Legfontosabb > Tartozékok

Fürdőszoba mennyezet

A fürdőszobában magas páratartalmú és hőmérséklet-változó helyiségek jelentkeznek. Ezért nem minden anyag alkalmas a kikészítésre. Ebben a cikkben megnézzük a fürdőszobában lévő mennyezet megengedett lehetőségeit, és megtanuljuk, hogyan csináljunk egyet a saját kezünkkel.

Mennyezetek a fürdőszobában

Mennyezeti csempe

Ma ez a legjobb megoldás a mennyezet befejezéséhez a fürdőszobában, sikeresen ötvözi a minőséget és az elfogadható árat. A kerámia burkolatok burkolatának eredetisége és csodálatossága nagy választéknak, sokféle színnek és más anyagok utánzásának köszönhetően valósul meg:

Kerámia burkolólapok vásárlásakor figyelembe kell venni annak törékenységét. A csempe nem eladó a darab, hanem a terület. Általában a szakemberek javasolják a csempék számának megvásárlását, amelynek területe 15% -kal több, mint a plafonhoz szükséges. ez nem csak a szállítás és a kirakodás során okozott esetleges károkat veszi figyelembe. De szükséges a metszés a telepítés során.

A kerámia csempe nagyon nehéz beültetni a mennyezetre és bizonyos szakmai készségeket igényel. Mert nem szabad megpróbálkoznia magával a fürdőszobában. A test kényelmetlen pozíciója mellett, amikor ráhelyezzük, az elkészített ragasztó rossz része sok kellemetlenséget okozhat: a csempe nem lesz ideje ragaszkodni vagy a gravitációs hatás alá kerülni. Annak érdekében, hogy Ön könnyebben meg tudja csinálni önmagát, öntapadó csempe esetén a kerámiákat újonnan hozzáadott öntapadó vinil csempékkel helyettesítheti. Könnyen használható, kevésbé nehéz, mint a kerámia. De a fektetés előtt illeszkednie kell a felülethez.

Tükör mennyezet a fürdőszobában

Ideális kis fürdőszobákhoz. A mennyezeten lévő tükör jelentősen növeli a tér tükröződésének köszönhetően. A szokásos színtelen tükör mellett számos különböző árnyalatú dekoratív tükröt találunk: bronz, grafit, rózsaszín, arany, zöld, kék. Ha kiválasztja az egyik ilyen színt, vagy kombinál többet, akkor olyan szokatlan és határtalan mennyezetet készíthet a fürdőszobában, amelyet nem akarja elhagyni, tekintetbe véve a gyönyörű mozaikot a fejed felett. A színek kiválasztható mellett számos más módja is van a mennyezeten lévő eredeti tükör létrehozására:

Homokfúvás. Díszítő permetezés alkalmazása a tükör felületén. A homokfúvás segítségével csodálatos mintázatokat hozhat létre az üvegfelületen. Ideálisságuk és a vonalak megfelelő geometriája az a tény, hogy a homokfúvási stencileket speciális gépekkel végzik, és ennek köszönhetően a rajz nagyon világos, egyenletes és szükség esetén teljesen szimmetrikus. Figyelembe kell venni, hogy a csiszolási mintázat nedves felületen elszíneződött. Ennek megakadályozása érdekében elegendő védő lakkal vagy színezett festékkel kinyitni.

Egy másik lehetőség egy kép készítéséhez a tükörben homokfúvás a rossz oldalon. Ismeretes, hogy ez az amalgám tükörré teszi az üvegt. A homokfúvással a sablonon levő üvegből olyan zselé, akril vagy olajfesték festhető. A tükör felülete az elülső oldalról nem törött, és egy ilyen minta nem lesz kitéve semmilyen külső hatásnak. A tükör nagyobb tartósságára és biztonságosságára egy speciális ragasztófóliával van borítva a belső oldalon. Ha véletlenül megtörik, akkor nem fog összeomlani a fején, és minden marad a szalagon.

Oldalait. A kárpitozás a tükörlap szélén, díszítő és kész megjelenéssel. A szál szélessége öt és harminc centiméter között változik. A mennyezet tükrös lemezekkel borítva, nemcsak stílusos, hanem rendkívül gazdag a szokatlan fénytörés miatt.

Dekoratív festés színes üvegfelületre. A rajz átlátszó, ólomüveg ablakot utánozhat, átlátszatlan, és tükrözi a szokásos felületek váltakozhatatlan hatását. Az ilyen rajzokat speciális festékekkel készítik el, amelyek legtöbb esetben nedvességállóak. De a nem nedvességálló mintát lakkozhatjuk, hogy elkerüljük a kép duzzadását és peelingjét.

A tükrök egyetlen követelménye a nedvességálló opciók kiválasztásának szükségessége. Ellenkező esetben fel kell készülnie arra a tényre, hogy az amalgám a nedvesség folyamatos hatása alatt megváltoztatja tulajdonságait, a tükröt olyan foltok és foltok borítják, amelyeket nem lehet eltávolítani.

Stretch mennyezet

A nyújtható mennyezet egy szilárd vászon, amely vinilfilmből készül. Az ilyen mennyezet leginkább ellenáll a nedvesség hatásainak, ami nemcsak a fürdőszobában, hanem a felső emeleten eső, magasabbrendű épület is, és a szomszédok véletlenül kikapcsolódnak. A feszítés első helyezést kapott a tervezési mennyezetek típusának értékelésében, nem csak a fürdőszobában. Nagy előnye, hogy hosszú ideig tartó érintkezésben van a vízzel, nem változtatja színét, nem fest el vagy fest. Elengedhetetlen, nemcsak a dekoráció praktikus gyönyörű elemeként, hanem kiváló eszközként is, hogy elrejtse a fürdőszobában található minden kommunikációt. Lehetőség van egy többszintű mennyezet beillesztésére, amely egy mesés és nagy lelkesedést hoz létre a fürdőszobában.

Függesztett mennyezet

A felfüggesztett mennyezet fém vagy fából készült merev szerkezet. A felfüggesztett mennyezetek kétféle típusát különböztetik meg, nemcsak a kialakításban, hanem a födém alatt felfüggesztett anyagokban is: szilárd és moduláris. A gipszkarton lapokból készült, tömör felfüggesztett mennyezet nem praktikus a fürdőszobában. Ennek oka nem csak az anyag képes nedvességet felszívni, de erősen deformálódott és repedező, hanem a szerkezet szilárdsága is, ami lehetetlenné teszi a mögötte rejlő összes kommunikáció elérését. A moduláris mennyezetek közé tartozik a rack és a kazetta.

Rack mennyezet

A magas páratartalmú helyiségek mennyezetének új típusú kialakítása. Téglalap vagy négyzet alakú helyiségekhez ajánlott. Ez annak köszönhető, hogy a mennyezet felszereléséhez nagy számú szerelvény szükséges. A tervezési elemek merőlegességétől való jelentéktelen eltérések nem kívánt eredményekhez vezethetnek. Ezek hosszú csíkok műanyag vagy fém szélessége körülbelül tíz centiméter, amelyek csatolva a keret az ívelt sarkok egész hosszában. A süllyesztett mennyezet felszerelésének egyszerű követelményeihez ragaszkodva saját fürdőszobában készítheti el.

"src =" http://houseplanning.ru/sites/default/files/images/potolok_v_vannoy_komnate22.jpg "title =" Mennyezet a fürdőszobában

Lejtős mennyezetek típusai:

 • Szilárd vastagságú, azonos szélességű lap. Különböző színek és textúrák kombinációja lehetséges egy speciális hatás létrehozásához.
 • A hagyományos lécek és a profilozott kombinációk kombinációja, amely már a legfontosabb.

Kazettás mennyezet

Az ilyen mennyezet kerete olyan fémprofilokból áll, amelyek rendszeresen négyszögletesek, néha téglalap alakúak. A profilok kereszteződésével létrehozott, ezeknek a celláknak a kötőelemei lehetővé teszik számukra, hogy speciális festékkel festett horganyzott fémből vagy alumíniumból készült kazettákat helyezzenek el. A kazetták mérete két változatban: 60/60 cm és 120/60 cm.

 • sima, festett egyik oldalon.
 • az elülső oldalon egy minta;
 • tükrös bevonattal, amely vizuálisan növelheti a helyet. Az ilyen mennyezetek kiválasztásakor gondoskodni kell a jó szellőzésről, hogy ne kössenek fel.
 • Perforált. Ez a lehetőség lehetővé teszi a fürdőszoba jó szellőzését a kazetták területén lévő lyukak miatt.

A műanyag panelek mennyezetje (járólap)

Talán a legkedvezőbb megfizethető mennyezet. Az "olcsó és vidám" kategóriára utal. A fürdőszoba mennyezetén minimális költségekkel minden kommunikáció rejtve lesz az esztétikai nézettel együtt, a helyiséget védeni fog a portól. Repülő egy fehérre meszelt vagy festett mennyezetről. Nem jellemző a műanyag panelek mennyezetére és a válogatott foltok hatásáról a kondenzációról és a szennyeződésről.

A műanyag panelek hosszú, három méteres csíkok, amelyek belső perforációja 10-20 cm szélességű. A színskála különböző - a fehér és bármely más egyszólamú színtől a fa, fém, kő, márvány utánzata miatt. A panelek a gipszkarton profiljához vannak rögzítve. Használhatsz egy fából készült gerendát. De a fürdőszobában jobban kell biztonságban lenni. A felszívódó fa szokás deformálódni, és az egész szerkezetet húzza.

A keret a mennyezet körüli 10 cm-es távolságon keresztül van felszerelve. a keret keresztmetszete 50 cm-re van egymástól. Erre azért van szükség, hogy merev szerkezetet hozzunk létre. A paneleket könnyedén levághatják tapéta késsel vagy fésűs tárcsával. Rögzítse őket, mielőtt korábban gondosan beállította a repedéseket, nem egymáshoz, hanem a kereszttartókhoz. A panelek varrása és varrat nélküli verziója különbözik a végeredmény típusától.

Polisztirol mennyezeti csempe

A polisztirol lemezeket nem csak színben és textúrában kell kiválasztani. A fürdőszobában csak laminált vagy festett vízálló festék illik. Megfelelő felszereléssel bizonyos típusú lemezek egyenletes mennyezeti felületet alkotnak, látható kötések nélkül.

Az ilyen mennyezet felszereléséhez nincs szükség keretre, mert a lemezeket közvetlenül a mennyezethez ragasztják. Ha a minősége sok kívánnivalót hagy maga után, akkor gondosan kell beállítani vagy elutasítani ezt a díszítési lehetőséget. A csempe nem rejt magában hibákat a mennyezeten, és néha még ki is zárja őket. A lemezek ragasztásának előkészítési szakasza nagyon időigényes: a mennyezet tisztítása a vakolat vagy a festék eltávolításától, a benzin zsírtalanítása, az alapozó.

A polisztirol lemez könnyen vágható normál háttámlával. Ez nagyszerű lehetőséget nyújt a tervezői képzeletnek, amely a kivágott elemekből eredeti alkalmazást készíthet a mennyezeten. A színek széles választéka és a festék átadása vízalapú festékkel korlátlanul lesz.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Mint bármely más helyiségben, a mennyezet a fürdőszobában teljesen másképpen vágható. Vannak olyan lehetőségek, amelyek drágák és látványosak, praktikusak, hagyományosak, eredetiek - ez mind a háztulajdonosok pénzügyi lehetőségeitől és ízlésétől függ. De egy opció kiválasztásakor figyelembe kell vennie a szoba sajátosságait, különben a díszítés hamarosan elveszíti dekoratív hatását. Nézzük meg részletesebben, hogy melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában, hogy vonzó, megbízható és ne okozzon gondot a tisztításban.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Alapvető mennyezeti követelmények

A fürdőszobát elsősorban a magas páratartalom jellemzi, ami befolyásolja a festék tartósságát, erősségét és esztétikai megjelenését. A nedvesség és a hő hozzájárulnak a mennyezet és falak formájának kialakulásához, fémelemek korróziójához, foltok és foltok kialakulásához a padlón.

A mennyezetnek nedvességállónak kell lennie

Ezért a fürdőszobában a mennyezetnek több fontos követelménynek kell megfelelnie:

 • ellenáll a nedvességnek, könnyen tisztítható és mosható;
 • ne bocsásson ki káros füstöket;
 • egy szép megjelenésű, és egyezik a fürdőszoba belsejének stílusával;
 • A szerkezet leplezett elemeinek könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük.

A mennyezetet biztonságos anyagból kell készíteni és könnyen tisztítható.

Fontos, hogy a mennyezet tartós legyen

A befejező anyagoknak a vízállóságon túl ellen kell állniuk a gombáknak és a korróziónak, és tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy évente ne kelljen javítani a mennyezeten.

Mennyezet "Csillogó ég" kék háttérvilágítással és arany hangulattal

Fürdőszoba mennyezeti lehetőségek

A mennyezetvakolás, a mészhomok festése és a mennyezet felületének festése a leginkább költséghatékony. A legdrágább - üvegnyomtatók fotónyomtatással és ólomüveggel, tükrözött mennyezettel. A középáras szegmensben sok lehetőség van: műanyag iparvágány, süllyesztett mennyezetek és vízálló gipszkartonból készült hajlított szerkezetek. Annak megértéséhez, hogy melyik a legoptimálisabb, meg kell vizsgálnia minden típus előnyeit és hátrányait.

Gipszvakolat és meszelés

Most már bármelyik hardverraktárban könnyen megtalálhatók vízálló vakolatok és töltőanyagok, és nagyon kedvező áron. Segítségükkel egyszerűen kiküszöbölhetők a kis szabálytalanságok, apró repedések és egyéb hibák, hogy a mennyezet nagyon ügyes megjelenést biztosítson. A pályázati folyamatot könnyű elsajátítani, és sok lakástulajdonos szívesebben csinálja magukat, ami a varázsló szolgáltatásait takarítja meg.

Nagyon fontos, hogy jól felkészítse a felületet, tisztítsa meg mindazt, ami nem szilárdan rögzítve van, és zárja be az ízületeket a padlólapok és a mély rések között. A vakolatot több rétegben alkalmazzák, amelyek mindegyikét gondosan dörzsölik és alapozzák. A meszeléshez használjon krétát vagy hidratált mészet, vízzel hígítva a kívánt konzisztenciára.

Krét vagy mész habarcs készítése a mennyezet meszeléséhez

 • az anyagok olcsóak és környezetbarátek;
 • a munka önmagában is elvégezhető;
 • ha szükséges, egyszerűen kiküszöbölhető hibák egy külön területen;
 • A mész fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, így a mennyezeten nincs forma.

Mennyezeti fehérítő spray

 • túl világos nézet;
 • az alap készítése és kiegyenlítése sok fizikai erőfeszítést igényel;
 • a nedves gõzbõl való meszelés az idõ alatt elpárolog, és sárgára vált, ezért évente frissíteni kell a bevonatot;
 • ha a mennyezetet permetezik, szárítás után csúnya csepegés lesz.

színezés

Mint a meszelés esetében, a mennyezet felülete tökéletes összehangolást igényel, különösen ha a festék fényes ragyog. A fürdőszobák festéke egyszerűen hatalmas, szinte mindegyik környezetbarát, nedvességgel és kopásálló, széles színpalettával rendelkezik. A legtöbb készítménynek páragátló és gombaellenes tulajdonságai vannak, ami nagy jelentőséggel bír a szobákban, például a fürdőszobában. Nem szükséges a mennyezet monoton: a festék színben kombinálható, rajzolás díszek és minták, különböző stencilek használata.

Festékhenger mennyezet

 • díszítő, képessége képzelni;
 • az alkalmazás egyszerűsége;
 • az anyagok megfizethető költsége;
 • a festék sokkal tartósabb fehérítő;
 • a munkát önállóan lehet elvégezni;
 • a mennyezet mosható.

A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

 • a felületnek tökéletesen illeszkednie kell;
 • az idő múlásával a szín elhalványul, a fehér festék sárgára süllyed, a foltok megjelenhetnek a bevonaton;
 • a szomszédok feletti árvíz esetén a díszítés reménytelenül hibás lesz.

Festett mennyezet mosható

Nedvességálló tapéta

Nedvességálló tapéta, ragasztók és szerszámok a mennyezetre ragasztott ruhák ragasztására

Ez a fajta befejezése meglehetősen ritka, mert nem praktikus. A tapéta beillesztéséhez a mennyezetet olyan óvatosan készítik el, mint a festésnél, mivel bármilyen szabálytalanság láthatóan vékony bevonat alatt jelenik meg. Vízálló vinyl tapéta lehet többször átfestve, hogy frissítse a fürdőszoba belsejét.

Ragasztó alkalmazása a mennyezetre egy görgővel

A sarkokban és a falak közelében jobb a ragasztó használata ecsettel

A ragasztó alkalmazása a háttérképhez

Ragasztó tapéta a mennyezetre kényelmesebb együtt

A második web rögzítése

Használjon varróhengert varratokhoz.

A léggörgőt a mennyezetről a tapéta elé szorítják

Ne engedje, hogy a vázlat megjelenjen a tapéta szárítási időszakában.

 • a befejező költségek viszonylag olcsóak;
 • A háttérkép vonzó és otthonos megjelenést kölcsönöz a mennyezetnek.

Nedvességálló színes tapéta a mennyezeten

 • öntapadós tapéta a mennyezeten nagyon nehéz, segítségre van szüksége;
 • a ruhák vágása, rögzítése és rögzítése nagy gondot igényel;
 • a tapétaformák alatt gyakran alakul ki;
 • amikor a szomszédok felülről áradanak, a burkolatot teljesen megváltoztatni kell.

Műanyag mennyezet

PVC műanyag mennyezet

Műanyag mennyezet a fürdőszobában

A műanyag paneleket borító - nagyon népszerű fürdőszobai dekoráció. A panelek a mennyezetre szerelt alumínium kerethez vannak rögzítve. A keret elrejti a mennyezet felületének minden hibáját, lehetővé teszi beépített világítás beépítését, a kommunikáció elrejtését. A panelek mérete, vastagsága, színe és textúrája eltérő, így szinte bármilyen stílustípusra választhat.

Profil panelek fix rögzítéséhez

A profil rögzítése a helyiség peremén található dübelekkel történik.

Összekötő keretprofilok

A mennyezeti lábazat rögzítése

A panel be van helyezve az alaplapra.

PVC panelek szerelése

Lyuk fúrásával a lámpa alatt

Az utolsó panelt fűrészeljük, és bepattanunk az alaplap és az előző panel hornyaiba

 • a mennyezet nagyon esztétikusan és vonzónak tűnik;
 • az anyagok költsége nem túl magas;
 • nincs szükség a felület szintre emelésére;
 • a telepítés nem igényel speciális készségeket és azoknak a képességét, akik tudják, hogyan kell kezelni az eszközt;
 • a formatervezés tartós, szükség esetén az egyéni paneleket pótolhatja;
 • a bevonat egyáltalán nem fél a nedvességtől, de nem deformálódik, könnyen tisztítható mosószerekkel.
 • a mennyezet néhány centiméterrel alacsonyabb;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben, és normális szellőztetés hiányában ott fejlődik a gomba.

Rack mennyezet

Ez a lehetőség nagyon elegáns, modern megjelenésű. A design egy fém keret, keskeny szalaggal, alumíniummal vagy vékony acéllemezzel bevont korrózióálló bevonattal. Az ilyen bevonatok színtartománya nagyon széles, a Reiki arany, krómozott, különleges mintázattal rendelkező minták. A telepítés lehet nyitott és zárt: az első esetben bizonyos szélességű rések maradnak a lécek között, a második esetben az összes elem tompán van felszerelve. A szerelés nagyon egyszerű, mindenki elsajátíthatja.

Tükrös mennyezet csíptetve

 • látványos kilátás, sokszínű színek;
 • egyszerű telepítés;
 • nincs szükség a bázis szintre emelésére;
 • lehetőség van a beépített világítás felszerelésére;
 • az anyag ellenáll a nedvességnek, a korróziónak, a szélsőséges hőmérsékleteknek, a gombáknak;
 • az egyszerű gondozás;
 • ha szükséges, könnyű helyettesíteni az egyes elemeket;
 • a felülről történő áradás esetén a bevonat nem károsodik;
 • az átlagos élettartam 30-35 év.

Rack fém mennyezet

 • a rack plafon költsége drágább, mint a rendszeres műanyag;
 • piszok felhalmozódhat a varratokon és az ízületeken.

Kazettás mennyezet

Nyissa fel a profil mennyezetét

A felfüggesztett szerkezetek között a kazetta vagy a moduláris mennyezet nagy igényeket támaszt. Ez egy felfüggesztett fém keret, amelynek celláiban díszítő paneleket helyeznek. A fürdőszobában használt alumínium, plexi, horganyzott acél, akril, ásványi panelek. Színük és textúrájuk különbözik, monoton és mintázott lehet.

Fotó kazetta mennyezet

 • nincs szükség a mennyezet felszínének felszínére;
 • a keret tökéletesen elrejti a kommunikációt, lehetőség van beépített világításra;
 • ha egy külön panel megsérül, könnyen cserélhető;
 • a kommunikációhoz való hozzáférés továbbra is fennáll - elegendő csak az egyik modul felemelése;
 • a panelek modern és vonzó megjelenést kölcsönöznek a mennyezetnek.

Kazetta, a mennyezet része

 • magas költségek;
 • a felfüggesztési rendszer legalább 15 cm-es helyet foglal el, így nem alkalmas az alacsony mennyezetű fürdőszobákra.

Mennyezeti csempe

Mennyezeti csempe varrás nélkül

Mennyezeti csempe a mennyezeten, fotó

Mennyezeti csempe egy mintával

A polisztirol burkolat is nagyon népszerű. A csempe hangulatos és esztétikailag vonzó megjelenést kölcsönöz a legtöbb belső stílusnak. Ragasztásához a csempe, a mennyezet jól kell készíteni, szintezett, áttört, győződjön meg róla, hogy fedezi egy alapozó. A sztiropor ellenáll a nedvességnek és a penésznek, időnként újrafesthető.

Ragasztó csempe

Mennyezeti csempe és lábazat

 • olcsó;
 • kis tömegű anyag;
 • különböző textúrák;
 • a burkolat könnyedén feldolgozható a telepítés során;
 • az egyszerű gondozás.

Fénykép polisztirol burkolólapok

Hátrányok: alaposan fel kell készíteni a felületet;

 • a vágás és az összekötő lapok pontosságot és pontosságot igényelnek;
 • az anyag könnyedén megtörik, ezért a ragasztáskor lehetetlen keményen nyomni a csempere;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben;
 • ha felfelé kerül, akkor a bevonat lehúzható, és meg kell változtatni.

gipszkarton

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

A gipszkarton szerkezetek meglehetősen gyakran megtalálhatók a nagy területen lévő fürdőszobákban. Ezek fémkeretek, leggyakrabban többszintű, kialakított formák, beépített világítással, nedvességálló gipszkarton lapokkal. Felülről a burkolat vízzel szemben festett és festett. Az ilyen többszintű mennyezet nagyon eredeti és stílusos; az anyag könnyen feldolgozható, a telepítés nem igényel speciális készségeket.

Split szintű gipszkarton mennyezet

 • a keret tökéletesen elrejti az összes hibát, vezetéket, csövet, nincs szükség gondos előkészítésre az alap;
 • a burkolat tökéletesen tolerálja a gőz és a hőmérséklet változását, mosható és ellenáll a gombák fejlődésének;
 • a mennyezet vonzónak és szilárdnak tűnik.

Gyönyörű függesztett mennyezet világítással

 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • a keret néhány centiméternyi helyet vesz igénybe;
 • a plafon elrendezése meglehetősen drága;
 • javítás esetén egy külön szakasz helyettesítése problémás;
 • időszakosan a mennyezetet festeni kell, hogy frissítse a megjelenést.

A gipszkarton és a feszített mennyezet kombinációja

Stretch mennyezet

A nyújtható PVC burkolatok népszerűsége csak évente növekszik. Ezek kombinálhatók bármilyen díszítéssel, különböző színekben és textúrákban különböznek. Különösen látványos megjelenésű mennyezetek fotónyomtatással és 3D-s képekkel.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Fehér feszített mennyezet, elszívó elszívó a központban

 • magas dekoráció;
 • nedvességállóság, hőmérsékletváltozás, a kondenzáció nem felhalmozódik a mennyezetre;
 • amikor elárasztják, a bevonat nagy mennyiségű vizet tart meg a leeresztés után, amely ismét megszerzi korábbi alakját.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Stretch mennyezet fotónyomtatással

Gyönyörű stretch mennyezet két szinten

 • a telepítés speciális felszerelést és szakmai készségeket igényel, ezért nem lehet felfüggesztett mennyezetet saját maga elvégezni;
 • az ilyen kivitel meglehetősen drága a rackhez és a kazettatartókhoz képest;
 • a film könnyen sérülhet éles tárgyakkal;
 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • károsodás esetén a bevonatot teljesen ki kell cserélni, és nem javítható.

Üveg mennyezet

Megvilágított üveg mennyezet

Egy ilyen kivitel egy drága öröm, de szokatlanul látványos. A temperált üveglapok átlátszatlanok, tükrök, színesek, képek és színes üvegablakok, beépített világítással. A telepítés a kazettatestek típusától függ, de a keret megerősített, mivel az üveg súlya elég nagy. Természetesen az alapnak különösen tartósnak kell lennie, különben az egész szerkezet összeomolhat.

Üveg mennyezet, falfestmény

 • a mennyezet szokatlanul lenyűgöző és eredetinek tűnik, vizuálisan bővíti a szobát;
 • az üveg nem fél a nedvességtől vagy a gombától, minden mosószerrel mosható;
 • Gondos gondossággal a bevonat több mint egy tucat évig tart.
 • magas anyagköltség és felszerelés;
 • a telepítés pontosan kiszámolja a terhelés alapjait és jelentős munkaerőköltségeket, ezért szakembernek ezt meg kell tennie;
 • nem alkalmas gyenge padlójú helyiségekre;
 • az üveg felületén a foltok könnyen maradnak, ezért gondosan törődjenek vele.

Üveg mennyezet

Melyik mennyezetet választani

Az ismertetett opciók mindegyike vonzó a maga módján, de ha figyelembe vesszük a költségek optimális arányát, a díszítést és a könnyű telepítést, akkor a műanyag vagy a süllyesztett mennyezet a legjobb megoldás. A panelek széles választékának köszönhetően talál egy érdekes és szokatlan szín- és textúrát, vagy éppen ellenkezőleg, egy diszkrét klasszikus változatot választ. Ha a fürdőszobát high-tech vagy loft stílusú stílusban díszítik, ideálisan a tükrös bevonattal ellátott panelhez, valamint a krómozott és a fémes színekhez. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassuk a képzelőerőt, érezzük magunkat egy kis tervezőnek.

Fodros mennyezet

A rack mennyezet felszerelése a fürdőszobában

A rack-mennyezet behelyezése a fürdőszoba befejezésének utolsó szakasza. A burkolat előtti mennyezetet porról, gipsz vakolatról, festékről tisztítani kell, minden meglévő repedést hímezni és tömöríteni kell. A gomba által érintett helyeket fertőtlenítőszerekkel kell tisztítani és kezelni. Összefoglalva, a felületet vízálló alapozóval, gombaellenes adalékokkal fedjük le, hogy a jövőben megszüntessük a penész megjelenését.

Tanács. A beszerelés előtt a vezetékeket világító eszközökhöz kell kötni, és rögzíteni kell a huzalokat a mennyezetre dugós szögekkel és műanyag bilincsekkel.

A folyamat során szüksége lesz:

 • díszítő lécek műanyagból vagy alumíniumból;
 • alumínium profilok;
 • sarkok (csapágyak);
 • szuszpenziók;
 • csavarok és dugók;
 • ollók fémhez;
 • szinten; fúrjon egy sor fúróval.

1. lépés: A falon lévő helyiség peremén sík vízszintes vonal húzódik 15 cm-es távolságra a durva bázistól. A jelöléshez nagyon kényelmes a lézer szint használata, de a szokásos építés hiányában az ember megteheti.

2. lépés: A jelölő vonalon jelölje meg minden 40-50 cm-es pontot a kötőelemek lyukaira, és ugyanazokat a jelöléseket tegye a profilra. Fúrjon lyukat a vezetőkbe, majd a falakba, a megfelelő fúróval. A lyukak átmérőjének 6 mm-nek kell lennie.

Jelölés a falon és furatok

3. lépés: A falakon lévő lyukakba tolja be a tüskéket, kalapálja őket a felületre, egy profilra és csavarozza be az önfúró csavarokat.

Helyezzen be dugókat a lyukakba

A profilnak szigorúan a vonal mentén kell elhelyezkednie, a vízszintes eltérések a szerkezet ferdítéséhez vezetnek. A sarkok csatlakoztatásához a profilok végeit 45 fokos szögben vágják le.

Angle dokkolási lehetőség

4. lépés: A hordozó gumiabroncsok két ellentétes fal között helyezkednek el. A szálak végeinek és a profilfalnak körülbelül 10 mm-es résszel kell rendelkezniük a hőtágulás kompenzálásához. Ebben az esetben az elemek szigorúan merõlegesek egymásra.

Tanács. A két zsinór összekötéséhez szükség van egymásra helyezni, a perforált lyukakat igazítani és rögzíteni mindkét oldalon csavarokkal.

5. lépés: A mennyezeten jelölje meg a rögzítőelemek helyét a falakhoz képest 20 cm távolságra és kb. 0,7-1 méter között. Fúrjon lyukakat, dugja be a tüskéket és csavarja be a szorítót. A csavarokat nem csavarták a végére, így hagyva a lehetőséget a sínek magasságának beállítására.

Csuklós mennyezetek összeszerelési rendszere

6. lépés: Rögzítse az első sínt: helyezze be a kezdőprofilba, illessze be a szalagok hornyait, és nyomja le, amíg meg nem ugrik. A sín végei és a profil fala között 5 mm-es rések maradjanak.

Reiki profil (műanyag)

A rács be van helyezve a profilvégbe

A sín a feszítőszerkezetbe és a fal másik oldalán található

Műanyag lécek felszerelése

7. lépés. Ugyanígy rögzítse az összes többi síneket a lámpa helyére. Ahhoz, hogy egy lyuk alatta legyen, a panelen jelölje meg a kivágás középpontját ceruzával és fúróval a kívánt átmérőjű koronával. Ezután helyezze be a fényforrás testét a lyukba, tartsa meg, rögzítse a panelet a szalagokhoz, vezesse a huzalt belsejébe és csatlakoztasson egy villanykörtét.

Fúvókák fúráshoz

Jövő lyuk a lámpához a sínben

8. lépés Ugyanúgy rögzítik az összes többi felszerelést, ellenőrizzék a munkájukat, kiegészítik a teljes sínek telepítését. Ha az utolsó deszka szélesebb, mint amennyi szükséges, fém szélessel szélessé válik. Az anyag nagyon vékony, így a vágás nem nehéz.

Csatlakoztatott lámpatest (példa a mennyezetre szerelésre tükörhatással)

Tanács. A sínen való kényelem érdekében vágóvonalat kell húzni, majd merőleges vágásokat kell tenni ugyanazon az oldalon 4-5 cm távolságra egymástól, és kissé hajlítsa meg az anyagot. Ezután könnyebb és gyorsabb lesz a felesleg.

Lépés 9. Az utolsó rúd rögzítése után ellenőrizze a fedél vízszintes helyzetét, és ha szükséges, húzza meg a szalagok csavarjait. A lécek közötti lyukak ezt könnyű elvégezni.

Először is az utolsó fűrészelt rake telepítve van, utoljára, de utoljára

10. lépés. Most már a speciális nyílásokkal zárja le a réseket, ha azokat a tervezés biztosítja. A kívánt hosszúságra van vágva, a lécek között, szorosan benyomva a kattanáshoz.

A dekoratív mennyezeti csík példája egyszerűen bepattan a nyílásokba.

A kész bevonatnak nincsenek rések és repedések az elemek között, minden lécnek ugyanabban a síkban kell lennie. Ha a mennyezet hullámokban halad, azt jelenti, hogy nem húzta meg a kötőelemeket a szalagokon. A probléma kijavításához meg kell szúrni a betéteket a problémás területeken, csavarja be a csavarokat, és helyezze vissza a betéteket.

Mennyezeti dekorációs hablapok a fürdőszobában

A hagyományos mészkő a felejtésbe süllyedt, a modern építési piac viszont sokkal érdekesebb megoldást kínál a mennyezet díszítésére.

Ez egyrészt lehetővé teszi, hogy anyagokat vegyen fel minden alkalomra, függetlenül attól, hogy befejezi-e a mennyezetet egy faházban vagy egy városi lakás erkélyén, de másrészt bonyolultabbá teszi a választást. Ezért ebben a cikkben úgy döntöttem, hogy elmondom a leggyakoribb modern mennyezeti anyagokról és azok használatának jellemzőiről.

Példa dekoratív mennyezeti burkolatra

A mennyezet díszítése

Jelenleg a következő típusú mennyezeti felületek nagyon népszerűek:

A modern mennyezet díszítésének módjai

Ezután pedig részletesebben vizsgálja meg ezeket a mennyezeti mennyezeteket.

1. lehetőség: mennyezeti csempe

Ha szépen és egyszerre olcsóbban szeretné díszíteni a mennyezetet egy lakásban vagy házban, akkor figyeljen a mennyezet csempejére. Rendszerint hagyományos vagy extrudált polisztirolhabból készül.

Példa a plafon mennyezetek használatára a mennyezeten

Ennek a megoldásnak a fő előnyei közé tartoznak a következők:

 • a mennyezet magasságát csak a csempe vastagsága csökkenti, pl. legfeljebb egy centiméter. Így ez az anyag jó választás az alacsony mennyezetű tereknek;
 • a csempe könnyen felszerelhető, erre a célra polimer ragasztót vagy akár gittet is használnak;

Mennyezeti csempe egy modern hálószobabelsőben

 • A változatos csempefelületek lehetővé teszik, hogy bármilyen belső térre választhassanak;
 • ellenáll a nedvességnek és könnyen tisztítható;
 • lehetővé teszi kisebb hibák elrejtését a mennyezet felületén;

Példa a mennyezetcsempék használatára a nappaliban

 • a mennyezet további hőszigetelését biztosítja, ami fontos a "hideg" padlókban lévő monolit házakban;
 • A csempe akrilfestékekkel festhető, a laminált modellek kivételével.

Mennyezeti csempe vásárlásakor kívánatos a legolcsóbb extrudált anyag elhagyása, hiszen a legalacsonyabb teljesítményű. Ezenkívül ez a csempe gyorsan szennyezett, durva porózus szerkezetű és rosszul megtisztítva.

Laminált mennyezeti csempe

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a burkolat burkolattal habos burkolatokkal készülhet a ház bármely területén, a hálószobából a konyhába és a fürdőszobába. A legfontosabb dolog csak kiválasztani a designot, hogy jól illeszkedjen a szoba belsejébe.

Az alábbiakban néhány gyártótól származó extrudált mennyezet és befecskendező csempék költségei vannak:

PVC burkolatú mennyezet a konyhában

2. lehetőség: PVC panelek

Egy másik modern, a figyelemre méltó befejező anyag a PVC panelek. Igaz, gyakran vágják a falakat, ám ugyanakkor nagyon alkalmasak a mennyezetburkolásra.

Ezek a panelek széles körben elterjedtek a következő előnyök miatt:

 • nedvességgel szembeni ellenállás, szélsőséges hőmérséklet és biológiai hatások;
 • praktikusság - a PVC panelekkel díszített mennyezet könnyen tisztítható;

PVC panelek beszerelése a kereten történik

 • könnyen felszerelhető és nincs szükség a mennyezet előkészítésére, mivel az illesztést kerettel használják;
 • nagy választék a design - vinyl mennyezeti panelek a belső dekoráció jönnek a különböző színekben. Emellett márvány, fa és más természetes anyagok is utánozhatók;

Példa a mennyezet befejezésére egy PVC-ben lévő fürdőszobában

 • a felület a keretnek köszönhető;
 • a panelek költségét "demokratikusnak" nevezhetjük;
 • kissé csökkenti a szoba magasságát;
 • anyag nagyon erős és tartós.

Műanyag-bélelt mennyezet az erkélyen

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a panelek kiváló megoldást jelentenek a fürdőszobában és a konyhában való használatra. Ezen kívül gyakran használják loggiák és erkélyek.

Az alábbiakban bemutatjuk a panel költségeit a hazai piac néhány ismert gyártója közül:

Panel Nordside háttérkép alatt

Azt kell mondanom, hogy sokkal olcsóbb paneleket találsz eladásra, azonban minőségük, mint általában, sok kívánnivalót hagy maga után.

A mennyezetfinomító anyagok kiválasztásánál figyelembe kell venni a keretezést is. álmennyezet. Figyelembe veheti a falak és a fal közti összekapcsolódás lehetőségeit a portálon található egyéb cikkektől.

Hamis mennyezet a konyhában

3. lehetőség: felfüggesztett mennyezetek

A műanyag panelek helyett a felfüggesztett mennyezetek is figyelembe vehetők. Ugyanolyan teljesítményjellemzőkkel bírnak:

 • nedvességgel és biológiai hatásokkal szemben ellenálló;
 • nem fél a hőmérsékletváltozástól;
 • rendelkeznek modern vonzó megjelenéssel;
 • könnyen tisztítható;
 • könnyen telepíthető.

Rack mennyezet a fürdőszobában

Ennek köszönhetően a függesztett mennyezetek loggián, a fürdőszobában, a konyhában stb. Is használhatók. A csarnokokban és hálószobákban gyakorlatilag nem használják őket.

Meg kell jegyezni, hogy a felfüggesztett mennyezetek két típusból állnak:

 • rack - olyan hosszú panelek, amelyek a reteszekre merőleges keresztben vannak. Az utóbbiak viszont a függesztők mennyezetéhez kapcsolódnak. A panelek lehetnek műanyag vagy fémek.

A készülék rack szerkezete

Véleményem szerint a függesztett álmennyezetek modernebbek és vonzóbbak, mint a kazetták. Ezenkívül csak 4-7 cm magasságot csökkentenek, az egyetlen hátrányuk a viszonylag magas költségek;

A kazetta felfüggesztett szerkezete

 • kazetta - a kialakítás olyan függesztő profilokból áll, amelyek a függesztők mennyezetéhez vannak rögzítve. Ugyanakkor a panelek (kazetták) egyszerűen egymásra vannak helyezve a profilokon. Azt kell mondanom, hogy a kazetták nagyon különbözőek - műanyag, fém, sőt üveg.

A klaszter mennyezetének hátránya, hogy jelentősen csökkenti a mennyezet magasságát - a legkisebb érték 15 cm.

Rack mennyezet a konyhában

Az alábbiakban a felfüggesztett mennyezet egyes márkáinak ára:

Fényes feszített mennyezet a nappali belsejében

4. lehetőség: felfüggesztett mennyezetek

A nyújtható mennyezet egyre népszerűbb az utóbbi időben. Ez elsősorban a vonzó modern megjelenésüknek köszönhető. De emellett számos más előnye van:

 • ellenáll a nedvességnek, és a tömörségnek köszönhetően még a helyiséget is megóvhatja az elárasztástól a felülről;

A nyújtható vinil tartsa a vizet

 • könnyen tisztítható;
 • valamint a felfüggesztett mennyezetek, nem igényelnek alapkészítést;
 • Különböző színek, fényképek nyomtatásával is rendelhetők.

Fényes feszített mennyezet a stúdióban

Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a feszített mennyezet bármely helyiségben használható. Az egyetlen dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy az anyag, amelyről a vászon készült, más.

A legnépszerűbbek a fényes és matt vinilfilmek. Vannak vonzó végei, ráadásul költsége viszonylag nem magas - az ár 200-250 rubel / négyzetméterről indul.

Matt szalagfödém a nappali belsejében

A filmes vásznak azonban hátrányai vannak:

 • könnyű szakadás ezért nagyon óvatos hozzáállást igényel velük szemben;
 • alacsony hőmérsékleten válnak törékennyé, és még elkezdenek repedezni. Ezért nem szabad olyan magánházban használni őket, amelyet nem mindig melegítenek;
 • a telepítési folyamat meglehetősen bonyolult, szakképzettséget és speciális felszerelést igényel.

Annak ellenére, hogy a feszített mennyezetek nem égnek, azokat nem szabad kemencében vagy fürdőben használni. A hőmérséklet gyakori változásai miatt elmosódhatnak.

Stretch szövet mennyezet

A szövethibák hiányoznak ezekből a hiányosságokból. Sokkal tartósabbak, nem félnek a negatív hőmérsékletektől és könnyen telepíthetők. A hátrány a magas költségek - a faburkolat ára 800-1000 rubelből indul.

Ezenkívül a textíliába burkolt mennyezet, bár ellenáll a nedvességnek, azonban a folyamatos érintkezéssel még mindig romlik.

A burkolt mennyezet burkolt házban

5. lehetőség: falburkolat

A bélés egy speciális befejezőlap. Ennek az anyagnak a fő előnyei közé tartoznak a következő pontok:

 • fa burkolat a leginkább környezetbarát megoldás;
 • a fa vonzó megjelenésű;
 • a modern impregnálásnak köszönhetően a bélés nem alkalmas a rothadásra, és jól tolerálja a környezet negatív hatásai;
 • a mennyezet további hő- és hangszigeteléssel rendelkezik.

Példa a mennyezetburkolat burkolatára az erkélyen

A fa mennyezetet általában magánfaházakból készítik. Ezenkívül gyakran járólapos loggiák és erkélyek is vannak. Az ideális megoldás egy fürdésre is bélés.

Ne feledje, hogy a fürdőben kell használni bélés az ilyen kőzetek, amelyek a szerkezetük nem tartalmaznak nagy mennyiségű gyantát. Például egy hársfaltábla kiváló megoldás.

Használható a mennyezeten egy kültéri pavilonban vagy verandán. De ehhez a fát védő impregnálással kell kezelni.

Folyékony bélésű mennyezet

6. lehetőség: folyékony tapéta

Figyelembe véve a modern mennyezeti anyagokat, lehetetlen nem mondani a folyékony tapétáról. Közvetlenül megjegyzem, hogy ez az anyag semmi köze a tapétahoz, a szó hagyományos értelmében.

Folyékony tapéta mint dekoratív vakolat

Sokkal több folyékony tapéta emlékeztet a dekoratív vakolat, mint értékesített száraz keverék formájában, amely vízzel van lezárva és a mennyezetre pépes vagy simítóval.

Falpapírt hívnak azért, mert hasonlítanak a szövetruhákhoz. Ez a hatás a keverék speciális összetétele miatt valósul meg, amely magában foglalja:

 • selyem- és pamutszálak;
 • cellulóz;
 • mindenféle töltőanyag és színezőanyag, amely egy vagy másik hatás felszínét biztosítja;

Példa a különböző folyékony tapéta lehetőségekre

 • fanyar - mivel ez az összetevő, vizes akril diszperziót használ, ami környezetbarát.

Folyékony tapéta a kis konyha belsejében

Mint minden folyékony finishing anyag, a folyékony tapéta nagyszerű megoldás a komplex alakú mennyezetek befejezéséhez. És ezeket egyszerűen és gyorsan alkalmazzák.

E bevonat hátrányaitól két fő pont különböztethető meg:

 • a nedvességre való instabilitás - ez a hátrány megszűnik úgy, hogy a folyékony tapéta felületét lakkal kezelik;
 • A magas költségek azonban nemrég megjelentek a hazai gyártóknak, amelyek olcsó, ugyanakkor kiváló minőségű termékeket kínálnak.

Példa a folyékony tapéta eredeti színkombinációjára

Az alábbiakban néhány típusú folyékony tapéta ára:

Festett mennyezet a konyhában

7. lehetőség: festés

A modern víz-diszperziós festékek megjelenésével divatossá vált a mennyezetek festése. Ezeknek a bevonatoknak számos előnye van:

 • környezetbarát - mivel oldószerként vizet használnak, ezek a festékek gyakorlatilag szagtalanok és a leginkább környezetbarátak. Különösen gyermekszobákban is használhatók;
 • eléggé tartósak - megfelelő felszín előkészítéssel, a bevonat tíz évig vagy még tovább szolgálhat;

Festett mennyezet a hálószobában

 • vonzó matt felületet képeznek a mennyezeten;
 • A fürdőszobában és egyéb magas páratartalmú helyiségekben nedvességálló festékek értékesítésre kerülnek;
 • alacsony ár a többi befejező anyaghoz képest.

Festett mennyezet a fürdőszobában

Ennek a megoldásnak a hátrányai közé tartozik a mennyezet felszínének gondos előkészítésének szükségessége, mivel a festés után még kisebb hibák is láthatók.

Nedvességálló belső festék Finncolor

Ami a festék költségét illeti, az ár a gyártótól és a kompozíció típusától függ:

A mennyezetet dekoratív vakolat díszíti

8. opció: dekoratív vakolat

A vakolatok díszes befejeződése nemcsak hogy bizonyos színű felületeket, hanem textúrát is biztosít. Ráadásul a textúrák és textúrák lehetőségei is hatalmas mennyiségűek. Ennek köszönhetően a mennyezet egyedülálló és látványos kivitelű.

A festékhez hasonlóan bármilyen helyiségben dekoratív vakolat is használható. Különösen ez az anyag lefedi az erkélyen lévő mennyezetet. Ebben az esetben csak a kültéri munkákra van szükség.

A textúra a leggyakoribb dekoratív gipsz - kéreg bogár

A konyhában való használatát jobb gyakorlati megoldás helyett hagyni. Az a tény, hogy a texturált felület mosása nem túl kényelmes.

Meg kell jegyezni, hogy az erkély belső díszítése teljesen kiegészíthető dekoratív vakolattal, azaz pl. nemcsak mennyezetre, hanem falra is kiterjedhet.

Példa a dekoratív vakolat használatára a konyhában

A dekoratív vakolat előnye, hogy nem igényel olyan alapos felkészülést a mennyezetre, mint a festészet. Azonban a bevonat bizonyos típusai meglehetősen bonyolult technológiák alkalmazásával kerülnek alkalmazásra, különösen ez a jelenleg népszerű "velencei" kifejezésre vonatkozik.

Az ilyen munka jobb, ha tapasztalatokat szerez a mestereknek. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az eredmény nem olyan, ahogy tervezte.

Venetian díszítő vakolat

A legolcsóbb dekoratív vakolat ára, a festékhez hasonlóan, a gyártótól és a kompozíció típusától függ:

Itt, sőt, és a legmodernebb mennyezeti díszítési lehetőségeket, amelyeket el akartam mondani. Természetesen vannak más anyagok is, mint például a tapéta, ők azonban hagyományosabbak és mindenki számára ismertek.

következtetés

A cikkből megtudta, milyen előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik a modern mennyezeti felületek. A választás legfontosabb tényezői az anyag terjedelme, a szoba belseje és természetesen a pénzügyi lehetőségei.

Ha bármilyen kérdése van a mennyezetre vonatkozóan, írja meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.

Iratkozzon fel Telegram csoportunkra

Ha kifejezni szeretné a hálát, hozzá pontosítást vagy kifogást, kérje meg a szerzőt valamit - adj hozzá egy megjegyzést vagy köszönetet mondjon!

 • Szerint Remont.ru
 • Kérdések és válaszok
 • mennyezet
 • Függesztett csempézett mennyezet

Javításokat végeztek a fürdőszobában, és egy fürdőszobával kombinálták. A pénz kimerült, a mennyezet pedig befejezetlen maradt. A bolt kínálta a legolcsóbb anyagot, hab négyzeteket.

De mi a garancia arra, hogy a nedves fürdőszobában nem jönnek ki az első hónapban? Tisztelt tagok a fórumon, kérlek mondd meg, lehet-e ragasztani ezeket a lemezeket a fürdőszobában, és ha igen, milyen ragasztóval. Elvben elegendő számomra, ha egy évig tartanak, akkor azt tervezzük, hogy normális plafonra tegyünk.

Regisztráljon a szavazáshoz!

Szavazott: 0 Értékelés: 0

Top oshulc felhasználók +32767 cityline +32767 Deceuninck +250 Feliratkozás a hírlevélre Legújabb kiadványok, megjegyzések, válaszok

Előfordul, hogy mindent, mindent és sokat akarsz, és a zsebében, sajnos, olaj nélkül kenyeret. A javítással ez így van: modern fürdőszobai mennyezetet akarok, és nincs pénzem ahhoz, hogy pénzt szerezzek a műanyagon. Nos, a szélsőséges esetben a mennyezet csempe. De miért "végső megoldásként"?

Ha bölcsen megközelíti az ügyet, akkor a fürdőszobában lévő mennyezeti csempe nagyon szépnek tűnhet. Természetesen az abszolút olcsó préselt termékek vásárlása kockázatos, minden megtakarításnak ésszerű korlátnak kell lennie, de az injektálás vagy az extrudált anyag nagyon alkalmas. Fontos megérteni, hogy egyes ilyen termékek másoktól eltérnek.

Mi a különbség a mennyezetlapok között?

Attól függően, hogy a mennyezeti csempe gyártási módja köztük különbözik-e jelentősen. Beszéd ebben a cikkben, ahogyan azt valószínűleg megértetted, csak a mennyezetre ragasztott lapokról szól - nem pedig felfüggesztett mintákról.

Tehát az öntési eljárással előállított hablapok jelentős vastagsággal rendelkeznek (akár másfél centiméterig), ezért kifejezőbb megkönnyebbüléssel rendelkezhetnek, míg a három milliméteres extrudált lemezeken nem sok a "stukkó", és felgyorsul.

Következő - erő. Annak ellenére, hogy az "injekció" első pillantásra észrevehetően erősebbnek tűnik, ez egyáltalán nem valós. Az extrudált csempeburkolatú fürdőszobában lévő mennyezet jobban ellenáll a károsodásoknak, könnyebben tisztítható, és általában sokkal jobban tűrhető a működési terhelés.

Másrészt viszont egy vékony laminált anyag jobban igényli a durva alap minőségét, míg a formázott lapok könnyen elrejthetik a kisebb hibákat.

FONTOS

Sok tulajdonos aggódik a laminált mennyezetek festésének lehetősége miatt.

Van egy mítosz, hogy egy ilyen felület nem festhető. Ez a vélemény rossz. Az extrudált mennyezeti csempe nem rosszabb, mint az öntött ellenpárja, és a legtöbb esetben még észrevehetően jobb is, azaz a folyamat maga is sokkal kevesebb munkát igényel a mestertől.

Meddig tart?

"Mennyi ideig tart a padló a mennyezethez a fürdőszobában?" Ez vagy egy hasonló kérdés gyakran olvasható az épület bármely fórumán, vagy hallható minden épület hipermarketben. A legváltozatosabb hangvételű válaszok - mindez az anyag működési körülményeitől és a védőbevonat jelenlététől függ.

A kibővített polisztirol becsült hasznos élettartama 50 év. A megnövekedett hőmérséklet, páratartalom, agresszív környezet, mechanikai hatás jelentősen csökkentheti az anyag várható élettartamát, ezért a PR-emberek ígéreteit bizonyos fokú óvatossággal kell kezelni.

Lehet-e használni az olcsó préselt csempe a mennyezeten a fürdőszobában?

Az a kérdés, hogy lehetséges-e olcsó csempe a fürdőszobában, egy kicsit parafrázissá kell tenni: "Vajon ez a mennyezet valóban olcsó lesz?" Az a tény, hogy:

 • Először is, a költségvetési mennyiségi anyag nagyon törékeny, és akkor biztosan túlzott kiadások az építőanyag pontosan azért, mert a kár szállítás közben vagy telepítés.
 • Másodszor, a "gyengédség" kapcsán az ilyen anyag átfedését "nyalogatják" nélkül, és ezek további költségek.
 • Harmadszor, a laminált mennyezeti burkolatokkal szemben tömörített mennyezeti csempe, és emellett kiváló minőségű festék festésére van szükség. Ebben az esetben a festékanyagok megvásárlásával kapcsolatos költségek a javítási költségvetés fő elemét képezik.

Ennek eredményeképpen olcsó árnyalatú hab mennyisége gyakran előfordul az olcsó habpanelekből. Ha azonban a "bölcsen" megközelítéssel közelíted meg a problémát, és az összes építési munkát önmagaddal, maximális gondossággal és felelősségteljesen végezzük, akkor tényleg pénzt takaríthatunk meg egy préselt polisztirolhab burkolólapra.

Hogyan válasszunk ragasztót?

Egy másik fontos probléma az otthoni kézműves előtt, és úgy dönt, hogy a mennyezetet a fürdőszobában nem a PVC, hanem a szokásos polisztirol csempe a jó ragasztó választása.

Vessünk egy foglalást azonnal - nincsenek univerzális megoldások. Vannak ragasztókeverékek, amelyek a legjobban megfelelnek a helyzetnek és azoknak, amelyek nem használhatók racionálisan.

 • A fürdőszobában a ragasztó logikai követelménye a nedvességállóság. A kompozíció, amely nedvesség hatására elveszíti tulajdonságait, a fürdőszobában nincs feltétlenül szükséges.
 • A szerelési keverék további kötelező jellemzője a sztirol kémiai semlegessége. Vagyis biztosnak kell lennie abban, hogy a ragasztó nem fog hatástalanul hatni a mennyezetlapra.

Akkor minden szigorúan egyénis. Tehát az egyenetlen mész felületéhez vastag ragasztóra lesz szükség, ami jól tapad "a tapadáshoz" és a habhoz. Egy példa lehet a gitt paszta, például a "Shitroka".

De befejezni egy sima gipszkarton szövet megfelelő vékony réteg polimer ragasztó, mint például a "Dragon", kút, vagy polivinil-acetát "Bustilat" és a "PVA".

Mennyezeti csempe - javítás egy óra alatt!

Az a kijelentés, hogy egy polisztirolhab burkolólapot csak néhány óra alatt készíthetünk, némileg eltúlzott. A burkolóanyag felépítése nem az egész munka.

Vannak olyan szakaszok is, mint

 • edzés
 • befejező (festészet),
 • maga a telepítés
 • Szerelje fel a polisztirol anyag mennyezetét egy órán belül. Standard fürdőszoba, 10-12-es mennyezeti elemek, ütésük nem sok időt vesz igénybe, még akkor sem, ha még soha nem csináltál ilyen munkát.

  • otdelka-expert.ru
  • obustroeno.com
  • poremontu.ru
  • potolkyy.ru

  Nincsenek hasonló bejegyzések, de vannak még érdekesebbek is.