Legfontosabb > Csapok

Főbb alumínium mennyezeti panelek

A mennyezet az alumínium panelek - a modern kialakítása a mennyezet a rack.

Az ilyen mennyezetek nagysága az alumíniumötvözetek tulajdonságainak köszönhetően nagyon változatos. Az ilyen mennyezetek egy kis fürdőszobában, a sportkomplexum, a beltéri csarnok, az uszoda tágas terében találhatók. Az alumínium panel mennyezetének legfőbb előnye az alacsony tömegük, korrózióállóságuk, könnyű beépítésük, gyönyörű megjelenésük.

Az alumínium panel mennyezetének előnyei

Az alumínium panelek süllyesztett mennyezetének fő előnyei:

 • alacsony tömegű, alumíniumötvözetekhez használt szalagot tartalmazó panelek gyártásához, amelyek vastagsága 0,2-0,6 mm;
 • A gumiabroncsok támasztása alumíniumból készül, ami megkönnyíti a felfüggesztett mennyezet és a padlólap terhelését;
 • maximális élettartam - nem korlátozott;
 • a panelek sokféle színárnyalata és a különböző színek kombinációjának lehetősége lehetővé teszi a szerzői megoldás létrehozását
 • a panelek nem változtatják meg a tulajdonságukat a környezeti hőmérsékletről, beltérben és szabadban is használhatók, sem a fagy, sem a hő nem félek tőlük;
 • a magas korrózióállóság lehetővé teszi a magas páratartalmú helyiségek (fürdők, szaunák, fürdőkádak, fürdőkádak, medencék) használatát az épületek és szerkezetek homlokzatainak befejezéséhez;
 • a mennyezet és a főemlék közötti helyiségben való hasznosítás lehetősége;
 • egyszerűség és egyszerű telepítés, nagy sebesség.

Mennyezeti típus

A nyílt típus a fő panelekből készül, amelyek között közbenső panelek (betétek) vannak behelyezve. A betétek színe megegyezhet a panelek színével, színük eltérhet, ami érdekes tervezési megoldásokat eredményezhet.

A zárt típus a mennyezet egyik változata a köztes betétek nélkül, ez egy folyamatos alumínium sík.

Rack mennyezeti kialakítás

Az alumínium panelek mennyisége, bárki is készül, szabványos elemekből áll:

- Végrajz - Az U alakú profil, amelyet a panelek végein viselnek, bezárja a falak és a panelek vége közötti rést.

- A csapágyak gumiabroncsainak rögzítőelemei a fő alapterületre.

- A csapágygumi - alumínium P alakú profil, amelyre alumínium panelek rögzülnek.

- Alumínium panelek - a fő elem a mennyezet, lehet nagyon változatos a dekoráció és a szín.

- Beillesztett elemek - keskeny panelek nyílt mennyezetek beépítéséhez.

Előkészítő munka

Az első szakaszban a csapágygumi és a felfüggesztési pontok helyzete látható. A felfüggesztést nem szabad 30 cm-nél közelebb elhelyezni az épület falától, a gumiabroncs hosszirányában a felfüggesztési szög legfeljebb 1 méter lehet. A kerékabroncsok közötti keresztirányú távolság nem lehet több 1 méterrel.

Miután a felfüggesztések tipliket a főemlére rögzítették, a gumiabroncsok rögzítése rögzített.

A felfüggesztések képesek beállítani a hosszúságot. A vízszintes teherhordó gumiabroncsok hossz- és keresztirányú elérése érdekében a szint- és beállítómechanizmust használva. Ezeknek egyetlen vízszintes síkot kell képezniük kiemelkedések és mélyedések nélkül.

A panel szerelése

A panelek telepítéséhez egyszerű eszközökre van szükség: szalagmérettel, négyzetekkel, ollóval, rövid késsel ellátott késsel, fém vonalzóval. A paneleknek 2,5 cm-nél kisebbnek kell lenniük, mint a falak közötti távolság.

A panelekről távolítsa el a védőfóliát. Pattintsa be a paneleket a teherhordó gumiabroncsokra a gumiabroncsok speciális "fogakkal" a panelek rögzítéséhez. Mindezt a lehető legnagyobb körültekintéssel kell elvégezni, hogy ne maradjon csípőlemez a panelen.

Ellenkező esetben a panel nem lesz alkalmas a telepítésre. A fő panelek beszerelése után nyílt mennyezetek köztes profiljait szerelik fel. Végezze el a szerelést a lapok és a falak közötti réseken átívelő végprofilok beszerelésével.

Működés közben az alumínium panelek rácsos mennyezetje nem igényel különleges elővigyázatosságot.

Csak a szokásos higiénikus tisztítás. A mennyezet nem igényel semmilyen gittet, festést vagy fehérítőt. Szükség esetén a paneleket gyorsan le lehet szedni, és más felületek paneljeivel helyettesíteni, ami felismerhetetlenül megváltoztatja a helyiség belsejét.

Az alumínium panelek mennyezetének költsége

Rács mennyezet alumíniumból, sok gyártó.

Rendeléskor egy vállalat vagy kereskedelmi vállalkozás vezetői segítséget nyújthatnak a komponensek kiválasztásában, meghatározva a mennyiséget és a költségeket. Annak érdekében, hogy becsülje a közelgő költségeket, használhatja az átlagolt adatokat. A költségek sorrendjét 10-15% pontossággal határozzák meg.

A panel kivitelének típusa:

 • fehér fényes, matt;
 • Fémes ezüst;
 • matt színű;
 • Fémes arany;
 • tükör króm, arany, réz;
 • "Scandy" texturált.

A költség függ az anyag minőségétől és a panel vastagságától.

A modern belsőépítészeti piac gazdag és változatos.

Rendszeresen új progresszív termékek jelennek meg, amelyek révén minden tulajdonos a szobát saját kényelmével és szépségével kapcsolatos elképzeléseivel díszítheti. Az eredeti és látványos lakberendezési lehetőségek egyike az alumínium mennyezeti panelek. Segítségével elfedheti az alapfelület hibáit, és modern stílusúvá és eredetiséggé teheti a szobát.

Mi az alumínium panelek

A mennyezeti panelek tartós alumíniumötvözetekből készültek, védő bevonattal. Az anyag vastagsága 0,5 mm, optimális az erős és megbízható dekoratív szerkezetek létrehozásához, amelyek nem félnek a deformációtól.

A mennyezet alumíniumpaneleinek külső oldala matt, fényes vagy fémezett, tükrös kivitelben. Az arcréteg lehet egy minta, egy többszínű polimer bevonat és egy sima, durva vagy perforált textúra.

A mennyezeten lévő alumínium panelek fő pozitív tulajdonságai a következők:

 • a szerkezeti merevség, amely miatt az anyag nem veszíti el eredeti alakját, biztonságosan rögzítve van a kerethez, nem "jár" és nem rezeg a rezgésekből;
 • a kanyarok tökéletes kombinációja, amely miatt a felület tökéletesen lapos, tiszta és vonzó;
 • a működési stabilitás és a jelentős terhelésekkel szembeni ellenállóképesség (például bármilyen méretű világítási rendszer felszerelése);
 • egyszerű, nem drága gondozás, a kondenzátum, a zsír, a por és a piszok nyomai könnyű eltávolítása a felületről;
 • kiváló hangszigetelési tulajdonságok a helyiségnek a nemkívánatos zajtól való megbízható védelméhez;
 • magas tűzbiztonsági, korrózióállóság, higiénia, hajlékonyság és felülmúlhatatlan tartósság (minimális élettartam - 50 év);
 • hipoallergén és környezettudatos, a környezetvédelmi bizottságok igazolásai által igazolt;
 • olyan szerelési munkák elérhetősége, amelyek nem igényelnek konkrét szakmai készségeket;
 • magas tervezési érték (az árnyalatok és textúrák széles választéka lehetővé teszi a legfényesebb, merész és váratlan belső projektek megvalósítását).

Fém mennyezetek típusai

Alumínium mennyezetek állvány, kazetta és rastovye.

A rack mennyezeteket néha lineárisnak nevezik. Ezek különböző szélességű, könnyűsúlyú sínekből állnak, amelyek felülete forróan száradó lakkal van lefedve.

Az ilyen paneleket szalagok segítségével szerelik fel, és egyszerűen ideális megoldást jelentenek szűk helyiségekben (az anyag nagy hossza minimálisra csökkenti az ízületek számát, és teljesen sík és sima dekoratív felületet hoz létre). Az ilyen típusú mennyezet látványos és harmonikusan összeszerelhető különféle belső megoldásokkal. Ezenkívül a kültéri dekorációhoz gyakran használják a lemezszerkezeteket.

Rack alumínium mennyezet csempézett falakkal együtt

A kazettás alumínium mennyezetek négyzetdarabokból állnak, és könnyen telepíthetők még komplex és szabálytalan alakú helyiségekben is. A kazetták könnyen beállíthatók a mérethez és a felülethez képest, majd a kerethez rögzített, önzáró zárral ellátott, T-alakú acélsínekből összeállított zárral. A fényszórók kényelmesen beépíthetők a rendszerbe, és a tervezést leginkább a konferenciatermek, a tágas tárgyalótermek, irodakomplexumok, oktatási intézmények és autókereskedések használják.

Kazetta alumínium mennyezet spotlámpával

Az alumínium panelek rusztikus mennyezete rácsos szerkezettel rendelkezik, és négyzet alakú blokkokból áll, amelyek 600 x 600 mm méretűek, különböző szélességű cellákkal. Ez a fajta bevonat bármilyen típusú tartószerkezetre van helyezve, ami miatt gyakran más anyagokkal kombinálva. A rácsos mennyezeti kialakítás sportkomplexumok, üzletek, közlekedési terminálok, éttermek és éjszakai klubok elrendezésére szolgál.

Rusztikus alumínium mennyezet a szupermarket belsejében

Telepítési szabályok

Mielőtt összeállítaná az alumínium panelek mennyezetét, be kell szerelnie a kereteket.

Nincs szükség semmi konkréra. Egy tipikus fémszerkezet alkalmas a szabványos felfüggesztési rendszerekhez. Az eloxált bevonattal ellátott mennyezeti profil is használható.

A rögzítés két módon történhet:

 • rögzítve a töredékeket a támasztó abroncsprofilokra;
 • biztonsági másolatok segítségével a profil végső szakaszaira.

A paneleket egy zárt csuklószerkezethez csatlakoztatják V alakú csavarokkal vagy 10 mm-es résszel. Ha állandó felületre van szüksége a durva falfelület különálló részeihez, akkor az elemek rögzítéséhez mozgatható csuklópántokat vásárolhat. Ez lehetővé teszi, ha szükséges, nem szétszedni az egész szerkezetet, hanem egyszerűen leengedni a panelt az egyik széléről.

A mennyezet befejeződése alumínium panelekkel kényelmes, praktikus és modern módja a lakó- és munkahelyi elrendezésnek. Az anyagnak számos előnye van, vonzó megjelenése és megbízhatóan hosszú ideig szolgál. A szerelési munkát önállóan lehet elvégezni, vagy olyan szakemberekhez fordulhat, akik a lehető legrövidebb időn belül telepítik a felfüggesztés szerkezetét.

Videó: rack plafon felszerelése

Rácsos alumínium mennyezetek - egyszerű megoldás a mennyezet díszítésére:

 • Nagy működési sávok - legalább 10 év.
 • Könnyen telepíthető.
 • Nem fél a nedvességtől.
 • Minden mennyezet tanúsítvánnyal rendelkezik, és orvosi intézményekben és óvodákban is használható.
 • Gazdag színek.

Letöltési árlista (xlsx, 32.7 Kb)

A felfüggesztett mennyezetek galériája

kör:

Rack álmennyezeteket széles körben használnak és használnak a magas páratartalmú helyiségekben, középületekben, ipari létesítményekben, közlekedési eszközökben, valamint egészségügyi, megelőző és oktatási intézményekben.

előnyei:

 • A hagyományos egyenes vonalú párhuzamos vonalak érdekes lehetőségeket kínálnak a szobák térbeli kialakításához.
 • Amellett, hogy számos funkcionális feladatot képes megoldani a fém csíkos mennyezetek, ezek is kiváló eszköz az egyedi belső kialakítás.

Műszaki adatok:

 • A fiókok alumíniumlemezből készülnek, legfeljebb 0,6 mm vastagságúak, a gyárban készült különféle dekoratív bevonatokkal. A panelek szabványos hossza 3 m és 4 m. A panelek hossza hosszúsága és a folytonosság hatása. A panelek szélessége 50 és 150 mm közötti.
 • Az állványlemezek 0,8 és 1,0 mm vastagságú alumíniumból készült vezetékekhez (fésűk, átmenetek, csapágyak) vannak rögzítve, vagy 0,6... 0,7 mm vastagságú horganyzott acéllemezek. A fésűkbe vésett nyelvek szilárdan rögzítik a sínt.
 • Állítható rugós függesztők segítségével a felfüggesztett mennyezet rögzíthető a tartószerkezetre.
 • A kerület tervezéséhez PL vagy U alakú peremprofilot használnak, amely a mennyezetet keretezi és a projekt teljességét adja.

Cesal mennyezetek bizonyították magukat a piacon, mint minőségi, megbízható és funkcionális termékek. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

A német Geipel Decken- und Profilsysteme GmbH 1980-ban alakult. Tevékenységének középpontjában különféle típusú felfüggesztett mennyezetek és rögzítő rendszerek álltak elő. A termékkínálat rack és kazetta függesztett mennyezet.

RPO "Albes" - az alumínium és acélanyagok gyártására szakosodott cég az épületek és szerkezetek külső és belső dekorációjához. A céget 1997-ben alapították Moszkvában, és ma már saját termeléssel rendelkezik modern felszereléssel és magasan képzett szakemberek nagy személyzetével.

A Bard felfüggesztett mennyezeti szerkezet, tömeges modulok formájában.

A fő anyag az alumínium profil, amely a különböző geometriai formák mennyezetét képezi. Ezek a mennyezetek alkalmasak minden szobához, beleértve a gyermekintézményeket, a kórházakat és az üzleteket - de mindenekelőtt a belső tér díszítésére tervezték.

Az USA CEILING GROUP CORPORATION felső határai magas színvonalú, megbízható és funkcionális termékeket mutattak be a piacon. A gyártó csak olyan természetes anyagokat használ, amelyek nem károsítják a környezetet és teljesen biztonságosak az ember számára.

 • http://diz-servis.ru/articles/34
 • http://toppotolok.su/dizajn/idei/alyuminievye-potolochnye-paneli.html
 • http://www.samlux63.ru/katalog/produkcziya/reechnyie-potolki.html

Nincsenek hasonló bejegyzések, de vannak még érdekesebbek is.

Alumínium redőnyös mennyezet a fürdőszobához: anyagszámítás és beépítési technológia

Úgy döntöttél, hogy alumínium süllyesztett mennyezetet szerelsz a fürdőszobába, de nem ismered, hogyan történik ez. Nem számít, ez a cikk pontosan az, amire szüksége van. Itt van a technika az alumínium lécek mennyezetének összeszerelésével saját kezűleg, valamint hasznos tippeket és ajánlásokat kezdőknek házi kézműveseknek.

Milyen elemeket tartalmaz a függesztett rack mennyezet

Először is, a fürdőszoba alumínium mennyezetje fémkeretből és burkolólapokból (lécekből) áll. Az alumínium fürdőszobai mennyezeti paneleket hideg bélyegzéssel gyártják. Felülről különleges festékkel és védő lakkal borítják, ami megakadályozza a nedvességnek a panelre gyakorolt ​​romboló hatását.

A fém keret fém, bélyegzett és horganyzott profilokból áll. A cink gátolja a fém korrózióját is. Általában az alkatrész-anyagok élettartama felfüggesztett rack plafon 25 év.

A vázszerkezet egy felhajtható mennyezeten a következő elemekből áll:

 • Fal sarokprofil
 • Tetőfedő profil rúddal vagy résszel
 • Univerzális állítható felfüggesztés (kihajtható horgas + kihajtható hurok csatlakozó szalagrugó)

A lámpatest tüskékkel és 6 x 40 mm-es önmetsző csavarokkal készült. A keretre nézve széles álmennyezetek vannak. A mennyezeti sín méretei: 9-20 cm szélesség, 3 vagy 4 m hosszú, vastagsága 0,5 mm.

A mennyezeti sínnek lekerekített ívelt élei vannak. Ez azért van, hogy biztosítsák a stringerhez. A leginkább futó fiók szélessége 10 cm.

Milyen léceket választani

Az alumínium fürdőszobai mennyezetek háromféle mennyezeti lappal találkozhatnak:

 • Nyílt típus
 • Zárt típus
 • Reiki betétekkel

Az első típusú sínek nyitva hagyják a keréktárcsát. Javasoljuk, hogy a mennyezetet olyan panelekkel fonja be, amelyek mennyisége 3 m vagy több. Ha ez alatta történik, a mennyezeti kommunikáció akkor is észrevehető, ha a világítás be van kapcsolva.

A második típusnak van egy kiemelkedése a panel egyik oldalán, amely átfedi az interstice hézagot, ha egy rúdra van szerelve. Az ilyen lécek használata olyan benyomást kelt, hogy a mennyezetet fából faragott padlózattal végezzük.

A harmadik lehetőség a legnépszerűbb és eredeti. A panelek között a betétek az alumínium rack-mennyezetbe vannak szerelve, amely 16 mm széles, különböző színű, alumínium csíkokból állhat.

Különösen szép megjelenésű tükörbetétes betét. Ezt követõen megfontoljuk, hogyan számoljuk ki a rack mennyezetét a fürdőszobában zsebekkel és betétekkel.

A fürdőszobaszekrény mennyezetének kiszámítása

Fontos tudni! Szereljen fel egy alumínium mennyezetet a fürdőszobában, miután befejezte a munkát a csempék a padló és a falak.

A rack mennyezetének kiszámításához a következő szabályok érvényesek:

 • A falszög profiljának hossza megegyezik a mennyezet peremével
 • A mennyezeti csapágyprofil a helyiség hosszúsága mentén 1,2 méteres távolságban van elhelyezve kis helyiségekben, az intervallum 0,6 m-re csökkenthető, hossza a következő képlet segítségével számítható ki: ((H / 0,6) - 2) x L = Z
 • H - a szoba szélessége
 • 0,6 - szomszédos profilok közötti távolság
 • L a hely hossza
 • Z - profilhosszúság szükséges a helyiséghez
 1. Az univerzális felfüggesztések száma megegyezik a szalagok teljes hosszával, osztva a felfüggesztési időtartammal vagy 1 méterrel
 2. Mennyezeti sínek és betétek, amelyek merőlegesek a merőleges vonal irányára. A sínek számát a következő képlet segítségével számíthatjuk ki: H / (S + J) = K
 • H - a szoba szélessége m-ben
 • S a m mennyezeti sín szélessége
 • J - szélességi interfluor beillesztés m
 • K - a mennyezeti lécek és betétek száma darabokban

Mennyezeti szint jelölés

Mivel a burkolólapot már a falra helyezték, nagyon könnyen irányítható a jövő felfüggesztési rendszerének szintje. Egy vonalzóval meg kell jelölni a süllyesztett mennyezet és a kerület mentén a falon levő magasságot (vízszintes sík), hogy egymástól legfeljebb 1 m távolságra helyezkedjenek el egy ceruzával.

Fontos tudni! A lépcsőházban lévő mennyezet tetszőleges magasságra, de legalább 12 cm-re leereszthető, ez a rés süllyesztett lámpatestek beszereléséhez szükséges.

A mennyezeten jelölje meg a csapágyhúzók helyzetének tengelyét. A tengelyek mentén helyezzük el az univerzális felfüggesztések rögzítését. Ezután a jelölés befejeződött.

Figyelj! A falon lévő vonal nem eshet a csempecsuklóra. Furatok fúrásakor a csempe felrobbanhat.

Elektromos világítás bekötése

A világítás vezetékét egy műanyag hullámosított hüvelybe helyezzük, és a kapcsok mennyezetéhez rögzítjük. A spotlámpák helyén 25-30 cm hosszúságú hurkok kerülnek eltávolításra a világító eszközök további csatlakoztatásához.

Fontos megjegyezni! Ha a huzalok csupasz végei vannak, akkor szalaggal kell szigetelni.

A megjelölt vonalon rögzítő fal sarokprofilját képezi. Ehhez egy 35-40 cm-es fúrólyuk lépcsővel. A szöget a festett oldalra szerelik a padlóra.

Először fúrjon egy darabot a csempere, majd a betonra. A lyukakat kalapáccsal alaposan átütik a lyukakba, és csavarral egy szögletes profilt rögzítenek. A tartóprofilok tengelyein levő jelekbői a univerzális függesztőcsapok dugókkal vannak ellátva. Erre a célra egy hurok van kialakítva egy fülön.

A horgokat a szerelt horogokon kell lógatni. A szalagok vízszintes síkját egy szintszabály szabályozza.

A mennyezeti lécek és beépített spotlámpák felszerelése

A fürdőszobában lévő alumínium burkolattal ellátott léceket darálóval méretezik. Szerelje fel a sínt a szálakra úgy, hogy bedugja őket a horonyprofilba. A spotlámpák helyén a sínre vágott lyukon. Ezt a lámpa átmérőjén lévő koronával ellátott fúróval végezzük.

A világítóberendezés a lyukba van szerelve, a rugók hajlításával. Ezután a sín a sínre van szerelve, és a lámpák a világítás vezetékéhez kapcsolódnak. Ha az utolsó rake nagyobb, mint a fennmaradó nyitott tér, le kell vágni.

Ehhez egy ceruzával egyenes vonalat kell húzni a lécek mentén, és egy vonalzóval együtt, többször erőfeszítéssel, éles késsel. A fém ollókkal ellátott keresztmetszetű lamellák 30 cm-es távolságban vágnak, miután a darabot felfelé és lefelé döntve elszakadt.

Az utolsó sín behelyezése után az interlineáris betétek fel vannak szerelve. Méretre van vágva és két mennyezeti lappal csattan. Amikor ez az eljárás befejeződik, a mennyezet úgy van beállítva, hogy a fal sarkán fekszik.

Rack felfüggesztett alumínium mennyezet

Ha megvan a feladata, hogy a műanyag panelek mennyezetét évekig minimális költségekkel teremtsük, akkor van valami, amit felajánlunk. Minőségi alumínium süllyesztett mennyezet a fürdőszobában és a moszkvai online áruház vezető gyártóiban.

A hivatalos weboldalunkon minden, a részletes leírással és árakkal rendelkező faragott mennyezetekről van szó, az item kártyákon megtalálja az összes részletes információt, és könnyedén választani tud. Az 1m2-es költség a webhelyen feltüntetett módon.

Rack mennyezetek

 • " Kezdetben
 • «Előző
 • 1
 • Következő »
 • A végén "

Mi az álmennyezet

A rack mennyezete fémlemezből és lógó rögzítő rendszerből áll. Maga a kialakítás különleges lencsehez van kötve, speciális bilincsekkel vagy kötőtűkkel. Az ízületek szélein a falak és az ízületek különleges V alakú sarkokkal vannak lezárva.

A mennyezet és az állvány felépítése között üres hely marad, ahol elhelyezheti a világítást, elrejti a vezetékeket és elhelyezheti a szellőzőberendezést.

A hajlított mennyezet típusai és típusai

Az ilyen típusú mennyezetek különböző formákban vannak, és kétféleképpen oszlanak meg: terjedelmesek és laposak. A felfüggesztett mennyezetet azért hívják, mert különleges akasztókra van szerelve.

Például az alumínium zártra van osztva, vagy más néven szilárd és nyitott. Mindkét lehetőségnél mind az olcsó 1m²-es sávos mennyezet, mind a drágább választási lehetőségek közül választhat.

A költségeket nem csak a panel formája és megjelenése, hanem a színválasztás is befolyásolja, az alkalmazás bonyolultságától függően. Például egy jó minőségű tükörbevonat csiszolása és alkalmazása egy bonyolultabb, mint egy egyszerű festékkel bevont festék.

Például a padlólemez mennyezet a fürdőszobában ma a legmegfelelőbb megoldás, ha esetleg világításra terveznének a mennyezeten. Például egy műanyag mennyezet nem alkalmas erre a célra.

A panelek maguk is ragyoghatnak fényes fényben, és a varratok láthatóak lesznek, de a fém mennyezetben ezek a varratok nem láthatók.

Süllyesztett mennyezetek köre

Tulajdonságaiknak köszönhetően a rack kialakítás olyan univerzális megoldás, amelyet az emberek a közelmúltban különböző célokra használtak. A dekoratív tulajdonságaik és a különböző árnyalatok kiválasztásának lehetősége miatt ezek a rendszerek gyakran telepítésre kerülnek irodai helyiségekben, de legalább otthon is használják őket.

Ezek a mennyezetek nedvességállóak és nem hajlamosak korrózióra. A fürdőszobában, a konyhában és más helyiségekben egy süllyesztett mennyezet rendelhető. Nagy tűzállósággal is rendelkeznek, ahol magas tűzvédelmi követelmények vannak.

Mit kell vásárolni rack plafont

2010 óta foglalkozunk az építőanyagok piacán, és megismertük ügyfeleink alapvető igényeit és vágyait. Minden nap megpróbáljuk csökkenteni az árakat a süllyesztett mennyezeten, és vásárlás az interneten keresztül a lehető legkényelmesebb és biztonságosabb. A megrendelést közvetlenül a webhelyen keresztül is elhelyezheti, ha hozzáadja a terméket a kosárba vagy hívja.

Rack mennyezetek

Rack mennyezeti rendszerek (8)

Rács mennyezetek Albes (17)

Francia "S" design (18)

Rácsos mennyezetek - korszerű megoldás a középületek belső részére

Alumínium csíptetős mennyezetek telepíthetők irodai helyiségekbe, sportcsarnokokba, ipari helyiségekbe, kávézókba és éttermekbe, vízi rekreációs komplexumokba stb. A telepítés során a fém funkcionális elemeket előre rögzített speciális szerkezetre szerelik fel. Ez a technológia lehetővé teszi a lehetséges szabálytalanságok és hibák elrejtését az átfedés felületén.

A befejező anyagok modern belföldi piacon két féle fémlemezes mennyezeti bevonat létezik - nyitott és zárt.

A nyitott kialakítás azt jelenti, hogy a panelek között hiányosságok vannak, amelyek műanyag, egymásba illesztett betétekkel vannak lezárva. Zárt típusú szerkezetekben a belső oldalon lévő lécek közötti teret különleges "nyelv" borítja.

Ha gyorsan és hatékonyan kívánja tisztítani - javasoljuk, hogy megvásároljon egy alumínium mennyezetet, az egészségügyi biztonságot megfelelő bizonyítvánnyal igazolják.

Alumínium rack mennyezet

A rack mennyezet az egyik legnépszerűbb függesztett mennyezet. Konstruktív értelemben fémlemezből (lécekből) áll, amelyeket a mennyezethez felfüggesztett felfüggesztőrendszerrel rögzítenek. Az alumínium mennyezet könnyedén megkülönböztethető a más anyagoktól származó analógoktól, a megnövelt korrózióállóságtól. Tűzálló, nedves helyiségekbe történő beépítésre alkalmas. Az is fontos, hogy az alumínium süllyesztett mennyezet ára alacsony legyen a gyártási anyagok rendelkezésre állásának köszönhetően.

Mi az alumínium függesztett mennyezet

Van alumínium mennyezet zárt és nyitott típusú. Az első lécekben szorosan egymáshoz vannak erősítve, és másodszor vannak olyan rések a panelek között, amelyek speciális betétekkel vannak kitöltve. A nyitott szalagfüggesztett alumínium mennyezet lehetővé teszi a különböző színű elemek kombinálását.

Az ilyen termékek árnyalatpalettája meglehetősen széles és a RAL asztal majdnem minden színét tartalmazza. A színt a termékhez porfestéssel rögzítik, amely a fémre kerül. A legnépszerűbb lakkozott fehér mennyezet, mivel univerzális klasszikus megoldás. A felhasználók iránti kereslet is arany, fémes, fekete modellek.

A termékek felülete lehet átlátszatlan, króm (tükör), fényes. Az alumínium csíptetős mennyezetek a következő kialakításokban kaphatók:

 • Olasz. A lekerekített élek és a sima formák teszik alkalmassá szinte minden szobatípusra.
 • Németül. A panelek tartósan téglalap alakúak, amelyek lehetővé teszik a mennyezetvászon kialakítását üzleti stílusban. Ajánlatos ilyen típusú alumínium rack-mennyezet megvásárlására irodák, közigazgatási épületek és más hasonló helyiségek halljában. A sínek oldalán kis hornyok vannak, ami növeli a szerkezet erősségét.
 • Omega. A Reiki szorosan illeszkedik a másikhoz hézag nélkül, sima felületet képezve varrás nélkül. A különböző mennyezeti festmények különböző változatainak és / vagy árnyalatainak kombinációi.

Alumínium mennyezet: típusok, előnyök, szerelési utasítások

Alumínium mennyezet - könnyű felfüggesztett szerkezet. Segítségével gyorsan és mérsékelt pénzhez juthat a szobában. Az alumínium mennyezeti rendszerek elrejti a repedéseket és más átfedési hibákat, vezetékeket és szellőzőcsöveket.

Alumínium felfüggesztett mennyezetek típusai

A süllyesztett mennyezetek rendszerében a fő elemek hosszú, a teherhordó mennyezetre rögzített lécek, speciális bilincsek, a küllők. Háromféle felfüggesztett mennyezet létezik:

 • nyitott típus;
 • zárt típus;
 • kazettát.

Alumínium nyílt rendszerek

Nyitott típusú alumínium felfüggesztett mennyezetek lécekből állnak, amelyek között speciális betétek vannak felszerelve. Ezek vékony csíkok, amelyek lefedik a rést, és ugyanakkor a dekor elemei. Ezeknek a felfüggesztési rendszereknek a kialakítása változó lehet. A lécek közötti betétek színe eltérhet, vagy ugyanolyan, mint a mennyezet alapelemei.

Zárt típusú alumínium rendszerek

A rack-mennyezet zárt kialakítása nem biztosít közbenső csíkok jelenlétét. Ezeknek a rendszereknek a sínjei egymáshoz közel helyezkednek el. Egyébként a zárt rendszerek nem különböznek a nyitott rendszerekektől. Ugyanazok a telepítési elvek és az alkatrészek követelményei. A zárt típusú alumíniumrendszerek elsősorban középületekbe vannak beszerelve.

Kazetta alumínium mennyezetek

A kazettás mennyezet sok szempontból hasonlít a jól ismert Armstrong mennyezetre. Ezek négyzet vagy téglalap alakú panelekből állnak. De a kazettát nem helyezzük az útmutatókra, és zárak segítségével állítsuk be őket.

A panelek alumíniumból készültek, minimális vastagságuk 0,4 mm. Szilárd vagy perforált lehet. A színes megoldás nagyon különböző. Különböző színű kazetták elhelyezése, látványos mintázatot hoznak a mennyezeten.

A süllyesztett mennyezet előnyei és hátrányai

Napjainkban a faragott mennyezetek már nem széles körben népszerűek. A fogyasztói figyelem nagyobb hangsúlyt fektet a látványos feszültségre, az üvegre és az üvegezett üvegszerkezetekre. De elfelejtettem elfelejtettem. Ezek a könnyű és kényelmes rendszerek minden tekintetben számos előnnyel rendelkeznek.

 1. Egyszerű és gyors telepítés, amely lehetővé teszi a mennyezet beillesztését szakemberek bevonása nélkül.
 2. Modern design. A gyártók különféle színes megoldásokkal gyártanak felfüggesztési rendszereket, ezért nem lesz nehéz kiválasztani a legmegfelelőbbet.
 3. A csapágycsonk minimális terhelése.
 4. Lehetőség a magas páratartalmú helyiségekbe történő beépítésre.
 5. A Reiki és a rendszer egyéb elemei könnyen vághatók, látszanak és illeszkednek a helyiség méretéhez.
 6. Az alumínium rendszer felszerelésére nincs szükség felkészülésre.
 7. A munkák alatt nincs szemetet.
 8. A "nedves folyamatok" hiánya.

Mi az alumínium mennyezet

Reiki

A Reikit egyébként "paneleknek" vagy "lamelláknak" nevezik. A rendszer ezen elemei 0,4-0,8 mm vastagságú alumíniumból készülnek. A sínek szabványos szélessége 9-20 cm, a nappali, a fürdőszoba és a fürdőszoba díszítésére leggyakrabban 10-12 cm szélességű paneleket vásárolnak, melyek leginkább a tipikus lakások alacsony mennyezetére néznek.

szuszpenziók

A felfüggesztések vagy, ahogyan őket is nevezik, a küllők a mennyezetet tartó elemek. A felső átfedés alapfelületéhez vannak rögzítve, és a gumiabroncsok felfüggesztésre kerülnek. Ha a mennyezet felépítése nem biztosítja a spotlámpák és egyéb súlycsapágyak beszerelését, a felfüggesztett mennyezetek felfüggesztése helyett másokat is használhat - a gipszkarton építésekhez tervezték.

Az alumínium mennyezetekhez tartozó fülek két, egy rugalmas vékony acéllemezből összeerősített fémrúdból állnak, amelyet "rugónak" neveznek. Feladata az, hogy a küllőket a helyén tartsa. A felfüggesztések magasságát a lemez összenyomásával szabályozzuk.

Gumiabroncsok vagy szalagok - az alumínium felfüggesztés legfontosabb tartóelemei. Csatolt hozzájuk. A gumiabroncsok olyan vékony fénycsíkok, amelyeknek egyik oldalán vannak kiálló részek, amelyek zárakként működnek. A felfüggesztett rendszerek szerkezetileg különböznek egymástól, így a gumiabroncsok eltérő konfigurációjúak.

alapzat

A lábazat vagy a végprofil nemcsak a rendszer funkcionális eleme, hanem a dekoráció eszköze is. Ezzel zárja be a rést a fal és az álmennyezet között. A lábazat különböző lehet. Válassza ki a legjobban illő belső kialakítást és faldíszítést.

Világítótestek

Az alumínium lécek felfüggesztett mennyezetét különféle világítóberendezésekkel lehet díszíteni. Kis méretű helyiségekben gyakran telepítenek spotlámpákat, amelyek a fény fő forrását jelentik. Nagyméretű helyiségekben csillárok beszerelésére van szükség, de spotlámpákat is használnak. Hangsúlyozzák a mennyezet kialakítását, és egy további fényforrás.

A rack-mennyezetek nem félnek a fűtéstől, és nem befolyásolják befolyásuk alatt. Ennélfogva lehetséges bármilyen izzólámpa felszerelése, de ésszerű határértékeken belül.

Függesztett mennyezeti szerelési technológia

Az alumínium függesztett mennyezet megfelelő felszereléséhez először rajzot kell készíteni. Ehhez vegyen egy darab papírt és egy ceruzát, következetesen sorozatokat végez.

Rajz rajz rajz

 1. Rajzoljon egy téglalapot, és jelezze a falak hosszát. Fel kell készülnie arra a tényre, hogy az ellenkező falak különböző méretűek lehetnek. Ha igen, akkor kicsit bonyolítja a telepítési folyamatot.
 2. Határozza meg a sínek irányát. Optimális - az ajtótól az ablakig.
 3. A sínek szélessége, a betétek jelenléte vagy hiánya miatt a szerkezet egy tervét alkotják, és minden egyes lamellák helyzetét egy sorral jelölik.
 4. Ha az ellentétes falak hossza eltérő, az utolsó sínnek többé vagy kevésbé határozott háromszög alakja van. Tüntesse fel ezt a hátrányt az alábbiak szerint. Olyan rajzot készítünk, amelyben a lécek diagonálissá vannak alakítva vagy olyan módon vannak elhelyezve, hogy az első és az utolsó trapéz alakú legyen. A második lehetőség a legkedvezőbb, hiszen az átló mentén történő telepítés bonyolultabb és sok anyagi hulladék keletkezik. Ezenkívül a hagyományosan rögzített lécekkel (a bejárati ajtótól) tartozó mennyezetek esztétikusabbak és nem okoznak vizuális kényelmetlenséget.

A munka elvégzéséhez a következők szükségesek:

 • mérőszalag;
 • fúró vagy csavarhúzó;
 • csavarhúzó;
 • fogó;
 • ollók fém vagy fémfájlhoz;
 • csavarok és dugók;
 • egy kés

Telepítési lépések

1. lépés: A felület jelölése.

 1. Határozza meg a távolságot, amelyre szüksége van, hogy visszavonuljon az alsó mennyezetről. Tekintsük a süllyesztett lámpatestek méreteit.
 2. A lézer vagy a víz szintjén vízszintes vonalak húzódnak a falak peremén.

2. lépés Rögzítővezetők (végső profilok).

Az előző szakaszban végzett jelölések mentén a végprofilok lapjai vannak rögzítve. A rögzítési pontok közötti távolság nem haladhatja meg a 20 cm-t. A nagyobb munka kényelméért a profil először ragasztóval vagy tömítőanyaggal ragasztható a falhoz.

3. lépés: A felfüggesztések telepítése.

Alumínium felfüggesztett mennyezetek beszerelése a kötélelemek telepítésével kezdődik. A (gumiabroncsokat) szigorúan párhuzamosan kell felszerelni a sínek merőleges irányában. Az extrém gumiabroncsok (első és utolsó) legyenek 20-40 cm távolságra a falaktól. Figyelembe véve ezeket a telepítési szabályokat, jelölje meg a mennyezetet jelölővel, mérőszalaggal és hosszú lapos objektummal (bar, buborékszint, folyami szegmens).

Ha az alsó mennyezet felülete lapos, akkor közvetlenül hozzá lehet erősíteni a szalagokat. De ez a helyzet ritka.
A jelölési vonalak mentén olyan szuszpenziókat kell telepíteni, amelyek a szalagokat fogják tartani. A feladat több lépésben történik:

 1. A jelölő vonalakon jelölje meg a felfüggesztések beszerelési pontját, figyelembe véve azt, hogy egymástól 40-60 cm-re kell elhelyezkedniük (a teljes súlytól és a szerkezet területétől függően). Az extrém szuszpenziókat 20-30 cm távolságra kell elhelyezni a falakról.
 2. A kijelölt pontokon fúrólyukakat fúrjon egy olyan fúróval, amelynek átmérője 2-3 mm-rel kisebb, mint a dugó műanyag részének átmérője.
 3. Hajtsa a tüskéket a lyukakba.
 4. A hordozó felület felfüggesztéséhez.

4. lépés: Jelzálog beszerelése a lámpák alá.

Ebben a szakaszban jelölje meg a mennyezetre szerelt lámpatest helyét. Furatokat fúrnak, és felszerelnek horogokat, fából készült szerszámokat vagy egyéb elemeket, amelyek segítségével a lámpákat tartják.

5. lépés Horgok a szuszpenziókon. Annak érdekében, hogy ezek a szalagok ugyanabban a vízszintes síkban legyenek, szükséges a szuszpenziók hosszának módosítása. A feladat megkönnyítése érdekében húzza meg a szálat azon a magasságon, amelyen a szálaknak meg kell felelniük. Vagy használjon lézeres szintet.

6. lépés Telepítse az első panelt.

Az alumínium álmennyezet harmonikusnak tűnik, ha az első és az utolsó panel szélessége nem kisebb, mint ½ a teljes panel szélessége. Figyelembe véve a korábban rajzolt rajzot, az első sínt hosszának megfelelően vágják le. Ha ez nem feltétlenül szükséges, szerelje fel a panelt, kissé meghajlítva, és helyezze be a nyílásokba a sávok gerincének közé.

7. lépés: A sínek felszerelése.

Ha az alumínium mennyezet nyitott, akkor a sínek felszerelése a betétek tekintetében történik.

8. lépés Telepítse az utolsó panelt.

Lépés 9. Lámpatestek beszerelése és csatlakoztatása.

Függesztett mennyezetek gyártói

Az alumínium panelekből készült felfüggesztett mennyezet gyakran társul az "Albes" elnevezéssel. A rack rendszerek vezető gyártója. Az orosz cég termékeket szállít az Orosz Föderáció minden települése és külföldre. A mennyezet mennyisége a tervezéstől, típusától és felszerelésétől függ. Az átlagos költsége 1m2 rack felfüggesztési rendszer (teljesen fel van töltve) - 850-1050 rubel.

Egy másik ismert orosz gyártó - a "Bard" cég. A növény termékei egyre népszerűbbek. A Bard mennyezetek széles színpalettával és számos tervezési megoldással rendelkeznek. Az átlagos költsége 1 m2 teljes készlet - 900-1100 rubel. Képes mennyezet (kanyarral) - 2000 rubel / m2.

A külföldi márkák közül a leghíresebb: Geipel és Hunter Douglas. Az első, amit a német technológia gyárt Oroszországban. A második - Hollandiában. Ezeknek a függesztett mennyezeteknek a költsége nagymértékben függ a szállítási tartománytól, és 1200-2200 rubel / m2 között változik.

Hasznos videó

A videóban lásd a fürdőszobában található alumínium csíptetős mennyezetek példáit:

(1 értékelés, átlag: 5,00 az 5-ből)

A sima alumínium mennyezetek típusai és a javító készlet költségei

A csuklós mennyezeti struktúrák széles választékában a rack rendszerek különleges helyet foglalnak el. Ezek acéltartó elemekből és alumínium lécekből állnak. Az alumínium mennyezetet különösen nagyra becsüli az ereje, tartóssága és szépsége. A lécek felszerelésétől függően számos ilyen típusú mennyezeti szerkezet létezik. A rackbevonatok használata meglehetősen kiterjedt, és nem korlátozódik a közterekre. Annak eldöntéséhez, hogy ilyen plafonokat telepítsenek-e egy lakásban vagy egy házban, meg kell vizsgálnia a funkcióit, jellemzőit, előnyeit és hátrányait.

Süllyesztett mennyezeti rendszerek jellemzői és jellemzői

A következő termékek szerepelnek az alumínium rack mennyezetében:

 • Tömör vagy perforált lécek.
 • A lamellák közé szerelt hornyolt profil. Ez bezárja az elemek közötti rést, és lehetővé teszi a varrat nélküli bevonatot.
 • A szalagok olyan speciális mennyezeti gumiabroncsok vagy keresztmetszetek, amelyeken a kárpit rögzítve van. Horganyzott acéllemezből készülnek, U-alakú keresztmetszettel és 4 m hosszúsággal vannak ellátva. A keresztrudaknál különleges perforáció van a lencseelemek gyors rögzítésére.
 • Sarokprofil, amelyet a helyiség peremén szereltek fel a bevonattal a falakkal.
 • A szalagok az állítható mennyezetre rögzíthetők.

A rack mennyezethez tartozó fő elem a mennyezeti sín.

Ez a termék a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Az összes komponens gyártásában kiváló minőségű ártalmatlan anyagokat használnak, amelyek megfelelnek a nemzetközi szabványoknak.
 2. A bevonat ellenáll a hőmérséklet változásainak, a magas páratartalomnak. Beépíthető a szabadban és olyan helyen, ahol a vízzel való közvetlen érintkezés nincs kizárva.
 3. Az alumíniumot abszolút tűzállóság jellemzi, így a bevonat olyan helyeken működtethető, ahol az anyag tűzbiztonsága magas.
 4. Ha megválasztja a fényes paneleket, akkor a jó fényvisszaverés miatt a helyiség megvilágítása javulni fog, ami megtakarítja a villamos energiát.
 5. Az alumínium termékek felülete mosható és tisztítható. Nem hajlamos a penész és más mikroorganizmusok károsodására.
 6. A nagy mechanikai szilárdságnak és a károsodásnak köszönhetően a bevonatot szabadban lehet üzemeltetni.
 7. A sínek szabványos hossza 4 m, de 6 méteres panelek megrendelhetők.
 8. A sín vastagsága csak 0,4 mm, ami a legjobban befolyásolja súlyát.
 9. A rackelemek szélei hajlottak, így gyorsan és könnyen rögzíthetők a szalagokhoz.

A rack mennyezetének ára függ a termék méretétől, színétől és felületi szerkezetétől. A legolcsóbb lécek ára 6,7 ​​$ / m², míg a legdrágább panelek ára 16,6 $ / m². A bevonaton kívül komponensekre is szükséged lesz, így amikor egy teljes alumínium mennyezetet vásárolsz, az ár 20 százalékkal emelkedik.

A süllyesztett mennyezetek típusai

A Reiki különböző anyagokból készülhet. Ezek:

 • műanyagból;
 • acélból;
 • alumínium.

Az alumínium termékek nagyon népszerűek az alacsony súlyuk, szilárdságuk és korrózióállóságuk miatt. Ezek a mennyezetek nem félnek a vízzel való közvetlen érintkezés és a magas páratartalomtól, nem égnek, nehéz károsodni.

Az acéllemezeket általában raktárakban, háztartási és ipari célokra használják. Az ilyen bevonatok rozsdásodnak nagy páratartalom és víz belépéskor, de jól kímélik a zajt a szobában, és ne hagyja ki.

A műanyag léc a legolcsóbb. Használhatók olyan helyeken, ahol magas a páratartalom. A műanyag bevonatok fő hátránya a magas hőmérsékletnek és a mérgező anyagok felszabadulásával szemben alacsony ellenállás.

A konfigurációtól függően a következő típusú bevonatokat különböztetik meg:

 1. Az olasz légi alumínium mennyezetek zárt és nyitott, mert a lekerekített élekkel ellátott panelek mindkét irányban felszerelhetők.
 2. A Németországban készült termékeknek a sarkok különböző geometriája van. A szeletelt lapkákkal együtt szinte zökkenőmentes, zökkenőmentes felületet biztosítanak.
 3. Az értékesítés során Olaszországban készült sávtartók is vannak. A görbült bevonatok és a szintek sima körvonalait használják többszintű rendszerekben.

Továbbá minden bevonat perforált és szilárd. Perforált elemeket helyeznek el olyan helyiségekbe, ahol fontos a szellőztetés helyének megfelelő szellőztetése. Nem ajánlott a perforált panelek behelyezése a konyhába, ahol a felületen felhalmozódnak a zsírok és a korom, ami gyorsan megakadályozza a kis lyukakat.

Továbbá a termékek különböznek a felület tervezésében, textúrájában és színében. A tükör és a fényes bevonatok javítják a helyiség megvilágítását és vizuálisan növelik a helyiség magasságát.

Tipp Ha különböző színű és textúrájú elemeket kombinál a mennyezetre, megváltoztathatja a mennyezet kialakítását és a helyiség zónáját.

Előnyei és hátrányai a süllyesztett mennyezet

A süllyesztett mennyezetek előnyei a következők:

 • Az alapfelületet nem kell előkészíteni és kiegyenlíteni, és a szerkezetek egyszerűen és gyorsan felszerelhetők. Még a tapasztalat nélkül is, minden munkát egy nap alatt elvégezhet.
 • Az alumínium rack rendszereket a nedvességállóság, a tűzbiztonság, a mechanikai szilárdság, a bomlás és a penész ellenállása jellemzi. A mennyezet nem fél a hőmérsékletváltozástól és a külső tényezők kitettségétől.
 • Széleskörű hatókör számos pozitív tulajdonság miatt.
 • A csuklós mennyezet mögött bármilyen műszaki kommunikáció lebonyolítható, hogy elrejtse az épületszerkezeteket és az alapfelület hibáit.
 • A teljes rack-mennyezet és alkatrészek meglehetősen könnyűek, ezért alkalmasak a gyengített rontott mennyezetekre is.
 • Nyitott rack-struktúrákhoz rejtett megvilágítást telepíthet. Emellett a felület alkalmas beépített világítás és rögzítések beszerelésére.
 • A panelek nem szívják el a szagokat és a szennyeződéseket, és tisztítószerekkel tisztíthatók.
 • Ilyen rendszerek segítségével többszintű mennyezeteket és ívelt felületeket is létrehozhat.
 • A bevonatok textúráinak és színeinek, valamint az elrendezés lehetőségeinek köszönhetően jelentősen diverzifikálhatja a mennyezetet és létrehozhat eredeti burkolási lehetőségeket.

A süllyesztett mennyezeti szerkezetek hátrányai között meg kell említeni a következőket:

 1. Az alumínium rack bevonat ára meglehetősen magas. Ennek oka az anyag magas költsége. Azonban korlátozott pénzeszközökkel, olyan költségkereteket használhat, amelyek nem rendelkeznek drága díszítőfelületekkel.
 2. Az ilyen bevonatok másik hátránya a mennyezetfelület leeresztése a gumiabroncsok beszerelésének szükségessége miatt. Bár ha nem felfüggesztésre, hanem közvetlenül az alsó mennyezetre rögzítjük, a leeresztés nem lesz jelentéktelen (3-5 cm), ami nem befolyásolja jelentősen a szoba magasságát.
 3. Ha meg akarja javítani a rack mennyezetét, helyette cserélje ki néhány elemet, és javítsa meg az egyes szakaszok működését. A szerelvény jellemzője, hogy minden panel sorba van szerelve, ezért egy központi elem cseréjéhez előbb meg kell szedni a bevonat egy részét.

Fontos! Az összeszerelés gyorsasága és könnyűszerkezete miatt minden javítás önállóan elvégezhető. És még szétszerelni néhány lefedettség nem nehéz.

Alumínium rétegek bevonási lehetőségei

A mennyezeti gumiabroncsok (áthidalások) olyan támasztó keretként működnek, amelyen a sínek fel vannak függesztve. A paneleket speciális réseken keresztül rögzítik. A bevonat és a falak közötti peremhézagok sarokelemekkel vannak bevonva. A mennyezeti lécek és dekoratív intergap termékek a helyükre bepattannak a pályákon.

Az intergap betétek jelenlététől vagy hiányától függően a következő típusú rackbevonatokat különböztetik meg:

 • A zárt típusú alumínium mennyezetek folyamatos sima felületűek. Ezeket csak egymáshoz közel elhelyezkedő mennyezeti sínekből, vagy sínekből és betétekből lehet összeállítani, amelyek rések és rések nélkül is felszerelhetők. A különböző színek és textúrák betétek és lécek használata lehetővé teszi, hogy gyönyörű és változatos felületeket kapjon.
 • Nyitott rendszerekben a láncelemeket rögzítik a szalagok között, hogy köztük maradjanak rések, amelyeket nem díszítő betétek fedeznek. A bevonatban lévő repedéseknek köszönhetően a mennyezet-mennyezet természetes szellőzését biztosítja. A felület mögött is rejtett háttérvilágítást telepíthet.

Nyílt szerkezetű szerkezetek kialakításánál szigorúbb követelményeket támasztanak az alapfelület elkészítésével, amely a réseken keresztül látható. Dekoratív bevonattal, például festéssel kell rendelkeznie.

alkalmazási körét

A rack-bevonatok szilárdságának és stabilitásának köszönhetően a negatív külső tényezőknek köszönhetően meglehetősen kiterjedt.

Ezek széles körben használatosak nyilvános helyeken:

 • termelési helyiségek, raktárak és gazdasági felhasználási helyek;
 • irodák, laboratóriumok, számítógépes helyiségek, közintézmények folyosók;
 • a vendéglátó vállalkozások különböző helyiségei;
 • Óvodai, iskolai, oktatási és sportlétesítmények;
 • nedves eljárásokkal ellátott szobák (fürdőszobák, zuhanyzók, medencék, szaunák);
 • egészségügyi intézmények;
 • vásárlási és szórakoztató központok.

Ami a magánházakat és a lakást illeti, az ilyen mennyezeteket konyhabútorok, étkezők, folyosók, irodák, erkély vagy loggia, fürdőszoba vagy WC-vel szerelik fel. A rack-bevonatok használata túlnyúlik a helyiségeken. A tömegközlekedési folyosók, a platformok, a nyitott pavilonok, a várakozó helyiségek és a különböző faházak falainak és mennyezetének befejezésére használják.

Alumínium panelek felfüggesztett mennyezetének kiválasztása és szerelése, beépítési szabályok

Az alumínium panelek rácsos felfüggesztett mennyezetek egy könnyűszerkezetes váz és burkolat panelek különleges kialakítása. Alumínium és PVC lécek alapján készülnek, és úgy tervezték, hogy vizuálisan igazítsa a felületet a különböző típusú konfigurációk, elrendezések és célok helyiségeiben, és fokozza azok esztétikai vonzerejét.

A mennyezet típusai és jellemzői

Az ilyen mennyezetek megkülönböztető jegyei - a kötőelemek elemei, amelyeket sztringeknek neveznek. Számos fog alakú hornya van (keresztfej, fésű), amelyhez keskeny sávok vannak rögzítve. Különleges betétek vannak a lécek közé. Ennek a díszítőelemnek a használatával (vagy nem) történő felhasználásával kialakul a nyitott vagy zárt sín típusú mennyezet (az utóbbiban nincs köztes profil).

Alumínium és műanyag mennyezeti konstrukció

Alumínium és PVC panelek 5-20 cm szélességben és 0,5-1 cm vastagságban kaphatók, a lécek maximális hossza 10 m, dekoratív külső rétegként matt felületet alkalmaznak. Alkalmazzuk a permetezést polimer tartalmú anyagok alkalmazásával, fényes hatással festjük, és egy fémes réteget alkalmazunk, amelynek tükröződése tükröződik. A nyomtatásra, gravírozásra és perforációra a panelek felületén is alkalmazzák a technológiákat.

Alumínium mennyezetek jellemzői

 • Ezek alumínium ötvözetekből készültek, eloxált filmmel és zománcalapú védőanyagokkal és élelmiszer lakkal, amelyeknek köszönhetően ellenállnak a korróziónak;
 • nem félnek a bemélyedéstől - az űrlap változatlan marad;
 • mérjük meg többet, mint a PVC lécek;
 • a rugalmasság különbözik, ami megkönnyíti a kivitelezést;
 • beltéri és kültéri használatra;
 • tűzálló és karbantartható;
 • hangszigetelést és szellőzést biztosít;
 • megfelelnek a környezetvédelmi biztonsági előírásoknak;
 • kopásálló - az élettartam 50 év.

A műanyag mennyezetek jellemzői

A PVC panelek előnyei közé tartozik a könnyű súly és az alacsonyabb költség. Páratartalmuk is ellenáll a helyiségben, de rosszul reagálnak a fűtésre - ők megolvadhatnak.

A sima panelek használata nagy területeken

Figyelembe véve azt a helyiséget, amelyben a mennyezet beillesztése várható, különös figyelmet kell fordítani a lámpák megválasztására (azokat speciális gyűrűkkel kell ellátni, amelyek csökkentik a dekoratív lámpatartó fűtési hőmérsékletét). Kerülje a PVC-sínek tűzforrásokkal való közvetlen érintkezését (nem vonatkozik fürdőkre, szaunákra, konyhákra).

Az alumínium és a műanyag mennyezetek kis hiánya - a helyiségben lévő magasság csökkentése, ezért a szűk, magas helyiségekben vagy nagyméretű helyiségekben (irodai, kiállítási csarnok, kórház, bevásárlóközpont) előnyös ilyen rendszerek használata.

A szoba elrendezése

A mennyezet magasságát lézersugaras szinttel mérik, és függ a kapulap magasságától vagy a lámpatest méretétől, amelyhez 2-3 cm-t kell hozzáadni a készlethez. Vonalrajzot húzzon ceruza vagy filctollal.

A telepítést előkészített alumínium vagy PVC panelek segítik elő, amelyeket a gyártótól megrendelnek. Beszerzési anyagok is szükségesek egy árréssel. A méretek helyes kiszámítása segít az online számológépnek, ahol csak be kell írnia a helyiség paramétereit, amelyekbe a süllyesztett mennyezetet kívánja telepíteni.

A sínek és a sarkok elrendezése

Rack mennyezeti szerelés

A keret üzembe helyezése a következő sorrendben történik:

 • A helyiség körüli vonal mentén szereljük fel a szögletes alumínium paneleket (széles falra). A méretüket a szoba hosszának és szélességének paraméterei alapján méretezik, szükség esetén fém ollóval díszítve, 40 cm-es lépcsős csavarokkal a falhoz rögzítve.
 • A sarokprofil metszéspontjában zapayvayut 45 fokos szögben.
 • Ezután szerelje fel a speciális szalagokat legalább 5 mm távolságra a falról, ezek elrendezése a helyiség hosszától és számától függ.
 • Ha a hossza nem elegendő, két kötegszalag van egymáshoz csatlakoztatva és öncsavarral rögzítve.
 • A kötőelem önfúró csavarokkal szintén a mennyezethez van rögzítve, de a betonfal rögzítésének javítása érdekében speciális csatlakozót kell kialakítani.
 • A függesztők 20 cm távolságra helyezkednek el a falról és 70 cm-re egymástól.
 • Ezután erősítse meg az alumínium paneleket, a bejárat ellenkező oldalra szerelve, mert ez a sín a feszítőfülön lévő fülekre kattintott.
Rack konstrukció a késztermékben Rack műanyag mennyezetek

A méret beállításával mindkét oldalon hagyjon 5-10 mm-es rést.

 • A kapott résekbe díszítő csíkokat helyeznek be, amelyek rögzítik a sínek helyzetét és megerősítik a felfüggesztett mennyezet kialakítását.
A lámpák felszerelése és csatlakoztatása
 • Ha az utolsó rész nem illeszkedik a mérethez, fém ollóval vágják.

A telepítés során ne felejtse el kijelölni a kilépési pontokat a lámpák alatt. Ehhez egy lyukat a megfelelő helyre kell fúrni egy fém koronával, amelynek átmérőjének meg kell egyeznie a lámpatest mennyezetének méretével.

Részletesebben megtudhatja, hogyan lehet alumíniumpanelt felállítani és létrehozni függő mennyezetet a fürdőszobában.

A világítótestet úgy kell felszerelni, hogy a sín a mennyezethez csatlakozik.

Ugyanezt az elvet alkalmazzák PVC szalagok beszereléséhez, csak a fémlemezek mellett a fémlemezekhez fából készült csíkokat használnak - az így kapott szerkezet könnyű súlya és a panelek kényelmes formája lehetővé teszi, hogy ezt meg lehessen tenni anélkül, hogy megzavarná a telepítési technológiát.

Rack mennyezet

Mindenesetre mind a kész gyári konstrukcióval, mind a kézi gyártással egyszerűen és egyszerűen felszerelhetjük ezeket a mennyezeteket. Fontos szempont a megfelelő mérések elvégzése és a lamellák megbízható rögzítése a gerincvelővel - a bevonat szilárdsága és a külső lineáris paraméterek megőrzése attól függ.