Legfontosabb > Csapok

Mosogatócsatorna: túlfolyócsatorna összeszerelése és szerelése

A mosdókagyló, mint bármely más vízvezeték szerelvény, sérülékeny a töréshez. Telepítése egy egyszerű eljárás, amelynek érdekében nincs értelme meghívni a professzionális vízvezeték-szerelőt.

Hogy van a mosogató mosogatója, és milyen árnyalatokat kell figyelembe venni az eszköz telepítésekor, nézzük közelebb.

Cél és tervezési jellemzők

A mosdó mosogatója a fürdőszobában vagy a konyhában túlcsordulással hajlított kialakítással, amelynek fő célja a felesleges víz átirányítása a szennyvízcsatornába, ezáltal megakadályozza, hogy a mosogató tál túlcsorduljon.

A vízelvezető rendszer kialakítása szinte teljesen azonos a mosogató és a fürdő esetében.

Szerkezetileg a mosogató vagy mosogató csatorna túlcsordulása a következő elemekből áll:

 • szifon vízzárással - ez egy "U" alakú elem, amely kettős feladatot lát el: megakadályozza, hogy a szivárgó szag kiáradjon a csatornarendszerből, és megóvja az alatta elhelyezkedő lefolyócsövet az eltömődéstől.
 • csatorna - hullámosított vagy merev műanyag csőből készül, és a szennyvizet a csatornarendszerbe irányítja.

A szifon funkcionalitás fő titka a designban. A kanyar miatt a víz nem hagyja teljesen ki a csövet. Vízzárást képez és akadályozza a "borostyánsárgás" csatornába való behatolását a lefolyó lyukba.

Az ilyen konstrukciók kényelmesek, mert eltömődés esetén nem lesz nehéz eltávolítani és tisztítani mechanikailag vagy kémiailag.

Szeretne egy tartósabb készüléket telepíteni, ami nem olyan rossz eltömődés? Ebben az esetben jobb, ha egy mosogatócsúszda formájában lévő szerkezetet vásárolnak a mosogatóhoz. Ez eltér a hagyományos kivitelezéstől, mivel további csővel van felszerelve.

Ez a készülék összeköti a tálca oldalának felső oldalán kialakított lyukat, a szifon elé helyezett lefolyórendszer elemeit. Ennek következtében a túlfolyó visszavonja a folyadékot a mosogatóból, ezáltal megakadályozza a tál túlfolyását.

Kívülről a leeresztő nyílás fedezi a grillet. Védőfunkciót hajt végre, késlelteti a kis törmeléket és a hajat, ezáltal védi a rendszert az eltömődéstől.

A lefolyóeszközök fő típusai

Számos vízelvezető rendszer létezik. Az egyik legelterjedtebb megoldás az a kialakítás, amelyhez egy nagy záró anyával rögzített lefolyó van. Ez a csatolási módszer még a két évtizeddel ezelőtt épült házak fürdőszobájában is megtalálható.

Eszközosztályozás

A mosogatók csatlakoztatásához használt leeresztő szifonrendszerek három típusból állnak: buborék alakúak, térd alakúak és kombinálva. Ezek különböznek az építés típusától:

 1. Palack vagy lombik alakú. A fő szerkezeti elemek két henger egymásba merül. A készülék lombikja belsejében egy tee van felszerelve, amely elosztja a folyadékot és hidromashonot képez.
 2. Csőbe. A kétfordulatú kivitel fő eleme a cső "S" vagy "U" alakú hajlata, amely a hidraulikus sávot képezi.
 3. A vegyes típusú eszközök. A palackszerkezet szerkezeti elemei mellett, két partícióval kiegészítve, egy hullámos tömlővel vannak felszerelve.

A palack típusú készülékeknél a szifonba belépő csatorna a kisebb belső átmérőjű csőbe kerül. Az alsó rész elérése közben a belső és a külső henger közötti üregen keresztül a csatornák a csatornarendszerbe kerülnek.

A palackszifonok előnyösek abban, hogy még a ritkán használt egészségügyi berendezés esetében is a vízzárás a rendszerben nem sokáig szárad ki. Ezt a hatást azért érik el, mert a szifon kimenete a lombik közepén helyezkedik el.

Sok tulajdonos preferálja a palackos szifonokat, mert szükség esetén mindig több szilvát csatlakoztathat hozzájuk. Ehhez a szerkezetet csak kiegészítő elemekkel kell ellátni.

Jól bevált a kevert típusú szifonok munkájában. A vegyes típusú lefolyószerkezet kialakításában részt vevő Gofrosiphon egy hagyományos hajlított cső módosított változata.

Ellentétben a kombinált verziók palackos és csöves változatai között, nincsenek modellek aljzattal, ezért nem lehet túlfolyó rendszereket és háztartási készülékeket csatlakoztatni hozzájuk.

Termelési részleg

A kereskedelemben kapható mosdók mosogatókhoz az alkalmazott anyagtól függően két típusból állnak: a polimerekből és a fémötvözetekből készültek.

A polimer termékek híresek az alacsony árról és a könnyű telepítésről. A hullámosított csővel ellátott szerkezetek kényelmesek a hosszúság szabályozására.

De a PVC szerkezetek élettartama viszonylag rövid. És az összeszerelt szerkezetek tömítési tulajdonságai sok kívánnivalót hagynak maguk után. Ezért minden összeillesztési elemet össze kell szerelni gumitömítéssel.

A megbízhatóság és a tartósság tekintetében a vízelvezető rendszerek fém elemei kedvezőbbek. A színesfém-modellek: a sárgaréz és a bronz a leginkább keresett háztartási használatra. Az ilyen anyagokból készült heveder gyakran krómozott bevonattal rendelkezik, aminek köszönhetően meglehetősen megjeleníthető megjelenést kölcsönöz.

A gyártási folyamat során a falak belső felületén lévő iszaplerakódások megakadályozására a gyártók védelmet nyújtanak a krómozott filmmel.

A fémszerkezetek telepítése nem jelent különösebb nehézséget. A kötés csak a színpadon fordulhat elő, ha le kell rövidíteni a kisülő csövet.

Szifonok nem szabványos berendezésekhez

A nem szabványos "dupla" mosogatómodellek esetében szifont használnak, két kiadással ellátva. Az ilyen szifoneszközök összekapcsolódnak a két mosogató aljzatába, és egy kicsit alacsonyabbak a szennyvízáramlás során, közös lombikba keverednek.

Csatlakozni kell a kommunikációs mosogatóhoz, amely nyitott polcon található? Ezután válasszon egy modellt, amely rejtett telepítést tartalmaz. Igen, az árért kicsit drágább lesz, mint a hagyományos lehetőségek, de teljesen elrejti a kommunikáció kis esztétikai elemeit.

Az ilyen szerkezetek elvezető rendszereit nem lesz nehéz elrejteni egy rést, díszítő képernyővel borítva. De érdemes megemlékezni, hogy ha a kisülő cső kanyarulása túl rövidnek bizonyul, nagy a veszélye a kellemetlen szennyvíz "szaga" megjelenésének.

Technológiai telepítés csatorna túlfolyással

Semmi nehézséget okoz a szilva túlcsordulásának telepítése önmagában. Minden egyes eszközhöz mellékelve általában a mellékelt utasítások találhatók. Információt tartalmaz a szerkezet szerkezetének sorrendjéről.

1. lépés. A szükséges anyagok és eszközök előkészítése

A vízelvezető berendezések sokféle típusával a beépítési technológia közel azonos. Ezért, még akkor is, ha a vízvezeték-szerelvényre, például palacktípusra egy vízelvezető rendszert szereltek fel, egyszerűen kicserélheti azt ugyanazon kombinált verzióval.

Az alábbi elemek szerepelnek a standard szifoncsomagban:

 • eszköz ház;
 • ágcső;
 • díszítő burkolat szilva;
 • műanyag és gumi mandzsetta;
 • csatlakozó anyák és csavarok;
 • gumi lapos párnák.

Annak érdekében, hogy jobban megértsük a szerkezet szerkezetének sorrendjét, helyezzük az összes szifon elemet egy asztalra vagy egy padlóra.

A rendszer telepítése nem lesz lehetséges a szükséges eszközök nélkül. A munkához szükség lesz:

 • lapos csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • FUM szalag;
 • tömítőanyag;
 • vízgyűjtő tartály;
 • pamut szövet.

Ha a munka során a csöveket és a hullámosságot a kívánt méretre kell vágni, mérni először egy mérőszalagot és egy fémfűrészt. A cső - csiszolópapír éleinek csiszolásához.

2. lépés. A régi szifon eltávolítása

A szifoneszköz eltávolítása érdekében szükséges, hogy a csavarokat a leeresztő nyílásban lévő rácsban középen rögzítse.

Gyakran előfordul, hogy a leeresztő rács csavarja és anyája "működés közben" ragaszkodik egymáshoz. Ha nem tudja lecsavarni őket, először szétszerelje a szifon alsó részét, és a felső ág csövet érintetlenül hagyja. Forgatásával ez a rész segít megszabadítani a csavart és csavarozni.

A régi szifon szétszerelésének pillanatától kezdve az új berendezés csatlakoztatásának kezdetétől jobb, ha a csatorna csengőjét megfelelő méretű ronggyal vagy dugóval lezárja.

3. lépés. Szerkezeti elemek összeszerelése

Csővezeték-rendszer telepítésekor a szerkezet összeállítása a telepítés során elvégezhető, ha minden elemet sorba állít. Ha egy lombikos rendszerrel dolgoznia kell, mielőtt összegyűjtené a mosogatóhoz hasonló mosogatót, számos előkészítő munkát kell elvégeznie.

Először is, a készüléket a tálba helyezzük és előzetesen felszereljük annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a méretek megfelelnek. Ezután ellenőrizze az alsó cső rögzítésének megbízhatóságát. Ehhez csavarja le a dugót a meneten, és ellenőrizze, hogy vannak-e csavarodott és egyéb hibák a gumitömítésben. Ne hagyja figyelmen kívül ezt a szakaszt, mivel az alsó dugó folyamatosan átveszi a rendszer nyomását.

Ha a felületen felmerülő barázdák észlelhetők, élesen élesített késsel vághatók le. Ha nem távolítják el őket, a telepítés során az O-gyűrűt károsíthatják.

Miután meggyőződött a behelyezett tömítések minőségéről és a menetes csatlakozásról, folytassa a lombik szerelését. A munkát több szakaszban végzik:

 1. A készülék menetén gumitömítést visel, csavarja le az alját.
 2. A csőcsonk végein helyezzük el a tömítést, és a szorító anya tetejére.
 3. Miután behelyezte a kifolyócső végét a szifon házának felső részébe, rögzítse az előre beállított helyzetbe az anyacsavar meghúzásával.
 4. Miután a készülék fedelét gumitömítéssel szerelték fel, a vízelvezető csavarral csavart a testre.

A csatlakozás megbízhatóságának növelése érdekében a horonyba illesztett gyűrűtömítést egy tömítőanyaggal kell lefedni. Fel kell fedniük a menetes csatlakozás alsó részét is.

Ezután a mosdót az ülésre helyezzük, és folytatjuk a leeresztő berendezés telepítését.

4. lépés. A túlfolyó egység jellemzői

Ha túlcsordulással ellátott modellekkel foglalkozik, az elem összegyűjtése előtt meg kell határozni a cső magasságát. Ennek a paraméternek meg kell felelnie a tál mélységének. Ha minden megegyezik, a cső egy adott magasságban van összekötve a fő csővel.

Ha a túlfolyócső előregyártott szerkezetű, akkor a magasság könnyen beállítható a teleszkópos visszahúzás elvénél. A hullámcsövet egyszerűen a kívánt hosszúságra nyújtják, és a megfelelő helyen meghajlódnak.

Ha a túlfolyócsövet a mosogatóhoz rögzíti, ne felejtse el elhelyezni a mellékelt gumitömítést a felületek között. A kifolyócső és a túlfolyó cső rögzítési pontja rögzítő anyával van rögzítve. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a csatlakozást, szorosan húzza meg az anyát kézzel, különösebb erőfeszítés nélkül.

5. lépés. A leeresztő készülék felszerelése

Mielőtt az összeszerelt szerkezetet csatlakoztatná a vízelvezető rendszerhez, a mosogató felületét a leeresztő nyílás területén óvatosan zsírtalanítják és tisztítják. A telepítés során a tál lefolyónyílásának első lépése egy 5-6 osztással ellátott védőrács.

Az elágazó cső felső vége gumi tömítéssel és dokkológéppel van ellátva, amelynek lyuk van a mosogatóban. A fúvóka felső oldalának szorosan nyomja a lefolyóba, rögzítse egy D6 mm-es csavarral, a védőrácsba.

A szálat, amelybe be kell temetni, maga a fúvóka testébe kerül. Amikor a csavart lapos csavarhúzóval meghúzzuk, fontos, hogy maximális szűkületet érjünk el, miközben elkerüljük a karimát és a tömítést.

A fúvókacsúcs alsó végétől. Ez azért szükséges, hogy biztosítsuk a fúvóka szabad növényi végét a szifon üregébe. Az elágazó csövön "húr" van egy műanyag csatlakozó anya, amely egy menetes aljjal van ellátva, és egy kúpos tömítés, amely a széles oldalt az anyához rögzíti. Ezután hajtson rá a kimeneti csőre, ne felejtse el a csatlakozást lezárni.

A kifolyócsőhöz egy csatornacsőhöz, amelynek átmérője hagyományosan 50 mm-t tesz ki, a szerelőgumi mandzsettát kell alkalmazni. Annak érdekében, hogy a csövek szorosan lefedjenek, ezáltal megakadályozva a szennyvízszagok szétterjedését, használjon olyan terméket, amelynek belső átmérője valamivel kisebb, mint a kisülő cső külső átmérője.

Tipp: Ha a kivezetés átmérője nem egyezik a csatorna méretével, használja a kész műanyag adaptert.

A legtöbb könnyen csatlakoztatható hullámosított szifon. Két merev csatlakozással rendelkezik mindkét végén. Csatlakoztatásához csak a konnektorhoz kell csatlakoztatnia, majd kissé nyúljon, és adja meg a kívánt kanyarokat. Ezt követően, a második cső, hogy a csatornába.

6. lépés. Rendszerellenőrzés

Az utolsó szakaszban csak a csatlakozások szorosságát és a rendszer működőképességét vizsgálja. Ehhez a szifon alatt lévő padló egy részét egy pamutszalvéta vagy papírlap borítja. Néhány mester erre a célra helyettesíti a szifon kapacitását.

Kinyitják a csapot, és megfigyelik, hogy a víz belép a leeresztő nyílásba, és a szifonon átmegy a lefolyóba.

Ha nincsenek szivárgások az ízületekben, és nincsenek cseppek a szalvétra, akkor a munkát minőségi szempontból végezzük. Ezek észlelése esetén húzza meg szorosabban a csavarokat, és a csatlakozás is tömített.

Az elágazó szifonok felszerelésének technológiája, amely lehetővé teszi a mosógépek közös vízelvezetésre való csatlakoztatását, gyakorlatilag nem különbözik egymástól. Az egyetlen különbség az, hogy a háztartási készülékekből készült rugalmas tömlőket a szerkezet ágaihoz csavarják.

Hasznos videó a témában

Videofelvétel, hogyan szedni a szifont:

A mosogató telepítése és a lefolyócsatlakozó csatlakoztatása:

A mosogató modern mosogatómodelljei nem olyan nehézek a telepítéshez. A legfontosabb dolog az, hogy helyesen válasszon egy olyan modellt, amely a legmegfelelőbb az adott körülményekhez, és szigorúan kövesse a telepítési utasításokat.

Az olajszivattyú és -leeresztő berendezések

Hasznos információk:

Telepítés olajszivattyúzáshoz - elengedhetetlen berendezés az autójavító műhelyben és a benzinkútnál. Segítségével gyorsan és könnyedén leöblítheti a régi olajat a motorról, és minden csatornát megtisztítani az új betöltés érdekében. Ezzel a gépgel a műhely kizárólagos szolgáltatást kínál az expressz olajcserének.

Pneumatikus modellek

Az olajcsere egység egy használt olaj tartályból, egy emelőfürdőből, egy üveg kamrából és tömlőkből áll. Pneumatikus hálózatból vagy kompresszorból működik, amely megteremti a szükséges evakuálási nyomást. A tömlő végén lévő szívóegységet megfelelő szondával kell felszerelni a motor vagy a sebességváltó olajának szívására. Az olajszívás végrehajtható akár egy speciális előterében, akár egy olajtartályban - attól függően, hogy a gömbcsap zárva van vagy nyitva van. Az olajvisszanyerő egység lehetővé teszi, hogy gyorsan szolgáljon több gépet - egyes modellek kerekekkel vannak felszerelve a könnyű mozgatáshoz a műhelyben. Nem kell várni, amíg az olaj természetesen áramlik, és ez felgyorsítja a csere folyamatát.

Az olajgyűjtő tartályt feltöltött olajjal tölti meg, amikor a járművek karbantartják, és ki kell üríteni. Ez egyszerűen és egyszerűen elvégezhető a pneumatikus rendszer működtetésével. Ehhez a légtömlőt csavarják a tartály tetejére, és a folyadék az alján lévő tömlõrõl leeresztõdik. Az ilyen berendezések két feladatot végeznek - az olajat a motorból leürítik és az olajgyűjtő tartályból kiszivattyúzzák. Ha a második lehetőség nem strukturálisan van megadva, a pneumatikus modellt csak a kisüléshez tervezték.

Kézi olajleeresztés

A leeresztő tölcsérrel rendelkező egyszerűsített modellek nem igényelnek kapcsolatot pneumatikus áramkörrel. Olajteknő hozta ürítőnyílás a motor be van állítva az alján serpenyőben vagy vödör hulladék összegyűjtéséért olaj és zsír lecsepegtetett természetesen. Több időt vesz igénybe, mint a pneumatikus rendszerekkel való munkavégzés. De ez a lehetőség gazdaságos, és az autósok használhatják a garázsban.

Eszköz a szirup és a sóoldat ülepítéséhez az üvegedényekből az otthoni konzerválás folyamatában

A SZERZŐI BIZONYÍTVÁNYHOZ (61) A szerzőtől függ. tanúsítvány (22) Számolt 29/11/72 (21) 1852094 / 28-13 (51) M Cl, B 65) 47/12 csatlakozási kérelmet №vЂ "

A Szovjetunió Minisztertanácsa az Iinuoretion és a Discoveries ügyeiről (32) Prioritás (43) Megjelent

74Byulleten № 33 (SZ) ETO 664.8.036.539 (088.8) (45) közzététel napja a leírás június 20-i 75 (72) A feltaláló

G. Ya. Lyubtsev (71) Kérelmező (54) SZIRUSZÍTÉSI ESZKÖZÖK

ÉS ÜTEMTERVEK AZ ÜVEGBANKOKKAL

HPOUECCE HOME CANNING

A találmány tárgya konzerválás, különösen a szirup leeresztésére szolgáló eszközök és a következők közül: Sóoldat üvegedényekből az otthoni konzerválás folyamatában.

A javasolt eszköz sík burkolat formájában készül, két konjugált különböző félkör alakjában; Ezen túlmenően az egyik félkör az üvegpohár nyakának sugaraival megegyező sugárral készül, a másik pedig sugárral, a Q pedig némileg nagyobb, és a középpont az első félkör felé a tengely mentén elmozdul.

Ebben az esetben a fedélnek lyukak vannak elosztva, szimmetrikusan a hossztengelyhez képest eltolódott sorrendben, valamint két, egymással szemben lévő fogantyúval a doboz nyakának rögzítésére, és merőlegesen a nyélre helyezett hangsúlyokkal.

A javasolt eszköz biztonságosan és kényelmesen használható.

Ábra. Az 1. ábra a javasolt pri- Az 1. ábra perspektivikus nézete. 2 ugyanaz, a szkennelés során.

Készülék szirup és szirup kiürítésére 25

2 üveget az üvegedényekből az otthoni konzerválás folyamán egy sík fedél 1 alakjában készítjük el, két konjugált különböző félkör alakjában; Ezen túlmenően egy félkör alakú, amelynek sugara egyenlő az üvegedény nyakának sugaraival, a másik pedig valamivel nagyobb sugárral, és a középpont a tengely mentén az első félkör felé tolódik. Ugyanakkor az 1 fedélnek 2 lyukai vannak, amelyek a hosszanti tengelyhez képest elcsúsztatva szimmetrikus módon elrendezettek, valamint két, egymással szemben levő 3 fogóelem a doboz nyakának rögzítésére és merőleges elhelyezése rájuk

4 fogantyúval 5.

Az eszközt az edény nyakára helyezzük, amikor szükséges a 90-80 ° C-ra hűtött szirup leengedése, és a palacknak ​​állva kell állnia.

Amikor szirupot öntünk, állítsuk le a 4-et és kezeljük

5 legyen a tetején (csak ebben a helyzetben az eszköz jól illeszkedik a doboz szájához). A 3-as fogantyúkat úgy kell kialakítani, hogy könnyebb legyen

442122 a készüléket a doboz nyakára helyezi, ugyanakkor a méh nagy visszafordulása.

A szirup és a sóoldat és az üvegedények kiürítésére szolgáló eszköz az "otthoni konzerválás" folyamatában, ami azt jelenti, hogy a biztonság és a kényelem növelése érdekében "díszítő fedél" formájában kerül forgalomba. két konjugált különböző félkör alakú, egy félkörke, amelynek sugara egyenlő az üvegedény nyakának sugaraival, a másik pedig kissé nagyobb sugarú, az első félkörhöz képest eltolt középsővel a tengelye mentén, miközben a fedél lyukakon keresztül van egy ventilátor eltérő módon szimmetrikusan a hossztengelyhez képest elcsúsztatva, valamint két, egymással szemben lévő fogantyúval ellátott fogantyú, amely a doboz nyakának rögzítésére és a fogantyúval elhelyezett ütközőre merőleges.

A vécécsésze leeresztő eszköze - a leeresztőrendszer telepítése

A telepítési módszer szerint ezek az eszközök három típusból állnak:

 • tartály kompakt, amely közvetlenül a WC-tálra van felszerelve;
 • a falra épített vízelvezető termékek - leggyakrabban a vécécsészettel együtt használják;
 • lógó tartály (például a képen) - egy bizonyos magasságban van felszerelve és a vécécsészéhez egy leeresztő csővel van felszerelve.

Vízellátás a leeresztő tartályhoz

 • oldalsó betáplálással;
 • alsó adagolással.

Az első esetben ezek a termékek tartályokra szánt úszószelepek, amelyek vízfelülete az oldalról felfelé. Van egy egyszerű eszközük, de használatuk során zaj hallható. Az ilyen termékeket elsősorban a hazai vállalkozások gyártják.

A szelep két részből áll:

 • a membránnal ellátott házat, amely felelős a tartály vízellátásának kikapcsolásához és felnyitásáért;
 • az úszó a kar segítségével van a karosszériához csatlakoztatva. A tartályban lévő vízszint emelkedése és leesése esetén az úszókart szabályozza. Ez viszont hatással van a szárra és a rögzített membránra, ezáltal megnyitja vagy blokkolja a vizet a szelepen keresztül.

Az alsó adagolási rendszerek drágábbak, de sokkal csendesebbek. Az ilyen mechanizmus bonyolultabb: ebben az úszó egy speciálisan tervezett függőleges rúd mentén mozog, de a szerkezet működésének elve hasonló.

A WC szintjének beállítása a tartályban

 • az elavult rendszerekben, ahol oldalsó etetést végeznek, és mint kar (a szelep és az úszó csatlakoztatásához), normál fémhuzalt használnak az úszó emelésének megváltoztatására, aminek következtében a membrán blokkolja a vízhez való hozzáférést, ez a vezeték egyszerűen hajlított. Hajlítással növelheti a szelep leállításához szükséges vízmennyiséget, de ha lefelé hajlik - csökkenteni;
 • a korszerű vízellátást biztosító rendszereknél a vezeték helyett egy műanyag rudat használnak, amely persze nem hajlítható meg. A szükséges szintet az úszó az úszó tengely mentén mozgatja. Ezt az elemet egy menet vagy retesz rögzíti, amelyet az úszó mozgatása előtt le kell nyomni. Tehát a vízmennyiség növelése érdekében az úszót közelebb kell a szeleptesthez mozgatni, és így a kar hossza rövidebb lesz;
 • olyan rendszereknél, ahol alacsonyabb vízellátás van a leeresztéshez, könnyebb elvégezni a beállításokat. Egyszerűen le kell rövidíteni vagy meghosszabbítani a műanyag rudat, amely korlátozza a tartályban lévő folyadék szintjét, amely összekapcsolja a szelep karját az úszóval. Általában van egy cérna a dugóval, és az úszó támaszkodik rajta, és egy szabványos műanyag anyát használnak a magasság beállításához.

A vécécsészék vízelvezető eszköze

Ugyanakkor a felső vécsi öblítőszerkezetet minden modern egészségügyi eszközön használják.

Ciszterna szerelése

 1. Gyűjts össze egy leeresztő készüléket. Először egy speciális tömítést helyeznek a menetére, amely a megvásárolt egészségügyi felszerelés készletében található.
 2. Ezután a mosdó öblítő eszközt a tartály technológiai nyílására helyezzük, és egy széles műanyag anyával rögzítjük (további információ: "Hogyan szereljük fel a tartályt a WC-re"). Gyakran a vízvezeték-használati utasításban javasoljuk, hogy szelepet helyezzen a folyadék adagolására, amíg a tartályt a WC-tálra szerelik. De a szakértők megjegyzik, hogy ezután nehéz lesz a rögzítő csavarokat felhelyezni a tartály elhelyezésekor. Nem valószínű, hogy az ember keze elérheti a víztartályban található csavart - a szelep megakadályozza.

Üzemzavarok a lefolyótartályok üzemeltetésében

Az invertált üveg alakú úszóval, ha kellemetlenség fordul elő, különböző üledékeket és szennyeződéseket lehet elborítani. Ennek eredményeképpen ez az elem nem működik megfelelően. A hiányosságokat a tisztítással kiküszöbölheti.
Amikor az úszás tökéletes, de a víz nem folyik be a tartályba, akkor a hiba oka egy kopott szelepmembrán. Általában egy pótalkatrész tartozik az úszóval. A membrán külön megvásárolható. A védősapkát eltávolítjuk a szelepről, eltávolítjuk a régi membránt, és új termékkel helyettesítjük. A szelepben található kis lyukat tisztítani kell, különben a víz lefolyik rajta.

Fürdőszoba mosogató egység

Hogyan készítsünk egy mosdót a fürdőszobában saját kezűleg

Ritkán van egy otthoni vagy lakástulajdonos, aki a fürdő túlcsordulási mechanizmusának cseréjével vagy telepítésével foglalkozott. A készüléket úgy tervezték, hogy a fürdőt leengedje, hogy beállítsa a szaniterek vízszintjét. Jelenlétének köszönhetően nincs folyadék transzfúzió a szerkezet szélein keresztül töltés közben.

A fürdőszoba és az automatikus és félautomata csatorna közötti különbségek

Az értékesítésen két fő terméktípust talál:

A félautomatikus fürdőleeresztést (lásd a fényképet) oly módon tervezték, hogy a leeresztő dugót egy kis kábel segítségével emelje fel, amely összeköti a túlfolyó mechanizmust a lefolyóval. Ebben az esetben a leeresztő nyílás nyitása / zárása a fedél elfordításával történik.

Az ilyen típusú fürdőszobában lévő leeresztőcső telepítése a következő pozitív pontokkal rendelkezik:

 • vonzó megjelenés;
 • egyszerű használat.

A félautomata túlcsordulás fő hátránya a kábel minőségének romlása egy idő után. Igaz, ez a hátrány jellemző az olcsó mechanizmusokra.

A mosdóegység a fürdőszobában a következőképpen működik: a fedél felemeléséhez nyomja meg. A nyitó / záró mechanizmus a fedélen található.

Az automata rendszer vonzó megjelenést mutat, de jelentős hátrány is van - a leeresztődugó használatához erősen hajlani kell. Igaz, van egy automatizálás egy töltő mechanizmussal. Ez a termék keverő nélkül van felszerelve.
A fürdőszobában lévő vízelvezető helyes felszerelésének sorrendje a vízcsőhöz történő csatlakoztatás. Ennek eredményeképpen a kád feltöltését szolgáló vizet a túlfolyó mechanizmus segítségével gyűjtik össze.

Anyagok a fürdőszobába való leeresztéshez

Jelenleg a kád alá helyezett vízelvezető termékek különböző anyagokból készülnek.

A legjobb választás a krómozott réz, polipropilén és polietilén mechanizmusa, mivel:

 • ne rozsdásodj;
 • ne rothadjon;
 • különböznek a vízzel szembeni ellenállással a megnövelt sótartalommal.

A legdrágább termék a sárgaréz túlcsordulás, ami nagyszerűen néz ki a fürdőszobában. A többi jellemző tekintetében a réz alacsonyabb a műanyagnál. Először is a mechanikai károsodással szembeni ellenállást érinti. Lásd még: "Hogyan szereljünk be egy acél fürdőt a saját kezünkkel?"

Hogyan kell a leeresztő telepítést?

Amikor a mechanizmust megvásárolják, érdemes megértenünk, hogyan kell megfelelően mosogatni a fürdőszobában. Azonnal meg kell jegyezni, hogy ez a munka egyszerű, így minden otthoni kézműves képes önállóan csinálni.

A fürdőszobában lévő vízelvezető csavarhúzóval és zseblámpával történik.

Más építőanyagoktól lesz szükség:

 • műanyag csövek;
 • szilikon tömítőanyag;
 • csatornavezetékek (általában 40 vagy 50 mm átmérőjűek).

Mielőtt a mosogatót a saját kezükbe cserélik a fürdőszobában, előkészítő tevékenységet végeznek, amely az alábbiakból áll:

 • a régi termék lebontása;
 • a csatorna belső felületének tisztítása.

A cső tisztítása egyszerűen elvégezhető abban az esetben, ha a csatornahálózat műanyagból van. Az új szifonok mandzsettáját úgy tervezték meg, hogy még a durva fészkekkel is könnyedén csatlakozhassanak (olvassa el: "A szifon felszerelése a fürdőbe a saját kezével").

Egy nehezebb feladat a vasalócső csere lecserélése a fürdőszobában, ha a fúvóka cementhabarccsal van összekötve. A cement eltávolításához szükség van egy kalapácsra és egy vésőre. A törékenyöntvényt óvatosan kell kezelni. Minden cementcementet gondosan el kell távolítani, mivel hozzájárulnak az eltömődéshez.

Van egy bizonyos sorrend a cselekvésekben, hogyan kell megfelelő mosogatót készíteni a fürdőszobában:

 • Először a kádat szerelik fel (bővebben: "Do-it-yourself bath telepítés - helyes telepítés");
 • akkor a póló csatlakoztatva van;
 • csatlakoztassa a sarkot a szifonnal;
 • ellenőrizze a lefolyó-túlfolyás működését.

A fürdő leghatékonyabb vízelvezető mechanizmusa akkor működik, ha a vízvezeték szerelési felületétől legalább 15 cm-re van felszerelve. Ugyanakkor az egészségügyi berendezésnek szilárdan kell állnia, és nem szabad mozogni. A helyiség falával érintkező helyeken használjon szilikon tömítőanyagot.

A póló rögzítéséhez a süllyesztett rácson, egy csavart használjon. A csatlakozás megbízhatósága gumitömítéssel és tömítőanyaggal történik. A póló alsó végének a szifonhoz történő csatlakoztatásához használjon kúpos tömítést és anyát. Az a cső, amely összeköti a túlfolyó lyukat a pólóval, oldalra van szerelve.

A sarok rögzítéséhez szükséges folyamat során a csatlakozást szilárdan tömíteni kell. A mechanizmus részleteinek szigorításánál nagyon óvatosan kell eljárnia, hogy ne szakítsa meg a szálat.
Körülbelül egy napig tart a tömítés tömítése, majd ellenőrizze a csatlakozások szorosságát. Ehhez öntsön egy vödör vizet a kádba. Ha nincs szivárgás, a vízvezeték szerelvény teljesen fel van töltve vízzel. Ha a hibákat nem észleli, úszhat a fürdőben. A túlcsordulásnak a dekoratív szalagon való megfelelő működéséhez kis lyuk van.

Általában, ha szifont csatlakoztatunk egy szennyvízcsatornához, egy műanyag 40 mm-es csövet használunk. Ha a csatorna átmérője 50 mm, egy műanyag adaptert használnak 40-50 mm-re. Ha a szennyvíz öntöttvas, akkor megfelelő méretű gumi kapcsolót kell használni.

A fürdőszoba kiválasztásánál az anyag kiválasztásakor ajánlatos megvásárolni a megnövelt merevségű műanyag csöveket. Ne vásároljon hullámos hajlékony csöveket magas hidraulikus ellenállással. Ezek a termékek gyorsan eltömődnek és rosszul megtisztítják.

Hogyan telepítsünk mosogatót a fürdőszobába saját kezűleg - részletes utasításokat

A fürdőhöz való kifolyónak a saját kezével történő megfelelő felszerelése lehetővé teszi, hogy minimálisra csökkentsük annak lehetőségét, hogy a víztartály túleresse a vízkezelő helyiségben. Ebben a szobában szükség van a rend fenntartására, mivel a víz gyorsabban tölti fel a fürdőt, mint az egyesítés. Azonban nem csak a valószínűsége, hogy elárasztják a padlót, hanem elárasztják a szomszédokat. A pásztázó vagy leeresztő-túlfolyó rendszer lehetővé teszi a víz elvezetését a fürdőből a csatornába.

Szabványos leeresztő és félautomatikus kialakítás

A kivitel több csövet tartalmaz, a csatornahálózathoz csatlakoztatott tömlők, valamint 2 fürdőkúpok:

A felső lefolyót úgy tervezték, hogy beállítsa a víz mennyiségét a fürdőben, és csökkentse a túlfolyás valószínűségét. Egy másik lyuk a tál alján található, lefolyóként szolgál. A következő elemek szerepelnek a szabványos leeresztő modell csomagjában:

 • csöves szifon;
 • szárak kisüléshez és túlfolyáshoz;
 • cső a szifon csatlakoztatásához a csatorna rendszerhez;
 • hullámos tömlő a vízbe áramlik a szifonba.

A szifon vagy csővezeték egy zárószerkezet, amely a fürdőszoba csatorna által okozott éles szagok behatolásából áll. A tál vízzel történõ kitöltéséhez egy dugóval le kell fednie az alsó lyukat. A lefolyórendszer megfelelő működése a már elhasználódott tömítések időben történő cseréjét igényli. A félautomatikus eszköz a modern elvezetési modelltől eltér a modernizált kialakítással, amely magában foglalja az összes felsorolt ​​elemet, valamint a továbbiakat:

 1. Parafa szelep.
 2. Kábel, amely a cső irányításáért felelős.
 3. A gyűrű forgó, a szelep, a gomb, a fogantyú.
 4. A mechanizmus lehetővé teszi a parafa csökkentését és emelését.

A teljes rendszer működéséhez a kábelt feszíteni és lazítani kell. Ez a szelep elforgatásával vagy egy speciális gomb megnyomásával történik. A félautomatikus készülék kialakításánál a lefolyó és a túlfolyó nyílása a vezérlőegység mögött található. A rendszer előnyei közé tartozik a szerkezet kialakítása és kényelmes működése. A félautomata rendszer hiánya nem túl magas szintű megbízhatósága.

Automatikus leeresztő eszköz

Ha a költségvetés lehetővé teszi, akkor vásárolhat egy drága automata modellt. Előnyös lesz egy olcsó standard modell megszerzése. Az automatikus tervek ára 20-55 dollár. Az automatikus mechanizmus megkülönböztető jellemzője egy speciális szelep jelenléte. Miután megnyomta, a dugó automatikusan lezárja a tartályban lévő leeresztő nyílást.

A mellékelt szelepfedél lehetővé teszi a helyzet megtartását. A víz elvezetéséhez egy gombot kell megnyomnia. Automatikus leeresztés és a szelep felemelése a rugó tömörítésének eredményeképpen következik be. Az automatikus leeresztő rendszer a következő fő jellemzőkkel rendelkezik:

 1. A leeresztés kezelését a lábak végzik.
 2. A látható rész kompakt méretű.
 3. A széles választék gombok jelenléte.

Az automatikus vízelvezetés rendszerét gyakran használják gyermekek felszereléséhez. Ennek eredményeképpen a víztartályt nem kell átfordítani a kézi vízelvezetéshez. Az automatikus fürdőszoba túlcsordulásának fő hátránya a gomb helyettesítésének nehézsége.

Ha egy szelep leáll, a rendszer teljesen frissül. Ez komoly hátrány, mivel a fürdőszobában egy automatikus leeresztő készülék ára 60 és 280 dollár között van.

A régi szifon cseréje és gondozása

Ha a fürdőszobában rendszeresen van egy vizes medence a padlón, miután nem teljesen ürítették be a szennyvízcsatornába, ez azt jelenti, hogy a szifon szivárgott. Ebben a helyzetben nem habozhat, vagyis azonnal meg kell kezdenie a régi szifon helyettesítését.

Ellenkező esetben a törés okozhat penészt a megnövekedett páratartalomnak, kellemetlen szagnak és sok más probléma. A szifon cseréje és a fürdő csatlakoztatása a szennyvízcsatornába kézzel történik a következő sorrendben:

 1. A kopott vízelvezető rendszer leszerelése folyamatban van.
 2. Ellenőrizze, hogy vannak-e jelenések a nyak helyén.
 3. Felszerelt gumi tömítés.
 4. A visszatérő cső szorosan támaszkodik a tömítéssel szemben.
 5. A tömítést a szifon elejére helyezzük.
 6. Egy csavart helyezünk be, amely gondosan meghúzva van.
 7. A leeresztő és a túlfolyó nyak hullámosodik.
 8. A szifon a hullámcsövekhez csatlakozik.
 9. A csövekbe bevezetett tömlőt a szifonnal megerősítették egy kupakanyával.

A telepített rendszer nem igényel különösebb gondosságot, ezért elegendő néhány tippet megismertetni, amelyek lehetővé teszik a lecsapódás megfelelő állapotban tartását:

 • a félautomata és az automata részek időszakos feldolgozását teszi szükségessé, ami lehetővé teszi a fém ragyogását;
 • rendszeres ellenőrzéseket szerveznek a lehetséges szivárgások azonosítása érdekében;
 • törött tömítés esetén a tömítés megváltoztatására vagy az ízületek meghúzására van szükség;
 • az eltömődött szifont egy dugattyúval vagy egy ecsettel összekötett ecsettel tisztítják;
 • az eltömődések megszüntetését a vegyi anyagokban lévő lúg felhasználásával végezzük.

A felsorolt ​​intézkedések akkor alkalmazandók, amikor megjelenik az elzáródásokkal kapcsolatos probléma, ezért rendszeresen ellenőrizni és meg kell akadályozni a rendszert.

Mit keres

Kezdetektől fogva meg kell találnod, hogyan kell eltávolítani a régi szifont. Ehhez meg kell adnunk egy gombos készletet az anyacsavarok rögzítéséhez. Ezek könnyen szétszedhetők egy szerszámmal, és az egész rendszert szétszerelik egy bizonyos számú alkatrészrészbe.

Kötelező elem a víz kiürítése, amely a hidraulikus zár funkcióját hajtja végre a kupak kicsavarásával. Bizonyos esetekben az anyák "nőnek" a fonalhoz, és szinte lehetetlen kézzel lecsavarni őket. Itt a bolgár menteni fog.

Mielőtt eltávolítaná a régi szifont, meg kell ismerned magad a fürdőszobában. A szorító anyák csavarozásához kulcsos készletet kell használni, ami megkönnyíti a régi rendszer szétszerelését egy bizonyos számú alkatrészre. A leeresztő és a túlfolyó nyak rögzítésénél szükség van a csavar meghúzására. Ugyanakkor fontos, hogy ne károsítsa az elemet az erőd kiszámításával.

Annak érdekében, hogy az alkatrészek biztonságban és szivárgásmentesek legyenek, szilikon tömítőanyag szükséges a csatlakozások bevonására. Az összeszerelés megkezdése előtt ezeket használni kell, mert gyorsan szárad. A leeresztő csere lecserélhető fekvő vagy ülő helyzetben.

A szifon cseréjekor ne feledjük, hogy a szabály az, hogy a munka minősége függ a tartály szorosságától. Csak szakszerűen elvégzett javítások oldják meg a problémát a lefolyóval. Szakértői tanácsok segítenek kitalálni, hogyan kell a szifont helyettesíteni.

A mosdó megfelelő felszerelése a fürdőszobában a következő ajánlások betartásához szükséges:

 1. A munkavégzés során a sorozatot tiszteletben kell tartani.
 2. A különböző csatlakozások kezeléséhez pecsétek szükségesek.
 3. A szigorítás részeként legyen óvatos.
 4. A menetes elemeket a kéz végével csavarja meg, 1/4 teljes fordulattal.

A fürdőszobának a csatorna összekapcsolásához az anya egyenletes meghúzását igényli, ezért stabilitását minden esetben ellenőrizni kell. Folytassa a szifon felszerelését a fürdőszobában a saját kezével, csak miután biztonságosan rögzítette a tálat, és szükség esetén be kell állítania és szintre kell állítania. A konténer és a padló között legalább 15 cm-es résnek kell lennie.

(Még nincs értékelés)

Hogyan telepítsem mosogatót a fürdőszobában?

Szembesül azzal a ténnyel, hogy nem tudja, hogyan kell egy mosdót telepíteni a fürdőszobában? Sok ember véleménye szerint ilyen munkát csak olyan szakemberek végezhetnek, akik nagyszámú eszközzel rendelkeznek. Azonban nem minden olyan nehéz, amilyennek tűnhet. Miután elolvasta a vázolt anyagot, meg fogja érteni, hogy a vízelvezető telepítése önmagában elvégezhető.

A szifonok különböző magasságúak lehetnek. Ezért az első dolog, amit meg kell mérni a távolságot a fürdő aljától a padlóig. Legalább 15 cm-re kell lennie, ha a fürdő még nincs telepítve, akkor telepítenie kell és rögzíteni kell - nem szabad mozogni.

Mi ez az eszköz?

Fürdő csapda

Hogyan szereljük fel a lefolyót a fürdőszobában? Olyan személy számára, aki nem ismeri az ilyen terminológiát, egy ilyen kérdés csak további kérdéseket vet fel, de valójában ez azt jelenti, hogy egy speciális szifont telepítenek a fürdőszobában egy csaptelephez a túlcsorduláshoz. Erről beszélünk, de először meg kell értenünk az eszközt és az eszköz működési elvét.

A szifon elve

Vízzáró diagram

A tervezéstől függetlenül a lefolyó szifonnal van felszerelve, amelyben folyamatosan be kell tartani a vizet, és ha elpárolog, vagy a vízzárás meghibásodik, akkor a csatorna kellemetlen szaga lép be a helyiségbe. Ennek megakadályozása érdekében szellőzőcsövet vagy vákuumszelepet kell felszerelni.

Ha az új csatorna telepítésének oka az, hogy rossz illata van, akkor meg kell határoznia, hogy a szifon hibás.

Fürdőkád elvezetése

Egyszerű fürdő szifon

Miután eldöntötte, hogy megvásárolja a legegyszerűbb modern fürdőleeresztést, meg fogja találni, hogy az ábrán látható eszköz helyett egy csomag műanyag alkatrészeket kap. Ne félj! Ha nem te, akkor gyermekeid vagy unokáid összegyűjtötte a Lego konstruktort. Biztos lehet abban, hogy a szifonszerelvény sokkal könnyebb és gyorsabb.

Összeszerelés

Tehát a szifont vásárolják és szállítják haza. Annak érdekében, hogy egyetlen alkatrész ne veszítse el, nyissa ki a csomagot, és tegye fel a tartalmát egy széles asztalra, lehetőleg a padlóra. Óvatosan ellenőrizze minden részletet, hogy ne legyen hiba. Ellenőrizze a laza csatlakozást.

A márkájú szifonok kartonpapír dobozba vannak csomagolva, és részletes összeállítási utasításokkal vannak kiegészítve. A hibás alkatrészek szinte soha nem találkoznak.

A szilárd összeszerelési utasítás megtalálásával valószínűleg nem fog sikerülni - a legjobb esetben egy kis szifon mintázat. Mivel nincs annyi részlet, mint amilyennek látszik, könnyű megtalálni mindenki számára a helyet. Tehát mi kell különös figyelmet szentelni, ezért ez a gumi tömítés telepítése. Az a tény, hogy kúp alakúak. Ezeknek a gumiszalagoknak a beszerelési szabálya egy - a nyakhoz keskenyebb és a csavaranyagra széles, ami az ábrán jól látható (barna nyilakkal jelezve). Azonnal kinyomtatva minden csatlakozás nem éri meg, mert szükség lehet a helyreállításra.

Szerelő szilva

A lefolyó összegyűjtése után be kell helyeznie a fürdőbe.

 • Először is ellenőrizni kell, hogy van-e valamilyen régi tömítés vagy valamilyen törmelék. A leszállóhelynek tisztanak és simanak kell lennie (mind a fürdő belsejétől, mind a külső részektől). Ha ez nem így van, akkor a telepítés csak akkor végezhető el, ha a probléma megoldódott.
 • A szifon alsó része széles nyakú, belső kitöréssel - ez az ülés a telepítéshez (kék nyíllal látható). Ha a kezek hossza lehetővé teszi, további telepítés végezhető asszisztens nélkül. A lefektetett tömítéssel ellátott szifont a fürdő alsó nyílása alá helyezzük és ebben a helyzetben tartjuk.
 • A fürdő belsejéből győződjön meg arról, hogy az alsó tömítés nem mozog az oldalra.
 • A leeresztő nyílásra (zöld nyíllal jelezve) egy tömítést helyeznek el, a rácskal ellátott felső fedelet felszerelik és csavarozzák. A modern modellekben a rögzítést rézcsavarral végezzük, régebbi modelleknél a kupakot menetes csavarba kell helyezni és közvetlenül a szifonba csavarni.
 • Ugyanígy a túlfolyó lyuk fel van kötve, és a szifonhoz való csatlakozás hajlékony tömlõvel történik, elõre felszerelt anyákkal és kúpos alátétekkel.
 • A következő lépés a csatorna csatlakoztatása. Általános szabály, hogy nincs probléma a PVC csatornahálózatokhoz való csatlakozáskor, de ahhoz, hogy csatlakozhasson egy öntöttvas csőhöz, megfelelő méretű gumit kell vásárolnia.
 • Miután megnyomta az összes csatlakozást, ellenőriznie kell, hogy vannak-e szivárgások. Ez egyszerűen megtörténik - víz kerül a fürdőbe, és a fürdő alatt meg kell nézni. Ezután zárja le a dugót, és ellenőrizze, hogy csepp vizet fog-e alulról, ha a kád egy kicsit tele van. A végső lépés a túlfolyó szerelvény szorosságának ellenőrzése. Ehhez vizet kell húzni, amíg a szifonba a túlfolyáson keresztül nem öntik.

Száraz a fürdőszobában? Ezután a szifon telepítése sikeres volt.

A műanyag részek nem rendelkeznek nagy szilárdsággal, ezért rögzítéskor nem kell nagy erőfeszítéseket tenni. Szivárgás észlelése. szerelje szét, és szerelje össze a tömítést egészségügyi sziiikkel.

Automatikus típusú szilva

Most nézzük meg, mi az automatikus leeresztőcsatorna és hogyan kell helyesen telepíteni.

Fontos figyelembe venni, hogy ezen eszközök között vannak olyan modellek, amelyeknél a kisülési szabályozás különböző módon valósul meg.

 1. Automatikus leeresztő-túlfolyó.
 2. Elfolyó-túlfolyó semiautomatikus.

Tévedés lenne azt mondani, hogy könnyű használni, a másik pedig nem, mivel szerkezetileg különböző. Ezért mindenki saját belátása szerint választ ki egy vízelvezető mechanizmust.

Ha olcsó modellekről beszélünk, az automatikus túlcsordulás nem tart sokáig. Mivel nem lehet javítani, hamarosan újra kell cserélni az egész eszközt.

Félautomata szifon felszerelése

Az Alcaplast fürdőszobájának lecsapolása

A félautomata szifonok (valamint az automata) az alábbiakból készülhetnek:

 • egészségügyi műanyagok;
 • sárgaréz;
 • réz;
 • krómozott acél;
 • Silumin.

A Silumin szifon a legrosszabb választás. Nem csak a telepítés során megszakad, így egy idő után ez csak egy csobbanás. A rézből, sárgarézből és krómozott acélból készült termékek tartósnak nevezhetők, de magas költségük miatt nem igénylik őket.

Részletek és összeszerelési eljárás

Az egészségügyi műanyagok termékei erősebbek a silumin szifonoknál és tartósabbak, mivel nem félnek agresszív környezetektől. A műanyag termékek népszerűségében jelentős szerepet játszik az alacsony költségű és egyszerű telepítés. Ami az összeszerelést illeti, a folyamat nem sokkal bonyolultabb, mint egy hagyományos műanyag lefolyó túlcsordulás telepítése, és csak abban különbözik, hogy a rácsok helyett a fenti ábrán látható vezérlőket kell telepítenie.

Automatikus szifon felszerelése

Egy automatikus leeresztés még könnyebb, mint egy félautomata, mivel nincs szükség a vezérlők felszerelésére - az egész mechanizmus a szifon alján található.

Ha az automatikus kisütés is biztosítja a vízellátást a tálba, akkor ezt a berendezést a vállalat képviselőjének telepítenie kell, ellenkező esetben attól a pillanattól kezdve, amikor elvégezte a telepítést, a gyártó már nem felel meg a garanciális feltételeknek. Ha egyszerűbb megmondani - a garancia alapján nem javítható vagy cserélhető.

Gyakorlati tanácsok

A megszerzett vízelvezető rendszer kényelmes és megbízható legyen, elővigyázatosnak kell lennie. A választás során fontos figyelni a következőkre:

 • A leeresztő szerkezet vezérlése szelep, gomb vagy fogantyú segítségével végezhető el. Határozza meg előre és határozottan döntse el, melyik mechanizmus megfelelő Önnek, és a legkényelmesebb lesz. Ha nehéz elképzelni, akkor menjen a vízvezeték-kereskedőhöz, és kérje az eladótól, hogy mutasson különböző modelleket.
 • Ha egy fém leeresztő-túlfolyó rendszert vásárol, akkor feltétlenül meg kell tudni, hogy melyik fémből készül. Néhány szilázstermék gyártót rájuk permeteznek, és kifelé nagyon hasonlítanak a rézből készült termékekhez.
 • A fehér fürdő harmonizál a szifon sapkák bármely színével. A legfontosabb dolog az, hogy nem létezik semmilyen pontosság és diszharmóni a szoba stílusával.
 • Automatikus vagy félautomata? Ne rohanjon dönteni, csak hallja a szó gépét. A leeresztési módszer radikálisan különbözik. Automatikus rendszerben, hogy a lefolyó hatásmechanizmusa működésbe kerüljön, szükség van egy erő alkalmazására a leeresztő nyílás fedelére. Ha le kell üríteni a vizet, fürödni, akkor semmi gond. A félautomata rendszer a kipufogórendszert kívülről vezérli.
 • A félautomata rendszer kiválasztásánál fontos figyelmet fordítani a vezérlőkábel helyére - a túlfolyócsövön kívül és belül is lehet. A kábelszerkezet utolsó változata esztétikusabb, de javítás nélkül.

A szifon felszerelése a kádra egyszerű. A bemutatott utasításokat követni kell egy adott felszerelési modell felszereléséhez és felszereléséhez.

Ez a videó megmutatja, hogyan kell összeállítani egy egyszerű szivattyút:

Tekintse meg, hogyan kell kicserélni a fürdő pántot:

Kemény csőcsatlakozás

Csatlakozás hullámos tömlővel

Műanyag túlcsordulás

Fürdő szifonkötés

Réz szilva túlcsordulás

Sárgaréz szilva túlcsordulás

A szennyvízcső túl magas

Hullámos tömlő, mint szifon

Válassz egy várost

Hívja Oroszországot ingyen

G. WINTER, STR. KOSMONAVTOV, D. 51

Műanyag kisülési eszköz

A műszer leeresztésére szolgáló eszköz leírása

A készüléket sóoldat (szirup) könnyű elvezetésére tervezték savanyúságok és kompóta készítéséhez. Alkalmas szabványos 5 literes dobozokhoz és kisebb tartályokhoz. Készült élelmiszer minőségű műanyagból.

Jellemzői műanyag kisülési eszköz

A gyártó fenntartja magának a jogot arra, hogy az eladó előzetes értesítése nélkül megváltoztassa a termék jellemzőit, megjelenését és teljességét.

Az áru meghatározott jellemzőiben hiányzó, az Orosz Föderációról szóló törvény "A fogyasztóvédelemről" szóló törvény 10. cikkében és az "Áruk távértékesítése céljából" (a távértékesítési módszerrel kapcsolatos áruk értékesítésére vonatkozó szabályok (2) bekezdésével összhangban) telefonon vagy e-mailen keresztül, vállalati vezetők által, futárszolgálatnál az áruknak az ügyfeleknek történő átadáskor történő átadásakor y.

Mosogatócsatorna: varázsló tanácsot a szerelésről és a szerelésről

A modern ember annyira hozzászokott a kommunális kényelemhez, hogy néha nem érti, hogyan működnek. Sokan közülünk elkezdjük érdeklődést kelteni, amikor a javítás kérdése forog.

Tehát az ugyanazon mosogató telepítéséhez bizonyos ismeretekre van szükségünk, hogyan válasszunk ki egy mosogató mosogatóját, telepítsen szifont és csatlakoztassa a rendszert a kommunikációhoz.

A telepítés mindegyik szakaszában saját árnyalatai vannak, amelyek ismerete segít megvédeni a lefolyószerkezetet a szivárgás előfordulásából a működés során.

A lefolyó célja és kialakítása

A mosdókagyló egy hajlított kialakítású, amelynek fő elemei szifon és csatorna.

Az öblítéskor a leeresztő nyíláson keresztül a víz először belép a szifonba, és az ívelt "térd" mentén halad át az általános lefolyóba.

A leeresztő nyílás külső eleme egy fémrács, amely védi a csövet a haj bejutásától és a kis törmelékektől.

A leeresztőnyílás alatt található a szifon két fő funkciója:

 • Megvédi a leeresztő csövet az eltömődéstől, mivel a mosogató nyílásán át jutó hulladék keletkezik.
 • A szennyvízcsatornából érkező kellemetlen szag eloszlását akadályozza.

A szifon fő titka a kanyarban van.

Egy ilyen konstruktív megoldásnak köszönhetően a víz nem hagyja teljesen ki a csövet, és így egyfajta vízzáró tömítést képez, ami megakadályozza, hogy a szennyvíz "aromái" elterjedjenek a helyiségben.

Műanyag modell egy leeresztő nyílással, 32 mm-es csőátmérővel - a mosogató szifonjának legegyszerűbb változata

A készülék az alábbi elemeket tartalmazza:

 • ház;
 • kipufogócső;
 • gumi és műanyag mandzsetta;
 • díszítő burkolat a lyukhoz;
 • gumi dugók;
 • anyákat és csavarokat.

A rendszer eltömődése esetén ez a szifon könnyen eltávolítható és tisztítható mechanikusan, kémiailag vagy a sugár irányított áramának nyomásával. Az ilyen helyzetek elkerülése érdekében a gyártók javasolják, hogy a mosogatót a túllövéshez felhúzva vásárolják.

A rendszer kialakítása abban különbözik, hogy fel van szerelve egy további csővel, hajlító hullámokból vagy merev műanyagból. A mosogató héj felső oldalán lévő lyukat a szifon előtt elhelyezkedő lefolyórendszer egy részével köti össze.

Az ilyen cikcakkúcsot a kívánt helyzetben műanyag jellel rögzítik.

A vízelvezető eszközök típusa a mosogató alatt

Az eszköz elve szerint

A mosogatórendszer vízelvezető rendszerei kétféleképpen oszlanak meg:

 • Üveget. A palack típusú szifonokban a vízzáró hengerek egymásba merülnek. A szifon lombik üregében telepített telepítő. A belső cső közepén leereszkedve a lefolyók a szifon aljára esnek, majd a belső és külső henger nyílásain keresztül emelkednek a csatornába.
 • Csőbe. A csővezeték-elvezető rendszerek kétfordulatú szerkezetek, amelyekben a hidraulikus csatorna egy cső könyök segítségével van felszerelve. A cső hajlítása "S" vagy "U" formában történhet.

A palack típusú szifonok azért kapták a nevüket, mert a forma olyan, mint egy üveg. Az egyszerűen telepíthető és könnyen kezelhető palackkészülékek ma a leginkább keresettek a fogyasztók körében.

Mivel a szifon kimenete körülbelül a lombik közepén helyezkedik el, a rendszer hidraulikus reteszje hosszú ideig nem szárad ki. Ha több csatorna csatlakoztatására van szükség, a szifont fel lehet szerelni további elemekkel.

A palackos kivitelek is jóak lehetnek, mert tartalmazhatnak további csatlakozókat a mosógép csatlakoztatásához.

A csővezeték leeresztő eszközeit ma igen ritkán használják. A kettős kapcsolású készülékek modernizált változata a hullámosított műanyag csővel ellátott kivitel.

Az anyag lágysága és rugalmassága lehetővé teszi, hogy a cső ívelt alakú legyen, rögzítve a kívánt helyzetbe.

Vegyes eszközök is kaphatók.

A vegyes típusú konstrukciók kombinálják a palack típusú szerkezetek elemeit és a hullámos tömlőt, amely a csőrendszer csomagjában található

A vegyes típusú lefolyórendszerek elrendezésénél használt hullámos szifon egyfajta hajlított cső. Az egyetlen különbség az, hogy a kanyarral ellátott rész egy mozgatható tömlő, és nem szilárd cső formájában van kialakítva.

Vannak olyan szifon variánsok is, amelyeket egyedi mosogatókhoz terveztek. Tehát ahhoz, hogy a vízelvezető rendszer két mosdókagylóval ellátott mosogatóhoz csatlakozzon, kettős szifont vásárolhat, amelynek két kiadása lesz.

Külön kell feltüntetni a szifonok rejtett telepítését. Bár ezek nagyságrendje drágább, mint a fent leírt modellek, ideálisak a nyitott polcokra szerelt mosogatók csatlakoztatására.

Az ilyen típusú épületek vízelvezető rendszerei egy kis résszel díszítő képernyő mögé kerülnek.

A D32, D40 és D50 mm-es csövekkel ellátott hullámok értékesítés alatt állnak, de sokoldalú termékeket is találhat a kifolyó lépcsős végével, amely bármilyen méretű.

A fúvókákkal ellátott univerzális hullámok kupakkal ellátott műanyag mandzsettákkal vannak felszerelve. De nem szabad elfelejteni, hogy az átmeneti mandzsetta nem garantálja az ilyen megbízhatóságot, mint a számított átmérő azonos csövei.

A termelési anyagból

A mosogató túlfolyó leeresztőjének gyártására szolgáló anyag lehet fém vagy polimer anyagok ötvözete. A műanyag fő előnye alacsony költség és ellenállás a korrózió kialakulásával szemben.

A PVC termékek élettartama viszonylag rövid. Ráadásul nem rendelkeznek magas tömítési tulajdonságokkal. Ezért minden csatlakozó elem gumipárnával van ellátva.

Néhány európai országban a PVC anyagból készült termékek tilosak házi használatra.

A vízvezeték-berendezések vezető gyártói a polimerek előállításában összetevők összetevői közé tartoznak, amelyek meggátolják a baktériumok megtelepedését és növekedését a műanyag felületén.

Ennek következtében a PVC termékek belső falai, még a hosszú távú működés során sem, nyálkahártyával és szennyeződéssel borítják.

Ha a fém termékek közül választhat, akkor a bronz vagy rézből készült modellek a legnépszerűbbek. Tartósabbak és tartósabbak, de a műanyagtól eltérően idővel oxidálódnak.

A fémszerkezetek helyén történő telepítés nehéz lehet, ha a kisülőcsövet le kell rövidíteni.

Ezt csak a megfelelő eszközökkel lehet megtenni, és képesek kezelni azokat.

A fém leeresztő eszközök belső falai szennyeződhetnek, ami gyakran eltömődéshez és eltömődéshez vezet.

A piszok belső falain való felhalmozódás és az eltömődés kialakulásának elkerülése érdekében válasszon olyan krómozott fémrétegeket, amelyek védőfóliával vannak bevonva.

A szilva túlcsordulással történő felszerelésének jellemzői

Minden egyes szifonnal együtt olyan utasítás található, amely részletes információkat tartalmaz a szétválasztás sorrendjéről. Tehát a készülék összeszerelésével és telepítésével kapcsolatos nehézségek nem jelentkeznek még egy kezdőtől sem.

De még mindig minden részletben megállunk.

A túlcsordulási rendszer telepítéséhez a következőkre van szüksége:

 • szifon;
 • tömítőanyag;
 • szigetelőszalag;
 • állítható csavarkulcs;
 • lapos csavarhúzó;
 • pamut szalvéta;
 • egy vödör.

Jobb, ha gumit vagy szilikon alapú tömítőanyagot választanak, amelyet egészségügyi felszereléshez terveztek

Rendszer összeszerelés

Az első lépés az, hogy a lefolyót a mosogatóhoz csatlakoztatják. Ehhez a kiválasztott eszközt a mosogató alá kell helyezni, és előzetesen illeszkedni kell a megfelelő méretekhez.

Ezután ellenőrizze az alsó cső csatlakozásának megbízhatóságát, mert a rendszer állandó nyomását veszi figyelembe.

Ehhez csavarja le a csatlakozót a meneten és ellenőrizze a sérüléseket: zsetont, a gumitömítés hibáit.

A szerkezet összeszerelése előtt feltétlenül ellenőrizni kell a szekrény menetének csatlakozási felületét. Ha bármilyen sorjázást talál, akkor kiküszöbölhető, ha éles pengével vagy késsel óvatosan levágja őket.

Ha ezt a feltételt nem tartják be, az éles műanyag csavarok a telepítés során károsíthatják az O-gyűrűt.

Telepítés előtt ellenőrizze a dokkolóállomások, menetes csatlakozások, beépített tömítések, csatlakozódugók minőségét

Gyűjtse össze a műszer lombikot a következő sorrendben:

 • A szifon felső részének menetes csatlakozásánál gyűrű alakú tömítést kell hordani.
 • A menetes összekötő csavarral a szifon alját.
 • A kifolyócsőre egy kifolyó van, és megfelelő méretű gyűrűt helyeznek fel.
 • Miután behelyezte a kifolyót a szifonház felső nyílásába, azokat a kívánt magasságra helyezte és az anyát lazán meghúzta.
 • Miután a szifonba helyezett egy nagy gumitömítést, csavarja be az anyát a lefolyó testébe.

A horonyba behelyezett gyűrű alakú tömítést egy vékony réteg tömítőanyaggal vonják be. A nagyobb megbízhatóság érdekében kezelik őket és a cső menetének alsó részét. A parafát a testre csavarják, amíg meg nem áll, anélkül, hogy erőfeszítést tenne.

A ház csatlakozásánál és a csatlakozás tömítésénél jobb a tekercselés. Ez megkönnyíti a fedél eltávolítását, ha szükséges a rendszer tisztításához.

Mielőtt összegyűjtené a túlfolyást, határozza meg a cső magasságát. Ez közvetlenül a kiválasztott héj mélységétől függ. A csővel ellátott cső része a fő elágazó csőhöz van csatlakoztatva.

Az összeszerelt cső a mosogatóhoz csatlakozik, és ne felejtse el, hogy a felületek között gumitömítést helyezzen el. A túlfolyócső és a leeresztőcsatlakozó összekötése egy anyával van rögzítve.

A műanyagból készült anyát kézzel kell húzni anélkül, hogy bármilyen szerszámot használna.

Nyilvánvaló, hogy az összeszerelési folyamat a videóban látható:

Szerelési konstrukció

A rendszer csatlakoztatásához először kapcsolja ki a vízellátást.

A védőrács kompatibilitásának ellenőrzése a mosogató lefolyónyílásával, csatlakoztassa az elemeket, és helyezze egymásba egy gumitömítést

Ezért célszerű olyan tömítést használni, amelynek vastagsága nem nagyobb, mint 5 mm. Ha a szűrőháló mérete meghaladja a mosogatóüreg átmérőjét, akkor jobb, ha tömítést alkalmaz, de tömítőanyagot használ.

Ezzel párhuzamosan gumitömítés csatlakozik az elágazó cső oldalához. A fúvókacsúcs másik végétől a szabad szivattyú biztosítja.

A fúvóka a mosogatóhoz való csatlakoztatásához vegye be a D6 mm-es csavart, és helyezze be a védőrácsba, majd lapos csavarhúzóval rögzítse. A csavar meghúzása előtt ellenőrizze, hogy a fúvóka pontosan illeszkedik-e a mosogató nyílásába.

Ezt követően a leeresztő cső a kiömlőnyílással van ellátva. A legfontosabb a telepítési folyamat során az ízületek szoros tartása.

Bár a csatornahálózatokban uralkodó nyomás általában alacsony, nem feltétlenül érdemes elhanyagolni a csatlakozások megbízható tömítését. Az egészségügyi csévélés segít a szoros kapcsolat kialakításában is.

A szifon-lombik összeszerelt tervezéséhez ugyanazzal a technológiával csatlakoztatják a lefolyóhoz csatlakoztatott kipufogócsövet.

A telepítés végső szakaszában csatlakoztassa a csatornarendszert szennyvízzel. Mielőtt behelyezné a csőcsőbe a szerelőhüvelyt, érdemes lemondania a tömítőanyagról.

A kisülő vezeték kimeneti vége a mandzsettába kerül.

A csatlakozás jobb, ha merev szerelést végez. Ehhez egy anyacsavarral és egy kúpos tömítéssel a szükséges szögben kiáramló vízelvezető cső a kommunikációs csőhöz van csatlakoztatva.

Ha puha csövet használ a csatlakoztatáskor, próbálja meg a vízszintes szakaszok hosszát úgy megtenni, hogy ne mozdulhassanak működés közben.

Ha a lefolyó és a csatorna mérete nem egyezik meg, az elemek összekapcsolásakor használjon műanyag adaptert, amely a vízvezeték-részlegnél vásárolható meg.

A csatornából érkező szag elterjedésének megakadályozása érdekében a cső harangja külön gumival van ellátva.

A mandzsetta kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a belső átmérője kissé kisebb legyen, mint a kimeneti cső külső mérete.

Egészségügyi ellenőrzés

Ellenőrizze a csatlakozások szorosságát a víz bekapcsolásával. Az egyértelműség kedvéért fedezheti a padló felületét, amely közvetlenül a leeresztő rendszer alatt helyezkedik el papír vagy szövetszalvétával.

A felszínén gyorsan megjelenik a folyó vízcseppek minden foltja.

Ha a szifonon áthaladó víz leesik a lefolyóba, és az alkatrészek ízületei nem folynak, minden rendben van. Annak biztosítása, hogy a rendszer nem szivárog, akkor feltételezheti, hogy a lefolyó teljesen működőképes.

Az elágazó szifonok, amelyekhez a mosógépeket csatlakoztatják, azonos technológiával szerelik fel.

Az egyetlen különbség a telepítés során az, hogy a háztartási készülékek rugalmas tömlõit csavarják a szifon kanyarokhoz.

Videó: a varázsló tanácsát arról, hogyan kell a csatornába csatlakoztatni a csatornát