Legfontosabb > Dekoráció

Csempék kiszámítása egy speciális program nélküli fürdőszobában: online számológép és utasítások

Az anyag megvásárlása előtt szükséges egy fürdőszobai csempe kiszámítása annak érdekében, hogy a szükséges mennyiséget vásárolhassák. Kétféle módon számolhatjuk ki a csempék számát a fürdőszobában: az online számológép használatával vagy manuálisan. A számológép gyors számítást ad, de sokoldalúsága miatt lehet pontatlanság. Ha drága luxuscserépet vagy dekorációt vásárol, akkor jobb, ha kézzel ellenőrizni fogja a számításokat.


A számításhoz a következő paramétereket kell eldöntenie:

Online számológép

A készlet nem kevesebb, mint 5%

A készlet nem kevesebb, mint 10%

A készlet nem kevesebb, mint 10%

A készlet nem kevesebb, mint 10%

magyarázatok

Hogyan lehet kiszámítani a csempe a fürdőszobában vagy WC-ben egy számológép használatával:

 • Szoba méretei - írja be a hosszt, a szélességet és a magasságot méterben.
 • Az ajtó mérete - lesz kivonva a teljes területről.
 • A fürdőkád méretei - meg kell adnia, hogy a kád alatt lévő végek és a padló kerül-e szembenézni.

Kalkulátor nélküli számítások

 • Mérje meg az egyes falak hosszát és a mennyezet magasságát. Ha a fürdőszobai képernyőt megverik - mérlegeljük annak méretét.
 • Számítsa ki a bélés teljes területét, kivéve az ajtót, az ablakot, a fürdőt (ha már be van építve).
 • Ismerje meg a csempe méretét, amely illeszkedik és kiszámolja az 1 db területet.
 • Ossza meg a teljes bélésterületet egy csempe területével.
 • Különösen vegye figyelembe a dekor és a határokat, és vonja le őket a főtérről. Ne felejtsd el, hogy a dekor nem vágható, így csak egy pontot lehet elhelyezni, vagy cserélni csak az egész csempe alátámasztás nélkül. A járdaszegélyt általában nem használják, mivel a jelentésük majdnem 0, és a javítás költsége nagyon drága. Fő célja, hogy elkerülje a keskeny alépítéseket a mennyezet közelében, de a feszített és szerelt szerkezetek megjelenésével ez elvesztette a jelentését.
 • Bonyolult rajzok esetén, ahol több színt használnak, jobb számítani a vázlaton lévő fürdőszoba csempeinek számát. Ezt kézzel vagy speciális programokban is rajzolhatja (például a SketchUp 3D szerkesztőben).
 • Az eredményhez a házasság esetén 10% -os különbséget kell biztosítani a dokkoláshoz és a vágáshoz. Jobb, ha egy kicsit többet veszel, különösen azért, mert szinte minden szokásos bolt nélkül problémákat okoz a visszatérítés néhány hónapon belül, ha van egy csekket, és nem nyitott csomagot.

Összekötési szélesség

A varratok szélessége 1 és 10 mm között lehet a csempe típusától, geometriájától és méreteitől függően, de leggyakrabban 2 mm.

A varratok méretei nem vehetők figyelembe, ha a megfelelő elrendezést választja. Megmutatom egy 150 cm hosszú fal és egy 40 cm hosszú csempe példáján.

 1. Mérje meg a fal hossza (150 cm).
 2. Megszámoljuk, hogy hány cm lehet csempézés nélkül csempézni (40 cm * 3 = 120 cm).
 3. Kivonjuk az egész csempe (120-40 = 80 cm), és kivonjuk ezt a méretet a fal hosszától (150-80 = 70 cm). Osszuk 2 részre, mivel 2 azonos vágás lesz a széleken (70/2 = 35 cm).
 4. Elindulunk a központból. 2 teljes csempe (80 cm) és 2 él a széleken (35 cm). Teljesen - pontosan 150 cm, a vágás egyenletes és a lapok több mint fele kanyarodott. Valójában kicsit kevésbé lesznek a varratok miatt, de ez nem számít, bár 1 cm-esek lesznek.
 5. Ne feledje, hogy csak a teljes csempe kell esnie egy rejtett egészségügyi fedélzeten, így ez az elrendezés módszer nem mindig alkalmas a falak titkos nyílásokkal.

következtetés

Ha túl lusta vagy, hogy magad végezz el minden számítást, akkor lépjen kapcsolatba a boltban levő menedzserekkel, ahol megvásárolja az anyagot, és megtudja, hogy hány csempe van a fürdőszobában. Csak a helyiség minden mérését kell elvégezni. Még sok kőműves is ezt teszi, hogy időt takarítson meg, amikor egyszerre megvásárolja az egész tárgyat.


 • Csempe számítási szoftver


  A befejező munka beltéri egy nagyon összetett esemény saját finomságaival és árnyalataival. A javítás egyik fő feladata a sikeres anyagok mennyiségének kiszámítása. Ebben a felülvizsgálatban több olyan programot tartunk számon, amelyek segítenek kiszámolni a bevonatok - csempe, tapéta, laminált és mások fogyasztását, valamint költségüket.

  Kerámia 3D

  Ez a program lehetővé teszi a virtuális szobák cseréjét kerámia burkolattal. A szoftver feladata a bútorok és a vízvezeték-berendezések berendezése, 3D-s módban történő megtekintése, hogy megbizonyosodjon a helyiség megjelenésének a javítás után, és segít a számok számának kiszámolásában is.

  Cserép PROF

  A Tile PROF egy összetettebb program. Ez lehetővé teszi számukra nem csak az elemek számát, hanem a ragasztó és a habarcs mennyiségét is. Ezenkívül a szoftver használatával kiszámíthatja mind az egyes anyagtípusok, mind a projekt egészének költségeit, valamint a munka gyorsításának megtakarításával. A fő funkció a vizuális funkció, könnyű és árnyék beállításokkal, BMP fájlok mentése.

  Arkulyator

  A artikulátor egy nagyon kifinomult professzionális szoftver, melynek célja, hogy pontos méréseket végezzen az anyagok térfogatának és költségének a belső dekoráció végrehajtása során. A program képes kiszámítani a különböző panelek és gipszkarton mennyezetének elrendezésére szolgáló elemek fogyasztását, a burkolólapok, a laminált és a linóleum burkolatok, a falburkolatok műanyaggal, gipszkartonokkal, MDF-kel, tapétákkal és csempékkel.

  ViSoft Premium

  Ez egy átfogó szoftver a fürdőszobák 3D tervezéséhez. A program olyan modulokkal van felszerelve, amelyek lehetővé teszik fotorealisztikus képek készítését, többképernyős és szkennerek használatát, az érintőképernyővel való interakciót.

  Az ebben a cikkben bemutatott programok segítenek a felhasználónak meghatározni a különböző bevonatok mennyiségét a helyiségek felújítása során. Az első két képviselő kizárólag kerámia burkolattal dolgozik, az Arculator egy sokoldalú eszköz, és a Wisoft Premium egy hatalmas 3D csomag a fürdőszoba tervezéséhez.

  Segített ez a cikk?

  További cikkek ebben a témában:

  Kérdezzen vagy hagyja el véleményét Hozzászólás megszakítása

  Dmitry: szeptember 1-én 23: 33-kor

  Az okok, amelyek miatt a merevlemez kattan, és a megoldás, én személy szerint úgy gondolom, hogy a korszak a HDD már elhaladt, és a korszak SSD jön.
  A hdd zajos, lassú, de sokkal megbízhatóbb, mint az ssd, egyszerűsége miatt.

  Galina: szeptember 1-én 22: 21-kor

  Problémák megoldása a Rambler Mail Barátai munkájában, segít megérteni, mi történik. Egy héttel már... a számítógéppel kapcsolatban A Mail úgy tűnik, hogy minden rendben van, és az ipadon egy teljes szemetet, a képernyő halott (csak a rambler mail), és így a hirdetés élő, kiválaszthatja a betűt (változik szín), de nem nyit semmit, a görgetés nem működik, nem mehetsz ki... semmit nem lehet tenni, kivéve, hogy kiemeljük a színét

  Irina: szeptember 1-én 21:47-kor

  Miért nem tudok bejelentkezni a Instagram-ra Hello! Csatlakozom a kérdéshez.
  Letöltöttem a Ruinsta-t a számítógépen, telepítettem, de nem tudok belépni. Amikor megad egy felhasználónevet és jelszót, azt jelzi, hogy a bejelentkezés vagy a jelszó helytelen. Már megpróbálta megváltoztatni a jelszót az instagrammban, de nem mehetek be a romokba... segíts nekem kitalálni.
  És már telepítve van két különböző cégek. Az eredmény egy.

  Katerina Taraskina: szeptember 1-én 18: 18-kor

  Hogyan lehet letiltani a képek megjelenítését a böngészőben Mozilla Firefox Jó délután. Milyen kérdéses villogó szöveg? Ha lehetséges, adjon meg egy képernyőképet.

  Katerina Taraskina: szeptember 1-én, 18:15-kor

  Mozilla Firefox Jó délután. A következő cikkben találhat megoldást: Mit tegyünk, ha a Mozilla Firefox lelassul.

  Anastasia Hendrickson: szeptember 1-én 18: 12-kor

  Tisztítjuk a VKontakte falát, és ezt gyorsan megtehetjük? Valahogy kiválasztja az összeset, és törölje 1 alkalommal. Több mint 10 000 bejegyzés törölni, nincs elég türelmem

  Anonymous: szeptember 1-én, 18:11-kor

  Hogyan tilthatja le a képek megjelenítését a Mozilla Firefox böngészőben Ha folyamatosan kikapcsolja a villogást, akkor folyamatosan villogó szöveg váltja fel őket. Hogyan lehet letiltani? Beavatkozik.

  Szoftver a csempék kiszámításához a fürdőszobában. A fürdőszobák számításának módszertana és fontos számítási nézőpontjai

  Először is érdemes megemlíteni, hogy a fürdőszobák cseréjének helyes kiszámítása kulcs a sikeres, gyors és kiváló minőségű helyreállításhoz. Ilyen esetekben speciális programot fejlesztettek ki a fürdőszobában lévő csempe számára, aminek köszönhetően elkerülheti a felesleges anyagok vásárlásával járó többletköltségeket.

  A csempe elrendezésének programja a fürdőszobában

  Számos program

  A fürdőszoba csempe számításának programja kiváló megoldás az összes javítási szempont helyes kiszámításához. Napjainkban egy fürdőszobai csempe kiszámítása nagyszámú különféle program segítségével történik, amellyel tovább ismerkedünk.

  A program kiválasztásakor figyeljen arra, hogy milyen opciók és funkciók vannak.

  A fürdőszobai csempék kialakításának programja a következőket tartalmazza:

  • csempe kiválasztása a fürdőszobában;
  • a csempe számára szükséges megoldások számának kiszámítása;
  • a csempe legmegfelelőbb árnyalatának megválasztása, textúrája, valamint parketta és tapéta.

  Ma a leggyakoribb programok, mint a "Tile", "Arculator", valamint a "Tile 3D". A programok használata nagyon egyszerű - meg kell adnia a forrásadatokat, majd megkapja a szükséges számú csempét.

  Tile calculation program "Tile"

  Például a "Tile" program sok változatban létezik - a csempe szalonokban használják. A program intuitív, egyszerű navigációval és vezérléssel egyszerűen létrehozhatja a szobájának háromdimenziós modelljét valós méretben, figyelembe véve az ablakokat és az ajtókat, a vízvezetékeket és egyéb elemeket.

  Az "Arculator" egy eredeti program, amely nemcsak kiszámítja a cserépeket, hanem segít a linóleum laminálásában is, hogy felfüggesztett mennyezetet készítsen.

  Minden itt nem annyira fényes, mint a Tile programban, azonban az Arculater pontosabbnak tartja, így kapja a legrészletesebb számítást.

  "Arculator" - program a csempe számának kiszámításához

  A programok néhány legújabb verziója segít a fürdőszoba cseréjének kiválasztásában, figyelembe véve a helyiség megvilágítását, valamint annak méreteit. A legmodernebb megoldás, amely lehetővé teszi a szoba teljes kialakítását, a fürdőszobában a 3D-s csempe elrendezés. A fürdőszobában levő csempék elhelyezése nemcsak lehetővé teszi a jövő lefedettségének helyzetét, hanem minden anyag pontos kiszámítását, valamint az átlagos költségeket. Ráadásul a fürdőszoba 3D-s csempe számítása lehetővé teszi, hogy nézze meg a már elkészült szobát a háromdimenziós képen. Emiatt észlelheti és kijavíthatja az esetleges hibákat, amikor csempét modellezünk a fürdőszobában.

  Meg kell jegyeznünk, hogy a ViSoft Premium program nagyszerű módja annak, hogy a legpontosabb méretekkel rendelkező fürdőszobát tervezzenek - figyelembe véve az összes vízvezeték szerelvényt és bútorokat. A program lehetővé teszi a kis dolgok megtervezését - mindezt annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsük a vágott lapkát, számoljuk ki a költségeket a lehető legpontosabban, és készítsünk terveket különösen a csempék elhelyezése és elhelyezése érdekében. Egy ilyen program a fürdőszoba burkolólapok megjelenítéséhez kizárólag a fejlett felhasználók számára készült, ezért az építőipari cégek szakemberei elsősorban ezekkel dolgoznak.

  ViSoft Premium program

  Saját tervezés

  A fürdőszobában a csempe pontos kialakítása önállóan is végrehajtható. A munka nagyon egyszerű, és nem igényel hatalmas időt.

  A drága anyagok szükséges mennyiségének kiszámításához elegendő mód van.

  Leírjuk, hogy a legegyszerűbb közülük - a fürdőszoba burkolásának tervezése velük segít a tökéletes terem létrehozásában.

  Laying csempék a fürdőszoba a padlón

  Ehhez a számítási módszerhez meg kell mérni a felület nagyságát és a csempe méretét. Például a fürdőszoba mérete 2 m 2, a csempe 20x20 cm, ebben az esetben az 1 csempe területe 0,2 * 0,2 = 0,04 m, vagyis a csempék száma 2 / 0,04 = 50 db.

  Layout csempe a fürdőszobában a falak

  Ehhez meg kell mérni a szoba magasságát - 2 méter, a falak hossza 2,5 + 2,5 + 2,5 + 2,5 = 10 m és meghatározni a csempe méretét 0,2 * 0,2. Ezután oszd meg a szoba kerületét a csempe szélesség 10 / 0,2 = 50 darab. Ugyanezt tesszük 2 / 0,2 = 10 darab magassághoz is. Ezután szaporítsuk az eredményt 50 * 10 = 500 darabra. Az utolsó lépés az, hogy a csempék számát négyzetméterre konvertálják, mivel ez a csempe mennyisége megnöveli az egy darab területét. 0,2 * 0,2 = 0,04. 0,04 * 500 = 20. Összesen 20 négyzetméter csempeanyagot kapunk.

  Layout csempe a fürdőszobában a falak

  Mint láthatja, a fürdőszoba csempe önmodellezése nagyon egyszerű, még a nem szakemberek számára is elérhető. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy az eredményeket váratlan helyzetek esetén 10-15% -kal kell hozzáadni a csempeállomány anyagához.

  A csempe számológépet a weboldalon is használhatja.

  Számláló habarcs

  Miután a csempe a fal felszínére került, a legfontosabb, hogy gondoskodhassanak az ízületek fugázásáról a burkolólapok között.

  A habarcs elkészítésénél a legfontosabb, hogy pontosan kiszámítsuk a szükséges összeget, és ehhez számolni kell, hogy mennyit kell kitöltenie.

  A varrat optimális szélessége 1,5-3,00 mm között van, nem több, de nem kevesebb. Plusz, a varrat mélységéhez, amely megközelítőleg egyenlő a csempe teljes vastagságával, szükséges egy 1,5 milliméteres tényező alkalmazása. Ez segít a zsugorodás, a páratartalom a szobában és még sok más.

  A nagyobb csempék kevesebb fugázást igényelnek

  Annak a számításnak, hogy mennyi lesz a fugázás egy adott esetben, akkor egy csempe kerületének egynegyedét fel kell osztania teljes területével, majd szét kell szorozni a csempe magasságával. Az eredményt meg kell szorozni a varrat szélével és az együtthatóval. Az eredmény lesz a szükséges térfogat kilogrammban a habarcs, amely szükséges egy teljes négyzet (négyzetméter) lefedettség. Például, ha a csempe területe körülbelül 0,04 négyzetméter és az ízületek szélessége körülbelül 2,00 mm, akkor egy kilogramm fugázó elég átlagosan 3,5 négyzetméter.

  Számítási kalkulátor

  Szeretnénk néhány szót is mondani a speciális számológépekről a csempék kiszámításához. Számológép a számításhoz - egy másik designer csempe a fürdőszobában. Úgy tervezték, hogy egyszerűsítse az építővállalatok számításait. A számítás a következő: mérje meg a helyiséget, oszd meg az eredményt a csempe területre. Az ilyen számításokkal kapott eredményeket méterben adják meg.

  Ebben a cikkben találkoztunk Önnel a szükséges számú csempe számításának különböző módjaival, amelyek közül a legoptimálisabb a fürdőszoba burkolólapjának programja.

  A fürdőszoba csempe számítása: az elrendezés módjai és a fogyóeszközök mennyiségének meghatározása

  A csempe a legalkalmasabb anyag az egészségügyi létesítmények befejezéséhez, de meglehetősen drága. Ezért annak érdekében, hogy ne kelljen újra megvásárolnia, vagy el kell dobnia a többletet, helyesen kell kiszámítania a fürdőszoba burkolólapját, és ehhez speciális csempe számológépet vagy online számítási és elrendezési programokat használhatunk.

  De minden esetben vannak bizonyos árnyalatok, amelyeket figyelembe kell venni a maximális anyag pontos kiszámítása érdekében.

  Fektetés csempe a fürdőszobában

  A csempe elhelyezése nem számít, a mennyiség további kiszámításával. A burkolat helyétől függően többféle elrendezés létezik:

  • Szabványos vagy alapvető ("varrás a varratra").
  • Diagonális, halszálkás, labirintus, öltözködés, sakk, feltöltés, szőnyeg vagy moduláris elrendezés, sok lehetőség.

  Hogyan kell megfelelően elhelyezni a csempe?

  Esztétikai szempontból fontos figyelembe venni az elrendezés módját, a díszítés elrendezését és a színkombinációkat az alapterületnek megfelelően. A befejezés vizuálisan megváltoztathatja a helyiség arányait.
  Annak érdekében, hogy vizuálisan kinagyítsák a szobát, egy csempe világos árnyalatokat használnak, vízszintes lefektetési módot a mintázat keresztirányú elrendezésével.

  A magasságot függőleges elrendezéssel lehet növelni, kontrasztos csíkok használatával, frizek vertikális elrendezésével, és ebben az esetben jobb, ha a dekódolt elemeket közvetlenül a szem szintje fölé helyezi. A sötét színű csempe vizuálisan csökkenti a szobát. A padlólapok színének kiválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy a sötét padló és a világos mennyezet vizuálisan növeli a helyet, és fordítva.

  Fontos, hogy a csempe telepítési rendszert minimálisan lehúzzák. Ez nemcsak megkönnyíti a szerelést, hanem vizuálisan is javítja és finomítja a célt.

  A falakon levágás szimmetrikusan helyezkedik el a sarkok között. A padlón a rajz úgy van kialakítva, hogy a látható zónában vannak beépített elemek, és az egész vágás a legkevésbé látható oldalra, vagy a belső tárgyak alá rejtve marad. A tervezés területén a csempe elrendezése felbecsülhetetlen értékű online, ami segít a legpontosabb vizuális modell kialakításában.

  Helyiségmérések

  A csempe számítása előtt fontos a helyiség megfelelő mérése. Végezze el azt, miután a falak fel vannak készítve a cserépre. Mindkét oldalon mindig külön mérik, még akkor is, ha a helyiség helyes alakú. A kapott értéket nagyban fordítsa. Az ajtó és az ablakok mérete az általános mérettől elvont. Néha a teljes terület is elvett területek, amelyek nem fognak megszabadulni, például rejtve a fürdőszoba mögött.

  Ha egy helyiség komplex konfigurációjú, akkor a kiálló elemek, fülkék vagy dobozok külön-külön mérhetők. Jobb, ha rögzítjük az összes eredményt, így a helyiség méretarányos tervét készítjük el, amelyen a vízvezeték, a bútorok és egyéb belső részletek elhelyezése meg van jegyezve. Az összes szám pontosabb kiszámításához jobb milliméterre konvertálni.

  A csempe számításának módszerei

  Egyetlen univerzális számítási séma nem létezik. Mindegyik esetben minden a szoba elrendezésének jellemzőitől, a csempe méreteitől függ, a fürdőszoba burkolatának elrendezését figyelembe veszik. És attól függően válassza ki a három számítási módszer közül a legmegfelelőbbet.

  • Tervezet;
  • Képletszámítások;
  • A csempe elrendezése és kiszámítása a fürdőszobában számítógépes programok segítségével.

  A projekt rajza, az anyag darabonkénti kiszámítása.

  A legmegbízhatóbb eredményeket a projekt papírra vázolásával érhetjük el. Ehhez használjon tetszőleges tetrád lapot egy cellába vagy egy grafikonra. A helyiséget léptékben húzzák, minden fal és padló külön-külön. Végezze el a csempe elrendezését, méretétől és lefektetési módjától kezdve. Csempe különböző árnyalatok, dekoratív elemek, ha használják, a kényelem, árnyalat színes ceruza. Egy ilyen projekt lehetővé teszi, hogy ne csak el tudja képzelni, hogy a szoba hogyan fog kinézni a befejezés után, hanem az anyag mennyiségét a lehető legpontosabban kiszámítja.

  Képlet számítások

  Ebben az esetben az anyag mennyiségét a helyiség és az anyag mérete alapján határozzák meg. Tegyük fel, hogy számolni kell a csempék számát, hogy lefedjék a standard fürdő padlóját. Ehhez ismernie kell a fürdőszoba teljes négyzetét, amelyet standard geometriai képletekkel számolnak ki, például: 1,73 × 1,73 = 3,46 m2, az így kapott szám körül, 3,5 m2 területet kapunk. Ezután ismernie kell az egyik padlólap területét: 0.335 × 0.335 = 0.112 m2. Ezután kiszámoljuk, hogy hány egész csempe szükséges az egész terület lefedéséhez: 3.5 / 0.112 = 31.2 db. Az összeget 32-re kerekítik, és 10% -ot adnak a törmelék és a szegélyezéshez, átlós elrendezés esetén - 15%. A teljes 35 vagy 37 csempe.

  Ez a módszer akkor alkalmazható, ha a fürdőszobában a csempe elrendezése szabványos, és az egyes elemek nem különböznek egymástól. A nem szabványos módszerekkel a csempék számának megállapítására csak a projekt vázlatának méretezésével számítható ki. Vagy különleges szolgáltatásokon keresztül, ha a csempe elrendezésekre vonatkozó program azt sugallja, hogy a kárpitozási elemek elhelyezhetők. Pontosabban a csempék kiszámításánál találhatunk cikket.

  A falaknál

  Az anyag mennyisége külön-külön kiszámítható az egyes falakra, de jobb, ha a teljes terület alapján kiszámoljuk.

  Rendszerint a falfestést két árnyékban kell elvégezni, amelyeket egy határ választ el egymástól, ezért először is meg kell határozni az egyes rétegek magasságát. Ugyanakkor az alsó sötét rétegben jobb, ha nem vágjuk, vagyis a magassága a csempe magasságának többszöröse lesz. A csempe méretétől függően 3-4 sorból áll. A határ magassága ettől eltérő lesz. A fal fennmaradó magassága a fényréteg.

  Számítsd ki a sötét sávot. A fürdőszoba kerülete megszorozódik a sötét réteg magasságával és felismeri annak területét. Az így kapott szám egy sötét csempe területére oszlik, és meghatározza annak mennyiségét. Adj 10% -ot vágás, csata és házasság.

  Ugyanez a módszer alkalmazható a fénycsempe számításához. A fal területe a könnyűfény alatt, osztva a már ismert terület egy cserép és kap a mennyiségű világos színű kerámia. Add hozzá 10% -ot.

  A gátló elemek számlálása. Ehhez a terem kerületét elosztja a gátfészek hosszával. A kapott számból kivonja az ajtóhoz érkező részt. Az eredményeket mindig felfelé kerekítik, egy egység vagy felének többszörösei, mivel a feleket is használják például a sarkokban.

  A padlóra

  A helyiség elrendezésétől és konfigurációjától függően válassza ki a legkényelmesebb módot.

  Összterületen. Felismeri a szoba padlójának teljes területét, anélkül, hogy kivonja a dobozt és a fülkét, és megosztja azt egy csempe területével. Így tudni fogják, hány csempe fog tartani egy adott felület fedésére. Az így kapott számhoz hozzáadunk 10% -ot, amelyet a házasság elleni küzdelemre és a házasság elleni biztosításra fordítunk, vagy az anyag károsodására. Az értéket nagyobb értékre kerekítik. A számlálás ezzel a módszerrel való hibája igen jelentős lehet.
  Az oldalakon. Először megtudja, hogy hány csempe kerül az egyes falak mentén.

  Ehhez a fal hosszát felosztja az adott csempe oldalának hossza, amely megfelel ennek. Ugyanezt a számlálást végezzük a csempe másik falával és oldalával. Így meghatározható, hogy hány csempe van elhelyezve ugyanabban a sorban egy fal és egy másik fal között. Az így kapott számok egymás között szaporodnak, adjunk hozzá állományt - 10% -ot, és kapjuk meg a teljes összeget.

  Ha a fürdőszoba padlóburkolatának elrendezése átlósan történik, a számítás hasonlóan történik, de ajánlott a készlet 10% -os, de 15% -os hozzáadását javasolni.

  Online számológép

  Az online kalkulátor segítségével kiszámolhatja a csempeit is, ebben a számológépben nemcsak a csempe mennyiségét, hanem költségeit is kiszámíthatja.

  Layout csempék online

  Agatha

  BRAZIL

  Absolut Keramika, Spanyolország

  Fulham

  Absolut Keramika, Spanyolország

  RETRO

  TEA 02 FOSKER

  Absolut Keramika, Spanyolország

  Porcelanite Dos, Spanyolország

  3D Fal

  Atlas Concorde, Olaszország

  Porcelanite Dos, Spanyolország

  800 ITALIANO

  Porcelanite Dos, Spanyolország

  Porcelanite Dos, Spanyolország

  Porcelanite Dos, Spanyolország

  A csempe számológép használatához válassza ki a gyűjteményt, amelyet kiszámítunk és eljutunk a kezdőoldalra. Így néz ki például a Karaoke gyűjteményre.

  A teljes számítás 4 alapvető lépésből áll.

  Első lépés: meghatározza a csempe célját és a falak méretét a kiszámításához

  A függőleges oszlopban állítsa be a mennyezet és a falak magasságát. Példánkban egy olyan fürdőszobát készítünk, amelynek mennyezeti magassága 2,7 m, két 2,5 és két szélességű, 1,7 m széles, 2,5 m hosszú, míg az ajtók méreteit levonjuk később.

  Kényelmesen a méretek kétféleképpen adhatók meg: manuálisan, vagy a vonalzó csúszka mozgatásával a kívánt mutatóhoz.

  Itt állíthatja be a burkolat szélességét a csempe között, mivel ez a mutató szintén befolyásolja a számítást. Kiválaszthatja az elrendezés opciót is - vízszintesen vagy átlósan elhelyezve a csempeinket. Szűk varrást választottunk, 1,5 cm-t és vízszintes elrendezést.

  Győződjön meg róla, hogy az összes kötelező mező kitöltődött? Nagyszerű, menj a következő lépéshez.

  By the way, ha kell csempe számítás kisebb falak száma, például a kettő, akkor távolítsa el a felesleges falakat. Ehhez állítsa a kurzort a felesleges fal értékére, és válassza ki a "távolítsa el a falat" gombot. A jobb sarokban, az uralkodók alatt található. Ha hirtelen meggondoljuk magunkat, és úgy döntünk, hogy falat adunk a számításunkhoz, akkor kattintsunk a bal oldali "Fal hozzáadása" gombra.

  Második lépés: Tile Layout

  A csempe számológép bal oldalán a gyűjtemény tartományát látjuk: a fő csempe és díszek. A jobb oldalon, amely szélesebb és nagyobb, mint a bal oldalon, a falainkat a korábban beállított paramétereknek megfelelően fogjuk megjeleníteni.

  A "falakkal" szembenézzünk a falakon, és kiválasztjuk őket az alábbi listából: 1. fal, 2. fal és így tovább.

  Az első fal felé nézzen, válasszon egy bézs csempe, amelyet vízszintes sorokban akarunk rendezni. Ehhez a bal egérgombbal húzza a kívánt táblát a falhoz.

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy ahhoz, hogy a csempe kitöltse egy bizonyos helyet, be kell vinni a "sorrendbe rendezés" elembe. Ha csak húzzuk a csempe a falra, akkor egyetlen elemként fog esni. Kényelmes dekorációhoz, de nem alkalmas nagy területekre.

  A lapok elrendezése lehet vízszintes vagy függőleges. Ha hozzá akarunk adni egy kontraszt sávot, akkor ismét a bal oldali kívánt színt válasszuk ki, és a "Teríték sorok rendezése" segítségével válasszuk ki a kívánt területet.

  Ha az egész falat bélelték, díszeket is elhelyezhet. Ehhez válasszon egy külön díszítőelemet, és vigye azt a helyre, ahová szükségünk van. Az egész díszítőcsíkot választottuk, ismét a "Menetrend a sorokban" elemet használva.

  Helytelenül helyezett elem? Ne aggódjon. Használja a radírt. A fal bal alsó sarkában található. Fogja meg az egérrel, húzza azt a helyre, ahol a hiba történt - és a rossz elemet már eltávolították.

  Itt van az egyik fal, amit kaptunk:

  Amikor az egyik falon lévő csempe elrendezésének eredménye eleget tesz nekünk, folytassa a következő lépést.

  Ha meg akarjuk ismételni egy fal másik oldalra való elrendezését, akkor használhatjuk a "hasonlóan rendezni egy falhoz..." parancsot, és kiválaszthatunk egy falat a menüben.

  Miután megkezdte az összes falat, folytassa a következő lépéssel.

  3. lépés: mentés (kivonás ajtók, fürdők stb.)

  Most ki kell választania a területet a csempe nélkül. Ezt egy konkrét falon kell elvégezni, azok közül, amelyeket már megtaláltunk a listából.

  Először az ajtót. Pontos méretei kézzel beállíthatók, vagy a csúszkák mozgatásával a vonalzókon. A kiválasztott terület tükröződik a falunkon.

  Másodszor, tetszőleges régiót adhat meg. Például úgy döntöttünk, hogy nem tilos a fürdőszoba mögötti hely. Ezután válassza ki a kívánt falat, és jelölje meg azt a területet, amelyet a csempe felszabadít. Kedvenceink tetszés szerint hozzáadhatók vagy eltávolíthatók a számológépben. Nagyon kényelmes.

  Mind megjelölve? Ezután menj a negyedik lépéshez.

  4. lépés: Végelszámolás

  A kijáraton teljes körű elrendezést kapunk tervezési törekvéseinknek, szobánk méretének és kiválasztott tetszőleges területeknek megfelelően.

  A csempe, az ár, a felvétel, a készlet (ha szükséges, például nem díszítésre kerül), a teljes összeg. Az állomány csökkenthető, növelhető vagy teljesen eltávolítható.

  A számítás alatt láthatjuk a csempe elrendezését a falakon, ahogy fogantuk.

  A kész számítást el lehet küldeni az e-mail címére, elmentheti a könyvjelzőkbe, vagy közvetlenül elhelyezheti a megrendelést a megfelelő gomb használatával.

  3D design projekt fürdőszoba és WC

  1) Szabadítsd meg magad. Ön 3D-s tervezési projektet készíthet a 3D online szolgáltatásunkban "SanViz" ingyen. A tervezési projekt létrehozása legfeljebb 1 percet vesz igénybe. Ha a szolgáltatás nem helyesen töltötte be a lapok képét, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a [email protected] címen. meg fogjuk oldani. Ha a csempék nem szerepelnek a webhelyen, akkor nem adhatjuk hozzá a SanViz-hez.

  * Ha összeomlik, vagy nem töltődik be, javasoljuk, hogy dolgozzon a Microsoft Explorer böngészőjében, és indítsa el a WebPlayer verziót (nem szabad összetéveszteni a Microsoft Edge-del, egyáltalán nem működik)

  ** nem működik telefonon / táblagépen

  2) A tervező távolról 1000 rubel. A 30 ezer rubel csempe megrendelésénél kedvezményt adunk erre az összegre. Tervezőnk egy tervezési projektet készíthet Önnek egy jó program megvalósításában. Elküldjük a projektet, és elfogadjuk a módosításokat e-mailben.

  3) A 2500r-es bemutatóteremben a tervező. Tervezőnk egy tervezési projektet készíthet Önnek egy jó program megvalósításában. Ehhez előzetesen be kell jelentkeznie a tervezőnek telefonon, és előre meg kell küldenie a szoba méreteit. A csempe sorrendjében a 2500r diszkont lesz.

  • A tervezési projekt 1 órán belül megtörténik;
  • Több mint 50 ezer rubel projektet terveznek;
  • A csempegyűjteménynek a készletünkben és raktárunkban kell lennie.
  • A bemutatóteremben széles körű csempe, akkor válassza ki a kívánt lehetőséget.

  Példák a SanViz tervezési projektjeire

  Ön képes lesz függetlenül fogadni ezeket a képeket, a program becslést is készít, és egy csempe rakodási rendszert készít.

  Példa a tervező munkájára

  Példák egy tervező munkájára, aki professzionális programban dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy nagy fotorealisztikus és különböző csempeelrendezést készítsen.

  A fürdőszobai csempék online számítása

  Néha nagyon nehéz elképzelni, mi lesz a fürdőszoba a felújítás után. Sok ember, gondolkodási raktár alapján, nem tudja látni a csempe, képzeld el, hogyan fog kinézni zárt térben. Természetesen megnézheti a gyártó tervezőinek által kínált belső kialakításokat, és egy-egy-egyet is készíthet. De ez a lehetőség gyakran nem megfelelő, mivel a tervezési belső kialakítású szobák ritkán méretük és formájuk egybeesnek az igazi, tipikus fürdőszobákkal.

  Hogyan értsük meg, hogy ez vagy a csempe megfelel Önnek, vagy sem? Az egyik lehetőség az, hogy találkozzon egy tervezővel az egyik üzletben. Speciális programok segítségével méreted szerint létrehozhatsz egy virtuális lapkakészletet. A mínuszok - akkor vásárolni csempe ebben a boltban, akkor tölteni sok időt a tervező, mert az emberek ritkán értik egymást az első szóból. És minél több csempe opciót vesz figyelembe - annál több időt töltesz.

  A második lehetőség az, hogy megtanulják használni a csempeelrendező szoftvert. Sajnos a programok teljesen kifizetődnek, és sok időt vehet igénybe, hogy tanulmányozzák.

  A harmadik lehetőség az, hogy a saját rétegezésű csempeinket használjuk. Teljesen ingyenes, nemcsak a csempe színkombinációinak megjelenítését teszi lehetővé, hanem részletesen kiszámítja a szükséges mennyiséget, figyelembe véve a csempe vágása megtakarításait. A csempe elrendezésének kialakításáról ebben a szolgáltatásban meg fogjuk jeleníteni ezt az oldalt.

  • A fal összes falának méretei
  • Az ajtó mérete. Ha az ajtót be van építve, akkor az ajtólap szélességét 10 cm-re kell 5 cm-es magasságig hozzáadni.
  • A fürdő mérete. A hossza általában egyenlő annak a falnak a hosszával, amelyhez a kád hozzáfeszül. Szükségünk van a szélességre és a magasságra is. A fürdő magasságát rendszerint a lábak szabályozzák, ezért el kell döntenie a kívánt magasságot.
  • Csempe gyűjtemény.

  Menjen a gyűjtemény oldalára, amelynek elrendezését szeretné. Keresse meg a "Lap létrehozása" gombot az oldalon, és kattintson rá. A program létrehoz egy csempe elrendezést.

  A felső részen vannak olyan fülek, amelyeken a vezérlő és a beállítási gombok csoportosulnak.

  A "Helyi beállítások" lapon kattintson a gombra. Megnyílik egy párbeszédpanel, amely lehetővé teszi a szoba méretének beállítását. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a paraméterek módosításakor az összes bevitt adat törlődik. Ezért az elrendezési szolgáltatással együtt kezdeni kell őket. Amikor a helyiség méretét adja meg a munkaterületen, a szoba falai a megadott méreteknek megfelelően jelennek meg. A dimenziók beállítása után a zoom gombokkal nagyíthatja vagy kicsinyítheti az elrendezést, hogy illeszkedjen a képernyőhöz a kényelmes folytatáshoz.

  A "Tárgyak a szobában" lapon kádat, mosdót, tükröt, ajtót helyezhet el a szobájában. Ha az ikonra kattintasz az objektum képével, megnyílik egy párbeszédpanel az objektum dimenzióinak és pozíciójának beírásához. A beviteli eredmények a munkaterület elrendezésében jelennek meg.

  A "Csempe" lapon áthelyezheti a csempe elrendezések rácsát, megváltoztathatja az elrendezés irányát (függőlegesen, vízszintesen), telepítheti a határokat és mozaikokat. A rácshálózati számítások mérete automatikusan kiszámításra kerül az alaplap méretének megfelelően.

  • A kijelző iránya (függőlegesen vagy vízszintesen)

  A csempe mind "hazudni", mind "álló" lehet, ha lehetővé teszi dekoratív elemek rajzolását és a határok méretét. A kijelző irányának megváltoztatásához kattintsunk arra a falra, amelyen meg szeretnénk változtatni a kijelző irányát, majd kattintsunk az első gombra a két nyíl képével. Ha a számítás irányát meg kell változtatni minden falon, akkor végezze el ezt a műveletet minden falon.

 • Shift rács, az első csempe mérete, szélsőséges csempe, vágási vezérlés

  A gyönyörű csempézés magában foglalja még a csempéket is a bal és a jobb oldalon, a dekorációs elemek középpontba helyezésével, a varratok hozzáigazításával a fürdő magasságához és még sok máshoz. Mindezt a fal aktiválásával teheti meg, ha rákattint az egérrel a kép fölé, majd a nyílgombokkal (). A nyíl iránya jelzi, hogy a kijelzőrács melyik irányba tolódjon el. Nyírási lépés - 1 cm.

  A határok a keskeny dekoratív elemek, amelyeket rendszerint a különböző virágok csempe közötti harmonikus átmenethez, valamint a helyiség elrendezéséhez hoztak létre. A falon belüli falak telepítése a fal teljes hosszának vagy magasságának kell lennie, ellenkező esetben a csempe elrendezés geometriája eltolódik, ami rendkívül csúnya. A határokat a gomb két egymást követő függőleges (függőleges) vagy vízszintes vonalak () függőleges gombjával lehet megnyitni. A gombra kattintva megnyílik egy párbeszédpanel, amelyben először kiválaszthatja azt a falszámot, amelyen a járdaszegélyt telepíteni kívánja, majd a rendelkezésre álló küszöbök listáján - a járdaszegélyen, majd a felfelé és lefelé mutató nyílgombokkal a sor jobbra vagy alulról történő mozgatásához. Mozaik (gombok és gombok) telepítésekor áll rendelkezésre a mozaik sor szélességének beállítása.

  Az "Elrendezés" lapon telepíti a lapokat a falain, az előző lépésekben szerkesztett. Tudjon meg többet a lépés és a kezelőszervek képességeiről:

  • Módosítsa a varrat színét

  A számítás vizuális észlelésének javítása érdekében megváltoztathatja a csíkos öltés színét. A változtatáshoz kattintson a "Varrás színe" gombra, és a megnyíló párbeszédpanelen válassza ki a kívánt színt. Sajnos a varratok színe nem változtatható meg az egyes soroknál vagy csempéknél. Az eredményt azonnal látja a munkaterületen.

  A számítások vizuális érzékelésének javítása érdekében megváltoztathatja a falak háttérszínét. Például ha egy csempe egységes szürke színnel rendelkezik, akkor nehéz megnézni azokat a helyeket, ahol nem telepítette a lapkát. Ha a háttérszínt sötétebb vagy világosabb színre változtatja, akkor azonnal megjelenik a kijelző üres területe. A változtatáshoz kattintson a "Háttérszín" gombra, és a megnyíló párbeszédablakban válassza ki a kívánt színt.

 • Csempék kiválasztása a telepítéshez

  A kiválasztható lapka kiválasztásához kattintson a "Cserép választása" gombra. Megjelenik egy párbeszédpanel, amelyen a csempe képei lesznek elhelyezve. Kényelem érdekében a lapok lapokra vannak felosztva, a csempefajták nevével - Sima (alap, háttér) csempe, díszek - mintás csempe és panelek - mintás csempék készlete, együtt elkészítve a kész mintát vagy kompozíciót. A csempe kiválasztása a képre kattintva történik. A kiválasztott csempe a szolgáltatás tetején jelenik meg.

 • 180 fokos csempe forgatás

  Bizonyos esetekben meg kell adni a mintázat kialakításának irányát a minta gyönyörű dokkolásához. Ehhez a cserép 180 fokos elforgatásának lehetősége biztosított. A szolgáltatás tetején található egy jelölőnégyzet, amelynek "Flip" felirat szerepel (a tick / birdies jelölőnégyzet). Ha ez az opció be van kapcsolva, az összes telepített lapot 180 fokkal elforgatja a képhez képest.

 • A csempék telepítése a falakon

  Ha egy cserépet választasz, csak helyezze az egeret a falra, ahová a lapkát fel kívánja szerelni. A megfelelő helyen kattintson az egérre, ahol a csempe képe telepítésre kerül. A telepítés megszakításához kattintson ismét erre a helyre - a csempe eltávolításra kerül.

  A falon lévő csempék helyszínének vizuális megjelenítése mellett a kiszolgáló kiszámolja a felhasznált csempék számát is. Továbbá, ha a böngésző beállításaitól függően lehetőség van a kép kis torzulására, a számítások teljes mértékben az egyes objektumok koordinátáinak matematikai számításán alapulnak. A számításokat a jobb felső sarokban található "Számlák megjelenítése" gombra kattintva tekintheti meg. Az eredmények a falfelvételek alatt elforgatható táblaként jelennek meg. A táblázat tartalmazza a függőleges (Рв), vízszintes (Рг), két síkra vágott (Рвг), a tényleges lefektetés területét, az elrendezéshez szükséges mennyiséget.

  Ha problémái vannak az elrendezések létrehozásával kapcsolatban - kérjen segítséget, feltétlenül válaszolunk:

  Csempe számológép

  Fürdőszobai bélés

  Számítási eredmények

  Számológép használati utasításai

  Minden számítás a számológépen előzetes, mivel nem veszi figyelembe a szoba összes funkcióját. A pontosabb kiszámolás érdekében kérjük, lépjen kapcsolatba a mi vezetőinkkel, amikor rendelést tesz.

  1. Helyiségméretek - meg kell adnia a szoba méretét méterben.

  2. Az ajtó mérete - e terület területét le kell vonni a teljes területről.

  3. A fürdőkád méretei - jeleznie kell, hogy a csempe a fürdő oldalán és a fürdő alatt van.

  4. Elrendezés típusa - a háromféle elrendezés (klasszikus, egy kötetes és kombinált) elrendezése.

  A klasszikus elrendezésű oldalnézet két részre oszlik, amelyeket egy határ választ el. Ebben az esetben az alsó rész sötét árnyalatú a csempe, a felső rész világos.

  Kombinált csempe elrendezéshez több színt használnak, általában háromból.

  5. A csempe méretét milliméterben kell megadni.

  6. A dísztárgyakat darabokban számolják.

  7. A korlátoknál meg kell adnia a sorok számát. A sor a vízszintes, vízszintes és a padlóról a mennyezetre függőleges irányba néz.

  8. Végül meg kell adnia a szükséges csempe készleteket. Az ajánlott margó nem kevesebb, mint 5% (vágás, véletlen forgácsolás vágás közben).

  WC-bélés

  Számítási eredmények

  Számológép használati utasításai

  Minden számítás a számológépen előzetes, mivel nem veszi figyelembe a szoba összes funkcióját. A pontosabb kiszámolás érdekében kérjük, lépjen kapcsolatba a mi vezetőinkkel, amikor rendelést tesz.

  1. Helyiségméretek - meg kell adnia a szoba méretét méterben.

  2. Az ajtó mérete - e terület területét le kell vonni a teljes területről.

  3. Elrendezés típusa - a háromféle elrendezés közül választhat (klasszikus, egy térfogatú és kombinált).

  A klasszikus elrendezésű oldalnézet két részre oszlik, amelyeket egy határ választ el. Ebben az esetben az alsó rész sötét árnyalatú a csempe, a felső rész világos.

  A monoton bélés opció feltételezi, hogy minden csempe egy színben illeszkedik dekoratív elemek hozzáadásával.

  Kombinált csempe elrendezéshez több színt használnak, általában háromból.

  4. A csempe méretét milliméterben kell megadni.

  5. A dísztárgyakat darabokban számolják.

  6. Határok esetén meg kell adni a sorok számát. A sor a vízszintes, vízszintes és a padlóról a mennyezetre függőleges irányba néz.

  7. Végül meg kell adnia a szükséges cserépkészletet. Az ajánlott margó nem kevesebb, mint 5% (vágás, véletlen forgácsolás vágás közben).

  Csempe számológép

  Fektetés csempe a fürdőszobában

  WC-bélés

  Válassza ki a padlólap burkolatának módját

  A készlet nem kevesebb, mint 5%

  A készlet nem kevesebb, mint 10%

  A készlet nem kevesebb, mint 10%

  A készlet nem kevesebb, mint 10%

  Comments

  A szükséges mennyiség kiszámításához meg kell adnia:

  • A szoba méretei.
  • Az ajtó méretei. Ezt a méretet kivonják a teljes anyagból.
  • Fürdőszoba méretek. Azt is meghatározhatja, hogy a bélés a fürdőszobában szükséges-e.

  A csempe elrendezés típusát is meg kell adnia:

  • Classic. A hagyományos elrendezés, amely magában foglalja a szoba kialakítását kétféle típusú (szín) csempe. Közöttük a zónákat határok vagy más speciális elemek választják el egymástól.

  A képen: a klasszikus csempe elrendezés

  Vegyes elrendezés (3 cikk)

  A számológép használatával kapcsolatos további funkciók:

  • A csempe minden méretét milliméterben kell megadni.
  • A díszítőelemeket egyedileg kell figyelembe venni.
  • A határok kiszámításánál figyelembe veszik a sorok számát. A kerületi (vízszintes) telepítéssel számos dekoráció kerüli a helyiség teljes körzetét, és függőleges szerelés esetén - padlótól a mennyezetig.
  • Fontos figyelembe venni az állomány százalékos arányát (leggyakrabban 10%) a harc és a vágás tekintetében. Amikor vásárolni cserép szaküzletekben, vezetők mindig összpontosítani erre.

  Csempék kiszámítása a fürdőszobában

  A csempe megfelelő számítása szükséges a fürdőszoba, a szauna, a fürdőszoba, a pénz megtakarításával szemben, és lehetővé teszi, hogy elkerülje a felesleges anyag túlfizetését, vagy látogasson el a tároló építőanyagaira.

  Számítógépes programok a csempék számának kiszámításához

  A belsőépítészeti programok közül egyedülálló változatok állnak rendelkezésre ahhoz, hogy kiszámítható legyen a szükséges számú csempék és a kompatibilitási változatok a tervezett fürdőszobai belső térben.

  Csempék kiszámítása és kiválasztása a fürdőszobában

  VisiCon (Visicon)

  A GrandSoft LLC program 2 változatot tartalmaz: otthoni használatra és kereskedelmi célokra. A program demo verziója a hivatalos oldalon található. De a csempe számítása csak kereskedelmi forgalomban van, és regisztrálás után is elérhető.

  Visicon program - asszisztens az anyagok pontos számolásához

  Tile program

  A Studio Compass LLC univerzális programja a csempeburkolatok pontos számítását biztosítja, segít kiválasztani a csempe textúráját és színét, valamint parketta és tapéta a helyiségben. Az ingyenes verzió elérhető a helyszínen.

  A Tile program kiszámítja a simító és ragasztó mennyiségét is.

  Ezzel a kijelölt padlót felveheti a jövő fürdőszobájának háromdimenziós modelljére. Egy ilyen kiváló minőségű képet bemutathat a prezentáció során.

  Ennek a programnak 2 változata van: 240 p. Könnyű cserép 4.0 fény (LIGHT) és 4400 r. profi. Ők a hivatalos oldalon vannak.

  Lehetőségek "TILE PROF verzió":

  • háromdimenziós elrendezést hoz létre a helyiségnek a megadott méreteknek megfelelően, ajtóval és ablakokkal;
  • kiválaszthatja a kívánt lapkát a katalógusból a minta, a szín, a textúra szerint;
  • megadja a megfelelő telepítés rendjét;
  • elhelyezi a 3D objektumokat;
  • kiszámítja az egyes falak csempeinek számát.

  Ez a többfunkciós változat szakembereknek készült építőipari cégek számára készült.

  A csempeprogram pénzt takarít meg azáltal, hogy megvásárolja az optimális anyagmennyiséget.

  Tile 3D program

  Ez egy praktikus program, amely gyorsan és pontosan elvégzi az anyag kiszámítását és költségét. A szerzők háromdimenziós formában kiváló minőségű képet nyújtanak a fürdőszobában lévő falakról és mennyezetről, mindössze 3 dollárért.

  Csempék számlálása és elrendezése a Tile 3D programban

  Program Arculator

  Egyértelmű és egyszerű program csempe, laminit, linóleum kiszámítására.

  Úgy néz ki, mint egy nagyon hasznos számológép, és rendkívül népszerű az egyéb programok számítása szemben álló anyagok.

  Többfunkciós program az anyagok kiszámításához

  Az igényelt csempék független számítása

  A csempék pontos számítása önmagában - elég jól elvégezhető és egyszerű munka. Ő az, aki enyhíti a túlfizetést a többletért vagy a hiányzó csempe további beszerzéséhez, amit az esetleges különböző árnyalatok és intenzitásuk bonyolít le hasonló áruk tételeiben.

  A számítás számos módon lehetséges:

  Teljes csempe számítása, például padlóburkolatokhoz

  Ehhez mérje meg a felület felületét és a csempe méretét. Ha a fürdőszoba 3 négyzetméter és a csempe mérete 30x30 cm, akkor az 1 csempe területe 0,3x0,3 = 0,09 m.

  Ez azt jelenti, hogy a csempék száma ebben a teremben 3: 0,09 = 33,33 darab, vagyis 34 db.

  A falak csempefogyasztásának kiszámítása

  • Mérjük a helyiség magasságát - 3 méter, a falak hosszának hossza 2 + 2 + 2 + 2 = 8 méter, és meghatározzuk a csempe méretét is - 0,1x0,1 méter.
  • A fürdőszoba kerülete a választott csempe szélessége 8: 0,1 = 80 darab.
  • Ezután a fal magasságát a csempe hossza 3: 0,1 = 30 darab.
  • Szorozzuk meg a számokat 80x30 = 2400 darab.
  • Ezután kiszámítjuk az ajtó területét (2 m x 1 m = 2 m), az ablakokat (1 m x 0,5 m = 0,5 m) és más területeket, amelyek nem igényelnek fedést (1 m x 0,5 m = 0,5 négyzetméter) Összesen 1 + 0,5 + 0,5 = 2 négyzetméter - ez nem egy draped terület.
  • Ezután a csempék számát (240 darab) négyzetméterre fordítjuk. Ehhez szorítsd meg a csempék számát az egyik lap területének 0,1x0,1 = 0,01 m². Kapunk 0,01 x 2400 = 24 négyzetméter.
  • A megkapott 24 négyzetméterből kivonjuk az ajtó területét, az ablakot és a helyet, amely nem igényel bélést, vagyis 2 m² M 24-2 = 22 négyzetméter M 10x10 cm méretű burkolólapot kell kitölteni.

  A csempe számának pontos számítása, ha használják őket, például dekoratív határokat, paneleket, dobogókat vagy más elemeket készítenek, mint az ajtó vagy ablak területe.

  A szükséges cserépkészlet kiszámítása

  A csempeállomány attól függ, hogy hogyan van elhelyezve. A maximális fogyasztást 10-15% -os átlós leeresztéssel figyelték meg, a vágott lapok használata miatt. A közvetlen stílus 5% -os margót igényel.

  Csempe számológép számológépek

  A fürdőszobai csempe helyes kiszámításának érdekében speciális számológépeket fejlesztettek ki.

  Részletes számológép - padlóburkolatok számítása

  A szoba alakja egy téglalap, szélessége szélességenként, és a terület jövőbeli lefedettségéhez: 2x3 = 6 m². Ez az, hogy hány négyzetméternyi padlólap kell a javítás során.

  A téglalap alakú csempe téglalap alakú felületének egy darabszámú kiszámítása a következő számítási módot eredményezi: a 2x3 = 6 négyzetméteres alapterület egy 1 csempe 0,2x0,2 = 0,04 négyzetméteres (6: 0,04 = 150 db) területre van osztva. Ez a kalkulátor a csempék kiszámításához minden méretet csak méterben ad.

  Gyors számológép

  A kerámia burkolólapok törékenyek, és mindig van esélyük arra, hogy néhány javítást megszakítsanak a javítás során, vágás közben is megtörhetnek, szakadhatnak, ezért a vágott csempék számától függően 5-15% -os tartalék szükséges.

  Szükséges kivonni azt a területet, amelyet nem fogunk fedezni a megvásárolt csempe kapott területéről.

  Online Tile Calculator

  A konyhai kötény vagy mosdókagyló felé néző csempék kiszámításához a pontos számológép egyszerűen működik: ez egy téglalap a padló és a fali szekrények között. A négyszög területe megegyezik a b-vel megszorzott értékkel, vagyis a szélességet ennek a szakasznak a hosszával kell szorozni (például 1 mx 2 m = 2 m).

  Az ilyen méretű köténynek olyan csempeit kell választania, hogy kizárja a vágást magasságban: az ilyen csempeelemek nem tekinthetők esztétikailag kellemesnek. Például egy 40 cm-es kötény magassága esetén a 30 cm magas csempe gazdaságtalan és csúnya. Emellett a magasság kiszámíthatja a megfelelő mennyiségű fénycsempe és sötét a fürdőszobában.

  Amint láthatjuk, hogy a csempe számának pontos kiszámítása érdekében pontosan meg kell határozni a jövő belsejét.