Legfontosabb > Bútor

Switch "Bath-zuhany" - típusok és javítás

A fürdőkád és zuhany csaptelepek "fürdőkádas" kapcsolóval vannak ellátva, amely a víz és a zuhany közötti vízáramlást kapcsolja. A probléma az, hogy ez a szerkezeti elem gyakran sikertelen, és a víz helytelenül terjeszthető a helyes irányba.

Ha megértette a "fürdőkád" kapcsoló összes bonyolultságát, használhatja az utasításokat a hibaelhárításhoz. A cikk leírja a kapcsolók fő típusát, lehetséges hibás működését és a javítás elvégzését.

A "fürdőkád" típusú kapcsolók típusai

orsó

Nagyon gyakori volt a Szovjetunió idején, és most sok keverő van ilyen típusú kapcsolóval. Ma ez a típus vékony falú szelep típusú keverőkben található. A tekercs típusú kapcsoló jellegzetes jellemzője műanyag vagy fémgomb, amely a szelep szelepei között helyezkedik el.

dugó

A parafa kapcsoló ma elavult, és ritkán használják a termelésben. A vízcserére szolgáló fogantyú középen helyezkedik el, és hosszabb, mint a tekercs típusa. A fő részlet egy sugárzattal rendelkező parafa. Forgatás közben a kivágást a vízbemeneti és kimeneti nyílásokkal kombinálják, és a víz a csaptelepbe áramlik. Érdemes megjegyezni, hogy néhány modern keverő, amelyek a klasszikus stílusban készülnek, olyan fogantyúval rendelkezik, mint egy parafa kapcsoló, de itt a mag csak a tekercsszelepet használja.

patron

A patron kapcsoló általában orosz gyártmányú keverőkben található. Nagyon nehéz megoldani ezt a kapcsolót, mert nagyon nehéz megtalálni pótalkatrészeket vagy új patront. Törés esetén jobb, ha új keverőt vásárol.

Kipufogó / nyomógomb

A kipufogó vagy a nyomógombos kapcsoló a hideg és meleg víz összekeverésére szolgál, amely a központi vízellátó rendszeren keresztül történik. A vízvezeték-piacon több fajta létezik:

 • Az automatikus kapcsolót a híres márkák patronos keverőire használják. Ez egy különálló egységben vagy egy forgócső tetején lehet. Ennek a kapcsolónak az a fő jellemzője, hogy ha kikapcsolja a vizet, az "kifolyó" helyzetben marad, vagy visszatér a "zuhany" helyzetből. A gomb felelős a kapcsolásért: ha kihúzza, a víz a zuhanyfejből áramlik; ha megnyomja, akkor a vízellátás a "kiáramlási" helyzetbe kapcsol;
 • Egy egyszerű kapcsoló főként a keverők alacsony költségű modelljein használatos. A megjelenés megegyezik az automatikus kapcsolóval. A nyomógomb kapcsoló típusának meghatározásához csak húzza ki a gombot és kapcsolja ki a vizet, ha a helyén marad, akkor ez egy egyszerű típusú kipufogó kapcsoló;
 • A szovjet zuhanykapcsoló csak a szovjet keverők régi modelljeiben található meg, amelyek ma nem relevánsak.

Lehetséges hibák

Ha két helyzetben "zuhanyozni" és "önteni" a víz szinkronan áramlik, az oka, hogy a tekercs tömítések elhasználódtak, és nem végzik el funkcióikat.

Újakat kell cserélni:

 • zárja le a vízellátást;
 • húzza ki a tömlőt;
 • húzza ki a ganderet;
 • csavarja le az adaptert;
 • vegye le a szelepfogantyút;
 • távolítsa el a tekercset;
 • távolítsa el a régi gumigyűrűket;
 • Az új gyűrűket sima vízzel kell nedvesíteni.
 • a gyűrűket helyezze el;
 • Szerelje össze a szelep csapot.

Érdemes megjegyezni, hogy mikor vásárol egy keverő a csomagban mindig vannak további gumigyűrűk. Ön is megteheti magukat, de a szolgáltatási élet nem lesz hosszú. Az alkatrészek kicserélése mellett lehetséges, hogy a vékony rézhuzalt elkopott gyűrűkkel felhúzzuk, vagy használjunk egy lenből készült szálat, de ez a lehetőség nem is tart sokáig.

Ha a víz szivárog a nyomógombos kapcsoló használatával, akkor az oka lehet a gumigyűrűk alkalmatlansága is.

A gumigyűrűk cseréjéhez szükség van:

 • zárja le a vízellátást;
 • csavarja ki a kifolyót;
 • húzza ki az adaptert hatalmas kulcs segítségével;
 • vegye le a kupakot;
 • szerezd meg a csavart
 • távolítsa el a gombot;
 • vegye le a szelepet;
 • távolítsa el a régi szelepgyűrűket
 • új gyűrűk telepítése;
 • összeszereljük a kapcsolót.

Ha egy nyomógombos kapcsoló van a fürdőszobában, és gombja nem tér vissza az eredeti helyzetébe, ha a víz ki van kapcsolva, vagy amikor a keverő üzemmódot bekapcsolják, a hiba valószínűleg egy gyenge vagy törött rugó miatt következett be.

A rugó felszerelése vagy cseréje:

 • zárja le a vizet;
 • csavarja ki a kifolyót és a tömlőt;
 • húzza ki az adaptert a kapcsolóról a nyitott csavarkulccsal;
 • távolítsa el a termék kupakját;
 • távolítsa el a csavart
 • csavarja le a gombot;
 • húzza meg a rudat a rugóval együtt;
 • cserélje ki a törött rugót;
 • összeszereljük a kapcsolót.

Ha a szelep kinyitása közben turbulens zaj hallható, az oka a gumitömítés kopása. Szükség van a fej lecsavarására, és a dörzsölett él vágására a tömítésből.

Ha a víz folyamatosan folyik a csapból, akkor az oka lehet, hogy a sárgaréz szelep használhatatlanná vált vagy idegen részecskék megakadályozták a szelep és a tömítés közötti rést. Szükséges a szelep cseréje vagy a szennyeződés tisztítása a keverőben.

Ha a szelep kinyitása közben nem folyik víz, akkor az oka lehet, hogy a gumitömítés szárad. Először is egyszerűen kipróbálhatod - nyisd ki a csapot, és egy fából készült tárgyba üsd meg. Ellenkező esetben meg kell akadályozni a vízhez való hozzáférést, vegye le a szelepfejet és enyhén főzőlapot, vagy önmagát forgassa.

Ha a szelepet nem lehet görgetni, akkor az ok abban rejlik, hogy a rúd menete használhatatlanná vált. Szükség van a szár cseréjére, vagy szeletelni a vezetéket, ha a szál nem teljesen kopott.

javítások

Javítóorsó kapcsoló. Hordozó kapcsoló használata esetén a víz a fogantyú alól is folyhat, ha a zuhanyzó és a kifolyó helyzete között helyezkedik el. A szivárgás fő okai:

 • a forgattyú forgástengelyére helyezett gumigyűrűk elhasználódtak vagy teljesen hiányoznak;
 • gumi tömítés, amely a kapcsolódobozon található, és tömítőanyagként szolgál, kopott vagy hiányzik;
 • a forgattyú vagy a keverő forgattyúházának speciális csavarja rosszul van rögzítve.

Ha van egy spool kapcsolója, annak érdekében, hogy kiderüljön a hiba oka, ki kell csavarni a fogantyút, bekapcsolni a vizet, majd pontosan látni fogják, hol folyik.

Ha a víz áramlik, ahol a speciális csavar vagy doboz a tokhoz van csatlakoztatva, akkor valószínűleg új tömítést kell elhelyezni a dobozhoz, és a speciális csavart további tekercselésre. Lehetséges, hogy a forgó rúd kijáratából szivárgás következik be egy speciális csavarból vagy tengelydobozból, akkor egy csavarkulccsal vagy gázkulccsal teljesen ki kell húzni a csavart vagy a speciális csavart, hogy kicseréljék a gyűrűket a forgó rúd tömítéséhez.

Ha a víz egyik kapcsolási módban áramlik, akkor az oka lehet, hogy a tömlő tömítései egyszerűen kopottak, vagy a tekercs nem tud elmozdulni a vízkő miatt. Ezért a tekercset ki kell húzni a kő kitisztításához és a gumitömítések cseréjéhez.

Nyomógombos kapcsoló javítás. Az ilyen típusú kapcsolók javításához elengedhetetlen, hogy először zárja le a szelepfejeket, majd vegye le a kupakot a kapcsolóról, csavarja le a csavart, vegye le a gombot és vegye le a rugót.

A problémák számos lehetséges oka lehet:

 • A rugó kevésbé rugalmas vagy törött. Ennek ellenőrzéséhez ki kell kapcsolnia a vizet. Ha a gomb nem tér vissza a "zuhany" helyzetből a "kifolyóba", akkor az ok éppen a tavaszon fekszik. Ezt az elemet egy új rugóval kell helyettesíteni. Ha ez a lehetőség nem áll rendelkezésre, akkor a csavarok alá kell helyezni a tömítéseket, hogy a rugó megfelelően működjön. Egy másik lehetőség lehetséges. A rugó rugalmasságának visszaállítása: jól kell húzni, magas hőmérsékleten felmelegíteni, és azonnal hideg vízzel fémtálcába kell helyezni a keményedéshez és zárja le a fedelet. Egyes kézművesek önállóan új rugót készítenek egy különleges rugóacélból készült huzal használatával. Amikor a rugó készen van, felmelegszik és lehűtik, hogy a termék stabil rugalmasságot biztosítson.
 • A szelepgyűrűk alkalmatlanná válnak, majd a víz szinkronan belép a "zuhany" és "kiáramló" helyzetbe. Szüntesse meg a kifolyócsatlakoztatást, dugja be a rudat hat arcra az adapterbe. Ezután gondosan távolítsa el, miközben a négyzetet tartja. Ezután a szelepet a rúd segítségével kihúzzuk. Ha a gyűrűk törékennyé válnak vagy erózió következik be, akkor újakat kell cserélni.

Hogyan kell javítani a zuhanycsaptelep csaptelepét?

Mindig hasznos tudni, hogyan kell a fürdőszobai csaptelepet zuhanyozással javítani, saját javításra, a szakemberek igénybevétele nélkül. Végtére is, előbb vagy utóbb minden csapvíz a fürdőszobában nem működik megfelelően. A problémák fő okai: kopás patronok, tömítések, tömítések és kötőelemek. Egyszerű utasítások segítségével mindenki kitalálhatja, hogyan kell saját fürdőszobai zuhanycsaptelepet kijavítani.

Típusok és keverők és azok formatervezései

A fürdőszobai csaptelep zuhanyozással történő javítása érdekében nem szükséges a vízvezeték-szerelő hívása. Minden csaptelep könnyen szétszerelhető. Ha valaki megérti a készüléket, akkor a fürdőkád keverőjének javítása gyors és hatékony lesz.

A keverő kijavításához ki kell deríteni, hogy melyik alkatrésznek felel meg a hibás működésnek.

A fürdőszobai csaptelepek három fő kategóriája:

 1. Valve. Ez a típus évtizedek óta ismert. A kialakítás gereblye és két szelep. A kétszelepes csigahajtóműves modellek régi modelljeiben gumi tömítések vannak felszerelve, amelyek deformációja szivárgást eredményez. Az új modellek kerámia tárcsával ellátott daru dobozban vannak. Lyukakat fúrnak a közepükbe. Amikor a szelep elfordul, a lyukak egybeesnek - ez így jut a vízbe a vízbe.

A fürdőszobai csapok különböznek a másoktól a fürdőkád kapcsoló jelenlététől, amelyek szintén különböző típusúak.

Kád-zuhany kapcsolók

A részlet, amelynek meghibásodása a csaptelep javításánál a fürdőszobában, átkapcsol a zuhanyra. Ő felelős azért, hogy a vízellátást a keverő vagy az öntöződoboz kifolyójához kapcsolja. 4 fő fajtája van:

 1. Cork. A kapcsoló elavult verziója, amelyet ma kevés ember gyárt. Ezt a két szelep között elhelyezkedő hosszú fogantyú jellemzi. Néhány modern fürdőszoba csapok hasonló fogantyúkat használnak, de a maguk nem parafa, hanem tekercs.
 2. Patront. Az orosz gyártók előnyben részesítik. Kétféle patron létezik a piacon: labda és kerámia. A labda patronokat javítani lehet, kerámia - csak cserélni. Az utóbbi azonban hosszabb ideig szolgál és kevésbé érzékeny a kemény vízre.

A kudarc fő okai

Javítsa meg a keverőt saját kezével, nem sok időt vesz igénybe, ha helyesen állapítja meg a hiba okait. Bármilyen eszköz valaha is sikertelen. A mixer nem kivétel.

Megszakadhat az alkatrészek kopása miatt. A kevésbé minőségű anyagok, annál alacsonyabb az alkatrészek élettartama és annál gyakrabban kell megjavítani a csapot a fürdőszobában. Hogyan lehet megjavítani a csapot a fürdőszobában a saját kezével?

1. Szivárgás a kar alatt

Általában a patrontörés okozta egykaros keverőben. A következő jelek jelzik, hogy a patron meghibásodott:

 • a markolat nehezen forgatható;
 • a vízellátás nem teljesen le van zárva;
 • a víz hőmérséklete önkényesen változik;
 • hideg víz folyik a forró csapból és fordítva.

A kerámia patron cseréje:

 • vegye le a kupakot, kék és piros festékkel;
 • Csavarhúzó vagy csavarkulcs csavarja le a reteszelő csavart;
 • a fogantyút húzza felfelé, húzza ki a testből, majd csavarja le a fedelet;
 • csavarja le a patront rögzítő csavarokat a házban beállítható csavarkulccsal;
 • cserélje ki a sérült patront.

A hibás tétel kicserélése után be kell állítani a patronházon lévő kidudorodásokat a belső hornyokkal. Ha ezt nem veszi észre, a csaptelep szivárog.

2. szelepszivárgás

Kétszelepes keverőkben gyakran használják a tömítő alátéteket. Néha értéktelen és daru doboz. Az ilyen hibák szivárgáshoz vezetnek. A forgattyúház vagy a gumigyűrű cseréje:

 • távolítsa el a dugót a hibás szelepből;
 • csavarja le a csavarra a szelepet a keverőn;
 • állítható kulcs segítségével válassza le a darut;
 • cserélje ki a forgattyúházat vagy gyűrűt.

3. Szivárgás-zuhany kapcsoló

A fürdőszobai csaptelep javítása előtt feltétlenül kapcsolja ki a helyiségben lévő vizet. A kapcsoló alatt lévő szivárgás azt jelzi, hogy a javítócsap közötti tömítés és a kapcsoló működésképtelenné vált. A helyettesítése:

 • távolítsa el a nyomógombot, a fogantyú segítségével fogóval rögzítse;
 • vegye le a szelepet a szárral;
 • húzza ki a sérült olajtömítést.

4. A zuhanykapcsoló gombjának törése

Ha a vízkezelés után a gombot nem lehet visszaállítani az eredeti helyzetébe, akkor annak rugója meghibásodott. Ebben az esetben a kapcsolót a fent leírt algoritmus szerint szétszereljük, vegyük ki a meghibásodott rugót, és helyezzünk egy új helyére.

Néha a zuhanykapcsoló nem működik, és egyszerre víz jut be az öntöződobozba és a keverőbe. Ez annak köszönhető, hogy a mirigyben egy repedés van, amely a száron található. Az ilyen hiba kiküszöböléséhez szükség van:

 • vegye le a kapcsolót;
 • készletet kap;
 • cserélje ki a sérült olajtömítést

Sok lakás még mindig régi parafa kapcsolókat használ. Idővel a gomb elmozdul a testből, ami szivárgást eredményez. A megszüntetéshez szükség van:

 • húzza ki a csavart;
 • távolítsa el a fogantyút;
 • csavarja le az anyát;
 • távolítsa el a rögzítő alátétet;
 • kap egy parafát;
 • törölje le a kerozin csövet és a ház belsejét;
 • a parafa tapadásához a testhez csiszolópaszta, paraffin vagy vazelin.

A tömítések a spool kapcsolókon elhasználódhatnak. A helyettesítése:

 • húzza ki a tömlőt;
 • távolítsa el a kifolyót;
 • csavarja le az adaptert;
 • csavarja le a szelepet;
 • szerezzen be;
 • cserélje ki a gumigyűrűket.

A felújított gomb még néhány évig tart.

5. Tömlő szivárgás

Idővel a tömlő a tömlő összekötő pontjánál a keverőhöz való csatlakozáskor elhasználódik. Formált áramlásra. A legegyszerűbb ilyen hiba kijavítása: egyszerűen csak csavarja le a zuhanycső anyáját, vegye le a sérült alátétet, és helyezzen be egy új helyet.

6. Szivárgás az öntöződoboz és a tömlő között

Ennek a problémának a kiküszöbölésére a keverőben, amely megtört, nem szükséges az eszközök használata. Csak ki kell csavarni az öntözőcsatornát a tömlőn lévő anyát, és cserélni a szigetelő tömítést.

7. Zavarosodás egy öntöződobozban

A fürdőszobai csaptelepekkel kapcsolatos hibaelhárítás során a javítás nem korlátozódik a tömítések és a patronok cseréjére. Hosszú távú működés közben a zuhanyfej lyukak eltömődnek homokkal, mészkővel és egyéb kemény lerakódásokkal.

Annak érdekében, hogy a zuhany ismét megfelelően működjön, a rácsot szét kell szedni és öblíteni. Néhány modellnél a csavar az öntöződoboz közepén lévő műanyag kupak alatt található. Néha a rács szétszereléséhez szükség van az óramutató járásával ellentétes irányba forgatására.

8. Alacsony nyomás a keverőben

A kifolyó végén csavarozott aerátor van. Tart szilárd anyagokat és növeli a víz nyomását. Ha a víz egy vékony áramban folyik, az ok a szűrő eltömődésében rejlik. A tisztításhoz csavarja le a fogóval, óvatosan szétszerelje alkatrészeit, és folyó víz alatt öblítse le őket.

Egyéb hibák

A szakértők más típusú károkkal szembesülnek:

 1. A folyamatos vízáramlás jelzi a sárgaréz szeleptörését vagy a hely és a tömítés közötti tér eltömődését. A keverőt meg kell javítani, ha szétszerelik, belülről megtisztítják, és szükség esetén a szelepet kicserélik.
 2. Ha a szelep nyitva van, akkor a gumitömítés megszárad. Ennek ellenőrzéséhez egy nyílt csapot kemény objektummal verítenek.

A fürdőszobában lévő csaptelep javítása saját kezűleg nem igényel speciális készségeket. Ez a kézműves nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is birtokba veheti. Függetlenül attól, hogy milyen típusú csaptelep a fürdőszobában, az alkatrészek javítása és cseréje nem nehéz.

A zuhanykapcsoló lépésenkénti javítása a keverőben

A fürdőszobában eltörő csaptelepek az egyik leggyakoribb bosszantó baj, amely a vízvezetékhez történhet. Azonban a piac ebben az időben olyan kényelmes, funkcionális és egyszerű eszközöket tervez, amelyekkel szinte minden mester foglalkozik a javításokkal. Ma meg fogjuk találni, hogyan lehet a zuhanycsaptelep kapcsolót a fürdőszobában megjavítani, megvizsgálni a legnépszerűbb modelleket és azt, hogy mit kell tennie, ha valamilyen okból a szakemberek hívása lehetetlen vagy nemkívánatos.

Törött fürdő csaptelep: javítási zuhanykapcsoló

A modern fürdőszobai csapok kialakítása szükségszerűen olyan kapcsolót tartalmaz, amely szabályozza a víz áramlását a csaptelepen vagy a zuhanycsőn keresztül. Intenzív használat közben, illetve hosszabb ideig tartó inaktivitás esetén a készülék alkatrészeinek elhasználódása is előfordulhat. De gyakrabban, a csap / zuhany kapcsoló, amelynek javítását ma megfontoljuk, használhatatlanná válik, mindkét irányban elkezdi átadni a vizet, vagy akár működésképtelenné válik.

Mielőtt elkezdi javítani a zuhanykapcsolót a keverőben, akkor meg kell tudnia, hogy mi zajlik a formatervezésben, és a fogyóeszközöket, például speciális tömítéseket és szerszámokat használják. Mivel számos különböző kialakítás létezik, különböző tartozékokra lehet szükség. Ha nem akarsz minden alkalommal kiselejtezni, akkor előbb tudni kell a részleteket, amivel segítünk neked.

Az elzárószelepek típusai és típusai és azok meghibásodása

Az elmúlt évtizedekben a csaptelepek tervezése mind a fürdőszobában, mind a konyhában egyszerűen óriási változásokon ment keresztül. Amit a nagyapáink a szovjet időkben ilyen egyszerűen és sikeresen tapasztaltunk, a múlté a múlt, és az elavult rendszerek helyébe új, megbízhatóbb és minőségi rendszerek kerültek. De az elavult modellek még mindig megtalálhatók, mert minden lehetőséget meg kell fontolnunk annak érdekében, hogy pontosan tudjuk és megértsük, mi a "zuhany" javítás "fenyeget". Kezdjünk több elavult struktúrával, fokozatosan új és technológiai úton.

orsó

Ezeket a modelleket gyakorlatilag nem találják meg a modern piacon, és a kezet kivéve, hogy pótalkatrészeket szerezzen nekik. Ha azonban a szovjet idők óta nem történt meg a fürdőszobában a vízvezeték javítása és cseréje, akkor valószínűleg van ilyen típusú kapcsoló. A spool típusú kapcsolókat vékony falú keverőkben is használják.

A tekercs-típuson belül egy hordó, valamint egy excentrikus. Az egész mechanizmus úgy működik, hogy a szárat egy eltolódási középponttal elforgatják, amelyen egy olyan kiemelkedés van, amely megakadályozza a víz áramlását az egyik irányba vagy másba, bizonyos pozíciókban, a hordót a testre nyomva. Leggyakrabban ilyen berendezés problémák merülnek fel egy kiálló, rúddal vagy hordóval, ami miatt a kapcsoló helytelenül működik.

dugó

Még tökéletesebbek, a tekercset követve a parafa típusú kapcsolók. Az ilyen kapcsolók kialakítása a kinyúló száron kívül olyan rugót is biztosít, amely a kívánt helyzetben tartja. A belsõ résszel ellátott hordó parafa leggyakrabban rézbõl készül, ami gyakorlatilag nem korrodál, és a külsõ kapcsolókar hossza tíz centiméter.

Az ilyen mixereket a múlt század 90-es évek közepén szinte teljesen megszüntették. A hasonló kapcsolókkal ellátott keverők azonban annyira megbízhatóak voltak, hogy házakban és lakásokban napjainkig megmaradtak. Leggyakrabban a parafa hordó kopott bennük, és szivárgások is megjelennek. Számos felhasználó is észreveszi a kar-kapcsoló zökkenőmentes mozgatásának hiányát az anyacsavar túlzott meghúzása miatt.

Nyomógombos és kipufogó

A korszerűbb, nyomógombos és kipufogó kapcsolók a fürdőkádat / zuhanyzókat, amelyek javítását gyakran a kopott részek cseréje jelenti, máris gyakrabban találhatók. A kipufogócsatlakozók elve alapján dolgoznak egy rúddal, amely viszont a leállító szelepet egyik pozícióból a másikba mozgatja. Az ilyen szelep leengedésével elérjük, hogy a víz a zuhanyba áramlik, és fordítva.

Az ilyen eszközök leggyakoribb problémája a gumiszelep kopása. Ennek eredményeképpen a csaptelep és a zuhanyfej egyszerre önthető víz. A vízkapcsoló maximális vagy minimális nyomása függetlenül mozoghat a tetejéről az alsó helyzetbe.

BALL

Miután megszüntette az új gömbkapcsolót, ami nem az utóbbit jelenti az egészségügyi technika számára, azonnal rájönhet, hogy van egy belső gömb, ami leggyakrabban rézből készül, mivel ez a fém meglehetősen viszkózus, de nem rothad a vízzel való állandó érintkezésben.. A gömböt két lemez közé szorítják, és a lyukakat elforgatják, majd a csapócső irányába, majd a zuhanyba, amikor a kapcsoló elmozdul.

A zuhanygolyó kapcsolójának fő problémája a mész és egyéb lerakódások a vízből, ami sok kívánnivalót hagy maga után a vízellátó rendszerben. Homok, mész és más szilárd részecskék lerakódnak a gömbön, és nem engedik megfelelően működni, akkor a kapcsoló elakad. Ennek eredményeképpen, ha nem szétszedik és tisztítják a rendszert, a kar teljesen eltörhet, és a golyó beragad, ezért a hat hónapos rendszeres tisztítás segít a lehetséges problémák leállításában. Így az ilyen típusú fürdőszobában lévő csaptelep zuhanycsapjának javítása mosás és tisztítás.

patron

Szakemberek felismerik a leginkább kopásálló modellek a vízvezeték-piacon ma patron kapcsolók, amelyek hűségesen szolgálnak a leghosszabb ideig. Az ilyen kialakítások egy speciális reteszelő mechanizmust tartalmaznak, amelyet patronnak neveznek. Kerámia, fém vagy műanyag lehet. A kar forgásától függően a patron megváltoztatja helyzetét, majd átfedi egymást, majd áthatol vízzel.

Ugyanúgy, mint a gömb típusú kapcsolók esetében, a patronok félnek a homok, mész és egyéb szilárd részecskék, például a vízben keletkező porlasztások elszállításától. Ezért a zuhanycsapkapcsoló közvetlen ütközésének elkerülése érdekében jobb, ha azonnal behelyezi a durva szűrőt a bejövő vízvezetékcsőre, és az összes ilyen anyagot kiküszöbölik és késleltetik.

A mixer kapcsoló lépésenkénti javítása a fürdőszobában

Miután kitaláltuk, mi az, ami és milyen típusú mechanizmus van az Ön esetében, elkezdheti javítani a zuhany csaptelep kapcsolót. Lépésenkénti útmutató a leggyakoribb típusokra, melyeket alább tárgyalunk. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a feladattal, nem igényel speciális oktatást, az összes terv meglehetősen egyszerű és érthető, mert senki nem szenvedhet problémát.

Ha meg akarja javítani a fürdőcsapos kapcsolót, amelynek javításáról beszélünk, győződjön meg róla, hogy teljesen leállította a vízellátást. Ezt úgy lehet megtenni, hogy meghúzzuk a közös csapokat a lakásban, vagy egy lakatoshoz fordulva, hogy teljesen megakadályozza a felszállást.

Zuhanykapcsoló javítás egy tekercs típusú keverőben

Biztosítani kell, hogy a víz ne áramoljon a keverőbe, és ne hagyja el a maradványait a csőrendszerből, akkor tovább javíthatja magát, ami nem igényel sok időt. Meg kell érteni, hogy ha bármelyik alkatrész megszakad, akkor valószínűleg új elemet vagy keverőt kell vásárolnia, ezért óvatosan és gondosan kell eljárnia.

 • Csavarja le az egész alsó részt a testről, vagyis a szelepet (csévélő) az anyára, valamint a tömlő a zuhanyról és maga a kapcsolóról. Optimálisan illeszkedik ehhez az állítható kulcshoz vagy az úgynevezett "gázhoz".
 • Csavarja ki a zuhanycsövet a kapcsolóról, mivel ez a leggyakrabban az ilyen szerkezetekben egy további anyával van rögzítve.
 • A keverõs zuhanykapcsoló óvatosan csavarja le a készüléket.

A szétszerelés után egy újat helyeznek be a megrongálódott orsóhoz, mivel nem lehet javítani, ami azt eredményezte, hogy lassan elhagyják a tervet. Nevezetesen azért, mert a keverőben lévő zuhanycső-szelep javítása a törött alkatrészek pótlására szolgál. Egyes orsókapcsolók nem igényelnek teljes szétszerelést, elegendő csak eltávolítani a speciális kupakot, majd elfordítani a tekercset.

A zuhanyfej javítása a keverőben

A keverőben a zuhanyzó gombjának legegyszerűbb módja, amint azt a videó mutatja, amely a cikk végén található.

 • Mielőtt eltávolítaná a díszítőlemezt, valamint a csavart, ujját vagy kulcsot húzza ki a gomb lazításához.
 • A lyukból húzza ki a nézetet nyitó szárat, és a rugó nyugszik rajta.
 • Távolítsa el a régi rugót, és helyette viseljen egy korábban vásárolt, új terméket. Győződjön meg arról, hogy korróziógátló bevonata van, és átmérője kisebb, mint az előző.
 • Gyűjts össze mindent fordított sorrendben.

A szakemberek azt ajánlják, hogy azok, akik ilyen munkát végeznek első alkalommal, készítsenek felvételeket minden lépésükről, mivel jó, hogy szinte minden embernek modern okostelefonja van. Így könnyebb lesz minden hiba nélkül visszaadni a helyére, és végül nem törik meg a vízvezetéket.

A patron típusú zuhanykapcsoló javítása

A vízvezeték-üzletekben többféle patron található, így a vásárlás, nem tudva, melyikre van szükség, nem lesz ésszerű. Először szétszerelje a keverőt, és csak azt követően szerezze be a szükséges részt.

 • Kés vagy csavarhúzó használatával töltsön be egy sapkát a keverőkapcsolóra, és tegye félre.
 • Nyitott csavar, leggyakrabban csavarhúzó alakú, készen kell tartani. Csavarja ki és tegye félre.
 • Távolítsa el a kart, és ujjaival csavarja le a díszítő alátétet.
 • Csavarja le a patront tartó anyát, és óvatosan lehajoljon egyik oldalról a másikra.
 • Helyezze vissza a régi patront, és szerelje össze a készüléket fordított sorrendben.

Ne felejtsük el, hogy ha a rendszer belsejében mész, homok vagy lépték, mindezt alaposan meg kell tisztítani, különben a csere nem lesz hatékony, és rövid idő után a kapcsoló újra fellépni fog.

Videó utasítások egy zuhanykapcsoló javítására egy keverőben

A modern piacon sok keverőszerkezet létezik, ezért a helyszínre kell összpontosítani, pontosan meg kell határoznia, hogyan kell cselekedni és mit kell tennie. Azonban szinte mindegyik nagyon egyszerű, ami lehetővé teszi, hogy még az újonc otthoni mesterei is megértsék. Nézze meg az alábbi videó bemutatót, ahol mindent részletes és megmutat.

Hogyan lehet rögzíteni a zuhanycsapot, ha a tömlő szivárog?

Építés és a szükséges eszközök

Hogyan lehet rögzíteni a zuhanycsapot, ha a tömlő szivárog?

A zuhanycső a zuhany leggyakoribb része, legtöbbször szivárog.

Tervezése szerint a zuhanycső gumiból készült cső, fém hüvellyel. A fém tömlő hiányozhat, ebben az esetben a tömlő rugalmas műanyag cső. A gumi alkatrész minősége meghatározza az egész tömlő élettartamát. A gumitömlő élettartama vízen múlik és 5-15 év. A gumiabroncs tulajdonságai idővel keményednek, az anyag rugalmassága csökken, és ez repedések és törések megjelenéséhez vezet. Az ilyen csövek csak megváltoznak. Nehéz felkutatni cserélhető gumitömlő a zuhany alatt, mivel a leggyakrabban cserélhető, fémhüvellyel ellátott tömlők vannak forgalomban. És az ilyen tömlő ára nem túl magas. A csere akkor is elvégezhető, ha a tömlõnek rozsdás fém hüvelye van. Egy ilyen mixer esztétikája egészében rosszabb, és még a rozsda is eljuthat az egészségügyi szerelvények zománcára, amit nehéz eltávolítani.

Mielőtt elvégezné a zuhanycső teljes cseréjét, megpróbálhatja megjavítani önmagát, ha persze nem elég öreg.

A zuhany kijavításához, ha megszakad, szerszámokra lesz szükséged:

 • állítható csavarkulcs;
 • csavarhúzó;
 • egy kés

Az ilyen minimális mennyiség elegendő lesz, hiszen a saját kezeivel való hibaelhárítás nem jelent nehézséget.

Jelentős szivárgás és hiba

A tömlőszivárgások leggyakoribb oka a gumitömítés repedése.

A zuhanycső gyakran a keverőhöz való csatlakozás pontjaiban áramlik. Például a zuhanyfej rögzítésének helyén. A szivárgás a laza illeszkedés és a szakadatlan csavaranyák megszakítása miatt következik be. Az anyák lazíthatnak a zuhany használata során. Az ilyen hiba kiküszöbölése érdekében használhatja a keze erejét, mivel nincs szükség további eszközökre az anyák meghúzására.

Ha megszorította a kupakot, akkor nem szabadul meg a szivárgástól, ebben az esetben ellenőrizni kell a gumitömlők és perselyek állapotát. Szükség esetén új tömítést kell elhelyezni. A tömítések ellenőrzése után meg vannak győződve arról, hogy a keverő fémrészeinek darabjainak minősége és a repedések hiánya van-e. Nagyon gyakran, ha túl nagy erőfeszítéseket teszel, gyenge minőségű csövek, diócskák törtek ki, és a víz áthatol a repedéseken. A rossz minőségű vágásokat csiszolópapírral lehet csiszolni.

Ha az ilyen műveletek után a szivárgást nem lehet megszüntetni, és a zuhanycső még mindig szivárog, ellenőrizze a hüvely és cső csatlakozási pontjait, valamint az ujjak minőségét és használhatóságát. Nagyon gyakran a hüvelyben fellépő hibák azt eredményezik, hogy valójában az új csaptelep szivárog a fürdőszobában. Az ujjak ellenõrzéséhez csavarja le a rögzített anyákat. Ha az ujjak hibásak, akkor meg kell változtatni az egész zuhanycsövet. Ha a cső a cső kis átmérőjének köszönhetően elhagyja a fúvókát, ráhúzhat rámhálóval.

Ha a tömlő az öntöződobozhoz vagy a keverőhöz való csatlakozás helyén áramlik, húzza meg az anyákat a tömítettség biztosítására.

Ha a víz nem merül ki a diffúzorból, hanem a fém hüvelyből, maga a cső hibás. Annak érdekében, hogy ellenőrizze állapotát, meg kell szüntetni az anyát és a fém tömlőt. Lehetséges helyei törése, helyei csatlakozó merev elemek. Például az illesztéshez való csatlakozás helyén. Károsodás fordulhat elő a gyenge minőségű cső vagy az anyag rugalmassága miatt. Lehetséges, hogy a saját kezével kiküszöbölhető egy ilyen hiba, de csak akkor, ha a rés a lehető legközelebb van a kimeneti nyílásokhoz. A réseket késsel vágják, és a csövet helyezze a szerelvényre. Annak érdekében, hogy a cső ne repülhessen le, szerelje fel a bilincset. A cső hossza csökkent, és a feszültség alatt a víz ismét elmosódhat. Ezért idővel ki kell cserélni az egész zuhanycsövet.

A tömlő meghibásodása a víznyomás hiánya vagy a víz nem halad át rajta. Az ilyen meghibásodás a fémcső belsejében lévő hosszú cső hosszúsága miatt hajlító, összecsukható. Ehhez nagyon könnyű megszüntetni a hibát a saját kezével, ehhez a kupakot eltávolítva húzza ki a gumi csövet, és vágja le a felesleges területet.

A nyomás nem lehet a zuhanyfej következtében, amely gyakran eldugul. A zuhanyzó öntözés tisztítható. Ha az öntöződoboz régi építésű, akkor lecsavarodik a fogantyúról. Ha a modell korszerűbb, akkor a szétszerelést csökkenteni kell az elválasztó lazításával, amely egy csavarral van felszerelve.

A szórófej mechanikusan tisztítható huzalon vagy papírklipen, vagy kémiailag speciális tisztítószerekkel.

A zuhany bekapcsolásakor folyik a zuhany

A keverő vízáramlásának okai, megszüntetése

 • Felkészülés a javításra
 • Ha a víz egyetlen karos keverőből áramlik
 • Ha a keverőből két csatorna érkezik vízzel: a daruk cseréje
 • Szivárgás a zuhanykabin kapcsoló hibájának következtében

Minden nap a csapok ismételten ellátják funkcióikat, a fürdőszoba és konyha kényelme és kényelme függ a megbízhatóságtól és a minőségtől. Néha még a legdrágább vízvezeték sem sikerül. A csaptelepek különböző okokból szivároghatnak, de azonnal ne menjenek el a raktárba, hogy új készletet vásároljanak.

Keverőszerkezeti rendszer és fő összetevői.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a hirtelen szivárgás kiküszöbölése érdekében elegendő egy szabványos vízvezeték-szerszám készlet.

Felkészülés a javításra

Ha víz csapódik vagy áramlik a keverőből, akkor szüksége lesz:

 • alkatrészek a javító készletből a keverőből;
 • Phillips és hagyományos csavarhúzók;
 • fogó vagy fogó;
 • hatszög-készlet;
 • fúrni egy sor fúrókkal;
 • állítható csavarkulcs;
 • vonóhorog (zsineg, lenvászon, zsákvászon);
 • füstszalag;
 • új tömítések;
 • sekély kapacitás;
 • száraz rongyok vagy nem kívánt törölközők;
 • tömítőanyag.

Csomagolási csere.

Mielőtt elvégezné a munkát, feltétlenül kapcsolja ki a vízellátást, és kapcsolja ki a megfelelő szelepeket a vízellátó ágak ágaira. A csapvizet le kell üríteni. Helyezzen egy kis tartályt a csepegtető víz alá úgy, hogy a csapból és az összekötő tömlőkből származó víz beáramoljon, rongyokat vagy törölközőket is készítsen. A szivárgás okozhatja a tüske kopását és a szárszálak törlését, ha a tömítést nem szorosan nyomja a nyereghez, valamint a töltődoboz és a töltődoboz kopása, gyári hiba. A keverő gyakran szivárog a tömlő csomópontjánál. a vízellátó nyílástól és a csaptelep aljától. A csaptelepek egykarosak és két csaptelepek. Először is meg kell fontolni a leggyakoribb okokat és lehetőségeket azok korrekciójára olyan esetekben, amikor a víz egyetlen karos keverőből indul.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Ha a víz egyetlen karos keverőből áramlik

Először gondosan meg kell vizsgálni a csapot, akkor vizuálisan meghatározhatja a szivárgás okait. A test felosztását vagy repedését leggyakrabban megfigyelhetjük, ebben az esetben megpróbálhatjuk tömítőanyaggal lezárni őket, ha a kárméret lehetővé teszi. Ez az intézkedés átmeneti, különösen akkor, ha a hasítás jelentős, ezért csak az új rész helyébe lép. Ha a test sértetlen, de van szivárgás, ellenőriznie kell a tömítés állapotát. A tömítés visszahelyezése magában foglalja a keverő teljes szétszerelését, úgy, hogy az anyákat a testen lazítanák. Ha a keverőnek van egy dekoratív burkolat (az esztétikai kialakítás szerint, a burkolat lefedi a rögzítőket), akkor csak félre kell helyezni. Nyitott állapotban csavarja le az anyákat és távolítsa el a keverőt. Amikor a keverőt lebontják, azonnal nézze meg a tömítés állapotát, amelyet kívánt esetben könnyedén kicserélhet. A tömítés cseréje után nem szükséges túlhúzni az anyákat, ez csípéshez és korai kopáshoz vezet.

Egykaros keverő rendszer.

Ha a mosogatóba épített keverőből víz áramlik, és maga a mosdó falra van kötve, akkor a helyzet súlyosabb. Ezeknek a keverőknek a szivárgásának leggyakoribb oka a kerámia patron kopása. Ebben az esetben használjon csavarhúzót, kést vagy más éles tárgyat, hogy lehúzódjon a kar mechanizmus felső fedeléről. A fedelet kis erőfeszítéssel távolítják el, és ezáltal hozzáférést biztosít a keverő ütközőcsavarjához. Miután a kar fogantyúja le lett szedve, a díszítőelem fordulata, majd a sapka. Ezzel megnyílik a sárgaréz vagy a kerámia patron - a fő oka a szivárgásnak. A patront könnyen eltávolíthatja és új helyére cserélheti. A lényeg ebben az esetben a patron kompatibilitása a keverő modelljével és márkájával. Az új patron a nyílásba van szerelve, a patron lyukai és hornyai szigorúan megegyeznek a keverőház házának hornyaival, a beszerelés után rögzíteni kell egy csavaranyával. Minden elvégzett műveletet követően a díszítő anyát megcsavarják, a kar fogantyúja visszatér a helyére.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Ha a keverőből két csatorna érkezik vízzel: a daruk cseréje

Mixer telepítési diagram.

A két csaptelephez (hideg és meleg vízhez) felszerelt csapok könnyebben javíthatók, mint a kart szereltek. Ha maga a test nem sérült meg, akkor valószínűleg a keverőszelepben lévő töltődoboz kopásából adódik. A legegyszerűbb lépés ebben a helyzetben az anyacsavar húzása. Ha az anyát szorosan meghúzzuk, de a szivárgást nem szüntetjük meg, akkor meg kell változtatnunk egy kopott mirigyet. Ehhez a csavaranyát eltávolítjuk, a megfelelő szerszámok segítségével lecsavarjuk, majd eltávolítjuk a tömszelencét és a tömítést a kapott résbe helyezzük. Vékony zsineg vagy vászonszál, a szálak a zsákból, nagyszerű munkát végez a tömörítő szerepével. A rudat nagyon óvatosan és szorosan lezárva tömítjük a beszerelés során.

Forgatáskor a tömítést szorosan a rúdra kell nyomni, így a hüvelyt később elhelyezni. A tömítési tekercs vége után a hüvely helyére kerül, a kupakanyar csavarodik. A meghozott intézkedések után be kell kapcsolni a vizet, ha minden rendben van, akkor az áramlási folyamat hiányzik és sokáig tart.

Ha a csaptelep bekapcsolásakor víz is áramlik a keverőcsapról, akkor a darukat, a záróelemet a keverőfogantyúkban kell cserélni. Munka a Kranbuks, amelynek célja, hogy megakadályozza a víz áramlását, amikor a szelep zárva van. A Cranbooks kerámia és gumi tömítések, a második lehetőség kevésbé megbízható, mivel gyorsan elhasználódik, ami a keverő ismételt töréséhez vezet. A Kranbuksu helyett cserélni kell a keverő fogantyúit. Ehhez csavarhúzó használatával el kell távolítania a díszítő részeket a fogantyúktól, csavarja ki azokat a csavarokat, amelyek a fogantyúkat a daru testéhez rögzítik, és állítható csavarkulccsal távolítják el a darukat. Ezután az új alkatrészeket alaposan be kell csavarni a régiek helyére, a legfontosabb dolog nem túlfeszíteni a szálat. Ha a víz a keverőből áramlik, a csaptelep alja alatt, akkor valószínűleg az extenzívek elhasználódnak. A excentrikus csatlakozások tömítőanyaggal és hagyományos vontatással is lezárhatók, ez elég ahhoz, hogy megszüntesse az ilyen típusú szivárgást.

Vissza a tartalomjegyzékhez

Szivárgás a zuhanykabin kapcsoló hibájának következtében

Ennek a problémának a lényege a víz és a csaptelep egyidejű kiáramlása. Ebben az esetben az oka egy elkopott orsós tömítés, amely a spool kapcsolóban található, és a hibás működést ugyanazok a csereakkumulátorok kiküszöbölik. De van egy lehetőség - a víz egyidejű öntésének oka lehet csak egy tömítés. Ha biztos abban, hogy a probléma oka a felső tömítés, akkor eltávolítható egy vékony kampó segítségével, ebben az esetben nem kell teljesen szétszerelni a keverőt. Szükség van a csavaranyára csavarni a zuhanycsatlakozó tömlőjén és vegye le maga a tömlőt. Ha mindkét tömítés a szivárgás oka, akkor azokat szintén ki kell cserélni.

Ehhez csukja be a forró és hideg vízszelepeket, és húzza ki a flexibilis tömlőt. Ezután ki kell húzni a kifolyót és ki kell húzni az adaptert. A kapcsolókar eltávolításához meg kell csavarni a csavart, majd húzza ki az excentert. Az adaptert az összekötő lyukon keresztül a keverő testéből eltávolítjuk. A gumigyűrűket egy csavarhúzóval vagy egy csavarral távolítják el a tárcsáról, és ezután új gumi gyűrűket kell feszíteni. Az új gyűrűket vízzel meg kell nedvesíteni, hogy megkönnyítsék a tekercs behajtását a keverő testébe. A tekercskapcsolót fordított sorrendben szerelik vissza. Szélsőséges esetekben a tömítések élettartama meghosszabbítható vékony rézhuzal vagy vászonszálak tekercselésével a régi gyűrűk fölött, de ez ideiglenes intézkedés, előbb-utóbb a tömítéseket újakkal kell helyettesíteni.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a keverő választása megfelelő módon közeledik. Biztosítja a problémamentes és hosszú távú működését.

Saját javítás csap a fürdőszobában

Az ilyen probléma, mint egy csapvíz a fürdőszobában, nagyon gyakori. Majdnem mindenki, aki életében legalább egyszer találkozott egy áramló keverővel, és tudja, hogy nem túl kellemes. Senki sem akarja használni a sérült darut. Mi a teendő az áramló keverővel? Természetesen meg kell oldanod. Ha nagyon messze vagyunk a javítási problémáktól, és semmit sem tudsz a mixerről, a legjobb megoldás lenne egy vízvezeték-szerelő hívása egy házhoz. De ha nem félsz összetettebb feladatoktól, és saját kezedben megszünteti a ház minden szünetét, könnyedén megbirkózhatsz a szivárgó keverővel.

A csap folyik? Hívja a vízvezetékeket, vagy próbálja meg saját maga megoldani a helyzetet.

A főbb okai a bontásnak

Először is meg kell jegyezni, hogy a fürdőszobai csapok kissé eltérnek a szokásos konyhai csapoktól. Magában foglalják magukban nem csak a meleg és hideg víz elzáró egységeit, hanem a vízáramlás elválasztóját is (zuhanyzó / kád). Ha problémád van a daruval, a javítások sokkal olcsóbbak lesznek, mint egy új keverő megvásárlása.

Ne állítsa azonnal az állítható kulcsot, és szerelje szét teljesen a csapot. Először meg kell emlékezni, hogy ki telepítette a csapot, és milyen (régi vagy új) van telepítve a fürdőszobában. A különbség az ilyen típusú hatalmas, mert az új típusú daruk kerámia patronok, amelyek munkája jelentősen különbözik a régi típusú javításától. A leggyakoribb hibák a következők:

 • a szelepek nagyon rosszul forognak, és nagy erőfeszítéseket kell tenni a csaptelep megnyitásához;
 • zárt helyzetben a szelep szivárog, folyamatosan áramlik rajta, vagy a víz csöpög;
 • nyitott helyzetben a keverő nagyon zúgó;
 • egy nagyon gyenge fej is bomlásnak tekinthető, ha a ház többi részén a fej normális;
 • amikor a zuhany víz áramlik a csapaton keresztül, vagy fordítva;
 • Szerencsére a fenti hibák mindegyike saját kezűleg rögzíthető. Teljesen egyszerű, a legfontosabb az új és a régi típusú daruk megértése.

  Régi stílusú szelep csapok

  Ha régi típusú daruval kell dolgoznia, akkor ellenőriznie kell a reteszelését. Általában a bontás itt van.

  Régi stílusú daru javítási módszer

  A kereséshez és javításhoz a következő lépéseket kell végrehajtania:

  1. Az első lépés a vízellátás kikapcsolása. Nagyon könnyű elvégezni: a felhúzónál a forró és hideg vizet szállító szelep zárva van.
  2. Ezt követően meg kell nyitni mindkét szelepet, és fel kell szabadítani a maradék vizet a csövekben.
  3. Csak gondoskodni arról, hogy a víz ne folyjon tovább, elkezdheti szétszerelni a szelepet. Ehhez meg kell szüntetni a védőkupakokat, és csavarhúzóval csavarja le a reteszelőcsavart. Ezután csak húzza felfelé a szelepet, kissé rázva, és elalszik.
  4. A daru belsejében azonnal megtalálja a darut. Azt is le kell venni a keverő testéről. Ezt csavarkulccsal vagy nyitott csavarkulccsal lehet elvégezni. Csavarja be a főtengelyt az óramutató járásával ellentétes irányba.
  5. A daru szívének eléréséhez alaposan meg kell vizsgálnia a gumiharangokat. Ha a csaptelep csak kiszivárgott, akkor csak annyit kell cserélnie. Ha ha kinyitja a csapot gyárt különféle kellemetlen hangok, akkor ki kell cserélni a teljes fej részek, korrekt játék otthon nem valószínű, hogy megtörténjen, így a legjobb megoldás az, hogy teljesen felújítják a daru.

  Nagyon óvatosan kell szétszerelni a darut, mert egyes részei meglehetősen törékenyek, és a túlzott erőfeszítések károsíthatják őket, vagy akár elrontják őket. Ezért, ha nem vagy biztos benne, hogy önmagától képes lesz megbirkózni a kárral, akkor jobb, ha ezt a dolgot szakembereknek hagyja.

  Szétszereljük egy új típus tervezését

  A legelterjedtebbek a mai napig a fürdőszobai kar-karok. A hőmérséklet és a víznyomás szabályozása sokkal könnyebb. Az ilyen daru kialakítása azonban sokkal bonyolultabb. Nincs gumi mandzsetta és csaptelep, ezeket keramikus lemezekkel helyettesítették. Ők biztosítják a zárszerkezet tömítettségét.

  Modern típusú daru

  Ha hirtelen egy ilyen daru megszűnt, akkor a sérült alkatrészeket is szét kell szerelni és cserélni.

  1. Tehát az ellenőrzés kezdetén le kell zárni a vízellátást.
  2. A második pont szintén hasonló, a csövekben lévő megmaradt víz felszabadul.
  3. Most el kell távolítani a műanyag kupakot, amely a kar alatt van, és csavarja le a csavart egy hatlapú csavarhúzóval. Ez lehetővé teszi, hogy eltávolítsa a kart, és nyissa meg a belső patront.
  4. A kupakot le kell csavarni a csaptelepről.
  5. A helyén új patront kell telepíteni, amely után a szelepet fordított sorrendben kell összeszerelni.

  Meg kell állapodnia, hogy az új típusú daru javítására vonatkozó terv, bár eltér a megszokottól, teljesen egyszerű. Ez függetlenül elvégezhető, segítség nélkül.

  Váltson zuhanyra

  Ha a csapvíz folyamatosan áramlik, amikor átáll a zuhanyra, a fürdőcsap javítása is szükséges. Ez a probléma általában akkor fordul elő, amikor a tömítés deformálódik vagy kopott a váltókar és a ház között. Annak érdekében, hogy megszüntesse az ilyen bontást, minden bizonnyal új gumitömítésre vagy paronitra van szükség.

  Váltson zuhanyra

  Mielőtt elkezdené, le kell csavarnia a kart a daru testéről, és be kell kapcsolnia a vizet. Miután a kart eltávolították (egyes modellekben nincs rögzítőcsavar, és egyszerűen csavarodik), a régi tömítést egy újabbra cserélik. Ezután azon a helyen, ahol a kar van csatlakoztatva, kis mennyiségű "csatolást" (MUF szalagot) kell feltekerni a meneten. A daru javításának utolsó szakaszában a kar visszatér a megfelelő helyre, és jól van rögzítve. Most, a víz bekapcsolásával ellenőrizheti munkájának minőségét. Ha a zuhanyzóba történő átkapcsoláskor a csapvíz leállt, ez azt jelenti, hogy jól kezelte a feladatot.

  Jó tanács

  A vízvezeték-szerelők nem javasolják, hogy túl sok "csatlakozást" fújjon a csapszálakon. Elég elegendő csak 2-3 réteg felhúzására. Ellenkező esetben egyszerűen nem sikerül csavarozni a szorító anyát a tetejére.

  Javaslásaink szerint gond nélkül megoldja a csaptelepet a fürdőszobában.

  Mielőtt kicseréli a csaptelepet vagy a patront, ismét győződjön meg arról, hogy a csaptelep víz teljesen le van zárva. Ezzel elkerülheti a nem kívánt árvizet.

  A fürdőszobában ritkábban megtörni, csak kiváló minőségű anyagokat használjon. Talán kicsit drágábbak lesznek, de használatukkal elkerülhetjük a gyakori lebontást.

  Hasznos továbbá egy speciális darujavító készletet is vásárolni. Ebben a készletben általában van minden szükséges alkatrész a daru sürgősségi javításához: O-gyűrűk, tömítések stb.

  Mint látható, nincs semmi nehéz a daruk javításában. Bármely ember, aki megérti, hogyan működik a daru, meg tudja javítani. Sok szerencsét kívánunk ebben a kérdésben, és hagyjuk, hogy a kár minél ritkábban forduljon elő.

  A fürdőszobai zuhany csaptelep beszerelése és javítása

  A csaptelep minden fürdőszobának szerves része, amely forró és hideg vízzel rendelkezik. Hála neki, a csapot elhagyó víz hőmérséklete és nyomása szabályozott. Ezenkívül a keverőnek van egy kapcsolója, amely lehetővé teszi, hogy átirányítsa a vizet a csapról a zuhanyra. Mint minden mechanikus eszköz, a keverő nem mentes mindenféle károsodástól. Szerencsére kialakítása nem túl bonyolult, így a legtöbb esetben megoldhatja a problémákat. A cikkben a fürdőszobai csaptelep zuhanyzóval, a csaptelep javításával foglalkozunk, esetleges hibák esetén felsoroljuk a hibák okait.

  Típusok és eszközkeverők

  Vegye figyelembe, hogy a fürdőszobai csaptelep zuhanyzóval. Ez segít megérteni a munkájának elvét, a tervezéstől függően. Minden fürdőszobai csaptelep 3 kategóriába sorolható:

  1. Szenzoros. Az ilyen eszköz vezérlő eleme egy fotocella, amely parancsot ad a készülék működésbe hozására és kikapcsolására. Az ilyen készülékek önjavítása nagyon nehéz, ezért racionálisabb lenne a szakembereknek tulajdonítani.

  2. Szelep. A zuhanycsaptelephez tartozó fürdőszobai csaptelep nagyon egyszerű:

  • ház;
  • kifolyó;
  • szelepek. A keverő kézi vezérléséhez tervezve;
  • daru doboz Szabályozzák a víz áramlását. Az öreg modellek gumitömlettel vannak felszerelve, és az újak kerámia lapokkal rendelkeznek.

  A képen a szelepkeverő tervezése zászló kapcsolóval

  Tipp: A kerámia csaptelepek sokkal tartósabbak, mint a régi modellek, és sokkal könnyebb szabályozni őket, mivel a szelep legfeljebb 180 fokosra fordul.

  3. Lever. A közelmúltban ez a típusú mixer egyre népszerűbb. A tipikus kar modell a következő elemekből áll:

  • ház;
  • kiöntő (gander);
  • kerámia vagy golyóspatron, amelyben víz keveredik. A kerámia patronokat nem szétszerelik. Ha egy ilyen patron megbomlik, a zuhanycsaptelep csaptelepének javítása az ilyen patron cseréje;
  • szabályozó fogantyú, amely szabályozza a víznyomást és hőmérsékletét. A patronkarra szerelve;
  • anya rögzíti a patront a házban;
  • amely a patront lefedő burkolat fedelét biztosítja, és a keverő számára esztétikusabb megjelenést biztosít.

  A karos keverő és a patron fő alkatrészei

  A mixer hibák fő okai

  Ha alaposan megvizsgálja a zuhanycsapos fürdőszobai csaptelepet - a javítás nem lesz könnyű. Csak fontos tudni a károk okait:

  • Gyenge termékminőség. Ez jellemző a kevésbé ismert gyártók termékeire, akik munkájuk során alacsony minőségű alkatrészeket és fogyóeszközöket használnak;
  • A régi minta fogyóanyagainak használata. Például a paronit vagy szilikon tömítések sokkal hosszabbak, mint a gumikészítmények. Ezenkívül kevésbé deformálódnak, és nem szűnnek össze a szárítás következtében;
  • Piszkos víz a csövekben;
  • A megnövelt vízkeménység befolyásolja a készülék belső részeit, ami betétek és repedésgátlók képződését okozza.

  Jelentősebb bontások és eltávolításuk

  Vizsgáljuk meg részletesebben, hogy mi okozza a károsodást a csaptelep zuhanás közben, valamint hogy hogyan tudja megjavítani a csapot a fürdőszobában. A működési zavarok a következő jellegűek lehetnek:

  A szivárgás a kagyló helyére, amely a mixer testéhez csatlakozik

  Ez a leggyakoribb meghibásodás, mivel a gander állandóan különböző irányban forgat, ami a lekerekített gumitömítés kopását okozza. Ez a tömítés a csévélő nyílásában van, ezért annak cseréjéhez a ganderet le kell választani.

  Az intézkedéseket a következő sorrendben hajtják végre:

  • csavarja le a rögzítőanyát;
  • a gander elveszik;
  • a régi tömítés maradékait eltávolítják a kagyló hornyából;
  • új tömítést telepítenek;
  • a gander a helyén van;
  • a szálat, amelyen a rögzítőanyát megfordítják, 2-3 réteg FUM szalaggal van befedve;
  • szorítóanya rögzítő kagyló.

  Szivárgás a vezérlőkarról

  Az ilyen meghibásodás az egykarú keverőkre jellemző, és a patrontörés okozza. Szükséges a keverő szétszerelése és a patron cseréje. Ezen hiba mellett számos további jel látható a patrontörésnek:

  • a kar nehezen ellenőrizhető;
  • a szállított víz hőmérséklete spontán változik;
  • nincs meleg vagy hideg vízellátás;
  • a szelep nem teljesen zárt vagy nem teljesen nyitott.

  Ebben az esetben a patron cseréje szükséges. Javítsák meg a csaptelepet a fürdőszobában a következő sorrendben:

  1. A vörös-kék sapkát eltávolítjuk a keverőtestből.

  Távolítsa el a daru kart

 • Keresztfejes csavarhúzó segítségével a rögzítő csavar kicsavarodik vagy lazul.
 • A kart eltávolítjuk, és a díszítő fedelet lecsavarjuk.
 • Csavarkulccsal csavarja le a patronban lévő anyát, amely a ház belsejében található.
 • A régi patront eltávolítjuk.
 • Egy új kazetta kerül a házba, majd a keverő össze van szerelve.

  Öncserélő patron a keverőben

 • Fontos: A patronházon vannak olyan kiemelkedések, amelyeknek meg kell egyeznie a ház belsejében lévő mélyedésekkel. Óvatosan ötvözze őket. Ha nem egyeznek, a keverő áramlik.

  A kétszelepes keverő szelepének szivárgása

  A kétszelepes keverő szivárgásának oka a daru dobozában lévő tömítő alátét kopása vagy megsemmisítése. A daru dobozának megsemmisülése is előfordulhat. Ha a csaptelep áramlik a fürdőszobában - hogyan kell gyors és olcsó megoldást találni? Csak önállóan, a daruzsír vagy alátét cseréje rajta. Nincs bonyolult rá.

  Minden munkát a vízellátás kikapcsolásával végzik:

  • a kupakot eltávolítják az áramló szelepből;
  • csavarja le a csavart, amely a szelepet a keverőtesthez rögzíti;
  • csavarkulcs vagy állítható csavarkulcs segítségével csavarja le a daru-tengely dobozt;
  • a daru-doboz vagy a tömítőgyűrű cseréje;
  • A régi helyen új vagy felújított daru-dobozt helyeztek.

  Szivárgó kapcsoló "zuhanycsap"

  A kapcsoló "csaptelep zuhany" és a test egy másik tömítés, amely megsérülhet. Hogyan lehet rögzíteni a csapot a fürdőszobában, a kapcsolót, amely "szivárog"? Csak a kapcsoló szétszerelésével:

  • a gomb (kapcsoló) eltávolításra kerül, amelyhez a rudat rögzített helyzetben fogóval tartják;
  • szelep a szál eltávolításával;
  • a sérült epiploont eltávolítják;
  • a helyén egy új mirigyet szerelnek fel;
  • kapcsoló együtt.

  Javítócsaptelep a videón megjelenített jelző kapcsolóval.

  Egy gomb vagy szelep "zuhanytálcájának" meghibásodása

  Ha a gomb nem kapcsol vissza a kikapcsolás után, akkor a rugója hibás. A fent leírtak szerint szét kell szerelni a kapcsolót, majd távolítsa el a törött rugót. A helyén van egy új tavasz.

  A rugós nyomógomb kapcsolójának visszahelyezése

  Ha a kapcsoló nem működik, és a vizet egyszerre öntik ki a zuhanyzóból és a csapból, akkor az oka a kapcsolószáron található repedt mirigy. Szükséges:

  • távolítsa el a gombot (kapcsoló);
  • távolítsa el az állományt;
  • cserélje ki a mirigyet;
  • összeszereljük a kapcsolót.

  Szivárgás a zuhanycsatlakozóban

  Ez a probléma a tömlőtömítés károsodása miatt következik be. Ha a fürdő csapja folyik, maga javíttatja le ezt a tömítést. Ehhez csak engedje le a tömlő anyáját, majd távolítsa el a kopott alátétet. A helyén új paronit alátétet helyeztek. Az anya meghúzása előtt ajánlatos egy pár réteg FUM szalagot felhúzni a szálon.

  Manapság egyre népszerűbb a higiénikus zuhanysága egy csaptelephez és egy csaptelephez. Többet róla a külön anyagban.

  És tudod, hogyan lehet eltávolítani a vízkőzetet a WC-ben. A probléma meglehetősen gyakori, és számos megoldás létezik.

  A víz fő szűrők segítenek meghosszabbítani a vízvezeték élettartamát. Megtettük véleményüket itt.

  Szivárgás a tömlőhöz való csatlakozás helyén

  Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszobában, ha a tömlő és a zuhanyfej csomópontjában vízszivárgás van? Nagyon egyszerű. A tömlőn található anya alatt egy kerek szigetelő tömítés található. A szerszámok használata nélkül könnyen cserélhető.

  Alacsony víznyomás

  Ha a keverőben lévő víznyomás észrevehetően gyengül, és a szomszédok ugyanazok maradnak, gyanítson először is a szűrőztető eltömődését. a gander csúcsán helyezkedik el. Csavarja ki a kezével vagy fogóval, majd ellenőrizze a nyomást. Ha a fej levegőztető nélkül nőtt, akkor az oka a szennyezés. Gyorsan öblítse le folyó víz alatt, majd csavarja be az eredeti helyére.

  Tipp: Gyakran nem maga a légzőgép szennyezett, hanem a tisztító szűrő a helyiség bejáratánál. Ezért ha a szellőztető tisztítása nem működött, csavarja le a szűrőt és ellenőrizze annak tisztaságát.

  Megtudtuk, hogyan kell kijavítani a fürdőszobai csaptelepet saját kézzel zuhanyozni. Ha minőségi anyagokat használnak, akkor ezek a problémák sokkal ritkábban fordulnak elő.