és stílusától függetlenül. Kevésbé csökkenti a szobát, de hozzáadja a hangerőt. A rendszer egyszerű: a padlóról kialakított magasság körülbelül egyharmada, a fal sötétebb burkolólapokkal, felette és a mennyezeti fény felé néz. A csukló dekoratív határolással díszíthető.

Az ilyen elrendezésű padlók egybeeshetnek a "panel" színével vagy ezzel ellentétben - ez ízlés.

Boldog értelmezés - könnyű alsó és sötétebb tetejű. Az ilyen csempe elrendezés sikeres a keskeny és nagyon magas helyiségekben. Az alján egy könnyű "panel" vizuálisan kibővíti a szobát, és a felső rész feloldódik.

Ha a szoba nagyon magas, felemelheti a "panelet", vagyis egy darab kontrasztos burkolólapot nem a padlóról, hanem a fele felől vagy még magasabbra.

2. Vízszintes csíkok. A fent említett "felső" panel ennek az elrendezésnek tulajdonítható. A vízszintes csíkok keskenyek, díszítményekből készülnek, vagy szélesek több csempeben.

A csíkok a fal alsó harmadában, középen vagy a mennyezet alatt helyezkednek el. A vízszintes csíkok lehetnek különbözőek és különböző színekben.

Egy ilyen csempe elrendezés vizuálisan bővíti a szobát, hozzáadva a hangerőt és a rendezettség érzését.

Egy népszerű séma modern stílusú fürdőszobának: sötét padlónak, könnyű falaknak és egy széles szalagnak (pl. A padló színében), amely valahol a fal felén helyezkedik el.

3. Függőleges csíkok. Egy ilyen csempe elrendezés vizuálisan növeli a magasságot, hozzáad néhány monumentalitást a fürdőszobához és a WC-hez, de a szobát szűkebbé teszi. Ezért a folyosókhoz hasonló fürdőszobák esetében ez a rendszer nem ajánlott.

Ha azonban kétféle elrendezést - vízszintes és függőleges csíkot - kombinál, a szűkület hatása elkerülhető.

A vízszintes, függőleges csíkok szélesek és szűkek lehetnek. A csíkok hossza és helye eltérő:
1. Csík a padlótól a mennyezetig
2. A padló felett lógjon
3. A sáv, amely a mennyezet elérése előtt ér véget.
4. Több sáv, különböző magasságoknál kezdődő és végződő.

Függőleges csíkok, különösen a többszintűek - ez a minta, amelyet leggyakrabban a modern fürdőszobák és WC-k használnak.

4. Pál egy "rubella". A cserép, amely a padlót helyezte, a falhoz ér. Más szavakkal, a fal alján egy szalag van elhelyezve, azonos a padlóval, egy vagy két csempe magas. Egy egyszerű rendszer, amely vizuálisan kicsit szélesebbé, de alacsonyabbra teszi a szobát.

5. Accent töredékek. Az ilyen csempe elrendezés ma nagyon népszerű. Ez azonban nem alkalmas minden fürdőszobában.

A rendszer magában foglalja a háttércsempék használatát a felületek többségének bevonására, míg a funkcionális területeket kontrasztos vagy dekoratív burkolólapokkal (panelekkel) kiemelik. Ez lehetővé teszi a tér zónáját és megszervezését. Azonban kis helyiségekben az ilyen akcentusdarabok egyenlőtlenségeket okozhatnak.

Így például a mosdó mögötti magas szalag a keskeny WC-ben még vizuálisan is szűkítheti azt, így a fürdőszobának tűnhet, mint egy cső. Ha több helyet választ ki a fürdőszobában, akkor lehet, hogy "zavart".

Nem szükséges hangsúlyozni a fürdőszobában, még a nagyon tágas, több mint két vagy három helyen. Lehetséges például, hogy a mosdókagyló, a zuhanyzókar és a fűtött törölközőtartó területén ékezetkészleteket hoznak létre.

Annak érdekében, hogy a csempe függőleges kiemelő része ne növelje a fürdőszoba magasságát, nem szabad a padlóról indulnia. Vagy éppen ellenkezőleg, hogy befolyásolja a padlót, de nem hozza a "fókusz" elemet a mennyezetre.

6. Egyenlőség a színekben. Ennek a rendszernek megfelelően két vagy három primer szín bevonása megközelítőleg egyenletesen, de nem keveredik össze. A fürdőszoba egyik fele egy csempe, a másik a második, és így tovább.

A csempe elrendezése ebben az esetben az elemek elhelyezkedésének figyelembevételével történik. Például a fele, ahol a kád be van építve, azonos színű csempékkel, az ellentétes falral és a vele szomszédos területekkel találkozik - a másik. Egy szín használható a zóna zóna kijelölésére, egy másik - egy moderód, egy harmadik - "öltöző"

Ebben az esetben a padlóburkolatok mindkét színben csempével csempézhetők, egymásba illesztve vagy középen középre illesztve.

7. "Patchwork" vagy "Kaleidoszkóp". Ez a minta többféle színű csempék kombinációját jelenti, váltakozva véletlenszerűen vagy szabályosan. Ez egy megoldás olyan kreatív emberek számára, akiknek erős idegrendszere van, és könnyen észleli a "kreatív rendetlenséget". A fürdőszobában vagy a WC-ben lévő vidám hangulat pozitív energiával töltődik fel, és vidám hangulatot teremt.

8. "Csobbanás". A fal fő részét nyugodt monokromatikus csempe burkolattal látja el, és számos, figyelemreméltóan kiemelkedő csempét vezettek be véletlenszerűen ezen a nyugodt háttéren. Az Accent csempe valóban foltok vagy színes cseppek. Ez a látványos technika csak a tágas szobákban használható. Egy kis fürdőszobában a "fröccsenő" falak zavart okoznak.

9. "Rétegezés". Ezt a nevet adtuk a rendszernek, ami több felsorolt ​​sablon használatát jelentette egy helyiségben.

Kétféle elrendezést használtak: panel típus és három akcentus töredék

Kétféle elrendezés: a panel típusa és a mosogató mögötti terület kiemelése

Akcentus töredék + Kaleidoszkóp

Például a következő kombinált elrendezés használható a fürdőszobában: egy "panel" a fal alján, több keskeny vízszintes csíkos, kiemelő töredékek a mosdó mögött és egy fűtött törülközőtartó.

Minél nagyobb a tér, annál több mintázat egymásra rakható. És fordítva: egy kompakt szobában jobb, ha egy vagy két séma marad, semmi több.

Ezek csak néhány lehetséges elrendezés. A csempe "rugalmas" anyag a tervezés szempontjából, és lehetővé teszi, hogy különféle geometriai mintákat és mintákat hozzon létre a padlón és a falakon: gyémántok, létrák, zigurgatók, háromszögek stb. Ne feledje, hogy minél kisebb a helyiség, annál könnyebb legyen a csempe elrendezése.

Meg kell említenünk azt a csempe is, amely az ún. Hogyan veheti fel ezt a webhelyet az általános rendszerbe? A legjobb, ha a keretet a fő elrendezési sablonnak megfelelően furnérozhatjuk. Tehát, ha döntést hozunk a fal alján található "panel" elhelyezéséről, akkor a keret, amelyben a fürdőkád be van ágyazva, "burkolható" ezzel a "panelrel", azaz ugyanabban a burkolatban. Ha a falakat függőleges csíkkal díszítik, akkor a fürdőkeret háttércsempékkel van bélelve, és egy hasonló szalaggal van ellátva, amely a padlóra és a falra mozoghat. A "színegyenlőség" mintája szerint a fürdőszoba alatt lévő doboz a belső fülének megfelelő csempével néz szembe. Ezenkívül a keret lehet hangsúly, háttér vagy összefésülés a betűtípussal.

Layout csempék online

Agatha

BRAZIL

Absolut Keramika, Spanyolország

Fulham

Absolut Keramika, Spanyolország

RETRO

TEA 02 FOSKER

Absolut Keramika, Spanyolország

Porcelanite Dos, Spanyolország

3D Fal

Atlas Concorde, Olaszország

Porcelanite Dos, Spanyolország

800 ITALIANO

Porcelanite Dos, Spanyolország

Porcelanite Dos, Spanyolország

Porcelanite Dos, Spanyolország

A csempe számológép használatához válassza ki a gyűjteményt, amelyet kiszámítunk és eljutunk a kezdőoldalra. Így néz ki például a Karaoke gyűjteményre.

A teljes számítás 4 alapvető lépésből áll.

Első lépés: meghatározza a csempe célját és a falak méretét a kiszámításához

A függőleges oszlopban állítsa be a mennyezet és a falak magasságát. Példánkban egy olyan fürdőszobát készítünk, amelynek mennyezeti magassága 2,7 m, két 2,5 és két szélességű, 1,7 m széles, 2,5 m hosszú, míg az ajtók méreteit levonjuk később.

Kényelmesen a méretek kétféleképpen adhatók meg: manuálisan, vagy a vonalzó csúszka mozgatásával a kívánt mutatóhoz.

Itt állíthatja be a burkolat szélességét a csempe között, mivel ez a mutató szintén befolyásolja a számítást. Kiválaszthatja az elrendezés opciót is - vízszintesen vagy átlósan elhelyezve a csempeinket. Szűk varrást választottunk, 1,5 cm-t és vízszintes elrendezést.

Győződjön meg róla, hogy az összes kötelező mező kitöltődött? Nagyszerű, menj a következő lépéshez.

By the way, ha kell csempe számítás kisebb falak száma, például a kettő, akkor távolítsa el a felesleges falakat. Ehhez állítsa a kurzort a felesleges fal értékére, és válassza ki a "távolítsa el a falat" gombot. A jobb sarokban, az uralkodók alatt található. Ha hirtelen meggondoljuk magunkat, és úgy döntünk, hogy falat adunk a számításunkhoz, akkor kattintsunk a bal oldali "Fal hozzáadása" gombra.

Második lépés: Tile Layout

A csempe számológép bal oldalán a gyűjtemény tartományát látjuk: a fő csempe és díszek. A jobb oldalon, amely szélesebb és nagyobb, mint a bal oldalon, a falainkat a korábban beállított paramétereknek megfelelően fogjuk megjeleníteni.

A "falakkal" szembenézzünk a falakon, és kiválasztjuk őket az alábbi listából: 1. fal, 2. fal és így tovább.

Az első fal felé nézzen, válasszon egy bézs csempe, amelyet vízszintes sorokban akarunk rendezni. Ehhez a bal egérgombbal húzza a kívánt táblát a falhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ahhoz, hogy a csempe kitöltse egy bizonyos helyet, be kell vinni a "sorrendbe rendezés" elembe. Ha csak húzzuk a csempe a falra, akkor egyetlen elemként fog esni. Kényelmes dekorációhoz, de nem alkalmas nagy területekre.

A lapok elrendezése lehet vízszintes vagy függőleges. Ha hozzá akarunk adni egy kontraszt sávot, akkor ismét a bal oldali kívánt színt válasszuk ki, és a "Teríték sorok rendezése" segítségével válasszuk ki a kívánt területet.

Ha az egész falat bélelték, díszeket is elhelyezhet. Ehhez válasszon egy külön díszítőelemet, és vigye azt a helyre, ahová szükségünk van. Az egész díszítőcsíkot választottuk, ismét a "Menetrend a sorokban" elemet használva.

Helytelenül helyezett elem? Ne aggódjon. Használja a radírt. A fal bal alsó sarkában található. Fogja meg az egérrel, húzza azt a helyre, ahol a hiba történt - és a rossz elemet már eltávolították.

Itt van az egyik fal, amit kaptunk:

Amikor az egyik falon lévő csempe elrendezésének eredménye eleget tesz nekünk, folytassa a következő lépést.

Ha meg akarjuk ismételni egy fal másik oldalra való elrendezését, akkor használhatjuk a "hasonlóan rendezni egy falhoz..." parancsot, és kiválaszthatunk egy falat a menüben.

Miután megkezdte az összes falat, folytassa a következő lépéssel.

3. lépés: mentés (kivonás ajtók, fürdők stb.)

Most ki kell választania a területet a csempe nélkül. Ezt egy konkrét falon kell elvégezni, azok közül, amelyeket már megtaláltunk a listából.

Először az ajtót. Pontos méretei kézzel beállíthatók, vagy a csúszkák mozgatásával a vonalzókon. A kiválasztott terület tükröződik a falunkon.

Másodszor, tetszőleges régiót adhat meg. Például úgy döntöttünk, hogy nem tilos a fürdőszoba mögötti hely. Ezután válassza ki a kívánt falat, és jelölje meg azt a területet, amelyet a csempe felszabadít. Kedvenceink tetszés szerint hozzáadhatók vagy eltávolíthatók a számológépben. Nagyon kényelmes.

Mind megjelölve? Ezután menj a negyedik lépéshez.

4. lépés: Végelszámolás

A kijáraton teljes körű elrendezést kapunk tervezési törekvéseinknek, szobánk méretének és kiválasztott tetszőleges területeknek megfelelően.

A csempe, az ár, a felvétel, a készlet (ha szükséges, például nem díszítésre kerül), a teljes összeg. Az állomány csökkenthető, növelhető vagy teljesen eltávolítható.

A számítás alatt láthatjuk a csempe elrendezését a falakon, ahogy fogantuk.

A kész számítást el lehet küldeni az e-mail címére, elmentheti a könyvjelzőkbe, vagy közvetlenül elhelyezheti a megrendelést a megfelelő gomb használatával.

A csempe elrendezése a fürdőszobában: a fényképek áttekintése lehetőségek, titkok és tervezési rendszerek

Minden ember kora reggel kezdődik, és az este a fürdőszobában végződik.

Ezért a design csak pozitív érzelmeket eredményez. Minden higiéniai eljárást itt hajtanak végre, valamint az egész napra energiát fizetnek.

Most beszélünk a fürdőszoba faláról és padlójáról, pontosabban a csempe elrendezéséről.

Racionális csempe elrendezés

Leggyakrabban a csempe csempe népszerű. Az árát és minőségét hosszú ideig igazolja.

A fürdőszobában a csempe a legmegfelelőbb megoldás, mivel évek óta képes arra, hogy ne változtassa meg külső adatait, még akkor sem, ha vízzel és gőzzel érintkezik.

Ma is az építési piac nagyszámú modellt és csempe céget tartalmaz. Az átrendezett tartományok között van egy megfelelő lehetőség a legszívósabb ügyfelek számára is.

A csempe alakja gyakran négyzet vagy téglalap alakú. De a minta, a szín, a textúra és a kaliberek nagyban különböznek egymástól. Emiatt javasoljuk, hogy a kezdő szakértők ne hagyják abba a választást egy kis csempe, összetett rendszerek és elrendezések, akkor kezd valamit egyszerűbb.

Fontos tudni, hogy a cserépet 15% -kal többre kell vásárolni, mint amennyire szüksége van. Jobb, ha egy pár csempe marad, mint elégtelen.

Belső ötletek

A színes és texturálási lehetőségek széles választékának köszönhetően a fürdőszoba burkolólapjainak különböző lehetőségei vannak. Ez a befejező anyag lehetővé teszi, hogy mindenfajta kombinációt és sémát jöjjenek létre, és a képzett szakemberek akár egész képeket is készíthetnek.

Napjainkig a vevők olyan termékeket kínálnak, amelyek kölcsönösen kölcsönösen működnek, de csak a megfelelő kombinációval jön létre. Ezért, ha úgy tervezték, hogy egy csempe elrendezés különböző árnyalatokat, akkor jobb, ha azt választja a lehetőséget egy vállalat. Ez segít kiválasztani a színsémát és megszüntetni a méret illeszkedését.

Természetesen van egy klasszikus példa a csempe elrendezések a fürdőszobában, ez az, amikor a felső élénk színek, és az alsó sötétben van, és a vonal közötti vonal közöttük. De ne kövessétek szigorúan. Végtére is, a legtöbb tervező általában nem javasolja, hogy ilyen kis fürdőszobát készítsenek. Általánosságban elmondható, hogy a kis helyet nem kell különféle díszítésekkel zúzni, mert sok szekrény, készülék stb. Van.

Hosszú ideig álljon kedvenc árnyékában. Itt a legfontosabb személyes kényelem, és tudják, hogy az élénk színek nyomást gyakorolnak egy személyre, és nem engedik, hogy pihenjen.

A burkolólapok elhelyezése sokkal kényelmesebb a falról kiindulni, amelyen a szem jobban esik. A jövő belsejében gondolkodva tudják, hogy a helyes hangsúly segíteni fogja a hiányosságok elrejtését vagy hangsúlyozását.

Növelje az űrtégla hideg árnyalatait. És vízszintesen kell elhelyezni a falra, és átlósan a padlón. További segítséget nyújt a felső és alsó ízületekben lévő térfriezeinek növelésében, illetve a különböző határok színezéséhez.

A falak magasságának vizuális növeléséhez szüksége van:

 • Függőlegesen helyezze el a lapkát;
 • Rajzolj egy képet függőleges, világos vonalak és frizek formájában:
 • A dekoráció nem lehet alacsonyabb a szeménél;
 • Tegyen tükörbe vagy üveges üvegajtót.

Most a szupermarketekben van 3D-s modellezés, és láthatja a fürdőszoba kialakítását a monitorok képernyőjén, vagy készítse el ezt a vetületet egy darab papírra.

A jövő fürdőszobai terve

Először szerszámokat kell rajzolni. Ez a kulcsa a jól megtervezett elrendezés sikerének. A dolgokat jól át kell gondolnia, hogy elkerülje a hiányosságokat, miután kiszámolta az összes részletet, hogy elrejti a vágott elemeket a távoli helyeken. Vigyázzon a falak felületére, függetlenül attól, hogy az egész csempe, vagy csak a vízvezeték elemek körül.

Szükséges a mérések pontos mérése, fontos mind az anyag megvásárlása, mind a vágási és egyéb műveletek helye tekintetében. A jövő projekt elején vonja le a padlót, majd a falakat, ajtókat és a többieket.

Miután elgondolkodtunk a nyílásokról és csapokról, újakat vásárolunk, vagy ugyanazok lesznek.

Készítsen néhány példányt, és gondolja át az összes lehetőséget, majd válassza ki a legmegfelelőbbet.

Elrendezési típusok

Varrás

Ez a legegyszerűbb a falakkal párhuzamosan. A függőleges mérőeszköz egy függőleges pontossággal mérhető, a vízszintes pedig háromszög. Alkalmas mind négyszög-, mind téglalap-beáramlásra. Így anyagi fogyasztást takarít meg, és a lefektetési folyamat nagyon egyszerű. Ez a dekorációs határok dekorációja is használható.

Ne támaszkodj a saját szemed pontosságára, hanem speciális műanyag keresztezések használatára.

Az öltözködésben

Az elrendezés hasonlít a téglából, ezért egy téglalap alakú forma illik itt. Ez nem is nehéz módszer, de van némi finomsága: jobb, ha nem választhat két kontrasztos árnyalatot, mert a vizuálisan a padló egyenetlen lehet. És tegye az elrendezést vízszintesen, mert egyenesen hülyeség lenne.

Átlós elrendezés

A módszer összetettebb és anyagilag drágább, ezért kevésbé tapasztalt felhasználók számára működik. Az ízületek varrásait háromszög segítségével és a tengelyek szintjével kell ellenőrizni. Ez a módszer jó, mert vizuálisan szintetizálhatja a falakat vagy növelheti a kis helyet.

Chess elrendezés

A csempe úgy van kialakítva, mint a "seam to seam" módszer, az egyetlen dolog az, hogy két kontrasztos színeket használnak.

5. Moduláris elrendezés

3 és több csempe méretre lesz szüksége, ami segít a szükséges minta létrehozásában. Ez lehet egy világos lehetőség, és a csempe kaotikus elhelyezése.

Válasszon egy több méretű és jobb minőségű csempe egy vállalatból. Helyezze el a jövő minta a padlón és értékelje az eredményt.

dísz

Ez a módszer hasonló a geometrikus mintához tartozó szőnyegen. De lehetnek különböző változatok, például egy szőnyeg más határokkal, vagy a központban van egy másik kép, ellentétben az egész területet.

Függönypadló

Ez a lehetőség azt biztosítja, hogy a padlólapon a falakhoz, vagyis a fal alsó részéhez egy csempe helyezkedjen el 1-2 padlóval.

Fragmentumok akcentussal

Elég modern mód, amely nem mindenki számára alkalmas. A háttércsempék a felület nagy részét képezik, és egyesek különleges dekorációval rendelkeznek. A téret zónákra oszthatja.

Egyenlő szín

2 - 3 alapszínt használ, amelyek egyenletesen vannak elrendezve, de nem keverednek egymással. Egy szín fekszik ki egy helyről, a másik pedig egy másik helyről.

Kaleidoszkóp vagy Patchwork

Ez a lehetőség a kiemelkedő egyének számára, amikor a fürdőszobát feltöltött festékkel töltik fel, és energiával töltik fel.

fröcskölés

A háttér egy színből áll, és a másik lap csillogása zavaros. Ez a lehetőség nagy helyet foglal el, mert véletlenszerűen néz ki egy kis fürdőszobában.

következtetés

Ideális esetben az elrendezés a központi falról indul. Általában a fürdőszoba előtt van. Az elrendezés a központból két irányban történik. Számítsa ki a teljes cserépet úgy, hogy azonos vágás legyen.

A falak után lépjen a padlóra, csak a szabad falról.

Az összes opciót egyszerűen lehetetlen megfontolni. Reméljük, hogy a javasolt módszerek és egyéb ajánlások segítenek a fürdőszoba kialakításában.

Layout csempe a fürdőszobában: népszerű módja a lefektetés a padló és a falak

Vásároltál egy cserépet, vagy vásárolni, de nem tudod, hogy jobb lenne lebontani? Természetesen drága paneleket vagy határokat is vásárolhat, és már nem számít, hogy milyen elrendezést választani, de a cserép eredeti elrendezésével megmentheti és nyerheti meg. Ez a cikk bemutatja a csempe elrendezés főbb lehetőségeit a fürdőszobában.

Gyors cikk navigáció

Helyes csempeeloszlás

Először érdemes elmondani, hogyan kell megfelelően felosztani a csempefelületet a felületen, hogy ne legyenek keskeny alátámasztások vagy csíkok a sarkokban. Ha ezt a technikát használja, a fürdőszobában a végén úgy fog kinézni, mintha kifejezetten a kiválasztott csempe számára készült volna.

Képzeld el, hogy van egy 50 * 20 cm-es csempe, most próbáld ki a falra, amelynek hossza 210 cm, a példákban nem vesszük figyelembe a varratok szélességét, mivel ez nem változtat semmit.

 • 1. opció: egy saroktól kezdve egy egész csempe, egy teljes elem, és a fennmaradó 10 cm-es betétet vágni. Ezt a technikát csak akkor alkalmazhatja, ha a vágási hossz a csempe felénél nagyobb. Vagyis, ha a fal nem 210, hanem 240 cm, akkor ez az opció használható, de több sikeres megoldás létezik.
 • 2. opció: úgy, hogy minden szimmetrikusan működik, 5 cm-es vágással, 4-es verem egész elemekkel kezdesz, és töltsd ki a maradék 5 cm-es vágást. Ez a módszer még rosszabb, mint az első, mivel egyes esetekben nagyon kicsi 1-2 cm-es darabok érhetők el.
 • 3. lehetőség: először fontolja meg, hogy hány teljes csempe illeszkedik a fal széléhez (ebben a példában 4 darab). Ezután 1 teljes elemet kell levonni. Mindaz, amit hagyott, csak a központból a szélek felé kell kibővíteni. Három, 50 cm-es csempe foglalja el a fal 150 cm-ét, a fennmaradó 60 cm pedig két darab 30 cm-es maradékból áll, ez a legpontosabb módszer a szimmetrikus mintázat megszerzésére, elkerülve a keskeny alátámasztást. Mindig több mint a fele lesz.


A 3. verzióban az anyagok fogyasztása valamivel magasabb lesz, de tényleg megéri.

A téglalap alakú csempe elhelyezésekor gyakran felmerül a kérdés, hogy melyik kell a helyes tájolás: függőleges vagy vízszintes. Mivel célunk, hogy megszabaduljunk a keskeny hosszú vágásoktól, persze válasszon vízszintes irányítást. Ha függőlegesen feküdt, függetlenül attól, hogy hol van a hely, akkor szűk kárpit lesz.

Különleges esetek

1. eset: Ha a fal hossza lehetővé teszi, hogy csak 1 egész csempehelyet helyezzen el, az itt megfogalmazott elv ugyanaz marad, mint a 3. verzióban. Távolítson el 1 sorot, és kapjon 0 egész sort, a végén 2 sarka vágja meg ugyanolyan méretű.

A legegyszerűbb módja ennek az 55 cm-es gipszkarton dobozon való elhelyezése, amelyet 50 cm-es csempével kell csempézni, a keskenyebb varrás harmonikusabbnak tűnik.

2. eset: előfordul, hogy a sarokban lévő alátámasztás hossza közel a csempe szélességének. Ez akkor történhet meg, ha példánkban a falat nem 210 cm-es, de 201 cm-es méretű falon végeztük, az oldalsó részek pedig 25,5 cm-esek lettek volna, a legjobb megoldás ebben az esetben a szoba méretének mesterséges csökkentése 1 cm-rel tökéletes elrendezés vágás nélkül.

3. eset: Ha egy olyan kis területre néz, ahol egy revíziós nyílás található, az egyetlen helyes elrendezést a példánk 2-es verziójában ismertetjük. Mostantól kezdve mindenki láthatatlan nyílást tesz lehetővé, helyes telepítéséhez olyan helyzetbe kell hoznia, hogy egész csempe illeszkedjen. Továbbá, ez az elrendezés megfelelő lesz olyan nagy területeken, ahol a kommunikációhoz hozzáférést kell biztosítani.

A padlólapok elrendezése

A padlólap burkolásának módjai sokkal egyszerűbbek, mint a falakon, mivel nincsenek nyílások a felületen. Fektetés történik a példánkban leírt 3 változatban. Számoljuk ki az egész sorok számát, kivonjuk az 1-et, és egy egész csempeből kiindulva a közepéből indulunk, a széleknél 2 egyenletes vágást kapunk.

Vannak azonban árnyalatok is. Ha az elrendezést a zuhanytálcában állítja be, azt a helyiség teljes hosszában el kell osztani. És ha az elrendezést a fürdőszobában készítjük el, azt csak a fal és a fürdőképernyő között kell elosztani. Ebben az esetben a csempe áthelyezhető az egész területre, de a képernyőn és a falon ugyanazt a díszítést kapja. És még akkor is, ha egy keskeny alagút a fürdőszobában marad, semmi szörnyű - mégsem lesz látható.

A második megjegyzés: ha a fürdőszobának különböző hosszúságú területei vannak, akkor a padlózat burkolatának elosztása olyan helyiségben történik, amely a szoba dekorációja után teljesen látható lesz. Egy példa látható a fényképen.

A harmadik megjegyzés: ha keskeny vágás van a gipszkarton közelében, akkor az egyik falon mesterségesen meg kell növelni a vágást. Különbözőek lesznek néhány centiméterrel, de szemmel láthatóan nem lesz látható.

Próbálja meg ne hagyja, hogy a csempe varrása a padlóra és a falakra illeszkedjen. Mivel a fugázó rájuk eltérő színű, az ízületek átmenete nem fog kellemesnek lenni.

Kombinált csempe és dekoráció

Általában minden egyes gyűjtemény 5 elemből áll:

 1. Világos háttér
 2. Sötét háttér
 3. Decor,
 4. átnyúló,
 5. Padlólapok.


A legtöbb esetben a dekor és a háttér azonos méretű és alakú. A járda ugyanolyan hosszúságú, de sokkal kisebb a magasságban. A padlólap gyakran négyzet alakú. Bizonyos gyűjteményekben ezek az elemek még több lehetőséggel is rendelkeznek, de egy helyiségben egy jó javításhoz 1 világos és sötét háttér, egyfajta dekor és padlólap elegendő lesz.

Fontos szabály: a háttér és a padlóburkolat bármely irányban lehúzható, a járdaszegély csak rövidíthető, és a díszítés általában nem vágható. Képzeld el, mi lesz a díszítéssel a vágott mintázat, és még rosszabb, ha a többi része a mintát a süllyesztett sarkon a betétrétegen keresztül rögzíti. És ez teljesen elfogadhatatlan, ha a dekoráció néhány konvex elemet díszít.

Miért ne használjon járdaszegélyeket?

A modern korrekció határait szinte nem használják. Kezdetben helyhez kötött helyiségekben használták őket. Ha például a szoba 263 cm-es magasságban van, és 20 cm magas csempét használ, ahonnan elindulna, fentről vagy alulról, akkor mindenképpen keskeny vágás lesz 30 cm, de ha 5 cm-t akkor az utolsó kárpitozás 18 cm lesz, ami sokkal jobb lesz. De mint most, minden javításnál felfüggesztett vagy rugalmas mennyezetet készítenek, ami szükség esetén könnyedén leereszthető a kívánt szintre, nincs semmi értelme a járdaszegély használatának.

Továbbá sokan szeretik használni a határokat a világos és sötét hátterek elkülönítéséhez, de ez a lehetőség a legtöbb esetben nem adja meg a kívánt eredményt. Miután berendezte a fürdőt, a vízszintes öv megszakad. Ezenkívül nehéz kiválasztani a telepítés optimális magasságát: zavarhatja a lógó WC-tálak, csaptelepek beültetését, a mosogató alá esik, keskeny vágást hoz létre a kád felett, ütközik más tervezési elemekkel, és önmagára vonzza a figyelmet.

Sok szegélyléc van díszített dekorációval, és a sarokcsuklóik szintén nem fognak nagyon jól nézni, ha vannak vetületük.

És nem az utolsó pont az ár - a határok használata jelentősen növeli a fürdőszoba javításának költségeit.

A csempe színek univerzális kombinációja a fürdőszoba és a WC számára


A legjobb a sötét matt padlóburkolatok használata. Ha fényes csempeet helyez a padlóra, csúszós lesz, és idővel megdörzsöl. Ehhez illeszkednie kell a sötét falburkolatokhoz. Gyönyörű és harmonikus lesz, mivel egy gyűjteményből, valamint gyakorlatiasak lesznek - kevésbé látható piszkos foltok lesznek a sötét háttéren. A legjobb módja annak, hogy egy sötét háttérben, csak a fürdőszoba fölött van legalább 7 cm, hogy ne kapjon keskeny csíkot a kerámia alaplap felszerelése után. Ha nem tudja pontosan a magasságot, jobb, ha 1 tartalék sorot helyez el.

Ha a WC-ben fekszik, akkor a sötét és világos sorokat össze kell keverni a WC és a telepítő gomb között. Vagy felemelheti a sötét sorokat a leeresztő gomb felett. Bizonyos esetekben megengedhető a sötét sorok könnyű felhígítása, nehogy nehéz és monoton belsőséget érjenek el.

Szintén be kell helyezni a sötét csempe övét a mennyezet felett. Ennek a területnek a szélessége nagyobb, mint az 1 csempe magassága.

A fehér feszített mennyezet tükröződése miatt sötét vázlat csak a szín harmóniáját emeli ki. Ezenkívül a színes reflex miatt a mennyezet automatikusan tökéletesen illeszkedik.

Ennek eredményeként sötét löketet kap a tetején, a sötét falakon, közvetlenül a fürdőszobai szint felett, és a fennmaradó részeket világos háttérrel kell feltölteni.

De ha mindent hagysz "ahogy van", a belső tér unalmas lesz. Ahhoz, hogy a fürdőkád szép és világos legyen, egy teljes sorral lehúzódjon a sötét löket tetejétől és aljától, és a dekorációval cserélje ki az összes nem metszett területet.

Fontos szabály: ha a falakat dekorációval díszítik, akkor nincs szükség a falra ajtóval díszíteni. Abban az esetben, ha más színű háttércserépet használnak a díszítéshez, megengedhető díszíteni ezt a falat is. Ezeket a módszereket is kombinálhatja.

Ez a megközelítés megóvja a csúnya ízületek és a szomszédodásoktól, minden elem harmonikusan kombinálódik, nem lesz vizuális konfliktus és unalmas szakaszok, és emellett olyan fürdőt is kap, amely nehéz lesz megfesteni.

Elrendezési beállítások

Most mondjuk el külön-külön, hogy milyen más utakat kell alkalmazni a csempe és a kép elrendezésére, kivéve a fent leírt változatot.

A lefektetés alapvető módja


A legnépszerűbb és legegyszerűbb elrendezés a standard, offset nélkül. A szovjet idők óta sokak számára ismerős, ezért néhányan elutasítják. A legjobb az egészben, nagy burkolatokkal néz ki. Kivételek - konyhai kötények, jobb a kis formátumú nézetek használata.

Szögletes "gyémánt"


A második legnépszerűbb módja a lefektetés - egy szögben. Másképpen hívják: átlósan, gyémánt. Nagyon érdekesnek tűnik, de jelentősen növeli a komplexitást. Számos csempét kell előzetesen megnevezni és vágni. Az átlós telepítéshez szükséges fogyasztás csaknem azonos (10-15%).

Lerakásra a helyiség központi tengelyeinek jelölését végezzük el. A terem közepén elhelyezett első 4 csempe sarkának meg kell egyeznie a jelölő vonalakkal.

Útja a "razbezhku"


A blokkolási mintázat (tégla) népszerűbb a téglalap alakú burkolólapokkal, de négyzetes lapokkal is használható. Ez a lehetőség jól használható a kezdők számára, mivel lehetővé teszi, hogy eltakarja az egyenetlen ízületeket, a T-alakú ízületeken a csempék elmozdulása majdnem láthatatlan lesz, ellentétben a keresztreformtal. Ezt a mintát meg kell ismételni, el kell kezdeni a fészket a helyiség középpontjából, először 3 csempét háromszög alakba helyezni.

Stílusrajzok

sakk

Az alap elrendezés másik módja a sakk. A kiválasztás a szín miatt történik. A kontrasztos színek leggyakrabban két típusát használják felváltva (fekete-fehér, kék és sárga, piros és zöld).

vonalak

Ez az univerzális változat, amelyet fent részletesen ismertetünk. Lehet vásárolni egy csempe a méret a fő, és használja ahelyett, hogy a határok - a különálló részek a falak.

Fontos megjegyezni, hogy ne használjon vonalakat, amikor egy lapka lapkát készít. Ahogy a képen látható, csúnya és nem elegánsnak tűnik, elvonja a figyelmet.

szőnyeg


Ez a rajz nagy méretű helyiségekre vagy olyan felületekre is alkalmas, amelyek nem kerülnek más tárgyakkal. Lényege, hogy a helyiségben lévő zónákat más színű csempe négyzetek jelzik. Kiválaszthatja a szoba központi részeként, és több részből, vagy valamilyen zeneszámból. A betétek egy csempe, valamint 4, 8, 16, a szoba méretétől függően állhatnak.

dísz


Ez a módszer hasonló az előzőhöz. Ha keményen préselsz, akkor kapsz egy sakk ketrecet, így ki kell nyírni. Minél nagyobb a kép központi része, annál szebb lesz a padló. Rendszerint az elsődleges szín világos, és a sötét csempe vizuálisan megjelenik a hosszú korlátok.

kaleidoszkóp

Különböző árnyalatú csempék és egy bizonyos sorrendben történő elhelyezése révén érdekes hatás érhető el. De fontos, hogy a megfelelő színek helyesen választhatók, különben az eredmény nagyon kínos lesz. Legalább 2 szín használható. Ily módon radiális mintákat, normál vízszintes vonalakat vagy teljesen kaotikus változatokat hozhat létre. A kép középpontjában sötét színeket és széleket használj - könnyebb. Az ilyen rajzok számára megfelelő lenne a kis csempe. A Kerama Marazzi még egy külön "Kaleidoszkóp" kollekcióval rendelkezik a padló és a falak számára, amely kész 20 x 20 cm-es monokróm csempe készletből áll.

következtetés

Ha kezdő varázsló vagy, akkor először próbálkozzon egyszerű szabványos stílusmegjelenítési lehetőségekkel. Miután tapasztalatot szereztél, kombinálhatsz különböző módokat, hogy kitalálj valamit a sajátodtól. Például kombinálhatja a különböző méretű és formájú csempeeket, alternatívaként rendezett sorokat és offszettel, vonalakkal, és szögben lefektethető mintázatokkal.

A fürdőszoba burkolólapjának elképesztő szépségei: diagramok és tippek a szakemberektől!

Leggyakrabban a fürdőszoba csempézett. Ez az anyag tartós, higiénikus, könnyen tisztítható. De az ilyen javítás költségei jelentősek, mert mindent úgy igyekeznek rendezni, hogy a fürdőszobában hosszabb ideig a legjobban nézzen ki. A probléma megoldásához gondosan válassza ki a gyűjteményt, válassza ki a színeket, az elrendezés módját. Milyen lehetőségek vannak a csempék elhelyezése a fürdőszobában, hogyan érzékelik őket - a cikkben.

Általános elvek és szabályok

Mindenki tudja, hogy a könnyűfalak vizuálisan tágasabbá teszik a szobát. Senki sem fog vitatni ezzel, és ezt a tényt figyelembe veszik, amikor a csempe burkolási lehetőségeket választják a fürdőszobában. De vannak még néhány érdekes pont, amelyek ismerete segít elkerülni a burkolat elrendezésének és kiválasztásának hibáit, helyét, a habarcs színét.

A világos falak tágasabbá teszik a szobát.

Függőleges és vízszintes elrendezés

A közelmúltban a falakon gyakran téglalap alakú cserép. Ebben az esetben a legfontosabb dolog, hogy vízszintesen vagy függőlegesen helyezze el a csempe a falakon. Úgy vélik, hogy a vízszintes elrendezés vizuálisan teszi a szobát szélesebb, és a függőleges - fent. Valójában egy színes, fényes csempe, amelyen a varratok azonos vagy hasonló színű fugával vannak lezárva, a különbség nagyon kicsi (az alábbi fotón néhány kép). Ebben az esetben a felfogás iránya szinte nem befolyásolja. Ebben az esetben kiválaszthatja a csempe burkolásának lehetőségét a fürdőszobában, csak az Ön preferenciái alapján.

A függőleges és vízszintes halmozódás különbsége csak a kontrasztos varratok fénycsatornáján látható

Ez a hatás sokkal hangsúlyosabb, ha fényes csempe és kontrasztos habarcs használata (felső képek). Ebben az esetben a nézet "csúszik" a varratok, létrehozva a szükséges vizuális változásokat. Ebben az esetben a függőleges vagy vízszintes elrendezés befolyásolja észlelésünket.

Sáv-útmutató

A terem kibővítéséhez vagy a mennyezet felemeléséhez, az elrendezések kiválasztásakor függőleges vagy vízszintes "útmutatókat" kell készíteni. Ezek szalagok egy másik színű csempéből, amely átsiklott. Ezek a zenekarok megváltoztatják a szoba méretének vizuális érzékelését.

Egy világosabb vízszintes csík, amely a szoba kerületén a magasság közepén fut, vizuálisan jelentősen kiterjeszti a helyet. Ha a sötét sávot hozzáadjuk a fényfalhoz, akkor semmi sem tapasztalható. Inkább a szoba "saját" hangerejét fogja megnézni, mivel a sötét sáv a díszítés élénk színeinek köszönhetően semlegesíti a térbeli vizuális növekedést.

A kívánt hatás fokozása.

Ha a mennyezet vizuálisan magasabbra van állítva, függőleges elrendezéssel, akkor az egyik falon könnyedén csíkokat helyezhet el (lehetőleg a bejárattal szemben). Még ha a fényes vagy sötét burkolólapok és a fugázó illeszkednek, a mennyezet "felemelkedik". Ha ezen a falon könnyebb tónust használunk, és kontrasztos fugázó és függőleges csík díszcsempékkel, a hatás még hangsúlyosabb lesz (az alábbi ábra jobbra).

határ

Egy másik módja annak, hogy egy szobát magasabb legyen, hogy dekoratív burkolólapokat helyezzen el a mennyezethez közelebb álló határforma formájában. Magasak, figyelemre méltóak, míg a szoba magasabbnak tűnik. A határ nem feltétlenül a kerület körül. Elég, hogy egy másik fény árnyékot képezzen, a tetején, hogy rendezzen egy járdát. Ezenkívül ez a kontrasztfal sötétebb vagy könnyebb lehet.

A mennyezethez közeli dekoratív burkolólapok határa magasabb

Mindezek a technikák egyszerűen megvalósíthatók, de segítenek a csempe elrendezésének helyes elkészítésében. A megjelenítéshez használhat speciális programokat.

Táblázat elrendezés példák

A fenti elrendezéseken kívül vannak olyan csempeburkolási lehetőségek is, amelyek klasszikusnak tekinthetők, mások viszont éppen eléggé megjelentek, és gyakran ellenkeznek sok ajánlással, nagyon jól néz ki.

Nem könnyű választani egy csempe elrendezést a fürdőszobában.

Sötétebb alsó

Ez a technika a klasszikusokra utal: a fal alsó harmadának sötétebbnek, a felsőnek pedig több tónusúnak kell lennie. A kerámia burkolólapok kialakításának ez a módja, hogy enyhén szólva, nem a népszerűség csúcsán van. Tíz évvel ezelőtt népszerű volt. De vannak olyan technikák, amelyek a klasszikus modern hangzást biztosítják.

Ezzel a módszerrel a csempék terem tágasnak tűnik, mivel a falak nagy részét világos árnyalatok díszítik. Ugyanakkor a csempe a padlón ugyanolyan színű, mint a csempe a fal alján. Ha a pontosan ugyanaz a választás sikertelen, keresse meg a textúrát és a színeket. A "tiszta" formában a burkolólapok ilyen formája nem túl modern.

Sötét színű panelek a fal alján

Annak érdekében, hogy ez a lehetőség a fürdőszoba cseréjéhez képest modernebbé váljon, függőleges vagy vízszintes csíkok hozzáadásával megtörheti a monoton dizájnt. Sok gyűjtemény nemcsak a csempe sötétebb és könnyebb változatait kínálja, hanem különböző méretű díszítőelemeket is, amelyek különböző szélességű csíkokból állnak.

Vízszintes csíkokhoz függőleges csíkot adhat hozzá.

Gyakrabban nem két, hanem három típusú csempét kombinálnak: két monophonic és decor, amelyek mindkét alapszínt ötvözik. A dísztárgyak különböző szélességűek lehetnek. Ezután számukra különböző szalagok vagy oszlopok készíthetők. Annak érdekében, hogy a felső rész nem annyira monoton és unalmas, a fal alsó részével megegyező színű csíkokat adnak hozzá, alul pedig virágos vagy virágos szegélyt adnak hozzá.

A csempe kombinációja a fürdőszobában különböző színekben és textúrákban

A legtöbb gyár olyan kollekciókat állít elő, amelyekben a burkolat két alapszíne - sötétebb és könnyebb - és díszítő elemekből áll. Az ilyen gyűjtemények általában nem olcsóak, de könnyebben elkészítik őket, és méretüknek megfelelőek, ezért nem lesz gond a formatervezés és illesztés során.

A hangsúly fala

Ha a falak felosztása magasságuknak megfelelően nem csábít meg, de a monoton kialakítás elkényezteti, az akcentussal megfontolhatja az opciót. Leggyakrabban ugyanolyan színű, de eltérő árnyalatú csempe díszíti - néhány árnyalat világosabb vagy sötétebb, mint a fő.

Sötét hangsúlyos fal világos fürdőszobában

Ebben az esetben egyetlen falat nem barna csempével díszítenek, hanem a következő részbe is belép. Ez a technika alkalmas keskeny, hosszú helyiségekre - vizuálisan inkább a térre hasonlít.

Az akcentus falat nem kell ugyanolyan méretű csempékkel díszíteni. Nagyon jól néz ki egy fal, mozaik vagy csempe kis formátumban.

A változatossághoz használhat mozaikot

A mozaik egyedülállóan és különböző formátumokból álló négyzetekkel, téglalap alakú, nagy és közepes méretű csempével egyaránt jól néz ki. Az íves felületek kikészítéséhez - szerkezetének köszönhetően, még a kis sugarú oszlopokhoz is illik.

Virág motívumok

A formatervezés legújabb tendenciái azt eredményezték, hogy a fürdőszobai csempe nagy része monoton. Sok gyűjteménynek van egy érdekes textúrája, de monokromatikus töredékek formájában készülnek. Nem mindenki rendelkezik ilyen ízléssel - a belső tér túl hideg. A fantáziát virággal vagy pillangókkal, virágos vagy geometrikus motívumokkal díszítheti.

Adjon hozzá díszítést virágokkal, pillangókkal vagy más virágmintákkal.

De ennek a fajta dekorációnak óvatosnak kell lennie: túlságosan könnyű túllépni, különösen kis mennyiségben. De még néhány elszigetelt töredék sem néz ki. Tehát tanácsos olyan virágos díszítésekkel dolgozni, amelyek nagy mennyiségű képet nyújtanak - könnyebb elképzelni, hogy valójában mit kap.

Fektetés a padlón

Ezen kívül, hogy válasszon a lehetőségeket csempék a fürdőszoba a falakon, meg kell határozni, hogyan kell díszíteni a padlót.

A padlólapok elrendezési módszerei

Négyzetes csempe használatakor általában egy ellenőrzőlap (checker pattern) formájában helyezkedik el, egy 1/2 lapos eltolású módszer alkalmazható. Két lefektetési irány van - párhuzamosan a falakkal és átlósan.

A négyzet alakú padlólapok elrendezési lehetőségei

Ha négyszögletes csempe van kiválasztva, az elrendezési lehetőségek nagyobbak - egy eltolással (fedél, zsinór, halszálkás).

A négyszögletes és a négyzet alakú csempe - labirintus kombinációja is lehetséges, ha a módszerek különböző méretű töredékeket használnak.

Lehetőségek csempék burkolására a padlón lévő fürdőszobában - különböző méretű és sémák

Jól érdemes minden nagyobb vagy kevésbé bonyolult rendszert megvalósítani a nagy méretű helyiségekben - a szokatlan alkotások itt értékelhetők. A kis fürdőszobákban a legegyszerűbb sémákat választják leggyakrabban - általában csak néhány csempét helyeznek el, így egyszerűen nincs értelme bonyolítani a munkát.

További lehetőségek

A fürdőszobában a dekoratív csempe a leginkább praktikus, gazdaságos, olcsó anyag, melynek hatalmas színekkel, textúrákkal és alakzatokkal rendelkeznek. Használható mind a padlóra, mind a faldíszítéshez. Ezzel a befejező anyaggal bármilyen kialakítást létrehozhat, attól függően, hogy milyen stílusban kíván megvalósítani.

A mai időben egy csempe elrendezés a fürdőszoba számos különböző lehetőségeket. A szakképzett mesterek sokféle módon ismerik egymást. De leggyakrabban 3-4-et használnak. A cikkben meg fogjuk érteni, hogy miként lehet a csempe burkolását a fürdőszobában, milyen előnyeik és gyengeségeik vannak, milyen kivitelezést tesz lehetővé.

A csempe használatának előnyei a fürdőszobában

Miért inkább a fürdőszobai tulajdonosok inkább díszítik ezeket a szobákat kerámia burkolólapokkal:

 • Az anyag nagyon praktikus. A vízszintes és függőleges burkolólapok nedvességállóak, hosszúkásak, könnyen karbantarthatók.
 • A színek, a méretek és a textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a tervezéssel, megtalálja a megfelelő színkombinációt, bármilyen dekorációs ötletet akár egy kis fürdőszobában is. Például egy fekete-fehér csempe mintázata sakktáblában nagyon népszerű.
 • A különböző csempe elrendezések lehetővé teszik a különböző színek kombinálását, ezáltal a szoba egyéniségét, így eredeti, szerzői munkát eredményezve. Egyéni elrendezés található a fürdőszoba mindegyikében.

opciók

Milyen elrendezésű csempézett és kerámia anyagok a padlón és falakon a fürdőszobában ma a legnépszerűbbek:

Szabvány nélküli eltolás

Ez a legnépszerűbb elrendezési terv. A szovjet időkben az új épületekben lévő fürdőszobákat ilyen módon díszítették, így sokak számára ilyen elrendezés ösztönös vizuális elutasítást okoz. Az előadásban szereplő példája még mindig az idősek lakóinak tekinthető. Azonban, ha nagyméretű csempék használatával hajtják végre, akkor a standard elrendezés elhúzódás nélkül elég stílusosnak és eredetinek tűnik.

Gyémánt beállítás

Vagy átlós. Szintén nagyon gyakori elrendezés. Jellemzők:

 • Nagyon érdekes vizuális effektet hoz létre, stílusosnak tűnik. Segítségével a legeredetibb és stílusosabb formaterveket kapják. Ez adja a helyiség mélységét, a tervezett élességet.
 • Egy meglehetősen fáradságos lehetőség, így csak egy tapasztalt mester finisher végezhet ilyen elrendezést. Ehhez gondos számításokat és gondos vágást igényel az anyag. A muníciómozaikhoz hasonló munkaerőköltségekről.

Falpanel

Ez a séma a műfaj klasszikusa, amikor a fal alsó harmadát egy sötét csempe rendezi, a felső kétharmad pedig egy könnyebb. A csempe különböző színeihez való csatlakozás helyét általában kontrasztos határ tónusos kivitelben is előállíthatja, mozaikból is lehetséges. Gyakran ez a módszer a fürdőszobák díszítésére példaként látható a különböző közintézményekben. Ilyen módszerek alkalmazhatók a saját fürdőszobájukra, de ez a fürdőszobát egy kicsit szigorú és formális.

Jellemzők és szabályok:

 • Egy ilyen elrendezési projekt a teret alacsonyabbra növeli, miközben kiterjeszti. Óvatosan vizsgálja meg az alaprajzot.
 • Ebben az esetben a padló egybeeshet a falakkal vagy teljesen ellentétes lehet velük. Minden design érdekes a maga módján.
 • Bizonyos változatoknál könnyű fenék és sötét felső kombináció látható. Azonban egy ilyen csempe elrendezés a fürdőszobában csökkenti a mennyezet szintjét, így alkalmas a keskeny és magas helyiségekre. És a standard apartmanok többségében ugyanazok a kisebb, és nem túl nagy fürdőszobák gyakoribbak.
 • A fürdőszoba falán lévő szegély keskeny szalagként és meglehetősen széles független területként, több sorban csempézve készíthető. Ráadásul ezek a csíkok, különösen ha keskenyek is, néhány darab lehet. Ne felejtsük el, hogy mindegyikük enyhén csökkenti a szobát.

Fékezéssel

Ebben az elrendezésben a padlón fekvő csempe folytatódik a falon. De nem teljesen az egész falon, de 2-3 sor a padló felett. Above, kívánatos, hogy egy csempe a különböző árnyalatú, leggyakrabban könnyebb. Az ilyen elrendezési terv a szoba kialakítását alacsonyabbra és szélesebbre emeli.

Fragmentumok akcentussal

Nagyon népszerű tervezési terv ma. De az ilyen opciók csempe elrendezések a fürdőszobában csak alkalmas helyes méretű. Egy kis helyiségben a kontrasztos ékezetek vizuális egyensúlyhiányt hozhatnak létre, amely harmonikusnak tűnik.

 • Ha úgy dönt, hogy választ egy ilyen projekt elrendezések fürdőszoba csempe, tudnia kell, hogy nem kell összpontosítani több mint 2-3 szekcióban a fürdőszoba. Tökéletes példája az elrendezésnek, amikor az ékezeteket a mosdókagyló, a törülköző melege és a zuhanyzó területén végzik. Vagy egy másik hasonló verzióban.
 • Ha nem akarja növelni a mennyezet magasságát, akkor az akcentust nem szabad közvetlenül a padlóról indítani, hanem inkább bizonyos távolságon kell elvégezni. Ebben az esetben nem szükséges a mennyezetre helyezni a hangsúlyt.
 • Akcentust is használhat mozaik segítségével.
 • A padlón egy ilyen elrendezési terv nem érvényes. A padlón tett ékezetek nevetségesek és nem megfelelőek.

Egyenlőség a színekben

Ebben az esetben vegyen néhány színt - kontrasztos vagy hasonló, általában 2-3 árnyalatot, és a fürdőszoba falát vágja. Ebben az esetben a színek nem keverhetők össze. Az egyik szín egy falra van helyezve, a másik - a második, stb. Válasszon egy harmonikus színkombinációt. Jellemzők:

 • Ily módon a fürdőszobában található funkcionális területek vizuálisan elválaszthatók. Például, piros jelölje ki a mosogató területét, és a fekete csempeit, hogy a zónához közelítse a területet. Az elrendezés lehet vízszintes és függőleges is.
 • A padlók ebben az esetben ugyanolyan színű lapokkal készülnek, de ugyanakkor keverhetők is. Például nagyszerű lenne egy padlót használni a sakktábla elrendezéséhez.
 • Ez a design nem néz ki egy kis fürdőszobában, mert vizuálisan szűkre és kicsire teszi a szobát.

A fürdőszobai csempék online számítása

Néha nagyon nehéz elképzelni, mi lesz a fürdőszoba a felújítás után. Sok ember, gondolkodási raktár alapján, nem tudja látni a csempe, képzeld el, hogyan fog kinézni zárt térben. Természetesen megnézheti a gyártó tervezőinek által kínált belső kialakításokat, és egy-egy-egyet is készíthet. De ez a lehetőség gyakran nem megfelelő, mivel a tervezési belső kialakítású szobák ritkán méretük és formájuk egybeesnek az igazi, tipikus fürdőszobákkal.

Hogyan értsük meg, hogy ez vagy a csempe megfelel Önnek, vagy sem? Az egyik lehetőség az, hogy találkozzon egy tervezővel az egyik üzletben. Speciális programok segítségével méreted szerint létrehozhatsz egy virtuális lapkakészletet. A mínuszok - akkor vásárolni csempe ebben a boltban, akkor tölteni sok időt a tervező, mert az emberek ritkán értik egymást az első szóból. És minél több csempe opciót vesz figyelembe - annál több időt töltesz.

A második lehetőség az, hogy megtanulják használni a csempeelrendező szoftvert. Sajnos a programok teljesen kifizetődnek, és sok időt vehet igénybe, hogy tanulmányozzák.

A harmadik lehetőség az, hogy a saját rétegezésű csempeinket használjuk. Teljesen ingyenes, nemcsak a csempe színkombinációinak megjelenítését teszi lehetővé, hanem részletesen kiszámítja a szükséges mennyiséget, figyelembe véve a csempe vágása megtakarításait. A csempe elrendezésének kialakításáról ebben a szolgáltatásban meg fogjuk jeleníteni ezt az oldalt.

 • A fal összes falának méretei
 • Az ajtó mérete. Ha az ajtót be van építve, akkor az ajtólap szélességét 10 cm-re kell 5 cm-es magasságig hozzáadni.
 • A fürdő mérete. A hossza általában egyenlő annak a falnak a hosszával, amelyhez a kád hozzáfeszül. Szükségünk van a szélességre és a magasságra is. A fürdő magasságát rendszerint a lábak szabályozzák, ezért el kell döntenie a kívánt magasságot.
 • Csempe gyűjtemény.

Menjen a gyűjtemény oldalára, amelynek elrendezését szeretné. Keresse meg a "Lap létrehozása" gombot az oldalon, és kattintson rá. A program létrehoz egy csempe elrendezést.

A felső részen vannak olyan fülek, amelyeken a vezérlő és a beállítási gombok csoportosulnak.

A "Helyi beállítások" lapon kattintson a gombra. Megnyílik egy párbeszédpanel, amely lehetővé teszi a szoba méretének beállítását. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a paraméterek módosításakor az összes bevitt adat törlődik. Ezért az elrendezési szolgáltatással együtt kezdeni kell őket. Amikor a helyiség méretét adja meg a munkaterületen, a szoba falai a megadott méreteknek megfelelően jelennek meg. A dimenziók beállítása után a zoom gombokkal nagyíthatja vagy kicsinyítheti az elrendezést, hogy illeszkedjen a képernyőhöz a kényelmes folytatáshoz.

A "Tárgyak a szobában" lapon kádat, mosdót, tükröt, ajtót helyezhet el a szobájában. Ha az ikonra kattintasz az objektum képével, megnyílik egy párbeszédpanel az objektum dimenzióinak és pozíciójának beírásához. A beviteli eredmények a munkaterület elrendezésében jelennek meg.

A "Csempe" lapon áthelyezheti a csempe elrendezések rácsát, megváltoztathatja az elrendezés irányát (függőlegesen, vízszintesen), telepítheti a határokat és mozaikokat. A rácshálózati számítások mérete automatikusan kiszámításra kerül az alaplap méretének megfelelően.

 • A kijelző iránya (függőlegesen vagy vízszintesen)

A csempe mind "hazudni", mind "álló" lehet, ha lehetővé teszi dekoratív elemek rajzolását és a határok méretét. A kijelző irányának megváltoztatásához kattintsunk arra a falra, amelyen meg szeretnénk változtatni a kijelző irányát, majd kattintsunk az első gombra a két nyíl képével. Ha a számítás irányát meg kell változtatni minden falon, akkor végezze el ezt a műveletet minden falon.

 • Shift rács, az első csempe mérete, szélsőséges csempe, vágási vezérlés

  A gyönyörű csempézés magában foglalja még a csempéket is a bal és a jobb oldalon, a dekorációs elemek középpontba helyezésével, a varratok hozzáigazításával a fürdő magasságához és még sok máshoz. Mindezt a fal aktiválásával teheti meg, ha rákattint az egérrel a kép fölé, majd a nyílgombokkal (). A nyíl iránya jelzi, hogy a kijelzőrács melyik irányba tolódjon el. Nyírási lépés - 1 cm.

  A határok a keskeny dekoratív elemek, amelyeket rendszerint a különböző virágok csempe közötti harmonikus átmenethez, valamint a helyiség elrendezéséhez hoztak létre. A falon belüli falak telepítése a fal teljes hosszának vagy magasságának kell lennie, ellenkező esetben a csempe elrendezés geometriája eltolódik, ami rendkívül csúnya. A határokat a gomb két egymást követő függőleges (függőleges) vagy vízszintes vonalak () függőleges gombjával lehet megnyitni. A gombra kattintva megnyílik egy párbeszédpanel, amelyben először kiválaszthatja azt a falszámot, amelyen a járdaszegélyt telepíteni kívánja, majd a rendelkezésre álló küszöbök listáján - a járdaszegélyen, majd a felfelé és lefelé mutató nyílgombokkal a sor jobbra vagy alulról történő mozgatásához. Mozaik (gombok és gombok) telepítésekor áll rendelkezésre a mozaik sor szélességének beállítása.

  Az "Elrendezés" lapon telepíti a lapokat a falain, az előző lépésekben szerkesztett. Tudjon meg többet a lépés és a kezelőszervek képességeiről:

  • Módosítsa a varrat színét

  A számítás vizuális észlelésének javítása érdekében megváltoztathatja a csíkos öltés színét. A változtatáshoz kattintson a "Varrás színe" gombra, és a megnyíló párbeszédpanelen válassza ki a kívánt színt. Sajnos a varratok színe nem változtatható meg az egyes soroknál vagy csempéknél. Az eredményt azonnal látja a munkaterületen.

  A számítások vizuális érzékelésének javítása érdekében megváltoztathatja a falak háttérszínét. Például ha egy csempe egységes szürke színnel rendelkezik, akkor nehéz megnézni azokat a helyeket, ahol nem telepítette a lapkát. Ha a háttérszínt sötétebb vagy világosabb színre változtatja, akkor azonnal megjelenik a kijelző üres területe. A változtatáshoz kattintson a "Háttérszín" gombra, és a megnyíló párbeszédablakban válassza ki a kívánt színt.

 • Csempék kiválasztása a telepítéshez

  A kiválasztható lapka kiválasztásához kattintson a "Cserép választása" gombra. Megjelenik egy párbeszédpanel, amelyen a csempe képei lesznek elhelyezve. Kényelem érdekében a lapok lapokra vannak felosztva, a csempefajták nevével - Sima (alap, háttér) csempe, díszek - mintás csempe és panelek - mintás csempék készlete, együtt elkészítve a kész mintát vagy kompozíciót. A csempe kiválasztása a képre kattintva történik. A kiválasztott csempe a szolgáltatás tetején jelenik meg.

 • 180 fokos csempe forgatás

  Bizonyos esetekben meg kell adni a mintázat kialakításának irányát a minta gyönyörű dokkolásához. Ehhez a cserép 180 fokos elforgatásának lehetősége biztosított. A szolgáltatás tetején található egy jelölőnégyzet, amelynek "Flip" felirat szerepel (a tick / birdies jelölőnégyzet). Ha ez az opció be van kapcsolva, az összes telepített lapot 180 fokkal elforgatja a képhez képest.

 • A csempék telepítése a falakon

  Ha egy cserépet választasz, csak helyezze az egeret a falra, ahová a lapkát fel kívánja szerelni. A megfelelő helyen kattintson az egérre, ahol a csempe képe telepítésre kerül. A telepítés megszakításához kattintson ismét erre a helyre - a csempe eltávolításra kerül.

  A falon lévő csempék helyszínének vizuális megjelenítése mellett a kiszolgáló kiszámolja a felhasznált csempék számát is. Továbbá, ha a böngésző beállításaitól függően lehetőség van a kép kis torzulására, a számítások teljes mértékben az egyes objektumok koordinátáinak matematikai számításán alapulnak. A számításokat a jobb felső sarokban található "Számlák megjelenítése" gombra kattintva tekintheti meg. Az eredmények a falfelvételek alatt elforgatható táblaként jelennek meg. A táblázat tartalmazza a függőleges (Рв), vízszintes (Рг), két síkra vágott (Рвг), a tényleges lefektetés területét, az elrendezéshez szükséges mennyiséget.

  Ha problémái vannak az elrendezések létrehozásával kapcsolatban - kérjen segítséget, feltétlenül válaszolunk: