Legfontosabb > Csapok

Melyik mennyezet sokkal praktikusabb a fürdőszobában: egy áttekintés a népszerű lehetőségekről, ajánlások

Mint tudják, a fürdőszoba különbözik a többi magas páratartalomtól, így az elrendezése különleges figyelmet igényel, és ez elsősorban a mennyezetre vonatkozik. A fürdőszobában lévő mennyezet mindkét felülről érkezik (szivárgás a gondatlan szomszédokból), és alulról - gőz a forró vízből, a zuhanyzás fröccsenése, "izzadás" csövek, magas páratartalom. Rengeteg mennyiségi lehetőség van ma, de sajnos nem minden típusú befejeződés és anyag hosszú ideig képes ellenállni az ilyen nehéz körülményeknek. Szükséges a fürdőszoba mennyezetének megválasztása szándékosan, így praktikus és esztétikus, nem okoz szükségtelen bajokat, és a fürdőszoba belsejével kombinálva. Próbáljunk együtt találni kényelmes lehetőségeket és a választ arra a kérdésre, hogy milyen mennyezetet kell tenni a fürdőszobában?

tartalom

A mennyezetre vonatkozó követelmények a fürdőszobában ↑

A fürdőszobában egy jó mennyezet létrehozása nem könnyű, mert szinte mindig nedves és nem alkalmas a megfelelő műszaki jellemzők miatt. Ezért annak elkerülése érdekében, hogy a fürdőszobában mennyezetet válasszon, meg kell határozni a műszaki jellemzőket:

 • nedvességállóság;
 • tartósság;
 • esztétika;
 • a mennyezet felszínén nem szabad megjelenni penész, foltok, só foltok, foltok, kondenzátum;
 • a mennyezetnek ellen kell állnia a magas hőmérsékletnek
 • az anyagokat, amelyekből készült, biztonságosnak, környezetbarátnek és tűzállónak kell lennie;
 • nem korrodál;
 • kis helyiségben való felszerelés lehetősége;
 • rejtett tervezési elemekhez való hozzáférés, ha vannak ilyenek;
 • a beépített elemek (lámpák, kupakok stb.) egyszerű beépítésének képessége;
 • elfogadható áron.

Kedvező lehetőségek a fürdőszoba mennyezetére ↑

Az olcsó megoldások a mennyezet a fürdőszobában tulajdonítható mészkő, festés, vinil tapéta, műanyag panelek.

A klasszikus mód a fehérítő ↑

A meszelés a pénzügyi tervben a legkevésbé költséges, a régi, bevált módszer. Természetesen ez a mennyezetburkolat a legolcsóbb, de a legrövidebb. A meszelés alkalmas száraz helyiségekre - nem tolerálja a nedvességet. Ezért a mennyezet fenntartása jó állapotban kell, hogy rendszeresen javításokat. Ráadásul a fürdőszobában a mennyezet ilyen bevonata túlságosan könnyűnek tűnik.

A mennyezet demokratikus festménye ↑

Ez az egyik legkedvezőbb lehetőség a mennyezet befejezésére, de nem olyan egyszerű. Először csak tökéletesen lapos mennyezetet lehet festeni, ami azt jelenti, hogy először el kell távolítanod az összes rendellenességet, hibát, átszúrást, préseltséget, és csak azt követően kell festeni. Másodszor, meg kell választani a megfelelő festéket. Használnia kell a vízre alapozott kiváló minőségű akrilfestéket, amelyet a fürdőszobákra terveztek, csak ebben az esetben a mennyezet hosszú ideig tart, anélkül, hogy felesleges bajt okozna. Az ilyen festékek gyorsan megszáradnak, nem félnek a víztől. Sokan speciális anyagokat tartalmaznak, amelyek védelmet nyújtanak a gomba és a penész.

A színezés esztétikai szempontból is előnyös, hiszen a mennyezet tetszőleges színben festhető, mintázattal és rajzokkal díszítve, bár manapság senki sem fog meglepetést ezzel a módszerrel befejezni.

Stílusos vinil tapéta ↑

A fürdőszoba mennyezetének befejezéséhez vinil tapétát is használhat, amely a külső szintetikus filmnek köszönhetően nem fél a nedvességtől és a víztől. A vinil tapéta ragasztásához gondosan fel kell készülnie a felületre, hogy ne legyenek hibák, ellenkező esetben a mennyezet rendetlen lesz, és elrontja a fürdőszoba általános megjelenését. A csíkok közötti összekötőnek tökéletesnek kell lennie, mert ha legalább egy kis rés marad, a gomba a mennyezeten át terjed. Szükség esetén a tapétát többször is át lehet festeni.

Egy közös lehetőség a panelek ↑

Gyakran használják a farostlemez panelek álmennyezetének befejezését. Mivel a fa higroszkópos anyag, a paneleket vízálló lakkokkal kell védeni. Nagyon fontos, hogy a fürdőszoba jól szellőző és szellőző. E szabályok betartása mellett a fa mennyezet hosszú ideig szolgál. Egy ilyen mennyezet nagyon elegánsnak és meleg és hangulatos légkört teremt.

Egy meglehetősen népszerű lehetőség a fürdőszoba mennyezetének befejezésére műanyag PVC panelek. Az anyag olcsó, különböző színekben kapható. Könnyű mosni, nem félnek a nedvességtől, egyszerűen fel vannak szerelve, és a mennyezet csak néhány centiméterrel leereszkedik.

A panelben beágyazott elemek lehetnek. Nagyon vonzónak tűnnek, és képesek bármilyen alkalmazkodásra. A fő hit ma kaméleon panelek és tükörpanelek.

Drága, de látványos lehetőségek

Ha arra gondolsz, hogyan készítsük el a mennyezetet a fürdőszobában, hogy díszítése nem csak praktikus, hanem eredeti és gyönyörű is legyen, akkor figyeljen a drágább, újonnan kialakított mennyezetekre, amelyek napról napra egyre népszerűbbek. Ezek közé tartoznak a felfüggesztett mennyezetek, amelyek lehet csempézett és lath, fém, üveg, tükör, valamint a függesztett mennyezet.

Függesztett mennyezet - gyakorlati esztétika ↑

Egy jó lehetőség egy fürdőszobának lehet felfüggesztett mennyezeti ásványi lemezek. Az ásványi lapok fő összetevője agyag, amely a fürdőben magas páratartalmú kondíciókat visel. Igaz, szorgalmasan kell választania, hogy pontosan nedvességálló lemezeket kapjon. Az ilyen anyagok képesek ellenállni a nedvességszintnek, amely közel 100% -ot ér el.

Még jelentős szivárgási nedvességálló lemezek esetén gyakorlatilag nem szenvednek. A méretük kissé megnövekszik (de csak magasságban), és amikor a csempe kiszárad, egyetlen szivárgás sem lesz látható rajta, csak akkor, ha persze a víz nem rozsdás.

[id = "1" title = "Hirdetés a szövegben"]

Ha jobban szereted a modern futurisztikus stílusokat, akkor jobb, ha a fémlemezeket ásványi anyagokra szeretnénk használni. Legfontosabb eszköze az erő, és a kár nem könnyű. Az acéllemezek nem különböznek egymástól, azonban a színek és a nedvesség gazdagsága lecsapódik rájuk, amelyhez a szennyeződések jól tapadnak, ami azt jelenti, hogy gyakran kell mosni. Ezt a problémát megoldja a készülék megfelelő fürdőszobai szellőztető rendszere is.

A fürdőszobában választhat anyagot a felfüggesztett mennyezet gipszkarton lapok. Napjainkban a fürdőszobákhoz külön nedvességálló lapok kerülnek értékesítésre, amelyek alapján mennyezeti szabálytalanságok, elektromos vezetékek és csövek elrejthetők. Ezek a lapok környezetbarátak és könnyen telepíthetők. Pontosan a mérethez igazíthatók, szabálytalanok és ízületek nélkül. Amikor többszintű gipsz-mennyezetet hoz létre a fürdőszobában, nedves gipszkarton van használva, amely könnyedén kanyarodik. Minden kívánt alakot kapott, és aztán megmenti. Az ilyen mennyezetre való gondoskodás nem nehéz. Egyszerűen törölhető mosogatószeres oldattal áztatott ruhával vagy szivaccsal.

Rack mennyezetek - népszerű típusú álmennyezetek a fürdőszobában ma. Rendszerint alumíniumból vagy acélból készülnek, ugyanakkor széles színválasztékkal rendelkeznek - kb. 50 árnyalattal. Gyakorlati, tartós (élettartam - 15-20 év), nem éghető, környezetbarát. A legdivatosabb színek - króm, arany, tükör. A Reiki nem szívja fel a nedvességet, nem rozsdásodik meg, lehetőséget nyújt bármilyen konfigurációra. Sima vagy perforált. A süllyesztett mennyezetek illesztése közbenső betétekkel díszíthető.

Az ilyen mennyezet bármilyen formát adhat, például egy hullámsín használatával. 3 centiméter magasságban "eszik". A rack mennyezete könnyű, a telepítés önmagában is elvégezhető, szakember bevonása nélkül. A gondos kezelés egyszerű: egyszerű mosószerrel mosható.

Stretch mennyezetek a fürdőszobában ↑

Stretch ceiling - ez az egyetlen olyan kivitel, amely teljesen sima felületen érhető el az egész területen. Vinyl alapú speciális anyagból készül. Egy ilyen plafon meglehetősen drága választás, de a magas költségek teljes mértékben indokoltak. Modern, divatos megjelenést kölcsönöz a fürdőszobának. És ha sok időt szeretne a fürdőszobában tölteni, akkor valószínűleg a legszélesebb választék a feszített mennyezet, mert nem alakul ki, és nem szívódik fel a mikroorganizmusok. Ezenkívül a kondenzátum nem felhalmozódik a függesztett mennyezetek felszínén. Ez azzal magyarázható, hogy a vászon majdnem azonnal felmelegszik a fürdőben lévő gőz hőmérsékletére, és ezért nem nedvességet kondenzál. Ez magas hőmérsékletet (akár 50 ° C-ig) visel és nem deformálódik.

Van még egy előnye a felfüggesztett mennyezetekben. Ők a legjobb védelem a gondatlan szomszédok ellen, rendszeres időközönként az árvizek megszervezésével, mivel képesek akár 100 liter víz / négyzetméter ellenállni. Ilyen esetekben a mennyezetet telepítő hívást üzembe helyezők: vízleeresztik és vízmentesítik a mennyezetet, és ez a szolgáltatás ingyenes. Feszített mennyezetek ápolása - a minimális: alkalmanként törölje le egy ruhával és mindent.

[id = "2" title = "Reklám a szövegben"]

A textíliák és a feszített mennyezetek gazdagsága nem egyenlő, és ez lehetővé teszi, hogy kiválassza a legegyszerűbb lehetőséget. Ha vizuálisan meg kell növelni a helyet a fürdőszobában, ügyeljen a fényes mennyezetre. A fényes mennyezet a tervezők közül ma a legnépszerűbb.

A szatén és a matt fehérnemű hasonlít egy szabványos felület megjelenítéséhez - fehérre meszelt mennyezet, azzal a különbséggel, hogy a felület tökéletesen sima. Gyakran használt fényes és matt felületek kombinációját.

Stretch mennyezetek fotónyomtatás nagyon népszerűek a fürdőszobában, exkluzív lehetőségek a mennyezet "Star ég" miatt csodálat. Miközben fürödnek, lazíthatsz és nyugtalaníthatók a gondok, figyelve a csillagok csillogó csodálatos hatását.

A feszített mennyezeteknél a telepítés minősége nagyon fontos, ezért nem valószínű, hogy saját kezűleg ilyen mennyezetet készíthet a fürdőszobában;

Tükörfelület: Prioritások ↑

A fürdőszoba tükör mennyezet - nagyon jó lehetőség a mennyezetre. Ilyen mennyezet mellett a fürdőszoba nemcsak vonzóvá, hanem jelentősen átalakult is. A tükörpanelek annyira sokszínűek, hogy lehetővé teszik az exkluzív és még kifinomult lehetőségek létrehozását. Színskálájuk különböző árnyalatokból áll: malakitból, bronzból, türkizből, rózsaszínből és acélból, és egyszerre több színt is ötvözhet.

A helyiségben lévő tükrök fő jellemzője a tér vizuális kiterjedése. Ezért a tükrözött mennyezet a tökéletes megoldás egy kis fürdőszobának. Számos előnye van: esztétikus, nedvességálló, funkcionális, könnyen felszerelhető. A tükörfelület jó fényvisszaverődést biztosít, ezáltal növelve a fürdőszobai világítás, mind általános, mind helyi szinten. A tükör bevonat megjelenésének gondja egyszerű. Ehhez száraz és nedves tisztítást kell alkalmazni, amelyet különleges szemüvegek és tükrök mosásához használnak.

Eredeti üveg mennyezet ↑

A fürdőszobai mennyezet megválasztásának témája ma már nem szabad megfeledkezni a mennyezet modern formájáról, mint az üveg. Ez egy gyönyörű és praktikus megoldás, amely számos előnnyel jár. Az üvegfelület nem fél a nedvességtől, fröccsenéstől és magas hőmérsékletektől, könnyen tisztítható a kondenzátumtól. Üveg mennyezet környezetbarát - nem baktériumok és penész, nem tartalmaznak mérgező anyagokat. Az agresszív környezet hatása nem veszélyezteti őket. Külön sérült lemezeket könnyen cserélhet, ha szükséges.

Az optikai tulajdonságai miatt az üveg vizuálisan kitágítja a helyet, és a megfelelően megválasztott fény a szobába intim és titokzatos légkört, könnyedséget és könnyedséget teremt.

A fürdőszobában lévő mennyezethez az üveg átlátszatlan vagy fényes, különböző áttetszőségű, fotónyomtatással vagy színes üvegablakok formájában használható. Csak egy kis képzelődést kell kötni, majd a legkisebb fürdőszobában is kiváló mennyiség és csodálatos megjelenés lesz.

Összefoglalva, szeretném megjegyezni, hogy bármilyen típusú mennyezet, amelyet a házban lévő fürdőszobához választasz, a legfontosabb az, hogy megfelel minden igényeinek. És nincs határozott válasz arra a kérdésre, amelyet a cikk elején kérdeztünk - melyik mennyezet jobb a fürdőszobában? Egyszerűen kiemeltük a fürdőszoba lehetséges és megfelelő fajtáit. És nem szabad megmenteni, és nem bánja meg a mágikus szoba fantáziáját, majd reggel és este este szívesen köszöntötte esti lefekvést.

Mennyezet a fürdőszobában: 7 változat (+40 kép)

A fürdőszobában mindig magas a páratartalom. A helyiség lefedettségének meghatározása meglehetősen nehéz. De ebben a cikkben megpróbáljuk kitalálni, melyik jobb a fürdőszobában a mennyezet, a különböző típusú lefedettség előnyei és hátrányai.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie a mennyezetnek?

 • A magas páratartalomnak ellenállni. Mindig fennáll a fenyegetés a víz permetezésével a helyiségben a vízkezelések során. A szomszédok tetején elfelejthetik kikapcsolni a csapot. Az árvíz hatásainak minimalizálása érdekében jobb nedvességálló anyagokat használni.
 • Jó minőségű. Általában nincs elég hely a fürdőszobában, és ésszerűtlen és veszélyes a mosógép vagy más tárgyak megmászása a mennyezet mossa. Ebből a helyzetből ki kell választani egy anyagot, amely rendszeres időközönként nedves ruhával törölhető.
 • Tartós. Ne felejtse el a tartósságot, mert a fürdőszobában évente többször elvégzett javítás költséges élmény.
 • A fürdőszoba mennyezetének nem szabad különböznie a teljes ház belsejétől. Ne felejtsd el a szoba esztétikus megjelenését.

Amikor megismertük magunkat a fürdőszobai mennyezet általános követelményeivel kapcsolatban, itt az ideje annak megfontolása, hogy milyen típusú padló lenne jobb egy helyiségben.

festmény

A legolcsóbb kivitelezés a festés. A gitt és festék költsége alacsony. Ennek az opciónak a alkalmazása azonban nem előnyös, ha a felület nagy cseppeket tartalmaz.

Fontos: minden olyan anyagot, amelyet festeni kíván használni, vízállónak kell lennie.

Ennek a befejezése a következő hátrányokkal jár:

 1. A festett mennyezet nem különbözik az eredetiségtől.
 2. A gomba és a penész gyakran felszínre kerül.
 3. Az elektromos bekötés vagy a mennyezet alatt történő kommunikáció elrejtése nem működik.
 4. Rövid idő elteltével sötétedés van, amelyet nem lehet mosni.

Ez a befejező lehetőség nem túl praktikus.

Mennyezet a bélésről a fürdőszobában

A műanyag bélés nagyon tartós és nedvességálló bevonat. Ez a felület nem igényel különösebb gondosságot. Csak nedves ruhával kell törölni a fedelet időről időre. Azonban ez az anyag rendelkezik saját hiányosságokkal, nevezetesen:

 1. a műanyag panelek olyan szennyeződésekkel rendelkeznek, amelyek eldugulnak szennyeződéssel, különösen akkor, ha nincs szellőztetés a helyiségben;
 2. a műanyag bevonat fémkerete rozsdásodni kezd;
 3. gyorsan és egyszerűen frissíteni egy ilyen bevonat nem működik, mert el kell távolítania az összes műanyag paneleket, majd fel kell szerelni az új mennyezetet.

De vannak más optimális felületek is.

Mennyezetek fa lécekből

A fa lécek beszerelése előtt össze kell szerelni a rudak keretét. A sínek rögzítésére a befejező körmök használhatók.

Tipp: a telepítés során nem kell sok erőfeszítést alkalmazni az eszközökre, különben a léc deformálódott. A design teljesen megsemmisíthető.

A fa mennyezete magas nedvességállósággal rendelkezik. Ezenkívül ez a megjelenés esztétikus megjelenésű. A kellemes illata fából romantikus hangulatot teremt.

Ha a hiányosságokról beszélünk, akkor:

 1. a lécek közötti varratok előbb vagy utóbb elkezdenek eldugódni a szennyeződéssel, sötét csíkok keletkeznek;
 2. Ez a befejező lehetőség, sajnos, nem illeszkedik minden belső stílushoz.

Gipszkarton a fürdőszobában

Amikor eldönti, melyik lefedettségi lehetőség jobb, sokan választhatnak a gipszkartonhoz. A telepítést általában fémkerettel végzik. A fürdőszobában csak nedvességálló gipszkarton használható. Ez a fajta anyag speciális adalékokat tartalmaz, amelyek megóvják a nedvességtől és a gombától. A nedvességálló gipszkarton zöld színű.

Ez a mennyezet lehetővé teszi a fürdőszoba eredeti kialakítását. Alatta elrejtheti a kommunikációt, az elektromos vezetékeket. És nem érdemes beszélni a lámpák elhelyezésének kombinációiról!

A gipszkarton befejezése hátrányai:

 1. A mennyezet jelentős pénzügyi befektetést igényel a fém lécek megvásárlásához a kerethez, anyaglemezekhez, alapozóhoz, gitthez és festékhez.
 2. Nagy időbe telik a szerkezet összeszerelése, különösen akkor, ha önmagában tervezi.
 3. Idővel a festék elveszíti a színeket, ezért rendszeresen elvégzi a festési munkát.
 4. Piszok eszik a mennyezetbe.

A mennyezet élettartama átlagosan 5-10 év.

Burkolt mennyezet

Felfüggesztett vagy oldalirányú lemezek szintén fém keretre vannak szerelve. A bevonat alapozása és festése nem szükséges, mert a lemezek felületét már feldolgozták. Gyönyörű vagy akár mágikus látvány egy ilyen mennyezetre világít.

A felfüggesztett lemezek műanyag, plexi, fém vagy ásványi lemezek felhasználásával.

Az egyetlen negatív - a mennyezet nem illeszkedik az összes belső lehetőségbe. Talán a csempe bevonat lenne a legjobb lehetőség azok számára, akik inkább a minimalizmus vagy a high-tech.

Feszítőfedél

A nyújtható mennyezetet ideális bevonatnak tartják, mert nem enged át nedvességet és könnyen kezelhető. Ez az anyag kb. 100 kg / m 2 vizet képes elviselni, anélkül, hogy hiányozna. Csak akkor kell hívnia a szakembereket, akik kiszivattyúzza a vizet, és újra nyírja a vásznat.

A feszítő bevonat gondozása nem igényel sok időt. Csak törölje le a feszített mennyezetet nedves ruhával. A festmények sokszínűsége kellemesen lenyűgöző. Kiválaszthatja a monofonikus, rajzokkal, vagy fotónyomtatással, ragyogó vagy átlátszatlan.

A felfüggesztett mennyezetnek azonban vannak hátrányai:

 1. A vászon önszerelése nem lehetséges, mert erre a célra speciális eszközöket és anyagokat használnak.
 2. A vászon nagyon könnyű perforálni, és ezután a bevonat elveszíti a folyadék megtartásának képességét. Ezzel kapcsolatban tilos kemény vagy éles tárgyakat érinteni a vászonhoz.
 3. Milyen színben díszítik a mennyezetet, mindenki maga dönt. A legtöbb probléma egy fehér bevonattal történik. A lámpatest szerelési területein sárgásfelületek jelennek meg. Sajnos lehetetlen megszabadulni tőlük.

Tipp: feszített vászon kiválasztása, nem mindenki tudja, hogy milyen típusú vászon akar vásárolni. Javasoljuk, hogy fényes vagy matt bevonatokat válasszon. Ezenkívül az eredeti a vászon tengeri motívumokkal fog kinézni.

Tükrös mennyezet

Tükrök felszereléséhez megerősített fém keret szükséges. A tükör rögzítéséhez lyukat kell fúrni benne. Jobb bízni ennek a bevonatnak a telepítéséhez csak olyan tapasztalt szakember számára, aki tapasztalattal rendelkezik ilyen munkákban.

Az ilyen vászon gondozásának olyan óvatosnak kell lennie, mintha ragyogna.

A tükrözött felső határ használatának hiányosságait fel kell sorolni:

 1. Felesleges ragyogás, amit nem mindenki szereti.
 2. A tükör mennyezet ugyanolyan gondossággal jár, mint a rendszeres tükör. De ha a tükrök függőleges helyzetbe kerülnek, akkor a mennyezet vízszintes. Ez pedig nagyban megnehezíti a tisztítási folyamatot.

Amint látja, sok lehetőség van a mennyezet szépen díszítésére a fürdőszobában. Csak azt kell választania, hogy melyik lehetőség illik a fürdőszobába. De a leghatékonyabb bevonat felfüggesztett mennyezet.

Gyönyörű és nedvességálló - lehetőség a mennyezetre a fürdőszobában

Hosszú ideig elmentek azok a napok, amikor a lakosztályok mennyisége unalmas fehér sík volt. A mennyezet kialakítása most kevésbé (és néha több) figyelmet kap, mint a falak vagy a padló kialakítása. Megfelelően kialakított mennyezet teljesen megváltoztathatja a helyiség érzését a szobában: tegye a szobát magasabbra vagy alacsonyabbra, adja meg a fogadókar ünnepélyességét vagy a boudoir intimitását. A mai piacon sok különböző anyag van, amelyekkel a mennyezetet a formatervezés igazi remekművé alakíthatjuk. De amikor a fürdőszobában a legkedvezőbb mennyezetről van szó, a lakások és magánházak sok tulajdonosának nehéz megtenni a megfelelő választást. A fürdőszobában saját jellemzői vannak. Először is, a fürdőszobák aránya nem mindig tökéletes. És a helyiség vizuális érzékelésének javítása a legkisebb a mennyezet miatt. A második (és legfontosabb) pont a nedves helyiség működési feltételei.

A fürdő nedvességtartalma a legtöbb időben meghaladja a 70% -ot. Ez önmagában már szélsőséges működési körülmények között van. De a mennyezet a fürdőszobában is ki lehet téve a közvetlen vízzel való érintkezésnek. A zuhanytálcákban, melyek palletből és függönykerítésekből állnak, a víz közvetlenül a mennyezetről juthat el a zuhanyfejből. És egyéb esetekben a mennyezeten kondenzátumcseppek alakulnak ki a hőmérsékleti különbségek miatt. Ezért a fürdőszobában lévő mennyezet befejezéséhez olyan anyagokat kell kiválasztani, amelyek ellenállnak a nedvesség hatásainak. Ha a befejező anyagokat az adott működési feltételek figyelembevétele nélkül választják ki, akkor rövid idő alatt a mennyezet rétegezik, színt váltanak vagy öntőpor gombatömré válnak.

Festés - egyszerű módja annak, hogy befejezze a mennyezetet a fürdőszobában

Figyelembe véve a fürdőszoba mennyezetre vonatkozó különböző lehetőségeit, sok fogyasztó élen jár az ár kérdésével. Ha folytatjuk ezt a kritériumot, akkor a legjobb megoldás a festés. Festés előtt egy bizonyos előkészítő munkát kell elvégeznie. A festék és a vakolat régi rétegeit teljesen eltávolítani kell az építési alapra. Ezután az alapot fertőtlenítőszerrel és alapozóval borítják. A felület előkészítéséhez gipsz vakolatot és vízálló akril alapú gittet kell készíteni. Rendes gipsz vagy cement-homok vakolatok használhatók a mennyezetek nedves helyiségekbe történő beemelésére. De néhány száraz megoldás gyártója speciális nedvességálló gipszalapú megoldásokat kínál.

A kréta- vagy mészfestés vagy a szokásos vízalapú festés abszolút nem alkalmas a fürdőszobában lévő mennyezet festésére. Rövid idő elteltével a felületet repedésekkel, hólyagokkal borítják, és elkezdenek lehámlani az alapjáról. A fürdőszobában lévő mennyezetek festése során akril, szilikon vagy latex festékeket kell alkalmazni, amelyek csomagolásán "nedvességálló festék" vagy "nedves helyiségek festéke" felirat található. Ne keverje össze a "vízálló festék" és a "nedves tisztítással ellenálló festék" fogalmát. A második esetben a szokásos (száraz) helyiségek festékéről beszélünk, amelynek szennyeződését vízzel és folyékony mosószerekkel egy nedves szivaccsal távolíthatjuk el.

Egyes gyártók nem csak festékeket, hanem nedves helyiségekbe tartozó mennyezetek készletét is kínálják. Ide tartoznak a nedvességálló alapozó, a nem szőtt vagy üvegszálas, nedvességálló ragasztó és nedvességálló festék tapéta. Egy ilyen készlet kicsit többet költ, mint a külön vásárolt hasonló anyagok. De egy gyártó befejező készletének megvásárlásakor a fogyasztó 100% -ban biztos lehet ezen anyagok kompatibilitásáról. A festés és a tapétázás messze az egyetlen válasz a kérdésre: milyen mennyezetet kell tenni a fürdőszobában?

Ragasztó mennyezet a fürdőszobában

Amellett, hogy tapéta a nem szőtt vagy üvegszálas beillesztési mennyezetek a fürdőszobában, akkor a csempe anyagok. Ezek közé tartoznak a habosított polisztirol lemezek, a természetes parafa burkolólapok, a PVC burkolólapok. A legdemokratikusabb árdöntés (mind az anyag árával, mind a munka árával kapcsolatban) polisztirolhab burkolólapokból áll. Alapjában véve ez az anyag 500x500 mm-es négyszögletes csempe. De egyes gyártók téglalap alakú, vagy hatszögletű csempéket és úgynevezett "zökkenőmentes csempe" -et készítenek hullámos élekkel. Amikor habosított polisztirol burkolólapot választunk a mennyezet beillesztéséhez a fürdőszobában, előnyben kell részesíteni egy extrudált polisztirol habból készült anyagot. A szelvény anyagának egységes, finoman porózus szerkezete van (ellentétben a granulált extrudált polisztirolhabgal).

Természetes parafa csempe kiváló befejező anyag mennyezet a fürdőszoba. A parafa nem veszi fel a nedvességet, nem rothad, gyakorlatilag nincs kondenzáció. Ezenkívül ez az anyag további szigetelési átfedés lesz. A parafa egyetlen hátránya, hogy a parafa csempe felületén a víz állandó közvetlen ütése sötét foltokat és foltokat képezhet. Ezért a fürdőszobában a mennyezet befejezéséhez szükséges parafa csempéket választani, előnyben kell részesíteni azokat a gyűjteményeket, amelyekben a csempe felületét viaszos víztaszító bevonattal kezelik.

A PVC burkolólapok ellenállnak a nedvességnek, és nem befolyásolják a penész mikroorganizmusok. A különböző formatervezési minták tekintetében a PVC csempék számos ragasztóanyag-kitöltő anyag előtt állnak. A gyűjtemények között színes csempe (fehérből pasztell és intenzív telített színek), fa textúrával, természetes kővel, valamint különböző színű fémes változatokkal találkozik. Azok, akik úgy döntenek, hogy a mennyezetet egy PVC-s csempékkel ellátott fürdőszobában rendezik, ne feledje, hogy telepítéséhez a gyártó által ajánlott speciális ragasztót kell használni. Ha ezt a ragasztót olcsóbb opciókkal (például PVA ragasztóval vagy parketta ragasztóval) kicseréljük, elkerülhetetlenül a PVC csempe burkolata lesz.

Mennyezetek a szerelési anyagokból

És a festés és a ragasztóanyagok - egy jó lehetőség a befejező mennyezet. Igaz, az ilyen mennyezetek felszereléséhez alaposan fel kell készülni a felületre. És hogyan készítsük el a mennyezetet a fürdőszobában anélkül, hogy pénzt költene az alap készítésére? Ebben az esetben különféle szerelési anyagokat alkalmazhat: gipszkarton, műanyag vagy alumínium bélés, függesztett mennyezet. Ezenkívül egyes gyártók a természetes fából készült falburkolatot készítik, amelyek nedves helyiségek befejezésére szolgálnak. A fából készült falburkolatot speciális gőzszárításnak vetik alá, majd antiszeptikus és víztaszító vegyületekkel impregnálják.

A gipszkartonok bonyolult mennyezetek készítéséhez használhatók többféle konfigurációban. Az ilyen mennyezetek gyártásához feltétlenül nedvességálló gipszkarton lapokat kell használni. Beépítés után a gitt lapok közötti csatlakozások, a gipszkarton felülete nedvességálló bevonattal és festéssel borított.

Moduláris rendszerek is használhatók a mennyezetek beillesztésére a fürdőszobában. Az ásványgyapot lemezek (mint például az "Armstrong") alumínium vázszerkezeten alkalmasak nedves helyiségre teljesítményük szempontjából. Ezeknek a lemezeknek az elülső felülete vízalapú festékkel van bevonva (általában fehér), ezért a gipszkartonhoz képest a moduláris mennyezet nem igényel további befejeződést.

Mi a legjobb mennyezet a fürdőszobában - tippek a befejező lehetőség kiválasztásánál

És melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában? Ez a kérdés természetesen eszébe jut, amikor javításokat végez ezen a szobában. Végtére is, kívánatos és szép lenne csinálni, határozottan és modern módon. Ebben az anyagban leírjuk, hogyan kell ezt megtenni, és melyik mennyiségi választás egy adott helyiségnek az igényeinek megfelelően.

Fürdőszoba jellemzői és mennyezeti követelményei a szobában

# 1. Ez a szoba nagyon nedves, ezért vízálló anyagokkal kell készíteni. Fürdés a zuhany alatt, véletlenül vízfolyást küldhet a mennyezetre - könnyen ellenálljon. Ezenkívül egy jó mennyezet fog végbemenni, és hirtelen felrobbantotta a vizet. De ez történik a fürdőszobában - például egy szomszéd el fogja felejteni, hogy lezárja a csapot vagy a mosógép áramlik.

# 2. Szükségünk van egy mennyezetre is, amely nem lesz nagyon nehéz gondozni. Ideális esetben törölje le időről időre rongyot, ez minden. Nem csoda, hogy végül is ebben a kis szobában általában olyan eszközök és tárgyak tömege található, amelyek megakadályozzák a tisztítást. Kényetlen és bölcs dolog felmászni egy mosógépet vagy kádat, és néha nincs helye a lépcsőházaknak.

# 3. Nos, az esztétikai követelményeket nem szabad kihagyni. A fürdőszoba mennyezetének illeszkednie kell a fürdőszobának és az egész lakásnak, a stílusnak és a belső térnek. És nézni, hogy ez jó volt, például az illatos pezsgőfürdőt.

Hogy egy vagy másik típusú mennyezet alkalmas a fürdőszobában

Mivel a szoba mennyezetére vonatkozó alapkövetelmények ismeretesek, most megvizsgáljuk, hogy mennyi vagy ez a fajta mennyezeti burkolat megfelel ennek a követelménynek.

A mennyezet lefaragása és festése

Nem elég egyszerű, de viszonylag olcsó. A festék és a gittek olcsóak, és maguk elvégezhetik az összes munkát. De ez a lehetőség akkor előnyös, ha a festék alapja eléggé egyenletes - akkor nem feltétlenül szükséges a gitt és az alapszint kiegyenlítése. Ebben az esetben nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy minden anyagnak, azaz festéknek, alapozónak és gittnek vízállónak kell lennie. Ha a mennyezetlapok között nagy különbségek vannak, akkor a mennyezet szintjének a gitttel való kiegyenlítése nagyon munkaigényes lesz, ezért jobb, ha más lehetőségeket kívánunk előnyben részesíteni.

Ezután felsoroljuk ennek a módszernek a hiányosságait (azonban gyakran könnyű őket előnyökké változtatni):

 • Az eredetiséggel festett mennyezet nem ragyog, de bekapcsolhatja a képzelet, és kombinálhatja a 2 vagy 3 színt különböző merész kombinációkban.
 • Kb. 10 évig ilyen mennyezetet szolgál (csak azzal a feltétellel, hogy a szomszédoktól nem lesz árvíz).
 • Könnyű törődni vele, de sötétedés (időről időre) lehetetlen mosni, mivel a festék elnyeli a szennyeződést. De a mennyezet felfrissítése rendkívül egyszerű - csak ecsettel vagy hengerrel járjon, és a felület újra tiszta lesz.
 • Építsd a világítást, amit egyáltalán nem akarsz - sehol. De lehet kapni gyönyörű függő fények, amelyek díszítik a fürdőszobát. Sajnos, az ilyen mennyezet alatt lévő kommunikáció sem rejthető el.
 • Azt hiszem, nem titok, hogy ilyen mennyezeten van, hogy a penész és a gomba legelterjedtebb.
 • További részletekért lásd: A mennyezet vakolatának vakolatát - gyakorlati tanácsokat és trükköket.

Amint látja, gyakorlati szempontból az ilyen mennyezetek nem túl jóak, de az előnye, hogy még sok más lehetőség van.

PVC műanyag panelek - könnyű és olcsó

Amikor eldönti, hogy mi legyen a mennyezet a fürdőszobában, sokan választják a PVC paneleket. Ez viszonylag tartós és teljesen nedvességálló bevonat. Felszerelheted őket, nagyon szépnek tűnnek, és nincs szükség további befejeződésre. Felületük nem igényel különösebb gondosságot, hálás lesz ahhoz, hogy időnként törölje le nedves ruhával. A mennyezet kialakítása lehetővé teszi a reflektorok rögzítését.

Ezután felsoroljuk az ilyen struktúrák hátrányait:

 • Az egyes panelek ízületében vannak varratok, amelyek végül szennyeződnek. Ez nem túl szép, de javítható periodikus tisztítással. Rosszabb, ha rossz a szellőzés a fürdőszobában, akkor már nincs szennyeződés, amely a résekben lakik, hanem egy gomba, ami sokkal nehezebb eltávolítani.
 • Ezenkívül a fémkeret idővel rozsdásodhat. Előfordul, hogy még a horganyzott bevonat sem segít. De ez valószínűleg akkor fordul elő, ha rossz a szellőzés és a magas páratartalom a szobában.
 • Ha frissíteni szeretne egy ilyen mennyezetet, akkor készen áll arra, hogy ez nem könnyű és gyors. Teljesen el kell távolítani a régi műanyagot, majd csatlakoztatni kell az új bevonatot.

További képek a PVC mennyezetről:

Rack mennyezeti - szép, tartós, stílusos

A rack típusú mennyezet szintén keretre van szerelve. A Reiki keskeny, hosszú panelek. Ezek lehetnek műanyag, acél vagy alumínium. Természetesen a fém jobb, mint az alumínium - teljesen vízálló, és a korrózió nem "eszik" meg. A süllyesztett mennyezet színe változatos lehet, mivel a panelek aranyozott, krómozott, egyszínű és mintás. A vállon való felszerelést még amatőrök is - mert tervezőként dolgoznak. És egy ilyen mennyezet gondozása nagyon egyszerű. Ezért a fürdőszobában a legjobb mennyezet meghatározása miatt sokan pontosan a mennyezet típusát választják.

Egy másik nagyon kényelmes telepítés, hogy a lécek nagyon rugalmasak. Ezért egy ilyen mennyezet nem lehet egyenes, de görbületi. A sínek polírozott felülete fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik, és a mennyezetük majdnem tükörszerűnek tűnik. Ez a tulajdonság azonban néhány mennyezeti burkolólapon is megtalálható.

A rack áramlások hátrányai:

 • A mínuszok közül megjegyezzük, hogy a sárban levő interpanel varratok eltömődnek. Elvileg nem észlelünk tiszta varrásokat, de amikor szennyezettek, rendetlen sötét csíkok jönnek létre. Azonban ez a baj könnyen javítható - csak a mennyezetet kell tisztítani időről időre.
 • Nem minden fürdőszoba harmonikusan néz ki a sínek mennyezetét - nem illeszkedik minden belső térbe.

További képek a függesztett mennyezetről:

Gipszkarton mennyezet

Ez a kialakítás a kereten - fa vagy fém. A fürdőszobákban azonban általában nem használják a fa kereteket. A keret felszerelése után "varrni" van gipszkarton lapokkal, ami szükségszerűen nedvességálló, védő adalékanyagokat tartalmaz a gombából és a túlzott nedvességtől. Vásárláskor, annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, meg kell nézni a címkézést - meg kell írni "GKLV" Ez - nedvességálló gipszkarton. Nézd meg a lapok színét - általában zöldek. Az ilyen "helyes" gipszkarton nem rothad, nem csillapul vagy összeomlik.

Az ilyen mennyezetek eredetileg díszítik a fürdőszobát. Végül is többszintűek is lehetnek, és megverhetik a keret belsejébe épített lámpák helyét. A mennyezet, a szellőztető kommunikáció és a kábelezés hibáinak és rendellenességeinek elrejtése érdekében gyönyörű és tartós mennyezetet kapunk. Üzemeltetési ideje 5-10 év.

Hátránya a gipszkarton mennyezetének a fürdőszobában:

 • Sajnos ez a design olcsó telepítése nem hívható meg. A csontvázat meg kell készíteni, a lapokat rögzíteni kell, majd egy újabb gömb, alapozó és festékkel járni.
 • Ha maga elvégzi a telepítést, akkor az idő és a munkaerő tekintetében egy ilyen design is nagyon költséges.
 • Ezenkívül rendszeresen frissíteni kell a festék bevonatot, mivel elveszíti megjelenését. Mint a festett mennyezet esetében is, a szennyeződés idővel történő felszívódása elkerülhetetlen. De maga az építmény nem igényel cserét vagy javítást.

Egyéb gipszkarton mennyezeti képek:

Tilos álmennyezet

Hasonló keretben, mint a gipszkartonnál, elkészítheti a befejezett lapok mennyezetét, más néven függesztett mennyezeti csempe. Az eredmény egy kazetta vagy cellás mennyezet. A gipszkartonnal ellentétben nem igényel semmilyen alapozást vagy festést, ami határozott plusz. Végül is ezek a lemezek már kezelik a felületet. Különböző anyagokból készülhetnek. Különösen erre a célra plexi, fém vagy műanyag, ásványi lemezekből álló nedvességálló modulokat használnak. Gyönyörű és egy kicsit varázslatosan néznek ki ilyen terveket fényben.

Mi a hátránya a csempézett mennyezetek használatának a fürdőszobában:

 • Megjegyezzük azonban, hogy a mobil vagy kazettás mennyezet nem mindig illik jól a fürdőszoba hangulatához és az egész lakáshoz. Néha valami hidegnek és hivatalosnak tűnik, és önkéntelenül valahol egy nyilvános fürdőszobába akarom vinni. Azonban ez minden attól függ, stílusa a fürdőszoba belső. Ha ez például a minimalizmus vagy a csúcstechnológia, akkor egy ilyen mennyezet illeszkedik a tervezésbe nagyon szervesen.

Példák a csuklós mennyezetre:

Tükrös mennyezet

Ha a tükröket valóban használják, akkor a mennyezet csak csodálatosnak tűnik. De ez a design költsége ó, milyen drága. A keretnek fémre van szüksége, megerősítve (megközelítőleg ugyanaz, mint a gipszkarton rögzítése). A tükör keretéhez való rögzítéshez lyukakat kell fúrni mindegyikben. Csak egy tapasztalt kézműves gyűjtheti mindezt, de ez a mennyezet hosszú ideig tart. De gondoskodni kell róla minden gondossággal, polírozással és dörzsöléssel, hogy ragyogjon.

A tükör-típusú fürdőszobában a mennyezetre vonatkozó költségvetési lehetőségek állnak rendelkezésre - ezek költsége többszörösére csökken. Például fényes műanyag paneleket készíthet az Armstrong rendszerrel történő összeszereléssel. A telepítés gyors és egyszerű - és az ilyen munkában tapasztalatlan mester képes kezelni. Azonban ennek a rendszernek a kerete meglehetősen gyenge, és nem nagyon ellenáll a korróziónak - viszonylag rövid idő alatt fogyasztja.

Milyen hátrányai vannak tükrözött fürdőszobai mennyezetek használatakor:

 • Egy ilyen mennyezet nagy mennyiségű fényt hoz létre, amelyet nem mindenki élvezhet, különösen, ha a mennyezet nem olyan magas, és hosszú ideig tartózkodik.
 • Mivel a felületek tükröznek, az ellátás szempontjából ugyanolyan nehézségek lesznek, mint a rendszeres tükör. De ha a szokásos tükör függőleges, és a gondozás egyszerűbb, akkor a tükör mennyezet után sokkal nehezebb lesz.

További tükröződő mennyezeti képek megtekintése:

Stretch PVC mennyezet - ne hagyja ki egy csepp vizet

Egy nagyszerű lehetőség a fürdőszobában - nem csillapítja, és megvédi falakat, padlókat és bútorokat az árvízzel ellátott készülékekkel. Ha egy egész "tó" vizet (akár 100 kilogramm négyzetméterenként) öntöttek egy ilyen mennyezetre, semmi sem fog történni. A szakértők leeresztik a vizet, és a mennyezet ismét megnyúlik. És egyáltalán nem változtatja meg a tulajdonságait. A nyújtható típusú mennyezetek kezelése abszorbeált törlőruhával történik.

Azt is megjegyezzük, hogy a feszített mennyezet bármilyen formába illeszkedik, modern, nemes és elegáns megjelenést mutat. Olyan sok színbeállítás és design van, ami nem számít. Matek és fényes, rajzokkal és monófonnal, fényképnyomtatással és konvex mintákkal. Minden ízléshez választhat.

Továbbá - a használatuk hátrányairól a fürdőszobában:

 • Sajnos az ilyen struktúra telepítését nem lehet elsajátítani - szakembereket kell hívnia. Csak azok rendelkeznek a szükséges felszereléssel és anyagokkal.
 • És még egy mínusz a feszített mennyezet - ez nagyon könnyű, hogy egy lyukat. Nos, ezután sajnos a víz megőrzésének képessége elpárolog. Ezért óvatosabbnak kell lenni, és ne érjen hozzá éles és kemény tárgyakhoz a PVC filmhez.
 • Fehér sztreccs mennyezet esetén sárgás figyelhető meg azokon a helyeken, ahol a rögzítéseket rögzítették. Ezek a foltok nem dörzsölnek, és nem festenek át. Ezért, ha ez megtörténik, akkor teljesen megváltoztatnia kell a feszítő szövetet.
 • Lásd: Vélemények a stretch mennyezetek használata a fürdőszobában.

Tekintse meg a stretch PVC mennyezet többi fotóját:

Döntés a mennyezeten a fürdőszobában

Mennyezet kiválasztása a tervezési szempontból

Mint már említettük, először gondoljon arra, hogy a mennyezet (és az egész fürdőszoba) hogyan alakul a lakás belsejével. Nos, például a "klasszikus" hófehér változat. És ez egy feszítő szerkezet, gipszkarton, szegélyezve vagy felfüggesztve, beépített lámpákkal vagy anélkül. A sima és sima fehér felület (talán még csak festett is) csodálatosan illeszkedik a belső térbe. Különösen elegáns a fehér mennyezet és a fekete padló (és néha a falak) kombinációját.

A texturált mennyezetek segítségével "játszhat" a fürdőszoba méretével, vizuálisan szélesebbé, keskenyebbé, magasabbra vagy alacsonyabban. Ezek közé tartoznak a moduláris, lemezes, lapos, cellás típusú szerkezetek. Mindezek a mennyezetek erősen kiemelkedő textúrájú csíkok vagy csempe láthatóak.

Ha a fürdőszoba jelentős méretű, többszintű mennyezeteket is használhat. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a gipszkartonból. Például egy kör alakú, konvex lámpákkal ellátott lámpák, amelyek a kerek kád felett helyezkednek el.

Melyik lehetőség megáll a gyakorlati szempontból

Ha figyelembe vesszük, hogy a mennyezet mennyezet a fürdőszobában jobban nem a tervezési szempontból, hanem a mennyezet praktikusságától, akkor biztosan első hely van a fesztiválon és a PVC panelek mennyezetén. Stretch mennyezet a fürdőszoba csak tökéletes. Nem csoda, hogy egyre több ember választja ezt a lehetőséget. Vékony, de egy ilyen vízálló PVC film és praktikus, és szép.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Mint bármely más helyiségben, a mennyezet a fürdőszobában teljesen másképpen vágható. Vannak olyan lehetőségek, amelyek drágák és látványosak, praktikusak, hagyományosak, eredetiek - ez mind a háztulajdonosok pénzügyi lehetőségeitől és ízlésétől függ. De egy opció kiválasztásakor figyelembe kell vennie a szoba sajátosságait, különben a díszítés hamarosan elveszíti dekoratív hatását. Nézzük meg részletesebben, hogy melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában, hogy vonzó, megbízható és ne okozzon gondot a tisztításban.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Alapvető mennyezeti követelmények

A fürdőszobát elsősorban a magas páratartalom jellemzi, ami befolyásolja a festék tartósságát, erősségét és esztétikai megjelenését. A nedvesség és a hő hozzájárulnak a mennyezet és falak formájának kialakulásához, fémelemek korróziójához, foltok és foltok kialakulásához a padlón.

A mennyezetnek nedvességállónak kell lennie

Ezért a fürdőszobában a mennyezetnek több fontos követelménynek kell megfelelnie:

 • ellenáll a nedvességnek, könnyen tisztítható és mosható;
 • ne bocsásson ki káros füstöket;
 • egy szép megjelenésű, és egyezik a fürdőszoba belsejének stílusával;
 • A szerkezet leplezett elemeinek könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük.

A mennyezetet biztonságos anyagból kell készíteni és könnyen tisztítható.

Fontos, hogy a mennyezet tartós legyen

A befejező anyagoknak a vízállóságon túl ellen kell állniuk a gombáknak és a korróziónak, és tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy évente ne kelljen javítani a mennyezeten.

Mennyezet "Csillogó ég" kék háttérvilágítással és arany hangulattal

Fürdőszoba mennyezeti lehetőségek

A mennyezetvakolás, a mészhomok festése és a mennyezet felületének festése a leginkább költséghatékony. A legdrágább - üvegnyomtatók fotónyomtatással és ólomüveggel, tükrözött mennyezettel. A középáras szegmensben sok lehetőség van: műanyag iparvágány, süllyesztett mennyezetek és vízálló gipszkartonból készült hajlított szerkezetek. Annak megértéséhez, hogy melyik a legoptimálisabb, meg kell vizsgálnia minden típus előnyeit és hátrányait.

Gipszvakolat és meszelés

Most már bármelyik hardverraktárban könnyen megtalálhatók vízálló vakolatok és töltőanyagok, és nagyon kedvező áron. Segítségükkel egyszerűen kiküszöbölhetők a kis szabálytalanságok, apró repedések és egyéb hibák, hogy a mennyezet nagyon ügyes megjelenést biztosítson. A pályázati folyamatot könnyű elsajátítani, és sok lakástulajdonos szívesebben csinálja magukat, ami a varázsló szolgáltatásait takarítja meg.

Nagyon fontos, hogy jól felkészítse a felületet, tisztítsa meg mindazt, ami nem szilárdan rögzítve van, és zárja be az ízületeket a padlólapok és a mély rések között. A vakolatot több rétegben alkalmazzák, amelyek mindegyikét gondosan dörzsölik és alapozzák. A meszeléshez használjon krétát vagy hidratált mészet, vízzel hígítva a kívánt konzisztenciára.

Krét vagy mész habarcs készítése a mennyezet meszeléséhez

 • az anyagok olcsóak és környezetbarátek;
 • a munka önmagában is elvégezhető;
 • ha szükséges, egyszerűen kiküszöbölhető hibák egy külön területen;
 • A mész fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, így a mennyezeten nincs forma.

Mennyezeti fehérítő spray

 • túl világos nézet;
 • az alap készítése és kiegyenlítése sok fizikai erőfeszítést igényel;
 • a nedves gõzbõl való meszelés az idõ alatt elpárolog, és sárgára vált, ezért évente frissíteni kell a bevonatot;
 • ha a mennyezetet permetezik, szárítás után csúnya csepegés lesz.

színezés

Mint a meszelés esetében, a mennyezet felülete tökéletes összehangolást igényel, különösen ha a festék fényes ragyog. A fürdőszobák festéke egyszerűen hatalmas, szinte mindegyik környezetbarát, nedvességgel és kopásálló, széles színpalettával rendelkezik. A legtöbb készítménynek páragátló és gombaellenes tulajdonságai vannak, ami nagy jelentőséggel bír a szobákban, például a fürdőszobában. Nem szükséges a mennyezet monoton: a festék színben kombinálható, rajzolás díszek és minták, különböző stencilek használata.

Festékhenger mennyezet

 • díszítő, képessége képzelni;
 • az alkalmazás egyszerűsége;
 • az anyagok megfizethető költsége;
 • a festék sokkal tartósabb fehérítő;
 • a munkát önállóan lehet elvégezni;
 • a mennyezet mosható.

A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

 • a felületnek tökéletesen illeszkednie kell;
 • az idő múlásával a szín elhalványul, a fehér festék sárgára süllyed, a foltok megjelenhetnek a bevonaton;
 • a szomszédok feletti árvíz esetén a díszítés reménytelenül hibás lesz.

Festett mennyezet mosható

Nedvességálló tapéta

Nedvességálló tapéta, ragasztók és szerszámok a mennyezetre ragasztott ruhák ragasztására

Ez a fajta befejezése meglehetősen ritka, mert nem praktikus. A tapéta beillesztéséhez a mennyezetet olyan óvatosan készítik el, mint a festésnél, mivel bármilyen szabálytalanság láthatóan vékony bevonat alatt jelenik meg. Vízálló vinyl tapéta lehet többször átfestve, hogy frissítse a fürdőszoba belsejét.

Ragasztó alkalmazása a mennyezetre egy görgővel

A sarkokban és a falak közelében jobb a ragasztó használata ecsettel

A ragasztó alkalmazása a háttérképhez

Ragasztó tapéta a mennyezetre kényelmesebb együtt

A második web rögzítése

Használjon varróhengert varratokhoz.

A léggörgőt a mennyezetről a tapéta elé szorítják

Ne engedje, hogy a vázlat megjelenjen a tapéta szárítási időszakában.

 • a befejező költségek viszonylag olcsóak;
 • A háttérkép vonzó és otthonos megjelenést kölcsönöz a mennyezetnek.

Nedvességálló színes tapéta a mennyezeten

 • öntapadós tapéta a mennyezeten nagyon nehéz, segítségre van szüksége;
 • a ruhák vágása, rögzítése és rögzítése nagy gondot igényel;
 • a tapétaformák alatt gyakran alakul ki;
 • amikor a szomszédok felülről áradanak, a burkolatot teljesen megváltoztatni kell.

Műanyag mennyezet

PVC műanyag mennyezet

Műanyag mennyezet a fürdőszobában

A műanyag paneleket borító - nagyon népszerű fürdőszobai dekoráció. A panelek a mennyezetre szerelt alumínium kerethez vannak rögzítve. A keret elrejti a mennyezet felületének minden hibáját, lehetővé teszi beépített világítás beépítését, a kommunikáció elrejtését. A panelek mérete, vastagsága, színe és textúrája eltérő, így szinte bármilyen stílustípusra választhat.

Profil panelek fix rögzítéséhez

A profil rögzítése a helyiség peremén található dübelekkel történik.

Összekötő keretprofilok

A mennyezeti lábazat rögzítése

A panel be van helyezve az alaplapra.

PVC panelek szerelése

Lyuk fúrásával a lámpa alatt

Az utolsó panelt fűrészeljük, és bepattanunk az alaplap és az előző panel hornyaiba

 • a mennyezet nagyon esztétikusan és vonzónak tűnik;
 • az anyagok költsége nem túl magas;
 • nincs szükség a felület szintre emelésére;
 • a telepítés nem igényel speciális készségeket és azoknak a képességét, akik tudják, hogyan kell kezelni az eszközt;
 • a formatervezés tartós, szükség esetén az egyéni paneleket pótolhatja;
 • a bevonat egyáltalán nem fél a nedvességtől, de nem deformálódik, könnyen tisztítható mosószerekkel.
 • a mennyezet néhány centiméterrel alacsonyabb;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben, és normális szellőztetés hiányában ott fejlődik a gomba.

Rack mennyezet

Ez a lehetőség nagyon elegáns, modern megjelenésű. A design egy fém keret, keskeny szalaggal, alumíniummal vagy vékony acéllemezzel bevont korrózióálló bevonattal. Az ilyen bevonatok színtartománya nagyon széles, a Reiki arany, krómozott, különleges mintázattal rendelkező minták. A telepítés lehet nyitott és zárt: az első esetben bizonyos szélességű rések maradnak a lécek között, a második esetben az összes elem tompán van felszerelve. A szerelés nagyon egyszerű, mindenki elsajátíthatja.

Tükrös mennyezet csíptetve

 • látványos kilátás, sokszínű színek;
 • egyszerű telepítés;
 • nincs szükség a bázis szintre emelésére;
 • lehetőség van a beépített világítás felszerelésére;
 • az anyag ellenáll a nedvességnek, a korróziónak, a szélsőséges hőmérsékleteknek, a gombáknak;
 • az egyszerű gondozás;
 • ha szükséges, könnyű helyettesíteni az egyes elemeket;
 • a felülről történő áradás esetén a bevonat nem károsodik;
 • az átlagos élettartam 30-35 év.

Rack fém mennyezet

 • a rack plafon költsége drágább, mint a rendszeres műanyag;
 • piszok felhalmozódhat a varratokon és az ízületeken.

Kazettás mennyezet

Nyissa fel a profil mennyezetét

A felfüggesztett szerkezetek között a kazetta vagy a moduláris mennyezet nagy igényeket támaszt. Ez egy felfüggesztett fém keret, amelynek celláiban díszítő paneleket helyeznek. A fürdőszobában használt alumínium, plexi, horganyzott acél, akril, ásványi panelek. Színük és textúrájuk különbözik, monoton és mintázott lehet.

Fotó kazetta mennyezet

 • nincs szükség a mennyezet felszínének felszínére;
 • a keret tökéletesen elrejti a kommunikációt, lehetőség van beépített világításra;
 • ha egy külön panel megsérül, könnyen cserélhető;
 • a kommunikációhoz való hozzáférés továbbra is fennáll - elegendő csak az egyik modul felemelése;
 • a panelek modern és vonzó megjelenést kölcsönöznek a mennyezetnek.

Kazetta, a mennyezet része

 • magas költségek;
 • a felfüggesztési rendszer legalább 15 cm-es helyet foglal el, így nem alkalmas az alacsony mennyezetű fürdőszobákra.

Mennyezeti csempe

Mennyezeti csempe varrás nélkül

Mennyezeti csempe a mennyezeten, fotó

Mennyezeti csempe egy mintával

A polisztirol burkolat is nagyon népszerű. A csempe hangulatos és esztétikailag vonzó megjelenést kölcsönöz a legtöbb belső stílusnak. Ragasztásához a csempe, a mennyezet jól kell készíteni, szintezett, áttört, győződjön meg róla, hogy fedezi egy alapozó. A sztiropor ellenáll a nedvességnek és a penésznek, időnként újrafesthető.

Ragasztó csempe

Mennyezeti csempe és lábazat

 • olcsó;
 • kis tömegű anyag;
 • különböző textúrák;
 • a burkolat könnyedén feldolgozható a telepítés során;
 • az egyszerű gondozás.

Fénykép polisztirol burkolólapok

Hátrányok: alaposan fel kell készíteni a felületet;

 • a vágás és az összekötő lapok pontosságot és pontosságot igényelnek;
 • az anyag könnyedén megtörik, ezért a ragasztáskor lehetetlen keményen nyomni a csempere;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben;
 • ha felfelé kerül, akkor a bevonat lehúzható, és meg kell változtatni.

gipszkarton

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

A gipszkarton szerkezetek meglehetősen gyakran megtalálhatók a nagy területen lévő fürdőszobákban. Ezek fémkeretek, leggyakrabban többszintű, kialakított formák, beépített világítással, nedvességálló gipszkarton lapokkal. Felülről a burkolat vízzel szemben festett és festett. Az ilyen többszintű mennyezet nagyon eredeti és stílusos; az anyag könnyen feldolgozható, a telepítés nem igényel speciális készségeket.

Split szintű gipszkarton mennyezet

 • a keret tökéletesen elrejti az összes hibát, vezetéket, csövet, nincs szükség gondos előkészítésre az alap;
 • a burkolat tökéletesen tolerálja a gőz és a hőmérséklet változását, mosható és ellenáll a gombák fejlődésének;
 • a mennyezet vonzónak és szilárdnak tűnik.

Gyönyörű függesztett mennyezet világítással

 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • a keret néhány centiméternyi helyet vesz igénybe;
 • a plafon elrendezése meglehetősen drága;
 • javítás esetén egy külön szakasz helyettesítése problémás;
 • időszakosan a mennyezetet festeni kell, hogy frissítse a megjelenést.

A gipszkarton és a feszített mennyezet kombinációja

Stretch mennyezet

A nyújtható PVC burkolatok népszerűsége csak évente növekszik. Ezek kombinálhatók bármilyen díszítéssel, különböző színekben és textúrákban különböznek. Különösen látványos megjelenésű mennyezetek fotónyomtatással és 3D-s képekkel.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Fehér feszített mennyezet, elszívó elszívó a központban

 • magas dekoráció;
 • nedvességállóság, hőmérsékletváltozás, a kondenzáció nem felhalmozódik a mennyezetre;
 • amikor elárasztják, a bevonat nagy mennyiségű vizet tart meg a leeresztés után, amely ismét megszerzi korábbi alakját.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Stretch mennyezet fotónyomtatással

Gyönyörű stretch mennyezet két szinten

 • a telepítés speciális felszerelést és szakmai készségeket igényel, ezért nem lehet felfüggesztett mennyezetet saját maga elvégezni;
 • az ilyen kivitel meglehetősen drága a rackhez és a kazettatartókhoz képest;
 • a film könnyen sérülhet éles tárgyakkal;
 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • károsodás esetén a bevonatot teljesen ki kell cserélni, és nem javítható.

Üveg mennyezet

Megvilágított üveg mennyezet

Egy ilyen kivitel egy drága öröm, de szokatlanul látványos. A temperált üveglapok átlátszatlanok, tükrök, színesek, képek és színes üvegablakok, beépített világítással. A telepítés a kazettatestek típusától függ, de a keret megerősített, mivel az üveg súlya elég nagy. Természetesen az alapnak különösen tartósnak kell lennie, különben az egész szerkezet összeomolhat.

Üveg mennyezet, falfestmény

 • a mennyezet szokatlanul lenyűgöző és eredetinek tűnik, vizuálisan bővíti a szobát;
 • az üveg nem fél a nedvességtől vagy a gombától, minden mosószerrel mosható;
 • Gondos gondossággal a bevonat több mint egy tucat évig tart.
 • magas anyagköltség és felszerelés;
 • a telepítés pontosan kiszámolja a terhelés alapjait és jelentős munkaerőköltségeket, ezért szakembernek ezt meg kell tennie;
 • nem alkalmas gyenge padlójú helyiségekre;
 • az üveg felületén a foltok könnyen maradnak, ezért gondosan törődjenek vele.

Üveg mennyezet

Melyik mennyezetet választani

Az ismertetett opciók mindegyike vonzó a maga módján, de ha figyelembe vesszük a költségek optimális arányát, a díszítést és a könnyű telepítést, akkor a műanyag vagy a süllyesztett mennyezet a legjobb megoldás. A panelek széles választékának köszönhetően talál egy érdekes és szokatlan szín- és textúrát, vagy éppen ellenkezőleg, egy diszkrét klasszikus változatot választ. Ha a fürdőszobát high-tech vagy loft stílusú stílusban díszítik, ideálisan a tükrös bevonattal ellátott panelhez, valamint a krómozott és a fémes színekhez. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassuk a képzelőerőt, érezzük magunkat egy kis tervezőnek.

Fodros mennyezet

A rack mennyezet felszerelése a fürdőszobában

A rack-mennyezet behelyezése a fürdőszoba befejezésének utolsó szakasza. A burkolat előtti mennyezetet porról, gipsz vakolatról, festékről tisztítani kell, minden meglévő repedést hímezni és tömöríteni kell. A gomba által érintett helyeket fertőtlenítőszerekkel kell tisztítani és kezelni. Összefoglalva, a felületet vízálló alapozóval, gombaellenes adalékokkal fedjük le, hogy a jövőben megszüntessük a penész megjelenését.

Tanács. A beszerelés előtt a vezetékeket világító eszközökhöz kell kötni, és rögzíteni kell a huzalokat a mennyezetre dugós szögekkel és műanyag bilincsekkel.

A folyamat során szüksége lesz:

 • díszítő lécek műanyagból vagy alumíniumból;
 • alumínium profilok;
 • sarkok (csapágyak);
 • szuszpenziók;
 • csavarok és dugók;
 • ollók fémhez;
 • szinten; fúrjon egy sor fúróval.

1. lépés: A falon lévő helyiség peremén sík vízszintes vonal húzódik 15 cm-es távolságra a durva bázistól. A jelöléshez nagyon kényelmes a lézer szint használata, de a szokásos építés hiányában az ember megteheti.

2. lépés: A jelölő vonalon jelölje meg minden 40-50 cm-es pontot a kötőelemek lyukaira, és ugyanazokat a jelöléseket tegye a profilra. Fúrjon lyukat a vezetőkbe, majd a falakba, a megfelelő fúróval. A lyukak átmérőjének 6 mm-nek kell lennie.

Jelölés a falon és furatok

3. lépés: A falakon lévő lyukakba tolja be a tüskéket, kalapálja őket a felületre, egy profilra és csavarozza be az önfúró csavarokat.

Helyezzen be dugókat a lyukakba

A profilnak szigorúan a vonal mentén kell elhelyezkednie, a vízszintes eltérések a szerkezet ferdítéséhez vezetnek. A sarkok csatlakoztatásához a profilok végeit 45 fokos szögben vágják le.

Angle dokkolási lehetőség

4. lépés: A hordozó gumiabroncsok két ellentétes fal között helyezkednek el. A szálak végeinek és a profilfalnak körülbelül 10 mm-es résszel kell rendelkezniük a hőtágulás kompenzálásához. Ebben az esetben az elemek szigorúan merõlegesek egymásra.

Tanács. A két zsinór összekötéséhez szükség van egymásra helyezni, a perforált lyukakat igazítani és rögzíteni mindkét oldalon csavarokkal.

5. lépés: A mennyezeten jelölje meg a rögzítőelemek helyét a falakhoz képest 20 cm távolságra és kb. 0,7-1 méter között. Fúrjon lyukakat, dugja be a tüskéket és csavarja be a szorítót. A csavarokat nem csavarták a végére, így hagyva a lehetőséget a sínek magasságának beállítására.

Csuklós mennyezetek összeszerelési rendszere

6. lépés: Rögzítse az első sínt: helyezze be a kezdőprofilba, illessze be a szalagok hornyait, és nyomja le, amíg meg nem ugrik. A sín végei és a profil fala között 5 mm-es rések maradjanak.

Reiki profil (műanyag)

A rács be van helyezve a profilvégbe

A sín a feszítőszerkezetbe és a fal másik oldalán található

Műanyag lécek felszerelése

7. lépés. Ugyanígy rögzítse az összes többi síneket a lámpa helyére. Ahhoz, hogy egy lyuk alatta legyen, a panelen jelölje meg a kivágás középpontját ceruzával és fúróval a kívánt átmérőjű koronával. Ezután helyezze be a fényforrás testét a lyukba, tartsa meg, rögzítse a panelet a szalagokhoz, vezesse a huzalt belsejébe és csatlakoztasson egy villanykörtét.

Fúvókák fúráshoz

Jövő lyuk a lámpához a sínben

8. lépés Ugyanúgy rögzítik az összes többi felszerelést, ellenőrizzék a munkájukat, kiegészítik a teljes sínek telepítését. Ha az utolsó deszka szélesebb, mint amennyi szükséges, fém szélessel szélessé válik. Az anyag nagyon vékony, így a vágás nem nehéz.

Csatlakoztatott lámpatest (példa a mennyezetre szerelésre tükörhatással)

Tanács. A sínen való kényelem érdekében vágóvonalat kell húzni, majd merőleges vágásokat kell tenni ugyanazon az oldalon 4-5 cm távolságra egymástól, és kissé hajlítsa meg az anyagot. Ezután könnyebb és gyorsabb lesz a felesleg.

Lépés 9. Az utolsó rúd rögzítése után ellenőrizze a fedél vízszintes helyzetét, és ha szükséges, húzza meg a szalagok csavarjait. A lécek közötti lyukak ezt könnyű elvégezni.

Először is az utolsó fűrészelt rake telepítve van, utoljára, de utoljára

10. lépés. Most már a speciális nyílásokkal zárja le a réseket, ha azokat a tervezés biztosítja. A kívánt hosszúságra van vágva, a lécek között, szorosan benyomva a kattanáshoz.

A dekoratív mennyezeti csík példája egyszerűen bepattan a nyílásokba.

A kész bevonatnak nincsenek rések és repedések az elemek között, minden lécnek ugyanabban a síkban kell lennie. Ha a mennyezet hullámokban halad, azt jelenti, hogy nem húzta meg a kötőelemeket a szalagokon. A probléma kijavításához meg kell szúrni a betéteket a problémás területeken, csavarja be a csavarokat, és helyezze vissza a betéteket.