Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan és mit fúrni csempe a falon

A fürdőszobában, a WC-ben vagy a konyhában végzett javítási folyamat bizonyos szakaszában elkerülhetetlen, hogy technológiai lyukakat fúrjanak a kerámia burkolólapon.

A csempe költségeitől függetlenül nem szeretné zavarni a finomság szépségét és egyenletességét, de le kell lennie egy polcra, vagy ki kell helyezni egy szalagot.

Az ideális megoldás a lyukak fúrása a burkolólapon a beszerelés előtt, de ez az eljárás nem mindig lehetséges. Fontolja meg, hogyan fúrja meg a falra tapadó csempéket, elkerülve a repedések és a forgácsok kockázatát.

A kerámia burkolólapokkal való munka nehézségei

Cserép - az egyik legtartósabb alapanyag. Ellenáll az agresszív közegeknek, megtartja az üzemeltetési módot magas páratartalmú körülmények között, kemény és gyakran csúszós felülettel rendelkezik. A csempe sikeresen ellenáll az állandó fizikai nyomásnak, míg az anyag törékeny.

Mindezek a tulajdonságok bizonyos nehézségeket okoznak a csempék kezelésében. A csempe fényes felülete további problémákat is okoz: a fúró csúszhat le és megkarcolhatja az anyag felületét, és ha a burkolólap behelyezése során a ragasztó oldatába üregek, akkor a burkolat fúrásakor valószínűleg megreped.

Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a burkolólapon, olyan fúvókákat kell használni, amelyek tartósabbak, mint a kerámia burkolólapok. Ismernie kell a csempékkel való munkavégzés technológiáját, meg kell felelnie néhány szabálynak, és a megfelelő eszközt kell használni.

szerszám

A csempézett falon lévő lyuk fúrásához több eszköz alkalmas:

 • mechanikus vagy kézi fúró;
 • elektromos fúró, amely képes a fordulatszám beállítására;
 • csavarhúzó sebességváltó funkcióval.
Fontos, hogy a fúró képes legyen beállítani a fordulatszámot.

Használhat egy lyukasztást, feltéve, hogy az eszköz hatása a sokk mód letiltására szolgál. Ezenkívül hasznos lehet egy lyuk fúrásához betonban vagy téglafalban egy csempe mögött.

A kiválasztott eszköz módosításától függően szükség lehet adapterre.

Alapvető fontosságú, hogy a munkagép alacsony fordulatszámon működjön, mert a fúrást kis méretű üzemmódban érdemes elindítani, növelve a sebességet 200 fordulat / percre.

Két lyuk létrehozásához a kézi fúró ideális: a nyomóerőt szabályozhatja és a szerszám nem rezeg.

Fúvókák és fúrók

Miután eldöntötte a szerszámot, fel kell venni egy fúró vagy fúvóka. A választás a szükséges lyuk méretétől és a fúrási pontok számától függ. Ne használja a szokásos fúróbetéteket betonra: dobja el a csempe és a fúró, és az eredmény sajnálatos lesz.

Lehetséges típusú fúrók és fúvókák csempével történő munkához

Fúrástechnika

Miután elkészítette a szükséges eszközöket és csatolmányokat, közvetlenül a fúrási folyamatba léphet. A műveletek sorrendje, függetlenül a lyuk átmérőjétől, azonos:

 1. A jövőbeli lyuk maszkoló szalag helyén keresztben ragasztva. Ez azért van így, hogy kiküszöbölje a fúró kockázatát a munka elején. Az épület szintje és a rulett használata jelzés. Figyelembe kell venni, hogy a csempe közelebb kell fúrni a középponthoz: a varrástól a perem széléig tartó távolságnak legalább 20 mm-nek kell lennie. Ez segít csökkenteni a repedések és a forgácsok kockázatát.
 2. A fúrót vagy bitet 90 ° -os szögben kell elhelyezni a csempefelülethez képest. A fúrás alacsony fordulatszámon kezdődik, fokozatosan növelve a forgás sebességét. Fontos, hogy ne nyomja meg a fúrót, a fúrónak természetes nyomás alá kell kerülnie.
 3. Miután a csempe és a ragasztókészítmény mélysége eltávozott, ki kell cserélni a fúrófejet. A további munkáknál egy betonfúvókákkal ellátott perforátor használható. A fúvóka vagy fúró átmérőjének kisebbnek kell lennie, mint a cserép átmérője. Ellenkező esetben a perforátor vibrációja el fogja pusztítani a csempe.
 4. Miután a falat a kívánt mélységbe fúrta, amelyhez egy elektromos szalagot használhat egy viharon, egy dugót helyeznek a lyukba.

Ha fúráshoz elektromos szerszámot használnak, akkor figyelni kell a fúró fűtési szintjét. Ha füstszagot ad, hagyja abba a munkát és hagyja kihűlni a fúrógépet. A fúró túlmelegszik a megnövekedett súrlódás miatt, ami azt jelenti, hogy a terhelés túl magas, és a szerszám nem képes megbirkózni. A teljesítmény ebben az esetben meglehetősen kicsi. A részleteket a lyukak óvatosságának megismeréséhez a videón:

Mielőtt megkezdené a kerámia burkolólapon végzett munkát, józanul felmérje készségeit és képességeit. Könnyű fúrni egy lyukat a cserépben, de ha a falakat drága anyagokkal bélelik, talán a legjobb megoldás az lenne, ha olyan szakembert bérelne, aki garantálja, hogy nem rontja el a célt és jó munkát végez.

Hogyan kell fúrni egy csempe: válassza ki a megfelelő fúró

Számos ok van arra, hogy kerámia burkolatot készítsenek:

 • vízvezetéket kell tartania;
 • telepítse a kimenetet;
 • lerakja a polcot a falon;
 • beágyazott törölközőmelegítő.

A lyuk fúrása nem jelent problémát, de az a tény, hogy a fúrólapok fúrásának folyamata megtörni vagy felszakadni, gondot okoz. Felállítva maguknak a feladatot, hogyan kell megfelelően fúrni cserépcserépet annak érdekében, hogy ne károsítsa az integritását, a szakemberek és a kézművesek sokféle módon próbálkoztak.

Kerámia burkolólapok fúrásának folyamata

Milyen eszközökre van szükség a kerámia lapok fúrásához?

 1. Villamos fúró, a fúrás minimális sebességgel történik.
 1. Akkus csavarhúzó, maximális fordulatszámmal 800-1000.
 1. Csavarhúzó kis sebességgel.
 2. A kézi fúrógép 12 mm-es kis furatátmérő fúrásához használható.

Mi a teendő a csempe, amikor a fúrás nem szakad

 1. Amikor a lyukakat fúrja a csempe, akkor a kerámia szélétől legalább 15 mm-re kell visszavonni. Ebben az esetben a repedés veszélye minimális.

A fúrás helyének kiszámítása

 1. Mielőtt fúrni egy lyukat a csempe, akkor áztassa a csempe 30-60 percig vízben. Ez segít csökkenteni a forgácsolás vagy repedés lehetőségét.
 2. A fúrás helyét egyszerűen vízzel nedvesítheti, ennek az elővigyázatosságnak köszönhetően elkerülhető a burkolólap felosztása vagy a falazott falazat cseréje.
 3. A legjobb megoldás az lenne, hogy lyuk alakuljon ki a csempe között. Ebben az esetben a kerámia burkolólapok felosztásának kockázata minimális. De ez a módszer nem mindig lehetséges.

Kerámia burkolólapok fúrása a dugók alatt

Fúrás funkciók

Hogyan lehet fúrni egy lyukat egy cserépben? Ilyen kérdés merül fel, amikor a csempékkel, szekrénnyel, lámpákkal, polcokkal vagy egyéb fürdőszobai kiegészítőkkel bélelt falon kell lógni.

Ha a csempe, amelyet fúrt, szakadt vagy repedezett, akkor meg kell változtatnia az egész szektort.

Ha lyukat kell fúrnod a csempe - akkor egy kis trükköt kell használnod.

A cserép megmunkálása előtt fontos, hogy két nem túl kellemes pillanatot vegyen figyelembe:

 • a csempe felülete nagyon csúszós, a csempe pedig folyamatosan lecsúszik;
 • a csempékhez, a téglákhoz és betonokhoz nem alkalmasak, mert osztják.

Az első probléma egyszerűen megoldható: szükség van a maszkolószalag felvételére és a csempefelületre ragasztására, hogy a fúró ne fékezzen.

A maszkolószalag alkalmazása a fúró elcsúszásának elkerülése érdekében

Mi fúrni?

Fúrjon lyukat egy cserépbe, hogyan és hogyan lehet ezt tenni? Ehhez vegyen egy fúrógépet, amelyben a vágó rész szélesei sokkal keményebb, mint a kerámia lapok felülete.

Tehát milyen fúrókra van szüksége?

 1. Fúrjon egy gyémántporral. A fúrólapok ilyen fúróval a legdrágább és leghatékonyabb módja.
  Nem mindenki engedheti meg magának, hogy vásároljon ilyen fúrógépeket, hogy néhány lyukat készítsen. Érdemes megvásárolni a fúrótornyokat egy gyémánt hegyével, ha szakszerűen meg kell tennie a lakásjavítást, akkor elég gyorsan fizet.

Gyémánt lerakódás a fúrógépen

 1. Fúró a gyeditovy hegyével. Csempézés ilyen fúró fog kerülni sokkal kevesebb, mivel ez a fúró olcsóbb, mint a gyémánt. Meg lehet vásárolni egy speciális boltban vagy a piacon.
 1. Speciális fúrók csempe a fürdőszoba és az üveg. Hasznos lehet a mindennapi életben, ha a pénzügyek lehetővé teszik, akkor megvásárolhatja.

A lyukak fúrási folyamatának sorozata a tüskék számára

 1. Azon a helyen, ahol a lyukat fúrja, ragasszon el egy darab maszkoló szalagot.
 2. Jelölje keresztre a pontot, ahol fúrásra lesz szükség.
 3. Helyezze be a szükséges fúrógépet (gyedit, gyémánt vagy speciális) a lyukasztóra vagy a fúróba.
 4. Alacsony fordulatszámnál fúrjon lyukat a cserépben.
 5. Miután a burkolólapot fúrták, ki kell cserélni egy betonhoz szokásos fúrót. A méret a dugó méretétől függ.

Tipp: a kívánt mélységig a furatig speciális ütközőt alkalmazhat, vagy egyszerűen egy kis darab elektromos szalagot ragaszthasson a fúróra, miközben megmutatja a kívánt mélységet.

 1. Fúrja le a furatot a végére, távolítsa el a fúrót.
 2. Távolítsa el a lyukat a beton és a porrém eltávolításához.
 3. Helyezzen be egy dugót a lyukba, és néhány milliméterre be kell lépnie a csempebe.

Fontos: ez a módszer lehetővé teszi maximum 15 mm átmérőjű lyuk fúrását.

Cserépfúrók

Fúrólapok az aljzat vagy a cső alatt

Hogyan kell fúrni a csempe, milyen eszközöket lehet használni ehhez?

Gyémántfúrású perforátor

A gyémánt bevonattal ellátott koronák ára közvetlenül a minőségétől függ, de ez még mindig drága öröm.

Tipp: Koronát használhat speciális povitovymi fogakkal, amelyeknek elégnek kell lenniük 15-30 lyukra.

 1. A cserép megmunkálása előtt lapos, nem túl kemény felületre kell fektetni (lehet fa).
 2. A csempejelzés elülső oldalán egy fúrás helyét.
 3. A lyukasztó fúró segítségével a kívánt méretű lyuk.

Ez a módszer a leggyorsabb és legbiztonságosabb.

Fúrjon egy gyémántot

Hogyan kell fúrni egy csempe?

A következőket kell tennie:

 1. Jelölje meg a lyuk helyét.
 2. Fúrja ki a fúrócserét a csempe elülső részéből anélkül, hogy túl nagy nyomást gyakorolna a fúróra.
 3. Ha a korona gyémánt bevonattal jó állapotban, két-öt percig, akkor egy lyukat a kívánt átmérő.

Fúrólapok fúróval

Fúrás kör alakú fúróval - "ballerina"

Mit kell fúrni csempe, ha meg kell fúrni egy lyuk egy nem szabványos méretű?

 1. Állítsa be a szükséges furatátmérőt (például 5 cm-re, majd a távolságot a fúrók között 2,5 cm-re kell állítani).
 2. Ismertesse a fúrás helyét.
 3. Indítsa el a fúrólapokat.

Tipp: a balerina alacsony fordulatszámmal fúrja meg a csempeit, és határozottan fogja a csempeit, hogy a fadarabból kifolyó lapok darabjai ne okozzanak ártalmat, biztonsági szemüvegeket is kell használni.

Tipp: a fúró fúrásának folyamata nem tud lengetni, egy speciális állványt használhat a fúróhoz.

Fúrás fúróval, gyémánt hegyével

Ez a módszer alkalmazható abban az esetben, ha nem lehet koronát kapni.

Hogyan kell fúrni a cserépet?

 1. A csempe előlapján a kívánt lyuk átmérője legyen. Ha ez egy kapcsoló vagy aljzat, akkor egy bizonyos méretű dobozt vegyen fel, csatolja a csempehez és rajzoljon rajta egy ceruzát.
  Ha a lyuk a vízcső alatt, használhat egy iránytűt.
 2. Fúrja a fúrót a furat teljes kontúrján, úgy, hogy a szél legalább 1-2 mm-rel a tervezett vonalon túlnyúlik (legfeljebb 20 lyuk átmérője 4-6 mm).
 3. Óvatosan ütés.
 4. A fennmaradó fogakat meg kell törni fogóval vagy fogóval.
 5. A vágott felület csiszolása.

Ez a módszer a leghosszabb, és jelentős türelmet és készségeket igényel.

Kontúrfúrás

Fúrás volfrám magfúróval centráló fúróval

Ez a módszer alkalmas abban az esetben, ha a csempe már le van fektetve.

 1. Annak megakadályozására, hogy a korona lecsússzon és csússzon a fúrási folyamat során, ajánlatos egy különleges sablont használni a kívánt lyukátmérővel.
 2. Nyomja meg a sablont a falhoz.
 3. Nyomja le a fúrót a bitgel és készítsen lyukat.


A kerámia burkolólapok fúrásához sokan elég nehéz, mert nem tudják, hogyan és hogyan fúrja a csempe.

Leggyakrabban meg kell fúrni a már a falra vagy a padlóra fektetett csempe, ezért óvatosan kell eljárnia, nehogy károsítsa az egész falazatot. A legfontosabb dolog a helyes fúró kiválasztása, amely a tervezett céloknál jobb, mint a többi.

Fúrási csempe: 5 módja annak, hogy egy lyukat otthon

A cserép cseréjekor gyakran vannak olyan helyzetek, amikor lyukat kell készíteni: a csaptelep csővezetékeit ki kell húzni, ki kell húzni az aljzatot vagy a kapcsolót, kalapálni a polcokon a polcra, telepíteni a WC-t, és így tovább. Ez a cikk megvitatja, hogyan kell fúrni csempe a kívánt átmérő.

Gyors cikk navigáció

A csempék fúrása

Csempevágó szerszámok

 • Különleges fúró a csempe. Segíti a kis átmérőjű lyukakat. A cserepes fúrónak nincsenek menetei, és a csúcsán hegyes forrasztás van. Vannak tetraéderes tippek (tollak), de rosszabbak, mivel szükség esetén nehéz lesz élesíteni. Használható mozaik vagy üveg fúrásakor is.
 • Fúrók, amelyeknek van egy gyeditovy hegye betonon. Szinte minden otthon van, nem szükséges speciális fúróvásárlás. Ha kemény ötvözet nélküli forrasztás nélküli fúrógépet használnak, akkor is használhatók, de a végét újra kell élesíteni, mint egy rendszeres fúrógépnél.
 • Önmetsző csavarok LM csúcsmal (ún. Bolhák). Mivel a falburkolat nagyon puha, fúrás nélkül fúrható ki az LM csúcs csavarjaival. Átlagosan egy lyuk 2-3 csavart tartalmaz.
 • Koronák a csempe gyémánt bevonattal. Lehetővé teszik nagy és kis átmérőjű lyukak készítését a dugókhoz vagy csövekhez, és egy WC-tálat helyeznek el. Fix átmérőjűek és 300-1500 rubel költséggel rendelkeznek, de elég hosszú ideig. A legkisebb átmérő 5 mm. Kiválóan alkalmas porcelánfúrásra is.
 • Körkörös fúrók (ballerinák a cserépen). A középső vezetőfúró éle hegyén kívül egy további mozgatható vágó a rúdon. Ez kényelmes, mivel beállíthatja a lyuk átmérőjét, és nem vásárolhat több koronát minden mérethez. Egy másik plusz az ára 300-500 rubel. A ballerinák jól illeszkednek egy lyuk fúrásához a csempe közepén, de ha túlnyúlik a szélén, rendkívül nehéz lesz.

Ha bármilyen módszert használ, ki kell kapcsolni a fúró / perforátor ütődési módját, és beállítani a minimális sebességet a forgácsolás elkerülése érdekében.

Diamond korona használata

jelölés

Kezdjük egy tipikus esetben, amikor egy lyukat kell fúrnunk a kerámia burkolólapon, hogy a csövek kiáramlása a fürdőszobában lévő csaptelephez jusson.

Ezeket a dolgokat az elrendezés szakaszában kell figyelembe venni, és megpróbálunk csempéket vágni a csempe közepén. Ezt úgy hajtja végre, hogy az elrendezést megváltoztatja, vagy a helyszínen a megfelelő helyre változtatja. Ha a daru pontosan a középpontba helyezi, nem működik, akkor próbálja elrejteni ezt a tényt, amennyire csak lehetséges, és ne rendeljen hozzá több díszítéssel vagy határokkal.

Logikus, hogy mindkét lyuknak ugyanolyan magasságban kell lennie. Ezért az első dolog, mielőtt a fúrás egy csempe, hogy mérje meg a távolságot a padlóról. Annak érdekében, hogy ne gyengítsük a függőlegeset, használunk egy szivárgást vagy egy buborék / lézer szintet.

A fal mérése és jelölése

A csempék jelölésekor fontolja meg a varrat méretét

unalmas

A fúrót a fúrási üzemmódba kapcsoljuk, és beállítjuk a minimális sebességet. A patronba egy gyémánt bevonattal ellátott koronát helyezünk. Különbözőek, például beton, fa vagy fém - ne keverjük össze őket a vásárlással. Keresse meg a gyémánt részt a munkadarabon, amennyire csak lehetséges. Javítani kell a koronákat egy központosító fúróval az elmozdulás veszélyének csökkentése érdekében.

Alaposan megpróbáljuk fúrni, kissé lenyomva a fúrógépet, de úgy, hogy ne mozduljon el. Ha a máz le van vágva, növelheti a sebességet és a nyomást.

A fúrás során szükség van a korona munkafelületének hűtésére. Bosch koronákkal rendelkezik, amelyek hűtőfolyadékkal (olívaolajjal) vannak, és együtt dolgozhat a száraz helyen.

Ha egy kis átmérőjű koronát használ a központosító fúró nélkül, használd a zsinórral az elmozdulás elkerülése érdekében. Készítheti saját kezét 1 perc vágólapon vagy rétegelt lemezen. Készítsen egy azonos átmérőjű lyukat benne, és használjon egy karmantyút a kezével.

Csempe rögzítés

A méretegyeztetés ellenőrzése

Ballerina használata

5 lépésben egy ballerina segítségével lyukat készíthet:

 1. A kör közepének jelölése.
 2. A fúrási átmérő beállítása.
 3. Vágjuk át a jegesedést.

Vágja el az első néhány milliméter mázzal

 • Vágja a lyuk végét az elülső részről.

  A ballerina körülbelül 20-30 lyukra elegendő, ami elég lesz otthoni használatra. A munkavégzés során ügyelni kell a biztonsági óvintézkedésekre és alacsony fordulatszámú fúrásra, hogy a fúró szigorúan merőleges legyen a csempe számára.

  Nagy furat

  Ha egy kerek (és nem csak) nagy átmérőjű lyukra van szüksége, amelynél nincs ballerina / korona, akkor a következő technikát használhatja.

  • Jelölje meg a középpontot, és húzza meg a szükséges átmérő körét. Ezt egy iránytűvel lehet megtenni, vagy a cérna középpontjával ragasztani egy ceruzával.
  • A fúrógépet egy kisméretű átmérőjű csempére (vagy keményfém betéttel ellátott betonra) fúrja a körben lévő vonal mentén. Próbálja meg egymásnak a lehető legközelebbet tenni.

  Fúrja át a jelölés mentén átmérőjű lyukak maximális számát

  Annak elkerülése érdekében, hogy a fúró ne csússzon át a máz felett, ragassza rá a maszkoló szalagot. Szintén kényelmes a munka során - papíron, könnyen készíthet jegyzeteket, amelyek tökéletesen láthatóvá válnak.

 • A fúrt részt eltávolítjuk, és a fennmaradó szabálytalanságokat kúszóval korrigáljuk (célszerűbb a pincér-papagáj használata).
 • Végül csiszolópapírral csiszolja a vágást.
 • következtetés


  Fúrjon lyukat a csempe lehet akár a szerelés előtt, és már a falon. Az egyedüli dolog, amikor az ültetett csempével dolgozik, ügyeljen arra, hogy ne sérüljön meg, és ne mordogassa a fúrót.

  Kerámia burkolólapok fúrása - a szerszámot és a fúrót a szabályok szerint választjuk ki

  Amikor a falakon és a WC-ben lévő falak új csempével ragyognak, kedves nézni őket. De a javítás még nem fejeződött be - szükség van a polcok rögzítésére és a tükör rögzítésére. De nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően fúrni a kerámia burkolatokat a véletlen forgácsolás elkerülése érdekében. Sajnos, nagyon könnyű károsítani a törékeny kerámiákat, majd egy kiváló javítás leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy ne birkózz le, ahol dobott a csempe helyett elkényeztetett is, tudnia kell, hogyan kell vele dolgozni. Olvassa el tovább.

  A fúrólapok alapelvei

  Az első dolog, amire szükséged van egy fúró kiválasztásához. Nem lehet sokk vagy nagy sebesség, mivel a csempeit nagyon óvatosan kell kezelni. Tehát az alábbi szerszámok alkalmasak a csempe lyukainak kialakítására:

  • Minimális sebességű elektromos fúró;
  • egy akkumulátortípusú csavarhúzó, amelynek fordulatszáma legfeljebb 800-1000 fordulat / perc;
  • kis sebességű akkus csavarhúzó.

  És a csempefúróknak különlegesnek kell lenniük. Ezek egyáltalán nem olyanok, mint a fából, betonból és fémfelületekből álló szerszámok. A csempe fúrásának elve más: súrlódás csiszolóanyag segítségével. A gyémánt vagy pobedit fúró nyíl alakú vagy korona alakú. A csempe pedig az úgynevezett "ballerinákkal" fúrható - speciálisan beállítható átmérőjű eszközök.

  Amikor a szükséges eszköz készen áll, munkába állhat.

  Néhány pontot figyelembe kell venni:

  1. Nem lehetséges sem a fúró, sem a csempe túlmelegedése. Ellenkező esetben a csempe felső rétege olyan repedésekkel jár, amelyek megoszthatják a lapkát. A munkafelület lehűlése érdekében elegendő időközönként vízzel hűteni.

  2. Próbálja ki a fúró optimális nyomóerejét. Nem lehet túl gyenge vagy túl erős. Az első esetben a lyuk nem fúrható ki, a másodikban a csempe megszakadhat.

  3. A fúrási lapok műveleteinek fordított üzemmódja elfogadhatatlan. A fúró lassan és csak az óramutató járásával megegyező irányban forgatható. Egyébként az anyag megreped.

  4. Ha a lyukakat a csempék közötti varrás során fúrni kell, fúrjon különös figyelmet. A lyuk középpontjának a varrat közepén kell lennie. Ha fúrt egymás mellett fúrással, akkor a fúró általában a varratba csúszik. A csempe szélén nincs védőréteg, és darabja le van vágva.

  Vannak, akik tanácsot adnak a csempék mázolásának megcsapolásával vagy kopogatásával a fúrás helyén bármilyen eszközzel, erről erősen javasoljuk. Ez a szovjet irodalom tanácsa. Modern fúrók jelenlétében ez az eljárás nem feltétlenül szükséges, mert nagyon könnyű megtörni a burkolólapokat, és nagyon nehéz kicserélni őket egy újabbakkal.

  Hogyan kell kis lyukakat fúrni a tüskékhez

  A kisméretű polcot a fürdőszobában vagy a konyhában kell lerakni, ezért gyakran szükséges a falhoz ragasztott lapka lyukává tenni. Annak érdekében, hogy a polc tartsa szorosan, szükség van egy megfelelően mély lyuk behatolására a falon is. Ezután behelyezik egy nejlonból készült csavart csavart.

  Általában elektromos fúrót használnak erre a célra, majd a lyukat perforátorral végzik. A fúró forgási sebessége alacsony legyen.

  Milyen fúró a csempe számára

  1. A gyémánt bevonattal ellátott szerszám a legjobb teljesítményt mutatta a csempék fúrása során. Ez elég drága, és nem mindenki engedheti meg magának. És nincs értelme megvásárolni, hogy két vagy három lyukat készítsen. De egy profi, aki gyakran fúrni csempéket, általában az arzenálban van néhány ilyen különböző átmérőjű fúrók. Ebben az esetben gyorsan fizetnek.

  2. A zsebcsavarokat kifejezetten kerámia burkolólapok fúrásához tervezték és csökkentették a burkolólapok felosztásának kockázatát. A speciális élesítésnek köszönhetően a nyíl alakja megakadályozza a csúszást a munka elején. A vágóél éles szögének köszönhetően csökken az érintkezési felületek területe. Emiatt kevésbé erőfeszítéssel dolgozhat a fúróval - ez azt jelenti, hogy a csempék repedése valószínűleg nem fog megjelenni.


  Pisztoly alakú fúrók, magasabbak vékony hegyekkel, alacsonyabbak gyémánt bevonattal.

  3. Ha egyáltalán nincs semmi, kérem vegyen egy fúrót a keményfémből készült betonhoz. Nagyon meg kell élesíteni, vagy győznie kell. Ne felejtsük el - rendkívül óvatosan kell dolgozni egy ilyen eszközzel, mivel nem a csempe, hanem teljesen más konfigurációjú.


  Fúró és fúró betonhoz.

  Mi fúrja csempe a szabályok szerint

  Mielőtt megkezdené a fúrás egy csempe, egy jelző jól kiemelkedik az első felületén, hogy a jelek a megfelelő helyeken. Ne feledje, hogy a fúrógép, miközben nem hatolt be a csempe belsejébe, általában megpróbálja csúnyán csúszni sima felületére. Ennek megakadályozásához egy ragasztószalagot vagy papírszalagot kell ragasztani a fúró helyén.

  Kezdetben, amikor a csempefelületet fúrni kell, a fúró sebessége a lehető legkisebb. Amint a fúró elég mélyen van a csempeben, lendületet adhat. Nem feltétlenül nagyon lelkesnek kell lennie - lassan és óvatosan kell dolgoznia. Ne felejtse el, hogy szigorúan tilos a fúrótorony vagy a perforátor ütős módja. Egyébként szomorú lesz a csempefoltok összegyűjtése.

  Ha fúrni szeretnénk a fúrni kívánt csapot és a fal egy részét, két lépésben dolgozunk. Először fúrja át a cserépet a megfelelő eszközön keresztül. Ezután kapcsolja ki a fúrót, és cserélje ki a fúrót a betonfelülethez megfelelőre. Itt már a fúró vagy perforátor ütőereje nem zavarja, különben a kemény beton nem lyukasztható.

  Videó: Hogyan és mit fúrni kerámia lapok

  Hogyan készítsünk egy nagy lyukat egy aljzatba vagy egy csőbe

  Amikor a csaptelep megváltozik, egy elektromos csatlakozót helyeznek be, vagy új csövet hoznak létre, akkor szükséges egy megfelelő méretű, megfelelő átmérőjű lyuk kialakítása. Ugyanakkor sokan kíváncsiak: milyen fúró a kerámia csempék fúrásához? Két lehetőség közül választhat:

  • Korona keményfémből.
  • Kerek fúró típusú ballerina.

  Ami jobb: korona vagy ballerina

  1. Vannak speciális vágókorongok gyémánt bevonattal, elég drága, és mindig nincs értelme vásárolni. Az eszköz használatakor ne felejtsd el nedvesíteni azt vízzel. A fúrókeretek nem a magas koronák félnek a túlmelegedéstől.


  A koronák fajtája a gyémántporral.

  2. Ugyanakkor egy egyszeri munkához olcsóbb opciót használhat. Ez egy korona, amelyen a győzelem fogai vannak. Hátránya, hogy 20 lyuk után a koronát biztonságosan eldobhatják - erőforrása kimerül. A koronák átmérője legfeljebb 15 centiméter, ami még a csatorna alatt lévő lyuk számára is elegendő. De nagyon óvatosan kell kezelni a koronával, anélkül, hogy hirtelen mozgatnának, míg a lyuk szélei még mindig csiszoltak és egyenetlenek lennének.


  Korona dobozokkal a beton fúrásához.

  3. A ballerina egy fúró, amely lándzsával vagy hengerrel van ellátva, amelyben egy tartóelem van a farokszakaszhoz rögzítve. Ez viszont egy másik lándzsás fúró. A konzolon mozgatva megváltoztathatja az eredményül kapott lyuk átmérőjét. Jobb, ha a központosító fúró nem lesz hengeres - ez nem egy jó lehetőség, hanem hatszögletű. A ballerina olcsó, nem több mint 300 rubel, így minden házi mester könnyen megvásárolhatja.


  És így néz ki a ballerina

  Mi fúrja csempe a szabályok szerint

  A fúrás előtt a burkolólapot lefektetik, és szükség esetén egy papírragasztót vagy ragasztót ragasztanak a fúró helyére. Ezenkívül a könnyebb indítás érdekében kivághat egy sablont a keményfa vagy rétegelt lemezből, majd szorosan nyomja be a csempe számára a fúrás megkezdéséhez. Ha olyan falakat kell fúrni, amelyek még nincsenek a falon, akkor sima felületre kell helyezni. Alacsony fordulatszámon fúrás közben elkezdjük fúrni anélkül, hogy megnyomnánk. Maga a koronát meg kell próbálni, hogy párhuzamosan maradjon a csempével, úgyhogy amikor a fúrófej belefullad a csempebe, akkor még az egész kerítés körül kezd csípni. Éles mozgások egyik oldalról a másikra sem engedélyezettek.


  Fúrás kezdődik koronával és gyémánt bevonattal.

  Ha meg kell dolgozni a gyémánt koronát, akkor gyorsan elkészíthet egy lyukat, nagy sebességgel dolgozva. Csak melegítés közben, sajnos, nem lehet elkerülni. És ez tele van a gyémántszemcsék égetésében (égése) a bevonaton, ami lecsökkenti a szerszám minőségét. Ezért, ha gyorsan akar dolgozni - ügyeljen arra, hogy a vizet nedvesítse meg melletted. Vagy fúrni száraz, de alacsony fordulatszámon.

  Ha azonban a korona nem rendelkezik gyémánt bevonattal, jobb a fúrás "nedves" módját használni. Ez különösen igaz az üveg mázzal burkolólapokra. Igen, és a szokásos cserépnél ez a lehetőség előnyös - és a fúró egyidejűleg tovább tart, és nem keletkezik por. Ezenkívül, amikor a műszert vízzel nedvesítik, a lyuk sokkal gyorsabbá tehető.


  Egy kicsit után vízzel nedvesítünk.


  Folyamatosan fúrunk, időnként nedvesítjük a csempe felületét vízzel.


  Miután a lyuk készen van, egy ilyen korong lesz.

  Ha balerinként kell dolgozni, először állítsa be a szükséges átmérőt. A középső és oldalsó fúrók közötti távolság kétszer kisebb, mint a kívánt lyukátmérő. Aztán a tervezett helyen alacsony sebességgel fúrunk. A csempe stabilan tartja, hogy a fúrótermékek repült darabjai nem fognak senkit károsítani. A biztonsági szemüveg szükséges elővigyázatosság. Tartsa egyenesen a fúrót, ne billentse meg. Ne zavarja az állványt a rögzítéshez.

  Szóval, hogyan kell fúrni csempe helyesen, akkor most tájékoztatták. Amint látja, ez nem különösebben nehéz. A legfontosabb az idő, hogy gondosan és gondosan dolgozzon egy speciális eszközzel. És tárolja a vizet a nedvesítéshez.

  Hogyan kell fúrni kerámia csempe a fürdőszobában

  Amikor a lakás javítása befejeződött, jó látni a munkát. Új csempe a fürdőszobában vagy a konyha szikra a falakon, de gyakran van szükség, hogy egy lyukat a cserép, hogy tegye egy tükör vagy törülközőtartó, egyéb kiegészítők.

  Kerámia burkolólapokat fúrunk a fürdőszobában

  Nem mindenki tudja, hogyan és hogyan fúrja meg a kerámia burkolólapokat, hogy ne károsítsa az integritását. A törékeny kerámiák elrontásához rendkívül könnyű, elkerülni ezt, képesnek kell lennünk dolgozni vele.

  A fúró kerámia burkolólap alapelvei

  Kerámia burkolatokkal való munkavégzés során nagyon fontos figyelembe venni paramétereit (vastagság, hossz). A fúrási folyamatot a lehető legnagyobb gondossággal és pontossággal kell kezelni. Ügyeljen arra, hogy fontos tényezőket vegyen figyelembe:

  • a csempe és a fúró túlmelegedése nem megengedett, - ez a kerámiák megszakítását okozhatja;
  • a munkasíkot le kell hűteni, rendszeresen vízzel megszórva;
  • a mechanizmusra gyakorolt ​​nyomást optimálisnak, nem túl erősnek, de nem alacsonynak kell választani. Az első esetben a csempe valószínűleg megszakad, a másikban a lyuk nem fog működni;
  • amikor a lyukak fúrása a cserépben a fordított üzemmód elfogadhatatlan. A fúró fordulatának lassúnak és szigorúan az óramutató járásával megegyező irányban kell lennie;
  • ha a lyuk a varratból készül, ügyelni kell. A kerámia burkolat szélén nincs biztonsági réteg, ezért a lyuk közepét szigorúan a varrat közepén kell elhelyezni.

  Fontos, hogy a csempe helyesen felcsavarható legyen, nehogy feltörjön.

  Eszköz kiválasztása

  A kerámia burkolat megbízható és nedvességálló anyagként írta le magát. A fürdőszobában és a konyhában falak és padlók használatosak. A csempe tökéletesen védi a falakat a nedvességtől.

  Egy példa a kerámia burkolólapra

  A színpalettának köszönhetően könnyedén kiválaszthatja a csempe bármely lakóépülethez.

  Fürdőszobabútor bézs kerámia burkolólapok

  Mivel a kerámia burkolólapok keménysége eltérő, a fúrást különböző szerszámokkal lehet elvégezni:

  • perforáló drilling módban "ütközés nélkül";
  • kézi fúró;
  • elektromos fúró;
  • csavarhúzó hálózati vagy akkumulátortípus.

  A perforátort gyakran használják a javítás végrehajtásában. Fő célja, hogy lyukakat fúrjon különféle anyagokban.

  Mielőtt megkezdené a kerámia burkolatok fúrását, meg kell határoznia a munka sorrendjét.

  1. Általában van egy jelölés az eszköz felületén egy fúró ikonra. Ehhez a pozícióhoz forgatni kell.
  2. Munkavégzés közben tilos a perforátor ravaszt lenyomni. Az extrém dübörgés, agyrázkódás, kopogás hiányzik.

  Hogyan helyezzen be egy fúrót a lyukba

  A kézi fúró a legegyszerűbb mechanizmus, amely keretből és patronból áll. Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a burkolólapon, egy fúró kerül be a patronba, és a készülék elkezdi működni. Lassan működik, szükség van a lyuk kialakítására. Az eszköz előnye a villamos energiától való függetlenség. A kézi fúrót leggyakrabban kisebb lyukak készítésére használják.

  Kézi fúró (zárójel)

  Villamos fúró - néhány másodpercen belül megoldani a feladatot. 220 wattos hálózatból működik. A szerszám alacsony fordulatszámú kerámia burkolatokban lyukakat fúr, könnyű előtolással. A munkaterületet rendszeresen vízzel le kell hűteni.

  Hogyan válasszunk ki egy fúrót

  Csavarhúzó - két típus létezik. Ahhoz, hogy lyukakat hozzon létre a lapkában, egy csavarhúzót (lehetőleg akkumulátortípus) kell használni, amelynek fordulatszáma nem haladja meg a 900 fordulat / perc értéket. A hálózati tápegységnek alacsony sebességű üzemmódban is lennie kell.

  Kerámia burkolólapok

  Speciális szerszámokat használnak kerámiával való munkához. Alapvetően különböznek a beton, fa, fém fúrásához. A csempe másikra kifejtett cselekvés elve - a csiszolóanyagon keresztül fúró súrlódása van. A megnövekedett erővel a fúró képes a fűrészlap ellenálló síkjának fúrására.

  A fúrók több csoportra oszthatók.

  1. Csempefúrók - fő cél: lyukak gyártása az agyagbevonatban. Az ilyen típusú koronák 12 és 80 mm közötti lyukakra alkalmasak.

  Fúrja meg a pobeditovy hegyes lándzsát

  Csempevágó

  Kerek fúró a csempe

  Kerek fúró a csemperán védő rácskal

  Lehetőség van egy fúró felszedésére, amelyet a következő táblázat vezérel.

  Hogyan kell fúrni egy csempe, hogy ne szakadjon?

  A nagy szilárdság ellenére a kerámia burkolólapok könnyen megsérülnek, ezért a javítás során minden manipulációt óvatosan kell elvégezni. A csempével való munkához fontos, hogy megfelelő ismeretekkel rendelkezzen, különösen akkor, ha nemcsak a telepítésről, hanem a lyukak fúrásáról is beszélünk. Ellenkező esetben súlyos veszteségeket szenvedhet a sérült anyag miatt, és bizonyos esetekben újra kell elvégeznie a javítást.

  A csempe tulajdonságai

  A szembenálló csempe azóta univerzális anyag Különböző helyiségekben használható, akár fürdőszoba, WC, konyha, akár nem lakóhelyiség. Cserépen keresztül létrehozhat eredeti és praktikus belső kialakításokat, megváltoztathatja a hely geometriáját és a fal magasságát. De mint bármely más anyaghoz, a kerámia burkolólapnak is vannak hibái - apróság és csúszós felület, ami nagyban megnehezíti a lyukak fúrási folyamatát.

  A javítás során nem ritka, hogy a polírozást, a törülközőtartót vagy mások megtartásához további fúrást kell végezni. Megjegyzendő, hogy a manipuláció szükségessége nemcsak az anyag lefektetése előtt, hanem azután is előfordulhat. Mindkét esetben az eljárást a lehető leg gondosan kell elvégezni, hogy megakadályozza a burkolólap felosztását. Ezenkívül fontos a megfelelő eszközök használata, amelyek gyorsan és jól megbirkózhatnak a feladattal.

  Mi fúrni?

  A csempék furatainak fúrásához különböző típusú szerszámokat használnak: perforátor, csavarhúzó, kézi fúró vagy elektromos. A szerszám kiválasztása nemcsak a preferenciákon, hanem az elkészítendő lyuk átmérőjén is függ. Például egy kézi fúró alkalmas kis lyukak készítésére, mivel sebességét könnyen ellenőrizheti, így elkerülhető az anyag felosztása. Szintén megfelelő csavarhúzó, amely kis fordulatszámmal rendelkezik.

  Nagy átmérőjű lyukak fúrásához ajánlatos egy lyukasztót vagy elektromos fúrót koronával ellátni. Eszközök használatakor fontos, hogy kikapcsolja az ütközésmódot, és használja a minimális sebességet. Többek között olyan eszközökre van szükség, mint a fúró, a fúró, a szint, a ceruza, a maszkoló szalag vagy a ragasztószalag.

  Fúró kiválasztása

  Miután eldöntötte a szerszámot, ki kell választania a megfelelő fúrót, amely a legjobban kezeli a feladatot. Fontos figyelembe venni a csempe - keménység, a porozitás foka, a vastagság jellemzőit. A fúrók széles választékban kerülnek bemutatásra, anyaguk, átmérőjük és céljuk tekintetében különböznek egymástól.

  A megfelelő termék kiválasztásához ajánlatos megismerkedni a leggyakoribb lehetőségekkel:

  1. Spear. A legelterjedtebb fúrófej, amely kis lyukak készítésére szolgál a tűzéshez. Hosszú élettartama és megfizethető költsége van.
  2. Kemény ötvözet, egyik oldalán élesítve. Alkalmas mindenféle csempe, kivéve a kőedény. Ezzel legfeljebb 12 mm átmérőjű lyukakat fúrhat.
  3. Gyémánt koronák. Nagy lyukak létrehozásához szükséges - 10-70 mm. Az ilyen termékek minden olyan anyaggal megbirkózhatnak, mind a törékeny csempe, mind pedig a kerámia-granit lemezekkel. Az egyik korona 20-50 cikluson át tart.
  4. Balerina. A termék egy állítható kör alakú fúró, amelyet 90 mm átmérőjű furatok fúrására terveztek. A ballerina két, párhuzamosan elrendezett lemezből áll, és a köztük lévő távolság megfelel a jövő lyuk sugarának.
  5. Koronák keményfém-volfrám bevonattal. Kiválóan alkalmasak nemcsak csempék, hanem olyan anyagok, mint a gránit, a márvány és a tégla. Koronák segítségével szekrényeket, aljzatokat és fűtött törülközőtartókat és más dolgokat hoznak létre.

  Ahogy a gyakorlat azt mutatja, a legjobb, ha fúrótornyokat választanak gyémánt bevonattal, mert lehetővé teszik, hogy a lehető legegyenletesebb és legpompásabb lyukakat készítsük, miközben a munka során ugyanakkor jelentősen csökkenti a lapok repedezésének kockázatát.

  Hogyan kell fúrni?

  Gyakran előfordul, hogy fúrás lyukakra van szükség, ha a lapka már a falra van fektetve, ezért először ajánlatos ezt az opciót figyelembe venni. A munka az eszközök készítésével kezdődik, és a jelölést a csempere helyezi. Annak érdekében, hogy megakadályozza a fúró csúszását, ragaszthat egy építőszalagot a csempere, és elhelyezhet egy jelet rajta. Meg kell kezdeni a fúrás minimális sebességgel, majd simán növelni. Miután elérte a fal alapját, ajánlott cserélni a fúrógépet egy megfelelőbbre, például betonra vagy kővel való munkára.

  A szerszám munkája során szigorúan 90 fokos szögben kell tartani a falhoz képest, és ne gyakoroljon nyomást a felületre. A jobb láthatóság érdekében egy további világítóberendezést, vagy egy speciális fúvókát használhat egy fúró vagy egy csavarhúzó számára.

  Ha a kerámia burkolólapot még nem helyezték el, azt egy ideig vízzel kell tartani, majd azt el kell távolítani, el kell törölni, egy fapadlóra helyezni és megjelölni. Ebben az esetben szalagot is használhat a csúszás megszüntetéséhez. A további fúrási művelet a fentebb leírt módon történik, de nem szükséges megváltoztatni a fúrót.

  Nagy átmérőjű lyukak csak koronával vagy ballerinnal készíthetők, és ezt meg kell tenni a csempe behelyezése előtt. Először is meg kell állapítani a jelöléseket a csempe, majd állítsa a szerszámot a kívánt helyzetben, és a könnyű nyomás elindítása fúrás alacsony sebességgel. A munkafolyamat során ajánlott nedvesíteni a csempe vízzel a porképződés csökkentése érdekében.

  A mesterek nem javasolják, hogy lyukakat készítsenek a csempe ízületekben, mint például nagy a valószínűsége az anyag forgácsolásának és repedésének. De ha továbbra is szükség van erre, akkor választania kell a fúrókat, amelyek szélessége megfelel a varrat méretének. Így a lyuk pontosan a csempék között lesz, és a kár valószínűsége minimálisra csökken.

  Hasznos tippek

  A fúrás lyukak egy csempe egy összetett feladat, amely megköveteli a készségeket dolgozni építési eszközök és anyagok. De mégis, ha kívánja, és egy kis gyakorlatot, a munkát jól elvégezheti anélkül, hogy hivatásos mester lenne.

  Ebben a nehéz ügyben ajánlott néhány fontos tippet meghallgatni:

  1. Fontos kiválasztani a megfelelő eszközt, amely nemcsak gyakorlati, hanem kényelmes is lehet, mert a mesternek magabiztosan kell tartania a kezében.
  2. Minimális sebességgel kell dolgozni - percenként legfeljebb 1000 fordulattal.
  3. Nem lehet megnyomni a szerszámot, vagy megváltoztatni a megtartási szöget, mert ez repedéshez vezet.
  4. A lyukak fúrásakor vékony fúrógépet kell használni, és nem lehet csempézésre, hanem betonra. Azonban ajánlott közvetlenül az anyagot átszúrni, a varrat helyett.
  5. A fúrás előtt nem fektetett kerámia burkolatokat vízben kell áztatni 1 órán át - ez csökkenti a repedés valószínűségét.
  6. Nem javasoljuk, hogy lyukak legyenek közel a csempe széleihez, mert ezeken a helyeken a legveszélyesebb.

  Mielőtt elkezdené fúrni a bélelt falat, jobb először gyakorolni. A mesternek "érzem" a szerszámot és azt, hogy a fúró hogyan hatol be a csempebe. A szakemberek mindig úgy érzik, hogy valószínű, hogy a csempe megtörik, és a megfelelő pillanatban csökkenti a fúrási sebességet.

  balesetvédelmi

  A csempékkel és az elektromos kéziszerszámokkal végzett munkáknak meg kell felelniük a biztonságnak. Először is védőöltözetet kell viselnie, nevezetesen kesztyűket, építőszemüveket, zárt cipőket, amelyek a bőrt megmentik az anyag szétválasztása esetén. Ezenkívül a kerámia burkolólapok lyukak fúrásának folyamata nagy mennyiségű por keletkezése miatt piszkos munka, így a légzőkészülék, a köpenyt és a fejfedőt nem befolyásolja.

  A csempe körültekintő fúrásával kapcsolatos információkért lásd a következő videót.

  Hogyan lehet fúrni egy lyukat egy törékeny kerámia csempe

  Sajnálatos módon gyakran kerámia burkolólapokat kell elhelyezni, ahol sok akadály van, és a csempéket fúrni és vágni kell. Megmondjuk, hogyan kell fúrni egy csempe, anélkül, hogy megsérült volna. Kerámia burkolólapok - az anyag meglehetősen törékeny, így amikor vele dolgozik, több fontos pontot is figyelembe kell vennie.

  tartalom

  Hogyan kell fúrni egy cserépet

  Hogyan kell fúrni egy csempe: felkészülés a munkára ↑

  Ha úgy gondolja, hogy teljesen lyukakat fúrhat, akkor téved. A fúrási módszert csak akkor használják, ha kis lyukakra van szükség. A csempe ellenőrzéséhez a fúrás lehetőségét könnyedén megérintse. Ha a hang süket, akkor nincsenek üregek a csempe, és biztonságosan fúrja meg. Ha a csempe "gyűrűzik", vannak benne üregek, és minden esélyed van arra, hogy elveszítsd ezt az elemet a fúrás során - a csempe egyszerűen több darabra törik.

  Készítse elő a szükséges eszközöket egy csempe fúrásához. Szükséged lesz speciális fúrókra - lándzsa alakú, kemény ötvözetből. Ha a falhoz már csatlakoztatott csempe fúrásához szükséges, használjon üvegfúrót. A fúró mind elektronikus, mind manuálisan is használható. Ha van egy ütés, akkor használhatja, de ne felejtse el előzetesen kikapcsolni a sokk üzemmódot. És a nagy sebességű szerszámok nem ajánlottak.

  Hogyan lehet fúrni egy lyukat egy csempe: munka érdekében работы

  Pobedit fúró

  Először jelölje meg a fúrni kívánt lyuk közepét. A kerámia burkolólapok fúrásának fő problémája a fúró csúszása. Tartsa a megfelelő ponton elég nehéz. Ez a probléma többféleképpen megoldható.

  • A zománc a megfelelő helyen fusson a minimális sebességgel felszerelt fúróval. Könnyedén megdöntheti a burkolólapot, vagy egy kis kúpos mélyedést helyez a kívánt fúrás helyére. Ezt a forró csavarral vagy éles peremmel végezzük. Karcolja meg egy kis pontot a csempe mázzal.
  • A vezeték használata (vastag acéllemez, különböző lyukakkal). A megfelelő átmérőjű lyukat megfelelő helyen helyezzük el, és a lehető legszorosabban préseljük, hogy a lapkát a lemez lyukába fúrjuk. Ha nincs ilyen eszközöd, akkor készítsd el magad egy fa táblából.
  • Ragasztó ragasztószalagot vagy rögzítőszalagot a fúrás helyére. Ezek a szalagok segítik a fúró kívánt helyzetben tartását a fúrás első pillanatokban.
  • Jelöljön ki egy pontot a csempézett felületre fúrással egy papíron (egy ceruzával vagy egy üveg fehér folyadékkal és egy ecsettel, amely hasonlít a körömlakkhoz). Töltsön be egy pontot, hagyja megszáradni. A felület durva lesz, ezért a fúró üzem közben nem csúszik le a célpontról, de a helyén marad.

  Közvetlenül a fúráshoz próbáljon nagyon óvatosan járni. Ajánlott a fúró vízzel való rendszeres hűtése. Amikor a lándzsa alakú fúró átmegy a cserépen, cserélje ki egy másikkal - ez alkalmas a gipsz fúrására.

  Ha nagy átmérőjű lyukat szeretne készíteni, akkor először egy kisebb lyukat készítsen, majd fokozatosan bővítse a kívánt méretre, mert alig tud majd egy nagy lyukat csinálni egy cserépben egyszerre.

  Ha megfelel az összes felsorolt ​​feltételnek, elkerülheti a törékeny burkolatok törését. De vannak más ajánlások is. Ez a választás a fúrók és a fúrók, valamint a trükkök fúrás csempe, megosztott tapasztalt kézművesek-tilers.

  Válasszon egy megfelelő fúrót ↑

  Ha még soha nem tartottál fúrót a kezedben, és nem tudod, hogy milyen eszköz ez, akkor már a csempe, és különben is, drágám, nem szabad gondolkodnod, hogyan kell fúrni egy csempe magad, de jobb, ha egy mesterhez fordulsz Van egy szükséges fúró és fúró. Gyorsan, hatékonyan és garantáltan mindent megtesz. Ha valamilyen tapasztalata van a falakon vagy a mennyezeten lévő lyukak fúrásában, megpróbálhat megbirkózni a kerámia lapokkal.

  Csempevágó

  Ahhoz, hogy fúrjon egy lyukat a cserépben, jobb egy kézfúró készítése, mert a szerszám préselésének ereje és a vetőgép forgási sebessége a kezében van. A munka sima és lassú lesz, ami megakadályozza a csempe repedését és megtörését. A kézifűrész egyáltalán nem rezeg, amikor dolgozik, ami nagyon fontos a kiváló minőségű fúráshoz. De most eladó elektromos fúrók gyakoribbak. Válasszon ki egy olyan helyet, ahol a sebesség nagyon simán szabályozott.

  Fúró kiválasztása után találjon megfelelő fúrógépet. Most speciális kerámiákhoz és üvegekhez vásárolhat. Ha nincs speciális fúrója, próbálkozzon egy egyszerű hegyes hegyes hegyes fúróval, de mivel nehéz ügyelni a csempe nélküli ügyességre, elsősorban az anyag felesleges dugványait használja.

  Kerámia burkolólapok fúrása: tapasztalt építők ajánlása ↑

  Fúrjon lyukat a cserépbe

  A fúrólapok legnagyobb nehézsége a felső réteg (máz) áthaladása. Ez általában egy nagyon sima réteg, amely érzékeny a karcolásokra. Ha úgy döntesz, hogy maga elvégezheti a munkát, akkor vegye figyelembe a tapasztalt mesterek tanácsát a csempék kezelésében.

  • Ha elektromos fúrógépet használ, ne tegyen percenként több mint 1000 fordulatot. Fokozódj jobban a személyes érzelmekre.
  • Ne fújja túl a fúrási helyet és magát a fúrót. Nedvesítse meg a dörzsölő felületeket hideg vízzel, hogy elkerülje a külső réteg repedését.
  • Ne nyomja meg keményen a fúrót. A préselésnek elegendőnek kell lennie a fúráshoz, de nem elég ahhoz, hogy megtörje a lapkát.
  • Ha olyan falat fúlik, amely már falra van kötve, kerámiával vagy üvegfúróval, amint az elem fúrásakor ki kell cserélni a munkafúrót betonra, és lyukat kell készíteni a szükséges fal mélységével.
  • Javasoljuk, hogy egy nagyobb átmérőjű fúróval és egy csempe alatt betonhoz egy kisebb átmérőjű fúrógépet fúrjon. Ha a kerámia fúrása 8 mm átmérőjű, akkor 6 mm-es fúrószerszámot kell készíteni a beton fúrásához.
  • Csak abban az esetben fúrhat lyukakat a kerámia csempék ízületeiben, ha biztos abban, hogy a lyuk átmérője nem haladja meg a kötés szélességét, különben a csempe feltörhet.

  Hogyan kell fúrni egy cserépet, hogy ne szakadjon?

  Bármelyik tulajdonosnak van egy kérdése, hogyan kell fúrni egy cserépet, és nem károsítania? Ilyen igény merülhet fel új anyag javításánál és beszerelésénél, vagy ha szükséges, szerelhet polcot, lámpát, kazánt vagy más esetekben.

  A fúrólapok tulajdonságai

  Nagyon könnyű károsítani a cserépet, ha rosszul helyezi el a lyukat. Ha ez a telepítés során történt, akkor nem annyira rossz, mert az anyagot mindig marginálisan vásárolják meg.

  Abban az esetben, ha már fektette a már lefektetett és megsérült csempe, nehéz lesz helyettesíteni, ez hosszú és fáradságos folyamat. Ezenkívül előfordulhat, hogy nem talál egy azonos árnyalatú elemet és lefektetés után csúnya lesz a fő háttérből kiemelni.

  Ha már fektetett egy már megtervezett csempe, akkor először határozza meg a helyet, és jelölje meg a jelölőt. Sok mester azt javasolja, hogy a csempe fúrásának megakadályozása előtt a munkaterületet átlátszó papírszalaggal kell lezárni, a jelenléte nem engedheti meg a szerszám csúszását. Tudod nélkül scotch, akkor meg kell feketére.

  A munkát fúró segítségével lehet elvégezni, de ne felejtsd el kikapcsolni az ütközés funkciót, vagy csavarhúzóval. Először alacsony fordulatszámon kell bekapcsolnia a fúrógépet, akkor a médiumhoz juthat.

  A fúró felmelegszik, ezért rendszeresen le kell hűteni és erodálni. Amikor átmegy a födémen és eléri az alját, kapcsolja be a lökéses üzemmódot, és készítsen lyukat a kívánt mélységhez.

  Sokkal könnyebben fúrja meg a cserépet, amíg rögzítésre nem kerül. A munka megkönnyítése érdekében néhány órára vízben kell áztatni, majd a kerámia burkolat egyenletes és szilárd alapra van fektetve, és további munkát végeznek a már leírt algoritmus szerint.

  Ha széles varrásai vannak, és lyukat kell készíteni, akkor jobb, ha nem fúrja meg a csempe, hanem a varrásnál. Ez sokkal könnyebbé válik, és az anyag károsításának esélye minimálisra csökken.

  Szükséges eszközök

  A munka elvégzéséhez bizonyos eszközök és anyagok szükségesek:

  • elektromos fúró;
  • speciális fúró a csempe számára;
  • alap eszköz;
  • papírszalag;
  • egy ceruza.

  Nagy átmérőjű lyuk létrehozásához keményfémvágó szükséges, vagy fúró-ballerinnel (a fúróközpontok segítségével fúrták), és a szükséges átmérőt egy kulcs segítségével szabályozhatják.

  A ballerina fúró költsége kicsi, sok eszköze ennek a szerszámnak. Hogy kényelmesen dolgozhatsz, empirikusan csak meghatározhatod.

  A keményfém marógép sokkal drágább, nem csak csempe, hanem beton vagy kő felhasználásával is használható, ennek hátránya, hogy rögzített átmérőjű, ezért csak szakemberek használják.

  Ha a csempe már le van fektetve, akkor először egy fúrógépet használjon a burkolólapon, tegyen lyukat, majd egy perforátorral és egy fúróval fúrjon lyukat az alapba.

  Mi a fúró a csempe és cserép

  Kerámia burkolólapoknál nem használhat fúrót fából vagy fémből, mert erre speciális szerszámok vannak, amelyek szilárd födémlemezeket fúrhatnak:

  • fúró csempe vagy üveg, minden otthoni mester;
  • Bár a szerszám gyémánttappal drága, használhatják lyuk készítését gyorsan és pontosan;
  • olcsóbb vadásztípussal rendelkező fúrógép, de segítségével a munkát is jól elvégezheti;
  • nagy átmérőjű lyukaknál gyémánt bevonattal rendelkező koronát kell vásárolni;
  • a lándzsa alakú hegyes keményfém szerszámok megfizethető áron rendelkeznek;
  • fúró "ballerina", képes átengedni az átmérőt, ezért segítségéve különböző átmérőjű lyukakat készíthet.

  Olvassa el a "Hogyan tegye csempe a csempe a fürdőszobában"

  Összegezve

  A megadott munka során győződjön meg róla, hogy szemüvegeket használ, mert a jegesedés erőteljesen összeomlik, és apró részecskéi szétesnek. A gyémántszerszámok használata jelentősen csökkenti a csempék színezését.

  Ha ragaszkodik a fúrólapok technológiájához, és óvatosan, lassan végzi el ezt a munkát, képes leszed magadat készíteni, mind az új, mind pedig az ültetett cserépben.

  Hasznos videó

  Hogyan kell fúrni egy csempe, hogy nem repedt videó