Legfontosabb > Fürdő

A mennyezet a gipszkartonban: az előkészítő szakasz, anyagok és szerszámok, jelölés, szerelés és burkolat keret

A fürdőszobában a gipszkarton mennyezet ugyanolyan jó megoldás, mint a ház többi szobájában. A felfüggesztett szerkezet segítségével elrejtheti a fő betonpadló szabálytalanságait, gyönyörű foltvilágítást készíthet.

Hogyan készíthetünk gipszkarton mennyezeti fürdőszobát a saját kezünkkel, ezt a cikket tekintjük.

Fürdőszoba felfüggesztett gipszkarton mennyezettel

Előkészítő szakasz

Mint bármely más épületelem is, a gipszkarton fürdőszoba mennyezetének megkövetelése bizonyos előkészítő intézkedéseket igényel.

Harisnyák

Az első lépés az, hogy kiválassza a megfelelő gipszkartonat, amelyet be kell fektetni a hamis mennyezetre. A fürdőszobában a legjobb megoldás a nedvességálló mennyezeti gipszkarton. Az ilyen anyag, még a megszokott befejező festékkel együtt, nem félek a mennyezeten lévő páramentesítéstől és kondenzációtól.

Ezért jobb, ha azt előnyben részesítjük.

A nedvességálló gipszkarton lapjának jellegzetes zöldes vagy kékes színű kartonja van

Ami a keretet és a kötőelemeket illeti, azok listája a következő:

 • Útmutató és fő profil.
 • Közvetlen felfüggesztések.
 • Csavarok és dugók.

Főzőeszköz

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában a gipszkarton mennyezet sima és megbízható legyen, és a beszerelésük ne okozzon nehézségeket, rendelkeznie kell a szükséges eszközökkel:

 • Építési szint.
 • Rulett.
 • Marker.
 • Lyukasztó vagy kalapácsfúró.
 • Csavarhúzó vagy csavarhúzó.
 • Fémfűrész.
 • Office kés.

A mennyezet behelyezése a gipszkarton fürdőszobájába

A fürdőszoba mennyezetének megjelölése és a keret felszerelése

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában lehet elrendezni az alábbiak szerint

Jelölés a fürdőszobában a gipszkarton álmennyezet felszereléséhez a következő:

 1. Az épület szintjén és a fürdőszoba körvonalán lévő jelző segítségével a vezetőprofil rögzítési helyének megfelelő vonalat rajzolunk.
  A mennyezet alapvonalát 10-15 cm távolságra kell alkalmazni.
 2. A vezetőprofil az alján található a vonalhoz, és a falhoz rögzítőcsavarokkal és csavarokkal van rögzítve. A vezetőprofil rögzítőelemei 30-40 cm-es lépésekben vannak felszerelve.
 3. Ezután a jelölést a főhordozó profil telepítéséhez alkalmazzák. A fürdőszobának, amelynek mérete szinte mindig szerény, a gipszkarton burkolatának keretét nem hosszúkás és keresztirányú szerelési profilú rácsként lehet előállítani, hanem egyirányú párhuzamos profilok formájában.
  A mennyezeten lévő jelölővonalaknak meg kell felelniük a vonalak mentén elhelyezkedő profilok tengelyeinek további helyének.
  A vonalak közötti távolságnak 60-61 cm-nek kell lennie (120 cm széles gipszlap lap).
 4. Ezután a fő profil profiljait a fűrészszalaggal a fürdő hosszának (vagy szélességének) megfelelően állítjuk be, a végeket a falakkal párhuzamos és a jelölésnek megfelelő vezetőprofilok üregébe helyezzük, majd csavarral az útmutatókhoz rögzítjük.

A fő profil rögzítése a mennyezetre a felfüggesztés alkalmazásával

 1. Annak érdekében, hogy a gipsz-mennyezet könnyen meg tudja őrizni a saját konstrukcióját és befejeződését, a profilkeretet további erősítésnek kell alávetni olyan felfüggesztésekkel, amelyek mereven kapcsolják össze a profilcsíkokat a mennyezetre, és amelyek valójában a keretrendszer fő tartóelemei.
  A felfüggesztéseket a főprofil szalagjai mentén, 40-60 cm-es szöget bezáró csavarokkal és önfúró csavarokkal rögzítik a mennyezetre.

Így a jövő síkja a fürdőszobában mennyezetet csíptetett.

Miután a keretet az átfedés és a keret alsó része között létrejött résbe helyezte, a jövőbeli világítási rendszert bekötik. A vezetékek általában speciális hüvelyekkel vannak szigetelve és a függesztőkhöz vannak rögzítve.

Gipszkarton gipszkarton

A vázszerkezet és az elektromos bekötés befejezése után a gipszkarton fürdőszobájában lévő mennyezetet le kell fedni.

Az eljárás a következő:

 1. A gipszkarton lapjait igény szerint méretre vágják. A darabok méreteinek lehetővé kell tenniük, hogy a lehető legbiztonságosabb módon rögzítsék őket az egész kerület és a középpont mentén, ugyanakkor legalább haszontalan vágásokkal rendelkeztek.
  A gipszkarton részekre történő felosztását előzetes jelöléssel és későbbi vágással egy késtartóval végezzük.

A gipszkarton lapok rögzítésének elve a kerethez

 1. A fürdőszobában lévő gipszkarton mennyezetnek lyukaknak kell lenniük a lámpák felszereléséhez.
  Ehhez az előkészített gipszkarton darabokat a padlóra összecsukva, a lámpatestek jövőbeli helyének síkján jelzik, és a gipszkarton megfelelő pontjain lyukak vannak.
 2. Végül a gipszkarton rögzítve van a kerethez. A lapokat úgy kell felhordani, hogy az ízületük egybeesik a profilsáv tengelyével, majd csavarokkal rögzítve a lap szélén (körülbelül 1 cm-esre vágva) 20-30 cm-es lépésekben.

Teljesen hasonló módon létrehozhat egy mennyezetet a WC-ben.

A technológia különbözete csak abban az esetben áll fenn, ha nedvességállóság helyett a szokásos gipszkartonokat használják, valamint a kevésbé munkaigényes folyamatot a WC-ben lévő nagyon kis mennyezeti terület miatt.

Gipszkarton mennyezet a WC-ben

Végül a gipszkarton álmennyezetet készítésre készen állnak, amelyhez a gipszkarton ízületeit, valamint az önmetsző csavarok beépítési helyeit tömítették és egy gitttel simították (lásd a gipszkarton mennyezetének felhordását). Ezután zárja be és szerelje össze a süllyesztett lámpatesteket.

A fürdőszobában a küszöbérték ellenére a saját kezeikre vonatkozó utasításokat meglehetősen egyszerű végrehajtani, így félelem nélkül magukra vállalják az üzletet.

Gipszkarton mennyezet: előnyei és hátrányai

A gipszkarton mennyezetét gyakran használják az építési és javítási munkákban. A nappaliban, a folyosón, a konyhában, a WC-ben és a fürdőszobában vannak elhelyezve. A magas páratartalmú helyiségekben nedvességálló gipszkarton kerül telepítésre, amely ergonomikus és esztétikus.

Előnyei és hátrányai a gipszkarton használatát a fürdőszobába

Mielőtt a mennyezetet a gipszkarton fürdőszobájában készítené, ismernie kell az anyag előnyeit és hátrányait.

A gipszkarton előnyei:

 1. Nagyfokú tűzállóság, nedvességállóság és hangszigetelés. Ez az anyag még egy 90% -os páratartalmú helyiségben sem deformálódik.
 2. Környezetbarát. A gipszkarton csak olyan természetes összetevőkből készül, amelyek teljesen biztonságosak az emberi egészségre.
 3. Esztétikus megjelenés. Az anyag lehetővé teszi, hogy elrejtse az összes szabálytalanságot és hibát a mennyezeten.
 4. Gyors és egyszerű telepítés. A gibsoboard mennyezetet akár egy nem szakember is felszerelheti, minimális eszközökkel.
 5. Alacsony anyagköltség. Az anyag megvásárlása nem sok pénzt vesz igénybe, a többi építőanyaghoz képest a gipszkarton az egyik legolcsóbb.

De a gipszkartonnak két jelentős hátránya van:

 1. Ha a szomszédok elárasztják a fürdőszoba mennyezetét, akkor a gipszkarton nem fog fenntartani egy ilyen terhet. Változni fog.
 2. Jobb, ha nem használja az anyagot egy alacsony mennyezetű fürdőszobában, különben a szoba még alacsonyabb lesz. Az egyetlen módja annak, hogy kapcsolatba lépjen egy tervezővel, aki sikeresen megtervezheti a mennyezetet.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát a hyposboard felszereléséhez?

Gipszkarton a mennyezeten a fürdőszoba telepíthető függetlenül. Ehhez egy fémprofilra van szüksége, hogy létrehozzon egy keretet, csavarokat az anyag megerősítéséhez, a munkaeszközöket (szalagméret, szint, fúró, csavarhúzó), gitt.

A gipszkarton beépítése előtt gondoskodni kell a megfelelő szellőzésről és a munkaterületet gombaellenes szerrel. Mielőtt elkezdené a munkát, győződjön meg róla, hogy minden vezeték szigetelt és hullámcsövek.

És itt egy cikk a gipszkarton mennyezetéről a konyhában.

Telepítési lépések

Amikor elkészül az előkészítés, folytathatja a fő munkát - a gipszkarton mennyezetének telepítését.

 1. A mennyezet szintjének meghatározása, a terület kijelölése. A mennyezeten meg kell jelölni azokat a helyeket, amelyek a főprofil felfüggesztéseit rögzítik, valamint azokat a területeket, ahol a beépített lámpák találhatók.
 2. A főprofil szerelése a mennyezet peremén. Ehhez egy szintet kell használnia.
 3. A gipszkarton megerősítése. A keret előkészítése után a fő színpadra léphet. Először meg kell szabni a gipszkarton a szükséges méret. Csavarhúzóval rögzítse az anyagot a kerethez. Ugyanabban a fázisban meg kell fúrni a lyukakat a lámpákból és eltávolítani a huzalokat.
 4. A telepítés utolsó szakaszában meg kell oldani a csavarokat és a varratokat, majd csiszolni kell. Opcionálisan egy réteg akril alapozót helyezhet el, ami növeli az anyag nedvességtartalmának védelmét.

Aztán a gipszkarton mennyezetének javításáról szóló cikket.

Lásd a http://ru-house.net/ weboldalunkat. És sokkal több informatív, hasznos információt fog megtudni.

A mennyezet a fürdőszobában gipszkarton. fénykép

A mennyezet a gipszkarton képes díszíteni teljesen fürdőszoba. Egy kis helyiségben a tervezők javasolják, hogy világos színű anyagot válasszanak világítással. A fürdőszobában frissen hozzáadhat zöld árnyalatokat. A sárga és a homok árnyalatok népszerűek, és a fekete-fehér kombinációja segít a szigorú stílus hangsúlyozásában.

Képek a gipszkarton mennyezetéről a fürdőszobában

A fürdőszoba nem tekinthető egyszerűnek a kialakításban: leggyakrabban kis helyiség, néha nem szabványos konfiguráció. Emellett a páratartalom és a hőmérséklet változások is szerepet játszanak - nem minden bevonat képes ellenállni ezeknek a tényezőknek.

Több olyan anyag van, amelyből fel van készítve a mennyezet ebben a teremben, de melyik a legalkalmasabb? Úgy véljük, hogy ezek gipszkarton mennyezetek - a fürdőszobában jól működtek, és a következő néhány fotón is látható lesz, hogy gyönyörűen elkészíthetők is.

A fürdőszobában finom felületkezelést biztosít

Mint már említettük, a fürdőszoba javítása bizonyos nehézségekkel jár, amelyeket a megfelelő anyagok kiválasztása gátolhat.

Először is, vegye figyelembe, hogy a szokásos gipszkarton nem fog működni.

Inkább senki sem tiltja a használatát - de az eredmény nem tart sokáig (különösen a festék). A szabványos gipszkarton elnyeli a nedvességet, ami azt jelenti, hogy a bevonat hamarosan romlik, mind külsőleg, mind belsőleg.

Ezért a boltokban meg kell keresni a GKVL nedvességálló gipszkarton lapokat. Ezek mind a csomagoláson, mind pedig a jellegzetes zöld színnel jelöltek. Nem kell azt gondolni, hogy egy bizonyos belső térre kényszerít - egy ilyen GCR ugyanúgy festett, mint egy normál.

Tanács: jobb, ha olyan festéket készít, ami nem vízben oldható, különben a mennyezeted hamarosan egyfajta válás lesz.

A felfüggesztett gipszkarton mennyezetek jól néz ki a fürdőszobában szinte bármilyen konfigurációban. De ne felejtsük el, hogy eltakarja a falak magasságának 10-15 centiméterét. Ha úgy dönt, hogy többszintű dizájnt készít, ez a szám növekszik - vegye figyelembe ezt a tervezés során.

Fontos, hogy figyeljen a lámpatestek védettségi fokára is - olyan paraméter, amely jelzi, hogy a lámpák mennyire vannak kitéve nedvességnek és pornak. Ha a helyiségek többségében nem túl fontos, akkor a fürdőszobában biztonságos és megbízható világításhoz alaposan meg kell vizsgálni ezt az információt.

A védelmi fokozat megnevezése az IP karakterisztikájú karakterekből és két számból áll.

Tehát a legnépszerűbb a szokásos lakóhelyiségekben - IP20. Ez nem lesz elég az Ön számára: az ilyen lámpák nem védettek a víz belépésétől, ami rövidzárlatot okozhat.

IP21 / IP22 védelmi osztályú lámpák fognak megtenni - nem félnek a nedvességtől és a kis cseppektől, jól ellenállnak a hőmérséklet-változásoknak. Ezeket nem szabad vízbe meríteni, de a mennyezeten ilyen veszély csak árvíz esetén jelentkezik.

Természetesen sokkal több védett fényforrás van - például az IP67-et a fedett medence világításához használják. De sokkal drágábbak és nincs értelme túlfizetni számukra.

Ha nem biztos benne, hogy tudatában van a címkézésnek, vagy kétségei vannak a döntéssel kapcsolatban, keressen fel bármilyen hardverraktárt.

Miután néhány technológiai jellemzővel foglalkozik, javasoljuk, hogy a legérdekesebbekké váljanak - a gipszkarton mennyezetének galériáján a fürdőszobák belsejében. Rengeteg jó lehetőség van.

Kombinált fürdőszoba

Számos tipikus lakóházban, WC-vel kombinálva. Tegyük félre a kérdést, hogy helyénvaló-e. Feladatunk az, hogy megértsük, hogyan lehet egy ilyen helyet rendezni a GCR segítségével.

Általában, a kombinált fürdőszoba nem nagy méretű (vannak kivételek, de beszélünk róluk egy kicsit alacsonyabb). Ezért javasoljuk, hogy a könnyű hangokat ajánljuk.

Van egy magas, de nem túl tágas fürdőszobája? Próbáljon meg egy fehér, osztott szintű mennyezetet rejtett világítással felszerelni. Egyrészt egy ilyen megoldás egyensúlyba hozza a szobát - néha, ez a konfiguráció nem túl hangulatos érzés a kútban. Másrészt a világos színek vizuálisan szélesebbé teszik a szobát.

Ráadásul ez a fény egy térfogati hatást eredményez és érdekesnek tűnik - az ilyen kis méretű fürdőszobákhoz illő néhány díszítés közül.

Egyébként nem szükséges választani egy fehér LED-es csíkot. Szokatlan fényes szegély - példátlan és stílusos vétel. Igaz, hogy gondosan kell kiválasztani az árnyékot, hogy összhangban legyen más színes elemekkel.

A fürdőszoba elég tágas? Ezután kísérletezzen egy többszintű gipszkarton-szerkezet eredeti formájával, áttetsző nyújtószövettel. A volumetrikus elemek és spotlámpák rendkívül érdekesnek tűnnek. A legfontosabb dolog az arányosság érzése. Az elrendezés megtervezésekor vegye figyelembe az összes méretet, nehogy túlterhelje a mennyezetet - ellenkező esetben az eredmény ellentétes lesz a tervezettel.

Nuance: A gipszkarton segít a zónát kombinálni. Használja ezt a "mennyezeti" padlóra. Természetesen az apró, 2-3 méteres helyiségekben nincs lehetőség - még egy nagyon vékony partíció is megnehezíti a mozgást. De a tágasabb - meglehetősen ésszerű és funkcionális megoldás.

Nem szabványos fürdőszoba konfiguráció

Azonban egy tipikus fürdőszoba nem nehéz megérteni. De mi a teendő, ha szerencséje van egy nem szabványos konfigurációval? Például a tetőtérben lévő helyiség vagy a mennyezet szokatlan formája?

Számos fórumon végzett értékelés alapján a gipszkarton mennyisége ebben az esetben is tökéletesen illeszkedik. Ajánljuk, hogy megtekinthesse fotógalériaunkat!

Lehetőség van szinte bármilyen alakú konstrukciók készítésére a gipszkartonból. Ezért nem nehéz használni a háromszögletes tető befejezéséhez. A tömeges csillárok helyett előnyben kell részesíteni a reflektorokat - ez utóbbi nem tűnik nagyon relevánsnak.

Ezenkívül egy gipszkartonban könnyen elhelyezhető egy doboz az ablakhoz - kényelmes és nagyon gazdaságos, mivel nappal nem szükséges bekapcsolni a fényt.

Kérjük, vegye figyelembe: Ha nem akarja elrontani a megjelenést, a befejezést nagyon óvatosan kell végrehajtani. A legkisebb szabálytalanságok elpusztítják a pozitív benyomást.

Szükségtelenül keskeny és hosszú szoba? Ügyeljen a hullámforma kétszintű kialakítására. Ez segíteni fogja a szobát egy kicsit nagyobb mennyiségben. Igaz, ez nem csodaszer, de megér egy próbát.

Ugyanilyen fontos lesz a világítás: nagy elemek eldobása kis lapos csillárok vagy spotlámpák javára.

Nem különbözik a helyiség elrendezése a szokásos téglalaptól vagy négyzetektől? Két lehetőség közül választhat: vagy próbáljon ki egy többszintű mennyezet segítségével, vagy pedig egy szokatlan alakra helyezi a hangsúlyt, ahogy azt a következő fotón is elvégeztük.

A sima felület szinte érintkezésbe kerül az ereszekkel, de a fürdőszoba nem tűnik túl alacsonynak. A falakon minden további sarok észrevehető. Ugyanakkor a bevonat nem vonja el a figyelmet az eredeti tálról és a mintás cserépről.

Ha a szoba fordítva, kerek, hangsúlyozza a sima hullámokat a mennyezeten. Egy kis fürdőszobában megfelelőek lehetnek, ami megteremti a belső tér integritását. Igaz, fontos, hogy ne vigyük túlzásba: ne merüljön fel egy tucat szint bonyolult válásokkal. De a design, mint ez a fotó - tökéletes.

A látszólagos egyszerűség ellenére ez a design stílusos és elegáns.

Corner fürdőszoba panorámás ablakkal? Nem országunk legnépszerűbb döntése, de miért ne, különösen, ha a kilátás kellemes melegvizes tartózkodást eredményez.

A legjobb választás a nedvességálló gipszkarton mennyisége egy ilyen fürdőszobában. Kipróbálhatja a caissons utánzását (e cikk olvasásával megtudhatja őket). A kecses szimmetrikus megjelenés nagyszerű, különösen, ha fényszórókkal kiemeli őket.

De jobb, ha megtagadjuk a durva gerendákat - elrontják az egész benyomást és zsírozza a hatást.

Ívelt mennyezet

A fürdőszobában lévő gyönyörű gipszkarton mennyezetekről készült képek kiválasztása nem lenne teljes, ha elfelejtettük megmagyarázni a többszintű kialakításokat.

A szokásos bevonatok közül sok különböznek a szegély körül egy vagy két szegélyléccel. Az ilyen összetettebbek a modern ötletek megvalósításában nem minden szobának felelnek meg - elegendő helyet kell biztosítani számukra. Ha nem biztos abban, hogy a helyiség nagysága megfelelő, akkor egy másik lehetőségre kell gondolnia.

Ennek a döntésnek a dimenziója nem dimenziója. A szokatlan laminált betétek semmiképpen sem a fürdőkben a leggyakrabban használt anyagok. Azonban a textúrák közötti különbség előnyösnek tűnik, és a meglehetősen tipikus konfiguráció a design remekművé válik.

Itt meg kell győződni arról, hogy a színek össze vannak hangolva egymással. Természetesen a fehér mindenre alkalmas. Mi a helyzet a bútorokkal és a kiegészítőkkel? Bármelyik, akár a legmagasabb minőségi javítások is tönkreteszik a túlzott sokszínűség. Szóval emlékezzen a mérséklésre.

A tükörbetétekkel ellátott térfogatméret kiváló megoldás a csúcstechnikai belsőépítészet számára. Ügyeljen a mennyezet alakjára ebben a fotóban - tiszta és sima vonalak, puha és lekerekített sarkok.

Ugyanezeket az elveket követik a vízvezeték, bútor kiválasztásakor. Az ilyen élesség jellemzi ezt a stílust, ezért jobb, ha nem térne el ettől.

Érdekes tipp: próbálja kiemelni a design színes LED csíkokkal. Ez növeli a futurizmust a belső térben, és valóban szokatlan lesz.

Ne féljen virágokkal játszani - aki azt mondta, hogy a gipszkartonnak fehérnek kell lennie? Az üzletekben sokféle vízálló festék létezik - úgy gondoljuk, hogy nem lesz nehéz választani a megfelelő árnyalat széles választékából.

Ez a kép egy kiváló példa a színegyeztetésre. A pasztell kék és a rózsaszín tökéletesen kombinálható egymással. Ez a technika jó egy kis fürdőszobának - vizuálisan nagyobb, de ugyanakkor a mennyezet nem tűnik homályosnak és standardnak. Kísérlet, hogy megtalálja a tökéletes kombinációt az Ön számára.

Szeretne valami világosabb? Gondolj a kombinált bevonatra. Világos, fényes betét a nyújtó szövetből, ha jobban megtartja a gipszkarton dobozt.

Itt azonban óvatosabbnak kell lennie. Már írtunk arról, hogyan válasszunk színt egy külön cikkből - kövessük ezeket a szabályokat, ha nem akarunk lemondani a végeredményről.

Díszítsd a gipszkarton mennyezet nem csak szokatlan alakú és érdekes hangok - próbáljon alkalmazni különböző díszítő elemeket.

Fresco - amire szükséged van. Ne tévesszen azzal az a tény, hogy általában a festményt nem használják a fürdőszobákban. A megfelelő megközelítéssel harmonikus és természetes lesz. Jobb, ha a kép egy kis alakját választjuk ki, különösen, ha a helyiséget nem nagy méretben különböztetjük meg. Válasszon egy olyan mintát, amely összhangban van a falakkal és a vízvezetékkel.

Biztosak vagyunk benne, hogy tetszett a gyűjteményünk. Szeretne több tematikus tervezési ötletet használni a PCG használatával? A szobák széles választékát kínálja a gipszkarton mennyezetének minden szobájához - ott biztosan talál valamit, ami tetszeni fog.

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában: előnyei és hátrányai, telepítési jellemzők

Ki mondta, hogy jobb, ha nem használja a gipszkarton mennyezetét a fürdőszobában? Az ilyen állítás egyetlen indoka az, hogy a szomszédok felülről áradnak. De ha alaposan elgondolkodtok, akkor egy ilyen "esély" létezik minden más szobában, és ez nem ok arra, hogy megtagadják a gyönyörű hajlított mennyezeteket, például a csarnokban vagy a hálószobában? Ebben a cikkben, a vannaja.net oldalakkal együtt megtanuljuk, hogyan kell a gipszkarton mennyezetét megfelelően kialakítani a fürdőszobában, ugyanakkor megvédeni nemcsak a megnövekedett légköri nedvességtől, hanem az esetleges áradásoktól is.

Lehetséges, hogy a mennyezet gipszkarton a fürdőszobában

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában: ennek a designnak az előnyei és hátrányai

Először is, magunk eldönti, mennyire fontos a gipszkarton mennyezet a fürdőszobában. Ha ez a design a tervezés szempontjából a legoptimálisabb, és más felfüggesztési rendszer nem helyettesítheti azt, akkor legyen. És ne fordítsanak figyelmet a népszerű hiedelem, hogy a gipszkarton a fürdőszobában időzített bomba. Nézd ezt a helyzetet a másik oldalról. A gipszkarton falakkal vannak a fürdőszobában? Többet mondhatunk - egyes esetekben ez az anyag a lakóhelyiség egyéb szobáiból elválasztó belső válaszfalak gyártására szolgál. Akkor miért nem használná a gipszkarton mennyezetét a fürdőszobában? Az egész a beépítés bonyolultsága, amely bizonyos mértékben attól függ, hogy képes-e ellenállni a nedvességnek.

Gipsz álmennyezet a fürdőszobában fotó

Mi mást tud ellenezni a közvéleményben? Furcsa módon, de sokat. És mindenekelőtt a modern tudomány eredményei, amelyek kiváló alternatívát jelentenek a gipszkartonhoz hasonlóan.

Ez az anyag jobban képes ellenállni a nedvességnek, ráadásul erőssége sokkal magasabb.

Ezenkívül nem szabad figyelmen kívül hagyni más modern anyagok lehetőségeit, amelyek a nedvesség elleni kiegészítő védelemként használhatók - a választásuk elég nagy. Ezek között megtalálható mindenféle száraz vízszigetelő keverék, vízálló tapéta és más befejező anyagok.

Gipszrost a gipszkarton helyett a fürdőszoba mennyezetére

És ez nem minden. Ezt a kérdést átfogóan kell kezelni - minden kis dolog fontos, ami legalább bizonyos mértékig segíthet a gipszkartonnak a nedvesség ellen. Nem lesz szükség felesleges minőségű szellőzés biztosítására, nemcsak a fürdőszobában, hanem a gipszkarton mennyezet mögötti helynél is. Viszontbiztosításként akár víznyomot is felszerelhet, amely árvíz esetén áthatja a vizet, és a falak mentén a padlóra rakja. Ugyanakkor külön csatornákat kell biztosítani a vízelvezetésre.

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában fotó

Itt és a komplex intézkedések, előmozdítása sikeres ellenzi a gipsz karton vízzel is néz ki. Most néhány szó a megoldás megvalósíthatóságáról a kérdés megoldására, hogyan készítsünk gipszkarton mennyezetet a fürdőszobában? Mindezek az intézkedések egyáltalán nem olcsó élmény, ezért megismételem, hogy alaposan meg kell fontolnia, hogy valóban szüksége van-e a gipszkarton mennyezetre a fürdőszobában? A másik dolog az, ha lakóhelyed van a magánszektorban vagy a magas épületek emeletén - ebben az esetben nem aggódhat a fürdőszobában lévő gipszkarton mennyezet behelyezésének kockázataival kapcsolatban. Nincs senki, hogy megfulladjon, és egyszerűen védelmet nyújt a gipszkarton a helyiségben.

Gipsz felső a fürdőszobában: Előnye és hátránya

Hogyan készítsünk egy gipszkarton mennyezetet: a fürdőszobában történő felszerelés sorrendje

Először is felkéri Önt, hogy ismerkedjen meg azzal a videóval, amely egyértelműen bemutatja a gipszkarton mennyezetének a fürdőszobában történő telepítését.

Nem fogunk belemenni a gipsz-mennyezetek beépítésének finomságaiba, és kizárólag a fürdőszobában lévő eszköz jellemzőire és szerkezeti árnyalataira koncentrálunk. Kezdjük a sorrendben.

 1. A mennyezet vízszigetelése. A legjobb megoldás a száraz keverékek használata, mint a Ceresit CR65 vagy CR66. Elég egyszerű használni - a mennyezet alapozva, a keverék hígítása, mint minden száraz oldat, majd a falra spatulával két vékony rétegben kerül alkalmazásra. Mindegyik réteget ellentétes irányban kell elhelyezni. Ezenkívül a második réteg alkalmazása előtt az elsőt jól száradni kell. Nem lenne felesleges, ha bezárnád a lemezeket, ha persze ott van a fürdőszoba mennyezetén. A PSUL (előre tömörített tömítőszalag) kiválóan alkalmas erre a célra.
 2. A profilok keretének jelölése és telepítése. Nincs semmi új itt - mindent, mint bármely gipszkarton mennyezet esetében. Megnevezzük a síkot, megkerestük a profilokat a falakon, majd telepítjük a cd profilokat, és rögzítjük őket a mennyezetre akasztókkal vagy konzolokkal. Nyilvánvaló, hogy a padlólapok felfüggesztéseinek csatlakozási pontjai gyenge pontok lehetnek, amelyeken keresztül víz áradhat el árvíz esetén. Megszabadulni tőlük, nem fog működni, csak csökkentheti a lecsapódó víz mennyiségét. Mielőtt a lyukba illesztené a tűcsövet, speciális szivattyút szivattyúzhat (például szilikon).

Hogyan készítsünk egy mennyezet gipszkartonra a fürdőszobában fotó

A mennyezet a gipszkarton a fürdőszobában csináld magad fotó

Ez minden. Az ilyen mennyezet a gipszkarton a fürdőszobában fog szolgálni Önnek sok éven át, függetlenül az árvizek, kondenzátumok és egyéb veszélyeket. Szeretném emlékeztetni Önöket, hogy ha lehetséges, akkor jobb, ha másfajta felfüggesztési rendszereket szeretne előnyben részesíteni. Például egy stretch mennyezet, amely szintén kevesebb költséggel jár.

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában. tényleg?

Én egy fürdőszoba, WC + zuhanyzó. A mennyezet egyik oldalán egy ventilátorcső, 22 cm a mennyezetről. Nem szeretném lecsökkenteni az egész mennyezetet ilyen méretre. Valamilyen lépésről van szó, és ennek megfelelően el kell rejteni a szellőzést és a villanyszerelőt.

Lehetséges, hogy a gipszkartonból? Mi van a nedvességgel? Hogyan kell a gitt? Mi festeni? Annak érdekében, hogy az idő múlásával ne lágyuljon, és ne szakadjon meg a varratokon.

műanyag panelek, vagy rack mennyezet.

Murik írta:
műanyag panel vagy rack mennyezet

azaz gipszkarton rossz munka?
A panel igen, jó és praktikus, többször is volt, amikor a mennyezet szilárd. és itt egy lépéssel, és elméletben szeretnék egy hátsó lámpát létrehozni a zuhanyszög felett, félkörben vagy rhombusban. Én valahogy nem is tudom, hogyan lehet paneleket létrehozni. Hacsak nem csinál egy rácsot a fa rúdjaiból, majd a tűzőgépekkel rögzítik őket. De egy fa a nedves szobában is nem szökőkút, azt hiszem.

Van egy gipszkarton mennyezet a fürdőszobámban, 5 év eddig nem volt probléma, az igazság az erős szellőzés csőventilátorral.

Vadimych írta:
Van egy gipszkarton mennyezet a fürdőszobámban, 5 év eddig nem volt probléma, az igazság az erős szellőzés csőventilátorral.

Azt is tervezem, hogy a szellőzés kényszerüljön.
Milyen gitt / festett?

Nem emlékszem pontosan, a gitt ugyanaz volt, mint az egész lakásban, de valami különleges festék (nedves helyiségekhez) ticuril.

Az IMHO-t SML (üveg magnezit lemez) kell használni. Ha van ilyen eladó. Mindenképpen nincs semmi, és a vele való munkavégzés pontosan ugyanaz, mint a gipszkarton.

Nedvességálló GK alapozó univerzális akril alapozó, vakolt vetonit VH. Ismét, jól feltöltve. A tikurillal vagy pékekkel nedvességálló vízemulzióval festjük.

TM írta:
Nedvességálló GK alapozó univerzális akril alapozó, vakolt vetonit VH. Ismét, jól feltöltve. A tikurillal vagy pékekkel nedvességálló vízemulzióval festjük.

Szeretem ezt, köszönöm

TM írta:
Nedvességálló GK alapozó univerzális akril alapozó, vakolt vetonit VH. Ismét, jól feltöltve. Nedvességálló vízemulzióval festjük

Így van. Minden működik. És a fürdőszobában és a zuhany alatt. A festéket nem különítették el, hanem a szobákban festették. Használt GK nedvességálló-zöld ilyen. Az alapozó mélyen behatolt. A varratok serpyanka és rotband, majd az egész felület gitt és alapozó. A szellőztetés kényszerül, de szinte nem kapcsol be. A GC beépített fényeiben. Általában mindent.

A mennyezet gipszkarton a fürdőszobában saját kezűleg (10 fotó)

A fürdőszoba egy modern városi lakás, egy magánház vagy ház az egyik leginkább funkcionális szobák. Itt, mint a konyhában, a legtöbb időt töltjük. A lakás objektumának általános állapota a fürdőszoba kényelmének szintjétől függ, ezért a helyszín javítása gyakran válik kulcsfontosságú tényezővé a jövőbeli javításokban. A fürdőszoba belsejének minőségét az alkalmazott anyagok technológiai jellemzői határozzák meg. Ez nagyrészt a mennyezetekre vonatkozik, amelyek hatalmas célt szolgálnak a fürdőszobában. Mindenki saját kezével gyönyörű, tartós és megbízható mennyezetet készíthet a fürdőszobában, különösen, ha rendelkezik a szükséges eszközökkel és megfelelő anyagokkal.

Erre a célra számos műanyagot használhatunk, műanyagból és gipszkarton lapokkal. Az utóbbi lehetőség nem jellemző a fürdőszobák és a WC felszerelésére. Azonban, ha megfelelnek a gipszkarton mennyezettechnológiájának bizonyos követelményeinek, a fürdőszobában megfelelően összeszereltek - jó műszaki megoldás lesz. Ennek a cikknek a fő témája, hogyan kell ezt megtenni, és hogyan kell kiválasztani ezt a módszert.

Mik a mennyezet a fürdőszobában, gipszkartonból készülnek

A szoba technikai és tervezési jellemzői ellenére mindig tiszta, kényelmes és kényelmes legyen. Ezt a hatást különböző módon érheti el. A lényeg ebben a kérdésben, helyesen végezze el a célt. Ha a panelek és a padló helyzete egyértelmű, akkor a csempe a legjobb befejező anyag, akkor a mennyezetkel sok ellentmondásos kérdés merülhet fel.

Mindannyian hozzászoktunk hozzá, hogy a műanyag, a tükrök és a poliuretán a mennyezeten gyakran használják a fürdőszobában. A magas páratartalom az egyik legfontosabb tényező, amely alapján itt lehet ilyen finomító anyagot használni. Népszerű fogyasztók körében gipszkarton elsősorban használt munkákkal a mennyezet más helyiségekben. Függetlenül attól, hogy helyénvaló lenne a gipszkarton mennyezetének kialakítása a fürdőszobában, egy másik kérdés. Ez a mennyiségi lehetőség egy nedves helyiségben technikai szempontból indokolt? Próbáljuk kitalálni.

A GKL lap egy gipszsel töltött papírkereten alapuló anyag. Ennek megfelelően ez a kialakítás nagyon érzékeny a nedvességre, ami a kész anyag használhatatlanná válását eredményezi. Mi ebben az esetben használható a fürdőszobában és a fürdőszobában. A válasz egyszerű. A nedvességálló gipszkarton tökéletes ilyen célokra. Ez a termék, amelyet a nedvesség ellen jobban ellenáll. Egy speciális bevonatnak köszönhetően a nedvességálló GCR hosszú ideig képes ellenállni a nedvesség hatásának, megtartva alaptechnikai tulajdonságait és jellemzőit.

Melyek a fő előnyei és hátrányai a gipszkarton mennyezetek használatának a fürdőszobában?

A gipszkarton kialakítása teljesen új technológiai lehetőségeket nyitott a belsőépítészet számára. Ennek az anyagnak a különleges tulajdonságai miatt lehetővé vált egy olyan mennyezeti kialakítás, amely esztétikai tulajdonságaiban egyedülálló. Ha ismerjük a gipszkarton ilyen lehetőségeit, nehezen eshetünk meg a kísértésnek, hogy ilyen szerkezetet építsenek a fürdőszobába. Ha ez az opció átmegy a konyhában, akkor miért ne használjon gipszkartont a fürdőszobában lévő mennyezeti részek befejezéséhez? Ezenkívül a gipszkarton ilyen mennyezet a fürdőszoba mellett, a WC-ben lehet elhelyezni. Az ilyen célok előnyei a következők:

 • ilyen mennyezeti felületek nedvesség és tűzállóak;
 • A gipszkarton olyan környezetbarát anyag, amely nem melegíti fel a káros anyagokat a légkörbe melegítés közben és magas páratartalom mellett;
 • a befejezett mennyezeti részek magas esztétikai tulajdonságokkal rendelkeznek;
 • egyszerű és meglehetősen tiszta telepítés;
 • elfogadható anyagköltség a fa és a műanyaghoz képest.

Megjegyzés: a nedvességálló HL rendszerint folyamatosan magas páratartalmú helyiségben él, 90% -ig.

Ha a gipszkarton segítségével a mennyezet felépítésének előnyei nyilvánvalóak, akkor a hátrányok idővel már nyilvánvalóak. A művelet során vészhelyzetek is lehetnek. A legfelső emeleten lévő vízzel történő áradás a gipszkarton függesztett álmennyezetét képes ellenállni. Új javítás nélkül nem elég.

A második, nem hátrányos, hanem technikai színárnyalat, abból adódik, hogy a gipszkarton jó az olyan helyiségekben, ahol a magasság megengedi. A megfelelő készség nélkül, hogy a mennyezet a gipszkarton a fürdőszobában lesz elég nehéz.

Lehetséges mennyezeti kialakítás a fürdőszobában gipszkarton használata esetén

Miután úgy döntött, hogy egy új mennyezetet készít a gipszkarton fürdőszobájában, keret és gipszkarton lapok használatával, először meg kell értenie, hogy milyen típusú designt kell használni ebben az esetben. Nem elég, hogy a felső rész szép, eredeti és nem szabványos legyen. A mennyezet felületének a fürdőszobában megbízhatónak és tartósnak kell lennie. A szépség ebben az esetben a praktikussal és a tartóssággal kell kombinálni.

Először is, a gipszkarton lehetővé teszi a durva mennyezet igazítását, elrejtve a házszerkezetek hibáit és hibáit.

Másodszor, a felfüggesztési rendszerrel sikeresen elrejti a szellőzőcsatornákat, és teljesen más világítóberendezést telepít, ami nagyobb belsőséget és esztétikát jelent a belső térben.

Harmadszor, az új gipszkarton felület működőképes és kényelmesen karbantartható. Az általános tervben rögzített díszítőelemek nagyban növelik a belső tér esztétikai érzékelését. Az új mennyezet felszerelhető tükrökkel, további fényforrásokkal.

Megjegyzés: nagyméretű fürdőszobákban többszintű felfüggesztett szerkezetek is felszerelhetők a padlón. A többszintű mennyezetfelületek miatt a szükséges beltéri zónát úgy lehet elérni, hogy elválasztják egymástól a zuhanykabin, a jakuzzi és az öntőasztal külön-külön.

Kis helyiségekben és fürdőszobákban jobb, ha egyszintes gipsz-mennyezetet vagy emeletes szerkezetet használnak minimális lépcsőkön és csatornákon.

Ha szeretné, és a rendelkezésre álló források ebben a szobában, akkor telepíteni a kombinált felfüggesztett szerkezetek. A gipszkarton feszített szövetekkel vagy fóliával kombinálva jó technikai megoldás. Az egyetlen korlátozás ebben az esetben a magas költségek.

Hogyan készítsünk gyönyörű gipszkarton mennyezetet a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy a munkája gyönyörű és megnyugtató legyen az erő és a stabilitás szempontjából, a mennyezetet szigorúan a technológia szerint kell felszerelni. A legelső feladat, amellyel meg kell birkózni, a fürdőszoba felkészítése a későbbi telepítéshez. A technológia a következőket követeli meg:

 • csak nedvességálló anyagot használ (vásárláskor, nézze meg a GKLV jelölését);
 • amikor a gipszkarton mennyezetfelületeit kerámia burkolattal borított falakkal egyesíti, a melegítő anyagot két rétegbe helyezzük;
 • a megvásárolt alapanyagot tovább kell kezelni egy olyan szerrel (antiszeptikus), amely megvédi a gipszkarton felületét a nedvességtől és a gombától;
 • A felfüggesztés felszerelését és felszerelését csak fém kereten végzik;
 • a többszintű mennyezetek kialakításakor a belső elemek és bútorok későbbi rögzítéséhez a keret megerősítést igényel;
 • A kikészítés kötelező alapozó, gitt és injektálás.

Fontos! a fürdőszobában csak horganyzott fémprofilokat használnak. A fa rudak és lécek végül deformálódhatnak a nedvesség hatása alatt, ami a fő mennyezet felületének megdöntését és megtörését okozhatja.

Munkarend - keretbeállítás

Annak érdekében, hogy a gyönyörű és sima mennyezet megfelelő legyen, pontos jelölést kell végezni. Miután megmértük a szükséges távolságot a lemezről, kb. 15-20 cm-re, a sarkok valamelyikén pipa jön. Ez lesz az a kiindulási pont, amikor a vonal a szoba teljes körzetében visszapattan. A vezérlővezeték iránymutatást ad a fém profilok későbbi telepítéséhez.

Kis helyiségek esetén a mennyezetkeret keresztmetszetű profilok nélkül is kivitelezhető. A szobák 8 négyzetméter vagy több. méteres egy erős keret esetében 50-60 cm távolságra kell elhelyezni a keresztmetszetű fémprofilokat.

A vezetőprofil a falhoz csatlakozik, 40-50 cm-es lépcsővel a vezérlővonal szintjén. További felfüggesztések vannak a mennyezetre szerelve, amely a hosszanti profilok támasztékává válik. A megalapozott felfüggesztéseken minden fém részlet rögzül. A kész kereten minden további kiegészítő tartozék: szigetelés, elektromos kábelezés és szellőzőcsatorna.

Gipszkarton lapok

A keret erejét ellenőrizni kell a vibráció és a szint tekintetében. A legalacsonyabb magasságkülönbség a lapok elcsúszását eredményezi a rögzítés helyén. Az öntapadós csavarokkal 20-25 cm-enként az anyaglapokat a profilokhoz kell csatlakoztatni, a különálló töredékeket 3-5 mm távolságra kell elhelyezni egymástól. Az ízületeket később zárószalaggal lezárják, és egy gitt borítanak.

A megjegyzéshez: általában egy kis fürdőszobában 2 db gipszkarton található. Legjobb, ha az egész kereten egy lapot helyezünk, majd a vágott darabokból a mennyezetfelület teljes területét képezzük.

Az egyes anyagdarabok közötti mechanikai igénybevétel elkerülése végett elengedhetetlenek. Hasonló gátak ugyanazok maradnak a gipszkarton és a falak érintkezési helyén. Próbálja meg elkerülni a kereszt alakú ízületeket. Csavarja be a csavarokat a végére, próbálja elrejteni a kupakokat.

végső

Ha a gipszkarton már felfüggeszti a felfüggesztett szerkezetet, még mindig meg kell tenni a végső érzést. Az alapozó a kívánt szilárdság teljes felületét adja hozzá. Az utolsó lépés a varratok és az ízületek tömítése a kemény gittekkel történik. A következő festmény minősége közvetlenül attól függ, hogy a gipszkarton mennyire van kitöltve, és mennyire felel meg az új felület a szükséges kritériumoknak.

A jövőben a kész felfüggesztési rendszer akrilfestékkel vagy tapétafestéssel ragasztható.

következtetés

Ha elgondolkodtatunk arról, hogy milyen anyagokra van szükség a fürdőszoba befejezéséhez és a telepítés végrehajtásához, nyugodtan dolgozhat. Különleges nehézségek nem merülhetnek fel, ha követik a technológiát, és betartják bizonyos követelményeket. Annak érdekében, hogy minden helyes és helyes legyen, ne feledkezzen meg a következő szempontokról:

1. A fürdőszobában csak nedvességálló gipszkarton van.

2. Kis helyiségekben és alacsony mennyezetű helyiségekben ajánlott egyszintes felfüggesztett rendszerek használata.

3. A telepítés a szokásos módon történik, kivéve a következő pontokat:

 • kis helyiségekben nincs szükség keresztirányú profilok felszerelésére;
 • A többszintű mennyezetfelületek megerősített keretet igényelnek.

4. A gipszkarton 3-5 mm résszel rendelkezik.

A fürdőszoba nedvességálló gipszkartonjának felfüggesztett mennyezetje

A fürdőszobában lévő gipszkarton mennyezetje jól bevált módja annak, hogy sok problémát megoldjunk a mennyezet elrendezésében a fürdőszobában: az esztétikai és a gyakorlati szempontból. Az ilyen multifunkcionális és engedelmes anyagot a munkában a legfeltűnőbb tervezési ötletek megtestesülése teszi lehetővé a mennyezetcsatornák építéséhez, a felület kiegyenlítéséhez és bizonyos kommunikáció maszkolásához. Mennyire jobb, ha a gázturbinás gipszkartonok kivitelezésére a fürdőszobában lévő mennyezetre kerül sor, beszélgetés lesz.

A mennyezet a fürdőszobában: az ötletek előnyei és hátrányai

A GCR befejező lapjai akkor lesznek sikeresek, ha képesek vagyunk figyelembe venni az anyag erősségeit és gyengeségeit.

Pozitív pillanatok:

 • a jó nedvességállóság, a hangszigetelés és a tűzállóság lehetősége;
 • nagyon kedvező anyagköltség;
 • jó maszkolási tulajdonságok: rövid idő alatt felszíni hibák kiküszöbölése;
 • ez a felület biztonságos a környezeti teljesítmény szempontjából;
 • lehetővé teszi a vezetékezés, szellőztető elemek és egyéb kommunikáció elrejtését, amelyeket a mennyezet zónán kell elhelyezni;
 • könnyen elvégezhető szerelési munkálatok, amelyek minden forma és méretű szerkezetek kialakításához megfelelőek.

Probléma árnyalatok használata a gipszkarton a fürdőszobában

 • a cél viszonylag törékeny;
 • a szükségesség, hogy építsenek további láda "ellopja" a fürdőszoba magasságát. A gipszkarton-konstrukció elképzelése kevéssé kivitelezhető az alacsony mennyezetű fürdőszobában.

A gipszkarton dobozok behelyezése a fürdőszobába: mit kell tudni

Létrehozni egy doboz gipsz lámpák a plafon a fürdőszoba kell elvégezni előkészítő munkát:

 1. A fürdőszobában csak vízálló gipszkarton használható.
 2. Döntse el a jövő tervének ötletét és készítsen rajzokat. A projekt ugyanolyan szigorú geometriai formák lehet, mint egy szint, és több szinten díszes formákkal és vonalakkal.
 3. Az alapnak száraznak, erősnek és gombaellenes szerrel kell kezelnie.
 4. A kommunikációs doboz által végzett szigetelés minősége a legmagasabb szinten legyen. Ha kívánja, melegítheti a helyiséget speciális lemezek hőszigeteléssel történő felszerelésével.
 5. A szerkezet alatt egy vázszerkezetet kell létrehozni egy fémprofilról a jövőszerkezet kiválasztott alakjának megfelelően. Ha úgy döntesz, hogy fát készítesz, meg kell óvnia a nedvességtől.

Helyes telepítés szakaszokban

A fürdőszobában magas színvonalú, megbízható és gyönyörű gipszkarton mennyezet létrehozásához a következőképpen jár el:

 1. Jelölje meg pontosan a jövőbeli tervezés minden szintjét: alapvető, a lámpák alatt.
 2. Igazítsa a profilt az egész struktúra kerületén, ügyelve a szint használatára
 3. A profilból kialakított űrlapon elkezdenek HL varrni. Mivel rugalmas és könnyen olvasható, minden nehézség nélkül felépíthető a legösszetettebb formák és elemek: absztrakt vonalak, virágmotívumok.
 4. Amikor az anyagot a fémprofilhoz rögzíti, használjon önmetsző csavarokat, de ne húzza meg túlságosan, különben a gipszkarton felrobbanhat, vagy a szerkezet eltorzulhat.
 5. A doboz varrása a nedvességálló gitt "ülésen" olyan speciális sarkok, amelyek védik a szerkezet széleit, és gyönyörűen alakítják a vonalakat.
 6. A teljes összeszerelt dobozt magas színvonalú nedvességálló gittal kell lefedni, mielőtt ezt a lyukat a világítóeszközökhöz el lehet látni.
 7. Hagyja, hogy a gipsz-mennyezet száraz legyen, és kiváló minőségű felületi polírozást végezzen. Először használjon nagyméretű csiszolópapírt, majd nullát.
 8. Ügyeljen arra, hogy az egész gipszkarton dobozát akril alapozóval ragassza. Ezzel szemben ellenáll a nedvességnek és egyenletesen elosztja a festéket a felületen.
 9. Lehetőség van arra, hogy a festék teljes megszáradása után a mennyezetről HL-t lehessen szárítani.

A GKL-ben a fürdőszobában önállóan kialakított mennyezeti burkolat eléggé felelős, de nagyon jól kivitelezhető. Gondos és felelősségteljes megközelítés, az összes ajánlásnak való megfelelés - és az eredmény biztosan tetszeni fog.

Ebben a cikkben megfontoljuk:
Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában: ennek a designnak az előnyei és hátrányai
Hogyan készítsünk egy gipszkarton mennyezetet: a fürdőszobában történő felszerelés sorrendje

Ki mondta, hogy jobb, ha nem használja a gipszkarton mennyezetét a fürdőszobában?

Az ilyen állítás egyetlen indoka az, hogy a szomszédok felülről áradnak. De ha alaposan elgondolkodtok, akkor egy ilyen "esély" létezik minden más szobában, és ez nem ok arra, hogy megtagadják a gyönyörű hajlított mennyezeteket, például a csarnokban vagy a hálószobában? Ebben a cikkben, a vannaja.net oldalakkal együtt megtanuljuk, hogyan kell a gipszkarton mennyezetét megfelelően kialakítani a fürdőszobában, ugyanakkor megvédeni nemcsak a megnövekedett légköri nedvességtől, hanem az esetleges áradásoktól is.

Lehetséges, hogy a mennyezet gipszkarton a fürdőszobában

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában: ennek a designnak az előnyei és hátrányai

Először is, magunk eldönti, mennyire fontos a gipszkarton mennyezet a fürdőszobában. Ha ez a design a tervezés szempontjából a legoptimálisabb, és más felfüggesztési rendszer nem helyettesítheti azt, akkor legyen.

És ne fordítsanak figyelmet a népszerű hiedelem, hogy a gipszkarton a fürdőszobában időzített bomba. Nézd ezt a helyzetet a másik oldalról. A gipszkarton falakkal vannak a fürdőszobában?

Többet mondhatunk - egyes esetekben ez az anyag a lakóhelyiség egyéb szobáiból elválasztó belső válaszfalak gyártására szolgál. Akkor miért nem használná a gipszkarton mennyezetét a fürdőszobában? Az egész a beépítés bonyolultsága, amely bizonyos mértékben attól függ, hogy képes-e ellenállni a nedvességnek.

Gipsz álmennyezet a fürdőszobában fotó

Mi mást tud ellenezni a közvéleményben? Furcsa módon, de sokat. És mindenekelőtt a modern tudomány eredményei, amelyek kiváló alternatívát jelentenek a gipszkartonhoz hasonlóan.

Ez az anyag jobban képes ellenállni a nedvességnek, ráadásul erőssége sokkal magasabb.

Ezenkívül nem szabad figyelmen kívül hagyni más modern anyagok lehetőségeit, amelyek a nedvesség elleni kiegészítő védelemként használhatók - a választásuk elég nagy. Ezek között megtalálható mindenféle száraz vízszigetelő keverék, vízálló tapéta és más befejező anyagok.

Gipszrost a gipszkarton helyett a fürdőszoba mennyezetére

És ez nem minden. Ezt a kérdést átfogóan kell kezelni - minden kis dolog fontos, ami legalább bizonyos mértékig segíthet a gipszkartonnak a nedvesség ellen.

Nem lesz szükség felesleges minőségű szellőzés biztosítására, nemcsak a fürdőszobában, hanem a gipszkarton mennyezet mögötti helynél is. Viszontbiztosításként akár víznyomot is felszerelhet, amely árvíz esetén áthatja a vizet, és a falak mentén a padlóra rakja. Ugyanakkor külön csatornákat kell biztosítani a vízelvezetésre.

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában fotó

Itt és a komplex intézkedések, előmozdítása sikeres ellenzi a gipsz karton vízzel is néz ki. Most néhány szó a megoldás megvalósíthatóságáról a kérdés megoldására, hogyan készítsünk gipszkarton mennyezetet a fürdőszobában?

Mindezek az intézkedések egyáltalán nem olcsó élmény, ezért megismételem, hogy alaposan meg kell fontolnia, hogy valóban szüksége van-e a gipszkarton mennyezetre a fürdőszobában? A másik dolog az, ha lakóhelyed van a magánszektorban vagy a magas épületek emeletén - ebben az esetben nem aggódhat a fürdőszobában lévő gipszkarton mennyezet behelyezésének kockázataival kapcsolatban. Nincs senki, hogy megfulladjon, és egyszerűen védelmet nyújt a gipszkarton a helyiségben.

Gipsz felső a fürdőszobában: Előnye és hátránya

Hogyan készítsünk egy gipszkarton mennyezetet: a fürdőszobában történő felszerelés sorrendje

Először is felkéri Önt, hogy ismerkedjen meg azzal a videóval, amely egyértelműen bemutatja a gipszkarton mennyezetének a fürdőszobában történő telepítését.

Nem fogunk belemenni a gipsz-mennyezetek beépítésének finomságaiba, és kizárólag a fürdőszobában lévő eszköz jellemzőire és szerkezeti árnyalataira koncentrálunk. Kezdjük a sorrendben.

 1. A mennyezet vízszigetelése. A legjobb megoldás a száraz keverékek használata, mint a Ceresit CR65 vagy CR66. Elég egyszerű használni - a mennyezet alapozva, a keverék hígítása, mint minden száraz oldat, majd a falra spatulával két vékony rétegben kerül alkalmazásra. Mindegyik réteget ellentétes irányban kell elhelyezni. Ezenkívül a második réteg alkalmazása előtt az elsőt jól száradni kell. Nem lenne felesleges, ha bezárnád a lemezeket, ha persze ott van a fürdőszoba mennyezetén. A PSUL (előre tömörített tömítőszalag) kiválóan alkalmas erre a célra.
 2. A profilok keretének jelölése és telepítése. Nincs semmi új itt - mindent, mint bármely gipszkarton mennyezet esetében. Megnevezzük a síkot, megkerestük a profilokat a falakon, majd telepítjük a cd profilokat, és rögzítjük őket a mennyezetre akasztókkal vagy konzolokkal. Nyilvánvaló, hogy a padlólapok felfüggesztéseinek csatlakozási pontjai gyenge pontok lehetnek, amelyeken keresztül víz áradhat el árvíz esetén. Megszabadulni tőlük, nem fog működni, csak csökkentheti a lecsapódó víz mennyiségét. Mielőtt a lyukba illesztené a tűcsövet, speciális szivattyút szivattyúzhat (például szilikon).

Hogyan készítsünk egy mennyezet gipszkartonra a fürdőszobában fotó

 • Köpeny keret. Ez a munka egyik fontos szakasza, amely magában foglalja a gipszkarton mennyezetének beépítését a fürdőszobában. Először is, mint fent említettük, nem gipszkartonra, hanem nedvességálló gipszrost táblákra van szükség. Ezenkívül a szerelés előtt a hátlapon ugyanolyan cement alapú vízszigeteléssel kell kezelni (két vékony réteg teljesen megvédi ezt az anyagot a nedvességtől). Másodszor, meg kell vizsgálni a burkolat eljárását, és az egyes lapok között 1 cm szélesre kell tenni a réseket - ezután a vízszigetelő keveréket be kell nyomni. Ily módon védi az anyag végeit a nedvességtől. Egyébként az ilyen varratokat a helyiség peremén kell elhelyezni.

  A mennyezet a gipszkarton a fürdőszobában csináld magad fotó

 • Ezután minden a szokásos módon zárja le a gipsz lapok közötti varrásokat egy serpyanka rács segítségével, amely megakadályozza a mennyezet repedését a varrások mentén, és azt felhúzzuk. Szárítás után a gitt megpuhítja a festést és az alapozást, így biztosítva a mennyezet megbízható ragasztását a burkolóanyaggal.
 • Annak érdekében, hogy megvédje a mennyezet a gipszkarton a fürdőszobában, kézzel készített, meg kell ragasztani az üvegfalat, amely nem enged vizet. Ugyanúgy vannak ragasztva, mint az összes többi tapéta - az egyetlen különbség a használt ragasztóban. Ezt a befejező anyagot elkészítheti egy készre tervezett megoldással, vagy üvegtáblás, sima és rajz nélküli, majd vízalapú emulziós festékkel díszíti őket. Természetesen jobb vízzáró festéket kapni, amelyet háztartási vegyszerekkel könnyen mosható.
 • Az ilyen mennyezet a gipszkarton a fürdőszobában fog szolgálni Önnek sok éven át, függetlenül az árvizek, kondenzátumok és egyéb veszélyeket. Szeretném emlékeztetni Önöket, hogy ha lehetséges, akkor jobb, ha másfajta felfüggesztési rendszereket szeretne előnyben részesíteni. Például egy stretch mennyezet, amely szintén kevesebb költséggel jár.

  ajánlott

  A fürdőszobában egy gyönyörű, tartós és tartós gipszkarton mennyezet kiváló alternatíva a csempe, műanyag vagy stretch textíliákhoz. A megfelelően kiválasztott anyag (nagy ellenállással a nedvesség és a hőmérséklet változások) megbirkózni a kinevezést, és része lesz a harmonikus belső kialakítás a fürdőszobában.

  A gipszkarton szerkezetek előnyei és hátrányai a fürdőszobában

  Mint minden más bevonat, a gipszkartonnak van erőssége és gyengesége. Figyelembe kell venni a mennyezetbe helyezést egy olyan helyiségben, ahol magas páratartalom és állandó hőmérsékletkülönbségek vannak.

  A gipszkarton szerkezetek előnyei:

  • fokozott tűzbiztonság;
  • magas hangszigetelés;
  • nedvességállóság;
  • környezetbarát;
  • szép megjelenés;
  • a mennyezetterjedés, a kommunikáció és a világítóberendezések hibáinak elfedése;
  • elfogadható ár;
  • egyszerű telepítés;
  • tartósság.

  A hiányosságok között fel kell hívni a figyelmet arra, hogy vészhelyzetben az áradás alatt nem lehet visszatartani a vizet, mivel ez feszültségvázzal történik. Ráadásul a gipszkarton szerkezetének mínuszában a fürdőszoba magasságának "levágása" áll. Azonban a probléma könnyen megoldható, ha a tervezés megfelelően tervezett és segítségével dekoratív elemek, világítás elérése érdekében a vizuális növekedés a magasságban a mennyezet.

  A fürdőszoba előkészítése szerelési szerkezetekhez

  Egy egyszerű gipszkarton mennyezet a fürdőszobában a saját kezével felszerelhető. Ehhez elő kell készíteni az eszközök és anyagok minimális készletét. Amellett, hogy a lapok gipszkarton lesz szüksége:

  • fém profil a kerethez;
  • rögzítő elemek;
  • csavarhúzó;
  • mérőszalag;
  • drill;
  • szinten;
  • gitt keverékek.

  A mennyezet felületét a mennyezet beüzemelésére is fel lehet használni, gombaellenes szerekkel kezelve, a szükséges szellőztetés megszervezésével. Fontos, hogy a munka megkezdése előtt ellenőrizze a vezetékek szigetelésének szintjét és a hullámcsövek jelenlétét.

  Az alap felmelegítésének folyamata egy zajszigetelő réteg beépítésével szintén a készítés előkészítő szakaszához kapcsolódik, saját kezűleg. Ehhez a durva felületet különleges hangelnyelő anyagokkal díszítik.

  Ha a korszerűsítés terén a legmodernebb szabványoknak megfelelő gipszkarton mennyezetet tervez, akkor a felszín előkészítésének szakaszában meg kell fontolnia további elemek eszközét, például a rádiós hangszórókat, az eredeti és funkcionális díszvilágítást.

  Elrendezés - a munka kezdeti stádiuma

  A design csak akkor fog kinézni és megbízható, ha az előkészítési szakaszban elkészíti a jelölést. A fürdőszobában, általában a standard négyszög alakú, könnyen elvégezhető.

  Ehhez először tervezze meg a fülke térfogatát, figyelembe véve a hangszigetelő anyagokat és a szigetelést. A durva bázis és a gipszkarton közötti távolság általában kb. 20 cm. Miután megmértük a szükséges távolságot a szoba sarkában, hagyjuk a jelölést, folytatva a jelzést a szinttel a kényelem érdekében.

  Ha minden jelet tintával rögzítenek, akkor a gipszkarton szerkezetét a mennyezet mentén és a mennyezet fölé verjük. Rájuk fogják felépíteni a keretalapot.

  Keret rögzítés - az alapozás helyes kialakítása

  A fémkeret alján a gipszkarton alatt galvanizált profil van. A vezetőprofil az alapkeret mentén rögzül, 40-50 cm-es lépcsőkkel rögzítve.

  A keresztirányú vonalak 40-60 cm-es lépésekben rögzítik a szuszpenziókat.

  Ők megtartják a gipszkarton lapokat. A kapcsok szerepe is csavar. Ugyanabban a szakaszban hangszigetelő anyagokat és szigetelést helyeznek el a szerkezet belsejében, maszkoló kábelek és kommunikáció.

  Keret burkolat

  Miután elkészült a keret, menjen a következő lépcsőházba.

  Mint már említettük, a mennyezet a gipszkartonban lévő fürdőszobában (a képek nem haladják meg) speciális nedvességálló lapokat kell készíteni. Ideális esetben, ha egy lapot lehet használni a befejezéshez. Tágas helyiségekben, ahol egy lap nélkülözhetetlen, két vagy akár három vászon is kombinálható.

  Rögzítse a lapokat 20-25 cm-es magasságú öncsavarral, néhány apró (néhány milliméter) rést hagyva a lapok között, a padló és a falak között. Ez az egyszerű technika segíteni fogja a bevonat integritását a mechanikai igénybevétel alatt.

  A befejezés - az utolsó szakasz

  A kész gipszkarton mennyezet a fürdőszobában végül csak felületkezelés után használható. Ehhez előzetesen fel kell itatni, majd fel kell szerelni Serpyanka-t, gitt és dörzsölni. Ahhoz, hogy tökéletesen lapos felületet érhessünk el, célszerű több réteget felhelyezni.

  Alternatív megoldásként a szerkezet felülete festhető vagy akár tapéta is fedezhető, ismét nedvességgel és szélsőséges hőmérsékleti ellenállóképességgel.

  Összefoglalva a fentieket, megjegyezzük, hogy a gipszkarton szerkezetek beépítése a fürdőszobába - nem a legnehezebb változata a befejező munkák. Mindenki képes lesz megbirkózni a feladattal, ha követi az ajánlásokat, hogy kövesse az algoritmust az akciók végrehajtásához. A legfontosabb feladat a megfelelő anyagok kiválasztása, különös tekintettel a nedvességálló gipszkartonra, amelyet kifejezetten a belsőépítészethez terveztek, megnövekedett nedvességtartalommal.

  A gipszkarton kiválóan alkalmas a fürdőszoba mennyezetére, mivel kiváló teljesítményt nyújt, a fürdőszobában való tervezés szempontjából a mennyezet a leg esztétikusabb lesz, ezért vonzó a gipszkarton mennyezetének gondolata a fürdőszobában.

  De sok, a gipszkarton mennyezet nem a legjobb megoldás, mert ha a szomszédok elárasztják felülről, minden javítást a macskának kell elvégezni. De végül is nagyon gyakran gipszkartonban van, hogy a falak ugyanabban a fürdőszobában kiegyenlítésre kerülnek, és a válaszfalak készülnek, ha a WC és a fürdőszoba egy helyiségben csatlakoznak. Tehát a kockázatok mindig ugyanazok.

  Először is érdemes megemlíteni, hogy a gipszkarton környezetbarát anyag, gipszmagon alapul. Mindkét oldalán nagyon vastag karton van borítva. Mint látható, nincs kémia.

  • Természetesség - az anyag természetes összetevői lehetővé teszik, hogy ne aggódj, hogy nem bocsátanak ki káros anyagokat. Ezek szintén nem tulajdoníthatók, és lágyítók, amelyek hozzáadásra kerülnek az anyaghoz a higroszkóposság csökkentése érdekében.
  • Az anyag nem éghető, mert a tűzbiztonság szempontjából is jó.
  • A gipszkarton lehetővé teszi, hogy különböző alakú mennyezeteket készítsenek, beleértve a komplexit és a görbületvonalakat.
  • A gipszkartonból készült mennyezet lehetővé teszi, hogy rejtett vezetékeket készítsenek a fürdőszobában és a csövekben, ráadásul kényelmes a beépített fények ilyen mennyezetbe helyezése.

  A gipszkarton környezetbarát építőanyag, ami különösen jó, ha gyermekek vannak a házban

  Megragadja azt a tényt, hogy a gipszkarton nem az az anyag, amely csak az előnyöket kezeli. Ezért az önjavító eszköz mennyezeti struktúrája nagyon olcsó.

  Algoritmus: hogyan kell a gipszkarton falburkolását a fürdőszobában

  Miután vásárolt gipszkarton, szabad lemezek a csomagból. Az úgynevezett akklimatizációhoz több napig pihennie kell a szobában. A kötegekbe rakott lapok mindegyik esetben ne tegye őket szélére.

  Néha az anyag nedvességállóságának javítása érdekében az anyagot speciális "Nedvességmegelőző" alapozóval kell feldolgozni. Egy ilyen alapozószerkezet tömíti a gipszkarton kapillárisait, a felületén olyan film alakul ki, amely nem teszi lehetővé a gőz és a víz áthaladását.

  Egyébként a speciális alapozóval kezelt lapokon később bármilyen díszítőburkolatot alkalmazhat.

  A mennyezetre gyönyörűnek látszottak, a keret megépítésének megkezdése előtt rajzot kell készíteni papírra és konzultálni kell a szakemberekkel.

  Algoritmus a mennyezet felállításához a fürdőszobában:

  • Először a keretet összeszereljük, majd ezt követően gipszkarton lapokkal kell bevonni. Jelölje meg a nulla szintet, egészen a teljes fürdőszoba körüli vonal mentén. A tervezett sorozattól mérje meg a távolságot - a mennyezetbeállítási szintet.
  • Ha kommunikációkat és beépített lámpákat használ, akkor hagyja el a helyet, hogy ez a mennyezet alatt rejthető legyen. Ha a lámpa magassága 8 cm, akkor a mennyezet 10 cm-rel leereszthető.
  • A jelzett szintet minden falra át kell vinni, ehhez vegye az épület szintjét. Az UD-profilt erősítik a tervezett vonal mentén, a rögzítőszegek rögzítéséhez 50 cm-es lépésekben kell rögzíteni.
  • Ezután jelölje meg a vonalakat a felfüggesztések rögzítéséhez, kényelmesen használjon maszkoló kábelt a dobogóra. A rögzítési pontok a mennyezeten vannak feltüntetve az ellenkező oldalaktól, amelyeken keresztül a vonalat egy festékkábellel verték. Jelölje meg a következő sort, amely 50 cm-re elmarad az előzőtől.
  • Ezután erősítse meg a szuszpenziókat - készítsen lyukakat egy perforatorral, és a dugós körmöket behelyezzük. Ezután csatlakoztassa a cd-profilt. Ezeket az UD-profilokba helyezzük, a felfüggesztés csíkjai között végezzük, csavarokkal rögzítve.

  Ezután levághatja a lapokat. Helyezték el a lapokat úgy, hogy a keresztirányú ízületek eltolódtak. A falról az első sorban állítsa be az egész lapot, a lap második felében, a harmadik pedig az egész lapot.

  Gipszkarton a csavarokkal ellátott profilokhoz, amelyek mindegyikét meg kell csavarni egy bizonyos mélységig. Ha a csavar nem szilárdan rögzül, akkor a kalap kifelé fog esni a lemez sík felett, és a gittben nehézségek merülnek fel. A csavarokat először meg kell csavarni a lemez peremén, majd rögzíteni kell a többi profilhoz.

  Hogyan hat a gipszkarton mennyezet a fürdőszobában?

  És itt van az örökkévaló vita - vannak rajongók a bélés és a műanyag panelek, biztosítva, hogy egy ilyen mennyezet praktikusabb, és nem kifelé veszít. De a gipsz-mennyezet rajongói azt állítják, hogy lehetetlen összehasonlítani az arc nélküli csíkos mennyezeteket a gipszszerkezetek tervezési képességével.

  A fürdőszobában válasszon nedvességálló gipszkarton, amely nem fél a nedvességtől, és sok évig tarthat.

  Ezen kívül a gipszkarton mennyezetét a fürdőszobában gyakran egy magánházban gyártják, ahol ilyen esetben a szivárgás csak rendkívüli állapot esetén lehetséges. Meg lehet érteni azoknak, akik többször használták a gipszkartonot a ház javításában, ismerik minden szempontját, és megértik, hogy az ilyen mennyezetek esztétikusabbak, érdekesebbek, és mindig van lehetőség arra, hogy egyedülálló designt hozzanak létre.

  Mi lehet a gipszkarton mennyezetének kialakítása a fürdőszobában?

  Kellemes itt ülni a fürdőben, élvezni a vízkezelést és a szoba szépségét is.

  És itt a mennyezet kialakítása is fontos. Ha a fürdőszoba kicsi és a mennyezet alacsony, akkor a többszintű szerkezeteket el kell hagyni. De az egyszerű megoldások nagyon érdekesek lehetnek.

  Csak egy sima mennyezeti felületet készíthet (csak egy szinten), díszítheti azt különféle lámpákkal. A lámpáknak nedvességállóságúnak kell lenniük, amikor telepítik őket, ügyeljen arra, hogy szigetelje a gipszkarton csatlakozását a lámpához, vagy inkább annak házához.

  Ha a fürdőszoba kicsi, akkor a reflektorok világításra ajánlottak.

  Ha még mindig kétszintes kivitelezésre lenne szükség, megfelelő lehetőség az egész fürdőszoba körüli alacsony szint elrendezésével. Ha a középen lévő mennyezet világosabb, mint a színpad felülete, akkor a design vizuálisan tágasabbá teszi a szobát.

  Utasítások lépésről lépésre: gipszkarton mennyezet a fürdőszobában (videó)

  Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában sikeresen befejezte a kép egy friss felújítás ebben a szobában. Ha ön használják, hogy megbirkózzanak vele, akkor egy ilyen design nem tűnik különösen nehéznek.

  A tervezés a mennyezet a fürdőszoba a gipszkarton (belső fotó)

  Figyelem, csak ma!

  • beautyvanna.ru
  • vannaja.net
  • kakpotolok.ru
  • kitchenremont.ru

  Nincsenek hasonló bejegyzések, de vannak még érdekesebbek is.