Legfontosabb > Fürdő

Zuhanyzó a fürdőszobában zuhany nélkül: a design finomságai

Kis méretű apartmanok, amelyekben nincs elég hely az összes szükséges felszereléshez - ez nem ritka a modern városokban. Tehát a zuhanyzó nélkül zuhanytartó az ilyen apartmanok is nem ritka.

De annak érdekében, hogy úszni ilyen körülmények között kényelmes volt, meg kell felállítani a fürdőszobát a szabályokkal és gyönyörűen rendezni.

Különlegességek

Annak ellenére, hogy népszerű az ilyen típusú zuhany, sokan még mindig furcsaak és érthetetlenek. Ezért, mielőtt a telepítési folyamatról és a tervezés részleteiről beszélünk, meg kell értenünk annak jellemzőit, valamint meg kell határoznunk minden lehetséges előny és hátrányt.

nyalánkság

A masszív zuhany nélküli zuhanyzásnak számos előnye van.

 • Először is, ez a design nem sok helyet foglal el, és a fürdőszoba nagyobbnak tűnik. A zuhanyterek határait nem falak, sem könnyű partíció határozza meg. Ez nagyon jó, különösen a kis fürdők számára.
 • A következő pozitív dolog az, hogy nagyon könnyű gondoskodni egy ilyen zuhanyról. Nem kell állandóan tisztítani a serpenyőt, csak törölje le a falat zuhanyozás után és rendszeresen mossa le a padlót. Ez a különleges plusz sokakat vonz, mert az üvegfalakkal ellátott zuhanyzók nagy része azért rossz, mert a nyomatok és foltok állandóan ilyen felületen maradnak, ezért naponta többször is rendetlenné kell tenni. Abban az esetben, ha ilyen szokatlan design falak és válaszfalak nélkül, a tisztítás minimálisra csökken, és sok időre nincs szükség.
 • A falak nélküli zuhanyzás, ha megszokja, nagyon kényelmes. Ez igaz a gyermekekre, az idősekre és az egészségügyi problémákkal küzdőkre. Nem kell felmászni a dobozba, vagy nyissa ki és zárja be az ajtót - csak kapcsolja be a forró vizet, és zuhanyozhat. Ha a fürdőzés során egy személy megbetegszik, akkor sokkal könnyebb kilépni egy ilyen zuhanyból.
 • Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy nagyon jól néz ki. Különösen, ha valahogy megmutatja kreatív képzelőerejét és díszíti a környező teret. Ebben az esetben segít a falak és a padló kialakításában, valamint a könnyű függönyök használatában.

ellenérvek

Ennek a kialakításnak azonban hátrányai vannak.

 • Először is, ha valamit rosszul csinálsz, előfordulhat, hogy a szomszédok alulról áradnak. Szóval mindig keressük a szakemberek tanácsát, vagy bízzunk a mesterek munkájában, ne támaszkodva arra a tényre, hogy mindent meg tudsz csinálni, anélkül, hogy bármilyen készséged lenne.
 • Másodszor, miután a zuhanyzó a szobában kellemetlen szagot érez. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a zuhany padló helytelenül van felszerelve. Vagy inkább azért, mert nem emelkedik fel, és a bázis alatt nincs hidraulikus zár.
 • És végül, egyszerűen szokatlan, hogy sokan fürödni tudnak a fürdőszobában, anélkül, hogy teljes zuhanyzattal rendelkeznének. De ez nem jelent jelentős hátrány, mivel mindig van lehetősége megvásárolni egy fényes függönyt, amely helyettesíti a szokásos partíciókat.
 • De abban az esetben, ha egy nagy család él a lakásban, és a fürdőszobát WC-vel kombinálják, az ilyen zuhanyozás telepítése nem valószínű, hogy ésszerű megoldás. Ennek ellenére ez a lehetőség jobban megfelel a modern stúdióknak és a bachelor lakásoknak.

tervezés

A zuhanytálca nélküli zuhanyzó nagyon egyszerű szerkezet, amelyet sem falak, sem válaszfalak sem egészítenek ki. Egy ilyen fürdőszoba felszerelése nagyon egyszerű.

Először is, a fürdőszobában jó leeresztést kell végezni, ahol minden víz megy. Kétfajta lefolyó van, amelyet egy ilyen lélek számára lehet választani: lineáris vagy pont. Lineáris lefolyó van a padlón, általában közelebb a falhoz vagy a sarkához.

A kialakítás nagyon kompakt és kis szobák számára alkalmas. Szükség esetén a leeresztő szifonba integrálható a helytakarékosság érdekében. A pont opció a zuhany közepén helyezkedik el.

Ha ebben a szakaszban tévedsz, a víz nem fog eltűnni, és a fürdõt talán elárasztják.

Csempe a padlón és a falakon

Különösen érdemes megemlíteni a padlózat befejezését a fürdőszobában. Ez azért is fontos, mert nem minden anyag képes elviselni az ilyen feltételeket, azaz a magas páratartalmat és a gyakori hőmérsékletváltozásokat. A legjobb megoldás a padló befejezése, és egyes esetekben a falak közönséges cseréppel.

Fontos figyelembe venni, hogy a padlóburkolat a fürdőszobában nem lehet csúszós. Ezért előnyös egy durva felületű csempe kiválasztása. Ebben az esetben a valószínűsége, hogy egy személy csúszik a nedves felületen és esik, kizárásra kerül.

Ezenkívül a cserép, csempe és mozaik általában nedvességre reagál, ezért hasonló anyagokat lehet kibocsátani, és a falat a helyiségben zuhanyozni. Ez kényelmes, mert a helyiség hosszú ideig jól ápolt és tisztán marad.

tervezés

Nagyon fontos pont - a fürdőszoba kialakítása. Számos érdekes ötlet található a vonzó belső kialakításának ebben a teremben, amely mind a klasszikusok, mind a modern művészek kedvelői számára inspirál.

Először el kell döntenie, hogy hol található a zuhanyzó. A legjobb lehetőség természetesen a szög. Ott van, hogy nem sok helyet foglal el. Bár általában mindez a fürdőszoba elrendezésének jellemzőitől függ, és bizonyos esetekben a szabad tér csak a szoba közepén marad.

Ezután meg kell határozni, hogy a zuhanyzóterület hogyan kerül kiosztásra. A zuhanyzóval ellátott helyiséget általában színben vagy más befejező anyagban különböztetik meg. Leggyakrabban csempe vagy mozaik, mivel jól reagálnak a vízre és nem romlanak befolyása alatt. Számos érdekes befejező lehetőség van, beleértve a kész mozaiklapokat vagy a teljes falú festményeket, amelyek a falon vagy a padlón vannak elhelyezve csempékkel.

Eredeti megjelenés és a kontrasztos színek kombinációja, sötét betétek világos háttéren. Bizonyos esetekben a zuhanyhoz rendelt teret valamilyen mintázattal vágják el, ami nagyon jól néz ki egy sima háttérrel szemben. A minták lehetnek absztrakt és geometrikusak, vagy növényiek.

Ha nem akarja kiosztani a zuhanyteret, akkor korlátozhatja magát egy átlátszó függöny használatával, világos mintával. Tágabbnak tűnik, és egyáltalán nem áll ki egy színes háttérrel. Ez a részlet nem pontosan sérti a belső tér integritását.

Érdekes modern szoba dekoráció a háttérvilágításból. Mindegyik lehet egyszólamú és színes, hasonlít egy girlandra. Erre a célra vízálló világítási lehetőségeket használnak, például kiváló minőségű LED csíkokat.

Ha a zuhanyzó WC-vel van összekapcsolva, akkor gondoskodnia kell róla, hogy még van némi személyes tér. Ehhez létre kell hozni egy partíciót bármely megfelelő anyagból készült függöny használatával. A redőny is része lehet a belső térnek, ha helyesen választja.

Általában sok érdekes ötlet van a ház vagy a lakás legkisebb zuhanyzójának díszítésére. Ezt később ellenőrizheti, ha valódi helyszíni példákat lát.

Hogyan kell csinálni?

A zuhanyozás nélküli teljes zuhanyzópult nélküli zuhanyzás teljesen megtehető, és nem is olyan nehéz, mint amilyennek látszik. A mosóhely fő jellemzője, hogy nincs benne raklap, mint egy normál zuhanytálcában. Ez azt jelenti, hogy az alap vízszintessé válik. Tehát a padló egyszintű.

De ugyanakkor még mindig több rétegből áll.

 • A legfontosabb az alap, amelyet polisztirol hab vagy bármilyen más hőszigeteléssel borítanak. Mindent megtett az esztrich.
 • Ezután egy új réteg vízszigetelés, amely tetején ismét csatoló.
 • A végső tapintás a padló gyönyörű burkolólapokkal történő befejezése.

Annak ellenére, hogy a padló sok rétegből áll, alkotása nem olyan nehéz feladat, mint amilyennek először tűnhet.

Styrofoam stílus

A munka kezdeti fázisa - a styrofoam stílusa. Ennek a rétegnek a vastagsága rendszerint elérheti az ötven millimétert. Ez egy melegítő réteg is.

Közvetlenül a telepítés után meg kell fontolnia a víz elvezetésének lehetőségét. A csapokhoz egy tálca vagy egy létra van felszerelve. Célszerű választani a létrát, hiszen számos változata van. Kerek, négyzet alakú, téglalap alakú, vízszintes vagy függőleges lehet. Mindenki kiválasztja azt az opciót, amely a legalkalmasabb egy adott fürdőszobában.

Ha a zuhany van állítva egy városi lakás, és nem a saját otthonában, akkor kell figyelembe venni azt a tényt, hogy a létra van telepítve a lyuk található, amely közvetlenül a padlóra, úgy történik, hogy helyet takaríthat meg. A vidéki házakban rendszerint tálcákat használnak, amelyek hossza akár 0,5, akár 1,5 méter lehet, a fürdő méretétől függően.

Minden lehetőség a zuhanyzó zuhanyozására a fürdőszobában - hagyományok és új funkciók

Nem is olyan régen, a zuhanyzó csak egy praktikus vízvezeték-szerelvény volt, technikai és tervezési szempontból nem. Most teljes körű belső fürdőszobai darab, amelyet a tervezés, a pénzügyi lehetőségek és a személyes igények alapján választanak ki. A lélek lehetőségei egyre nőnek minden nap, és a megjelenés néha változatlanul változik a felismerésen. Hogyan lehet megérteni a kiválasztás és a telepítés bonyolultságát? Csak meg kell tudnia néhány alapot, amiből építeni fog.

tartalom

A zuhanyzó helyének kialakítása és felszerelési lehetőségei ↑

A fürdőszobában zuhanyzó jelentősen megóvja a vizet, időt és helyet a higiéniai eljárások során. De érdemes megtagadni a fürdőt a javára, vagy sikerrel kiegészítheti egymást?

Hogyan kell a zuhanyozót felszerelni a lakásban vagy a házban ↑

Több lehetőség van a zuhanyzó helyének megszervezésére:

 1. Elkülönítve a fürdőtől, de ugyanabban a szobában.
 2. A fürdőszobával együtt.
 3. A fürdőben nincs fürdő.

Az első lehetőség akkor tekinthető, ha a fürdő területe meghaladja a 10 négyzetmétert. m. A külön zuhanyzó kiváló lehetőség több családtagnak vagy vendégnek, hogy egyszerre tiszta vizet használjon. Megfelelő oldatok:

 • zuhany vagy sarok;
 • munkalap, mennyezet vagy falra szerelt zuhany a szoba néhány négyzetméterén, a padló lejtése a mosogatóhoz (2-3 fok).

A második lehetőség a zuhanykabinok közvetlenül a kád közelében helyezkedik el, így az öntő víz beleesik a tálba. Ugyanazok a megoldások lehetnek, kivéve a zuhanyzást. Azonban ő is talál egy alternatívát formájában zuhanyzó doboz. A kabin palettájától eltérően hazudhatsz benne.

A kis helyiségeknek megfelelő megoldás a jól ismert zuhanykabin vagy zuhanykabin tökéletes cseréje. Az egyetlen kellemetlenség a vízben való fekvés és a kikapcsolódás. De a víz eloszlatásának számos módja a kabinban meg fogja tagadni ezt a hátrányt.

Zuhanyok - helytakarékosság és funkcionalitás ↑

A zuhanytálca egy mosóhely, amelyet egy raklap, egy tető, egy oldalfalak és egy ajtó korlátoz. Teljesen lecserélheti a fürdőt, vagy hozzáadhatja annak előnyeit. Ebben az esetben a fő funkcionális fókusz a kabinban található.

A szokásos zuhany mellett számos modell áll rendelkezésre: "trópusi zuhany", "szauna", "függőleges masszázs", "aromaterápia", "vízszintes masszázs". Ez igazi SPA szalonokat jelent számukra otthon.

A termék kiválasztásánál figyeljen:

 • Méretek. Megfelelőnek kell lenniük a legnagyobb családtag számára, és sikeresen be kell illeszteniük a fürdőszobába, figyelembe véve annak területét és geometriáját.
 • A funkcionalitás mértéke. Nem szabad túlfizetni valamit, amit nem fogsz használni.
 • A raklap mélysége. 3,5 és 45 cm között változik, egyes modellekben pedig ülni lehet. Ez különösen akkor hasznos, ha a család idősebb emberekkel vagy gyermekekkel rendelkezik.
 • Az ajtók nyitásának rendszere. A helytakarékosság érdekében ajánlott tolóajtóval ellátott modelleket választani.
 • Az oldalfalak anyaga. A klasszikus változat üveg. Az idő múlásával nem zavaros, könnyű megtisztítani speciális eszközök segítségével, széles körben jelenik meg. Az alternatíva az akril, de hosszabb ideig tartó használat esetén sárga.

Zuhanykabinok - cél és beépítési módszerek ↑

A zuhanykabinok üvegből, akrilból vagy műanyagból készült falak és ajtók, amelyek a padlóra vannak felszerelve, egy serpenyő vagy kád szélén, és biztonságos és kényelmes higiéniai eljárás bevezetését teszik lehetővé.

A kerítéseknek lehetnek fém keretük vagy zökkenőmentesek. A fürdő palettáján vagy oldalain történő felszereléshez speciális kötőelemeket és ragasztószereket használnak, amelyek kizárják a nedvesség áthaladását.

Figyelj! Ha képesek dolgozni az üveg- és a fémprofilokkal, akkor megpróbálhatja megépíteni a szerkezetet. Ennek előfeltételei: tökéletesen sík felület a telepítéshez és pontos számítások.

Vívás - áldás azok számára, akik a fürdőszobában zuhanytartót akarnak elosztani. Segítségükkel ezt egy fülkében, egy kifutópályán stb. Lehet végezni. Az üveg rugalmasságának köszönhetően nem nehéz aszimmetrikus szerkezetek létrehozása.

Egy kis terminológia: olyan tető hiányában, amely teljes mértékben korlátozza a zóna térségét a higiéniai eljárások igénybevételére, zuhanytálca lesz.

Ha a fürdőszoba területe lehetővé teszi, és nem szeretné minden oldalról zajtalanítani a zuhanyt, telepíthet egy partit, az úgynevezett "walkin" -ot. Megfelelő vízelvezetéssel elegendő lesz a helyiség többi részének a túlzott nedvességtől való védelme.

Zuhanypanelek - praktikus minden részletben ↑

Zuhanypanelek - az ultra-modern megoldás azok számára, akik helyet takarítanak meg, de nem akarják megtakarítani a kényelmet. Ez a kialakítás egy rögzített tetejét és egy kézizuhanyát egy hajlékony tömlõn kombinálja. A vezérlést egy csuklós panel segítségével végzik, amely a keverő gombjait vagy karját tartalmazza. Egy kellemes kiegészítés lehet néhány polc a higiéniai kellékekhez, tükrökhöz, beépített rádiókhoz, világításhoz.

A zuhanypanelek modellek túlnyomó többsége fúvókákkal rendelkezik hidromasszázzsal, és néhányuk különleges ülést is tartalmaz. Ez lehetővé teszi, hogy a wellness eljárás során a lehető legkényelmesebb legyen.

Helyhez kötött tervek - típusok és jellemzők ↑

A helyhez kötött kialakítás a zuhanyzó merev rögzítését feltételezi, anélkül, hogy megváltoztatta volna helyét - a felső zuhany. Ugyanakkor nincs korlátozva az üzemmódok kiválasztása, a hőmérséklet, a nyomáserő és egyéb kiegészítő funkciók beállítása.

A szerelés útján a felső zuhanytartály kialakítása a fürdőszobában a következő típusokra bontható:

 • Csuklós. A mennyezetre vagy falra szerelve egy speciális konzol. Minden olyan kommunikáció, amely vizet ad, látható marad, ami nem mindig díszíti a belső térséget, de megkönnyíti a javítást.
 • Építettek. Ebben az esetben a bejövő kommunikáció hamis fal mögé vagy álmennyezet alatt van. Csak az öntöződoboz és a vízáramlás vezérlő karjai láthatóak maradnak. Gyönyörű, ergonómikus, de számos nehézséget okozhat a szerkezet javításában.

Az álló zuhanyt egy nagy öntöződoboz jeleníti meg, amelynek átmérője, ha kerek, 90 cm-t képes elérni! Azonban vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy egy tapasztalt vízvezeték-szerelővel konzultál az ilyen termék telepítésének lehetőségével kapcsolatban. A vízvezeték-rendszer nyomása, a fürdő és a szoba mérete határozott.

Figyelj! Minél nagyobb az öntöződoboz mérete, annál nagyobb a víznyomás a magas színvonalú működéshez.

Kézzel készített tervek - lehetőségek és előnyök ↑

A kézi zuhanymodellek egy öntöződoboz egy rugalmas tömlővel ellátott keverőhöz csatlakoztatva és speciális tartóra rögzítve. A fő különbség a helyhez kötött modellektől függően lehetséges, hogy a zuhanyt a tartóból szabadon eltávolítsák, és a rendeltetésszerű használatát. Ön szabadon választhat az öntöződoboz dőlésszögét, magasságának magasságát stb.

Ennek a kialakításnak egy másik előnye az öntözőfuratok megváltoztatásának lehetősége, amelyet általában fúvókáknak neveznek. Ez egy erő bármely ember számára, és nem igényel különleges eszközök használatát. A szokásos öntöződoboz helyettesítése, speciális gyermek- és egyéb masszázs lehetőségek. Azonban ne használja fel ezt a lehetőséget, nehogy károsítsa a fúvóka rögzítésének helyét.

Különféle zuhanyfejek ↑

A modern öntöződobozok hatalmasak. Ezek különböznek a tervezés, a gyártási anyagok, a funkcionalitás, a méret és az ár tekintetében.

A vízellátás legfontosabb módjai ↑

A víz öntésének lehetőségei a levegőztetés folyamatán alapulnak - a víz vízzel való összekeverése egy vagy más arányban. Az elérhető működési módok száma a lélek sajátos modelljétől függ.

A fúvókák cseréjét a fúvókalemezen található speciális kar váltogatásával vagy egy kis gomb használatával végezheti el. Így a vízvezeték-elem kiválasztásakor az elérhető működési módok listája nem az Ön számára "kínai bizonyítvány", hanem megismerheti mindegyikük jellemzőit:

 • "Rain". Szabványos üzemmód - a közepes nyomású víz az öntöződobozban lévő lyukakon keresztül szétszóródik. Számuk nagymértékben változhat - 40 és 100 darab között.
 • "Monostruya". A legnagyobb lyukból, amely az öntöződoboz középső részén található, egy sugár befecskendezhető. Azonban a nyomás nem különbözik erősségétől, így az üzemmód alkalmasabb az öntésre.
 • „Masszázs”. Feltételezi, hogy több fúvóka működik a lyuk körül a mono sugárhoz. A vizet nagy nyomás alatt szállítjuk.
 • "Puha diszperzió". A víz nagy mennyiségű levegővel keveredik, ami azt eredményezi, hogy nem egy jet, hanem sok apró csepp. Nagyszerű lehetőség a kikapcsolódásra.
 • „Köd”. Lágy szórást mutat, de a hatás tovább fokozódik. Az eljárás során úgy tűnik, hogy gőzölgő felhő van.
 • „Vízesés”. Ebben a módban a víz áramlása erõvel esik, és ugyanazt a jelenséget szimulálja a természetben. Tényleges helyhez kötött, nagy öntöződobozos modellek esetén.

Figyelj! Sok gyártónak saját fejlesztése van a jég kialakításával kapcsolatban. Az értékesítés során speciális masszázs-tippeket, vagy bizonyos módozatok kombinációjú termékeket találhat (HANSA, GROCHE stb.).

Termelési anyagok - a főbb megoldások előnyei és hátrányai ↑

A zuhanyfúvók gyártásához a legnépszerűbbek két anyagot - fém és műanyag - szereztek meg.

A fémtermékek nemes és esztétikusak. Élettartamuk meghaladhatja a 10 évet, és a rendszeres gondozással a krómozott felület nem veszíti el eredeti megjelenését. De sok a súly, ami kellemetlenséget okoz, ha hosszabb ideig ilyen zajt kell tartania. És a veszélye, hogy a zománc a fürdőszoba, amikor esik, magas.

Figyelj! A legtartósabb és drága öntöződobozok rozsdamentes acélból és rézből készültek. Ezek leggyakrabban stilizált modellek, amelyeket keverővel és egyéb lámpatestekkel kombinálnak.

A műanyag termékek ugyanazt a króm bevonatot szinte mindig maszkolják a fém alatt. Azonban sokkal kevésbé tartós és hajlamos elhalványulni, hámozni. Az alacsony műanyag öntözés fémeket analóg lehet a hajótest erősségétől függően. Lehetőség van arra, hogy a kis súlyt és a demokratikus árat számos előnnyel viseljék.

További kényelmi szolgáltatások ↑

A modern zuhany nem csak a víz diszperziója egyik módban vagy más, hanem olyan további jellemzők is, amelyek még élvezetesebbé teszik a higiéniai eljárásokat. Ezek közé tartoznak: a sugárvilágítás, a termosztát és a redukáló szelep jelenléte, a vízkőlerakódások tisztítására szolgáló rendszer.

Háttérvilágítású fúvókák - egy kis LED-ek gyűjteménye, amelyek önállóan működnek és nem igénylik a hálózati csatlakozást. Az öntözésen áthaladó víz áramlása egy mini rotorot forgathat belsejében. Ezután a mechanikai energiát elektromos energiává alakítják, amelyből a fényforrások működnek.

Figyelj! Minél erősebb a víznyomás, annál fényesebb lesz a fény.

A zuhanyzónak ugyanolyan színű, két vagy több színű háttérfénye lehet, amely egy adott sebességnél és bizonyos sorrendben egymást helyettesítheti. Egy speciális érzékelő jelenlétében ezek megfelelnek az áramló víz hőmérsékletének. A kék a hideg és a piros a meleg.

Egy másik praktikus és rendkívül kényelmes kiegészítés a termosztát. A jelenléte megvédi Önt a kellemetlen meglepetésektől forró víz vagy jeges víz formájában. Mielőtt zuhanyozni készülne, elegendő a kívánt hőmérsékletet beállítani (egyes modelleknél ez egy fokig elvégezhető), ami biztosítja a víz sima keverését.

Figyelj! Ha a ház hirtelen kikapcsolja a vizet, akkor egy termosztáttal biztos lehet benne, hogy amikor be van kapcsolva, a víz hőmérséklete megegyezik az előző értékkel.

A termosztát lehetőséget ad arra is, hogy csökkentsük a használati díjak költségét, mert nem kell időigényed, és nem olcsó köbméter vizet kell "beállítani" a kívánt hőmérsékletre.

Fontos szerepet játszik a redukáló szelep, amelyet gyakran nyomásszabályozónak neveznek. Lehetővé teszi a kívánt nyomás beállítását, ami fontos, ha a vízvezetékben lévő nyomás instabil.

Az öntöződoboz különféle szilikonbetétek formájában is alkalmazható a vízkő elleni védelemre a lyukaknál, amelyek meggátolják az eldugulást.

A modern zuhanyzó a fürdőszobában nem csak egészségügyi termék, hanem tükrözi ízlését és preferenciáit. A vásárláshoz kompetensen minden nap beállíthatja a hangulatot, pihenhet és gyógyíthatja a testet.

Frissítő fejzuhany: 6 alap típusú eszköz

A felsõ zuhany a test számára hasznos és tökéletes a modern fürdőszobában, mindenki arra törekszik, hogy a legkényelmesebb, ideális szállást kínálja. A házban fontos helyet foglal el a fürdőszoba és a szaniterek. Az ilyen koncepció, mint a WC és a fürdő hosszú ideje kísérőben van, és nem tudjuk elképzelni, hogyan tudjuk nélkülözni őket. A zuhanyzóval a helyzet kissé más. Viszonylag nemrégiben jött be az életbe, de funkcionális ellátásban már túl volt a szomszédjaiban a fürdőszobában.

Higiénikus függőleges zuhany: típusok és konstrukciós modellek

A közelmúltban a felsõ zuhanyzószerkezetet csak a magánházak és az ingatlanok kertjében használták fel. Minden lehetséges eszközzel felszerelte a rögtönzött eszközöket, néhány kapacitást helyezett a tetőre, és egy öntöződobozt helyeztek el diffúzorral.

A függőleges zuhanyzás sokat változott azóta. Jelenleg többféle felső zuhany van.

Ezek különböznek az építés, a belső szerkezet és a higiéniai funkciók típusától. Különböző méretűek és gyártási anyagúak is.

Az interneten vagy szaküzletekben megismerkedhet a függőleges zuhany kialakítás különböző típusai között

Milyen típusú felsővezeték létezik:

 • Zuhanyzóoszlop;
 • Felfüggesztett mennyezeti zuhany;
 • Fél rejtett modell;
 • Kültéri mennyezeti zuhany;
 • Zuhanypanel;
 • Trópusi zuhanyzó.

Mindezeket a modelleket egy szóval lehet leírni - függőleges zuhany.

Mennyezetre szerelt fejzuhany: eszközváltozatok

A fürdőszoba és a zuhany kialakítása mindig a prioritások listájának tetején áll. A kényelmes körülmények kedvező környezetet biztosítanak a pihenéshez és a pihenéshez a vízkezelések során.

A mennyezetbe süllyesztett fejtámla több fajta. A legfontosabbak a szokásos zuhanyzók és a trópusiak.

A beépített mennyezeti zuhanyzó funkciói segítenek elrejteni a szerkezet összes elemét, és a víz bejutását a diffúzorból a zuhanyzó mennyezetéről biztosítani.

A mennyezetre szerelt fejzuhany kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye a minőségét és jellemzőit.

A beépített mennyezeti zuhanyzó előnyei:

 • Nagy zuhany kialakítás;
 • Nem kell a fejét a zuhanyzó öntöződobozba zúdítani;
 • A kikapcsolódási lehetőség.

A süllyesztett mennyezeti zuhany felszerelése egy trópusi zuhannyal ellátott öntöződobozt is szerelhet. Ennek köszönhetően a zuhanyzás folyamata valódi boldogsággá válik.

Eső-zuhany: a felhasználók és szakemberek véleménye

Szupermodern zuhanymodell - a trópusi eső gyorsan lendületet ad a zuhanyzókba. És ez nem véletlenszerű: a trópusi zuhanyzó további funkciókat és érzeteket ad a zuhanyozás közben.

A trópusi zuhanás, amely felülmúlja az internetes oldalakat, tudatosan élvezi ezt a népszerűséget. A design több opciója könnyű és hangeffektusos személyeket biztosít a zuhanyozás közben.

Ezenkívül egy megfelelően felszerelt trópusi zuhanyzó kapcsolóval van ellátva, többféle vízellátással. A váltáskor a program maga előre beállított zuhany üzemmódot biztosít.

A mai népszerűség egy trópusi zuhanás, amely érdekes módon kiegészíti a modern belső teret.

A trópusi lélek pozitív pillanatait a felhasználók véleménye szerint:

 • Segíti a pihentetést;
 • Díszíti a vidámságot;
 • Bizalmat ad;
 • Hidromasszázs;
 • Az emberi bőreket oxigénnel gazdagítja;
 • Ez lehetőséget ad Önnek arra, hogy a hideg esőben vagy a forró trópusi esőben érezze magát a természetben;
 • Stimulálja a bőrsejtek aktivitását;
 • Aktiválja és erősíti az immunrendszert;
 • Segít a stressz enyhítésében.

Többek között a trópusi zuhany, a széles öntözés ellenére, hozzájárul a vízfogyasztás megtakarításához. Ez annak köszönhető, hogy a beépített aerátor az öntöződobozban, és az illetékes szoftvert trópusi zuhany.

Fővárosi beépített zuhany: beépítés és szerelés

A vízvezetékeken át folyó víz minden vízvezeték szerelvény fő ellensége. Ezért tanácsos a beépített zuhany beépítését elindítani a vízellátó rendszer bejáratánál vízszűrővel a házhoz. Az a tény, hogy ez a fajta lélek alaposan beépül a falba, hibája esetén mindenre szükség lesz. Javítani kell a szűrőt azonnal.

A beépített zuhanyt nem nehéz felszerelni, olyan ember számára, aki legalább nem nagy készséggel rendelkezik a vízvezeték- és építési munkákban. Ha nincsenek ott, akkor érdemes szakemberhez fordulni. A nem minősített eszköz sok költséget és időt igényel a javításhoz és az új felszereléshez.

Szintén fontos a kiváló minőségű, tartós anyagok kiválasztása a zuhany felszereléséhez. Ha nem megbízható csöveket telepít vagy olcsó keverőt telepít, akkor egy nem tervezett javítás hamarosan várja.

Annak érdekében, hogy megfelelően beépítse a beépített zuhanyt, jobb, ha segítséget kér szakemberektől.

A beépített zuhany beépítésének lépései:

 • Csinálunk egy vízcsuklót a falba;
 • A csövek elhelyezése;
 • Készítjük a keverő kimenetét;
 • Szerelje be az adaptert az öntöződobozhoz;
 • Összeszereljük és csatlakoztatjuk a keverőt;
 • Felszerelhetjük a vezérlőpanelt (ha van ilyen);
 • Összeszereljük a rendszert;
 • Csatlakoztasson egy öntöződobozt;
 • Ellenőrizze a rendszer tömítettségét;
 • Tömíti a mennyezetet;
 • A falak (vagy falak) díszítését végezzük.

Egyes zuhanymodellek további telepítési lépéseket igényelhetnek, de alapvetően minden típusú beágyazott zuhany készül ugyanolyan módon.

Mennyezeti zuhany: az űrlapok és az osztó típusai

Minden személy szereti a különböző érzéseket higiéniai eljárások során. Vannak, akik inkább egy merev fogkefét preferálnak, míg mások inkább egy puha kefét preferálnak, valaki szereti a hűvösebb fürdőt, és néhányan rózsaszínűvé válnak. Tehát a zuhanyzóval. Minden termék saját vevővel rendelkezik.

A mennyezetes zuhanyzat megnyugtathatja és nyugtathatja, relaxálhatja az izomrendszert és masszázzsal. Mindezeket a hatásokat öntöződoboz vagy diffúzor segítségével érik el.

A testre eső víz áramlási iránya különböző módon befolyásolja az emberi egészséget. Az orvostudomány szempontjából a leghasznosabb egy függőleges zuhany, vagy ahogy az is nevezik - az első. A feje felől lefelé eső vízsugár meghajtja az egész idegrendszert. Érdemes ezt megfontolni, mielőtt kiválasztanád egyfajta öntöződobozt a lelkednek.

A mennyezeti zuhany kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyeljen az osztó alakjára és típusára.

A létező zuhanyfejek típusai:

 • Hagyományos diffúzor kerek formájú a racken, amely biztosítja a tartószerkezetet;
 • Négyzetes, kerek vagy téglalap alakú sprinkler a mennyezetbe ágyazva;
 • A mennyezetből kinyíló öntözés bármely formában beágyazható;
 • Ábrázolt öntöződobozok a gyermekek számára;
 • Nagy átmérőjű, bármilyen formájú sprinkler a trópusi zuhanyhoz.

A felső trópusi zuhanytípus modern típusú öntöződobozai természetesen természetes viharforrást biztosítanak Önnek, és zenével és fényhatásokkal is jár.

Felfújható zuhanyfajták (videó)

Még egy utcai szerkezetet is lehet zuhanni, amely magában foglal egy tartályt, egy csövet és egy öntöződobozt. Természetesen ez nem a zuhanyzó, amit szeretnénk látni a kényelmes lakásban vagy házunkban. A modern technológiával felszerelt zuhanyzók kényelmessé teszik életünket, de néha még mindig a vad természet karjaiba akarunk merülni. Erre is van lehetőség - egy trópusi zuhany segít Önnek visszatérni a dzsungel és a vadon élő szigetek világába. Csak csukd be a szemed.

Zuhanyzó kiválasztása a fürdőszobában

Oroszországban a legtöbb ember továbbra is használja a leggyakrabban használt zuhanyfejet egy egyszerû fali tartóval, amely legjobb esetben döntési szög állítható, és ez rendkívül kényelmetlen. És néhányan birtokos nélkül.

Annak biztosítására, hogy mi az oka annak, hogy miért nem vettük figyelembe a vízvezetékben elért előrehaladást, nem vállaljuk. De tegyük fel, hogy sok boldog lakástulajdonos egyszerűen nem gondolja azt a tényt, hogy sokkal kényelmesebb alternatíva van, mint egy tömlővel ellátott zuhanyfej.

Ha belépsz a "tudatlan" listába, és a közeljövőben tervezed a javítást a fürdőszobában, mindenképpen olvassa végig ezt a cikket. Talán arra késztünk Önt, hogy megvásárolja a modern és kényelmes zuhanyzót.

Milyen alternatívák

A négy legfontosabb alternatíva a következő:

 • zuhanykészletek;
 • felső zuhany;
 • zuhanyrácsok;
 • zuhanypanelek.

Mindegyik zuhany típus alkalmas zuhanyzókonyhákon és fülkékben, valamint a mosdókagylóval, műanyag vagy puha függönyökkel.

Zuhanykészlet

Zuhanykészlet - 2 200 rubelből. A zuhanykészlet hosszú tömlőből, öntöződobozból, fém rudakból és állítható tartókból áll. Néhány modellen polcok és szappanos ételek is rendelkezésre állnak.

A rúd a falhoz párhuzamosan 3-7 cm távolságban van felszerelve úgy, hogy a felső szél 40-50 cm-rel legyen a család legmagasabb tagja fölött. Egy bárban egy öntözés tartója rögzíthető.

A tartónak két beállítása van: függőlegesen mozog a rúd mentén, és a dőlésszöget a falhoz képest megváltoztatja. Ez a kialakítás nagyon kényelmes, mivel nemcsak az öntöződoboz lejtését, hanem a magasságot is beállíthatja.

A zuhanyfej kényelmét leginkább a családok élvezhetik, akiknek a tagjai jelentős magasságkülönbséggel rendelkeznek. Egyes gyártók műanyag rudakat gyártanak. Nem szabad ilyen modelleket vásárolnia, mivel ezek gyorsan meghiúsulnak, különösen akkor, ha gyakran használják a magasságkiegyenlítést.

Felfedező zuhany

Rendszerint a felső zuhany egy beépített keverő használatát és vízellátás telepítését jelenti a falba, falba vagy mennyezetbe. Kiderült, szép, szép és praktikus. A felső zuhany sokkal kényelmesebb és kellemes, mint a megszokott.

A nők számára azonban nem mindig alkalmasak, mivel gyakran mosnak, és megpróbálják nem nedvesíteni a fejüket. Ennek megfelelően a maximális kényelem érdekében jobb kombinálni a felső zuhanyzót a klasszikus kézi öntöződobozzal.

A választásnál azt javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet a "trópusi eső" lehetőségre, mivel nélküle a felső zuhanyzat elveszíti a fellebbezés nagy részét. Végül is ez a lehetőség a vízkezelést pihenteti és nagyon kellemes.

Figyeljen az öntöződoboz anyagára és méretére is. Minél több öntözés, annál jobb. Ha azonban a vízellátás gyenge, jobb egy kis modell kiválasztása.

Anyag ideális - rozsdamentes acél, sárgaréz, bronz vagy réz. A bevonatos acél, a fém vagy a műanyag jelentősen rosszabb: a műanyag idővel lebomlik, a bevonat acélból esik, a fém elhalványul és végül rozsdásodni kezdi (egyébként sokféleképpen lehet tisztítani a zuhanyfejet a vízkőből. termék).

Tusoló állványok

Tusoló állványok - 4 300 rubelből. A zuhanyrács (néha a "zuhanyzóoszlop" kifejezést is használják) egy fülhallgató és egy felső zuhany kombinációja.
Teljesen felváltja mindkét eszközt.

A rekesz egy csőcsőből, egy tömlőből, egy kézi zuhanyból, egy felső zuhanyból és egy kézi zuhanytartóból áll, magasságállítással és egy öntöződoboz dőlésszögével.
Egyes modellekben polcok és szappanos edények is vannak.

A Grohe, a Hansgrohe és sok más európai gyártó felszerel egy zuhanyozó állványt egy beépített termosztatikus keverővel, mechanikus vagy elektronikus vezérléssel.

A legtöbb modellen a víz a felső és a kézi zuhanyzók számára egy csőcsőön keresztül kerül szállításra. A két öntöződoboz közötti váltó a sávba vagy a keverőbe van beépítve. Vannak azonban kivételek.

A zuhanyállványok elsősorban a zuhanyzók sarkaihoz és fülkékhez vannak tervezve. Azonban a kifolyóval ellátott modellek sikeresen használhatók a fürdő felett (egyébként nagyon kényelmes). A kézi öntözőpálca magasságállítása nem minden zuhanyrézben található, ezért legyen óvatos, amikor kiválasztja, hogy ez az opció fontos-e Önnek.

Zuhanypanelek

Zuhanypanelek - 13 500 rubelből. A zuhanylemezekhez hasonlóan elsősorban a sarkok és a fülkék számára készültek, de a fürdő felett is használhatók, ha a beépített függöny teljesen lefedi és megakadályozza, hogy a víz a helyiségben repüljen.

A zuhanypanelek egy felső zuhanyzóval, egy kézi zuhanyzóval, egy hidromasszázs fúvókával és egy beépített keverővel rendelkeznek. A legtöbb modellnél termosztatikus a vízhőmérséklet automatikus beállítása (hidromasszázs, a beállított hőmérséklet pontos fenntartása rendkívül fontos).

A panelek fő jellemzője a hidromasszázs. A panel testére szerelt fúvókák víztelenített vízfolyásokban vízszintes síkban vagy enyhén szögben erős nyomás alatt vannak. A víz nyomása masszírozza a bőrt, ami kellemes és az orvosok szerint pozitív hatással van az egészségre.

A zuhanypanelek hátránya a magas költségek és a működési feltételek iránti igény. Különösen nem kedvelik a kemény vizet, és nem képesek dolgozni, ha a vízellátó rendszer alacsony nyomást gyakorol. Ez azt jelenti, hogy a szűrőket hideg és forró vízre kell felszerelni. Néhány házban is vannak szivattyúk.

A tálalólemez esetében különböző anyagokból lehet készíteni. A legjobb az alumínium, rozsdamentes acél és edzett üveg. A vékony műanyag a legrosszabb megoldás, főként alacsony kategóriás low-end modellekben használják.

Ajánlások

 1. Ha csak kényelmes, szabályozható zuhanyra van szüksége, akkor szabadon vásárolhat meg egy fülhallgatót, elég lesz az Ön számára.
 2. Ha a függőleges vízellátás minden előnyét meg szeretné kapni, akkor válasszon egy zuhanytartóból és lehetőleg polcokból (nagyon kényelmes).
 3. A zuhanytálca csak akkor vásárolható meg, ha hidromasszázsra van szüksége.

Nincsenek más egyértelmű előnyei. A zuhanykészletek, állványok és panelek árai a http://sansmail.ru online áruház webhelyéről származnak.

A mixer és a fürdőszoba zuhanyzójának másik lehetőségét lásd a következő videóban:

Felfedező zuhany (beépített)

márka

A mennyezetbe épített felső zuhany a fürdőszobát stílusosabbá és elegánsabbá teszi, a vízkezelés pedig sokkal kényelmesebb. A katalógusunk termékei a legszélesebb és legkényelmesebb vízfoltot nyújtják, és lehetővé teszik az erőforrások megtakarítását.

 • Telepítés: a mennyezetre
 • Típus: felső zuhany

Beépített fejzuhany: mit kell figyelembe venni a választáskor

A 3Dplitka.ru nagyméretű vízvezeték-választéka lehetővé teszi, hogy olyan megoldásokat találjon, amelyek legjobban megfelelnek az egyes látogatók igényeinek és képességeinek. A fülke vagy mennyezet tetejébe épített felső zuhany ma nagy népszerűségnek örvend. A vállalat által bemutatott egyik modell kiválasztása során figyelembe kell venni:

 • a rejtett kommunikáció lehetősége;
 • a mennyezeti panel alakja és anyaga;
 • az öntöződoboz kialakításának nem megfelelősége a szoba általános stílusával.

A megvásárolt vízvezeték és csempe csak abban az esetben felel meg elvárásainak, ha helyesen van kiválasztva. 3D-s vizualizációs programunk segít a tökéletes belső kialakításában, és nem hagyja, hogy csalódást okozzon a felújított fürdőszoba kialakításával.

Lásd még bronz zuhanykészletet a katalógusunkban

Kiválasztása tetején zuhany a fürdőszobában

A szovjet korszakban a lélek rögzítése elsősorban a falon vagy a mennyezeten történt. Ez a technológia azonban fokozatosan feledésbe merült. A lakástulajdonosok egyre inkább elkezdték használni a klasszikus zuhanyzót: amikor vízkezelési eljárást kaptak, kezükben tartották. Az elmúlt évtizedekben azonban a felső zuhanás népszerűsége. Most a választása az ő javára nem csak kollégiumokban és kommunális apartmanokban történik. E lehetőség igénye az érdemeivel függ össze.

Kényelmet biztosít a vízkezelések során. Ráadásul egy ilyen eszköz használata meglehetősen egyszerű. A vízvezeték szerelvény-üzletekben különböző modellek találhatók, amelyek képesek kielégíteni a fogyasztók igényeit, és emellett bármilyen belső térbe illeszkednek.

Jelenleg kétféle felső zuhany található:

 • Beépített. Általában a mennyezet alá kerül. Minden kommunikáció rejtve van a szemtől. Felülről csak az öntöződoboz látható. Azonban ez a zuhanyzóelem is könnyen beágyazható a mennyezet felületébe. Sok szempontból mindez a tulajdonos ízlésétől függ.
 • Csuklós. A rögzítés a mennyezeten történik, amelyhez egy speciális gerendát használnak. Ennek a kialakításnak a legfontosabb kényelme, hogy ilyen zuhanás készülhet, ha megvásárol egy speciális tartót a klasszikus zuhany falára. Ezenkívül a vízkezelés során a tulajdonosnak lehetősége van az öntöződoboz szögének módosítására. Ne feledje, hogy ez a funkció nincs jelen a szokásos, de csak drága modellekben.

A felső zuhanás lehetőségének kiválasztásakor célszerű összpontosítania a szobájának méretére. Ha a fürdőszoba korlátozott területtel rendelkezik, akkor ebben az esetben ésszerűbb beépíteni az integrált zuhanyozót, mivel a gerenda, amelyet egy beépített zuhanyra használnak, sok helyet igényel.

Meg kell jegyezni, hogy a mennyezeti szerkezet kupolájának sajátosságai vannak, ezért nem mindig lehetséges az integrált zuhany felszerelése. Mindent egybevetve, mielőtt ilyen terméket vásárolna, forduljon szakemberhez ebben a kérdésben.

anyagok

A szakértők három olyan anyagot azonosítanak, amelyeket leggyakrabban használnak a lélek gyártásához.

műanyag

Ez az anyag könnyű és olcsó. Egy másik előny az alacsony ár. Azonban nem hátrányok nélkül. A hátrány az, hogy az anyag egészségügyi szerkezete alacsony szilárdságú. Gyakran előfordul az ilyen termékek lebomlása. Repedések jelennek meg rájuk, aminek következtében szivárognak és fröccsenek róluk. Ha alacsony áron szeretne egy terméket vásárolni, és készen áll a változtatásra, akkor ebben az esetben a mennyezetbe épített műanyag felső zuhanás jó választás lehet.

fém

Hátrányok, amelyek a műanyag zuhanóban, a fémből készült termékben rejlenek. Az ilyen szerkezet gyártásához a legtöbb esetben a gyártók választanak az acél vagy a sárgaréz javára. Az anyagból készült zuhany nagyon tartós. Működése során a bontást kizárják. Ezenkívül nem alakulhat ki deformáció.

Más szavakkal, a fémszerkezetek minőségi jellemzői magasabbak. De a minőségért magasabb árat kell fizetnie. Összehasonlítva a műanyag fém függőleges zuhany ára sokkal több. Ráadásul nem szabad elfelejteni, hogy súlyuk nagyobb.

Fém műanyag

A fém és műanyag lelkek közötti jó kompromisszum a fém-műanyag verzió. Minden műanyag termékben rejlő előnyöket tartalmazza, valamint a fém zuhanyzó minden hátrányát.

 • Fontos kommunikáció egy ilyen termékben, amely gyakran megtörik a műanyag szerkezetekben, fémekből áll, míg az öntözés önmagában műanyagból készül, fém hozzáadásával;
 • Jelentõsen olcsóbb fémtermékek kerülnek a tulajdonos egy fém zuhany,
 • A szolgáltatás ideje hosszabb lesz a műanyag opcióhoz képest.

tervezés

A legtöbb esetben a falba ágyazott felső zuhanyt egy öntöződobozból és egy, a keverőhöz csatlakoztatott tömlőből vagy csőből álló szerkezet alkotja. Az öntöződobozok rögzítése a felső zuhanásnál a falon vagy a mennyezet felületén történik. Csatlakozás a keverőhöz kommunikáció útján történik.

Ha a termék beépített szerkezettel rendelkezik, akkor a zuhanyzóban falra és mennyezetre épülnek a kommunikáció, és a keverők és az öntözőpálca kinyílik. Ennek a beépítési módnak az a fő előnye, hogy a fürdőszobában kialakított kialakítás nem szenved, mivel csavarok és csövek észrevehetők.

Ha egy csuklós szerkezetből álló termék van felszerelve, a tömlõ vagy csõ kívül helyezkedik el, és az egyik oldalon összekötve van a keverõvel, a másik pedig a gerendához kapcsolódik, amelyen a zuhany csatlakozik. Ez a lehetőség kevésbé esztétikus, mivel minden kapcsolat jól látható. Azonban sokkal kényelmesebb, mivel nem szükséges mászni valahol, hogy kiküszöböljék az egészségügyi konstrukcióban fellépő zavarokat.

Különböző formák és méretek az öntöződobozok, amelyek a felső zuhanyt használják. A kerek öntöződoboz a legnépszerűbb. A stílus szempontjából semleges, és minden belső térben harmonikusnak tűnik. Saját igényeiknek és a fürdőszoba jellemzőinek megfelelően azonban a tulajdonos választhat egy négyszögletes vagy négyzet alakú öntöződobozt is. Ha a belső tér megkülönböztethető a gyönyörű elemek jelenlétével, akkor ebben az esetben választást tehet az eredeti formákra, amelyeknek ívelt élei vannak.

Érdemes megemlíteni, hogy a kerek öntözés átmérője 20 és 80 cm között változhat, vagy akár nagyobb is lehet. Ebben az esetben azonban a tulajdonos választása elsősorban az íze függvénye. Figyelembe kell venni a keverő által létrehozandó nyomást is. Tudnia kell, hogy ha egy öntöződoboznak meglehetősen nagy átmérője van, akkor az áteresztőképessége jelentős. Emiatt a nyomásnak elég erősnek kell lennie. Ha kihagyja ezt a pillanatot, akkor a csaptelep megnyitásával vízfolyásokat nem fog kapni, és csak lassan folyó vizet fog látni.

Modellek és funkciók

Elődeik közül a modern beépített zuhanyzók alapvetően nagyszámú funkció és mód jelenlétében különböznek egymástól. Ha korábban a zuhanyzó olyan szerkezet volt, amelyből ivott a víz, akkor ma modern változata pihentető hidromasszázs. A modern zuhanymodellekben lehetőség nyílik a víz beállítására.

Ezenkívül beállíthatja az öntöződoboz speciális nyomását vagy szögét. A víztelenítés során a vízhőmérséklet éles csökkenésének kizárása érdekében termosztáttal ellátott keverőt kell beszerelni és telepíteni.

Ha ilyen zuhany van a fürdőszobában, akkor nem aggódhat az égési sérülések miatt, és amíg a fürdőszobában nem lesz jeges zuhany. A modern mixerek modellek beépített termosztátot tartalmaznak a berendezésben. Azonban a modell kiválasztásakor meg kell tanulnia az eladótól.

A megvásárolt modellben hasznos lehet egy nyomáscsökkentő szelep jelenléte. Más módon úgynevezett "nyomásszabályozó". Ha ilyen elem van a lelkedben, könnyen megváltoztathatja a megfelelő víznyomást.

Napjainkban a felső zuhanyzó modern modelljei többféleképpen működnek:

 • kemény masszázs;
 • puha pihentető;
 • esőzuhannyal

Az esős zuhany magában foglalja a nagy intenzitású víz áramlását, amely hasonlít a dzsungelbe eső esőcseppekre. Különösen kellemes lesz, ha trópusi zuhanyt kapsz, ha egy nagy zuhanyfej van a mennyezetre szerelve. Ebben az esetben könnyen beállíthatja a kívánt vízhőmérsékletet, bekapcsolhatja a kedvenc zenéit és lazítson egy kemény munka után.

A ferde fúvókákkal ellátott modellek ma nagy érdeklődést mutatnak a lakástulajdonosok között. Fő előnye vonzó megjelenés. Ilyen zuhany használata esetén a készítmények a vízből származnak, ami sok pozitív érzést kölcsönöz a vízkezelést végző személynek.

Vélemények

Már fél év telt el, amikor telepítettem a Dorff zuhanykabinot a lakásomba. A sarokmodellt választottam. Bár a raklap magassága jelentéktelen, a kabin nagyon tágas és nagyon kényelmes. A fürdőszobában vásárolt berendezések boldoggá teszik. Különösen jó keverők, amelyek rézből készültek. Sajnálom, csak egy dolog, hogy egy egyszerű modellt készítettem egy zuhanykabinban. Nincs fürdő üzemmód és sem fedél. Mindazonáltal az ár és a minőségi jellemzők tekintetében a modell a legjobb.

Hosszú ideig a fürdőszobámban fürödtem. De úgy döntöttem, hogy megváltoztatom, és választottam a Dorff kabin javára. A boltban bemutatott modellek közül választottam a Logic modellt. Ennek a berendezésnek nincs panaszom a működésének 7 hónapjára. Az egyetlen baj, ami történt - két fúvóka kudarcot vallott. De garanciális helyettesem őket. Gyakran, vízkezelések során hidromasszázst használok. A zuhany nem igényel különös gondosságot, ezért örülök ennek a vásárlásnak.

2 évig használtam a Dorff zuhanyzót. Nem mondhatok semmi rosszat róla. Szakemberek telepítése után elfelejtettem minden problémát. Gyakran víztisztítást és hidromasszázs rendszeres használatot tesznek. Nem probléma zuhanyt nem szállítok. Az egyetlen dolog, amit meg kellett tenni, az volt, hogy rendszeresen megcsavarja a hengereket úgy, hogy a zuhanyzók ajtaja szorosan záródjon. Vásárlásom jó választás. Minőség magas szinten, és emellett az ár ésszerű.

következtetés

A divat-trend jelenleg a felső zuhany felállítása. Korábban a múlt emléke volt. Ma azonban a lakástulajdonosok választanak a javára. Kétféle lehetőség van egy ilyen zuhanyozásra - állítható és beépíthető. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei. A szabályozott fő előny, hogy beállíthatja az öntöződoboz szögét. A felső zuhanyok modelljei nagy számban kínálnak, így könnyen felvehet egy olyan terméket, amely tökéletesen illeszkedik a belső térbe és kényelmet nyújt a vízkezelések során.

A mennyezeti zuhany kiválasztásakor nem csak a termék esztétikai kialakítását, hanem az anyagot is figyelembe kell venni. A felső zuhanyzók modern modelljei, beleértve a trópusiakat is, műanyagból és fémből készültek, fémes műanyagot is használnak. Aki gyakran akarja cserélni az esős zuhanyzót, mentheti és vásárolhat műanyagot. Azok számára, akik érdekelnek a megbízhatóság, a legjobb megoldás fém. Ha nincs elegendő pénz az ilyen zuhanyozáshoz, akkor kompromisszumként választani tudsz egy fém-műanyag egészségügyi termék mellett.

Mennyezeti esőzuhany

Rain shower 400 * 400 Noken LOGIC SQUARE 100121022

Zuhanyzó 40x40 cm Ideális Standard IDEALRAIN LUXE B0389MY trópusi eső

Felső esőzuhany D400 mm Steinberg 100 1689

Öntözés mennyezeti trópusi eső d500 mm Palazzani 9926U6

Trópusi esőzuhany beágyazva a mennyezet 380x380 Palazzani 9926G6

A 500 * 500 Palazzani 9926H3 beépített felső zuhany

Felfedező zuhany trópusi esővel és kaszkád 500 * 500 Palazzani 9926G7

Az eső, a kaszkád és a köd kiemelkedő esőzuhannyal rendelkezik 500 * 500 Palazzani 9926G4

Mennyezeti esőzuhany 57x47 cm Bossini H38928

Top esőzuhany 57x47 cm Bossini Dream H38657

A mennyezet öntözése 600 * 600-as, Steinberg 390 6620 kaszkáddal lehetséges

A mennyezet öntözése 600 * 600-as, Steinberg 390 6610 kaszkáddal

Mennyezeti vizes palack d 470 Bossini DREAM OKI fény RGB chromotherapy H37457

Esőzuhany 470x470 Bossini DREAM RGB H37456

Mennyezeti zuhanyfej 57x47 Bossini H37455

Bossini H37397.030 37x37 cm-es világítós zuhanyzó

Zuhanyfej mennyezet 47x47 cm Bossini H37453

Zuhanyzó öntöző mennyezet d 470 cm Bossini H37454

Zuhanyfej mennyezet 57x47 cm Bossini H38905

Zuhanyfej mennyezet 57x47 cm Bossini H38906

Zuhanyfej mennyezet 57x47 cm Bossini H38909

Mennyezeti zuhanypanel 530x346 FANTINI Acqua Zone

Zuhanyfej 570 * 420 Bossini Dream-Ovális Flat H38460

Mennyezeti öntözés d-470 Bossini Dream-Oki lapos H38458

A mennyezeti zuhanyzó öntözés 370 * 370 Bossini Dream-Cube Flat H38381-t tartalmaz

Mennyezeti zuhanyzó öntözés 470 * 470 Bossini Dream-Cube Flat H38459

Mennyezeti zuhanyzó öntözés 470 * 370 Bossini Dream-Négyszögletes lapos H38387

Esős ​​zuhany 50x100 cm Bossini Dream-XL lapos krómterápiával WI0372.030

Mennyezeti zuhanyzó öntözés Bossini Dream-XL Flat krómterápiával WI0374

Mennyezeti esőzuhany 57x47 cm Bossini H38928 LED

Mennyezeti esőzuhany 57x47 cm Bossini Dream RGB H38908

Öntözés mennyezeti 530x530 FANTINI Acqua zóna

Felső esős zuhany 3 üzemmódban a Hansgrohe Raindance Rainmaker 26117000

Esőzuhany 30 * 30 Noken LOGIC SQUARE N186490005

Távirányítós zuhany D300 mm Steinberg 100 1688

Mennyezeti öntözés 500 * 500 Steinberg 390 5500

Mennyezeti öntözés 500 * 500 Steinberg 390 5000

Mennyezeti öntözés 500 * 500 Steinberg 390 5502

Mennyezeti öntözés 400 * 400 Steinberg 390 4402

Mennyezeti öntözés 500 * 500 Steinberg 390 5002

Mennyezeti öntözés 800 * 600 Steinberg 390 6812-es

Mennyezeti öntözés 600 * 600 Steinberg 390 6612-t

Mennyezeti öntöző kanna 420 * 420 Palazzani 9926H1 esővel

Mennyezeti öntöződoboz 500 * 500 Palazzani 9926G8 esőzuhannyal

Felfedező zuhany esővel és kaszkád funkcióval 700x380 Palazzani 9926G5

Zuhanyfülke 940 * 940 Palazzani 9926G9

Arany mennyezeti zuhanyfej d 470 cm Bossini DREAM - OKI H38458.021

Zuhanyfej felső 37x37 cm Bossini H37451

Esős ​​zuhany 970x970 Axor ShowerHeaven 10623800

Esős ​​zuhany 680x460 fényben Hansgrohe Raindance Rainmaker 28418000

A Hansgrohe Raindance Rainmaker 26117000 fejlámpa

Öntözés mennyezeti világítással 80 * 80 cm. Otler

Öntözés mennyezetet világos, négyzet 50 cm

Nyári benyomások trópusi zuhanyzónként 700 * 520 benyomások

Mennyezeti zuhanyzó öntözés 470 * 320 Bossini Dream-Ovális Flat H38388

Mennyezeti zuhanyfej d470 Bossini Dream Oki Flat krómterápiával H37457

Mennyezeti zuhanyzó öntözés 370 * 370 Bossini Dream Flat krómterápiával H37451

Mennyezeti zuhanyzó öntözés 47 * 47 Bossini Dream Flat krómterápiával H37456

Mennyezeti zuhanyzó öntözés 470 * 370 Bossini Dream Flat krómterápiával H37450

Trópusi zuhany Bossini Dream Flat H37455 krómterápiával H37455

rendeljen online, vagy jöjjön a bemutatótermünkbe

GARANCIA 3 ÉVRŐL

3 év garancia vonatkozik minden termékre

ingyenes szállítás a termékkategóriákon

Trópusi mennyezeti zuhanyzó jellemzői

A trópusi esőzuhany alatt mindenhol álmodni fognak, a mennyezet felépítésének és magasságának függvényében a mennyezeten vagy a mennyezeten függesztett mennyezetek vagy trópusi mennyezeti zuhanyzók.

A mennyezetre nagy mennyezetű öntöződobozok (trópusi zuhany) a mennyezethez vannak csatolva: egy integrált belső keretszerkezet minden trópusi zuhanyhoz, a mennyezeti zuhanylemezen lévő lyukakon keresztül vagy egy vízcsövön való rögzítéssel. Az első két lehetőség előnye, hogy a beépített mennyezetzuhany felszerelésére zárt mennyezetre szerelhető, a mennyezetbe vagy sűrűbe szerelhető. A mennyezeti zuhanycső rögzítésének lehetőségét a csőre akkor kell használni, ha a mennyezeti zuhanyfejet a mennyezettől távolabb kell mozgatni, hogy hozzáférhessen a vízcsatlakozási ponthoz és az öntöződobozhoz.

A plafonra szerelhető 300 mm-nél nagyobb mennyezeti zuhanyfejeket javasoljuk, mivel a fali konzolok nem ellenállnak a nagy öntöződobozok súlyának a víz nyomása alatt.

A beépített zuhanyt kétféleképpen lehet rögzíteni: rejtett, ahol a zuhanyzópanelen semmi sem látható a trópusi esőfúvók kivételével, vagy a "patai" fejű csavaroknál nyitott rögzítőelemek. Rögzített kötőelemek esetén a szerelés csak a belső felületen lehetséges (a lámpatest keretét rejtett mennyezetre szereléshez), ha nyílt rögzítőelemeket használnak, akkor mind a belső kerethez, mind a függesztett mennyezet keretéhez van szerelve. A plafon mennyezetre szerelt mennyezeti eső mennyisége bármilyen méretű lehet, attól függően, hogy milyen méretű a szoba vagy a vágy a fogyasztó.

A trópusi zuhanyzó fényforrással történő felszereléséhez az adaptert 12 V-ra kell csatlakoztatni. A trópusi zuhanyzás áttetsző fúvókákkal vagy halogén izzókkal van ellátva, amelyek a mennyezetre vannak beágyazva. A fúvókákon átfújó háttérvilágítás minden áramlatot megvilágít, és lenyűgözőnek tűnik, az ilyen teljesítmény hiánya, hogy a teljes hatás csak a teljes sötétségben érhető el. A halogén lámpák használata a trópusi zuhanás teljes áramlását világítja meg, így sötétséget biztosít a teljes zuhanytartományban. A háttérvilágítású trópusi zuhany különleges eltérése az egyszínű háttérvilágítás vagy az RGB (többszínű háttérvilágítás) használata, amelyet krómterápiában vagy fényterápiában használnak.