Legfontosabb > Csapok

Csempezuhany: lépésről-lépésre építési utasítás

A vízi eljárások egy kötelező napi rítus egy személy. De hogyan lehet a tulajdonos a kis lakások, ahol a méret a fürdőszoba nem teszi lehetővé, hogy helyezze az összes kívánt vízvezeték? A kompakt zuhanykabin modern alternatívája a hagyományos fürdőnek. Az elrendezéshez különféle anyagok lehetővé teszik, hogy elegáns zuhanyzókká alakíthassák. Elfogadja?

Nem igényel sok helyet, megmenti a vizet és a higiéniai időt. És a legfontosabb dolog az, hogy egy ilyen design meglehetősen hozzáférhetõ ahhoz, hogy saját maga készítse el a saját tervezését és mérését. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy egy csempésből készült zuhanytálca a kivitelezés három változatában készült - egy kész vagy önálló tálcával és anélkül.

Beszélni fogunk arról, hogy hogyan készítsük el saját zuhanycsempeinket, milyen anyagokat és eszközöket kívánunk ehhez. A cikk tartalmaz szakértői tanácsokat és a főbb árnyalatokat, amelyekre érdemes figyelni, amikor építeni. És az anyagba helyezett videók egyértelműen bemutatják a tálak elrendezését a csempéről a zuhanyzópult számára.

Előnyei és hátrányai a csempe léleknek

Bár manapság a vízvezeték üzletekben kiválaszthatja a helyzetet bármely belső stílushoz, a házi zuhanyozók nem veszítik el népszerűségüket. A legfontosabb okok az ömlesztett dimenziók és az igen jó minőségű gyárilag gyártott termékek lenyűgöző költségei.

Az alacsony költségű opciók leggyakrabban olcsó műanyagból készülnek, és olcsó alkatrészekkel, amelyek hamarosan minden dicsőségükben nyilvánulnak meg.

Ezenkívül számos kabinok mindenféle elektronikával rendelkeznek - egy rádióállomásról egy gőzfejlesztőre, a fényhatásokra és a Charcot lelkére, amelynek szükségessége nagyon kétséges, de jelentősen megnövelik a vízvezeték költségeit.

Ezenkívül a gyárilag gyártott termékek szabványos mérettartományban készülnek, ami nem mindig illeszkedik a régi épületek falusi házaiba vagy apartmanaiba, ahol minden centiméter számít.

Ezért egy házi csempe zuhanyzó számos előnye van:

 • Megbízhatóság és egyszerűség - a kerámia bélésű konstrukció sokkal erősebb, mint a normál zuhanykabin műanyag falai, így hosszú ideig tart.
 • Az eredeti kialakításának képessége - a standnak megfelelő formanyomtatványon kívül kísérletezhető a kialakításával is, mert a mozaik, csempe és porcelán kőből készült termékek széles skálája nagyon változatos.
 • Biztonság és környezettudatosság - a kerámiák nem vezetnek villamos energiát, és nem bocsátanak ki kellemetlen szagokat (a műanyag néhány típusától eltérően).
 • Könnyű gondoskodás - a csempe gondozása egyszerű, nem sárgul, kevés mosogatószerrel rendelkezik, és kemény víz és szappanos leöblítés után könnyen tisztítható a mész betétekről.

Nem sok hátrány van a csempézett fülkében (persze, ha a felszerelést a szabályoknak megfelelően és a lejtésnek megfelelően végezték). Alapvetően rossz hangszigetelést észlelnek, amelyet úgy oldottak meg, hogy egy további réteget helyeznek el az esztrich alá vagy egy kész raklapot telepítenek.

Számos embernek is tűnik, hogy a hideg csempe melletti zuhanyozás nem nagyon kényelmes. De valójában a kerámia gyorsan felmelegszik egy meleg áramlás alatt, és kívánság szerint egy "meleg padló" rendszer és egy további hőszigetelő réteg helyezhető el a bélés alatt.

Lehetőségek házi készítésű standok rendezésére

Ha úgy dönt, hogy önállóan veszi fel a fürdőszoba zuhanyzójának kialakítását, eldöntheti először a jövő kabinjának és szerkezetének telepítési helyét.

A mennyezet magasságától, a csatorna bejáratától, a szabad terület nagyságától és építési készségeitől függően három lehetséges kiviteli változat létezik: beszerzési raklap, létra vagy házi állvány.

1. opció. Zuhany készre kész tálcával

Ha elegendő hely van a fürdőszobában, és a saját készítésű fülke elrendezésének fő célja egy nem szabványos kialakítás, akkor könnyebbé teheti a feladatot és kész tálcát vásárolhat. Ráadásul a vízvezeték üzletben kiválaszthatja az esetleges tervezést és költségvetést is - ez lehet a szokásos hófehér alapzat akrilból, vagy gyönyörű műkőből vagy megbízható öntöttvasból készült termék.

A raklapon kívül a telepítéshez is szüksége lesz:

 • Rugalmas kifolyócső.
 • Hullám és szifon.
 • Habbeton.
 • Csemperagasztó
 • Szilikon tömítés pisztollyal.
 • Rulett, szint és ceruza a jelöléshez.
 • Fűrész, fa / gumi kalapács.
 • Tálca és simító.

A raklap beszerelését egy speciálisan felállított alapon végezzük, amelyen a kommunikáció elrejti. Először meg kell jelölni a jelölést: tegye a raklapot a telepítésre kiválasztott helyre, és vonja le a körvonalakat egy ceruzával.

Ezután négy hordozót vágj ki habosított betonból, amely támogatni fogja a jövő fülkéjének alapját, és ellenőrizni fogja a szintet síksággal (ha szükséges, akkor a tömbök könnyen vághatók).

Most csatolni kell a lefolyót. Ehhez vissza kell juttatni a raklapot a tartókra, és körvonalazni kell a szifon helyét a padlón a leeresztő nyíláson keresztül. Távolítsa el újra a raklapot és csatlakoztassa a szifont a leeresztő csőhöz, hogy ez egyezzen a jelöléssel.

Ezután egy alapzat habosított beton blokkokból készült, amelyek a hordozók magasságára vannak vágva és a csemperagasztóhoz rögzítve vannak. Amikor az alaprész elkészül, a felsõ felületét ugyanazzal a csemperagasztóval megkenik, egy raklapot helyeznek a tetejére, és egy fadarab vagy gumi kalapács van felszerelve.

A végső szakaszban biztosítani kell a szerkezet szorosságát. Ehhez a raklap széleit törölni kell egy tiszta ruhával, zsírtalanítani és az illesztések mentén szilikon tömítőanyaggal kell járni. Még mindig a szifont a serpenyőben kell elhelyezni, és a habosított beton alaplapot kenje be.

2. opció. A kabin létesítése létrával

Egy látványos megoldás, amely vonzónak tűnik a modern belső terek fényképeihez képest, egy egyszintes stand, ahol pódiumok és cseppek nélkül lehet.

Az ilyen zuhanyzók sarka ideális a kis fürdőszobák számára, különösen akkor, ha átlátszó üvegajtókkal van felszerelve, a falak és a padló ugyanabból az anyagból vagy egy kapcsolódó színsémából készül, az alap befejezésével. Ennek eredményeképpen a formatervezés szellős és stílusos.

Ehhez fel kell szerelni a területet nem raklap, és a lefolyó. De egy ilyen konstrukció megtervezése a legjobb a javítási szakaszban, mert legalább 15 cm-re kell felemelni a padlót, hogy elrejtse a kommunikációt a beton réteg alatt.

A második lehetőség az esztrich lyukának fúrása a lefolyó és a horony számára a csatorna számára történő szállításhoz. De ez a helyzet akkor, ha a padlón lévő "torta" vastagsága lehetővé teszi a kommunikáció álcázását, mert nem tudod dobni a lemezeket.

Fontos árnyalatok a leeresztő létrák elrendezésében:

 1. Először meg kell csinálnia a jelölést a jövő fülkéinek, meg kell határoznia a ladder tál helyét, ahol a zuhanyzó víz áramlik.
 2. Ezután a zuhanycsatorna helyére be kell vezetni a csövet a csatornába. Itt kívánatos 3% -os lejtést biztosítani (bár egy lineáris létrán 1-2% -ot lehet használni), és a megengedett szög a 30-45 ° -on belül a csatornarendszer bejáratánál van. Ha ezek a feltételek teljesülnek, az eltömődött csövet egy közönséges vízvezetékkel meg lehet tisztítani.
 3. A mérések után a létrát a kívánt magasságú támaszokra szerelik fel és csatlakoznak a csőhöz.
 4. Ha minden kommunikáció telepítve van és csatlakoztatva van, akkor a betonhoz kötődhet. De még itt is fontos, hogy minden egyes méter hosszúságban 4-5 cm-es csíkot készítsen a leeresztő edény felé, hogy a víz ne álljon a padlón, hanem a lefolyóba kerül.

A végső szakaszban vízellátást kell végezni, és üvegházzal vagy műanyag nyílásokkal kell bezárni a standot, amit a vízvezeték-szerelvényben vásárolhat vagy készíthet. A gazdaságos verzióban, például amikor egy zuhanyozóházat rendeznek egy vidéki házban, polietilén vagy vízálló szövetből készült függönyöket használhatunk.

3. opció. Zuhany a házi tálcával

A gyári dobogó helyett tégla vagy beton alapra egy szilárd alapot hozhat létre egy fülke számára, amelyet csak kerámia burkolólapokkal vagy mozaikokkal kell lemosni.

De egy ilyen tőke döntést nagyon nehéz megvalósítani a gyakorlatban, mert a talapzaton kívül kiváló minőségű vízszigetelést igényel, és a vízvezetékeket a legkisebb részletességgel kell megvizsgálni.

Ezért részletesebben megvizsgáljuk az ilyen konstrukció fő szakaszait annak érdekében, hogy megkönnyítsük a közelgő munka és a saját erejük felmérését.

Fülke létrehozása a semmiből: lépésről lépésre

Először döntsön a jövő standjának alakjáról, és jelölje meg a padlón. A legegyszerűbb módja egy négyzet vagy téglalap alakú zuhanyzó létrehozása a sarokban vagy a résszel, de ha úgy kívánja, akkor trapéz vagy félköríves szerkezetet építhet.

Bár bár nagymértékben függ a helyiség elrendezésétől és a szabad hely elérhetőségétől a fürdőszobában, kérjük, vegye figyelembe, hogy a kényelmes kabin minimális mérete 90 * 90 cm.

1. lépés. Szükséges anyagok és eszközök

A fülke elrendezéséhez szükséged lesz a szokásos eszközökre, amelyek valószínűleg megtalálhatók a hazai varázsló készleteiben: egy szint, egy ceruza és egy mérőszalag, egy habarcs és ragasztó simító simító, spatulák a fugázáshoz, egy görgő és egy ecset.

A megoldások összekeverése érdekében jó lenne készíteni egy építő keverőt, ellenkező esetben kézzel kell elkészítenie a keveréket.

Az elkészítendő anyagokból:

 • Nedvességálló egytégla (szilikát is használható, de kötelező kezelés hidrofób anyagokkal).
 • A háló megerősítése 10 x 10 cm-es cellákkal.
 • Keverje meg az M-200 esztrichhez.
 • Vízálló masztix vagy tekercs anyagok.
 • Szigetelés.
 • Cserép vagy mozaik keresztezéssel az elrendezéshez.
 • Csemperagasztó, habarcs és akril tömítőanyag.

Szükséges a vízvezeték alkatrészeinek előzetes megvásárlása is a lefolyócsövek, létrák vagy szifonok elrendezéséhez az összes szükséges csatlakozással.

2. lépés. Csővezeték és alapozás

Tehát a hely kiválasztása, akkor elkezdheti az épületet. Először ki kell venni a régi bevonatot a padlóról és a falakról.

Ha a padlószint eléggé magas, akkor azonnal vízszigetelő anyaggal kezelheti, de ha jelentős eltérések vannak, akkor először nyers kötést kell készíteni (hő- és hangszigetelés esetén üveggyapot, polisztirol hab vagy ásványi szál).

Szárítás után a szigetelés, például a bitumen masztix vagy a folyékony gumi, a padlóra és a falfelületekre kerül. Roll anyagok is használhatók, de az ideális megoldás az impregnálás (folyadék üveg) polimerizációja, amelyet a medencék szigetelésére használnak.

Amikor kikeményedik, vízzáró bevonatot képeznek, amely megbízhatóan védelmet nyújt a szivárgás ellen.

A csöveket is fel kell dolgozni, és csak a szelepeket és az üzemi nyílásokat kell nyitni.

Az alaphoz egy nedvességálló vörös téglát viszünk, amelyet a burkolólapon a falburkolat peremén, a lapok alkotó oldalán helyezzük el. Ezután a létrát egy vízcsapdával vagy egy szabványos szifonnal szerelik fel, és csatlakozik a csatornahálóhoz.

Ezután a padlót egy téglával lefektetik, vagy egy önterülő keverékkel (3-5 cm vastag) töltöttek fel megerősítő hálóval.

Továbbra is gondosan törölje le az összes ízületet és rést homokkal és cementtel, száraz és vízzáró bevonattal, anélkül, hogy befolyásolná a szifont.

3. lépés. Keret és burkolólapok összeszerelése

Ha teljes árú fülkét rendezel, nem pedig egy zuhanyzót, akkor partíciókat kell készíteni. A helytől függően, egy vagy két oldalán, a kabin már a szomszédos fal mellett helyezkedik el.

A hiányzó válaszfalak nedvességálló rétegelt lemezből vagy gipszkartonból készülhetnek, majd ugyanazt a burkolólapot vagy mozaikot bélelik. Ehhez létre kell hozni egy keretet, amely fémből készült, kendőt a gipszkartonhoz, igazítsa a varratokat a gitthez és előkészítse a felületet.

A finomítás befejezése érdekében gyönyörűen kell elhelyezni a keret felületét, különösen akkor, ha a mozaik minőségével bonyolult mozaikot szeretné elvágni. Ehhez használhatja a vakolatot a nedvességálló impregnálás vagy gipszkeverék feldolgozásával.

Szintezés után csatlakoztassa a burkolatot a csemperagasztóhoz, és az ízületeket nedvességálló habarccsal dolgozza fel. Ha az oldat megreked, zárja le a csempe ízületét a zuhanyzó falával.

Minél jobb a telepítés, és minél kisebb a csempe közötti távolság, annál hosszabb a dekorációs bevonat nedves körülmények között.

4. lépés. A kabinos ajtók szerelése

Annak elkerülése érdekében, hogy a higiénés folyamatok során a fürdő egészében vizet fröccsenjenek, célszerű minden oldalról védeni a zuhanyzót. A legegyszerűbb megoldás a műanyag vagy vízálló redőnyökből készült képernyő.

De egy ilyen megoldás jobban megfelel az ország zuhanyzóinak, de valószínűtlen, hogy egy lakásban díszíti a lakást. Ezért készen áll a csúszós, összecsukható vagy csuklós ajtók megvásárlására, vagy a gipszkartonból vagy rétegelt lemezből.

Azonban a legjobb választás (mind a tervezés, mind a nedvesség ellenállása) a házi készítésű válaszfalak rendezéséhez legalább 6 mm vastagságú polikarbonát vagy üvegajtókkal van ellátva.

Vágás és kezelni a végeit az üres lehet az üveg műhely, és állítsa készenléti függönyök, amelyek csatlakoznak a mennyezet és a falak.

Tippek az építkezéshez és a tervezéshez

A saját egyedi kialakításának köszönhetően különböző anyagokat ötvözhet, és nem hagyhatja figyelmen kívül a jövő zuhanyzási lehetőségeit és biztonságát. Például egy padlóra ajánlatos kiváltani egy megkönnyebbítő csempe vagy mozaik - durva felületen gyakori varratok esetén kevésbé esik a csúszás.

A raklap anyagának befejező anyagaként többszínű kavicsokat vagy más díszítőelemeket is használhat, a fedőréteget áttetsző tömítőanyaggal töltve.

Számos fontos árnyalat:

 1. Annak érdekében, hogy a csövekben lévő víz ne épüljön fel, fontos szabályt kell követnie: a szennyvízcsatorna bejárata mindig a padlószint alatt legyen. Attól függ, hogy a raklap magassága beépített szifonnal vagy leeresztő létrával rendelkezik-e.
 2. A vízelvezető rendszer telepítése előtt figyeljen a létra kapacitására: minél nagyobb a víz, annál gyorsabban távozik a víz. Bizonyos esetekben például egy "trópusi zuhany" funkcióval ellátott kabin esetében a normál létrák nem képesek megbirkózni a víz áramlásával.
 3. A raklapon a legjobb a teljes cserép vagy mozaiklap lefektetése. Ehhez a kabinok kijelölésének szakaszában száraz elrendezést készíthet. Ha azonban az alátámasztás nélkül nem teheti meg, akkor a fűrészvágás végén helyezze el a végkapcsokat.

A jövőbeli standod tervének megteremtése, gondolj a kényelmes kis dolgokra.

Az építési szakaszban könnyű elképzelni különböző polcokat vagy fülkéket mindenféle sampon, gél és más higiéniai termék befogadására, vagy egy csempével bélelt kis szék létrehozására.

Hasznos videó a témában

A házi készítésű házak elrendezésének különböző árnyalatai és munkamenetjeinek részletesebb bemutatására javasoljuk több videó anyag tanulmányozását a mesterek tanácsaival.

Hogyan lehet rögzíteni egy lineáris létrát a zuhanyzók sarokhoz:

Hogyan készítsünk egy fülkét egy csempével és padlófűtéssel?

A raklap felépítésének kezdeti szakasza - a magasság kiszámítása, a nagyoló esztrich:

A létra és a padlófűtés a zuhany alatt:

Hogyan készítsünk padlóburkolatot egy raklapra:

A tégla vagy mozaik burkolatú önálló zuhanykabin építése lehetővé teszi a legreatívabb tervezési ötletek megvalósítását. És ha minőségi munkát végzünk, nem szabad megfeledkeznünk a lejtőkről és a vízszigetelő felületekről, az ilyen zuhany sokkal hosszabb ideig tart, mint a műanyag fülkék. De ha nem biztos az építési készségeidben, mindig kapcsolatba léphet a professzionális építészek és vízvezetők munkájával.

Házi készítésű zuhanyzók féláron: gyönyörű és egyszerű, és "nem olyan, mint mindenki más"

Hogyan készítsünk egy zuhanykabinot a saját kezével egyszerű és olcsó. A portál felhasználói személyes tapasztalata alapján.

Azok az idők, amikor az igazi "szovjet" öntöttvas fürdő volt az első számú cél egy olyan személy számára, aki a fürdőszoba felszerelésére gondolt, rég elment. Napjainkban a modern piac sokféle egészségügyi terméket kínál, kezdve az akril- és acélfürdőktől, és egész otthoni komplexumokkal végződik, és a legmodernebb gyógyászati ​​eljárásokkal felszerelve. Ráadásul az elmúlt években hajlamos volt elhagyni a fürdést és a "fröccsenés" helyett a zuhanyzás során. Az élet gyors üteme a modern nagyvilágban, a divatirányzatok trendje és a vízfogyasztás csökkentésének vágya szintén befolyásolja.

Ebben az esetben a házi zuhanyzók remek alternatívát jelentenek a fürdőben.

Ez a népszerű eszköz kínálata a boltokban kínálja a legigényesebb fogyasztókat, de sok olyan ember van, akik nem elégedettek az ipari formatervezéssel.

Az egyik nem szereti az árat, a második nem szereti a megjelenést. Végtére is, egy vidéki házban, és egy lakásban, valami különlegeset akarok - nem mint mindenki más. Ebben az esetben továbbra is fel kell tekerni az ujjakat, és magának kell zuhanyozni.

Ebből a cikkből megtudhatja:

 • Milyen anyagokat kell zuhanyozni egy magánházban.
 • Hogyan készítsek zuhanyt a saját kezébe.
 • A zuhanykabin összeszerelésének hangjai.

Lehetőségek házi zuhanyra

Mielőtt beszélnénk a magánházakban készített házi zuhanyzók lehetőségeiről, akkor azon a pillanatban fogunk élni, amikor a gyári modellek nem mindig felelnek meg a fogyasztóknak, és nem indokolják a befektetést.

Sikerült egy zuhanyzót vásárolnék. Adtam neki 40 ezer rubelt. Kezdetben úgy tűnik, nekem és a feleségemnek tetszett mindent. És akkor elkezdődött! Először is, az öntözés már nem bírja meg, akkor az ajtók elkezdtek csúfolódni. Zuhanyozás közben az ajtócsuklóba eső víz kiszivárgott, és a készüléket tömítőanyaggal kellett bevonnom. Némi idő elteltével a csapágyak leestek, de semmiféle tartalék nincs. Nos, a függöny felrobbantotta a raklapot. Fényes szívvel elvetettem, és nem akarom többé a gyárat bevinni. A bátyám mindent megtett. A zuhanytér jó kerámia burkolattal díszített, magas minőségű csaptelepet szereltek fel, és annak érdekében, hogy megakadályozzák a kifröccsenést a kifelé történő kifelé, az ajtó üvegezett üvegből készült. Kiderült, hogy nem olcsóbb, mint a vásárolt, de jól néz ki, nem műanyag, korosztály számára!

Az ár és a minőség kérdése az egyik legfőbb ösztönző, amelyet az otthoni kézművesek vezetnek, figyelembe véve, hogyan készítsenek saját zuhanykabinot. Végtére is szégyen, hogy sok pénzt adnak, és nem biztos, hogy az eszköz öt évig tart. A piacon jól ismert gyártók magas szintű termékei vannak, amelyek jellemzői és élettartama nem kétséges, de az ilyen berendezések költsége meghaladja a határértéket.

Ezért a buzgó tulajdonosok inkább mindent megtesznek magukon. A zuhanyozás építése nem mindig olcsóbb, mint az átlagos árkategóriájú termék megvásárlása, de a termék minőségéről és összetevőiről semmi kétség. Te magad.

Ha megmutatod a képzeleted, akkor saját kezedbe készíthetsz egy zuhanykabinot, amely jellemzői miatt nem fog sok ipari formatervezést elérni, és a tervezés miatt messze elmarad.

A munka megkezdése előtt fontos dönteni a funkcionális tervezésről, megjelenéséről és természetesen a méretekről.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a 800x800 mm-es zuhanykabinok túl kicsiek. Szorosan és kényelmetlenül mossa. 900x900 mm jobb, de az optimális méret 1000x1000 mm.

Vannak olyan esetek is, amikor egy kis lakásban egy keskeny sarokba kell rendezni egy standot. Nem tudod a szokásosat elhelyezni, és a nem szabványos méretű, nem egyenrangú oldalú vagy rendelésre gyártott berendezések túl drágák. Kilépés - házi készítéshez.

A feladat költségének egyszerűsítése és csökkentése érdekében egy raklapot vásárolhat, és ennek alapja alapján készítsen egy zuhanykabinot saját kezével, kész falak és ajtó segítségével.

Vagy nehezebb utat nyit meg, ami széles lehetőséget kínál a kreativitásnak - egy teljesen önálló zuhanykabin kialakítása, az építési piac anyagainak felhasználásával.

Ebben a kiviteli alakban az alapot (raklap) vásárolják vagy betonból készítik, és a polikarbonát falai opcionálisan fémkerettel vannak felszerelve.

Szintén építése zuhanyzó standok használt műanyag panelek.

Nedvességálló gipszkarton, amelyből a fülke falai készültek, majd ezeket kerámiával vagy mozaikokkal ragasztják.

Továbbá, a többszínű és texturált üvegblokkok lehetővé teszik, hogy a legösszetettebb formát alakítsák át hajlított falak formájában a zuhanytálcára vagy a mosási területre.

Egy másik plusz az üvegblokkok a dekoratív sorozat jelenléte, amelyben a blokk belsejében különféle elemek vannak csillagfúrás, kagylók, lepkék, stb. Formájában.

Úgy gondolom, hogy egy házi zuhanyzat mindig jobban néz ki, mint a gyári műanyag. Csak azt kell tenni, hogy minőségi szempontból mindent megtegyünk, nehogy elárassza magát vagy szomszédait. A fülkék ezen verzióját készítettük, mint az alábbi fotón. Véleményem szerint sokkal jobb, mint a vásárlás.

Olcsó zuhanyzó csináld magad

A portál felhasználói felhasználói tapasztalatai azt mutatják, hogy házi készítésű zuhanykabinok készítését bármelyik kézműves végezheti, aki a kezében egy közönséges eszközt tarthat. Nincsenek különleges készségek vagy speciális építőipari berendezések. A siker kulcsa - gondos tervezés és az összes kivitelezés alapos végrehajtása. Továbbá, ha nem állítod magad a zuhanyzókészülékkel felszerelt zuhanyzóval, akkor kis vért kaphatsz, és egy költségvetést hozhatsz, de minőségi lehetőség.

A húgom a következőképpen alakult gazdaságos fülkéből. Megvettem a kész tálcát, tedd a téglákra a fürdőszoba sarkában. A tálca alatt tartott kommunikáció. Emellett két tolóajtót is vásároltam a kabinokhoz, és mindez összefogott. A csap és a zuhany rögzítve van a falon. A csöveket a hornyokba helyezzük. A fülke két oldala a fürdőszoba falai. A fülke mérete 0.9h0.9 m. A vásárolt készítéssel összehasonlítva sokkal olcsóbb a saját kezű zuhanykabin kialakítása.

A zuhany másik gazdaságos változata - a csúszó üvegajtók elutasítása és vízzáró függöny helyett a zuhanyozás.

Vagy több költségvetési anyag kombinációja.

Ehhez hasonló zuhanytálcát csináltam: vettem egy rendes raklapot, és beletettem egy fa keretbe. A falakon belül polikarbonáttal lefedve, az ajtócsúszás helyett. Nem az első évben használom. Semmi sehol se szivárog, és a fa nem rothad.

Szintén érdekes az a lehetőség, hogy a privát házban a portál felhasználója, a Samura Kostya becenevet használó zuhanytartó.

Először készen akartam vásárolni, de azt mondták, hogy a normál fülkék ára 25 ezer rubel. Ezért úgy döntöttem, hogy megmentem és mindent megteszek a saját kezemmel, a vásárolt 6 ezer rubel. raklap szaniterekből és fa keretből.

A felhasználó a raklapot 10x5 cm-es szakaszra helyezte a fa szélére. A keret is fából készült.

Az elvezetés "50-ki" csőből készül. A falakat 8 mm vastag műanyag panelekkel kell bevonni, amelyek 4 panelből két részre 2 méter hosszúak lesznek.

A raklaphoz való csatlakozás alsó része egy lábazati csatorna formájával készül, 1 cm-es hornyszélességgel.

A fülke elülső falai, a merevség és a függöny rögzítéséhez 12 mm vastag OSB panelekből készülnek, és műanyag panelekkel vannak bevonva.

Az utolsó szakaszban a szükséges munkát a standon szerelt keverő, zuhanyfej és állvány.

Összesen a zuhanyfülke építéséhez:

 • raklap - 6 ezer rubel;
 • panelek, belső sarkok, kezdő profil és csempézett alaplap - 1 ezer rubel;
 • szifon - 600 rubel;
 • OSB lemezek - 640 rubel;
 • keverő - 2,5 ezer rubel.

Összesen: mintegy 11 ezer rubel.

Megjegyzés: az árak 2016-ra esnek.

A jövőben a fülke mennyezetét műanyag panelekkel is lefednék, a függönyre erősítem a HDPE csövet és lefeszítek egy függönyt. Használjuk a tervezést és mindent. Szóval a szomszédok is. Ha fémlapot vásárol, akkor a költségvetés jelentősen csökken.

A fenti házi készítésű zuhanykabinok megvásárolt kész paletták alapján készültek, de ez jelentős korlátozást jelent a csarnok kialakításánál és méreténél. Ezért alul fogunk beszélni a "kő" zuhanyzóról, amelyet a portál felhasználó a "Hruscsov" utcai beépített mokrushin becenevével épített.

Fürdőszoba a "Hruscsov" tudja, milyen méretű. Azt akartam, hogy mind a mosogató, mind a mosógép beleüljön. Ezért úgy döntöttem, hogy zuhanytálkot helyezek el. mert a telepítés helyének mérete szigorúan korlátozott, és nem találtam ilyen méretű kész készleteket, úgy döntöttem, hogy magam készítem.

Először is, a felhasználó megszabadult az összes "felesleges" - a régi fürdő és alátét.

Ennek eredményeképpen a "penny" a kommunikációval, amely nem különösebben egyértelműbb, felszabadult.

A felhasználó 20 cm vastagságú kavicsbeton blokkokból állt a kabin bázisára (a gazdaságban feküdtek).

Nem temetette el a cső mokrushint, mert a kapcsolatok idővel szivároghatnak, és javítani kell őket, mindent meg kell szüntetni.

A fülkéből a vizet a csatornahálózatba szivárogtattam a fal áthelyezésével és a csövek eltávolításával a konyhában. Ugyanazon a helyen töltöttem a lefolyót a mosógépből.

A kabin falai téglából készülnek.

A fülke bejáratánál egy kis "járdaszegély" állt.

Miután a falak a padlón álltak a fülkében, a felhasználó kitöltötte az esztricht. Homokkő-esztrich a lejtőn készült, a lefolyó irányába 100x100 mm-es csempe-mozaik méretű, vízzel szemben ellenálló habarccsal.

A téglafalat a kívánt magasságra helyezve a szerkezet felső részét, csempével is bevonták, 6 mm vastag, mohaszínüveggel díszítették.

Az üveg mindkét oldalán el van csavarva, és a "nem működő" részt behelyezzük a tömítőanyag műanyag profiljába. Maga a profil is a csempe tömítésénél van elhelyezve.

A tolóajtó helyett a kabin a "belülről" zuhany alatt rendszeres függönyökkel van zárva.

Fontos figyelmeztetés: a függöny hossza úgy van megválasztva, hogy a zuhanyzó padlóján fekszik, amikor zuhanyozni kezd. Az átfedés körülbelül 4-5 cm, ezért a víz jól folyik a filmen és nem esik ki.

Én használom, és mindenki boldog. Kényelmes, praktikus és nem túl drága. Mielőtt belekerülne a dobott szőnyegre egy gumi talpon, úgyhogy az oldalról való elmozdulás és az ugráshoz ne csúszhasson el.

Összegezve

Miután úgy döntött, hogy önállóan hozza létre a zuhanykabinot, el kell kezdenie egy építési terv kidolgozásával és egy vázlat rajzolásával, a telepítési helyszín méretétől függően. Ne felejtsük el a műszaki kommunikációt és a csövek összekapcsolását forró és hideg vízzel, valamint figyeljük a szennyvízcsövek megfelelő lejtését is, amely lecsapolja a lefolyót.

Az "50" -es csöveknél a minimális lejtés 3 cm 1 futó méterenként. A szögek 90 fokos kanyarodáskor nem egy ágat, hanem két 45 fokos ágat használnak.

A betonból készített házi készítésű paletta érdekében választunk, emlékszünk e rész és az összes csatlakozási pont kiváló minőségű vízszigetelésére.

A víz, amely a zuhany alatt használatos résbe kerül, szivárgást és kellemetlen szagokat okozhat a fürdőszobában.

Ha egy kész műanyag vagy fém gyári raklapot használ, hogy ne "játsszon" a lábad alatt, akkor telepítéskor a nyílások felerősítő habtal vannak feltöltve, hogy meglehetősen sima felületet alkossanak.

A raklapot nem közvetlenül a habra ültetik, hanem azután, hogy kicsit keményedik, és egy kéreg formában. Annak érdekében, hogy megakadályozza a tálca lecsengését a hab másodlagos tágulásának köszönhetően, valami nehézséggel, homokzsákkal stb.

A legfontosabb dolog, amikor egy saját készítésű zuhanyfülkét építesz, hogy mindent helyesen számoljon ki, becsülje meg a költségvetést, az erődet és a készségeket, legalább a legegyszerűbb rajzot készítse el és tanulmányozza azoknak a tapasztalatait, akik már így is jártak!

Do-it-yourself zuhanykabin - Könnyű és minőségi lehetőségek mindenkinek! +73 fotók

Figyelembe véve az idő mulandóságát, a modern emberek egyre inkább a higiéniai eljárások gyors alkalmazási módjait preferálják.

Nem kétséges, hogy igazi örömmel fekszik a habos fürdőben, de mi van, ha egyszerűen nincs idő ilyen pihenésre? Ebben a helyzetben a zuhany megmentésre kerül.

Rendszerint a zuhanyozás kevésbé időigényes.

A modern zuhanykabinok számos lehetőséget kínálnak, amelyek kielégíthetik a fogyasztók igényeit. A zuhanykabin modelljétől és költségeitől függően zuhanyzó gőzfürdővel és egyéb funkcióval rendelkezik.

De mi van akkor, ha nem lesz szükség ezekre a technikai újításokra, és a zuhanykabin költsége nagyszerű? Ilyen helyzetben saját kézzel is használhatja a zuhanyzó építését. Ráadásul a boltokban bemutatott zuhanyzók nem mindig felelnek meg a szükséges méretnek.

És ha zuhanyzó jelenléte szükséges egy dacha vagy egy vidéki házban, ahol a használat csak évente egy szezonra történik, akkor a saját kezű zuhanyzó kiváló megoldás.

A zuhanyzás létrehozásakor olyan anyagokat használhat, amelyek megfelelnek a kívánt jellemzőknek.

Zuhany termékek

Annak érdekében, hogy a saját kezével zuhanyozni kezdjen, minden részletre átgondolnia kell. Kezdetektől kell kiindulnia, szigetelni kell, vízzárónak és bonyolult vízelvezetési rendszernek kell lennie.

Rengeteg lehetőség van a zuhanyzás létrehozására, de leginkább a feladatok megkönnyítésére, egy kész tusoló tálcát vásárol. Az ilyen raklapokat a szobában helyezték el, a kabin pedig rendelkezésre álló anyagokból készült.

Kerámia burkolólapok

A cserép jó anyag házi zuhanyozáshoz, megfelel az üzemeltetési követelményeknek. A csempe sokféle színben és méretben létezik.

A kerámia csempezuhany létrehozásához raklapot használhat, vagy raklapozáskor a padlón lejthet.

PVC panelek

A PVC-paneleket a zuhany belsejében véglegesítésre használják. Az anyag meglehetősen szerény és jó teljesítményű tulajdonságokkal rendelkezik, de ez az anyag rövid életű.

polikarbonát

Ez az anyag számos színes megoldást kínál, költséghatékony és tartós. A belső látvány nagyon érdekes.

Polikarbonát a fém sarokba van szerelve, és az ízületeket tömítőanyaggal kell lezárni. Működés közben jól bevált, megfelelő gondossággal.

Ha a kész raklapok nem férnek bele a mérethez, vagy egyszerűen nem felelnek meg, saját kezével raklapot készíthet.

Többféle módon lehet raklapot gyártani. A legegyszerűbb egy téglából készült raklap. Ha ezt a módszert választják, akkor a tetőfedő anyagot vízszigetelésként kell elhelyezni. A beton felhasználásával raklapot hozhat létre, de ez a módszer hosszabb.

A zuhanyozás kényelmes volt, még a kezdeti szakaszban is szükség van a kommunikációra. Ha nincs központi vízellátás, akkor ehhez alkalmas egy elektromos szivattyúval ellátott kút, amely a csaptelep kinyitása után hideg vizet biztosít.

A forró vízhez pedig egy vízmelegítőt akaszthat, amelyhez hideg vizet is be kell hoznia. A meleg és hideg vízzel készített kézzel készített zuhanyzó a háztartás büszkesége. És örömmel fogadni a higiéniai eljárásokat egy ilyen lélekben.

Bármelyik építési és befejező anyagot is választják, valamint egy zuhanytálcát, a legfontosabb az a szivárgó vízelvezető jelenléte. Különös figyelmet kell fordítani a padló és a falak vízszigetelésére a zuhany alatt.

Ha a falak belső felületét és a zuhanyzó padlóját csempe burkolattal látja el, akkor a padlóról nézzen két sorba, és szerelje be a támaszt. Miután az egész csempe le van fektetve, használjon habarcsot.

Moszkvai és moszkvai zuhatag építése

Moszkvában és Moszkvában egy zuhanykabin építése nagyon gyakori kérdés a modern fürdőszobai javításokkal kapcsolatban, sokan kíváncsiak, hogy ez a fajta kabin alkalmas-e a lakásomban, sokáig elmondhatom a lakóautóban található adatok 100% -át, hogy nem egyetlen vevő, aki nem sajnálta A lakóház zuhanykabinjának kialakítása sok problémával jár, függ a csatorna felszálló magasságától és a fülke távolságától. Ha egy 3 cm-es lejtőt adunk egy méterre a kijárati magasságból a felszállóból, akkor egy nagy raklapot kapunk.

A jövőbeni raklap magasságának ellenőrzéséhez felmérést kell végezni a lakásban. Az összes számításhoz válasszon egy zuhanytálcát A zuhanytálca kiválasztásakor meg kell határoznia a literenkénti percenkénti átjárást, és ellenőriznie kell a zuhany rendszerét A csövecskén átmenő elmozdulást egyszerűen ellenőrizni Vegyük és nézzük, mérjük meg, hogy hány liter / perc fog kiszivárogni a csapjából. Ha a keverő új, vegye be a paramétereket a jövőbeli keverő műszaki útleveléből. Ezek az egyszerű manipulációk teljes képet nyújtanak a szükséges tusoló tálról, és nem kevés a legkisebb tényező a zuhanykazetta csatlakozásának legkisebb magassága, a tálca költségének árpolitikája nem fontos tényező: 7000 rubel vagy 15000 rubel tálcát vásárolhat. 30.000 rubel A 7000 rubel zuhanytálca melletti fotóban harmonikusnak tűnik és 100% -ban működik.

Ebben a cikkben elmondtam neked a moszkvai és a moszkvai régióban lévő zuhanykabin építésének minimális kérdéseit, úgy gondolom, hogy nem minden mester képes pontosan kiszámolni és végrehajtani a megrendelést a minimális költséggel és 100% -os garanciával a zuhanysarok minden csomópontján. építési teljesítmény. Mielőtt elkezdené a projektet, találjon olyan kompetens mestert, aki megvalósíthatja kívánságait.

A paletta nélküli zuhanykabin előnyei és hátrányai. Öntelepítés

Sok lakástulajdonos úgy dönti el, hogy a fürdőszobában zuhanykabinokat telepít. A mai napig meglehetősen magasak. Vannak hidromasszázs készülékekkel felszerelt modellek, valamint egyéb hasznos funkciók. Minél magasabb a fülke funkcionalitása, annál nagyobb a mérete, ami kevéssé praktikus a fürdőszobák korlátozott területén. A szerkezetek méretének csökkentése érdekében gyakran elkezdték telepíteni a zuhanykabinokat raklap nélkül. Telepítésük azonban bizonyos készségeket és feltételeket igényel (pl. Magas színvonalú vízszigetelést kell végezni, új vízelvezetőt stb. Kell felszerelni). Továbbá részletesebben elmondjuk, hogyan lehet egy zuhanykabinot elhelyezni a raklaphoz nélkül a fürdőszobában.

A paletta nélküli zuhanykabin előnyei és hátrányai

Ennek a kialakításnak a megkülönböztető jellemzői a következők:

-Egy tál (raklap) hiánya oldalsó oldalakkal.

-A felszerelt létra jelenléte (a víz nedvesítése a zuhanyról a padlóra).

Mielőtt a tálca nélküli zuhanykabinot telepítené, ki kell értékelnie ennek a designnak az összes előnyét és hátrányát. Ami az "erősséget" illeti:

-A tálca nélküli zuhanykabin meglehetősen kompakt kialakításnak tekinthető, így egy kis területű fürdőszobában is elhelyezhető.

-Ez a design jelentősen megnöveli és díszíti a fürdőszoba belsejét. Ráadásul nagyon korszerű megoldások vannak a modern fürdőszobákban, például üvegből készült zuhanykabinban.

-A tálca nélküli zuhany nagyon egyszerűen használható. A fogyatékkal élők, valamint a gyermekek és az idősek számára is alkalmas.

-A zuhanytálca könnyűszerkezetes kialakításának köszönhetően könnyű feladat lesz a fürdőszoba tisztítása.

-A saját kezűkkel felszerelhető zuhanykabin nélküli raklapot, szakképzett szakemberek bevonása nélkül. Mindazonáltal szigorúan követni kell az összes telepítési szabályt, különben a helytelen telepítés miatt a design minden előnye "nem" -ra csökkenthető.

-Ez a megoldás a családi költségvetést takarítja meg, mivel az ilyen struktúrák alacsonyabb áron vannak, mint a raklapok.

A paletta nélküli zuhanykabin hátrányai is rendelkezésre állnak. Ezek a következők:

-Amint fent említettük, a szerkezet helytelen behelyezése sok kényelmetlenséget okozhat további felhasználásakor. Ezért a zuhanykabin telepítése előtt alapos tervezési munkát kell végezni. Talán ez szükségessé teszi a képzett tervezők bevonását.

-Amikor a létrát egy raklap nélküli zuhanycsészére szerelik, akkor 13-20 cm-re kell emelni a padlót, ezt figyelembe kell venni, ha az építmény kis fürdőszobába van szerelve.

-Ha megsérti a lefolyó szerelési technológiáját, az öntöződobozból származó víz felhalmozódhat a padlón, aminek következtében mindig nagy a páratartalom és kellemetlen szag a fürdőszobában.

-Ha a raklap nélküli zuhanykabin beépítési sémáját megsértik, az alsóbb szinteken élő szomszédok nagy valószínűséggel elárasztják az elárasztást.

-Nagy a valószínűsége a sérülésnek (a padlók nedvesek és csúszósak) a vízáramlási rendszer megsértésével.

A lefolyó zuhanyzózisának megszervezésének módja a zuhany nélküli zuhanyzó nélkül

Az egyik legfontosabb része a zuhany nélküli zuhany nélküli rakéta létrája. Ez a készülék felelős a víz elvezetéséért a csatornarendszerben, és a zuhany használatának kényelme függ a megfelelő működésétől.

Jelenleg a paletta nélküli zuhanyzó konstrukciója többféle létrát alkalmaz:

1. Függőleges létra. Leginkább a ház nélküli palackzuhany nélküli zuhanyzókészülékhez alkalmazható, ahol nincs probléma további telepítéssel.

2. A vízszintes létra 90 ° -os szöggel rendelkezik, ezért nem igényel nagy helyet a telepítéshez. Ez teszi őket nélkülözhetetlenné, amikor egy tusolószobát építenek az apartmanokban.

3. A falon. Az előző kettőtől eltérően, amelyek a raklap alján vannak felszerelve, a fal oldalára szerelt falra létrák vannak. Emiatt nagyobb vízkiáramlást biztosítanak. Igaz, érdemes megjegyezni, hogy ezek az eszközök meglehetősen drágák.

A szabványos leeresztő kialakítás több fő részből áll:

-A padlófelülethez csatlakozó perem.

-Drain gyűrű. Úgy tervezték, hogy a vizet a vízszigetelés külső rétegét károsítja.

-Szifon. Ennek az eszköznek a célja a szemétgyűjtés száraz kapun és mechanikus gáton keresztül, így nem zavarja el a szennyvízcsatorna rendszert, valamint a vízcsapda kellemetlen szagainak eltávolítását.

-Dekoratív rács. Dekoratív és alkalmazott funkcióval rendelkezik. Ő az első, aki nagy szemetet tart.

A létrák alakját az alábbiak különböztetik meg:

1. Rendes létrák. Kerek vagy négyzetes.

2. csapda létrák. Rendelkeznek hosszúkás polo alakú alakkal.

A létrák kiválasztásánál a paletta nélküli zuhanyzónak figyelmet kell fordítania a teljesítményre. A normál négyzet vagy kerek konstrukciók vízelvezetési aránya 8-15 liter / perc, a fali szerkezettel rendelkező tálca áteresztőképessége elérheti a 40 l / perc értéket.

A padlón lévő létrák használata során emlékezzetek arra, hogy ha a vizet több mint 85 ° C-os hőmérsékletű vízbe szívja, megbízhatósága csökken. Ezért jobb, ha ezt nem tesszük.

Csatorna beépítése a zuhanytálca alá

Ezek a tervek tökéletesek az idősek számára, mivel ilyen zuhanyozásra nincs szükség további erőfeszítésekre. Az ilyen eszköz telepítésének meg kell kezdenie a helyének meghatározását, a legjobb megoldás pedig a fürdőszoba szöge.

A vízelvezető csatorna nélküli rakodócsövek beépítése a következő sorrendben történik:

1. A kiválasztott helyszínen jelölje meg a jövő zuhanyzási nagyságát. A következő lépés a zsaluzat elhelyezése a beton alapozásához. A zsaluzat vastagsága legfeljebb 30 mm.

2. A vízzáró anyagot a jövő zuhanyzójának aljára helyezzük. Ez utóbbit vízszigeteléssel, tetőfedő anyaggal vagy speciális gumimembránnal lehet használni. Az utolsó lehetőség a legjobb. A szomszédos falak területén legalább 20 cm-es átfedéssel kell elhelyezni. A beton öntése előtt a vízszigetelő anyagot jól ki kell igazítani és különleges körmökkel kell rögzíteni.

3.A vízszigetelő réteg rögzítése után megkezdheti a leeresztő rendszer telepítését. Ehhez egy lyuk van vágva, amelynek átmérőjének pontosan meg kell egyeznie a leeresztő nyílás átmérőjével. Ellenkező esetben a víz, a hidraulikus védelmet leküzdve, az átfedés felületére szivárog. A munkahelyen műanyag csatorna van felszerelve, amely csavarokkal van meghúzva.

4. A következő lépés a létra kialakítása. Ezt szigorúan a gyártó utasításai szerint kell elvégezni, amelyeket csatolni kell a termékhez. Ez az egyetlen módja annak, hogy biztosítsuk a létra hosszú és zökkenőmentes működését.

5. Miután a lefolyószerkezet fel van szerelve, elkezdhet betonozni. Az öntés előtt a létrát speciális védőszalaggal kell ragasztani, hogy a beton ne kerüljön a felületére vagy a nyakába.

Zuhanykabin felszerelése raklap nélkül

A zuhanytálca nélküli elrendezés telepítési sorrendje a következő:

1. Miután a zuhanycsapot a tálca nélkül telepítette, akkor telepítse a csöveket. Érdemes tudni, hogy a szennyvízcsatornákat a lefolyóhoz hasonlóan egy bizonyos lejtés alá kell helyezni.

2. A betonhabarcsot vízszigetelő anyaggal kezeljük. Erre a célra alkalmas a maszk, amely a fürdőszobában a falak alsó és alsó részével 20-25 cm-re van bevonva.

3. Továbbá szerszámok készítésére szolgálnak egy zuhanytálca felállításához raklap nélkül, mert ebben a szakaszban össze kell kötnünk az összes szerkezeti elemet - a létrát, a tartóelemeket, a csatornacsöveket és a szifont. Ezután egy tesztáram folyik a vízből, így ellenőrizheti a vízelvezető rendszer helyes beszerelését. Ha minden megfelelően működik, akkor folytathatja a telepítés következő lépését.

4. Ezután a vízelvezető rácsot egy építőszalaggal kell lezárni, ezáltal elkerülhető, hogy az építési törmelék belépjen a csatornarendszerbe.

5. Ne felejtse el felerősíteni a megerősítő réteget. Ennek érdekében a polisztirol lapokat a padlóra kell helyezni. Ha vastagsága legalább 5 cm, akkor ezek a lemezek is elvégezhetik a hőszigetelő funkcióit. A beszerelés során ne felejtse el elfelejteni, hogy a lemezt a lefolyóhoz kissé lejtő irányban kell lefektetni.

6. A polisztirol habok és a kommunikáció közötti rétegek elaludtak. Ezt a réteget lefedjük, és néhány napig hagyjuk kihűlni.

7. Ezután feldolgozzuk az alapot maszkkal. Ezen felül, mint vízszigetelés tetején még mindig szükség van egy réteg tetőfedő anyagot. Úgy kell elhelyezni, hogy az anyag szélei is lefedjék a fal alsó részeit a fürdőszobában. Ugyanakkor az anyagot nem lehet vágni, mivel a vágási pontokon szivárgások lehetségesek, ami megszakíthatja az egész szerkezet tömítettségét.

8. Ezután töltsük be az aljzatot beton esztrichevel. Ennek a rétegnek a vastagsága körülbelül 50 mm legyen. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az esztrich enyhe torzítás alá kerül.

9. A betoncserére tetején csempék tartoznak, amelyek szintén illeszkednek a lejtő alatt a lefolyóhoz. A burkolólapok közötti csuklók vízszigetelő fóliával vannak lezárva.

10. Ezután fontolja meg, hogyan kell zuhanyozni a fürdőszobába. Mivel egy raklap nélkül szereltünk felépítést, csak kerítéseket kell telepítenünk. Ebből a célból felhasználhatók a cinderblokkok, a tégla válaszfalak és az üvegajtók. Önön áll, hogy eldöntsék, milyen típusú falakat használnak a zuhanytálcára. Leggyakrabban az üvegajtók előnyben részesülnek, amelyek előállítása során vastag, matt üvegt használnak.

11. Az utolsó szakaszban a zuhanyfej be van szerelve.

Zuhanykabin: építés, alkatrészek, hogyan lehet teljesen önállóan - munkarend

A fő előnye a zuhany - nem szükséges, hogy azt egy speciálisan felszerelt fürdőszoba. A zuhanykabin egy kompakt, meglehetősen elszigetelt eszköz, amelyen belül a nyilvános helyiségek egészségügyi követelményei teljesülnek. Ezért a zuhanykabin egy olyan helyiségben helyezhető el, amely nem alkalmas a fürdőszobának, ha csak innen lehet szellőztetni a szellőztetett szennyvízcsatornát vagy egy közös nyugágyat. Egyrészt ez megtakarítható hasznos élettér; másrészt, gazdagságával, több lehetőséget nyújt a berendezések felszerelésére és dekoratív tervezésére.

Tusoló kabinok lakóövezetekben

A lélek vízgazdálkodása is jelentős szerepet játszik: nem kell 300-700 literes vizet adni a mosdóba, hogy megmosható benne. Rendszerint 50 liter vízig kell fürödni a zuhany alatt; 150 ez a szívből és mindenféle hatásból származik. A kereslet azonban nemcsak a kínálatot, hanem az árat is előírja: a gyárilag készített zuhanyok nem olcsóak. A saját kezű zuhanykabin sok vagy akár többször is olcsóbb, és az egészségügyi normáknak és szabályoknak megfelelően végezhető. A házi zuhany zuhanyzása is meghaladhatja a márkás termékekét. Az ilyen mutatók eléréséhez természetesen érdemes a munkaerő, de otthon teljesen lehetséges. Mit és hogyan kell pontosan tudnia, képesnek kell lennie és meg kell csinálnia házi készítésű zuhany létrehozását, melyet e cikk anyagában talál.

A fő ösztönzés a zuhanykabin kialakítására, persze, gazdasági szempontból. A márkás termékek árai az 1B. az alábbiak összehasonlíthatók egy kis családi gyorsépítésű ház vagy legalább egy tisztességes városi autó költségével. Ha zuhanyt szeretne egy szaunával, egy volumetrikus zuhannyal, egy Charcot zuhanyzóval és hasonlókkal, akkor alig van lehetősége a semmiből: egyszerűbb és gyorsabb a pénz takarékoskodni egy "cégnél", mint magával ragadni. A saját kezű zuhanykabin ugyanúgy, mint a zuhanyzó, bizonyos esetekben a fürdő cseréje (lásd alább), ez már valódi lehetőség, anélkül, hogy a költségvetését megterhelné, és nem tölti az egész nyaralását.

Zuhany termékek ipari termelés

További előnyök

A szándékosan fölött még nem jelezték még néhány apró kiegészítőt és nagyszerű előnye a kompakt zuhanynak. Ez utóbbi döntő lehet a független fejlesztők és az otthoni vásárlók számára egy ingyenes elrendezés mellett.

A lakóépületek tipikus kialakítása sok szakaszon megy keresztül, amíg valami elfogadhatónak tűnik, de még mindig vannak olyan lakások vagy házak, amelyek drágák és kényelmetlenek. A nem szakemberek által készített önálló otthoni tervezéssel szinte mindig egy sarok vagy egy sarok van a felhasználási kísérlettől, amely az egész elrendezést elveszíti, és az építéshez szükséges teljes költségbecslés nagyon, nagyon függ. A házi zuhanyzók bármely szögben vagy sarokba ágyazhatók, beleértve szabálytalan alakú (felső sor a képen), vagy önállóan beépített kazánnal és egy hulladéktárolóval (jobb felső sarokban); Ebben az esetben a mosás utáni kifolyás rugalmas tömlővel történik.

Kézzel készített zuhanykabinok és kézzel készített munkák

By the way, a második kabin jobb felső részén az úgynevezett. Eurocubes, most már majdnem teljesen kicserélték a falüveg blokkokat. Ami a további előnyöket illeti, először is ez a terv, a bal oldali ábra a 2. ábrán. Másodszor, nyár és / vagy ország zuhanyzók, jobb alul. Tipikus utcai zuhanyzók értékesítenek, de a házi készítés nem több, mint az idő, de sokszor olcsóbb, mint egy "cég", és sokkal egyszerűbb, mint egy zuhanytálca beltérben.

Mi történik a pénzben, a munka és az idő

Kiadványaink a házias zuhanyzókról, és így kezdődnek valami ilyesmi: "Ha tudod, hogyan kell egy kalapácsot és egy fúrót tartani a kezedben". Ez nem elegendő - egy zuhanykabin kialakításához legalább egy átlagos kézzel kell otthon kézművesnek lenni, amely az építés, a vízvezeték és a beton munka alapja. Találkoznak az 5000 rubel házi zuhanyra vonatkozó anyagokkal is. Lásd például. történet:

Videó: a vízzáró nedvesség nélküli zuhanykabin példája

Azonban a videó megjegyzéseiben már jelezték az építmény hibáját: a megbízható vízszigetelés hiánya. Anélkül, hogy a zuhany maga 3-5 évig tart, és a szoba mennyezetének lezárása a zuhany alatt garantált. Az Ön vagy a szomszédod nem számít, mennyire fontos: a pénz és az idegek ugyanolyanok lesznek. Ha a házában rosszul készített zuhany található az alagsorban, és nem az alagsorban, akkor az egész emelet elromlik; ha a ház fából készült, akkor az egész szerkezete haszontalan lesz.

De az ördög nem annyira rossz, mint festett. Egy legalább egy nemzedék életében megmaradt zuhany, mind magánházban, mind városi lakásban, dokumentáció és engedély nélkül, 7-8 ezer rubel kiadási költségen belül lehet elhelyezni; nyaralás 1,5-2-szer olcsóbb. A felépítésük ideje kb. 2 hét, de technikai szünetek következnek. Ha a munkanapra időzítettek, akkor hétvégén dolgozva egy saját kezű zuhanytartó 1-1,5 hónap alatt elvégezhető. vagy kevesebb. Hogyan? Az első lépések.

Eszköz és méretek

Mióta saját kezűleg kezdtünk zuhanyozni a kabinból, igyekszünk teljesen megfosztani a fürdő funkcióitól: ez nem elég a gyerekeknek, ezért fürödni kell. néha szükség van egy terápiás fürdőre; néha szükség van a kézmosására terjedelmes dolgokat, hogy a mosógép nem fog megbirkózni. A zuhanyzó további helyzete nem csak zuhanyozás, csak egy kicsit.

A zuhanykabin eszköz a bal oldalon látható az ábrán:

A készülék és a zuhanykabinok tipikus méretei

"A tálca nélküli zuhany" (lásd alább) egy relatív koncepció: mindig szükség van egy zuhanytálcára, csak a padlón víz alá kerülhet. A központban a sarokzuhanyok szabványos méretei alacsony alapra (lásd alább). Az átlagos magasságú, normál építésű vagy soványak számára a méretét 800x800 mm-re lehet csökkenteni. Ha a zuhany nem serpenyőben van, akkor éppen ellenkezőleg, legalább 1100x1100 mm-re kell növelni, ellenkező esetben a csúszás és a zuhany alá eső veszély nagyban megnő.

A tálca minimális tipikus dimenziói (lásd alább) különböznek az ábrától jobbra, egyébként kényelmetlen belépni és visszatérni hozzá. De ennek a konfigurációnak a palettája már a felnőttek számára is ülőkádként szolgálhat, alkalmas gyermekek fürdésére és nagy dolgok kézmosására.

Zuhanyzót tervezünk

Nos, az egyik probléma, amit meg kell oldani, egy zuhanykabin kialakítása már vázolt. Általában összetettük így néz ki (a csökkenő fontosság szerint):

 1. Az eszköz kerítés és bejárat (függöny vagy merev kerítés és ajtó);
 2. Építési forma (egyenes, szögletes) - a házban / lakásban található kabin helyétől függ;
 3. A bejárati ajtó kialakításának megválasztása;
 4. A raklap magasságának megválasztása, az ergonómiai zuhanytól függően;
 5. Berendezés leeresztése és csatlakozása a csatornához;
 6. Vízellátás;
 7. Üvegezés és ajtók szerelése.

Függönyök vagy ajtók?

Az alkalmatlan helyiségben lévő zuhanykabin felszerelésének lehetőségét az úgynevezett egészségügyi önellátás határozza meg. A padlóra fröccsenő zuhanyt csak egy speciálisan felszerelt szobában vagy az utcán kell elhelyezni. Tusolószoba függönyökkel (lásd az ábrát) Mindig fröccsenő, ezért speciálisan felszerelt fürdőszobába kell beépíteni.

Zuhanyzók függönyökkel

A nagy oldalú zuhanyzóban (az ábra jobb oldalán) lévő belső függöny megakadályozza, hogy a szaniter készülékek egy egymás melletti kis fürdőszobában kerüljenek szét, de az egészségügyi és építési szabályok nem teszik lehetővé a fürdőszobán kívül történő építkezést. Azonban egy kis lakásban vagy házban egy közös fürdőszobával, a zuhanyzó szoba függöny lehet optimális, mivel kevés építési munkát igényel, és a csatornaháló általános lejtőjétől való kis távolság egyszerűsíti a vízelvezetést. Minden más esetben jobb, ha egy merev kerítéssel és egy bejárati ajtóval ellátott zuhanyozás előnyben részesíti.

Vívás és ajtó

A kerítés szerkezeti anyagának megválasztása és a zuhanykabin ajtója meglehetősen korlátozott. A rendszeres lemezanyagok nem esztétikusak, kellemetlenek az érintésre, és a zuhany mikroklímáján nem eléggé ellenállóak, nem higiénikusak és gyakran allergének. A fát egy falusi házban vagy egy faházban zuhanyzó anyagként fogjuk kezelni, de egy lakóházban egy fából készült zuhanás a karcolásról, régóta megkezdődik: a drága anyag óvatos kiválasztást, előkészítést és előfeldolgozást igényel. Üveg maradványok és hasonló műanyagok. Ebben az esetben a kerítés és zuhanyajtók kialakítása mechanikailag egy, és együtt kell őket figyelembe venni.

A szerkezeti üvegezésű zuhanyt egyenes lehet (a POS 1. és 2. ábrán, a szögletes négyszögletes (POS 3), faceted (POS 4) és a sima kontúrok, POS 5. Az ajtók mindegyike mozgatható (POS 1 és 5) vagy csuklós, 2-4.

Típusú zuhanykabin kialakítás

Milyen ajtó van?

A "karcolás" állapotától függően jobb, ha megtagadja az önálló zuhanykabin tolóajtóját: hozzá kell rendelni a függesztéshez szükséges tartozékokat, amelyeket saját kezűleg nem fog otthon csinálni. És ez sokkal drágább lesz, mint az azonos célú bútorok, mert megfelelően működőképes a magas páratartalom és a jelentős hőmérsékleti ingadozások esetén. A csuklós ajtó alatt szabad helyet kell biztosítani a helyiségben, vagy növelni kell a zuhanyzó helyiség méretét a tervben (ha az ajtó befelé nyílik) kb. 150-250 mm-rel a minimálisra, de mindkét esetben szinte mindig lehetséges, hogy helyet találjon a zuhanytálca alatt egy csuklós ajtóval.

További érv a lengőajtó javára - egészségügyi és higiénikus. A zuhany alatt a szennyeződést a személytől, a zsíroktól és a fröccsenő részektől el kell pusztítani a tolóajtó felfüggesztésének nyílásaitól és hornyaitól. Már évek óta dolgozik, de csináljunk egy kísérletet. Csak 2-3 hónap után. miután behelyezte a zuhanyzót, vékony, éles szeletelt, és vegye fel az ajtófogba valahol. A szélén egy határozatlan színű nyálkahalmaz lesz. Mikroszkóp alatt vizsgálni azokat a személyeket, akik legalább a mikrobiológia felületes megértése, a lelki nyugalom érdekében erősen elriasztanak. És ahhoz, hogy a tolóajtót felfüggeszti, teljesen szét kell szedni. És így majdnem minden hónapban.

Üveg, akril vagy PC?

Az üvegezést és az ajtókat minden esetben a következőkből készíthetjük:

 • Szilikát üveg.
 • Akrilüveg.
 • Monolitikus polikarbonát.
 • Celluláris polikarbonát.

A szilikát üveg nem feltétlenül "semmiből", hiszen A zuhany legdrágább részei készen kell megvásárolniuk. A szokásos ablaküveg a zuhanyhoz nem alkalmas - túl törékeny. Szükséges lesz a boltív ablakának visszahajtott szélekkel megkötni (a sérülés elkerülése érdekében), és a részlete 1,5-2,5-szer költséges, mint a megszokott, ami szintén nem olcsó. Ráadásul a szilikát üveg nehéz. A 10-12 mm vastagságú üvegezett zuhanytálcák szükségesek. Egy egyszerű számítás azt mutatja, hogy a súlyterhelés a szilikát üvegből készült zuhanyüvegre való átfedéshez 250 kgf / m2-es építési alapra helyeződik. m irreális.

Az akrilüveg sokkal könnyebb és átláthatóbb, mint a szilikát, de nem sokkal olcsóbb vagy még drágább. Elméletileg az akrilüveg kezelhető a saját kezével, 120 fokos fűtéssel. De a gyakorlatban ez is irreális - speciálisan felszerelt helyiség, energiatakarékos technológiai berendezés (hőágyú), nagy pontosságú sablon és tökéletes mesteri képessége az akril hajlítás meglehetősen összetett technológiájának. A legkisebb megsértése esetén a munkadarab felhős, buborékolt, hullámosodik, hullámokban hullik és kiderül, hogy helyrehozhatatlanul sérült.

A polikarbonát kevésbé átlátszó, mint az akril és a szilikát üveg, és az ultraibolya sugárzás (UV) hatására romlik, ami elhanyagolható a zuhanyzásnál. Sokkal fontosabb az alacsonyabb költség és a nagy szívósság - a polikarbonátot nagyon nehéz megszakítani, és biztonságosan feldolgozható a hagyományos szerszámokkal. A monolitikus polikarbonát könnyebb, mint a szilikát üveg, és a zuhanyzó leggyakrabban a súly normák figyelembevételével készülhet, de csak zuhanyzókra ajánlható azok számára, akik szeretnék látni a kabinat.

A cellulóz polikarbonát olcsó, még erősebb és sokkal könnyebb monolitikus: ha nem trükkös a tálca kialakításával, akkor nem gondolhatsz a zuhanycsomag átfedésének terhelésére. A cellulóz polikarbonát áttetsző: csak a zuhanyban lévő személy elmosódott körvonala látható. Ezenkívül a cellulóz polikarbonát rugalmas a merevítők irányában, és bármilyen technikai csípés nélkül behelyezhető merev keretbe (pl. 40x40x2-es rozsdamentes acél sarokból), 600 mm-es vízszintes sík hajlítási sugarával. Ha a zuhany egyenes, akkor a 10 mm vastagságú monolitikus polikarbonát üvegezése a felső keret (a fenti 2. ábrán látható) nélkül elvégezhető, ami jelentősen leegyszerűsíti és csökkenti a munka költségét.

A cellás polikarbonát hiánya az üvegezésű zuhanykabinhoz - belső csatornáit védeni kell a nedvességtől. A speciális keretprofilok és a szilikonragasztók használatával kiküszöbölhető, lásd alább. Az üvegezéshez a zuhany egy 3-5 rétegű cellás polikarbonát (3-5 csatornás belső csatorna) esetében 6-8 mm vastagságú. A polikarbonát lapokat úgy szereljük fel, hogy a belső csatornái függőlegesen helyezkedjenek el.

1. megjegyzés: A polikarbonát lemezeket egy speciális bevonattal látják el, amely az egyik oldalról védve van az UV-től és a csapadéktól. A lap védett oldala megjelölve van. Vágja ki a polikarbonát zuhanyzóház üvegezésének részleteit, hogy a védett oldaluk belül legyen. Ezután a lélek üvegezése évekig tart.

Zuhanykabin magas oldalakkal

Tehát, miközben néhány előzetes következtetést vonhat le:

 1. A zuhanyfülke csuklós ajtóval van fonva;
 2. A magas oldalú kabin (lásd a jobb oldali ábrát) nem jelent semmilyen előnyt, mivel a zuhanyzók fújása elsősorban a fejből és a vállak mosható;
 3. A zuhanyozó üvegezéshez polikarbonátot használunk. Ha feltétlenül egy átlátszó kabinet akarsz, akkor monolitikus, de legfőképpen mobiltelefon;
 4. Ha a helyiség elrendezése lehetővé teszi, először is egy közvetlen kabin lehetőségét vesszük figyelembe - közvetlen zuhanykabin kialakítása a semmiből sokkal egyszerűbb és olcsóbb, mint a sarok, például. video:

Videó: példa egy egyszerű négyszögletes zuhany létrehozására

Paletta és "nem raklap"

Amint már említettük, minden zuhanyozáshoz egy lejtős serpenyő szükséges - mert a vizet valahol le kell engedni. A "paletta nélküli" zuhany "kifelé" eltér a többiektől csak a raklap oldalán és a burkolat típusánál. Mindenesetre a zuhanyzóból való leeresztés a tálca alá kerül, ezért azokat egészként kell tekinteni.

A zuhanytálca nélküli zuhanytálca különbözõ megjelenésû lehet a környezõ padlón, csak egy leeresztõrács jelenlétében (az 1. ábrán az alábbi ábra). A paletta nélküli zuhanás előnye az, hogy könnyen hozzáférhet. Azonban a statisztikák feltartóztathatatlanul azt bizonyítják: a lélekszám csökkenése miatt a legtöbb sérülés a tálca nélküli zuhanyzókra esik. Az a személy, aki nem látja látható akadályt vagy a száraz és nedves (és csúszós) felületek közötti határvonalat, nem tudat alatt megváltoztatja a mozgások, csúszások és esések összehangolásának algoritmáját.

Zuhanykabinok raklap nélkül és különböző magasságú raklapokkal

Megjegyzés: az "ultra-low" rakéta 100 mm-es magasságig még veszélyesebb - gyakran megbotlik rajta. Az "ultra-alacsony" raklapokkal ellátott zuhanykabinokat nem az ipar gyártja.

A legbiztonságosabb zuhanók 120-150 mm magasságú raklapokkal rendelkeznek (2. és 3. pozícióban) - a gyenge látás, az idősek, a gyermekek és a fogyatékkal élők könnyedén látják és könnyedén leküzdik őket. Egy 200-300 mm-es (4-es) magasságú tálca lehetővé teszi, hogy gondoskodjon a lábfürdőről a zuhanyzóban, de az ergonómia és a biztonság szempontjából is nem túl jó. Szükséges egy 400-500 mm magasságú magas raklap fölé lépni, de a nagy raklapú zuhanykabin veszélyesebb, mint a fürdőszoba, és így szolgálhat, lásd fent.

Raklap nélkül

A tálca nélküli zuhanyzás valószínűleg csak a divat trendje. De rengeteg ember van, aki annyira szeretne magához vinni, hogy a zuhany alatt zuhany nélkül maradjon.

Jobb a fig. a paletta nélküli zuhanyzó tipikus diagramját mutatja:

A zuhanytálcák nélküli raklap diagramjai

Az egyik hátránya egyértelmű: szigetelő hab. A granulált polisztirol a zuhany alatt 2-3 év után szétesik granulátumokká. Az extrudált EPPS egy vagy két évig tart, és a konkrét raklapot alkotó beton elkezd törni. A felszíni repedések vízzel folyamatosan öntözve az épületszerkezetek bármilyen vízszigetelés ellenére csillapodnak. A második és jelentősebb hátránya ennek a kialakításnak nem annyira nyilvánvaló: a teljes vízálló torta magassága (5 cm hab + 4 cm beton + 4 cm beton vízszigetelés felett +1 cm padlóburkolat + 2 cm a lejtőn lefolyó = 16 cm).

Menjen az épület kódjához épített ház fürdőszobájába; talán az övé. Látni fogja, hogy padlója 3-4 cm-rel alacsonyabb, mint a más helyiségekben elkészült, az a tény, hogy a fürdőszobának (vagy kombinált fürdőszobának) egy legalább 200 literes vízálló fürdőt kell kialakítania, hogy a padlón minden kiömlés nem okozhat az alapul szolgáló helyiségek felső határának bezárása.

A fürdőszoba alaprajzának tipikus elrendezése az ábra jobb felső részén található. A fő padlóburkolat a padlószerkezet része. Ez csak az épületben bekövetkező balesetek felújításának, felújításának vagy megszüntetésének sorrendjében szakítható meg. Mindezekben az esetekben szükség van egy projektre, annak dokumentálására és a munkához való engedélyezésre. Mi ez a teher - ki tudja, tudja, és aki nem tudja, jobb, mint nem tudni. Mindenesetre ez nem "csinálja meg magától a semmiből".

De a vízelvezető eszközön a tipikus padló csak 60-100 mm távolságra marad a zuhany nélküli zuhanykabin nélkül. Az utolsó érték elég ahhoz, hogy a készülék zuhanjon egy raklap nélkül egy lineáris (hornyolt) létrával, lásd alább, de a "nem raklapon" lévő legtöbb lakóházban el kell hagyni. Ha technikailag van ilyen lehetőség, akkor még dolgozni kell, mert Nincs garancia arra, hogy a fő vízszigetelés nem sérül. Általánosságban elmondható, hogy a zuhanytálca rossz vízszigetelése súlyosan megsérti az épület teljes szerkezetét, ezért a legközelebbi figyelmet kell fordítani, lásd például. video:

Videó: vízszigetelő zuhanytálca

A 2. ábrán jobbra lent látható egy zuhanyzó kabinja, amelyben egy szokásos kerek csatorna van egy rakla nélkül. Telepítenie kell az alagsorban, amelybe egy házcsatorna kerül a csatornahálózatba, vagy szélsőséges esetekben a fő emelő mellett.

Drain létra

A zuhanycsatorna nem pontosan a semmiből van. Meg kell vásárolnod, mert munkakörülményei specifikusak. A zuhanycsatorna nem széklet, de az úgynevezett. szürke és. ellentétben a konyhával nem telített a szilárd szuszpenzió. De sok haj lehet benne, és a csomók nagyon jól eltömítik a csöveket. Egy további feltétel az, hogy a zuhanyzóból való kifolyás nehezen javítható vagy akár monolitikus is lehet a serpenyőben (lásd alább). Ezért a lefolyócsatorna-csatorna beépített hornyos vízzárással készül, amely kifejezetten a haj és a szöszszövet rögzítésére, valamint a külső tisztítására szolgál. A háztartási szennyvíz egyéb komponenseitől azonban a réselt létra azonnal eltömődik. Ha például a gombákat a fürdőben lehet mosni, akkor bármilyen módon zuhanyozni.

Kerek létrák (az 1. ábrán az 1. ábrán) elérhetőek alsó és oldalsó lefolyóval. A csövekben lévő szálak szinte soha nem hiányoznak; felülről tisztítják, és a fedelet egyszerűen eltávolítják. Ha azonban a létra mögötti kisülőcső még mindig eltömődött, akkor a fedél eltávolítása nélkül a szokásos módon tisztít: dugattyúval, pneumatikus dugattyúval. A fedél eltávolítása után a létra mögötti csövet kábel vagy gép tisztíthatja. A kör alakú létra oldalsó leeresztővel történő felszereléséhez azonban a raklap aljától a fő padlózathoz viszonyított távolság legalább 120 mm (figyelembe véve a kifolyócső lejtését) vagy akár 180 mm-t is.

Kerek és lineáris rácsos létrák zuhanyzókhoz

A lineáris létrák (2. pozíció) csak oldalsó kimenettel rendelkeznek. Lineáris létra telepítéséhez legfeljebb 80 mm-es magasságra van szükség; vannak modellek 60 mm-re, ami lehetővé teszi használatuk érdekében, hogy gondoskodjon a zuhanytálca nélkül a tálca a lakásban. Azonban a lineáris létra a hajat rosszabbra fogja fel, mint egy kerek, és gyakran összezúzza a csövekbe. A dugattyút és a dugattyút ezután nem lehet alkalmazni; kábeles kézi vagy a csőben lévő gép nem halad. Az egyetlen tisztítószer egy kézi kígyóhúzó. A kígyó páraelszívó kivágható egy műanyag palackból, de a tisztítási eljárás undorító.

Raklapon

Most egy második közbenső következtetést tehetsz meg, amely teljes mértékben megerősíti az elsőt: egy kézilabdát kell saját kézzel csinálni a raklaptól kezdve. "A semmiből" ebben az összefüggésben nem csak a pénz költségeit, hanem a vízvezeték speciális készségeit is jelenti. De a raklap különböző: házi és vásárolható. Az utóbbi szintén több fajta.

vásárolt

Biztos, hogy nem vesz egy zuhanytálcát a "semmiből", de ez menteni majdnem minden építési munka és egyszerűsíti a vízvezeték sok. Az értékesített zuhanytálcák teljes választéka megfelel mind a költség, mind a funkcionalitás szempontjából.

A legdrágább, de a legmegfelelőbb választás - padlólap, lábakkal, pos. Az 1. alább. Behelyezhető a zuhanyzó talapzatába, de egyszerűen csak a képernyőt rajzolja. Ebben az esetben a zuhanyrács nem szükséges: mert egy csatorna lesz elérhető a javításhoz, akkor kap egy rendszeres fürdő szifon. Az üvegezésű polikarbonát teljes mértékben ellenáll a képernyő ívének. A szilárd padló tálca eltávolítása az akrilból már nehezebb: el kell távolítani. Ezért ilyen raklapokon csak a lefolyót lehet elhelyezni. Az üvegezés is nehéz: ehhez egy alsó támaszszíj szükséges, amely nem mechanikusan csatlakozik a raklaphoz. Ennek eredményeképpen nehezen lehet elkerülni, hogy a padlót fröcsköljék a zuhanyzóból.

Kész zuhanyfülkék

Zuhanytálca beépített tálcával

Optimális a "nulla" opció közelében - plug-in raklap, pos. 4, akril, rozsdamentes acél vagy zománcozott. Az utóbbi kettő a ládákhoz tartozó raklap teljes analógjává alakítható, miután hegesztettek egy tartókeretet, pos. 5. A tálcát közvetlenül a padlóba is behelyezheti (6. Pozícióba), de a higiénia és a szennyvízkezelés szempontjából ez természetesen messze nem a legjobb telepítési mód. Nehéz, de a legmegbízhatóbb, ha a betétlapot egy talapzaton elhelyezni (lásd a jobb oldali ábrát), amelynek építése ebben az esetben sokkal egyszerűbb: nincs szükség a beton meredekségeinek, a szivárgás esetén elegendő egyrétegű vízszigetelésnek, Egy nagyon kis fürdőszobához elegendő az üvegezett zuhanytálca beépített tálcával.

Zuhany tálca teljesen a semmiből

Sok forrásból a zuhanytálca felépítésének folyamatát kb. így: zsaluzatot készítünk (gyakran elfelejtik a vízszigetelést), dobja el a szigetelést vagy a ballasztot, mint a téglát, betonozzon be és ki. Ez a megközelítés alapvetően hibás: egy kb. 60 mm-es spontán repedésekből és normál üzemi körülmények között. A kész betontermékeknél a vasaló végétől a monolit széléig 30-40 mm. Ezenkívül a fürdőtálca lejtését minimális szinten kell tartani az egészségügyi szabványok határértékeihez képest - 2-3 cm / m - különben a zuhanyzás traumát okoz. Nem igyekezett még nagyon viszkózus és zsíros betont vasalatni, pontosan enyhe lejtéssel? Ne próbáld, ne hagyd. Legalább "a semmiből" a konkrét munkában szerzett tapasztalatok alapján.

Az egyik módja annak, hogy egy raklappal zuhanyozzon "a semmiből", hogy megvásárolja az erősítő profilok készletét; a lejtésvezetés világítótornyai is, lásd:

Egy zuhanytálca tálca kialakítása speciális megerősítő profilok alkalmazásával

A zuhanytálcák speciális profiljainak árai elfogadhatók, és a tálca önmagában "édesként" kiderül, teljesen kész a befejeződésre és az üvegezésre. Van egy hátránya: a méretek szabványosak és nem valószínű, hogy a zuhanyzót megfelelő helyen helyre tudnák húzni.

Egy másik megoldás egy rakodóhelyiséggel ellátott zuhanykabin kialakítása, az ún. Római megerősítés egy törmelékkel vagy téglával (ókori rómaiak feltalálta a mészkő habarcsot a mészhabarcson). Főbb szakaszai a nyomvonalon láthatók. rizs:

Felhívjuk figyelmét, hogy ha a raklapot a már meglévő padlózónán helyezték el (ami nagyon ésszerű, a padló teljes vízszigetelése megmarad), akkor a raklap vízszigetelése 3 réteg: bitumen masztix + alsó és oldalú membrán, bitumen a szigetelés és a ballaszt felett. Hogyan építsünk egy raklapot házi készítésű zuhanyhoz erősítő előtétekkel, lásd a videót

Videó: házi tálca

Megjegyzés: A paletta fürdő felső esztrichéhez nedvességálló beton készítéséhez 1/5 - 1/10 térfogatrész víz-polimer emulziót (VPE) adunk a vízhez keverés céljából.

Cserép vagy létra?

A csempe zuhanycsarnokának külső felülete határozottan a legjobb megoldás. A csempék csempézettek a fürdőszoba és / vagy a kültéri munkákhoz, vagy a porcelán kőzet is a legkevésbé csúszós külső. Csemperagasztó és fugázó - nedvességálló. A munkálatok gyártási eljárása megegyezik a hagyományos csempékkel. Ami viszont a tálca kádjának felszínét illeti, a csempézés bizonytalan. A kerámia burkolólapok nedvesek, csúszósak; még inkább a csempe, és a fürdő alja szükségszerűen lejtős. A pigmenteket vízálló betonba lehet bevinni, de a fürdő még mindig nem számít. Jobb lenne, ha a tábláit egy párkányon belül behelyezné, és áthajtogatna rajta. tisztítás és javítás a zuhanyzó sétány egyszerűen eltávolítják. A lélek szokásos lerakódása (az ábrán szereplő 1. tétel) gyakorlatilag kihasználatlan, mert nem higiénikus: a lélekben lévő bármilyen impregnálás csökken és rothadó.

Lépcsők a fa lécek és fa-polimer kompozitok (WPC, decking)

A közelmúltban azonban új faalapú anyag jelent meg a piacon - padlóburkolat vagy fa-polimer kompozit (WPC). WPC teraszok padlóburkolására tervezve, különböző színekben és textúrákban kapható. értékes fa alatt. Stabilitás és higiénia a sétáló létráról a WPC-ből a lélek elég nagy felesleggel. A WPC padlóburkolatok nem csúszósak nedvességgel, és rendszeres clayrs-ra szerelve 5 mm széles üregek vannak a lapok között (2-es ábra): elegendő a víz áramlására, de nem érzi csupasz.

Leeresztés és leeresztés

A készülék szennyvíz eltávolítására a zuhanyzóból vagy nehezen elérhető, vagy teljesen monolitikus. Ezért a telepítésre való jelentkezéshez óvatosan kell eljárni a vízvezetékgyártás előírásainak.

Pos poz. 1 kép Azonnal azonnal 3 blunder. Az első - a csatorna elágazó cső éles kanyarulása 90 fokban csak függőleges. A második - egy 90 fokos hajlításnak ellenőrizni és javítani kell, és itt egyértelműen a beton alá kerül. A harmadik az, hogy bár formálisan nem több, mint 3 csuklós illesztés vagy kanyar állapot áll fenn, de a zuhanycsere gyakran eltömődik a hajjal. A 90 fokos hajlítás miatt a csomók nem szorítanak ki semmilyen hidraulikus ütést vagy pneumatikát, és a műanyag csövek ismételt tisztítása kábellel teljesen ellenjavallt manuális és gépi típusok esetén.

A vízelvezetés hibás és helyes végrehajtása a zuhanyzóból

Pos poz. 2 hajlítás 90 fokban sima, több térdről toborzott, ami vízszintesen megengedett. De a raklap feltöltése után ismét nem lesz javításra, és az áramlás lejtése nyilvánvalóan nem elegendő. Annak érdekében, hogy a szőrös elzáródásokkal ellátott zuhanycsapódás ne kerüljön túl gyakran, a csatorna lejtőjének megközelítőleg 6-7 cm / m-re van szüksége.

Pos poz. 3 torzítás helyes. Úgy tűnik, hogy a cső hajlata ugyanaz; 120 fok egy alkalommal teljesen normális. De - figyelj! - lineáris létra. A cső után csak egy kígyóval megtisztítják, de nem halad át a kanyarban, mivel nem forog.

A piktogramon látható egy kabinos létrával ellátott zuhanykamrának megfelelő eszköze. 4, de vannak árnyalatok is. Műanyag csatorna csövek gumival tömlőkkel vannak összekötve a tömítéssel. Ha a leeresztőcső betonozás alá kerül, akkor a kötést ezenkívül szilikon tömítőanyaggal kell ellátni: a tömlő tömítőanyaggal lezárják a tömlőcsövet és egy mandzsettát helyeznek rá. Ezután a tömítőanyag kenje meg a mandzsettát, és helyezze be a bevezető csövet a kifolyócsőbe. Így a tömítőhenger ki van húzva, növelve a kötés megbízhatóságát. Ha ezzel ellentétes, akkor a tömítőgörgő belsejében fog folyamatosan felhalmozódni. És ha először behelyezi a mandzsettát a fúvókába, akkor valószínűleg ráncosodik a beömlőcső behelyezésekor, mivel A friss tömítőanyag jó kenőanyag.

A padló és a beépíthető raklap eltávolítása vékonyfalú hullámcsövekből készül. A csatorna hajlítása 135 fokig érvényes, a poz. 1 kép alább, ez a feltétel hivatalosan teljesül. De egy hullámosságon egy kanyarban folyamatosan eldugulnak. A dugattyú dugattyúját a dugattyúval nagy nehézségekkel, és nem mindig, valamint a vékonyfalú hullámcsövek szennyvízcsatorna tisztításának egyéb módjain keresztül - csak a rendszer szétszerelésével lehet alkalmazni.

Példák a lecsapódás hajlékony kifolyásának nem megfelelő működéséről a zuhanyzóból

Pos poz. 2 hullámcsík nyilvánvalóan túl hosszú és szinte nem feszített, azaz kevésbé hajlamos az eltömődésre. A jobb szög kb. 120 fok, de kettő közülük kevesebb, mint egy méter hosszú. Különböző síkokban vannak orientálva, így egy ilyen eltávolítás gyakrabban lesz eltömődve, mint pózokban. 1. Ami a negatív torzításokat illeti a pos. 3, akkor ez vagy a teljes képtelenség és félreértés gyümölcse, vagy akár önmagát vagy az ügyfelet.

Vízellátás

A használati kényelem és a zuhanykabin nagyfokú esztétikájának kedvéért célszerű a vízellátást elrejteni. Ebben az esetben az elzárószelepek a fülke távolabb helyezkednek el, külön szaniter hézagban. Azonban a hegesztett (forrasztott) propilén vízvezeték nem garantálható teljes mértékben a szivárgás ellen, és a kabinban szelepek szükségesek. Ezért nincs szükség a vízzel ellátott csövek falaira a falba, különösen azért, mert ez nehéz és időigényes munka. Sokkal egyszerűbb, bár fizikailag még mindig nem könnyű, kiválasztható egy strobe-rés a falban, és miután a csöveket behelyezte, töltsön be cellulóz szigeteléssel (eco gyapjú). A melegítés az ecowool-szal nem csak csökkenti a forró víz üresjáratát a hűtött csőből, hanem nem is teszi lehetővé a kártevők Az Ecowoolot olyan emberekkel ártalmatlan biociddal impregnálják, amely bórsavat tartalmaz.

A készülék egy rejtett vízellátás a zuhany alatt

A csövek kimeneti végeit 10-15 cm-es szélességgel hozza ki, majd a rést nedvességálló (zöld) gipszkartonlemezzel (GCR) varrják. Jobb - részletekben, hivatkozva a javítás valószínűségére. Ugyanezt a célt szolgálja a fülke szélességének oly módon történő bevételére, hogy a bélés varrása a gumiabroncs széléről a gipszkartonról esik. Ezután a falat vakoljuk és szembenézzük. A befejeződés után a csövek kifúvó végeit méretre vágják (nem öblítenek!), Menetesek a kupakanyák-keverőperemekhez. A keverő bemenetének összekötése a rendszeres kupakkal ellátott csövekkel zárva van. A burkolat és a vakolat varrásait javításra, vágásra vágják, a gumiabroncs széléről a gipszkartonból kerülnek kiválasztásra, és gondosan eltávolítják a felületen. A burkolat felújítása ebben az esetben minimálisra csökken.

Üvegezés és ajtó

Mint már említettük, az üvegezés házi polikarbonát zuhany minden szempontból optimális. A sejtes polikarbonát szintén jó hatással van arra, hogy egy ember 2,5 x 1 x 0,024 m lapot forgat, anélkül, hogy kockára tenné a részleteket, vagy megbénítaná magát.

A zuhanytálca polikarbonát üvegezéséhez a rozsdamentes (jobb) vagy a galvanizált szög felső és alsó kereteit kell elhelyezni, pos. Az 1. alább. Cellás polikarbonát alatt 30x30x (0,6-1,5) mm sarok elegendő; a monolitikus 40x40x (1-2) mm alatt. Ha egy sarokban erősebb, akkor nem lesz rosszabb. Az alkatrészek merevebbé tétele és a cellaanyag belső csatornáinak védelme érdekében speciális élprofilokat (2. pozíció) használnak, amelyeket ugyanabban a boltokban és / vagy ugyanazon beszállítókban értékesítenek.

Polikarbonát zuhanykabin részletei, alkatrészek és üvegezés

A polikarbonát zuhanyozás üvegezésére vonatkozó utasítások:

 • A felső keret nyersdarabainak szárnya a sarokpolc szélességének hosszával és a vastagságának 2% -ával el van vágva. Nem szükséges az ízületek forrázása.
 • A felső keret szárnyainak sarkainál ugyanolyan hosszúságú rések készülnek.
 • A szárnyakon kialakított szirmok (lamellák) hajlanak befelé úgy, hogy a szárnyak élei mentén félkeret alakul ki.
 • A szárnyak féltestének külső falában lévő rögzítőelemek lyukakat előzetesen átfúrják a pos. A 3. ábrán a 3. ábrán látható.
 • Az alsó keret részleteit is előfúrható szerelési lyukak. Az oldalsó panel szélessége 400 mm-ig elegendő 2 csatlakozási ponttal; legfeljebb 600 mm széles - 3.
 • A felső keret közvetlenül a falakhoz rögzítve van, 6x80-as csavarral propilén tűkön, az autokamerák gumiból készült tömítéseken keresztül kb. 1 mm. A felesleges tömítéseket átszitálják.

A falak oldalfalainak keretezése opcionális. Ha akarod, helyezzen egy egyszerű doboz alakú keretet vagy B profilot egy díszített fésűvel. De a szilikon ragasztó szilikon építési tömítőanyag használata helyett elfogadhatatlan! Varrása szilárdsága és tartóssága nem szabványosított, szörnyű szilikon ragasztóval. Akár 400, akár 1500 l akvárium, szilikonnal ragasztva, évtizedekig tart, és legalábbis nekik. Ugyanakkor a merevített szilikon ragasztót biztonsági borotvanyarával vagy éles késekkel vágják le, így a zuhanytálcának a szilikonnal való üvegezése fenntartható.

Ajtópántok a zuhanyhoz

A zuhanyzókabin ajtópántjainak speciálisan zuhanyzókra van szükségük. Jobb, ha önzáró, beépített gömbtartóval, az ajtót zárt helyzetben tartva. A polikarbonát üvegezéshez egy középső ajtó nyílása esetén egyenes csuklópántok (1-es ábra az 1. ábrán) Szükséges, és a falhoz szomszédos ajtóhoz szögletes, pos. 2. A 20 mm vastagságú monolitikus polikarbonát ajtó vagy szilikát üveg esetén megerősített sarokpántok szükségesek. 3. Mindegyik telepítési utasítással érkezik.

Ajtókemence zárakhoz

Zuhanykabin egy faházban

A készülék zuhanyozva egy faházban

A fapadlók teherbírásának állománya kicsi, és technikailag lehetetlen megszervezni a vízszigetelést, például betonon. Ezért egy faházban lévő zuhanykabinot ugyanazt a készüléket kell készíteni, mint a fürdõszobában, lásd a 8. ábrát. a jobb oldalon. A lakóépületek megbízhatóságának azonban jóval magasabbnak kell lennie, mint a másodlagos, ezért először is, a durva padló és a zuhanyzókeréknek sokszor bőségesnek kell lenniük, mielőtt áthatolnak, vizes polimer emulzióval áztatják. Másodszor, a padlóburkolatot és a falburkolatot terítékből kell készíteni, de nem rendszeres ragasztószerszámokra, hanem rozsdamentes vagy (rosszabb) horganyzott önfúró csavarokra. A lemezek összeszerelése után a padlóburkolat összeillesztése szilikon tömítőanyaggal vagy folyadék nedvességálló ragasztóanyaggal ragasztódik fel, így rugalmas réteget képez. Kiváló erre a célra illeszkedik úgynevezett. folyékony köröm. Ez a ragasztó és ugyanakkor a faanyag tömítőanyaga.

A nyári házban vagy a nyári házban egy szabadtéri zuhanyzó és egy önálló víztartály lesz optimális. Egy vidéki házban nincs helye a zuhanyzóknak és egészségügyi feltételeknek az elrendezéshez, és a rossz időjárás miatt fürdés közben vagy várakozhat az indulásig, vagy amíg fel nem tisztul. A vázlatos önálló zuhanyt ábrázoló rajzok az 1. ábrán találhatók. (méretek hüvelykben). Nincs szükség alapra: az oszlopok a talajra fektetett burkolólapokon nyugszanak. Ennek a kialakításnak az a tulajdonsága, hogy a mozgó fémrészek (tolóajtók, fából készült akasztók) teljes hiánya és a minimális rögzítő érintkezés vízzel.

A dákó kültéri zuhanyzójának kialakítása és rajza

Hogyan telepítsünk egy napkollektorot egy kültéri zuhanyra

A kültéri zuhanyzóban a vízmelegítés egy improvizált napkollektor segítségével megoldható. Megérthető az a tény, hogy a fogyó tartály nagyon kívánatos a hab műanyaggal való szigetelésre. De van egy másik trükk is: egy öltözőt vagy egy ruhadarabot készítenek a déli oldalon, vagy az egész kabin a sz. be kell állítani. Ezután az öltöző / tető tetője perforált. A dőlésszög kb. a hely szélessége mínusz 23,5 fok, azaz. 90 fok mínusz a nap szögletes magassága a nyári napforduló déljén. A napkollektor az öltözőterem / fogasléc felett helyezkedik el 30-70 mm-es résszel (lásd a jobb oldali ábrát). A napfényes rekeszből való felemelkedése valami dinamikus szigetelést hoz létre a kollektor alatt. A víz fűtési ideje csökken, és a kollektor hatékonysága megnövekszik a felhős időben.

Hogyan kezeljük a tetőt?

Semmi. Nem kell zuhanyozni, különben elpárolog. A márkás termékek fedettek, de van egy kapucni is. Az önálló zuhanyzónak meglehetősen nyitott felülete és rések vannak az üvegezésben, nem szabad kifröccsenni, hanem levegőt engedni.