Legfontosabb > Dekoráció

Fürdőszoba design Provence stílusban (55 fotó)

Időről időre sok ember úgy érzi, szükség van egy csendes, magányos helyre, ahol elfelejtheti a mindennapi tevékenységeket. Az ilyen oázis a nyugodt és kényelmes pihenés lehet a fürdőszoba stílusában Provence. A design bájos egyszerűsége a francia tartomány nyugodt légkörét idézi fel, emlékeztetve a meleg nyarat, a napot, a tengert és a végtelen meztelen levendulákat a piercing kék ég alatt. A Provence stílusban berendezett fürdőszobája lenyűgöző munka, melynek eredményeként minden alkalommal örömet szerezhet, és gyönyörködhet a szépségében.

Provence stílus jellemzői

Franciaország délkeleti vidéke, amely az Alpok hegyvonulatai és a Földközi-tenger déli partja között helyezkedik el, figyelemre méltóan hihetetlenül festői jellegű. Természetes színeknek köszönhetően ezeket a széleket már régóta szeretik a művészek, és amikor a nyár közepén a vízszintes rétek a vízszintes lila-bíborvirággal borítanak, a világ minden tájáról érkező turisták Provence-ba érkeznek.

Ennek a csodálatos helynek a romantikus hangulatának átadása érdekében a tervezők a tájképek lenyűgöző színeit egyesítették a hagyományos francia parasztok hagyományos életmódjával. A rusztikus háztartások jellegzetes lakberendezései régi, kissé kopott bútorokkal, mészfehér falakkal és mennyezettel, csipkefüggönyökkel és vintage kerámiákkal könnyedén megkülönböztethetők Provence és sok más stílus között.

A napsütésnek köszönhetően a magas ablakok köszönhetően könnyedén behatolnak a szobákba, így még a fényes színek is felgyulladnak. Provence tényleges árnyalata menta zöld, hűvös kék, levendula, hamu rózsa, lila, szürke, bézs, krém, homokos és gyöngyfehér.

A tervezési irányt meghatározó anyagok a világos színű zománcfestékkel festett fa, valamint a kerámia és a fém (főként bronz, réz, sárgaréz). Gyakran használt fonott és különböző kézműves. A természetes textíliák lenből, pamutból, kenderrostból készülnek.

Provence stílusú belső térben mindenütt megtalálhatók virágos motívumok, madarak, virágok, borsó, aranyos felirat, angyalok vagy szív. Különös figyelmet szentelnek a termékek alakjának - szinte mindig sima görbült vonalak, göndör élek, ovális körvonalak szögtartomány nélkül.

Provence stílusú fürdőszoba

A szoba magas páratartalmát figyelembe véve, a Provence stílusú fürdőszoba falai a legjobbak a kerámia burkolattal. Szerencsére a gyártók óriási választékot kínálnak a szüreti gyűjteményekről hihetetlenül szép témájú mintákkal.

Az alternatív falburkolatok fehér műanyag falpanelek "a fa alatt", nedvességálló pasztell színű festék, mosható vinil tapéta antik plasztikkal vagy nem feltűnő rusztikus nyomtatással.

A fürdőszobában a padlónak minél természetesnek kell lennie. Ez lehet matt, csillogó homok, világosszürke, ibolya, kékes vagy bézs árnyalatú, az átlagos méretű (négyzet vagy hatoldalú) mintázott csempe és a porcelán csempe fehér márvány alatt.

A tökéletes mennyezet a fürdőszobában, Provence stílusban - mész fehérített vagy a legvilágosabb festék. Ha a magasság megengedi, vékony dekoratív műanyag gerendákat lehet lerakni a festett fa alatt. Kívánatos, hogy üregesek legyenek - ez lehetővé teszi, ha szükséges, a kábelezést vagy csöveket álcázni.

épületgépészeti

A fürdőszobai felszerelések legfőbb jellemzője a fürdő Provence stílusú ovális alakja. A dombornyomott kovácsolt lábakra gyakran fel van szerelve magas, íves oldalú zománcfürdő. Vannak monolitikus állványok is, amelyek megismételik a termék sima vonalát. A helytakarékosság érdekében egy változat egy beépített fürdőszobával lehetséges. Ebben az esetben a kinyúló oldalakat a fehérített fa alatt levágott panelek borítják, vagy burkolólapokkal vannak bevonva. Ha a szobában nincs elegendő hely a klasszikus fürdőhöz, akkor a sarok is nagyon alkalmas.

A valódi mosdó a fürdőszoba igazi dekorációja lesz. A hófehér mosdó lekerekített sarkokkal állhat a gyalogos támaszokon, vagy egy funkcionális fadarab vagy egy kovácsolt polc része lehet. A csaptelepek és a csapok antiknak kell lenniük. Bronzból, rézből, nikkelből, sárgarézből készült termékek, valamint króm és arany modellek porcelán alkatrészekkel.

Annak érdekében, hogy a Provence-stílus természetes harmóniáját ne szüntesse meg, a modern felszerelést (kazán, mosógép) el kell álcázni a szekrények ajtajára vagy a fülkébe beágyazva.

Provence stílusú fürdőszobai bútorok

A bútorok fontos szerepet játszanak a fürdőszobában. Provence esetében a legjobb megoldás az olyan zománcozott fából készült szekrények, amelyek nyitott ajtókkal és fiókokkal vannak ellátva, amelyeket általában a mosogató alatt helyeznek el, a mintákkal, csuklós polcokkal és horgokkal azonos stílusban. A tágas fürdőszobában fém (festett fehér) vagy fonott székek is elhelyezhetők.

Ívelt alakú lábak, dombornyomott élek, keretes keretek, hálók, festett porcelán fogantyúk díszítik a vintage fából készült bútorokat (szekrények, ruhák, éjjeliszekrények). Természetesen a valódi régiségek, valamint a modern formatervezett termékek drágák, de ha úgy kívánja, saját Provence fürdőszobai kabinet készíthet. Ráadásul a jövőbeli mestermű üres, szinte minden házban vagy egy régi nagymama házában található: lehet egy rút szekrény vagy szekrény, amely elég festeni, nemes ruhát adni, gyönyörű dekompozíciót vagy festéket csinálni ecsettel, elegáns kiegészítők hozzáadásával.

Ha a fürdőszobában fülkék vannak elhelyezve, nagyon könnyű őket kényelmes polcokká alakítani. Csak néhány fa vagy üveg polcot kell hozzáfűzni, és az alsó részt el kell rejteni a gyönyörű ajtók mögött.

Kiegészítők és dekoráció

Az ismert formatervezési területek közül a Provence a legnagyobb dekorációval büszkélkedhet. A látszólag szembeszökő csillók tízszeresei a tartományi francia belső tér egyedülálló báját és varázsait alkotják, ami igazán meleg és otthonos.

A Provence stílusú fürdőszoba sikeresen kiegészít mindenféle tartozékot. Fonott állványok és dobozok lehetnek fürdéshez; ovális tükrök gipszben, kovácsolt vagy idősebb fa keretben; gipszstukkó és kis tematikus szobrok.

Kerámia adagoló készleteket szép virágokkal kell elhelyezni a polcokon; porcelán vázák és kancsók, szüreti üvegpalackok, illatos gyertyák gyönyörű gyertyatartókban, természetes szappan és kézzel készített kozmetikai készletek.

Megfelelő egy ilyen környezetben fog nézni bolyhos törölközőt és fürdőköpenyt, a bal szem előtt (behajtották a sima cölöpök a nyitott polcokon vagy lóg a horgok).

Hasznos a fürdőszobában és a rattan vagy fonott kosárban. Magas urnában vagy meghosszabbított palackban, fedéllel készíthető, de mindenképpen praktikus és funkcionális megoldás lesz minden napra.

Ha egy ablak van a szobában, akkor függönyökkel kell díszíteni. Könnyű, könnyű tüll, karmosított csipke, szép kendő finom nyomattal, hímzéssel. A vízkezelés során a magánélet védelme érdekében érdemes a vastagabb átlátszatlan szövetek függönyét felakasztani. Az idő múlásával az ablak tetején egy puha hullám összegyűjti őket angol módon.

A Provence stílusú kis fürdőszobája

Annak ellenére, hogy a Provence stílusú lakást általában tágas fürdőszobák kialakításánál választják ki, mégiscsak kompakt szobákban lehet használni. A fényes, romantikus dizájn vizuálisan kibővít egy kis területet, a legfontosabb dolog nem túlterhelni a belső térben a különböző részleteket.

A fürdőkád és a mosogató kiválasztásakor célszerű a keskeny beágyazott modelleket előnyben részesíteni anélkül, hogy felesleges csíkok lennének. Szoros helyiségben a dombornyomott lábak még mindig nem láthatók, de további polcok vagy talapzatok is hasznosak lehetnek.

Amikor egy kis fürdőszobát tervez Provence-ban, akkor ajánlatos nagy nyomatokat vagy különböző típusú minták kombinációját elhagyni. A monokróm felületek és a keskeny virágkorlátok mint akcentus sokkal jobban fog kinézni.

Az intenzív lila, lila, kék kis helyiségben puha, "kiégett" árnyalatokkal kell helyettesíteni - így könnyebb és légiesebb lesz. Általában a palettának monolitikusnak kell lennie, ellentétes átmenetek vagy túlságosan széttagolt fragmentumok nélkül.

A szabad hely hiánya miatt fel kell adni a tartozékokat, különösen azokat, amelyek nem hordoznak semmiféle funkcionális terhelést. Ha például a mosodai kosár még mindig a mosogató alá vagy az ajtó másik oldalán található a sarokban, akkor alig van egy polc az aroma gyertyák és figurák gyűjtésére.

Ami a különféle samponokat, géleket, balsamokat és más kozmetikumokat illeti, leginkább zárt szekrényekben vagy részlegesen öntött porcelán adagolóba kerülnek, ami nem zavarja a belső tér harmóniáját.

Provence stílusú fürdőszoba design - fotó

Annak érdekében, hogy demonstráljuk a Provence stílus sajátosságait a fürdőszobák tervezésében, összegyűjtöttük a tervrajz legérdekesebb képeit. A bemutatott galériában példákat talál a gyönyörű felületekre, lásd a vízvezeték, a bútorok és a dekoráció kombinációit, kölcsönözhet olyan kényelmes lehetőségeket, amelyek a dimenziós tárgyak elrendezésére és elhelyezkedésére vonatkoznak. Kívánunk inspirációt és sikeres megvalósítását a belsejében tetszett ötletekhez!

Provence fürdőszoba

Tartalom:

Mindannyian melegséget és otthoni kényelmet akarunk. Napi problémák és aggodalmak után álmodozva találjuk magunkat egy kényelmes szigeten, ahol teljesen lazíthatunk, fizikailag és szellemileg is fel tudunk gyógyulni. Provence stílusú fürdőszoba tökéletes hely a kikapcsolódásra.

Természetes anyagok, kellemes színek a szemek és rengeteg kézzel készített kiegészítők egyedi légkört teremtenek és segítenek a pozitív hangoláshoz.

Fogjuk meg részletesebben a francia ország főbb jellemzőit.

Fürdőszobai tervezés Provence-ban

Provence, Franciaország egyik legszebb festői területe után elnevezett, tágas szobákat igényel, amelyeknek természetes fénye van. Éppen ezért ez a tendencia gyakoribb a vidéki házakban, ahol nem csak a nappali, hanem a fürdőszobákat is nagy terület jellemzi.

Fürdőszoba kivitelben. Milyen anyagokat válasszon

A klasszikus belső tér a fürdőszobában Provence stílusban használják:

 • természetes fa
 • márvány
 • csempe
 • tapéta
 • stukkó vagy vízi festék

A burkolólapokat a mosdó, a kád vagy a zuhanyzó területén helyezik el. Egy drágább verzióban ezek a zónák márvány.

Provence stílusú csempe lehet fehér vagy pasztell árnyalat, például "sertés", négyzet vagy hatszögletű. Ha a belső tér ugyanabban a színben van kialakítva, a kötény majolikából készült, szemben a kontraszttal, ritkábban használt növényi mintákkal.

Megjegyzés: a matt lapka ebben az esetben inkább fényes.

A vízzel nem közvetlenül érintkező falrészek tapétával vannak bevonva, vakolva vagy festve. Minden anyagnak nagy nedvességállósággal kell rendelkeznie, amely feltétlenül szerepel a címkén.

Ajánlott a falak festése világos színekben:

 • tejszínes
 • világosszürke
 • homok
 • menta
 • levendula
 • olívabogyó (fehér)

A háttérképeket virágos díszítéssel vagy függőleges csíkkal választják. Néha a falak fehér fadarabokkal vannak feltekercselve.

A fürdőszobában burkolólapok lehetnek terrakotta vagy porcelán. Ezen anyagok alternatívájaként a mesterségesen öregedett fa táblák.

Példák a belső tér a fürdőszobában stílusában Provence a képen:

A faházban található Provence és Country fürdőszoba külön téma. Ha a falakat "taposólemezzel" vagy - még jobb - faházzal borítják, akkor sem lesz szükség a befejező anyagokra.

De... a fa színe a francia országban nem jellemző. Jobb először fésülni a fa, ezáltal "hozzáadni" az életkorát, majd kezelni azt fehér színű kompozícióval (lásd a fotót).

Tipp: ha a fürdőszoba a padláson van, akkor a fagerendákat nyitva kell hagyni. Ez a belső teret különlegessé teszi.

Fürdőszoba bútor Provence-ban

A helyzet objektumai előnyösek, masszívak, jóak, mintha a család egynél több generációját szolgálnák. Természetesen ma ritkán találsz igazi régiségeket, vagy legalábbis vintage bútorokat, de mesterségesen megnehezítheted a francia ország számára.

A szekrények általában üvegezett vagy nyitott polcokkal rendelkeznek, vizuálisan könnyebbek és szellőzőbbek.

Nagyon szép szekrények a fürdőszobában Provence stílusában. A homlokzatát panelekkel vagy faragványokkal díszítik, patinálva és repedt, így létrehozva az úgynevezett "idő-munkahatást". A asztallap márványból készül. A kép finom bronz vagy sárgaréz hardverrel készült.

épületgépészeti

 • A mosogató a fürdőszobában Provence stílusban lehet: beépített, talapzattal ("tulipán") vagy számlával. A felfüggesztett modellek rendkívül ritkák. Anyag: kerámia, márvány vagy mesterséges társa.

A kerek tál alakjában lévő felső modellek leginkább a 18. századi fajansz mosdókagylóra emlékeztetnek, amikor a francia tartományi stílus született. Miután hozzá egy ilyen mosogatót egy korsóval, ahol például az illatos bombákat úszni lehet, egy gyönyörű és elegáns készletet kapunk.

 • A fürdõ - ideális esetben öntöttvas vagy acél - hagyományos alakú legyen. Általában az oroszlán lábát a lábakra helyezik, de a padlón egyszerű támasz lehet.

A tágas szobákban a fürdőszobát ajánlott elhelyezni a központban, különválasztva a textilréteget természetes lenből vagy pamutból. Kívánatos, hogy a színes és a mintázat összhangban van a fürdőszoba ablakfüggönyével.

 • A "bronz" alatt retro stílusú "daruk és zuhanyzók" a végső érzés a provencei fürdőszobák díszítésében.

A Provence zuhanyzós fürdőszobája nem ellentmondás, hanem a hagyomány és a modern kényelem ötvözésének vágya. A készülék kevésbé érzékelhetővé tétele érdekében ajánlatos a nem hidroboxokat használni, de nyitott modelleket teljesen átlátszó falakkal ellátni.

Tipp: a fürdőszoba javításának megkezdéséhez előzetesen egy zuhanyfülkét is el lehet vinni, így a lehető legnagyobb mértékben a kegyetlen szemek elől rejtve. Ez a lehetőség a legjobban harmonikusnak tűnik (lásd a fotót):

Provence stílusú fürdőszoba kiegészítők

Jó, ha sikerül vásárolni a "bolhapiacon" vagy megtalálni az idősebb generáció ritka palackjait, a kozmetikumok tárolására szolgáló dobozokat, szappanos ételeket és egyéb, a francia országzenében pótolhatatlan csínányokat.

Ha ilyen források nem állnak rendelkezésre, a szaküzletekben elég tisztességes partnereket vásárolhat.

Provence kiegészítők kell sok. Ne felejtsd el a kézzel készített szappant és más természetes ápolószereket, amelyek a fürdőszobát is díszítik.

Fonott kosarak ágyneműhöz és fürdő kiegészítőkhöz, kovácsolt támaszok vagy polcok törülközőkhöz, szőtt szőnyegek - mindez szilárd kép létrehozásához szükséges.

Tükrök a fürdőszobában kell választani nagy, lehetőleg teljes növekedésű, fából készült keretek gazdag faragott dekorációval. Az aranyozás azonban kerülendő. Ha a bagetton van jelen, jobb az öregedés hatását alkalmazni, és eltávolítani a fém felesleges csillogását.

Tipp: a fürdőszobai tükör díszíti a festményeket lesz látványos érintés a teljes együttes.

Az olajbogyó dekorációjának fotóelemei:

világítás

Az ország számára általában és francia, különösen jellemző a puha, diffúz világítás, leginkább emlékeztet a természetes. Kívánatos egy klasszikus stílusú csillár lógni a szoba közepén, amelyet több helyi lámpa "támogat".

A fluoreszkáló és a halogén lámpák, függetlenül attól, hogy ismerősek vagy kényelmesek, próbálják meg használni őket Provence-ban. Vagy legalább a láthatatlanná tegye őket.

Sokkal helyesebb a párosított lámpák megvásárlása a fürdőszobában, mindkét oldalán tükrözni a mosdókagyló területét, mint az alábbi fotón:

Kis fürdőszoba Provence stílusában

A francia ország, ahogy fent említettük, jól néz ki a nagy területen lévő helyiségekben. De mi a helyzet azokkal, akik szeretik ezt a tendenciát, és szeretnék újra létrehozni egy kis lakásban?

A kimenet itt stilizált. Például, puha, élénk színekkel díszített szoba, már egy lépést tettünk az álom felé, és szó szerint két vagy három megfelelő tartozékot adunk: egy régi keretben lévő tükör, egy fonott doboz a piszkos ágyhoz vagy kovácsolt lámpákhoz, teljesen felismerhető, fényes képet hozunk létre.

A fotó - a design egy kis fürdőszoba:

Provence olyan stílus, amelyet évszázadok óta teszteltek és nem veszíti el relevanciáját ma. Ugyanakkor finom és hangulatos, képes átalakítani, de nem veszíti el a benne rejlő funkciókat, ez kiváló választás minden fürdőszobában. És tegye egyedivé.

előfizetés


Kategória: Design> Fürdőszoba> Choice
Dátum: 2018-08-30 19:33:04
Fürdőszoba Provence stílusban készült, romantikus és meleg hangulatú. Számos design megoldás közül ez a stílus meglehetősen érdekes és egyedi. Ez a stílus olyan, mintha a Provence-virágok illatával és Franciaország hihetetlen szellemével tele lenne. A mosdó https://www.jacobdelafon.ru/ru/rakoviny/rakoviny különleges színeket hoz a fürdőszobába ebben a stílusban.

A fürdőszobában ez a stílus nem igényel elegáns és süllyesztett. A befejezéshez festett fa, tégla vagy vakolat használható. Teljesen megjelenítheti a stílust virágmintás csempe segítségével. De ebben a stílusban nem szabad fényes és sokszínű színeket használni. Fürdőszoba padló a legjobb gondoskodni felmelegedett. A színe barna vagy terrakotta lehet. Megfelelő mozaikos megjelenés is lesz. A mennyezetet stukkóval vagy nagy gerendákkal lehet díszíteni, tökéletesen hangsúlyozzák az általános stílusát.

Ez a stílus tűnhet befejezetlennek, ha a fürdőszobában nincs benne bútor, például nehézszekrények és fából készült éjjeliszekrények. Ha ezt a stílust használja, akkor érdemes megfeledkezni a műanyag dolgokról vagy természetellenes kőből. Itt csak természetes anyagok jelenhetnek meg, mert csak a segítségükkel minden szobában új megjelenés érhető el. Ezenkívül a fa kombinálható fémmel. Egy ilyen kombináció nagyon megegyezik a fürdőszobában. Érdemes a fürdőszobában elhelyezni egy öltözőasztal vagy polcok a szükséges kozmetikumokhoz.

Vízvezeték a fürdőszobában

Fontos, hogy ne csak a fürdőszoba berendezése, hanem a vízvezeték is. Leginkább helyes a fürdőkádat a https://www.jacobdelafon.ru/ru/vanny/vanny-ban elhelyezni a szoba közepén, de ha ez nem lehetséges, hagyja nyitva a lábát. Segítségével díszítheti a designt is. A burkolat porcelán, fém vagy márványból készülhet. Az azúr vagy malakit hangmintázású változat, vagy egy mozaik formájában támogatott és díszített változat nagyon hatásosnak tűnik. Ha nincs elég hely, egy mosdót lehet beépíteni egy asztalhoz vagy szekrénybe. A mosdó stílusosan mosogatóval kombinálható. Ennek köszönhetően a szoba harmonikusnak tűnik. A zuhanyzó és a csaptelepek egyben ajánlottak. A részletek nagyszerűen arany, bronz vagy ezüst színben készülnek.

A Provencal fürdő használata során fontos, hogy különböző tartozékokat használjunk. Például gyertyatartók vagy gyertyatartók, kis asztali lámpákkal, lámpaernyőkkel. Ez a szoba tele van bájjal és bájjal. Ebben a stílusban a dekorációhoz virágokat, festményeket és díszítő figurákat használhat. A régi keretben keretezett levendula képe szervesnek tűnik.

Építsen portálot az AllRemont Moszkvában és Oroszországban történő javításáról Az oldal célja azoknak, akik úgy döntöttek, hogy saját kezükben javítják a javításokat...

Provence fürdőszobája: 50 kép ötlet

Ki a legjobb Provence fürdőszoba? Hogyan lehet újra létrehozni ezt a stílust otthon? Milyen anyagok alkalmasak erre, és amelyeket el kell kerülni? Lehetőség van arra, hogy a vidéki dalszövegeket a modern lakás lakonikus dimenziói közé illesszék? Ezeket a kérdéseket nagyon gyakran kérdezi olvasóink, mi megpróbáljuk válaszolni őket.

Mi Provence?

Először is, franzusz tartomány. Az értelmiség vidéki házai, ahol a finom díszítőelemek mellett a falak kialakításának egyszerűsége és szűkszavúsága: a hímzés, a festmények és a stukkó öntése egymás mellett helyezkednek el.

A bútorokat a XVIII. Század végének szellemében választják ki - a XIX. Század végét. - fából készült keret egyszerű, de elegáns formájú panelekkel. Ez a stílus nem teszi lehetővé durva és szögletes. Előnyben részesítjük a sima formákat. Az homlokzatok gyakran imitálják a fa vakokat.

A pasztell tónusok színpaletta. Sötét és világos árnyalatokat talál kis mennyiségekben a kiegészítőkben.

A Windows üdvözlendő. Ha nincsenek ott, akkor használhatja a nyílt ablakot imitáló csempe vagy fotó háttérképeket a tengerre vagy a vidéki tájra való tekintettel. Stukkó öntés és textíliák jól támogatják ezt az illúziót.

Mit használnak a Provence-stílus tervezésében?

 • kerámia burkolólapok
 • a fa
 • fonott kosarak
 • vakolat
 • meszelés
 • finom kovácsolás
 • vízvezeték sima elegáns formák "antik"
 • természetes kő utánzása

Ki ez a stílus?

Organikusan olyan emberek, akik értékelik a természetet, a természetes anyagokat, az egyszerű vidéki életet, és nem eleganciát és finom ízeket illeszkednek Provence-ba. A könnyű, meleg színek rengeteg jótékony hatást gyakorolnak a művészet békés és nyitott ismerőseire. Aki nem fogadja el a pretenciát, de képes élvezni a mezők szépségét, a tenger hullámát és az élet nyugtalan ütemét.

Provence egy faházban

A magánlakásokban lévő belső tér jó, mert a Provence tökéletes körülményeket teremtett. Az ablakok jelenléte lehetővé teszi, hogy maximalizálja a napfényt a szobában. Keretek kiválasztásakor előnyben részesítsük a minőségi faimitációkat vagy a természetes anyagokat.

A fa Provence melegséget és vitalitást kölcsönöz. A fürdő és a mosdó közelében kívánatos a természetes kőből vagy mediterrán dísztárgyakkal díszített csempék használata. A munkalapok kisméretű csempe alatt a mosdókagyló megfelelő hangulatot kölcsönöz a belső térnek.

Márvány és gránit nem erre a történetre. Kvarc, héj, homokkő - ezek az árnyalatok, amelyekre itt szükség van. A falak jól érzékelt strukturált gitt, mesterséges mázolás vagy kő utánzás. A vidéki házakban lapos falak ritkán találkoztak. Sima vonalak, kerekített átmenetek a falakról a mennyezetre, boltívek érvényesültek.

Sima homlokzatok - a modern stílus jele. Provence fiókok, fedett ajtók és sima lemezekből készült rácsok.

Az ablakok díszítéséhez textíliát használjon könnyű természetes szövetekből. Öltözz be finom vászonból, pamutból. Szeretem a virágos nyomtatást és a klasszikus ketrecet. Ha a hely lehetővé teszi, keressen egy sarokba egy puha székhez vagy apró székhez. Ez fokozza a kényelem és a béke érzését.

Provence aktívan használ textíliákat homlokzatok cseréjére. A könnyű virágos függöny a polcok tartalmából elbújik a kíváncsiskodó szemekből.

Fürdőszoba Provence stílusban egy kis lakásban

Ha nincs ablak a fürdőszobában, cserélje ki egy tükörrel ellátott fényes résszel. Helyezze a lámpákat mindkét oldalra a megfelelő stílusban.

A belső tér tartományi megjelenést is adhat a fonott kosarak segítségével. Tegyen törölközőt, piperecikket különböző kosarakba. És a mosogatóhoz használjon elegáns kerámiákat.

Egy kis terület és a természetes megvilágítás hiánya könnyű árnyalatokkal és kiváló minőségű világítással tölthető. A mennyezethez használjon könnyebb hangokat, mint a falakon. Ideális esetben az őszibarack, a krémes, tejfehér szín fehér vagy világos tónusainak megközelítése.

Helyezze a barna csempe a padlóra. Elég, ha csak egy hangszín sötétebb, mint a falak. Egy kis helyiség ilyen színpalettával tágabbnak tűnik.

Lehetőség van a falak függőleges felosztására, ha az alján csempéket használnak, és a vakolás és a gittelés a tetején történik. Kerülje a gipszkeverékeket, mert ez az anyag nedvességgel érintkezve porrá válik. Válasszon fehér cement és mész alapú megoldásokat.

Zuhanyzóval

A zuhanykabin tökéletesen illeszkedik a tartományi francia belső térbe. Díszítse csempével. Vagy használjon megfelelő függönyöket az üveg és a króm fényének simításához.

Kiváló rést női doboz nélkül létrával. Nem vitatkoznak a környező elemekkel. Könnyen integrálható egy adott stílusba. A belső tér megváltoztatásakor csak a csempe és a csaptelepek kellenek.

A vízvezeték fontos szerepet játszik a provence-ben. Keresse meg a sima görbült csapokat. A réz jól illeszkedik. A Chrome túl modern. Kerülje a túlzott fényességet.

Hruscsovban kevés hely. Megkapja a fülkéket a mosdókagyló felett, és mosogatózik. Használja őket polcok fonott kosarakkal.

Ha el szeretné rejteni a kommunikációt, használjon homlokzatokat panelekkel vagy redőnyökkel. Az utóbbi esetben az ajtók mögötti fényeket elhelyezheti, amelyek utánozni fogják a nap sugarát a redőnyökön keresztül.

A fürdőszobánál tegyünk egy rést az edények tárolására. Helyezzen kis tárgyakat kosarakba. A mosógépet álcázhatja a cérnák esetében. A doboz olyan lesz, mint egy régi vidéki mellkas, amely eljutott a generációk mélyéből.

A fürdő kialakításához használjon függönyöt, finom virágnyomattal. Helyezzen egy közepes méretű csempe a padlóra, hogy illeszkedjen a homokkő színéhez.

A bútorok az idő múlásával kicsit megráztak, de nem kopottak. Nyilvánvaló, hogy ő gondoskodik. Hagyj egy stilizált karcot a kopott elegánsnak. A Craquelure nem ebben a helyzetben van. A homlokzatok és a keret fehér, sötétkék vagy türkiz festett.

Provence a textíliák lágysága, szentimentális fodros, fodros és fülbevaló. Béke, csend és kényelem.

Provence egy álom a csendes, mért élet mezők, rétek körül az azúrkék tengerparton. Ez az arisztokraták menete, akik belefáradtak a luxusba öltözött életbe, értékelik az egyszerű dolgokat, amelyek nem kifinomultság és kifinomultság nélkül.

Provence stílusú fürdőszoba design: belső ötletek

Provence Franciaország mágikus déli területe. Van egy békés, lelkes légkör, amely meghajtja az egyiket a szépségével. Lavender mezők, olajfaligetek, kék ég és napfényes nap fényt, inspirációt és nyugalmat töltenek ki.

Provence lenyűgöző természete tükröződik a francia vidéki házak és nyaralók tervezésében. 2017-ben a lakóházak és lakások tulajdonosait világszerte gyorsan használják az elrendezésre.

Mindenki, aki gyakrabban merészkedni kényes és csábító légkörbe, modern Provence-stílusú fürdőszobával kell rendelkeznie.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobai tervet Provence stílusában 2017-ben:

világos fürdőszoba egy provencális stílusban

Ez a romantikus hely ideális azok számára, akik díszítik a gyönyörű díszeket, tiszteletben tartják a családi értékeket, és tiszteletben tartják a hagyományokat. A műfaj komponensei: vintage szekrények, rusztikus kosarak, keretezett tükrök, virágfüggönyök és természetesen lábfürdő. Ő a tér főszereplője, igazi királynője.

rózsaszín fürdő fekete belső térben

A francia ország nyugalmat és spontaneitást sugároz. Ez nagyszerű érték. Provence a fürdőszoba belsejében, hogy hozzon létre - öröm. Tekintettel a trendekre, abszolút realisztikus egy Provence-stílusú fürdőszoba kialakítása, amely a pihenés és az erő megújulása lesz. Inspirál a tulajdonosok a ház lesz finoman kiválasztott részleteket, valamint a pasztell, tele van jelentéssel, színekkel.

A tervezési ötletek a levendula és a frissen vágott füvek illatával jönnek. Gyorsan és hatékonyan felszerelheti a fürdőszobát, felveheti a legjobb bútorokat, és átgondolhatja a belső tárgyak minden mintáját. Döntse el, milyen lesz az otthoni komfortzónád. Az alábbiakban nézze meg a Provencal fürdőszoba modern kialakításának lehetőségeit.

Provence stílusú fürdőszoba belső

A Provence stílusban berendezett fürdőszobai belső kialakításánál az emberek kifogástalan íze van. Az álomfülke kialakításakor fordítson különös figyelmet a következőkre:

Természetes anyagok. Használjon fát, kőt, természetes szöveteket. A vízvezetékhez a legjobb kerámiák.

Provence-stílusú, fából készült fürdőszoba ablakokkal

A világos pasztell színek a legjobb lehetőségek. Mentálisan át fognak vinni Franciaország déli részéig, nyugodt lélekkel, pihenéssel és kellemes szemmel.

nyomatok

A fürdőszoba belsejének bejelentése Provence stílusában lehetetlen elképzelni anélkül, hogy énekelnének madarakat és különböző virágmintákat. Példaszerű virágágyak és egész kertek nőnek a tárgyak dekoráció és belső. Ez beállítja a hangulatot a helyiségben, illeszkedik a szépség hullámához.

Élő és szárított növények

A Provence-stílusú virágokat nemcsak a képeken mutatják be. Különböző típusok és színek, lehetnek edényekben és luxus vázákban is.

puha áruk

Fürdőszobai függönyök, asztalterítők kis táblák készülhetnek természetes anyagokból. Pamut, vászon, cambric Provence legjobb barátai.

krémes fürdőszoba Provence stílusú ablakkal

A bőséges dekoráció

A szobrocskák, kosarak, vázák, fotókeretek a belső tér kiegészítésére szolgálnak. Ők a francia country-zene végső és nagyon fontos pontjai.

Természetes fény

A koncepció szerint ablaknak kell lennie a fürdőszobában. A modern apartmanokban ez ritka. Ezért gondoljon az illetékes világításon, válasszon eredeti lámpákat és csillárokat.

kerek tükör a szobában Provence stílusában

Provence stílusú kis fürdőszoba

Provence egy kis fürdőszoba belsejében, hogy végre egy kicsit nehezebb. Fel kell áldozni egy nagy fürdőszobát. De van kiút. Ehelyett kiválaszthat egy kompakt alternatívát vagy mérlegelheti a zuhanykabin felszerelését.

Egy apró helyiségben nem lehet nagyméretű szekrényt vagy magas szekrényt elhelyezni, de nyitott polcok várnak itt.

kerek tükör a kombinált fürdőszobában

A Provence stílusú kis fürdőszobájának kialakítása gondosan fontolja meg a színpoli- tikát. Kis terület mentéséhez használjon világos árnyalatokat. Fehér, krém, homok könnyedséggel és melegséggel tölti fel a szobát.

Kis helyig válasszon egy diszkrét dekorációt. Játsszon könnyedén, helyezze el az akcentust, fedezze el a hibákat.

Lásd az inspiráló tervezési ötleteket, és emlékezzen arra, hogy a belső térnek nemcsak szépnek és modernnek kell lennie, hanem funkcionálisnak is kell lennie.

fa kosár a dolgok a fürdőszobában

világos fürdőszoba belső

Provence stílusú zuhanyzó

Provence stílusú zuhanycsarnok leggyakrabban serpenyő nélkül. Egy ilyen fürdõterületen a padlón egy lefolyó van, és egy díszes üvegajtóval vagy egy eredeti "nehéz" függönyt zár. Ha ez az opció megfelel Önnek, válaszd az érdekes virágmintákkal ellátott szárnyakat. A zuhanyzós fürdőszobának különösen akkor lesz sikeres, ha modern csempe mozaikot használ.

A kád helyett egy zuhanyzó az optimális megoldás egy kis négyzet alakú helyiség számára. Az ilyen helyiségek befejező anyagainak és színterének vizuálisan növelniük kell a területet. Gondoljon bele a texturált vakolat, a természetes kő és a burkolólapok élénk színekkel való használatához.

Nézze meg a zuhanyzóval ellátott fürdőszoba tervezési ötleteit, és állapítsa meg, hogy melyik házat vagy lakást telepítheti. Kapcsolja be a fantáziát teljes erővel, és hozzon létre egy meredek sarok.

zuhanyzó a fürdőszobában

zöld fürdőszoba design provence stílusú csempe

By the way, egy miniatűr fürdőszoba helyett egy kabin kis hely. Ez díszíti a szobát, és segít a stílusban maradni.

A fürdőszobának felújítása Provence stílusában

A fürdőszoba befejezése befolyásolja a tér általános hangulatát, ezért tartsa be a szabályokat. Hozzon létre ötletet a kifogástalan helyről, és készítsen minőségi javításokat.

A díszítés a falak stílusában Provence gyakran használt vakolat. A falakat szándékosan szűkösen kezelik, majd világos pasztell színekkel festik.

rózsaszín fürdőszoba design lány

A befejező anyagoknak át kell adniuk a vidék hangulatát. Mivel a Provence-i házak kövekből készülnek, gyakran kitalálják a házat. A durva kő vagy a nyers francia stílusú tégla tökéletesen illeszkedik a nyugtató hangzásokhoz és a virágnyomatokhoz.

Úgy döntenek, hogy tapétákat ragasztanak a falakra, a mintákra vagy a stílusra jellemző függőleges csíkokra.

fürdőszoba tervezés a padlásról virágos tapéta

kerek tükör és kék szekrény a fürdőszobában

A cserép hagyja, hogy utánozza a természetes anyagokat. Alapvető fontosságú a Provence szellemének megteremtése 2017-ben.

Külön a fürdőszobában kell a padló. Egy fa tökéletes neki.

Provence vintage fürdőszobai design

Ha még mindig tetszik a csempe, fordítsanak különös figyelmet a színe és a textúra.

Függesztett mennyezetet fogsz csinálni? Tetszeni fog a matt felület. Hatékony lesz, ha fényképes nyomtatást használ a finom virágmintájára. Provence "natív" mennyezet gerendákkal. Ha lehetséges, hajts végre egy ilyen hűvös ötletet.

Ha a ház vagy apartman külön fürdőszobával rendelkezik, egyesítse a fürdőszobát és a WC-t. A klasszikus verzióban nincs ilyen fal.

Provence stílusú csempe

A falak díszítése csempével nem klasszikus, hanem inkább népszerű. Az ok nyilvánvaló - magas páratartalom a szobában. A falak védelme a gőz vagy a víz hatásaival szemben, sokan ezt a befejező anyagot kedvelik. Ezzel díszítheti a helyet és létrehozhatja a megfelelő hangulatot.

Provence stílusú fürdőszoba design fehér és kék csempe

Válasszon egy választást, ne feledje, hogy a Provence stílusában levő falburkolat nem lehet fényes. Figyelembe kell venni az áttetsző vagy utánzó szúrás lehetőségeket.

A padlólapoknak csak harmonikusan kell nézniük a falhoz. Felejtsd el a fényes, kihívásokkal teli színeket. Tökéletesen alkalmas faanyag vagy természetes kő. Itt vannak jó ötletek a padló díszítésére stilizált csempékkel.

fürdőszoba design zöld káddal és fehér falburkolatokkal

Színpaletta a regisztráció során

A fürdőszobai stílus színe Provence stílusában meghatározza a karaktert, és egy bizonyos érzelmi töltetet hordoz.

A szoba kialakítása során használjon puha, puha pasztell színeket. A szobát kényelmesen és nyugodtan töltik ki. A világos árnyalatok képesek tükrözni a helyet, és úgy döntik meg, hogy a mennyezetet lefedik. Fehér, bézs, homok vizuálisan növeli a fürdőszobát, könnyű, fürödni a fényben.

barna fal- és padlólapok a belső térben

A levendula, a lila, az olajbogyó, a barna a falon stílusos lesz. Ez vonatkozik az égszínre is. A kék kellemes hidegséget, egyensúlyt és inspirációt szervez.

E stílus belsejét különböző fa árnyalatok jellemzik. Közelebb vannak a természethez, és mostanában nagyon népszerűek.

A kívánt hatás eléréséhez kombinálja a némított hangokat a világosabbakkal. A szobában győződjön meg róla, hogy ékezeteket. Ennek ellenére "született" kék, csokoládé, gazdag zöld. A színeknek úgy kell kinézniük, mintha napvilágra égettek volna, és magukévá tették a Provence minden melegét és szeretetét. Figyeljünk a szárított agyag árnyékára, alkalmazzuk és a falak díszítése és a dekoráció során.

Fürdőszoba bútorok

A Provence stílusú stúdióban lévő bútorok fából készültek, fonottak, kovácsolhatók vagy felhasználhatók ezeken az elemeken. A fő kiválasztási kritériumok a természetes struktúra és a szín. A hitelesség elérése érdekében a padok, asztalok és szekrények gyakran kék, rózsaszín és zöld színű, tejfehér vagy pasztell árnyalatokban festhetők.

Ne menj túl a műfajon. A Provence-stílusú fürdőszobában régi történelmi bútorokat használjon. Nagymamák szekrények, hintaszékek tökéletesen illeszkednek a koncepcióba. Ne rejtse el a rázkódásokat, a repedéseket és az ókor más nyomait. Éppen ellenkezőleg, minden lehetséges módon hangsúlyozza őket.

fehér szüreti szekrény

Ne aggódjon, ha 2017-ben nincs elegáns emlékei. A modern márkák régóta sikeresen gyártanak ilyen bútorokat. Ezenkívül önmagad is eltarthat polcok vagy egyéb belső tárgyak. A hálózatnak rengeteg életet kell hackelnie, hogyan kell néhány száz évvel idősebb szekrényt készíteni. Kezeljük a bútorokat csiszolópapírral, gondatlanul festett festékkel, virággal díszítünk, vagy egy aranyos madarat az ajtón a saját kezünkkel.

A Provence stílusú fürdőszobai design masszív, ugyanakkor egyszerű bútorok nélkülözhetetlenek. A formája és szerkezete a béke, a biztonság, a fogás és a szem elől érkező érzéket teremt.

Provence mosdó

A Provence stílusú mosdó lehet fém vagy porcelán. Fontos, hogy tetszik és harmonizáljon a többi elem a szobában. Helyezzen egy tükör egy kényelmes magasságra, anélkül, hogy nehéz ezt a zónát elképzelni. A mosogató mellett tegyen elegáns szappantartó edényt és üvegt a fogkefékhez. A mosdókagylóban törülközőket fonott kosarakban vagy fadobozokban.

zöld, kopott, fából készült szekrény a belső térben

A kényelmes és ugyanakkor elegáns elem a belső térben egy pohárral ellátott mosdó. Extra helyet biztosít az elemek számára.

szürke törülközőtartó

A tükör

Provence tükör a fürdőszobában mágikus erejű. Vizuálisan kiterjeszti a teret, könnyebbé teszi a helyiséget, és a mennyezet magasabb. Ezenkívül hatással van a légkörre és alapvetően átalakítja a belső térséget.

kerek tükör egy kötélen

Provence-stílusban az egyszerűség fontos. De a tükör kialakítása ebben a szabályban a kivétel. Ahhoz, hogy a kívánt karaktert megadja, elegáns elemekkel díszített fényűző keretet válasszon. A virágos minták, a kovácsolás és a stukkó nemesedik meg a fürdőszobát, inspirálnak a múltbeli francia filmek megtekintésére. Tükör a szekrényben a belső térben - mindenkinek szüksége van azok számára, akik valóban értékelik a stílust.

épületgépészeti

Belső elemek - rejtvények, amelyek a végső képet alkotják. Vaskendezés a provencei stílusú fürdőszobában, leggyakrabban kerámia. Ezeknek az elemeknek a kiválasztása döntő fontosságú.

Egy Provence-stílusú szobában lélegezz be egy kecses csapot. Króm lehet, vagy arany, bronz, ezüst. Daru retro teljesen díszítik a belső. A magas csövek és a kerámia betétek eleganciát és arisztokráciát nyújtanak.

fa törölközőtartó kék törülközővel

fekete fürdőszoba fotó háttérképekkel

A fürdőt a koncepció keretében is kiadják. Egy klasszikus példa egy WC-vel, magas csőcserépen. Használja a fából készült borítót akcentussal. Az Ön modern fürdőszobája élvezni fogja ezt a megoldást. Ideális esetben a mosdónak át kell fednie a mosogatót. Jobb, ha ezeket az elemeket egy sorban vesszük.

világos szürke fürdőszoba

Fürdőszobai dekoráció és kiegészítők

Textíliák - a Provence stílusának egyik legfontosabb eleme. A fürdőszoba függönyének világosnak és légiesnek kell lennie. A természetes szövetek különösen harmonikusnak tűnnek: pamut, kréta.

csillár a fürdőszobában

A Provence stílusban kialakított fürdőszobai designt nehéz elképzelni virág nélkül. A rózsák, a kis vadvirágok, a pipacsok, a levendula mindig helyet kap a hűvös belső terében. Használja ezeket a rajzokat textilekben, kerámiákban, cserépben. Töltse ki a szobát friss virágokkal virágcserépben, szárított virágokban és gyógynövényekben. Tartsd az eredeti, divatos ötleteket.

bézs függöny virágokkal a fürdőszobában

egy vázát virágokkal és egy gyertyával

A textíliák mellett a francia ország számos ékszert tartalmaz. Kerámia vázák és figurák, fonott kosarak és színes dobozok, aromaterápiás fűszerkészletek és gyógynövények készlete a belső térben. Az ikonikus kis dolgok szeretettel töltik el a szobát, személyes történelmüket és pozitív energiájukat.

Húzzon fel egy nyitott polcot a falra, és helyezzen rá egy csillárt egy patinával rajta.

A kovácsolt tételek, lámpák, polcok különleges hangulatot teremtenek. Luxus kristály lámpa antik fából készült bútorokkal, durva falakkal és padlóval kombinálva teszi a fürdőszobát egy francia elegáns színvonalon.

Provence stílusú fürdőszoba - Gyönyörű fali dekoráció természetes anyagokkal +87 fotó

A francia Provence-stílus meleg színek, kényelem és sok szín. A Provence stílusú fürdőszoba egyszerű és elegáns, mivel a dekoráció kizárólag természetes anyagokat használ.

A Provence stílusú fürdőszoba tervezéséhez sikeresnek kell lennie ahhoz, hogy megismerhesse a befejezést, milyen formát válasszon a vízvezeték és a bútorok közül, és milyen kiegészítők megfelelőek a Provence stílusú fürdőszobában.

A Provence stílusú stílusban berendezett fürdőszobai fotók kiválasztásánál láthatja, hogyan kell megfelelően végrehajtani.

A legfontosabb megjegyezni, hogy a francia country zene hangulatát - ahogy ezt a stílust is nevezik - az egyszerűségre és a béke érzésére utal.

Nuances of Provence stílusú fürdőszoba design

A Provence stílusú stílusban berendezett fürdőszobának olyan jellemzői vannak, mint:

 • puha hangok - krémes árnyalatok, bármilyen bézs színű, pisztácia színű, nagyon francia stílusban - levendula, a belsőben sok fehérnek kell lennie;
 • a dekorációban maximum természetes anyagokat - kő, fa, természetes textíliák, kerámia burkolólapok;
 • a világítás közel áll a természeteshez;
 • bőséges dekoráció, mintás csempe.

A befejező anyag

A francia ország kétféle változatban létezik - elegáns vagy mérsékelt, sötétség nélkül, attól függően, hogy milyen anyagokat kell választani, és mennyi használni kell a dekoratív elemek belsejében.

A falakat általában csempével díszítik. A Provence stílusú fürdőszoba cserépének kerámia, műanyag és tapéta kell legyen, ez a stílus nem tolerálja. A díszítő vakolat tökéletesen illeszkedik, kiszáradva, a hibák jelenlétével - számos durva éllel.

Jó kombinálni ezt a kétféle befejező - csempét a falakon, ahol vízzel érintkeznek. A színek bézs, homokos, kék árnyalatúak legyenek.

Ha szeretne fényes ékezeteket - akkor használhatja a gipszet a némán sötét tónusok, használja a kombináció a fehér és a fekete, ami jellemző a irányt Provence az angol szellemben.

A padlót leggyakrabban a falaknál sötétebb csempékkel díszítik, egy mozaik formájában, mint fa, virágos díszítéssel. Annak érdekében, hogy még cozier, akkor felszerelni padlófűtés.

És ha a pénzügyek lehetővé teszik, a padló jól van fából készítve, mert ez a fa magas páratartalmú körülmények között működik.

A belső tér újjáélesztéséhez, ha a fürdőszoba nagy, a mennyezetre masszív fagerendákat építhet.

Egy Provence stílusú kis fürdőszobában fehérítőt lehet készíteni, de nem kell tökéletesen sima, de szándékos érdességgel, és a legjobb, ha a mennyezet fehér.

Szükséges, hogy az ajtók a belső térbe illeszkedjenek - kívánatos, hogy fából készültek, de olcsó megoldás is lehetséges - forgácslapból vagy MDF-ből. Könnyűnek kell lenniük, a varratok hatásával, Provence kovácsolt és aranyozott ajtókilincsek szellemében.

Ha vannak ablakok a szobában, akkor szükség van fakeretekre is. A francia vidéki stílusban - ólomüveg. Jobb, ha függönyeket készítenek a tüllből vagy más áttetsző könnyű szövetből.

Vízszerelési berendezések

A fürdőkád, a WC-tál és az mosdó formája legyen kerek, klasszikus design - a modern modelleknek nincs helyük a származási helyükön.

Jobb, ha az ovális tálat gyönyörű stilizált lábakra állítjuk be, és ha szögletes, akkor az alsó és a padló közötti rést speciális képernyőkön lehet lezárni.

A mosogatónak be kell illeszkednie az egész belső térbe - porcelánból, márványból vagy fémes mosogatóból, egy tál vagy tulipán alakjában, bármilyen formájú lábakon, de sima sarokkal. A WC-t szintén kerekíteni kell.

A vízvezeték színe nem feltétlenül fehér, de könnyebb a falaknál - tejszerű, pisztácia, könnyű homok.

A szelepek és zuhanycsövek sárgaréz, krómozott, "arany" vagy "ezüst" készültek, szokatlan formájú, bonyolult fogantyúkkal.

Bútorok kiválasztása a fürdőszobában Provence stílusában

A Provence stílusú fürdőszobai bútorok - általában fából készültek, mesterségesen öregítettek, patinával. Hát tedd a szekrényt, a fürdőszobában, a Provence fit és a fiókos szekrény stílusában. Az éjjeliszekrény kombinálható a mosdóval, és nagyméretű tükör is felszerelhető a konyharészre. Egy kis fából készült vagy kovácsoltvas asztal gyönyörű lesz itt, érdekes és kényelmes lehetőség - ilyen állvány a kerekeken.

Világítótestek és kiegészítők a Provence stílusú fürdőszobában

A tartozékok kiválasztásánál a műanyagot kerülni kell, üvegből és fából készültek. Polcok és polcok telepítenek fát, textil kiegészítők - pamut és vászon.

Az ilyen stílusú tükörkeretek a legjobb faragott fából készültek, stukkóval ellátva.

Sampon és folyékony szappan palackok, szappantartó - üveg is.

Ha nincsenek ablakok a helyiségben, akkor fluoreszkáló elektromos lámpákat veszünk vagy lágy fénymel, de a fénynek bőségesnek kell lennie, ezért egy csillár vagy sok beépített lámpa szükséges a mennyezeten.

A belső tér kitöltéséhez a fürdőszoba harmónikusnak tűnik, és teljesen Provence stílusú - díszítve élő növények cserepekben vagy vázákban, szárított virágokkal.

Provence stílusú fürdőszoba: a francia tartomány egyszerűsége és romantikája

Az elegáns provence-stílus egyszerűségében egyre több rajongót szerez. Tele van friss szél és a rétes füvek illata, puha árnyalatú virágok égnek ki a fényes nap alatt és türkiz tükröződések a tenger hullámai. Provence stílusú fürdőszoba igazi remekmű, melynek változata sok lehet.

A tökéletes egyszerűség és a romantika, a lehető legközelebb a természethez, vonzza a nagyvárosok lakóit és a megalopolizációkat, és ezáltal a városi dzsungelben egyfajta kiárusítássá válik. A szelíd nyugtató légkör, amelyben a provence-i stílus elmerül, lehetőséget ad arra, hogy pihenjen és megtapasztalja az egységet a természettel.

A Provence stílus főbb jellemzői

A francia "Provence" -ból lefordítva "tartomány". A provence-stílus belső térsége eredetileg egy vidéki lakás díszítése volt. De nem, de a francia tartományi házat. Végül is Franciaországban található Provence híres tartománya, ahol ez a stílus jelent meg.

A régió világszerte ismert a szokatlanul fényes napsütéshez, a kék tengerhez, a csodálatos tájakhoz és a konyhahez, az illatos fűszerek nélkülözhetetlen használatához. A provence-i belső tér ezeken a komponenseken alapul.

Provence stílusú fürdőszoba rendkívül egyszerű és funkcionális. Legalább bútorok és kiegészítők - semmi sem felesleges

A stílus teljesen összeegyeztethetetlen az elit eleganciájával és luxusjával. Az akadálymentesség és az egyszerűség jellemzi. A Provence stílusában díszített fürdőszoba a kísértetett személy számára a gondos szegénység benyomását kelti.

De ez nem egy durva, rusztikus egyszerűség, hanem egy tartományi hírszerzés, amely lehet benne az első nemzedékben lévő tanárok vagy orvosok otthonában, akik tudják, hogyan körülveszik magukat egyszerű, de gyönyörű dolgokkal, megőrizzék őket, átadva örökségüket.

Így néz ki a nem gazdag családok jó háziasszonyainak lakóhelyei: a könnyű tónusú falak, a gyakori mosók, a polírozott vízvezeték csillogtak a ragyogásra, és a szárított virágokat egy falvázában. Minden rendkívül egyszerű és nagyon harmonikus.

Semmi extra bútor és dekoráció. Nagyon tágas és könnyű. A fényes napfény egy nagy ablakon át behatol a szobába, amely biztosan a fürdőszobában, a provence-stílusban díszített.

A provence-i stílust olyan fényes pasztell színek jellemzik, amelyek a forró dél-napban kiégnek. Csak a természetes árnyalatokat választják a dekorációhoz.

Színes megoldások a stílusban

A Provence-i stílusra nem jellemző a rengeteg élénk szín és sokszínű mintázat. Juicy gazdag tónusok szükségesek a belső stílusban más stílusok, nem lesz helyénvaló itt. Csak természetes anyagok és természetes színek. És a dekorációhoz elnyomott hangok kerülnek kiválasztásra, mintha a fényes dél-napban elhalványultak volna.

A design alapja lehet könnyű árnyalatok: tejszerű, fehér, homokos, bézs, világosbarna, krémszínű, halvány narancssárga, oliva, világosszürke, kék, sápadt citrom, halványzöld vagy levendula.

Az ékezetekhez használhat mély kék, zöld, barna, okür és gazdag levendulát

A provence-stílus jellegzetes kombinációja halványsárga és pasztell kék vagy világos zöld és levendula, amely a Provence virágos rétét jelképezi.

De a blöff kontraszt kombinációk, például a vörös és a fehér, vagy a lila és a sárga szinte nem használják. A mennyezet és a padló a provence-i stílusú fürdőszoba leggyakrabban fehér vagy a lehető legközelebb hozzájuk. A falakat világos pasztell árnyalatai díszítik, melyek hátterében a világosabb színekből készült bútorok és szaniterek kerülnek beépítésre.

A szoba befejezésének szabályai

Provence stílus nem tolerálja a mesterséges befejező anyagokat. Természetes fa, kő vagy szélsőséges esetben kiváló minőségű utánzat. A kerámia burkolólapok nem szívesen látnak, de a szoba sajátosságai miatt lehet. Tekintsük a tervezés egyes elemeit.

Fal dekoráció

A falak kialakításához különböző lehetőségeket választhat. Hagyományosan a Provas stílusában kialakított belső térre festik a vakolatot, falazatot, téglát vagy kővet. A szándékos egyszerűség a fürdőszobát különleges bájjal gazdagítja. Ha a falak vakolva vannak, nem kell tökéletesen sima felületet elérni.

Kis szabálytalanságok, érdesség és hibák, valamint a lehető legjobban illeszkednek a provinciális stílusba és hangsúlyozzák az eredetiséget. A fektetés sem lehet ideálisan egyenlő. Enyhén különböző varrások, kissé kiemelkedő bélés üdvözlendő.

Az előkészített falakat pasztell színekkel festik, amelyek utánozza a hagyományos mészetet. Nagyon jó, hogy a bevonat kiemeli a felület textúráját, ami még kiemelkedőbbé és kifejezőbbé teszi.

Egy másik hagyományos faltervezés a fa panelek.

Ez lehet egy tábla vagy bélés. Mindenesetre nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a fürdőszoba olyan helyiség, ahol a páratartalom komolyan nő. Ezért a beszerelés előtt a faanyagot speciális víztaszító és fertőtlenítőszerekkel kell kezelni.

A fürdőszobában lévő falak falpanelekkel díszíthetőek, míg a lécek irányát bármelyikük választja. A telepítés végén a fa megfelelő hangon festett.

A fektetőlapok hosszirányúak vagy keresztirányúak lehetnek. Bármelyik lehetőség nem mond ellent a stílusnak. De a fa lakkozására nem szabad. Festettnek kell lennie, kiválasztva a megfelelő hangszínt az általános kialakításhoz. Emlékezve a magas páratartalomra, sokan kerámia burkolólapokat választanak fal dekorációhoz.

Nyilvánvaló, hogy ez általában ellentétes a stílusgal. Ez az ellentmondás azonban kiegyenlíthető. Például válaszd ki a világos színek matt felületét. Az ízületek fugáját úgy választják ki, hogy illeszkedjenek a csempehez, hogy a fal vizuálisan a lehető legtöbb monokromatikus legyen, vagy a bélés zökkenőmentesen legyen elhelyezve.

Mennyezeti dekoráció

Hagyományos a Provence stílusú, a lehetőség a befejező a mennyezet felület gipsz festett világos színek. Ennek a módszernek az előnyei nyilvánvalóak: a természetes anyagok használata, alacsony ár és a használat lehetősége minden szobában.

Azonban, ha úgy döntenek egy ilyen tervről, akkor emlékeznünk kell arra, hogy a hagyományos bélelt vakolat itt "nem fog működni". A provence-mennyezetnek texturáltnak, egyenetlennek és dombornyomottnak kell lennie ahhoz, hogy azt a benyomást kelti, hogy ismétlődően vakolattal borították. Optimális, a nem egységes szín még jobban hangsúlyozta a "régi" mennyezet szerkezetét.

Egy másik hagyományos provence-stílusú mennyezeti kialakítás díszes gerendák. Természetes fából készültek, vagy utánozzák. A könnyebb telepítés, és egyébként a könnyebb súly, ami fontos, műanyag hamis gerendák. A vakolathoz hasonlóan az elemeknek nem lehetnek egyenletesek és simaak.

Meg kell különböztetni egy rusztikus textúra és egyenetlen feldolgozás, mintha tárolja nyomai a gyalu vagy a fejszét, amely vágja őket. A gerendák színe nagyon különböző lehet: világos barna vagy zöldes, sötét, majdnem fekete hang.

A provence-stílus nem fogadja el a buja díszítést, de a plafonon lévő kis mennyiségek meglehetősen elfogadhatóak. Tökéletesen illeszkedik a belső kovácsolt csillárba

A provence-stílus egyszerűsége ellenére néhány esetben a mennyezet stukkóval díszíthető. Igaz, rendkívül fontos az intézkedés betartása. A keskeny stukkó szegély a kerület körül elég lesz. Ezen túlmenően nedves helyiségben az öntött részeket leginkább poliuretánhab utánzással lehet helyettesíteni, ami nagyon könnyű ragasztani és festeni.

A vakolt mennyezet festhető. A festéshez a legjobb választani virágos motívumokat vagy virágmotívumokat.

A színsémát az időtől vagy napfestett festéktől elhalványuló árnyalatok választják ki. A festés visszaélése nem szabad.

Opcióként mérlegelheti a fedélzet befejezését, kis hézagokkal kis hézaggal. A fát világos, leggyakrabban fehér színben kell festeni. Nem lenne felesleges emlékeztetni arra, hogy a lemez behelyezése és festése előtt feltétlenül antiszeptikus és víztaszító vegyületet kell alkalmazni.

A modern kikészítés módjáról felfüggesztett mennyezetre ajánlható. Nem teljesen illeszkedik a provence-i stílusba, de jól illik egy fürdőszobába. A stílus maximalizálása érdekében csak fényes matt modelleket válasszon. A fényes fotónyomtatás és a falfestmények elfogadhatatlanok.

Hogyan készítsük el a padlót?

A hagyományos provencei padlók deszkából készülnek. Festhetõek és természetes hangzást tartanak, de ebben az esetben a könnyû faanyagot a lehetõ legnagyobb mértékben választják ki. Ezenkívül a táblák a szoba díszítésére legalkalmasabb színben festhetők.

Meg kell értened, hogy a fa nem a legjobb megoldás a padló felületének a fürdőszobában való befejezéséhez. Ha még mindig úgy dönt, hogy a padlólapon fekszik, akkor a legjobb nedvességálló faanyagok, pl. Puinkado vagy teak. Mindenesetre nem szabad megfeledkezni az anyag speciális feldolgozásáról.

A provencei stílusú fürdőszoba fapadlójához speciális nedvességálló fát kell választania, ellenkező esetben a padló nem tart sokáig

Annak ellenére, hogy a Provence-stílus "nem barátságos" kerámia burkolattal, ő lesz a legjobb választás a padló befejezéséhez a fürdőszobában. Ha helyesen választja ki a bélés textúráját és színét, a belső stílus egyáltalán nem fog szenvedni. A helyes megoldás két lehetőség lenne:

 • A cserép a természetes fa utánzata. Megpróbálunk világos színeket választani, érdekes megoldás egy fehérített fa. Ha lehetséges, válassza ki a legmagasabb minőségű utánzatot.
 • Matt csempe minta nélkül. Világos árnyalatok előnyösek. Az ízületeknek a lehető legközelebb kell lenniük a burkolat színéhez, hogy az ízületek kevésbé láthatók legyenek.

És még egy dolog: a csempe kiválasztása a padló felületének befejezéséhez a fürdőszobában, ne felejtsük el, hogy durvának kell lennie. A fürdőszobában csúszós bevonat elfogadhatatlan - túlságosan traumatikus.

Ajtók és ablakok

A bejárati ajtóknak masszívnak, sőt kissé durvanak kell lenniük. Lehetséges, természetesen utánzás, de csak minőség. A belső tér egyik fő eleme egy ablak. Anélkül, hogy el lehet képzelni egy provence-stílusú fürdőszobát.

Az ablak nagy lehet, az úgynevezett ajtó-ablak, amelyen keresztül az utcára kanyarodhatunk, vagy kicsi, de természetesen kis cellákra osztva. Neki kell lennie egy fakeretnek, az üveg formája változik. A tetején lehet négyzet, téglalap vagy lekerekített.

Ablak - a fürdőszobának a Provence stílusában elengedhetetlen jellemzője. Megkülönböztető jellemzője az, hogy az ablak több cellába nyílik. Ha nincs ablak a szobában, akkor utánozni kell.

Ha egy magánház fürdőszobáját díszítik, akkor ablakot kell készíteni. Tehát minden stílusi kanonát megfigyelnek. Lakóépületekben ez a feladat sokkal nehezebb lesz. A standard apartmanokban általában egy kis ablak van a konyha és a WC között.

Ha kombinálja a fürdőszobát és díszíti a keretet ennek megfelelően, akkor teljesen használható a teljes ablakban a fürdőszobában. Üres falú helyiség esetén javasolhatja a hamis ablakok használatát. Leggyakrabban ez egy utánzás LED háttérvilágítással és függönyökkel.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő bútorokat?

A Provence stílusú stílusban berendezett fürdőszobát választotta, emlékeztetnie kell arra, hogy ez különleges helyzet. A termékek üzemeltetésének konkrét feltételei számos követelményt jelentenek rájuk.

A legfontosabb dolog - a fürdőszobai bútoroknak nedvességállónak kell lenniük. Ezért ne vegye fontolóra olyan lehetőségeket is, amelyek a vízzel gyorsan felgyorsultak. A legjobb megoldás a speciális vízálló anyagok.

A fonott rúdból vagy fémből készült kötőszálak tökéletesen illeszkednek a fürdőszoba belsejébe. Nemcsak díszítik a szobát, hanem hangsúlyozzák a stílusát is.

De nem szabad megfeledkezni arról, hogy a bútorok megjelenése megfeleljen a szoba stílusának. Ideális esetben a bútoroknak fából vagy utánozni kell. Nyers egyenetlen felületű, élénk színekkel festett.

Nos, ha a bútorok mesterségesen érlelődnek. De ez nem jelenti azt, hogy a technikai frissítéseket el kell feledni. Például egy nem ködös tükör jól illeszkedik a stílusba, ha "régi" keretbe kerül. A provencei fürdő számára a következőket kell választani:

 • Fiókos szekrény vagy szekrény Egy ilyen termék csak fából készülhet. Az antik megjelenés faragott vagy kovácsolt díszítéssel, masszív bútorokkal díszíti a belső teret. Talán a helyzet egy tükör állványává válik, vagy benne lesz egy mosogató. Így a termék még nagyobb funkcionalitást fog szerezni.
 • Álló vagy asztal. Kötelező a provence-stílusú bútorhoz, amelyen virággal vagy a szükséges csavarokkal rendelkező váza van. Az ilyen bútorok fából vagy fából és fémből készültek. Különösen jó lesz kovácsolt tárgyakat keresni, amelyek tökéletesek a provence-i stílushoz.
 • Mosoda kosár. A fürdőszoba eredendő jellemzője. Nem szabad műanyagból készülni, a legjobb megoldás - a rúdból szövés.

A fő szabály a fürdőszoba design a provence-stílusban - a minimális bútorok. Egy kis öltöző, asztal és mosodai kosár elegendő. Fali szekrények, falra szerelt polcok vagy állványok, és még egy automata mosógép is nyilvánvalóan fölösleges.

A finom virágdíszítéssel ellátott mosdó nagyon jól néz ki a fürdőszobában, Provence stílusában díszítve. Egy "régi" kancsó és hímzett törölköző tökéletesen kiegészíti azt

Hogyan vegye fel a vízvezeték szerelvényeket?

A szoba stílusának megőrzése érdekében fontos, hogy helyesen válasszon ki egy fürdőt, amely egyfajta attrakció központja lesz. A vízvezeték szerelvények oválisak, öntöttvasból vagy akrilból készülnek. Kötelező tartozék - hajlított díszítő lábak.

Ezekre azért van szükség, mert a fürdőt úgy szerelték fel, hogy szabad tér legyen. Ideális hely a helyiség közepére helyezni, de ez nem mindig lehetséges. Ezért próbáljuk közelebb kerülni a szoba közepéhez vagy az ablak közelében.

A fürdéshez különféle képernyők és dekorációs panelek nem megengedettek. A mosdó alakja átfedje a fürdő táljával, és ideálisan ismételje meg alakját. Érdekes megoldás - festett mosogató, amely jól illeszkedik a belső térbe. Válasszon finom virágdíszeket vagy halvány pasztell árnyalatú virágmotívumokat.

A WC-tál és a bidé alakjára nincsenek külön követelmények. Fontos, hogy megfeleljenek a vízvezeték többi részének. A keverőket és egyéb kiegészítőket matt króm vagy bronz színben kell kiválasztani. Jó, hogy alakjuk megegyezik a retro stílusával.

A Provence stílusának megfelelően a fürdő a lehető legjobban elhelyezhető a szoba közepén. Jobb választani egy vízvezeték szerelvényt gyönyörű díszítő lábakkal.

A Provence-stílusú fürdőszobai tervezési projekt létrehozásához nem szükséges szakértőt meghívni. Ez önállóan elvégezhető. Fontos kiemelni azokat a tulajdonságokat, amelyek kívánatosak a belsõ belsejében. Ezeket a szobák sajátosságaihoz kell igazítani, hogy kiválasszák a legkifejezőbb anyagokat és kiegészítőket.

Csak a lélek egy darabját fektetheti be a projektbe, hogy a provence-stílusú fürdőszoba kiderüljön, hogy a legszebb és kényelmes!