Legfontosabb > Bútor

A fürdőszoba zuhanyzós fürdőszobával

Sok ember, szemben egy kis fürdőszobával és egy káddal, és általában nem több, mint két-három négyzetméter, úgy dönt, hogy ötvözi őket, hogy a szoba nagyobb és funkcionálisabb legyen.

Ez egy jó út a kis családok számára, mivel ez a kombináció nehézségekkel jár. A fürdőszobát és a fürdőszobát összekapcsolva néhányan megváltoztatják a fürdőt a zuhanyzóba.

Zuhanyzósarok a kombinált fürdőszobában

A két szobának egyben egyben a szobája megnövekedett, így a fantáziát elhagyja. A fürdőkádat a zuhanycsészében cserélni fogja, még inkább. A zuhanyzás lehetővé teszi, hogy gyorsan zuhanyozzon a munka előtt, ami ritkán lehetséges fürdés közben. Ez megtakarítja a vízfogyasztást, ami fontos. A modern zuhanykabinok további hasznos funkciói, mint például a rádió, a telefon, a fürdő funkció és az aromaterápia.

Természetesen a zuhanyzó soha nem fogja helyettesíteni egy teljes körű fürdőt, de számos választási lehetőség segít kiválasztani a megfelelő példányt. A zuhogók palettázhatók, alacsonyak és mélyek. Egy mély serpenyő is jól helyettesítheti a fürdőt, még akkor is, ha ülő. A kívülről, belülről vagy oldalról nyitott zuhanyajtók segítenek a helyiségek elrendezésének kiválasztásában.

Miért érdemes kombinálni egy zuhanyzós fürdőszobát:

 • A fő előny az, hogy a terem minden reggel és este tart.
 • Több hely lehetővé teszi, hogy több szekrényt helyezzen el fürdőszobai kiegészítők tárolására, mosógéppel és kisebb dolgokkal, amelyek örömet okoznak.
 • A helyiségek összevonása lehetővé teszi a befejező anyagok mentését, mivel az egyik fal eltávolításra kerül, nagyobb hely és megtakarítás érhető el a két ajtó egyikének kiküszöbölése miatt.
 • Egy nagyobb helyiség lehetővé teszi a vízvezeték szerelését, a kedvelt vagy kényelmesebb felszerelést.
 • Egy nagyobb szoba lehetővé teszi az ötletek megvalósítását egy összetettebb tervezéssel.

Mi akadályozhatja a zuhanyzós fürdőszoba kombinációját:

 • A nagy család megnehezíti, hogy több ember látogasson el a fürdőszobába, különösen akkor, ha több gyermek is van, különösen ha különböző neműek.
 • A fal lebontásakor engedélyt kell kiadnia, feltéve, hogy a fal nem hordoz. Az ilyen falakat nem lehet lebontani.

A kombinált zuhanyzós fürdőszoba

A javítás megkezdéséhez először húzd ki a zuhanyzóval kombinált fürdőszoba elrendezését. Ha tudod, hol és mi lesz, akkor a javítások sokkal gyorsabbak.

Az elrendezések fő típusai:

 1. A szoba négyzet alakú, a leginkább kényelmes. Egy ilyen helyiségben könnyű elhelyezni a vízvezetéket és a szükséges bútorokat a falak mentén. Ezenkívül lehetőséget ad arra is, hogy elválasztja a WC-t a közös helyiségtől.
 2. Téglalap alakú helyiségben, a széles oldalon található ajtó mellett a zuhanyzó általában az ajtó egyik oldalára van helyezve, a másik pedig a WC-vel és a mosdóval. Az alatta lévő mosdó vagy asztal hosszúkás lehet, az ajtóval szemben és a WC-hez közel álló izgalmas sarokkal szemben helyezkedik el. Ilyen szekrényben kényelmesen elrendezheti a mosogatót, és egy mosógépet vagy dobozokat a fürdő kiegészítők tárolására.
 3. A szobában keskeny, hosszú téglalap alakú, ajtó a fal keskeny oldalán helyezkedik el, vízvezeték és bútorok sorakoznak a hosszú fal mentén. Egy ilyen elrendezés lehetővé teszi, hogy a WC-t elválasztják egy válaszfallal vagy egy képernyővel.

Zuhanyzós kombinált fürdőszoba kialakítása

Nem minden tervezési stílus alkalmas a kisebb helyiségekre. A kombinált zuhanyzós fürdőszoba kialakítása csak stílus és kis kiegészítők utánozható.

A kis helyiségek többféle kialakítása:

 • High-tech stílus - ez a minimalizmus, sötét fényes felületek, kompakt vízvezeték, spotlámpa, nem kis csecsebecsék. Figyelembe véve ezt a stílust, érdemes figyelembe venni, hogy a sötét színek elnyomják és gyorsan unatkoznak.
 • A japán stílus az anyagok természetessége vagy jó helyettesítésük. Ez a stílus is legalább üdvözlendő. A japán virágok és hieroglifák színei általában semlegesek. Jó illeszkedésű tolóajtók és ajtók. Ha a helyiség a helyiségben lehetővé teszi, a bambusz válaszfal vagy képernyő illeszkedik a belső térbe.
 • A minimalizmus stílusa - ez nagyon kicsi bútor, csak a leginkább szükséges. Nincsenek apró dolgok és dekoráció. A színek bézs árnyalatokat vagy szürke színt választanak. Ajtók, mosogató és üvegpolcok.
 • Tengeri stílus, nagyon népszerű, minden árnyalat zöld, kék, bézs és fehér. Tengeri héjak és tengeri csillagok, a tengeri élet rajzai és a növények. A tengeri témák sok kiegészítője felidézi valakit.

Kombinált zuhanyzós fürdőszoba tetszőleges stílusban rendezhető, mindaddig, amíg nem összetörik, és nem kell mindent újra felvenni.

Kombinált fürdőszoba zuhanyzóval

A falak bármilyen anyaggal elkészíthetők - ez csempe, tapéta és panelek, és a legegyszerűbb csak festeni őket. Leggyakrabban a falak kerámiával vannak ellátva. A csempe kiválasztásánál néhány szabályra emlékeztetni kell:

 • A csempe nem lehet túl nagy, legfeljebb húsz centiméter.
 • A terjedés függőlegesen vagy átlósan történik - ez növeli a helyiség mennyiségét.
 • Kombinálja a színeket, ne vegyen kétnél többet, így nem túl fényes.
 • A szín, a szoba teteje és az alja színével elválasztva, magasabb lesz a szoba.
 • A csempe fényes felülete fényt fog tükrözni, és nagyobb lesz a terület.
 • Mirror csempe is növeli a fürdőszobát, de nehéz gondozni.
 • A sötét színek cserépén a szappanfesték jól látható, és gyakrabban kell tisztítani.

Sok falat különböző anyagokkal díszítenek, vagy a felső és az alsó részeket, vagy váltakozva a falak mentén, különböző falakat készíthetnek, vagy kontrasztos betétekkel játszhatnak. A falakon tükröknek kell lenniük, akár kicsi, akár az egész falon.

A leggyakoribb mennyezeti felület egy jó mázolás vagy festés. Ha a szobája csempézett, jobb, ha nem használja a mennyezetre. A csuklós vagy keretes mennyezetek több száz hüvelyknyi helyet lopnak, de a fényes függesztett mennyezet kompenzálja ezt. A tükrözött mennyezet nagymértékben növeli a hangerőt, de ez a lehetőség nem mindenki számára alkalmas, hanem csak a bátor emberek számára.

A padlón kovácsolhatunk csempéket és fát, lehetőleg átlósan - ez segít a kombinált fürdőszoba növelésében. Kényelmes, meleg padlót kínál.

A videó a kombinált fürdőszoba javításának minden szakaszát mutatja.

Vegyszerek és bútorok kombinált zuhanyzós fürdőszobával

A zuhanyzó típusa és mennyisége kiválasztva, figyelembe véve a szoba területét és a szoba stílusát. Szögletes, négyzetes, téglalap alakú, kerek, ovális és még hajlított is lehet. A zuhany lehet egy mély vagy egy alacsony tálca vagy anélkül.

Egy kis kombinált fürdőszoba zuhanyzóval, WC-vel és mosdóval, ha lehetséges, válasszon szerelt. Ez vizuálisan megnöveli a helyiséget, és lehetővé teszi például egy mosógép vagy szekrény felszerelését a mosogató alá tartozó termékek vagy fürdő kiegészítők tisztításához. Ezenkívül elősegíti a helyiség takarítását.

Kis helyiségben a kis dolgokat általában falra szerelt szekrények vagy polcok tárolják. Kiválasztásuk a helytől és a stílustól is függ.

Tartozékok kombinált zuhanyzós fürdőszobával

Válasszon kiegészítőket, mivel a fürdőszoba stílusa. Ha azonban nincs különösebb stílus, tanácsos kiválaszthatja például a függönyöket, a törülközőt és a szőnyeget ugyanabban a színsémában, vagy ezzel ellentétben.

következtetés

A zuhanyzós fürdőszoba kombinációja jó ötlet a kis lakásokhoz, ahol van egy kis fürdőszoba és egy kis WC. Az ilyen kombináció növeli a teljes területet, kényelmes és funkcionális. Egy nagyobb térbeli térfogat kellemes hangulatúvá teszi, és kellemes apróságokkal tölti ki.

Tervezési tippek: a kombinált fürdőszoba kialakítása

Nem minden lakosztály büszkélkedhet egy teljes fürdőszobában, ahol minden funkcionális terület sikeresen elhelyezhető, és még van hely. Ezért a kombinált fürdőszoba kialakítása különös jelentőséggel bír az otthon átépítésében. Tehát milyen trükkök és technikák léteznek, hogy ergonomikusan és esztétikussá alakíthassák a WC-vel ellátott fürdőszobát?

A kombinált fürdőszoba elhelyezése


A finom pasztell árnyalatok és a jó világítás tágasabbá teszi a fürdőszobát.

Sokan élnek a külön fürdőszobás apartmanokban, amelyekről semmi jó nem mondható el. A térdek behatolnak az ajtóba, majd a fürdőszobában meg kell takarítani a helyet a mosógépen vagy a mosogatóban. Ezért az egyetlen racionális megoldás a helyiség újbóli fejlesztése a két funkcionális zóna összekapcsolása és a két apró szoba egyikének egyike.

Fürdőszoba 3 m2

A régi épületben lévő apartmanok általában 3m2-esek. Az ilyen szerény dimenziók egyszerűen kötelezik a tulajdonosokat (leggyakrabban Hruscsov házak), hogy megmentsék és ésszerűen használják a tér minden centiméterét. Szükség van a megfelelő rangsorolásra, kiválasztva a megfelelő bútorokat, vízvezetéket, és néha még valamit rendelni. Ez a megközelítés harmonikus légkört teremt egy ilyen kis helyiségben, miközben megőrzi funkcionalitását.

1. opció


Esztétikus és ergonómikus elrendezés egy kis helyiségben.

Ez a rendszer bemutatja az egyik legjobb módja annak, hogy egy 3m2 területű fürdőszobát újítsanak fel. A megvalósítás előnyei az a tény, hogy itt elhelyezheti a személyes higiéniához szükséges minden elemet. A tágas méretű zuhanykabin is elhelyezhető. Azonban ilyen átépítéssel nem sok hely van a WC-tál mindkét oldalán. Ezzel kapcsolatban jobb, ha egy sekély mélységű zuhanyozót választanak - nem több, mint 90 cm.

Fontos! Az összes tétel és felszerelés tökéletes elhelyezésére jobb, ha kérésre fülkét készítünk. Napjainkban rendszerint csak üvegajtókat rendeznek, és a raklapot a padlóval egy szintre helyezzük, a belső leeresztő létrán keresztül.

Ezzel az elrendezéssel jobb, ha az összes kommunikációt a falon belül elrejti, beleértve a csapokat.

2. opció


A lineáris vízvezeték-elrendezés vizuálisan növeli a szobát

Az ábra a szoba átalakításának másik változatát mutatja be. Az ilyen vétel pozitív aspektusaiból kiemelheti azt a tényt, hogy azonnal a bejáratból látható egy mosdó - gyakran a legszebb vízvezeték-objektum. A fal mögött egy zuhany is van, amely bejáratát a WC nem akadályozza.

Ezzel az elrendezéssel azonban az összes elem és berendezés törülközőmelegítő nem a legelőnyösebb helyen van. Ez megakadályozza a WC-hez való átjutást, különösen ha ruhát rajta, stb.

Fontos! Jobb a tiszta üveg használata a zuhanyajtóhoz, ahelyett, hogy matt, vizuálisan kibővítené a szobát.

3. opció


Ebben az elrendezésben a szoba minden funkcionális területe könnyen illeszkedik.

A fürdőszobai tervezés fenti módjának előnyei az a tény, hogy a szobába történő belépéskor a WC nem fogja el a szemet. Szintén nagyon jól helyezkedik el a törölköző melegebb. De a zuhany közelségének köszönhetően a mosogatóhoz való hozzáférés korlátozott.

Fontos! Az ilyen felújításhoz el kell rejtenie az összes kommunikációt a falakon, beleértve a leeresztő tartályt is. A mentett helyre polcokat helyezhet a szükséges dolgok tárolására.

Opció 4


Az összes egészségügyi felszerelés elhelyezése mellett egy mosodai kosarat is elhelyezhet a mosogató alá

A fürdőszoba felújításának ez a módja lehetővé teszi, hogy vizuálisan többet teremtsen a szobából, mivel a mosdókagyló és a WC előtt elegendő hely van. A fűtött törülközőtartó is jól illeszkedik. A zuhanykabin kiválasztása azonban nehéz lehet. Ügyeljen arra, hogy az ajtók olyan helyzetben legyenek nyitva, hogy ne akadályozzák a mosogatóhoz vezető folyosót.

Fontos! A zuhanyzók oldalfalait a szoba falai alkotják. Ezzel egyidejűleg lehetőség nyílik a fürdőkellékekhez szükséges sekély fülkék felszerelésére is.

Így számos lehetőség van még egy ilyen apró fürdőszoba kialakítására is. A többi a tervezéshez: könnyű árnyalatok, megfelelő világítás és dekoráció. Ezután a fürdőszobában nemcsak funkcionális teljesítmény, hanem esztétikai megjelenés is lehet.

Fürdőszoba 4 m2

A 4m2-es fürdőszoba meglehetősen gyakori. Az ilyen helyiségekben több lehetőség van a helyreállításra, attól függően, hogy a szoba alakja - négyszög vagy négyzet.

1. opció


Egyszerű megoldás kis helyiségben

Ez a rendszer bemutatja a fürdőszoba tervezésének legkedveltebb módját. Ennek az opciónak az előnyei az a tény, hogy vizuálisan a helyiség nagyobb és tágabbnak tűnik, mivel minden funkcionális elem helyes elhelyezésére került sor. Ugyanakkor a hozzáférés ingyenes, és a WC a fal mögé rejtőzik. A mosogató felett polcokat vagy szekrényeket lehet elhelyezni a fürdő kiegészítők tárolására.

De ilyen átépítés nem túl jól elhelyezett törölköző melegebb, ami zavarja.

2. opció


Minden elem funkcionális elhelyezése, mindegyikhez könnyen hozzáférhetõ

Ez az ábra azt mutatja, hogyan lehet a készüléket elhelyezni egy 4 m2-es fürdőszobában a maximális kényelem mellett. Ennek az elrendezésnek az az előnye, hogy a WC a fal mögött van, az egyik oldalon és a partíción a másik oldalon. Ugyancsak lehetőség van 2 mosdókagyló elhelyezésére. Ha csak 1 mosogatóra van szüksége, akkor a szabad helyet hasznos bútorokkal, például szekrénnyel vagy szekrénnyel töltheti ki. Itt mosógépet is elhelyezhet. A mosdók fölött a háztartási vegyszerek vagy a nagy tükrök tárolására polcokat tehetünk.

Ezzel az elrendezéssel azonban a fürdőszobához való hozzáférés korlátozott, és csak egy hely van a fűtött törülközőtartó alatt - a WC fölött. Ez bizonyos kényelmetlenségeket is okozhat.

Fürdőszoba 5-6 m2

Az 5-6 m2-es fürdőterület általában még mindig nem teszi lehetővé a tervező számára, hogy minden elképzelést megvalósuljon, de sok elképzelés áll rendelkezésre a megvalósításhoz. Fontolja meg az ilyen helyiségek elrendezésének tipikus tervét:


Az ilyen kialakítás teljes mértékben befogadja az összes berendezést, és lehetővé teszi a helyet kiegészítők hozzáadásával.

A bemutatott rendszerből nyilvánvaló, hogy egy közös fürdőszoba lehetővé teszi, hogy az összes funkcionális elemet meglehetősen kényelmesen helyezze el. Például egy nagy fürdőszobát, egy mosógépet, egy WC-t és még két mosdókagylót helyeznek a felvételbe. Ezenkívül egy mosodai kosarat vagy egy szekrényt hozhat a helyén. Az összes berendezéshez való hozzáférés nyitva marad.

A 6 m2-es fürdőszoba standard (2x3m). Már kitöltött kiváló minőségű készülékekkel és egészségügyi berendezésekkel is. Például mosogatógépet, szárítót, vízvezetékeket is elhelyezhet, és a tartozékokhoz helyet kaphat. Egy ilyen helyiségben nincs szükség rejtett kommunikációs berendezésekre.

Fontos! Az 5 m2-6 m2-es helyiségben a tervező fantáziák többszínű faltervezéssel rendelkeznek, mivel a telített színek többé nem rejtenek el helyet.

Tervezés és anyagok

A kombinált fürdőszoba regisztrálása a legkülönfélébb lehet. De leggyakrabban a tervezők olyan irányokat használnak, mint a hi-tech, a minimalizmus és a japán klasszikusok. Ezek a stílusok lehetővé teszik, hogy a szoba esztétikáját adja meg, valamint az egyes centiméterek használatának hatékonyságát. Tekintse meg ezen területek tervezési jellemzőit részletesebben:

 1. A high-tech stílusú belső térben a felsővezeték (WC, mosdók) és a zuhanykabin beépítése jellemzi. Minden bútornak szigorú geometriai vonalat és maximális egyszerűséget kell biztosítania. Nincsenek kosarak, nyitott polcok és faragott fogantyúk. A színtartományt illetően szürke (fémes), fekete, kék színt kell választania. Ha lehetséges, legfeljebb 2 árnyalatot vegyen össze. Ne feledje, hogy a tervnek funkcionálisnak kell lennie. Különös figyelmet fordítanak a világításra: spotlámpák, téglalap alakú díszlécek - amire a stílusra van szükség.
 2. A japán klasszikusok egy semleges színsémát és természetes anyagok felhasználását jelentik a dekorációban: fa (különösen bambusz), kő stb. Kiváló minőségű utánzás megengedett. A tervezők tolóajtókat, valamint díszítő falakat és bútorokat használnak. Pl. Virágnyomatot rendelhet sakura, lótusz vagy növekvő bambusz formájában. A színpalettáról könnyű, elmosódott árnyalatokat használhat - rózsaszín, barack, bézs, fehér, szürke, saláta. Minden kommunikáció és kábelezés a falban rejtőzködik.
 3. A legkisebb minimalizmus a kis fürdőszobában a leginkább jövedelmező megoldás. Ezt az irányt a bútorok és kiegészítők minimális igénybevételével, valamint a díszítéssel kapcsolatos rengeteg üvegelem jellemzi. Például átlátszó zuhanyajtók, polcok és még mosogató. A színséma zárt, pasztell színekben. Halványsárga, szürke, kék, bézs, fehér színű.

A tervezés alapja a zónásság: a fürdés, a mosás és a kimenő. Az elrendezés lehet lineáris (a fenti ábrákon feltüntetett) vagy sugárirányú. Az első lehetőség négyszögletes WC-kre alkalmas, a második - a négyzet alakú helyiségekhez.

Fontos! A zóna lineáris elrendezéséhez ajánlott a használat gyakoriságát elhelyezni.

Mindenesetre a tervnek figyelembe kell vennie a kommunikáció elrendezését is. A gyönyörű belső tér rendkívül kényelmetlen lehet, és költségvetést kell felosztani az átépítésre.

Az anyagok kiválasztásának minőségi kritériumokon kell alapulnia. Nem valószínű, hogy menteni, mert kombinált fürdőszobában a működési feltételek még bonyolultabbak. Fontos megemlíteni az ilyen anyagok kiválasztására vonatkozó tippeket:

 1. A padlóhoz tartozó esztrich a legjobb a cement alapú és a folyékony műanyag szintek durva rétegének kombinációjában. Így melegedő bevonatot készítesz. Ezenkívül nem lesz olyan nehéz, mint egy cement-homok esztrich.
 2. A mennyezet és a falak esetében el kell hagynia a szokásos nedvességálló gipszkartonokat, és választania kell a burkolat javára, kerámia burkolatokkal, tömör laminátumokkal. Fűtőként javasoljuk üvegmágneses lemezek használatát, amelyeket ragasztás nélkül szerelnek fel ragasztóval.
 3. A kombinált fürdőszobában alig van hely a szaniterek számára. Ezért el kell rejtenie az összes kommunikációt és a felemelkedést egy eltávolítható műanyag pajzs alá. A tervezési szakaszban próbálja meg álcázni, amennyire csak lehetséges.

Példák kész tervezési projektek kombinált fürdőszoba a fotó

High tech


Kényelem és egyszerűség

Japán stílus


Ötlet egy tágasabb fürdőszoba számára

LiveInternetLiveInternet

-idézetek

Nincs oka kétségbeesésnek és idegesnek, mert legalább két hónap biztonságosan lehet.

Remélem, hogy a körülötte levő emberek nem rohadtak! Ellenkező esetben minden szétesik.. I - Gorlovka! Elena Bo.

Az aszpirin a világ egyik leggyakoribb gyógyszere.

Köszönet a szerzőnek: Firuza-Khanum Végül "érettem" annak érdekében, hogy.

-Kategóriák

 • *** Ünnepek (263)
 • új év (121)
 • esküvő (39)
 • templom (26)
 • 10% (0)
 • *** SPA (333)
 • haj (48)
 • testmozgás komplexumok (41)
 • smink (37)
 • lábak (15)
 • köröm, manikűr (65)
 • parfümök és szagok (22)
 • ipari torna (34)
 • kezek (2)
 • Arc-gyakorlatok (8)
 • testápolás (56)
 • *** AUDIO KÖNYVEK (683)
 • nyomozó történet (240)
 • történelmi (62)
 • gyermekszoba (74)
 • klasszikus (29)
 • emlékek (62)
 • könyvkereső (27)
 • regények (108)
 • vicces (29)
 • fikció (80)
 • *** JOGI ÉS ÜZLETI TIPPEK (98)
 • *** VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁSOK (1825)
 • Japán (323)
 • állami intézmények - kórházak stb. (140)
 • Nizhny Novgorod - Bitter (83)
 • Lengyelország (31)
 • webkamerák (24)
 • a világ az oroszok / külföldiek szemében (343)
 • múzeumok (144)
 • szokatlan show-előadások (43)
 • 3D - panoráma (212)
 • hasznos tudni! (101)
 • motelek és pihenések (21)
 • flash mob (22)
 • időtúllépés, időtartam (81)
 • kirándulások (331)
 • *** A BLOG (489)
 • naptárak (7)
 • vicces flash meghajtók (57)
 • naplóbejegyzéssel kapcsolatos információk (37)
 • informátorok (15)
 • Google Térkép (4)
 • gombok és képletek (39)
 • fordító (9)
 • elválasztók (33)
 • keretek (73)
 • rendszerek és avatárok (107)
 • táblázat (8)
 • szöveg (20)
 • háttérképek (12)
 • óra (23)
 • *** GYEREKEK (668)
 • versek, dalok, rejtvények (108)
 • iskola (54)
 • játékok - flash meghajtók (39)
 • kaleidoszkóp (3)
 • beszédterapeuta (4)
 • tapasztalatok és oktatási játékok (87)
 • rejtvények (3)
 • Barkácsolási cikkek (175)
 • Rajz és rajz (73)
 • gyermekek számára készült helyek (22)
 • Pszichológus tippek (97)
 • *** HÁZ (820)
 • 3D-szoftver (5)
 • erkélyek, loggiák (13)
 • fürdőszoba (34)
 • nappali (3)
 • gyermekszoba (5)
 • javítási ötletek és hibák (58)
 • gyönyörű és szokatlan házak (267)
 • konyha (59)
 • előszoba (3)
 • javítás - módosítás (45)
 • hálószoba (22)
 • ház és családi ház (86)
 • gazdálkodás (217)
 • *** ÁLLATOK ÉLETE (245)
 • macskák (131)
 • Akváriumok (13)
 • teknősök (6)
 • *** TÖRTÉNET (1443)
 • Oroszország katonái (135)
 • Ázsia (98)
 • Ruhák és az élet (50)
 • Afrika (35)
 • Amerika (95)
 • Európa (390)
 • történelem-rekonstrukció (112)
 • Oroszország (526)
 • *** KÉPEK - KÉPEK (1040)
 • képek gif (93)
 • fotók örömére (31)
 • gyönyörű helyek (184)
 • gyönyörű képek (71)
 • régi fotók és videók (221)
 • művészek (390)
 • *** CINEMA (1623)
 • nyomozó történet (157)
 • baba (59)
 • dokumentumfilmek (233)
 • vígjátékok (218)
 • BBC és egyéb jelmez dallamok (182)
 • zenei (47)
 • Rajzfilmek (120)
 • az életről és a szeretetről (144)
 • a színész (103)
 • valóságos eseményeken (41)
 • filmek keresése (18)
 • kalandok (23)
 • táncok (75)
 • színház (175)
 • tv műsor (4)
 • fikció (69)
 • cirkusz (7)
 • *** KÖNYVEK (323)
 • online könyvtárak (28)
 • *** SZÁMÍTÓGÉP (148)
 • tabletta (36)
 • *** SZEMÉLYES (83)
 • *** MEDICINE (647)
 • a nyugdíjas / fogyatékossággal élő ember szemében (40)
 • gyerekek (37)
 • cukorbetegség (50)
 • látás (5)
 • zene és egyéb módok - pihenjen (106)
 • dohányzás és alkohol (12)
 • gyógyszerek és népi orvoslás (32)
 • orvostudományi hírek (40)
 • gerinc (54)
 • segítsen magának (167)
 • elveszíti ka! (104)
 • *** VILÁG Férfiak és Politika (631)
 • *** MUSIC (591)
 • 80 - 90. (51)
 • 30 - 50. (34)
 • 60 - 70. (11)
 • fm - rádió és zene keresés (16)
 • karaoke (13)
 • koncertek (31)
 • opera (57)
 • románcok és népdalok (127)
 • 2000-es évek (98)
 • *** PSZICHOLÓGIA (707)
 • = Krugovort jó természetben = (154)
 • Deir (14)
 • férfi és nő (259)
 • NLP (20)
 • simoron (68)
 • gépek (118)
 • eniológia (18)
 • jó tudni! (61)
 • *** A RELIGION (182)
 • szentek (38)
 • cikkek és filmek a hitről (79)
 • Templomok és kolostorok (51)
 • *** RECEPTEK (1481)
 • sütemények - sütemények, zsemle, mézeskalács (93)
 • Növényi ételek (79)
 • hal és tenger gyümölcsei (46)
 • alkoholos italok (95)
 • sütés nélkül (30)
 • üdítőitalok (51)
 • cukrászda és tészta (78)
 • sütemény nem édes (129)
 • sütemények - édes (156)
 • sütő - grill (24)
 • desszertek, édességek (109)
 • zselé, savanyúság, zselés (15)
 • Téli készítmények (65)
 • Világkonzultációk (98)
 • tészta, tészta, dara (16)
 • mikrohullámú (48)
 • lassú tűzhely (31)
 • hús, baromfi (77)
 • serpenyő és mélysütő (40)
 • gőzös (1)
 • gombócok, gombócok, manti (24)
 • fűszerek (12)
 • Webhelyek, könyvek és magazinok készítése (19)
 • saláták és ételek (78)
 • speciális menü (70)
 • Levesek (17)
 • sajtok, túró, tejtermékek (32)
 • sütemények (68)
 • gyümölcsök (21)
 • Kenyérkészítő (43)
 • *** GYÁRTÁS (1006)
 • baba házak (100)
 • festett üveg (12)
 • kötés (305)
 • decoupage (16)
 • szőnyeg tű (13)
 • szappan (17)
 • rajz (55)
 • tűszalag (132)
 • kézimunka weboldalak és könyvek (12)
 • fülbevalók és ékszerek (37)
 • papucsok (59)
 • tildes és egyéb babák (14)
 • magunkat fényképezzük (32)
 • hímzés (169)
 • *** GARDENING (278)
 • üdülési ötletek (17)
 • parkok és kertek (67)
 • Kertészet weboldalak, könyvek és magazinok (5)
 • növekvő technológia (84)
 • virágok a kertben (42)
 • *** POEMS (227)
 • *** VIZSGÁLATOK ÉS OLVASLATOK (165)
 • *** LEARN LANGUAGES (61)
 • tanulás angol (35)
 • *** VIRÁGOK (355)
 • botanikai kertek és üvegházak (21)
 • függőleges kert (24)
 • kártevők (7)
 • növények katalógusa (122)
 • könyvek és weboldalak virágokról (18)
 • orchideák (78)
 • virágápolás (41)
 • citrusok (28)
 • *** SEWING (541)
 • minták - gyerekek (80)
 • női minták (154)
 • férfi szokások (14)
 • keresse meg stílusát. (95)
 • párnák (9)
 • táskák (9)
 • Méretező táblázatok (6)
 • varrás technológia (80)
 • színes kerék: (16)
 • varrás otthon (55)
 • függönyök (34)
 • *** Ez érdekes (132)
 • *** HUMOR (707)
 • anekdoták (125)
 • vicces képek! (202)
 • vicces videó (119)
 • vicces történetek (240)

-Címkék

-zene

-Fotóalbum

-ismeretlen

-Mindig kéznél

-Keresés napló szerint

-Feliratkozás e-mailben

-érdekek

-barátok

-Rendszeres olvasók

-közösség

-statisztika

20 sikeres megoldás egy kis fürdőszobában

A szovjet időkből származó tömeges épület sajnos nem tartalmazott nagy területeket ezekhez a helyiségekhez. A fürdőszobák felújításakor nagyon gyakran ezeket a kis területeket kezdeti adatoknak tekintjük: 1, 2,2, 3 négyzetméter. És minél kisebb a tér, annál nehezebb, ha megfelelően tervezzük és harmonizáljuk vágyainkat képességeinkkel.

A FÉNYKÉPEK KISMÉRETÉNEK VÁLASZTÁSA ALAPVETŐ SZABÁLYOKAT VAN:

 • a helyhiány miatt érdemes választani egy zuhanytálcát, és nem fürdőt;
 • olcsó tálca nélkül és vékony falakkal kevesebb helyet foglal el, mint a kész műanyag zuhanytálca;
 • érdemes figyelembe venni a lehajtható válaszfalakat tartalmazó zuhanykabinokat, amelyek majdnem szabad helyet foglalnak addig, amíg használják őket;
 • bútor- és szaniteráruk (mosogatók, fürdőkádak, zuhanyzók) sarokmodellei;
 • a falra szerelt toalett kevesebb helyet foglal el, és vizuálisan könnyebb lesz, mint egy szokásos modell;
 • figyeljen a kombinált modellekre (kombinált zuhanyzó vagy kád mosdóval stb.), mivel ezek sokkal kisebbek;
 • Ha még mindig úgy döntenek, hogy fürdőt választanak, ne felejtsük el modelljeik sokszínűségét: szögletes aszimmetrikus formát, ülést stb. Talán a saját fürdőszobájában csak egy nem szabványos lehetőségre van szükség;
 • ha nincs elég hely, akkor szerelje fel egy keskeny alátétet egy függőleges terheléssel, két ember számára elég nagy lesz.


Az első dolog, amire ügyelni kell a fürdőszobai helyiség tervezésére, az ergonómia szabályai. Végtére is nagyon fontos, hogy az egészségügyi felszerelést úgy használják fel, hogy kényelmesen használják.

Azok, akik tervezők nélkül tervezik megjavítani a munkát, javaslom, hogy legalább a fő mutatókra figyeljenek:

 • a mosdó szélétől a falhoz vagy egy másik santekh eszközhöz képest a legkisebb távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie, a bidé kényelmes használata esetén ez a távolság valamivel hosszabb - 25 cm
 • a fürdő előtt a szabad távolság legalább 75 cm 90 cm legyen, és ugyanazon távolság ajánlott a zuhanykabin előtt, és ha a zuhanytálca a sarokban van, akkor az átjáró szélessége legalább 70 cm legyen
 • a mosógép előtt a funkcionális távolság ajánlott 90 cm-t 60 cm-re hagyni

Ha megsérti ezeket a szabályokat, a leggyakoribb hibák

 • elégtelen ajtók, bútor tároló dobozok,
 • a mosógép ajtaja az ajtó bútorzatába burkolódott
 • kényelmetlen hely a WC, bidé - túl közel a falhoz.

A második dolog, hogy fontolja meg a fürdőszoba tervezésénél, hogy elhagyja a központot ingyenes, majd a szoba tágasabb lesz. Ha a fürdőszobában hosszú és keskeny hely van, akkor azt funkcionális területekre kell osztani. Természetesen a fürdőszoba elhelyezési lehetőségei elsősorban a fő kommunikáció helyétől, a szennyvízcsatorna kilépő magasságától, az anyagtól, amelyből a szennyvízelvezető készül, és minden egyes esetben a WC-tálca elhelyezkedésének (összefüggés, forgatás), a fűtött törülközőtartó elhelyezése kabinok, lefolyóhely, azt javaslom, hogy koordinálj a szakemberekkel
(C)

Nem szabványos vízvezeték

Az első dolog, amely megmentheti a használható területet egy kis fürdőszobában, a nem szabványos formák és méretek vízvezetéke. Az ideális lehetőség akkor, ha a szobában minden sarkot használhat. Például helyezzen be egy WC-t, helyezzen el egy mosdót egy másikba, helyezze bútorokat és egy zuhanykabinot vagy egy kis csípőfürdőt a másik sarkokban. Szerencsére a szaniterek gyártói keskeny mosdókat, sarokszekrényeket, mosdókat és fürdőkádakat kínálnak.

Fürdőszoba tervezés (41 fotó): tervezési ötletek

Ez a cikk egy példa az elrendezésre, annak alapelveire és árnyalataira, valamint az elrendezés szakaszaira.

A fürdőszobai projekteket úgy hajtják végre, hogy a lehető legnagyobb funkcionalitással a maximális kényelmet elérjék, hiszen reggel az ember életteli és alvás előtt felveszi az embert - lazítja és örömet szerez.

A fürdőszoba és a WC a legkisebb méretűek, de a korlátozott méret nem csökkenti fontosságukat. Annak érdekében, hogy a ház valóban kényelmes legyen, a fürdőszobai projektnek elegendő helyet kell biztosítania, és néhány esetben még több fürdőszoba is alkalmas.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az ilyen helyiségek túl nagy területe a mind a lakóterek, mind a pénzügyek pazarlása.

Ezért a fürdőszobák tervezési szabványai gondos tervezést tesznek lehetővé még a projekt hazai létrehozásának szakaszában is.

Ennek a megközelítésnek köszönhetően előzetesen meghatározhatja, melyik szoba kényelmesebb, ha növeli a területét, és ebben az esetben néhány négyzetmétert menthet el anélkül, hogy veszélyeztetné a teljes funkcionalitást.

Nagyon fontos kérdés, hogy mi a jobb - kombinált vagy szomszédos fürdőszoba. Általánosságban elmondható, hogy az egészségügyi létesítmények olyan helyek, ahol az ember egészségügyi intézkedéseket végez. Kombinált fürdőszobák esetén a WC és a fürdõszoba ugyanabban a szobában található, megosztott esetben egy másik szobában.

A mindennapi életben a fürdőszobát leginkább olyan helyiségnek tekintik, amelyben mosdó és WC helyezkedik el, néha pedig zuhanyzófülke is. Az ilyen fogalmak közötti zavart elkerülése érdekében a jövőben a mosdókagylóval és mosdókagylóval ellátott szobát WC-ként fogják nevezni, és ha van még egy zuhany is - egy mosdó.

Hasznos: egy nagy, kádas szoba, amelyet általában fürdőszobának hívnak. Az ilyen helyiségek általában nem a vendégek számára készültek, hanem csak a ház tulajdonosai számára. Az otthon egy privát részén helyezkednek el, leggyakrabban a hálószobában. A kis fürdőszoba elrendezése általában a közelben van.

A fürdőszobai tervezés követelményei

A fürdőszoba helyes elhelyezkedése

A fürdőszoba tervezésénél javasoljuk, hogy tartsa be a következő követelményeket:

 1. Az optimális helyzet biztosítja a fürdőszobában lévő ablakot, amely természetes szellőzést és a helyiség megvilágítását biztosítja. Ha lehetetlen az ablakot a fürdőszobában felszerelni, akkor az erőteljes párolgás miatt keletkező kondenzátumot kiküszöbölő szellőztetés szükséges;

Hasznos: a fürdőszobai ablakhoz a keleti irányban kell nézni, az ablakot északkeletre vagy észre is hozhatja.

Minta ablakos fürdőszoba

 1. A különféle elrendezésű fürdőszobák esetében a következő minimális területkövetelmények érvényesek:
 • Kombinált fürdőszoba mosogatóval, fürdőkáddal, WC-vel és mosógéppel - 3.8 m 2;
 • Mosdókagylóval, fürdőszobával és mosógéppel - 3,3 m 2;
 • WC-vel mosdóval és WC-vel ellátva - 1,5 m 2;
 • WC-vel ellátott WC-vel mosdó nélkül - 1,2 m 2.

  Különböző elrendezésű fürdőszobák négyzetek

  Távolság a zuhany és a fürdő előtt

  Távolság a WC előtt

  A mosdó, a WC és a fal közötti távolság

  Távolság a mosogató előtt

  Az egészségügyi létesítmények száma és elhelyezkedése

  Vegye figyelembe a főbb tényezőket, amelyeket figyelembe kell venni a fürdőszobák tervezésekor:

  • A fürdőszobák számát attól függően választjuk ki, hogy mi a ház területe és hányan élnek benne. Abban az esetben, egy egyszintes ház egy kis terület, amelyben nem több, mint két hálószoba, egy fürdőszoba és egy fürdőszoba vagy WC közel a nappaliban a leggyakrabban telepedett le.
   A kombinált fürdőszoba elhelyezése a vendégek számára is figyelembe vehető, és tanácsos a fürdőszoba és a WC bejáratát a teremben, nem pedig a közös pihenőhelyen;

  Fontos: a fürdőszobai terv elkészítéséhez ne tegye a WC-t az étkező vagy a konyha közelében.

  • Két emeletes házban, ahol három vagy több hálószoba található, amelyekben két felnőtt él és két gyermek, a fürdőszobák az alábbiak szerint vannak kialakítva: az első emeleten van egy vendég WC, a második emeleten pedig 2 fürdőszoba található, amelyek közül az egyik a szülő hálószobája közelében található, a második pedig a folyosóra lép - a gyerekek használják;
  • Az első emeleten lévő vendégszoba jelenlétében a legjobb megoldás a fürdőszoba, és nem a WC. Ugyanakkor a fürdőszobának elég közel kell lennie mind a vendégszobához, mind a többi helyiséghez;
  • Az idősek otthona állandó lakóhelyén, a hálószobák közelében (általában az első emeleten) különálló fürdőszobát biztosítanak, és a vendégeknek egy közterület közelében lévő fürdőszobát kell megosztaniuk;
  • A maximális kényelmet egy ilyen fürdőszoba elrendezés biztosítja, ha minden szobához külön fürdőszoba tartozik, az első emeleten pedig egy közös fürdőszoba található. Az ilyen döntés ésszerűségét csak a ház területe és a tulajdonosok pénzügyi képessége határozza meg;
  • Ha több emelet van a házban, a fürdőszobákat javasoljuk egymás fölé helyezni annak érdekében, hogy megmentsük a különféle kommunikációkat;

  Fontos: Ne helyezzen szanitereket a lakóterület felett.

  • A fürdőszoba bővítésének gondolkodásakor előre gondolkodjon előre arról, hogy hol helyezkedik el a mosógép. Az ideális megoldás egy külön mosókonyha felszerelése mosáshoz, szárításhoz, vasaláshoz és egyéb háztartási igényekhez;
  • A fürdőszobák nem igényelnek intenzív természetes világítást, ezért az északi fal közelében helyezkednek el, amely nem ajánlott ablakok felszerelésére.

  Fontos: nagyméretű ablakokkal ellátott fürdőszobákhoz vagy erkély vagy teraszhoz való hozzáférés esetén a hideg északi oldalon lévő szállás nem ajánlott.

  Pihenőhely elrendezés

  A mosdó nagyon kényelmesnek tekinthető, ha egy mosdót és egy WC-t helyeznek el benne, ami egy teljes és fél négyzetméteres területet igényel. A magánházakban lévő piszoár és bidé nagyon ritkán van felszerelve, csak akkor, ha van szabad hely, amelyet gyakran egy mosó- és szárítógép, szőnyegek tárolására stb. Tárolnak.

  Egy nagy mellékhelyiség is be lehet alakítani egy fürdőszobába helyezve egy zuhanyzóstall benne, ami szükségessé teheti növeli a fürdőszobát a folyosón keresztül. A mosdó ablakának felszereltsége növelheti a vonzerejét, de a racionális helyhasználat 130 cm vagy annál nagyobb magasságot igényel, amely lehetővé teszi, hogy vécét helyezzen be, vagy tárolóterületet szervezzen.

  Fürdőszoba tervezés

  Vegye fontolóra a fürdőszobában az illetékes terv főbb árnyalatait:

  • A fürdőszoba minimális alapterülete 2,75 m 2. A helytakarékosság érdekében használhatod a sarokkádat, amelynek bejárata a saroktól vagy az oldalról helyezkedik el, míg a fürdőszoba tolóajtója előnyösebb a hintahoz;

  Sarok zuhany

  Hasznos: a fürdőszoba ugyanazzal a csempe és a zuhany rész lehetővé teszi a vizuálisan növeli a szoba méretét.

  Nagy fürdőszoba elrendezés

  • A fürdőszoba tervezésénél a fürdőkád, a mosdó és a WC 3,3 m 2 -es területre helyezhető. Mosógép telepítésének szükségessége esetén a szoba minimális mérete 3,5 m 2.
   A nagyméretű fürdőszobák, amelyek általában a fő hálószobához közel helyezkednek el, szintén felszerelhetők egy második mosdóval, zuhanyzóval, bidével, piszoárral, kozmetikumok, ruházati cikkek, háztartási vegyszerek tárolására szolgáló szekrények stb.;

  Fontos: az összes felsorolt ​​berendezés ingyenes elhelyezése a fürdő kényelmes használatához legalább 8 négyzetméter területet igényel.

  A fürdő elhelyezése a központban

  • Egy még nagyobb helyiség esetén a fürdő a központban helyezhető el, míg a hozzáférés minden oldalról elérhető.
  • Közel te tudsz egy széket vízálló vagy gyorsan száradó anyagot. Ugyanakkor különféle szekrényeket helyeznek el a fürdőtől távolabb, mivel a különleges összetevők bevonása ellenére a nedvesség állandó hatása csökkenti az élettartamukat;

  Mintakép az idősek számára

  • Az idősek fürdőszobájának tervezésénél ajánlatos a különböző folyosók szélességének növelése kevesebb berendezéssel. Ahelyett, hogy kádat használnánk, javasoljuk, hogy egy zuhanyzóval felszerelt zuhanyzót szereljen be, és az átjáró szélessége legalább 1 méter legyen.
   Ezen kívül egy ilyen fürdőszobában nem lehet csúszós szőnyeg vagy csempe a padlón, és a távolság a fürdőszoba és a törölközőtartó vagy törölközőmelegítő legyen 50-70 cm.

  Ezt csak a fürdőszobai tervezés tervezéséről akartam elmondani. A cikk ajánlásainak és előírásainak végrehajtása lehetővé teszi a fürdőszoba megfelelő tervezését az építési szakaszban, biztosítva a működés kényelmét, megbízhatóságát és kényelmét.

  Példák a fürdőszobai tervezésre, a 11 legjobb lehetőségre

  Kényelmes és kényelmes lakás - a jó pihenés és az összes lakójának jó közérzete. De lakásvásárláskor, különösen a régi raktárházaknál, sok ember kényelmetlen és praktikus elrendezéssel néz szembe a fürdőszobában.

  Ha úgy döntesz, hogy rekonstruálod ezt a szobát, vagy feltölted a semmiből, akkor ebből a cikkből megtudod, hogyan kell helyesen csinálni.

  Megfontoljuk a higiéniai helyiségek tervezésének alapelveit, az utólagos felszerelés és a kombináció lehetőségeit.

  A fürdőszobák és a szaniterek tervezése az építészek sokéves munkájának tárgya. A lakás szerkezeti elemeinek független változása a lakás összeomlásával, sőt otthon is fenyeget. Nem megfelelő telepítés a vízvezeték lehet az oka annak, hogy a fürdőszoba használata kellemetlen lenne. De ha minden műveletet helyesen hajtanak végre, akkor még egy kis fürdőszobát is kényelmesen és funkcionálisabban lehet használni.

  Optimális fürdőszoba elrendezés a lakásban

  Az átépítés minden akciójának alapja a fürdőszobai terv. Jelöli:

  • vízvezeték elhelyezése;
  • a kommunikáció módja;
  • befejező lehetőségek.
  Felhívjuk figyelmét, hogy a fürdőszoba tervezése a javítás tervezési szakaszában történik, különben fennáll annak a lehetősége, hogy a szerzett vízvezeték nem illeszkedik a helyiségbe, vagy kényelmetlen használni.

  Különböző kialakítású kombinált fürdőszoba

  A fürdőszobák méretét szabályozó rendeletek

  Amikor egy fürdőszobát rendezünk egy panelházban, vagy annak felújítását, a fő dokumentumot, amelyre az önmagunk irányítására van szükség, az "Egészségügyi normák és szabályok" (abbreviated as SNiP). Meghatározzák a különböző célú épületek helyiségeinek optimális és minimális dimenzióit.

  Tipp: a fürdőszoba és fürdőszoba átalakítása, amely nem felel meg az SNiP normáknak, nem csak illegális, hanem nem biztonságos a lakáslakók számára.

  Példák a vízvezeték tervezésére és elhelyezésére egy közös fürdőszobában

  A higiéniai eljárások optimális helyiségméretének meghatározása

  Általános szabályként a nagyméretű és standard méretű kombinált fürdőszoba kialakítása nem okoz nehézségeket, és a kényelem elvén alapul. De a kis méretű helyiségek, korlátozott területük miatt, nehéz elrendezni. Ahhoz, hogy egy ember kényelmesen mozoghat, a fürdőszobának:

  • mélység legalább 1,2 m;
  • a szélesség legalább 0,8 m;
  • 2,5 m magas mennyezet
  Az Ön adatai: az SNiP normái szerint a fürdőszobai ajtónak csak kinyílni kell, és nem szabad a konyhába vagy a nappali helyiségbe menni.

  Példák a fürdőszoba tervezésére nyitó és tolóajtóval

  Vízvezeték elhelyezés szabályai

  A fürdőszoba kényelmesen használható, amikor megtervezte, hogy kövesse bizonyos előírások elhelyezése vízvezeték. Így a bidé és a WC közötti távolság legalább 0,25 m legyen. A fürdőkád vagy a zuhanyzáshoz való szabad hozzáférés biztosítása érdekében legalább 0,7-1,2 m szabad helyet kell hagyni.

  A WC-hez való optimális távolság kb. 0,6 m, mindkét oldalon 0,25 m. A mosogató használata kényelmes lehet, ha elhagyja 0,7 m szabad területet.

  A fürdőszoba kialakításának alapjai - vízvezeték szerelés

  Az alábbi ábra mutatja a különböző méretű fürdőszobák és WC-k tipikus elrendezését, valamint kombinált típusokat.

  11 változat a fürdőszoba tervezése méretekkel

  A higiéniai eljárások helyreállításának lehetőségei

  Fürdőszoba területe 3 négyzetméter. a legkisebb, ami elegendő a kényelmes használathoz. Ezért, ha a fürdőszoba és a WC túl kicsi, jobb kombinálni őket egy helyiségbe - szétszerelni az elválasztó falat és felborítani az egyik ajtót. Az ilyen fürdőszoba alapterülete 3 négyzetméter. m egy egyszerűsített rendszerben állapodtak meg.

  A megjegyzéshez: a mosogató alatti helyet a szekrény elrendezésére lehet használni, és a sarokszaniter berendezések telepítésének köszönhetően a mosógép számára helyet biztosítanak.

  A képen külön fürdőszobák és WC-k újjáépítése látható, kombinált teremben, minden kényelemmel.

  Egy nagycsalád kényelmetlenül használja a kombinált fürdőszobát. Ezért jobb kombinálni a kombinált fürdőszoba tervezését, és ezt a helyet elválasztani két külön zónára. Az első olyan fürdőhely, ahol zuhanytálca található, a második a higiéniai eljárások zónája, mosdó és wc szögletes felszerelésével.

  Tipp: a fürdőszoba kialakítása 4 négyzet. m., gondoskodjon a kényszerített szellőztetőrendszerről, mert a gőz kis helyiségben felhalmozódhat.

  Opció átépítése közös fürdőszoba külön

  A tágas fürdőszoba hozzáadhatja a magánéletet úgy, hogy a fürdőt áthelyezi az egyik sarkába, és áttetsző splash pajzsot árnyékol. Így, a sarokban, helyet a kis szekrények kozmetikai és fürdő kellékek.

  Tipp: ha nincs szükség két mosogató mosására, az egyik helyett egy bidét telepíthető.

  Kényelmes fürdőszoba elrendezés - a lakás minden utasának kényelmét ígéri

  Ha az apartman lakói egy része a fürdőszobában kedvelik, a másik pedig a zuhany alatt, akkor egy tágas szobában mindkét tartályt fel lehet szerelni. Ebben az esetben egy megfelelő lehetőség a fürdő átalakítására a fal alá helyezett fürdetés az ablak és a szekrény egy csúszó képernyővel történik. Az üres helyiségben zuhanyozhat. Ha a ruhák száradási helyét nem használják, akkor a mosógépet az ajtó mögött egy résszel lehet áthelyezni, a mosogató pedig bővíthető vagy kettős.

  A gyakorlati övezetezés garantálja a kényelmet és a kényelmet minden családtag számára.

  A kis fürdőszoba tervezésének jellemzői

  Ha a fürdőszoba tágas, a vízvezeték elhelyezésével kapcsolatos problémák nem merülhetnek fel. De ha van egy kis fürdőszobája, az elrendezést gondosan át kell gondolni.

  A régi épületek házainak problémás területei - alacsony mennyezetek és korlátozott hely. A fürdőszoba elrendezésének jellemzője a Hruscsovban, hogy 3,5-4 négyzetméter. egy fürdőmedencét, mosdót, WC-t, legalább egy kis szekrényt és egy mosógépet kell elhelyeznie. Hogyan kell tervezni a helyiség újbóli felszerelését úgy, hogy kényelmes legyen, és minden vízvezeték és háztartási készülék illeszkedjen oda?

  Hogyan kezdjük el az átalakítási helyiségeket?

  Mint más típusú szobákban is, a fürdőszobában történő átépítés a projekt elkészítésével kezdődik. A kombinált fürdőszoba tervezési projektjének tartalmaznia kell a vízvezeték és a bútorok elrendezését, a szobai színrendszert, a befejező lehetőségeket.

  A szomszédos fal lebontásával egy fürdőszoba és egy WC is összekapcsolható. A kombinált szobában egy ajtót és egy lámpát kell hagyni.

  Figyelem: ha egy cső egy szomszédos fal mentén halad át, akkor az átadását kizárólag szakember végezheti, és csak koordináció után.

  A WC és a fürdőszoba összekapcsolásának egyik példája bonyolult átépítés, amikor csővezeték átvitelére van szükség

  Kis fürdőszoba kialakításának módjai

  Tekintsünk több lehetőséget tipikus fürdőszobák tervezésére, egy 5 négyzetméteres területre.

  • ahelyett, hogy egy lehúzható fürdő beüti zuhany;
  • mosdókagyló és WC kialakítása.

  Példa arra, hogy kis fürdőszobát tervezzenek a Hruscsovban

  • hagyja a teljes fürdőt;
  • tartály WC-ben rejtőzik a falban;
  • a mosogató szekrény alatt különféle kiegészítők tárolására;
  Tipp: Nagyméretű tükröt lehet felakasztani a mosogató felett, hogy vizuálisan bővítse ki a helyet.

  Egy kis fürdőszoba egy teljes tartály úszáshoz

  • a szögtartály egyik sarkában a jacuzziban található mini-fürdőt használhatja;
  • az ajtó közelében egy mosógép;
  • az ellenkező falon mosogató;
  • a mosdó közelében van egy WC, amelynek palackja rejtve van a fülkében.

  Az érdekes forma szögletes fürdője kis fürdőszobának lesz kiemelve.

  A kényelmes fürdőszoba tervezés garantálja a kényelmet minden családtag számára. Ezért egyre gyakrabban a kis fürdőszobák és a WC-k egy helyiségbe kerülnek. Ha az átépítést az összes szabálynak és szabálynak megfelelően végezzük, élvezheti a kényelmét és biztonságát.

  Kombinált fürdőszoba: bölcsen használja a helyet

  Sokan élnek azokban a házakban, ahol a fürdőszoba külön, de semmi jó nem mondható el róla. Itt a WC-ben térdel az ajtóhoz és a mosdó és a mosógép között választhat a fürdőszobában.

  Az egyetlen racionális megoldás ebben az esetben az, hogy a WC-t és a fürdőszobát egyesítve egyesítik a fürdőszobában, amikor a két apró szoba egyike még egynek tűnik. Sokan úgy vélik azonban, hogy még az unió sem engedi meg a szabad helyet a fürdőszobában, és minden szükséges tételt és dolgot helyez el benne.

  Szeretnénk bizonyítani az ellenkezőjét, többféle módon, hogyan tervezzünk egy kombinált fürdőszobát. Többnyire nemcsak fantáziát, hanem pénzügyi képességeket is igényelnek, de az eredmény mindenképpen megéri. Kínálunk néhány tervezési ötlet kombinált egészségügyi az Ön lakásában.

  Kombinált fürdőszoba tervezés

  A fő módja annak, hogy növeljék a helyet egy kis fürdőszobában, cserélje ki a fürdőt a zuhanyzóban. A zuhanykabinok kialakításánál, méreténél és kialakításánál számos különböző lehetőség van.

  Így például egy hagyományos rakodótárcsát vásárolhat, és a rakodólapot ugyanazzal a csempezel készítheti el, mint a falaké - ezáltal a fürdőszobát tágasabbá teheti vizuálisan. A raklap mélysége is választható: valaki szereti a sekély raklapokat és valakit - mély. Csak azt szeretném megjegyezni, hogy a mélytálcákkal ellátott zuhanykabinok sokkal praktikusabbak, mivel kis kádként is működhetnek.

  Cserép a kombinált fürdőszobában

  A fürdőszobában olyan hely, ahol az ember új napot kezd és befejez egy kimenetet.

  Ezért különösen fontos, hogy hozzon létre egy gyönyörű, harmonikus belső térben, ahol pihenhet az esti órákban és reggelente egy aktív napra.

  Ebből a célból fontos kiválasztani a megfelelő alapanyagokat, különösen a cserépet. Például úgy tűnik, hogy a fap meltin gyűjtemény harmóniát hoz a szobába. Puha, pasztell színek, érdekes, szokatlan textúrák, plusz minden, kiváló minőség - ezek a komponensek három összetevője a termék óriási népszerűségének.

  A szín és a méret tekintetében jobb választani azt a lehetőséget, amely lehetővé teszi, hogy sikeres kombinációkat hozzon létre más típusú bevonatokkal és kiegészítőkkel. Napjainkban a kerámia burkolólapok sokasága közül meglehetősen érdekes mintát, színsémát talál. Ne hagyja figyelmen kívül a nagyméretű, sokféle csempegyűjteményt is. Egy bemutatott opció közül egy gyönyörű eredeti kombinációt gyüjthet össze.

  Dekoratív díszítéssel mozaik és festett üveg is használható. Ezek a betétek különleges eleganciát, frissességet és élettartamot kölcsönöznek a belső térnek. És segítenek abban, hogy pontosan az egyediséget, az eredetiséget, amit a saját fürdőszobájában szeretnél látni és érezni.

  A fürdőszoba belseje nem tűnhet ki az egész ház vagy lakás általános stílusától, de ebben a szobában jobb, ha nem fényes ékezeteket készítenek, hangsúlyozzák a részleteket. Nagyon fontos, hogy megfelelően mérje meg a fürdőszoba és a belső tér méretét. Vagyis nincs szükség nagyméretű mosdókagyló kis fürdőszobába helyezésére, éppen ellenkezőleg, jobb masszírozni a bútorokat és a vízvezetékeket egy lenyűgöző méretű helyiségben, hogy a szoba ne tűnjön üresnek vagy lakatlannak.

  zuhanyok

  A kombinált fürdőszoba kialakításakor figyelembe kell venni, hogy különböző típusú kabinok vannak: a kabinba nyíló ajtókkal, valamint a tolóajtó ajtókkal vagy "harmonikával". Mindez a tulajdonosok preferenciáitól és építésétől függ, hiszen az egyszerű ajtók kellemetlenek lehetnek a nagy emberek számára. A zuhanyzóval és mosógéppel ellátott fürdőszoba kialakításával kapcsolatban kérjük, vegye figyelembe, hogy a kabinok átlátszó falai nem "vágják le", és nem határolják el a helyet, de a matt opciók praktikusabbak a mindennapi életben.

  A zuhanyzós kombinált fürdőszoba nagyon elegáns és modern kialakítása nyitott zuhanytálca létrehozása raklap nélkül, néha partíciók nélkül - úgynevezett nedves helyiség. Ehhez a padlószintnek a zuhanyzóterületen alacsonyabbnak kell lennie, mint a szoba többi részén.

  Azok számára, akik még egy kisméretű szobában sem tudják elfogyni a kádat, javasoljuk, hogy kisebb fürdőszobákra vagy szabálytalan formákra fordítsák figyelmüket, ami a szoba és a környező tárgyak körvonalainak ismétlődését fogja ismételni.

  Ötletek mosogatóhoz és WC-hez

  A nem szabványos forma nemcsak a fürdőben lehet - ma saroklefolyók és WC-k nagyon gyakoriak, amelyek különösen alkalmasak szabálytalan alakú helyiségekhez. Szinte szokatlan konfigurációk is vannak, amelyek a fürdőszobával együtt egyetlen egészet alkotnak, így a helytakarékosak.

  Az űrtartalom vizuális megőrzésének egyik alapvető szabálya a következő: minél nagyobb a látható alapterület, annál tágasabb a szoba. Ezért azt javasoljuk a kis fürdőszoba tulajdonosainak, hogy fordítsanak figyelmet a konzolos WC-tálakra és mosdókra, amelyek a padlóhoz egy bizonyos magasságban vannak a falhoz rögzítve, így elegánsabbnak tűnnek és úgy tűnik, hogy "úsznak" a levegőben.

  By the way, még a kombinált fürdőszoba megfelelő tervezés, akkor szimbolikusan elkülöníteni a WC a többi tárgy. Ezt egy dekoratív válaszfal segítségével vagy több hasznos tárgy segítségével lehet elvégezni: könnyű és magas polc vagy fűtött törülközőtartó.

  Mosogató a fürdőszobában

  Külön kell mondani a mosogatási zónáról, amelyet fel kell használni. Először is, asztallappal lehet körülölelni, és fölötte egy tükörrel ellátott kabinet. Érdemes a helyiség alatt is használni a helyet, és ott elhelyezni egy szekrényt. Érdemes megjegyezni, hogy a fürdőszoba vizuálisan tágasabb, könnyű, nyitott szerkezetekkel a mosogató alatt.

  Mosógép a fürdőszobában

  Sokkal kényelmesebb és logikusabb, ha a mosógép a fürdőszobában van, és nem a konyhában vagy a folyosón. Azonban egy kicsi, és még inkább egy kombinált fürdőszoba, akkor igazán meg kell próbálnia, amikor elhelyezni a mosógépet.

  A legegyszerűbb, ha van egy lehetőség zuhanyzóval. Itt bármely mosógépbe mosogatógépet lehet elhelyezni, egy asztal alatt egy mosdókagylóval kombinálva, ha szükséges, az ajtó becsukása, vagy az így létrejövő résbe zuhanni. Egyébként soha nem késő, hogy figyeljen a függőleges terhelésű vagy sekély mosógépekre.

  De azoknak, akiknek meg kell dönteniük a mosogató és a mosógép között, nyilvánvalóan tetszeni fognak abban a lehetőségben, hogy az "alátétet" a mosdó alá helyezzük.

  Polcok és szekrények a fürdőszobában

  A fürdőszobák egyike sem szabad teljesen felszabadulni a szükséges dolgoktól: törölközők, kozmetikumok, háztartási vegyszerek stb. Ahhoz, hogy ezeket az elemeket egy kis fürdőszobába helyezze, gondosan meg kell gondolnia, bár természetesen másképp van.

  Természetesen először is ezek különböző polcok: felfüggesztett nyitott polcok vagy szekrények, kis szabadtéri állványok és rések a falakon. Felhívjuk figyelmét, hogy a nyitott polcok vizuálisan növelik a helyet, de ha továbbra is zárni szeretné őket, akkor jobb, ha megválasztja a helyiséget, ami helyet takarít meg.