Legfontosabb > Csapok

Gumi szőnyegek a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő gumi szőnyegeket már régóta szerette az ügyfelek a kényelem és a praktikusság miatt. Az ilyen egyszerű dolog számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik a használatának biztonsága tekintetében.

Különlegességek

A fürdőszobában a leggyakrabban használt szoba egy lakásban vagy házban, különösen akkor, ha kisgyermeke van, mert a fürdőben nemcsak zuhanyozni, hanem szórakoztatni a kicsiket is. Ezért a boltok csak egy hatalmas választékot kínálnak a fürdőszoba hasonló tartozékai számára.

A gumiprofilok fő előnyei:

 • Nem lehet deformálódni;
 • Nem háztartási vegyi anyagoknak kitettek;
 • Sűrű szerkezettel rendelkezzen;
 • Könnyen tisztítható;
 • Ne nedvesítsük és ne felszívja a nedvességet;
 • Kopásálló;
 • A felület gyors száradása;
 • Ellenálljon a sima felületek csúszásának;
 • Dielektromos tulajdonságaik vannak, amelyek segítenek megakadályozni az áramütést.

A szőnyegek is ellenállnak a dekoratív kozmetikumok foltjainak, és nem impregnálták az illatszerrel. Ezenkívül egyes gumitartók előállítása során antibakteriális anyagokat adnak a készítményhez.

Ez különösen praktikus a nyilvános szaunák és zuhanyozók számára, mivel megakadályozza a gombás organizmusok fertőzését.

Annak érdekében, hogy a fürdést gyermekek tájékoztatóbbá és érdekesebbé tegyék, a gyártók olyan termékeket állítanak elő, amelyek a víz hőmérsékletétől függően megváltoztathatják a színüket. Vannak olyan modellek is, amelyek megváltoztatják a színeket, amikor nedvességet kapnak rájuk. A legnépszerűbb ma a szőnyeg, amely a fénytől a vérvörösig változik.

faj

A fürdőszoba kiegészítők gyártói tökéletesen teljesítették az eredeti és a színes modellek gyártását a szükséges műszaki jellemzőkkel együtt.

A leggyakoribb és legnépszerűbb padlószőnyegek:

 • gyermekek;
 • Anti-vibrációs;
 • csúszásgátló;
 • Masszázs.

gyermek

A dolog egyszerűen elengedhetetlen a babák és az óvodás korú gyermekek fürdéséhez. Gumírozott modellek biztonságot nyújtanak a fürdő alja mentén, így a baba még egy aktív és mobil játékban sem csúszik.

A gyermekmodellek fő különbségei:

 • Rendelkeznek csúszásgátló védelemmel;
 • Minőségi anyagokból készülnek, különböző árnyalatokkal és fényes nyomatokkal;
 • A szőnyeg alsó részén található tapadókorongokkal van ellátva, ami garantálja, hogy erősen tapad a felületre.

Ezek a szőnyegek használhatók a WC-ben vagy olyan helyeken, ahol a padló csúszófelülettel rendelkezik.

A sikeresen kiválasztott matrac önmagában is érdekes játék, amikor fürödni kezd. Ezért, különösen a gyermekek számára, olyan szőnyegeket készítenek, amelyek csúnya felületűek, kedvenc rajzfigurákkal vagy egyszerűen kontrasztos élénk színekkel. Annak érdekében, hogy a gumitömlő jobban tapadjon a felületre, ajánlott azt elhelyezni, mielőtt közvetlenül kitölti a fürdőt vízzel.

masszázs

A modelleknek olyan speciális felülete van, amely masszázs hatással van a lábakra. A gyártók széles választékot kínálnak ilyen szőnyegekből - a klasszikus formáktól a láb vagy a hal formájában.

Jellemzők:

 • Fürdés vagy zuhanyozás után a szőnyeg pihentető hatással van a lábakra, és masszírozza a szükséges pontokat.
 • Csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkezik.
 • A masszázs kívánt hatásától függően kiválaszthatja a konvex részek kívánt számával és méretével rendelkező terméket.

A masszázsszőnyegek szintén gumiból készültek, de a technikai jellemzőkben lényegesen rosszabbak a gumiból. A kádban, a zuhanyzóban vagy akár közvetlenül a vízkezelő helyek előtt is elszórhatják őket.

Ezeknek a termékeknek a terápiás tulajdonságai javítják a vérkeringést a láb felületén, ami kedvező hatást gyakorol a test egészére. A domború felületeket modellező modellekkel, amelyek megjelenése és szenzációja stilizált, a folyami homok, kagyló vagy kövek alatt stilizált. Különböző színekben értékesítik őket.

Ajánlások felhasználásra:

 • Síkfa lábak megelőzése és kezelése;
 • Komplex masszázs a láb reflex pontjain.
 • Feszesítő hatása a boka izmainak és szalagjainak.

rezgéscsillapító

Gumi szőnyegek, amelyek megakadályozzák a bútorok és háztartási készülékek csúszását. Főleg a mosógép működtetésekor elnémítja a zajt, továbbá megbízhatóan rögzíti lábát a padló felületére. Az ilyen szőnyegek használatának köszönhetően a mindennapi életben megnövekszik a berendezés élettartama, és a háztartásoknak nincsenek túlzott rezgések és hangok.

A rezgéscsillapító szőnyegek lenyűgöző méretűek és sűrűek, ami meghosszabbítja a termék élettartamát. Érdemes megjegyezni, hogy a gumitermesztés tartóssága és minősége a helyes és rendszeres ellátástól is függ. Ezenkívül a speciális szőnyegek a mosógép súlya alatt is képesek deformálódni, ezért szükség esetén változtatni kell a kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében.

antisliding

Talán ez a leggyakoribb modell, mert ez a fajta termék nagyon sokoldalú. A csúszásgátló szőnyegek mind a gyermekek, mind a felnőttek, valamint az idősebbek számára egyaránt alkalmasak. A méret a szőnyeg változik a kicsi a mérsékelten nagy. A legmegbízhatóbb a gumikalap építése a tapadókorongokon.

A gyártók mindenféle ízlést és színt állítanak elő a hengerelt gumitermékek széles választékával. Így nem nehéz választani egy modellt fürdő, WC vagy zuhanyzó számára. A szőnyegek különféle formái lehetővé teszik a szobának dekoratív dekorációját.

Hol feküdni?

Talán egy speciális elhelyezési helyre van szükség csak a termékek rezgéscsillapító modelljeihez. Végül is egy mosógép elfoglalja a helyiség egy bizonyos részét.

Más típusú szőnyegek elhelyezhetők a tulajdonos számára kényelmes helyen. Így pl. A szőnyegeket a fürdőbe (zuhanytálca) helyezzük el, és előtte. Ilyen intézkedéseket kell alkalmazni a balesetek és sérülések elkerülése érdekében a vízügyi eljárások elfogadása során és azt követően. Ez a döntés különösen fontos a kisgyermekek és az idősek jelenlétében. A gumi termék segít fenntartani az egyensúlyt, és megakadályozni a lábak csúszását.

A fürdőszobában lévő gumi szőnyegek tekercsek formájában vásárolhatók meg, amelyek lehetővé teszik, hogy a padló teljes felületén, vagy akár kádban egy monolitikus rétegben eloszthassák őket. Ez az opció kényelmes és kicsit olcsóbb lesz, mint több egyedi termék vásárlása.

A legfontosabb szabály a termék eredeti megjelenésének és tartósságának megőrzésére - rendszeres karbantartás. Vízkezelés után elegendő a nedvesség eltávolítása a szőnyeg felszínéről. Tehát elegendő a padlószőnyeg száraz ruhával törölni, és a terméket kiszáradni a fürdőből. Azonban ne tegyen gumibetétet a fűtés és az elektromos készülékek közvetlen közelében. Ellenkező esetben a szőnyeg deformálódhat és kellemetlen szagokat okozhat.

A szőnyegek nagyon jól felszívják a szagokat, például a cigarettafüstöt, így havonta egyszer érdemes megtisztítani a terméket egy különleges eszközzel a szagok eltávolítására.

A gumi szőnyegek gondozásának szabályai meglehetősen egyszerűek, és betartása biztosítja a tartósságot, és megfelelő szinten tartja a termék műszaki jellemzőit.

A termékek költségei

Az ár függ a szőnyeg anyagától, márkájától és felvételétől. Például egy szabványos gumi matrac a raktárban 150 dollár feletti vásárlói költséget jelent. Az ilyen modellek ugyanolyan árnyalatúak, mint az alacsony minőségű gumi. A szőnyegek a szopókon és anélkül lehetnek.

A szokatlan felületű termékek (például durva) sokkal drágábbak. Massage és pimply csúszásgátló szőnyeg vásárolható ezer rubel és így tovább. Márkázott azonos fele kiváló minőségű gumi fog állni az ügyfelek legalább 3000 rubel. De a rendelésre készült termékek és a tervezőszőnyegek sokkal többet fognak fizetni.

Tehát mielőtt kiválasztaná a fürdőszobában egy bizonyos gumitömítőtípust, el kell döntenie, hogy milyen célra kerül felhasználásra. Előnyben részesítjük a minőségi termékeket tapadókoronggal. Az ilyen modellek hosszabb ideig tartanak és hosszú ideig várják a tulajdonosukat.

Kiváló minőségű gumi csúszásgátló szőnyegek kiválasztása a fürdőszobában

A fürdőszobában magas páratartalmú helyiség és gyakran csúszós padló található. Szintén nagy veszélyt jelentenek nemcsak a padlók, hanem a fürdő alja is, amikor vízkezelést végeznek, és amelyek nagyon csúszósak. Ezért speciális csúszásmentes bázisú gumi fürdőszobai szőnyegeket vásárolhat.

Szilikon mat a fürdőszobában lesz egy kiváló csúszásmentes bevonat

Milyen szőnyeg feküdt a padlón

Az első felület, amely biztonságos a mozgáshoz, a fürdőszoba padlója. Ő számára természetes vagy szintetikus szőnyegeket választhat. Szükséges röviden megfogalmazni mindegyikük előnyeit.

Szintetikus csúszásgátló szőnyegek

Az akril gyakran csúszásmentes szintetikus anyagként használható. Ez környezetbarát és higiénikus jellegű. Az akril nem rendelkezik káros vegyi anyagokkal a szerkezete, ezért nem okozhat allergiás reakciókat. Egy speciális gyártási technológiának köszönhetően az akril szőnyegek puha és kellemes tapintásúak.

A csúszásmentes akril fürdőszőnyeg összetéveszthető természetes bevonattal.

Figyelem! Az akril modell gyakran keveredik a csúszásmentes természetes padlóval.

Termékeit PVC-ből vagy gumiból is megtalálhatja. Például a PVC szőnyegek nagyon könnyen használhatók, mert könnyen tisztíthatók.

A PVC termékek színesek lehetnek

Minden szintetikus bevonat antibakteriális impregnálást alkalmaz, amely nem teszi lehetővé a gombás fertőzések terjedését. A gumi kellemes illatának elkerülése érdekében a gyártók ízesítő komponenseket is használnak.

A vízkezelések befejezése után egyszerűen és egyszerűen megszáradni lehet a PVC és akril szőnyegeket. Mosógépben moshatók (finom üzemmódban). Azonban nem fogják elveszteni megjelenésüket.

Általánosságban elmondható, hogy a szintetikus szőnyegek a következő előnyökkel jellemezhetők:

 • hipoallergén készítmény;
 • antisztatikus felület;
 • egyszerű és egyszerű fertőtlenítés;
 • hosszú élettartam.

A nedves fürdőszobai körülmények között a legalkalmasabb szintetikus termékek.

Szőnyeg természetes anyagokból

Szintén csúszásmentes alap lehet természetes szőnyeg. A szintetikus anyagokkal ellentétben azonban alaposabb ellátást igényelnek. Hasznos a természetes padlóburkolatok használata abban az értelemben, hogy sokkal kellemesebb lenni egy puha szőnyegen. Különösen előnyös a gyermekek számára természetes bevonatok bevonása.

Pamut fürdő szőnyeg

A szőnyegek fürdőszobájának vagy fürdőjének természetes nyersanyagainak leggyakoribb képviselője a pamut. Hipoallergén és jól nedvszívó. Az ilyen csúszásmentes szőnyeg egy speciális hátlapból áll, amely megbízhatóan tapad a kerámia burkolatokhoz.

A hosszú nappali rugalmasabb ellátást igényel

A természetes anyagból készült padlózat kiválasztásakor a rövid napos modelleket kell választani. Szárazabbak, nem pazarolnak fel, és nem igényelnek alaposabb ellátást, mint a hosszú szőnyegek.

Csúszásgátló szőnyeg a fürdő alján

A kád vagy a zuhany alja nagyon csúszós felület, így megbízható alapot kell biztosítani. Használjon csúszásmentes gumi kádat nagyon kényelmes gyerek fürdőzéskor. A baba mozgása a fürdőben nagyon veszélyes, mivel a kisgyerekek rossz egyensúlyt mutatnak, és fogalmuk sincs a csúszós padlók veszélyeiről.

Gumi szőnyeg fürdőszoba tapadókorongokkal

Tipp Annak érdekében, hogy a baba játékok ne vezessenek összetett sérülésekhez, javasoljuk, hogy gumi csúszásgátló szőnyegeket helyezzen a fürdő aljára.

A gyermek gumi fürdőszőnyeg és a tartós bázis megkülönböztetése külső formában lehet. Lehet, hogy a tenger lakója, különböző színek és kombinációk vannak, hogy mesebeli karaktereket ábrázoljanak.

Gyermek szőnyegek különböző vízi lakosok formájában

De egy ilyen eszköz nemcsak az emberiség legkisebb képviselői számára hasznos, hanem a felnőttek számára is. A felnőttek nagyméretű és bármilyen formájú fürdőszobában gumitömíthetnek.

Szilikon vagy gumi alapanyagként használják a csúszásmentes matrachoz. Ebben az esetben minden modell speciális tapadókorongokkal van felszerelve, amelyek megbízható tapadást biztosítanak csúszós felületen.

Annak érdekében, hogy a tapadókorongok megbízhatóan működjenek, a felületet megfelelően tisztítani kell. Először törölje le a fürdő alját egy rongyal vagy mikroszálas törlőruhával, majd helyezze el a szőnyeget, és szorosan illeszkedjen a szopókához. Csak ezután kap vizet. Ellenkező esetben a tapadókorongok leválaszthatók a felületről.

Vannak modellek olyan szőnyegek, amelyek szerkezetében olyan elemek vannak, amelyek lehetővé teszik a víz hőmérsékletének indexelését. Az ilyen csúszásmentes padló használata rendkívül kényelmes.

Miután a vízkezelés befejeződött, feltétlenül távolítsuk el a szőnyeget a fürdő aljától, tisztítsuk meg, és hagyjuk megszáradni. Ha ezt nem teszed meg minden alkalommal, akkor a tapadókorongok alá eső szappan-szuszpenzió a penész forró ágyává válhat. Nehéz lesz eltávolítani, és a spórák formája rendkívül negatívan befolyásolja az emberi testet.

Hogyan válasszunk minőségi csúszásmentes bevonatot

Mindenki megérti, hogy a vízkezelés biztonsága érdekében csúszásmentes bevonatokat kell használni. A nagy választék és a választék a boltban kábasághoz vezethet, ezért tudnia kell, hogyan válasszon minőségi szőnyeget. Íme néhány irányelv a helyes döntés meghozatalához:

 • A szőnyegnek gumírozott vagy szilikon alapra van szüksége, amely biztonságos tapadást biztosít a csúszós felületeken.
 • A szőnyeg méretének meg kell egyeznie a fürdőkád méretével, hogy lefedje a teljes feneket. Ez rendkívül fontos, ha a terméket a gyermek biztonságos vízkezelésére vásárolják.
 • Szopók jelenléte. Ha a modell szívócsésze nélkül van, akkor nem fog megbízhatóan tapadni, mert a szőnyeg alá eső szappanos víz csökkenti a súrlódási együtthatót nullára.
 • Rugalmasság. A fürdőszoba alja egyenetlen felülettel rendelkezik, ezért annak érdekében, hogy a szőnyeg pontosan megismételhesse a hajlításokat és határozott tapadást biztosítson, rugalmasnak kell lennie.
Rugalmas szőnyeg
 • A csúszásmentes padló kiválasztásánál figyelmet kell fordítani a szopás jelenlétére. Ha azt szeretné, hogy a bevonat hosszú ideig tartson, válasszon egy szálmentes modellt szilikonból vagy gumiból. A vízkezelés után kellemes tapintási érzést biztosítva a fürdőszobai padlózatnak egy halom pamut- vagy akrilfestékkel kell felhelyeznie.
 • Az elülső rész alapja. A csúszásgátló bevonat kiválasztásakor figyelembe kell venni az alapanyagot. A jó tapadás érdekében a szőnyegnek gumírozott vagy latex alapot kell tartalmaznia. Ez elsősorban azoknál a természetes anyagoknál alkalmazható, amelyeknek nincs jó tapadása. Ha egy latex alapú pamutszőnyeget választ, biztonságosan lemoshat egy mosógépben, és egy "meleg padló" rendszerrel kombinálhatja.
 • A termék minősége. A gyermek csúszásgátló szőnyegek kiválasztásakor rendkívül fontos az anyag minősége. Figyelembe kell venni a modell szélének minőségét. Ha könnyen eltávolítható gumiból vagy más anyagból áll, akkor ez egy "élelmiszer" lehet a baba számára. A gyermek mindent elmozdít a szájába, ezért rendkívül óvatosnak kell lennie a szőnyeg kiválasztásakor. Jobb, ha a termék fogazott vagy gumírozott éleket tartalmaz.

Az egyszerű tippek segítségével kiváló minőségű termékeket különböztethet meg a sikertelen vásárlásoktól.

A csúszásgátló biztonságos fürdőkád és zuhanytálca fontos része a belső térnek, amely nagy gyakorlati jelentőséggel bír, különösen akkor, ha gyerekek vannak a házban.

Nem mersz vásárolni egy gumit? Nézze meg ezt a videót a termék érdemeiért.

Gumi szőnyegek a fürdőszobában

A fürdőszoba a leglátogatottabb hely egy házban vagy apartmanban, így a kényelem és a biztonság nagyon fontos itt. A gumi fürdő szőnyeg egy többfunkciós belső tétel, amely befejezni fogja a szoba kialakítását és biztosítja a biztonságot. Ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő választás az adott tétel különböző fajtái között.

Jellemzők és előnyök

A fürdőszobát szükségszerűen a padlólap bizonyos területein kell lefedni mind a biztonság, mind a kényelem érdekében. A fürdőszőnyegeket különböző anyagokban mutatják be, de a különféle típusú és funkcionális gumiprofilok továbbra is relevánsak és népszerűek.

A fürdőszobai gumiburkolatnak számos jellemzője és előnye van, ellentétben a textilipari lehetőségekkel vagy a természetes anyagok modelljével, többek között:

 • nem szívja fel a nedvességet;
 • csúszásgátló nedves csempéket biztosít a vízkezelés bevezetése után;
 • megakadályozza a fürdés vagy a zuhany alján történő csúszást;
 • garantálja a biztonságot az elektromos készülékek használata során a gumi szigetelési tulajdonságai miatt;
 • könnyen tisztítható, és hosszú ideig tartja fenn eredeti megjelenését és fényerejét;
 • a mosógép működése közben megakadályozza a padló felületének károsodását;
 • alacsony ár a természetes anyagokhoz képest;
 • a képméret kiválasztásának képessége;
 • hatalmas színválaszték és formák;
 • nem mérgező, környezetkímélő, a felületet antibakteriális impregnálással kezelik, amely meggátolja a káros mikroorganizmusok felszínen történő fejlődését.

A fürdőszobai csempeburkolatok különféle típusai között textilmodellek gumírozott alapon találhatók. Az ilyen kombinált modelleket még mindig a textil opcióknak kell tulajdonítani, a kizárólag gumi modellek előnyeitől megfosztva.

Az anyag tulajdonságai, az ilyen típusú termékek népszerűsége a fogyasztók körében, egy érdekes design teszi a gumiból készült szőnyegeket egy többfunkciós bútorhoz.

Funkcionális cél

A gumi fürdő szőnyeg nem csak a szoba dekoráció eleme. Az anyagtól függően a gyártók olyan termékeket gyártanak, amelyek a következő funkciókat látják el:

 • a mosógép működéséből származó rezgések csökkentése;
 • csúszásgátló a csempepadlón, alul a fürdőszobában vagy a zuhanytálcában;
 • biztonságos babafürdõ;
 • masszázs funkció.

A gumi fürdőszőnyeg a felhasználási helytől megkülönböztethető:

 • szabadtéri fürdőszoba vagy zuhanykabin és mosdó közelében;
 • a fürdőszoba és a zuhany alján történő felszereléshez;
 • a mosógép alatt.

Típusok és űrlapok

A gumi fürdőszobai szőnyeg változatai nagyon változatosak és különböző funkciókat látnak el. Tekintsük őket részletesebben.

rezgéscsillapító

A rezgéscsillapító gumimatrac megismétli a mosógép formáját. Az ilyen termék sűrű gumi, enyhén felületi domborművel. A szőnyeg vastagsága 2-3,5 cm, a mosógép alatt helyezkedik el, és biztosítja a mosógép csendes működését a centrifugálás során, megakadályozza a csempe károsodását és megsemmisítését.

A rezgéscsillapító modell használata csökkenti a gépdob záróerejének terhelését és csökkenti az alkatrészek kopását.

emelet

Mind a padlófűtés, mind a matt padlóburkolatok nedvesek és nem biztonságosak, amikor csúsznak. Ráadásul a csempe melegítés nélkül elég hideg anyagból, és kényelmetlenül és hidegen áll mezítláb ilyen padlón. Ezért a fürdőszobának padlószőnyeggel kell rendelkeznie.

Ha a fürdőszoba nagy, akkor szükség van egy szőnyegre és a káddal vagy zuhanyzóval, valamint a mosdó közelében. Kombinált fürdőszobák esetén a WC-tálhoz egy szőnyeg is szükséges. Külön fürdőszoba esetén felveheti a padlószőnyegeket a fürdőszobában és a WC-ben. A kis fürdőszobában elegendő padlófülke és fürdőszőnyeg van.

A padlómodellek antibakteriális bevonattal rendelkeznek. Téglalapok, négyzetek, hatalmas lábak nyomtatványai formájában lehet formálni.

A kész figurális modellek mellett széles körben elterjedtek a szalagfóliák, amelyek lehetővé teszik a szükséges négyzetek négyszögletes verziójának megvásárlását. Ezek a termékek monofonikus színű vagy absztrakt mintázattal rendelkeznek. A fürdőszobai padlóburkolatok közül a legkedvezőbb árfekvés, de a funkcionalitás is korlátozott. A mérőn lévő terméknek nincs szopókamrája, nincs rögzítve a padlóra, és vízbe csúsztatható a csempe.

Válasszon egy szőnyeget egy tekercsben a fiatalok magabiztos a saját képességeit, vagy egy átmeneti lehetőség a bérleti lakás. A tekercsmodell másik hátránya, hogy a felület színét a nedves lábakkal való érintkezésből eltávolítják, mivel nem az anyag, amely a gyártás során festett, hanem csak a késztermék felülete.

A fürdő vagy a zuhany alján történő felszereléshez

A fürdőkád vagy a zuhanytálca alja csúszós és veszélytelennek tűnik a vízzel érintkezve. A fürdőkád vagy zuhanyzó alján lévő termékek nagyon népszerűek az idősek és a kisgyermekes családok körében. Az ilyen szőnyegek speciális szopóknak köszönhetően száraz aljára rögzülnek. A szőnyegek formája különböző lehet: a klasszikus téglalap alakútól a figurálisig.

gyermek

Külön kategória gyermekek számára készült szőnyegekből áll. Ezeknek a termékeknek a célja, hogy biztosítsák a gyermek biztonságát a fürdés során, és hogy maga a folyamat szórakoztató és szórakoztató legyen.

A baba modellek szopókkal vannak ellátva, amelyekkel a termék a fürdő száraz aljára van felszerelve. A gyermekszőnyegek általában állatok, rajzfilmfigurák, élénk színű halak: zöld krokodil, színes bálna, vízi stb. Amikor egy ilyen szőnyegt a fürdőszobába telepítenek, a gyerek nem fürödhet, és a szülők nem aggódnak attól, hogy a gyermek csúszik és megsérül.

A gyermek fürdőszobájában vagy zuhanytalanítón való jelenlétében szigorúan tilos a gyermek felügyelet nélküli felügyelete.

masszázs

Gumi masszázs szőnyegeket kínálnak mind a fürdőszoba padlóján, mind a zuhanycsúcs alján. A megkönnyebbülés mintázat, dudorok vagy dudorok akupunktúrák az idegeket a lábakon, ezáltal enyhe masszázs hatása van. A masszázsszőnyegek gumiból készültek: gumi, szilikon.

A masszázsszőnyeg tulajdonságai:

 • flatfoot megelőzés;
 • az idegvégződések stimulálása és a vérkeringés javítása;
 • relaxációs hatás a masszázs hatása miatt;
 • csúszásgátló védelem.

A piacon legtöbbjük gumi szőnyegek téglalap alakú vagy óriási lábnyomok formájában. A fürdőszobai kiegészítők között azonban a fürdőszoba teljes felületén masszázsmodellek találhatók, amelyeken fürdés közben is meg lehet menni.

Speciális tulajdonságokkal

A speciális tulajdonságokkal rendelkező termékek mind gyermekek, mind felnőttek számára készültek. A hőmérséklet-indikátorral ellátott gumiprofilok a 37 ° C-os vízhőmérséklet mellett változtatják színüket. Ez a tulajdonság nagyon kényelmes a fürdős csecsemők számára, de ez a funkció a felnőttek számára is hasznos, hogy kényelmesen kezelje a fürdőszobában lévő vízzel való töltést.

A nedvességjelzővel ellátott szőnyegek kizárólag a padlóhoz vannak tervezve a fürdőszobában vagy a zuhany alatt. A nedvesség hatására lábnyomok maradnak, megváltoztatva a színt. Szárítás után az eredeti szín visszaáll, és a nyomatok eltűnnek. Ez egy érdekes modell a szórakozás az egész család, különösen a kisgyermekek.

Kiválasztási szabályok

Amikor a fürdőszobában gumimatszót választanak, a következő elveknek kell vezérelniük:

 • a termék színének összhangban kell lennie a padló burkolatával vagy az egész teremmel;
 • Minden modell 100% -ban működőképes a helyes használat helyével, így a padlószőnyegek nem használhatók a kád vagy zuhanycsésze alján;
 • a kiválasztott modell méretének alkalmasnak kell lennie a területre, ellenkező esetben nagy valószínűséggel csúszik a nedves csempe;
 • a terméknek szagtalannak kell lennie. Egy új pad lehet szaga, amely 1-2 napos használat után teljesen eltűnik. Éles, kellemetlen szag jelzi a káros vagy mérgező anyagok jelenlétét az anyagban;
 • a termék színe megmarad, és nem kerül nyomtatásra a lábakon, ha az anyag színes a gyártási folyamat során. Ha a festék a késztermék tetejére kerül, a szín idővel elhalványul és törlődik;
 • A gyermek szőnyegének fényesnek és színesnek kell lennie ahhoz, hogy vonzza a gyermek figyelmét, és izgalmas játékot nyújtson az úszás folyamatában;
 • A gyermekszőnyeg felszínét kell bordázni vagy kiálló részekkel ellátni, ami további biztonságot nyújt, és csökkenti az aktív gyermek elcsúszásának kockázatát a vízkezelések során.

Hogyan törődjünk?

A fürdőszobai gumi szőnyegek a legelterjedtebb csempeburkolatok, de gondoskodni kell velük.

A minőségi modellek gombaellenes és antimikrobiális bevonattal rendelkeznek. Kád vagy zuhanyozás után törölje le a terméket egy nedves mikroszálas törlőruhával, majd vízszintesen vagy függőlegesen szárítsa meg. Szükséges a közvetlen napsugárzás elkerülése a terméken, szárítás fűtőberendezéseken és fűtőtesteken. Nedvességet el kell távolítani a burkolatról. A száraz terméket cserélni kell.

A tapadókorongos szőnyegeket csak a száraz, jól megtisztított felületre kell telepíteni közvetlenül a vízkezelések előtt. Kád vagy zuhanyozás után a terméket eltávolítják és szárítják.

Időnként (havonta 1-2 alkalommal) a szőnyeget fertőtlenítőszerekkel (például szappanoldattal, ecettel kiegészítve) kell mosni. A jobb fertőtlenítés érdekében a felületet Chlordexidine spray-vel lehet kezelni.

A rezgéscsillapító tisztítószőnyeg nem igényel, de ellenőriznie kell annak állapotát. Egy bizonyos idő elteltével az ilyen termék deformálódik, és nem teljesíti funkcióit, ami azt jelenti, hogy ki kell cserélni.

Tekintse át a fürdőszobai gumi matrac áttekintését.

Fürdőszobai szőnyegek

Szőnyeg a Lux mosógép alatt

Sibo szőnyeg csúszásgátló fehér

Szőnyeg fürdőszoba Iddis White Leaf 50x80 fehér

Fürdőszőnyeg Wess Belorr 50 x 80 cm

A Milardo szőnyegek egy zöld fürdőszoba számára

2 padlószőnyeg Sibo Twins zöld

Bacchetta szőnyeg csúszásgátló Funny Cat 75 x 70 cm

PVC szőnyeg a fürdőszobában 50x80 cm

Csak a hipermarketben

Apache OrthoSpa River Rocks fürdőkád ortopéd 85x50 cm

Szőnyeg csúszásgátló Wess a kádakhoz vinyl kompozíció 39х86 cm

Bella szőnyeg 69x39 cm kék

Verran Solo szőnyeg fürdőszoba komanty # Mikroszálas fekete 50x80 cm

Fürdőszőnyeg Wess Belorr 50 x 80 cm

Napozószőnyeg csúszásgátló 70 x 50 cm kövek

SILVER szőnyeg fürdőszoba poliészter / bézs 50x80 cm

Wess Capriccio szőnyeg fürdőszoba komanta acryl arany 50х80 cm

Verran Színes szőnyeg a fürdőszobában # Mikroszálas bézs 50x80 cm

Bella szőnyeg 69x39 cm átlátszó

Két padlószőnyeg Sibo Twins piros

Sibo Natura fürdő szőnyeg bézs

Verran Lanka szőnyeg bézs puha, 80 cm

Fürdőszőnyeg Wess Belorr 50 x 80 cm

Fürdőszőnyeg Wess Belorr 50 x 80 cm

Napfénytető csúszásgátló 70 x 50 cm négyzetek

Legutóbb megtekintett

Kapcsolódó kategóriák

Vásároljon fürdőszőnyeget az OBI online áruházban

A fürdőszobai szőnyegek, amelyek megakadályozzák a nedves csempézett padlókon való csúszás kockázatát, jelentősen növelik a beltéren belüli kényelem és biztonság szintjét. A tartozék magas követelményeket támaszt, nevezetesen, hogy ellenálljon a magas páratartalom és a magas hőmérséklet (fűtött padlók) feltételeinek. A modell kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy nem csak az elülső oldal minőségét, hanem a rossz oldalon is ellenőrizze. A latex alap tökéletesen lélegzik és antibakteriális tulajdonságai miatt megakadályozza a penész és gombák megjelenését. A PVC modellekkel való perforáció hozzájárul a nedvesség gyors elpárologtatásához és a tökéletes padló tisztaság fenntartásához.

Az otthoni és kertészeti OBI áruházak online áruházában természetes vagy szintetikus anyagokból lehet egy szőnyeget vásárolni a fürdőszobában:
• a bolyhos termékek gyapotból vagy poliészterből készültek. A cölöp optimális hossza 2-5 cm, ezek a modellek kellemes tapintásúak, ne ráncolódjanak működés közben és gyorsan szárítsák. A tartozék alkalmas gépi mosható (javasoljuk, hogy használjon védőburkolatot);
• Az OBI online katalógusból készült gumi fürdő szőnyegek, amelyek ára minden vásárló számára elérhető, a tartósságuk és a könnyű karbantartás szempontjából figyelemre méltó. Bármilyen szennyeződés könnyen tisztítható nedves ruhával, és a színek a teljes életciklus alatt megtartják a fényerőt.

A fő funkcionális célok mellett az olcsó tartozékok kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek, és segítenek a legegyszerűbb belső kialakításban.

Ha egy fürdőszobába szőnyegtárgyat akarsz vásárolni kedvező áron, elegendő választani a kívánt opciót a katalógusban, megrendelni a weboldalunkon és megadni egy kényelmes szállítási módot az Ön számára. Futársaink a jelentkezés után a következő napon, azután, hogy időben megállapodtak veled, az árukat viszik be.

Ha a pickupot preferálja, használja a "Rendelés és pick up" szolgáltatást. A vásárlások néhány óra alatt felkerülhetnek az Omsk, Krasnodar, Ryazan, Surgut, Kazan, Moszkva, Tula, St. Petersburg (Szentpétervár), Volgograd, Saratov, Jekatyerinburg, Bryansk vagy Nizhny Novgorod legközelebbi OBI üzletébe.

PVC szőnyegek Jelenleg 29 termék található.

FV22 szőnyeg PVC VILINA

FV22 hengerelt szőnyeg a habosított PVC fürdőszobához - fotónyomtatás. Az ár méterenként.

M-016 AQUADOMER PVC szőnyeg

M-016 szőnyeg a fürdőszobákhoz. Az ár méterenként.

M-021 AQUADOMER pvc padlószőnyeg

M-021 szőnyeg a fürdőszobákhoz. Az ár méterenként.

M-034 AQUADOMER PVC szőnyeg

M-034 szőnyeg a fürdőszobákhoz. Az ár méterenként.

M-047 AQUADOMER PVC szőnyeg

M-047 szőnyeg a fürdőszobában. Az ár méterenként.

M-049 AQUADOMER PVC szőnyeg

M-049 szőnyegek a fürdőszobákhoz. Az ár méterenként.

M-057 AQUADOMER PVC szőnyeg

M-085 szőnyeg a fürdőszobában. A szalagok szélessége 13 cm, az ár méterenként.

M-057A AQUADOMER PVC szőnyeg

M-057A szőnyegpadló a fürdőszobákhoz. A szalagok szélessége 13 cm, az ár méterenként.

M-065 PVC szőnyeg AQUA DOMER

M-065 szőnyeg a fürdőszobákhoz. Az ár méterenként.

M-070 PVC szőnyeg AQUADOMER

M-070 szőnyeg a fürdőszobában. Az ár méterenként.

M-073A AQUADOMER pvc padlószőnyeg

M-073A szőnyegpadló a fürdőszobákhoz. Az ár méterenként.

M-076 PVC szőnyeg AQUA DOMER

M-076 szőnyeg a fürdőszobákhoz. Az ár méterenként.

Gumiszalagos szőnyegeket vásárolnék?

A gumi alapon lévő szőnyegek nem csak egy gyönyörű tartozék, hanem egy teljesen funkcionális dolog is. A legtöbb esetben a padló a fürdőszobában kerámia burkolattal van ellátva, amely gyönyörű megjelenés és praktikussága ellenére kellemetlen tulajdonsággal rendelkezik - vízzel való érintkezéskor csúszósá válik. Ennek elkerülése érdekében, hogy díszítse a szobát, és megakadályozza a víz terjedését a padlón, használja szőnyeg különböző anyagok.

1 Fürdőszoba szőnyeg kiválasztása

A gumi szőnyeg jelenléte a fürdőszobában nemcsak védelmet nyújt a kemény padlón kívüli kellemetlen esés ellen, hanem lehetővé teszi, hogy laza és meleg felületen lépjen ki a zuhany alatt. Nagyon könnyű választani egy ilyen tartozékot: a modern üzletek és az építési szupermarketek hatalmas mennyiségű ilyen terméket kínálnak. A sikert szőnyegként használják a szopókon és gumírozott alsó felületen, természetes és mesterséges anyagokból, különböző színeket és textúrákat.

Válassza ki a matrac alapját az alapfunkcióknak, amelyeket végre kell hajtania. Milyen követelmények vannak egy ilyen közös témára? Először is a szintetikus anyagokból készült szőnyegeket kell előnyben részesíteni, mivel magukban nem baktériumok gyűlnek össze, amelyeket mindig nedves és meleg szobában találnak. Ez különösen fontos azokban az esetekben, amikor a fürdőt gyakran használják gyermekek fürdésére.

A modern mesterséges anyagok nemcsak gumi és PVC, hanem kellemesebbek az érintésre és a gyönyörű akril, rostos szerkezetű polipropilén. Szinte teljesen utánozzák a természetes szőnyeget, de nem szívják fel a vizet.

Javasoljuk, hogy olvassa el

A második követelmény a gumi szőnyeg kiválasztása a fürdőszobában: kis méretűnek kell lennie - ez rendszeres időközönként lemossá a mosógépben. A nagy formájú szőnyeg nehezen tisztítható a szennyeződésektől, ezért "időbombává" válik, amely a baktériumok elterjedésének forrásává és kellemetlen szaggá válik.

És végül, a fürdőszoba szőnyegét úgy kell megválasztani, hogy jól illeszkedjen a szoba kialakításához, kellemesnek és kellemesnek érzi magát minden alkalommal, amikor meglátogatja a fürdőszobát. Gumiból készült szőnyegek gumírozott alsó felületű szintetikus anyagból készült szopókákkal vagy ágyneműkkel - a fürdőszoba tisztaságának, kényelmének és biztonságának garanciája.

2 Anyagok gumi szőnyegek gyártásához

A padlózat előállításához felhasznált összes anyagcsoport közül csak néhány a fürdőszoba számára alkalmas: nem nedvességet, szennyeződést és gyakori mosást elvisel. Ezek közé tartoznak a különböző típusú szintetikus szálak és polimerek:

 • akril;
 • polipropilén;
 • poliészter;
 • szilikon tapadókorong;
 • PVC.

A természetes anyagok sokkal ritkábban használatosak: bambusz, pamut, bizonyos fajták. Vegye figyelembe a fürdőszobai szőnyegek jellemzőit és tulajdonságait a leggyakrabban tárolt anyagokból.

 1. Az akril gumi szőnyegeket nemcsak kiváló antibakteriális hatásuk, hanem lágyságuk is megkülönbözteti; Egy ilyen halom nagyon kellemes az érintésre, nem száll ki és egyszerűen megtisztítva. A gumírozott akril padlószőnyegek színtartománya nagyon változatos lehet, ezért nem lesz nehéz megtalálni a megfelelő helyet a fürdőszobában.
 2. A polipropilén szőnyegek szintetikus szálból készülnek, amely nemcsak megakadályozza a baktériumok terjedését, hanem hozzájárul a víz gyors száradásához is. A polipropilén kellemes tulajdonsága - széles színválaszték és textúrák. Az ilyen csúszásgátló szőnyeg könnyen illeszkedik minden fürdőszobához.
 3. A vágott poliészterből készült gumi szőnyegek, vagy úgynevezett mikroszálas, viszonylag nemrég megjelentek a piacon. Megkülönböztető jellemzője a víz gyors lehűlése, ami a halom felszínén esett. Annak a ténynek köszönhetően, hogy sok szál van, a párolgási terület sokszor növekszik. A cölöp egyedi részecskéi sima szerkezettel rendelkeznek, ami nem teszi lehetővé a baktériumok és a piszok hosszabb ideig tartó elhúzódását.
 4. A fürdőszobában a szilikon vagy gumi szőnyegek a legáltalánosabb ilyen típusú termékkategóriák közé tartoznak. Előnyük széles körben alkalmazható: az ilyen termékeket nemcsak lábszárként használják, hanem közvetlenül egy fürdőkádba vagy egy tálca zuhanycsészébe helyezik. Kiváló minőségű szilikon szőnyegeket is elhelyeznek a baba fürdőben a vízkezelések során - ez segít megakadályozni a baba lábainak csúszását és csökkenti a leesés kockázatát. A szőnyeg alsó felülete szopókon készül, ami segít a helyben maradni, függetlenül a padló anyagától.
 5. PVC szőnyegek - a fentiek közül a leginkább költségvetési lehetőség. Az ilyen almokat tekercsekben értékesítik, és különböző színekkel rendelkezhetnek. Az anyag szivacsos szerkezetének köszönhetően gyorsan felszívja a folyadékot, de minden használat után szárítást igényel, ellenkező esetben a szerszám elkezd fejlődni, és nagyon kellemetlen illat jelenik meg.

Alternatívája a szintetikus anyagoknak - természetes szöveteknek, fából és kőből is. Az ilyen típusú szőnyegek jól mutatják a designer fürdőszobát, a kis részletekre összpontosítva.

3 Kombinált szőnyeg fürdőszoba tervezéssel

A fürdőszobában készült gumi szőnyeg nemcsak gyakorlati, hanem dekoratív funkciókat is ellát. Ez lehet egy szép kiegészítő a designhoz, vagy ellentétes az egyes elemek háttérével.

Sok fiatal szülõ sürgetõ problémája, hogyan lehet megszokni gyermekeiket a napi vízkezeléshez. Ez segíthet az eredeti formájú, fényes és gyönyörű gyermekszőnyegnek: állat vagy kedvenc rajzfilmfigura formájában. Gumiból vagy polimer alapanyagból készültek, puha halom élénk színűek, könnyen tisztíthatóak és moshatók a gépben. Néhány szőnyeg alsó felülete a tapadókorongon készül, hogy ne csússzon hirtelen mozgásokból.

A szőnyegek tekintetében a szőnyegek a padlón és a falakon kerámia burkolatokkal, vagy harmonikusan kiegészíthetők. Ha szőnyeget választasz a tapadókorongon, akkor ügyeljen arra, hogy minden gumielem biztonságosan rögzítve legyen, ne legyen kellemetlen szag és rugalmassága.

A gumi szőnyegek kiegészítő funkciót is végezhetnek: a hornyolt felületnek köszönhetően az ágynemű nem csak a leesés ellen véd, hanem a lábakat is masszírozza.

Ha nem vagy teljesen biztos benne, hogy a gumi szőnyeg megjelenik-e a fürdőszobában, előnyben részesítheti az áttetsző vagy áttetsző szilikon-alomot - kevésbé észrevehetőek, de ugyanúgy sikeresek is.

4 Jellemzők a gumi szőnyegek gondozásához

A fürdőszobában a tisztaság és a frissesség egyik legfontosabb gondja a lábtartó megfelelő gondozása. Fokozatosan felhalmozódik a nedvesség, amely elégtelen szellőzéssel elkezd stagnálni, és kellemetlen szagforrássá válik. A gumi szőnyegeket enyhe szappanoldattal meleg vízzel lehet lemosni. Sok szennyeződés és baktérium felhalmozódik nem csak a felületen, hanem a szőnyeg tapadókorongjain is - puha szivacsjal vagy ruhával tisztítják.

A szintetikus és természetes gumiszőnyegeket automata gépben szabad mosni, miközben nem használhat fehérítő hatású porokat.

Szárított gumiból készült szőnyegek a fürdőben a friss levegőben, megakadályozva közvetlen napfényt - ez a polimer anyag öregszik és megreped.

5 A témával kapcsolatos következtetés

A fürdőszobában sokféle megjelenésű és célú gumi szőnyeg található. Egyes termékeket nem csak azért tervezték, hogy megakadályozzák a víz elterjedését a padlón, hanem egyszerű masszírozó eszközként is működjenek. A szopókák szőnyegek segítenek elkerülni a kádban vagy zuhanyozásban való leesést, megkönnyítik a vízkezelést a kisgyermekek és az idősek számára.

A gyönyörűen kiválasztott szőnyeg nemcsak védelmet nyújt a leesés ellen, és kellemesebbé teszi a fürdőzést, hanem a fürdőszoba kiegészítőként is használható.

Fürdő- és WC-szőnyegek, készletek

Különösen népszerű a fürdőszoba szőnyegek az akril modellek, amelyek nagyon praktikusak, nedvességállóság és hihetetlen puhaság. A puha szopásnak és az alapnak köszönhetően a fürdőkádak könnyedén elférnek a mosógépben, és mosás után ismét tisztasággal és frissességgel élvezik.

A szőnyegek többségének hátsó oldalát latex alapanyaggal kezelik, melynek köszönhetően a szőnyeg szilárdan a helyén marad, anélkül, hogy a csempézett padlóra csúsztatna.

Gumi csúszásgátló szőnyegek - a legjobb választás

A fürdőszobában - főleg higiénikus funkcióján túlmenően - sok további tartozékot kapott. Ugyanakkor pihenés és kikapcsolódás, szépségszalon, mosoda, valamint különféle és nagyon szükséges dolgok tárháza. Ezért olyan fontos, hogy minden a fürdőszobában alárendelt kényelem és kényelem.

Ez nagyban függ a vízvezeték és a bútorok helyes megválasztásától, de nem szabad alábecsülni a kiegészítők szerepét. Néha nem figyeljünk ezekre a hasznos csikorgásokra, de anélkül, hogy a fürdőszobában maradnának, nem lenne annyira örömöm. Végtére is, nem csoda, hogy a függönyök kiválasztása a zuhany, a szappantartó vagy a törölköző számára, néha kevesebb időt szánunk, mint a komolyabb felvásárlások. Ezek közül egyik sem a legfontosabb, de mégis rendkívül hasznos elemek a fürdőszobában - gumimatrac.

sors

Valószínűleg nehéz megtalálni a fürdőszobát, amely nélkül is megy. Amellett, hogy egyes szőnyegek valódi műalkotások, és díszítik a szobát, szintén számos fontos feladatot látnak el.

Fő céljuk a csúszás megakadályozása. A gumi alap szilárd tapadást biztosít a padlón, így biztonságosan kijuthat a fürdőből anélkül, hogy félne a sima csempézett padlóra csúszni. Gyakran gumi szőnyegek keletkeznek a kád vagy a zuhanytálca fenekére.

Nem minden fürdőszobában van padlófűtés. De olyan szép, hogy nem mezítláb, nem hideg csempe, hanem meleg, kellemes felület!

A bolyhos gumi kádat úgy tervezték, hogy a lábát meleg és kényelmes legyen. Ezenkívül a textil felülete tökéletesen elnyeli a nedvességet.

Néhány gumi szőnyeg elvégezheti a láb masszírozó funkcióját a hornyolt felületének köszönhetően. Ezeket a szőnyegeket általában fürdőre vagy zuhanyra helyezzük, és higiénikus eljárásokat kombinálunk lábmasszázs használatával.

Végül, a fürdőszobai gumi szőnyegek háztartási készülékek földelőelemeként szolgálhatnak. A háztartási készülékeket, például hajszárítót vagy elektromos szőrtelenítőt használják víz mellett.

Olvassa el az alternatív padlószőnyegről szóló alternatív cikkünket.

Tippek a választáshoz

Amikor egy fürdőszobai gumi matracot választ, csak az egyéni preferenciákra kell összpontosítania. Biztosan azt akarja, hogy ne csak az alapvető funkcióit hajtsák végre, hanem a szoba belsejébe is illeszkedjenek. Próbáljon meg egy szőnyeget választani úgy, hogy a szoba színsémájával összhangban legyen, vagy éppen ellenkezőleg, kedvező kontrasztot eredményez. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a választás, akkor vesz egy átlátszó szőnyeg, hogy jól néz ki minden fürdőszobában.

Érdemes figyelni a szőnyeg alakjára. A tengerészi stílusban díszített fürdőszobában a hely olyan, mint a kagyló vagy a delfin szőnyeg. Egyszerű geometriai formák illeszkednek a modern belső térbe. A szőnyeg anyaga szintén fontos. A legnépszerűbb anyagok a gumi és a szilikon. Nem különböznek egymástól nagy mértékben: a gumitömítők valamivel kevésbé csúszósak, és a szilikon - kicsit rugalmasabb. A jellemzőik többi részéhez közel azonosak. Számos gumi fürdő szőnyeg van, amelyek mindegyikének saját előnyei vannak.

gyermek

Természetesen használhatja a szokásos "felnőtt" gumi szőnyeget a gyermek fürdőzésére. Biztonságosan rögzítve van a fürdő aljához és megvédi a véletlen cseppektől. Mindazonáltal a gyermekeknek tervezett szőnyeg biztosan örömet okoz a kisbabának.

Ezek a szőnyegek jól összekapcsolódnak a szopós fürdőszobával, amelyek a gumitermék hátoldalán találhatók. A gyermek a lábával és a kezével tud járni, amennyit csak akar - a szőnyeg nem mozdul el. A gumitömlő külső oldalának gyakran van egy masszázsfelülete - a különböző domborművek nemcsak könnyű masszázst nyújtanak, hanem segítik a finom motoros készségek fejlesztését.

A baba szőnyeg úszás közben képes szórakoztatni a babáját. Általában nagyon világos, érdekes minta. A szőnyegeket híres mesebeli karakterek, rajzfilmfigurák vagy képregények képeivel találhatja meg. Egyes szőnyegek állnak rendelkezésre a tengeri élet - halak, delfinek vagy békák formájában. A gyermek érdekes módon megvizsgálja az ilyen szőnyegt, és nem veszi észre, hogy a fürdőzés milyen sok kellemes kellemetlenséget okoz a sok csecsemő számára.

masszázs

Többször is megemlítettük néhány gumi fürdőszőnyeg masszázs tulajdonságait. Beszéljünk róluk részletesebben.

Az ilyen szőnyegeket gumi vagy szilikon készítik. A kád vagy a zuhany alá csúsznak. A masszázs hatása különleges konvex elemeknek köszönhető - buborékok, bemélyedések stb. Az érintkezési felület érintkezésével nő a véráramlás.

Ez a lábmasszázs enyhe terápiás hatása van:

 • megakadályozza a síkosított lábazat kialakulását;
 • erősíti a lábak izmait;
 • bizonyos pontokon keresztül a lába befolyásolja a belső szerveket.

Rezgéscsillapító mosógépekhez

A fürdőszobában gyakran láthatja a mosógépet. Nem meglepő, mert a mi apartmanainkban nincs sok hely a befogadására. Kevesen vannak felszerelve egy speciális helyiség mosás, vasalás és szárítás, így általában egy mosógép van telepítve a konyhában vagy a fürdőszobában.

Sokak számára a háztartási készülékek jelenléte a fürdőszobában nem okoz kellemetlenségeket. De a mosógép közepén néhány mosógép elhagyhatja a mosást, ami hihetetlen zúgást okoz.

Sokan találják meg a megoldást erre a problémára az anti-rezgésgumi szőnyegek használatában. Ezek meglehetősen nagy szőnyegek, amelyek közvetlenül a mosógép alatt vannak. Lágyak és dombornyomásosak, így a futó centrifuga rezgései felszívódnak és a mosógép a helyén marad. Az ilyen szőnyegek nemcsak megbízhatóan tartják a készüléket a fürdőszobán keresztül történő utazástól, hanem a hangokat is megtámasztják. Ezenkívül a gumigyűrű védi a padlót a mosógép alatt a károsodástól.

Szokatlan gumi szőnyegek

Természetes anyagok rajongói a belső térben biztosan értékelik a fürdőkádakat, amelyeket természetes alapanyagokból készítenek.

A bambusz szőnyeg a megfelelő választás azok számára, akik értékelik a természetességet és a kényelmet és a szépséget. A bambuszrostot meglehetősen egzotikusnak tartották hazánkban a közelmúltban. De ma már legalább egy dolog, ami e csodálatos anyagból készült, biztosan minden otthonban. Majdnem minden a bambusz ruhából készül, a zoknitól kezdve, a párnák és a matracok kitöltésével. Bambusz dolgok ragadtak a fürdőszobában. A bambusz törölközőket és fürdőköpenyeket először dél-országból hozták be, majd megjelentek a boltokban. A bambusz szál jól néz ki, nagyon puha és kellemes az érintésre, és tökéletesen elnyeli a nedvességet.

A kavicsból készült szőnyeg egy másik érdekes megoldás. Nagyszerűen néz ki a fürdőszobában, SPA-szalonban vagy tengerparti üdülőhelyként díszítve. A különböző méretű meztelen meztelen masszázs hatása és a tengerparti gyaloglás érzését okozza. És ha a fürdőszobában van padlófűtés, akkor az az érzés, hogy sétálsz a napfényes tengerparton, még erősebb lesz.

A boltokban természetes kövekből készült szőnyegek, vagy mesterséges szintetikus anyagokból készülnek. Természetes termékek általában többet költenek, de az érzékelés teljesen más. Annak érdekében, hogy ne töltsön túl sok pénzt, a saját kezével készíthet szőnyeget az igazi kavicsokból.

Hogyan készítsek egy szőnyeget a fürdőszobában a saját kezével?

Annak érdekében, hogy a kavicsok fürdõszőnyegét saját magunk készítsük, szükségünk van:

 • kavicsok, gyűjthető egy városi strandon, amelyet szabadságból hoztak vagy vásároltak egy boltban;
 • egy darab gumi ruhával, használhatja ezt a régi linóleum;
 • jó általános célú ragasztó.

Kavicsok előkészítésével kezdjük a munkát. A kővet alaposan meg kell mosni és szárítani. Ezután vágjon el egy darabot a formájához és méretéhez a gumilapjához. Ezután elkezdheti megtervezni a mintát. A kőzeteket rendetlenné teheti, mintha egy valódi tengeri tengerpart faragott darabja lenne. Ebben az esetben nincs szükség előkészítésre, csak véletlenszerűen rendezze el a köveket. Ha egy eredeti díszítésre gondolsz, vagy úgy döntött, hogy még kavicsok képét is kirajzolja, jobb minta rajzolni a papíron, majd próbáld újra létrehozni a kövekből, eddig ragasztó nélkül.

Könnyű ragasztani a köveket a gumiból: meg kell zsírozni a kő alsó oldalát ragasztóval, és néhány másodpercig nyomni a gumi ellen. Miután befejeztük a munkát, napot adunk a szőnyegünknek annak érdekében, hogy a kavics szilárdan rögzüljön a talajon.