Legfontosabb > Tervezés

Mosogató mosogatóval együtt

A tipikus fejlesztések sok lakásában nehézségek merülnek fel a szabad helyiségben a fürdőszobában. Ilyen helyzetekben nagyon nehéz a mosógép felszerelése, és meg kell keresni egy megfelelő lehetőséget. Az egyik az írógép és a mosogató kombinációja.

A gép és a mosogató kombinációjának változatai a mosógép paramétereiben különböznek. A gép ilyen szettekben keskeny lehet, és szabványos magasságú, közepes szélességű, de kisebb magasságú. A gépek bármelyik változatának mosogatóját a technika szélességének figyelembevételével választják ki (a gép szélessége kisebb, mint a héja szélessége).

Különlegességek

 • A fő különbség a mosogatógéphez tartozik a cső elhelyezése, amelyen keresztül víz kerül a készülékbe, valamint a kifolyócsőbe. Általában hátulról, vagy ritkábban az oldalról vannak elhelyezve.
 • Minden olyan gépben, amely tetején a mosdó fel van szerelve, a vászon betöltése csak elülső. Leggyakrabban az ilyen eszközök kapacitása 3-4 kg vászon.
 • Funkciója szerint a mosogató alá szerelt gép nem különbözik az önálló modellektől.

A mosógépbe történő beépítéshez a "vízililiom" típusú mosogatót vásárolják. Az ilyen függő mosdók közötti különbségek a hátsó vízelvezető rendszer és a kisebb mélység (gyakran 18-20 cm). A "vízililiom" alakja négyszögletes, félkör alakú vagy négyzet alakú lehet. Kevésbé gyakori, nem szabványos formájú modellek. Néhány mosogatónak van egy kis asztallapja az oldalán.

nyalánkság

 • Az írógép és a mosogató kombinációja lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg egy túlméretezett fürdőszobában.
 • Az ilyen készlet vásárlása olcsóbb, mint mosogatógép megvásárlása külön a mosdótól.
 • A mosogatóval ellátott gép teljes készlete tartalmazza a szükséges rögzítéseket, tömlőket és szifont, amelyek szükségesek a csatlakozáshoz.

ellenérvek

 • Kicsit kellemetlen a mosogató használata, ha rossz a mosógép és mosogató készlet összeállítása. Ezért alaposan meg kell fontolnia minden dimenziót.
 • Egy átlagos 4 fős családban az ilyen típusú gépek legalább hetente kétszer kerülnek betöltésre.

Tippek a választáshoz

Ha olyan mosógépet és mosdót tartalmazó készletet szeretne vásárolni, kövesse az alábbi irányelveket:

 • A könnyebb használhatóság érdekében a mosogató felső széle nem lehet 80 cm-nél nagyobb a padlóról.
 • A mosógépnek legfeljebb 46 centiméter mélységet kell választania.
 • Az mosdócsatorna-rendszernek a mosógépen túl kell haladnia.
 • Győződjön meg róla, hogy a berendezés tartalmaz egy speciális szifont a géphez.

telepítés

A mosogatónak a gép felett történő felszerelése esetén a legfontosabb feltétel, hogy a mosogató ürítése semmiképpen ne legyen a készülék felett. Amikor a mosógépet a mosógép fölé helyezi, nagy a szivárgás kockázata, ami rövidzárlatot okoz.

Ne feledje, hogy a mosógépet sima felületre kell felszerelni. Ha a padló a fürdőszobában nem egyenletes, akkor érje el a készülék helyes helyzetét a lábak beállításával vagy gumitömítéssel.

Mosogató mosogatója (60 fotó): típusok, hogyan kell választani

Fürdőszoba - az egyik legfunkcionálisabb hely a lakásban. Ezt nem szabad elfelejteni a vízvezeték, bútor és háztartási felszerelés kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy egy kis helyiség ne váljon zsúfolt raktárká, a gyakorlatiasságra és többfeladatosságra összpontosítva. Minél több részlet kombinálható egyben - annál jobb. Az atipikus és nem a legnyilvánvalóbb megoldás az, hogy a mosogatót közvetlenül a mosógép fölé helyezzük. De annak érdekében, hogy minden működjön és nézzen szépen, ki kell választania a megfelelő alkatrészeket és alkatrészeket.

Előnyök és funkciók

A mosógép fölé helyezett mosdókagylónak van egy nyilvánvaló és legfontosabb plusz -megtakarítási helyük. Különösen fontos a kisebb helyiségekben, ahol egyébként egyszerre nem lehet mindkét fontos elemet elhelyezni. Még egy öltözőt is csatolhat. Ehhez a mosást kissé előre kell hajtani, és a mosás alatt semmi sem zavarja a térd szintjét.

Az ilyen telepítés az egyik leghatékonyabb módja a térhasználatnak. De van egy második jelentős előnye: a mosogatók különböző típusai és a telepítési módszerek. Bármelyik belső térben van egy alternatív lehetőség.

A közös telepítést hagyományosan a fürdőszobában használják. Ez nem a legjobb megoldás a konyhában. Kényelmes mosni a kompakt és sík mosdókon, de nem szabad az edényeket mosni és a házimunkát elvégezni.

Hátrányok és nehézségek

Ami a hátrányokat illeti, a legnehezebb a szifon felszedése, mivel a mosogató alatt van egy készülék. A telepítés bármilyen pontatlansága súlyos biztonsági problémákkal küzd, a rövidzárlattól kezdve. Jobb, ha egy speciális mosogatót választunk a készletben lévő szifonnal történő közös szereléshez. Ellenkező esetben nem lesz könnyű megtalálni a megfelelőt.

A lefolyó elrendezésének sajátosságai miatt magas a víz stagnálása. Ez sokkal lassabban jön ki, mint a hagyományos függőleges szerelésnél, és még egy kis folt is komoly zavarokhoz vezethet.

A hely helytelen megválasztása azt eredményezi, hogy a szoba kényelmetlen és mozgásban van. Ezért először alaposan ki kell dolgozni és értékelni kell a telepítési tervet.

Hogyan válasszunk mosogatót a mosógép felett?

A mosogató kiválasztásának fő tényezői nem változnak, függetlenül a telepítési helytől. Először is fontolja meg annak méretét, konfigurációját és telepítési módját. A legkényelmesebb - szinte lapos és sekély vízililiomok, amelyek helyet takarítanak meg. Ez az űrlap nem eszik fel értékes magasságokat. De ne feledje, hogy a teljesen lapos mosogatók nem tartalmaznak vizet, ezért nem védik a fröccsenéstől. Veszélyes a készülékre. Ezért fontos megtalálni a középső helyet.

anyagok

A leggyakrabban használt műanyag vagy földi vízi liliomok. Az öntött márvány modellek szintén népszerűek: speciális beton, polimerek és aggregátumok. Tartósak, gyönyörűek, szerények és ellenállnak a kémiai mosószereknek. A természetes kőhöz képest a utánzás fő előnye egy kis súly. Ezenkívül az öntött márvány bármilyen mélységet és alakot kaphat.

A kibocsátás két fő típusát a konfiguráció határozza meg: függőleges és vízszintes. Az első praktikusabb - nem teszi lehetővé a víz stagnálását. A második a megtakarítási magasság tekintetében kompaktabb. A vízszintes szilva a gép testén kívül, a mosogató oldalához vagy hátsó falához vezethet. Ez biztonságosabb, de egy ilyen lefolyó gyakran eltömődött, ezért rendszeresen meg kell tisztítani.

biztonság

A vízilipek közös felszerelésének legnehezebb része - biztonsági berendezés. Ezért a héjok speciális leeresztő-túlfolyó rendszerrel vannak felszerelve. A feladata egyszerű: a víz túlcsordulásának megakadályozása. A túlfolyó lyuk az oldalán helyezkedik el. Vannak olyan dugaszolható rendszerek, amelyek a legmodernebbek - az automatizálással.

méret

A mosogató méreteinek kiszámításához hozzon létre egy kis margót a mosógép paramétereihez. A legkisebb kifelé legalább 2 cm-re van az egyes élektől. Meg kell akadályozni a víz bejutását a berendezésbe. A szokásos mélység 18-20 cm, a mély héj túl magas, ha fel van szerelve, és ez kellemetlen és csúnya.

Hogyan válasszuk ki a mosógépet

Ilyen telepítéshez csak a mosógépet lehet előmelegíteni. Most már vannak speciális modellek a közös szereléshez. De felveheti a szokásos, ha helyesen kiszámolja a méretet.

Az optimális magasság 60-70 cm, a mélység legfeljebb 45 cm, a gép és a mosogató közötti távolság legfeljebb 3 cm, figyeljen a kompakt mini készülékekre, akár 3 kg terhelésig.

A speciális mosogatók dokumentációjában néha megnevezik, hogy a mosógép-típusok milyen kompatibilisek. Kész készletben is értékesíthetők. Sokkal kényelmesebb, mert a gyártó minden paramétert és árnyalatot már kiszámított, és sokkal könnyebb összeszerelni egy ilyen szerkezetet.

Telepítési jellemzők

A teljes szerkezet kényelmessége, funkcionalitása és biztonsága a telepítés minőségétől függ. Ezt a munkát szakértőknek kell kezelniük. Először megtörténik a mosdó, és csak ezután - a mosógép. Alapértelmezés szerint a készlet már tartalmaz minden zárójelet. De ha a fürdőszobában már vannak kötőelemek, amelyeket az építés alatt helyeztünk el, akkor jobb, ha hagyjuk őket - megbízhatóbbak.

Alapszabályok

Tehát a mosogató mosogatóval történő felszerelése során az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

- A mosogató teljesen lezárja a berendezést, hogy elkerülje a folyamatos fröccsenést és a vizet;

- A lefolyót nem lehet közvetlenül a gép felett elhelyezni, amely a centrifugálás során vibrál és mozog. Idővel károsíthatja a csővezetéket, és ez áttöréshez vezet;

- a mosogató átlagos szélessége - 50 cm-tõl a gép szabványosított szélessége vagy 58 cm-es csatorna-csõ jelenlétében;

- A padló, amelyen az ilyen szerkezet fel van szerelve, tökéletesen egyenletes. Ezért hibák vagy elfogultság jelenlétében először kompenzálni kell őket;

- Annak megakadályozása érdekében, hogy a gép mosolyogjon a mosás során, helyezhet el egy különleges gumitartót;

- Ha a fürdőszobai csaptelep és a mosdó közös, ellenőrizze, hogy a kifolyó szabadon mozog-e. Ellenkező esetben a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy a pereme átfedje a fürdőszobát.

Szerelőelemek

Ha a fal nem tartalmaz zárszerkezetet az építés során, csatlakoztassa azokat. Először csatlakoztassa a tálat a falhoz jelöléshez. Csak ezután fúrja meg a rögzítőelemek lyukakat. A csavarok nem húzódnak meg az ütközőhöz: 5-7 mm-t hagyni.

Mosogatószerelés

Mosogató szifonnal a tartóhoz rögzítve. Egy fémhorgot helyeznek be az előkészített lyukba a tálca hátsó falán, amely a falon van rögzítve. Minden csatlakozót és kiemelkedést speciális habmal lezárnak. Csak ezután lesz rögzítve a rögzítő csavarokat.

Mixer telepítés

A mosógépet a mosás után szerelik fel. A daruval ellátott csöveket speciális tömlők csatlakoztatják. Ideális esetben, ha sikerül észrevétlenül tartani őket. Az autó csatlakoztatásához vegye be a pólót.

Mosógép csatlakozás

Miután a mosogatót egy keverővel szerelték fel, helyezze a mosógépet a helyére. A falhoz közelíthető, de először távolítsa el a nyitott kommunikációt. A vízvezetékek egy rést rejtenek.

Biztosítsa a szifon és a leeresztő tömlő csatlakozását egy tömlőbilincskel. Erre azért van szükség, hogy a szerkezet hirtelen csökkenjen az intenzív kisülés alatt. Telepítés után ismét ellenőrizni kell az összes csatlakozás tömítettségét, és a rendszer készen áll a használatra.

Mosogató mosogató - kép

A mosogatógép fölé helyezett mosogatók felhúzása érdekében érdekes gyakorlati lehetőségeket készítettünk. Nézze meg, hasonlítsa össze és válassza ki a kényelmes megoldást a fürdőszobájához!

Mosogató mosogató a mosogató alatt: opciók készletek

A mosogatógép ergonomikusabb helyzete a fürdőszobában vagy a konyhában, ahonnan a szennyvíz és a vízvezeték van. De gyakran a helyiségben nincs elég hely. És akkor szükség van erre a technikára "belépni" korlátozott helyre, például a mosogató alá.

faj

A gépnek a mosogató alá helyezését gyakran egy kis négyzetméter diktálja, vagy a belső minimalista vágya. Az egyik vagy a másik, de a mosogató berendezés szabványos méretek nem lehet elhelyezni.

Különlegesnek és több kritériumnak kell megfelelnie.

 • Egyezzen a magasságban. Nem csak a padló és a mosdó közötti távolságba illeszkedik, de egyúttal kis résnek is lennie kell. A készülék optimális magassága legfeljebb 70 cm, kivételt csak a táblagép alá szerelt készülékek végezhetnek. Elfogadható magasságuk eléri a 85 cm-t.
 • A keskeny és kicsi mosógép ideális egy ilyen telepítéshez. A készülék ne álljon közel a falhoz, mivel az írógép általában helyet hagy a szifonok és csövek felszerelésére.
 • A készülék szélességének kisebbnek kell lennie, mint a héja szélessége. A mosdónak "le kell fednie" a gépet, és meg kell védenie a felesleges vízcseppekkel való érintkezésből.

Összesen három lehetőség van kis gépek elhelyezésére.

 • Készen áll az autó mellett, amely egy mosogató alá van építve. És minden tartozékkal együtt.
 • Különálló eszköz, amely alkalmazkodik a mosogatóhoz. A készlet minden alkatrészét külön vásárolják meg.
 • A mosógép asztalhoz van beépítve a mosogatóba. Ebben az esetben az egység a mosogató oldalán található.

A legjobb megoldás egy kész készlet megvásárlása, mivel nem kell a városba utazni, hogy megtalálja az egymáshoz illő részeket.

A legnépszerűbb teljes mosógépek két modell.

 • Candy Aquamatic mosogatóval együtt "Pilot 50". Magassága 69,5 cm, mélysége - 51 cm, szélesség - 43 cm. Ezek eltérnek a dob rotációs sebességétől a spin üzemmódban. Mindegyikük költségvetési lehetőség. Akár 3,5 kg vászon mosható;
 • A "Gonets" mosdóval ellátott Eurosoba 68x46x45 cm méretű, ez egy nagyon népszerű modell. A program automatikus mérést végez. A gyártó megerősíti a hosszú élettartam és garancia magas minőségét.

Érdemes megjegyezni, hogy a mosogatógép mosogatógépét csak az orosz szegmenshez gyártják, gyakran az Orosz Föderációban készülnek berendezések összeszerelése. Bosch, Zanussi, Electrolux, Candy, Eurosoba - ezek a készülékek gyártói, amelyek modellcsaládjában a mosogató alá szerelhető gépek találhatók.

A háztartási készülékek boltjainál vannak kompakt mosógépek.

 • Zanussi FCS 825 C. A termék magassága 67 cm, szélessége - 50 cm, mélysége -. 55 cm, mint méreteit a készülék meghatározza a normál szifon. Igaz, hogy a gép teljesítménye alacsonyabb: a dob forgási sebessége legfeljebb 800 fordulat, és a maximális terhelés 3 kg. A kimenet enyhén nedves fehérnemű lesz, de meglehetősen csendes.
 • A Zanussi FCS1020 ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint a fenti modell, de csak a sebesség nagyobb és 1000. Mindkét autó olcsó.
 • Electrolux. A gépek modellterében két lehetőség áll rendelkezésre: 67x51.5x49.5 cm - ez az EWC1150 és az EWC1350. A percenkénti maximális fordulatszámon különböznek egymástól. Ők megbízhatóak és gazdaságosak, de nem a legolcsóbbak. Kapacitásuk 3 kg.
 • A Candy Aquamatic gépsor öt, 69,5x51x43 cm méretű gépet tartalmaz, különböző centrifugálási sebességgel (800 és 1100 fordulat / perc között).
 • Az Eurosoba modellcsalád megbízható. A termék garanciája 14 év.

Ezekhez az eszközökhöz speciális mosdót kell vásárolni. Nem lehet nagyon mély. Leggyakrabban, hogy mosogatógépet a mosogató alá helyezzenek, egy "liliom" típusú mosdót és egy nem szabványos szifont vásárolnak, és vízszintes lefolyót is készítenek. Néha például, ha a mosdó nagyon magasra van felszerelve, akkor alkalmazza a szabványos szifont és a függőleges lefolyót.

Meg kell jegyezni, hogy a mosógép a mosdókagyló alá szerelhető asztallal. Ezek a készletek lehetővé teszik egy szabványos (praktikusabb) szifon, függőleges lefolyórendszer felszerelését, és ezáltal védi a készüléket a lehetséges vízbehatolás ellen. Ráadásul, mivel a mosogató az asztallap oldalán található, "lopni" lehet 10-15 cm, és egy háztartási készülék magassága már 80-85 cm lehet.

A vízvezeték-piacon olyan mosógépek modellek, amelyek tökéletesen illeszkednek a mosogatóhoz asztalhoz.

 • Bosch WLG 24260 OE. A modell magassága 85 cm, szélessége - 60 cm, mélysége - 40 cm, nagy kapacitása (5 kg-ig), valamint jó választék (14 db). Ezenkívül a gép rezgéscsillapító programot is kínál.
 • A Bosch WLG 20265 OE ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint a Bosch WLG 24260 OE modell. Egység 3 kg-ig.
 • Candy CS3Y 1051 DS1-07. A berendezés magassága 85 cm, szélessége 60 cm, mélysége pedig 35 cm. Ez egy 5 kg-os méretű költségvetési modell. 16 mosási programot tartalmaz. A gyártó szerint egy rezgéscsillapító program van felszerelve az autóban.
 • Az LG F12U2HDS5 paramétereit a 85x60x45 cm paraméterek képviselik, a modell kapacitása 7 kg. Ez a lehetőség elég drága, mert 14 mosási programot és rezgésszabályozást tartalmaz.
 • Az LG E10B8SD0 magassága 85 cm, szélessége 60 cm, mélysége 36 cm, a készülék kapacitása 4 kg.
 • Siemens WS12T440OE. Ezt a modellt a 84,8x59,8x44,6 cm méret jellemzi, fő előnye a csendes mód.
 • Indesit EWUC 4105. Ez az opció kis mélységben van, ami csak 33 cm, a többi paraméter standard - 85 cm magas és 60 cm széles. A maximális terhelés 4 kg.
 • Hoover DXOC34 26C3 / 2-07. Annak ellenére, hogy a készülék mélysége csak 34 cm, legfeljebb 6 kg vászon tölthető be. 16 mosási program áll rendelkezésre.

A tervezés előnyei és hátrányai

A mosogató alatt lévő gépek kompaktak. Képesek szervesen illeszkedni egy kis, korlátozott helyre, és egy meglehetősen tágas szobában. Az ilyen szerkezetek fő előnye mindenekelőtt a tömörség és a lakonikus megjelenés.

A nem szabványos méretű zsír plusz azonban a következő hátrányokhoz fordulhat:

 • A tervezési jellemzők miatt alacsonyan kell hajlítani, ami nagyon problémás a rosszindulatú betegek számára;
 • A beépített eszközök vibrálnak, vagyis a rázkódás észrevehetőbb. Amikor a gépet biztonságosan rögzítik a tetejére (mosogató vagy munkalap), a rezgések csillapodnak, de a centrifugálás során a mosógép csörögni kezd és kopog. Ráadásul, ennek a módnak köszönhetően a csapágyak gyorsabban meghibásodnak. Meg kell jegyezni, hogy a már beépített mosogatógép mosógépei nem adnak hangos zajokat, és a csapágyak hosszabb ideig működnek;

Mosógépek mosogatóval kombinálva: jobb modellek, választási lehetőségek

Egy kis házban problémás elrendezés az élet. Nehéz szimulálni egy automata mosógép kényelmes elhelyezését egy kis fürdőszobában. Azonban van megoldás a helytakarékos megtakarításhoz mosogatógépen.

Styralok típusok

A gyártók több mosogatógépet kínálnak mosdókkal:

 • keskeny a standard magassággal;
 • alacsony standard szélességgel.

Ennek a technikának a sajátossága a csövek elhelyezésének módszerében víz elvezetésére és öntésére. Gyakran ezek az eszközök hátulról, ritkán oldalról vannak elhelyezve. Ilyen lépés lehetővé teszi, hogy a mosóegységet falra helyezze a helytakarékosság érdekében. Egy másik technikai tényező az elülső terhelés.

Különlegességek

A fő különbség a mosógép készlet és a mosogató között a cső elhelyezése során, amelyen a víz áramlik és a leeresztő tömlő helyén. Az eszközök kapacitása általában legfeljebb 4 kg. A többi funkció nem különbözik a standard modellektől. Tartalmaz egy vizes liliom mosogató kifejezetten egy kis szobát. Ez egy speciális, 20 cm-es lefolyórendszer, amely hátul található.

Erősségek és gyengeségek

A kis fürdőszobában kialakított mosógépkészletek kényelmes mosdókagylóval rendelkeznek. Az ilyen megoldások lehetővé teszik, hogy nyereségesen tervezze meg a helyet és kényelmesen gondoskodjon a berendezésről.

Mielőtt a gyártók elkezdték fejleszteni a készleteket, szembe kellett nézniük ezeknek az elemeknek a felépítésével. Fontos volt kiválasztani a megfelelő eszközt a paraméterekhez. A másik probléma egy további csövek, szifonok és keverők beszerzése volt.

 • összegyűjtött minden olyan anyagot, amely a létesítményben részt vesz;
 • minden elem tökéletesen testre szabott méretben és stílusban;
 • a tervezés lehetővé teszi a tér tervét, meghatározza a kapcsolat helyét és jellemzőit;
 • az elemek külön megvásárlása többet fog kerülni.
 • terheléses mosógép 3,5 kg-ig;
 • a szifon atipikus kialakítása, amelyet külön kell megvásárolni;
 • csatorna mosogató egyéni tervezés gyorsan eltömít;
 • a mosdó használatakor a folyadék bejuthat a gépbe, törést okozva;
 • Nem minden mosás és autó tökéletesen kiegészül egymással.

Tippek a választáshoz

Vásárláskor ügyeljen arra, hogy:

 • a mosogató felső területe nem lehet 80 cm-nél nagyobb a padlószinttől;
 • a mosogatógép mélysége nem haladhatja meg a 45 cm-t;
 • a vízelvezető rendszert a mosógép mögött kell felszerelni;
 • Az ilyen géphez szifonnak kell lennie.

Helyes telepítés

A mosogatógyártók részletes telepítési utasításokat tartalmaznak, és tartalmaznak mindent, amire szüksége van a készletekben.

 1. A berendezés telepítéséhez minden kommunikációs ágnak már készen kell állnia.
 2. Az aljzatnak nedvességállónak, csatorna- és vízvezetékcsapnak kell lennie.
 3. A mosógép alatti padlónak síknak kell lennie.
 4. Világos, hogy elosztja az elhelyezés helyét, figyelembe véve az intervallumokat a kommunikációs pontokhoz.
 5. Helyezzen védjegyet a falra, amelynek hatósugarában a mosogatóelemek helyezkednek el. Telepítés után ellenőrizze a kötőelemek megbízhatóságát.
 6. Telepítse a mosogatót és a szifont.
 7. Szerelje fel a keverőt, csatlakoztassa a hideg és meleg vizet. Ellenőrizze az összes csatlakozás tömítettségét.
 8. Szerelje fel a csapot a hideg vízcsőre.
 9. A készletben lévő mosogatóval felszerelt mosógépet közelebb kell helyezni a mosdókagylóhoz, anélkül, hogy teljesen benyomná.
 10. Csatlakoztassa a leeresztő és a szívótömlőket, és ellenőrizze, hogy a csatlakozások biztonságosak-e.
 11. Csúsztassa teljesen a készülékeket a mosogató alá.

A legjobb készletek áttekintése

Népszerű, automata mosókészletek mosdókkal kombinálva:

Eurosoba 1100 / Waterlily

A költségek 52 700 rubel.

 • magasság 68 cm;
 • centrifugálási sebesség 500-1 100 fordulat / perc;
 • vízfogyasztás 48 liter;
 • 3 kg-ig töltsön be.
 • a legkisebb mosógép;
 • átlagos élettartam 15 év;
 • 2 év garancia;
 • automatikus mérlegrendszer;
 • túlfeszültség-védelem;
 • a szivattyú szivárgása idegen tárgyakról, amely könnyen tisztítható;
 • orosz vezérlőpanel;
 • a nyílás automatikus megnyitása mosás után;
 • rozsdamentes acél tartály és dob;
 • a víz és a villamosenergia-fogyasztás

A vélemények csak pozitív tulajdonságokat jelölnek.

CANDY AQUA1041D1 / Vízililiom

Az átlagos költség 16 ezer rubel.

 • vízfogyasztás 42 liter;
 • 1 ezer fordulat percenként a centrifugálás során;
 • magasság 69 cm;
 • maximális terhelés 3,5 kg.
 • elektronikus vezérlés;
 • intelligens mosodai menedzsment;
 • a centrifugálási sebesség kiválasztása;
 • habszint-szabályozás.
 • műanyag víztartály;
 • a vélemények azt mutatják, hogy a modell erősen ugrál a centrifugálás során és zajt okoz.

Candy Aqua 80F / vízililiom

A leginkább futó modell, 16-18 ezer rubel értékben.

 • teljes keverő, szifon, speciális tömlők, tömítések és anyák;
 • a késleltetett indítás és a gyapjú mosása;
 • magasság 70 cm;
 • maximális terhelés 3,5 kg;
 • 18 mosási program.
 • automatikus optimalizálási költségek;
 • intelligens mosodai menedzsment;
 • habellenőrzés;
 • túlfolyó védelem.
 • nincs kijelzés;
 • a vászon kézi betöltése;
 • a tartály műanyagból készült;
 • fordulatszám 800 fordulat / percig
 • Egyes gyártók felülről mosogató nélküli készülékeket gyártanak, de méretüknél fogva egy ilyen belső megoldáshoz is tervezték.

Siemens WS12T4400E

Ár 33-36 ezer rubel.

 • kapacitása 7 kg;
 • 0,91 kW / h és 38 liter vizet fogyaszt;
 • méretek 84,8 × 59,8 × 44,6 cm;
 • akár 1200 ford./perc.
 • nagy kapacitás;
 • minimális zajkibocsátás;
 • habellenőrzés;
 • vízadagolás a terhelés mértéke és a szövet típusa szerint;
 • gyors mosás;
 • gyermekzár;
 • kevés energiát fogyaszt.

A hiányosságok között megkülönböztetik a 85 cm-es magasságot, ami kellemetlenség lehet.

Bosch WLG202650E

 • méretek 84,8x60x40 cm;
 • terhelés 5 kg;
 • legfeljebb 1 ezer fordulat / perc.
 • kényelmes menüszervezés;
 • csendes mosási folyamat;
 • alacsony energiafogyasztás.

Jegyezze fel a munka kényelmét 85 cm magasság miatt.

ELECTROLUX EWC 1150

 • méretek 67x50x55 cm;
 • akár 1300 fordulat / perc;
 • kapacitás 3 kg.
 • a lefolyóban lévő speciális szelepek nem teszik lehetővé a por feloldását és keverését öblítéskor;
 • jó spin;
 • alacsony energia költségek;
 • kiváló minőségű mosás.

A hátrányok kis kapacitást mutatnak.

Az ötlet egy mosógép alatt mosogató a készlet - a legjobb módja a szűk fürdőszobákban. Ez a kényelem, funkcionalitás és esztétikai megjelenés kombinációja. Amikor kiválasztja, először ismerkedjen meg az eszköz műszaki paramétereivel. Tartsa be a használati szabályokat, hogy a berendezés évekig szolgálhasson.

Set - mosógép mosdóval

Egy szabványos "Hruscsov" lakásban kis fürdőszobával és konyhával gyakran felmerül a kérdés: mi a teendő egy automata mosógéppel? A közelmúltban a piacon a kis apartmanok tulajdonosai jó megoldást kínálnak kész készletek formájában, amelyek azonnal tartalmazzák a mosógépet és a mosogatót. Ez a készlet jó ötlet még egy nagyon szűk helyiségben is, ami azt jelenti, hogy potenciálisan vonzó nagyszámú fogyasztó számára. Beszéljünk ezekről a készletekről részletesebben.

Miért vesz egy kész készletet?

A kis fürdőszobák nagyon sok belső kialakításánál a mosdó alatt lévő mosdót automata mosógéppel helyettesítik. Ez annak köszönhető, nemcsak helyet takarít telephelyén, hanem a kényelem a helyét az „otthoni segítők”, ami nem csak nem fáj, de nem rossz összhangban a szokásos egészségügyi fürdőszobával.

Korábban nagyon kevés volt a mosogatógépekhez illeszkedő mosógép-modellek száma, most a helyzet drasztikusan megváltozott.

A kész készletek megjelenése előtt, amelyekben mosogatógép mosogatóval volt felszerelve, a felhasználók a belső tér két elemének telepítésével szembesültek. Először is meg kellett választani a megfelelő mosdót, és neki egy mosógépet. Másodszor, meg kellett vásárolni egy megfelelő szivattyú elemet: szifon, csövek, tömlők, tömítőgyűrűk, csapok és még sok más. Nagyon kellemetlen volt. Ráadásul a vevőkészülékek külön-külön sokat kellett költeni. Most már a múltban, mert a teljes készlet mosógép és mosdó:

 • tartalmazza az összes szükséges anyagot, amelyet be kell szerelnie, mind a mosogatók, mind az alátétek;
 • tökéletesen felszerelt mosdót és mosógépet tartalmaz;
 • Alkalmazásként részletes műszaki specifikációkkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy előre meghatározza a készletnek a fürdőszobában történő csatlakoztatásának helyét és tulajdonságait.

Tehát, ha azt szeretnénk, hogy nem túl nagy baj, hogy meg magad a fürdőszobában mosógép és tetejére helyezzük a mosogató, bár nem külön pénz kiadása, keresse kész készletek, amelynek felülvizsgálata kap a következő bekezdésben a közzététel.

Kit áttekintése

Miután a piacon viszonylag korábban megjelent, egy mosdómosó mosogató gyorsan megszerzett népszerűségét az ügyfelek körében, sőt egyfajta értékesítési hitgá vált. A gyártók gyorsan reagáltak a fogyasztói keresletre, és most látjuk, hogy a boltok túlterhelik a hasonló árukkal. Példákat adunk a legkedveltebb és legkeresettebb automata styralok készletekre mosogatóval.

 1. Állítsa be a Candy Aqua 80 F / Waterlily-Light filmet. Viszonylag olcsó és rendkívül igényelt mosdókészlet, plusz mosógép. Ez magában foglalja: mosogató, tavirózsa, mosógép márka Candy Aqua 80 F, csaptelep a mosogató szifon tömlővel készlet, gumi tömítések és a dió. Méretek Shell W x H x M - 535h560h140 méretei stiralki W x H x M - 510h440h695 mm. Betöltése dobgép 3,5 kg, egy Fuzzy Logic, késleltetett indítás, gyapjú mosási program által jóváhagyott Woolmark és sok más hasznos funkció. Ár: 536 dollár.
 2. Állítsa be az Eurosoba 1100 Sprint / Waterlily-Light szettet. Ugyanaz a mosogatóvíz liliom, de egy drágább mosógép, amelyet egy híres svájci gyártó gyárt. A mosógép Eurosoba 1100 Sprint W x D x H - 460x460x680 mm méretű, 3 kg terhelésű méretei. A nagyon szerény terhelés ellenére a mosógép nagyon tisztességes és sok hasznos funkcióval rendelkezik. Ezenkívül a mosógép nagyon gazdaságos a vízfogyasztás és a villamos energia tekintetében. Átlagos költség - 692 dollár.
 3. Candy Aqua 100F plus Waterlily-Victoria. Ebben az esetben a készlet tartalmaz egy korszerűbb és technikailag fejlett mosógépet a Kandy 100F sorozatából. A mosogatóvíz liliom világos és elegáns. A mosógép ideális esetben kombinálható a mosdóval, egyetlen harmonikus kompozíciót teremtve. A Victoria-liliomot is különbözteti meg attól a ténytől, hogy mind a jobb, mind a bal oldalon egy keverőgépet lehet elhelyezni, egyes esetekben ez egy nagyon népszerű lehetőség. A készlet ára 440 dollár.
 4. Állítsa be az Eurosoba 1000 / Water Lily-Lux fényt. A készlet gyöngyszeme nem annyira mosogató, mint mosogató. A Water Lily-Lux fény kivételes kialakítása azonnal felhívja az emberek figyelmét, így az Eurosoba 1000 az árnyékban marad, de talán helyes. A mosógép általában nem rossz, de messze a sorozat legjobbjaitól. Méretek H x M x M - 460x460x675 mm, csökkentett víz- és villamosenergia-fogyasztás ezen a gépen végződik, mivel a 3 kg-os ágynemű doboz kapacitása és korlátozott funkciók nem valószínű, hogy ma sokat lenyűgözhetnek. Ár: 740 dollár.

A mosógépekben az Eurosoba gép dobbanként 3,5 kg-nál kisebb.

Kész készletek hátrányai

Szakembereink nem hajlamosak a mosógép és a mosogató készletének idealizálására, mert az előnyök mellett nyilvánvaló hátrányaik is vannak. Mi a hátránya? Először is, ilyen készletekben főként vízi liliomok vannak, de nem mindenki szereti őket. Néhányan őszintén bírálják az ilyen vízvezetékeket, mert nagyon kevés mélysége van, ami ahhoz vezet, hogy a vízsugár a fürdőszobában elterjedt, így a házigazda sok bajt okozott. Ráadásul a lefolyó speciális elrendezése miatt az ilyen kagylók gyakran eltömődnek a szemetetől, és ez egyáltalán nem jó.

Másodszor, a készletből származó mosógépek gyakran nem bírják a funkcionalitás kritikáját. Ezek a mosógépek különösen korlátozottak, és működtetésüknél fogva ezek a gépek mérsékelten elveszítik a teljes méretű versenytársaikat. A mosogatógépek felhasználóinak gyakran panaszkodnak, hogy lehetetlen nagy mennyiségű tárgyakat mosni (felsőruházat, takarók, takarók stb.), És ez nem meglepő 3,5 kg mosógép dob kapacitással.

A legnépszerűbb készletek általában kompakt Kandy mosógépeket tartalmaznak, amelyek funkcionalitása jelentősen korlátozott.

Harmadszor, a készletből származó mosógépek gyakran sikertelenek, sok gondot jelentenek a felhasználóknak. Pontosan megértsük, hogy nem állítjuk be magunknak a mosógép és a mosogató készletek reklámozásának vagy sárhányásának feladatait, hanem a termékkel kapcsolatos objektív, lehető legmegfelelőbb információkat próbáljuk megadni, és eldöntheti, hogy megfelel-e Önnek vagy sem. A legfontosabb dolog az, hogy fejlesszük magatoknak a mítoszt, hogy egy ilyen készlet egy "csodaszer", amely megoldja a kis fürdőszoba problémáját. Valaki alkalmas, de valaki nem!

Telepítési jellemzők

A mosogató alatt mosogatóval ellátott mosógépet könnyebb telepíteni, mivel ez a készlet már mindent megtalál, amire szüksége van. Ezenkívül a gyártó a legegyszerűbb telepítési utasításokkal ellátja a készleteket, hogy bárki, még az is, aki nem a megfelelő helyről nő, meg fogja érteni.

 • Az első szakaszban az utasításokat alkotó szakemberek emlékezteti a felhasználót, hogy a mosogatógép mosógépbe való beszerelése előtt még a mosógép üzembe helyezése előtt is előzetesen meg kell készülni: nedvességálló aljzat eltávolítása, csatorna eltávolítása és vízvezeték eltávolítása. Ezenkívül a mosógép padlójának erősnek és egyenletesnek kell lennie.
 • Ezután javasoljuk meghatározni a mosógép és a mosogató pontos helyét, figyelembe véve a kommunikációs pontok közötti távolságot.

Ne felejtsük el, hogy a mosogató és a mosógép felső fedele között legalább 1 cm-es rést kell hagyni, a rést pedig a mosó test oldalán kell hagyni.

 • Utána a falra helyezzük azokat a helyeket, ahol a mosdó záróelemei lesznek elhelyezve, majd lefeszítjük ezeket a zárójeleket. A konzolokat úgy kell felszerelni, hogy a mosdó tökéletesen lógjon.
 • Ellenőrizzük a kötőelemek megbízhatóságát, majd a mosogatót a helyére rögzítjük, majd egy szifont szerelünk be, amely szintén a készletben található.
 • Telepítjük a keverőt, majd csatlakoztatjuk a meleg és hideg vízellátáshoz. Ne felejtsük el biztosítani az összes csatlakozás tömítettségét tekercseléssel és gumitömítéssel, a keverő felszerelése után győződjön meg róla, hogy a víz csöpög bárhol. A csővezetékbe hideg vízzel azonnal helyezze be a daru-tétet.
 • A mosógépet közelebb hoztuk a mosogatóhoz, de eddig nem nyomjuk meg a mosógépet. Ellenkező esetben kényelmetlen lesz számunkra az "otthoni segítség" összekötése a kommunikációval.
 • Csatlakoztatjuk a kifolyócsövet a lapos szifonhoz, a bemeneti tömlőt a csaptelephez, ellenőrizzük a csatlakozások megbízhatóságát, majd nyomjuk a mosógépet a mosogató alá.

Összefoglalásként megjegyezzük, hogy egy mosogatógép egy készletben lehetővé teszi számodra, hogy ne csak pénzt takarítson meg, hanem gyorsan és problémamentesen is, hogy a belső fürdő két elemét saját fürdőszobájába telepítse. Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy a mosogatógépek, amelyek szerepelnek a készletben, nagyon korlátozott funkcionalitással rendelkeznek egy nagycsaládhoz, de biztosan nem férnek hozzá, mert meglehetősen kis dobterhelésűek. Jó vásárlás!

Hogyan válasszunk egy mosógépet mosogatóval együtt

A lakások egy kis területen a tulajdonosok minden centiméter fontos. Ezért a helytakarékosság érdekében sokan mosogatógépeket vásárolnak mosogatóval együtt. Ez praktikus, kényelmes és gazdaságos. Még akkor is, ha a szoba területe elég kicsi, mindig van egy ilyen kialakítás.

Miért érdemes megvenni a kész készletet?

A mosogató számára a legjobb hely a fürdőszoba. Először is, a szoba ajtóinak mögött szinte nincs hallható zaj és rezgés. Másodszor, piszkos dolgokat azonnal fel lehet tenni a dobban. És harmadszor, jobb, ha a mosógépet a zárt ajtó mögé tartja, hogy korlátozza a gyermekek hozzáférését.

A kis fürdőszobák tervezésénél a tervezők ügyfeleik számára is kínálnak automatikus mosógépet a mosogató alá. Tehát nem csak jelentős mennyiségű helyet mentettek meg, hanem egy meglehetősen szerves belső tér is. Gyakran egy mosógépet használnak éjjeliszekrényként, és a mosogató alatt a hely egyszerűen üres.

Amíg a kagylók piacra kerültek, sokan szembesültek ezeknek az elemeknek a harmonikus telepítésével. Először is elég nehéz volt kiválasztani a mosogatót és az autót szín szerint. Másrészt globális problémák voltak a csövek és egyéb elemek esetében, amelyek a mosogató alján találhatók. Mint kiderült, a teljes berendezés még olcsóbb.

A mosógép megvásárlásának előnyei, valamint a mosogató:

 • a készlet rendelkezik az összes szükséges alkatrészrel, amelyre szükség van a mosdómosó fürdőszoba felszereléséhez;
 • a mosogató tökéletesen illeszkedik a mosógéphez;
 • Az alkalmazás részletes utasításokat tartalmaz a komplex telepítéséhez szükséges összes műszaki jellemzővel.

Ezért, ha a fürdőszobának van egy kis területe, akkor az ideális lehetőség a helytakarékos és az ökológiai elhelyezésre az 1-es 2. lehetőség.

készletek

A mosókészülékek mosogatógépek viszonylag nemrég jelentek meg a piacon, és már megnyerték fogyasztóikat. A mai napig ez az opció nagyon népszerű, ha nem azt mondják, hogy a találatot. Ezt a tendenciát észlelve, a mosógépek gyártói kezdték el együttműködni a mosogatógépek gyártóival, és hibridterméket kezdtek létrehozni. Az üzletek meglehetősen széles körben megjelentek. Beszéljünk a legnépszerűbb modellekről, amelyek a piacon keresettek.

Az első készlet, amelyről úgy gondoljuk, Candy Aqua 80 F / Water Lily-Light lesz. Az ár-érték arány modell nem csak örülhet. A készlet egy liliom mosogatóval, mosógéppel, mosdókagylóval, szifonnal, tömlők készlettel, gumi tömítőgyűrűkkel, diófélékkel rendelkezik. A mosogató a következő méretekkel rendelkezik: 535x560x140 mm, és a mosogatógép mosogatóval a készletben 510x440x695 mm. A behelyezett tárgyak maximális tömege 3,5 kg lehet. A telepítésnek számos funkciója van, beleértve a késleltetett indítást, a gyapjú törlése. A készlet ára körülbelül 530 dollár. Az egyik legfontosabb előny a szépség. Együtt, a tárgyak nagyon szervesnek tűnnek, mivel méretük jól illeszkedik, és a szín tökéletesen illeszkedik.

Tekintsünk egy Eurosoba 1100 Sprint / Water Lily-Light készletet. A név alapján megértheted, hogy a mosogató pontosan ugyanaz, mint az első készletben. Ugyanakkor ez a mosógép különbözik az elsőtől és elsősorban a költségtől és a mérettől. Nem mondható el, hogy tökéletesen illeszkedik a mérethez, de a stílusban optimális. Az egység magasabb költsége miatt, hogy számos további funkciója van, a minimális villamos energiát fogyasztja, minimális vizet fogyaszt. A készlet ára körülbelül 690 dollár.

A következő modell a Candy Aqua 100F plus Water Lily-Victoria. Ebben a kötegben pontosan meg kell jegyeznünk a Kandy mosógépét, amely méretének megfelelően nagy teljesítményt nyújt. Ugyanakkor a vízililiom nagyon szép. Kis súlya és mérete. Érdemes megjegyezni a készlet tökéletes kombinációját. Ugyanakkor mindkét oldalra telepíthető a keverő, ami nagyban növeli a sokoldalúságot. A készlet meglehetősen olcsó, körülbelül 440 dollárba kerül.

További figyelmet érdemel az Eurosoba 1000 / Water Lily-Lux Light. Amikor megnézzük a készletet, azonnal értékeljük a héjat, mert szép és elegáns megjelenésű. Ami az Eurosoba 1000 műszaki jellemzőit és képességeit illeti, ezek nem lenyűgözőek, de sokan számára ez nem a legrosszabb lehetőség, hiszen elegendő nagy víz- és villamosenergia-megtakarítás van. A gép korlátozott lehetőségei ellenére a készlet ára körülbelül 750 dollár.

Hogyan válasszunk

Ha egy személy soha nem tapasztalta különösebben egy mosógép vagy egy komplex vásárlását, akkor valószínűleg nem tudja, milyen kritériumok alapján választja meg a telepítést. Először is, a mosogató magassága a beszerelést követően nem haladhatja meg a 80 cm-t, ellenkező esetben kényelmetlen lesz a mosás. A mosógép mélysége legyen kicsi. A maximális mélység nem haladhatja meg az 50-et, különben problémát jelent a mosogató beépítése az összes alkotóelemével.

Annak érdekében, hogy ne zavarja az esztétikai egyensúlyt, ajánlott olyan komplexet választani, amelyben a mosogatórendszer lefolyó rendszere a gép mögött helyezkedik el. Az egység szerelésénél szifon kell lennie. Ugyanakkor a legfontosabb az, hogy semmiképpen sem engedjük meg, hogy a mosogató közvetlenül az "otthoni asszisztens" felett helyezkedjen el. Ellenkező esetben rövidzárlat fordulhat elő, ha víz szivárog.

Hátrányok 2 in 1 készletben

Más termékekhez hasonlóan, a 2 in 1 készletnek hátrányai vannak. És ha léteznek, akkor meg kell mondanunk róluk. A mai napig a legtöbb kagyló ugyanolyan alakú, mint a liliom párna. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók megválasztása korlátozott. Ezenkívül a vízimadarak kis mélységgel rendelkeznek. Ez a mosás során bizonyos kellemetlenséget okozhat, mert nagy vagy egyenletes átlagos spray-sugárzás különböző irányokban. Ha nem megfelelően használják, akkor a héj gyorsan eltömődhet.

Néha vannak olyan kritikák, amelyek a mosógépeket kritizálják, hogy alacsony a funkcionalitásuk. Pontosabban, panaszkodnak a dob kis mennyisége miatt. A teljes méretű modellek gyakran produktívabbak és funkcionálisabbak. Általában kis gépeknél egyszerűen nem lehet nagy ruhákat, szőnyeget, takarót stb. Mosni.

Mivel a készlet létrák kis térfogatúak, általában többször kell mosni többször, ami azt jelenti, hogy a rakomány nagyobb. Ez az egységek korai meghibásodásához vezet.

De más hiányosságok ellenére számos kényszerítő érvet hozhat. Először is, alacsony zajszintjük van, másodszor pedig helyet takarítanak meg, harmadszor pedig olcsó, és ami a legfontosabb, a készlet jól néz ki. Ezért, amikor az emberek kiegyensúlyozott választást kapnak, pontosan azt kapják, amit akarnak.

Mit kell szem előtt tartani a telepítés során?

A készletben lévő mosogatógép mosógépének felszerelése meglehetősen gyors. Mivel a készlet tartalmazza az összes szükséges elemet, a telepítés minimális időt vesz igénybe, még akkor is, ha egy amatőr is részt vesz. Mindig van egy utasítás a készletben, így szinte lehetetlen összezavarni.

Szinte minden utasítás elkezdi azt a tényt, hogy a gyártó emlékeztet arra, hogy elsősorban a kommunikációs hajlításokat kell megtenni. A készlet beszerelése előtt nedvességálló aljzat beszerelését, csővezetékek eltávolítását a vízellátás ellátásához és eltávolításához szükséges. A mosógépet csak egyenlő és erős padlóra kell helyezni. Ellenkező esetben nemcsak a készülék leng, hanem a mosogató is.

A következő lépés a mosógép pontos helyének meghatározása a mosogatóval. Figyelembe kell venni minden kommunikációs pont távolságát. Ezután azok a helyek, amelyekkel a zárójeleket fel lehet szerelni. Nagyon figyelmesnek kell lenned, és mindent meg kell tennie a "hétszeres mérés, egyszer vágás" elv szerint. Csak ebben az esetben számíthat arra a tényre, hogy minden tökéletesen sima lesz.

A komplex telepítésével kapcsolatos műveletek sorrendje:

 • Ellenőrizze a szerelés megbízhatóságát, telepítse a mosogatót, telepítse a szifont, amely a készletben szerepel.
 • A keverő felszerelése, a hideg és meleg víz csatlakoztatása. Az összes elem sértetlenségének biztosítása érdekében tekercselést és gumitömítést kell alkalmazni.
 • Ellenőrizze, hogy minden csatlakozásnál víz szivárog-e. A lefolyócsövön keresztül, amelyen hideg víz folyik, egy tee-csap van felszerelve.
 • Ezután be kell vinni az autót a mosdókagyló mellé, majd csatlakoztatni kell a kommunikáció összes eleméhez.
 • Az utolsó lépés az, hogy a kifolyócsövet a szifonhoz csatlakoztassa, és a beömlő tömlőt a pólóhoz. Szükség van a csatlakozások ellenőrzésére, majd a gép visszahelyezése a helyére.

Mosógép és mosogató megvásárlása a készletben nagyszerű megoldás azok számára, akik helyet kívántak megtakarítani. A mosogatók és gépek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválaszthasson egy belső kialakításra alkalmas modellt.

Mosogató a mosogatógépen: a do-it-yourself irányelvek a választáshoz és a telepítéshez

A standard előkonfekcionált házakban lévő fürdőszobák kis méretűek, és néha egyszerűen lehetetlen őket befogadni. A mosogató mosogatója a megoldás egyik megoldásává vált. Fotók és ajánlások a saját kezük telepítésével segítik a feladat megoldását önmagukban.

A mosogató előnyei a mosógépen

A mosogató és a mosógép kombinálása a már régen szűk helyet takarja. Ez is a fő előny.

A mosogató felhelyezése a mosógépen lehetővé teszi, hogy a szükséges vízvezetékeket és elektromos berendezéseket egy kis területen helyezze el. Sőt, nem kell keresni egy helyet az írógép alatt egy másik szobában (konyha, folyosó).

A dizájn gondolkodás nem áll meg, és minden nap a piacon megtalálhatók a mosogatók új modelljei, amelyek a gépek felett vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi számodra, hogy érdekesebb belső megoldásokat találjunk meg, amelyeket nehézzé tenni egy kis, zárt térben. Kétségtelen, hogy egy ilyen mosogató a fürdőszobában lesz, és a megtakarított hely kényelmesebbé teszi a fürdőszobában való tartózkodást.

Néha még néhány előny is képes többféle hátrányt fedezni. Egy ilyen eset egy mosógép mosogatója.

hiányosságokat

A mosógép mosogatójának hátrányai is elégek. A legfontosabb lehet azonosítani:

 1. Különleges kis méretű berendezések beszerzése. A nem szabványos berendezések mindig drágábbak és nem olyan gyakoriak. Ugyanazon hagyományos gép beszerelése bizonyos esetekben a mosogató használatának kellemetlenségéhez vezet.

Mindezen hiányosságok feltételesek. Megverheti őket. Például az új dolgok vásárlása sokkal szórakoztatóbb, mint negatív.

Mosógép kiválasztása a mosogató alá

Mosógép - drága beszerzés, különösen, ha nem szabványos modellről van szó. Ez a vásárlás meg kell kezdeni, hiszen a jövőben sokkal könnyebb felvenni a mosogatót a megvásárolt berendezésekhez, mint fordítva.

A mosógép kiválasztásának kritériumai:

 1. Szélesség. Ajánlott szűk, legfeljebb 43 cm szélességű modell. Ellenkező esetben vegye fel a mosogatót, és telepítse a gépet a falhoz közel. A készülék hangszórók sarkai zavarják a mozgást és a kényelmet.

A háztartási készülékek modern gyártói gyorsan reagálnak a piaci igényekre. Ezért mindegyik kis méretű modellekkel büszkélkedhet, bár áraik némileg magasabbak. Melyik márka kedveli Önt.

Melyik mosogató illik és mit keres?

A mosógép fölé telepítéséhez speciális mosogatóra van szükség - vízililiom. Az egyik jellemző a lapos alja, amint a képen látható. A liliomok mélysége 8 és 20 cm közötti.

Ugyanilyen fontos a lefolyó helye. Lehet, hogy:

A vízben liliomok inkább a vízszintes vízelvezetést. Ő megy a falhoz és biztosítja az összes biztonsági szabálynak való megfelelést.

Fontos! A függőleges vízelvezetés csak oldalsó leeresztő nyílásokkal lehetséges. Tehát a fal mentén helyezkedik el, és megakadályozza a víz bejutását a készülékbe üzemzavar esetén.

A vízi liliomok ugyanolyan anyagokból készülnek, mint a szokásos mosogatók:

A legmegfelelőbbek az akril és kerámia héjak. Ezek a felületek foltállóak, ami megkönnyíti azok gondozását.

A vízimadarak sok modellje nem rendelkezik lyukkal a csaptelephez. A falon lévő keverő helye további helyet takarít meg. Gazdasági lehetőségként mérlegelheti egy keverő használatát egy hosszú forgó kifolyóval a fürdő és a mosogató számára.

A vízililiom mosogatójának kialakítása más is lehet: a szokásos formáktól az exkluzív modellekig, amelyek megtestesítik a legmerészebb tervezési döntéseket. Négyzet, téglalap alakú, kerek - válasszon olyan alakot, amely illeszkedik a fürdőszobai belső térbe. A vízililiomok oldalsó asztallap segítségével minden szükséges higiéniai terméket elhelyezhet. A mosogató feletti mosogató különféle változatai, amelyek fényképét bemutatják, segítenek meghatározni a megfelelő választást.

Milyen árnyalatokat kell figyelnie a választáskor:

 • amely megfelel a gép és a mosogató méreteinek;
 • a tartóelemek készletének jelenléte;
 • személyzet csatorna szifon - hiányában a készletben megtalálni a megfelelő csere majdnem lehetetlen.

Számos háztartási és szaniteráru-gyártó összeállítja a mosogató és a mosógép megfelelő kiválasztásának problémáját. Az eladásra kész készletek találhatók, amelyek teljes mértékben megfelelnek az egyesítés követelményeinek.

A mosogató felhelyezése a mosógépre megtörténik

A mosogatók és autók felszerelése kézzel is elvégezhető. Nincs semmi nehéz. Csak néhány telepítésre vonatkozó kötelező követelményt kell betartani.

A telepítés a mosogató telepítésével kezdődik:

 • jelölje fel a rögzítőelemek alatt;
 • próbálja ki a mosogatót, értékelje helyét és kényelmét;
 • fali konzolok a falban;
 • telepítsen mosogatót;
 • szerelje szifont Ez a tétel érdemes különös figyelmet szentelni. Javasoljuk, hogy további csíptetőt szereljenek fel az összes csőcsatlakozásra. A végén a hullámcsövet a mosógép szifonjával vagy a csatorna tetejéhez kell csatlakoztatni;
 • szerelje fel a keverőt a rugalmas tömlőkre (ha a héj tervezése biztosítja);
 • rögzítse a mosogatót egy speciális kampóval (teljes mosdóval);
 • tömítse a mosogatót és a falat tömítőanyaggal.

Fontos! A lefolyórendszer alkatrészei nem kerülhetnek érintkezésbe a mosógéppel. A csőcsatlakozások rezgésétől való kitettség elveszíti a feszességet.

Miután a mosogatógépet feltelepítették és a szennyvízelvezető rendszer munkáját ellenőrizték, továbbhaladhat a mosógépbe. A fotók és a programok lehetővé teszik a telepítés elvégzését.

A mosógépet a lehető legközelebb kell elhelyezni a mosogató alá. A készülék vezetékeinek érintetleneknek és jól szigetelteknek kell lenniük, mivel még a vízzel való közvetlen érintkezés nélkül is a túlzott páratartalom a fürdőszobában rövidzárlatot okozhat.

Az írógép és a vízililiom közötti 2-3 cm távolság magában foglalja a gép pontos pontosságát. A fokozott rezgés ebben az esetben elfogadhatatlan.

Végezetül szeretnék még egyszer megjegyezni, hogy az ilyen fontos fürdőszobai jellemzők, mint mosogató és mosógép kombinációja felelősségteljes megközelítést igényel a választásukhoz. A végeredmény sikere attól függ. Az ajánlásoknak megfelelő, saját kezű eszközökkel történő felszerelése csak örömet és büszkeséget biztosít az elvégzett munkához.