Legfontosabb > Bútor

Hogyan szereljük fel a csepegtető csapot a fürdőszobában: a különböző minták jellemzői

Idővel még a legmagasabb minőségű daruk is meghibásodnak. Az eszköz leggyakoribb problémája a vízszivárgás. Ebben az esetben kapcsolatba léphet a vízvezeték-mesterrel. Bizonyos esetekben azonban megoldható a bontás önmagában is, ezért fontos megismerni az eszközre vonatkozó információkat és a készülék javítását. Hogyan lehet a csepegtetőcsapot a fürdőszobában megjavítani, és a különböző tervek és ajánlások javítási munkáit is részletesebben tárgyalja ebben a cikkben.

Különlegességek

Abban az esetben, ha a szivárgás a fürdőszobában, nem mindenki siet, hogy gyorsan megjavítani. Az ilyen kis probléma azonban számos további problémához vezethet. Néhány idő múlva a vízvezeték szerelvény teljes mértékben meghiúsulhat. Vannak arra is esélyei, hogy nagy mennyiségű víz áthalad, és a csap megszakadna ilyen nyomás alatt. Ha a csap csap, akkor a problémát időben rögzíteni kell.

A fürdőszobai csaptelepek javításának jellemzői elsősorban a szaniter készülékek tervezésével kapcsolatosak. A konyhában a csapok egyszerűbb eszközzel rendelkeznek. A fürdőszobai készülékeken kívül van egy kapcsoló a zuhanyzóhoz, a zuhanycsőhöz és az öntöződobozhoz. Kivételek lehetnek modellek a mosogatóhoz.

Lehetséges okok

A daru áramlási okai nagyon változatosak lehetnek. Először is figyelmet kell szentelni a berendezések vízvezeték- és tervezési jellemzőinek működési feltételeire.

A készülék áramlásának leggyakoribb okai többek.

 • A daru ülése megsérült vagy méretezhető. Az elem alapos kopása esetén újból ki kell cserélni. Kisebb hibák esetén egyszerűen tisztítsa meg alaposan az ülést.
 • Sérült eszközzáró. Ez a probléma különösen gyakran fordul elő, mivel a gumitömítésnek nincs hosszú élettartama. Szükség esetén egy ilyen elem önállóan, a kerékpár gumiabroncsból való kivágásával hozható létre.
 • A mirigy sérülése. Határozza meg ennek az elemnek a meghibásodását. Ha zárt helyzetben a keverő nem szivárog, és bekapcsolásakor mindkét lendkerékből egyszerre kifolyik a víz - a tömítőelem használhatatlanná vált.
 • Használt daru doboz.
 • Rozsda kialakulás.

Azonban nem mindig a szelep szivárgásának oka bármilyen alkatrész hibája lehet. Ha rossz minőségű vízvezeték szerelvényt vásárolt, akkor gyorsan meghibásodik. Nagyon fontos a keverő telepítése. Helytelen felszerelés esetén akár magas minőségű drága daru is gyorsan kijuthat.

Ha a daru rendeltetésszerûen használatban van, maga a szerkezetet tönkreteheti. Ha a szelepet nagy erővel forgatja, vagy megnyomja a beállító kart, károsíthatja a reteszelő mechanizmust, ami vízszivárgáshoz vezethet.

A javítás megkezdése előtt mindenekelőtt fontos, hogy pontosan azonosítsák, miért csapódott le a csaptelep. Néha a szivárgás kiküszöbölése érdekében elegendő lesz az anya meghúzása, amely rögzíti a daru-tengely dobozt. Azonban komolyabb szivárgás okozhatja a készülék alapos javítását.

Építési módok

A vízellátó szaniter berendezésekről szólva először is figyelembe kell vennie a csaptelep és a keverő közötti különbséget. A daru eszköze magában foglalja azt a képességet, hogy a forró és hideg csővezeték vizet biztosít. A mixer valójában hasonló funkciókat lát el, és egyfajta daru, amely néhány tervezési funkcióval rendelkezik. A különbség abban a tényben rejlik, hogy a keverő közvetlenül két csőből táplálhat vizet, összekeverve és beállítva a hőmérsékletet.

Valamennyi daru a vezérlés módjától függően a következő típusokra oszlik:

 • egykaros eszközök;
 • kétszelepes modellek.

Az egykaros keverők viszont labdára és patronra vannak felosztva. A gömb design fő eleme egy kis fémgolyó. A labda a keverő testében található. Ennek az elemnek több nyílása van a hideg, forró és kevert vízáramhoz. Az ilyen típusú készülék nagyon megbízható, ezért ritkán megszakad. A patron darukban a fő elem két kerámia lap, amelyek egy patron. Az alsó lemezen három lyuk található a vízáramhoz. A patron felső része elvégzi a keverés funkcióját.

Az egykaros készülékek nagyon könnyen használhatók, ezért egyre népszerűbbek. A vezérlőkar segítségével könnyedén beállíthatja a vízellátást és a hőmérsékletet.

A kétszelepes kialakítások különböznek az egykaros szerkezettől a víznyomás és a víznyomás beállításánál. A kétszelepes modellek két fogantyúval rendelkeznek, melyek közül az egyik a forró víz ellátásáért, a másik pedig a hidegvíz ellátásáért. Az ilyen eszközök több alfajra oszthatók.

Az eszközöket a fogantyúk zárómechanizmusa szerint osztályozzuk. Az első típus olyan eszközöket tartalmaz, amelyek reteszelő mechanizmusa rugalmas gumi tömítéseken alapul. A kétszelepes modellek második típusának kerámia lemezekből álló zárszerkezete van.

Daru javításakor fontos figyelembe venni a készülék kialakításának típusát. A különböző típusú eszközök javításának folyamata akkor is más lesz, ha a probléma ugyanaz.

Javítsa az egykarú opciókat

Az egykaros keverők golyós és patronos típusok. Golyós modelleknél a leggyakoribb probléma a gumitömítések kopása. A daru törésének megakadályozása érdekében ajánlott kétévenként kicserélni a tömítéseket.

A csapvíz különböző elemeket (például homokot) tartalmazhat, amelyek eltömíthetik a készüléket. Ha a fémgolyó kevésbé érzékeny a homokra és más finom részecskékre, akkor a kerámialemezek hamar kudarcot vallanak, majd teljesen ki kell cserélni a patront. Ezért ajánljuk a speciális szűrők vásárlását az egykaros keverők számára.

A golyós mixer rendszeresen tisztítható a csiszolóanyagokból. Ehhez el kell távolítani az anyát a csévélõ és a keverõszerkezet csomópontján, távolítsuk el a csövet a csõrõl, és tisztítsuk meg. Ilyen egyszerű manipuláció után az építkezés visszaállítható.

A csepegtetős egykaros keverő rögzítéséhez meg kell értened a készüléket. Fontos, hogy a készüléket megfelelően szétszereljük bármely alkatrész további javításához vagy cseréjéhez.

A patron típusú eszköz szétszerelésére speciális módon történik.

 • Használjon laposfejű csavarhúzót, hogy finoman megkenje és eltávolítsa a piros és kék színű dugókat.
 • Az Imbus kulcs meglazítja a csavart, amely összeköti a kart és a beállító rudat.
 • A fogantyút eltávolítjuk a keverőből, és megnyitjuk a felső kerámia lemezhez való hozzáférést. A lemezen két anyát kell eltávolítani.
 • Most kaphat egy lemezt a keverőből. Az elemet csak törés esetén cserélje ki.

A golyó típusú egykaros eszköz ugyanilyen módon szétszerelhető, az eljárás a következő lépésekből áll:

 • Használjon csavarhúzóval vagy késsel egy többszínű kupakot, és húzza ki.
 • A kupak helyett egy reteszelő csavart kell eltávolítani.
 • Ezután eltávolította a vízellátás kar beállítását.
 • Állítható kulcs segítségével egy olyan kupakot kell eltávolítani, amely vizuálisan hasonlít a kupolához, és a darufogantyú alatt található. Távolítsa el a műanyag gyűrűt a kupolából, és ellenőrizze, hogy hibás vagy szennyezett-e.
 • Ezután egy fémgömböt kell kapnia. A tervezést károsodás esetén ellenőrizni kell. Szükség esetén bizonyos alkatrészek javítása vagy cseréje. Ezután a keverő visszahúzható.

Ha a mosogató csaptelepje elkezd szivárogni, akkor valószínűleg crack keletkezett a készülék testében. A hajótest egyszerűen elhasználódhat a tartós használatból és állandó vízfelhasználásból.

Mielőtt bármilyen intézkedést megtehetne, először győződjön meg arról, hogy a probléma egy szivárgó testhez kapcsolódik. Ha a készülékben repedések vannak, akkor csak ideiglenesen javíthatja a problémát.

Sokkal célszerűbb, hogy azonnal cserélje ki a repedt keverőt. Abban az esetben, ha nincs ilyen lehetőség, egy speciális tömítőanyag vagy ragasztó átmeneti megoldássá válhat. A sérült területeket megfelelő keverékkel kell lezárni (pl. "Hideg hegesztés"). Figyelembe kell venni, hogy a tömítőanyaggal kezelt szelep nem fog nagyon esztétikusnak tűnni, és a tömítő réteg idővel romlik, és cserére szorul.

Amikor a víz a keverő alól kifolyik, az ok nem mindig jár a burkolat repedéseivel. Néha a probléma a szelep és a rugalmas vízellátás közötti tömítésben rejlik. Cserélje ki a tömítést nem különösebben nehéz. Az első lépés a víz kikapcsolása. Az eszköz azonban bizonyos mennyiségű vizet tartalmaz, amelyet le kell engedni. Ehhez emelje fel a kart, és várja meg a vizet.

Ezután ki kell csavarni a rugalmas tömlőket, amelyeken keresztül víz áramlik a vízvezeték szerelvényhez. A szemceruza alatt helyezzen vödröt vagy száraz rongyot a padlóra, mivel a tömlőkben is lehet víz. A következő lépés az anya eltávolítása, amely a mosogató alatt található, és rögzíti a keverőt. A reteszelő elem alatt gumi tömítés lesz.

A tömítést gondosan ellenőrizni kell a hibák miatt. Ha az elem sérült vagy kopott, cserélje ki. A cserét megelőzően javasoljuk, hogy az új tömítés telepítési helyét megtisztítsa a szennyeződésektől. Az új elem sikeres telepítése után az egész struktúra visszaáll.

Ha a víz folyamatosan csöpög a zuhanyfejen, a probléma valószínűleg a vízvezeték felső tömítésének kopásával függ össze. A hiba kiküszöbölése meglehetősen egyszerű. Szükség van a rögzítőanya csavarására és a zuhanycső eltávolítására. A régi gumitömítést eltávolítják, a helyet tisztítják szennyeződéstől és új tömítést telepítenek.

Vannak azonban bonyolultabb esetek is. Például amikor nem a felső, hanem az alsó tömítést kell cserélni. Az elem cseréjének szükségességére vonatkozó bizonyíték lehet, hogy a kapcsoló tönkremegy. A karral nem lehet kapcsolni és rögzíteni a kívánt helyzetben, ami megakadályozza a víz áramlását a zuhanyfejen.

Kerámia daru tengely dobozának javítása: szükséges eszközök és lépésenkénti utasítások

Javítás kerámia csaptelep - a fő eleme az összes modern csapok - nem olyan nehéz.

De előbb meg kell érteni a tervüket annak érdekében, hogy megértsük, mi is foglalkozik.

Ebben a cikkben figyelembe vesszük a kerámia futómű-daru jellemzőit.

A kerámia daru boksz tervezése

A daru dobozok 1/2 és 3/8 átmérőjűek

Két típusú daru tengely dobozok - féreg és fém-kerámia. Megkülönböztetni őket elég egyszerű, elegendő csak a szelepet teljesen elfordítani. Egy csigahajtású daru két vagy három fordulatot tesz, míg a kerámia rész csak fele.

A kerámia csaptelepek a keverők megbízhatóbb elemeként ismerhetők fel, ezért szinte mindenhol használják őket. Azonban a design meglehetősen egyszerű. Ezekben a vízszabályozás feladata sima cermet lemezek alkalmazása, amelyek általában alumínium-oxidból készülnek.

A rész teste úgy van kialakítva, hogy az oldalsó felületeken lyukakkal ellátott henger alakul ki, amelyhez egy rúd van, amelyen a kiemelkedéshez kapcsolódó kiemelkedések vannak.

A felső lemez és az alsó lemez el van lapítva. A rúd elfordításával a felső lemez is elfordul, úgy, hogy a lemezek lyukai egymáshoz vannak igazítva, és lehetővé tegyék a víz áramlását. A tömörség elérése érdekében a test végrészébe egy tömítést helyeznek, amely a felső lemezt a hengerre nyomja. Egy második tömítést helyeznek a tokra, amely megbízhatóan nyomja a bozót a csőhöz.

Szükséges eszközök

A daru dobozának javításához minimum szerszám szükséges:

 • állítható csavarkulcs;
 • lapos csavarhúzó.

Ezzel a két eszközzel el lehet távolítani a bozót a keverőből, szétszerelni és kicserélni a tömítéseket.

Megjegyzés: Szükség lehet egy tömítőszalagra vagy tömítőanyagra, hogy az összeszerelés során megbízhatóbbá tegye az építkezést.

A bokor javítása

Tömítés a daru dobozhoz

Leggyakrabban a tömítések meghibásodnak a dobozokban - ez az oka, hogy a szelep áramlani kezd.

Ezek cseréjére javítócsomagot kell vásárolnia, amely az egészségügyi berendezések bármely piacán elérhető.

Felhívjuk figyelmét, hogy az importált és a belföldi minták különböző javító készleteket igényelnek.

A tömítés visszahelyezése a szelepülésbe

Ez a tömítés biztosítja a tömítő dobozokat a tervezésben. A test külsején kopott, gyűrű alakú. Ennek megváltoztatásához még a bozót sem kell eltávolítania. Ehhez szükség van:

Lehetőség van az építés gyors lezárására szilikon tömítőanyag segítségével

 1. Kapcsolja ki a házban lévő vizet, hogy elkerülje az előre nem látható árvizet.
 2. Lapos csavarhúzó segítségével vegye fel a felső műanyag sapkát.
 3. Csavarja ki a rögzítőcsavart és vegye le a lendkereket.
 4. Csavarja le a tengelyágy tetejét.

Ezt követően egy csavart kell a kezedben tartani, különben egy elágazó cső gumikarikával van ellátva. Távolítsa el a gyűrűt, helyezzen új tömítést a helyére, és hajtsa végre az összes műveletet fordított sorrendben. De előtte meg kell győződnie arról, hogy nincs jelentős károsodás a csaptelepben - zsetonok, mosogatók, különben az egész eljárás elvesznek, és meg kell változtatni az egész csapot.

Lehet, hogy érdekel az, hogy hogyan válasszon egy csövet a meleg vízszintnek.

Hogyan telepítsünk egy filmet vizes padlóra, itt olvashatsz.

Azt is felajánljuk egy cikket, hogyan készítsünk padlót a saját kezünkkel.

A kerámia lemeztömítés cseréje

A kopás kopásakor a daru jellegzetes dübörgést tesz közzé

Ha a szelepzel lezárt víz közvetlenül a keverőből áramlik, és nem a szelep alatt, akkor a probléma egy kerámialemez behelyezése. Cserélje le teljesen a bozót. Ebben nincs semmi bonyolult: az előző bekezdéstől eltérő lépéseket ismételjük meg, kivéve az utolsóat. Az utolsó szakaszban a csavarkulccsal csavarja le a bozót közvetlenül a keverőből - eltávolítja a bozót.

Ezután egyszerű manipulációk segítségével elkülönítjük a felső és az alsó részeket, és hozzáférhetünk a kerámia lemezekhez. A felső lemez és a test között tömítés legyen, általában fehér. Szükséges megváltoztatni. A csere befejezése után hajtsa végre az összes műveletet fordított sorrendben.

Kerámia lemezcsere

Megpróbálhatja megszüntetni a szabálytalanságokat, törölve őket egy egyszerű ceruza tollal.

Bizonyos esetekben a problémák kerámia lemezeket hozhatnak létre. Teljesen polírozottak és egymáshoz tapadtak, így amikor a szelep zárva van, szorosan illeszkednek egymáshoz, és nem engedik át a vizet. Ha bármilyen homokszem kerül közöttük, a tömítés megszakad. Ezért a szétszerelés után ne felejtse el ellenőrizni és tisztítani a lemezek közötti rést, ha szükséges.

Kérjük, vegye figyelembe: az összeszerelésnél ne szorítsa szorosan az anyákat, különben a tömítések szakadnak vagy a szál károsodik.

Egy másik komoly probléma a karcolások és hornyok kialakulása a lemez felületén. Ebben az esetben meg kell változtatni a lemezeket, amelyeknek a javító készletben kell lenniük.

Miután befejezte az összes műveletet, szerelje össze a darut, és jóhiszeműen ellenőrizze a munkáját.

Hogyan kell javítani egy sérült darut, lásd a videót:

Mi a teendő, ha a csap kiáramlik

Gyakorlatilag mindenki szembesül a szaniter berendezések szivárgásával, előbb vagy utóbb: vannak csapatok a fürdőszobában, másoknak ez a problémája van a konyhában. Mindenesetre meg kell emlékezni: ez nem egyszerű víz, a pénzed értelmetlenül a csatornarendszerbe kerül. Mi a teendő, ha a csap megfolyik? A konkrét intézkedések ebben az esetben a szivárgás oka és az egészségügyi felszerelés típusától függenek.

Mi a teendő, ha a csap kiáramlik

Kezdjük azzal a ténnyel, hogy egy látszólag jelentéktelen probléma súlyos gondokhoz vezethet - például a víz áttörése a leginkább "megfelelő" pillanatban vagy a keverő teljes kudarca. Ezért szükséges azonnal cselekedni. Valami rendkívül bonyolult nem itt van - meg kell határoznia a szivárgás okait, fel kell készíteni mindent, amire szükséged van, és azonnal elkezdeni dolgozni.

Keverőeszköz elrendezése

Keverő típusok

Konstruktív szempontból a vízvezetékcsapok két nagy csoportra oszthatók.

 1. Kétkaros (szelep) modell. Ezeket jellemzi az a tény, hogy a nyomás változtatásához meg kell forgatni azokat a gombokat, amelyek a készülék oldalán találhatók. A daru-tengelyes dobozok itt vannak reteszelő elemek - féreg vagy forgó kerámia lemezek.

A kétkaros daru rendszere

A készülék egy kerámia daru

Egykaros keverő

Figyelj! Ami pontosan az áramló vízvezeték csapja van, a javítás folyamata függ. De többet erről később.

Lehetséges szivárgás

A szivárgás legfontosabb okai

Gyakran a probléma oka közvetlenül a szivárgás helyén azonosítható. A leggyakoribb okok az alábbiak.

Táblázat. A szivárgó csapok gyakori okai.

Sérült gumitömítés

Ball patron eltömődés

Hogyan oldja meg a daru szivárgását a saját kezével?

A javítási eljárás semmi bonyolult, azonban a kezdők bizonyos nehézségeket tapasztalhatnak. De ha előkészítést végez és szigorúan az utasításoknak megfelelően jár el, megszüntetheti a szivárgást és meghosszabbíthatja a keverő élettartamát.

A daru javítása semmi bonyolult

Előkészítő tevékenységek

Mielőtt közvetlenül az aktuális daru javításához megy, gondoskodjon a fő dologról - kapcsolja ki a felszálló vízét, mert egyébként a lakás áradása minden problémájához hozzáadódik - mind a saját, mind a szomszédai alulról. Ezután a víz megakadályozása után folytathatja a javítást.

Javításra a következő anyagok és berendezések szükségesek:

 • víz gyűjtésére szolgáló edény;
 • állítható csavarkulcs;
 • szilikon tömítések;
 • csavarhúzók (lapos és kereszt);
 • PTFE tömítőszalag;
 • fogó;
 • új tömítések;
 • kulcs;
 • mosószivacs;
 • rongy.

Fluoroplasztikus tömítőszalag

Mindez elegendő az önjavító szivárgó keverőhöz.

Figyelj! Ha nemrégiben vásárolta meg a daru, és van egy doboz, akkor tartalmazhat javítócsomagot és részletes utasításokat rajzokkal. Ha igen, akkor a javítás észrevehetően felgyorsul.

Az egyik lehetőség. Cserélje ki a tömítést

Ha a szelepet ki kell cserélni, akkor a következőképpen járjon el.

A tömítés visszahelyezése a szelepkeverőbe

1. lépés Először szétszedni a szelepet - távolítsa el a dugót, csavarja le a csavart, majd csavarkulccsal csavarja le a magot (mindig az óramutató járásával ellentétes irányban!) A daru eltávolításához.

2. lépés Helyezze vissza a tömítést, rögzítse a dobozba.

3. lépés. Most csak az összes eltávolított elem visszaállítása marad.

A tömítés cseréje

Az ábra részletesen bemutatja, hogyan kell megfelelően cserélni a kerámia tömítést egy hagyományos kétszelepes keverőben. Szüksége van egy Phillips csavarhúzóra és egy csavarkulcsra

Ne feledje továbbá, hogy ha szivárgás van a zuhany alatt, csavarja le a zuhanycsövet (ugyanazzal az állítható csavarkulccsal), cserélje ki a tömítést, majd csatlakoztassa vissza (tömlő). Hasonlóképpen a tömítést a csavarmenetes anya alá is cserélheti.

Csavaros zuhanycső

Szivárgás a sárgaréz szorító anyáról

A második lehetőség. Cserélje ki a tömszelencét

A tömlő kopása által okozott keverőszivárgás esetén a probléma két módon megoldható:

 • készítsen egy bélést saját kezével PTFE szalag használatával;
 • csavarja le a tömszelence anyáját, majd cserélje ki a mirigyet.

A mirigy cseréje a daruban

Ha a munkát helyesen végezték el, az áramlásnak le kell állnia, és a szelepnek simán gördülnie kell.

Videó - javító mixer

A harmadik lehetőség. Javítjuk a gömbcsapot

A javításra szolgáló gömbcsap esetén meg kell szedni és tisztítani a készüléket, és ha szükséges, teljesen cserélje ki a reteszelő mechanizmust. Az akcióalgoritmusnak a következőképpen kell lennie.

Daru szétszerelési lépések

Lépés 1. Csavarja le a csavart, vegye le a kart.

2. lépés. Ezután csavarja le a menetes csavart.

3. lépés: Távolítsa el a keverődobot (beleértve a műanyag részt).

Lépés 4. Vegye le a labdát, gondosan ellenőrizze. Ha károkat vagy hibákat talál, akkor a labdát cserélni kell.

5. lépés Távolítsa el a tömítéseket, ellenőrizze, hogy elhasználódott-e, és van-e betét a rajtuk.

Lépés 6. Távolítsa el a plakátot és a szennyeződéseket a tömítéseken, majd speciális kenőanyagot alkalmazzon az elemekre.

A gömbcsap javítása és összeszerelési eljárása

7. lépés Helyezze vissza az összes alkatrészt, ellenőrizze, hogy a csatlakozások szorosak-e.

Érintetlen (érzékelő) csapok. A fő hátrány az, hogy rendkívül nehéz javítani. Ezt nem javasoljuk önmagában. Jobb próbálkozni egy tapasztalt szakemberrel, aki megérti ezt a kérdést. Alig leszel képes megjavítani az érzékelőket - valószínűleg egyszerűen csak törli a keverőt.

Ha jól összeszereli a keverőt, nincs szivárgás, és a hőmérsékletet a kar kissé forgatva állítja be.

Mester osztály. Beépített keverő beszerelése a fürdőszobába

Négyes lehetőség. Cserélje ki a patront

Amint korábban említettük, sokkal kényelmesebb a patronokat használni, mint a daru dobozát, de ha az elsők nem teljesülnek, akkor az egész mechanizmust egyszerre kell kicserélni. Az akciók sorrendjét az alábbiakban adjuk meg.

Rövid patroncsere útmutató

1. lépés: Először csavarja le a kupak kupakját, majd csavarja le a reteszelőcsavart.

Lépés 2. Távolítsa el a díszítő elemeket, majd csavarja le a patronra lengő anyát.

3. lépés: Távolítsa el a mechanizmust, nézze meg a tömítések állapotát a végén. Megpróbálhatja helyettesíteni őket.

A patron eltávolítása

4. lépés Ha a tömítések nem cserélhetők, helyezzen be egy új lemezelemet a szelepbe.

5. lépés Helyezze vissza az összes keverőelemet.

Egy másik példa a keverőpatron cseréjére

Mi a teendő, ha egy újonnan vásárolt daru áramlik?

Bizonyos esetekben még a közelmúltban beszerzett és telepített keverő is folyhat. Gyakran az ilyen baj oka rendkívül egyszerű - termelési hiba, amely szinte lehetetlen azonosítani kifelé.

Figyelj! Nem valószínű, hogy a zsetont és a repedéseket a saját kezein belül meg tudja oldani a keverőben - még egy professzionális vízvezeték-szerelő sem képes ezzel megbirkózni. Emiatt csak vissza kell térni a boltba, és kérnie kell a hibás modell cseréjét.

Ennek eredményeként megjegyezzük, hogy bármikor előfordulhat, hogy a fürdőszobában vagy a konyhában egy szivárgás keletkezik. Hasonló probléma megoldásához használhatja a két lehetséges módszer egyikét - végezze el a javítási munkákat, vagy kérjen szakképzett szakembert. De ha biztos tud róla, hogy miért szivároghat ki, és hogyan kell helyesen kijavítani, akkor nincs különösebb nehézség.

Tipp A szivárgás megakadályozását a megfelelő időben ajánlott rendszeres karbantartás elvégzéséhez - ellenőrizni a reteszelő mechanizmusok állapotát és rendszeresen cserélni a tömítéseket. Ennek köszönhetően jelentősen megnő a daru üzemideje.

Csapolt csaptelep (kerámia)

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

A kerámia keverő szivárog

Nem először találkozom olyan helyzetben, amikor néhány hónap alatt új kerámia csapok kezdnek elcsöpögni. Erősebb és erősebb... Nem vagyok vízvezeték-szerelő, és most vettem újakat. A probléma eltűnt. De akkor minden megismétli, a különbség csak az időben / árban van.

Egy ponton megkaptam, és gondoltam: én vagyok mérnök vagy sem? Valóban lehetetlen minimális költséggel megtalálni a probléma egyszerű megoldását? Emlékszem a régi csapokra, egyszerű gumi tömítésekkel, amelyeket a garázsok böfögöttek ütések segítségével.

Miután megértettem egy "csapdát", rájöttem, hogy a megoldás a felszínen fekszik, és annyira egyszerű, hogy sajnálatosnak éreztem a korábban vásárolt darukkal kirakott pénzért. Most megpróbálom elmagyarázni, hogyan kell rögzíteni a kerámia csapot...

Először is, egy kicsit a készülékről. Két, bizonyos vágással rendelkező kerámia lemezek jól átlapolódnak. Egyikük egy szellőzőnyílással (látható, fehér) mozog, megnyitva az áthaladási rést. A lemezek közötti rés megakadályozása érdekében egy gumi tömítés van (piros az ábrán), amely egy bizonyos erővel tömöríti a lemezeket. Természetesen, függetlenül attól, hogy a gumiabroncsok milyen magasak, fokozatosan elveszíti rugalmasságát (drága daruknál, a folyamat sokáig tart, olcsó - 3-6 hónap).

Ennek megértésével egyszerűen növelheti a kerámia lemezekre gyakorolt ​​nyomást 0,5-1 mm vastagságú kiegészítő műanyag alátét beillesztésével (0,6 volt számomra elegendő). Még csak nem is kell teljesen szétszerelni a csapot, csak csavarja le, majd óvatosan húzza ki a tömítőgumit, és helyezze be az alatta lévő műanyag palackból megfelelő átmérőjű alátétet, legalábbis a dobozok műanyag fedelétől.

Csavarja be a darut a helyére, és... Hooray. Nem is csöpög. Meg kell mondani, hogy a tömítést megfelelő értelemben kell kiválasztani: ha redundáns, akkor sokkal nehezebb lesz a szelepet elfordítani. De a legtöbb esetben 0,5-0,6 mm elég, bár egy év alatt meg kell növelni egy kicsit.

Hogyan szereljük fel a csapot a konyhában: javítsuk meg a saját kezeink szivárgását és a keverő egyéb működési hibáit

A konyhában a csaptelep sokkal aktívabban működik, mint a fürdőszobában, ezért gyakrabban veszíti el a rendszert. Ritkán az egyetlen megoldás a felmerült problémára egy új készülék megvásárlása és egy vízvezeték-szerelő meghívása, a többiek pedig önmagukkal is megbirkózhatnak. Miután úgy döntött, hogy saját kezűleg javítja a keverőt a konyhában, egy szakértő szolgáltatásait megtakaríthatja, és fontos élményt szerezhet. Csak az elmélethez és az eszközökhöz kell felkarolni.

tartalom

Keverőgép javítása a konyhában - mikor és miért van szükség ↑

A konyhai csaphoz javításra van szükség, ha a következő "tüneteket" észleli:

 • Szivárgás az anyacsavar alatt a víz öntésének helyén, a fogantyú alól (kar) vagy a keverőszelepek működés közben.
 • Megsértette a kar vagy a szelepek megfelelő mozgását (beragadt, görgetés, nem rögzített a kívánt helyzetben stb.).
 • Normál víznyomással a rendszerben a sugár nem elég erős.
 • Víz csöpögött egy lezárt csapból.

Kérjük, vegye figyelembe: az észlelt problémát a lehető leggyorsabban meg kell oldani! Ez meghosszabbítja a keverő élettartamát, és védi magát és szomszédait az árvízektől, pénzt, időt és idegeket takarít meg.

A legtöbb kérdés a daru szivárgásának problémája. És itt ismernie kell az "ellenséget" nem csak az arcán, hanem belülről is. Beszélünk az eszközcsatornákról.

A készülék jellemzői fő konyhai csapok ↑

Az ilyen finomságok, mint a termosztatikus és az érintés nélküli csapok, jóak a fürdőszobákban. A konyhában praktikusabb modellek - a hagyományos kétszelepes és egykaros modellek - harcolnak a napsütésben. Ezek közös elemei a következők: test, kifolyócső (kifolyócső), aerátor, tömítő tömítések. Egyébként jelentősen különböznek egymástól.

Kétszelepes daru eszköz ↑

A szokásos kétszelepes csapok meglehetősen egyszerűek. A lendkerék alatt, amelyet a szerkezet működtetésekor csavarodtál, van egy daru - záróeleme. Az alábbiakban egy ilyen keverő eszköz a konyhában a képeken.

Hüvelyek a kétszelepes keverőben (egy szakaszban)

Olyan termékeknél, ahol több lendkerékfordulatot kell végrehajtani a víz ellátásához vagy blokkolásához, féregdobozok vannak felszerelve. Munkájuk alapja a rotációs-transzlációs mozgás. Minél nehezebb lesz csavarni a szelepet, annál inkább a tengely tömítése távolodik el az úgynevezett "nyeregtől". Ennek következménye a víz bejutása a keverő belső üregébe, majd az orrába (kifolyóba).

Féreg daru a keverőhöz

Olyan modelleknél, ahol elegendő csupán fél fordulatot tenni a vízellátáshoz, kerámia lapokkal ellátott tengely dobozok vannak felszerelve. A csapnyitás során a benne lévő lyukak egybeesnek, és a víz beáramlik a kifolyóba.

Daru dobozok kerámia lapokkal

A daru-dobozok költsége kicsi, mindig beszerezhetők a vízvezeték-üzletekben, és cseréje rendkívül egyszerű.

Az egykaros keverőkészülékek és típusok ↑

A korszerűbb és praktikusabb megoldások egy daruval felszerelt modellek, amelyek egy szabályozófejjel és hőmérséklet-fogantyúval (kar) vannak. A víz keveredését három lyukon vagy speciális patronban lévő üreges golyóban végezzük.

A golyósmodellekben lévő keverőelem három nyílással rendelkezik, melyek közül kettő bemenetre van tervezve, amely forró és hideg víz befogadására szolgál ez a miniatűr tartály és egy kimenet - a mosogatóhoz beállított hőmérséklet biztosításához.

Ball Mixer eszköz

A golyó két gumi "nyeregén" helyezkedik el. Az elmozdulás ezekhez képest a kar mozgása közben történik, és lehetővé teszi az öntözött víz nyomásának és hőmérsékletének beállítását. A golyó tetején rögzített tömítő mandzsetta és záranya található.

A konyhai csapos golyósmodell vázlatos eszköze

A keverő és a patron helyettesítő működési elve hasonlóan a golyót helyettesíti. Ugyanakkor a belső struktúrája alapvetően más. Mindhárom funkcionális lyuk jelenlétében, de a patron belsejében nem üreg, hanem speciális fém-kerámia lemezek. Az egymáshoz képest elmozdulva és az adagolónyílások átfedésének mértéke miatt a kar elforgatásakor a vízellátást beállítják.

Cserélhető kerámia tintapatronok

A konyhában folyó csatorna - hogyan kell saját maga kijavítani ↑

A konyhai csaphoz történő javításra szükség van:

 • kés éles végével;
 • hex és állítható kulcs;
 • csavarhúzó;
 • Új patron, daru, gumitömítés stb. - attól függ, hogy melyik részt módosítja;
 • A WD40 technikai aeroszol, ami hasznos, ha a részek egymáshoz tapadnak. Azonban a hagyományos kalapács segítségével egy csavarhúzóval megérinthet, de nagy a károsodás veszélye a keverőben.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú keverőgépet telepített, a javítás megkezdése előtt le kell állítania a rendszer vízellátását, és a maradékot egy mosogatóba vagy egy külön tárolóba kell öntenie. Ehhez csak nyissa ki a csapot. Ezután megkezdheti a javítást, figyelembe véve a tervezési jellemzőket.

Egykaros keverõ javításához egy hatalmas kulcs szükséges

Javítás egykaros konyhai keverővel ↑

A javítás fő elvei - a cselekvés sorrendje és a pontosság.

 1. Vékony csavarhúzóval vagy késvel óvatosan távolítsa el a szeleptest dekoratív kupakját.
 2. A kialakított lyukban egy csavart látunk, amely összeköti a kart és a beállító rudat. Csavarja ki egy allen kulcs segítségével.
 3. Távolítsa el a kart a tokból és csavarja le a dekoratív burkolatot. Ez kézzel is elvégezhető, ha az alkatrészek nem kapcsolódnak egymáshoz.

A dekoratív burkolat eltávolítása

 1. Alatta található a reteszelő (szorító) anya. Csavarja ki óvatosan egy állítható csavarkulccsal vagy a csavarhúzó kalapáccsal történő megérintésével.
 2. Ha megszünteti a gömbcsapot, az anyacsavar alatt látja a tömítő mandzsettát. Vizsgálja meg a szennyeződés, a deformáció és a könnyek miatt. Húzza ki a labdát. Ellenőrizze a felületét - legyen sima és tiszta. Szükség van a tömítések és a támasztórugók eltávolítására - rossz állapotuk miatt a szelep áramlik.
 3. Ha szétszereli a keverőt a patronnal, távolítsa el, és alaposan megvizsgálja.
 4. Cserélje ki a törött részt.
 5. Szerelje össze a daru fordított sorrendben.

Ez fontos! Ne húzza meg túlságosan az anyákat, mert ez a tömítőgumiba deformálódhat és a keverő normál működésének megzavarásához vezethet.

Új patron behelyezése

A termék élettartamának meghosszabbítása és a dörzsölő részek zökkenőmentes működtetése érdekében speciális szilikon kenőanyagot használhat.

A lendkerék keverő eltávolítása

Javítsd meg a kétszelepes keverőt ↑

Mi a teendő, ha kétszelepes csaptelep van a konyhában? Szinte mindegy.

 • A szelep lendkerékén csavarja le és vegye le a dekoratív kupakot.
 • Csavarhúzó segítségével csavarja le a lendkerék rögzítőcsavarját.
 • Vegye le a lendkereket. Az előtted lesz egy daru doboz.
 • Fordítsa el az óramutató járásával ellentétes irányba, és ellenőrizze.
 • Ha ez egy féreg típusú doboz, és a tömítés sérült, cserélje ki külön - vásárolja meg egy boltban (érdemes egy fillért), vagy vágja le magától a megfelelő vastagságú gumiból. A kerámia lemezek mennyezeti lemezei teljesen megváltoztak.
 • Szerelje össze a csapot fordított sorrendben.

A keverő általános javítási tervei

Minden a lehető legegyszerűbb, és kissé emlékezteti a tervezőt. De egy csaptelep szivárgása nem az egyetlen probléma, amelyet a konyhában történő működés közben tapasztalhat.

Egyéb keverőhibák és hibamegelőzés ↑

A víz minősége sok városban sok kívánnivalót hagy maga után, így idővel a csapban lévő szellőztető piszkos lehet. Belsejében szilárd betétek épülnek fel rajta. Ha túl sok, a nyomás és a vízminőség jelentősen romlik. A megoldás a szellőztető cseréje. Ideális esetben egyszerűen lecsavarható egy állítható csavarkulccsal, de a beragadt részekre szükséged lesz a WD40-re vagy a kalapáccsal történő megérintésre.

Ez fontos! Minden munkát alaposan meg kell tenni, különben a keverőt teljesen meg kell változtatni.

A daru folyik, és a vizsgálati folyamat során megtalálták a repedést? Itt az ideje, hogy új termékhez menjünk. Rövid ideig a szilikon tömítőanyag lehet asszisztens.

A keverő élettartamát meghosszabbíthatja, ha vízszűrőt telepít és óvatosan használja a készüléket anélkül, hogy a szelepeket túlságosan keményen forgatja, és nem mozdítja el hirtelen és határozottan a kart.

Videó: kerámia patronos egykaros keverő javítása ↑

Most már tudod, mit kell tennie, ha egy konyhai csaptelep csapódik le. A legtöbb esetben a megfontolt javítási tervek is alkalmasak fürdőszobai csaptelepek javítására. Ez jó megtakarítás a családi költségvetés számára. De ha nem vagy magabiztos a képességeidben, vagy egyszerűen nincs időd, akkor az illetékes vízvezeték-szerelő perceken belül elvégzi az összes munkát.

A konyhában elhelyezett bármilyen keverőnek bizonyos követelményeknek kell eleget tennie - a víznyomás lágysága, egyszerű hőmérséklet-beállítása és, ami a legfontosabb,.

Hogyan változtassuk meg a csapot a konyhában + néhány tipp a keverő javításához

A konyhában a csepegtető víz hangja kétségtelenül bosszantó. Bizonyos esetekben álmatlanságot is okozhat. Ezt a hangot hibás keverő okozza..

Hogyan kell önállóan kijavítani a konyhai csapot

Magas házban vagy lakásban a jó minőségű ivóvíz befogadása többféle szűrő, sőt egész rendszer megjelenésével sem jelent problémát.

Csaptelep a konyhában a vízszűrő alatt: az üzemeltetés és a beépítés alapelve magad

Kérem, segítsen nekem, a helyzet sokkal bonyolultabb, mint a konyhában leírt keverő (az öböl két kakasja és a harmadik cső a zuhany felé esik, és ecsettel a zöldségek mosásához és a mosogató külön lyukaként való elszállításához egy Voronezhben kiadott konyhai készletet adtak hozzá, kb. 1979-82 ) csak 5 évvel ezelõtt üzemelt, csak szánalom volt egy nagyon hasznos dolgot kivetni. A probléma lényege: a csap megnyitásakor a víz 1-2 másodpercig jó nyomással jár, majd teljesen eltűnik, ha lassan kinyitja a csapot, akkor a nyomás továbbra is fennáll. Ha a nyomás erejével határoztuk meg, spontán kikapcsoljuk, figyelembe véve az oszlop jelenlétét, néhány napig többször is felforrázzuk, vagy megnyitjuk a csapot, és a víz egyáltalán nem áramlik. (Tegnap vacsora után nem mostam az edényeket) egyáltalán nem volt víz. Ha kinyitjuk a csapot a fürdőszobában, akkor a konyhában lévő vízben lévő víz nem veszít vizet, de a nyomás ennek megfelelően kicsi lesz (ha hidegvízzel van egy számláló, ez nem jó ötlet). Hasznos lehet hívni a Zhekovsky vízvezeték-szerelőt (ezen a nyáron a mosdókagyló csaptelepén lévő törött kazetta volt, így nem tudta eltávolítani, azt mondta, hogy egy régi stílusú csapot csapnak be a csaptelepekbe). A férjem egy új öböl daru megvásárlásához ment, átrendezte, de a probléma nem tűnt el. Köszönöm előre halszálkás.

A fordulóponthoz nagy fordulatú keverő áramlik a konyhában. Hogyan távolítsuk el a kifolyót és változtassuk meg a gyűrűt. ha nincs sapka. A kagyló csak behelyezve a keverő testébe. Sehol nem találta a választ.

Mi a teendő, ha a csaptelep áramlik: a szivárgás okai, és hogyan kell ezeket kijavítani

Minden tapasztalt ügyvezetőnek tudnia kell, mit kell tennie, ha egy csaptelep áramlik a konyhában vagy a fürdőszobában. A csapszeg javító szerszámkészlet általában csavarhúzókból, csavarkulcskészletből, állítható csavarkulcsból és füstszalagból áll.

Ez a szükséges tömítésekkel és tartozékokkal együtt mindenki számára képes megoldani a daru áramlási problémáinak legnagyobb részét.

A daru áramlási okai

Az áramló daru fajta miatt az emberek különféle érzelmeket élveznek: az adrenalin rohanásától a háziasszonytól kezdve a tapasztalt vezetők örömteli várakozásaiig. Ha az áramlás erős, akkor először le kell vágnia a lakás vízellátását, és csak akkor kell foglalkoznia a keverő okaival.

A szivárgás diagnosztizálásához fokozatosan nyissa ki a tápszelepet, hogy meghatározza a pontos helyet, ahol a víz lecsöpög. A keverők különféle típusai lehetővé teszik, hogy a szivárgásokat csak a jellemző törési pontok szerint osztályozzuk:

 1. Csöpögő víz közvetlenül a ganderből.
 2. Áramlás a szelep alatt (lendkerék).
 3. Szivárog a rögzítőcsövek vagy tömlők területén a keverő testén.
 4. Áramlás a kifolyó cső alján.

A szivárgás forrásának felderítésénél figyelembe kell venni, hogy minden csaptelep üreges hermetikus eszköz, és az egyetlen vízszivárgás okozza a komponensek nyomáscsökkentését. Fontolja meg, hogyan oldja meg a csapot a konyhában vagy a fürdőszobában.

Víz csöpög a ganderből

Az első alkalommal, amikor a csöpögésből kifolyó víz problémája leggyakrabban éjszaka kerül meghatározásra, amikor a teljes csendben a cseppek ritmikus hangja megakadályozza, hogy a háztartás elaludjon. Az ilyen esetekben történő javítás nem érdemes, mert gyors és egyszerű. Az esetek többségében a szivárgás vagy a patronok a szivárgás okai.

Javítsa a gusak szelepet

A szelepvezérlő cseréjének megkezdéséhez ki kell kapcsolnia a házban lévő vizet. A szelepfejek szivárgásának problémája a keverék testének szomszédságában lévő tömítés hibája vagy kopása. Ennek helyreállításához sorozatos lépéseket kell végrehajtani.

Az első. Csavarja le és távolítsa el a szelepházat. Általában a lendkerék a dekoratív kupak alatt rejtett csavarral van ellátva. Csavarja le a kupakot elrejtő kupakot, használjon egy kis lapos csavarhúzót vagy egy közönséges csavarhúzót.

A második. Csavarja ki a fejét maga után.

Harmadik. Szükséges a régi, kopott gumitömítés eltávolítása és egy új. A gumi érdemes egy fillért sem, de több éven át nyugalmat biztosít az idegei számára. És ha van választás, megbízhatóbb gyártók termékeit kell vásárolnia.

Negyedik. Szárítsuk meg és simítsuk le a keverőpulton lévő fémszalagot vagy más csiszolóanyagot az ülésen, majd tisztítsuk meg.

Az ötödik. Csavarja be a fejét a helyére, és zárja le a szelepet dekoratív burkolattal.

A fenti műveletek után győződhet meg róla, hogy a csaptelep nem szivárog, és a mosogatóban a víz megingó ritmikus csöpögése eltűnt.

Javítás zászló zászló keverő

A zászló (egykaros) csaptelepek ergonómia miatt széles körben elterjedtek: hosszú ideig nem kell a szelepeket átszúrni, a zsírban és a lisztben a konyhában megkenni őket. Az ilyen daruk formáinak látszólagos egyszerűsége és eleganciája ellenére a munkájuk algoritmusa meglehetősen bonyolult.

A zászlós keverők karbantarthatósági szintjének növelése érdekében a gyártók moduláris kivitelezést kezdtek el használni: a tok belsejében egy speciális patront helyeztek el, amely tartalmazza az összes szükséges mechanikus töltetet. Ezért nincs szükség különleges ismeretekre ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet megszüntetni a szivárgást egy zászlószelepen: a legtöbb hiba esetén a teljes patront kicserélik.

A szelep zárt állapotában bekövetkező vízáramlás azt jelenti, hogy az ülés és a műanyag vagy kerámia szabályozó részek közötti tömörség nem sérül. Egyes modellek kipróbálhatók szétszereléssel és tisztítással, de ugyanakkor nagyon kevés esély van arra, hogy a patronok visszatérjenek a munkába és megszüntessék a szivárgást. A belső töltésjelző szelep gyors cseréjéhez a következőket kell tennünk.

Az első. Távolítsa el a díszes színű kupakot. Nem csak a csavarkötést takarja le, hanem a kar pozícióját is jelzi, amikor hideg és meleg vizet biztosít.

A második. A nyitott furatnál csavarja le a rögzítő csavart, amely a kart a patronhoz rögzíti.

Távolítsa el a daru fogantyúját.

Harmadik. A patront lezárjuk egy dekoratív burkolattal, amelyet kézzel kell csavarni. A sapka alatt egy nagy kör alakú anya van, ami nagy probléma azok számára, akik maguk akarják cserélni a patront. Az anyacsavar csavarozásához 27-32 mm-es résszel rendelkező állítható csavarkulcs szükséges. Az ilyen kulcsok nem minden tulajdonos hátsó szobájában fekszenek, ezért előre kell aggódnia az elérhetőségük miatt.

Negyedik. Miután az anyát lecsavarják, a patront kihúzzák és egy hasonló új helyére cserélik.

Ha elmentette a csomagolást a régi daru- ról, akkor a boltban lévő segítségével elővásárolhatja a megfelelő patron modellt. Ha a csaptelep típusa ismeretlen, a csapot reggel vagy délután kell megjavítania, így a szétszerelés után időbe lehet térni a boltba és vásárolni egy hasonló részt.

A patronnak speciális kiemelkedése van az alsó felén, amely megfelel a nyeregben lévő gödröknek. Szükség van arra, hogy az alkatrészeket jól meghatározott helyzetben rögzítse.

A patron behelyezése után a daruelemeket fordított sorrendben szerelik össze.

Ha a vízáramlás oka a nyeregben lévő mikrotömbök vagy hornyok, akkor próbáljon meg lyukkal körülvágni a lyukat egy kis csiszolófejjel ellátni. A nagy repedések nem javíthatók, és egyértelmű jelek, hogy új keverőt kell vásárolnia.

Szivárgás a szelep alján

A lendkerék, amelyet szelepként is ismerünk, úgy tervezték, hogy szabályozza a víz áramlását a kifolyócsövön keresztül. A szabályozó fej (daru doboz) általában a daru testéhez csatlakozik egy menetes csuklóval, és egy vagy több tömítőgyűrűt tartalmaz a keverő belsejének tömítésére. Az alábbiakban a szelepkeverő záróeszközeinek két sémája látható, összehasonlítva az egykaros daruval (a jobb oldalon).

A lendkerék díszes fedéllel van ellátva, amelyek a fejekhez egy kis kupak alatt rejtett csavarral vagy csavarral vannak összekötve.

A szelep szivárgásának okai

A szabályozófej összetett belső szerkezettel rendelkezik.

A szelepház alatti víz elfolyhat az ilyen hibák esetén:

 1. Nem megfelelő tömítőfej:
  • a forgattyúházat nem szorosan nyomják a keverő testhez (modern modellekben);
  • rossz minőségű menetfúrás a fej csavarozásakor (régebbi szelepeknél tömítőgyűrűk nélkül).
 2. Elcsípett gumitömlők vagy gyűrűk a csaptelep és a forgattyúház doboza között.
 3. Régebbi csomagoló mirigyállomány. Ezzel a lebomlással szivárgások növekednek, amikor a szelep nyitva van.

A szelepszivárgás okainak diagnosztizálása előtt le kell zárni a lakás teljes vízellátását, és el kell távolítani a lendkerék díszburkolatát.

Miután hozzáférést kap a beállítófejhez, nyissa ki a vizet, és határozza meg, ahova a víz áramlik. Ezután kapcsolja ki újra a vizet, és folytassa a javítást.

Szivárgás javítási módszerek

Fontolja meg a szelep mechanizmus javításának módjait, figyelembe véve a vízáramlás helyét.

Az első lehetőség: a víz a szár alatt mozog.

Ha a daru nem szétválasztható beállítófeje van, akkor csak egy út van: új daru megvásárlása és telepítése, a másik nem adható meg. A legtöbb jóhiszemű darugyártó azonban általában fenntartható fejeket helyez a termékeikbe. Ha a tetején egy töltődoboz van, megpróbálhatja megnyomni egy kulcsot és ellenőrizni a szivárgást.

Ha a víz a tömlőhüvelybe áramlik, amennyire csak lehetséges, akkor szétszedheti a fejet, eltávolíthatja a tömítést és megpróbálhatja kicserélni. A legtöbb csaptelepben a csaptelepek beállítása szabványosított, de nem mindig találhatók meg a szükséges tervek új tömszelencei. Ha lehetetlen a szivárgó fej helyreállítása a töltődoboz cseréjekor, akkor cserélni kell egy újat.

2. lehetőség: a keverőfej és a ház csatlakozásánál víz áramlik.

A probléma megoldásának legegyszerűbb módja, ha egy gombnyomással megnyomja a fejét a keverőtesthez. Ha ez a művelet eredménye negatív, csavarja le a darut és ellenőrizze a tömítõ tömítéseket. Talán a daru első behelyezése során oldalra fordultak vagy csavarták, ami végül kiszivárgott. Javasoljuk, hogy távolítsa el és helyezze vissza a tömítőgyűrűt, majd helyezze vissza a beállítófejet a keverőbe.

Ha a tömítések újratelepítése nem vezetett a szivárgás eltűnéséhez, akkor teljes cserére van szükség.

Ahelyett, hogy gumi tömítések a szovjet daruk a menet gyakran varrás vontató festékkel. Ha szivárgás történik a szelep alatt, akkor először tisztítsa meg teljesen a fejét a tömítés maradványaitól, majd kösse be a szálat egy kényelmes szalaggal vagy ugyanolyan vattagával, szilikonnal. Ezután szorosan csavarja vissza a fejét a csaptelepbe, és élvezze a szivárgás hiányát!

A szelep és a csap közötti rés szivárgásának másik oka lehet egy kis horony vagy karcolás a keverőház szélén a beállítófej tömítése alatt. Ha ilyen hibákat észlel, akkor egy csiszolópapírral gondosan kezelje az egész gyűrű alakú felületet, amíg a karcolás megszűnik, majd helyezze vissza a darut.

Ha a daruelemek komoly hibáiból adódóan lehetetlen megállítani az áramlást a fentiekben ismertetett módszerekkel, akkor fel kell készülnie a családi költségvetésre egy új keverő beszerzésére.

Az áramlás a gander alján

A szelep és a zászlós keverők kialakításának különbségei miatt a csatorna alján lévő vízáramlás okai és a kiküszöbölési módok különbözőek ezekre a csapokra.

Szivárgás a szelepkeverő kútján

A zuhanycső és a kifolyócső (a közönséges emberekben - gander) a csaptelep testéhez csatlakozik egy kupakanyával, amely alatt egy gumitömítés található. És ha a fürdőszobájában lévő csaptelep szivárog, akkor az oka általában a gumiszalag kopása. Gyakran a csévélőnek további 1-2 külső tömítőgyűrűje van.

A szivárgás kijavításához ebben az esetben le kell csavarni a gyújtógyertyát, és új szilikon- vagy gumitömítést kell elhelyezni, és cserélni kell a gumigyűrűket, ha vannak. Az eljárás eszközei közül egy csavarkulcsot, valamint egy csavarkulcsot vagy egy kis csavarhúzót kell használni a régi gumitömítés eltávolításához.

A tömítéseket előre kell készíteni.

Ha a problémát gyorsan meg kell oldani, de nincs megfelelő új tömítőgyűrű, akkor egyszerűen csak szorosan lezárja a füstszalagot a meneten és húzza meg a csavaranyát a megtisztított régi tömítéssel.

A víz más okból is lecsaphat a gander alján: idővel mikrotömbök keletkezhetnek a csaptelep vagy a kifolyó testében, amelyen keresztül a víz kiszivárog. Az ilyen szivárgás megoldása csak egy dolog - ez az egész keverő cseréje.

Szivárgás a zászló keverő alján

Ahhoz, hogy elérje a mirigy alap zászlószelepét, teljesen le kell szerelni, és el kell távolítani a mosdót. Ez az eljárás nem könnyű és hosszú, ezért lépésről lépésre megfontolja.

A vízcsap javításának első lépése, hogy leállítsa a házban lévő vizet. Ezt követően a rugalmas tömlőket le kell választani a tápvezetékről, és fel kell nyitni a keverőt úgy, hogy a fennmaradó víz elmenjen.

A második dolog az, hogy kicsavarja a rögzítő anyát a csapon a mosogató alatt, távolítsa el a rögzítő konzolt, és húzza meg a szelepet a tömlőkkel együtt.

Ezután csavarhúzóval csavarjuk le maga a csapot, és húzzuk ki a rugalmas tömlőket nyitott csavarkulccsal. Ha a szerelvények és a gumitömlő elhasználódott, ajánlatos új csatlakozásokat vásárolni, vagy legalábbis a tömlők mindkét végén tömítőgyűrűt és tömítést cserélni.

A negyedik lépés, hogy csavarja ki a menetes gyűrűt a csatorna alján, amely a kifolyót tartja. Távolítsa el a ganderet.