Legfontosabb > Csapok

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Fürdőszoba javítási lehetőségek (60 fotó) - fő vagy kozmetikai?

A fürdőszoba egy lakás a lakásunkban, különösen a hőmérséklet és a magas páratartalom miatt. Ezért, a szoba javításának gondolkodásakor figyelembe kell venni minden tulajdonságát.

Annak érdekében, hogy az eredmény ne bánjon az elpazarolt erőkkel, alaposan meg kell mérlegelnie a fürdőszoba javításának minden lehetséges lehetőségét, és kiválasztania a legjobbat a helyzetéért.

Mint minden javításhoz, a fürdőszobában végzett javítások tőke és kozmetika is lehetnek.

A javítási munkák felújításakor a következőkre lehet szükség:

 • szétszerelve mindazt, ami régi és értéktelen (csövek, vízvezeték, burkolat, huzalozás);
 • egyes esetekben úgy döntenek, hogy összekapcsolják a fürdőszobát;
 • a falak és a padlók szintjei;
 • a padló és a falak vízszigetelése a közvetlen vízbe jutási helyeken, például a nyílt zuhanyzó helyén;
 • új válaszfalak építése;
 • új csövek, vízvezetékek, huzalozás;
 • padlófűtés;
 • fal, padló és mennyezet díszítése a fürdőszobában;
 • ajtócsere;
 • kényszerített szellőztető eszköz.

Ha kozmetikai, javítási lehetőségek a fürdőszobában lehet kiválasztani a fenti listán, vagy más, ha szükséges:

 • csapok vagy zuhanyfejek cseréje;
 • festő mennyezetek vagy falak;
 • régi vízvezeték-elemek cseréje;
 • a fürdő befejeződése műanyag panelekkel és így tovább.

Mindenesetre a fürdőszobai javításra vonatkozó tippjeinket nem szabad a minőségre megmenteni, csak a megbízható gyártók és a szakmabeliek munkáját válasszák.

Napfény fürdőszoba

A gyönyörű fürdőszobai felújítást keresi, nézze meg a magazinokban és a katalógusokban kínált kész megoldásokat. Végtére is, gyakran elméleti elképzeléseink arról, hogy mit akarunk kapni, nagyban különböznek a valóságos képetől a végén.

Válasszon a képek közül egy fürdőszobai javítás példáját, amely megfelel a fürdőszobának. Ezután gyorsan meghatározhatja a stílust, a színt és a töltőszivattyút.

Nagy tükör megduplázza a területet

Fogjuk meg a fenti felújítási munkák minden típusát.

Minden, ami régi és értéktelen leszerelése

- ez a fajta munka nagy javítások elvégzéséhez szükséges. Különös figyelmet kell szentelni a fürdőszobai költségvetés javításának és a pénz megtakarításának, a bontásnak és a használhatatlan felületek alapos tisztításának, mivel ez minden javítás alapja.

Ha a falak és a padlók duzzadt helyeket találnak, könnyedén megtalálhatják azokat megérintésével. Ne bánja a régi bevonatokat, és kalapáccsal és spatulával teljesen szilárd felületre távolítsa el őket. Ugyanez vonatkozik a rothadt csövekre és az elektromos vezetékekre. A csövek és huzalozás cseréje esetén a jövőben védekezhet a szomszédok elárasztásáról vagy rövidzárlatról.

Az elektromos munka jobban bízza a szakembereket. Csak kettős szigetelésű PVA kábelt használjon. A csatlakozódobozt a fürdőszobán kívül kell szállítani.

Fali átlátszatlan üvegblokkok, fém-műanyag ajtó

Fürdőszoba kombináció

Gyakran előfordul, hogy a fürdőszobában végzett javítások a fürdőszobai kombinációt kínálják, és megnyerik ezt a területet. Ez a lehetőség csak 2-3 fős családok számára alkalmas. Ellenkező esetben, különösen a reggelen, lehet, hogy egy sor olyan emberek, akik meg akarják látogatni a WC-t vagy zuhanyozni.

Ha ilyen döntés születik, szükség van a kihasználatlan mólók és az egyik ajtó rongyainak szétszerelésére, egy olyan ajtó elhelyezésére, amely szükségtelenné vált, és át lehet vinni az ajtót az új helyre.

Kombinált fürdőszoba osztva keskeny felosztással

Szintező falak és padlók

- ez a munka akkor szükséges, ha kerámia burkolatok falai és padlói a fürdőszobában néznek. Az összehangolás több időt és pénzt fog igénybe venni az előkészítő szakaszban, lehetővé téve a csemperagasztó gyorsítását és megtakarítását a csempézés folyamatában.

Költségvetési javítás a fürdőszoba, gyakran szemben a falak csempék helyett a néző műanyag panelek. Ebben az esetben a falak összehangolása nem történik meg.

vízszigetelés

- ez a fajta munka nagy javítások elvégzéséhez szükséges. Végül is, a régi felületek eltávolításakor a vízszigetelést valószínűleg megtörték vagy eltávolították velük. A készülékhez bitumenes pasztát vagy speciális szigetelő keveréket alkalmazunk egy sűrű rétegben a fürdőszoba körüli körzet körül 15-20 cm magasságban.

Ne felejtsük el, hogy a fürdőszobában végzett költségvetés javításával bármit megtakaríthat, de nem olyan előkészítő munkáknál, amelyek minősége hosszú élettartamot biztosít a javításhoz.

Padlófűtés

Ha a fürdőszobában van egy kis terület és egy rosszul működő szellőztető rendszer, ez a fürdőben állandó nedvességet eredményez. És a jövőben is vezethet mold és egészségügyi problémák lakói a lakásban.

A fűtött padló elrendezése nem növeli jelentősen a költségeket, a fürdőszobai javító kalkulátor segít meggyőződni róla. Ennek ellenére száraz, meleg és kényelmes fürdőszobát kap.

Ajtócsere

A fürdőszobai ajtó cseréje súlyos ügy. Ne felejtsd el a magas páratartalmat ebben a teremben. A fürdőszobai javítás különböző példáit figyelembe véve nem élvezhetünk exkluzív mintákat korlátlan költségvetéssel. Általában a fürdőszobaajtók ugyanabból a dizájnból készülnek, mint az egész lakás ajtaja.

A választott ajtók bármelyikén, amelyeknek kiváló minőségű gyári teljesítményük van:

 1. Ha ez egy fából készült ajtó, akkor feltétlenül több réteg védő lakkot kell bevonni, de ebben az esetben is az ajtónak még enyhe bővülése lesz a páratartalom növelésével. Ezeknek az ajtóknak a költsége meglehetősen magas.
 2. Ha egyszerűen javíttatsz a fürdőszobában, javasoljuk, hogy a végein PVC résszel ellátott laminált ajtót helyezzen be, a legkedvezőbb választás. A nedves környezetben történő kibővítés gyakorlatilag hiányzik.

Fa belső a fürdőszobában őszinte otthon

Kényszerített szellőztető készülék

- csak egy szükséges intézkedés, ha a fürdőszobai falakat kondenzátum vagy ködös tükör borítja a zuhany használata közben. Ez egy kicsit költséges és egyszerű kérdés. A meglévő légutak nyílásánál a szokásos rács helyett egy háztartási elszívó ventilátort szerelnek fel és csatlakoztatják a tápegységhez. A teljesítmény kiszámításához ismernie kell a helyiség levegőjének mennyiségét.

Már elvégezte a falak hosszának, szélességének és magasságának mérését, megkezdve javíttassa a fürdőszobát: a számológép ezeket az értékeket megszorozza és válaszol. Például vegye be a 20 m3 értéket. A ventilátor teljesítményének meghatározásához ezt a számot meg kell szorozni a levegőcsere arányával, amely a zuhany és a fürdőszobák 3-tól 8-ig terjed. Ezért a ventilátor teljesítménye: 20x3 = 60 - min és 20x8 = 240 - max érték. Kívánatos egy olyan ventilátor kiválasztása, amelynek teljesítménye közelebb áll a maximális értékig, így gyorsan frissítheti a helyiség levegőjét.

Modern belső tusolóval

Ne feledje, hogy a fürdőszobában végzett javítás évek óta egyszer elvégezhető. Ezért nem csak a szépség, hanem a minőség is függ a lakosság hangulatát a lakás, valamint a kényelem és a kényelem a fürdőszobában. Kívánjuk a megfelelő választást és könnyű javítást!

Fotójavítás a fürdőszobában és ajánlások

Tartalom:

Javítsd meg a fürdőszobát. Világos és releváns ötletek a fotókkal

Mi kezdődik a javítás a fürdőszobában? Először is el kell döntenie, hogy milyen típusú fürdőszobát szeretne elérni a végén: külön vagy kombinálva.

Az első lehetőség különösen kényelmes, ha egy nagy család él a lakásban, a második pedig a tervezői képzeletnek ad helyet, és lehetővé teszi, hogy a maximális kényelem érdekében helyet biztosítson a higiéniai eljárásoknak. A kétfajta fürdőszoba közötti különbség láthatóvá tétele érdekében ajánlatos először megtekinteni a fürdőszobák és a WC-k fotóit az interneten vagy speciális katalógusokban történő javítás után.

Ha a tervezési döntés mellett dönt, akkor itt az ideje, hogy döntsön a stílusról. És csak ezt követően elkezdheti keresni a megfelelő befejező anyagokat, a vízvezetékeket és a bútorokat.

Fürdőszoba javítási lehetőségek különböző stílusokban

A környezeti téma vált a legnépszerűbb lakóépületek tervezésébe. Nem kímélték ezt a trendet és a fürdőszobákat. Természetes felületkezelő anyagok, homályos, természetes árnyalatok, puha formák, agresszív sarkok és antropogén kifejezés nélkül olyan aktuális trendek, amelyeket figyelembe kell venni a fürdőszoba javításakor.

A legnépszerűbb stílusok még mindig minimalizmus és modern.

Nem vonzódik a modern fürdő design? Szereted a klasszikus irányokat? A javítási lehetőségek megválasztása mellett nem szabad elhagyni egy álom megvalósítását a megváltoztatható divat kedvéért. Ráadásul a klasszikusok is trendek, nem csak tiszta formájukban, hanem többféle stílusáram eklektikus keverékében.

Kombinált fürdőszoba, a terület növekedése miatt lehetővé teszi a legeredetibb ötletek megvalósítását. A mai kreatív és rendkívüli személyiségek számára nincsenek korlátozások, a standard fürdőszobát egyfajta művészeti szalon, egy gyarmati bungaló vagy egy viktoriánus nappali lehet.

Úszni az ilyen luxus között az összehasonlíthatatlan élvezet! Reméljük, hogy az alábbi példák a fürdőszobai felújításról egy fotón fogják inspirálni azokat, akik csak arra gondolnak, hogy átdolgozzák a fényes kreatív alkotást. Ne félj a képzelettől. Az ilyen kísérletek eredményei magukért beszélnek.

Vessen egy pillantást például a felújítás után a szokatlan fürdőszobában lévő fotókra. Nincs itt valami, amit itt tanulhatnék?

Kényelmes környezetet teremtünk. Érdekes fényképjavítás a fürdőszobában

A fürdőszobának van egy speciális mikroklíma - szinte mindig magas a páratartalom, amelyhez a fürdéskor a hőmérsékletkülönbséget is hozzá kell adni. Ezért fontos kiválasztani a befejező anyagokat és berendezéseket, ha szeretnénk meghosszabbítani az életüket.

Finishing anyagok kiválasztása. A tényleges tendenciák

A globális tendencia a díszítés a fürdőszoba kerámia csempe "sertés", vagy annak nyugati - "metró". Rendelkezik egy hosszúkás alakkal és kúpos élekkel, amelyek további térfogatot biztosítanak. Ez a csempe egyaránt alkalmas egy tágas fürdőszoba egy vidéki ház, és a "Hruscsov", ahol a teljes terület a fürdőszoba és a WC 4 négyzetméter. m.

"Hog" ajánlott kombinálni más típusú csempe - nagy téglalap, négyzet vagy mozaik, hogy hozzon létre egy dinamikus képet. Ezenkívül szelektíven használhatja a burkolólapokat, csak olyan felületek esetén, amelyek közvetlenül érintkeznek a vízzel (zuhanytálca, kötény a mosogató fölött), és a fennmaradó falakat nedvességgel szemben ellenálló festékkel vagy tapétával takarja le.

Photo javítás a fürdőszobában, részben vagy teljesen díszített csempe "sertés" és a "metró".

Fürdőszobák és lakások javítása "kulcsrakész" - galéria javítások

A javító galéria lehetővé teszi a potenciális ügyfeleink számára, hogy fényképeit és videófelméréseiket ne csak befejezett szakaszukban javítsák javításra, hanem a lakás és fürdőszoba javításának és díszítésének rejtett szakaszaira is, amelyek minőségét a folyamat végén nehezen láthatjuk.

Ha kényelmesen, kényelmesen és egyedülállóbbá kívánja tenni a fürdőszobát, akkor ebben az esetben nem tehetsz szakemberek nélkül.

Javítási portfóliónk élénken bemutatja a nyújtott szolgáltatások széles skáláját, a tervezéstől a komplex javítások kivitelezéséhez egy tervezési projekt megvalósításáig.

Csapatunk teljes körű belsőépítészeti munkákat kínál - fürdőszobákat, apartmanokat, nyaralókat.

Photo javítás a fürdőszoba kis méretű: hozzon létre egy fürdőszobát bölcsen

Kis és nagy fürdőszoba hasonló a fő. Mindkettőnek kényelmesnek, gyönyörűnek kell lennie, és a tulajdonosok minden igényét kielégítenie kell. Az egyetlen különbség az, hogy 5 m²-nél nehezebb minden szobát elhelyezni, mint 12 m²-en. De semmi sem lehetetlen, a legfontosabb, hogy gondosan mérlegelje a bútorok és a vízvezeték elrendezését. Mielőtt elindulna a boltba vásárolni, érdemes megnézni egy kis fürdőszobai javítás fényképét. Ez segít megérteni, hogy mit kell.

Fürdőszoba mérete 4 négyzetméter. m. a megfelelő tervezéssel befogadhatja mindazt, amire szüksége van

Elkezdjük a fényképezőgép javításával foglalkozó tanulmányt a kis méretű fürdőszobában

A fürdő design terv elkészítése nem csak a gazdagok és a híresek sokasága. A szokásos módszer teljesen felkészülhet ceruzára, papírra vagy számítógépes eszközökre. A különálló fürdőszobás apartmanokban nyereséget nyerhet a partíció lebontásával és a fürdőszoba WC-vel történő igazításához. Íme néhány fénykép a javítások a fürdőszobában Hruscsov a felújítás.

A kis fürdőszoba stílusos és funkcionális lehet.

Csővezetékeket tervezünk

A legfontosabb szabály, amit követni kell, hogy elrejtse mindazt, ami lehetséges. A probléma megoldására többféleképpen lehet megoldani:

 1. Gipszkarton doboz segít elrejteni a vízszintes vezetékeket.
 2. Sok Hruscsov vízelvezető csövek és vízvezeték szerelt fali fülke mögött WC. Zárható gipszkarton falával, ugyanabban a csempe burkolatában, vagy kis szekrénybe alakítva.
 3. A mosdó vízellátó tömlői és lefolyócsatornái a fürdőszoba mögött rejtve lehetnek. Ha nincs kád, akkor a padlóban egy speciális horonyban tartható.

Ideális kis fürdőszobához - zuhanyzó felszerelése

Bútor és tároló hely kiválasztása

A kis fürdőszobában gyakorlatilag nincs hely a bútorok számára, és általában helytakarékos. A "Hruscsov" fürdőszobájában keskeny, magas dobozokat használhat, amelyek polcain különböző kis tárgyakat helyezhetnek el. Egy másik lehetőség - egy zsanéros szekrény. Ez nem annyira tágas, de gyakran tükör található az ajtón, lehet, hogy nem ad helyet a falon egy külön tükör számára.

A világos színek és a tükrök jelenléte tágasabbá teszi a szobát

Jó tanács! Az egyik módja annak, hogy hatékonyan használhassuk a vízvezetékekhez tartozó rést, egy apró szekrénybe tegyük. Ehhez két vagy három polc van felszerelve a résszel, és a műanyag nyílások kívülről vannak felszerelve.

Kád és mosdó kompakt elhelyezése

Mint egy kis polc a kis piperecikkek tárolására, használhat gipszkarton dobozokat csövekhez. Különösen fontos az olyan fürdőszobákban, ahol oszlopos gázcsövek általában 1 m magasságban futnak, ezért elég magas csatornára van szükségük.

A beépített WC-tartály használatával felszerelhet egy kis kiegészítő polcot

Vízvezeték és mosógép választása

Kompaktság - a fürdőszobai berendezések fő jellemzője egy kis fürdőszobának. A helytakarékos megtakarítás érdekében jobb, ha teljesen lemond, mivel a felhasználható hely legalább egyharmadát teszi ki. Ha a család szeretett volna felmelegedni a forró vízben, érdemes a kompakt sarokfürdőket előnyben részesíteni. Teljes mértékben teljesítik küldetésüket, és lehetővé teszik számukra, hogy további centiméteres teret töltsön ki más célokra.

A falikarral tükörrel mosdót helyezhet

Helyet takaríthat meg a mosdóban. Ehhez a szokásos WC-telepítés helyett. A legtöbb a falba épül, és csak a tálat hagyja kívül. A telepítés helyeként használhatja a vízvezetékek nagyon rést.

Kis fürdőszobák esetén jobb, ha kompakt mosogatógépeket vásárolnak.

A kis fürdőszobák mosogatóit gyakran teljesen elhagyják, de nagyon kényelmesek a mosáshoz. Ezért a kompakt mosogatók racionális használata. A kis fürdőszobában lévő fiókos mosdókat általában nem használják. De lehetőség van egy mosógép megvásárlására, amely csak a mosogató alá történő beépítésre alkalmas - ebben az esetben a mosdókagyló vagy a mosdókagyló is tökéletesen illeszkedik.

Egy mosógépet a polcok alatti résbe helyezni

Jó tanács! A legkisebb kompakt lehetőség egy kis fürdőszobában vertikális terhelésű mosógép. Azonban érdemes megemlíteni, hogy a fölötte lévő felső tér nem használható. Igen, és ez a gép a szokásosnál drágább.

Sok gyártó kínál kompakt szaniter szerelvényeket, amelyek tökéletesek a kis fürdőszoba tervezéséhez.

Mennyezeti és fürdőszoba világítás

A fürdőszobában jó használni a feszített vagy felfüggesztett álmennyezeteket a léc típusú vagy armstrong. Nem félnek a nedvességtől, és tökéletesen ötvözik a csempe és fürdőszobai felszerelések között. Mielőtt a végső döntést, figyeljen a fotó javítás a fürdőszobában Hruscsov különböző lehetőségeket a mennyezet burkolatok.

A hosszú és keskeny fürdőszobában a zuhanyzóterületet egy üveg részre zárva blokkolhatja a helyiség egy részét

A fürdőszoba világításának kérdése meglehetősen nehéz, mivel az elektromos vezetékezéshez kapcsolódik. Korábban a szabályok megtiltották az aljzatok és mennyezeti világítás beszerelését a fürdőszobában, hogy elkerüljék a rövidzárlat veszélyeit. Most nehéz ezt nélkülözni. De szem előtt kell tartani, hogy a fürdőszobában lévő aljzatok alkalmasak nedves helyiségekben való alkalmazásra.

Példa a vízvezeték helyének egy kis fürdőszobában

Jó tanács! A csatlakozódobozokat jobbra kell vinni a fürdőszobán kívül a folyosóra vagy a következő helyiségbe: ha a szomszédok felülről áradanak, kevésbé valószínű, hogy az érintkezők vízzel áradnak és rövidzárlat keletkezik.

A padlástérben lévő fürdőszobát a mennyezet magassága korlátozza, így a zuhanykabin elhelyezése nem lehetséges.

A fürdőszobai padló vízszigetelése: anyagok

Fürdőszobai vízszigetelés szükséges a falak nedvességtől való védelme és egy további akadály a szomszédok áradásakor, amikor áthaladnak a vízvezetéken. Sokféle vízszigetelő anyag van a fürdőszobában:

 • bitumen masztix;
 • lap vagy hengerelt vízszigetelés bitumenes impregnálással;
 • cement és polimer alapú keverékek;
 • gumi korlátok.

Még 1,4 m-es szélességű szobában is elhelyezhető egy kis sitz-kád.

A vízszigetelést önmagában nem használhatja polietilén alapú anyagokon. Nem engedik a vízgőz áthaladását, és a nedvesség felhalmozódik a fürdőszobában, kényelmes körülmények jelennek meg a gombák és a penész megjelenéséül. Javasoljuk, hogy bármilyen tekercs vízszigetelést telepítsen, és fedje le további bevonattal a legjobb vízszigetelés érdekében.

A mosdókagyló pozíciója több helyet nyerhet

Jó tanács! A fürdőszobai szellőztetés további stimulálásához ajánlott 3-4 cm-es légrést tenni a fürdőszobaajtó alsó részén. A dekoratív rács felhasználásával kevésbé észrevehető, de a rés méretét arányosan növelni kell.

Kis szoba - nem indokolja, hogy hidromasszázs kádat megtagadjon

A csempe választása a fürdőszobában

A 21. században a monokróm falfalak nem tisztelik. A dísz népszerű használata különböző színű vagy mintájú csempebetétekkel.

Kapcsolódó cikk:

A zuhanytálcák formája és mérete: egy lépésről-lépésre telepítési útmutató. A tálca optimális anyagának, alakjának és méretének megválasztása. Lépésről lépésre telepítési utasítások raklap.

A kis fürdőszobák legnépszerűbb színei között vannak olyan lehetőségek:

 • lédús "trópusi" árnyalatok (piros, sárga, narancssárga, élénkzöld) kombinációi;
 • "Tengeri" téma: különböző kék árnyalatok kombinációja az élénk kéktől a halványzöldig;
 • kávé és csokoládé árnyalatai: a barna, bézs, fehér színek előnyben részesülnek.

Homokos csempézett fürdőszoba

De a sötét színek nem ajánlottak a "Hruscsov" fürdőszobájában. Vizuálisan csökkentik a helyet, és a fürdőszoba igazi "ketrecnek" tűnik. A kis fürdőszobai javítási fotók példái segítenek a legjobb megoldás kiválasztásában. Sok kereskedelmi vállalatnak számítógépes programjai vannak a 3d fürdőszoba modell létrehozására a vevő méretének megfelelően, a tartományban lévő bármely lapkában.

A fürdőszobában két kontrasztos árnyalatú csempe kombinációja néz ki

Nagy jelentőséggel bír nemcsak a csempe színtartománya, hanem a telepítés módja is. A vízszintes vagy függőleges szerelés szabványos módszerein kívül lehetséges:

 • a csempe és a mozaik kombinációja egyedülálló mintákat és dísztárgyakat hoz létre;
 • zónás stílus (négyzetek, rombuszok vagy más alakzatok);
 • átlós csempe burkolás;
 • a vízszintes és a függőleges kialakítás kombinációja.

Színes ékezetek a fürdőszobában foltok fényes zöld csempe

Még a legkisebb fürdőszoba is gyönyörű és funkcionális. És korlátozott méretei csak a tulajdonosok képzeletét serkentik, és gondolkodnak rajta. Természetesen nagyobb gonddal kell választani a bútorokat és a vízvezetékeket, de a végén egy olyan egyedi fürdőszobát hozhat létre, amely tökéletesen illeszkedik a kényelmed fogalmába.

Fürdőszobai javítás: fotó javítási példák

A fürdőszoba a lakás sarka, melyet gyakran minden családban meglátogatnak. Itt sok esetben számos olyan tényező figyelhető meg, amelyek befolyásolják egy ilyen helyiség elrendezését. Rendszerint a magas páratartalom és hőmérséklet különbségek megkövetelik tartós kikészítő anyagok használatát. A fürdőszobában végzett modern javítások, melyeket a honlapunkon megtekinthetünk, kézzel kezelhetők a ház minden tulajdonosával.

Ebben az esetben érdemes figyelni olyan szempontokra, amelyeket a tapasztalt szakemberek nem mindig komolyan veszik. A fürdőszobának megtervezése és javítása, melynek fotója a galériában van, kérem a tulajdonosokat, és kényelmesebb legyen a fürdőszoba használatakor, ezért fontos, hogy minden tökéletesen megjelenő finomságot előre láthasson. A munka megfelelő szervezésével, racionális dekorációval kiváló eredményt érhet el. A jól felszerelt fürdőszoba megjelenése hozzájárul a kellemes zuhanyozáshoz és pihentetéshez a munka után.

Ha szeretné látni a kitűnő eredményt, hogy mindenki szeretne, először meg kell vizsgálnia a legoptimálisabb megoldásokat, amelyek csak ezzel a problémával kapcsolatosak, csak akkor folytatódjanak végrehajtásukkal.

Főbb lehetőségek

A javítás két fő típusa van. Más szóval, van egy egyszerű design és dekoráció, de van egy nagy átalakítás. Az első megközelítésben egyes belső elemek felületi cseréjét szükség szerint végezzük. Ez biztosítja az alapvető részek cseréjét újabbakkal, valamint a befejeződéseket. Nagyobb felújítás esetén még komolyabb és időigényes helyreállításra van szükség. Ezzel a megközelítéssel elvégzik a munkát:

A vízszigetelés elvégzése a fürdőszobában

 • a válaszfalak építése;
 • új csövek és kommunikáció telepítése;
 • padló szerelése, ajtók cseréje, egyéb fontos jellemzők, a fürdőszoba cseréje;
 • padlófényezés, szellőztetés.
 • Szükség van ajánlások felhasználására, a már ismeretekkel rendelkező szakemberek tapasztalatai alapján, és készen állnak arra is, hogy objektíven értékeljék a különböző felújítási lehetőségeket. Egy analfabéta megközelítéssel az eredmény gyakran nem indokolt. A fényképek közül választhat készenléti példákat a fürdőszoba javítására, amely a legalkalmasabb az Ön számára. Megtalálhatja a stílus megoldását is, amely a legmegfelelőbb lesz a szobádban.

  Fürdőszoba javítás után

  Végtére is, példák megvizsgálásakor világosabbá válik az átfogó kép, és előre látja a fürdőszobájának új stílusát, amely az Ön számára a legjobb és egyedülálló.

  Ráadásul a lehetőségek széles választékából lehetőség van arra, hogy a legmegfelelőbb pénzt és stílust választsák.

  leszerelés

  Ez a munka nem végezhető a nagyjavítás során. Még akkor is, ha meg akarja menteni a költségvetést, ki kell cserélni a régi vízvezetéket, és különös figyelmet kell fordítani a mennyezetre, falra, mert meg kell tisztítani a felesleges régi bevonatot, és fel kell készülni a bélésre.

  A régi csempe leszerelése a padlón

  Ha vannak puffadrágok, könnyedén észlelheti őket megérintésével, meg kell szabadulnia a falak hibáitól és szabálytalanságaitól, amíg sima és erős felületet nem ér. Végül is, ha a javítási munkák helytelenek, akkor a későbbi korrekciók miatt túlfizetni fog.

  Ha a javítás során elektromos eszközökkel dolgozik, akkor ésszerűbb lenne, akkor ezt szakembereknek bízhatja. Javasoljuk, hogy a legjobb minőségű kábelt használja, kettős szigetelésű és biztosítja az elektromos rendszerek biztonságát.

  Kábelcsere a fürdőszobában

  Fürdőszoba kombináció

  Úgy gondolják, hogy ha összenyithatja a fürdőszobát és a WC-t, megnyerhet egy bizonyos területet, ami különösen fontos néhány házban. Ez a lehetőség kis családok számára alkalmas, különben az ilyen felújítás nem megfelelő. Végtére is lehet, hogy várakozik azoknak, akik a zuhanyzóba akarnak menni. Ha mégis úgy döntöttek, hogy összekapcsolják a fürdőszobát, le kell szerelni a mólót, valamint az ajtószárnyak egyikét, felesleges nyílást kell elhelyezni, az ajtót át kell vinni egy új helyre. A fürdőszobai javítások, melyek fényképét a honlapon mutatják be, megtekinthetők galériánkban.

  Állítsa be a padlót

  Ez a munka egyszerűen szükséges, ha később kerámia burkolólapokat használnak.

  Illessze a falakat és a padlót a fürdőszobában

  A szintezési folyamat minden bizonnyal időt vesz igénybe. Ezenkívül meglehetősen nagy mennyiséget kell költeni a befejező anyagokra.

  vízszigetelés

  Ha megbízható szigetelést szeretne biztosítani, tapadást vagy keverést kell alkalmazni a peremén. Meg lehet menteni valamit, de nem a kiváló minőségű termékek előkészítésében és vásárlásában, mert ez a helyes megválasztása olyan szigetelő és anyagból készült, amely garantálja a tartósságot, mint a fürdőszobák javítása, a képek előtt és után jelentősen eltérőek lehetnek.

  A fürdőszoba megjelenése a javítás előtt és után

  Meleg padló

  A fürdőszoba viszonylag kicsi területei nem jelentenek problémát, vizuálisan növelheti őket. Számos más negatív tényező, például a nedvesség és a hőmérséklet ingadozása miatt a penész megjelenhet a fürdőszobában, ezért a lakó lakosoknak egészségügyi problémái lesznek. Ha meleg padlót építesz, akkor ez nem jelent számottevő költségeket, és a számítása bizonyítani fogja. Ennek eredményeként meglehetősen száraz helyet kap, ami kedvezőbbé teszi a fürdőszobában a légkört.

  A padlófűtés fektetése a fürdőszobában

  Ajtócsere

  Különböző ajtóegységek és rendszerek vizsgálata során nem szükséges a legdrágább mintákon élni, amelyek korlátlan költségvetést jelentenek. Éppen ellenkezőleg, minden olyan lehetőségre figyelni tud, amely jó ár-érték arány.

  Fürdőszoba ajtók

  Általában az ajtókat ugyanúgy választják ki, mint a szoba többi részét. Az önellátással azonban érdemes megfontolni az árnyalatokat, és követni a fürdőszobák ajtóinak követelményeit. Ha a páratartalom túl magas, akkor az ajtó súlyos terjeszkedést fog kapni. És az ilyen ajtók ára nagyon magas. Ha egyszerű javítást szeretne végrehajtani, javasoljuk, hogy laminált ajtót építsen szakemberek rendelkezésére, amelyeknek PVC szegélye van a végén, ez a lehetőség a legkedvezőbb. Az ilyen ajtó gyakorlatilag nem növekszik magas páratartalmú körülmények között. És hogy értékelje a változások minőségét és azok nagysága segít a fotó a fürdőszoba után a javítás.

  Kényszerített szellőzés

  Az ilyen mechanizmusok telepítése szükséges intézkedés, különösen akkor, ha a helyiség falán kondenzáció alakul ki, vagy megfigyelhető a tükrözés. Ez az ügy egyszerű és olcsó.

  Fürdőszobai szellőztető rendszer

  Jobb, menj vásárolni az épület szupermarketben, vegyél egy számológépet veled. Szükséges gondosan kiszámítani a szükséges eszközöket és anyagokat. Példák arról, hogy a fürdőkád gondoskodik a munkáról, a javításról, a fotókról a galériában, ahol rengeteg érdekes lehetőséget nyújtanak be.

  Célszerű kiválasztani a legerősebb ventilátort, amely a lehető leggyorsabban frissíti a levegőt, így biztosítva a racionális páratartalom egyensúlyt, ami kiváló eredményeket eredményez.

  Tervezési projekt kiválasztása

  Ha a tervezési döntésről beszélünk, nem csak a berendezések tervezését és kiválasztását, hanem a stílust meghozó döntést, a megfelelő színválaszték kiválasztását, amelyből a belső tér kialakul.

  Eredeti fürdőszoba design

  Azonban valaki bízik saját képességeiben, segít fejleszteni a tervezési megoldást önmagában, és megtalálhatja az eredeti lehetőségeket akár a képzelet összekapcsolásával, akár a weboldalunkon végzett fotójavítással.

  A legfontosabb dolog az, hogy a projekt fejlesztésének megkezdése előtt ne feledkezzen meg az egyszerű dolgokról, például a megfelelő hangszín kiválasztásáról, és hogy ne használja ugyanazt a színt az egész teremben, ez nem növeli a szoba kényelmét.

  Nem szabad elfelejteni, hogy a fürdőszoba kialakításának általános hangzása nem lehet hideg, például nem szabad csak zöld vagy kék színeket használni a díszítésben, mert végül kellemetlen belső teret kaphat, ahol nem fog kellemes fürdőszobát venni.

  Emlékszel arra is, hogy a fürdőszobában nem szabad észrevenni a lakás általános stílusát. Ha zónát szeretne elhelyezni, használhatja különböző árnyalatú elemeket.

  Példa a fürdőszobai színtervezésre

  Ha ezt a megközelítést használja, könnyen megváltoztathatja az űrlapokat és stílusokat. Ha a családnak van gyermeke, akkor a fürdőszobában lévő felszerelést egy gyereküléssel is el lehet látni. Egy nagycsaládban gyermekek számára is felszerelhetők, amelyek felszerelése az összes gyermekgépészeti berendezéssel történik. Ha az elégtelen hely miatt ez nem lehetséges, akkor beállíthatja a lépéseket a WC-hez, hogy a gyerekek könnyen használhassák.

  Ma már sok anyag áll rendelkezésre, ezek viszont stílus és maximális varázst fognak adni, és minden családtag kényelmesen érezheti magát. Fontos, hogy kísérletezzen és sikeres eredményre is feltölthessen, mert ez már a fele a csata. A kád javítása, melynek képét előzetesen megtekinthetjük a cikk galériájában, átalakítani kell a szobát, kényelmesebbé kell tenni.

  Felújított fürdőszoba felújítás után

  Nagyon fontos a javítás során, hogy a legjobb minőségű anyagok mellett döntést hozhasson, és még akkor is, ha bizonyos szempontokat megtakarít, akkor fontos, hogy szakképzetté tegye. Végtére is, ha a rossz megközelítés néhány pontot, akkor kap elég eredményt, amit vár. Minden tulajdonosnak jó és helyes megközelítést kell alkalmaznia a fürdőszobában a stílus megoldására, így a tartózkodás valóban örömet okoz minden háztartásnak.

  A megfelelő kialakítással elégedett lesz a fürdő frissített belső terével. Élvezni fogja a fürdőszobában töltött időtöltést, lazítson itt egy kemény munka után, és élvezze a fürdőzést.

  Fürdőszoba javítás után

  Fürdőszobai szellőztető rendszer

  Példa a fürdőszobai színtervezésre

  Eredeti fürdőszoba design

  A fürdőszoba megjelenése a javítás előtt és után

  Felújított fürdőszoba felújítás után

  A régi csempe leszerelése a padlón

  Példák a fürdőszoba javítására

  A FÜRDŐK JAVÍTÁSA

  Hívás számológép

  Akár 15% kedvezmény minden műre

  + 5% kedvezmény

  amikor megrendelésre dolgozik

  Hívás számológép

  Siess, hogy 2018 szeptember 1-je előtt ajánlatot tegyek a javításra

  Ossza meg barátaival:

  Dolgozunk
  előrefizetés nélkül

  • legfontosabb
  • Munkánk

  Siess, hogy 2018 szeptember 1-je előtt ajánlatot tegyek a javításra

  Mi legyen a fürdőszoba a javítás után? Az elülső anyagok elrendezése és kiválasztása

  A különálló vagy kombinált típusú fürdőszobák a komplex épületek kategóriájába tartoznak a tervezés és a tervezés szempontjából. A javítás utáni fürdőszobai fotó mindig szépnek látszik, és a mûvészi szakmaiság és a kreatív kreativitás mestermûve. A szoba felszerelésére szolgáló fürdőszobai befejező példák kiválasztásakor mindig figyelni kell a gyönyörű és kényelmes elrendezésre és a formatervezési lehetőségekre, mivel a fürdőszobának segítenie kell az egész megjelenésében, hogy pihenjen és fizikailag pihenjen.

  Fürdőszoba felújítás után

  A fürdőszoba befejezésének kezdetén alaposan meg kell fontolnia mindent az utolsó részletességgel, hiszen a belső tárgyak, a vízvezeték-szerelési és tervezési lehetőségek helyszíne meghatározó szerepet játszik. Sokan nem tudják elképzelni, hogy a fürdőszoba hogyan fog kinézni a felújítás után, ahol jobb, ha gondoskodik a vízvezeték elemekről, a bútorok használatáról és arról, hogy milyen stílusú stílust választani erre a szobára. Ennek oka a térbeli és figuratív gondolkodás hiánya, valamint az információ elégtelen mennyisége. A probléma megoldásához a felújítás után megtekintheti a fürdőszobák számos fényképét, melyek mindegyike biztosan gondoskodik a gondolatról, és segít közelítő képet alkotni a jövő szobájáról.

  A felújított fürdőszobák fényképeit tekintve számos egyedi megoldást tudunk betartani, és azonnal meghatározhatjuk, hogy melyik alkalmas nekünk.

  A mintákat vizsgálva értékeljük azokat olyan paraméterekkel, mint:

  • szoba mérete;
  • elrendezése;
  • a használt vízvezeték-típusok;
  • bútor- és dekorációs minták;
  • színteljesítmény;
  • a befejezéshez használt anyagok.

  Ebben az anyagban megfontoljuk a fürdőszoba javításának lehetőségeit különböző finomanyagokkal és különböző térfogattal.

  Javítási lehetőségek a különböző helyiségméretekhez

  Az első kritérium, amellyel mindenki megfelelő megoldásokat keres magának, a meglévő helyiség nagysága. Egyetértek azzal, hogy nem megfelelő a nagyméretű házakban vagy penthouseokban lévő fürdőszobai javítás mintáinak vizsgálata, ha egy kis helyiséget kell felszerelni egy Hruscsov házban. A nagy szobákhoz teljesen eltérő tervezési szabályok állnak rendelkezésre, amelyek inkább egy adott formatervezési stílus átadására irányulnak, és ugyanazt a Hruscsovka javítását követően szükségünk van egy fürdőszobai fényképre.

  Felújítás tágas fürdőszobákban

  A nagy térfogatok figyelemre méltóak abban, hogy gyakorlatilag nem korlátozzák a képzelőerejét, és lehetővé teszik bármilyen ötlet megvalósítását. Itt nem terheli meg a helytakarékossággal kapcsolatos gondolatokat, a partíciók lebontásával, kompakt bútorok megvásárlásával vagy a vizuális térbeli növekedés gondolkodásával. Például a nagyméretű szobákban lévő fürdőszobák helyreállítása mindig egy bizonyos belsőépítészeti stílust mutat, és itt minden gondolat nem a helytakarékosságra irányul, hanem a választott téma megfelelőségének maximalizálása érdekében a megfelelő szintű kényelem elérése érdekében. Az ilyen kész fürdőszobai javítás valószínűbb jelzi a tulajdonos életképességét és kifinomult ízét, mint a kemény munka tervezése a tér tervezésében.

  Javítások közepes méretű helyiségekben

  A közepes méretű szobák már nehezebb feladat, nem csak a belsőépítészek számára, hanem a tulajdonosok számára is. A fürdőszobák fényképei az ilyen terek javítása után már kevésbé különböző tervezési stílusokat tartalmaznak, mivel a legtöbb erőfeszítést már a helyiség elrendezésére és a belső tér minden elemének kompakt elhelyezésére fordították. Ha megnézed egy közepes méretű fürdőszoba felújítását, világossá válik, hogy a fürdőszoba, a WC és az mosdó közötti tér jelentősen csökken. Ez annak köszönhető, hogy ilyen helyiségekben a vízvezeték-elemek elhelyezkedése már a vízellátó és szennyvízhálózatokhoz kötődik, amelyek távolról sem mindig tudnak jelentősen megváltozni az épület tervezési jellemzői miatt. Ez látható a képen, ahol a fürdőszoba képviselteti magát a javítás előtt és után.

  Fotó a fürdőszobában a javítás előtt és után

  Javítás kis szobákban

  Az ilyen helyiségeknek már nincs szükségük a belsőépítészek szolgáltatásaira, hiszen gyakorlatilag nincs helye a tevékenységeinek. Az ilyen helyiségek fő feladata a szabad tér maximális megtakarítása, amit az alábbi fürdőszobai javítási minták megtekintésével lehet megtekinteni.

  Javítási példák kis fürdőszobákban

  Sokan úgy vélik, hogy gyakorlatilag lehetetlen az ilyen helyiségek kompakt felszerelése, ellenállni egy bizonyos stílusnak és maximális kényelmet elérni. De ez egy általános tévhit, és ezt meg lehet győzni a fürdőszobai javítóminták vizsgálata révén, amelyeket az úgynevezett Stalinka-ban vagy Hruscsovkában gyártanak.

  A fürdőszoba befejező anyagainak mintái

  Ugyanilyen fontos szempont a különböző típusú helyiségek befejező anyagának megválasztása. Számos belsőépítész választja ki az anyagot a szoba méretétől és a tervezési jellemzőktől függően. Ha például a nagy helyiségekben végzett javítás után megnézzük a fürdőszobai fényképeinket, sok esetben ezek az anyagok a következők:

  • természetes fa;
  • díszítő vakolat vagy gitt;
  • Tapétarétegek;
  • festékek és lakkok.

  Míg a kis helyiségekben műanyag vagy kerámia csempe szinte mindig használatban van. Ez annak köszönhető, hogy a kis fürdőszobákban a működésük során nagyon magas a gőz és a nedvesség koncentrációja, és ez csak vízálló anyagokat igényel, mint bélést. Míg a nagy méretű kész fürdőszobák fotójában kevesebb nedvességálló terméket látunk.

  Kerámia burkolólapok

  A kerámia csempe kétségtelenül vezető szerepet tölt be a magas páratartalmú helyiségekben. Csaknem minden minta a fürdőszobában befejeződik bármilyen méretű helyiségben, mivel ezt egyedülálló fizikai tulajdonságai, színes és texturális megoldások széles skálája, valamint a mechanikai igénybevétel ellenállása jellemzi. A fürdőszobai javítások például porcelán kőagyagot vagy agglomerátumot is tartalmazhatnak, amely szintén a csempeburkolatok kategóriájához tartozik.

  Mozaik befejezési lehetőségek

  A mozaiktervezés csak a nagy szobák díszítésére jellemző, mivel a drága kategóriába tartozik. De idővel a termék előnyei nyilvánvalóvá váltak, és nem csak a falak díszítésére használták, hanem a bútorok felületeinek kezelésére is, bármilyen méretű helyiségekben. Ezt láthatjuk a mozaikjavítással készített valódi fotókból.

  Műanyag burkolat

  A műanyag panelek a költségvetési anyagok kategóriájába tartoznak, és elsősorban közepes és kis méretű helyiségek díszítésére használják. Az anyag ellenáll a nedvességnek, de rövid élettartama a csempe vagy kőzethez képest. Példa a műanyag paneleket használó fürdőszobában történő javításra.

  Természetes fa díszítési lehetőségek

  A természetes faanyagot ritkán használják a fürdőszobákban, mert a speciális impregnálás és előkészítés nélkül a fa gyorsan elveszíti minőségét nedvesség hatására. A természetes fa javításával és befejeződésével egy nagy fürdő megszerzi a szilárdságot és a magas költségeket. Az ilyen anyagot azonban kizárólag az általános kialakítás dekoratív kiegészítéseként használják, és ritkán használják nagy mennyiségben.

  Háttérkép bevonatok

  Sokan azt állítják, hogy a nedvességálló tapéta használata a fürdőszobák díszítésére idő és erőfeszítés pazarlás, és nem fognak ott nézni. Alul van a fürdőszoba a javítás és tapétázás után, ami teljesen eloszlatja ezt az állítást. Érdemes megjegyezni, hogy ezt a tervezési lehetőséget általában csak nagy szobákban használják. Példák a fürdőszobák tapétafestésére nem sok, és elsősorban az angol tervezésben rejlik.

  Festék- és lakktermékek

  Különböző festékek használata a fürdőszobai díszítésre csak első pillantásra tűnik egy olcsó befejező lehetőségnek. De az ilyen díszítéshez tökéletesen lapos felületek vagy díszítő elemek, pl. Gipsz vagy gitt használata szükséges. A javítás és festés után a fürdők is gyönyörűek, és lehetővé teszik a különféle tervezési lehetőségek végrehajtását vízálló szerszámokkal.

  A természetes kő használata

  A természetes vagy mesterséges kőből készült fürdőszobák javítására irányuló példák mindig felkeltik a csodálatot és a csodálatot, mivel nagyon drága és szilárd. Azonban a legfontosabb dolog ebben az anyagban nem túlzás, mert a bőséges felhasználása csak elrontja az egész tervet.

  Miután áttekintette az összes fenti tervezési lehetőséget, máris tisztán képzelheti el a fürdőszoba javítását előtte és utána, miután képzeletében világos képet alkotott.