Legfontosabb > Csapok

Tányérok és mosdókagyló méretei

A mosogatók kiválasztásakor az ügyfelek figyelembe veszik megjelenésüket, a termék alakját és rögzítési módját, valamint a mosogató anyagát. Fontos kiválasztási kritérium a megfelelő modell mérete. Milyen méretű mosogatókat kell figyelembe venni, és milyen méretű minták jellemzik?

Fontos méretek

Mind a mosdó, mind az alatta lévő fiók vagy más elemek számára először olyan alapvető paramétereket vizsgálnak, mint a szélesség, a mélység és a magasság. A mutatók rövidített formában vannak feltüntetve. Például megfelelhet a "550x480x150 mm-es mosdókagyló" megnevezésnek. Ez azt jelenti, hogy ezek a mosogatók szélessége 550 mm, a mélység (a fal távolságától) 480 mm, és a magasság (a mélység a tál) a 150 mm.

Ha például egy mosdótartó állványt keres, akkor nemcsak a mosdó méreteit, hanem az állvány méretét is meg kell adnia. Ebben az esetben a paraméterek magasságszélességként íródnak. Például egy gyártó vagy bolt kínál állványokat 640x215x200 porcelán mosdókagylókhoz. Ez azt jelenti, hogy a talapzat magassága 640 mm, hosszúsága és szélessége 215, illetve 200 mm.

szélesség

Ez a mosogatók fő paramétere, amely alapján az árucikkben egy megfelelő terméket választanak ki. A kagyló szélességét meglehetősen kiterjedt tartomány képviseli - 35 és 100 cm között. Ha egy sarokmosdót vásárol, ez a paraméter a termék oldalának egyik oldalát jelzi a fal mentén. Az optimális szélesség 55-65 cm.

Egy kis szobában sokan adják a mosogató szélességét, de a termékek, amelyeknél ez a paraméter 50 cm-nél kisebb, nem használhatók. Az ilyen mosdókagylóból nagyon gyakran kifröccsenek a mosogató alá. A 65 cm-nél szélesebb modelleket többnyire egy tágas fürdőszobába vásárolják.

Mi legyen a mosogató mérete a konyhában?

A mosogató méreteinek meghatározása viszonylag egyszerű. Ehhez előzetesen meg kell tudnia a konyha méreteit és meg kell érteni, hogy a munkaterület melyik helyét fogják elosztani a mosogatóhoz.

Mi más hatással van a mosogató méreteire?

A válasz egyszerű - a család mérete és az élelmiszerek és életstílusok preferenciái. Egy 1-2 fős kiscsalád számára megfelelő méretű mosogatót kell választani - akár 45 cm átmérőjű vagy szélességű. Gyakran eszik, vagy talán egy mosogatógépet telepítenek otthonában? Ebben a helyzetben is van ok arra, hogy elgondolkozzunk, vajon van-e nagy mosogató a konyhában? Elég lehet egy kompakt körzet megvásárlása, de egy tál nagy mélységű mosogatóval a edények és serpenyők mosásához.

Ha nagy családja van, sokat kell főznie, és ennek megfelelően meg kell mosni a cserépedényeket, és inkább a mosást kell előnyben részesíteni. Ugyanez mondható el a sütemények és a sütemények szerelmeseinek, mert ebben az esetben a mosogatónak könnyen el kell látnia egy sütőlapot és különböző sütési formákat.

Hogyan lehet kitalálni a méretet?

Meg kell jegyezni, hogy a különböző konyhai mosogatógépek gyártói kizárólag a vállalati méretükből állnak. Számos szabványos méret van egyes formák (kerek, téglalap alakú stb.) Mosogatói számára, de ezek a kivételek a modern modellek sokasága kivételével.

A mosogatók fő paraméterei a következőképpen oszthatók meg:

 • mosási méret;
 • mossa a tálat;
 • szekrényszélesség;
 • kivágás a mosogató alatt (szerelési nyílás).

Mosási méret

A termékkatalógusokban ezt a paramétert néha "munkaterület méretének" nevezzük. Más szavakkal, ezek a legmélyebb méretek az egyik élről a másikra. Nagyon gyakran pontosan ezeken a paramétereken belül a gyártók és az eladók bizonyos zavart okoznak, jelezve a különböző nagyságú fizikai mennyiségek különböző megnevezéseit. Megértjük példával. Mielőtt egy mázas, 612 x 492 méretű mészkorbácsból készült ovális mosogató. Fotó és rajz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rajzokon lévő konyhai mosogató méretek mindig mm-ben jelennek meg, és a mindennapi életben gyakran használunk centimétereket, amelyek ismertek minket.

Az előírásban szereplő gyártó a következőket jelezte:

Méret (L x W): 612 x 492, azaz. A hossza 612 mm, szélessége 492 mm.

Az eladó az árcédulán elhelyezett:

Méretek (W x D): 612 x 492, azaz. Az eladó 612 mm-es már a szélessége, és a mélység 492 mm.

Mind az eladó, mind a gyártó a saját módján van, bár kellemetlenséget okoztak a fogyasztók számára.

A méret kiválasztásánál ügyeljen arra, hogy a telepítéskor legalább 3-5 cm-es munkalapot kell hagyni a mosogató szélétől. Ez megakadályozza a víz bejutását a konyhába, a padlóba és a ruhák "kötényébe".

Egy másik fontos mérete - a mosdók falainak vastagsága. Különösen fontos a rozsdamentes acéllemezek esetében, amelyek vastagsága 0,4-1,4 mm. Minél vastagabb az acél, annál hosszabb ideig fog tartani, és annál kevésbé zajlik a vízsugár. Az optimális vastagság 1,2 mm. Kisebb vastagságúak lehetnek a keverő stabil felszerelése esetén.

Mosogató mérete

Ez a funkció mindig kisebb, mint a teljes munkaterület mérete. A fenti ovális mosási példa esetében a tál mérete 400 mm átmérőjű. Ha a tál négyzet vagy téglalap alakú lenne, két értékünk lenne, hossza és szélessége, jól, vagy szélesség és mélység. Az alábbi képen a tál mérete 350 x 390 mm.

A mosogatók állhatnak 2 vagy 3 edényből, egyenlő térfogatban vagy egymástól. A második esetben a műszaki jellemzők olyan értéket tartalmaznak, mint a fő tál mérete, vagyis a nagyobb tál.

A mosogató tálban van még egy fontos paraméter - a tál mélysége. A mélységtől függ attól, hogy mennyi és milyen edényeket helyezhet el a mosogatóba. Egy mély mosogatóval biztonságosan egy nagy csaptelepet helyezhet el, és ne féljen, hogy egy vízsugár fröccsen a felületen.

Ha visszamennek egy ovális mosás rajzához, akkor a mélysége 205 mm. Keresse meg ezt a méretet a kép alján található bal oldalon. A tányér mélységének standard méretei 16-20 cm, de 13-15 cm és 21-25 cm mélységben vannak mosogatók.

Szekrény szélessége

Ez a paraméter más néven is található. Például: "a szekrény minimális szélessége" vagy "minimális bázis". Tehát jelezze a legkisebb távolságot a szekrény oldalfala között, amelybe a modell beágyazódik. A fenti ovális mosáshoz ez a méret 450 mm. Több tálca mosogatói esetében a szekrény mérete legfeljebb 800 mm lehet. A kerek mosogatószerkezet sikeres felszereléséhez az alábbi ábrán a szekrény szélességének 600 mm-nek kell lennie.

Kihúzás a mosogató alatt (beépítési nyílás)

Nagyon praktikus jellemző annak megértéséhez, hogy milyen méretű lyukat kell kihúzni a fejhallgató munkafelületében annak érdekében, hogy ott telepítsenek egy mosogatót. Minden típusú mosogató lesz egy speciális méret. A rajzokon általában ez úgy néz ki (lásd jobbra):

A mosdó méretének függése az alakján

A mosogatók mérete kevéssé függ az anyag típusától. Ha hasonlítja össze az acélból, műkőből vagy kerámiából készült mosogatók jellemzőit, akkor nagyjából azonos méretű lesz. A mosogatók méretei közvetlenül kapcsolódnak alakjához.

Logikus feltételezni, hogy a kerek mosogató és a tálca fő mérete átmérő. Ezek közül a legkényelmesebb a 450-500 mm átmérőjű. Több kompakt méret van, 300 mm-es tál átmérővel.

Az ovális, leggyakrabban egy mosogató, egy kerek tál és egy szárny elhelyezett jobbra vagy balra, amely egy ovális konfiguráció. Ezért a lineáris méretek mellett (hosszúság és szélesség) is jelezzék a tál átmérőjét. A szabványos hosszak 560 és 780 mm között, szélességek - 440 és 510 mm közöttiek.

A mosogatók műfajának klasszikusai négyzetes és téglalap alakú mosogatók. A legismertebb és leggyakrabban használt autómosók országunk lakóinak. A standard négyszögletes mosogatók oldalának mérete 400-500 mm. A téglalap alakú mosogatók sokasága közül nehézségekbe ütközik a normák megfogalmazása. Alapvetően ezek olyan modellek, amelyek paraméterei közel 500 x 600 mm méretűek.

A sarokbefúvók, a háromszög- és trapézlemezek esetében a méretek nagyon egyediek. Ami összeköti őket, a szekrény szélessége közel 900 mm-es.

Felületi mosási méretek

Költségvetési lehetőség, amely nem igényel különleges számításokat. Az ilyen mosogatóméretnek pontosan meg kell egyeznie a talapzat méretével, amely tetején a mosogatógép telepítése van. A felületi alátétek legnépszerűbb típusai: 500 x 500 mm, 500 x 600 mm, 600 x 600 mm.

Melyek a mosogató méretei a fürdőszobában?

Természetesen minden fürdőszobának a központi alakja a fürdő, a legnagyobb helyet foglalja el, és nagy funkcionális terheléssel is rendelkezik. Azonban a mosogató nem kevésbé fontos, mert többször is használjuk, érdemes számolni, hogy hányszor szedik le a kezét vagy mossák az arcát.

A fürdőszoba kis mérete gyakran nem teszi lehetővé a tulajdonosok számára, hogy megforduljanak, és ilyen mosási modellt telepítsenek, így kényelmesen használhatók. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megválasztani a mosogató optimális méretét a fürdőszobában annak érdekében, hogy maximalizálják a szabad terület használatát, ugyanakkor hozzon létre egy harmonikus belső tér.

Tányérok típusai

A mosdó a fürdőszobában egy egészségügyi eszköz egy tál vagy egy másik alakú edény formájában, amelyet mosáshoz, kézmosáshoz és más egészségügyi és higiéniai igényekhez használnak. Általában a standard apartmanok fürdőszobája mosdóval van felszerelve, azonban nem mindig megfelelő a kis méretük miatt. A kagylók köre elsősorban az alábbi kritériumok szerint különbözik:

 • Anyag. A kagyló kerámiából, fémből, valamint természetes vagy mesterséges kőből készült. Kerámia modelleket leggyakrabban használnak a fürdőszobában, mert tartósak, nem szennyezik a szennyeződéseket, és nem rezonálnak vízzel. Nemrégiben egyre népszerűbbek a mesterséges kőből készült mosogatók, amelyek többek között könnyebbek.

Fontos! A legfontosabb kritérium, amelyet figyelembe kell venni a tervezési projekt létrehozásakor, a lefolyók mérete. Természetesen a mindennapi életben kényelmesebb és kényelmesebb a nagyméretű modellek alkalmazása, azonban nem mindig a fürdőszoba területe teszi lehetővé nagy mosogatóhely elhelyezését anélkül, hogy károsítaná a helyiség többi funkcióját.

Tányérok fajtái méretben

A mosogató mérete a legfontosabb kritérium, amelyet figyelembe kell venni a víz- és fürdőszobai bútorok kiválasztásánál. Ha a fürdőszoba nagyméretű, akkor nagyobb modellekre figyelhet, és kis helyiségekben egy kompakt mosdókagylóval kell rendelkeznie. Minden mosogatónak a következő méretei vannak: szélesség, mélység és magasság, amelyet a gyártó a termék csomagolásán feltüntet. A méretek szerint a mosogatók a következő kategóriákra oszthatók:

 1. Mini shell. Ebbe a kategóriába tartozó modellek 35-40 cm szélességig és 25 cm mélységig terjednek, általában külön WC-ként, irodaházakban vagy nagyon apró lakásokban kerülnek beépítésre. A Mini-shellek mindennapos használatban kellemetlenek, a kis méretük miatt a permet folyamatosan repül. Gyakran előfordul, hogy a miniatűr mosdókagylók szögletes alakúak, rendszerint támasztólábra vannak szerelve, és nincs tárolóhelyük.

Figyelj! Amikor kiválasztunk egy mosogatót, azt szeretnénk, hogy nagyobb legyen. A professzionális tervezők azonban úgy vélik, hogy a túl sok mosás vizuálisan kitölti a fürdő teljes szabad helyiségét, így szűk és kényelmetlen. A legtöbb esetben a legjobb választás egy szekrénybe beépített szabványos méretű modell lenne.

Optimális paraméterek

Számos alakban, méretben, sőt héjszínben könnyen elveszik. A modell kiválasztásakor először figyelmet kell fordítani a termék méretére. A tervezők a vásárláskor az alábbi szabályt alkalmazzák: minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál nagyobb a mosogató. Az alábbi paraméterek a legtöbb esetben optimálisnak tekinthetők:

 • A mosdó a fürdőszobában kényelmesen használható, ha szélessége 55-60 cm, a tál mérete elegendő ahhoz, hogy a víz ne permetezzen rá. Ugyanakkor a mosogató szabványos méretei nem zavarják a helyet, így szabadon mozoghatnak, megtesznek tisztítást és további készülékeket telepítenek.
 • A héj hosszának 48-61 cm-nek kellett lennie ahhoz, hogy kényelmes legyen. Ez a paraméter a legtöbb keverő számára is alkalmas. Annak ellenőrzéséhez, hogy a mosogató hosszában elférjenek-e, álljon közel hozzá, és nyújtsa a kezét, ha a mosogató szélének szélén a tenyer közepén eljut, akkor kényelmesen használhatja.
 • A tál mélysége. Minél mélyebb a tál mélyedése, annál kevesebb vizet permeteznek a használat során. Ebben a tekintetben a tulipán típusú kagylók optimálisak.
 • Magasságot. Gyakorlatilag azt számolják, hogy a mosogató legmegfelelőbb magassága 80-85 cm, de ha a magasság átlag felett van, akkor nagyobb magasságú vagy lógó mosdókhoz illeszkedik, amelyek a kívánt magassághoz kötődnek.

Kérjük, vegye figyelembe! A tervezők gyakran kínálnak kettős héjat, amely két külön tálból áll. Az ilyen modellek kényelmesek abban az értelemben, hogy két ember egyidejűleg használhatja őket. Azonban, amikor kettős mosogatót vásárolnak, fontos, hogy legalább 90 cm legyen a tálak középpontja, különben egymásnak kell vállon állnia.

Tervező tippek

A megfelelően kiválasztott mosogató központi eleme lehet a fürdőszobában. A tapasztalt tervezők több funkciót próbálnak meg egy darab belsejében: egy mosdót, egy munkalapot és egy tárolóhelyet. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy jelentősen megtakarítsa a helyet a fürdőszobában. A projekt létrehozásakor és a mosogató kiválasztásakor a következő árnyalatokat kell figyelembe venni:

 1. A szekrényre szerelt mosdók sokkal praktikusabbak, mint a talapzaton lévő modellek, mivel lehetővé teszik a mosószerek, kozmetikumok, háztartási vegyszerek vagy törölközők tárolásának szervezéséhez szükséges szabad helyet.

Figyelj! A mosdó kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a pultra a vízre, a durva szűrőre és a kommunikációra van szükség. Nos, ha a szekrények hátsó falai nem lesznek, akkor ezek az eszközök mindig nyilvánosak lesznek.

Hogyan válasszuk ki a mosdót?

Milyen mosdókagyló alkalmas a fürdőszobájára, elsősorban a szabad helyiséget határozza meg a szobában. Fontos megfontolni, hogy hol vannak a csatorna belépési pontjai, a vízvezetékek. Annak megértéséhez, hogy egy adott modell megfelelő-e az Ön számára, az alábbiak szerint járhat el:

 • Csúsztatható egy fürdőszobai skála, majd helyezzük el az alapvető vízvezeték szerelvényeket (fürdőkád, WC), majd világossá válik, mennyi szabad hely marad a fürdőszoba mosogatójának befogadására. Ugyanezzel a módszerrel kényelmesen meg lehet jelölni a csővezetékeket.

Ne feledje, hogy a fürdőszobában nem lehet "szűk" egészségügyi felszerelést elhelyezni. Mindig hagyjon egy kis rést a mosogató és a fürdőszoba között, különben a javítás befejezésekor előfordulhat, hogy valami nem illeszkedik a hozzá rendelt tárterülethez. Továbbá, a mosogató telepítésekor ügyeljen arra, hogy ne akadályozza a golyóscsapok hozzáférését, máskülönben baleset esetén több időt kell szánnia a mosogató szétszerelésére.

Standard mosdókagyló a fürdőszobában

Tartalomjegyzék:

A mosdó nélkül rendkívül nehéz elképzelni a fürdőszoba belsejét. Ez a vízvezeték funkcionális eleme, amelyet napi higiéniai eljárásokhoz terveztek. Az orosz piacon különböző mosdókészletek találhatók a fürdők számára, de annak érdekében, hogy a vízvezeték tökéletesen illeszkedjen a lakberendezéshez, szükség van a mosogató méreteinek pontos mérésére a fürdőszoba méretével.

A javítás megtervezése? Olvassa el, hogyan kell kiválasztani a megfelelő zuhanyozást. Itt találja meg a WC-tálak méreteit, a fürdők méreteit és típusait, vagy a csempe alakját és méretét a fürdőszobában >>>

Melyek a héjak - az idő optimális méretei

A címkézésen egyszerűen navigálhat, ha egy tárgykatalóguson vagy árlistaon keresztül nézel, akkor intuitív módon egyértelmű jelentést fog látni, például: 655 * 490 * 185. Ez azt jelenti, hogy a mosdó 655 mm széles, a mélység (méret a falhoz képest) 490 mm, a magasság (a csésze mélysége) 185 mm, mint a következő ábrán:

Vannak bizonyos ismételten bevált szabványok, amelyek biztonságosan vezethetők, amikor egy vízvezeték-szerelőt választanak az átlagos antropometriai adatokhoz.

Standard fürdőszoba mosogató

szélesség

Itt nagyon sok a fürdőszoba méretétől függ, de az optimális érték 550-650 mm. Az ilyen mosogatók funkcionálisan nagyon kényelmesek és minden szobába szervesen néznek.

magasság

A klasszikus héj magassága 135-150 mm. Nyilvánvaló, hogy egy mély tál kényelmesebb, de a tartományban megadott minimális érték teljesen jogosult az életre.

mélység

A mélység a mosogató végétől a falig boríték. Ha az iskola előtti gyermekek vagy az általános iskolai diákok vannak a házban, akkor jobb, ha a minimális méretekből kilép, különben a mosdó a mellkason lévő gyermekre támaszkodik, és kényelmetlen lesz elérni a keverőt.

A rendes mosogatók esetében a következő tartományt lehet kijelölni: 440-610 mm, azzal a feltétellel, hogy mind a kicsi, mind a nagyon nagy termékek vannak, amelyekhez visszatérni fogunk.

Bútorok készletei. Mindent már gondoltak ránk.

A fürdőkád legjobb lehetősége a mosdókagyló, amelyhez egy éjjeliszekrény tartozik. Ezek nagyon praktikus termékek, amelyek segítenek megtakarítani a belső teret, anélkül, hogy a falakat további polcokkal zavarják a személyes higiéniai cikkek tárolására.

Itt a következő paraméterekre összpontosíthat:

Méretek asztalok

Tekintettel arra, hogy ennek az elemnek összhangban kell lennie a mosogatóval, itt előnyben részesítheti a következő paramétereket: hossza - 550-1000 mm, magasság - 820-850 mm, mélység - 450-600 mm.

A "Moidodyr" népszerű és praktikus megoldás.

Az ilyen termékek funkcionálisabbnak tűnnek, mivel általában nemcsak mosogató és mosdó, hanem fali szekrényű tükör is szerepel a készletben.

Tipikus fürdőszobák esetén az ilyen termékek méretei standardok: 550-650 mm. Ha a padlóméret lehetővé teszi, ez a paraméter 70 cm-ről egy méterre növelhető.

Ha a fürdőszobában más elemeket (zuhanyzó, mosógép) terveznek, ezt a mosogatóméret meghatározásánál figyelembe kell venni.

Beépített mosdókagyló

Ezek a minták a legjobb megoldást jelentik a közép- és nagyméretű fürdőszobák számára. A beágyazott mosogatók előnyei a következők:

A tálca a táblagépbe van építve, így nincs szükség falra szerelésre.

Az asztallap biztonságosan elrejti a csöveket.

Kényelmes mosógépeket beépíteni a beépített mosdók alatt, így megtakarítva a belső teret.

Ha az optimális méretről beszélünk, itt követheti a fenti szabványokat.

Fontos megjegyezni, hogy még a széles mosogatók sem ragadják meg a belső teret, és szervesen beleülnek a belső térbe.

Kerámiákra helyezve (mosogató - "tál")

Szerkezetileg a felső szintek hasonlóak a beágyazott modellekhez. A megkülönböztető jellemzők közül kiemelheti az árnyalatot, hogy a csésze egyszerűen fel van tüntetve az asztallapra, így szükség esetén könnyen eltávolítható.

A méretek a következők: 550-800 centiméter széles, kb. 400-450 cm mélységgel.

Corner Fürdőszoba mosogatók

Az ilyen termékek ideálisak a kisebb helyiségekben, így jelentősen megtakaríthatja a belső teret. A piacon vannak olyan lehetőségek, amelyek a sarokba mosni:

Tulipán - a szifon és a leeresztő csövek elrejti a lábát a szerelési készlet tartalmazza.

Felfüggesztett - itt a lefolyócsövek a fal belsejében helyezkednek el, így mosogatógépet vagy mosodai kosarat helyezhet el a mosogató alá.

Beágyazott - valójában ez a "Moidodyra" szögletes változata. Az ilyen modellek egy kicsit több helyet foglalnak el, mint a korábbi verziók, de ezt a hátrányt egy tükör és fiókok állítják be különböző tartozékok tárolására.

Ha a méretről beszélünk, akár beágyazott modellek esetén is, a külső paraméterek 350 * 350 vagy 700 * 700 mm között változhatnak.

Meg kell jegyezni, hogy a sarokmodellek között az aszimmetrikus mosogatók nagy igénybevételnek vannak kitéve: egy hosszúkás felület az egyik oldalon (lásd a fenti képet).

A kis mosogató elegáns megoldás egy kis területre.

Az ilyen megoldásokat gyakran a régi épületek házaiban találják meg, ahol a fürdőszobák nem nagy méretben büszkélkedhetnek. Annak érdekében, hogy kényelmesen elvégezhesse a higiéniai eljárásokat, és ne zavarja fel a belső teret, kis méretű mosdókat telepítenek itt.

Vízvezeték kiválasztásakor a következő méretek vezérelhetők:

Felfüggesztett - itt a tál szélessége 230-250 mm között változhat, 180-250 mm mélységgel.

Corner - ezek a mosogatók nagyobb méretűek: a szélesség körülbelül 400 mm, de az ilyen modellek mélysége mindössze 280 mm.

Meg kell jegyezni, hogy a kis fürdőszobákban egyéni méretű mosdót rendelhet, de sokkal többet fog fizetni.

Több - több! Dupla mosogató nagy család számára

Ezeket a fürdőszobai mosogatókat teljesen eredeti megoldásnak tekintik. A dupla mosdó beépítése a következő előnyökkel jár:

Érdekes belsőépítészeti tervezés. Jól néz ki.

Gyakorlati megoldás egy nagy család számára.

A személyes tér elhatárolása.

Ha a méretről beszélünk, akkor a tálak kifolyónyílása közötti minimális távolság 550 mm. Ha ez a paraméter kisebb, kettős mosdókagyló használata kényelmetlen, ha több, a belső helytakarékosság eltűnik.

A mosogató talapzata: méret és beépítés

Az aljzat mosogatója rendkívül lenyűgözőnek tűnik: a tartószerkezet fenntartása mellett az állvány segít a maszkoló csövek maszkolásában. Ha ilyen szerkezetet telepít, ajánlott figyelembe venni az ábrán feltüntetett méreteket.

Hogyan kell a falhoz rögzíteni?

A szerelés során az összeszerelt szerkezet a falba kerül, és a jelölés a rögzítési pontok ceruzával történik. Ezután egy fúró kemény ötvözetű fúrólyukkal lyukakat fúr, a dübeleket megütik. A rögzítés a mosogató és a talapzat csavarjain történik.

By the way, sok házi kézműves, gyakorlati okokból, hagyja el a talapzatot rögzítés nélkül - a mosdó megbízhatóan rögzíti az állványt. Ez az opció könnyű hozzáférést biztosít a szifonhoz és a leeresztő csövekhez elzáródás esetén, de ez a módszer nem áll rendelkezésre szabványos ajánlásokban.

Sifon és fuvola mosogatóhoz: méretek

Ezek az elemek szerves részét képezik a kialakításnak a mosogató telepítésekor. A szifon kiválasztásakor az alábbi paraméterekre összpontosíthat:

A nyak. Ez az átmérő különbözhet a különböző mosogatók esetében, de az elfogadott szabvány 32 mm.

Teljes hossz Itt két érték játszik: a minimális méret 750, a maximális 1300 mm.

A leeresztő cső átmérője. Itt a 35, 40 és 50 mm méretek szabványnak tekinthetők.

A hullámtörések átmérőjét a leeresztő cső mérete alapján választják ki, a hosszt önkényesen határozzák meg, attól függően, hogy az általános szennyvízcsatorna-e.

Milyen magasságban telepíti a mosdót a fürdőszobában

Ez a távolság minden háztartásnak megfelel és a vízvezeték könnyű használatát biztosítja. Javasoljuk, hogy az általánosan elfogadott szabvány szerint járjon el: 85 cm a padlószinttől a mosogató széléig. Ha a család csak olyan felnőttekből áll, akiknek a magassága átlag felett van, ez a távolság 900-1000 mm-re növelhető.

Fontos megjegyezni, hogy a mosogató 80 centiméter alá süllyesztése nem javasolt, még akkor is, ha kisgyerekek vannak a családban. Ebben az esetben különleges úszótalpakat használhat, amelyek segítenek a gyermeknek a daru elérésében.

Mennyire kell a tükör

A fürdőszobai tükör telepítése bizonyos szabályok szerint javasolt. Ez így néz ki:

Az átlagos távolság a padlóról a tükör alsó szélére 1,2 m legyen. Az értéket felfelé vagy lefelé (kissé) változtathatjuk az utasok magasságától függően.

A felső él az ajtókeretre állítható. Általában ez az érték kb. 2 méter.

A tükör és a mosogató szélének minimális távolsága: kb. 200 mm.

Kis tükrök esetén ezek az ajánlások nem működnek. Ebben az esetben a tükörfelületnek szemmagasságban kell lennie.

Fürdőszoba mosogató méretek

A mosogató helyes megválasztása a fürdőszoba belsejében található egyik központi árnyalatnak nevezhető. A tapasztalt tervező mindig megpróbál kombinálni a különböző funkciókat egyetlen bútorbevonattal. Ebben az esetben ezek a mosogatógépek mosogató-, pult- és tárolóhelyei. Ugyanakkor a fürdőszoba hasznos területe jelentősen megtakarítható.

Szabványos szabványok

A szokásos formaváltozatok a mosdók minden modellje számára négyzet, téglalap, ovális, kör és háromszög. Az első és legfontosabb kiválasztási kritérium a szabad hely szabad rendelkezésre bocsátása a fürdőszobában. Leggyakrabban a vásárlók választják a mosogató táljának ovális és téglalap alakját.

Termékek típusai:

A mosogató típus szerint a mosdó besorolható:

 • felfüggesztett;
 • kerek;
 • egy talapzaton;
 • fuvarlevél;
 • asztallap;
 • beépített felső / alsó;
 • kettős;
 • mosdó;
 • ovális (az úgynevezett "fogatlan");
 • téglalap alakú;
 • gazdaságban;
 • prémium.

Hogyan lehet felvenni?

A probléma kiválasztása a mosogató mérete a fürdőszobában a végrehajtás a javítás mindig fontos. A különböző gyártóktól származó különböző vízvezeték-termékek leggazdagabb választéka rengeteg fantáziát kölcsönöz. De a kiválasztási folyamatnak meg kell kezdenie a szükséges méretű tálat.

A kezdeti szakasz a szabad terület mérése. Különböző módon kapja meg az információkat, akár mérőszalag mérésével, akár a dokumentáció megtekintésével. Ezután elkészítenek egy előzetes tervet, amely megmutatja, hogy a mosdó a fürdőszobában lesznek.

Egy ilyen rendszernek tükröznie kell mindazt, ami a fürdőszobában van. Ezért a szabad tér későbbi kiszámítása nem lesz nehéz.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a tisztítás alatt kicsit több szabad helyre lesz szükség, mint a fürdőszoba szokásos használata. Mindez segíti Önt abban, hogy kiválasztsa a mosogató közelítő méreteit, és gondolkodjon a fürdőszoba helyén.

Magasság és egyéb paraméterek

A mosdók mosogatógépeit általában méretük alapján osztályozzák:

 • kompakt mini mosogató, amely alkalmas kis fürdőszobákra;
 • a standard méretű és konfiguráló mosogató;
 • a mosdókagylók más változatai, amelyek két személy mosdókagyló vagy egy változata különböző talapzatokkal kombinálva;
 • olyan egyedi modellek, amelyek a személyes vevői igényeknek megfelelően készültek.

A mosogató helyének megválasztásakor figyelembe kell venni:

A fürdőszoba vagy fürdőszoba teljes mérete többnyire mosdókagylóval van ellátva, nagy mosogatóval, 90-120 cm széles.

Csak a mosogatót lehet még szélesebbé tenni egyidejűleg két vagy több ember számára. A megfelelő méretű fürdőszobának megfelelő méretű vízvezeték használata nagy valóságos esély arra, hogy alul egy nagy szekrényt helyezzenek el. A dupla mosogatók legfeljebb másfél méter szélesek.

Ha a mosogatót önállóan választja és telepíti (különösen egy talapzaton), akkor ne felejtsük el, hogy a vízmérők, szűrők és kommunikáció telepítési helyszínekhez való hozzáférést nem szabad blokkolni. Az ilyen helyzet megakadályozásának egyik módja az oszlop hátsó falának hiánya.

Kis fürdőszobával a túlméretezett mosdókagyló sok helyet foglal majd el, bár a minimális mosdókagyló nem elegendő. Ha egy sekély és keskeny mosogatót használ, akkor nem kerülheti el a fröccsenést, ami néha lefedi az egész környező területet, és sokkal gyakrabban végeznek takarítást ilyen fürdőszobákban.

Mielőtt meglátogatná az elosztóhálózatot a vízvezeték beszerzése érdekében, először ki kell számolnia a fürdőszoba paramétereit, amelyet egy mosdóbe helyez. Sajnos az eladók nem minden esetben jelzik a termékek tényleges méretét. Ezért a szükséges paramétereket fel kell jegyeznie a fürdőszobai rések pontosan mért szélességével, magasságával és mélységével. Ez nagymértékben segít megérteni, hogy mennyi szabad hely fog maradni a mosogató telepítése után. Ilyen ötlet az, hogy kihasználják a kis méretű fürdőszobák tulajdonosát.

A mosogató optimális szélessége - 40-70 cm. A nagy szélesség csak egy kis fürdőszobában fogja csökkenteni a felhasználható területet. Ha egy személynek nincs szüksége ilyen nagyméretű mosdókagylóra, akkor a nagyméretű családban a mosdóban egy eredeti, nagy méretű és jelentős hosszúságú mosdót alakíthat ki.

Ennek megfelelően egy kis területű fürdőszobát általában 45-60 cm-nél szélesebb mosdókkal láttak el. Az ilyen eszközök jobban megfelelnek a kis irodai WC-helyiségeknek, mivel otthon csak akkor kerülnek telepítésre, ha feltétlenül szükséges - a helyhiány miatt. A mosogató mélységének köszönhetően a leeső vízáram fröccsenése gyakori tisztítást igényel.

A mosogató szélességének és mélységének kiszámításánál meg kell becsülni a keverő által elfoglalt területet.

Hogyan válasszuk ki a mosogató mélységét?

A legmegfelelőbb mosogatómélység az optimálisan kényelmes használat érdekében 60-65 cm. A választás oka az eszközök anatómiai szerkezetének sajátosságai. A legegyszerűbb mód a megfelelő paraméterek meghatározására a saját kezed hosszának használatával. Húzza át a mosdó a fürdőszobában. Ha ellentétes éle a tenyér vagy a középső ujj csúcsa, akkor a mosogató mélysége rendben van.

A "tulipán" és a "fél tulipán" modelleket vásárolhat. Megérdemelten tekintik a legkényelmesebbnek.

Mi legyen a magasság?

A mosdó magassága a padlóról a készülék tetejére eső távolság. A mosdó padlószintje a modelltől függően állítható. A falra szerelhető mosdó kiválasztásakor ez a legegyszerűbb lépés, mivel a falra van szerelve. Az átlagos magasságú személy leginkább 70-90 cm-es magasságban lévő mosdót használ. Úgy gondolják, hogy a közepes magasságú férfiak a legalkalmasabbak a 90-100 cm-es kerámia mosdókagylónak, a kisméretű embereknek 85-90 cm alatti mélységben kell lenniük.

Kevésbé gyakori esetekben a felhasználók a működés során rájönnek, hogy szükségük van egy magasabb vagy alacsonyabb szintet tartalmazó mosdókagylóra.

A konyhai mosogató mérete

A konyhai mosogatóméret kiválasztásához a következő fő tényezőkre kell összpontosítania.

A szekrény és asztal mérete

Logikus, hogy egy mosogató akár egy kisebb szekrény is lehet, de a konyhai mosogató méreteinek meghatározásához többé nem szükséges, először 2 mérést végezzen:

 • szekrény keret szélessége (szekrények);
 • ha szárnyas mosogatót szeretne vásárolni, akkor mérje meg azt is, hogy a futófelület hosszát és szélességét milyen jövőbeli mosogató végezhet. Ugyanakkor tartsd észben, hogy ha jobbkezes, akkor a szárnynak jobbra kell állnia, ha balkezes, akkor a mosogató szárnya jobb választani a bal elrendezéssel. Az alábbi képen látható példa.

És most a főbb ajánlások:

 • Az oldalak nem illeszkednek a falhoz, jobb, ha ellenállnak a körülbelül 5 cm-es távolságnak, vagyis ha a szekrénykeretek 50 cm szélesek, a tál (szélesség nélkül) vastagsága (vagy átmérője) legfeljebb 45 cm lehet.
 • A mosogató nem lehet több, mint 5 cm-re az asztal elülső élétől, különben kényelmetlen lesz - a ruhák vizeletet tehetnek és a vizet permetezni kell. De ne tegye túl messzire;


 • A konyhai mosogató felszerelhető a hátsó falhoz közel, azaz a kötényhez, de ne tegye jobban. Ha 5 cm-es vagy annál hosszabb távolságot hagy, könnyebb lesz törölni ezt a helyet, hogy a víz ne felhalmozódjon. És ha ezt a távolságot nagyra hagyja, akkor mosogatószereket vagy mosogatószereket helyezhet el, ahogy az alábbi képen. Ez különösen igaz a lyukak nélküli lyukak számára a keverő telepítéséhez;
 • Ha fali alátétet szeretne választani, akkor pontosan meg kell találnia a méretet a fiók méretének megfelelően.

A tál mélysége

Nemcsak a hosszúság és a szélesség fontos, hanem a mélység is.

 • A legjobb edény mélysége 16-19 cm - az ilyen mélységű mosdók tágasak és a víz nem permetezhető be a folyamatba. Valójában a legtöbb konyhai mosogató csak ilyen mélységben van.
 • 19-20 cm-nél nagyobb tál mélységű mosogatót választhatunk, ha gyakran sütjük a sütőlapokat, nagy edényeket használunk, vagy nagy konténerekbe vizzünk vizet. Rendszeres használatra azonban ezek a modellek nem a legjobb választás, hiszen a hátukra kell hajlani. A hiányosság orvoslására fel lehet emelni a szekrényt.
 • A tál mélysége 16 cm-nél kisebb - csak egy fürdőszobának alkalmas - a sekély mosogatókból származó vizet erősen permetezik.
 • Ne feledje, hogy a kisebb, 45 cm-nél kisebb átmérőjű tálak, leggyakrabban mélyek - legalább 20 cm-esek.

Méretek és formák

A forma biztosítja a termék tágasságát és a választott stílusnak való megfelelést.

 1. Négyzet - kényelmes és tágas;

Közös méretek: 500 × 500 mm, 600 × 600 mm.

 1. Négyszögletű - tökéletes egy keskeny munkalap vagy szekrény számára. De ne feledje, hogy egy téglalap alakú keskeny mosogató nem túl kényelmes használni, mert szélesebb a tál, annál kisebb a permetezés és könnyebb mosogató;

Közös méretek: 550 × 500, 500 × 800, 500 × 1000, 500 × 1250 mm stb.

 1. Kerek - ez a tál könnyebben karbantartható, nagyobb méretű lesz, mint egy téglalap alakú, de egy kerek modell megtalálása további szakaszokkal meglehetősen nehéz.

Szabványos átmérők: 45-51 cm.

 • Kiválaszthat más alakokat - háromszög, fantázia, ovális.
 • Nagy és / vagy sarokkonyhák A hat vagy öt sarkon lévő trapézlemezek meg fogják tenni.

A mosogató tálak és méretek száma

A mosás nemcsak egyetlen, hanem kettős és három részből állhat. Az utolsó lehetőség nagyon kényelmes - az edényeket egy tálban moshatja, öblítse le a második tálban, leolvasztani az ételt vagy mosni, pl. Zöldségeket. Ha kiosztja a helyet egy ilyen mosogatóhoz, tegye meg, a döntés többször is igazolni fogja.

 • A dupla és háromágyas mosogatók több helyet igényelnek - a szekrénykeret szélességének legalább 80 cm-nek kell lennie.
 • A konyha két tálba mosogató hossza 60 cm-tõl kezdődik, amikor a szekció szűk és kicsi. Ezeket a modelleket egy-másfélnek is nevezik (a kép alább). Ha nincs sok hely a konyhában, akkor kiválaszthatja ezt a lehetőséget.
 • A tálak azonosak és különbözőek a méretben, valamint a mélységben és egyenletes formában. Ezenkívül sarokmodelleket is választhat.

De az alábbi kép egy szögletes kétszakaszos mosogató, azonos tálakkal.

Corner mosogató, három tál különböző térfogatú és egy szárny:

 • a sarki dupla és háromágyas mosogatók esetében olyan minőségi keverőt kell választania, amely ellenáll a megnövekedett terhelésnek a fordulatokon;
 • a 45 fokos szögű trapéz hüvelykujjaihoz képest jobb, ha ugyanazt a trapéz alakú ötszögű vagy hatszögletű sarokedényeket választja ki, mint a következő képen.

De példák a két vagy három tálak és kiegészítők közvetlen mosogatójára.

És még néhány tipp

 • A konyhai mosogatók méretének kiválasztásához vegye figyelembe családja étkezési szokásait - milyen gyakran mosogat, mennyit főz, és így tovább. Például, ha kis konyha és a család nem nagy, majd válasszon egy mosogatót a konyha szélessége 45 cm;
 • Ezenkívül egy kis mosogatót is választhat, ha a konyhában van mosogatógép. Azonban a mosogató mélysége lehetővé tegye a nagyobb edények és edények öblítését;
 • Ne csak a hosszra, a szélességre, a mélységre, hanem az anyag vastagságára és az oldalak magasságára is figyeljen. A fogantyú mosogató oldalai sokkal praktikusabbak és a rozsdamentes acél vastagsága - annál vastagabb, annál jobb (a rozsdamentes acél elfogadható vastagsága - legalább 1,2 mm);
 • Sok a kiválasztott keverő típusától függ. Például, ha egy keverőt szeretne beépíteni a pultra, akkor a mosogató méreteit figyelembe kell venni, figyelembe véve a helyet;
 • Az alapállványok mérete 60-35 cm, természetesen először telepíteni kell a talapzatot, majd fel kell venni a mosogatót;
 • És még egy dolog - ha nincs egy hely a fülhallgatóban egy három részből álló tágas mosogatóhoz, akkor használjon egy keverőt, amely egy kihúzható "zuhanyzóval" van felszerelve.

A mosogató mérete a konyhában

Mosogató - az egyik legfontosabb tulajdonság a konyhában. Azok a hostessek, akik nem rendelkeznek mosogatógéppel, a statisztikák szerint évente legfeljebb 10 napot töltenek az edények mosásához. És ami a legfontosabb, a mosogató kényelmes és tágas volt.

Jellemzők és előnyök

A legtöbb esetben a mosdó egy padlófülkén nyugszik, ahol minden víz és csatorna el van rejtve. Ezért leggyakrabban annak alakja attól függ, hogy milyen konfigurációjú és méretű ebben a szekrényben.

Nyilvánvaló, hogy a mosogató nem lehet több, mint egy beépített konyhai doboz. Ezért a kiválasztásnál először is meg kell mérni a szélességet és a mélységet, amelyet a mosogató alatt lehet kiválasztani.

Ezután döntsük el, hogy szükség van-e egyszerű mosogatóra vagy túlnyúlásra. Itt érdemes odafigyelni annak alkalmasságára. Ez nem csak a konyha elhelyezésétől függ, hanem attól is, hogy balkezes vagy jobbkezes vagy. A jobboldali jobb kezű embereknél kényelmetlen a kupát használni, amelynek elérése bal oldalon van, és fordítva.

Egy másik jellemzője a fal és a szél közötti távolság. Körülbelül 5 cm kell szórni, amennyire csak lehetséges esett a ruhák és kötény. De a széltől való távolság nem lehet túl nagy. Ellenkező esetben kényelmetlen lesz elérni a mosogatót.

A tál mérete egy másik fontos paraméter a mosogató kiválasztásakor. Elég mélynek kell lennie. Ez annak köszönhető, hogy ezáltal nagyobb mennyiségű edényt lehet elhelyezni, és kevesebb vizet permeteznek rá. A standard mosogatómélység 16-20 cm, ami elegendő egy kényelmes mosogatáshoz. Az ilyen méretű mélyebb edényt akkor kell telepíteni, ha gyakran főz egy nagy edényben vagy sütjük a serpenyőben. Ez annak köszönhető, hogy 20 cm-nél mélyebbre kell hajlítani, ami nem elég kényelmes a hátadon.

Alak és méret

Az ilyen tulajdonság, mint a konyhaszekrény, hatalmas különféle modelleket tartalmaz, amelyek bármely paraméterhez, igényhez és belső térhez választhatók.

A konyhai mosogatók eltérő alakúak.

szögletes

Ez egy szokványos forma, amely népszerű volt a szovjet korszakban. Jó a kis konyha méretéhez. Alap mérete 50x50 cm vagy 60x60 cm.

négyszögletes

Ez szinte az egyetlen lehetőség egy keskeny munkalapra. De ez a fajta mosogató a legnagyobb hátrány - nagy számú fröccsenő. Gyakran találtak: 50 × 60 cm, 50 × 80 cm, 50 × 100 cm, 50 × 125 cm A legkisebb mosogató mérete 40x60 cm,

kerek

Tágasabbak, mint négyzetek vagy téglalap alakúak. Amikor a sarokban van elhelyezve, a mosószerek elhelyezésére tér alakul ki. A kerek tálakban általában nincsenek további kosarak a zöldségek mosásához. A szabvány átmérője 45-51 cm, de vannak olyan kis mosogatók is, amelyek minimális méretei mindössze 30 cm.

A szokványos formákon kívül ovális, trapéz alakú, háromszög alakú, díszes mosogatók is találhatók. Nem szabványos méretű mosás, például 780x500 mm.

anyagok

A héjak alakja és méretei gyakran attól függenek, hogy milyen anyagból készülnek.

acél

Ezek általában négyszögletes vagy kerek tálak. Leggyakrabban használt konyhában hazánkban. Általában van egy szárnyuk az ételek szárításához, de lehetnek nélkülük. A kerekdobozok külső mérete 49 vagy 51 cm, téglalap alakú - 48x85 cm, 50x77 cm, 44x78 cm, 51x58 cm, mélysége 16 cm és 20 cm között van. Minden konyhai mosogatót gyártó cégnek természetesen saját dimenziói vannak, de ezek a számok segítenek abban, hogy tájékozódjon a konyhájának tervezetében.

Mesterséges gránit

A mosogatók ezen az anyagon egyre népszerűbbek. A színpalettájuk lehetővé teszi az ilyen típusú mosogatók belsejének illeszkedését. A karcolások és csiszolások ellenállnak, mint az acélhéjak, hosszú élettartamuk van. De sokkal drágábbak, mint a rozsdamentes acél. Nem jól hangzik, így a víz, amely a granit mosogatóba áramlik, majdnem hallható. A méretük nem különbözik a fémlemezektől.

kerámia

Az anyagból készült kagylók nem oxidálódnak, sem karcolódnak. Kiválóan kiegészítik a konyhát klasszikus stílusban, de nagyon törékenyek és nem ütésállóak. Könnyen megsérülhet és professzionális telepítést igényel.

Öntöttvas

A szovjet korszakban nagyon népszerűek voltak az öntöttvas téglalap alakú mosogatók, amelyek mérete 50x60 cm volt, de most már az életkoruk telt el. Ez annak köszönhető, hogy az öntöttvas korrózióra érzékeny, és végül rozsdásodik és elpirul. A gyártók elkerülése érdekében fedjük le a zománcot. De idővel a festék elszakad és törlődik. A mosogató elveszíti megjelenését. Bár a 80-as évek stílusában díszített belső térben ez a mosogató nagyon megfelelő lenne, és még mindig megtalálható a boltokban.

Vannak olyan héjak, amelyekben két vagy akár három tálat egyesítenek. Ez a típus nagyon kényelmes. Egy tálban a piszkos edényeket hajtogathatja, a másikban mosható vagy felengedett termékek, miközben nem zavarja a vizet vagy az öblítőcsészéket. Az ilyen héjak azonban bizonyos teret igényelnek. Ezért a szekrény szélességének legalább 80 cm-nek kell lennie.

Ezek a mosogatók lehetnek ugyanannak a tálméretnek vagy egy mosogató kisebb lehet, mint a másik. A második esetben a minimális mosási méret 800x600 mm, két mosogatószer egyenlő térfogattal - 900x600 mm.

A tálak nem csak a területen, hanem a mélységben is változhatnak. Vannak mosogatók, amelyeknek van egy szekrényje a termékek leolvasztására, vagy a gyümölcsök és zöldségek mosására, a mennyisége sokkal kisebb, mint a fő mosogató. A több rekeszes héjban lévő tálak egyenes vagy szögletes helyzetben helyezhetők el. A második lehetőség kényelmes elhelyezése egy L alakú konyhában, és nagyon gyakran szimmetrikus alakú. De a többcsatornás mosogató kiválasztásakor vegye figyelembe, hogy a főedény szélessége nem lehet kisebb, mint 42 cm, különben kényelmetlen az edények mosásához.

A mixer beszerelésekor vegyél egy jobbat, amely több fordulatot fog tartani egy tálból a másikba.

Hogyan válasszunk

Természetesen el kell kezdeni a méretezést, az anyagot és az alakzatokat.

Mielőtt egy mosogatót vásárolna a konyhában, döntse el a konyha méretét. Ezután nem mehet el a mosási paraméterekkel.

A mosogató mérete alapja, hogy hány ember van a családjában, és milyen gyakran mossa meg az edényeket. Erre koncentrálva megállapíthatja, hogy a mosás mennyire felel meg a családnak. Ha a család kicsi és a konyha csak 6 négyzet, akkor a mosogató ideális mérete 45 cm széles.

Ha a konyhában van egy mosogatógép, akkor egy nagy mosogató nem igényel semmit. Itt nagyon szerény méretű lehet, és csak 30 cm átmérőjű mosogatót választ.

A 45 fokos ferde szögű konyháknál a trapéz alakú multisection mosogató tökéletes. Rendkívül működőképes lesz, és nem igényel további munkaterületet a vágóasztalra.

A mosogatótípusok telepítési módszer szerint

Miután döntött a formáról és az anyagról, meg kell tervezni, hogyan kell a mosdót felhelyezni a pultra.

Itt is többféle van.

fuvarlevél

Egyszerűen a szekrény tetejére van helyezve, és hasonlít egy fedélre. Ez a lehetőség tökéletes a konyhában, ahol a fülhallgató nem beépített, de külön modulokból áll össze.

flush

Az asztallap tetejére van szerelve. Ez a tökéletes megoldás a beépített konyha számára.

felszerelés

Ez összeomlik a táblagépbe, és ugyanazon a szinten van vele. Nem gyakori típusú mosogató, amelynek felszerelését csak szakember végezheti. Áruk jóval magasabb, mint a fészek.

underbench

Rögzítse a padlódeszka alatt. A legdrágább lehetőség. Ezek a mosogatók megkönnyítik az asztal tisztítását. Az asztallap és a mosogató csomópontjában gyakorlatilag semmilyen szemét nem gyűlik össze.

Ha nem telepít egy nagy mosogatót a konyhába, és szüksége van rá, kompenzálja a mélységgel. Mély mosásban, annak ellenére, hogy a mérete nem lesz nagyszerű, elég kényelmes lesz az edények mosásához. Ha kerek mosogatót választasz ebben az esetben, akkor nem csak a mosószerek helyét fogod megtalálni, hanem egy kis tálból is könnyű leszedni az edényeket.

A mosogató telepítésekor meg kell választani a megfelelő keverőt, hogy a gereblye ne csak a mosót a mosogató közepére irányítsa, hanem lehetővé teszi egy nagy serpenyő vagy vödör pótlását is.

Bármelyik mosogatót mindig külön felszereléssel lehet felszerelni. Ez és mindenféle kosár a zöldségek mosásához és a tálcák az ételek szárításához. Nagyon kényelmes egy olyan elektromos adagoló felszerelése, amely a csatorna alá eső termékeket darabolja, ezáltal megakadályozva a csatornacsatornák eldugulását.

DIY szerelvény

Ha rozsdamentes mosogatót vagy mesterséges gránitot vásárolt, saját maga is felszerelheti.

Ehhez szüksége lesz:

 1. Kezdetben távolítsa el a táblát, és helyezze a tetejére.
 2. Megfelelő méretű mosogatót vagy kartont helyezünk hozzá, amely rendszerint mosogatóval van ellátva. Vázolja fel a ceruzáját.
 3. A lyuk lecsökkentése irányában 1,5-2 cm-t engedünk, így van valami, ami a mosogatóhoz tarthat.
 4. Vágjon egy lyukat egy villanymotorral. A lekerekített széleknél jobb lyukak fúrása, majd összekapcsolása egy vágással. Ez megkönnyíti a munkát, a vágás sokkal simább lesz.
 5. Sajtolunk egy fűrészporból készült vágást és szilikon tömítőanyaggal dolgozunk. A mosogató szélén alkalmazza ezt a kompozíciót is.
 6. Húzza be a mosogatót a pultra, és rögzítse azt rossz oldalról speciális rögzítőkkel.
 7. Szerelje fel a pultot a konyhába.
 8. Csatlakoztatjuk a szifont és a keverőt.

Érdekes megoldások a belsőépítészetben

Az aranyszínű mosogató a szecessziós konyhában fényes hangsúly lesz a belső térben.

A konyha elülső oldalán egy könnyű zöld mosogató a belső teret kiegészíti a kötény barna tónusával és az asztallapjal.

Három darabos mosogató és egy további tálca a konyhai konyha ízeire ékesítve. Nem foglalja el a munkaterületet és rendkívül funkcionális.

Mosogató két sötétbarna színű részből, amelyet egy asztal alatt építettek be, szokatlan formában - kitűnő lehetőség az országstílushoz.

A szokatlan geometriai alakú kis műhelymélység a konyhát díszíti a csúcstechnológiás stílusban, és a mosogatógépbe illeszkedik a konyhába.

Háromszögletű mosogató a konyha szigetén. A legmegfelelőbb forma ebben az esetben.

A fehér kerámia mosogató tökéletesen illik a konyhába klasszikus stílusban.

A világos piros mosogató hozzá fog adni az eredetiséget a konyhában.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú, alakú vagy méretű a konyhaszekrény, a legfontosabb az, hogy az Ön és családja számára megfelelő. Válasszon ki egy olyan mosogatót, amely megfelel Önnek. És ami hiányzik benne, mindig pótolhatja a tartozékokat.

Standard fürdőszoba mosdó méretek: dupla, mini, keskeny, sarok

Mosogató - a higiéniai eljárások bármely helyiségének kötelező eleme. Nem számít, milyen egyéb vízvezeték szerelvény található a fürdőszobában: zuhanyzó, fürdőkád és bármi más, lehetetlen mosni mosdó nélkül. Az egyetlen kérdés az, hogy milyen méretűek lesznek a mosdókagyló a fürdőszobában. Végtére is, a terméket egy meghatározott helyiségben kell elhelyezni, melyet egy adott stílusban díszítenek, egy kiválasztott vízvezeték- és bútorcsomaggal.

Sok lehetőség: bármi a lélek számára

Ezen kívül a mosdókagylók különböző anyagokból készülnek: kerámiák, természetes és mesterséges kő, üveg és különböző fémek, mindenféle konfigurációval rendelkeznek.

A szovjet időkben kialakult szokásos formákon túlmenően az alábbiak egyre gyakoribbak:

 • A fürdőszobához szögletes mosdók, amelyek mérete és kialakítása lehetővé teszi számukra, hogy bármilyen méretű helyiségben, sőt a WC-helyiségekben is elhelyezhetők legyenek
 • Dupla mosdók felső vagy beépített tálakkal
 • Keskeny mosdók kis vagy nagy fürdőszobákhoz
 • Mini mosdók fürdőszoba és WC-vel

Igen, és a tál alakja: négyzet, négyszögletes, kerek, ovális, nagyon kevés ember meglepődik. Csak egy megfelelő formatervezésű termék kiválasztása marad.

A méret fontos

Ilyen paraméter a mosdó méretek, kisebb szerepet játszik kiválasztásában mosdókagyló, mint a forma, és néha még ennél is fontosabb. Ha a gyártmány alakja befolyásolja az mosogató illeszkedik egyik vagy másik szoba a stílus, a mérete határozza meg, hogy a mosogató elfér egy adott fürdőszoba, általában.

A hagyományos mosdókagyló méretek a kerámia mosdókagylókra jellemzőek. Fajansz vagy porcelán lehet mázas vagy nem, de ezek a termékek praktikusak és viszonylag alacsonyak. Ezenkívül könnyen kezelhetők, és alakjuk van: téglalap, kör, ovális vagy félkör.

Méretek a fürdőszobában süllyed képviseli a szélessége a termékek (ezt az értéket mérjük széltől szélig mentén a medence fala), és a terméket mélységét (ez a paraméter azt jelzi, a távolság a faltól, hogy az elülső széle a mosdó).

Ha beszélünk a szabványos méretű kagylók a fürdőszoba, a legtöbb popupyarnostyu felhasználású termékek imeyushschie szélesség: 50, 55 és 60 cm és mélysége: 35-56 cm. Kevésbé népszerű modell szélessége: 35-40 cm - egy kis mosogató a fürdőszobában. A mélység: 26 centiméter.

A mosogatók különböző méretei

A legnagyobb mosogatók szélessége szélessége legfeljebb 1 méter lehet. De ezek a termékek harmonikusan csak tágas fürdőszobákban keresnek, kivéve egy keskeny fürdőszobai mosdót, amelynek méretei például 1200 x 31 cm. Az ilyen termék széles szárnyakkal rendelkezik az oldalán, ami sikeresen felváltja a táblát és számos piperecikket tartalmaz.

Ha a fürdőszobában sok hely van, célszerű két közönséges mosogatót vagy két mini mosdót elhelyezni a fürdőszobában. Ebben az esetben a nagycsalád tagjai a csúcsidőben nem késleltetik egymást, és reggel vagy lefekvés előtt sorba állítják a fürdőszobát.

Ugyanezt a feladatot egy "standard" méretű dupla mosdóval végzik. Ezen kívül ez az opció tökéletes az újszülöttek számára. Végtére is, nagyon romantikus, még az is, hogy együtt mosakodjunk, és egy percig ne szakadjunk el.

És ha a fürdőszoba nem elég tágas, a szoba sarkában egy mosdót építhet, amelynek alakja közel van a kör szektorához, egy ellipszishez vagy egy vágott négyzet megjelenéséhez. Jobb, balkezes, szimmetrikus lehet, ami nagyon kényelmes helyet biztosít.

A fürdőszoba legkedveltebb mérete 46 x 46 centiméter (de más lehet, például 55 x 55). Ezek a falak mentén lévő oldalak méretei. Ez a mosogató nem sok helyet foglal el, és lehetővé teszi, hogy kis szappantartót helyezzen el.

A cikk elején lévő fotó egy dupla mosogatóval rendelkezik, egy elem méretével: 56 x 42 centiméter. Ez egy olyan modell, amelyben beépített tálak vannak, de vannak olyan lehetőségek, amelyeknél a felső vagy a párhuzamos modellek vannak, bármilyen munkalap nélkül.

Azonban jobb, ha egyszer, mint hallani százszor, így az alábbi videó mutatja a mosogató különböző konfigurációk. A videó megtekintésekor kiértékelheti, hogy a mosdókád egyes modelljei hogyan különböznek a különböző helyiségekben.