Legfontosabb > Tartozékok

A fürdőszoba burkolólapjának elképesztő szépségei: diagramok és tippek a szakemberektől!

Leggyakrabban a fürdőszoba csempézett. Ez az anyag tartós, higiénikus, könnyen tisztítható. De az ilyen javítás költségei jelentősek, mert mindent úgy igyekeznek rendezni, hogy a fürdőszobában hosszabb ideig a legjobban nézzen ki. A probléma megoldásához gondosan válassza ki a gyűjteményt, válassza ki a színeket, az elrendezés módját. Milyen lehetőségek vannak a csempék elhelyezése a fürdőszobában, hogyan érzékelik őket - a cikkben.

Általános elvek és szabályok

Mindenki tudja, hogy a könnyűfalak vizuálisan tágasabbá teszik a szobát. Senki sem fog vitatni ezzel, és ezt a tényt figyelembe veszik, amikor a csempe burkolási lehetőségeket választják a fürdőszobában. De vannak még néhány érdekes pont, amelyek ismerete segít elkerülni a burkolat elrendezésének és kiválasztásának hibáit, helyét, a habarcs színét.

A világos falak tágasabbá teszik a szobát.

Függőleges és vízszintes elrendezés

A közelmúltban a falakon gyakran téglalap alakú cserép. Ebben az esetben a legfontosabb dolog, hogy vízszintesen vagy függőlegesen helyezze el a csempe a falakon. Úgy vélik, hogy a vízszintes elrendezés vizuálisan teszi a szobát szélesebb, és a függőleges - fent. Valójában egy színes, fényes csempe, amelyen a varratok azonos vagy hasonló színű fugával vannak lezárva, a különbség nagyon kicsi (az alábbi fotón néhány kép). Ebben az esetben a felfogás iránya szinte nem befolyásolja. Ebben az esetben kiválaszthatja a csempe burkolásának lehetőségét a fürdőszobában, csak az Ön preferenciái alapján.

A függőleges és vízszintes halmozódás különbsége csak a kontrasztos varratok fénycsatornáján látható

Ez a hatás sokkal hangsúlyosabb, ha fényes csempe és kontrasztos habarcs használata (felső képek). Ebben az esetben a nézet "csúszik" a varratok, létrehozva a szükséges vizuális változásokat. Ebben az esetben a függőleges vagy vízszintes elrendezés befolyásolja észlelésünket.

Sáv-útmutató

A terem kibővítéséhez vagy a mennyezet felemeléséhez, az elrendezések kiválasztásakor függőleges vagy vízszintes "útmutatókat" kell készíteni. Ezek szalagok egy másik színű csempéből, amely átsiklott. Ezek a zenekarok megváltoztatják a szoba méretének vizuális érzékelését.

Egy világosabb vízszintes csík, amely a szoba kerületén a magasság közepén fut, vizuálisan jelentősen kiterjeszti a helyet. Ha a sötét sávot hozzáadjuk a fényfalhoz, akkor semmi sem tapasztalható. Inkább a szoba "saját" hangerejét fogja megnézni, mivel a sötét sáv a díszítés élénk színeinek köszönhetően semlegesíti a térbeli vizuális növekedést.

A kívánt hatás fokozása.

Ha a mennyezet vizuálisan magasabbra van állítva, függőleges elrendezéssel, akkor az egyik falon könnyedén csíkokat helyezhet el (lehetőleg a bejárattal szemben). Még ha a fényes vagy sötét burkolólapok és a fugázó illeszkednek, a mennyezet "felemelkedik". Ha ezen a falon könnyebb tónust használunk, és kontrasztos fugázó és függőleges csík díszcsempékkel, a hatás még hangsúlyosabb lesz (az alábbi ábra jobbra).

határ

Egy másik módja annak, hogy egy szobát magasabb legyen, hogy dekoratív burkolólapokat helyezzen el a mennyezethez közelebb álló határforma formájában. Magasak, figyelemre méltóak, míg a szoba magasabbnak tűnik. A határ nem feltétlenül a kerület körül. Elég, hogy egy másik fény árnyékot képezzen, a tetején, hogy rendezzen egy járdát. Ezenkívül ez a kontrasztfal sötétebb vagy könnyebb lehet.

A mennyezethez közeli dekoratív burkolólapok határa magasabb

Mindezek a technikák egyszerűen megvalósíthatók, de segítenek a csempe elrendezésének helyes elkészítésében. A megjelenítéshez használhat speciális programokat.

Táblázat elrendezés példák

A fenti elrendezéseken kívül vannak olyan csempeburkolási lehetőségek is, amelyek klasszikusnak tekinthetők, mások viszont éppen eléggé megjelentek, és gyakran ellenkeznek sok ajánlással, nagyon jól néz ki.

Nem könnyű választani egy csempe elrendezést a fürdőszobában.

Sötétebb alsó

Ez a technika a klasszikusokra utal: a fal alsó harmadának sötétebbnek, a felsőnek pedig több tónusúnak kell lennie. A kerámia burkolólapok kialakításának ez a módja, hogy enyhén szólva, nem a népszerűség csúcsán van. Tíz évvel ezelőtt népszerű volt. De vannak olyan technikák, amelyek a klasszikus modern hangzást biztosítják.

Ezzel a módszerrel a csempék terem tágasnak tűnik, mivel a falak nagy részét világos árnyalatok díszítik. Ugyanakkor a csempe a padlón ugyanolyan színű, mint a csempe a fal alján. Ha a pontosan ugyanaz a választás sikertelen, keresse meg a textúrát és a színeket. A "tiszta" formában a burkolólapok ilyen formája nem túl modern.

Sötét színű panelek a fal alján

Annak érdekében, hogy ez a lehetőség a fürdőszoba cseréjéhez képest modernebbé váljon, függőleges vagy vízszintes csíkok hozzáadásával megtörheti a monoton dizájnt. Sok gyűjtemény nemcsak a csempe sötétebb és könnyebb változatait kínálja, hanem különböző méretű díszítőelemeket is, amelyek különböző szélességű csíkokból állnak.

Vízszintes csíkokhoz függőleges csíkot adhat hozzá.

Gyakrabban nem két, hanem három típusú csempét kombinálnak: két monophonic és decor, amelyek mindkét alapszínt ötvözik. A dísztárgyak különböző szélességűek lehetnek. Ezután számukra különböző szalagok vagy oszlopok készíthetők. Annak érdekében, hogy a felső rész nem annyira monoton és unalmas, a fal alsó részével megegyező színű csíkokat adnak hozzá, alul pedig virágos vagy virágos szegélyt adnak hozzá.

A csempe kombinációja a fürdőszobában különböző színekben és textúrákban

A legtöbb gyár olyan kollekciókat állít elő, amelyekben a burkolat két alapszíne - sötétebb és könnyebb - és díszítő elemekből áll. Az ilyen gyűjtemények általában nem olcsóak, de könnyebben elkészítik őket, és méretüknek megfelelőek, ezért nem lesz gond a formatervezés és illesztés során.

A hangsúly fala

Ha a falak felosztása magasságuknak megfelelően nem csábít meg, de a monoton kialakítás elkényezteti, az akcentussal megfontolhatja az opciót. Leggyakrabban ugyanolyan színű, de eltérő árnyalatú csempe díszíti - néhány árnyalat világosabb vagy sötétebb, mint a fő.

Sötét hangsúlyos fal világos fürdőszobában

Ebben az esetben egyetlen falat nem barna csempével díszítenek, hanem a következő részbe is belép. Ez a technika alkalmas keskeny, hosszú helyiségekre - vizuálisan inkább a térre hasonlít.

Az akcentus falat nem kell ugyanolyan méretű csempékkel díszíteni. Nagyon jól néz ki egy fal, mozaik vagy csempe kis formátumban.

A változatossághoz használhat mozaikot

A mozaik egyedülállóan és különböző formátumokból álló négyzetekkel, téglalap alakú, nagy és közepes méretű csempével egyaránt jól néz ki. Az íves felületek kikészítéséhez - szerkezetének köszönhetően, még a kis sugarú oszlopokhoz is illik.

Virág motívumok

A formatervezés legújabb tendenciái azt eredményezték, hogy a fürdőszobai csempe nagy része monoton. Sok gyűjteménynek van egy érdekes textúrája, de monokromatikus töredékek formájában készülnek. Nem mindenki rendelkezik ilyen ízléssel - a belső tér túl hideg. A fantáziát virággal vagy pillangókkal, virágos vagy geometrikus motívumokkal díszítheti.

Adjon hozzá díszítést virágokkal, pillangókkal vagy más virágmintákkal.

De ennek a fajta dekorációnak óvatosnak kell lennie: túlságosan könnyű túllépni, különösen kis mennyiségben. De még néhány elszigetelt töredék sem néz ki. Tehát tanácsos olyan virágos díszítésekkel dolgozni, amelyek nagy mennyiségű képet nyújtanak - könnyebb elképzelni, hogy valójában mit kap.

Fektetés a padlón

Ezen kívül, hogy válasszon a lehetőségeket csempék a fürdőszoba a falakon, meg kell határozni, hogyan kell díszíteni a padlót.

A padlólapok elrendezési módszerei

Négyzetes csempe használatakor általában egy ellenőrzőlap (checker pattern) formájában helyezkedik el, egy 1/2 lapos eltolású módszer alkalmazható. Két lefektetési irány van - párhuzamosan a falakkal és átlósan.

A négyzet alakú padlólapok elrendezési lehetőségei

Ha négyszögletes csempe van kiválasztva, az elrendezési lehetőségek nagyobbak - egy eltolással (fedél, zsinór, halszálkás).

A négyszögletes és a négyzet alakú csempe - labirintus kombinációja is lehetséges, ha a módszerek különböző méretű töredékeket használnak.

Lehetőségek csempék burkolására a padlón lévő fürdőszobában - különböző méretű és sémák

Jól érdemes minden nagyobb vagy kevésbé bonyolult rendszert megvalósítani a nagy méretű helyiségekben - a szokatlan alkotások itt értékelhetők. A kis fürdőszobákban a legegyszerűbb sémákat választják leggyakrabban - általában csak néhány csempét helyeznek el, így egyszerűen nincs értelme bonyolítani a munkát.

További lehetőségek

A fürdőszobában a dekoratív csempe a leginkább praktikus, gazdaságos, olcsó anyag, melynek hatalmas színekkel, textúrákkal és alakzatokkal rendelkeznek. Használható mind a padlóra, mind a faldíszítéshez. Ezzel a befejező anyaggal bármilyen kialakítást létrehozhat, attól függően, hogy milyen stílusban kíván megvalósítani.

A mai időben egy csempe elrendezés a fürdőszoba számos különböző lehetőségeket. A szakképzett mesterek sokféle módon ismerik egymást. De leggyakrabban 3-4-et használnak. A cikkben meg fogjuk érteni, hogy miként lehet a csempe burkolását a fürdőszobában, milyen előnyeik és gyengeségeik vannak, milyen kivitelezést tesz lehetővé.

A csempe használatának előnyei a fürdőszobában

Miért inkább a fürdőszobai tulajdonosok inkább díszítik ezeket a szobákat kerámia burkolólapokkal:

 • Az anyag nagyon praktikus. A vízszintes és függőleges burkolólapok nedvességállóak, hosszúkásak, könnyen karbantarthatók.
 • A színek, a méretek és a textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a tervezéssel, megtalálja a megfelelő színkombinációt, bármilyen dekorációs ötletet akár egy kis fürdőszobában is. Például egy fekete-fehér csempe mintázata sakktáblában nagyon népszerű.
 • A különböző csempe elrendezések lehetővé teszik a különböző színek kombinálását, ezáltal a szoba egyéniségét, így eredeti, szerzői munkát eredményezve. Egyéni elrendezés található a fürdőszoba mindegyikében.

opciók

Milyen elrendezésű csempézett és kerámia anyagok a padlón és falakon a fürdőszobában ma a legnépszerűbbek:

Szabvány nélküli eltolás

Ez a legnépszerűbb elrendezési terv. A szovjet időkben az új épületekben lévő fürdőszobákat ilyen módon díszítették, így sokak számára ilyen elrendezés ösztönös vizuális elutasítást okoz. Az előadásban szereplő példája még mindig az idősek lakóinak tekinthető. Azonban, ha nagyméretű csempék használatával hajtják végre, akkor a standard elrendezés elhúzódás nélkül elég stílusosnak és eredetinek tűnik.

Gyémánt beállítás

Vagy átlós. Szintén nagyon gyakori elrendezés. Jellemzők:

 • Nagyon érdekes vizuális effektet hoz létre, stílusosnak tűnik. Segítségével a legeredetibb és stílusosabb formaterveket kapják. Ez adja a helyiség mélységét, a tervezett élességet.
 • Egy meglehetősen fáradságos lehetőség, így csak egy tapasztalt mester finisher végezhet ilyen elrendezést. Ehhez gondos számításokat és gondos vágást igényel az anyag. A muníciómozaikhoz hasonló munkaerőköltségekről.

Falpanel

Ez a séma a műfaj klasszikusa, amikor a fal alsó harmadát egy sötét csempe rendezi, a felső kétharmad pedig egy könnyebb. A csempe különböző színeihez való csatlakozás helyét általában kontrasztos határ tónusos kivitelben is előállíthatja, mozaikból is lehetséges. Gyakran ez a módszer a fürdőszobák díszítésére példaként látható a különböző közintézményekben. Ilyen módszerek alkalmazhatók a saját fürdőszobájukra, de ez a fürdőszobát egy kicsit szigorú és formális.

Jellemzők és szabályok:

 • Egy ilyen elrendezési projekt a teret alacsonyabbra növeli, miközben kiterjeszti. Óvatosan vizsgálja meg az alaprajzot.
 • Ebben az esetben a padló egybeeshet a falakkal vagy teljesen ellentétes lehet velük. Minden design érdekes a maga módján.
 • Bizonyos változatoknál könnyű fenék és sötét felső kombináció látható. Azonban egy ilyen csempe elrendezés a fürdőszobában csökkenti a mennyezet szintjét, így alkalmas a keskeny és magas helyiségekre. És a standard apartmanok többségében ugyanazok a kisebb, és nem túl nagy fürdőszobák gyakoribbak.
 • A fürdőszoba falán lévő szegély keskeny szalagként és meglehetősen széles független területként, több sorban csempézve készíthető. Ráadásul ezek a csíkok, különösen ha keskenyek is, néhány darab lehet. Ne felejtsük el, hogy mindegyikük enyhén csökkenti a szobát.

Fékezéssel

Ebben az elrendezésben a padlón fekvő csempe folytatódik a falon. De nem teljesen az egész falon, de 2-3 sor a padló felett. Above, kívánatos, hogy egy csempe a különböző árnyalatú, leggyakrabban könnyebb. Az ilyen elrendezési terv a szoba kialakítását alacsonyabbra és szélesebbre emeli.

Fragmentumok akcentussal

Nagyon népszerű tervezési terv ma. De az ilyen opciók csempe elrendezések a fürdőszobában csak alkalmas helyes méretű. Egy kis helyiségben a kontrasztos ékezetek vizuális egyensúlyhiányt hozhatnak létre, amely harmonikusnak tűnik.

 • Ha úgy dönt, hogy választ egy ilyen projekt elrendezések fürdőszoba csempe, tudnia kell, hogy nem kell összpontosítani több mint 2-3 szekcióban a fürdőszoba. Tökéletes példája az elrendezésnek, amikor az ékezeteket a mosdókagyló, a törülköző melege és a zuhanyzó területén végzik. Vagy egy másik hasonló verzióban.
 • Ha nem akarja növelni a mennyezet magasságát, akkor az akcentust nem szabad közvetlenül a padlóról indítani, hanem inkább bizonyos távolságon kell elvégezni. Ebben az esetben nem szükséges a mennyezetre helyezni a hangsúlyt.
 • Akcentust is használhat mozaik segítségével.
 • A padlón egy ilyen elrendezési terv nem érvényes. A padlón tett ékezetek nevetségesek és nem megfelelőek.

Egyenlőség a színekben

Ebben az esetben vegyen néhány színt - kontrasztos vagy hasonló, általában 2-3 árnyalatot, és a fürdőszoba falát vágja. Ebben az esetben a színek nem keverhetők össze. Az egyik szín egy falra van helyezve, a másik - a második, stb. Válasszon egy harmonikus színkombinációt. Jellemzők:

 • Ily módon a fürdőszobában található funkcionális területek vizuálisan elválaszthatók. Például, piros jelölje ki a mosogató területét, és a fekete csempeit, hogy a zónához közelítse a területet. Az elrendezés lehet vízszintes és függőleges is.
 • A padlók ebben az esetben ugyanolyan színű lapokkal készülnek, de ugyanakkor keverhetők is. Például nagyszerű lenne egy padlót használni a sakktábla elrendezéséhez.
 • Ez a design nem néz ki egy kis fürdőszobában, mert vizuálisan szűkre és kicsire teszi a szobát.

Csempék elhelyezése a fürdőszobában (52 fotó): jó példák

A fürdőszobában a dekoratív csempe a leginkább praktikus, gazdaságos, olcsó anyag, melynek hatalmas színekkel, textúrákkal és alakzatokkal rendelkeznek. Használható mind a padlóra, mind a faldíszítéshez. Ezzel a befejező anyaggal bármilyen kialakítást létrehozhat, attól függően, hogy milyen stílusban kíván megvalósítani.

A mai időben egy csempe elrendezés a fürdőszoba számos különböző lehetőségeket. A szakképzett mesterek sokféle módon ismerik egymást. De leggyakrabban 3-4-et használnak. A cikkben meg fogjuk érteni, hogy miként lehet a csempe burkolását a fürdőszobában, milyen előnyeik és gyengeségeik vannak, milyen kivitelezést tesz lehetővé.

A csempe használatának előnyei a fürdőszobában

Miért inkább a fürdőszobai tulajdonosok inkább díszítik ezeket a szobákat kerámia burkolólapokkal:

 • Az anyag nagyon praktikus. A vízszintes és függőleges burkolólapok nedvességállóak, hosszúkásak, könnyen karbantarthatók.
 • A színek, a méretek és a textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy kísérletezzen a tervezéssel, megtalálja a megfelelő színkombinációt, bármilyen dekorációs ötletet akár egy kis fürdőszobában is. Például egy fekete-fehér csempe mintázata sakktáblában nagyon népszerű.
 • A különböző csempe elrendezések lehetővé teszik a különböző színek kombinálását, ezáltal a szoba egyéniségét, így eredeti, szerzői munkát eredményezve. Egyéni elrendezés található a fürdőszoba mindegyikében.

opciók

Milyen elrendezésű csempézett és kerámia anyagok a padlón és falakon a fürdőszobában ma a legnépszerűbbek:

Szabvány nélküli eltolás

Ez a legnépszerűbb elrendezési terv. A szovjet időkben az új épületekben lévő fürdőszobákat ilyen módon díszítették, így sokak számára ilyen elrendezés ösztönös vizuális elutasítást okoz. Az előadásban szereplő példája még mindig az idősek lakóinak tekinthető. Azonban, ha nagyméretű csempék használatával hajtják végre, akkor a standard elrendezés elhúzódás nélkül elég stílusosnak és eredetinek tűnik.

Gyémánt beállítás

Vagy átlós. Szintén nagyon gyakori elrendezés. Jellemzők:

 • Nagyon érdekes vizuális effektet hoz létre, stílusosnak tűnik. Segítségével a legeredetibb és stílusosabb formaterveket kapják. Ez adja a helyiség mélységét, a tervezett élességet.
 • Egy meglehetősen fáradságos lehetőség, így csak egy tapasztalt mester finisher végezhet ilyen elrendezést. Ehhez gondos számításokat és gondos vágást igényel az anyag. A muníciómozaikhoz hasonló munkaerőköltségekről.

Falpanel

Ez a séma a műfaj klasszikusa, amikor a fal alsó harmadát egy sötét csempe rendezi, a felső kétharmad pedig egy könnyebb. A csempe különböző színeihez való csatlakozás helyét általában kontrasztos határ tónusos kivitelben is előállíthatja, mozaikból is lehetséges. Gyakran ez a módszer a fürdőszobák díszítésére példaként látható a különböző közintézményekben. Ilyen módszerek alkalmazhatók a saját fürdőszobájukra, de ez a fürdőszobát egy kicsit szigorú és formális.

Jellemzők és szabályok:

 • Egy ilyen elrendezési projekt a teret alacsonyabbra növeli, miközben kiterjeszti. Óvatosan vizsgálja meg az alaprajzot.
 • Ebben az esetben a padló egybeeshet a falakkal vagy teljesen ellentétes lehet velük. Minden design érdekes a maga módján.
 • Bizonyos változatoknál könnyű fenék és sötét felső kombináció látható. Azonban egy ilyen csempe elrendezés a fürdőszobában csökkenti a mennyezet szintjét, így alkalmas a keskeny és magas helyiségekre. És a standard apartmanok többségében ugyanazok a kisebb, és nem túl nagy fürdőszobák gyakoribbak.
 • A fürdőszoba falán lévő szegély keskeny szalagként és meglehetősen széles független területként, több sorban csempézve készíthető. Ráadásul ezek a csíkok, különösen ha keskenyek is, néhány darab lehet. Ne felejtsük el, hogy mindegyikük enyhén csökkenti a szobát.

Fékezéssel

Ebben az elrendezésben a padlón fekvő csempe folytatódik a falon. De nem teljesen az egész falon, de 2-3 sor a padló felett. Above, kívánatos, hogy egy csempe a különböző árnyalatú, leggyakrabban könnyebb. Az ilyen elrendezési terv a szoba kialakítását alacsonyabbra és szélesebbre emeli.

Fragmentumok akcentussal

Nagyon népszerű tervezési terv ma. De az ilyen opciók csempe elrendezések a fürdőszobában csak alkalmas helyes méretű. Egy kis helyiségben a kontrasztos ékezetek vizuális egyensúlyhiányt hozhatnak létre, amely harmonikusnak tűnik.

 • Ha úgy dönt, hogy választ egy ilyen projekt elrendezések fürdőszoba csempe, tudnia kell, hogy nem kell összpontosítani több mint 2-3 szekcióban a fürdőszoba. Tökéletes példája az elrendezésnek, amikor az ékezeteket a mosdókagyló, a törülköző melege és a zuhanyzó területén végzik. Vagy egy másik hasonló verzióban.
 • Ha nem akarja növelni a mennyezet magasságát, akkor az akcentust nem szabad közvetlenül a padlóról indítani, hanem inkább bizonyos távolságon kell elvégezni. Ebben az esetben nem szükséges a mennyezetre helyezni a hangsúlyt.
 • Akcentust is használhat mozaik segítségével.
 • A padlón egy ilyen elrendezési terv nem érvényes. A padlón tett ékezetek nevetségesek és nem megfelelőek.

Egyenlőség a színekben

Ebben az esetben vegyen néhány színt - kontrasztos vagy hasonló, általában 2-3 árnyalatot, és a fürdőszoba falát vágja. Ebben az esetben a színek nem keverhetők össze. Az egyik szín egy falra van helyezve, a másik - a második, stb. Válasszon egy harmonikus színkombinációt. Jellemzők:

 • Ily módon a fürdőszobában található funkcionális területek vizuálisan elválaszthatók. Például, piros jelölje ki a mosogató területét, és a fekete csempeit, hogy a zónához közelítse a területet. Az elrendezés lehet vízszintes és függőleges is.
 • A padlók ebben az esetben ugyanolyan színű lapokkal készülnek, de ugyanakkor keverhetők is. Például nagyszerű lenne egy padlót használni a sakktábla elrendezéséhez.
 • Ez a design nem néz ki egy kis fürdőszobában, mert vizuálisan szűkre és kicsire teszi a szobát.

kaleidoszkóp

Bizonyos megvalósításokban ezt a sémát "patchwork" vagy "patchwork" -nek is nevezik. Itt a design ötvözi a különböző színű csempéket, miközben véletlenszerűen váltakozhatnak, és egy adott rendhez ragaszkodnak. A kreatív szakmáknak kreatív gondolkodásmódú emberei szeretnek ilyen tervezési módszereket választani. Hasonló padlólap is elvégezhető a padlón.

Spray elrendezés

Ez az elrendezési projekt egy anyag elsődleges, alapszínét használja, és egy másik színt világos foltokként, egyedi csempékként írnak be. A kontrasztos színszakaszok általában véletlenszerűen szétszórt egyéni csempékből állnak, ezért "fröcskölnek". Még mindig mozaik segítségével készülhetnek. Helyes és jó csak tágas szobákban néz ki: fürdőszoba és fürdőszoba. Egy kis helyiségben egy ilyen design nem értékelhető, mivel gondatlanul fog kinézni.

Ezek csak a leggyakoribb csempe elrendezések a fürdőszobában. Ezen kívül vannak még sok más, amelyek szintén gyönyörűek, de kevésbé használatosak. Tekintse meg példájukat honlapunkon.

 • A lakóépületek fürdőszobájának modern kialakításakor a járdát szinte nem használják, mivel a határokon átnyúló projekt szemmel láthatóan szűkíti a szobát, és bizonyos hideg formalitást biztosít, megfosztva az egyéni stílustól. Ezenkívül a határ jelentősen bonyolítja a munkatervet, és drágítja azt.
 • Minél kisebb a fürdőszoba, annál könnyebb az elrendezést használni. És fordítva - ha nagy méretű fürdőszobával büszkélkedhet, akkor nagyobbak lesznek a padlón és falakon.
 • A padlón helyes lesz a csempe sötét színeinek matt kivitelben történő használata. A fényes változat, bár először gyönyörű, ilyen csúszós csempe, és mivel a fényességet megszüntették, helyette csúnya kopasz foltok jelennek meg. Fényes csempe jobb, hogy a fal dekoráció.

Fektetés csempe a fürdőszobában - 135 fotó helyes elhelyezése a homlokzati anyag

A díszítő kerámia csempe a klasszikus és legelterjedtebb anyag a padló és a falak falakba való befejezéséhez. Ez azért van, mert a kis árak praktikusak és a különböző színű, formájú és méretű csempék széles választéka áll.

Ennek az építőanyagnak a használata lehetővé teszi bármilyen belső kialakítás kialakítását bármilyen stílusban. Ez nemcsak bizonyos szín és méretű csempék megvásárlásával érhető el, hanem a csempék különböző módszereivel is.

Ez a cikk áttekintést nyújt a fürdőszobai csempe elrendezések alapszabályairól, a különféle módszerekről és azok előnyeiről és hátrányairól, valamint azokról a tervezési ötletekről, amelyeket végre lehet hajtani. A különböző burkolólapok lehetővé teszik, hogy vizuálisan változtassuk meg a szoba méretét.

A cikk összefoglalása:

Elrendezési beállítások a csempe számára

A legnépszerűbb és legelterjedtebb a mai napig.

Layout offset nélkül

A szabványos verzió az offset nélkül a legismertebb, széles körben használták a szovjet időkben. Ezt az opciót ritkábban használják, az új, bonyolult elrendezési beállításokkal helyettesítik. De ez az elrendezés önállóan megtehető.

Két színű csempe használatakor létrehozhat egy pásztorkezelő effektust. És még mindig lehetséges, hogy az egyes sorokat az előző sor közepére váltsák. Ebben az esetben az úgynevezett lekötési módszert kapjuk.

A lapok elhelyezése átlósan

A második elrendezési lehetőség a csempék átlós áthelyezésének módja. Az úgynevezett módszer a gyémánt. Ez a módszer csak kiterjedt tapasztalattal rendelkező tiler-t hajthat végre. A burkolólapok átlós elrendezése biztosítja a helyiség mélységét, de óvatos anyagvágást igényel.

Ennek a módszernek az a hátránya, hogy nagy mennyiségű hulladék keletkezik, amikor a falak vagy padlók széleihez tartozó csempék vágása történik.

Falpanel

A fali burkolólapok klasszikus módja a csempe elrendezésének, amelyben a fal alsó harmadát sötét burkolólapokkal látják el, a felső rész fénycsempékkel van beágyazva, és elválasztja őket a járdától.

Különböző lehetőségek vannak a végrehajtásra, attól függően, hogy az alsó világos lesz, és a teteje sötét. A járdaszegély hátránya, hogy vizuálisan szűkíti a helyiséget és azt a tényt, hogy nehéz vele dolgozni.

Határbeállítás

A padlóra helyezett, bordázott csempe burkolásának módszerével folytatódik a falon több sor. Fent a csempe színe megváltozik, és leggyakrabban világosabb színre van állítva.

Színes ékezetek

A színes ékezetek elrendezését nagy szobákban használják. Kis helyiségekben a színkontraszt vizuális aránytalanságot eredményez a szobában, és jobb, ha nem használja. A színárnyalatokat a fürdőszobában csak néhány területen használják, csak a falakon. Például a mosogató vagy a zuhany előtt.

Lehetséges elrendezési módszer, az úgynevezett színegyenlőség. Ezzel a módszerrel a falakat egyedi színekben, harmóniában vagy ellentétben helyezik el.

kaleidoszkóp

Ezenkívül a permetezők és a kaleidoszkópok is alkalmazhatók. Kaleidoszkópban többféle színű csempe kombinálódik, és a fröcskölési eljárásban egy másik színt vezet be a falfelületre fényes zárványokkal.

Ezen széles körben használt csempézési módszerek mellett más, ugyanolyan eredeti és esztétikai módszereket alkalmaznak. Érdemes megjegyezni, hogy a kisebb helyiségekben egyszerűbb az egyszerű elrendezés használata, és a nagy szobákban kényelmes és célszerű a tervezői elrendezések használata.

A csempeburkolásnál érdemes megfontolni, hogy jobb, ha matt padlólapot helyezünk, mivel nem csúszós és a fényes bevonatot nem töröljük ki.

Az elrendezések kiválasztása

A legjobb megoldás a csempe elrendezése a fürdőszobában egy számítógépes program segítségével, háromdimenziós képen. A csempe elrendezési program lehetővé teszi a fürdőszoba díszítésének különböző lehetőségeinek megjelenítését és kiválasztását, figyelembe véve az ökológiai tervezés létrehozásának szabályait.

Most sok program van a megjelenítéshez. A legnépszerűbbek a következők: Visicon és Tile Home. Bennük létrehozhat saját tervezési projektet, valamint kiszámolhatja az elrendezésű fürdőszobai csempeit. Ezenkívül más programokat is használhat: Artulator, Compass 3D, PRO100 és Visoft Premiun.

Az elrendezés kiválasztása kreatív folyamat, és sok szempontból meghatározza a fürdőszoba javítások végeredményének minőségét, valamint az elvégzett munka minőségét, pontosságát és pontosságát.

A saját projekt kialakításának meg kell kezdenie egy, a fotó szerint a fürdőszobában található csempe elrendezések példáinak tanulmányozását. Ez lehetővé teszi, hogy először válassza ki kedvenc stílusát, majd alapját az egyedi tervezési megoldás kidolgozásához és megvalósításához.

A csempe elrendezése a fürdőszobában (54 fotó): alapvető módszerek

Modern, racionálisan elhelyezett vízvezeték és gyönyörű befejező anyagok, köszönhetően a díszítő elemeknek, kedvezően hangsúlyozzák az előnyöket és elrejtsék a helyiség hátrányait. Mindez eredeti és látványos fürdőszobát teremthet.

A tervezés fő alkotóelemei és a burkolólapok elrendezése a fürdőszobában egyedülálló belső teret hoz létre, hangsúlyozva a tulajdonos esztétikai preferenciáinak megnyilvánulását.

Hol kezdjem?

A modern cserép olyan praktikus alapanyag, amely tökéletes természetes anyagokat (fa, kő, fém, stb.) Utánozhat.

A kopásállóságnak és nedvességállóságnak köszönhetően a burkolólapon belül csempéket használnak.

 • Mielőtt elgondolkodna azon a kérdésen, hogy miként tilos a csempe a fürdőszobában, akkor alapos tervet kell készítenie. Nagyjából tiszteletben tartva az arányokat, festse be a fürdőszobát egy papírlapra.

Tipp Készítsen nagyobb képet a kis alkatrészek (polcok, tükör stb.) Helyének megjelenítéséhez.

 • Mérőszalag segítségével mérje meg a fürdőszoba falát (szélesség, magasság), ajtó, rések, vetületek stb. Jelölje meg a méréseket az ábrán.
 • Helyezze a képbe a vízvezeték-felszerelést, amelyet a kész helyiségben tervez, méretét jelezve.
 • Vigyázzunk alaposan a kapott rajzra. Mindent átgondolt? A rendszernek meg kell jegyeznie a kész fürdőszobában tervezetteket: aljzatok, szellőzés, vízmelegítő stb.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a képen nem csak olyan elemeket jelölhet meg, mint a törölközőszárító, a csempeburkolat után csatolt polcok, a fürdőszobában lévő csempe elrendezését nem befolyásolja a képen való hiánya.

 • Menj be újra a fürdőszobába. Óvatosan hasonlítsa össze a kapott áramkört az igazi helyiséggel.

Az alaprajz szükséges ahhoz, hogy átgondolja és rajzolja ki a rajzot. Valójában a néhány centiméteres hibás számolás azt is eredményezheti, hogy a kiválasztott csempe gyönyörű eleme lezárható, például a mosogató sarkában - a fürdő belsejének integritásának hatása ebben az esetben elvész.

Csempe kiválasztása

Könnyű színeket ajánlunk egy kis fürdőszobában.

A raktárakban a befejező anyagok széles választéka ma hatalmas. Még a legigényesebb vásárló is megtalálhatja a terméket az ízlése szerint. Az értékesítési területen láthatunk példákat a csempe elrendezések a fürdőszobában.

Azonban a boltokban lévő csempe az egyes gyűjtemények legeredményesebb változatába kerül, de nem mindig olyan harmonikusan néz ki a szobában.

Ha van egy kis fürdőszobája, érdemes megfontolni, hogy ez a csempe elrendezés egy kis fürdőszobában vizuálisan kibővítheti a szobát és növelni tudja a falak magasságát.

 • Győződjön meg róla, hogy az anyag raktáron van-e vagy csak megrendelés alatt van-e. Adja meg a raktárkészletek számát, mert egyes díszítőelemek kicsiek lehetnek, és miközben az elrendezésre gondolsz, megvásárolhatod.
 • Megadhatja az áru szállításának napjait a boltba.

Tipp Válassza ki a legsikeresebb opciót: sötét alsó rész, könnyű felső (lehetőleg két vagy három). Ha lehetséges, készítsen képet. A képek segítenek meghatározni a választást.

Válasszon egy képet

A fürdőszobában történő javítás nem csak drága, hanem nagyon zavaró is, ezért érdemes egy kis időt (vagy sok időt) tölteni a fürdőszoba burkolásának lehetőségével.

Sok furnérozási lehetőség van.

Vannak azonban úgynevezett "klasszikus" rendszerek, amelyek alapján az exkluzív preferenciákon alapuló exkluzív fürdőszobai belső teret hozhat létre.

 1. A fürdőszobában a legelterjedtebb csempe elrendezés vízszintes (sötét alsó, könnyű felsővel kombinálva).

Elrendezés opció sötét alsó, könnyű felső

A sötétről a fényre való átmenet egy határ (általában egyszólamú). Emellett a mennyezeten is használják a járdát, hogy a fürdőszobában teljes megjelenés legyen.
Ennek a lehetőségnek a meghatározó pluszja a csempék a fürdőszobában - egyszerűség. Ezenkívül a sötét csempe alatt a szoba tágasabb.

Tipp Ebben a kiviteli alakban csak sík burkolólapokat szabad használni.

 1. Függőleges elrendezés csempe a fürdőszobában.

A fényes kontrasztlap csíkja leereszkedik a falról a padlóra, növeli a szoba magasságát.

A wc, mosogató vagy mosógép fényes csíkjának kiválasztása átalakítja a szobát.

 1. Fektetve az átlón.

  A fektetés átlósan kiemeli a fürdõteret

  Kétféle stílus kombinációja

  Két színes zoning opció

  A padlólapok elrendezési módszerei:

  A padlólapok elrendezési lehetőségei

  Ügyeljen arra, hogy a boltban lévő opció elrendezésű csempe legyen. Használható bázisként, és kifejezetten a szobájába változtatja.

  Így a fürdőszobában lévő csempe kombinációjának megoldása automatikusan megoldódik, hiszen nem tudsz professzionális tervezőkhöz menni, hibát követhetsz el a színpaletta kiválasztásával.

  Ugyanabban a csempegyűjteményben egyszerre több színt is használhat. A kontrasztos színek kombinációján alapuló belső kialakítás legsikeresebbnek tűnik: például fekete + piros, semleges fehér háttér. Vagy egy nyugodtabb opció: zöld + kék semleges fehér.

  Rajzolj a rajzot

  Képzeld el, hogy a fürdőszoba a javítás után segít rajzolni (győződjön meg róla, hogy emlékszel a fürdőszoba burkolólapjainak kiválasztott példáira).

  1. Készítsen papírt, vonalzót és ceruzát.
  2. Határozza meg a skála méretét. A legkényelmesebb megoldás 1:10 (1 méter fal 10 centiméter papír).

  Tipp Ha a fürdő összes falát egy lapra szeretné elhelyezni, akkor válasszon egy 1:50 arányt.

  1. Ha egy pár függőleges csíkot és egy díszes szegélyt készítesz, minden festett falon körvonalazzuk az egyes részek elhelyezkedését. Ha valami nem tetszik, használhatja a radírt.
  2. Ha tudja, hogyan kell használni egy grafikus szerkesztőt, az elrendezés opció ki van választva a számítógépen.
  3. A szakemberek számára speciális 3D-s programok állnak rendelkezésre.

  Érdemes választani a készségek alapján.

  úgy véljük,

  Miután eldöntötte a csempe és az elrendezés típusát, felmerül a kérdés, hogy hány csempe van a fürdőszobában?

  A hálózatban sok olyan program található, amelyek lehetővé teszik számukra az adott elrendezéshez szükséges számú csempe számítását. Néhány program segít nemcsak kiszámolni, hanem annak megtekintését is, hogy a kiválasztott elrendezés hogyan fog kinézni a fürdőszobában.

  Segítségért forduljon az eladóhoz is a boltban, ahol megvásárolja az anyagot.

  Ha nem bízik senkinek, számolhatja ki maga a csempék számát. A számításhoz a falak magasságát és szélességét kell mérni (a korábban elkészített fürdőszobai tervet használhatja), valamint az egyes csempe és a kiválasztott díszítőelemek méreteit.

  • Összegezzük az összes fal hosszirányú hosszát, és határozzuk meg a helyiség peremét.

  Tipp Az eredményt egész számra kerekítik.

  • Ossza a fal magasságát a csempehosszal. Az eredményt az egészre is kerekíteni kell.
  • Szorozzuk meg a kapott számokat (teljes terület).
  • Számítsa ki az egyes elemek területét, melynek nem kell burkolat nélkül maradnia (ajtó, ablak, fürdő stb.). Fordítsuk meg az így kapott számokat négyzetméterben és vonjuk le a teljes területről.
  • Továbbá, a csempe méretének megfelelően kiszámítjuk a kívánt anyagmennyiséget.

  A fal magassága 2.45

  Csempe szélessége: 0.2

  Teljes terület: 15,68 négyzetméter. m

  Megmunkálás nélkül: 2,8 négyzetméter. m

  Cserépterület: 12,88 négyzetméter. m

  Csempék száma: 429 darab.

  Ha a csempe "átlósan" van elhelyezve, akkor az így kapott eredményhez hozzá kell adni az anyag körülbelül tíz-tizenöt százalékát. Ha a rajzot "egyenes vonalban" ábrázolja, akkor az anyagnak öt százalékát számlázzuk az állományban.

  Ha a megjelenő anyag mennyiségének önkalkulálása után még mindig kétségei vannak, forduljon szakemberhez segítségért vagy egy speciális program használatához.

  Megtalálhatja azt az internetes erőforrásokra, amelyek az építési témákra, vagy az építési üzlethelyiségekre vonatkoznak.

  Stílusos ékezetek

  A belső burkolat elkészítése után a csempék és a vízvezeték további kiegészítőket és "chipeket" tesz lehetővé. Például egy olyan padlólap, amely a megfelelő színpaletta hangjaiban készül, nagyon harmonikusnak tűnik.

  Cseréppadló

  A fürdőszoba belsejének fénypontja díszítő elem lehet, amely bizonyos stílusokat hangsúlyoz.

  Japán stílusú fürdőszoba

  Ne felejtsük el, hogy az esztétikai elem minden belső térben fontos. A megfelelően kiválasztható csempék a fürdőszobának tökéletes hangulatát és különleges kifinomultságát és eleganciáját biztosítják.

  A csempe elrendezése a fürdőszobában: a fényképek áttekintése lehetőségek, titkok és tervezési rendszerek

  Minden ember kora reggel kezdődik, és az este a fürdőszobában végződik.

  Ezért a design csak pozitív érzelmeket eredményez. Minden higiéniai eljárást itt hajtanak végre, valamint az egész napra energiát fizetnek.

  Most beszélünk a fürdőszoba faláról és padlójáról, pontosabban a csempe elrendezéséről.

  Racionális csempe elrendezés

  Leggyakrabban a csempe csempe népszerű. Az árát és minőségét hosszú ideig igazolja.

  A fürdőszobában a csempe a legmegfelelőbb megoldás, mivel évek óta képes arra, hogy ne változtassa meg külső adatait, még akkor sem, ha vízzel és gőzzel érintkezik.

  Ma is az építési piac nagyszámú modellt és csempe céget tartalmaz. Az átrendezett tartományok között van egy megfelelő lehetőség a legszívósabb ügyfelek számára is.

  A csempe alakja gyakran négyzet vagy téglalap alakú. De a minta, a szín, a textúra és a kaliberek nagyban különböznek egymástól. Emiatt javasoljuk, hogy a kezdő szakértők ne hagyják abba a választást egy kis csempe, összetett rendszerek és elrendezések, akkor kezd valamit egyszerűbb.

  Fontos tudni, hogy a cserépet 15% -kal többre kell vásárolni, mint amennyire szüksége van. Jobb, ha egy pár csempe marad, mint elégtelen.

  Belső ötletek

  A színes és texturálási lehetőségek széles választékának köszönhetően a fürdőszoba burkolólapjainak különböző lehetőségei vannak. Ez a befejező anyag lehetővé teszi, hogy mindenfajta kombinációt és sémát jöjjenek létre, és a képzett szakemberek akár egész képeket is készíthetnek.

  Napjainkig a vevők olyan termékeket kínálnak, amelyek kölcsönösen kölcsönösen működnek, de csak a megfelelő kombinációval jön létre. Ezért, ha úgy tervezték, hogy egy csempe elrendezés különböző árnyalatokat, akkor jobb, ha azt választja a lehetőséget egy vállalat. Ez segít kiválasztani a színsémát és megszüntetni a méret illeszkedését.

  Természetesen van egy klasszikus példa a csempe elrendezések a fürdőszobában, ez az, amikor a felső élénk színek, és az alsó sötétben van, és a vonal közötti vonal közöttük. De ne kövessétek szigorúan. Végtére is, a legtöbb tervező általában nem javasolja, hogy ilyen kis fürdőszobát készítsenek. Általánosságban elmondható, hogy a kis helyet nem kell különféle díszítésekkel zúzni, mert sok szekrény, készülék stb. Van.

  Hosszú ideig álljon kedvenc árnyékában. Itt a legfontosabb személyes kényelem, és tudják, hogy az élénk színek nyomást gyakorolnak egy személyre, és nem engedik, hogy pihenjen.

  A burkolólapok elhelyezése sokkal kényelmesebb a falról kiindulni, amelyen a szem jobban esik. A jövő belsejében gondolkodva tudják, hogy a helyes hangsúly segíteni fogja a hiányosságok elrejtését vagy hangsúlyozását.

  Növelje az űrtégla hideg árnyalatait. És vízszintesen kell elhelyezni a falra, és átlósan a padlón. További segítséget nyújt a felső és alsó ízületekben lévő térfriezeinek növelésében, illetve a különböző határok színezéséhez.

  A falak magasságának vizuális növeléséhez szüksége van:

  • Függőlegesen helyezze el a lapkát;
  • Rajzolj egy képet függőleges, világos vonalak és frizek formájában:
  • A dekoráció nem lehet alacsonyabb a szeménél;
  • Tegyen tükörbe vagy üveges üvegajtót.

  Most a szupermarketekben van 3D-s modellezés, és láthatja a fürdőszoba kialakítását a monitorok képernyőjén, vagy készítse el ezt a vetületet egy darab papírra.

  A jövő fürdőszobai terve

  Először szerszámokat kell rajzolni. Ez a kulcsa a jól megtervezett elrendezés sikerének. A dolgokat jól át kell gondolnia, hogy elkerülje a hiányosságokat, miután kiszámolta az összes részletet, hogy elrejti a vágott elemeket a távoli helyeken. Vigyázzon a falak felületére, függetlenül attól, hogy az egész csempe, vagy csak a vízvezeték elemek körül.

  Szükséges a mérések pontos mérése, fontos mind az anyag megvásárlása, mind a vágási és egyéb műveletek helye tekintetében. A jövő projekt elején vonja le a padlót, majd a falakat, ajtókat és a többieket.

  Miután elgondolkodtunk a nyílásokról és csapokról, újakat vásárolunk, vagy ugyanazok lesznek.

  Készítsen néhány példányt, és gondolja át az összes lehetőséget, majd válassza ki a legmegfelelőbbet.

  Elrendezési típusok

  Varrás

  Ez a legegyszerűbb a falakkal párhuzamosan. A függőleges mérőeszköz egy függőleges pontossággal mérhető, a vízszintes pedig háromszög. Alkalmas mind négyszög-, mind téglalap-beáramlásra. Így anyagi fogyasztást takarít meg, és a lefektetési folyamat nagyon egyszerű. Ez a dekorációs határok dekorációja is használható.

  Ne támaszkodj a saját szemed pontosságára, hanem speciális műanyag keresztezések használatára.

  Az öltözködésben

  Az elrendezés hasonlít a téglából, ezért egy téglalap alakú forma illik itt. Ez nem is nehéz módszer, de van némi finomsága: jobb, ha nem választhat két kontrasztos árnyalatot, mert a vizuálisan a padló egyenetlen lehet. És tegye az elrendezést vízszintesen, mert egyenesen hülyeség lenne.

  Átlós elrendezés

  A módszer összetettebb és anyagilag drágább, ezért kevésbé tapasztalt felhasználók számára működik. Az ízületek varrásait háromszög segítségével és a tengelyek szintjével kell ellenőrizni. Ez a módszer jó, mert vizuálisan szintetizálhatja a falakat vagy növelheti a kis helyet.

  Chess elrendezés

  A csempe úgy van kialakítva, mint a "seam to seam" módszer, az egyetlen dolog az, hogy két kontrasztos színeket használnak.

  5. Moduláris elrendezés

  3 és több csempe méretre lesz szüksége, ami segít a szükséges minta létrehozásában. Ez lehet egy világos lehetőség, és a csempe kaotikus elhelyezése.

  Válasszon egy több méretű és jobb minőségű csempe egy vállalatból. Helyezze el a jövő minta a padlón és értékelje az eredményt.

  dísz

  Ez a módszer hasonló a geometrikus mintához tartozó szőnyegen. De lehetnek különböző változatok, például egy szőnyeg más határokkal, vagy a központban van egy másik kép, ellentétben az egész területet.

  Függönypadló

  Ez a lehetőség azt biztosítja, hogy a padlólapon a falakhoz, vagyis a fal alsó részéhez egy csempe helyezkedjen el 1-2 padlóval.

  Fragmentumok akcentussal

  Elég modern mód, amely nem mindenki számára alkalmas. A háttércsempék a felület nagy részét képezik, és egyesek különleges dekorációval rendelkeznek. A téret zónákra oszthatja.

  Egyenlő szín

  2 - 3 alapszínt használ, amelyek egyenletesen vannak elrendezve, de nem keverednek egymással. Egy szín fekszik ki egy helyről, a másik pedig egy másik helyről.

  Kaleidoszkóp vagy Patchwork

  Ez a lehetőség a kiemelkedő egyének számára, amikor a fürdőszobát feltöltött festékkel töltik fel, és energiával töltik fel.

  fröcskölés

  A háttér egy színből áll, és a másik lap csillogása zavaros. Ez a lehetőség nagy helyet foglal el, mert véletlenszerűen néz ki egy kis fürdőszobában.

  következtetés

  Ideális esetben az elrendezés a központi falról indul. Általában a fürdőszoba előtt van. Az elrendezés a központból két irányban történik. Számítsa ki a teljes cserépet úgy, hogy azonos vágás legyen.

  A falak után lépjen a padlóra, csak a szabad falról.

  Az összes opciót egyszerűen lehetetlen megfontolni. Reméljük, hogy a javasolt módszerek és egyéb ajánlások segítenek a fürdőszoba kialakításában.

  Lehetőségek csempék elhelyezése a fürdőszobában fotó

  A csempeburkoló fürdőszoba befejeződése nem feltétlenül azonos típusú, a cserepek lehetőségei sokak. A dekoráció egyszerű vagy művészi, a padlón vagy falakon elhelyezett képen - mindez csak a ház tulajdonosainak képzelőerejétől függ. A tervezői stílus csak a rendszer jelenlétében különbözik, hogy ne gyengüljenek el gyönyörű minta létrehozásakor, a telepítés maga a szokásos módon történjen. Tehát mi a legsikeresebb csempe elrendezés a fürdőszobában és hogyan kell kiválasztani a megfelelő anyagot?

  Hol kezdjem

  Először is, nem gondolkodnod kell arról, hogy hogyan kell gondoskodni a csempe díszítéséről a fürdőszobában, először is szükséged van egy alaprajzra a fő belső részek - vízvezeték és bútorok helyével. Mit kell figyelni a rendszer létrehozásakor:

  1. A rajzon gondolkodva, vegye figyelembe a fürdőszoba összes arányát és skáláját, de ne tegye túl a rajzot. A programnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy az összes elemet beillessze és egyértelműen meghatározza a dimenziókat.
  2. A fürdőszobának megfelelően kell csempéznie, tudnia kell a pontos méretet, ezért mérje meg a szoba összes falát, figyelembe véve az ajtót, a vetületeket és a fülkéket. Jelölje meg a kapott értékeket a rendszeren.
  3. Jelölje meg a vízvezeték és a bútorok elhelyezkedését a rajzon.
  4. Mindenképpen adja meg a szellőző tengely, kimenetek, kapcsolók stb. Helyét.
  5. A rajzon tetejére szerelt belső részletek nincsenek feltüntetve a diagramon - nincsenek hatással az elrendezésre.
  6. Végezzen ellenőrző ellenőrzést - hasonlítsa össze a valódi fürdőszobát a kapott rendszerrel, győződjön meg arról, hogy minden rendben van.

  A pontos séma szükséges az anyag mennyiségének, a csempe méretének és a díszítésnek helyes kiszámításához. Ha még egy kis tévedést is engedélyez, akkor kiderülhet, hogy az elrendezés legszebb elemei a vízvezeték szerelvények vagy a sarkok mögött lesznek, különben az ilyen dekorációból kiderült, hogy teljesen elveszett. Az alábbi ábrán bemutatjuk a fürdőszoba burkolólapok kialakításának példáit.

  Vázlat a csempe elrendezés a fürdőszobában

  Hogyan válasszunk

  A modern építészeti üzletek gazdag választékának köszönhetően egyszerűen választhat a csempe a fürdőszobában. A boltban részletesen megvizsgálhatja a csempék és az elrendezések javasolt opcióit.

  Fontos! A boltokban lévő csempe a legjobb fényben kerül bemutatásra, és fényűzőnek tűnik, de az Ön lakásának körülményei között másnak tűnhet. A világítástól és a helyiség méretétől függ - a tágas teremben gyönyörűnek tűnő dolog egy kis területen elveszíti báját.

  Népszerű csempe elrendezések a fürdőszobában

  A fürdőszoba elrendezéséhez tartozó csempe kiválasztása esetén ellenőrizze az eladóval, ha elérhető. Fontos tudni, hogy mennyi anyag van raktáron. Ha az anyag valamivel több, mint a készlet erejéig történő javításhoz szükséges, ne várjon, mert valaki más megveszi.

  A cserép kiválasztása során figyelembe kell venni, hogy a sötét padló könnyűfalakkal kombinálva a legkedvezőbb. Figyelembe véve a boltban bemutatott példákat, ne habozzon fotózni róluk, hogy megnézhesse a fotókat egy nyugodt légkörben, és válassza ki a legsikeresebb csempézési lehetőséget.

  A modern üzletek széles skáláját kínálják a fürdőszobai csempéknek.

  Alak és méret

  A fürdőszoba csempe méretének kiválasztása során figyelembe kell venni nemcsak a kiválasztott elrendezést, hanem a helyiség méretét is. Túl nagy csempe alkalmas a tágas belső terekhez, és kis fürdőszoba esetén érdemes kisebb méreteket választani. A kis csempe alkalmas a fal kerek elemeihez.

  Egy kis téglalap alakú csempe nagyon könnyű kioldani falak és munkalapok díszítésére.

  Ami az alakot illeti, a leggyakoribb lehetőség négyzet vagy téglalap, a legkönnyebben kiszámítható az elrendezés. A poligonális lehetőségek látványosabbak, de sokkal nehezebbek a számításokban.

  A nem szabványos űrlap burkolatának nehézsége az elrendezés hibás számításai esetén, de nagyon látványosnak tűnik.

  számla

  A bélésfelület lehet teljesen sima, porózus vagy bordázott. Kis szobák esetén jobb egy egyszerű sima csempe kiválasztása. Ezek a falak könnyebben és könnyebben tisztíthatók. Érdemes figyelembe venni a kiválasztott anyag matt vagy fényes felületét is.

  A fénymátrixok átlós elrendezései vizuálisan kiterjednek a térre

  Gloss vizuálisan bővíti a szobát, és látványosnak tűnik. Ez a csempe hibája van, a falak, a vízcseppek és az ujjlenyomatok mosása után sokkal hangsúlyosabb foltok. A matt textúra inkább "unalmas" és nehéz, de praktikusabb. Egy durva felületen a foltok és a kisebb hiányosságok nem olyan jól láthatóak. Hogy a különböző textúrák csempe befolyásolja a falazat kialakítását a fürdőszobában látható a képen.

  A megkönnyebbülés vörös csempe fényes felülettel nagyon meggyőző a fürdőszobában

  A háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás

  Mivel a fürdőszobát nagyon gyakran tisztítani kell, a csempe a vegyi anyagok állandó befolyása alatt áll majd. A háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenállás mértéke latin betűkkel van jelölve. A fürdőszobában jobb, ha egy "AA" jelöléssel ellátott cserépet választ.

  Színkombinációk

  Függetlenül attól, hogy a csempe kombinációja a fürdőszobában van kiválasztva, fontos figyelembe venni a színtartományt. A csempe lehet egyszólamú, kontrasztos, olyan színek, amelyek összhangban vannak egymással, például több árnyalat zöld jól néz ki.

  Egy kis helyiségben jobb, ha lemond az éles színátmenetekről és a sötét árnyalatokról. Ebben az esetben a könnyű hangok jól néznek ki, valamint a sötét árnyalat a mennyezet alatti világítótest felé. Egy ilyen módszer vizuálisan bővíti a tér határait.

  Ha a szoba tágas, akkor a fürdőszoba kialakításánál nagyobb hangsúlyt és színeket használhat. A világos, telített színek sokrétűek a belső térben, és nem hagyják, hogy unatkozzon. Az alábbi képen láthatóak a különböző színkombinációk használata a fürdőszoba burkolatának elrendezésében.

  Elrendezési típusok

  Típusú csempét a padló és a falak a fürdőszoba sokat a legegyszerűbb, hogy a hihetetlenül összetett. Mindegyik lehetőségnek előnyei és tulajdonságai vannak. Tekintsük a legelterjedtebb csempe elrendezést.

  Egyenes vonal

  A legegyszerűbb és legnépszerűbb lehetőség a csempe burkolására a fürdőszobában. A csempe szomszédosan párhuzamos a padló és a falak egy sorban egy sorban. Egy ilyen téglalap alakú vagy négyszögletes forma alkalmas ilyen elrendezésre.

  vrazbezhku

  Ellenkező esetben ez a kialakítás tégla vagy falazott. Annak érdekében, hogy egy ilyen dekoráció harmonikusnak tűnjön, ki kell választania a csempe arányait. A szélesség ideális aránya 1 és 2 hossza között. Milyen gyönyörű lehet csempézni a csempe a fürdőszobában, utánozva a téglafalat, az alábbi képen látható.

  átlós

  Az egyik legnehezebb módja a burkolólapok burkolásának a fürdőszobában, tapasztalatot igényelve. Az ilyen fektetés kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a cserép folyamatos lehúzása miatt az anyagfogyasztás sokkal nagyobb lesz a többi opcióhoz képest. Azonban a felhasznált erőfeszítések és a pénz igazolják magukat, hiszen a csempe átlós fekvése is az egyik leglátványosabb.

  Fontos! A dőlésszögnek 45 fokosnak kell lennie.

  A látszat ellenére az átlós kialakítás nem alkalmas minden fürdőszobának. Ha a terület kicsi, akkor jobb, ha egyszerűbb opciókat használsz, mivel az átló csak a szoba összes hiányosságát mutatja. Jobb, ha hasonló teret választasz egy tágas helyiséghez, de érdemes megfigyelni a falak görbületét - tökéletesen simáknak kell lenniük a merőleges tengelyektől való eltérések nélkül. Mint a tervezés a fürdőszobában használni csempe, bélelt átlósan látható a képen.

  moduláris

  Csodálatos választás a fürdőszoba tervezéséhez. Ebben az esetben a különböző méretű csempeit használják, bármilyen kombinációban ki lehet alakítani, ami helyet ad a képzeletnek. Számos lehetőség van a különböző csempék kombinálására a fürdőszobában, a legérdekesebbek a fotón megtalálhatók.

  vízszintes

  A tiszta vonalak jelentősen megváltoztathatják a szoba arányait. A csempe vízszintes elrendezése leggyakrabban sötét alj és fényes tetejű. Lehetőség van különféle színű vízszintes csíkokra is. Ezzel a kialakítással a leggyakrabban használt sima csempe.

  Fontos! Tiszta vízszintes csíkok nyúlnak ki a helyiségben.

  Ha olyan mintázatot választott, amely jobbra van, akkor a falazatok egy részének egy külön határát kell választania. A design harmonikusabbá tétele érdekében a határ nem csak a fal alján, hanem a mennyezet alatt is használható. Hogyan láthatja a csempe vízszintes elrendezését a fürdőszobában az alábbi fotón?

  függőleges

  A csempe függőleges elrendezése a fürdőszobában egyértelműen világosabb sávok egy sima háttéren kiemelkednek. A sávok szélessége eltérő lehet, azonos vagy alternatív. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a túl gyakori szalag túl fényesnek tűnik, és nem alkalmas a fürdőszoba összes falának díszítésére. Így jobb, ha csak egy falat, egy külön szakaszt vagy egy rést választ.

  A függőleges csíkok vizuálisan húzzák fel a szobát, ezzel egy időben szűkítik. Jól néz ki a hosszanti hosszú falakon, de nem a szűk helyeken. A sávok segítségével kiválaszthatja a fürdő különböző zónáit, ha a WC-vel kombinálva, valamint a legjelentősebb tervezési elemekkel rendelkezik.

  Mozaik elrendezés

  A szokásos csempék és mozaikok kombinációja a fürdőszobában nagyon látványosnak tűnik. Ez a mozaik nehezebb a telepítéshez, mivel a rendszernek megfelelően több száz apró elemet kell elhelyezni, soha nem tévednek.

  Azonban vannak egyszerűbb lehetőségek - kész mozaikok a rácson vagy utánzáson. A mozaik különbözőképpen használható:

  1. Fal dekoráció. A mozaik mintát egy színben lehet végrehajtani, vagy egy teljes alakú mintával. A díszítés, a színek vagy a képek ábrázolása a belső stílus és a háztartás személyes kívánságaitól függ.
  2. Padló. Ha a fürdőszoba kicsi, akkor a falon lévő mozaikos mozaik túl fényesnek tűnhet, de az ilyen dekoráció a padlón még egy kis területen is jól néz ki.
  3. Zónaterület. Segítségével mozaikok lehet osztani egy fürdőszobás zónában. Az ilyen dekoráció különösen kedvelt a zuhanyzó területén vagy a fürdő falán.
  4. A figyelem felhívása. A mozaik kiemelheti a konkrét részleteket, például mosogatót vagy kampókat a fürdőlepedőhöz.
  5. Díszítéssel. A mozaiknak nem kell az egész fürdőszobát elfoglalnia, hanem egy járdaszegély, külön csík vagy mintázat lehet.
  6. Nehéz elérni a helyeket. A mozaik apró részletei lehetővé teszik, hogy használják a legösszetettebb formájú felületek befejezésére.

  Milyen gyönyörűen kombinálható csempe és mozaik a fürdőszobában látható a képen.

  Hogyan készítsünk elrendezési térképet

  A csempe kivezetése a fürdőszobában nem fog működni terv nélkül, ez segít abban, hogy ne tévesszen meg a színek és díszítések kiválasztása a telepítés során. A rendszernek szüksége van papírra (a legjobb a grafikon papír készítése, kényelmes rajzokat rajzolni rajta), egy vonalzó, egy egyszerű ceruza vagy színes ceruza, ha más színeket tervez. Szintén a munka előtt meg kell határozni a skála, leggyakrabban 1 m = 10 cm.

  Továbbá, figyelembe véve a csempe méretét, alkalmazza a kívánt díszet a sémára, vagy rajzolja meg a kívánt alakzatot. Ebben az esetben még egy színes kép esetében is jobb először vázlatokat készíteni egy egyszerű ceruzával, így ha hibákat követel, akkor könnyen eltávolíthatja a vonalakat az újak helyes rajzolásával. A fotóban láthatóak a különféle csempe elrendezésekkel ellátott elrendezések a fürdőszobában.

  Fontos! Kívánt esetben a ceruzapapír helyett speciális programokat használhat, amelyek lehetővé teszik a térfogatméretű fürdőszobai projektek szimulálását.

  Hogyan számoljuk meg a csempék számát

  Ha a fürdőszoba burkolatának színét, szerkezetét és elhelyezkedését választotta ki, akkor helyesen számítsa ki az anyag mennyiségét. Bár nem szükséges megjeleníteni a képleteket stb., Elegendő a sok különálló online program egyikének használata, amely magában foglalja a számlálást. Csak a csempe méretét és magát a szobát kell megadnia. Egyes programok nem csak kiszámíthatják a befejező anyagok mennyiségét, hanem világosan megmutatják, hogyan néz ki ez a stílus vagy a stílus.

  Fontos! Ha szeretné, akkor kiszámíthatja az anyag mennyiségét a boltban, mivel ez elég ahhoz, hogy megkérdezze az eladót.

  Ha úgy dönt, hogy maga számítja ki, kövesse a következő algoritmust:

  1. Számítsa ki a helyiség kerületét.
  2. Mérjük meg a falak magasságát, osztjuk az eredményt a csempehosszal. A végeredményt mindig a nagyobbak felé kerekítik.
  3. Szorozzuk meg a peremet a magassággal, így kapjuk meg a falak területét.
  4. A teljes területről vonja le az ajtók, az ablakok (ha van) és a fürdőszoba méretét.
  5. A falak területének a csempe területe által történő elosztásával pontos anyagmennyiséget kap.

  Ha a burkolólapok átlós módszerét választja a fürdőszobában, győződjön meg róla, hogy az anyag legalább 15% -át adja hozzá - a telepítés költsége nagyon nagy lesz. Az egyenes, vízszintes és függőleges halmozódáshoz elegendő 5% -os készlet áll rendelkezésre. A csempék szerelésére vonatkozó további munkákat a szokásos módon végzik el.

  Gyönyörűen rakja le a csempe a fürdőszobában az egész művészet. Itt nemcsak a cserép költségének helyes kiszámolására, a megfelelő szín kiválasztására és minta kidolgozására van szükség, de a figyelem is fontos a munkavégzés során. A mintázott mozaik díszítés nem tolerálja a gondatlanságot, és a hiba legalább a falak gyönyörű megjelenését eredményezi.