Legfontosabb > Fürdő

Csemperagasztó számológép. Csemperagasztó 1m2-es számológépenként

Számítsa ki a csempe ragasztó használatát az online kalkulátor segítségével. Ez segít könnyedén meghatározni, hogy mennyi csempe ragasztó szükséges a bélés területéhez, a kívánt ragasztórétegtől függően.

A csemperagasztó kalkulátor azonnal kiszámolja a szükséges zsákok számát és hozzávetőleges költségét. A számítás a Knauf Flisen Plus csempe ragasztó 25 kg súlyú és 300 rubel becsült költsége alapján történik. a zsákhoz.

A ragasztó megfelelő mennyiségének meghatározásához két alapparamétert kell hozzáadni a benyújtott űrlaphoz: ez a ragasztóréteg vastagsága és a bevonandó felület. A ragasztóréteg méretét leginkább befolyásolja a csempe és a bázis, amelyre tervezik ragasztani. Az 1m2-es számológépen a csempe ragasztó használata a következő adatok alapján számol:

Csempe mérete és anyaga

mozaik, 10 cm-es méretű csempe, vastagsága kb. 2 mm;

csempe 20-30 cm 3-4 mm;

csempe 30-50 cm-től 5 mm-ig.

A kerámia gránit megmunkálásakor a vastagság legfeljebb 20 mm lehet.

Ez befolyásolja a ragasztóréteg vastagságát, és olyan jelzőt, mint a csempeanyag porozitása. A kézi csempék a legmagasabb porozitással rendelkeznek, a ragasztás kétszer annyi mennyiséget igényel, mint a hagyományos kerámia burkolatok. Az alap egyenetlensége. A 3 mm-es egyenetlenség elhanyagolható, ha a felületi hibák észrevehetőbbek, figyelembe kell venni a ragasztóréteg méretének meghatározásakor.

A ragasztás mentéséhez az alapot ki kell egyenlíteni és alapozni. Amikor csemperagasztóval dolgozik, kövesse az utasításokat a csomagoláson, és hogy a ragasztó keményedése elkerülhető legyen, azonnal hígítsa azt egy-két órára.

Csemperagasztó 1m2-enként: számológép

A számítási kényelem érdekében egy táblázatot, amelyben a rétegvastagság jelezhető az összes csempe mérete számára

A csemperagasztó kerámia és porcelán csempe burkolására használható, így rendkívül egyszerűen befejezheti a szobát. A piacon széles választékban, különböző márkában, az összetevők fő alkotóelemeiben, az alkalmazott anyag típusában, a keményedési időben és egyéb jellemzőkben kerül bemutatásra. A termék típusától függően átlagos fogyasztása is eltér, ami szintén fontos az ismeretek megszerzéséhez az optimális vásárlási mennyiség kiszámításához. Most a feladat marad - meghatározni azokat a számokat, amelyek segítenek a megfelelő mennyiségű ragasztókeverék megvásárlásában. Számítsa ki a csempe ragasztóanyag fogyasztását 1m2-enként egy speciális számológép segítségével, más módszerekkel is elvégezhető. Tekintsünk minden lehetséges lehetőséget.

Automatikus számlálással rendelkezik

Az anyag mennyiségének gyors és pontos kiszámításához speciális számológépet használhat. Könnyű megtalálni bármely speciális weboldalon az interneten. Annak érdekében, hogy meghatározza a csemperagasztók átlagos 1 m2-es csempefelhasználását, az üres mezőkben a következő kritériumokat kell megadnia:

 • a kerámia lapok egyik elemének nagysága;
 • homlokzati anyag típusa: cserép vagy porcelán cserép;
 • a művek lehetősége: belső vagy külső;
 • bázis: fal, padló;
 • alapja: cement, beton, gipsz, fém, ömlesztett padló stb.;
 • a működési terhelések jellemzői;
 • összetétel jellemzői;
 • teljes felület.

Az eredményt néhány másodperccel az eljárás megkezdése után kapja meg. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a ragasztók mennyisége kb. 1m2, és általában a munkát végezzük. A rendelkezésre álló adatok pontosságának pontos bizalmának megteremtéséhez több erőforrást is használhat a számított mutatók összehasonlításával. Ennek az eljárásnak az előnye a hatékonyság.

Hogyan számítsuk ki magát

A csemperagasztó számítása a ragasztó márkájától függ

A számológép kényelmes dolog, de ha kétségei vannak a megadott adatok pontosságával, végezze el a számításokat. Ehhez először meg kell határozni a ragasztóréteg vastagságát. A csempe méretétől függően változik:

 • kis cserép, mozaik - 2-3 mm;
 • az elemek átlagos mérete 3-5 mm;
 • nagy cserép - 6-9 mm.

Ha porcelánról van szó, a réteg vastagsága 17-20 mm-re nő, mert az anyagnak nagy a súlya, biztonságosan rögzítve kell lennie.

A számításoknál figyelembe kell venni, és magának a felületnek a jellemzői is vannak. Például, ha a padlót standard kerámia burkolatokkal végezzük, a párnázat vastagsága a szabálytalanságok jelenlététől függ:

 • lapos felület - 4 mm;
 • a padló kisebb hibákkal - 7-9 mm;
 • bázis észlelhető szint csökkenéssel - legfeljebb 20 mm.

Most megyünk az 1m2-es felületen a ragasztók optimális fogyasztásának meghatározására. Kezdetben meg kell vizsgálnia a termék csomagolását, és megtalálja a gyártó szabványos ajánlásait. Ezeket 1 mm rétegvastagsággal, valamint sík felületen adják. Most határozza meg a ragasztópárna magasságát az Ön esetében, szaporítsa meg a csomagból vett alapadatokkal. Az 1m2-enként kapott csemperagasztó átlagos fogyasztási arányát megkapta. Szorozzuk meg ezt a számot a befejezett négyzetek számával. Legyen figyelmes! Add hozzá még 10% -ot a meglévő számhoz, hogy megszüntesse a kompozícióhiány lehetőségét a kisebb költségek és az előre nem látható körülmények miatt.

Termék-Márka különbségek

Fentebb említettük, hogy a keverék fogyasztási mutatói nem csak a befejező anyag és alap típusától, hanem a gyártótól, a termék összetételétől is függenek. Ezt is fontold meg. Például az Eunice Granit csemperagasztó 3,5 kg / m2. A számok akkor relevánsak, ha a fésű 6x6 mm. Az optimális rétegvastagság 3-5 mm, a maximális 10 mm. Az Eunice Plus 1/1-es csemperagasztóanyag fogyasztása azonos tartományban marad.

Gyakran a befejező munkában az Eunice 2000 terméket használták. Külső és belső dekorációhoz használják. A kompozíció képes a csempe megtartására a felületen, ami 80 kg / m 2 terhelést eredményez. A párna vastagsága 3-15 mm. A 6x6 mm-es simító használata átlagosan 3,5 kg. Ha a Ceresite termékről beszélünk, akkor a felhasznált felület típusától és típusától függően 1,7-4,5 kg / m2 mennyiségben fogyasztják. Mint egy másik, nem kevésbé népszerű termék - az EK 3000, kb. 2,8 kg négyzetméterenként, ha a keveréket 6x6 mm-es spatulával keverjük össze.

Egyszerű kalkulátor a csempe ragasztóanyag fogyasztásonként 1m²: 4 kritérium

Egy speciális számológép segítségével kiszámíthatja a csempe ragasztó pontos mennyiségét a szobabútorok befejezéséhez. Leggyakrabban, gondolkodás nélkül, megvásárolja a ragasztó mennyiségét, amelyet az eladó hívni fog. Mi a teendő, ha kétség merül fel, hogy 25 zsák 5 kg-os ragasztó egy kicsit több, mint amire szükség van, vagy egy olyan munkavállaló szavai, akik az ügyfelek építési munkálatait végzik, kétségeket okoznak. Hogyan kell önállóan kiszámolni a kívánt mennyiségű ragasztót, és nem szabad megtéveszteni, a cikkben.

Mi befolyásolja a csempe ragasztó használatát

Leggyakrabban az építőanyagok megvásárlásával kapcsolatos fontos döntéseket közvetlenül a boltban végzik, a személyzet befolyása alatt vagy az építőmunkát végző személyek segítségével. De mi van akkor, ha a javítás önmagában történik? Az összes munka költségeinek előre kiszámításához ez egy komplett utópia, de a csempézés megállapítása és a költségek külön-külön megvalósítható feladat.

Kezdetben fontos megjegyezni, hogy a csemperagasztó saját mérőegysége - kilogramm (kg). És a szükséges összeg megegyezik a négyzetméterenkénti kiadása (1 m 2) és a teljes mérési terület termékével. Annak a falnak a területét ismeri, amelyen a csempe le van fektetve, csak a kívánt ragasztó vastagságát kell kiszámítania, majd meg kell szereznie a kívánt mennyiségű ragasztó kívánt értékét.

A csemperagasztó különböző típusú lehet: cementtartalmú, epoxi vagy poliuretán.

A ragasztóanyag fogyasztása hatással van mind a csempefelület méretére, mind a csempe anyagára.

Ha a cementkötésű ragasztó meglehetősen egyszerű a használata: 3 kg / 1 m 2 kerámia csempe, majd epoxi vagy poliuretán teszi, hogy bonyolódjon a jellemzőivel. Az epoxi 2 komponensből áll, és a poliuretán meglehetősen rugalmas konzisztenciájú. Az alapelemeken kívül a csempe ragasztó összetevőként különböző adalékokat tartalmaz. Ez javíthatja a sajátos tulajdonságait, amikor különböző hatásoknak van kitéve, és megváltoztatja fogyasztását. Ragasztás kiválasztása, gondosan tanulmányoznia kell a piacot és a gyártókat.

Áramlási függőség:

 1. A csempe felületének mérete. Ha nagy, akkor a ragasztót sokkal többet költik. Ennek megfelelően a vastagság több ragasztót fog átvenni, mint egy szabványos csempe mérettel. Például, ha a cserepek oldala kb. 25 cm, akkor a ragasztó vastagsága 2-3 mm. Ha a felület még nagyobb, akkor a vastagságot növelni kell.
 2. Csempeanyag. A cserépanyag csempe porózus felülettel rendelkezik, amely gyorsan felszívja a ragasztót. És a porcelán kőzet, éppen ellenkezőleg, gyenge a vágy a ragasztó, és nem szívja el annyira.
 3. Felület egyenletesség. Egy lapos oldalon egy ragasztó rétegre van szükség vékonyabb, mint egy hornyos.
 4. Az alap minősége.

A csempe felhelyezésének sík felületre kell lennie, ami segít elkerülni a ragasztó egyenetlen pazarlását, ha csak a ragasztó önmagában nem tartalmaz olyan részecskéket, amelyek segítenek a felület felszínének meghatározásában. A ragasztó pazarlata a kezelő készségétől és minősítésétől is függ. Ha egy újonc elfoglalt, akkor a normát megsértik, mert legtöbbje házasságba kerül.

A csempe ragasztó hozzávetőleges számítása 1 m 2 -re

A ragasztó megfelelő mennyiségének kiszámítása különböző módokon lehetséges, a gyártók és építőmesterek nélkül. Különleges számológép a ragasztóanyagok gyártói számára. Segítségével nehézségek nélkül önállóan elvégezheti a szükséges számítást, ismerheti a helyiség peremét, a csempe típusát, és választhatja ki a kívánt márkájú ragasztóalapot (tábla segítséghez).

A legegyszerűbb módja annak, hogy a ragasztó márkát pontosan megválasztották, sokszor elvégezték vele, például a jól ismert márkák Eunice 2000, Plitonit vagy Ceresit 3000. online kalkulátor, hogy a paramétereket a csempe, és természetesen válassza a márka a ragasztó összetétele. Az eredmény 10-szer növelhető, ha 1m 2 10m 2 helyett.

A csemperagasztó mennyiségét önállóan vagy speciális program segítségével kiszámíthatja.

Ha a ragasztó márkáiban nincsenek preferenciák, de érdekes, hogy mennyibe kerül a javítás, akkor nagyjából kiszámíthatod az egyes opciókat:

 • Például cement alapú ragasztó;
 • A csempe közelítő mérete 30x30 cm;
 • Ha a réteg 2,8 mm, a ragasztóanyag fogyasztása 5 kg / 1 m 2;
 • Ha a csempe 10 m, akkor: 10x5 = 50 kg csemperagasztó.

A csempéket árusító szakemberek által alkalmazott módszer - ebben az esetben dobja ki (x 0,5 vastagság) az átlagos ragasztási fogyasztási értéket 1 mm-re, amelyet a vevő választ. A jól ismert márkákról, például a Ceresite vagy a Polytonite-ről szóló információk nyilvánosan elérhetők.

Ha a csempe porcelán kőből vagy plitonitból áll, a telepítés kiszámításánál figyelembe veszik az átlagos méretet: 10 mm vastag.

De pontosan ilyen számítással nem lehet pontosan megmondani a pontos költségeket. Újra kell újratervezni finomabb adatokkal. Érdemes mindig emlékezni, hogy a gyártók minden elérhető és szükséges információt nyilvánosan tartanak. Könnyen megkérheted például a Ceresite vagy a Politonite márkáinak képviselőit.

A ragasztócsempe számológép kiszámítása

Nincs szükség arra, hogy az eladóhoz forduljon a boltba, ha kérdés merül fel a csempézéshez használt ragasztó felhasználásával kapcsolatban. Elég, hogy ellenőrizze az összes rendelkezésre álló információt, keresi a különböző márkákat, hogy milyen típusú csempe "eszik" több ragasztót, megtudja, miért és csak akkor választ. Sok különböző online számológép használható a válasz eléréséhez.

Különös figyelmet kell fordítani a csemperagasztó mennyiségének kiszámításakor a minőségre, a márkára és a gyártóra

Az online számológépek bemeneti adatai:

 1. Milyen márkájú ragasztót választanak és mit fognak használni. Például csempeburkolatokhoz vagy egy meghatározott mozaikhoz.
 2. A felület meghatározása. Ez a szám a szélesség szélességének megszorzásával érhető el.
 3. A réteg vastagsága kiválasztásra kerül, ha a munkát novíó végzi, akkor a vastagságot érdemes elválasztani.

Az ilyen számítások eredményei nem csak a szükséges mennyiségű ragasztó, hanem a márka ajánlása és hány táska.

Mi a ragasztóanyag fogyasztása 1 m 2 -en porcelán kőből?

A kerámia vagy porcelán csempe mennyisége a csempe oldalainak maximális hosszától és a spatulafogak méretétől függ, amellyel a ragasztó fel lesz osztva a csempe felületén.

Számos szakértő megjegyzi, hogy a ragasztóanyag fogyasztása növelhető a ragasztó bevonat növelésével.

Ceresit ragasztófelhasználás:

 1. A Ceresit CM9 ragasztó esetében legfeljebb 10 cm-es oldalhosszú csempe és 4 mm-es fogú spatulával a 1 m 2 -es fogyasztás 2 kg lesz. 15 cm - 5,8 mm - 3 kg, 30 cm - 9 mm - 4,3 kg.
 2. Cserép és porcelán csempe esetén: 5 cm - 2,8 mm - 1,8 kg, 10 cm - 4 mm - 2,2 kg, 25 cm - 8 mm - 3,6 kg.
 3. És nagy csempe vagy porcelán esetében: 30 cm - 9,8 mm - 4,2 kg, 60 cm - 13 mm - 6 kg.

A ragasztó bevonat és a burkolólapok növekedésével a ragasztóanyag fogyasztása nő. A tapasztaltabb kézművesek képesek megfelelően elhelyezni a ragasztót a csempe felületén, és kézzel tartják a kézzel a szerszámot bizonyos szögben. Ez a tapasztalat lehetővé teszi, hogy egyenletesen alkalmazzuk a ragasztót egy kis réteggel.

Az 1 m 2 csempe csempe ragasztóanyag fogyasztási aránya elfogadott

A fogyasztás mértéke, amint azt fent említettük, számos tényezőtől függ. A készségek mellett maga a felület is csempézett, legyen az padló vagy fal. Mind a hőmérséklet, mind az ugrások, a csempe használatát vagy célját befolyásolják a ragasztó bizonyos márkái, amelyek biztonságosan és biztonságosan megtartják a felületet. Figyelembe véve a működési és egyéb követelményeket is, fejlesztették ki a ragasztófelhasználás normáit, amelyek megtalálhatók a termék használati utasításában.

A csemperagasztó mennyiségének kiszámításánál figyelembe kell venni a ragasztókeverék fogyasztási normáit is

Milyen információkra kell figyelnie:

 • Milyen alapanyagból készült ragasztó?
 • Mi van elvált és milyen konzisztencia;
 • Milyen megoldásokat kínálnak a munkadarab felkészítéséhez szükséges alapozás megkeményítésére?
 • Milyen méretű spatula ajánlott a szállító.

Miután elolvasta az utasításokat, és meghatározta a csempe méretét, kiválasztja a kívánt spatulát, elkezd dolgozni. A spatula által alkalmazott réteg vastagsága csökkenni fog, amint tapasztalatot szerez.

A szép varratok és a ragasztók egyenletes fogyasztása csak örömet okoz.

Ergonomikus csempe ragasztóanyag fogyasztása 1 m 2-nél: számológép (videó)

Ha már van egy bizonyos márkája az elmédben, akkor nincs szükség hosszú és kemény gondolkodásra a ragasztó használatával kapcsolatban. Miután megkapta az összes információt a gyártótól vagy eladótól, ne felejtsük el, hogy az egyenetlen falak "kérnek" több ragasztót, növelve a fogyasztását. Szükség van a falra, ahol a csempe lesz elhelyezve, mielőtt megvásárolná a csempe és a ragasztó összetevő. És ha a javítás már az orrán van, akkor érdemes megjegyezni - a ragasztó átlagos fogyasztása 1,3 kg.

Csemperagasztó kalkulátor

A konyha befejező munkálatainak és a konyha munkaterületének tervezésének végső fázisában meg kell végezni a felhasznált anyag kiszámítását. Ez nem csak a csempékre vonatkozik, hanem a kapcsolódó keverékekre is. Az egyik legfontosabb keverék a ragasztó. Az anyaghiány felfüggesztheti a befejező munkát néhány órára, néha még egy napra is, és feleslege csak helyet foglal a raktárban és az alomban a házat.

A virtuális számológép segít megoldani a furnérozáshoz szükséges csemperagasztókat. A felhasználónak ki kell választania a megfelelő anyagot a listáról, és be kell írnia a beillesztendő hely adatait.

Ragasztási fogyasztás 1 m2-enként. Csemperagasztó felhasználási aránya

A csempézéshez szükséges ragasztó. Talán mindenki ismeretes. De mennyi kell? 1 zsák 25 kg? 10 zsák 5 kg? Gyakran a döntés az utolsó pillanatban történik a piacon vagy a boltban, és annyit kell vásárolnia, amennyit az eladó mondta. Jól vagy sem? Egy másik helyzetben, a parancsnoka annyi ragasztót vásárol, amennyire szüksége van (biztosan tudja), számot ad, de nem ellenőrizheti. Vagy előre meg akarja tervezni a javítás összes költségét (a lecke hasznos, de utópisztikus), és kiszámítja, mennyit költ a telepítés. Mi a teendő Mennyit kell ragasztani?

Először is, az alapokat: a csemperagasztót általában kilogrammban méri. Az Ön által igényelt összeget úgy határozzák meg, hogy a telepítés négyzetméterenként a ragasztóanyag-fogyasztás szorozva van a teljes mérőórával. A lerakás területe általában mindenki számára ismert, így továbbra is tudni kell, hogy mennyi ragasztó szükséges négyzetméterenként. Nincs egyértelmű válasz erre a kérdésre, de segítünk neked megközelítőleg kitalálni, hogy mennyi ragasztóra van szüksége.

1) A ragasztó típusa

Általában a csempe ragasztó három nagy kategóriába sorolható: cement alapú ragasztó, diszperziós ragasztó és epoxi ragasztó. Az első esetben egy zsák cementet (különféle adalékanyagokkal) vásárol, és vízzel vagy latex adalékanyaggal hígítja. Ez a legnépszerűbb lehetőség: gazdaságos és nem nehéz feladat. Az ilyen ragasztóanyag fogyasztása átlagosan 1 és 1,9 kg / m2 a ragasztási vastagság 1 mm-nél. (Például 1 kg / m2 a Yunis Granit ragasztóhoz, 1,5 kg / m2 a Litokol K66 ragasztóhoz és a Hercules Base ragasztóhoz stb.) A második esetben kész gyanta alapú folyadékkeveréket vásárol (ami gyantán alapul), amelyet nem kell hígítani. A harmadik esetben egy gyantalapú folyékony készítményt és egy katalizátort vásárol. Mindkét összetevőt fel kell keverni, kémiai reakció következik be, és ennek következtében ragasztó oldat keletkezik (kicsit bonyolultabb, de egy ilyen készítmény nem fél a víztől és a hidegtől, nem zsugorodik, nem tapad és tökéletesen tapad a felületre). Az ilyen keverék kilogrammban kifejezett összmennyisége nem megfelelő összehasonlítva a cement alapú ragasztókeverék fogyasztásával.

2) Csempe mérete

Általában minél nagyobb a csempe mérete, annál nagyobbnak kell lennie a ragasztórétegnek. Rendszerint kis csempe (10x10 cm-ig) a cement ragasztókhoz, vékony réteggel, ez a réteg valamivel kisebb, mint 2 mm. A 20-30 cm-es lapok esetében a rétegvastagság leggyakrabban 2 és 3,5 mm közötti, míg a 30x30 és 50x50 közötti csempe esetén a réteg 3,5-5,5 mm, a nagyobb réteg pedig 4-5 mm. A nagy méretű (60 cm-es) lemezekre ajánlott ragasztóréteg alkalmazása (kb. 1 mm) a csempe hátoldalán.

3) A csempe típusa

A csempe hátulja felszívja a ragasztót. De egy másik típusú anyag különbözik a porozitásban - a kézzel készített csempék és a cotto nagyon porózusak, több ragasztót szívnak fel. Mázas ipari csempe elnyeli a kevésbé és a porcelán kőműves még kevésbé. Leggyakrabban a gyártók speciális ragasztókat gyártanak minden olyan anyaghoz, amely figyelembe veszi ezeket a tulajdonságokat. De vannak univerzális ragasztók, ezért figyelembe kell venni a különböző anyagok felszívódásának különbségét. Ha kőkeretet készítesz, gyakran a gyártók is kérik, hogy egy extra réteg ragasztót helyezzenek az anyag hátoldalára.

Ezenkívül fontos figyelembe venni a csempe hátsó felületének egyenletességét is. Abban csempe kézzel készített klinker gyakran durva hátsó felületén, ezért javasoljuk, hogy felárat kell vékony rétegben. Ez növeli a fogyasztást.

Ha egy felületen különböző vastagságú csempeburkolatokat tervez, akkor a ragasztóval kell kompenzálnia ezt a különbséget. Legyen készen erre. hogy a költség növekedni fog.

4) A csempézés technológiájának megteremtése és elhelyezése

5) A ragasztó márkája és összetétele

A különböző márkájú ragasztók összetétele különböző adalékokat tartalmaz (nagyobb adhéziót, rugalmasságot, változási sebességet, csúszásállóságot, hőmérsékletet stb.). Mindez megváltoztatja a ragasztó sűrűségét, így két 25 kg-os zsákban különböző mennyiségű anyag lehet, ami ennek megfelelően megváltoztatja a fogyasztását. Az anyagfogyasztás pontosabb kiszámításához pontosabban ismerni kell a gyártót és a ragasztó nevét annak érdekében, hogy a gyártó által megadott adatok alapján ellenőrizhesse fogyasztását. (Például a Yunis Granit ragasztó standard fogyasztási sebessége 1 milliméterenként minden egyes ragasztóra, a Litokol K80 normál értéke 1,35 kg minden egyes mm-ben. A ragasztó vastagsága 4 mm 20 méteres terület esetén a különbség (megközelítőleg más tényezők egyenlő) 20 kg (80 kg versus 108 kg), ezért ha pontosabb számításokat szeretne, győződjön meg róla, hogy a gyártó adatai láthatók.

6) Időjárási viszonyok

A csempék normál hőmérséklete +5 és +40 Celsius fok közötti. Ideális - 18-24 fokos tartományban. Minél magasabb a hőmérséklet, amelyen a csempe kerül, annál több víz elpárolog a ragasztó felületéről, és annál nagyobb a fogyasztása. Alacsony hőmérsékleten (nulla alatt) a ragasztó romlik, és rendkívül nehéz megjósolni a fogyasztását. Fontos, hogy figyeljen a szélre. Ha tesz a csempe a külső, erős szél nedvesség újra kezdik elhagyni a felszíni és ragasztó fogyasztás növekedni fog.

7) A kezelő technikája és minősítése

A ragasztásfogyasztás attól függ, hogyan használja az eszközt. A spatula eltérő dőlésszögével az alkalmazott ragasztó vastagsága megváltozik (például 60 fokos szögben, a ragasztó használata nagyobb lehet, mint 45 fokos szögben, a különbség legfeljebb 25% lehet). Hasonlóképpen különböző fogformákkal ellátott spatulák különböző mennyiségű ragasztót terjesztenek: a V-alakú spatula általában enyhén kevesebb ragaszt helyez el, mint egy U-alakú ragasztó, amely viszont kevesebbet terjeszt. mint egy négyzetes fogú spatula. Ha először rakja be a lapkát, akkor a ragasztófelhasználás eltérhet a standardtól, mivel Ön vagy vonat vagy megszakítja a technológiát, vagy valamilyen okból a ragasztó egy része a házasságban marad. Mindig jobb, ha ebben az esetben megvásárolja az anyagot egy margóval, hogy ne lehessen leállítani a folyamat közepén.

A szükséges mennyiségű ragasztó kiszámítása

Hogyan kell gyorsan számolni a szükséges csempe ragasztóval? Számos módszer létezik.

A legegyszerűbb - ha pontosan tudja, milyen ragasztóval van szüksége. Például Ön már évek óta csempézett, és pontosan tudja, mit szeretne az Eunis 2000 vagy a Mapei Granirapid. Elég, ha meglátogatják a gyártó honlapját, és megtalálják a számológép részt (ilyen szakaszok vannak az összes gyártó weboldalán). A kalkulátorban elegendő a csempe méretének, a helyiség területének és a ragasztócsíknak a kalapáccsal történő összegyűjtése, kattintson a számítás gombra - és készen áll a választ kilogrammban. Ezt az értéket akkor növelheti, ha biztosan tudja, hogy a ragasztót a csempe közötti magasság felállítására használja, hogy olyan helyzetekben működjön, ahol a hátfelületet ragasztóval kell lefedni, valamint egyéb olyan körülményeket is, amelyek növelik a fogyasztást.

Ha még mindig nem tudja, milyen ragasztót fog használni, de szeretné becsülni a javítás költségeit, használja a fenti számokat. Feltételezzük, hogy cement alapú csempe ragasztót használunk (ez a legnépszerűbb és legegyszerűbb lehetőség). Ezután a kórházban az átlaghőmérsékletet veheti igénybe - a tapadóréteg 1,3 kg / 1 mm ragasztóanyag-fogyasztása. Szorozzuk meg vastagsággal. ragasztó. Tegyük fel, hogy 30x30 cm-es cserépet helyez a padlóra, majd egy 4 mm-es átlagos réteggel (lásd a csempe méretével kapcsolatos pontot) a ragasztófelhasználás 5,2 kg / 1 m2. Ha 20 méter csempét kell elhelyezni, akkor 20 * 5.2 = 104 kg csempe ragasztó szükséges. Ha úgy dönt, 10x10 cm-es cserépet helyez ugyanazon a területen, akkor 1,3 * 2 * 20 = 52 kg ragasztó szükséges. Ha úgy dönt, 60x60 cm-es csempe, akkor körülbelül 1,3 * 6 * 20 = 156 kg ragasztót tölt

Fontos megérteni, hogy ez az érték nagyon hozzávetőleges, és ennek alapján nem mehet el a boltba és a rendelési ragasztóba. Ismét a ragasztók különbözőek, mindenki más tulajdonságokkal és fogyasztással rendelkezik, ezért jobb, ha legalább ismerjük a ragasztó márkáját. De ez a szám segít navigálni a költségek és a tervezés, legalább a végeredmény nem valószínű, hogy tízszer több vagy kevesebb.

És a harmadik út, amely jobban megfelel az eladóknak a csempeüzletben. Megfelelő, ha a vevő nagyjából megkérdezi, hogy mennyi ragasztó szükséges (alkatrész nélkül, becslés nélkül). A csempe vastagságának felét mm-ben kell felvenni, és szorozni kell az eladott márka átlagos peremfogyasztása mm-enként. Ha nem ismeri a költségeket, vagy csak néhányat említ - a kórház átlagához szorozva 1,3. A kis méretű ipari csempe meglehetősen vékony (5-6 mm), a közepes méretű porcelán csempe vastagsága 10 mm, vastagabb porcelán csempe - 12 mm. Ezért a 45x45 cm-es kerámia gránit (10 mm vastagságú) 5 * 1,3 = 6,5 kg / méter, ami 130 kg-tól 20 méterig, és viszonylag közel áll az igazsághoz. Természetesen lehetetlen számlát kiállítani az ilyen kritériumok szerint, de legalább a megrendelést hívhatja.

A népszerű márkák fogyasztási aránya

Hogy segítsünk neked egy kicsit a számításokkal, összegyűjtöttük az átlagos fogyasztási arányokat a legnépszerűbb ragasztómárkák számára. Az egyes ragasztófajtákra vonatkozó részletesebb adatok az alábbiak, az összefoglaló információk a következők:

Unix ragasztó: átlagosan 1-1,16 kg 1m2-es rétegenként 1 mm-es ragasztóval

Ceretes ragasztó: az átlagos fogyasztási sebesség 1,4-1,6 kg 1 m2-enként 1 mm-es ragasztóval vagy 1,5-6 kg m2-enként, a spatula méretétől és a ragasztó típusától függően

Litokol ragasztó: az átlagos fogyasztási sebesség 1,3-1,5 kg / m2 1 mm ragasztóval vagy 2,5-6 kg / m2, a spatula méretétől és a ragasztó típusától függően

Clay Hercules: az átlagos fogyasztási ráta 1,5 kg / 1 m2-es területen 1 mm-es réteggel

Mapei ragasztó: az átlagos fogyasztási ráta 1,2-1,6 kg / 1 m2-es rétegben 1 mm-es ragasztóval, vagy 2-8 kg a spatula méretétől és a ragasztó típusától függően

Eunis ragasztási fogyasztás 1m2-enként

Az Eunice a piacon az egyik legnépszerűbb ragasztó. Az Unis által gyártott, 1994-ben alakult a SMU "Zhukovsky" alapján. A cég most azt állítja, hogy piacvezető a cement alapú szárazépítő keverékek gyártásában, és Oroszországban első helyen áll a csempe ragasztók gyártásában.

Eunice XXI

Cserép ragasztó kerámia, csempézett és mozaik csempék, természetes kő és porcelán lapok elhelyezése érdekében.

Eunice 2000

A legnépszerűbb ragasztómodell. Csemperagasztó kerámia, csempézett és mozaik csempék, természetes kő és porcelán lapok burkolásához

UNIS Hi Tech

Tech csemperagasztó hosszabb nyitási idővel

Eunice Plus

Csemperagasztó kerámia, csempézett és mozaik csempék, természetes kő és porcelán lapok burkolásához

Eunice Pool

Ragasztó csempe ragasztására víztartályokban

Eunice Granite

Csemperagasztó nagy formátumú lemezek készítéséhez természetes kőből és porcelánból készült kőből

Belfiks

A "Belfiks" fehér csemperagasztó külső és belső munkákhoz kerámia, márvány, matt, átlátszó, üveg és díszítő mozaik csempe falak és padlóburkolatokkal szemben

Fogyasztás 1,16 kg / m2 1 mm ragasztóra

UNIS FIX

Csemperagasztó kerámia, csempe és mozaik csempék készítéséhez

Fogyasztás 1,16 kg / m2 1 mm ragasztóra

Ceresit ragasztófelhasználás 1m2-enként

A Ceresit (Ceresit) népszerű védjegy a Henkel által gyártott építőanyagok számára. 2003-ban a cég megnyitotta az üzemet a Ceresit keverékek gyártásához Oroszországban, Kolomna városa, a moszkvai régióban, majd egy másik üzemet a Chelyabinsk és Ulyanovsk üzemében. A következő ragasztó Oroszországban készült.

Ceresit CM 9. Csemperagasztó a belső munkához

Hogyan számoljuk ki a csempe ragasztó használatát

A burkolólapokkal szembeni munkákhoz bizonyos készségek és ismeretek szükségesek. Attól függően, hogy hol ragasztja a csempe - az utcán vagy a helyiségben, a konyhában vagy a fürdőszobában - a csempe és a csempe ragasztó kerül kiválasztásra.

Ami a csempe ragasztó típusát illeti, és hogyan számolhatja fogyasztását, megmondjuk cikkünkben.

A ragasztó típusai

A csempe ragasztónak két fő besorolása van - tulajdonságok és összetétel alapján. Röviden fejtsük ki mindkettőt.

A csempe ragasztótípusok tulajdonságai

Gyorsan keményedő ragasztó. A keverék elkészítésétől számított három órán belül keményedik. Azon helyiségek, ahol a burkolólapot a gyorskeményedő ragasztóra helyezték, közvetlenül a munka befejezése után lehet működtetni.

Ahol a legalkalmasabb - a konyhában kerámia csempék kötényét kell elhelyezni.

Önterülő ragasztó 5 mm-es magasságkülönbséggel egyenetlen felületek csempézésére tervezték.

Ahol a legalkalmasabb - az erkélyekkel és teraszokkal szemben, porcelán kőből.

Stretch ragasztó. Kompenzálja az alap deformációját és védi a burkolólapokat a repedésektől. Például, ciklikus fűtés / hűtés (padlófűtés), vagy a felhalmozódó terhelés (medence tál).

Ahol a legalkalmasabb - mozaikos bélés a medence belső felületén.

Hőálló ragasztó. A fűtést 600 ° C-ig tartja, és ott használják, ahol tűz van.

Ahol a legmegfelelőbb - kandalló vagy kályha burkolata klinker burkolólapokkal.

Hidegálló ragasztó. Ellenáll a nedvességnek és alacsony hőmérsékleteknek.

Ahol a legalkalmasabb - homlokzati csempe ragasztása a ház alján.

Vastag ragasztó. A belső tér burkolására nagy formátumú csempe vagy mesterséges kő vonatkozik, amelyek 10-12 mm-es ragasztóréteget igényelnek.

Hol a legalkalmasabb - befejezni a csarnok egy vidéki ház márványlapok.

Univerzális ragasztó. Az átlagolt jellemzőknek köszönhetően széles körű munkák, beleértve a belső és a külső.

Hol a legalkalmasabb - a padlólapokat a lakás folyosóján elhelyezni.

A csempe ragasztó típusának összetétele

Egykomponensű csempe ragasztó. A ragasztó alapja a cement, amelyet néha lágyítóval egészítenek ki, hogy növelje a kész keverék élettartamát.

Szállítási formátum - száraz keverék.

Kétkomponensű csemperagasztó. Néha poliuretán és epoxi. Az első egy poliuretán bázist és egy keményítőt tartalmaz. A második epoxigyanta és katalizátor.

A szállítási formátum egy paszta alap és egy folyékony keményítő / katalizátor.

Akril csempe ragasztó. A kész készítmény akril alapon, amely nem igényel további dagasztást.

Szállítási formátum - keverék formájában paszta.

További információ a csemperagasztó tulajdonságairól a "Csempe ragasztása: a fürdőszobában, a padlón, a falakon".

Hogyan befolyásolja a csempe mérete és típusa a ragasztók kiválasztását és fogyasztását?

A csempe két fő jellemzője: méret és típus.

A csempe mérete határozza meg, hogy melyik eszközt fogja használni, amikor felhelyezi azt. A csemperagasztó használata ajánlott egy fogazott simítóval. A fogak magassága a spatulában, amely közvetlenül befolyásolja a ragasztóanyag fogyasztását, és a számítások során használják. A logika egyszerű - annál magasabb a fogak magassága, annál nagyobb a költség.

Ha még mindig nem tudja, hogy milyen spatulát kell használni a csempe lefektetéséhez, de már eldöntötte a csempe méretét, használhatja ezt a megfelelőségi táblázatot:

A csempe ragasztó fogyasztásának táblája.

A Tserezit csemperagasztó fogyasztási aránya.

Ragasztó neve

Max. csempe oldalhossz, cm

A fésű fogainak mérete, mm

Fogyasztás, kg / négyzet. m

Ceresit CM 9 (kerámia lapokhoz)

Ceresit CM 11 Plus (csempe és porcelán cserép)

Ceresit CM 12 (porcelán és nagy csempe)

Ceresit CM 14 Extra

Ceresit CM 16 (rugalmas)

Ceresit CM 17 (szuper elasztikus)

Ceresit CM 115 (márvány és mozaik)

Ceresit CM 117 (homlokzati csempe, kő és kerámia granit burkolat rugalmas ragasztó)

A Ceresat CC 83 rugalmasítót használva vízzel 2-1-re hígítjuk, és a keveréket összekeverjük.

Yunis csempe ragasztóanyag felhasználási aránya.

Ragasztó neve

Mennyit kell 1 x 1 m2-es csemperagasztót 6 * 6 mm-es fésű használata esetén?

Ajánlott rétegvastagság, mm

Csempe ragasztóanyag-fogyasztása 1 m2-enként

A ragasztó használata nagymértékben függ a csempe méretétől és a ragasztó gyártójától. Továbbá attól függően, hogy pontosan milyen ragasztóval (padlón vagy falakon) alkalmazzuk, mennyisége 2,5-4 kg / m2. Ezenkívül fontos megjegyezni, hogy ha a ragasztót önmagadra kívánja alkalmazni, és még soha nem tette ezt meg, akkor a végső fogyasztási mennyiség még nagyobb lesz. Ezt követően részletesen ismertetjük az átlagos fogyasztási arányt, hogyan változik a különböző tényezők függvényében.

A ragasztó térfogatának kiszámítására szolgáló módszerek

Gyors és egyszerű módszer

Ha nincs lehetőség interneten keresztül, egyszerű és gyors módja van a számítások elvégzésére:

 1. Mérje meg a felület és a csempe méretét.
 2. Alkalmazza a képletet: S turn / S pl., Vagyis a felület területét egy lapka területére osztja.
 3. Ha a csempe mérete 10x10 cm, akkor 1000 cm.kv / 100 cm.kv = 10 db. Ez a csempék száma 1 m².
 4. Számolja ki, hogy mennyi ragasztóréteg szükséges négyzetméterenként. A standard ragasztó tömege 1,3 kg. A 10x10 cm-es paraméterekkel rendelkező csempe esetében a ragasztóréteg átlagos vastagsága 2 mm legyen, ami: 1,3x2 = 2,6 (kg / m2).
 5. Ajánlott réteg más méretű csempékhez:
 6. 20x30 cm = 2-3 mm;
 7. 30x30-50 * 50 = 3,5-4 mm.

Opcióként lásd a gyártó által megadott anyagfogyasztási adatokat. Ez a módszer optimális azok számára, akik saját kijavításuk folyamatban vannak, már rendelkeznek a tapadó összetétel kezelésével. Egyszerűen válassza ki a gyártó márkáját és látogassa meg a hivatalos cég vagy képviselőjének honlapját. Számos ilyen helyszínen tapadási arányszámológép található. A szoba területének és a cserép méretének ismeretében megkaphatja a szükséges számításokat.

Videó megtekintése:

Hozzávetőleges számítás

A pontos számítások itt nem működnek, csak extrém esetekben alkalmazzák: a négyzetméterben a cserép teljes területét megszorozzák a ragasztó átlagos fogyasztásával.

Padlóburkoló ragasztóanyag fogyasztása

A csempe padlóra történő beszerelésekor a szakemberek 8 méretű spatulát javasolnak. Alapvetően az anyag 30x30-as paraméterekkel rendelkezik, ami kb. 5 kg négyzetméterenként szükséges. ragasztókészítmény.

Ezek a mutatók csak akkor lesznek rendkívül pontosak, ha a padlófelület nem szabálytalan. Minél erőteljesebbek a hibák, annál több ragasztót fogyasztanak el.

Gipszkarton falakhoz

Ha gipszkartonra néző anyagot szeretne alkalmazni, a padlóhoz képest a ragasztó sokkal kevesebb lesz ugyanazzal a csempe méretével.

A fogyasztás átlagosan 1,8 kg / m. sq. 1 mm réteg vagy legfeljebb 4,8 kg 1 négyzetméterenként. m felülettel.

A híres márkák átlagos fogyasztási aránya

Csemperagasztó Az Eunice Plus az univerzális eszközökre vonatkozik, mivel számos, egymással szemben elhelyezkedő anyagot ragaszthatnak fel: cserép, mozaik, természetes kő, porcelán. Fogyasztás: 2,32 kg / m. sq. 2 mm rétegvastagsággal.

A ragasztó bányászokat belső és külső falakhoz és padlókhoz használják, függetlenül a nedvességtől. Fogyasztás 3-4 kg / m. sq.

Az EK-3000 ragasztót csak egy vékony rétegben alkalmazzák, de számos építőanyaggal és munkatípusra alkalmazható. Kerámiákhoz, falakhoz és padlókhoz készült csempékhez, bármilyen felülethez jól tapad, szélsőséges hőmérsékleti ellenállóképességű, hosszútávon működik száraz helyiségekben és magas páratartalom mellett. Fogyasztás: 2,8 kg / m. sq.

A csempe ragasztóanyag fogyasztását befolyásoló tényezők

Gyakran előfordul, hogy a gyártók az áruk csomagolásán vagy az utasításokon belül ajánlják az 1 m2-es felületű ragasztók ragasztását a szokásos feltételek alapján, nem számítva több fontos pontot:

 • Az alap felületének deformációja. Az ideális felületektől eltérően a ragasztók egyenetlen részeken történő fogyasztása nagy lesz.
 • Az alap durma. A csempeanyaggal való tapadási tulajdonságok itt növekedni fognak.
 • A csempe burkolásának módja. Ha a felületre szorítódik, a felesleges ragasztó kinyúlik, és a következő elemhez használható.

Alternatív lehetőség

Most nem kell gyötrődni arról a kérdésről, hogy melyik ragasztó jobb választani a csempe számára. Szinte mindegyik egyetemes, mivel a gyártási folyamatban a legújabb fejlesztések és technológiák alkalmazandók rájuk. Amint azt már láttuk, a munka minősége és a burkolóanyag felhasználásának időtartama számos tényezőtől függ, de először a ragasztó helyes számítása 1 / m2-ben. Ezért, ha kételkedik a számításokban, vagy a számítások során nagy pontosságot szeretne, jobb, ha segítségre van szüksége a szakembereknek.

Csemperagasztó mennyiségi számológép egy adott területen

Az építési időszak alatt nagyon fontos előre kiszámítani az anyag mennyiségét annak érdekében, hogy pontosan elkészítsük a becslést, és ne fizessünk túlfizetést az extra termékekért. Hogyan lehet kiszámítani a csempe ragasztóanyag fogyasztását? Nagyon egyszerű, használja az online kalkulátort, és megtudhatja, mennyi csempézett ragasztó szükséges a habarcsoktól függően. A számológép kiszámítja a Eunice, Found, Liqtol, Volma lapkát. Az anyagkalkulátor segít abban, hogy megtudja, mekkora mennyiségű ragasztózsákot kell vásárolnia, és hogy mekkora lesz a terhelés összsúlya.

Mennyi csempe ragasztó szükséges?

Először is figyelmet kell fordítani az anyag hozzávetőleges fogyasztására, amit a csomagolózsákon feltüntetnek. Természetesen ezek csak hozzávetőleges számok, mert a maradék eredmény számos tényezőtől függ:

 • fal szabálytalanságok;
 • válassz fésűt;
 • a fésű lejtése;
 • csempe porozitás;
 • a lapok mérete és típusa;
 • a mester tudása és szakmai készségei;
 • hőmérséklet-indikátorok.

A gyors online számológépeknek köszönhetően megtudhatja, mennyi csempe ragasztó van szüksége, és minimálisra csökkenti a hiba valószínűségét, és pontosabbá teszi a négyzetméterenkénti ragasztóanyag-fogyasztást. Ehhez a javasolt táblázatban fel kell tüntetni a felületet, a kívánt réteg vastagságát és a ragasztó típusát. Ha 20 x 30 cm méretű csempe van, akkor legfeljebb 1 cm vastagsággal kell felhordani, a végső alak pedig segít a mesternek meghatározni a padlózat burkolólapjának a fürdőszobai falról a teljes felületre történő beszerzésének mennyiségét.

Használja a csemperagasztó fogyasztás számológépet is.

Tippek és ajánlások szakemberek

Mielőtt elkezdi alkalmazni a ragasztót az alapra, emlékeznie kell néhány dologra:

 1. Ha a felület lapos és a cseppek 3 mm-nél kisebb magasságban vannak, akkor a ragasztóanyag-fogyasztás minimális. 5 mm-es réteggel csak a csempealapra tapadáshoz használható.
 2. Ha a felület egyenetlen, akkor a ragasztó szintén kiegyenlítésre szolgál, ezért a csemperagasztó használatának kiszámításakor fontos figyelembe venni a nagyoláshoz használt anyag mennyiségét.
 3. A ragasztómentesítéshez ajánlatos az alapszintet előkészíteni, vakolni és alaposan alapozni.
 4. Annak érdekében, hogy az online csemperagasztó kalkulátor pontos eredményeket mutathasson, helyesen kell kiválasztania a ragasztó típusát a különböző felületekre, fémekre, fára, betonra, régi csempe stb.
 5. A fő alkatrészek mellett a csemperagasztó további összetevőket tartalmaz, amelyeket jobb tapadásra használnak, rugalmasságot, hőmérsékletváltozással szembeni ellenállást. Ez a mutató hatással van mind az anyag tulajdonságaira, mind annak fogyasztására.

A csemperagasztó fogyasztása 1 méterre, a fésű választása és lejtése függvényében.

A csempe ragasztóanyag-fogyasztása a csempe szerkezetétől és paramétereitől függően

Figyelem: minél nagyobb a csempe mérete, annál több ragasztót kell alkalmazni. A csemperagasztó kalkulátor használatával pontosan meg kell adnia ezeket a paramétereket a lehetséges hibák minimalizálása érdekében. Nagyobb tételek esetén a ragasztót 5 mm-es réteggel kell felhordani.

Csempe ragasztó alkalmazása

A nagyon porózus termékek fél és kétszer annyi ragasztót igényelnek, mint az alacsony abszorpciójú anyagok. Rendes javítási munkákhoz egy univerzális orvoslás lesz jó illesztés - a cement-homok keverékre épülő ragasztó.

Egyéb tényezők, amelyek befolyásolhatják a csemperagasztó váratlan fogyasztását - ez a mester munkája, szigorúan megőrizte a csempe beállításához szükséges időt.

Fontos, hogy kövesse a gyártó utasításait és csak 1-2 órán belül gyúrja a termelés szomszédságát, ez a megoldás fagyása miatt következik be. Ez megakadályozza Önt abban, hogy eldobja az elkényeztetett megoldást, és mentse el a költségvetést.

A csemperagasztó-fogyasztó számológép használatával előzetesen meghatározhatja a ragasztószalag zsákok számát, és a pontosabb eredmények elérése érdekében egy kis keveréket vásárolhat, és kis mennyiségű cserépet kaphat, ismerve a pontos fedettséget.

Az így kapott eredmény igazságosabb lesz, és az online asszisztens segíteni fog minden mesternek.

Sikeres az Ön javítása és az építőanyagok minimális fogyasztása!

Az Eunis ragasztó átlagos fogyasztása 1m2-enként

Gyakran szükség van a padló, falak vagy kerti ösvény csempézésére. Ebben az esetben a csempe mellett a csempe ragasztót is meg kell szerezni. És akkor sok csapda van, különösen azok számára, akik először csinálják. Melyik márka jobb? Milyen ragasztó a legjobb a csempe számára? Mennyi lesz?

Ragasztófelhasználás

Általában a gyártók jelzik a ragasztó átlagos fogyasztását 1m2-enként a zsákon. Ha ezt szeretné, használhatja ezt az értéket. Azonban a kész ragasztó felhasználásával ez a készlet nem elegendő a kívánt területre vonatkozó magas minőségű lefektetésre, vagy fordítva - az elkészített keverék túlságosan nagy mennyiségben marad, és sajnálja az elhasznált alapokat. Ennek oka a különböző környezeti feltételek, felületi textúra, csempe ragasztó típusa stb.

Csemperagasztó alkalmazása

Az alábbiakban a csemperagasztók kiválasztási feltételeit részletesen elemezzük az ipar oroszországi piacvezetőjének, a Yunis vállalatnak a termék minden előnye és hátránya figyelembevételével.

Ragasztó típusa

A mai napig készített csempe ragasztó 3 kategóriába:

 • Cement alap (Eunice Plus, Eunice Granite) - a legolcsóbb megoldás. Ez egy zsák cement különböző adalékokkal. A munkakeverék előkészítéséhez öntsünk vizet és keverjük. Ebben az esetben az 1 mm-es rétegvastagságú Eunice Plus ragasztóanyag 1 egyenként 1 és 2 kg közötti fogyasztása a csempe anyagától függően 1-1,2 kg.
 • Diszperzió - csak belső használatra. Eladásra kész folyadékként. Kerámia csempékhez használják.
 • Epoxi (Eunice Pool) - epoxigyanta és speciális folyadék. A munka megkezdése előtt keverni kell. A ragasztó fagyálló, vízálló és bármilyen csempeanyaggal való munkavégzésre alkalmas.

Epoxi (Eunice Pool)

Csempe anyag és méret

Ha egy nagy cserépet rak, nagyobb ragasztóréteget is igényel. Tehát egy 30x30 méretű csempe esetén 3,5 mm-es réteg szükséges. Ezután az Eunis ragasztók átlagos fogyasztása 1 m2-enként 3,3-3,5 kg.

Attól függően, hogy milyen anyagból készült a csempe, a keverék kívánt térfogata is változik. Porózus anyagok esetén (ilyen csempe kézzel készül), a ragasztóanyag fogyasztása nagyobb lesz, mint a sima porcelán kőzet esetében. Általában egy bizonyos anyaghoz specializált ragasztó könnyen tárolható a tárolóban, de univerzális ragasztóval, például az Eunice Plus-val együtt, az anyag tulajdonságait figyelembe kell venni a keverék kívánt mennyiségének kiszámításakor.

Külön említésre méltó, hogy az egyenetlen felületű lapok esetében további ragasztóréteget kell alkalmazni, és ha különböző vastagságú lapokat helyeznek fel egy felületen, akkor a különbséget kiegészítő rétegekkel kell kompenzálni. Mindez növeli a csemperagasztó Eunice fogyasztását.

Kész ragasztós megoldás

felületi

A csempézés ideális feltétele egy sima felület, kis csepp mélységgel (legfeljebb 3 mm). Ebben az esetben az alkalmazott ragasztóréteg vastagsága nem haladja meg az 5 mm-t a nagy cserépméretek esetén. Az ilyen munkákhoz illeszkedjen az Eunice Plus vagy Eunice Granite (természetes kőből és porcelánból készült kőből). Néha erős érdességű és egyenetlen felületek vannak (a mélyedések elérhetik a 30 mm-t).

Ilyen esetekben speciális ragasztókat használnak, amelyek kitölthetik a hornyokat és igazíthatják azokat a csempehez képest (például az Eunice 2000 15 mm-es különbségeket képes kiegyenlíteni).

Gyakran ugyanazt a ragasztót használják, ha a felületen kívül a csempe maga is rendellenességet mutat, például klinkert vagy kézzel készített csempe. Magától értetődik, hogy ezeknél a munkakörülményeknél gyakran szükséges vastag réteg munkaelegyet, és az Eunice csempe ragasztóanyag fogyasztása 1 m2-enként jelentősen megnőtt.

Környezeti feltételek

A ragasztóanyag fogyasztása a helyszínének környezete miatt is változhat. Egyes márkájú ragasztó nem alkalmas kültéri csempékkel történő munkára, mások alacsony vagy túl magas hőmérséklet esetén gyengíthetik. A hőmérsékletet (+ 5 ÷ + 40) C esetén normálnak tekintjük. A gyakorlat azt mutatja, hogy a ragasztóképesség legjobb hőmérséklete 18 ÷ 24 ° C. A magas hőmérsékleten a ragasztó szárazabb lesz, és még nagyobb lesz a lefektetés. Ha a nullát nem éri el a hőmérséklet, akkor tulajdonságai jelentősen romlanak.

A csempe ragasztó felhasználásának kiszámítása

A vásárláshoz szükséges ragasztandó mennyiség meghatározásakor figyelembe veszik az összes fenti tényezőt, és ezeket a ragasztók átlagos fogyasztásának alapján számítják ki. Például a szobát állandó helyiséghőmérsékletű helyiségben kell elhelyezni - a környezet 1.3 kg keverékmennyiséget igényel 1 mm-es ragasztónként. Ön vásárolt egy 30 * 30 méretű cserépet, ami kb. 4 mm réteget igényel. Átlagosan 5,2 kg ragasztót / m2-t igényel. Ezt az értéket megszorozza a szükséges terület, hogy megkapja a szükséges számot. Azonban ez az érték továbbra is hozzávetőleges, ezért jobb, ha marginális értéket vesz igénybe.

Ragasztófelhasználás átlaga