Legfontosabb > Dekoráció

Fából készült mosogató: mit tegyünk. Az ellátás különlegességei

Megszoktuk azt a tényt, hogy a házban vagy a lakásban leggyakrabban a konyha és a fürdőszoba mosogatói vagy mosogatói kerámiából, acélból és műkőből készültek. Ugyanakkor van még egy olyan anyag, amelyet ma ritkán használnak ilyen termékekhez - ez a fa. A megfizethető, nagyon távoli múltbeli kategóriákból az elit osztályba költözött, nem mindenki úgy döntött, hogy házat vásárol és telepít. A termékek költsége már régóta eljutott a "demokratikus" határokon, és az ápolásra van szükség.

A fából készült héjok különböző formájúak lehetnek.

 • egészségügyi fából készült mosogatók;
 • hogyan készíts el egy fából készült mosdót magadban;
 • milyen eszközökre és készségekre van szükség ehhez;
 • Milyen gondoskodásra van szükség egy fürdőszoba vagy konyha késztermékéhez?

A fából készült mosogatók jellemzői

Mit kell tudnia, mielőtt megvásárolná a fából készült vízvezetékeket:

 1. Gyakran előfordulhat, hogy a termék a legmegfelelőbb lehetőség egy bizonyos beltér létrehozására a fürdőszobában. A természetes anyag, az elegancia az űrlapok, a szépség és az eredetiség az anyag tervezése lehetővé teszi, hogy nem csak kiemelni a státuszát, hanem bemutatni a kiváló ízét a tulajdonosok a ház.

Exkluzív fadoboz a mosdó alá a fürdőszobában ARPY

Tipp: győződjön meg róla, hogy az ilyen vízvezetékeket speciális anyaggal kezelték, amely nem engedte, hogy nedvesség érjen kívülről a fa belsejébe.

 1. A termékek különleges figyelmet igényelnek:
  • a tisztításhoz nem használhat hagyományos tisztítószereket, ahol vannak csiszoló alkatrészek;
  • Ne használjon nagyon savas vagy lúgos környezetet.

Vannak olyan modellek, amelyek speciális olajokkal történő állandó kezelést igényelnek a fadarabok impregnálásához.

Felső és talapzat a fa mosogató alá

Csináld magad

A fából készült héj létrehozására számos lehetőség van:

 • lehet fadarabokból vagy rúdból ütögetni, jól ragasztva egymáshoz;
 • vágott egy speciális famegmunkáló gépen;
 • nemzeti csapat létrehozása, azaz a héj nem lesz független, de a másik külső burkolatának része lesz. A megjelenésben nehéz lesz megkülönböztetni.

Az első esetben sok időre és erőfeszítésre lesz szükséged a második és a harmadik helyen - bizonyos készségek és ismeretek, valamint drága eszközök. De hagyjuk a harmadik pozíciót - összegyűjtjük mosogatónkat több részből, ahol a fő lesz, természetesen, az alsó.

Tipp: A gyors és pontos gyártáshoz CNC megmunkálás szükséges.

Az alábbi utasítások meglehetősen eredeti verziót fognak kezdeményezni:

 1. A mosogató alapjaként beton munkalap használható.
 2. Távolítsa el a fenék jövőjének pontos méreteit. A mi esetünkben 1 "vastag, egymással ragasztott lapokat fogunk használni, amiből a 400 és 650 mm közötti" borítót "kell készíteni.
 3. A CNC-gép segítségével alakítja ki az alsó felületet, irányítva a vizet a lefolyó lyuk felé. A széle és a lefolyó középpontja körülbelül 12 mm legyen.

A képen - az alsó fedél készen lévő felső részén

 1. Használjon fűrészlapot a leeresztő lyuk készítéséhez.

Csatorna egy fából készült mosogatóban

 1. A lemezek 1 "vastagságúak, oldalfalakat készítenek, és a szerkezetet összeillesztik a fa ragasztásával. Hagyja megszáradni, mielőtt folytatná a következő lépést.

Tipp: győződjön meg róla, hogy homokfúvót csiszolópapírral csiszolja el a szélek eltávolításához.

Kész fa mosogató beton munkalapon

 1. A végső szakaszban a kész szerkezetet epoxigyantával, majd poliuretán lakkal kell kinyitni, ami segít vízhatlan réteg kialakításában.
 2. A fából készült héj csatlakoztatása a leeresztő rendszerhez nem nehéz, és könnyen megteheti önmagát.

Van egy meglehetősen vonzó és eredeti fából készült mosdó a saját kezével, ami nagyon kevés zaj a víz alá. Valószínűleg a barátaid és ismerőseid tetszeni fognak.

Mit tehetsz?

Tehát a mosdókagyló készülhet:

Fa mosogató gondozás

 1. Rendszeresen használjon antibakteriális szappant és szivacsot.
 2. Ne használjon agresszív oldatokat, például fehérítőt, mivel károsíthatja a termék megjelenését.
 3. Ne tegyen forró tételeket a mosogatóba.
 4. Rendszeresen használja a karbantartást (általában 1 alkalommal 3 hónap alatt) különleges termékek.
 5. A szín megőrzéséhez használjon speciális faolajat.

következtetés

Ha álmod van - telepíteni egy természetes fából készült mosdót az otthonában, ezt a fenti tippekkel teheti meg. Ezt megelőzően meg kell érteni, hogy ez a termék a szokásos rozsdamentes acélból vagy cserépedényektől eltérően különbözik. Különleges gondosságot és karbantartást igényel. A jelen cikk videója lehetőséget nyújt a fenti témakörre vonatkozó további információk megtalálásához.

Fa mosogatók: funkciók és lépésről lépésre

A modern termelési technológiák fejlesztésével az elmúlt másfél évszázadban megszoktuk a kerámiából és a fémből készült vízvezeték szerelvényeket, amelyekkel nem fogsz lepődni. A porcelán és a fajansz legkedveltebb modellei általánosakká váltak. Rozsdamentes könnyű acél a konyhai mosogatókhoz nehéz emelt öntöttvas helyett.

Annak érdekében, hogy az otthon kizárólagossága legyen, szokatlan anyagokat próbáljon szokatlanul használni vagy szokatlan teljesítményt használni. Tehát az üvegből vagy természetes kőből való mosogatók rendkívüli tervezési döntésnek számítanak. Nagyon drágák lehetnek. És mi a helyzet a fával? Sokak szerint a fa nehéz elképzelni a vízvezetékben - ez csak bútorként vagy dekoratív elemként szolgálhat. Ez azonban egy nagy hiba, és a modern tervezők sikeresen elpusztítják ezt a mítoszt.

Különlegességek

Az ősi idők óta fából készült tárgyakat és bevonatokat széles körben használnak a háztartási cikkekben. Ez kiváló anyag a házak, fürdők, mosókonyhák építéséhez. Nehéz elképzelni egy igazi orosz fürdőt fa víztartályok nélkül: hordók, kádak, betűtípusok. A fa jó kölcsönhatásban van a vízzel, és az anyag megfelelő feldolgozásával évekig is szolgálhat. A fa szálas környezetbarát, a terem egyfajta esztétika, valamint a belső kialakítás hangsúlyozásának képessége. Emiatt a mosogató fából készült mosdók a közelmúltban különösen népszerűek voltak. A kész formában a fából készült mosogató elegáns fényt kap. Ez a modell lehet a szoba egyik fő tervezési akcentusa.

Természetesen a fából készült mosogatónak elegánsnak kell lennie, és hosszú ideig meg kell őriznie az anyag funkcionalitását, ezért a fát különleges kezelésnek kell alávetni. Ezért az ilyen termékek előállítása során a polírozást többszörös réteggel védik lakkokkal és bizonyos vegyületekkel, ezáltal növelve a fa víz ellenállását.

A fából készült kagylók másik tulajdonsága az anyag tulajdonsága, hogy sötétebb árnyékot kapjon az idő múlásával. Minden egyes fajta esetében ez a tényező egyéni. Azok a gyártók, akik érdeklődnek termékeik minőségétől, biztosan felajánlják és tanácsot adnak a fa eredeti árnyalatainak fenntartására alkalmas eszközöknek. Egyes héjmodellek speciális olajokra kötelező időszakos feldolgozást igényelnek.

A fából készült mosogató gondozásának alapszabálya az, hogy elkerüljék a csiszolóanyagokat tartalmazó összetevőket.

anyagok

A fa természetes anyag. Mint minden élet a bolygón, vízhez kötődik. A napraforgómag növekedéséből kiindulva, fafeldolgozással befejeződött, a víz mindig ott van a közelben. A régi időkben a hajókat fából építették, a fákat lefelé folyók lebegtek, egyes faanyagokat áztatással vagy áradással kezeltek. Például, a tölgy hosszabb áztatás után különleges erőt kap, ezért a mítosz, hogy a fa nem kombinálható vízzel, nem bírja el a tények tesztjét.

Idővel a mesterek empirikusan meghatározták, melyik fafajok alkalmasak leginkább a vízzel való kölcsönhatásra. Manapság a kagylók a következő anyagokból készülnek.

Az egyik legtartósabb fafaj, amely további erőt nyer a vízből. Ez volt az, hogy az első vízvezetékeket a középkori Európában készítették. A tölgy széles választékát kínálja az árnyalatoknak, amelyek lehetővé teszik a tökéletes választást minden ízléshez.

Fa mosdó mosdó és fürdőszoba

Nem nehéz találkozni egy fából készült fürdő a szaunában, ez a hely tele van az egészség és a természet körül. Egy másik dolog egy mosdókagyló, amely ritka vendég nem csak ilyen létesítményekben, hanem lakásokban is. Ez főként a vízvezeték magas költségeinek köszönhető. Ma megmondjuk, hogyan készítsünk egy fából készült mosdót a saját kezével, valamint egy fürdõt, miközben megtakarítanak egy jelentõs összeget.

Fotófából készült mosogatók

A fa természetes termék, kiváló szigetelő hatással. Ezért egy ilyen fürdőben a víz sokkal tovább melegszik.

A modern konstrukcióban mosogatókat hoznak létre, és az anyagot bárhonnan lehet kombinálni. A különálló kádak és mosdókagylók nagyon költségesek lehetnek.

A faházak faházakban való használata csak a tulajdonosok ízét hangsúlyozza. Az anyag környezetbarát, vízálló, érdekes kialakítású. Ha a ragasztott bambusz tömb gyártásához használják, akkor a mosogató bármilyen formát ölthet.

Érdekes fából készült mosogató

A belső térben

Miközben találkozik a fából készült mosogatók a belső teret ritkaság. Úgy tűnhet, hogy ezek általában nem kompatibilisek a vízvezetékkel, de ez nem így van, amihez elegendő példa van.

Amikor nem volt fajansz és porcelán, szinte minden a fából készült, nem is beszélve a levesekről, hordókról és vályúkról. Ezután lehetőség nyílt meglepetésre a fürdőszobában lévő vendégektől az öntöttvasból, de nem fából.

A mai nagy-nagyapáinknak ismerős anyag csodálatos sokak számára. Ugyanakkor a természetes és környezetbarát belső terek szerelmesei úgy vélik, hogy ez egy elegáns és drága helyiségtervezés kötelező tulajdonsága.

Sarokmosó

Régóta hozzászoktunk az értékes fa és a padló bútoraihoz, így ha tényleg meglepetést szeretnénk tartani a barátainknak és a lélek mélyén találni, akkor készítsen vagy vásároljon fából készült mosdót.

A készségnek köszönhetően minden formának átalakítható:

Ezek a következők:

 1. A faanyagok gyártása során különleges kezelést kell végezni, amely polírozással, többrétegű védelemmel, lakkal és foltokkal történik.
 2. Használjon olyan speciális anyagot is, amely lehetővé teszi a víz ellenállóképességét.
 3. Mindez lehetővé teszi a forma, nedvesség és kellemetlen szagok megszabadulását.

Tipp: bár a faanyag mosása és a gondozásban nem szokványos, kerülje a tisztítószerek csiszolószemcsékkel való összetételét.

Mosdókagyló alja nélkül

A gyártók gyakran meglepetést mutatnak a modelljükön, néha kábultsággal. Például a "Lago" cég egy fából készült héj változatát javasolta, amelyben "nincs alja". Természetesen ez csak egy optikai illúzió, és jelen van, de egyet kell értenünk azzal, hogy egy ilyen nem konvencionális megközelítés örömet és zavarodást eredményezhet.

Mosogató "nincs alsó"

Ha tanulmányozzuk a modell tervezését és kivitelezését, azt mondhatjuk, hogy saját kézzel reprodukálható. Ehhez 80-90 mm vastag asztallapra van szükség, amely fából készült fából készült. Szükség lesz egy téglalap alakú lyuk létrehozására, amely mosogatóként szolgál.

Tipp: ne felejtsük el, hogy az állandó vízfelhasználásból származó faanyagot speciális összetevőkkel kell védeni.

Ehhez a konstrukcióhoz tartsa a fa szerkezetet sértetlenül, és fedje le a tabletta felületét több rétegű lakkal. Nem felejtette el, hogy a legérdekesebb ebben a modellben alul van elrejtve?

Számára készítsen tiszta üvegt, amelybe például 3D-s képeket készít. Így érdekes vizuális effekteket kaphat.

Ha nem használsz semmit, akkor megkapod az illúziót az alul hiányzó illúziótól. Ami szintén érdekes lehet.

Általános nézet a mosogató a belső

Az összes felsorolt ​​hatás eléréséhez speciálisan kialakított vízelvezetés megengedi. Nem megy az aljától, mint a közönséges kagylóknál, de átmegy az alsó hátsó falán elhelyezett nyíláson, majd átfolyik a csúszdán a szifonba.

Ennek köszönhetően sikerült:

 • szilárd alsó burkolatot készítsen;
 • meglepetés ismerősök és barátok az "alul hiánya" a mosogató, ha elrejti a szifont, és használja a tiszta üveg.

Mosogató tömörfa

Ez az opció azt mutatja be, hogyan készítsünk el egy fából készült mosdót a saját kezével egy sor ragasztott rúdban.

Az alábbiakban egy folyamat utasítás:

 1. A rudakat össze kell ragasztani. A vastagság csak az Ön kívánságaitól függ.

Fa gerendák ragasztva

 1. Jelölje meg őket rájuk.

Erről a jelölésről

 1. Vegyünk egy körfűrészt, és vágjuk bele a kívánt mélységbe.
 1. Vegyünk egy vésőt és egy kalapácsot, és távolítsuk el a felesleget.

Távolítsa el a felesleget kalapáccsal és vésővel

 1. A kapott tartályt homokja fel.

Vegyünk egy fúrógépet egy köszörűkerékkel, és csiszoljuk az alját

 1. Furat készítése a vízelvezetéshez.

A fúvóka fúrt egy leeresztő lyukat

 1. Vegyük az epoxi ragasztót és keverjük össze a kapott héjat.

Ragadja meg a mosogatót epoxi ragasztóval

Fa kád

Most beszéljünk egy nagyobb mosdóról - egy fürdőszoba. A kiskereskedelmi láncok ára alacsonyabb, ezért ne csináld magad, ha van időd és vágyad?

A folyamatot nem lehet egyszerűnek nevezni, de még mindig megtehető.

Tipp: válasszon egy téglalap alakú konfigurációt, könnyebb gyártani és könnyebben lezárható.

 1. Készítsenek speciális fafeldolgozó szerszámokra is.
 2. A művelet elve egy dolog - egy zárt fadobozot kell készítenie. Amire szükség van, a szerkezet fából készült elemeinek minőségi illeszkedése egymáshoz. Nem szabad azt remélni, hogy a víz a vízből duzzad és bezárja a repedéseket.
 3. A fából készült fürdő fontos pillanat a csiszolt felület végét képező polírozott felület. Ellenkező esetben nem biztos, hogy vízi eljárásokat vesznek benne.

Tipp: a fürdőn kívül bármilyen módon védeni kell, de belül csak polírozás megengedett, a lakkozást nem alkalmazzák.

következtetés

A természetes anyagok mindig díszítik a belső térséget, különösen akkor, ha a termékek önállóan készülnek. A fentiek alapján megtanultad, hogyan készül a mosdókagyló fából készült mosogatója, valamint egy fából készült kád (lásd még a "Süllő márványban: természetes kő és mesterséges párna" című cikket).

Még akkor is, ha nincsenek bizonyos készségeid, a vágyad elegendő lesz ahhoz, hogy pozitív eredményt érj el. A jelen cikk videója lehetőséget nyújt a fenti témakörre vonatkozó további információk megtalálásához.

Fürdőszobai mosogató hulladékanyagok - 34 ötletek a mosogató, munkalapok és podstolya csináld magad

Továbbra is megosztom a kincseimet) az én ötletekből álló mentő bankjaimmal, hogy saját kezűleg készítsek belső dekorációt és bútorokat - ezúttal elvileg a mosogató tetejére és a mosogatóra.


Cement mosogató az ipari fürdőszobában


A tetején természetes kőből készült mosogató


Az öreg pajta fedélzetén lévő mosogatós konyha

Mosogató egy régi horganyzott medencéből és egy régi szekrényből egy alváz és egy tárolórendszer szerepében


Mosogató egy régi horganyzott medencéből egy fürdőszobai belső térben és egy régi konzolasztalból származó podstolya


Két mosdó régi medencékből, lábak fém erőforrás tárgyakból, egy fűtött törülközőtartó egy létráról, egy tükör egy régi ablakból, egy kötény egy fadarabos mosogató fölött, egy régi bútor ajtó falán lévő keret - minden ilyen bútor és dekoráció ebben a Chebbi elegáns fürdőszobában kiváló példája a tervezői átdolgozásnak kezeket régiről újra


Alsó keret egy régi fadobozba eső mosogatóhoz


Kerékpár - kreatív állvány a mosogatóhoz a fürdőszobában


Horganyzott mosdó


Alsó keret egy fák törzséhez


Alváz egy mosogató és bútorok egy fürdőszobában egy fa törzs


A fa ágaiból származó mosogató aláfutása


A padlóburkolat a fürdőszobában a vágott vagy fűrészelt fa - rusztikus varázsa belsejében egy elbűvölő modern fürdőszoba


A fadobozba vagy faanyagba helyezett mosdópadló


Alváz a Singer varrógép mosdójának fürdőszobájában


Fürdőszoba zuhanás fa hordóban


Egy fából készült alap a mosogatóhoz a fürdőszobában


Bútor a fürdőszobában rétegelt lemez csináld magad


Elegáns ipari stílusú mosogató - külső motor és újrahasznosított fa asztallap


DIY cement mosogató - ipari stílusú fürdőszoba bútorok


DIY cement mosogató - ipari stílusú fürdőszoba bútorok


A fürdőszobában egy régi éjjeliszekrényt használnak, és a mosdó asztallapját kavicsokkal díszítik.


Bútor a fürdőszobában a régi bútorok saját kezével - alagsorban egy kis rack


Bútor a fürdőszobában a régi bútorok saját kezű - megváltoztatása a régi konyha szekrény


Bútor a fürdőszobában a régi bútorok saját kezűleg - egy régi chebbi elegáns asztal most díszíti a fürdőszoba belsejét


Bútor a fürdőszobában a régi bútorok saját kezét - a klasszikus titkára a nappaliból


Bútor a fürdőszobában a régi bútorok saját kezűleg - a régi konyhaasztal


Bútor a fürdőszobában a régi bútorok saját kezű - megváltoztatása a régi ipari asztal


Bútor a fürdőszobában a régi bútorok saját kezűleg - egyszer a gyönyörű dió éjjeliszekrény folytatta életét a szerepe vintage bútorok a fürdőszobában


Bútor a fürdőszobában a régi bútorok saját kezű - megváltoztatása egy szép régi szekrény


Bútor a fürdőszobában a régi éjjeliszekrényről csináld magad


Bútor a fürdőszobában a régi bútorok saját kezét - az alap a régi pajta fedélzeten

Do-it-yourself belsőépítészeti ötletek, do-it-yourself belsőépítészeti és dekorációs ötletek - INSPIRE!


A régi bútorok újracseréje, a régi bútorok átalakítása előtt és után az ágy fejének eszméi a saját kezével.

A belső klubban még mindig sok érdekes ötlet van a belső térrel a saját kezével - a belsőépítészeti ötletek, ötletek a bútorokra és a do-it-yourself bútorokra, a belsőépítészeti ötletekre és a kreatív tervezésre a saját otthonában! VISSZA A SZEKCIÓ ALKALMAZÁSÁHOZ:

Több érdekes témát talál a Belsőépítészet és Dekoráció területén - szakmai titkok és ajánlások, tervezési ötletek, befejező anyagok kiválasztása és befejező lehetőségek, bútorok, dekoráció:

Kézzel készített belső tárgyak, bútorok és dekorációk:

Ötletek díszítik otthonát egy szobához és a hangulathoz, ötleteket az ünnepi lakberendezéshez a saját kezével:

Comments

Még nincs hozzászólás


Üdvözlünk! A nevem Elena Krassula. Üdvözöljük a belső klubban!

Az együttműködésről -
[email protected]

Termékei a belső klubban!

- Cikk - 500P
- Showcase - 500P
- Galéria - 2000R
További részletek:

Kézzel készített belső tárgyak!

Házi kézimunka -
BOUTIQUE-STUDIO

Elena Krassul fából készült lakberendezése!

Cool játékok felnőtt fiúknak! Szerző tervezése, kézzel készített. Eladó autó!

Divatos stílusok a belsőépítészetben csináld magad!


Rusztikus belső ötletek


Ipari stílus a belső térben

Ötletek a belső térben!


Fa hordó bútorok


Otthoni óra ötletek

A modernitás dizájn zseniuma:

Miért őrült meg a világ a "Modern század közepén"?

"Az életemet örökre megváltoztatta".


Damaszkusz a belső térben


Téglafal a nappaliban


A falak színének megválasztása


Betonpadló az apartmanban

Cool lakberendezési lakások!

Üdvözöljük a Csillagok Házában!

Ötletek kertre és kertre!


Országos bútorok raklapból saját kezűleg


Országos bútorok törmelékanyagokból

DIY belsőépítészeti ötletek - otthoni kreatív design:


119 ötlet az ágy fejére


A régi bútorok átalakítása előtt és után


Ötletek, hogyan kell díszíteni egy szék a saját kezével


Otthoni bar-do-it-yourself ötletek


Kézzel készített bútorok


Az ételek ünnepi díszítése.


Gyermek születésnapi asztal díszítése


Esküvői dekoráció rusztikus stílusban

Tálcák egy régi pajta fedélzeten. Hűvös dekoráció a konyhában. Szerző tervezése. Dekorációhoz használt szüreti pajta kiegészítők. Elengedhetetlen az ételek felszolgálása és az asztal felhelyezése közben.

Fa tábla ételeket, tábla ételt és az asztal kiszolgálásához - egy családi vacsorára és a vendégek találkozására, egy vidéki ház, kávézók és éttermek számára. Majdnem egy méter élelmiszer! Tölgyből készült. Lenmag feldolgozás.

Vannak ilyen termékek. légköri valamit. Tele van valami nagyobb, mint az anyag komponens, vagy csak egy gyönyörű kép. Önellátó, belülről erős, a hang és a hangulat megteremtése.

Fa kád: 5 tipp a választáshoz

Kényelmes rendszeres vízkezelést végezni egy eredeti fából készült fürdőkádban, amely a természetes építőanyag, amelyet az emberiség idők óta használ. Napjainkban, amikor a lakóépületek tervezése során az emberi és környezeti szempontból biztonságos anyagokat használják, a fa visszanyeri korábbi népszerűségét. Ez a tendencia nem lépte át a fürdőszobákat: a modern egészségügyi létesítményekre egyre inkább felszereltek fából készült szaniterek. Mit kell fontolóra venni, amikor fát fürdünk és hogyan készítsünk vezetéket a saját kezünkkel - olvasd el a cikket.

Fürdőkád: előnyök és hátrányok

A fából készült fürdő fő előnye a környezetbarát jelleg: a fa olyan természetes anyag, amely nemcsak abszolút biztonságos és hipoallergén, hanem a keleti orvoslás hívei szerint is képes gyógyítani a testet.

A tisztítást és a polírozást a lehető legjobban kell elvégezni, majd a terméket nedvességálló lakkokkal kell bevonni

Azonban a fából készült fürdő számos más előnye van:

 1. Látványos megjelenés. A fából készült fürdőkád egyedülálló és felejthetetlenné teszi beltéri berendezéseit: a fából készült fürdőkádak modern gyártása különböző alakú és méretű modelleket kínál, mivel a fa sokkal könnyebben feldolgozható, mint például az öntöttvas.
 2. Tartósság. A fa meglehetősen tartós anyag, melyből a megfelelő kezeléssel a tulajdonosok több mint egy tucat évig örülhetnek.

A fa kádak hátrányai magukban foglalják a költségeit: a jó minőségű fa vonzó vízvezetéke sokba kerül. Tehát egy vörösfenyő fürdő 50 ezer rubelt fog fizetni, és egy teak termék ára hozzávetőleg 100 ezer.

A házat hosszú ideig a fa kádból hagyja, a tartályt vízzel kell kitöltenie. Így megvédi a vízvezetéket a kiszáradástól és a repedések kialakulásától a fapadlóban.

Ezenkívül a faszerkezetnek számos korlátozása van a működtetés és az ellátás terén: nem ajánlott mosni ruhát vagy fürdeni a háziállatokat egy fafürdõben, mivel a fa elszívja a szagokat és a vegyszereket, és a vízvezetékeket csak különleges faipari termékekkel lehet tisztítani.

Fa plumbing: tippek a választásról

Ha van egy különleges mosógépe, vagy megszokta a dolgokat a száraz tisztításhoz, és külön tartályt rendeltek a kedvenc háziállatok fürdéséhez, akkor biztonságosan léphet a fa kád kiválasztására.

A termékek tartóssága a magas nedvességállóságú faanyag használatától függ: tölgy, wenge, cédrus, vörösfenyő

Annak érdekében, hogy a fa építése minden elvárásnak megfeleljen, a vízvezeték megválasztása a következő legyen:

 1. Az apartmanok és a vidéki házak fürdőszobáiban olyan fajtájú termékeket kell választani, amelyek magas nedvességállósággal és vonzó megjelenéssel rendelkeznek (például teak, wenge).
 2. Az állandóan növekvő hő- és páratartalmú fürdőkhöz és fürdőszobákhoz az egzotikus fa megfelelőbb, amely nehézségek nélkül megbirkózik az ilyen körülményekkel és több mint egy évig tarthat (például mahagóniában, zebranóban, ebenában).
 3. Ügyeljen a bevonat minőségére: a lapok, a csomók, az érdesség, a repedések nem lehetnek, a fa legyen sima, ugyanolyan színű, és a termék kívülről - bevonva.
 4. A fürdő méretének kiválasztása során figyelembe kell venni, hogy a kialakításnak nem szabad a falakra támaszkodnia, mivel a fa "lélegezni" kell.

Ezenkívül a fából készült fürdőnek tökéletesen illeszkednie kell a szoba stílusához. Így a rusztikus stílusú belső térben tökéletes a kerek modell - falakkal ellátott hordó, nagy szegecsekkel összekötve. A modern fürdőszobák ideális választást jelentenek a sötét vagy vöröses fa körkörös vázlatú, sötét vagy vöröses faanyagból és dekoratív elemek hiányából.

Egyszerű fából készült fürdővel csináld magad

Mielőtt saját kezűleg fürdik a fa, akkor válasszon anyagokat építéshez. Először is, a fa: jobb, ha előnyben részesítjük a klasszikus kopásálló fajtákat: teak, vörösfenyő, wenge és mahagóni. A nyersanyag-megtakarítások azt eredményezhetik, hogy a tervezés nem fog megbirkózni a feladatával, vagy gyorsan nem lesz alkalmas.

A munkánkban szükséges eszközöknek kézben kell lenniük. Ezért előzetesen fel kell készülniük.

Az alap ragasztó könnyedén átlépheti a fafürdő előnyeit. Ezért a szerkezet összeállításához ragasztót kell használni magas nedvességállósággal és környezetbarát módon. Ugyanez vonatkozik a tömítőanyag és a lakk kiválasztására is.

A saját kezű faház összeszerelése a következő lépéseket tartalmazza:

 1. A rajz elkészítése. A legegyszerűbb megoldás a független munka számára egy téglalap alakú fürdõ, amelyre a mélység, a szélesség és a hosszúság értékei fontosak (egy rajzot készítenek és egy anyagot számítanak ki).
 2. Mintaanyagok. A fürdőkádak optimális szélessége - 50 mm. A vágás után az anyagot bőrték és alaposan polírozzák, mivel belülről a fürdőt nem fedik le a lakk, és a szabálytalanságok a higiéniai eljárások során károsíthatják a bőrt. Ezenkívül a táblákat a lehető legszorosabban fogja fel.
 3. Építsd az alját. A fürdõt az alsó szintrõl szerelték össze: a lapokat egymáshoz rögzítik fából készült chopik segítségével, amelyeket beillesztenek a megfelelõ lyukakba, és felhelyezik a ragasztóra. A megbízhatóság érdekében további 10 cm-es hosszon rögzítheti a táblákat a bárokban.
 4. Összekötő oldalfalak. A fürdő oldalai az alsó elv szerint vannak összeállítva. Gyakran előfordul, hogy sűrűbb kötést kapnak, a szélső lapok végeit 45 fokos szögben vágják.
 5. Build tervez. Az alsó és az oldalak szilikon tömítőanyaggal vannak összekötve és bevonva.
 6. A betét belsejét csiszoljuk, és a fürdő külső részét lakkozni kell több rétegben, közbenső szárítással.
 7. Szifon telepítés. A víz elvezetésére szolgáló lyuk a fürdőkomponensek összeszerelési szakaszában készül. A szifon mind az alsó részen helyezhető el, mind a fürdő oldalfalába beágyazva.

Ugyanezt az elvet fából készült japán fürdő a fürdőkádban vagy a gyógyfürdőben.

DIY fa mosogató

A mosdókagyló lehet kerek, ovális vagy téglalap alakú. Az utóbbi forma a legalkalmasabb az öntermelésre. Általánosságban elmondható, hogy a fából készült héj összeszerelése nem különbözik a fürdő gyártásától, sokkal kevesebb időt és energiát igényel. A különbség az, hogy gyakran a tálca belseje lakkozott és kívül is van: ez a rész nem kerül érintkezésbe a testtel, így a szerkezet használata kényelmesebbé válik, és a fa biztonságosan védett a nedvesség káros hatásaitól..

Az eszközök használatával, hogy egy fából készült mosogató nem nagyon nehéz, csak választania kell az Önnek megfelelő anyagot.

A fent említett faanyagok mellett a héj gyártásához többet is választhat, például nyír, körte, juhar.

Modern fa kád (videó)

Az a sztereotípia, hogy a fa és a víz két összeférhetetlen dolog, teljesen elhúzódnak a modern fürdőszobai belső terekben. Ma már találkozhatunk erős, tartós fürdőkádakkal és fából készült mosdókkal, amelyek a belső eredeti és a higiéniai eljárások hihetetlenül kényelmesek és biztonságosak. Készítsen kész fa-modelleket vagy készítsen fa-vízvezetéket saját kezével, és élvezze a természetes anyagok előnyeit!

Fa fürdőszobai tetején

A fürdőszobai fadobozok régóta nem ritkák, és az ilyen termékek köre folyamatosan növekszik. Szilárd és ragasztott, simán őrölt és nem vágott, különféle minták és árnyalatok jellemzik, ezek a munkalapok nem csak belső elemek, hanem dekorációi. A fa tökéletesen illeszkedik a kerámia burkolathoz, és a fürdőszobát különleges ízűvé teszi, így stílusosabbá teszi.

Fa fürdőszobai tetején

A tabletta tartóssága és vonzereje közvetlenül függ a fa típusától, a feldolgozás minőségétől és a működési körülményektől is. A fürdőszobai modell kiválasztásakor előzetesen meg kell vizsgálni, hogy melyik fa van a legjobban, és hogyan kell megfelelően gondozni. A táblát önállóan telepítheti, nincs különösebb nehézség. Kívánságra, még akkor sem nehéz megtenni önmagát, ha az asztalos szerszámokkal dolgozik.

A fa teteje a fürdőszobában

Fa pult a mosdó alá

Előnyei és hátrányai a fa munkalapok

Annak ellenére, hogy a fa széles körben használják fürdők és szaunák lebonyolításában, a fürdőszobában ez nem tekinthető hagyományos anyagnak, bár itt a faanyagok sokkal kedvezőbbek. A fürdőszobába való munkalap kiválasztásakor a leginkább a kerámia, a műanyag, a rozsdamentes acél, valamint a mesterséges és természetes kő választja ki a legjobban a nedvességet.

A fürdőszobában használt fapadlók kevésbé népszerűek, mint a kőből és kerámiából készült termékek

Tömör fa tető

Eközben a fa munkalapok számos előnnyel rendelkeznek:

 • a meleg színek és a természetes textúrák a termékek különleges fellebbezést és esztétikai megjelenést kölcsönöznek a feldolgozás típusától függetlenül;
 • a fából készült elemek tökéletesen illeszkednek a fürdőszobai stílus minden formájához;
 • A tömörfa munkalapok nagyon eredeti megjelenésűek lehetnek, amelyek lehetővé teszik a belső exkluzív kialakítását;
 • a fa felület könnyen visszaállítható;
 • gondos üzemelés közben a fa elég hosszú ideig szolgál;
 • ezek a munkalapok sokkal könnyebbek, mint a kő, és a telepítés során segítők nélkül is megteheti;
 • a modellek hatalmas választéka és a saját készítésének lehetősége.

A fa pult teljesen illeszkedik a belső térbe

 • a fa deformálódik a víz és a hőmérséklet különbség hatására;
 • az anyag elnyeli a folyadékokat, így a kozmetikumokból, olajokból, hajfestékekből stb. származó foltok a táblagépen maradhatnak;
 • karcolások, csiszolók, zsetonok és más mechanikai hatásokkal járó károk könnyen megjelennek a fán;
 • ilyen munkalapok rendszeres és kompetens gondozásra szorulnak;
 • A természetes fából készült termékek ára meglehetősen magas, különösen egy egzotikus fajokból.

A mosógép felett és a mosdó alá

A faasztalok másik változata fából készült.

Fafajok típusai

Számos fapadlólap található, amelyek a tömörfa termékek és bútorlapok mellett faforgácslemezből készült modellek is. Mindegyik fajnak saját tulajdonságai vannak, amelyek vizsgálata lehetővé teszi a jobb tájékozódást a választás során.

Fa mosogató: ne félj az új!

Tömör fa mosogató: érdekes tervezési lehetőség a fürdőszobában, de miért nem választja meg?

És tényleg miért?

Gyakran készítünk szekrényeket a mosogató alá, és amint a gyakorlatból kiderült, a kagylókat gyakran vásárolják márványból, onyx-ből és andezitből.

A fogyasztói piacon a kőművesek bőségesek, míg a fadaruhákban nincs sok gyártó. És azok közül, amelyek - vagy "kézműves" termelés (amely befolyásolja a termékek minőségét), vagy egy szörnyű design. És csak néhány vállalat hoz létre teakhéjat külföldről.

És persze, mint bútorgyártók és belsőépítészek, érdeklődnek a fából készült mosogatók iránt. A Google és a Yandex hirdetései nem adtak eredményt. A fahordókon társadalmi felmérést végeztek.

A lényeg: a fogyasztó attól tart, hogy szokásai miatt fát vásárol a kagylókból, attól tart, hogy megváltoztatja szokásos kőjét egy fa számára. Az egyik legfontosabb érv: törékennyiség, elhagyás nehézsége.

Mindenesetre egyáltalán nem ilyen.

Amint látható az asztalról - egy fa élettartama nem kevesebb, mint a mesterséges kőmosóké. A hátrányok hasonlóak.

DE, a fa kagylónak van egy nagy előnye - meg lehet őrizni, ami nem ez a helyzet kő mosogató.

A fa ápolásának különbségei a kőből: nem használhat alkáli kompozíciókat mosogatók mosásához, csak elég szappan.

Fából készült mosogatók kiválasztásakor figyeljen az anyagra.

A hazai gyártók nyersanyagként faanyagot, például tölgyet, cédrust és diót használnak.

Javasoljuk a kullancsot, a wenge-t és a zebrano-t. Nagy kopásállósággal és nedvességállósággal rendelkezik, ami hozzájárul a hosszú távú működéshez.

Vedd el a britek adatait. Több évtizeden keresztül folytatják a következő kísérletet:

Különböző típusú talajokban temetik el a fából készült tömböket, és időről időre ellenőrizhetik biztonságukat ásással és kalapáccsal való ütéssel. Az adatok szerint az azobot 76 évig tárolják a talajban, ma - 65 év, az iroko 32 évig marad. A burmai kullancsot a talajban 36 évig tárolják, de csak burmai! Az ültetvényeken termesztett teaket csak 25 évig tárolják a talajban. (Összehasonlításképpen - nyír 3,6 év, tölgyfafa 3 év, tölgyfa mag 26 év).

És mégis, elsőbbséget adunk a héjak gyártásában egy teakfa-fát - egy értékes tulajdonságú fafajnak. A nagy mennyiségű olaj jelenléte és a gumi (legfeljebb 5% -os) mennyisége a fa szerkezetében sima, bársonyos, matt fényűvé válik. Ugyanazok az anyagok adják a fa víztaszító tulajdonságait, kémiai károsodással szembeni ellenállóképességet, gombákat, különböző rovarfajokat.

Több költségvetési lehetőség, de alkalmas a mosogatók előállítására is - iroko tömörfa. Azt is javasoljuk, hogy használják.

Összefoglaljuk: a fából készült mosogató nem csak elegáns, gazdag, hanem nagyon kedvező árú! Itt megrendelheti a héjak költségét 32 000 rubelből!

Az alábbiakban egy teszt kagyló képe látható. A minta esetében a dió egy sorát használták fel. Később közzéteszünk egy bejegyzést egy már feldolgozott mosogatóval. Igen, mellesleg, alapáron lehet megvásárolni, feltéve, hogy egy későbbi fotójelentés a telepítési helyről származik)

Környezetbarát és látványos: a saját kezű fából készült fürdő

Bizonyára senki sem vitatja, hogy a fa a leginkább környezetbarát anyag. Napjainkban sok olyan tárgyat, amelyek viszonylag nemrég készültek fából, más anyagból készültek - fém, műanyag stb.

Az ilyen "csere" egyik legszembetűnőbb példája a fürdő. Természetesen az acél, az öntöttvas vagy az akril fürdők sokkal olcsóbbak és praktikusabbak, mint a faszerkezetük, de a fából készült fürdetés közben felajánlott páratlan öröm nyilvánvalóan érdemes több pénzt fizetni, vagy időt és energiát töltene fürödni magad. Igaz, azonnal azt kell mondanom, hogy ez meglehetősen bonyolult kérdés, és nagyon jó készségeket igényel a fafeldolgozással kapcsolatban.

A fából készült fürdők típusai

Számos fafürdõtípus létezik. Vegye figyelembe mindegyiküket részletesebben:

 • Bath-hordó. Amint az a névből világossá válik, az ilyen fürdők gyártási technológiája teljesen megismétli a hagyományos fa hordók gyártási technológiáját. A kádcsövek formája nagyon változatos lehet - ovális, kerek, "nagy vályú" formájában és így tovább. Röviden, egy ilyen fürdő mérete és alakja kizárólag a mester képzelőerejétől és preferenciáitól függ; A fürdőkádak gyártási technológiája teljesen megismétli a hagyományos fa hordók gyártási technológiáját.
 • Négyszögletes kádak. Ezek a fürdők valójában egy lezárt fadoboz. Nem különböznek külön formai eredetiségüknél (bár ez ízlés), ám a legegyszerűbb a gyártás. Ezért cikkünkben csak egy ilyen téglalap alakú fürdő létrehozását írja le; A négyszögletes fürdők a legegyszerűbbek.
 • Lyukasztott kádak. Ha a két korábbi típusú fürdõt külön táblákból készítik, az üreges fürdõk egyetlen fából készültek. Az egyik előnye a 100% -os tömörség és a fürdőkád, akár a legösszetettebb alakja. A hátrányok meglehetősen magasak az anyagi költségek és a gyártási komplexitás miatt; A hornyolt kádak rendkívül szokatlanok. Biztosan hozzá fognak járulni a belső téred.
 • Fürdők, hajók. Ez a fajta fából készült fürdő kétségtelenül a "zászlóshajó" az osztályban. Ezek a fürdők olyan technológiával készülnek, amely hasonló a valódi hajók előállításához, és általában megfelelő "hajó" alakú. Ezek a fürdők igazi művészi munkák (bár megfelelő értékűek), ezért szinte mindig a fürdőszobában központi helyet foglalnak el, és egy speciális talapzaton helyezkednek el. Ez a fürdő teljesen hajó formájú, csak a vitorlák hiányoznak

Fák kiválasztása

A fából készült hajók építése óta ismertté váltak a faanyagok, hogy a vízzel való érintkezés során nemcsak romlani, hanem erősebbé és tartósabbá válni. Először is ilyen fajta teak, valamint vörösfenyő, wenge és mahagóni. A fából készült fürdő gyártására alkalmas másik faanyag tölgyfa, amely "jól bevált" a híres tölgyfahordók gyártása során. Sajnos minden fent említett fajtípusnak meglehetősen magas költsége van, és emellett további feldolgozást igényel, mielőtt azokat egy fából készült fürdő előállítására használnák.

Megpróbálják helyettesíteni az ajánlott fafajtákat az olcsóbbakkal - ez az eredmény negatív, így a képzeletbeli "megtakarítások" időt, erőfeszítést és pénzt eredményeznek.

Anyagkészítés

A fadobozokat a kád összeszerelése előtt megfelelően fel kell készíteni. Miután azokat előkészített rajz szerint vágják, óvatosan csiszolni kell őket. Ehhez jobb használni a darálót, mivel nagyon nehéz és fáradságos lesz a lapok homokszórásával kézzel csiszolópapírral.

Ne feledje, hogy a fürdő belső felülete nem lesz lakkozva, így a fán maradt bármilyen sorja később karcolódást okozhat.

Miután a lemezeket vágják és őrlik, különleges védőszerekkel kell kezelni őket. A védő alapozó kiválasztásakor nem szabad pénzt megtakarítani, mivel a fa gyakori érintése vízzel megköveteli a maximális védettséget. Ezért jobb, ha csak egy jól ismert, jó hírű gyártót vesz igénybe.

Amikor a primer teljesen felszívódik és megszárad, közvetlenül a fürdő szerelvényéhez juthat.

Építsen egy fából készült fürdőt

Mint említettük, egy téglalap alakú fürdőt gyűjtünk össze, mivel a legkevésbé nehéz a gyártás.

Amikor eldönti a jövő fürdőjének méretét, ne feledje, hogy a fa minden oldalról "lélegezni" kell, ezért nem ajánlott a fürdőt a falakhoz felszerelni.

A táblákat fából készült chopik tüskékkel kell rögzíteni.

Kezdje a szerelést a fürdő aljától. A táblákat fából készült csopik tüskékkel kell rögzíteni egymáshoz, amelyeket előzetesen előkészített lyukakba kell behelyezni, amelyeket korábban ragasztóval fésültek.

Annak ellenére, hogy összeszerelés után minden varratot tömítőanyaggal kezelünk, javasoljuk, hogy az összeszerelés során vékony réteg tömítőanyagot használjunk az egyes lapok végére. A felesleges tömítőanyag, a csatlakozólapok után beszélve, azonnal szárazra kell vinnie egy tiszta rongyal.

A nagyobb megbízhatóság érdekében a fenék alját fixen rögzítik, amelyek merőlegesek a fedélzetekre merőlegesen a fürdő alja teljes hosszában. A "lépés" a rudak között legfeljebb 10 centiméter lehet. Ezenkívül nagyon fontos, hogy a fát minden egyes aljzatra szegezd. Egy speciális fúvóka használata a fürdőkád alján található fúrólyukon egy lyuk a vízáramhoz. Ezenkívül az alsó hátsó részen rögzíteni kell a botokat, amelyeken a kád később támogatható.

A lábak magasságát a fürdőkádba beépített szifon modell szerint határozzák meg.

Ugyanezen elv szerint a fürdőszoba oldalai is össze vannak építve. Az egyetlen felszólalás az, hogy annak érdekében, hogy a sarkok jobb összekapcsolódást érjenek el, az egyes oldalak legkülső lapjának belső végeit 45 fokos szögben kell vágni. Az egyik oldalán ne felejtsd el, hogy lyukat készítsen a szifon felszereléséhez.

A tömítőanyagot minden ízületnek el kell hagynia.

Most meg kell csatlakoztatni a fürdő és az alsó oldalát, nem szabad megfeledkezni arról, hogy alaposan megkenje az összes ízületet szilikon tömítőanyaggal.

Amikor a fürdő össze van építve, a varratokat ismét tömítőanyaggal kezelik, majd a fürdő teljes belső felületét gondosan csiszolják újra.

A fürdő külső részét több (legalább három) réteg akril lakkal kell bevonni. Ne feledje, hogy minden következő réteg csak akkor alkalmazható, ha az előző teljesen száraz.

Ezután még egy szifont kell felszerelni a fürdőben, amelyen a fafürdő összeszerelésére irányuló munkát befejezettnek lehet tekinteni.

Fa fürdő ellátás

A fából készült fürdő hosszú ideig szolgálja Önt, néhány működési és karbantartási műveletet kell követnie.

Tisztításnál csak faápolást használjon.

 • A fürdőszobát használva minden vízt el kell távolítani, és a belső felületet szárazra kell törölni. Ellenkező esetben a fa vízzel való folyamatos érintkezése jelentősen lerövidíti az élettartamát, annak ellenére, hogy a fürdő gyártása során különleges védőeszközöket használtak;
 • Csak speciális faáruk használhatók fa kád mosására és tisztítására, mivel a szokásos tisztítószerek károsíthatják a fürdő belső felületét az általuk tartalmazott csiszolószemcsék miatt;
 • Ne fürödjenek egy háziállatokkal ellátott fából készült fürdőszobában, mivel a karmuk karcolásokkal hagyhatják a fürdő alját.

Video a fából készült fürdőkről a belső térben

Végezetül pedig felkéri Önt, hogy nézzen meg egy rövid videót, amelyben a fa kádak különféle modelljeit mutatják be a belső térben.

By the way, ha egy fa kádat építesz a fürdőszobába, logikus lesz, hogy a belső térbe még néhány elemet készítsen ugyanabból a fafajból. Sok szerencsét a javítással!

Fürdőkád egy fáról: eszköz, típusok, paraméterek, utasítások független gyártásban

Érdekes megoldás - fürdőkád. Az ilyen eredeti mozdulat meglepni fogja a vendégeket és ismerősöket, és különleges légkört teremt. Az egyik probléma - a faáruk költsége meglehetősen magas. A vízvezeték elhelyezéséhez 5000 és 25 000 euró nem mindenki képes.

De ha igazán akarsz, akkor a lehető legjobb megoldást találod ki a helyzetből - készítsd el a terméket a saját kezedben.

Egy fafürdő eszköz és paraméterei

Miután meghozta a döntést egy eredeti, színes fából készült higiéniai eszköz létrehozásáról, többet szeretne megtudni eszközéről és paramétereiről. Ez nem egyszerű feladat - egy ilyen termék nem fog megjelenni a piacon. Büszkék vagyunk a jól ismert szaniteráruk gyártóinak több évtizede.

Hogyan működik ez a típusú vízvezeték?

A fából készült fürdő funkcionális tartály, amelyet úszásra terveztek, valamint acél, akril, öntöttvas munkatársait. Ezért rendelkezik az ilyen jellegű termékekkel jellemezhető elemekkel - egy lyuk a leeresztéshez, túlcsorduláshoz, lábakhoz.

Ezenkívül a modelltől függően kiegészítő eszközökkel is felszerelhetők - fúvókák hidraulikus eljárásokhoz vagy aero masszázshoz, fénykromatográfiához, zenéhez, távirányítóhoz és egyéb funkciókhoz.

A fürdő modell különböző telepítési lehetőségeket javasolhat. Néha talapzat vagy fa lábak szükségesek. Az első esetben nagy helyiségnek kell lennie, ahol a csésze elfoglalja a központi helyet. És a másodikban - egy szerényebb szobában lehet.

Fa fürdő paraméterek

A fából készült fürdőtartály különböző méretű, súlyú, alakú, falvastagságú lehet. A jellemzők a modell minőségi jellemzőitől függenek.

Ha ez a termék hordó formájában van, akkor az oldalak és az átmérő magasságáról beszélünk, amelyet a kapacitás - egy, kettő, négy, hat vagy több ember befolyásol.

A fából készült vízvezeték-modelleket kínáló olasz társaságok a fejlesztésre és a különleges technológiára összpontosítanak, amellyel egy tálat hoznak létre, amelynek falvastagsága a szélén áll - ez egy remek vékony falú fürdő.

Alapvetően eltérő megközelítés a gyártók számára, akik hangsúlyt fektettek a durva struktúrákra, amelyek a rusztikus vagy primitivizmus stílusában igényt tartanak a vidéki házak belsejének kialakítására.

Az ilyen anyagok fürdőjének hossza 1,8-2 m vagy annál nagyobb lehet, a szélessége pedig 70-76, 78, 90, és ez nem a határ. A fő jellemző, hogy a legtöbb tálak rendelésre készültek. Ezért a gyártási folyamat során figyelembe veszi az ügyfél kívánságait.

A termék súlya teljes mértékben a méretétől függ, és 60 kg-ról 300-ra és annál is több lehet. Ha a kívánt változat súlya kevesebb, mint 30 kg, akkor fontolja meg a fás eredetű - valószínűleg a ravasz eladó próbál eladni egy polimer fürdő egy fa áron.

Ami a térfogatot illeti, a méretek is befolyásolják - akár 280, akár 500-700 liter lehet, például ha a kapacitást 3-4 személyre szánják.

Meglévő típusok és formák

Annak érdekében, hogy a saját kezű fából készült kád, a szemet gyönyörködtető és az eljárások fogadására örömet szerezzen, nagyon ismerősnek kell lennie a termékek jelenlegi formáival és tulajdonságaival.

Az Ön által választott változat megvalósítható - ezek közül néhány a famegmunkáló gépek segítségével csak az asztalosmunka keretében reprodukálható.

Az egészségügyi tartályok formái az ablúziók számára nagyon eltérőek.

Az ovális téma egyik változata a termék formájának tekinthető, és megismétli az úttörvény körvonalait - itt a rugalmas vonalak és az úszás kecsessége kombinálódik az anyag természetes szerkezetével, ami leírhatatlanul könnyedséget és természetességet ad.

A szokatlan formák mellett a gyártók különböző anyagok kombinációját kínálják fából - polimerekből, üvegből, fémből.

Néha egy polimer terméket helyeznek a fa keretére, és kiegészítik azt egy díszlécekkel, amelyek megkönnyítik a belsejében lévő tál belépését.

Az űrlapon kívül a termékek az anyagtípusonként különböznek egymástól - az eredeti tartály gyártásánál nem mindig, hogy szilárd fát hoznak.

Megjelenésként ezekből az elemekből származnak a fa fürdők:

 • tömör fa törzs;
 • nagy darabok;
 • brusochkov;
 • kis lemezeket, vagy más néven szegecseltek;
 • furnérből.

Az utóbbi lehetőség olcsóbb termékekre vonatkozik. Természetes és mesterséges furnér hozzárendelése. Az első esetben a termék természetes anyagokkal van összefüggésben. Sőt, a dekoráció a luxus jachtok is használják furnér értékes fa.

De a második olyan modern technológiák, amelyek lehetővé teszik, hogy létrehozzon egy fa szerkezetet. Ez a fürdőnek előnyei vannak, de semmi köze a fahoz, kivéve a polimer bevonat mintáját, ami utánozza a fa szerkezetet.

Ahhoz, hogy felismerjük az utolsó lehetőséget, meg kell vizsgálnunk a cég javaslatát - ha ugyanazt a modellt kínáljuk különböző színekben - kőris, tölgy, cseresznye, dió és más változatok, és az ár majdnem ugyanazon a szinten van, akkor a jövőbeni terméknek semmi köze a fahoz.

Az egészségügyi termékek költségeiről

Gyakran a természeti fából készült fürdő kipróbálása hihetetlen értékű. Nem minden felhasználó könnyen kaphat $ 25,000 / eurót egy pénztárcából, és fizet egy fürdőtartályért. Hagyja az eredeti, kézi munkával készült.

A megmentés vágya hamis vásárláshoz vezethet. Egy dolog, ha valaki tudatosan megy erre a lépésre, de egészen más, amikor szilárdan meg van győződve arról, hogy természetes fából készült álló tárgyat vett.

A következő jelek megtévesztik a következőt:

 • egységes ismétlődő minta;
 • meglehetősen könnyű;
 • gyanúsan alacsony költségek;
 • különböző színű modelleket kínálunk - dió, cseresznye, arany tölgy vagy vasfém utánzás.

Egy ilyen javaslat riasztó lesz - a tál gyártásához a szokásos és egzotikusabb fák kőzetét használják. Ráadásul a legjobb megoldás egzotikusnak számít, szokott magas páratartalmú körülmények között élni.

A kezelés fő célja az anyag vízzel szembeni ellenálló képességének biztosítása. Ideális esetben olyan értékes kőzetet használjon, amelyet sok évig tartó árvíz elszenvedett. Bár e drága anyag hiányában mesterséges módszereket alkalmaznak.

A fürdés előtt végzett minden eljárás drága és sok időt vesz igénybe. Ráadásul az anyagköltség - egyes fajták elárasztják a képzelet árát 1 méterre.

Nem meglepő, hogy a kullancs sárgás-narancssárga fája, sötét csíkok, a vörösesbarna mahagóni masszív, vagy a fekete-barna eben hang csak arra szólít fel, hogy a termelés megőrizze az anyag természetes színét és textúráját.

Olcsóbb anyagok - vörösfenyő, tölgy, cédrus, hárs, fenyő. Mindegyik kiválóan alkalmas úszómedencék építésére. Sikeresen alkalmazzák őket, mert képesek rosszul felszívni a vizet.

Útmutató az öntermeléshez

Ha úgy döntenek, hogy díszítik a fürdőszobát az eredeti betűtípussal, és nincs elég pénzük ahhoz, hogy megvásárolhassák az Önnek tetsző opciót, akkor meg kell kapnia az utasításokat arra vonatkozóan, hogyan készítsünk fafürdõt olcsó fából a saját kezünkkel. Különösen azért, mert ez tényleg otthon történik.

Fürdhetnék a saját kezemmel?

A famegmunkáláshoz asztalosipari szerszámokat, többek között darálót, többfunkciós famegmunkáló gépet igényel. Szükséges lesz olyan eszközök megvásárlása, amelyek lehetővé teszik a jövőbeli kapacitáshoz szükséges jellemzőket - impregnálás, alapozó, tömítőanyag, ragasztó, fa lakk.

Fontos, hogy az előállítás során felhasznált keverékek ne tartalmazzanak mérgező szennyeződéseket, és könnyen érintkezhetnek egy körülbelül 70 fokos folyadékkal. Valóban, a jövőben, hogy töltse a fürdő meleg vízzel.

A fürdőtartály legegyszerűbb módja egy fa hordó összeállítása. Itt nincs szükség további vegyületek feldolgozására - elegendő a szegecsek rögzítése és a fém heveder rögzítése.