Legfontosabb > Tervezés

Mosogató mosogatója (60 fotó): típusok, hogyan kell választani

Fürdőszoba - az egyik legfunkcionálisabb hely a lakásban. Ezt nem szabad elfelejteni a vízvezeték, bútor és háztartási felszerelés kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy egy kis helyiség ne váljon zsúfolt raktárká, a gyakorlatiasságra és többfeladatosságra összpontosítva. Minél több részlet kombinálható egyben - annál jobb. Az atipikus és nem a legnyilvánvalóbb megoldás az, hogy a mosogatót közvetlenül a mosógép fölé helyezzük. De annak érdekében, hogy minden működjön és nézzen szépen, ki kell választania a megfelelő alkatrészeket és alkatrészeket.

Előnyök és funkciók

A mosógép fölé helyezett mosdókagylónak van egy nyilvánvaló és legfontosabb plusz -megtakarítási helyük. Különösen fontos a kisebb helyiségekben, ahol egyébként egyszerre nem lehet mindkét fontos elemet elhelyezni. Még egy öltözőt is csatolhat. Ehhez a mosást kissé előre kell hajtani, és a mosás alatt semmi sem zavarja a térd szintjét.

Az ilyen telepítés az egyik leghatékonyabb módja a térhasználatnak. De van egy második jelentős előnye: a mosogatók különböző típusai és a telepítési módszerek. Bármelyik belső térben van egy alternatív lehetőség.

A közös telepítést hagyományosan a fürdőszobában használják. Ez nem a legjobb megoldás a konyhában. Kényelmes mosni a kompakt és sík mosdókon, de nem szabad az edényeket mosni és a házimunkát elvégezni.

Hátrányok és nehézségek

Ami a hátrányokat illeti, a legnehezebb a szifon felszedése, mivel a mosogató alatt van egy készülék. A telepítés bármilyen pontatlansága súlyos biztonsági problémákkal küzd, a rövidzárlattól kezdve. Jobb, ha egy speciális mosogatót választunk a készletben lévő szifonnal történő közös szereléshez. Ellenkező esetben nem lesz könnyű megtalálni a megfelelőt.

A lefolyó elrendezésének sajátosságai miatt magas a víz stagnálása. Ez sokkal lassabban jön ki, mint a hagyományos függőleges szerelésnél, és még egy kis folt is komoly zavarokhoz vezethet.

A hely helytelen megválasztása azt eredményezi, hogy a szoba kényelmetlen és mozgásban van. Ezért először alaposan ki kell dolgozni és értékelni kell a telepítési tervet.

Hogyan válasszunk mosogatót a mosógép felett?

A mosogató kiválasztásának fő tényezői nem változnak, függetlenül a telepítési helytől. Először is fontolja meg annak méretét, konfigurációját és telepítési módját. A legkényelmesebb - szinte lapos és sekély vízililiomok, amelyek helyet takarítanak meg. Ez az űrlap nem eszik fel értékes magasságokat. De ne feledje, hogy a teljesen lapos mosogatók nem tartalmaznak vizet, ezért nem védik a fröccsenéstől. Veszélyes a készülékre. Ezért fontos megtalálni a középső helyet.

anyagok

A leggyakrabban használt műanyag vagy földi vízi liliomok. Az öntött márvány modellek szintén népszerűek: speciális beton, polimerek és aggregátumok. Tartósak, gyönyörűek, szerények és ellenállnak a kémiai mosószereknek. A természetes kőhöz képest a utánzás fő előnye egy kis súly. Ezenkívül az öntött márvány bármilyen mélységet és alakot kaphat.

A kibocsátás két fő típusát a konfiguráció határozza meg: függőleges és vízszintes. Az első praktikusabb - nem teszi lehetővé a víz stagnálását. A második a megtakarítási magasság tekintetében kompaktabb. A vízszintes szilva a gép testén kívül, a mosogató oldalához vagy hátsó falához vezethet. Ez biztonságosabb, de egy ilyen lefolyó gyakran eltömődött, ezért rendszeresen meg kell tisztítani.

biztonság

A vízilipek közös felszerelésének legnehezebb része - biztonsági berendezés. Ezért a héjok speciális leeresztő-túlfolyó rendszerrel vannak felszerelve. A feladata egyszerű: a víz túlcsordulásának megakadályozása. A túlfolyó lyuk az oldalán helyezkedik el. Vannak olyan dugaszolható rendszerek, amelyek a legmodernebbek - az automatizálással.

méret

A mosogató méreteinek kiszámításához hozzon létre egy kis margót a mosógép paramétereihez. A legkisebb kifelé legalább 2 cm-re van az egyes élektől. Meg kell akadályozni a víz bejutását a berendezésbe. A szokásos mélység 18-20 cm, a mély héj túl magas, ha fel van szerelve, és ez kellemetlen és csúnya.

Hogyan válasszuk ki a mosógépet

Ilyen telepítéshez csak a mosógépet lehet előmelegíteni. Most már vannak speciális modellek a közös szereléshez. De felveheti a szokásos, ha helyesen kiszámolja a méretet.

Az optimális magasság 60-70 cm, a mélység legfeljebb 45 cm, a gép és a mosogató közötti távolság legfeljebb 3 cm, figyeljen a kompakt mini készülékekre, akár 3 kg terhelésig.

A speciális mosogatók dokumentációjában néha megnevezik, hogy a mosógép-típusok milyen kompatibilisek. Kész készletben is értékesíthetők. Sokkal kényelmesebb, mert a gyártó minden paramétert és árnyalatot már kiszámított, és sokkal könnyebb összeszerelni egy ilyen szerkezetet.

Telepítési jellemzők

A teljes szerkezet kényelmessége, funkcionalitása és biztonsága a telepítés minőségétől függ. Ezt a munkát szakértőknek kell kezelniük. Először megtörténik a mosdó, és csak ezután - a mosógép. Alapértelmezés szerint a készlet már tartalmaz minden zárójelet. De ha a fürdőszobában már vannak kötőelemek, amelyeket az építés alatt helyeztünk el, akkor jobb, ha hagyjuk őket - megbízhatóbbak.

Alapszabályok

Tehát a mosogató mosogatóval történő felszerelése során az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

- A mosogató teljesen lezárja a berendezést, hogy elkerülje a folyamatos fröccsenést és a vizet;

- A lefolyót nem lehet közvetlenül a gép felett elhelyezni, amely a centrifugálás során vibrál és mozog. Idővel károsíthatja a csővezetéket, és ez áttöréshez vezet;

- a mosogató átlagos szélessége - 50 cm-tõl a gép szabványosított szélessége vagy 58 cm-es csatorna-csõ jelenlétében;

- A padló, amelyen az ilyen szerkezet fel van szerelve, tökéletesen egyenletes. Ezért hibák vagy elfogultság jelenlétében először kompenzálni kell őket;

- Annak megakadályozása érdekében, hogy a gép mosolyogjon a mosás során, helyezhet el egy különleges gumitartót;

- Ha a fürdőszobai csaptelep és a mosdó közös, ellenőrizze, hogy a kifolyó szabadon mozog-e. Ellenkező esetben a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy a pereme átfedje a fürdőszobát.

Szerelőelemek

Ha a fal nem tartalmaz zárszerkezetet az építés során, csatlakoztassa azokat. Először csatlakoztassa a tálat a falhoz jelöléshez. Csak ezután fúrja meg a rögzítőelemek lyukakat. A csavarok nem húzódnak meg az ütközőhöz: 5-7 mm-t hagyni.

Mosogatószerelés

Mosogató szifonnal a tartóhoz rögzítve. Egy fémhorgot helyeznek be az előkészített lyukba a tálca hátsó falán, amely a falon van rögzítve. Minden csatlakozót és kiemelkedést speciális habmal lezárnak. Csak ezután lesz rögzítve a rögzítő csavarokat.

Mixer telepítés

A mosógépet a mosás után szerelik fel. A daruval ellátott csöveket speciális tömlők csatlakoztatják. Ideális esetben, ha sikerül észrevétlenül tartani őket. Az autó csatlakoztatásához vegye be a pólót.

Mosógép csatlakozás

Miután a mosogatót egy keverővel szerelték fel, helyezze a mosógépet a helyére. A falhoz közelíthető, de először távolítsa el a nyitott kommunikációt. A vízvezetékek egy rést rejtenek.

Biztosítsa a szifon és a leeresztő tömlő csatlakozását egy tömlőbilincskel. Erre azért van szükség, hogy a szerkezet hirtelen csökkenjen az intenzív kisülés alatt. Telepítés után ismét ellenőrizni kell az összes csatlakozás tömítettségét, és a rendszer készen áll a használatra.

Mosogató mosogató - kép

A mosogatógép fölé helyezett mosogatók felhúzása érdekében érdekes gyakorlati lehetőségeket készítettünk. Nézze meg, hasonlítsa össze és válassza ki a kényelmes megoldást a fürdőszobájához!

A mosógép mosogatója: beépítési és szerelési funkciók

Standard fürdőszoba, valamint kombinált fürdőszoba, ritkán büszkélkedhet nagy mennyiségű szabad hely. Egy ilyen szoba tulajdonosának ki kell fejtenie, hogy hol és hogyan kell elhelyezni a szükséges vízvezetékeket és háztartási készülékeket.

A helyhiány miatt gyakran át kell vinni az utast az egyéb helyiségekbe, ami további kényelmetlenséget okoz. A vízvezetékgyártók gyakorlati megoldást találtak erre a problémára.

Szeretném felhelyezni a mosogatót a mosógépre?

Ennek a megoldásnak a legfőbb előnye nyilvánvaló: a szabad terület lehető legnagyobb kihasználása. Végtére is, még a legkisebb fürdőszobában sikerül mosogatógépet is elhelyezni.

Ezenkívül egy tükörrel ellátott szekrény helyezhető a csésze fölé, és így minden szabad centiméter aktiválható. Ugyanakkor a szoba kialakítása nem szenved.

A mosógép mosogatója nemcsak helyet takarít meg, hanem segít a helyiségnek a fürdőszobában történő lehető legegyértelműbb megszervezésében is.

Az értékesítés során különböző színű és formatervezett mosogatók találhatók, amelyek csak a szoba belsejét díszítik.

De nem szabad úgy gondolni, hogy nincs ilyen hátrány. Ők és elég sokak.

A legjelentősebb a villanyszerelő figyelmeztetése az elektromos készülékek vízforrások közvetlen közelében történő telepítésének veszélyével.

A mosogató mosogatógép felhelyezése azt sugallja, hogy szivárgás esetén a víz károsíthatja a készüléket és a huzalozási problémákat. Az elektromos sokk nem zárható ki.

Ezért javasoljuk szakembereknek, hogy szigorúan tartsák be a gyártó által adott utasításokat. A hátrányok a következők:

 • A tálban és a szifonban lévő víz megtartása a mosogató alakjának köszönhetően. Lapos és sekély, és a leeresztő nyílás a készülék hátulján található. Ilyen körülmények között a víz nem mehet el teljesen, és szivacsos vagy puha ruhával kell eltávolítania. A tartós folyadék hozzájárul a gyakori elzáródáshoz. Ez különösen igaz a keskeny résszerű szilva.
 • Komponensek vásárlásával kapcsolatos nehézségek. Az eszköz külön lapos szifonnal van ellátva, ami nagyon nehéz megtalálni az eladást. Ha a mosogató nem teljesen felszerelt, akkor jobb, ha megtagadja a vásárlást, különben nagyon sok időbe telik, sokszor hiába, hogy megtalálja a szükséges részleteket. Ugyanezek a problémák várják a hibás eszközök tulajdonosait.
 • Enyhe kényelmetlenség a mosogató használatakor. A tálhoz közeledve emlékezned kell arra, hogy alatta van mosógép, tehát nem túl kényelmes ahhoz, hogy közel álljon hozzá. Elképzelhető, hogy először a géppanelt többször meg kell ütni, amíg a mosogatótól való bizonyos távolságban történő mosási szokás kialakul.

Fontos kérdés: hogyan kell kiválasztani a berendezést?

Még egy tapasztalatlan vízvezeték-szerelő is megérti, hogy a mosogatógép fölé helyezett mosdónak különlegesnek kell lennie.

És ez igaz. Kevés ember próbál felszerelni a készülék felett szabványos felszerelést. Nagyon veszélyes és nem praktikus.

A mosogatók, valamint az "alátétek", amelyeket "párban" dolgoznak fel, különböznek a hagyományos analógoktól, számos jellemzővel. A szakértők javasolják, hogy megvásárolják az ilyen berendezések sorozatait, amelyeket a háztartási készülékek szinte minden vezető gyártója gyárt.

Ebben a tandemben az eszközök tökéletesen alkalmazkodnak az együttműködéshez, ráadásul jól össze vannak építve, ami pozitív hatással van a megjelenésükre.

Ha nem vásárolhat készletet, akkor külön kell vásárolnia a készüléket.

Mosógép kiválasztása

A legjobb megoldás egy, a mosogató alá történő beépítésre tervezett készülék megvásárlása. Az ilyen gépek változó méretűek.

A mélységük 43 és 34 cm között változik, a magasság pedig nem haladhatja meg a 60 cm-t.

Általában az ilyen modellek maximális terhelése nem haladja meg a 3,5 kg száraz ruhát. Ez nem túl sok, és gyakran nem elegendő egy nagycsalád számára, így néhányan úgy döntenek, hogy megvásárolják a szabványos felszerelést.

Számos pontban ilyen döntés ellentmondásosnak tekinthető.

Kezdjük a készülék magasságával. Elméletileg bármilyen lehet, de a gyakorlatban hozzá kell adnia legalább 20 cm-t a héj magasságához és a berendezés síkjai közötti réshez.

Ennek eredményeképpen a 70 cm magasságú gép fölé szerelt mosdó kb. 90 cm-es szintre fog kerülni, és a 85 cm felett a készülék felett lévő edény a padló fölött egy méterrel emelkedik.

Az ilyen mosdókagyló mosására egy gyermek, vagy akár egy kis magasságú ember egyszerűen lehetetlen.

A fürdőszobát egy speciális üzletbe kell felszerelni, vagy egy kis lépcsőállványt kell felszerelni, ami nem túl kényelmes.

A második nehézség a gép mélységének megfelelő kiválasztása. Meg kell értened, hogy a készüléket teljesen el kell helyezni a mosogató alá.

A legjobb, hogy a tál kissé átfedje azt, és védőablakként haladjon előre a készülék felső részén. Ebben az esetben a mosogatóból kifolyó víz nem esik a mosógépre.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a készülék közelében lévő készülék mozgatása nem működik. A háta mögött egy hézagnak kell lennie, körülbelül 7-8 cm-re, ami a műszaki kommunikációban lesz.

A gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon nehéz megtalálni a normál mosógépet, amelynek nagy terhelése megfelel ezeknek a követelményeknek.

Kiválasztjuk a mosogatót

A mosógépek fölé történő felszerelésre tervezett tálakat általában vízililiomoknak nevezik.

Szokatlan nevüket kapták kis méretük és jellegzetes lapos alakjuk miatt, amely hasonlít egy növény leveleire. De nem csak a szokatlan megjelenés különbözteti meg a készülékeket a standard analógoktól.

Az ilyen mosogatókban való leeresztés általában a tálca hátuljánál helyezkedik el, és nem a közepén. A keverő lyuk lehet bárhol vagy hiányozhat. A "liliomok" különböző anyagokból készülnek.

Nagyon jó termékek egy viszonylag új anyag polimerből, amelyet mesterséges kőnek is neveznek. Nagyon ellenáll a mechanikai igénybevételnek és a kémiai összetételnek.

A polimer beton jól hasonlít a különböző típusú természetes kőhöz, hogy vizuálisan nagyon nehéz megkülönböztetni a természetes anyagtól. Emellett az üvegből, akrilból, fémből és kerámiából készült héjak eladásra kerülnek.

A "vízi liliomok" nagyon eltérőek. Téglalap alakú, ovális, négyzet alakú, kerek vagy derékszögű tálakat gyártanak.

Kívánt esetben nem szabványos konfigurációjú termékeket talál. A színes vízvezeték-berendezések bármilyenek lehetnek. Mégis, amikor kiválasztunk egy terméket, különös figyelmet kell fordítani a megjelenésére, nem pedig a lineáris jellemzőire.

Optimális esetben a mosogató hossza a külső szélétől és a falig nagyobb volt, mint a mosógép hossza. A minimális különbség 10 cm, ebben az esetben a gépet a vízpermettel lefedik az ablakon, amely felülről néz ki.

Ez különösen igaz az elektromos készülékekre, amelyeknél a kezelőpanel a felső panelen található, és nem az előlapon.

Ezen kívül ne felejtsük el a technikai szakadékot a fal és a mosógép között. Még akkor is, ha egy csatornacsövet épít a falba, a csatlakozó cső kívül marad, ami szabad helyet igényel.

A szakértők azt javasolják, hogy legalább 50 cm hosszú mosogatógépeket vásároljon a szűk gépek 36-39 cm mélyére, a nagyobb gépek esetében, amelyek mélysége 50-51 cm, a tál nem lehet rövidebb, mint 60 cm.

Egy másik fontos pont a mosogatóleválasztás típusa. Különböző alakja, mérete és eszköze lehet, ami jelentősen befolyásolja a tál teljesítményét.

A lefolyót a lehető legközelebb kell elhelyezni a mosogató hátsó falához, lehetőleg jobbra. Bizonyos esetekben a doboz oldala és hátsó falának csomópontjában a szappan dobozában lévő mélyedésbe kerül. A kibocsátásnak két fő formája van:

 • Round. Feltételezi egy lapos szifon jelenlétét, amely a leeresztő lyuk alatt található. A fő hátrány a szifon elhelyezése közvetlenül a készülék felett, amely rövidzárlat és a szivárgás során bekövetkező bekötési problémák miatt tele van. De a kerek lyukakon keresztül a víz gyorsan eltűnik, és ritkábban elakadnak.
 • Rés-szerű. A fő előny az, hogy a szifon ebben az esetben a tálba, azaz a mosógép mögött helyezkedik el. Ezért még akkor is, ha a szivárgó víz nem kerülhet a készülékre. A rendszer legfőbb hátránya: keskeny lefolyó lyuk, amely gyakran eltömődik és tisztítást igényel.

A mosogatók, a "vízi liliomok" néha el vannak látva egy vízelvezető rendszerrel, amely megakadályozza, hogy a tál túlcsorduljon és a víz bejusson a mosógépbe.

Az ilyen rendszer leeresztőnyílásait rendszerint úgy helyezik el, mint a standard mosogatókban, a tálca oldalán és alján. Ezenkívül a lefolyórendszer dugaszokkal, dugókkal is felszerelhető, egyes automata telepítések esetén.

Mosógépekkel, a "liliom párnákon" kívül megpróbálhatja kombinálni más típusú mosogatószereket is. Azonban ebben az esetben a helytakarékosság valószínűleg nem sikerül. A leggyakoribb lehetőségek a következők:

 • Beépített tálak, amelyeket asztalra, szekrényre vagy asztalra szereltek.
 • Hamis. Vízszintes alapra van szerelve, például ugyanazon asztallap vagy szekrény.

A mosogató felhelyezése az elektromos készülék felett

A felszerelés technológiája meglehetősen egyszerű, és három fázisból áll. Vegye figyelembe részletesen mindegyiket.

Megjavítjuk a tálat

A mosogató "vízililiomok" rögzítéséhez a falon a mellékelt konzolokat használják. A mester csak a megfelelő magasságban kell rögzíteni őket, és fel kell taszítania a tálat.

Az első lépések:

 • Végezzük el a fal jelölését. Rajzolj egy vonalat, amely megfelel a mosógép tetejének. A fennmaradó jelek e tulajdonságra vonatkoznak. Próbáld ki a tálat, ne felejtsd el, hogy hagyja a rést a mosogató és a mosógép között. Az érték a szifon típusától függ. Ütemezett lyukak a kötőelemekhez. Ha a tál a fürdő közelében van, és egy közös keverőt kell felszerelnie, ellenőrizze, hogy a kifolyó hosszúsága elegendő-e.
 • Fúrjon lyukakat. A kötőelemekhez horgonycsavarokat vagy rögzítőcsavarokat kell használni.
 • Szereljük fel a konzolokat. A csavarok még nincsenek teljesen meghúzva, így kis 5 mm-es rések maradnak.
 • Szilikon tömítést kell alkalmazni a mosogató hátulján. Az összetétel 5-10 mm távolságra helyezkedik el a tál szélétől. Hasonló eljárást végzünk a konzolok vetületeivel, ahol érintkezésbe kerülnek a mosogató felületével.
 • Állítsa be a tálat a tartókon. Ehhez a fémhüvelyeken lévő fémhüvelyek fűzőlyukaira helyezzük, és rögzítjük a falhoz dugókkal vagy horgonyokkal.
 • Teljesen húzza meg a zárócsavarokat rögzítő csavarokat.

Szerelje fel a szifont

Ajánlatos a szifont a mosogatóhoz csatlakoztatni, mielőtt a záróelemeket meghúzzák. Telepítse az eszközt ebben a sorrendben:

 • Összeszereljük a rendszer által irányított csomópontot, amelyet a gyártó feltétlenül a termék csomagolásába fektet. Ne felejtse el alaposan kenni a tömítő elemeket és a menetes csatlakozásokat szilikonzsírral. Nagyon óvatosan húzzuk meg a szálat, különben a műanyag részek nem ellenállnak az erőnek és a törésnek.
 • Egy csövet találunk a szifonon, hogy csatlakoztassuk a mosógépet, és tegyünk rá egy lefolyótömlőt. A kapott csatlakozást csavaros rögzítővel kell rögzíteni. Tehát biztosak lehetünk benne, hogy a mosógép tartályából kiszivattyúzott víz nyomása nem zavarja meg a tömlőt.
 • Csatlakoztassa a szifon felszabadulását a csatornába. A mesterek azt tanácsolják, hogy térdszerűen hajlítsa meg a hullámcsövet, és szigetelje a szigetelőszalagot vagy a puha huzalt. Ez azért szükséges, hogy megakadályozza a kellemetlen szag kellemetlen megjelenését a csatornarendszerből, mivel a vízszivattyúk gyakran megtörik a lapos szifonokban, amelyekkel a "vízi liliomok" fel vannak szerelve tervezési jellemzőik miatt.

Telepítse a keverőt

A lapos héj tervezési jellemzői arra utalnak, hogy nincsenek keverők. A legjobb megoldás ilyen készülékekhez - a falra szerelt keverő.

A leggyakrabban használt modell egy hosszú kifolyóval, a teljes fürdővel és mosdóval. Bizonyos esetekben a keverő beszereléséhez lyuk van a "vízililiomban".

A szifon felszerelését követően a gyártó utasításainak megfelelően szigorúan telepítve van, és a tálca véglegesen rögzítve van a konzolon.

A keverő beszerelésének folyamatában ne felejtsd el az alapos tömítést. Minden tömítést szilikonnal kell bevonni.

A csavarmeneteket vízvezeték-törölközővel pecsétes vagy fum-szalaggal lezárjuk. Húzza meg óvatosan a keverőtömlőkön lévő anyákat. Nagyon törékeny cink ötvözetekből készülnek, a túlzott erő egyszerűen elpusztíthatja őket.

A telepítés után elvégezzük a próbaüzemet, és gondosan ellenőrizzük az összes csatlakozást a lehetséges szivárgások miatt.

A mosógép fölött elhelyezett mosdókagyló praktikus megoldás, amely segít megtakarítani és hatékonyan szervezni a szabad helyet.

Az otthonában történő megvalósítás egyszerű. Meg kell választani a megfelelő készüléket és a vízvezeték-felszerelést, a legkönnyebb módot egy speciális készlet beszerzésére. Számos gyártó cég kínálja őket. Ön ilyen típusú tandemet telepíthet.

A telepítés során fontos felidézni az elektromos biztonság biztosításának szükségességét, és alaposan végezze el az összes munkát, az összes utasítást követve.

Mosogató felhelyezése egy mosógépre: a mosogató asztalra és vízililiomra való felszerelésének sajátosságai

A standard fürdőszobák, valamint a kombinált fürdőszobák, mint általában, nem tudnak nagy mennyiségű szabad helyet foglalni. Az ilyen helyiségekben csak a vezetékes és háztartási készülékek kompakt modelljeit kell kiválasztani, de ebben az esetben sem minden szükséges.

Jó megoldás lehet egy mosogató mosogatógép felhelyezésére, ami sok helyet takarít meg.

Alátét a mosogató alatt: a megoldás előnyei és hátrányai

Úgy tűnhet, hogy a kis méretű fürdőszobák tulajdonosai, akik a mosogatót egy mosógépre telepítik, teljesen win-win megoldás. És valóban sok előnye van ennek a lehetőségnek. Először is lehetőség van arra, hogy rendkívül hatékonyan szervezze meg a helyet a szoba felső és alsó szintjeinek elrendezésével.

Ha még néhány polc vagy szekrény helyezkedik el a mosogató felett, akkor a hely teljes mértékben kihasználható. Így még egy kis helyiségben is képes lesz felszerelni a szükséges berendezéseket. Emellett az értékesítés nagyon különböző a stílusos design mosógépekben és mosdókban, amelyek díszítik a fürdőszoba belsejét.

Az ilyen megoldások előnyeivel együtt azonban vannak hátrányai is. És elég jelentős. Először is, az elégtelen elektromos biztonság. A mosógép azon elektromos készülékek számát jelenti, amelyekhez vízzel való érintkezés nem megengedett. A berendezés felett található mosogató csatlakozik a vízellátáshoz, ami potenciális veszélyt jelent az elektromos biztonságra.

Még egy kis szivárgás is vezethet a nedvességhez az autóban és annak károsodásában. Ezért a mosógép fölé helyezéséhez speciális edényeket kell választania a szivacs hátulján található szifonnal. A kialakításuk oly módon történik, hogy még akkor is, ha a tálból szivárgó víz nem esik a készülékre. Az ilyen héjakat "vízi liliomoknak" nevezik, ezeket hardverraktárakban értékesítik.

A Lily padok biztonságosan használhatók, de nem feltétlenül kényelmesek. Ez nem szabványos szifon okozta. A kialakítás olyan, hogy az eltömődések valószínűsége nő, mivel a víz nem függőlegesen, hanem vízszintesen folyik le. Ezenkívül az ilyen típusú szifonok pótalkatrészei nem mindig találhatók eladásra.

Ha a speciális mosogató nem vásárolható meg, vagy bármilyen okból nem használható, akkor van egy másik megoldás. A mosógép a mosdókagyló alá van szerelve. Ez úgy néz ki, hogy elegendő hosszú asztal van felszerelve, egyik oldalán egy elektromos készülék van az alap alatt, a másik pedig egy beépített mosdó.

Ez a megoldás biztonságosabb a villamos energia használatában, de elegendő szabad helyet igényel. Egy másik kellemetlen pillanat a mosó magasságához kapcsolódik. A szabványos modellek magassága kb. 85 cm, ha egy ilyen készülékre mosogatót helyeznek el, az utóbbi használata rendkívül kellemetlen. Természetesen egy pódiumra hasonlíthatsz, de a kis fürdőszobákhoz ez nem mindig lehetséges.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a mosogató alatt lévő berendezés magassága nem haladhatja meg a 60 cm-t, így speciális modellt kell vásárolnia. Ezek megtalálhatók a jól ismert gyártók irányítóiban. Nagyon gyakran, ezekkel a készülékekkel ellátva elindulnak és mosogatók, amelyek ideálisan megfelelnek a gép minden paraméterének. Ez a vásárlás a legjobb megoldás a telepítéshez.

Ezek a fő hátrányai a mosogató alá helyezett mosógép beépítése. Eltekintve attól a kellemetlenségtől, hogy mosás közben lehetetlen közel kerülni a tálhoz, mert az alatta lévő helyiség már meg is van. De elég gyorsan hozzászokjon hozzá. El kell ismerni, hogy ezek a hátrányok általában nem túlszárnyalják az ilyen létesítmény előnyeit, ezért ezek a megoldások meglehetősen életképesek és igényesek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő felszerelést

Kezdjük a mosógép kiválasztásának jellemzőivel. Elvileg tetszőleges modellt választhatsz. De ahhoz, hogy kényelmesen használhassa a készülék felett elhelyezett mosogatót, a készüléknek nem szabad 60 cm-nél nagyobbnak lennie, de a gép mélysége is korlátozott. 34-40 cm-es tartományban változhat, így kiderül, hogy csak egy kompakt modell választható ki a mosogató alá.

Az ilyen gépek kapacitása általában kicsi, és ritkán meghaladja a 3-3,5 kg száraz ruhát. Ez a lehetőség nem mindig elfogadható, így néhányan a szabványos berendezések telepítéséről döntenek. A kiválasztásakor meg kell értened, hogy a kijelölt gép magasságához hozzá kell adni legalább 25 cm-t, ez a mosogató magassága és az eszközök síkja közötti rés mérete.

Valamivel nehezebb meghatározni a készülék mélységét. A mosogatót teljesen le kell zárni, és mindenekelőtt azt, hogy a tál a mosógép határain túl kis kilátó alakú. Így a berendezést biztonságosan le lehet zárni a vízfoltoktól, elkerülhetetlenül a tálat használva. Mosógépek, ahol a kezelőpanel a készülék felső fedelén található, ebben az esetben nem szabad választani.

A legjobb megoldás a készülék elülső részén található vezérlőegység, ezért kényelmesen használhatja, és a spray a panelre nem esik. Amikor kiválasztotta a gép mélységét, meg kell értenie, hogy a berendezés közelében nem lehet a falhoz közelíteni. A készülék és a fal között kb. 8 cm-es rés legyen, ahol a műszaki kommunikáció kerül.

Kiderül, hogy a választást csak egy kompakt vagy akár szuperkompakt modellen kell megállítani, amelynek mélysége nem haladja meg a 40 cm-t, és vannak bizonyos nehézségek a mosogató kiválasztásakor is. A mosógép közvetlenül a mosogatógép fölé történő felszereléshez csak lapos modelleket válasszon. A közepes csatorna nélküli tálak nem működnek. A mosógép felett telepíthető speciális vízililiomok.

Fő jellemzője a lefolyó lyuk és a szifon elhelyezése a tálban. Ezek a mosdó oldalán vagy hátsó falán helyezkednek el. A vízi liliomok működési jellemzői a lefolyó típusától függően változnak. Kétféle szilva létezik:

 • Függőleges. A síkkép szifonja közvetlenül a leeresztő nyílás alatt helyezkedik el. Az ilyen rendszer fő hátránya, hogy a szifon a mosógép fölött helyezkedik el, amely szivárgás esetén tele van vezetékezési problémákkal vagy rövidzárlatokkal. A súlyos plusz jó vízkiáramlás.
 • Horizontális. Ez azt jelenti, hogy a szifont olyan messzire helyezzük, amilyen közel lehet a falhoz. Ez azt feltételezi, hogy a csatornák egy része vízszintesen fut. Ez megnöveli az elzáródások valószínűségét. A rendszer kétségtelen plusz teljes elektromos biztonsága, mivel a szifon az elektromos készüléktől távol helyezkedik el.

A liliomok alakja és mérete teljesen más lehet. Közülük könnyű kiválasztani a fürdőszobájához illő modellt. A standard mosogatókhoz hasonlóan a keverő, a leeresztő-túlfolyó rendszer, a dugók, a dugók és egyéb kiegészítők rögzítésére szolgáló lyukkal is felszerelhetők. Ha azt tervezi, hogy telepít egy mosogató beépített asztalon, akkor kiválaszthatja bármely alkalmas modell.

A mosogató feletti felszerelési követelmények az alátéten

A mosógép fölé helyezett mosogató szerelésekor számos követelménynek kell megfelelni. A tálat olyan módon helyezzük el, hogy élei a készülék szélein túl legalább 2-5 cm-re nyúlnak ki, lehetőleg még tovább. A készülék lefolyócsöveit semmilyen esetben sem szabad a gép testére helyezni.

A felszerelés mögött vannak. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a folyadék bejutását a készülékbe szivárgás vagy a tömlő integritásának megsértése esetén. Ha a szennyvízcsatorna közvetlenül a készülék mögött található falon található, akkor a mosogató legkisebb szélessége 58 cm legyen. Abban az esetben, ha ez a következtetés más helyen van, a tál minimális szélessége 55 cm lehet.

A telepítési utasítások a vízilúgot mosogatók

Mielőtt elkezdené a liliommosó mosogatógép felett telepítését, érdemes ellenőrizni a teljes készletet. A berendezés egy beépített mosdó, ezért a szereléshez tartók szükségesek. Leggyakrabban tálba kerülnek. Kívánatos, hogy ez volt a helyzet, mert formájuk különböző lehet. Ha a zárójelek nincsenek benne, azokat előre kell megvásárolni.

Miután elkészítettük az összes szükséges anyagot és eszközt, tovább dolgozunk. A műveleteket a következő sorrendben végezzük.

Jelölje fel a falat a tálca rögzítéséhez

Az első dolog, amit meg kell említenünk, az a sor, amely mutatja a mosógép felső szélét. Ez lesz a legfontosabb, és a többi jelölést is el kell végezni. A tálat a falra alkalmazzuk, figyelembe véve, hogy a rés és a mosógép között hézagnak kell lennie. A méret a szifon mosogató típusától függ. A tálat helyesen elhelyezve körvonalazjuk a rögzítő lyukakat.

Fontos pont - a keverő helye. Ha feltételezzük, hogy közös lesz a kád és a mosogató, és ezt az opciót nagyon gyakran választják ki, akkor ellenőrizze, hogy a cső hosszúsága elegendő-e mind a vízvezeték szerelvényekhez. Ha ez nem így van, és a tál túl messze van a fürdőtől, akkor az oldalhoz közel helyezhető.

Főzési lyukak és rögzítések

Elkezdjük azzal, hogy lyukakat fúrunk mindegyik kijelölt szakaszban. A fúró átmérőjének meg kell egyeznie a horgony átmérőjével. Helyezze be a csavart horgonyt az előkészített lyukba. Elkészítettük a helyezett zárójeleket. Ezután húzzuk meg a csavarokat, de nem teljesen, hogy 0,5-0,7 cm nagyságrendű kis rések maradjanak mindegyiken, ami a mosogató következő rögzítéséhez szükséges.

Állítsa be a tálat a helyére

Tömítse be a héj és a fal szélének a jövőbeli csatlakozását. Ehhez a szalag hátulján egy szilikon tömítőanyagot kell alkalmazni. A széltől körülbelül 0,5-1 cm távolságra kell lennie. Ugyanúgy dolgozzuk fel és rögzítjük azokat a területeket, ahol érintkezésbe kerülnek a mosdóval. Ezután helyezze a tálat a konzolra.

Vessünk egy speciális fémhorgaszt, amely egy vízililiommal jön, és behelyezzük a technológiai lyukba. A mosogató hátsó falán található. Tetszőleges, tetszetős oldalra helyezett fémhorgot helyezheti el. Miután a horog fel van szerelve, rögzítse a tálat a helyén, és rögzítse a csavarral vagy dugóval. Most végre meg lehet húzni a rögzítő tartóelemeket.

Szerelje fel és csatlakoztassa a szifont

Talán kényelmesebb lesz, ha a rögzítő horgonyok nincsenek teljesen meghúzva. Először összeszereljük az eszközt. Ezt szigorúan a gyártó utasításai szerint kell elvégezni. Az összeszerelés során szükségszerűen bevonjuk az összes menetes csatlakozást, valamint az összes tömítőelemet szilikon tömítőanyaggal. Nagyon óvatosan dolgozunk műanyag részekkel, hogy ne szakítsuk túlságosan.

Egy speciálisan tervezett szifoncsövet csatlakoztatunk a mosó leeresztő tömlőhöz. Annak érdekében, hogy a víz kifolyásakor a tömlő ne szakadjon el a fúvókától, egy csavaros rögzítéssel rögzítjük. Csatlakoztatjuk a szifont a csatornába. A vízvezetékszerelőket javasoljuk, hogy engedje fel a hullámokat, hogy térdre hajlítsa, és puha huzalral vagy szalaggal rögzítse.

Így további vízzáródás érhető el. Nem lesz felesleges, mert a vízilip szifonok tervezési jellemzői miatt a vízzár gyakran lebomlik, és kellemetlen szennyvíz szag kerül be a szobába. A hullámcső hajlítása segít megoldani ezt a problémát.

Az utolsó szakaszban folytatjuk a keverő telepítését. Ritkán kerül a mosogatóra, leggyakrabban a falhoz rögzítve. A keverő felszerelését a gyártó utasításainak megfelelően végezzük. Ezután elvégezhet egy vizs- gálati vizet, amelynek során ellenőriznie kell az esetleges szivárgások összes csatlakozását. Ha minden rendben van, a berendezés üzemkész.

A héj telepítési utasításainak felszerelése

Ha a mosogató feletti mosogatófelületek felszerelésének lehetőségét választja, a tálat be kell ágyazni az előkészített alaphoz. Ebben az esetben hajtsa végre a műveleteket ebben a sorrendben.

A sablon elkészítése és a bázis megnevezése

Kezdjük a munkát a sablon előkészítésével, amellyel a pultot jelöljük. Egyes gyártók ilyen sablonokkal kiegészítik termékeiket, a vásárló csak a telepítés előtt vághatja le. Ha nem ez a helyzet, magunkat csináljuk. Ehhez vegyen egy kartonlapot, tegye rá egy tálat, alulról felfelé, és nyomon kövesse a mosogató szélét. Vágja a kész sablont.

A jelöléshez. Ha azt tervezzük, hogy a beépített mosdót szegélyezzük az alapon, ezzel a jelölést készítjük. A sablont helyezzük arra a helyre, ahol a mosdó található, és rajzoljuk körbe egy ceruzával. Mérjük meg a lökhárítókat, és tegyük félre a kívánt távolságot a tervezett lyuk széleiből. Ha a mosogató a síkképpel párhuzamos, csak húzza át a sablont.

Egy lyukat főzzünk a tálba

Most meg kell vágnod a megjelölt lyukat. Először fúrjon lyukat a kijelölt kontúr belsejében. Behelyezzük az elektromos vágópengét és gondosan kivágjuk a lyukat. Széleit feldolgozni kell. Elkezdjük őrléssel.

Grind, amíg az egész él sima. Ezt követően egy tömítőanyaggal kell kezelni. Bőven alkalmazzuk és spatulával terítsük fel a felszínre. Nedves felületű ragasztószalagra.

Állítsa be a tálat a helyére

A tömítőanyag egy másik rétét alkalmazzon a tömítőszalagra, amelyet korábban ragasztott a lyukba, és azonnal helyezze a tálat a helyére. Gyengéden csavarja fel az optimális pozíciót. Miután megbizonyosodtunk arról, hogy a mosogatógép helyesen áll, húzza meg a rögzítőelemeket a tetejénél. Most meg kell szárítani a tömítőanyagot.

Miután a készítmény száraz volt, továbbhaladhat a szifon és a keverő összeállításához és csatlakoztatásához. A berendezés összeszerelését a gyártótól kapott utasításoknak megfelelően végezzük.

Hasznos videó a témában

Mik a mosogató mosogatói:

Vízilipos mosogató a mosógép fölé szereléshez:

Hogyan cseréljék ki a pulton beépített mosdót:

A mosógép mosogatója az egyik legkényelmesebb megoldás a kis fürdőszobák számára. Ez lehetővé teszi, hogy egy kis területre helyezzük az összes szükséges fürdőszobai készüléket és vízvezetékberendezést. Az eszközök felszerelése önállóan elvégezhető. Szükséges, hogy gondosan és pontosan járj el az utasítások minden követelményének teljesítéséhez, akkor az eredmény biztosan kérem.

A mosógép mosogatói: mi?

Bármely helyiség elrendezése megköveteli a bútorok és az épület minden elemének helyes megválasztását, hogy azok helyben legyenek és teljes mértékben betöltsék szerepüket. A fürdőszobai bútorok egy kicsit bonyolultabbak, mint egy átlagos nappali, mert a szoba méretei nagyon kicsiek, és nagyon sok funkcionális feladata van. Ebben az esetben rendkívül fontos, hogy helyesen válassza ki a helyiség összes elemét, és helyezze őket helyükre. Ha a fürdőszobában van mosógép, akkor ügyesen illeszkedjen a belső térbe. A legkényelmesebb módja ennek a mosogató alatt van, amelyhez fontos a vízvezeték szükséges elemének kiválasztása.

Típusok és jellemzők

Ha mosogatógépet kíván kialakítani a fürdőszobában, akkor ezt úgy kell megtenni, hogy a helyiség működése ne szenvedjen. A gép által megtett térrésznek elsajátítania kell, ellenkező esetben a készülék egyszerűen elrejti a hely egy részét, és valójában beavatkozik. Ha a mosogatógépet felhelyezi a gépre, akkor teljesen mosható, fogmosás és minden szükséges higiéniai eljárás elvégezhető, anélkül, hogy észreveszed egy további készülék jelenlétét.

A mosogató feletti mosogatók egyik fontos jellemzője az alakja. A könnyű használathoz és a minimális térköltségekhez a sík és a lehető legszélesebbek. A kis magasság miatt a helyük gyakorlatilag nem változik, ezért a család bármely tagja kényelmesen használhatja, és nagy mennyiség segít megvédeni a gépet a nedvességtől. Megjelenésének köszönhetően ez a fajta héj a "vízililiom" vagy a "shell".

Mivel a mosdó hosszú, szükség esetén több ember is használhatja. Olyan vízvezeték-felszereléssel, amely csak arra tanítja a gyermeket, hogy mosson kezet, vagy fogmosással, anélkül, hogy félne, hogy mindent elpattan. A tervezési jellemző magában foglalja azt a tényt is, hogy a mosogató fel van függesztve, nem a szekrényre vagy más eszközre van felszerelve, elegendő kis kötőelemek beépítéséhez és a vízvezeték-elem beépítéséhez.

Ezeknek a termékeknek a mélysége 20 cm, szélessége általában 60 cm-re, mélysége pedig 50 cm. Magában a mosogatóban a lyuk olyan lehet, mint a hétköznapi termékeké, vagy az egyik oldalon átváltható. A cső szerkezete eltér a megszokottól, kissé leeresztve a lefolyóból, majd visszahúzódik a szifonba.

Az ilyen típusú mosogatók esetében még a szifonoknak is különlegesnek kell lenniük, további csomagban vagy megvásárolhatóak. A legjobb választani azt a lehetőséget, ahol a gép leeresztése is csatlakoztatva van, ami megkönnyíti a szennyvízcsatorna csatlakoztatását. A keverőt a mosogató háztartási készülékek aránya mellett is megvásárolják. Ha megtalálja az összes szükséges elemet, a mosogató felszerelése nem minden felszereléssel nehéz lesz és nagyon kényelmes.

Anyagok és méretek

A vízvezeték-piacon már népszerűsített legújabb anyag a polimer beton, amelyből a mosógép fölé beépített "vízi liliomok" készül. Ez az anyag jól ellenáll bármilyen ütésnek, és érzéketlen a háztartási vegyszerekre, ami nagyon fontos a fürdő számára. Nagy előnye a különböző típusú természetes kő utánzásának képessége. A polimer betonból készült termékek annyira hasonlóak a kőhöz, hogy nem mindenki talál különbséget.

Ha valami különlegeset szeretne vásárolni, akkor a fürdőszobába más mosogatót is vásárolhat. A legnépszerűbbek az üveg, akril, fém és kerámia változatok. Mivel a termék valójában mesterséges kőből készül, annak költsége alacsonyabb, mint a természetes összetevőké, ami megfizethetőbbé teszi.

Nem csak az anyag lehet más, hanem az alak is. A legnépszerűbbek négyszögletesek, de talán oválisak és négyzetek, ami elsősorban a mosógép méretétől függ. Az ilyen sarkok sima vagy lekerekítettek lehetnek. A szokatlan formák kedvelői számára a rajongói formációk eredeti példányai vannak. Színenként minden olyan ízhez megfelelő terméket választhat, amelyet a szoba, az írógép vagy a szoba bármely más elemével kombinálunk.

A mosogató méretei fontosak a gép méretétől függően. Fontos, hogy szélessége 10 cm-nél nagyobb legyen, mint a készülék. Ez lehetővé teszi a háztartási készülékek vízzel való megtakarítását és meghosszabbításának élettartamát. Fontos fontolóra venni az ilyen védelmet azoknál a gépeknél, amelyeknél a kezelőpanel a felső részen van, és nem a fronton. Ha a gép keskeny, és nem haladja meg a 40 cm-t, akkor a mosogató méretének legjobb lehetősége 60x50, szélessége pedig 50 cm, a mosogató optimális mérete 60x60. Az idő nagy részében a kisméretű autók vásárolhatók a fürdőszobák számára, ami segít a helytakarékosításban, mivel a 60 x 50 cm méretű mosogatók a legkeresettebbek.

Alak és leeresztés

Mivel a fürdőszoba belseje nem kevésbé fontos, mint bármely más helyiség, a mosogató alakja jelentős szerepet fog játszani a tér díszítésében. Így a normál, téglalap alakú sima sarkok mellett lehetnek olyan lekerekített szélű fajták is. Ha az ovális termékek jól illeszkednek a helyiségbe, és teljesen védik a gépet, akkor helyesen használhatja őket. Ez különösen akkor igaz, ha kisgyerek van a házban. Az éles sarkok nélküli áramvonalas forma biztonságosabbá teszi a szobát.

A mosogató belső része is eltérhet a lefolyó és a helyétől függően. Ha középen van, akkor a megjelenésnek nincsenek különleges tulajdonságai, de ha a lyuk közelebb van a hátsó falhoz, akkor a víz meredeken kifolyik. A termék mélységétől függ a megjelenése. A legkisebb egy 8 cm-es mélyedésű mosdó, a legnagyobb pedig 20 cm.

Ami a lefolyót illeti, közelebb áll a hátsó falhoz, és néha közvetlenül a falra.

A mosogatóban két lehetőség van a lefolyó alakjára.

 • Round. A mosogatóban a víz áramlására szolgáló lyuk kör alakú, és a szifont ebben az esetben lapos, közvetlenül a lyuk alatt helyezik el. Az ilyen jellegű negatív jellemző az a hely, ahol a lefolyó közvetlenül a háztartási készülék fölött helyezkedik el, ami szivárgás esetén veszélyes lehet. A pozitív oldalaktól megkülönböztetjük a gyors vízáramlást és a minimális eltömődést.
 • Rés-szerű. Azt feltételezi, hogy a szifon helyzete közelebb áll a mosogató hátsó falához. Ebben az esetben a szifon kívül esik a mosógépen, és nem veszélyezteti, még akkor sem, ha szivárog. A hiányosságok közül meg lehet jegyezni a lyuk kis szélességét és a gyakori eltömődést, ami időről időre megtisztítja.

Egyes modellekben van egy vízlefolyó-túlfolyó rendszer, amely szabályozza a mosogatóban lévő víz mennyiségét, és nem teszi lehetővé, hogy túlfolyjon a gép feltöltése közben. A mosogatóban továbbá beépíthetők dugók vagy automatikus rendszerek is.

Ha van valami különleges vágy a fürdőszobában, akkor másik típusú mosogatóra is igénybe vehet:

 • beépített mosdó, amely az asztalra egy talapzattal vagy a pulton található;
 • patch héj, amely egy széken vagy egy pulton is telepíthető.

Az opció megválasztása a helyiség és a pénzügyi lehetőségek dimenzióitól függ, mivel a beépített és a felsõ szerkezetek költségeinek nagyságrendje drágább. Az oldalsó lefolyókkal ellátott mosogatók kényelmesebbek lesznek, mint a középen elhelyezkedők, és a hátsó pozíció a legbiztonságosabbnak és a fürdőszobának a legjobb.

Teljes készlet: opciók

Amellett, hogy egyszerűen a mosogatót a gép fölé telepíthetjük, akkor egy mosdót is elhelyezhetsz egy szekrénnyel, ha a szoba mérete lehetővé teszi. Ebben az esetben a mosogató nem található a gép felett, hanem a közelben, ami biztonságosabb és könnyebben telepíthető. Ebben az esetben mélyebb lehetőségeket használhat, mivel nincs utalás a háztartási készülékekre. Ennek az opciónak a kényelme az, hogy éjjeliszekrényeket és polcokat helyezhetünk el a mosdó alá, ahol kényelmesen elhelyezhetjük a mindennapi életben szükséges összes kis dolgot.

A mosógép helyének elhelyezkedése az asztallap alatt megvédi azt a nedvességtől, akár felülről, akár a mosdó alá. Az ilyen minták stílusos lehetőségei nagyon változatosak lehetnek. A fő negatív pont ebben az esetben az ilyen bútorok költsége lesz. Általában ez többszöröse is magasabb, mint egy rendszeres mosogató beépítése, ráadásul nem minden fürdőszobában van olyan hely, ahol ilyen elemeket lehet elhelyezni.

Ha egy mosogatót akar asztalhoz vinni, akkor rendelheti meg a mesterektől, vagy próbálkozzon a kezével. A bázis gyártásához a mosogató alá kell döntenie az anyagon. A legnépszerűbb a fa és minden változata és kője. Jobb, ha a munkát kővel bízza a szakemberekkel, és egy fával megpróbálhatja magának kezelni. Azonban a legalkalmasabb anyag az öngyártó munkalapokhoz gipszkartonnak tekintendő.

Az anyaggal való együttműködés érdekében gondoskodni kell az eszközök és anyagok elérhetőségéről:

 • profil, előnyösen alumínium;
 • csavarok fémmunkához;
 • nedvességálló gipszkarton lap.

Ahhoz, hogy a padlódobot a mosogató alá helyezzük, helyesen kell meghatározni a jövőbeli struktúra magasságát és rögzíteni kell a profilokat ezen a szinten. Ezután megkezdődik egy jövőbeli keret létrehozása, amely később asztalgá válik. Amint minden készen van, a keretet gipszkarton-darabokkal kell lefedni, a lyukakat mosáshoz és leeresztéshez készítik.

A mosogató és a csövek felszerelése előtt be kell fejezni a gipszkarton szerkezetet, amelyhez mozaik vagy csempe a legalkalmasabb. A mosogató alatt lévő helyiség kényelmes polcok vagy éjjeliszekrényes szekrény formájában. Az opció kiválasztása az anyagi és a személyes lehetõségek függvénye, vajon van-e vágy, hogy valamit hozzanak létre a saját kezével.

Előnyei és hátrányai a design

A fürdőszoba elrendezésének megtervezésekor fontos, hogy minden kis dolgot átgondoljon annak érdekében, hogy az összes elemet szervesen illessze egyetlen kis helyig. Ha a helyiségnek van helye a fürdőszobának, akkor a mosogató jelenléte opcionális, de amikor a kabin be van szerelve, akkor nagyon észrevehető helyhiány van a kényelmes kézmosáshoz, mosáshoz, fogmosáshoz és egyéb higiéniai eljárásokhoz. Ezért a kis fürdőszobák körülményei között gyakori, hogy a mosogatót egy mosógéppel kombinálják.

Helytakarékos a hasznos funkciók jelenlétében, és a fő előnye a mosogató és a készülékek összekapcsolása. Ezenkívül a mosogatónak ilyen esetekben szokatlannak kell lennie, ami gyakran hozzáteszi, hogy egy bizonyos varázsa van a szobába, kiállja és díszíti is. A mosógép felett elhelyezéssel kombinálhatja a lefolyókat, és minimálisra csökkentheti mindkét elem telepítésével kapcsolatos munkát.

Ebben az esetben számos súlyos hiba van.

 • Helyezze a háztartási készülékeket a mosogató méretére és a helyiség méreteire. Ha rendszeres gépet vásárol, nem mindig kényelmes a mosás használatával kapcsolatban, és megnehezíti a használatát. A nem szabványos autók drágábbak és nem könnyű megtalálni őket.
 • A gép nem szokványos méretei miatt a benne illő ruhák mennyisége sokkal kisebb lesz, mint a hagyományos eszközöknél, ami nagyon kellemetlen lenne, ha a család nagyszámú emberből áll.
 • A mosogató és a gép kombinációja nem illeszkedik a szokásos termékhez, mivel a lefolyónak a hátfalhoz közelebb kell elhelyezkednie, és a mosogató mélysége a legkisebb.
 • A "vízililiom" mosogató felépítésének sajátosságai az oldalsó és hátsó vízelvezetéssel együtt, nem minden folyadék távozik, ezért önállóan kell megtisztítani. Ez növeli a termék ápolási idejét. Ezenkívül a mosogatót rendszeresen tisztítani kell, különösen akkor, ha van egy lefolyó formájában lévő mosogató.
 • Problémás a gyors telepítés, mivel a fürdőszobában nincs elegendő hely. Még egy tapasztalt mester sem lesz könnyű felszerelni mindent, ami szükséges ahhoz, hogy az autómosást a gép felett telepítsék, nem beszélve arról, hogy nincs megfelelő tapasztalat.

Csak az előnyök és hátrányok mérlegelésével lehet eldönteni, hogy melyik lehetőség van egy adott szobának és tulajdonosnak, ami a mosogató beépítését teszi lehetővé háztartási készülékeken - a hely funkcionális használatának örömére, vagy a beszerelés és gondozás gondjaira.

Választás: kritériumok

A fürdőszobában való jelenlét vagy távollétektől függően használhatja a "vízi liliomokat" vagy a más típusú megjelenítésű mosdókat. Ez lehet egy "tál" vagy "lemez", egy változat, amely mélyebb és hajlított.

Telepítheti ezeket a termékeket:

 • a mosogató konzol egy csuklós szerkezet, ahol a "vízililiom" a legalkalmasabb;
 • beépített - lehetővé teszi a táblagépre, szekrénybe vagy asztalra szerelését;
 • számla - a beágyazott verzióhoz hasonlóan, van valamilyen bútor, amelyet a mosogatóra kell alkalmazni.

A minimális fürdőszobai méreteknél az optimális megoldás az, hogy a mosogató közvetlenül a gép felett helyezkedjen el, ami helyet takarít meg és helyet biztosít a térnek. Ha a fürdőszoba nagy, akkor bármilyen szekrényt megvásárolhat vagy asztalt készíthet bármely helyiségmérethez, polcot vagy szekrényt helyezhet el a mosogató alá, ahová mindent el tud hajtani. Ha nincs hely a raktározásra, és van mosodai kosár a mosogató alatt vagy valami másban, akkor a mindennapi élethez szükséges dolgok optimális helyzete a gép feletti asztalfelület. A hely megfelelő használatával, a fogkefe tartályok, dobozok a szükséges részleteket, akkor mindent rendben, és a fürdőszoba fog kinézni és elegáns.

Elektromos készülék: követelmények

Annak érdekében, hogy racionálisan helyezze a fürdőszobába az összes felszerelést, ki kell választania a megfelelő méreteket. A szoba méretétől és a fürdőládától vagy a zuhanyoktól függően világosan ki kell választania a mosógép méreteit. A hagyományos háztartási készülékekhez bizonyos méretűek lehetnek, amelyek nem mindig kényelmesek a fürdőszoba elhelyezése szempontjából.

Ha vegyen egy mosógépet, akkor bizonyos összetevőkre figyelnie kell.

 • A termék szélessége, amely változtatható. Javasoljuk a készülék szélességének kis méretét - akár 45 cm-re is, mert nagyméretek teszik majd magának a gépnek a telepítését és a mosogató fölött egy nagyon problémás kérdést;
 • A berendezés magasságának optimálisnak kell lennie a mosogató kényelmes használatához, míg a szabványos gépek túl magasak ehhez. A gép kiválasztását olyan módon kell elvégezni, hogy a mosogatót 80 cm magasra helyezze a kényelmes használat érdekében. A technika optimális magassága 60-70 cm.
 • Megfelelő típusú rakodási dolgok a mosogató és a készülékek összekötéséhez - elöl, míg a felső fedél nem teszi lehetővé a gép egyszerű használatát.

A mosogató kiválasztása és üzembe helyezése előtt egy gép beszerzése sokkal jobb megoldás, mint a fordított folyamat. A háztartási készülékek rendelkezésre állása esetén könnyebb lesz a mosogató kiválasztása, és mindent a lehető legegyszerűbbé tenni, hogy a mosogató használata ne zavarja a gépen végzett munkát.

Mosdókagyló beszerelése

Annak érdekében, hogy helyesen telepítse a mosogatót a gép fölött, meg kell tudnia néhány fontos szabályt, amelyekről először gondolni kell.

 1. A mosogatót egy kis résbe helyezze a háztartási készülékekből, hogy a csövek ne érintkezzenek a készülékkel. A rövidzárlat veszélye mellett, amikor a víz érintkezik a készülékkel, nagy a valószínűsége annak, hogy a csövek a készülék állandó rezgése miatt felgyújulnak.
 2. A mosogató telepítéséhez gondoskodni kell arról, hogy a készülék felülete felett helyezkedjen el. Ez megvédi a fröcskölést és a vizet a munkafelületen.
 3. A mosogató szerelése előtt fontos, hogy ellenőrizze a mosógép műszaki állapotát, a vezetékek szilárdságát és sértetlenségét és szigetelését, hogy elkerülje az előre nem látható helyzeteket.

A mosogató feletti mosogatószerkezet tervezésénél ügyelni kell a helyes választásra, laposnak kell lennie, és a mosogatóval a hátsó falra kell helyezni. Ha csak a mosogatót használják, akkor a "vízililiom" lenne a legjobb választás, de ha lehetőség nyílik arra, hogy nagyobb méretű szerkezetet helyezzenek el a fürdőszobában, a legjobb megoldás a szekrénybe vagy a pultra szerelt felületre szerelt mosogató.

A mosdó felszereléséhez először meg kell jelölni a falat, és jelezni kell, hogy hol vannak a záróelemek a mosogató rögzítéséhez, próbálja meg előzetesen elhelyezni a terméket, és értékelni a kiválasztott pozíció és használhatóság helyességét. A következő lépés a záróelemek telepítése, amelyek később elhelyezésre kerülnek. Amint ez a szakasz befejeződik, a csöveken kezdődik a munka, és először a szifont telepíti. A hullámcső csatlakozik az írógép szifonjához vagy a csatornarendszerhez.

Miután a szifont feltelepítették, működését és a szivárgás hiányát ellenőrizni kell. Csak ezután veheti fel a keverőt. Amikor minden készen van, a mosogató csavarja szorosan egy speciális kampóval, és a falhoz való csatlakozásnál, ha van ilyen, egy tömítőanyaggal van bevonva. A mosogató felszerelése mosógép nélkül történik, és csak akkor, ha a mosogatógép helyén van, ellenőrizni kell annak teljesítményét, megkezdheti a gép üzembe helyezését.

felszerelés

A mosdó beépítése és a mosógép után fontos, hogy az összes műveletet a megfelelő sorrendben hajtsa végre. Az első egy mosogató, majd háztartási készülékek. Mosogató megvásárlásakor fontos elhinni, hogy van-e zárójel a készletben. Ha nincsenek ott, akkor ezeket az anyagokat a helyszínen kell megvásárolni, ami egy bizonyos típusú mosogató számára alkalmas, mivel nagyon kevés lehetőség van, és nem minden alkalmas egy adott mosdókagylóra.

Szerelje fel a konzol lehet mind tüskék és horgonyok. Behelyezésekor fontos, hogy ne vezesse őket egészen a mosdó helyének beállításához. Amikor a tartók készen vannak, elkezdheti a mosogató összeszerelését, amelyhez a keverő és a hideg és meleg vizes csövek csatlakoztatva vannak. Ha a héjszerkezet tartalmaz egy csatorna-túlfolyó rendszert, a következő lépés az, hogy telepítse azt. A leeresztő szifon és a leeresztő cső felszerelése lesz a végső szakasz.

Minden tartót többször ellenőrzik a szivárgások miatt. Különösen fontos elemekhez további tömítéseket és rögzítőket is szerelhetünk, és néhányat még szilikon tömítőanyaggal is el lehet látni. Miután összeszerelték, a mosogató a konzolra van szerelve, és mindent ellenőriz. Ha az összes elem helyén van és működőképes állapotban van, a horgonyt vagy a csavart meg kell húzni és a mosogatót állandó helyen kell elhelyezni.

Mielőtt a mosogatószerkezet a konzolra lenne felszerelve, jobb, ha egy tömítőanyagot alkalmaznak rájuk, hogy elkerülhető legyen a mosogató felületének negatív hatása. Miután megszárad, elkészítheti a telepítést. Amint minden a helyén van, csatlakoztathat csöveket meleg és hideg vízzel és szennyvízzel. Csak az összes cső teljes ellenőrzése és a mosogató stabilitásának ellenőrzése után egy mosógépet szerelnek be. Szükség van megfelelően beállítani magasságát úgy, hogy ne kerüljön érintkezésbe a mosogatóval.

A mosógép hideg vízhez és lefolyókhoz van csatlakoztatva a teljes munka érdekében. Amint az összes munka befejeződött, el kell indítani a háztartási készüléket, és ellenőrizni kell a munkaképességét és a mosogatóval való kölcsönhatást. Így a Mosógép mosogatójának a saját kezével történő felszerelése nem valami lehetetlen, a legfontosabb az utasítások betartása és mindent helyesen véghezvinni.

Szifon telepítés

A szifonszerkezet során fontos, hogy minden egyes elemet csavargassanak, eltakarják tömítőanyaggal, ezáltal minimalizálva a vízszivárgás lehetőségét. A kialakítás a héj telepítése előtt csavarodik, miután a rögzítőelemek még nincsenek meghúzva. A modern szennyvíz- és vízvezetékek részletei meglehetősen törékenyek, ezért fontos, hogy ne alkalmazzunk túlzott erőt, ne csavarjuk őket, különösen szifonra és hasonló elemekre vonatkozik.

A mosógéphez külön cső van, amelybe a csatorna csavarja. Jobb rögzíteni a csavarok meghúzását. A szifont a csatornahálózatra kell csatlakoztatni. A legjobb a hajlítás hajlítása, a térd megtétele és elektromos szalaggal vagy hasonló módon történő rögzítés. Ez megakadályozza, hogy kellemetlen szennyvíz kerüljön a mosógépbe és a helyiségbe.

A keverő telepítése a végső szakasz. Leggyakrabban a falon van elhelyezve és ritkán a mosogatón. Fontos, hogy kövesse a gyártó utasításait a munka minden egyes szakaszában, mivel az egyes márkák anyagai saját jellemzőkkel rendelkeznek, amelyeket ismernie kell. Miután a szifont és minden egyéb elemet feltelepítették, bekapcsolhatja a vizet és megpróbálhatja használni a mosogatót.

Mixer telepítés

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a mosogató "vízliliom" nem szabványos méretű, a keverő helye, amely normál körülmények között a hátsó fal közepén helyezkedik el, ebben az esetben a sarok felé tolódik. Leggyakrabban a lyuk a jobb oldalon van elhelyezve, de más lehetőségek is találhatók, ha kényelmesebbek egy adott helyiségben. A legkedveltebb megoldás azonban a csaptelep nélküli lyuk, amely közvetlenül a falba van szerelve, így több helyet biztosít a fürdőszobában.

Ha a mosogatónak van egy lyuk a keverőhöz, akkor telepítéséhez alaposan olvassa el az utasításokat, majd folytassa a munkát. A berendezés felső részét a lyukba helyezzük, alulról rugalmas tömlővel és csatlakozóval van összekötve. Fontos, hogy a szivárgás elkerülése érdekében további tömítéseket használjon a keverő minden csavart pontján. Nos segít és fum-tape, ami tömíti a kapcsolatot.

Miután az összes elem be lett szerelve, tesztet kell készíteni a vízzel, hogy ellenőrizze a keverő működését, amely megmutatja, hogy van-e szivárgás a csövekben. Ha minden rendben van, akkor folytathatja a háztartási gépekkel való együttműködést, ha nem, akkor mindenképpen újra kell lazítani és újra húzni, tartva az összes elemet egy kicsit szigorúbb, de túlzott erőfeszítés nélkül.

Ha nincs a lyuk a mosogató csaptelep alatt, akkor a falra szerelhető úgy, hogy először a csöveket helyezze el, és csak azokat a vágásokat hagyja el, amelyekhez a vízellátó rendszer fel van szerelve. De sokkal egyszerűbb megoldást kínál, ha a mosdót úgy állítja be, hogy a fürdőszobai csaptelep elérje azt, lehetőséget adva arra, hogy mosson kezet, és tegyen meg mindent, amire szüksége van. Ebben az esetben fontos, hogy a mosogatót a fürdőszoba oldalára mozgassa, hogy kis átfedést hajtson végre, ami megakadályozza a nedvesség bejutását a gépbe abban a pillanatban, amikor a keverőcső kifolyik a mosogatóba.

Használat: Tippek

A mosógép felett található mosdó kényelmes használata érdekében fontos figyelembe venni a háztartási készülék kiválasztását is. A szabványos modellek nagyobb méretekkel rendelkeznek, mint egy kis fürdőszobában, ahol fontos, hogy minden négyzetmétert funkcionálisan használjon. A mosogató az ember optimális magasságához volt szüksége, ezért egy mini mosógépet kell vásárolnia, amely nemcsak kicsi, hanem szűk is lehet.

A modern készülékek különböző díszlécekben és szerelvényekben állnak rendelkezésre, de a nem szabványos méretek kevésbé népszerűek, mert sokkal drágábbak az árban. Mielőtt a fürdőszobában egy mosdókagyló helyét elhelyezné, alaposan gondolja át és mérje fel az előnyöket és hátrányokat.

A mosogató ilyen célból történő megválasztása érdekében minimális mélységű modelleket és vízszintes lefolyót kell vásárolni, amely a falhoz ér. A mosogató felállítása során a gépet úgy kell felszerelni, hogy a két elem ne érintkezzen egymással, mivel a rögzítések sűrűségét a rezgések megzavarják, és az áramlás megkezdődik.

Mosogató kiválasztása során fontos, hogy a mosógép meglévő méreteire összpontosítson. A mosogató szélének több autónak kell lennie, hogy megvédje nedvességét. A különböző lehetőségek és formák ellenére ez a szabály rendkívül fontos. Ha van egy fürdőszoba egy keverővel és egy hosszú kabin mellett a mosogató, akkor a legjobb, hogy egy mosdó nélkül lyuk a keverő. Amikor egy zuhanyzó van a fürdőszobában, a csaptelep a mosogató sarkában vagy a fal falán található jobb oldalon található.

Modellek és vélemények

Mivel az áruk piaca folyamatosan bővül, fontos megérteni, hogy ezek a termékek vagy a különböző cégek, méretek és formák milyenek.

A legkeresettebb lehetőségek közül néhánynak bizonyos jellemzői vannak.

 • A "Quatro Water Lily" üzenetküldő egy 60 cm-es, 60 cm-es héj, négyzet alakú. Az anyag fajansz, a bevonat zománc, a lefolyó a hátsó fal közelében van, van egy hely a keverő számára, amely a mosdó középpontjában van elhelyezve.
 • "Yuni-50 vízililiom", "Yuni-60 vízililiom" - 60 60 és 60 cm-es, 60 cm-es méretű kagyló, ezeknek a termékeknek a szögei lekerekítettek. Anyag - fajansz, bevonat - zománc. A keverő a mosogató közepén helyezkedik el, és a csatorna mellette van. Ez a termék csatorna-túlcsordulási funkcióval rendelkezik.
 • A Sanrif "Indigo" 60-60 cm méretű mosogató, mely kiváló minőségű lítium márvány. Szifonnal és konzolokkal ellátva. Drain zárt stilizált szappan doboz. A lefolyó a mosdó mögött helyezkedik el, amely a 9 cm mélységet határozta meg, a felülvizsgálatok során megemlíthetjük a termék és tartozékainak magas színvonalát. A legtöbb fogyasztó megjegyzi a modell csodálatos külső jellemzőit és az ilyen opciónak megfelelő költségeket. Jelentős hiányosságokat nem azonosítottunk.