Legfontosabb > Tervezés

Mosogató mosogatóval együtt

A tipikus fejlesztések sok lakásában nehézségek merülnek fel a szabad helyiségben a fürdőszobában. Ilyen helyzetekben nagyon nehéz a mosógép felszerelése, és meg kell keresni egy megfelelő lehetőséget. Az egyik az írógép és a mosogató kombinációja.

A gép és a mosogató kombinációjának változatai a mosógép paramétereiben különböznek. A gép ilyen szettekben keskeny lehet, és szabványos magasságú, közepes szélességű, de kisebb magasságú. A gépek bármelyik változatának mosogatóját a technika szélességének figyelembevételével választják ki (a gép szélessége kisebb, mint a héja szélessége).

Különlegességek

 • A fő különbség a mosogatógéphez tartozik a cső elhelyezése, amelyen keresztül víz kerül a készülékbe, valamint a kifolyócsőbe. Általában hátulról, vagy ritkábban az oldalról vannak elhelyezve.
 • Minden olyan gépben, amely tetején a mosdó fel van szerelve, a vászon betöltése csak elülső. Leggyakrabban az ilyen eszközök kapacitása 3-4 kg vászon.
 • Funkciója szerint a mosogató alá szerelt gép nem különbözik az önálló modellektől.

A mosógépbe történő beépítéshez a "vízililiom" típusú mosogatót vásárolják. Az ilyen függő mosdók közötti különbségek a hátsó vízelvezető rendszer és a kisebb mélység (gyakran 18-20 cm). A "vízililiom" alakja négyszögletes, félkör alakú vagy négyzet alakú lehet. Kevésbé gyakori, nem szabványos formájú modellek. Néhány mosogatónak van egy kis asztallapja az oldalán.

nyalánkság

 • Az írógép és a mosogató kombinációja lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg egy túlméretezett fürdőszobában.
 • Az ilyen készlet vásárlása olcsóbb, mint mosogatógép megvásárlása külön a mosdótól.
 • A mosogatóval ellátott gép teljes készlete tartalmazza a szükséges rögzítéseket, tömlőket és szifont, amelyek szükségesek a csatlakozáshoz.

ellenérvek

 • Kicsit kellemetlen a mosogató használata, ha rossz a mosógép és mosogató készlet összeállítása. Ezért alaposan meg kell fontolnia minden dimenziót.
 • Egy átlagos 4 fős családban az ilyen típusú gépek legalább hetente kétszer kerülnek betöltésre.

Tippek a választáshoz

Ha olyan mosógépet és mosdót tartalmazó készletet szeretne vásárolni, kövesse az alábbi irányelveket:

 • A könnyebb használhatóság érdekében a mosogató felső széle nem lehet 80 cm-nél nagyobb a padlóról.
 • A mosógépnek legfeljebb 46 centiméter mélységet kell választania.
 • Az mosdócsatorna-rendszernek a mosógépen túl kell haladnia.
 • Győződjön meg róla, hogy a berendezés tartalmaz egy speciális szifont a géphez.

telepítés

A mosogatónak a gép felett történő felszerelése esetén a legfontosabb feltétel, hogy a mosogató ürítése semmiképpen ne legyen a készülék felett. Amikor a mosógépet a mosógép fölé helyezi, nagy a szivárgás kockázata, ami rövidzárlatot okoz.

Ne feledje, hogy a mosógépet sima felületre kell felszerelni. Ha a padló a fürdőszobában nem egyenletes, akkor érje el a készülék helyes helyzetét a lábak beállításával vagy gumitömítéssel.

Mosogató mosogatója (60 fotó): típusok, hogyan kell választani

Fürdőszoba - az egyik legfunkcionálisabb hely a lakásban. Ezt nem szabad elfelejteni a vízvezeték, bútor és háztartási felszerelés kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy egy kis helyiség ne váljon zsúfolt raktárká, a gyakorlatiasságra és többfeladatosságra összpontosítva. Minél több részlet kombinálható egyben - annál jobb. Az atipikus és nem a legnyilvánvalóbb megoldás az, hogy a mosogatót közvetlenül a mosógép fölé helyezzük. De annak érdekében, hogy minden működjön és nézzen szépen, ki kell választania a megfelelő alkatrészeket és alkatrészeket.

Előnyök és funkciók

A mosógép fölé helyezett mosdókagylónak van egy nyilvánvaló és legfontosabb plusz -megtakarítási helyük. Különösen fontos a kisebb helyiségekben, ahol egyébként egyszerre nem lehet mindkét fontos elemet elhelyezni. Még egy öltözőt is csatolhat. Ehhez a mosást kissé előre kell hajtani, és a mosás alatt semmi sem zavarja a térd szintjét.

Az ilyen telepítés az egyik leghatékonyabb módja a térhasználatnak. De van egy második jelentős előnye: a mosogatók különböző típusai és a telepítési módszerek. Bármelyik belső térben van egy alternatív lehetőség.

A közös telepítést hagyományosan a fürdőszobában használják. Ez nem a legjobb megoldás a konyhában. Kényelmes mosni a kompakt és sík mosdókon, de nem szabad az edényeket mosni és a házimunkát elvégezni.

Hátrányok és nehézségek

Ami a hátrányokat illeti, a legnehezebb a szifon felszedése, mivel a mosogató alatt van egy készülék. A telepítés bármilyen pontatlansága súlyos biztonsági problémákkal küzd, a rövidzárlattól kezdve. Jobb, ha egy speciális mosogatót választunk a készletben lévő szifonnal történő közös szereléshez. Ellenkező esetben nem lesz könnyű megtalálni a megfelelőt.

A lefolyó elrendezésének sajátosságai miatt magas a víz stagnálása. Ez sokkal lassabban jön ki, mint a hagyományos függőleges szerelésnél, és még egy kis folt is komoly zavarokhoz vezethet.

A hely helytelen megválasztása azt eredményezi, hogy a szoba kényelmetlen és mozgásban van. Ezért először alaposan ki kell dolgozni és értékelni kell a telepítési tervet.

Hogyan válasszunk mosogatót a mosógép felett?

A mosogató kiválasztásának fő tényezői nem változnak, függetlenül a telepítési helytől. Először is fontolja meg annak méretét, konfigurációját és telepítési módját. A legkényelmesebb - szinte lapos és sekély vízililiomok, amelyek helyet takarítanak meg. Ez az űrlap nem eszik fel értékes magasságokat. De ne feledje, hogy a teljesen lapos mosogatók nem tartalmaznak vizet, ezért nem védik a fröccsenéstől. Veszélyes a készülékre. Ezért fontos megtalálni a középső helyet.

anyagok

A leggyakrabban használt műanyag vagy földi vízi liliomok. Az öntött márvány modellek szintén népszerűek: speciális beton, polimerek és aggregátumok. Tartósak, gyönyörűek, szerények és ellenállnak a kémiai mosószereknek. A természetes kőhöz képest a utánzás fő előnye egy kis súly. Ezenkívül az öntött márvány bármilyen mélységet és alakot kaphat.

A kibocsátás két fő típusát a konfiguráció határozza meg: függőleges és vízszintes. Az első praktikusabb - nem teszi lehetővé a víz stagnálását. A második a megtakarítási magasság tekintetében kompaktabb. A vízszintes szilva a gép testén kívül, a mosogató oldalához vagy hátsó falához vezethet. Ez biztonságosabb, de egy ilyen lefolyó gyakran eltömődött, ezért rendszeresen meg kell tisztítani.

biztonság

A vízilipek közös felszerelésének legnehezebb része - biztonsági berendezés. Ezért a héjok speciális leeresztő-túlfolyó rendszerrel vannak felszerelve. A feladata egyszerű: a víz túlcsordulásának megakadályozása. A túlfolyó lyuk az oldalán helyezkedik el. Vannak olyan dugaszolható rendszerek, amelyek a legmodernebbek - az automatizálással.

méret

A mosogató méreteinek kiszámításához hozzon létre egy kis margót a mosógép paramétereihez. A legkisebb kifelé legalább 2 cm-re van az egyes élektől. Meg kell akadályozni a víz bejutását a berendezésbe. A szokásos mélység 18-20 cm, a mély héj túl magas, ha fel van szerelve, és ez kellemetlen és csúnya.

Hogyan válasszuk ki a mosógépet

Ilyen telepítéshez csak a mosógépet lehet előmelegíteni. Most már vannak speciális modellek a közös szereléshez. De felveheti a szokásos, ha helyesen kiszámolja a méretet.

Az optimális magasság 60-70 cm, a mélység legfeljebb 45 cm, a gép és a mosogató közötti távolság legfeljebb 3 cm, figyeljen a kompakt mini készülékekre, akár 3 kg terhelésig.

A speciális mosogatók dokumentációjában néha megnevezik, hogy a mosógép-típusok milyen kompatibilisek. Kész készletben is értékesíthetők. Sokkal kényelmesebb, mert a gyártó minden paramétert és árnyalatot már kiszámított, és sokkal könnyebb összeszerelni egy ilyen szerkezetet.

Telepítési jellemzők

A teljes szerkezet kényelmessége, funkcionalitása és biztonsága a telepítés minőségétől függ. Ezt a munkát szakértőknek kell kezelniük. Először megtörténik a mosdó, és csak ezután - a mosógép. Alapértelmezés szerint a készlet már tartalmaz minden zárójelet. De ha a fürdőszobában már vannak kötőelemek, amelyeket az építés alatt helyeztünk el, akkor jobb, ha hagyjuk őket - megbízhatóbbak.

Alapszabályok

Tehát a mosogató mosogatóval történő felszerelése során az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

- A mosogató teljesen lezárja a berendezést, hogy elkerülje a folyamatos fröccsenést és a vizet;

- A lefolyót nem lehet közvetlenül a gép felett elhelyezni, amely a centrifugálás során vibrál és mozog. Idővel károsíthatja a csővezetéket, és ez áttöréshez vezet;

- a mosogató átlagos szélessége - 50 cm-tõl a gép szabványosított szélessége vagy 58 cm-es csatorna-csõ jelenlétében;

- A padló, amelyen az ilyen szerkezet fel van szerelve, tökéletesen egyenletes. Ezért hibák vagy elfogultság jelenlétében először kompenzálni kell őket;

- Annak megakadályozása érdekében, hogy a gép mosolyogjon a mosás során, helyezhet el egy különleges gumitartót;

- Ha a fürdőszobai csaptelep és a mosdó közös, ellenőrizze, hogy a kifolyó szabadon mozog-e. Ellenkező esetben a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy a pereme átfedje a fürdőszobát.

Szerelőelemek

Ha a fal nem tartalmaz zárszerkezetet az építés során, csatlakoztassa azokat. Először csatlakoztassa a tálat a falhoz jelöléshez. Csak ezután fúrja meg a rögzítőelemek lyukakat. A csavarok nem húzódnak meg az ütközőhöz: 5-7 mm-t hagyni.

Mosogatószerelés

Mosogató szifonnal a tartóhoz rögzítve. Egy fémhorgot helyeznek be az előkészített lyukba a tálca hátsó falán, amely a falon van rögzítve. Minden csatlakozót és kiemelkedést speciális habmal lezárnak. Csak ezután lesz rögzítve a rögzítő csavarokat.

Mixer telepítés

A mosógépet a mosás után szerelik fel. A daruval ellátott csöveket speciális tömlők csatlakoztatják. Ideális esetben, ha sikerül észrevétlenül tartani őket. Az autó csatlakoztatásához vegye be a pólót.

Mosógép csatlakozás

Miután a mosogatót egy keverővel szerelték fel, helyezze a mosógépet a helyére. A falhoz közelíthető, de először távolítsa el a nyitott kommunikációt. A vízvezetékek egy rést rejtenek.

Biztosítsa a szifon és a leeresztő tömlő csatlakozását egy tömlőbilincskel. Erre azért van szükség, hogy a szerkezet hirtelen csökkenjen az intenzív kisülés alatt. Telepítés után ismét ellenőrizni kell az összes csatlakozás tömítettségét, és a rendszer készen áll a használatra.

Mosogató mosogató - kép

A mosogatógép fölé helyezett mosogatók felhúzása érdekében érdekes gyakorlati lehetőségeket készítettünk. Nézze meg, hasonlítsa össze és válassza ki a kényelmes megoldást a fürdőszobájához!

Mosógépek mosogatóval kombinálva: jobb modellek, választási lehetőségek

Egy kis házban problémás elrendezés az élet. Nehéz szimulálni egy automata mosógép kényelmes elhelyezését egy kis fürdőszobában. Azonban van megoldás a helytakarékos megtakarításhoz mosogatógépen.

Styralok típusok

A gyártók több mosogatógépet kínálnak mosdókkal:

 • keskeny a standard magassággal;
 • alacsony standard szélességgel.

Ennek a technikának a sajátossága a csövek elhelyezésének módszerében víz elvezetésére és öntésére. Gyakran ezek az eszközök hátulról, ritkán oldalról vannak elhelyezve. Ilyen lépés lehetővé teszi, hogy a mosóegységet falra helyezze a helytakarékosság érdekében. Egy másik technikai tényező az elülső terhelés.

Különlegességek

A fő különbség a mosógép készlet és a mosogató között a cső elhelyezése során, amelyen a víz áramlik és a leeresztő tömlő helyén. Az eszközök kapacitása általában legfeljebb 4 kg. A többi funkció nem különbözik a standard modellektől. Tartalmaz egy vizes liliom mosogató kifejezetten egy kis szobát. Ez egy speciális, 20 cm-es lefolyórendszer, amely hátul található.

Erősségek és gyengeségek

A kis fürdőszobában kialakított mosógépkészletek kényelmes mosdókagylóval rendelkeznek. Az ilyen megoldások lehetővé teszik, hogy nyereségesen tervezze meg a helyet és kényelmesen gondoskodjon a berendezésről.

Mielőtt a gyártók elkezdték fejleszteni a készleteket, szembe kellett nézniük ezeknek az elemeknek a felépítésével. Fontos volt kiválasztani a megfelelő eszközt a paraméterekhez. A másik probléma egy további csövek, szifonok és keverők beszerzése volt.

 • összegyűjtött minden olyan anyagot, amely a létesítményben részt vesz;
 • minden elem tökéletesen testre szabott méretben és stílusban;
 • a tervezés lehetővé teszi a tér tervét, meghatározza a kapcsolat helyét és jellemzőit;
 • az elemek külön megvásárlása többet fog kerülni.
 • terheléses mosógép 3,5 kg-ig;
 • a szifon atipikus kialakítása, amelyet külön kell megvásárolni;
 • csatorna mosogató egyéni tervezés gyorsan eltömít;
 • a mosdó használatakor a folyadék bejuthat a gépbe, törést okozva;
 • Nem minden mosás és autó tökéletesen kiegészül egymással.

Tippek a választáshoz

Vásárláskor ügyeljen arra, hogy:

 • a mosogató felső területe nem lehet 80 cm-nél nagyobb a padlószinttől;
 • a mosogatógép mélysége nem haladhatja meg a 45 cm-t;
 • a vízelvezető rendszert a mosógép mögött kell felszerelni;
 • Az ilyen géphez szifonnak kell lennie.

Helyes telepítés

A mosogatógyártók részletes telepítési utasításokat tartalmaznak, és tartalmaznak mindent, amire szüksége van a készletekben.

 1. A berendezés telepítéséhez minden kommunikációs ágnak már készen kell állnia.
 2. Az aljzatnak nedvességállónak, csatorna- és vízvezetékcsapnak kell lennie.
 3. A mosógép alatti padlónak síknak kell lennie.
 4. Világos, hogy elosztja az elhelyezés helyét, figyelembe véve az intervallumokat a kommunikációs pontokhoz.
 5. Helyezzen védjegyet a falra, amelynek hatósugarában a mosogatóelemek helyezkednek el. Telepítés után ellenőrizze a kötőelemek megbízhatóságát.
 6. Telepítse a mosogatót és a szifont.
 7. Szerelje fel a keverőt, csatlakoztassa a hideg és meleg vizet. Ellenőrizze az összes csatlakozás tömítettségét.
 8. Szerelje fel a csapot a hideg vízcsőre.
 9. A készletben lévő mosogatóval felszerelt mosógépet közelebb kell helyezni a mosdókagylóhoz, anélkül, hogy teljesen benyomná.
 10. Csatlakoztassa a leeresztő és a szívótömlőket, és ellenőrizze, hogy a csatlakozások biztonságosak-e.
 11. Csúsztassa teljesen a készülékeket a mosogató alá.

A legjobb készletek áttekintése

Népszerű, automata mosókészletek mosdókkal kombinálva:

Eurosoba 1100 / Waterlily

A költségek 52 700 rubel.

 • magasság 68 cm;
 • centrifugálási sebesség 500-1 100 fordulat / perc;
 • vízfogyasztás 48 liter;
 • 3 kg-ig töltsön be.
 • a legkisebb mosógép;
 • átlagos élettartam 15 év;
 • 2 év garancia;
 • automatikus mérlegrendszer;
 • túlfeszültség-védelem;
 • a szivattyú szivárgása idegen tárgyakról, amely könnyen tisztítható;
 • orosz vezérlőpanel;
 • a nyílás automatikus megnyitása mosás után;
 • rozsdamentes acél tartály és dob;
 • a víz és a villamosenergia-fogyasztás

A vélemények csak pozitív tulajdonságokat jelölnek.

CANDY AQUA1041D1 / Vízililiom

Az átlagos költség 16 ezer rubel.

 • vízfogyasztás 42 liter;
 • 1 ezer fordulat percenként a centrifugálás során;
 • magasság 69 cm;
 • maximális terhelés 3,5 kg.
 • elektronikus vezérlés;
 • intelligens mosodai menedzsment;
 • a centrifugálási sebesség kiválasztása;
 • habszint-szabályozás.
 • műanyag víztartály;
 • a vélemények azt mutatják, hogy a modell erősen ugrál a centrifugálás során és zajt okoz.

Candy Aqua 80F / vízililiom

A leginkább futó modell, 16-18 ezer rubel értékben.

 • teljes keverő, szifon, speciális tömlők, tömítések és anyák;
 • a késleltetett indítás és a gyapjú mosása;
 • magasság 70 cm;
 • maximális terhelés 3,5 kg;
 • 18 mosási program.
 • automatikus optimalizálási költségek;
 • intelligens mosodai menedzsment;
 • habellenőrzés;
 • túlfolyó védelem.
 • nincs kijelzés;
 • a vászon kézi betöltése;
 • a tartály műanyagból készült;
 • fordulatszám 800 fordulat / percig
 • Egyes gyártók felülről mosogató nélküli készülékeket gyártanak, de méretüknél fogva egy ilyen belső megoldáshoz is tervezték.

Siemens WS12T4400E

Ár 33-36 ezer rubel.

 • kapacitása 7 kg;
 • 0,91 kW / h és 38 liter vizet fogyaszt;
 • méretek 84,8 × 59,8 × 44,6 cm;
 • akár 1200 ford./perc.
 • nagy kapacitás;
 • minimális zajkibocsátás;
 • habellenőrzés;
 • vízadagolás a terhelés mértéke és a szövet típusa szerint;
 • gyors mosás;
 • gyermekzár;
 • kevés energiát fogyaszt.

A hiányosságok között megkülönböztetik a 85 cm-es magasságot, ami kellemetlenség lehet.

Bosch WLG202650E

 • méretek 84,8x60x40 cm;
 • terhelés 5 kg;
 • legfeljebb 1 ezer fordulat / perc.
 • kényelmes menüszervezés;
 • csendes mosási folyamat;
 • alacsony energiafogyasztás.

Jegyezze fel a munka kényelmét 85 cm magasság miatt.

ELECTROLUX EWC 1150

 • méretek 67x50x55 cm;
 • akár 1300 fordulat / perc;
 • kapacitás 3 kg.
 • a lefolyóban lévő speciális szelepek nem teszik lehetővé a por feloldását és keverését öblítéskor;
 • jó spin;
 • alacsony energia költségek;
 • kiváló minőségű mosás.

A hátrányok kis kapacitást mutatnak.

Az ötlet egy mosógép alatt mosogató a készlet - a legjobb módja a szűk fürdőszobákban. Ez a kényelem, funkcionalitás és esztétikai megjelenés kombinációja. Amikor kiválasztja, először ismerkedjen meg az eszköz műszaki paramétereivel. Tartsa be a használati szabályokat, hogy a berendezés évekig szolgálhasson.

Mosogató mosogató a mosogató alatt: opciók készletek

A mosogatógép ergonomikusabb helyzete a fürdőszobában vagy a konyhában, ahonnan a szennyvíz és a vízvezeték van. De gyakran a helyiségben nincs elég hely. És akkor szükség van erre a technikára "belépni" korlátozott helyre, például a mosogató alá.

faj

A gépnek a mosogató alá helyezését gyakran egy kis négyzetméter diktálja, vagy a belső minimalista vágya. Az egyik vagy a másik, de a mosogató berendezés szabványos méretek nem lehet elhelyezni.

Különlegesnek és több kritériumnak kell megfelelnie.

 • Egyezzen a magasságban. Nem csak a padló és a mosdó közötti távolságba illeszkedik, de egyúttal kis résnek is lennie kell. A készülék optimális magassága legfeljebb 70 cm, kivételt csak a táblagép alá szerelt készülékek végezhetnek. Elfogadható magasságuk eléri a 85 cm-t.
 • A keskeny és kicsi mosógép ideális egy ilyen telepítéshez. A készülék ne álljon közel a falhoz, mivel az írógép általában helyet hagy a szifonok és csövek felszerelésére.
 • A készülék szélességének kisebbnek kell lennie, mint a héja szélessége. A mosdónak "le kell fednie" a gépet, és meg kell védenie a felesleges vízcseppekkel való érintkezésből.

Összesen három lehetőség van kis gépek elhelyezésére.

 • Készen áll az autó mellett, amely egy mosogató alá van építve. És minden tartozékkal együtt.
 • Különálló eszköz, amely alkalmazkodik a mosogatóhoz. A készlet minden alkatrészét külön vásárolják meg.
 • A mosógép asztalhoz van beépítve a mosogatóba. Ebben az esetben az egység a mosogató oldalán található.

A legjobb megoldás egy kész készlet megvásárlása, mivel nem kell a városba utazni, hogy megtalálja az egymáshoz illő részeket.

A legnépszerűbb teljes mosógépek két modell.

 • Candy Aquamatic mosogatóval együtt "Pilot 50". Magassága 69,5 cm, mélysége - 51 cm, szélesség - 43 cm. Ezek eltérnek a dob rotációs sebességétől a spin üzemmódban. Mindegyikük költségvetési lehetőség. Akár 3,5 kg vászon mosható;
 • A "Gonets" mosdóval ellátott Eurosoba 68x46x45 cm méretű, ez egy nagyon népszerű modell. A program automatikus mérést végez. A gyártó megerősíti a hosszú élettartam és garancia magas minőségét.

Érdemes megjegyezni, hogy a mosogatógép mosogatógépét csak az orosz szegmenshez gyártják, gyakran az Orosz Föderációban készülnek berendezések összeszerelése. Bosch, Zanussi, Electrolux, Candy, Eurosoba - ezek a készülékek gyártói, amelyek modellcsaládjában a mosogató alá szerelhető gépek találhatók.

A háztartási készülékek boltjainál vannak kompakt mosógépek.

 • Zanussi FCS 825 C. A termék magassága 67 cm, szélessége - 50 cm, mélysége -. 55 cm, mint méreteit a készülék meghatározza a normál szifon. Igaz, hogy a gép teljesítménye alacsonyabb: a dob forgási sebessége legfeljebb 800 fordulat, és a maximális terhelés 3 kg. A kimenet enyhén nedves fehérnemű lesz, de meglehetősen csendes.
 • A Zanussi FCS1020 ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint a fenti modell, de csak a sebesség nagyobb és 1000. Mindkét autó olcsó.
 • Electrolux. A gépek modellterében két lehetőség áll rendelkezésre: 67x51.5x49.5 cm - ez az EWC1150 és az EWC1350. A percenkénti maximális fordulatszámon különböznek egymástól. Ők megbízhatóak és gazdaságosak, de nem a legolcsóbbak. Kapacitásuk 3 kg.
 • A Candy Aquamatic gépsor öt, 69,5x51x43 cm méretű gépet tartalmaz, különböző centrifugálási sebességgel (800 és 1100 fordulat / perc között).
 • Az Eurosoba modellcsalád megbízható. A termék garanciája 14 év.

Ezekhez az eszközökhöz speciális mosdót kell vásárolni. Nem lehet nagyon mély. Leggyakrabban, hogy mosogatógépet a mosogató alá helyezzenek, egy "liliom" típusú mosdót és egy nem szabványos szifont vásárolnak, és vízszintes lefolyót is készítenek. Néha például, ha a mosdó nagyon magasra van felszerelve, akkor alkalmazza a szabványos szifont és a függőleges lefolyót.

Meg kell jegyezni, hogy a mosógép a mosdókagyló alá szerelhető asztallal. Ezek a készletek lehetővé teszik egy szabványos (praktikusabb) szifon, függőleges lefolyórendszer felszerelését, és ezáltal védi a készüléket a lehetséges vízbehatolás ellen. Ráadásul, mivel a mosogató az asztallap oldalán található, "lopni" lehet 10-15 cm, és egy háztartási készülék magassága már 80-85 cm lehet.

A vízvezeték-piacon olyan mosógépek modellek, amelyek tökéletesen illeszkednek a mosogatóhoz asztalhoz.

 • Bosch WLG 24260 OE. A modell magassága 85 cm, szélessége - 60 cm, mélysége - 40 cm, nagy kapacitása (5 kg-ig), valamint jó választék (14 db). Ezenkívül a gép rezgéscsillapító programot is kínál.
 • A Bosch WLG 20265 OE ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint a Bosch WLG 24260 OE modell. Egység 3 kg-ig.
 • Candy CS3Y 1051 DS1-07. A berendezés magassága 85 cm, szélessége 60 cm, mélysége pedig 35 cm. Ez egy 5 kg-os méretű költségvetési modell. 16 mosási programot tartalmaz. A gyártó szerint egy rezgéscsillapító program van felszerelve az autóban.
 • Az LG F12U2HDS5 paramétereit a 85x60x45 cm paraméterek képviselik, a modell kapacitása 7 kg. Ez a lehetőség elég drága, mert 14 mosási programot és rezgésszabályozást tartalmaz.
 • Az LG E10B8SD0 magassága 85 cm, szélessége 60 cm, mélysége 36 cm, a készülék kapacitása 4 kg.
 • Siemens WS12T440OE. Ezt a modellt a 84,8x59,8x44,6 cm méret jellemzi, fő előnye a csendes mód.
 • Indesit EWUC 4105. Ez az opció kis mélységben van, ami csak 33 cm, a többi paraméter standard - 85 cm magas és 60 cm széles. A maximális terhelés 4 kg.
 • Hoover DXOC34 26C3 / 2-07. Annak ellenére, hogy a készülék mélysége csak 34 cm, legfeljebb 6 kg vászon tölthető be. 16 mosási program áll rendelkezésre.

A tervezés előnyei és hátrányai

A mosogató alatt lévő gépek kompaktak. Képesek szervesen illeszkedni egy kis, korlátozott helyre, és egy meglehetősen tágas szobában. Az ilyen szerkezetek fő előnye mindenekelőtt a tömörség és a lakonikus megjelenés.

A nem szabványos méretű zsír plusz azonban a következő hátrányokhoz fordulhat:

 • A tervezési jellemzők miatt alacsonyan kell hajlítani, ami nagyon problémás a rosszindulatú betegek számára;
 • A beépített eszközök vibrálnak, vagyis a rázkódás észrevehetőbb. Amikor a gépet biztonságosan rögzítik a tetejére (mosogató vagy munkalap), a rezgések csillapodnak, de a centrifugálás során a mosógép csörögni kezd és kopog. Ráadásul, ennek a módnak köszönhetően a csapágyak gyorsabban meghibásodnak. Meg kell jegyezni, hogy a már beépített mosogatógép mosógépei nem adnak hangos zajokat, és a csapágyak hosszabb ideig működnek;

Mosogató a mosogatógépen: a do-it-yourself irányelvek a választáshoz és a telepítéshez

A standard előkonfekcionált házakban lévő fürdőszobák kis méretűek, és néha egyszerűen lehetetlen őket befogadni. A mosogató mosogatója a megoldás egyik megoldásává vált. Fotók és ajánlások a saját kezük telepítésével segítik a feladat megoldását önmagukban.

A mosogató előnyei a mosógépen

A mosogató és a mosógép kombinálása a már régen szűk helyet takarja. Ez is a fő előny.

A mosogató felhelyezése a mosógépen lehetővé teszi, hogy a szükséges vízvezetékeket és elektromos berendezéseket egy kis területen helyezze el. Sőt, nem kell keresni egy helyet az írógép alatt egy másik szobában (konyha, folyosó).

A dizájn gondolkodás nem áll meg, és minden nap a piacon megtalálhatók a mosogatók új modelljei, amelyek a gépek felett vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi számodra, hogy érdekesebb belső megoldásokat találjunk meg, amelyeket nehézzé tenni egy kis, zárt térben. Kétségtelen, hogy egy ilyen mosogató a fürdőszobában lesz, és a megtakarított hely kényelmesebbé teszi a fürdőszobában való tartózkodást.

Néha még néhány előny is képes többféle hátrányt fedezni. Egy ilyen eset egy mosógép mosogatója.

hiányosságokat

A mosógép mosogatójának hátrányai is elégek. A legfontosabb lehet azonosítani:

 1. Különleges kis méretű berendezések beszerzése. A nem szabványos berendezések mindig drágábbak és nem olyan gyakoriak. Ugyanazon hagyományos gép beszerelése bizonyos esetekben a mosogató használatának kellemetlenségéhez vezet.

Mindezen hiányosságok feltételesek. Megverheti őket. Például az új dolgok vásárlása sokkal szórakoztatóbb, mint negatív.

Mosógép kiválasztása a mosogató alá

Mosógép - drága beszerzés, különösen, ha nem szabványos modellről van szó. Ez a vásárlás meg kell kezdeni, hiszen a jövőben sokkal könnyebb felvenni a mosogatót a megvásárolt berendezésekhez, mint fordítva.

A mosógép kiválasztásának kritériumai:

 1. Szélesség. Ajánlott szűk, legfeljebb 43 cm szélességű modell. Ellenkező esetben vegye fel a mosogatót, és telepítse a gépet a falhoz közel. A készülék hangszórók sarkai zavarják a mozgást és a kényelmet.

A háztartási készülékek modern gyártói gyorsan reagálnak a piaci igényekre. Ezért mindegyik kis méretű modellekkel büszkélkedhet, bár áraik némileg magasabbak. Melyik márka kedveli Önt.

Melyik mosogató illik és mit keres?

A mosógép fölé telepítéséhez speciális mosogatóra van szükség - vízililiom. Az egyik jellemző a lapos alja, amint a képen látható. A liliomok mélysége 8 és 20 cm közötti.

Ugyanilyen fontos a lefolyó helye. Lehet, hogy:

A vízben liliomok inkább a vízszintes vízelvezetést. Ő megy a falhoz és biztosítja az összes biztonsági szabálynak való megfelelést.

Fontos! A függőleges vízelvezetés csak oldalsó leeresztő nyílásokkal lehetséges. Tehát a fal mentén helyezkedik el, és megakadályozza a víz bejutását a készülékbe üzemzavar esetén.

A vízi liliomok ugyanolyan anyagokból készülnek, mint a szokásos mosogatók:

A legmegfelelőbbek az akril és kerámia héjak. Ezek a felületek foltállóak, ami megkönnyíti azok gondozását.

A vízimadarak sok modellje nem rendelkezik lyukkal a csaptelephez. A falon lévő keverő helye további helyet takarít meg. Gazdasági lehetőségként mérlegelheti egy keverő használatát egy hosszú forgó kifolyóval a fürdő és a mosogató számára.

A vízililiom mosogatójának kialakítása más is lehet: a szokásos formáktól az exkluzív modellekig, amelyek megtestesítik a legmerészebb tervezési döntéseket. Négyzet, téglalap alakú, kerek - válasszon olyan alakot, amely illeszkedik a fürdőszobai belső térbe. A vízililiomok oldalsó asztallap segítségével minden szükséges higiéniai terméket elhelyezhet. A mosogató feletti mosogató különféle változatai, amelyek fényképét bemutatják, segítenek meghatározni a megfelelő választást.

Milyen árnyalatokat kell figyelnie a választáskor:

 • amely megfelel a gép és a mosogató méreteinek;
 • a tartóelemek készletének jelenléte;
 • személyzet csatorna szifon - hiányában a készletben megtalálni a megfelelő csere majdnem lehetetlen.

Számos háztartási és szaniteráru-gyártó összeállítja a mosogató és a mosógép megfelelő kiválasztásának problémáját. Az eladásra kész készletek találhatók, amelyek teljes mértékben megfelelnek az egyesítés követelményeinek.

A mosogató felhelyezése a mosógépre megtörténik

A mosogatók és autók felszerelése kézzel is elvégezhető. Nincs semmi nehéz. Csak néhány telepítésre vonatkozó kötelező követelményt kell betartani.

A telepítés a mosogató telepítésével kezdődik:

 • jelölje fel a rögzítőelemek alatt;
 • próbálja ki a mosogatót, értékelje helyét és kényelmét;
 • fali konzolok a falban;
 • telepítsen mosogatót;
 • szerelje szifont Ez a tétel érdemes különös figyelmet szentelni. Javasoljuk, hogy további csíptetőt szereljenek fel az összes csőcsatlakozásra. A végén a hullámcsövet a mosógép szifonjával vagy a csatorna tetejéhez kell csatlakoztatni;
 • szerelje fel a keverőt a rugalmas tömlőkre (ha a héj tervezése biztosítja);
 • rögzítse a mosogatót egy speciális kampóval (teljes mosdóval);
 • tömítse a mosogatót és a falat tömítőanyaggal.

Fontos! A lefolyórendszer alkatrészei nem kerülhetnek érintkezésbe a mosógéppel. A csőcsatlakozások rezgésétől való kitettség elveszíti a feszességet.

Miután a mosogatógépet feltelepítették és a szennyvízelvezető rendszer munkáját ellenőrizték, továbbhaladhat a mosógépbe. A fotók és a programok lehetővé teszik a telepítés elvégzését.

A mosógépet a lehető legközelebb kell elhelyezni a mosogató alá. A készülék vezetékeinek érintetleneknek és jól szigetelteknek kell lenniük, mivel még a vízzel való közvetlen érintkezés nélkül is a túlzott páratartalom a fürdőszobában rövidzárlatot okozhat.

Az írógép és a vízililiom közötti 2-3 cm távolság magában foglalja a gép pontos pontosságát. A fokozott rezgés ebben az esetben elfogadhatatlan.

Végezetül szeretnék még egyszer megjegyezni, hogy az ilyen fontos fürdőszobai jellemzők, mint mosogató és mosógép kombinációja felelősségteljes megközelítést igényel a választásukhoz. A végeredmény sikere attól függ. Az ajánlásoknak megfelelő, saját kezű eszközökkel történő felszerelése csak örömet és büszkeséget biztosít az elvégzett munkához.

A mosógép mosogatója: beépítési és szerelési funkciók

Standard fürdőszoba, valamint kombinált fürdőszoba, ritkán büszkélkedhet nagy mennyiségű szabad hely. Egy ilyen szoba tulajdonosának ki kell fejtenie, hogy hol és hogyan kell elhelyezni a szükséges vízvezetékeket és háztartási készülékeket.

A helyhiány miatt gyakran át kell vinni az utast az egyéb helyiségekbe, ami további kényelmetlenséget okoz. A vízvezetékgyártók gyakorlati megoldást találtak erre a problémára.

Szeretném felhelyezni a mosogatót a mosógépre?

Ennek a megoldásnak a legfőbb előnye nyilvánvaló: a szabad terület lehető legnagyobb kihasználása. Végtére is, még a legkisebb fürdőszobában sikerül mosogatógépet is elhelyezni.

Ezenkívül egy tükörrel ellátott szekrény helyezhető a csésze fölé, és így minden szabad centiméter aktiválható. Ugyanakkor a szoba kialakítása nem szenved.

A mosógép mosogatója nemcsak helyet takarít meg, hanem segít a helyiségnek a fürdőszobában történő lehető legegyértelműbb megszervezésében is.

Ez a mosógép elhelyezése segít a helyiség megtakarításában a fürdőszobában, és a lehető leghatékonyabban használja fel.

Az értékesítés során különböző színű és formatervezett mosogatók találhatók, amelyek csak a szoba belsejét díszítik.

De nem szabad úgy gondolni, hogy nincs ilyen hátrány. Ők és elég sokak.

A legjelentősebb a villanyszerelő figyelmeztetése az elektromos készülékek vízforrások közvetlen közelében történő telepítésének veszélyével.

A mosogató mosogatógép felhelyezése azt sugallja, hogy szivárgás esetén a víz károsíthatja a készüléket és a huzalozási problémákat. Az elektromos sokk nem zárható ki.

Ezért javasoljuk szakembereknek, hogy szigorúan tartsák be a gyártó által adott utasításokat. A hátrányok a következők:

 • A tálban és a szifonban lévő víz megtartása a mosogató alakjának köszönhetően. Lapos és sekély, és a leeresztő nyílás a készülék hátulján található. Ilyen körülmények között a víz nem mehet el teljesen, és szivacsos vagy puha ruhával kell eltávolítania. A tartós folyadék hozzájárul a gyakori elzáródáshoz. Ez különösen igaz a keskeny résszerű szilva.
 • Komponensek vásárlásával kapcsolatos nehézségek. Az eszköz külön lapos szifonnal van ellátva, ami nagyon nehéz megtalálni az eladást. Ha a mosogató nem teljesen felszerelt, akkor jobb, ha megtagadja a vásárlást, különben nagyon sok időbe telik, sokszor hiába, hogy megtalálja a szükséges részleteket. Ugyanezek a problémák várják a hibás eszközök tulajdonosait.
 • Enyhe kényelmetlenség a mosogató használatakor. A tálhoz közeledve emlékezned kell arra, hogy alatta van mosógép, tehát nem túl kényelmes ahhoz, hogy közel álljon hozzá. Elképzelhető, hogy először a géppanelt többször meg kell ütni, amíg a mosogatótól való bizonyos távolságban történő mosási szokás kialakul.

A mosógépek szinte minden ismert gyártója ilyen berendezést gyárt. Eszközeik ideálisan alkalmasak az együttműködésre. Ezenkívül egy látványos, átfogó dizájnnal rendelkezik, amely díszíti a fürdőszobát.

Fontos kérdés: hogyan kell kiválasztani a berendezést?

Még egy tapasztalatlan vízvezeték-szerelő is megérti, hogy a mosogatógép fölé helyezett mosdónak különlegesnek kell lennie.

És ez igaz. Kevés ember próbál felszerelni a készülék felett szabványos felszerelést. Nagyon veszélyes és nem praktikus.

A mosogatók, valamint az "alátétek", amelyeket "párban" dolgoznak fel, különböznek a hagyományos analógoktól, számos jellemzővel. A szakértők javasolják, hogy megvásárolják az ilyen berendezések sorozatait, amelyeket a háztartási készülékek szinte minden vezető gyártója gyárt.

Ebben a tandemben az eszközök tökéletesen alkalmazkodnak az együttműködéshez, ráadásul jól össze vannak építve, ami pozitív hatással van a megjelenésükre.

Ha nem vásárolhat készletet, akkor külön kell vásárolnia a készüléket.

Mosógép kiválasztása

A legjobb megoldás egy, a mosogató alá történő beépítésre tervezett készülék megvásárlása. Az ilyen gépek változó méretűek.

A mélységük 43 és 34 cm között változik, a magasság pedig nem haladhatja meg a 60 cm-t.

Általában az ilyen modellek maximális terhelése nem haladja meg a 3,5 kg száraz ruhát. Ez nem túl sok, és gyakran nem elegendő egy nagycsalád számára, így néhányan úgy döntenek, hogy megvásárolják a szabványos felszerelést.

Számos pontban ilyen döntés ellentmondásosnak tekinthető.

A berendezés kiválasztásához meg kell határozni a méretét. Az ábrán láthatóak az eszközök megfelelő és helytelen telepítésének lehetőségei, ami nagymértékben függ a készülék méretétől

Kezdjük a készülék magasságával. Elméletileg bármilyen lehet, de a gyakorlatban hozzá kell adnia legalább 20 cm-t a héj magasságához és a berendezés síkjai közötti réshez.

Ennek eredményeképpen a 70 cm magasságú gép fölé szerelt mosdó kb. 90 cm-es szintre fog kerülni, és a 85 cm felett a készülék felett lévő edény a padló fölött egy méterrel emelkedik.

Az ilyen mosdókagyló mosására egy gyermek, vagy akár egy kis magasságú ember egyszerűen lehetetlen.

A fürdőszobát egy speciális üzletbe kell felszerelni, vagy egy kis lépcsőállványt kell felszerelni, ami nem túl kényelmes.

A második nehézség a gép mélységének megfelelő kiválasztása. Meg kell értened, hogy a készüléket teljesen el kell helyezni a mosogató alá.

A legjobb, hogy a tál kissé átfedje azt, és védőablakként haladjon előre a készülék felső részén. Ebben az esetben a mosogatóból kifolyó víz nem esik a mosógépre.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a készülék közelében lévő készülék mozgatása nem működik. A háta mögött egy hézagnak kell lennie, körülbelül 7-8 cm-re, ami a műszaki kommunikációban lesz.

A gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon nehéz megtalálni a normál mosógépet, amelynek nagy terhelése megfelel ezeknek a követelményeknek.

Kiválasztjuk a mosogatót

A mosógépek fölé történő felszerelésre tervezett tálakat általában vízililiomoknak nevezik.

Szokatlan nevüket kapták kis méretük és jellegzetes lapos alakjuk miatt, amely hasonlít egy növény leveleire. De nem csak a szokatlan megjelenés különbözteti meg a készülékeket a standard analógoktól.

Az ilyen mosogatókban való leeresztés általában a tálca hátuljánál helyezkedik el, és nem a közepén. A keverő lyuk lehet bárhol vagy hiányozhat. A "liliomok" különböző anyagokból készülnek.

Modern mosogatók, amelyeket a mosógép felett kell felszerelni. nagyon különböző formák lehetnek, és különböző anyagokból készülhetnek

Nagyon jó termékek egy viszonylag új anyag polimerből, amelyet mesterséges kőnek is neveznek. Nagyon ellenáll a mechanikai igénybevételnek és a kémiai összetételnek.

A polimer beton jól hasonlít a különböző típusú természetes kőhöz, hogy vizuálisan nagyon nehéz megkülönböztetni a természetes anyagtól. Emellett az üvegből, akrilból, fémből és kerámiából készült héjak eladásra kerülnek.

A "vízi liliomok" nagyon eltérőek. Téglalap alakú, ovális, négyzet alakú, kerek vagy derékszögű tálakat gyártanak.

Kívánt esetben nem szabványos konfigurációjú termékeket talál. A színes vízvezeték-berendezések bármilyenek lehetnek. Mégis, amikor kiválasztunk egy terméket, különös figyelmet kell fordítani a megjelenésére, nem pedig a lineáris jellemzőire.

Optimális esetben a mosogató hossza a külső szélétől és a falig nagyobb volt, mint a mosógép hossza. A minimális különbség 10 cm, ebben az esetben a gépet a vízpermettel lefedik az ablakon, amely felülről néz ki.

Ez különösen igaz az elektromos készülékekre, amelyeknél a kezelőpanel a felső panelen található, és nem az előlapon.

Ezen kívül ne felejtsük el a technikai szakadékot a fal és a mosógép között. Még akkor is, ha egy csatornacsövet épít a falba, a csatlakozó cső kívül marad, ami szabad helyet igényel.

A szakértők azt javasolják, hogy legalább 50 cm hosszú mosogatógépeket vásároljon a szűk gépek 36-39 cm mélyére, a nagyobb gépek esetében, amelyek mélysége 50-51 cm, a tál nem lehet rövidebb, mint 60 cm.

Egy másik fontos pont a mosogatóleválasztás típusa. Különböző alakja, mérete és eszköze lehet, ami jelentősen befolyásolja a tál teljesítményét.

A rés formájában történő leeresztés esztétikailag kellemesnek tűnik, de gyakran eltömődik

A lefolyót a lehető legközelebb kell elhelyezni a mosogató hátsó falához, lehetőleg jobbra. Bizonyos esetekben a doboz oldala és hátsó falának csomópontjában a szappan dobozában lévő mélyedésbe kerül. A kibocsátásnak két fő formája van:

 • Round. Feltételezi egy lapos szifon jelenlétét, amely a leeresztő lyuk alatt található. A fő hátrány a szifon elhelyezése közvetlenül a készülék felett, amely rövidzárlat és a szivárgás során bekövetkező bekötési problémák miatt tele van. De a kerek lyukakon keresztül a víz gyorsan eltűnik, és ritkábban elakadnak.
 • Rés-szerű. A fő előny az, hogy a szifon ebben az esetben a tálba, azaz a mosógép mögött helyezkedik el. Ezért még akkor is, ha a szivárgó víz nem kerülhet a készülékre. A rendszer legfőbb hátránya: keskeny lefolyó lyuk, amely gyakran eltömődik és tisztítást igényel.

A mosogatók, a "vízi liliomok" néha el vannak látva egy vízelvezető rendszerrel, amely megakadályozza, hogy a tál túlcsorduljon és a víz bejusson a mosógépbe.

Az ilyen rendszer leeresztőnyílásait rendszerint úgy helyezik el, mint a standard mosogatókban, a tálca oldalán és alján. Ezenkívül a lefolyórendszer dugaszokkal, dugókkal is felszerelhető, egyes automata telepítések esetén.

Mosógépekkel, a "liliom párnákon" kívül megpróbálhatja kombinálni más típusú mosogatószereket is. Azonban ebben az esetben a helytakarékosság valószínűleg nem sikerül. A leggyakoribb lehetőségek a következők:

 • Beépített tálak, amelyeket asztalra, szekrényre vagy asztalra szereltek.
 • Hamis. Vízszintes alapra van szerelve, például ugyanazon asztallap vagy szekrény.

A mosogató alatti mosogatógép helyének ilyen változata is nagyon lehetséges, azonban a nagy helytakarékos megtakarítás itt nem működik

A mosogató felhelyezése az elektromos készülék felett

A felszerelés technológiája meglehetősen egyszerű, és három fázisból áll. Vegye figyelembe részletesen mindegyiket.

Megjavítjuk a tálat

A mosogató "vízililiomok" rögzítéséhez a falon a mellékelt konzolokat használják. A mester csak a megfelelő magasságban kell rögzíteni őket, és fel kell taszítania a tálat.

Az első lépések:

 • Végezzük el a fal jelölését. Rajzolj egy vonalat, amely megfelel a mosógép tetejének. A fennmaradó jelek e tulajdonságra vonatkoznak. Próbáld ki a tálat, ne felejtsd el, hogy hagyja a rést a mosogató és a mosógép között. Az érték a szifon típusától függ. Ütemezett lyukak a kötőelemekhez. Ha a tál a fürdő közelében van, és egy közös keverőt kell felszerelnie, ellenőrizze, hogy a kifolyó hosszúsága elegendő-e.
 • Fúrjon lyukakat. A kötőelemekhez horgonycsavarokat vagy rögzítőcsavarokat kell használni.
 • Szereljük fel a konzolokat. A csavarok még nincsenek teljesen meghúzva, így kis 5 mm-es rések maradnak.
 • Szilikon tömítést kell alkalmazni a mosogató hátulján. Az összetétel 5-10 mm távolságra helyezkedik el a tál szélétől. Hasonló eljárást végzünk a konzolok vetületeivel, ahol érintkezésbe kerülnek a mosogató felületével.
 • Állítsa be a tálat a tartókon. Ehhez a fémhüvelyeken lévő fémhüvelyek fűzőlyukaira helyezzük, és rögzítjük a falhoz dugókkal vagy horgonyokkal.
 • Teljesen húzza meg a zárócsavarokat rögzítő csavarokat.

A "vízililiom" mosogató lefolyója a lehető legközelebb fekszik a tál hátsó falához.

Szerelje fel a szifont

Ajánlatos a szifont a mosogatóhoz csatlakoztatni, mielőtt a záróelemeket meghúzzák. Telepítse az eszközt ebben a sorrendben:

 • Összeszereljük a rendszer által irányított csomópontot, amelyet a gyártó feltétlenül a termék csomagolásába fektet. Ne felejtse el alaposan kenni a tömítő elemeket és a menetes csatlakozásokat szilikonzsírral. Nagyon óvatosan húzzuk meg a szálat, különben a műanyag részek nem ellenállnak az erőnek és a törésnek.
 • Egy csövet találunk a szifonon, hogy csatlakoztassuk a mosógépet, és tegyünk rá egy lefolyótömlőt. A kapott csatlakozást csavaros rögzítővel kell rögzíteni. Tehát biztosak lehetünk benne, hogy a mosógép tartályából kiszivattyúzott víz nyomása nem zavarja meg a tömlőt.
 • Csatlakoztassa a szifon felszabadulását a csatornába. A mesterek azt tanácsolják, hogy térdszerűen hajlítsa meg a hullámcsövet, és szigetelje a szigetelőszalagot vagy a puha huzalt. Ez azért szükséges, hogy megakadályozza a kellemetlen szag kellemetlen megjelenését a csatornarendszerből, mivel a vízszivattyúk gyakran megtörik a lapos szifonokban, amelyekkel a "vízi liliomok" fel vannak szerelve tervezési jellemzőik miatt.

A mosogató lapos szifon speciális csővel van ellátva, amely a mosógép lefolyótömlőjét csatlakoztatja

Telepítse a keverőt

A lapos héj tervezési jellemzői arra utalnak, hogy nincsenek keverők. A legjobb megoldás ilyen készülékekhez - a falra szerelt keverő.

A leggyakrabban használt modell egy hosszú kifolyóval, a teljes fürdővel és mosdóval. Bizonyos esetekben a keverő beszereléséhez lyuk van a "vízililiomban".

A szifon felszerelését követően a gyártó utasításainak megfelelően szigorúan telepítve van, és a tálca véglegesen rögzítve van a konzolon.

A keverő beszerelésének folyamatában ne felejtsd el az alapos tömítést. Minden tömítést szilikonnal kell bevonni.

A csavarmeneteket vízvezeték-törölközővel pecsétes vagy fum-szalaggal lezárjuk. Húzza meg óvatosan a keverőtömlőkön lévő anyákat. Nagyon törékeny cink ötvözetekből készülnek, a túlzott erő egyszerűen elpusztíthatja őket.

A telepítés után elvégezzük a próbaüzemet, és gondosan ellenőrizzük az összes csatlakozást a lehetséges szivárgások miatt.

Ha a "vízililiom" a keverőhöz egy lyukkal van ellátva, a gyártó minden utasításának szigorúan betartja

A mosógép fölött elhelyezett mosdókagyló praktikus megoldás, amely segít megtakarítani és hatékonyan szervezni a szabad helyet.

Az otthonában történő megvalósítás egyszerű. Meg kell választani a megfelelő készüléket és a vízvezeték-felszerelést, a legkönnyebb módot egy speciális készlet beszerzésére. Számos gyártó cég kínálja őket. Ön ilyen típusú tandemet telepíthet.

A telepítés során fontos felidézni az elektromos biztonság biztosításának szükségességét, és alaposan végezze el az összes munkát, az összes utasítást követve.

Mosógép a mosogató alatt - felülvizsgálat, fotó

Egy tökéletes megoldás egy kis fürdőszobának egy mosogató mosogatója lenne. Ez lehetővé teszi a két legfontosabb elem kombinációját egy helyen, ami jelentősen megtakarítja a helyet. Ebben a cikkben megfontoljuk ezt a lehetőséget, sok példát adunk példákra, javaslatokat fogunk adni a kiválasztásról és a telepítésről.

Kicsi és szűk fürdőszobák - az orosz házak, különösen a Szovjetunió alatt épültek. Gyakran még egy normál fürdőt sem lehet elhelyezni a "Hruscsov" mosdójában - és annál inkább nincs szükség mosógépre, különben egyszerűen nincs hely az emberek számára.

Azonban, hogy átrendezzék ezt az egységet a folyosón vagy a konyhában, de leggyakrabban csak annyira közel vannak, hogy egyáltalán nem szükséges. Lehetőség van a probléma könnyebb megoldására - egy mosogatógép speciális mosogató alá helyezésére, amelyet kifejezetten ilyen használatra terveztek.

Melyek a kombináció előnyei és hátrányai?

A mosógép mosogatója - hogyan kényelmes?

 • A mosógép fölé helyezett mosogató első és legfontosabb pluszja természetesen helytakarékos. És nem csak a fürdőszobában, hanem az egész lakásban - különben a gépet valahova máshol kell csatolni.
 • A második fontos előny az, hogy a mosdó személyiséget ad. Az "alátét" fölé helyezett mosdókagyló különböző méretű és formájú, és lehetőség van olyan opció kiválasztására, amely nemcsak "bővíti" a szobát, hanem kegyelmet is ad neki.

A mosogató alatt lévő mosógép hátrányai

Természetesen ez a hely hátrányai vannak.

 • Az elsõ hátrány, amelyet még a mosogató használata elõtt észlelünk, nem szabványos szifon. Sajnálatos módon soha nem lesz vezetékes vízzel ellátva, és külön kell keresni - és valószínűleg több üzletben is.
 • A második hátránya ismét egy nem szabványos leeresztő eszköz. Ebben a kialakításban a lefolyó nem függőlegesen, hanem vízszintesen, a fal felé helyezkedik el. A víz elkerülhetetlenül stagnál, és ez veszélyezteti a blokkolást.
 • Végül egy mosógép a mosogató alá fog kerülni, amelyet a legtöbb ember szabadon lát. Valószínű, hogy először egy kicsit megzavarja Önt - és annak érdekében, hogy kinyissa a kést egy kis mosdóban, akkor is helyet kell biztosítania.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a mosógép feletti mosogatót elvileg kifejezetten azoknak ajánlják fel, akik katasztrofálisan korlátozottak az űrben. Más szóval, egy írógép telepítése egy kis fürdőszobában segít a probléma egyszerű megoldásában.

Előzetes mérések

Annak érdekében, hogy a mosogató és a mosógép új kombinációját ne csak helytakarékosak, hanem kényelmesen használhassák is, gondosan számolni kell egy ilyen kialakítás magasságát és mélységét.

Más szóval, ha a Hruscsovban egy szűk fürdővel rendelkezik, akkor először is a gépet szűknek kell választani - 34-43 centiméterrel. Ellenkező esetben a készülék túl sokat fog mozogni, és a mozgás során még mindig nehézségekbe ütközik.

Nagy fontossággal és magassággal - mint mosogató és mosógép. Természetesen szükség van arra, hogy egyedileg válassza ki magasságod alapján. Azonban átlagosan körülbelül 80 cm-es ideális magasságot kell figyelembe venni. Ha a mosogató sokkal kisebb vagy jóval nagyobb, akkor valószínűleg kényelmetlen lesz használni.

A mosógépek magassága 60-70 cm között van - ezért hozzá kell adni ehhez az értékhez a mosogató magasságát, és emellett hagyjon egy kis "margót", hogy ne legyen közvetlen érintkezés és rezgés a mosás alatt.

Hogyan válasszunk ki egy mosogatót?

Természetesen nem minden mosogató mosható a mosógép fölé. Például a konvex fenékkel rendelkező szabványos modellek biztosan nem működnek itt - a tervezés túl magas, nem szép megjelenésű, és a vízelvezető eszköz nem engedi biztonságosan és biztonságosan egy "mosógépet" és egy mosdót.

Ezért a mosógép fölé történő felszereléshez külön mosogató típus van - ezek az úgynevezett "vízililiák". Ahogy a neve is jelzi, szinte lapos - mélysége soha nem több mint 20 centiméter. Rendszerint külön kell választani a mosogatót és az írógépet, de vannak olyan gyártók is, akik kész készleteket gyártanak.

Az alapvető pont, amelyre figyelni kell, amikor vízililiom mosogatót vásárol, lecsap. Vízszintesen és függőlegesen is elrendezhető. A mosogató feletti mosogatógépre történő felszerelésének legfontosabb feltétele, hogy a lefolyó nem lehet semmilyen módon érintkezésben az "alátéttel". A követelményt biztonsági előírások szabják meg, mivel a mosógép elektromos készülék, ezért a legkisebb vízzel való érintkezés veszélyt jelenthet rövidzárlat és áramütés veszélyére.

Ezért ha a mosogatógép feletti mosogatóvíz liliomot tervez, akkor csak vízszintes lefolyónak kell lennie, amely a falhoz ér.

Milyen vízililiomok vannak?

A rendkívül egyszerű kialakítás ellenére a vízi liliom alakja és alakja változhat. Ez lehetővé teszi, hogy csak olyan mosdót válasszon, amely nem sérti a fürdőszoba kialakítását.

 • A standard "négyzet" mellett a vízililiom mosogató lehet téglalap alakú - ez egy különösen kényelmes lehetőség a szűk fürdőszobákban.
 • Félkör alakú lehetőségek vannak, és segítenek a helytakarékos megtakarításban - még a professzionális tervezési titkoktól távol eső emberek is tudják, hogy a lekerekített sarkok vizuálisan kibővítik a teret.
 • Vannak mosogatók is, amelyek oldalsó asztallapokkal rendelkeznek, így sok higiéniai cikket - samponokat, szappanokat, zuhanyzselékeket, fogkeféket helyezhet el rajta.

Mosogató beépítése a mosógépre

Bármi is legyen a vízililiom, az ön öltözõjét választja, néhány szabály kötelezõ:

A mosogató részei - különösen a leeresztő csövek - ne kerülhessenek érintkezésbe a mosógéprel. A lényeg itt nem csak a zárás veszélye, hanem a rezgés is - a fúvókák folyamatos rázása egyszerűen "laza".

A mosdót egy kicsit előre kell adni a gépen. Ez csökkenti a véletlen víz valószínűségét az utóbbi felületén.

A mosógép minden vezetékének tökéletes állapotban kell lennie - jó állapotban, szilárd szigeteléssel. Ne felejtsük el, hogy még a legkörültekintőbb telepítéssel is fennáll a veszélye annak, hogy a víz leesik rájuk.

Végül a "mosógép" telepítése előtt olvassa el az utasításokat, hogy végre megértse, lehet-e felszerelni a készüléket a vízkészülékek közvetlen közelében.

Hogyan szereljünk mosogatót egy mosógépre?

A mosogató fölé helyezéséhez nem szükséges szakemberek igénybevétele - ez a saját kezeivel történhet, itt semmi bonyolult. A telepítés a következő.

Először is, a zárójelek a falhoz csatlakoznak, amelyen a mosdó "leül". Leggyakrabban vízvezeték szereléssel jönnek, ha nem, akkor rendben van - megveheti őket bármely hardverraktárban.

Mielőtt fúrja a falat, és rögzíti a rögzítőelemeket, gondolja át a "durva" értéket, függetlenül attól, hogy kényelmes-e a mosdó. Más szavakkal, csatlakoztassa néhány centimétert a mosógép tetejére, nézze meg, hogy ez a magasság megfelel-e Önnek. Ha a kád és a mosdócsap megosztott, győződjön meg arról, hogy szabadon forog egymás között, és a víz nem folyik a padlóra vagy a falak mentén, hanem a tálakba.

Ezután elindíthatja a munkát - rögzítse a zárójeleket, tegyen egy mosogatót, és rögzítse azt kiegészítésképpen a mosogatóval ellátott speciális horog segítségével.

A fal mellett levő élet speciális eszközzel kell lezárni.

A vízilip szifon felszerelése

 • A szifon hozzá van erősítve, mielőtt a mosogatógép a mosógép fölé kerülne.
 • A rugalmas leeresztő cső közvetlenül az "alátét" szifonhoz van rögzítve, és a tetején ez a szerkezet "gallérral" megerősödik - így nem félek, hogy a kapcsolat véletlenül megszakad.
 • Csak ezt követően a leeresztő csövet behelyezzük a csatornába.

Fontos emlékeztetni arra, hogy a mosogató részek nem érintkezhetnek a mosógép felületével - állandó rezgés megszakítja a csatlakozások erejét. Ezenkívül, miután a mosogatógépet a mosógép fölé telepítette, ellenőrizze használat előtt, hogy a szifonok és a fúvókák szilárdan vannak-e rögzítve, hogy valahol víz csöpög.

Fogyasztói vélemények

Elena. Van egy lapos Hruscsov. Ezért a helytakarékosság mindig is az első helyen állt. Korábban a mosógép volt a konyhában, de idén úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a konyhai készletet. Ennek eredményeként a gép felesleges volt. Nincs elég hely a fürdőszobában, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy az ilyen mosogatók felé nézünk, amelyeket írógépre lehet helyezni. A kényelem tekintetében - igen, kicsit kevésbé volt kényelmes, mert mindenesetre a mosogató most 15-20 cm-re van. Először nem volt szokás, de most részt veszünk, minden rendben van. Úgy gondolom, hogy kényszerhelyzet esetén teljesen megfelelő megoldás.

Jegor. A mosógépnek ilyen mosogatója van. Minden megfelel. Egy mínusz - a kislány most nem mosható különálló standszék nélkül, amelyet Ikea-ban vásároltak. De általában minden jó, sok helyet takarít meg.

Tatiana. Van egy ilyen mosdó. Hála az ő helyének egyre több. A szomszédok még egy mosógépet láttak a fürdőszobában, de nincs fürdőszoba - nem kényelmes mosni. És elégedett vagyunk.

Ilshat. Miután egy másik városba költöztek, és egy lakást vásárolt - csodálkoztam azon, milyen kicsi a fürdőszoba. Úgy döntöttek, hogy a helyszínen egy mosógépet helyeznek el, de azonnal rájöttem, hogy túl magas lesz. Ezért, amint a helyszínen meg van írva, 10 cm-rel emeltem fel a padlót, és a gép ugyanolyan szinten maradt. Ennek eredményeképpen megszokott és nagyon kényelmes mosogató van. A padló emelkedése rendszeres rudak felhúzásával és vastag rétegelt lemezre fonva. A tetején fekvő linóleum. Ügyek egy este.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!