Legfontosabb > Bútor

Kell egy álmennyezet a fürdőszobában?

Megkérdezem az ismerős emberek tanácsát, akik itt gyűltek össze. Eljött, hogy átvegye az építők munkáját, és megtalálta a mennyezetzuhany jelenlétét a fürdőszobában. Ugyanaz a lábazat az egész lakásban. De a nappaliban egy dolog. És a fürdőszobában ez szokatlan számomra, és még csak nem is tudom, hogy ezt csinálják? Úgy nézek ki és nem értem, hogy elhagyom vagy sem? Mit gondolsz? Hálás lennék a segítségért.

Legjobb válasz

Így néz ki a való életben. Mit gondolsz? Igazán tanácsra van szükségem, mert Én magam nem tudom, hogy elvileg elválik-e a csempe?

Van egy lábazata a fürdőszobában, nincs fotó, mert lakás eladva. De tetszett, ahogy néz ki, kész valamit)

Zavarba ejtő - ez nem teljesen a helyes szó, vagy inkább számomra szokatlan fajta, mert soha nem találkozott ilyen tervezett mennyezetekkel. Ha egy nyilvánvaló elutasítás, mint a műanyag sarkok, ezek a lábazatok nem okoznak, akkor minden rendben van. Köszönöm a választ.

Igen, van egy lábazata is, remekül néz ki. Van festett mennyezeted? nem feszítve ugyanazt? Azt mondták, hogy ha a mester egyszerűen meszelt festett mennyezet, pont úgy néz ki, hűvös lábazat, a lényeg, hogy ő lábazati ha ő a poleuretan, festett matt festék a mennyezet fehér

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Hello mindenkinek :) nem padlólapok ala laminált, 60h20, dobozok cserép egy képet 4 faj.. mondd, van valahol kész számításokat feküdt ki, hogy optimális képet nem ismételni?

A szobában nem szőtt háttérképet ragasztottak egy kis textúrával, nem festéshez. A végeredmény nem hasonlít, nincs lehetőség a háttérkép újra beillesztésére. E tekintetben kérdés volt a szakemberek számára, lehet-e festeni és festeni?

Tisztelt szakemberek, kérlek, mondja meg, milyen ajtók fognak illeszkedni az Octavian Kerama Marazzi-ba, amit porcelán kőből vásárolnak? 17 négyzetméteres tereket akarták kirakni. és egy 6,5 négyzetméteres folyosó. Valami úgy néz ki, mintha egy új klasszikusban lenne egy belső tér. Tetszik.

Hello mindenkinek! Tetszett az ötlet, hogy befejeztem a falat a fejtámla mögött. És felmerült a kérdés. Mi van a képen? Van választékunk laminált vagy falburkolatokkal. Nem akarjuk az egész falat, hanem a fal részét a fejtámla mögött, plusz az éjjeliszekrényt. Ha azt mondják, hogy lesz.

Jó napot! Mi gyönyörű fehér falakat készíthet a gyerekszobában? Háttérkép a festéshez vagy csak festéshez? Egy falon háttérképeket akarunk, a többi pedig fehér.

Hogyan válasszunk egy padló és mennyezet lábazatot egy fürdőszoba

A padlóra vagy mennyezetre szerelhető lábazaton keresztül elvégezheti az alap befejezését, és átadhatja annak szép megjelenését. Az ilyen dekoráció bármilyen helyiségben van felszerelve, akár a fürdőszobában, akár a WC-ben.

Természetesen ezeknek a helyiségeknek a sajátossága bizonyos korlátozásokat ír elő a járda vagy a filék kiválasztására. A deszkáknak elsősorban a nedvességre ellenállónak kell lenniük.

A fürdőszobában és a WC-ben kialakított alaplapok leginkább megfelelnek, és tovább fogunk beszélni a cikkben.

Fürdőszoba alaplap design

Mind a filé, mind a padlófedélnek meg kell ismételnie a padló / mennyezet vagy a falak színeit. Csak fehér alaplapok használhatók a szinte bármilyen színes kivitelezéssel együtt.

Megjegyzés: Ha azt szeretné, hogy a szoba magasabbra nézzen, válasszon egy olyan falazatot, amely követi a fal színét. A WC-k és a nagyon kis területű fürdőszobák számára a padló színének megfelelőbb beállítása megfelelőbb.

A járda alakja általában a helyiség méretétől függ. Nagyméretű fürdőkhöz és WC-khez választhatja ki az ömlesztett opciót, a kisebbek esetében a laposak jobban illeszkedik. A fürdőszoba és a WC egy széles lábazata csak akkor illeszkedik jól, ha a mennyezetek magasak. Kövesse ezeket az alapvető szabályokat, és a fürdőszoba és a WC nagyon elegáns és elegáns. Például:

Tippek a lábazathoz a fürdőszobában és a WC-ben

Amikor a lakás javítása közeledik a véglegeshez, csak a lábazatot kell felszerelni. E tekintetben különös figyelmet érdemelnek a fürdőszoba és a WC, mert a legnehezebb az, hogy kiválasszuk a keretet ezekhez a helyiségekhez. Ez a felhasználásuk és dekorációjuk jellegéből adódik.

Hogyan válasszunk egy lábazatot egy fürdőszoba és egy WC számára, hogy ezeket a szobákat praktikusabbá és higiénikusabbá tegyék, miközben harmonikusan kiegészítik a belsőépítészetet, megtudhatja ebből a cikkből.

A fürdőszobai szegélyek fajtái

Korábban a fürdőszobában lévő összes ízületet cementhabarccsal lezárták, de a korszerű, javításra alkalmas anyagok nemcsak gyönyörűen, hanem funkcionálisan is meg tudják csinálni.

Mielőtt egy lábazatot készít a fürdőszobában, meg kell határozni azokat a fő funkciókat, amelyeket a dekoráció e része elvégez. A tervezés a szoba használt baguette padló, mennyezet és fal. A padló- és mennyezetburkolat a fürdőszobában főként díszítő célokra szolgál. A felületek ízületét a nedvességtől, a penésztől és a penésztől is védik.

Falkeret - a padlólemez a fürdőszoba és a csempe, a fal és a mosdó között. Fő feladata a bevonatok kötésének védelme a vízszivárgástól, a penész megjelenéséig.

kiválasztás

A fürdőszobai keret kiválasztásánál különös figyelmet kell fordítani a gyártás anyagára, a helyiség kialakításának való megfelelésre, valamint a kiváló minőségű és megbízható beszerelésre.

Ne feledje: a jó minőségű anyag sok éven át szolgál.

felső

Habos vagy poliuretán bagett használható a mennyezetre a fürdőszobában. A rugalmasabb és tartósabb termékek poliuretánból készülnek. A hab filé olcsóbb, de oldószerekkel megsemmisíthető.

A fürdőszobában és a WC-ben található széles poliuretán álmennyezet vastagságú stukkót hoz létre

emelet

A padlóburkolat a fürdőszobában jobban kedveli a kerámiát vagy a PVC-t. Ezek a termékek könnyen felszerelhetők a padlón, jól tolerálják a nedvesség és a hőmérséklet változásait.

A padlóminőségű kerámia aljzatok védik a helyiségben lévő ízületeket, tökéletesek a csempe számára, eltérő kialakításúak és színesek.

A PVC szalagok törékenyebbek, további rögzítőelemeket igényelnek. Ezeknek a termékeknek azonban kiterjedt színtartományuk van, amely lehetővé teszi bármely felülethez való kombinálását.

Kerámia és PVC - padlózat a fürdőszobában, fotó

Falra szerelhető

A fürdőszoba és a fal közötti kötés a legveszélyesebb, ezért megbízható védelmet igényel. A falburkolatok gyakran műanyagból vagy kerámiából készültek. Kerámia - a tökéletes megoldás a fürdőkád szegélyezéséhez. Jól illik a porcelánszaniterekhez.

Különféle kerámia szegély - csempézett lábazat a fürdőszobában

A műanyag fríz kombinálja az elérhetőséget és a megbízhatóságot. A PVC termékek nagyon rugalmasak, és lehetővé teszik a felületi rendellenességek elrejtését.

A műanyag fríz jó dekoratív hatással bír.

Ha a kád és a WC monokróm burkolattal van bélelve, akkor az alumínium szegély alkalmazása jó megoldás.

Alumínium szegélyléc a fürdőszobában kombinálható kiegészítőkkel fémes színekkel, tükrökkel

Gyorsan álcázza a csúnya ízületet a felületek között, lehetővé teszi a rugalmas padlólapok használatát. Ez egy vékony, öntapadó szalagfüggöny, amelyet magas páratartalmú helyiségekben használnak. Egy tökéletesen illeszkedő felületre van ragasztva. Csak ebben az esetben jó vízszigetelés, maszkoló varratok, megakadályozva a gomba fejlődését.

Javaslat: ha lehetetlen a vízszintes falra helyezni a falat, akkor jobb, ha jól illeszkedő műanyag frízet helyez.

A fürdőszobai lábazati aljzat tökéletes megjelenést kölcsönöz.

WC szegély

Szükségem van egy gőzfürdőre? Ha a falak csempeburkolattal vannak ellátva, akkor a keretben ilyen dekorációra nincs szükség. De ha a falak a WC-tapéta vagy PVC burkolatok, akkor a lábazat kell. Ez lehet PVC keret vagy csempehatár.

Plinth a WC-hez (a szoba fringing és anélkül)

Plintó - fontos elem minden szobában. Különösen nehéz túlbecsülni szerepét a fürdőszobában. A hevedernek köszönhetően megvédheti a felületet a szennyeződésektől és a nedvességtől, hosszú ideig meghosszabbítva az életét. A modern gyártási technológiák lehetővé teszik a szélezést minden belső tér számára.

Mindent a telepítésről és a javításról
mennyezet a saját kezével

A fürdőszobában történő javításhoz különleges felelősséget kell vállalni. Mint tudják, az építőanyagok kiválasztása során figyelembe kell venni azt a tényt, hogy nedvességállóak, tartósak, kiváló minőségűek és könnyen karbantarthatók.

A fürdőszoba álmennyezetje nem kivétel: ez a termék ma tárgyát képezi.

Termékek típusai

Gyakran használt termékek, mint például:

 • műanyagból;
 • Hab műanyag;
 • polisztirol;
 • Ha a tervezési javításról beszélünk egy olyan szobában, ahol ívelt falak és mennyezetek vannak, akkor nem lehet poliuretán nélkül.

Vessünk egy pillantást az egyes beadványok sorrendben.

műanyag

A műanyag alaplemezeket meglehetősen ritkanak tekintik, és főként az azonos anyagú mennyezetekkel és falakkal kombinálva használják. Ha azonban keresel, megtalálhatsz más változatokat a boltokban, például, mint a fenti képen.

Itt van egy egyszerű változat, amely kifelé kevésbé különbözik másoktól a kárpitok stukkó formázása alatt, de megtalálhatók a komplex mintákkal rendelkező, festett és aranyozott texturák. Mindez meglehetősen nagy változatosságot teremt a különböző beltéri stílusok kiválasztásában.

Érdemes megemlíteni egy ilyen megoldás következő tulajdonságait - mind az előnyöket, mind a hátrányokat nevezzük:

 • A telepítés - szegélyezés bonyolultsága nem nevezhető rugalmasnak, ami különösen akadályozhatja a ragasztóval való rögzítést. Ugyanazokat a lehetőségeket, amelyek a PVC burkolattal együtt érkeznek, nehezen telepíthetőek a végső szakaszban.
 • A termék nem festhető, ezért egyszeri használatra van szükség, bár a hosszú élettartam hosszú.
 • A műanyag, mint tudják, nem fél a víztől.
 • Az ilyen lábazatok nagyon könnyen tisztíthatók, és nem válnak a penész forró ágyává.
 • Tartozékok nélkül meglehetősen nehéz beilleszteni egymáshoz a csatlakozó részeket.

Tipp A telepítés megkönnyítése érdekében az ilyen lábazatok sok gyűjteményében további szerelvények (sarkok, csatlakozók) találhatók.

Mennyezeti termékek habarcsból

A polyfoam fürdőszobájának lábazati mennyezetje a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Az ár rendkívül kicsi ahhoz, hogy jogosan viselje a nemzeti áruk címét;
 • A tömeg alacsony, ezért nagyon egyszerű az anyaggal való együttműködés;
 • Vannak olyan formák és méretek, amelyekkel könnyedén választhat egy ötletet bármelyik ötlethez;
 • Az anyag nem fél a víztől, és sokszor átfesthető.
 • A festészet speciális technikái nagyon megbízhatóan szimulálják a különböző anyagokat.

A polírozott anyag önmagában egyszerű, és a mennyezetre és falra ragasztva nagyon egyszerű.

De számos hátránya van:

 • Nem szabad elfelejtenünk, hogy törékeny, ezért nagyon óvatosan és gondosan kell dolgoznia vele;
 • Nem minden ragasztó használható a hab alaplemezek ragasztásakor. Néhány ragasztóanyag kémiai elemeket tartalmaz, amelyek elpusztíthatják ezt az anyagot.
 • Az anyag gyúlékony és méreganyagokat bocsát ki a levegőbe.
 • A hab felülete heterogén, mivel észrevehető szemcsézettség van, amit sokan nem rendeznek.

Polisztirol mennyezeti díszlécek

Mi a különbség a polisztirol és a habszegély között? Igen, sőt, nem sok, hiszen egyetlen polimer (polisztirol) alapja, azonban azok előállítási módszerei és egy kis összetétele.

Ezért a külső, fizikai és kémiai különbségek. Általánosságban a vegyész kézikönyvének megfelelően minden habosított (cellás) gázzal töltött polimer anyag a hab műanyagok kategóriájába tartozik, tehát a felülvizsgálatunkban szereplő összes karakter valójában minden hab műanyag.

 • Először is, a polisztirol szegélyléceket extrudálással, azaz extrudálással készítik el, ami jelzi a minták hiányát és a kontúrok egyenletes vonalának jelenlétét.
 • Másodszor, az anyagnak sűrűbb és egységes szerkezete van, ami azt jelenti, hogy nem lehet piszok, mint a hab műanyag esetében.
 • Harmadszor, az anyag, de csak a minőség, nem tartja az égést, hanem megolvad.

Ezek csak a legfontosabb különbségek, a többiek számára:

 • Ami a színt illeti, akkor teljesen ugyanaz a helyzet, mint a hab;
 • Ugyanolyan ellenáll a nedvességnek, de sokkal nagyobb az ereje, és így a feldolgozás és a vágás;
 • A jó minőségű polisztirol ára kissé magasabb lesz, mint a hasonló habosított termékek esetében;
 • A textúra olyan, mint egy öntött.

Poliuretán álmennyezet

Ezek a lábazatok tartósak és rugalmasak. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően gyakran használják őket, amikor a falak lekerekített elemeit kell ragasztani.

A poliuretán, mint anyag, különbözik a polisztiroltól a kémiai reagensekkel szembeni ellenállással szemben, ezért sokkal könnyebb felvenni a ragasztót ilyen alaplemezekkel való munkavégzés során.

 • Az ilyen hátlapok egyetlen hátránya nagyon magas. Számos, átlagos költségvetéssel rendelkező család számára ez nagyon költségesnek tűnik. Az egy darabra jutó átlagár 2000 rubel, 2 méter hosszúsággal.
 • Tapasztalt kézművesek azt mondják, hogy a talpazat poliuretánból való ragasztása önmagában nem lesz könnyű. Ez az anyag különbözik a hab műanyag észlelhető súlyától.
 • Ha a mennyezet a fürdőszobában, úgy döntöttek, hogy elvégzi a feszültséget, a lábazatot csak ragasztani kell a falakon.

Tipp A ragasztó kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a csomagolást a poliuretánnal való összeférhetőség érdekében nézze meg.

Ajánlások a mennyezetburkolatok kiválasztásához

És most gondolkozzunk el egy kicsit arról, hogy a mennyezetük a fürdőszobában a szélezés után válhat.

 • Válassza ki a lábazat textúráját úgy, hogy alakja leginkább illeszkedjen a belső tér stílusához. Itt természetesen szükség van a tervezési készségekre és a tudásra, de mindig kaphat egy tippet, ha megnéz egy fotót az interneten.
 • Fürdőszoba - a szoba nagyon kicsi és alacsony mennyezetű. Ebben az esetben nem ajánlott túl széles választási lehetőségeket venni, mert ilyen szűk helyeken fognak látni.
 • Éppen ellenkezőleg, ne kapj túl keskeny modelleket, ha a házban lévő fürdőkádak tisztességes méretekkel rendelkeznek - végül is elveszhetnek a közös térben, és megszűnnek a szükséges esztétikai funkciók betöltésében.
 • Ha a mennyezetnek többszintű szerkezete van, akkor válassza ki az alaplapokat, hogy azok alakját és méreteit kombinálják, és megjelenik a teljes entablatura integritásának benyomása.
 • Nagyon szép lesz, ha a mennyezet- és falfrizeket további dekorációként használja, de csak a megfelelő klasszikus mintákban.
 • Néhány stílusban, a klasszikus háromszög alaplapok helyett, nagyszerű lesz, mintázat.

Ez összefoglalható. Készítettük ki, milyen álmennyezet használható a fürdőszobában, de azokról, amelyek nem illenek bele, nem említenek szót.

Csak tudd, hogy azok az anyagok, amelyek nem szerepelnek a felülvizsgálatban. Ezenkívül azt mondjuk, hogy ha szüksége van arra, hogyan kell összeállítani ezeket a díszítő elemeket a saját kezével, akkor nézze meg a javasolt videót.

Fürdőszoba alaplap

A lábazat a dekoráció fontos eleme, és egyszerre két funkciót valósít meg - praktikus és esztétikai. A mennyezet és a padló körzetének maszkolásával párhuzamosan megakadályozza a por, a nedvesség és a kis törmelék belépését. A megfelelően kiválasztható lábazat a belső tér teljes megjelenését biztosítja, segít az anyagok vagy tervezési funkciók költségének hangsúlyozásában. Köszönhetően egy gazdag választéknak, nem nehéz egy fürdőszobai lábazatot választani, a legfontosabb, ha figyelembe vesszük a dekoráció és a színséma stílusát.

Fürdőszoba alaplap

Típusú fürdőszoba padló

A magas páratartalom miatt különleges követelményeket támasztanak a fürdőszoba befejező anyagaiban, és a padlólemezek sem kivétel. A vízkezelések során a víz gyakran leereszkedik a padlóra, a fröccsenés és a pangás esik, és a mennyezeti zsákok folyamatosan kitéve a gőznek. Emiatt a fürdőszoba alaplapoknak a következő jellemzőkkel kell rendelkezniük:

 • vízálló;
 • rothadás és korrózióállóság;
 • a deformációval szembeni ellenállás hőmérsékleti expozíció alatt;
 • ellenálló a mosószerek és a kopás.

Színes műanyag lábazat

A kerámiából és a polimerekből származó termékek nagyban megfelelnek ezeknek a követelményeknek, de ilyen körülmények között a fa, a laminált és az MDF alapanyagai gyorsan felhasználhatatlanná válnak.

Kerámia alaplapok

Alumínium lábazat

Padlóburkolat könnyedén

Hogyan válasszuk ki a jobb lábazatot

A díszítés minden egyes elemének harmonikusan illeszkednie kell a teljes kialakításba, hogy a fürdőszoba harmonikus legyen. A lábazatot úgy kell megválasztani, hogy figyelembe veszi a belső tér színsémáját, a helyiség méretét és a fal- és padlóburkolat anyagait.

Mennyezeti díszlécek

A fóliákat és poliuretán bagetteket hagyományosan mennyezetre használják. Főként fehér színben készülnek, bár vannak színbeállítások. A legegyszerűbb termékek vékony, sima lécek, és a legdrágábbak a széles csíkok, amiket stukkó formázással utánzanak. Ha a javításra szánt alapok nem nagyon korlátozottak, akkor válasszon poliuretán alaplapokat, mivel a hab kevésbé tartós és vonzóbb megjelenést veszít.

Mennyezeti habszivacs

Nagyon fontos a baguette méretének kiválasztása. Egy kis fürdőszobában egy keskeny, sima felületű keskeny alaplap ideális, amely csak a síkok elválasztását hangsúlyozza, és nem vesz helyet. A tágas fürdőszobában éppen ellenkezőleg, egy széles, megkönnyebbülő alaplap megfelelőbb: vizuálisan simítja ki a sarkokat és a kiemelkedéseket, elegáns megjelenést kölcsönöz a belső térnek. A nagy mennyiségű filctollak stukkó utánzása csak a klasszikus stílusú, nagy fürdőszobákban használható.

Sima profilú ereszek

A stretch mennyezetekhez speciális rugalmas PVC alaplapokat használnak. Széles színekben kaphatók, beleértve a fémes és a tükrös árnyalatokat is. A különleges kialakítás miatt könnyen beilleszthető a vászon és a fal közötti résbe, amely mindkét felülethez szorosan illeszkedik. A szabványos poliuretán bagettok itt nem működnek.

Aljzat a nyújtó mennyezethez

A színes szegélyek fajtái

A lábazat színe is fontos. Fehér minden kivétel nélkül alkalmas minden beltérre, de a színeknek meg kell felelniük a mennyezet, a falak vagy a díszítő színek hangulatának. A falak színe alatt egy széles bagett láthatóan csökkenti a mennyezetet, de ha ugyanolyan színű, mint a mennyezet, a falak alacsonyabbak, mint valójában. A világos színű alaplapok a falak legkisebb egyenlőtlenségeit hangsúlyozzák, míg a fehér és a pasztellák sikeresen maszkolják ezeket a hibákat.

Fotók színes mennyezeti baguette

Példa a fürdőszoba mennyezetére

Talapzat

Úgy néz ki, mint a legszebb harmonikus lábazata ugyanazt az anyagot, mint a padlót. Mivel a padlólemezek leggyakrabban csempézettek, a padlót a legjobb választani kerámia. Ez egy drága lehetőség, és a telepítés bizonyos készségeket igényel, hiszen itt nagyon fontos az illeszkedés pontossága, de ez a padló nagyon hatásosnak tűnik.

Kerámia alaplap a padlóhoz

A legjobb megoldás, ha a lábazat és a padlólapok ugyanabból a gyűjteményből - ebben az esetben az összes elem tökéletesen kombinálható egymással textúra és szín.

Plinton és cserép ugyanabból a gyűjteményből

Ha a költségvetés korlátozott, akkor használhatja a műanyag alaplapokat, kiválasztva a megfelelő színeket. Jó választás lenne a porcelán vagy természetes kő utánzása a padlólap hangján. Kiváló minőségű PVC alaplapok különböző textúrák utánzását vizuálisan lehetetlen megkülönböztetni a természetes anyagoktól, és sokkal olcsóbbak lesznek, mint a kerámiák.

A padlólapok színe eltérhet a padlóburkolattól, és megfelel a falak vagy dekoráció árnyékolásának. Ha a fürdőszoba egy színben készül, az alaplap jobb, ha egy kicsit könnyebb vagy sötétebb hangot ad a szoba vizuális megkülönböztetéséhez. A keskeny elemeket kis fürdőszobákban használják, széles - tágas, magas mennyezettel.

A padló alátétek

Színbeállítások fa utánzással

Hogyan építsünk egy lábazatot?

A mennyezetek és a padlóelemek bizonyos mértékű telepítési különbségeket mutatnak, ezért mindegyik telepítését külön kell figyelembe venni. De az elemek számát ugyanaz a képlet számítja ki. Annak érdekében, hogy megtudja, mennyi mennyiségi bagett van szükség, meg kell mérni a kerületet a fürdőszobában, oszd meg a hossza a baguette, és kerekíteni. Például a szoba szélessége 2,5 m, a hossza 3 m, a perem 11 m, a plafonszint hossza általában 2 m. Az elosztáskor kapjuk az 5,5-ös értéket és kerekítjük annak egész számát. Vagyis 6 sínre van szükségünk, bár még jobb, hogy még egy darabot vegyünk fel, így van egy szegély a vágáshoz.

Mennyezeti lábazat típusok, méretek

A padlólemezek számát ugyanúgy kell kiszámítani, és a különbség csak az elemek hosszában van. Például a műanyagot általában 2,5 m hosszúságúak, kerámiában pedig 30-90 cm-esek. Minél nagyobb a fülkék és a kidudorodások a helyiségben, annál nagyobb a vágási anyag felhasználása. A befejező munkálatok befejezése után el kell kezdeni a telepítést.

Rögzítés álmennyezethez

A munkához szüksége lesz:

 • mennyezeti bagett;
 • akril tömítőanyag;
 • építő ragasztó;
 • jelölő és mérőszalag;
 • rögzítőpisztoly;
 • hajvágó olló

Előzetesen fel kell készülnie mindent, amire szüksége lehet az alaplap felszereléséhez

1. lépés: Vegye ki az első bagettot, és próbálja meg a vonalat a mennyezet és a fal között. Óvatosan nyomja meg a ceruzával a vágási pontokat a széleken. Lehetséges, hogy nem alkalmazza maga a zsákot, de mérni a távolságot egy mérőszalaggal, a legfontosabb az, hogy a lehető legpontosabban mérje a méréseket, hogy ne kelljen külön-külön maszkolni a réseket a bagettek között.

2. lépés Helyezze a bagettot a dobozba, és vágja el a széleit pontosan a kívánt vonal mentén. Szükséges 45 fokos szögben vágni, és a lábazathoz csatlakozó aljzat oldalát az alábbi esetnek kell alávetni. A bal oldalt balról a szerszámba helyezzük és jobbra-balra vágjuk, jobb oldal fordítva. A külső sarkok dokkolásához a bal oldali részek szekcióit balról jobbra kell végrehajtani, a jobb oldali részeket jobbról balra vágják. Kezdetnek tűnhet egy kicsit zavaros, de nem nehéz megállapítani a folyamatban. A tapasztalt kézművesek forgácsolófűrészeket használnak a vágáshoz, lehetővé téve, hogy pontosan és gyorsan vágja le az anyagot a megfelelő szögben.

A lábazat végét vágja le

3. lépés. Az előkészített lábazatot lefelé helyezzük egy sima felületre, és a szerelő ragasztót óvatosan felhúzzuk a pisztolyról. A ragasztót a baguette oldalfala mentén egy vékony, folyamatos szalagon alkalmazzák, szinte a legszélén. Nem kell sűrű réteget készíteni, mivel az alaplap megnyomása után a felesleges mennyiséget ki kell húzni.

Tanács. Az anyagok jobb tapadása érdekében a talapzatot és az azokat ragasztandó területeket alaposan meg kell törölni a porból. Még ha a befejezés befejezése után is alapos tisztítást végeztek, a porrészecskéknek még ideje van a felszínre telepedni.

Mit kell figyelni, amikor kiválasztunk egy fürdőszoba lábazatot

A szokásos padlózat első pillantásra úgy tűnik, hogy a belsőépítészet olyan elhanyagolható része, amelyet sok lakó, miközben saját otthonát díszítik, nem nagy jelentőséget tulajdonít a tervezésnek és a funkcionális tulajdonságoknak.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a lakótelepeken a padlólemezek fő célja a falak és a kész padló közötti technológiai szakadék bezárása, ezáltal vizuális megkülönböztetést biztosítva a lakóházak függőleges és vízszintes felületei között. Mindez igaz, de szeretném emlékeztetni Önöket arra, hogy az esztétikai funkciók mellett az alaplapok beszerelése gyakorlati jelentőséggel bír, mivel megakadályozzák a nedves és hideg levegő behatolását az aljzatból, és sok modern modell kábelcsatornával vagy zárt üregekkel van felszerelve az elektromos vezetékek rejtett telepítéséhez.

A fürdőszoba belsejében lapos kerámia lapok.

Áttekintés a padlólapok a fürdőszoba

A fürdőszobák és fürdőszobák belsejének befejezésének folyamata során háromféle padlót használnak egyszerre. Az egyiket a mennyezet és a falak összekötésére szerelik fel, a második pedig a falak és a padló találkozásánál, a harmadik pedig a mosdókagylóra, a kádra vagy a zuhanykabinra van felszerelve, és a fal és a vízvezeték szerelvények közötti víz elleni védelemre tervezték.

Annak érdekében, hogy minden olvasó könnyen meg tudja határozni, hogy melyik lehetőséget használják legjobban az egyes esetekben, ez a cikk áttekinteni fogja a felülvizsgálati utasításokat, amelyekben az építőiparban vásárolható legegyszerűbb típusú alaplapok fő működési jellemzőiről beszélni fogok.

Műanyag alaplapok szimbolikus ábrázolása és felszerelése kábelcsatornával.

A padló alátétek típusai

Figyelembe véve a fürdőszoba helyiségének sajátosságait, és azt is, hogy gyakorlatilag láthatatlan lesz a fürdőszobai padlón, azonnal azt szeretném tudni, hogy a padlózat kiválasztásakor mindenekelőtt figyelmet kell fordítani a funkcionális tulajdonságaira, és csak ezután - esztétikai.

Gyakorlati megfigyelések alapján elmondhatom, hogy a padló aljzatának a fürdőszobában először is elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy nem szabad elpusztítani vagy szétszakítani egy vödör, tál, mosógép stb.

Másodszor, nedvességálló és teljesen lezárt, hogy védelmet nyújtson a víz és a padló közötti csatlakozások között, és harmadszor a felület nem járulhat hozzá a penészgomba kifejlődéséhez, és naponta egyszer tisztítható háztartási tisztítószerekkel.

A kerámia padlózat mintái.

 1. A legtöbb esetben a fürdőszoba teljesen kovácsolt kerámia burkolattal van ellátva, így a fal és a padló találkozásánál a legmegfelelőbb megoldást javasoljuk a készenléti kerámia alaplapok használatát a fürdőszobában, amelyek építőlemez ragasztóra vannak szerelve. Ezek meglehetősen drágák, költségeik 480 és 720 rubel / méter között mozognak, de a kerámia burkolathoz képest nem alacsonyabbak, teljes mértékben megfelelnek az egészségügyi és higiéniai követelményeknek, és eltérő lehetõséggel rendelkezhetnek a keresztirányú profil és a színek alakjára;
 2. Költséghatékonyabb megoldásként figyelembe vehet egy műanyag lábazatot kábelcsatornával, amely lehetővé teszi a vízmelegítő, hajszárító és mosógép csatlakoztatására szolgáló elektromos kábel rejtett telepítését. Ez majdnem tízszer olcsóbb, 40-80 rubel. 1 méterig, a fürdőszobában azonban olyan modelleket kell választani, amelyek felső és alsó részében gumi vagy szilikon betét van, ami szoros és szoros illeszkedést biztosít a falhoz és a padlóhoz;

A lágy él a széleknél szoros illeszkedést biztosít a vízszintes és a függőleges síkhoz.

 1. Abban az esetben, ha a fürdőszobában lévő falak műanyag panelekkel vannak ellátva, ezekhez a szerelvényekhez van egy kész megoldás, amely egy kis műanyag lábazattal van ellátva U alakú polccal, amelybe a padlón történő felszerelés után műanyag paneleket helyeznek be. Különböző színekben is lehet, és ára 35 és 60 rubel között mozog.

Plasztábla U-alakú polcra műanyag panelek beszereléséhez.

A fürdőszoba javítása érdekében egy egyszerű kerámia alaplap kézzel készíthető, és a padlólapok maradványait 60-80 mm széles csíkokra vágja, majd a fal és a padló csomópontját csekély szögben rögzíti az építőlemez ragasztóval.

A mennyezeti lábazat választása

A mennyezeti szegélyléc, szemben a padlóval, nagyobb mértékben dekoratív értékkel rendelkezik, és a mennyezet és a falak közötti vonal aláhúzására van beállítva.

Ezenkívül a mennyezetfagyás jól megválasztott arányai segítenek a vizuálisan növelni a fürdő magasságát, és néhány esetben még a fal görbületét és a hely geometriai egyenlőtlenségét is korrigálni lehet.

 1. Véleményem szerint egy szinte minden helyiségben használható fürdőszoba felszerelésére alkalmas univerzális technikai megoldás egy poliuretán habból készült álmennyezet, amely széles formátumú és méretű széles választékban kapható, ezért költsége igen eltérő, 370, és végül 1500 rubel / mp. Alapvető fehér modellek állnak rendelkezésre, de bármelyik megfelelő színben belső akrilfestékkel lehet festeni. Könnyen vághatók fel egy építő késsel, és a falon egy különleges ragasztóval szerelik fel, amely a készletben megtalálható;

Mennyezeti dekoráció poliuretán burkolattal.

 1. Abban az esetben, ha falburkolatok vagy műanyag panelek közelednek a mennyezethez, és nem szükséges nagy ernyő telepítése, azt javasoljuk, hogy keskeny PVC profilt használjon 6 vagy 8 mm széles, sekély horonnyal, ahol a cserepek vagy a burkolólapok behelyezhetők a telepítés során a falon;

Plasztikus végrajzok csempékhez.

 1. A felfüggesztett vagy függesztett álmennyezet behelyezésekor a fürdőszobában lévő álmennyezetet úgy kell felszerelni, hogy a zárt mennyezetet a helyiség kerületén megvédje a vízgőz áthatolásától. Ebben az esetben javaslom egy olyan szögletes műanyag profil használatát, amelynek az oldalsó polcok kis negatív szöge van, amelyeknek szélei szilikon vagy gumi rugalmas betétek vannak.

A LED-es háttérvilágítás beépítési rendszere poliuretán habrácsban.

Ha széles padlóburkolatú, széles poliuretán habszivacsot használ, akkor egy légmentes LED csíkot helyezhet el a nyitott belső üreg teljes hosszában, így az eredeti háttérvilágítást a fürdőszobában is felszerelheti.

Védő fürdő lábazata

Annak ellenére, hogy a fürdőkád, a mosdó vagy a zuhanytálca általában egy falhoz közel helyezkedik el, még mindig van egy kis rés azok között, amelyekbe a víz szabadon leeshet, ami kedvező feltételeket teremt a penészgomba fejlődéséhez.

Ennek megakadályozása érdekében javasoljuk, hogy védőprofilt vagy szegélyt helyezzen be az egészségügyi berendezések felső szélére, amelyet függőleges polcon ragasztanak a falhoz.

A kép kerámia szegélyt és sarokbetéteket mutat.

 1. Acél vagy öntöttvas falakhoz való hermetikus összekötés érdekében a kerámia burkolólapok kerete leginkább megfelelő, míg a sarkokban lévő szomszédos csempék csatlakoztatását célszerűen különleges, tálca alakú sarokbetétekkel végezzük.
 2. A fém vagy kerámia héj falához való csatlakozásnál javaslom egy egyszerű és olcsó megoldást egy műanyag sarokprofil formájában szilikon betétekkel, amelyeket ragasztóval vagy kétoldalas szalaggal lehet a mosogatóhoz vagy a falhoz rögzíteni.

Műanyag profil a fal és a mosogató csomópontjának tömítésére.

 1. A mosogatók és a zuhanyzók, valamint a fém- vagy akrilfürdők sokoldalú megoldása rugalmas műanyag alaplap öntapadós alapon. Ez viszonylag olcsó, 80-200 rubel / m., Eladják tekercsekben, és egy sekély hornya mentén a teljes hosszúságú, lehetővé téve, hogy hajlítsa minden szög mentén a középvonalban. Miután eltávolította a védőfóliát a ragasztórétegről, meg kell állítania a szükséges szöget, és fel kell ragasztania a függőleges polcot a falhoz, és a vízszinteset a vízvezeték szerelvény felső széléhez.

Rugalmas öntapadós műanyag szalag felszerelése.

A műanyag profil vagy kerámia szegélyezéshez a falburkolathoz és a fürdő felső oldalához ragasztva javasoljuk, hogy használjon "folyékony körmöket", vagy bármely más alkalmas polimér-ragasztóanyagot, amely tartalmaz gombaellenes adalékanyagokat.

következtetés

Összefoglalva, azok számára, akik ragasztóval vagy kétoldalas szalaggal kívánják felszerelni a padlót a fürdőszobában, erősen nem ajánlom szilikon tömítőanyag alkalmazását a rések lezárására. Az a tény, hogy az alkalmazás után vékony szilikonfóliát hagy a felületen, amely nagyon kevés tapadást mutat a legtöbb ragasztóanyaghoz, ezért a tapadás minősége ebben az esetben nagyon alacsony lesz.

A bemutatott táblák minden egyes típusáról részletesebb információt kaphat a jelen cikk bemutatott videóiról, és ha az olvasónak bármilyen kérdése van a szerzővel, bármikor megvitatásra kerülhet a megjegyzések formájában.

Mennyezet és padlózat a fürdőszobában és WC-vel

Ebben a cikkben fogunk beszélni, mi legyen a padló a fürdőszoba és WC. Közvetlenül megjegyezzük, hogy ezen a helyszínen komoly gyakorlati funkciót rendelnek a profilhoz.

Ez bezárja a falak, a padló és a mennyezet közötti rést, és nagyon fontos, hogy az ízületek szorosak legyenek úgy, hogy a nedvesség ne kerüljön be, és ne rontsa el a felületet, ezáltal megóvja a helyiséget a gombák kialakulásától és más mikroorganizmusoktól.

Plinth a WC és a fürdőszoba, válassza ki a jogot

A fürdő nagyon különleges helyiség, különleges mikroklímával és nehéz üzemi körülményekkel. Ezért a WC-vel és a fürdőszobával szembeni követelmények sokkal magasabbak, mint a szokásos lakó- és középületeknél. A befejező anyagoknak legalább higroszkóposaknak kell lenniük, és könnyen moshatók, beleértve a csiszoló- és klórtartalmú vegyületek tisztítását.

Mennyezeti padló a fürdőszobában, egy példa arra, hogyan kösse össze a padlót és a falakat különböző textúrájú anyagokkal

A padlóra

Ezek a helyiségek általában csempékkel, műanyag panelekkel burkolva, a mennyezet vízzel diszperziós festékekkel festhető, a padlók csempézettek, a WC pedig laminált lehet. A célszerűség és a praktikusság alapján világos, hogy a csempézett felületek kikészítéséhez a födémek dekorációjában használt alapanyagokból készült fürdőszobába és toalettjébe egy lábazatot kell használni.

Ha a fürdőszoba burkolólapokkal vagy porcelánnal van bélelve, akkor a legjobb, ha ugyanabból a csempeből egy padlófedőt használ. A kívánt szélességű csíkokat a saját kezével vághatja, vagy felvehet egy készenfutót a szoba kialakításához. A járólapot ugyanolyan ragasztóval ragasztják, mint a cserép vagy tömítőanyag. Szintén nem fél a víztől és a gombáktól, könnyen tisztítható, finom csiszolópasztával megtisztítva, az ellátás során fertőtlenítő maró hatású oldatokat használhat, ami nagyon fontos az ilyen helyiségekben.

Hogyan készítsünk egy lábazatot a fürdőszobában, ha a mennyezetet PVC burkolattal kell bevonni

Például a padlólap padlója utánozza a fa vagy a laminált padló textúráját, ilyen esetben tökéletesen használható a műanyag padlózat padlója a fürdőszoba és a WC számára. Ez a megoldás nem kevésbé praktikus, mint a padlóra burkolt kerámia alaplap. A PVC profil rugalmas, könnyen vágható, segédelemeket biztosít a készletben - mindez nagyban megkönnyíti a felszerelést. Ezenkívül a műanyagból készült lábazatot a teljes hossz mentén lágy szilikon szalaggal látták el, amely segíti a sörnyitást a felületek ellen, és megakadályozza a víz áthatolását a fal és a padló között.

Számos belső tér speciálisan meleg színekkel van ellátva, és a dekorációs anyagokat otthon választják, kényelmesek. Tehát a WC-ben, gyakran használják a padló laminált. Meg kell jegyeznünk, hogy ez a padló többféle védettségi fokkal rendelkezik, és ha megfelelően használják, több mint egy tucat évig szolgálhat, beleértve bizonyos helyiségekben is. Rétegelt padlóburkolatokhoz, laminált lábazathoz MDF szinte mindig rendelkezésre áll, tartós epoxigyantával, amely mechanikus és kémiai hatással bír. Fából készült filét is használhat, de mielőtt felhelyezi a lábazatot, először vízelváló készítménnyel kell kezelni.

A keskeny lábazat szinte láthatatlan a fürdőszoba és a WC belsejében, de megbízhatóan védi az ízületet a nedvességtől

Nem hagyhatja figyelmen kívül a fürdőszoba és a mosdó műanyag panelek díszítését - ez egy költségvetés, ugyanakkor nagyon praktikus javítási lehetőség. A panelek nem rothadnak, nem szívják fel a nedvességet, a háztartási vegyszerek egyszerűen tisztíthatók. Az ilyen típusú béléshez speciális mennyezeti és padlóburkolatú PVC lábazatok vannak, amelyek hornyokat tartalmaznak. A belső tér holisztikus, nagyon egyszerű és megbízható működés közben.

A mennyezetre

Gyakran a fürdőszobában és a WC-ben lévő mennyezet vízalapú, akril vagy latex festékkel van festve, és csak szépen kell gondoskodnia a fal és a mennyezet közötti kötésről. Ezen túlmenően, a fürdőszoba, mint általában, egy nagyon kis szoba, sarkok és előrejelzések alatt a kommunikáció. A fürdőszobában és a WC-ben lévő mennyezeti lábazat esztétikai funkcióval rendelkezik, és ha a megfelelő bagettot választja, vizuálisan korrigálja a tér geometriáját.

A fürdőszobában egy széles lábazattal bővül a belső grafika.

Megjegyeztük, hogy a szobák bonyolult formájúak, és a beépítés megkönnyítése érdekében, ugyanakkor nem veszítik el az esztétikum és a belső tér szépségét, ezért rugalmas padlólapokat, például nagy mennyiségű gumiból készült poliuretánt kell használni. Ez a baguette könnyen görbül minden köríves szegmens körül, nem rothad, könnyen ragasztva, bármilyen színben festhető. A polisztirolból és habból készült alaplapok WC-k kikészítésére használhatók, ahol a páratartalom nem olyan magas, mint a fürdőszobában.

A fürdőszobában lévő álmennyezet talán túlcsordulhat, ha a csempe szorosan illeszkedik a mennyezethez, de még ilyen esetekben is ajánlatos egy keskeny profilra tömíteni az ízületet, így hangsúlyozva a tér teljességét és kifejező képességét. A padló színében festett alaplap összekapcsolja a belső részleteket egyetlen képre. Ha a fal fele vagy 2/3-a csempével van ellátva, akkor a fürdőszoba széles lábazata vizuálisan korrigálja a szoba alakját, ha a mennyezet színét festik, a szoba nagyobb lesz, és ha a falak színe magasabb, akkor magasabb lesz.

A dekorációhoz illeszkedő keskeny alaplap vizuálisan összeköti a fürdőszobai elemek elemeit, és nem veszi észre a szemet

A mennyezet és a padló profilok mellett a helyiség gyönyörű díszítése érdekében a fürdőszoba és a csempe közötti speciális alaplapot használják, szorosan lezárja az összes rést, és nem enged meg víz áramlását a fürdő alatt. Továbbá győződjön meg róla, hogy megnézzük a példaképeket, hogyan válasszuk ki a megfelelő lábazatot a fürdőszobában, a kép megmutatja érdekes ötleteket, hogy a fürdőszoba belseje ne csak praktikus és kényelmes legyen, hanem esztétikailag is vonzó.

Széles műanyag és kerámia talapzat a fürdőszobában, a fotó példában, hogyan kell összeállítani az anyagokat

Fürdő lábazat - változatok és ragasztási szabályok

A helyiségek helyes elrendezése a vízkezelési eljárások elfogadásához azt sugallja, hogy a bútornak és a falaknak a vízvezetékek csomópontjainak összes rését gondosan lezárják. Ennek oka a nedvességnek a bélésanyagokra gyakorolt ​​negatív hatása.

A gomba és a penészképződés valószínűségének minimalizálása lehetővé teszi a fürdőkád lábát, amelyet a járdaszegélynek is neveznek. Megakadályozza, hogy a víz áthaladjon a betét és a függőleges felület közötti ízületeken, és a higiéniás terem dekorációját teljesen tökéletesítse.

A fürdőszobákban használt összes határt mennyezetre (filék), padlóra és falra osztják. Az első és a második típus termékei inkább díszítő jellegűek, mint gyakorlati feladatokat látnak el. Felülmúlja a befejező anyagok beszerelését követő réseket. A meglévő bélés színe szerint válogatnak, így harmonikus belsőséget biztosítanak az egészségügyi helyiségben.

A harmadik típusú alaplapok lezárják az ízületeket a falak és a fürdőszoba között. Ezek:

 • polietilén (öntapadó);
 • műanyag, akril (PVC);
 • kerámia.

Az első egy bizonyos szélességű polietilén szalag formájában készül. Varróoldalukon van egy réteg ragasztó, amely védőfóliával borított. Az ilyen termékek előnyei:

 • elfogadható ár;
 • egyszerű telepítés

Az öntapadó határok hiánya - rövid élettartam. A ragadós összetételt gyorsan vízzel lemossák, ami a lábazat tömítettségének megsértéséhez vezet. Rendszeresen változtatni kell. Ezért a polietilén termékek mindig rögzítésre kerülnek a falak befejeződése után.

A PVC-termékeket univerzálisnak tekintik. Különböző formákban, méretekben, textúrákban és színárnyalatokban kaphatók. Ezek a csempékre vannak szerelve, amelyek csempézett fürdőszoba vagy alatta vannak. Az ilyen lábazatok biztosítják az ízületek tömítettségét a gumi szűk betétek miatt, szorosan a védett felületek mellett.

A műanyag korlátok előnyei - a minimális ár, a hatalmas tartomány, a könnyed telepítés a saját kezével. Hátrányaik közé tartozik a rövid működési idő és a gondozás nehézsége:

 • Az akril alaplapok hajlamosak a gyors szennyeződésre. Azokat a kefékkel tisztítják, amelyek megkarcolják az anyag felületét. Ennek a repedésnek köszönhetően megformálták a fürdő megjelenését gumi oldalúakkal (betétek).
 • A PVC szerkezetek elvesztik vonzerejét a mosószer készítmények és a víz hatása alatt. 3-5 évente újakat kell kicserélni.

A kerámia határok, amelyeket gyakran sarkoknak neveznek, nincsenek ilyen mínuszok. Sült agyagból készülnek. Korlátlan élettartamuk jellemzi, és teljesen kizárják a vízszivárgás valószínűségét és az egészségügyi helyiség padlójával való érintkezést.

Az ilyen termékek különböző színekkel és geometriai paraméterekkel rendelkeznek. De a telepítés speciális szerszámokkal történik, és fokozott óvatosságot igényel. Egy pontatlan mozgás vágás közben, és kerámia repedések.

Hogyan válasszuk ki és ragasszuk az alaplapot a padlón lévő fürdőszobába

A legfontosabb javítási pont a végső szakasz. A végső munkák ezen a szegmensen zajlanak, melynek célja, hogy a zuhanyzó nem csak vonzó megjelenésű legyen, de teljesen működőképes és különböző terhelésekkel. A fürdő lábazata az egyik legelterjedtebb és legmegfelelőbb módja annak, hogy a tér megfeleljen az összes szükséges követelménynek.

A szoba általános nézete közvetlenül attól függ, hogy a padlón a lábazathoz választható a zuhanyzó. A mai napig, amikor befejeződik a fürdőszoba nagyon gyakori minimalista stílus. Ez magában foglalja a mosogatók, fürdők, valamint a kis méretű mosógép felszerelését. Általában a falakat festették, kerámiákat helyeztünk, és a varratokat különleges megoldással zárjuk le.

Így a varratokat évente többször meg kell javítani, ami természetesen bizonyos türelmet igényel. Jelenleg a cement vagy a közönséges festék már nem a technikailag legfejlettebb megoldás. A fürdőszobai alaplap kiváló alternatívát jelentett számukra! Ez felülmúlja az árat, a teljesítményt, megakadályozza a nedvesség bejutását az ízületekbe, és javítja a helyiség és a padló megjelenését.

Padló és mennyezet

A mosdók a fürdőszobába kétféle lehet. Az első és a második emelet. A falon a talapzat feladata, hogy megóvja a mosogató és a fal közötti helyet a nedvességtől való penetrációtól, penész, gomba és egyéb mikroorganizmusok kialakulásától. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy nagyon könnyű törődni vele. A mosáshoz ugyanúgy használható, mint a vízvezeték tisztításakor. Ebben az esetben a legjobb, ha műanyag alaplapot használ a fürdőszobában.

Azonban tudnia kell, hogy a padló vagy mennyezeti filet a fürdőszobában inkább dekoratív elemekként használják, nem pedig valódi védelemre. Bár jellemzői lehetővé teszik, hogy elkerülje a nedvességet a fal felületén, ezáltal megakadályozza a gomba kialakulását és minőségi közvetlen funkcióinak ellátását. Ezenkívül a műanyag lábazatnak meg kell felelnie a zuhany teljes kialakításának.

Jellemzők és típusok

Az építőanyagok hazai piacán a fürdőkád lábazata nagy igény van olyan anyagok között, amelyek megoldják a nedvesség problémáját a fal és a vízvezeték között. Ezek közé tartoznak a műanyag, márvány, kerámia anyagok, PVC sarkok formájában készült termékek, valamint különleges szalagok. A mai napig számos különböző modell csodálatos. Azonban érdemes megmaradni a következő lehetőségek közül:

 1. PVC szegélyek. A lezáró anyag a padlón a zuhany alatt eltérő megbízhatóságot, tartósságot és megjeleníthető megjelenést biztosít. A műanyag határok megbízhatóan védik az ízületeket, adják az egyéniséget a tervezéshez és hosszú ideig szolgálják. Ezen kívül mindent lehet ragasztani a PVC elemeket a csempe és alatta. Bár ügyelni kell arra, hogy más anyagokkal összehasonlítva a műanyag nem túl tartós.

Hogyan kell ragasztani?

Néhány tipp segítségével a saját lábazatot a padlón ragadhatja a zuhanyzóban. Ehhez elő kell készíteni néhány eszközt:

 • miter doboz;
 • fémfűrész;
 • olló;
 • rongy;
 • tömítőanyag;
 • ragasztó vagy folyékony köröm.

Fürdőszoba alaplap

Fürdőszobatartó - a fürdő vagy mosogató telepítésének végső eleme. A szegélyléc műanyag, kerámia vagy öntapadó. Ebben a cikkben megvizsgáljuk ezeket az opciókat, összehasonlítjuk azok előnyeit és hátrányait, így könnyebb lesz kiválasztani az adott anyagot.

Ne feledje azonban, hogy a legtöbb esetben szokásos PVC-anyagokat használnak, és ezeket szilikon tömítőanyagokkal ötvözik Ez lehetővé teszi, hogy viszonylag olcsó a fal és a fal közötti kötés bezárása.

Mi a lábazat?

Gyönyörű csempe, magas minőségű vízvezeték, megbízható csaptelepek, elegáns kialakítás - mindezen előnyök, amelyek a szemnek kellemesek, eltűnhetnek, vagy legalább komolyan elveszítik a kényelmet, ha a fal és a fürdőszoba között hézag van.

Csak úgy tűnik, hogy ez a hiba jelentéktelennek tűnik, de valójában sok baj okozója.

Ennek eredményeképpen, ha egy nyíláson keresztül nincs szigetelve és víz áramlik benne:

 • a fürdő mögötti térben kedvezõ feltételek jönnek létre a gombák és penészgombák kifejlesztésére, a fa tetvek és centipedes életmódra;
 • a padló és a falak deformálódnak és romlanak;
 • fürdés után a fürdőben a padlón szivárog;
 • egy többszintes épületben, az alatta lévő szomszédokkal, eláraszthatja a mennyezetet.

Ezenkívül a megjelenés esztétikája sérül. Egy táguló "varrás" ellentétben áll a célzattal. Ezért a lábazat is esztétikai szempontból fontos.

Miért jött létre a szakadék?

Ennek előfordulási okai főként az építési hibákkal és a javítás során felmerülő hibákkal kapcsolatosak:

 • a falakat nem derékszögben állították fel, egyenetlen felületük van;
 • nem megfelelően választották ki a fürdő méretét és formáját;
 • helytelenül beszerelt keret, alap (nem szorosan illeszkedik a falhoz, torzítások vízszintes és függőleges síkban).

Hogyan lehet megoldani a problémát?

A fürdőszoba és a fal közötti rés vagy csomó tömítésének számos módja van a különböző építőanyagok, ragasztó- és tömítőanyagok felhasználásával. Tekintsük a legegyszerűbb és leghatékonyabb.

Műanyag fürdőszobai talp

A PVC lábazathoz való alkalmazhatóság hatékonyan biztosítja a csatlakozás tömítését 1,5-3 cm-re, ráadásul nemcsak a praktikumot, hanem az esztétikai elemet is érinti. A fotó azt mutatja, hogy teljesen más típusúak, és néhány "otthoni kézműves" telepíti a leggyakoribb padlószerkezeteket a fürdőszobában. Különleges lábazatok a gumi oldalú fürdőszobák számára ideálisak erre a feladatra.

Ha a rés széles, akkor egy nagyméretű műanyag profilot kell használnia, amelyet bármely hardverraktárban értékesítenek. Nehéz elrejteni a rést, de ez teljesen lehetséges.

Fő előnyei közül:

 • abszolút nedvességállóság (ha megfelelően be van építve!);
 • rugalmasság és rugalmasság;
 • gazdag színpaletta;
 • tisztességes ár (szó szerint 100 rubel 2 méterre);
 • hosszú működés.

Azonban a fürdőkád plasztikai lábazata kiválasztásakor nem szabad megfeledkeznünk a hiányosságairól. Kevés, de mégis:

 • egy világos színű (fehér, fehér és kék) profil 2-3 év után sárgul;
 • a telepítés több lépcsőből áll (előkészítés, csempe ragasztása), megfelelő építési készségeket igényel;
 • magas minőségű tömítővíz hiányában (különösen a sarkokban lévő ízületek területén) beáramlik.

Szükséges eszközök

Az ízület előkészítéséhez és a PVC lábazathoz történő szereléshez a következőkre van szüksége:

 1. Alkohol vagy zsírtalanító.
 2. Hajszárító
 3. Maszkoló szalag
 4. Poliuretán hab és építõpisztoly.
 5. Rulett.
 6. Vágófűrész és gérvágó doboz.
 7. Ecset és rongy.
 8. Tömítőanyagok.
 9. A kés.


felszerelés

 1. Fedje le a fürdőt celofánnal vagy kartonpapírral. Teljesen szüntesse meg az előzőleg használt tömítést.
 2. Tisztítsa meg a rést a szennyeződéstől és a gombaformációktól (ha van) ecsettel és ruhával.
 3. Kezelje a munkaterületet (fal és a kád szélét) alkohol vagy zsírtalanító anyaggal.
 4. A szárnyakat hajszárítóval szárítsa meg.

Mérések és profil vágás

 1. Mérje meg az összes ízületet, rekord méreteit.
 2. Vágja le a munkadarabokat a stousla-ban. Az akril sínek egyik oldalán, 45 fokos vágással.

Megjegyzés. Speciális csatlakozó sarkokat is használhat (vásárláskor kérje a boltban). Ezek egyszerűsítik a telepítést. A profil mindkét oldalán derékszögben van vágva.

 1. Próbáld ki az üres helyeket: be kell helyezned őket a fürdőbe, és ellenőrizni kell a profil méretét és szorosságát. A képen látható, hogy a sarokban a sarok mérete tökéletesen illeszkedik.
 2. Anélkül, hogy eltávolítaná az üregeket az ízületből, ragassza fel a maszkolószalagot a díszítő lábazat felső (falra) és alsó (a fürdőre) szélére, legfeljebb 2 mm-es lyukkal. Vegye figyelembe előre, hogy miként találkozik a vízvezetékekkel, ha megkerülik az utat. Általában egyszerűen vágja le a megfelelő nyílásokat a műanyagból.

Hogyan kell ragasztani a lábazatot?

 1. Állítsa félre az előkészített profilt és óvatosan varrja össze a varratot.
 2. Lecserélje a következetesen aprított lábazatokat. Nyomja le alaposan a deszkákat és tartsa őket nyomás alatt körülbelül 7-10 percig, hogy erősen tartsa őket.
 3. Várjon egy kicsit, amíg a hab kiszárad (20-30 perc). Ezután távolítsa el a felesleget, és a talapzat alá szorul.
 4. Tegyen tömítőszerkezetet a lábazat teljes hosszában.
 5. Miután a profilok teljesen szárazak voltak, távolítsa el a szalagot, és használhatja a fürdőszobát.

By the way, ha a rés a fürdőszoba és a csempe kicsi, akkor a PVC lábazat lehet rögzíteni közvetlenül a tömítőanyag (hab nélkül). Ehhez egyszerűen csak alkalmazza a szilikon tömítőanyagot az alaplap teljes hosszában és ragassza be a fürdőbe. De, mint hogy minden egyes esetben ragadjon egy lábazatot - meg kell oldani egy helyen. És a padlón vagy a mennyezeten (mennyezet szegély) pontosan ugyanúgy van felszerelve, a tömítőanyagon vagy az összeszerelőhabon, mivel nem kívánatos a csempe fúrása a fürdőszobában.

Kerámia alaplap

A kerámiatermesztés elengedhetetlen a nagyméretű hézagok (2,5 cm-től és annál nagyobb) tömítéséhez, más "receptek" használatakor, és ennek megfelelően az építőanyagok hatástalanok. És néha a telepítés szempontjából lehetetlen.

Kerámia burkolólapok előnyei:

 • ellenáll a háztartási vegyi anyagoknak és az agresszív médiának;
 • szilárd szerkezete: nem hasad, nem rothad magas környezeti páratartalmú körülmények között;
 • a csempézett lábazat nem mechanikusan deformálható;
 • hosszú megtartja eredeti megjelenését a fürdőszobában;
 • sokféle formában és színben gyártják, textúra megoldásokat;
 • élettartama 10-15 év.

A "mínuszok" között kétségbe vonja a mesterséges kő választását a rés kiküszöbölése érdekében:

 • Viszonylag magas költségek (az ár még magasabb, mint a szabványos cserép);
 • nehéz telepítés (a szakképzett építőnél).

A lábazathoz szükséges vízvezeték szerelése a fal és a fürdőszoba közötti résen:

 1. Tömítőanyag (előnyösen fertőtlenítőszer hozzáadásával).
 2. Cserépragasztó 1-2 kg (a fogyasztási sebességtől függően).
 3. Spatulával.
 4. "Bolgár" egy lemezzel a csempe vágásához.
 5. Építési fegyver.
 6. Kerámia lábazatok a szükséges mennyiségben + 2 profil a tartalékban (kár esetén).
 7. Gumi sisak.

Hogyan kell felkészülni és telepíteni

 1. Tisztítsa meg a fürdő csempeit és csatlakozását a piszoktól és a portól.
 2. A tömítéseket egyenletesen töltsük be minden oldalról tömítőanyaggal. Használjon spatulát az üregek bezárásához.

Megjegyzés. Ha a 3 cm-nél hosszabb repedések tömítése előretöltött vagy zsaluzat készül. Ezután a cementhabarcsot felviszik rájuk. Így szilárd alapot nyújt a padlólapok szereléséhez.

 1. Várj egy pillanatot: a tömítőanyag megereszkedik.
 2. Készítse elő a csemperagasztót a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően.
 3. Mérje meg a fürdõ és a fal érintõ oldalainak hosszát.
 4. Vágás ilyen plinth használhatja a darálót. Vágj darabokat méretre. A profil szélei, amelyek az oldal sarkainál másokkal összekötik, 45 fokos lejtéssel vágják le.
 5. A vágási pontokat csiszoló táblával csiszolja.
 6. Ragassza az elkészített készítményeket:
 • ragasztót kell alkalmazni az alaplap hátoldalán;
 • szerelje be a nyílás tetejére;
 • Ha szükséges, állítsa be a gumi botkart: a profilot szorosan illesszék be és rögzítsék a falakhoz és a sarokcsuklókhoz (rések nélkül).
 1. 24 óra elteltével, a telepítés befejezése után, zárja le az alaplemez felső és alsó széleit tömítőanyaggal vagy csemperagasztóval.

Fürdő szalag

Az öntapadós vagy öntapadós szalag nagyszerűen megakadályozza a 0,5-1,5 cm széles rések kiküszöbölését, a műanyag és a kerámia alaplapok nehezen telepíthetők, míg 5 perc alatt el kell ragadnia az alaplap szalagját a fürdőszobában. A bonyolultság mértékével a telepítés könnyen összehasonlítható az ablakok tömítésével.

És bár a minõségben nem rosszabb a rések hiányára használt egyéb anyagoknál:

 • műanyag (bármely szögben meghajtható);
 • nem deformálódott, ellenáll a sokknak és egyéb mechanikai sérülésnek;
 • nem reped;
 • Könnyű ragasztás nélkül ragasztani;
 • Jó megjelenés (lásd a fotót)
 • olcsó.

Az öntapadós alaplapok hátrányai közül:

 • rövid élettartam (legfeljebb 2-3 év);
 • a tapadó alap ragasztási tulajdonságainak részleges függősége az anyagon (falfesték, fürdő), amelyre alkalmazzák.

Ragasztószalag

 1. Mérjük meg az ízületek hosszát - három oldal a fürdő mellett.
 2. Lazítsa meg a tekercset. Hajlítsa a szalagot félig (két egyenlő részre) a teljes hossz mentén.
 3. A saját kezével vágja el a rugalmas lábazatot a hosszúságú ragasztáshoz + 10 cm-es készlet. Tisztítsa meg és kezelje zsíroldó vagy acetonos hézagokat. Ezután szárazra törölje.
 4. A nyersdarab egyik széléről húzza le 10-15 cm-t a papírrétegről, amely lefedi a ragasztó hátlapját.
 5. Csatlakoztassa a szalag szélét anélkül, hogy közbenső réteg lenne a kötés elejére, és kézzel rögzítené.
 6. Távolítsa el a többi közbenső réteget.
 7. Helyezze a szalagot az egész kötés mentén, szorosan a felülethez nyomja. De ugyanakkor próbáld meg nem nyúlni.
 8. A csatlakozás meghúzásához kissé fel kell melegíteni a hézagokat hajszárítóval.

Figyelem! A szalag-lábazat szárítása során a fürdőszobát nem lehet használni. Ellenkező esetben a víz gyengítheti a ragasztókötést és megszakíthatja a kötés tömítettségét.

24 óra múlva ellenőrizze a telepítés minőségét. Hogyan kell ezt csinálni? - Finoman rázza fel a szalagcsuklót oldalról oldalra. Ha a ragasztó rosszul készült, akkor mozogni fog. Vizuálisan tekintse meg az ízületeket. Ragassza be azokat a helyeket, ahol a szalag eltávolodott a fal falától vagy felszínétől a konstrukciós ragasztóval (folyékony körmök).

A vízet bő vízzel vigyük fel. Győződjön meg róla, hogy nem folyik át a ragasztott járdán. Az ilyen konstrukció eltávolítása és eltávolítása szintén nagyon egyszerű. A videón világosan láthatja, hogyan rögzített egy ilyen szalag.

Tehát mindhárom lehetőséget figyelembe vettük. Melyiket választja rajtad. A lényeg az, hogy az esztétika és a telepítés elérhetősége miatt az alaplap tökéletesen illeszkedik.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!