Legfontosabb > Bútor

Berendezés önterülő padlóhoz a fürdőszobában: fotótervezési ötletek és öntési technológia

Ha a tapasztalatlan fogyasztók az önterülő padlóról beszélnek, akkor gyakran kiderül, hogy teljesen más anyagokat és technológiákat jelentenek. A tapasztalatlan eladók és építők, akik rosszul beszélnek oroszul, további zavarokat adnak ehhez a témához. Meg fogjuk érteni, mi egy önterülő padló a fürdőszobában és hogyan lehet kézzel elvégezni.

tartalom

Mi az önterülő padló: megérteni a terminológiát ↑

Az építési terminológiát az i. Mi az önterülő padló és mi nem:

 • A közelmúltban, különösen az interneten, találhat cikkeket a csodálatos "elárasztott padlóról". Az Aspic hús, hal, csirke. Az építési használt önterülő padló.
 • Gyakran összekeverik az önterülő önterülő (önterülő) beton esztrichekkel. A különbség alapvető: az önterülő padló - a polimer összetevőkön alapuló felső, befejező bevonat és a cement alapú önszintező habarcs (kevésbé gipsz) sima padlóburkolat készítéséhez. Sajnos, még a Wikipédia részében is a pontatlanság részben beindult. Talán azért van ez, mert nincs kapcsolat az idegen nyelvhez az orosz oldalról. Önterülő padló az angol nyelvű interneten kérésre esztrich (padlóburkolat) és önterülő padlóburkolat (padlóburkolat).

A polimer önterülő bevonatok tulajdonságai ↑

Népszerűség PNPP vonzó tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Nagy szilárdságú, kopásállóság.

A PNPP szélesebb körű elosztását korlátozza meglehetősen magas költsége és az esztrich alapos előkészítése.

Polimer önterülő padlók típusai: fotó ↑

PNPP - kiterjedt anyagok és technológiák a padlóburkoláshoz. Számos különböző minõségû kompozíció közös jellemzõje, hogy polimer kötõanyagokon alapulnak. A felhordáskor alkalmazott anyagok folyékony konzisztenciát mutatnak és jól elterjednek, sima felületet képeznek. Az önterülő padlóra két nagy csoportra osztható: poliuretán és epoxi.

Poliuretán önterülő padló ↑

Poliuretán kötőanyagok, szerves oldószerek, finom ásványi töltőanyag alapúak. Vannak poliuretán-cement készítmények is. Viszonylag olcsó, meglehetősen szerénynek tűnnek, lehetővé teszik, hogy csak egyszínű bevonatot alkosson. Az alacsony díszítő hatás miatt ritkán használják magántulajdonban lévő fürdőszobák rendezésére, fő alkalmazási területe a sport-, kereskedelmi-, köz-, ipari- és raktárépület.

Epoxi önterülő padló ↑

Az epoxigyanták alapján készült, tartalmazhat töltőanyagokat. Kétkomponensű, munka előtt a készítmények keverednek. Az ilyen bevonatok három fő típusa létezik:

 • Alapozó készítményeket használnak a bázis készítéséhez a befejező réteg alatt.
 • Színösszetétel. Különböző mennyiségű töltőanyagot tartalmaz (finom kvarchomok, más ásványi anyagok), egységes színű. Nagyméretű töltőanyagokat használnak durva, csúszásgátló bevonatok készítéséhez. A dekoratív hatás fokozása érdekében a gyantával töltött felülethez nyálkát, zsetont és csillogást lehet hozzáadni.

A fürdőszobában lévő ömlesztett polimer padlók esetében legalább a primerréteget végezzük, majd a színstruktúrát helyezzük el. Mivel a tömeg elég vastag, különböző árnyalatok különálló részeibe önthető, hogy eredeti rajzot alkosson. A színréteg lehet átlátszó, valamint minta nélkül. Ez a padlót sima és ragyogóvá teszi, miközben nem lesz csúszós. A burkolat rugalmas, kellemes tapintásúvá válik, a meztelen láb nem hűl, ellentétben a kerámialapokkal.

Korlátozások a tervezésben, a tárgyak természetében. A fürdőszoba a helyén lesz és a tengeri téma vonzónak tűnik: homok, kavicsok, kagylók. Vagy erdő: levelek, virágok, dísznövények. Szerint a tulajdonosok, úgy néz ki, gyönyörű ömlesztett 3D fürdőszoba padló ékszerek: gyöngyök, szalagok, zsinórok, csillogás. Sajnálatos módon, hogy háttérbe kerüljenek, nagy mennyiségű drága epoxi polimerre van szükség, az ilyen padlók kézzelfogható összeggel bírnak.

Polimer padlószerkezet ↑

A látszólagos egyszerűség (vegye be és öntse be), a mosdóban lévő minőségi polimer önterülő padló eszköze nem könnyű feladat. Szükséges az esztrich gondos előkészítése: nagyon erősnek és egyenletesnek kell lennie. Egyszerű alapozó és befejező vegyületek alkalmazása nem könnyű, különösen nagy viszkozitásuk és gyors megszilárdulásuk miatt. Szükség esetén grafikus rajzot készítsen, és 3D-s padlózat esetén a munka sokszor bonyolultabb.

Ömlesztett padló a fürdőszobában saját kezével: videó ↑

Az a személy, aki soha nem dolgozott nagy mennyiségű epoxigyantával (a gyermekmodellek nem számítanak), nagyon nehéz lesz a kompozíciót egy polimer önterülő padlóval tölteni a fürdőszobában a kezével. Mivel a polimer kompozíciók nem olcsóak, azt javasoljuk, hogy a PNPP készülékre dolgozzon tapasztalt és pontos szakembereknek.

3d fürdőszoba padló

Ha a fürdőszoba belsejében világos és eredeti akcentust szeretne adni, hagyja abba a háromdimenziós hatású bevonatok választékát. A 3D fürdőszoba padlója nagyon friss és szokatlan; a megfelelően kiválasztott kép kellemes a szemet és a megfelelő légkört teremt. Lehetőség van egy ilyen padló készítésére saját, de erre gondosan tanulmányoznia kell a technológiát. A munkafolyamat sokféle árnyalattal rendelkezik, az arányok vagy időintervallumok be nem tartásával, az eredmény messze nem várható.

3d fürdőszoba padló

A 3D emelet előnyei

A háromdimenziós képekkel ellátott önszintező padlók a következő jellemzőkkel rendelkeznek:

 • magas dekoráció;
 • abszolút nedvességállóság;
 • higiénia;
 • hosszú élettartam;
 • antisztatikus;
 • a varratok hiánya;
 • ellenáll a fadingnek.

3d fürdőszoba padló

Ezenkívül az ilyen bevonatok nem káros anyagokat bocsátanak ki, nem esnek ki különféle olajok, lúgok és savak, tűzállóak. A fürdőszobában ömlesztett padlók legalább 10 évig szolgálnak anélkül, hogy elvesztenék a tulajdonságokat. Az egyetlen hátrány az, hogy ennek a bevonatnak magas a költsége, de van egy módja annak, hogy enyhén csökkentse a költségeket, ha kis dekorációval, vinil matricával vagy festett egy mintát akrilfestéssel, nem pedig egy mintával ellátott textilanyaggal.

3d fürdőszoba padló

Az ömlesztett 3D padló alaprétegből, filmből vagy szövetből áll, kép és átlátszó befejező réteggel. Minél vastagabb a felső réteg, annál nagyobb a kép. Minden anyag finom díszítéssel megy: gombok és kavicsok, színezett homok és héjak, érmék, fafészek, felesleges CD-k. A legfontosabb dolog a megfelelő elemek kiválasztása és az elemek kombinálása annak érdekében, hogy a kész rajz esztétikailag kellemes legyen.

3d fürdőszoba padló

1. táblázat Az egyik építőipari vállalat 3D-s padlóburkolatának telepítési munkálatainak becsült költsége

Anyagok az önterülő padlókhoz

Önterülő 3D padló

Előkészítő munka

Először elő kell készítenie az eszközöket és anyagokat:

 • nagy teljesítményű fúró és fúvókás keverő;
 • ütni;
 • darálóval vagy csiszológépvel;
 • építési szint;
 • spatula és ecsetek;
 • tűhenger;
 • speciális cipő - festékcsizma;
 • porszívó;
 • primer keverék;
 • film mintával vagy dekoratív elemekkel;
 • mix egy ömlesztett padlóra.

Az alapozónak jó minőségűnek kell lennie, az önterülő padlókhoz. Az olcsó keverékek használata nem biztosítja a padlónak a talajhoz való kívánt tapadását, ami következtében a felület deformálódhat. Mivel a fürdőszoba alapterülete leggyakrabban beton, az akril vagy polimer alapozó a feldolgozás szempontjából optimális.

A repedezett cipők bármelyik hardverraktárban megvásárolhatók; az ilyen cipők lehetővé teszik, hogy a felszínen mozogjon, és ne maradjon nyoma a viszkózus keveréknek.

És még egy árnyalat: a hengerek hossza a görgőnek meg kell felelnie az önterülő padlók rétegének vastagságának, ellenkező esetben nem lehet teljesen eltávolítani a légbuborékot a szórási oldatból. Ha mindent meg kell itt dolgozni, elkezdheti felkészíteni a felületet.

1. lépés: A padló leválasztása

Először is elveszik a felesleges mennyiséget a fürdőszobából, eltávolítják a padlót és lebontják a padlót. Ha a kommunikációt kicserélni kívánja, akkor a régi csöveket a padlóról néhány centiméter magasra vágja, rozsdától megtisztítva, és tetején dugóval van ellátva, hogy megakadályozza a törmelék bejutását. Most a felületet jól megtisztítják, a porszívót a legkisebb részecskék porszívózzák.

2. lépés: A vízszigetelés és a hibák kiküszöbölése.

Általában a fürdőszoba padlója már van egy vízszigetelő réteg alatt a régi esztrich. Ha az esztrich jó állapotban van, nincsenek nagy repedések és hornyok, ellenőrizni kell a padló vízszintes szintjét, távolítsa el a kinyúló részeket egy perforátorral és zárja le a kisebb hibákat a habarccsal. Összefoglalva, a felületet csiszolni kell, és a port el kell távolítani.

Ha az esztrich rosszul sérült, vagy a padló folyamatosan nedves, vízszigetelést és új esztrichet kell készíteni. Polietilén fólia a vízszigeteléshez a fürdőszobában nem javasolt, mert a cement hatása alatt 2-3 év alatt összeomlik. A padlót és a falakat 15 cm-es magassággal kell jobban kezelni bitumen masztix vagy speciális gumi festékkel, több rétegben. Azok a területek, ahol a csövek kijönnek a padlóról, gondosan és gondosan bevonva is. Amikor a vízszigetelő réteg megszárad, elkészítsen egy oldatot az esztrichhez és öntsön az alapba. Néhány nap múlva a padló felületét csiszoló fúvókával kell kezelni, porral meg kell tisztítani és teljesen el kell hagyni - legalább 4 hétig.

Díszítő padló készítése

Dekoratív önterülő 3D-s padlók

1. lépés: Alapozás

Egy alapozó a padlóra öntik, és egy henger segítségével átterjedi az egész felületre. Elfogadhatatlan a keverék kezeletlen területeinek vagy csomókjának elhagyása: az alapozónak egyenletes, folyamatos réteggel kell fednie az alapot. Miután az első réteg megszáradt, ajánlott a második réteget felhordni, majd hagyni teljesen megszáradni. Körülbelül 4-5 óra szobahőmérsékleten tart.

2. lépés: Töltse fel az alapréteget

A tartályban hígítsa a polimer készítményt, szigorúan a csomagolás utasításait követve. Rendkívül lehetetlen az összetevőket "szemmel" keverni - nemcsak a beállási idő és a bevonat ereje, hanem megjelenése is a helyes aránytól függ. A dagasztáshoz erőteljes fúróra van szükség keverő-keverővel, mivel a viszkózus tömeget nem lehet homogén kézzel keverni. Ezenkívül ne felejtsük el, hogy a kész kompozíció gyorsan megszilárdul. Mivel a fürdőszobának van egy kis alapterülete, egyszerre lehet a főzőedényt felszeletelni, és nem a részletekben, mint a nagy szobákban.

Hogyan készítsünk önmagasságú 3 D emeleteket a saját kezünkkel

A polimer keveréket az ajtó legtávolabbi sarkában a padlóra öntik, egy tűgörgőt felszednek, és tömegét gyorsan feltekerjük a felületen. Biztosítani kell, hogy a töltő réteg vastagsága azonos legyen az egész területen, és nincs benne légbuborék. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a sarkokat és a varratokat a falak mentén, ahol a nyílások leggyakrabban kialakulnak.

Az alapréteg kitöltése

3. lépés Dekoráció vagy rajzminta elhelyezése

Ha a kis tárgyakat díszítésre választják ki, azokat a polimer teljesen megszáradása előtt kell elhelyezni. A kraskoosty-t rakják, díszítőanyagot raknak fel, és kaotikus vagy határozott sorrendben elkezdik felszínre helyezni. A dekorációt nem szükséges megakadályozni, hogy a bevonat ne deformálódjon. A nyomtatott kép alkalmazására körülbelül egy hétig várni kell - ez alatt az idő alatt az alapréteg kiszárad a lehető legnagyobb mértékben. A képen lévő szövetnek vagy filmnek kicsit nagyobbnak kell lennie, mint a fürdőszoba padlója.

Hogyan készítsünk egy képet a padló alá történő lefektetéshez?

A vinil fóliát a kívánt helyre a padlóra helyezzük, majd óvatosan hajlítsuk meg a védőpapír réteget a rossz oldalról, és ragasszuk a filmet az alapra. Ezután óvatosan sima és egy görgővel lefelé húzza ki a levegőbuborékokat. A szövetet a befejező polimer kompozícióhoz kell ragasztani. Gyúrjuk, a padlóra öntjük, a felület felett hengerrel terítjük fel, majd egy vászont lefektetünk a tetejére. Ez a szakasz a leginkább felelős és időigényes; minden gondatlan mozdulat mindent elront.

Önterülő 3D padló

Az anyagot gyengéden kiegyenesítik és a padlóra nyomják, hengerrel gördülnek. A műveleteket a központtól a szélekig végzik, ellenkező esetben a levegő összegyűlik a vászon alatt, és duzzanatot képez a padlón. Ezzel egyidejűleg csak a festékkúpokban lehet járni, ellenkező esetben a nyomelemek a polimeren maradnak. A kommunikáció kijáratánál a textíliát nagyon óvatosan vágják és vágják. Amikor az anyag teljesen kitágult, a polimer oldatot újra gyúrjuk és a munkaterületet ráöntjük. Hasonlóképpen, a keveréket egy tüskés hengerrel forgatják ki, óvatosan kiáramló levegőt; a töltés befejezése után hagyja a padlót megszáradni. Három hétig tarthat, az önterülő padló összetételétől függően.

A jól megszáradt felületet polírozzák és elszennyezik a porból; Ezenkívül a padlót védő színtelen lakkal is lefedheti. Most csak a vízvezeték szerelését, a helyiségekben való felszerelést és az új 3D padló gyönyörű kilátását élvezheti.

Design 3d padló a fürdőszobában - A legjobb választás a modern belső térben! (100 kép)

Ma a tényleges megoldás a fürdőszoba padlózatának díszítésére a 3 D emelet.

Az építőanyagok piacát szó szerint túltelítették bármilyen ilyen színű anyag, árnyalat, alak.

Mielőtt befejezné a fürdőszobát, emlékeznie kell arra, hogy nem minden anyag hosszú ideig szolgál.

Különösen a nedves helyiségek számára kialakították a 3 D padlót. Ez nem csak a fürdőszobában helyezhető el.

A fürdőszoba magas páratartalmú helyiség, a 3D tökéletesen illik hozzá.

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában megfelelő padlót válasszon, emlékeznie kell - az ilyen anyagoknak több követelménynek is meg kell felelniük, nevezetesen: nedvességállóságnak; biztonságos, mindenekelőtt nem csúszós; tartós.

Mi a 3 d emelet?

A 3 D padló egy teljesen új alaptechnika. Újabban elégedettek voltunk a szokásos kerámia burkolatokkal a fürdőszobában, most még egy nagy megoldás a szoba díszítésére.

A 3 D rendszer nem egyszerű, hiszen első pillantásra tűnik. Ez egy képen alapul. Annak érdekében, hogy a padló a valóságban úgy nézzen ki, mint egy térfogatos, élénk pillantást, hogy le kell esnie.

Az ilyen fürdőszoba padlója gyönyörű, modern, esztétikailag kellemes. A padló ebben a dizájnban változatos a fényképekkel, ami nem ábrázolt.

A padló átlátszó anyag, polimer kompozícióval. A kompozíció három réteggel rendelkezik, az első ötlet a padlón egy polimer bázis, a második réteg egy rajz, a harmadik pedig a polimer bevonat utolsó rétege. A padló másik neve - ömlesztve.

Egy ömlesztett öltözet részei:

 • A bevonóanyagok teljesen toxikusak.
 • Bevonatállóság
 • A padló nem csúszik, nagyon fontos a nedves helyiségekben.
 • Sima, sima felület, nincs kötés.
 • Nem gyullad fel.
 • Az anyag nem ad át vizet, ellentétben a csempékkel.
 • A szobát gyönyörű megjelenés, modern design nyújtja.

hátrányai:

 • Az anyagok viszonylag magas költsége és a telepítés
 • A bevonat hosszú ideje, 5-7 napig szárad.
 • Lehetetlen lehet csinálni magad.
 • Különleges termékekkel kell tisztítani.

Melyik képet választja?

Az ömlesztett padló jól néz ki a fürdőszobában, különösen, ha a kép kék színű, mivel ebben a szobában a víz elemei érvényesülnek.

Érdekesnek tűnik a vízből kiugró delfinek vagy más tengeri lakosok.

Ha szélsőséges nézetek rajongói vagy, akkor válasszon egy kőzet alakú mintát egy sziklán vagy nyílt nyíláson.

Természetbarátok biztosan élvezik a természetes homok, szárított virágok és levelek használatát, a minta színezett üvegét.

A fürdőszobában az ilyen kompozíciók rendkívül szépnek tűnnek. Amellett, hogy a tengeri élet, a víz rajzok, jól néz ki a fürdőszobában lédús fű, virágos gyep.

Kiválasztása ilyen mintát, akkor kell építeni a teljes design a fürdőszoba figyelembe veszi a színét a falak.

Hogyan esik el a padló?

Keverje össze az összes szükséges alkotóelemet az anyaggal. Nem lehet építőipari keverő nélkül.

Az anyagok behelyezése előtt a padlót tisztítják, minden rendellenességet megtisztítanak, a padló alapozva van.

A méréseket az anyagon végezzük, az elkészített keveréket a padlóra helyezzük. A soron pontosan fel kell tölteni a keveréket.

Az utolsó réteget 3-4 óra múlva alkalmazzuk, egy mintát ragasztunk az alapra, és átlátszó rögzítő réteget alkalmazunk.

Egy speciális lakkot alkalmaznak, amely megvédi a súrlódást. Az önterülő padló kialakításának költsége a maguk anyagi költségétől, a munka összetettségétől, a tervezéstől és a helyiség méretétől függ.

Fontosak továbbá az ilyen padlók fagyasztásának időzítése is, hiszen csak egy héttel később át tudják lépni a fürdőszobai küszöböt, de nem mindenki fog dönteni erről.

Ha úgy döntesz, hogy ilyen padlót készít a saját kezedben, ebben az esetben csak anyagokat kell vásárolnod. Ne feledje, hogy egy ilyen padlót egy tapasztalt mesternek kell elhelyeznie, mivel az anyagok szeszélyesek, szigorúan követnie kell a telepítésre vonatkozó utasításokat.

Do-it-yourself 3D padló a fürdőszobában

Az önterülő padlók gyártási technikái a fő szakaszok fényképeivel és videójával. 3D-s padlók tervezési lehetőségei a fürdőszobában.

Ez a befejező anyag és a fürdőszoba tökéletesen alkalmas. És a tényező, hogy a fürdőszobát jellemzi a magas páratartalom, 3D-s padló nem szörnyű. A polimer bevonat létrehozásának technológiája meglehetősen fáradságos folyamat, de ha azt szeretné, és a mesterek ajánlásait követve, megteheti önmagát.

Milyen 3D bevonatok alkalmasak a fürdőszobában?

A hátsó padlók olyan polimer bevonatok, amelyek sűrű, de átlátszó réteggel díszítik az előkészített alapra helyezett dekoratív képet. A megszilárdulás után a tiszta oldat műanyag liliomot képez, amelyen keresztül láthatóvá válik egy vizuális térfogatú fényes kép.

Korlátlan tervezési lehetőségek a fotógyűjtésben:

A fürdőszoba térfogatának témája gyakran a tengeri téma. Helyénvaló a vízelemhez és a pihenéshez kapcsolódó képek és dekorációs elemek kinézése. Alaprétegként működhet:

 1. Sima fényes háttér a képernyőfestés elemeivel.
 2. Kis dekoráció a szoba kerületén (érmék, homokszemek, virágok).
 3. Lapos kép a vinilfilmre.
 4. Háromdimenziós kép.

A bevonat fő előnye, hogy bármilyen segítséget meg tud valósítani. Például azáltal, hogy a parton gyűjtött utazásból vagy héjakból származó szárított egzotikus virágok földrajzi képeit hozzáadják.
De mégis, a tervezők ajánlják, hogy egy semleges színt válasszanak.

Nem vonzza magára a figyelmet, de csak a más belső tételeket hangsúlyozza. Ezek műszaki jellemzői hasonlóak a hagyományos önterülő bevonatokhoz, azzal a különbséggel, hogy drámaibb tervezési stílusuk van, és több anyagot igényelnek a telepítés során.

A lefedettség kiválasztásakor számos tényezőre van szükség:

 • Mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás. Olyan helyiségek esetén, ahol magas mechanikai terhelésről számolnak be, tanácsos nagy töltésű bevonatokat választani.
 • A hőmérséklet és az agresszív vegyületek (savak, lúgok, olajok) hatásainak tolerálhatósága.
 • Jó hővezető képesség. Emiatt a bevonat kombinálható egy "meleg padlójú" fűtési rendszerrel.

A burkolóanyagként használt poliuretán rugalmasabbá teszi a bevonatot, és egyenletesen elosztja a terhelést a felületen.
A fürdőszoba burkolatának élettartama legalább 10 év. De mindenesetre érdemes felkészülni arra, hogy erős mechanikai hatások esetén például nehéz és éles tárgyakkal sztrájkoljon a felszínen, zsetonok és egyéb látható hibák továbbra is fennmaradnak.

A bevonat jelentős hátránya viszonylag magas ár. Jelentősen csökkenti a költségeket saját telepítéssel. Az önterülő padlóknak tökéletesen sima felületük van, ami nagyon egyszerűen karbantartható.

A szennyeződések eltávolításához csak nedves ruhával törölje le a felületet. Telepítse a 3d emeleteket a saját kezével - nem könnyű feladat. De az összeszerelő technológusok tiszteletben tartásával ezt a feladatot bármely olyan tulajdonos erejéig végezze, aki rendelkezik a javítási munkák alapvető készségeivel.

A régi bevonat eltávolítása

Az önterülő padlók elrendezésének egyik előfeltétele egy gondosan előkészített és szintetizált alap, amely hibamentes és hibás. Először készítsd elő az alapot, távolítsd el a régi padlót (fa táblák, kerámia csempe, linóleum, mozaik...).

A padló és a falak összekötő felületén lévő dudorok és szabálytalanságok kiküszöbölése érdekében az alaplemezeket el kell távolítani, és ki kell venni az ajtólapokat. A legkisebb felülethibák kiküszöbölése a legkönnyebben cementjavító szer alkalmazásával történik, amelyet egy hardverraktárban lehet megvásárolni.

Vízszigetelés telepítése

Az alakváltozás mérséklése a tartószerkezetek hõterjeszkedése és a fõ burkolat körül a helyiség kerületén fekszik egy deformációs sávot. A munka során a fürdő nedvességtartalma nem haladhatja meg az 50% -ot. Ha ez az érték kissé túllépve, érdemes gondoskodni a vízszigetelés megszervezéséről.

Ez egy ruberoid vagy 150 mm-es vagy annál nagyobb sűrűségű polietilén fólia burkolásával hajtható végre. A szigetelőanyagot két rétegben helyezzük el, egymást átfedve. A vízszigetelést a falakhoz kell vezetni, a padlóról 8-10 cm magasra. A függőleges felületek szigetelésére célszerű szélsávos szalagot használni.

Beton betonozás

A beton esztrich a javított alapon a régi bevonás megszüntetése után, vagy a vízszigetelés tetején helyezkedik el. A sima és tiszta felület létrehozása a jelzőfények segítségével "nulla szintű". Magassága az alaptól 1,5 cm.

Videó útmutató esztrich létrehozásához

Az M200 optimum jelölésű csatlakozócement teljesítménye megfelelő. Az elegyet az alapra öntjük és egy fogazott hengerrel szintetizáljuk. Ennek az eszköznek a használata lehetővé teszi a kis buborékok kiküszöbölését az oldatban, ami a réteg szintjének romlását okozhatja.

Figyelem: A cementbázis nedvességtartalma nem haladhatja meg a 4% -ot. Kísérletileg meghatározható, ha a nyakkendőt mûanyag borítással fedjük le egy éjszakán át és maszkolószalaggal rögzítjük. Az éjszaka folyamán megjelenő kondenzátumcseppek magas alap nedvességet jeleznek.

A szellőztetés és a helyiség speciális szárítón keresztül való fűtésének kombinációja segít a szárítás gyorsításában.

Felületi csiszolás és alapréteg

Miután a beton elegendő szilárdságot kapott, tökéletesen sima felületet kap, a felületet darálóval vagy darálóval kezelik. A kezelt felületet meg kell tisztítani és újra meg kell vizsgálni a forgácsok és repedések esetén. Szükség esetén az összes hibát cementhabarcs borítja, és a repedéseket epoxi vagy tömítőanyaggal lezárják.

Az önterülő padlók csak egy tökéletesen lapos és tiszta felületen vannak.

Az alapozó úgy van megtervezve, hogy növelje a padló tapadását az alaphoz. Betonalapra történő alkalmazás esetén a primer vegyület lefedi az esztrich pórusait, megakadályozva a légbuborékok kialakulását a felületen. A padló repedéseit lefedve végső ütközésként szolgál az összehangolásban.

A primer kiválasztásakor előnyben kell részesíteni azokat az anyagokat, amelyek összetétele hasonló ahhoz, amelyhez a 3d padló elkészül. Alkalmazzon egy alapozót a felületre hengerrel, rövid réteget vagy széles ecsetet két rétegben. A további munkák 12 óra múlva végezhetők el.

Videó útmutató 3D-s padló készítéséhez:

Polimer bevonat

A 3D-s padlózat használatához egy-kétkomponensű kompozíciók:

 • Poliuretán - egykomponens már kész formában értékesített;
 • Epoxi - epoxigyanta és keményítő. Az öntés előtt azonnal keverni kell.

Az anyag szilárdságának növelése érdekében a kvarc homokot gyakran egy eposdipbe keverik, és színes adalékokat használnak dekoratív hatás eléréséhez.
Az önszintezõ padozathoz történõ oldat elkészítésekor a polimert és az oldószert egy széles tartályban 2: 1 arányban összekeverjük.

Ahhoz, hogy homogén konzisztenciát kapjunk az összetevők összekeverésére, jobb egy építő keverő használata. Mivel az összetevők összekeveredése során kémiai reakció következik be, a hőkibocsátás kíséretében, biztonsági okokból jobb, ha a tartályt alacsony hidegvíz tartályban helyezzük a keverékbe.

Tipp: A polimer oldat képes gyorsan beállítani, hogy legfeljebb 30-40 percig tartson, hogy befagyassza. Ezért nagy területen történő feldolgozás esetén jobb oldali részecskék hígítása.

Amikor a 3D-s emelet fényes mintázattal kíván díszíteni, akkor a helyiségnek megfelelő skála kiválasztásával kinyomtathatja a képet a nyomdában. Az első bélelt film bevonatú kép. Ezt a munkát a lehető legaktuálisabban végezzük, próbálva károsítani a kép kontúrját.
Ezután a kész készítményt kis szalagokra öntjük az előkészített szubsztrátumra, lehetővé téve ezzel, hogy a felszínre kerüljön. A bevonat vastagsága kb. 1,5 mm. A felület felosztásához egyenletes eloszlás esetén célszerű a gumibetétet - résszel ellátott szerszámot használni, amelynek beállítása lehetővé teszi az önterülő padló vastagságának beállítását.

Az összetevők keverése során keletkező légbuborékok kiküszöbölése segít a tűgörgőben. A padlón gördül, a helyiségben mozog és az oldatba 15-20 perc alatt eltemett.

Védő réteggel borítva

A végső szakaszban a deformációs szalag kivágódik, és a varratokat tömítőanyaggal tölti. Csak ezután a padlót poliuretán lakkal borítják. Az ilyen kezelés lehetővé teszi a felület kémiai és mechanikai sérülésektől való védelmét, valamint javítja a bevonat működési jellemzőit.
A védőréteg alkalmazása 12 órával az öntés után történik. Sétálhatsz ezen a padon egy nap alatt.

Háromdimenziós padló van a fürdőszobában?

Az építőanyagok piacán óriási termékválasztékot kínál, a fogyasztó választhat. De ez nem ok arra, hogy díszítse a padló a fürdőszoba minden olyan anyag, hogy tetszik. Ennek a termékkategóriának a kategóriájához különböző követelményeknek kell megfelelnie.

A helyiségben, ahol az ablúziós eljárást végezzük, nagy páratartalom van, ami azt jelenti, hogy minden benne lévő anyagnak, tárgynak és tartozéknak meg kell felelnie bizonyos feltételeknek.

Hogyan találjuk meg a megfelelő megoldást a fürdőszoba padlójára? Mi a legjobb anyag?

Ne felejtsük el, hogy nem minden anyag képes megbirkózni a magas páratartalom, hőmérséklet-változások és más kellemetlen pillanatok inherens ebben a szobában.

Számos követelmény van a fürdőszoba padlójára. Meg kell:

 • Nedvesség-rezisztens.
 • Safe.
 • Higiénikus.
 • Esztétikai.
 • Könnyen tisztítható.
 • Tartós.

Mi a 3D-s emelet?

Nem is olyan régen volt lehetőségünk arra, hogy új technológiákat használjunk a fürdőszobában lévő padlók rendezésében. Ez a 3D technológiáról szól. Ha mielőtt a kerámia csempe lenne az álmaink csúcsa, akkor a tervezők új, merész és releváns megoldásokat kínálnak a helyiségek, különösen a fürdőhelyek javítására.

A 3D emelet szívében több réteg található. Az utóbbi egy fotó kép. Annak érdekében, hogy megjelenjen egy háromdimenziós kép egy ilyen padlón, meg kell nézni egy bizonyos szög. A 3D-s emeletes hangerő hatással van a szokatlan, mesés és exkluzív szobákra.

A háromdimenziós rajz technikáját olyan művészektől vették kölcsön, akik a vászonokat aszfalton írják. A rajzok természetességével és éltetőképességével elkápráztatják fantáziáját. A mesterek megtestesítik a legvadabb ötleteiket ezeken a képeken, és merítenek bennünket az álmok és fantáziák világában.

Először a látványos linóleumot mutatták be a vásárlóknak, a polimer anyagok megjelenésével a 3D-s burkolatot hangosan hangoztatták a létezéshez való jogáról. A kopásállóság szempontjából jobbak, mint a kerámiák, a műkő és a laminált.

Az ömlesztett padló természeténél fogva polimer, átlátszó összetétel.

Eljött az idő, amikor a polimer padlók "találkoztak" a 3d technológiával és ez egyfajta forradalom volt a belsőépítészet világában. Sokan örülnek annak, hogy háromdimenziós reális képük van a lábuk alatt.

Mindannyian tudjuk, hogy amikor határtalan szabadságok nyílnak fel egy ember számára, nagyon nehéz neki megfékezni a képzeletét. Ebben az esetben a legfontosabb, hogy az íztelen vászon nem születik meg. A tudósok tanácsa - ebben a kérdésben nagyon óvatosnak kell lenned.

Ezeknek a padlóknak a színtelen bevonatának alapja kétkomponensű készítmény. Először a padlóra egy bázist alkalmaznak, majd egy színes filmet rajzolnak rá. A következő lépés egy másik polimer réteg.

Tanuljon meg ebből a cikkből, hogyan válasszon egy minőségi vízálló ajtót a fürdőszobában.

Előnyök és hátrányok

A 3D emeletek a következő előnyökkel rendelkeznek:

 • Az egyik fő jellemző a 3D-s padlózat nem mérgező hatása.
 • Nagyon tartósak, megbízhatóak és nem kopásnak vannak kitéve.
 • Ezen monolit bevonaton nincs olyan csatlakozás, amelyről lehetetlen megszabadulni, a szokásos padlóburkolatot felhelyezni.
 • A 3D padló nem csúszós, de egy olyan helyiségben, ahol magas a páratartalom és mindig fennáll annak a valószínűsége, hogy a víz a padlóra kerül - ez nagyon fontos.
 • Simaság.
 • Egy ilyen padlóval ellátott szobában a belső tér modern és szokatlan.
 • A padló kialakítása csak a ház tulajdonosainak képzelőerejétől és pénzügyi lehetőségeitől függ.
 • A 3D padló jobb teljesítménye kiváló alternatívát nyújt a klasszikus padlóburkolatokhoz.
 • Az ilyen padlókon nincs por.
 • Nem engedik át a vizet, ezért a 3D-s padlókat a fürdőszobákban használják.
 • Az anyag nem gyúlékony, tűzveszélyes. Nem marad a savak és lúgok foltjai.
 • Ennek a padlónak a polimer összetételei hipoallergének.

Az önterülő padló hiányosságai közül több helyen szeretnék megjegyezni:

 • A magas beszerzési költség és a 3D bevonat.
 • A polimer bevonat hosszú ideig szárad (6 - 7 nap).
 • Függetlenül leszerelni egy ilyen padló meglehetősen nehéz.
 • A 3D padló különös gondot igényel. A tisztításhoz a legjobb a speciális gép és tisztítószerek használata. Csak ilyen gondoskodás esetén a padló átlátszó marad, és nem veszíti el eredeti fényét.
 • Ahhoz, hogy munkát végezzen az ilyen padló magas színvonalon, csak jó mester lehet.

Dekorációs lehetőségek

A háromdimenziós fürdőszoba padló különösen jól néz ki a zuhanyzó, a fürdőkád vagy a bejáratnál távol eső fal ellen. Ezenkívül a rajzon nem szabad több, mint a szoba 2/3-a. A fürdőszobai dekorációs lehetőségek sokak. Lehet, hogy:

 • Tengeri szörfözés vagy hullámok.
 • Baráti delfinek vagy a mélytengeri más lakosok.
 • Agresszív cápák. A képük annyira hihető, hogy a vendégek, akik eljutottak a házába, a fürdőszobába menni, félhetnek.
 • A szoba közepén egy nyílást vagy nyílást alakíthat ki. Ez létrehozza a mélységtelen óceán padlójának illúzióját számos lakosával.
 • Természetes anyagok, mint például kövek, szálak, üveggyöngyök, homok, száraz virágok és levelek ¸ gombok, érmék, stb használható, mint egy csodálatos dekor díszítik a 3D padló a fürdőszobában. Bármely nyersanyagból, amely a fürdőszoba belsejének koncepcionális megközelítése lesz, létrejön egy kompozíció. Az anyagokat a padló alapján véletlenszerűen, polimer oldattal töltjük meg. Az átlátszó gyantával töltött valódi tárgyak segítségével háromdimenziós mintával bevonhatja a bevonat illúzióját.
 • Nem szükséges a fürdőszobai padló díszítése tengeri témával. Teljesen elfogadható az olyan képek használata, mint a zöld, lédús fű, rétfű, éjszakai város fényei vagy bármilyen absztrakt minta.

Polimer bázis készítéséhez vinilből készült standard képeket vagy belső matricákat használhat. Csak jól nézzen ki graffitákat vagy kézzel festett.

Hogyan válasszunk egy fából készült ülést a fürdőszobának? Hasznos ajánlások.

Olvassa el a PVC falak burkolásának előnyeit és hátrányait.

Hogyan kell csinálni?

Szükséges eszközök és anyagok:

 • A keverékek előállításához építőipari keverő vagy fúró szükséges. A fúróknak állítható fordulatszámmal és fordított funkcióval kell rendelkezniük. Ha fúrógépet tervez, akkor szükség lesz egy fúvókára (a pengéknek fémszalagokból kell készülniük).
 • Az ömlesztett kompozíció kiegyenlítése nem végezhet el egy speciális eszköz nélkül, amit orvosi pengenak neveznek. Könnyen beállíthatja a szükséges távolságot.
 • A már elárasztott padlón meg kell menni egy hengerrel tűkkel.
 • A felületet 12 mm-nél hosszabb bolyhos tömörítő hengerekkel alapozzák. A nehezen elérhető helyek a föld hajkefei.
 • Szintén a munkához szükség lehet több spatulas különböző szélességek 120-600 mm.
 • A kényelem a mozgás svezalzalitoy felülete nem teheti nélkül krasknostov.
 • Konténer az oldat elkészítéséhez.
 • Porszívó a padló tisztításához az öntés előtt.
 • Kemény műanyag kefe szükséges a tömítő réteg kvarc kitöltéséhez.
 • Vigyázni kell a munkaruhára.

Az önterülő padlók alapja lehet: cement, polimerek vagy epoxigyanta.

A polimerek alapján készült keverékeket nagy szilárdsággal és kopásállósággal különböztetjük meg. Univerzálisak az alkalmazásukban.

A legmagasabb minőségű bevonat epoxigyantákra épül. De a költség a padló ezen az alapon nem olcsó Önnek.

A 3D-s padló lépésről lépésre történő telepítési utasításai:

 1. Előkészíti a felületet az öntéshez. Tegye jobbra egy porszívóval.
 2. Felhalmozzuk és rendezzük az összes szabálytalanságot.
 3. Miután a felület elkészült. Világosan jelölik a kitöltési határszintezést.
 4. Földelje a felületet. Az egyenletes réteg kialakítása az esztrich belsejében impregnálja az alapot. Annak érdekében, hogy a vastagrétegű önterülő padlók jobban "kötődjenek" az eredeti alapanyaggal, az alapozott felületet kvarc homokkal kell megszórni.
 5. Ragassza fel a csillapító szalag alapját.
 6. Megfelelően és pontosan kiszámolja az elemek keverékének összetevőinek arányát, és folytassa a keverék hígításával. Mielőtt elkezdené a munkát, olvassa el figyelmesen a kompozíció utasításait.
 7. Meghatározva az arányokkal. Keverék készítés. Ezután néhány percig hagyjuk, majd ismét keverjük, majd csak öntsük.
 8. Vegye figyelembe, hogy minden egyes kész keverékben (a gyártóktól függően) egy adott felhasználási idő. Készítsen elő egy mennyiséget a keverékből, amelyet egyszerre használhat. A megoldás egy órán belül megtörténik. Az öntés során a keverék sűrűsödik. Annak érdekében, hogy visszatérjen a korábbi konzisztenciához, csak keverni kell. A víz nem kategorizálható.
 9. Öntsük a kész kompozíciót a felületre csíkkal, miközben a kijárat felé haladunk.
 10. Az alapbevonatot csak 4 óra múlva alkalmazzuk a primer felhordása után.
 11. A rajz (banner formájában) ragasztva van az alapréteghez. Egy drágább, de ugyanakkor hatékony megoldás - a kép rajzolása polimer akrilfestékekkel.
 12. Átlátszó befejező réteg rajzolása.
 13. Védő lakk alkalmazása.

Az ömlesztett padló költsége több egymással összefüggő elemtől függ:

 • Száraz keverékből vagy márka kész megoldásból.
 • A munka összetettségéből.
 • A kép rajzolásának technikájából.
 • A mester szakképzettségétől, aki elvégzi a munkát.

Ha segíteni akar a feladattal, akkor csak az anyagokat kell fizetnie. A lefedettség árkategóriája ma 10 és 150 dollár közötti, 1 négyzetméterenként. Ez az ár tartalmazza a keverék, rajzolás, festék és lakk költségeit.

Ha nem akarja elrontani a padlót a fürdőszobában, és úgy döntött, hogy bízza a munkát a mesterek, akkor számíthat a következő költségek: a költség 1 négyzet. a mérőt 1,5 - rel kell megszorozni. Ez magában foglalja az anyagokat és a mesterek munkáját.

Ha művészet szeretne meghívni a belső tér díszítésére, akkor nagyon nehéz megmondani, mennyit költ a 3D-s fürdőszoba padlója.

A hazai keverékek sokkal olcsóbbak, mint az importált termékek.

 • Kész önterülő padló - a piaci értéke 200 dollár 15 négyzetméterenként.
 • A rajzok vagy fotó háttérképek (3x5 méretű) költsége 150 és 200 dollárba kerül.

Összefoglalva azt szeretném mondani, hogy az önterülő dekoratív padló egy nagyon szép és hosszú élettartamú bevonat, amely legalább 20 évig tart.

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Feliratkozás a frissítésekre E-mailen keresztül:

Mondja meg barátainak!

Az ilyen padlók nemcsak egyedi kialakításúak, hanem igazi kikapcsolódás is! A fürdőben pihentető, a padlóra néző, és ott a víz tiszta, mint Thaiföldön, a hal úszik. Minden olyan, mint az üdülőhelyen. Madly szerette volna az ilyen emeleteket.

Olyan emberekhez tartoznak, akik ilyen újításokkal örömet okoznak. A vizualizáció meglehetősen erős hatással van az emberi pszichére. Ezért ha a házakat a belső tér elemei veszik körül, amelyek pozitív módon hangolnak, akkor biztos vagyok benne, hogy az élet minden nap újul lesz jobbá!

Tömeges 3D fürdőszoba padló

Főoldal »Padlók» Önterülő 3D fürdőszoba padló

✔ importált és háztartási anyagok
✔ Jótállás minden típusú munkára
✔ Kereskedelmi ajánlat a kérelem napján
✔ Ingyenes utazási szakember
✔ A munkát kulcsrakész alapon végezzük.

Az ömlesztett 3D padlónak számos előnye van a fürdőszobában, ahol a legnagyobb hasznot találja.

A bevonat összetétele egy alsó réteg, amely átlátszatlan polimer anyagból és a felső rétegből áll, amely átlátszó PVC anyagból áll. Ezek között illeszkedik a kép a kiválasztott képhez. Ez az anyag lehetővé teszi háromdimenziós rajzok létrehozását nagyfelbontású 3D fotónyomtatási technológiák alkalmazásával. Ez a borító lehetővé teszi bármilyen kép, még a fotó használatát is.

előnyök

3D fürdőszoba padló számos pozitív tulajdonságokkal rendelkezik:

 • A kép megfelelő megválasztásával vizuálisan megnöveli a helyiséget;
 • A varratok hiánya miatt könnyen tisztítható, nem halmozódik fel por;
 • Nagyobb nedvességállósággal rendelkezik;
 • Megfelel a környezetvédelmi és tűzbiztonsági követelményeknek;
 • Tartós, több mint 20 éve szolgál.

Meg kell jegyezni, hogy az önterülő padló nem csak padlóburkolat, hanem vízszigetelő réteg is. Hasonló padló létrehozása a fürdőszobában garantálja a penész és penész hiányát a padlón, valamint védi szomszédjait a szivárgástól csőszakadás esetén.

Mivel a fürdőszobákat nem nagyméretű felvételek különböztetik meg, az ilyen bevonat létrehozásának költsége nem nagy.

Telepítési jellemzők

Ezeknek a padlóknak a fektetése három fő pontot tartalmaz:

 1. Képek modellezése.
 2. Hőmérsékleti viszonyok a szobában.
 3. A szakaszos munka tiszteletben tartása.

A 3D-s képet háromféleképpen alkalmazzák:

 • rögtönzött dekoráció;
 • festékek festékekkel;
 • bannerek.

A javasolt opciók közül ma a legnépszerűbb a kép kinyomtatása. Azonban egy ilyen módszer esetében a kiválasztott képet grafikus szerkesztőben kell feldolgozni az optimális színhatás, a megvalósítás és a minőség elérése érdekében.

A 3D fürdőszobai padlók az alábbi technológiával készülnek:

 1. Kezdetben az alap által készített. A padlót alaposan meg kell tisztítani és kiegyenlíteni, és a mély repedéseket tömítőanyaggal kell lefedni.
 2. Eltávolítja a port a felületről.
 3. Az alapozást 2 rétegben alkalmazzák.
 4. Készen áll a kép.
 5. Öntött polimer keverék vastagsága 4 mm.
 6. Ha a felület száraz (2 nap), akkor a felületet lennie kell.

Az önterülő padlótechnika összetett, és speciális készségeket és berendezéseket igényel, hogy kiváló minőségű bevonatot hozzon létre hibák nélkül.

Társaságunk szakemberei gazdag tapasztalattal rendelkeznek a 3D-s padlók kialakításában és folyamatosan fejlesztik készségeiket. Készen állunk arra, hogy minden tervezési ötletet minőségi és tartós önterülő padlók formájában testesítsenek meg. Ügyfeleinknek ingyenes becslési számítást és szakértői tanácsokat nyújtunk a 3D-s padlók kialakításában.

Ömlesztett padló a fürdőszobában saját kezével

Az önterülő padlók technológiája a hagyományos esztrichek helyettesítésére vált. Ez lehetővé tette, hogy jelentősen növelje az építési munka sebességét és javítsa a minőségüket. Emellett az egyenletes önterülő padlókhoz olyan exkluzív 3D bevonatokat is létrehozhat, amelyek a legmagasabb tervezési jellemzőkkel bírnak. Az anyagok és a gyártók nagy listája van, hogy megkönnyítse a kiválasztást, amellyel röviden megismerkedhet a funkcióival.

Tömeges fürdőszoba padló

Ömlesztett padló a fürdőszobában, a kép a tengervíz és a hal

Az önterülő padlók keverék típusai

Valamennyi ömlesztett keverék hagyományos módon két fő kategóriába sorolható.

ásványi

Cement és homok alapján készülnek, különböző töltőanyagokat adnak a teljesítmény növelése érdekében. Az adalékanyagok és a főkomponensek aránya a konkrét céltól függően változó. Ásványi keverékek:

 • bázis. A durva padlóburkolatok kiegyenlítésére használják, legfeljebb 7 cm vastagságúak. Az öntés során különleges eszközöket kell használni, beleértve a lézert a vízszintes felület szabályozásához. A költség a legolcsóbb, de egy további vékony rétegre lehet szükség az önterülő padlóburkolat speciális burkolataihoz történő szintezéshez;
 • középső réteg. A keverék vastagsága 3 cm-ig, leggyakrabban a padlóburkolás rekonstrukciójához szükséges munkákhoz. Rétegekként szolgálhat a meleg padlók elrendezése során. Ilyen esetekben alacsony hővezetőképességű speciális készítményeket kell vásárolnia;
 • célvonalat A réteg vastagsága néhány millimétertől centiméterig terjed. Kinevezés - befejező réteg a régi szexuális burkolatok cseréjével kapcsolatos javítási munkák során. A leginkább folyékony, vékony felső réteg konzisztenciája nem igényel további irányítást a vízszintes helyzetben.

Ami az erősséget illeti, minden ásványi keverék alacsonyabb a polimernél, de jobban reagál a nedves helyiségekben való működésre. A márka kiválasztásakor ügyeljen erre az ásványi keverékekre önterülő padlókra, ne használja őket más célokra. Az ásványi keverékek költsége a legtöbb fejlesztő számára a legolcsóbb és meglehetősen megfizethető.

Önterülő ömlesztett ásványianyagok a padlóhoz

polimer

Az önterülő padlókra drága választékokat leggyakrabban befejező bevonatokként használnak. Segítségével egyedi tervezési megoldásokat hozhat létre, beleértve a 3D-t is. A kémiai összetételtől függően:

 • epoxi. Kémiailag inert, vízálló, fizikailag tartós vegyületek. A hátrány az, hogy éréskor a káros vegyületeket szabadul fel. A költségek közül néhány a legdrágább;
 • epoxi-uretán. Ezek ellenállnak a kopásnak, hosszú közvetlen érintkezésben lehetnek a vízzel, nem alkotnak mikrotörzseket, képlékenyek, és kiválóan ellenállnak a dinamikus terhelésnek. Széles körben elterjedt a tervező önterülő padlók gyártása során;
 • poliuretán. A drága keverékek a teljesítmény szempontjából vezető szerepet töltenek be. Csak a legdrágább bevonatok elrendezésére használják.

Dekoratív polimer padló

Fürdőszoba ömlesztve

Az önterülő padlóra keverék kiválasztásánál figyeljen a gyártókra, ne használja a gátlástalan társaságok árát. Nézzük meg a számos fogyasztó által ellenőrzött márkák rövid listáját.

Elegáns 3D-s szintek a fürdőszobában

A polimer 3D padlók a fürdőszobában hosszú ideig tartanak, ha a telepítés során az összes munkát a technológia szerint végzik. Ebben az esetben az utolsó réteg alkalmazásának alapjául szolgáló aljzatnak szárítandónak, síknak, szennyezettnek és pornak kell lennie.

Ez a követelmény elsősorban olyan tárgyakra vonatkozik, ahol a padlót az esztrichekben a fürdőszobában először kiegyenlítik. A csatlakozót legalább 30 napig nyitva kell tartani. Ugyanez vonatkozik azokra a fürdõszobákra is, ahol a "meleg padló" építményt a polimer alap telepítése elõtt telepítették.

A nagy nedvességtartalmú helyiségekben az ömlesztett bevonat átlagos élettartama 10-15 év. Ezen idő elteltével javítás végezhető a 3D réteg részleges vagy teljes módosításával.

Maguk a polimer padlók melegek, mint a porcelán kőagyag vagy a kerámia burkolólapok, és elektromos vagy vizes mesterséges fűtést lehet elrendezni a felszín alatt.

A bevonat teljes felhasználási ideje alatt szerényen megmarad. A foltok megjelenése nélkül könnyen tisztítható, egyszerű vízzel.

Az alapul szolgáló polimer számos mosószerrel szemben ellenáll, amellyel az erős szennyeződés megszüntethető.

Az ömlesztett 3D fürdőszobai padlókat, melyeket a weblapunk galériájában mutatunk be, nehezebb felszerelni a megszállt épületekben, ami miatt a telepítés teljes ciklusa hosszú távon szól. Például az alapréteg után töltött várakozási idő körülbelül 7 nap. Ebben az esetben nem használhatja a fürdőszobát. Ezenkívül a padló díszítő és befejező rétegeinek bevitele körülbelül egy hétig tart.

Fajta padló dekoráció

Az önterülő padlózat legeredetibb formája 3D-s fotónyomtatásnak számít. Gyakorlatilag bármilyen háromdimenziós kép hozható létre, ha kapcsolatba lép a stúdióval és átmásolja a mintát egy speciális matricára. A realitás illúziója nagyon reális lehet.

A tervezés során a polimer bázis a fürdőszobában lehet használni a standard képeket. Az ilyen padlók esztétikailag és frissítően fognak különböző szögből nézni. A fotók helyett vinylből készült belső matricákat használhat, amelyek alkalmasak a bázis kialakítására.

A szabványos nyomtatás egyik alternatívája lehet egy stencil vagy kézi (művészi) festmény, és a graffiti alkalmas modern belső kialakításra. A többszínű megoldások használata érdekes absztrakciókat hozhat létre még grafika nélkül is. A sötét árnyalatok, vonalak és hullámok jó kiegészítői lehetnek a fürdőszoba kialakításának, kifinomultságának köszönhetően.

A kézzel készített tárgyak és a természetes eredetű anyagok érdekes és kitűnő díszek lehetnek a padló alapozásához:

 1. Stones.
 2. Virágok és száraz levelek.
 3. Sand.
 4. Gombokat.
 5. Nyersanyagok kézműveseknek.
 6. Gyöngyök, buglók, gyöngyök.
 7. Érméket.
 8. Menet.

Minden olyan alapanyagból, amely alkalmas a fürdő belsejének fogalmára, egy kompozíció jön létre. Ebben az esetben az anyagokat kaotikus módon lehet a fő padlóburkolaton elhelyezni, és átlátszó polimer oldattal töltik fel őket.

Gyantán töltött valódi tárgyak felhasználásával háromdimenziós mintákkal hozza létre a bevonat illúzióját.

A díszítő rétegen és az átlátszó öntőanyagon, amelynek vastagsága befolyásolja a háromdimenziós dekor realizmusát és mélységét, áttetsző lakk vékony bevonata kerül alkalmazásra, amely védelmet nyújt a mechanikai sérülésekkel, karcolásokkal és forgácsokkal szemben, így biztosítva az önterülő padló tartósságát.

A 3D polimer padlók témái

3D-s padlózat elhelyezése a fürdőszobában, amelynek fotói ezen a weboldalon kerülnek bemutatásra, főként a tengeri témát választják, ahol korlátozás nélkül fantáziálhat. Sokan szeretni fogják a tenger mélyén úszott delfinek képét.

Ebben a tekintetben elrendezheti a fürdőszoba padlójának teljes alapját, vagy egy nyílást nyitni, amely azt a látszatot keltheti, hogy az óceán a mélység különböző lakóival a lábad alatt található.

A barátságos delfinek helyettesítheti a tengeri agresszív lakosság, vagyis a cápák. Ugyanakkor a képük annyira hihető, hogy az első alkalommal érkező vendégek megrémülhetnek.

A padló alja egy háromdimenziós delfinminta minden pillanatról hihetőnek tűnik.

Határozottan egy nyerő lehetőség lesz a padló a fürdőszobában, a klasszikus stílusban.

A fürdőszoba dekoráció is használható azúrkék tenger hullámok, finom szemcsés strand homok vagy surf.

Ugyanakkor az illúzió megteremtésében nem csak a háromdimenziós nyomtatást, hanem a természetes eredetű természetes anyagokat is használhatjuk. A rajzok peremén homokrészecskéket lehet elhelyezni mezítláb nyomaival, feliratokkal. Az ünnepek alatt készült rajzokat is hozzáadhat.

A 3D fürdőszoba padlója látványosnak tűnhet, ha a zuhanycsarnok közelében, a fürdő bejáratától távol eső fal ellen irányul. Ezenkívül a vízmintának a helyiség kb. 2/3-a vagy felét kell elérnie, a többi pedig homok. A tengeri szörfözés vagy a hullámok lehetővé teszik, hogy akár egy kis helyiséget is elkülönítsenek külön területekre. Hasonló háztartási eszközök vagy egészségügyi berendezések közelében vizet is lehet tenni.

Sok esetben a tengeri típus háromdimenziós képei kiegészíthetők a homokon kívül más részletekkel is. Valódi kavicsok, kagylók, csillaghalászok és a víz alatti mélység egyéb elemei önthetők az alapba.

A modern technológiák lehetővé teszik a padló alapjainak ízlésének megfelelő díszítését a pénzügyi költségvetéssel és az Ön ízlésével összhangban.

A fürdőszobai padló kialakításakor a tengeri téma teljesen sokoldalú képekkel helyettesíthető. Fényképeket készíthet a friss fűről, zöld rétekről, a város éjszakai utcáiról vagy szerzői absztrakcióiról. Itt is találhatók a számítógépes grafika által létrehozott rajzok.

Különböző belső térkialakítás 3D bevonatokhoz

A barokk, a szigorú klasszicizmus, a birodalom vagy a rokokó számára kézzel festett formában, ahol az árnyékkal játszó fényes játékot végezzük, megfelelő megoldások lesznek. A merész háromdimenziós nyomat kevésbé hasznosnak tűnik. A hi-tech, a modern, a minimalizmus vagy a konstruktivizmus stílusában készült fürdőszobáknál relevánsabb és színesebb megoldások is alkalmazhatók.

Az anyagok széles választékának és a különféle fényképészeti képeknek köszönhetően bármelyik formatervezés egyedi és hangulatos légkört adhat. Például természetes tölgy vagy juharlevél dekorációhoz, színes őszi hangulatot hozhat létre. Kontraszt fotók segítségével, a geometriai részletekkel a fürdőszobában, megadhatja a gyárthatóságot. Ebben a minőségben egyedülálló makrofű és virágok, harmat, eső vagy vízcseppek fognak megjelenni.

A csúcstechnológiát és a konstruktivizmust kiegészíthetik a komplex egységek rajzai és sémái, a város éjszakai utcáinak tájképei, egy szokatlan helyiség (underground vagy fölötte) illuzórikus jellege.

Az önterülő padló kialakítása

Sokan azt hiszik, hogy a 3d emeleten a fürdőszobában kell elhelyezni a galériában bemutatott fotókat a folyamat lépéseiről, csak szakemberek tudnak. De ez nem teljesen igaz. A munkavállalók képzését a polimer bázisok megvalósításánál egy szemináriumon végzik, és vizuális oktatást kapnak. Ezért a bevonás javításának eldöntéséért, még egy felkészületlen személy is elméletileg tanulmányozhatja a háromdimenziós polimer padló technológiáját, jelentős anyagi megtakarítást eredményezve a telepítési munkákért.

A valóságban a 3D polimer bevonatok előállításának technikája elemi. Természetesen az egyes rétegek pontos elhelyezésénél fogva dolgozni kell, mert a képet csak egy tökéletesen sima felületre kell felszerelni.

A díszítő önterülő bevonat felszerelése a következő lépésekből áll:

 1. A talp előkészítése vagy illesztése a padlóhoz speciális megoldásokkal. Az ilyen építőanyagokat szabványos önszintező bevonatok készítéséhez használják.
 2. A felület kiszáradása után csiszolt felületű sima felületet kap.
 3. A padló betöltése alapozóval, valamint a talaj további kiegyenlítése.
 4. A ruha a 3D-s képen belül marad. Gyakran több alkatrész kerül a webbe, ezért minden egyes elemet megfelelő módon kell beállítani egymáshoz képest, hogy tökéletes képet kapjunk.
 5. Töltse fel az epoxi gyanta végső összetételének háromdimenziós képét. Az anyag áttetsző réteggel rendelkezik és különböző vastagságú.

Így a lakóépületek vastagsága 1,5-2, kereskedelmi 2,5-5 mm.

 • Szükség esetén végső őrlést végzünk és egy lakk bevonatot alkalmazunk.
 • A 3D-s padlóra tekintve, az ilyen jellegű felületű fürdőszobai fotók a cikk galériájában találhatók, magad is elvégezheted a munkát. Ehhez szükség van egy lyukasztásra, csiszolóegységre, a szükséges anyagokra és egy háromdimenziós képre (sztereó nyomtatásra).

  Amikor háromdimenziós bevonatot választunk, a fürdőszobai paramétereket figyelembe veszik. Az illúzió realizmusának és hatékonyságának mértéke az adott területtől függ. De a képminőségtől függetlenül csak egy bizonyos pontból, például a bejárati ajtóból reálisnak tűnik. De az alap- és a fürdőterület csökkenésével könnyebb elérni a háromdimenziós minta helyes reflexióját a padlón bármilyen szögből.

  Az alap finomításának ilyen technológiája a legaktuálisabb és stílusosabb. Segítségével megvalósíthatja a fürdőszoba egyedi kialakítását, amely nem hagy semmit közömbös.

  Példák az önterülő padlókra

  Fotó példák ZD önterülő padló a belső térben.