Legfontosabb > Tartozékok

Ajánlások a korlátok kiválasztására a fogyatékkal élők számára a fürdőszobában és a WC-ben

A lakosság ilyen társadalmi szempontból veszélyeztetett kategóriái, például az idősek és a fogyatékkal élők, különös gonddal kell, hogy legyen. Különleges feltételeket kell teremteni számukra, nem csak társadalmi, hanem a mindennapi életben is. Néha még a legismertebb hétköznapi eljárások is igazi kihívássá válnak: kijutni az ágyból, mossani az arcodat, öltözni, menni. A modern társadalom célja az önálló életforma és az összes társadalmi réteg egyenlőségének megtestesítése. Az idős kor és a fogyatékosság nem akadályozhatja a normális élethez vezető személyt. Ebből a célból speciális rehabilitációs eszközöket és alkalmazkodó eszközöket hoznak létre és széles körben használnak, amelyek többek között tartalmaznak korlátokat a fogyatékkal élők számára a fürdőszobában és a WC-ben.

Előnye és hátránya

Ma minden társadalmi intézményt, egészségügyi ellátást, köz- és magánbiztos iskolát, panziót, szanatóriumot korlátokkal kell felszerelni. A nagy bevásárlóközpontokban a mozgássérültek és a mozgáskorlátozottak számára speciális WC-k vannak felszerelve. Az új épületek bejáratai korlátokkal és rámpákkal vannak kiegészítve, amelyek nem csak az idősek és a fogyatékkal élők számára, hanem a kerekesszékes és az óvodás gyermekek számára is alkalmasak. Egyre több korlátot telepítenek az olyan lakásokban, ahol az idősek, a fogyatékkal élők élnek, bármilyen életkorú, nehéz posztoperatív időszakban élők, akiknek különösen fontos a gondozás és a személyes higiénia.

Kapaszkodó az idősek fürdőszobájában

mosdókagyló időseknek 0? hotKeyText.join (''): '' ">

Elfogadjuk a cookie-k használatát (nézze meg részletesen az adatvédelmi szabályzatunkat). Beállíthatja a cookie-beállításokat a lefthand menüben.

 • Legjobb mérkőzés
 • Ár (emelkedő)
 • Ár (csökkenő)
 • Megrendelések száma
 • Az eladó értékelése
 • Hozzáadás dátuma (újból régibe)

Nincs találat

Nincs elérhető termék lekérdezésre "fürdőkádak időseknek".

Nincs találat

Nincs elérhető termék lekérdezésre "fürdőkádak időseknek".

Fürdőkád

A kényelem a fürdőszobában nem csak vízvezeték vagy készülék, hanem hasznos dolgok, amelyek közé tartozik a korlátok a fürdőszobákban. Az ilyen tartozék nagy előnyökkel járhat, különösen, ha fogyatékkal élők vannak a házban, az időseknél vagy a terheseknél. Nem titok, hogy bizonyos helyzetekben a higiéniai eljárások nehéz és veszélyes eseményekké válnak. A korlát védelmet nyújt a csúszás ellen és a csúszós padló alá esik, ezért súlyos sérülésekből vagy még szomorúbb következményekből.

Fürdőkád

Fürdőkád korlát igények

A kapaszkodókat közvetlenül a fürdőkád mellé vagy a mellette levő falra lehet felszerelni, így a higiéniai eljárások után könnyen felfogható. Ezenkívül ajánlott a zuhany mellett elhelyezni - néha forró víz után, még egészséges embernél is enyhe szédülés és szükség van valamire. Ha a házban fogyatékkal élő ember van, akkor a korlátokat fel kell szerelni és a WC-vel közeli helyet kell felszerelni.

Kapaszkodók a fürdőszobában

A funkciók teljes körű végrehajtásához a tartozékoknak meg kell felelniük a következő követelményeknek:

 • rögzítő merevség - a korlátok beszerelésekor figyelembe kell venni a legnehezebb személy súlyát a házban;
 • kényelem - a korlátnak ergonómikus kialakításúnak kell lennie, és úgy kell rögzíteni, hogy minden háztartástag számára kényelmes legyen, és a kialakítás ne zavarja a szabad mozgást a fürdőszobában;
 • megbízhatóság - olyan tartós anyagokat kell választania, amelyek komoly terhelést tudnak elviselni;
 • Nedvességgel szembeni ellenállás - a korlátnak nem szabad láncolni vagy rozsda magas páratartalmú körülmények között.

A fennmaradó jellemzők a helyiség jellemzőitől és a fürdőszobát használók igényeitől függenek. Ha az esztétikai oldalról beszélünk, a modern gyártók széles választékot kínálnak a különböző formájú termékek, minták és színek széles választékából, így a vevő könnyen választhat egy olyan tartozékot, amely jól illeszkedik a fürdőszoba belsejébe.

A korlátok típusai

Annak meghatározásához, hogy melyik fürdőrekeszre van szükség egy adott esetben, meg kell ismernie az ilyen kiegészítők fajtáit és jellemzőit.

Összecsukható (forgó) modellek

Összecsukható korlát antibakteriális bevonattal

Ezek a korlátok csavarokkal vagy pántokkal vannak felszerelve, és könnyedén elforgathatók vagy mozgathatók a működés során, így ideálisak kis helyiségek számára. Első pillantásra az ilyen szerkezetek megbízhatatlannak tűnnek, ugyanakkor lehetővé teszik, hogy bármelyik oldalról megközelítsék a kádat, a WC-tálat vagy a zuhanyzót, ami nagyon kényelmes a kerekes székekben mozgó emberek számára. A lengőkar fő követelménye, hogy minden helyzetben biztonságosan rögzíteni kell őket.

Állítható magasságú sín

Fontos: a hajtókarok csak a csapágyfalra telepíthetők, és a szereléshez megbízható rögzítőelemeket kell használni.

Helyhez kötött szerkezetek

Megjelenésük során az ilyen korlátok kicsi korlátokhoz hasonlítanak, és mereven csatlakoznak a felülethez. Általában egy vagy több tartozékot a nagyméretű fürdőszobákba szerelnek, amelyeket a fogyatékkal élő emberek használnak. A helyhez kötött korlátok lehetnek egyenesek, hajlítottak, szögletesek, függőlegesek, vízszintesek és hajlékonyak, a felszerelés és a működés jellemzői nagyban függenek a termék alakjától és kialakításától.

 1. Az egyenes minták egyszerűen rögzítettek, és a legmegfelelőbbnek tekinthetők.
 2. Az ívelt korlátokat nagyon óvatosan kell kiválasztani, mivel néhányuk kényelmét nagy kétségek adják (nedves kéz lecsúszhat a felületről, ami súlyos sérülést okozhat).
 3. Az ív alakú termékek csak akkor lesznek biztonságosak, ha csúszásmentes anyagból készülnek.

Falra szerelt korlát

Lépcsők korláttal

Lépcsők korláttal - meglehetősen nehézkes kialakítással, amelyet a fogyatékkal élők és a kisgyermekek számára terveztek. Megfelelő termék kiválasztásához figyelembe kell venni a helyiség építészeti jellemzőit, a vízvezeték és háztartási készülékek számát és helyét. A lépcsők előnye az, hogy bármikor áthelyezhetők egy másik helyre (ritkán merev rögzítéssel rendelkeznek), és a speciális bélés a lábakon teljesen kizárja a csúszást.

Lépcsők korláttal

A fürdőszobák korlátjának rögzítésének módja kétféleképpen oszlik meg: olyan szerkezetek, amelyek speciális rögzítőelemekkel, valamint vákuumos szívókorongos modellekkel rögzítve vannak a felületen.

Korlátok vákuumos szívókorongokon. Könnyen felszerelhető olyan elemek, amelyek gyorsan telepíthetők vagy eltávolíthatók. Mindent összevetve sima felületeken (csempék, gipszkarton lapok) rögzítenek, és egyes modellek olyan jelzőkkel vannak felszerelve, amelyek lehetővé teszik a falra tapadó tapadás megbízhatóságának felmérését.

Fontos: a vákuumszívó csészékkel felszerelt legtöbb modellt 50-60 kg súlyra tervezték, így nem tudnak nehéz tehereket elfogadni.

Korlát a vákuumos szívócsészék számára

Szerkezetek merev rögzítéssel. Az ilyen korlátok speciális szerelőeszközöket és rögzítőeszközöket igényelnek. Néhány tartozékot kötőelemekkel (csuklópántok, csavarok, dugók, horgonyok stb.) Szerelnek fel, de vannak olyan termékek, amelyekhez a kötőelemeket önállóan kell kiválasztani.

Műanyag korlát a fürdőszobában. Kemény rögzítés

A fürdőszoba korlát kiválasztásának másik kritériuma az anyag, amelyből a terméket gyártják. A fürdőszoba kiegészítők gyártói számos lehetőséget kínálnak a vásárlóknak: poliuretán és fém (acél, sárgaréz) termékek, valamint a megerősített műanyagból készült korlátok. Néha fából készült termékeket talál, de a gyakorlatiasság hiánya miatt szinte nem keresnek.

A fürdőszobai korlátok leghíresebb gyártói:

Kórház fürdőhöz Colombo Complementi

Hansgrohe PuraVida korlát

Videó - Fürdőszobai korlátok

Hogyan válasszuk ki a korlátot a fürdőszobában?

A fürdőszobába vezető korlát kiválasztásakor figyelembe kell venni számos olyan jellemzőt, amelyek befolyásolják a tartozék kényelmét és biztonságosságát.

Korlát típusa és szerkezete

Ebben az esetben a szerepet nemcsak a forma, a design vagy az anyag teszi lehetővé, hanem a mérete is (az optimális átmérő 3-4,5 cm, a szabványos hossza 60 cm). A kis termékek alkalmasabbak a gyermekek számára, és felnőttek esetén nem fogják teljes mértékben ellátni funkcióikat. Ha a korlátot idősek vagy fogyatékkal élők használják, figyelembe kell venni képességüket és egészségi állapotukat. Így az ízületi gyulladásban szenvedő betegek esetében az íves szerkezetek jobban megfelelnek, ami csökkenti a kezek terhelését (bár, amint azt már említettük, az ilyen korlátok kiválasztását nagyon felelősen kell kezelni). Ha egy személy gyenge látással rendelkezik, jobb fényes árnyalatú termékeket használni.

Ívelt fürdőfogantyú szappannal

A kapaszkodó célja

Egyes kézidarabokat higiéniai eljárások során használnak (fürdés, kézmosás stb.), Míg mások úgy vannak tervezve, hogy megkönnyítsék az ember belépését vagy kilépését a fürdőszobába. Ha a helyiség méretei lehetővé teszik, több kézidarabot is fel lehet szerelni különböző célokra. Az alternatíva vákuumszívó csészékkel rendelkező modell, amely lehetővé teszi a termék helyének megváltoztatását.

Fürdőkád

A rögzítés helye és módja

A szerkezeteket mind a falra, mind közvetlenül a fürdő oldalára lehet szerelni. Fontos megjegyezni, hogy a rögzítés helye nem csak a szoba jellemzőiről vagy a termék használójának igényeire, hanem a tervezési jellemzőkre is jellemző. A korlát kiválasztásakor figyelni kell a rögzítés módjára. Azok a szerkezetek, amelyeknek több csavarja van kívülről van felszerelve a fürdő oldalán. Ha a termék egy karimával van ellátva, nyitott vagy zárt, akkor a falra kell rögzíteni, lehetőleg a hordozón. Leggyakrabban a korlátok a felszíni felszíni öv vagy fej szintjén vannak rögzítve (a szerkezet célja alapján), 4-6,5 cm távolságra a felszíntől.

Kapaszkodó a fürdő oldalán

Megbízhatóság és tartósság

A fürdőszobák korlátjainak maximális terhelése 120-150 kg. Jobb választani a terveket, figyelembe véve a legnagyobb családtag súlyát, és ideális esetben kis biztonsági tartalékkal kell rendelkeznie.

Teljes készlet

A legjobb megoldás a kapaszkodók vásárlása, amelyek záróelemekkel, kereszttartókkal, állványokkal, karimákkal, csavarokkal, horgonyokkal és egyéb kötőelemekkel vannak ellátva. Először is, megszünteti a hibák kockázatát a kötőelemek kiválasztásában, és másodsorban az ilyen készletekkel együtt van egy utasítás a korlát behelyezésére, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munka elvégzésének folyamatát.

Kézi sín és rögzítés egy készletben

Ne felejtsük el, hogy a korlát megfelelő megválasztása sem garantálja a biztonságos és kényelmes működést, mivel a tartozék megfelelő felszerelése ugyanolyan fontos szerepet játszik.

A fürdőszobai korlátok telepítési utasításai

A fürdőszobák korlátjának beépítésének összetettsége és jellemzői a termék tervezési jellemzőitől függenek, de számos olyan általános szabály van, amelyeket a telepítés során ajánlani kell.

 1. A korlát behelyezése előtt alaposan meg kell fontolni a helyiségek számát, a helyiség területének és a falak hosszának mérését, valamint a rögzítési pontok előzetes jelölését.
 2. Ha a szerkezet közvetlenül a fürdőkádra van felszerelve, akkor ajánlatos elvégezni a munkát a beszerelés és a redecorálás előtt - ezáltal elkerülhető a telepítéssel kapcsolatos számos nehézség és a kivitelezés esztétikai megjelenése.
 3. A rögzítés helyének megválasztásakor figyelembe kell venni a kommunikáció és a vezetékek elhelyezkedését, hogy ne sérülhessen a csövek vagy a huzalozás.
 4. Ha nincsenek rögzítőelemek a készletben, akkor különös figyelmet kell fordítani a választásra, és ügyeljen arra, hogy pontosan illeszkedjenek a kiválasztott korlátba.
 5. A vízszintes vízszintes korlátokat a fürdő azon részébe kell rögzíteni, ahol nincs csap, és az oldal és a korlát közötti optimális távolság 10 cm.
 6. Függőleges szerkezetek vannak szerelve a fal fölé a daru felett, úgyhogy az alsó vég 20 cm távolságra van az oldalról.
 7. A hosszú, ferde fogantyúkat 13 fokos szögben rögzítik a fürdő széléhez úgy, hogy a felső vég a daru oldalán 24 cm magasságban helyezkedjen el, az alsó vég pedig 2 cm magas.
 8. A zuhanykabinok általában több kézidarabot igényelnek, amelyek különböző helyeken vannak felszerelve. Ha egy személy ülő helyzetben zuhanyozik, egyenesen vízszintes szerkezeteket szerelnek a falakra, 20 cm-rel az ülés felett. Csatlakoztasson egy másik korlátot az üléssel szemben lévő falhoz, körülbelül egy méterrel a padló felett. A zuhanykabinok függőleges korlátjának legalább 40 cm hosszúnak kell lennie, és a bejárathoz közel kell elhelyezni a padlóról 90-130 cm távolságra.

A korlátok felszerelésével kapcsolatos munkát óvatosan és gondosan kell végrehajtani, mivel a hibák sérülésekhez és más katasztrofális következményekhez vezethetnek.

A korlát elhelyezése a vákuum szívókorongokon

A legkönnyebben felszerelhető a tapadókorongok szerkezete - az egyetlen feltétel az, hogy a felszíni felületnek teljesen sima és száraznak kell lennie (meg kell zsírtalanítani a rögzítés előtt).

A fal felületének száraznak és tisztanak kell lennie.

A modellek speciális karokkal vannak ellátva, amelyek vákuumot hoznak létre a tapadókorongok és a fal között. A terméket jól kell nyomni a felületre, be kell csavarni a karokat, majd ellenőrizni kell a rögzítés megbízhatóságát. Ha a kapaszkodót el kell távolítani, egyszerűen nyomja meg a karokat, majd a felépítmény könnyen eltávolítható anélkül, hogy bármilyen nyomot hagyna a felületen.

Légy a karját a falhoz támaszkodva

Kattintson a fogantyúra

Fontos: Biztonsági okokból nem javasoljuk, hogy rögzítse a korlátot durva felületekre - pl. Tapéta vagy vakolat. Ha a szerkezet rögzítése gyengül, meg kell ismételni a rögzítés folyamatát.

Nagyon könnyű leszerelni a fogantyút, és nincsenek nyomok a falon.

Kapaszkodók WC-vel és fürdővel

Kapaszkodók a fürdőszobához és a WC-hez - mindezt kényelmes életre.

A korlátokat és a konzolokat úgy alakították ki, hogy további kiegészítőket hozzanak létre a WC-ben és a fürdőszobában. Használata egyszerűen szükséges a fogyatékkal élők számára. E tekintetben nagy igények támasztják alá az ilyen termékek megbízhatóságát. Hatékonyak és kényelmesen használhatók.

A kapaszkodókat általában a falhoz vagy a WC-hez rögzítik. Ez lehetővé teszi, hogy a mozgásszervi rendszer korlátozott funkcióival rendelkező emberek fürödjenek vagy WC-re menjenek. A konzolokat a fürdőszoba elülső falára szerelik fel, és további támogatási pontot hoznak létre.

A korlátoknak sok feladatot kell teljesíteniük, ezért különféle módosításokba kerülnek. Például a "Profi-Mini" LY-3001-300 fürdőszobához és WC-hez készült támasztórúdot szívócsészével készítik el, ezért nem igényel állandó rögzítőelemeket, kényelmes helyre mozgatható. Cégünk katalógusa magában foglalja az összecsukható és kiegészítő karfákat is, valamint a korlátokat a vécékhez és a sétálókhoz.

Fürdőszobai kiegészítők fogyatékkal élők és idősek számára

A fogyatékkal élők és az idősek számára készült fürdőfelszerelések célja, hogy további támogatást nyújtsanak a higiéniai eljárások során.
Felhasználásuk jelentősen leegyszerűsítheti a fürdőben és a zuhany alatt történő mosást, valamint biztonságosabbá teheti őket.

Ajánlások a fogyatékkal élők és az idősek fürdőszobában lévő eszközök kiválasztására

A fogyatékkal élő személy használatához szükséges fürdőszobai felszerelés fő ajánlása a biztonsági intézkedések betartása.
Ez a csúszásmentes padló és korlátok olyan helyeken, ahol segítségre lehet szüksége.
A biztonsági intézkedéseken túl gondolkodni kell a kényelemről, hogy minden szükséges segítséget megadjunk, hogy a szeretett személy maga is kezelhesse.

 • A fogyatékossággal élő embereket a fürdőszobában minden olyan helyen elhelyezni, ahol minden személy elvégez bármilyen eljárást (a zuhanycsarnokban, a bejáratnál, a WC mindkét oldalán, a WC-ben, a fürdő oldalán és a falon).
 • Tusolószék elhelyezéséhez egy zuhanyfülkében, továbbá minden higiéniai termék és szaniter létesítmény elérhető távolságra a fogyatékkal élők számára.
 • A fürdőszobához szükség van egy székre vagy egy székre. Szintén figyelembe kell venni a csapteleptől való távolságot, valamint minden egészségügyi felszerelést és törülközőt.
 • Szükség lehet egy kiegészítő lépésre a fürdőszobában.
 • Tükrözi a mosogatót a billentés lehetőségével.

Mik azok a fürdőszoba kiegészítők?

Fürdőszobai ülések

A fürdőkabinok formatervezése változó, akkor választhat, hogy mitől kényelmesebbnek tűnik. A különböző ülésmodellekben eltérõ módosítások:

 • Higiénikus vágással.
 • Forgó mechanizmussal elforgatja az ülést 90 fokkal. Lehetővé teszi a könnyű leszállást.
 • Háttámlával vagy anélkül.

Emelőeszköz

Az Aquatec Orca fürdõeszköz - a legmodernebb és legegyszerûbb eszköz a fürdõszobában. A tapadókorongokon a készüléket a fürdőszobában rögzítik és rögzítik. A felvonó teljesen csukott elektromotorral van felszerelve. Ha az ülés felemelt helyzetben van, a felhasználó megváltozik, majd a kezelőpanel használatával leengedi az ülést a fürdő aljára, ahol az egészséges személy kényelmével és kényelmével jár.

Mozgássérült fürdő szék

A fürdőszoba székek a méretük szerint változóak lehetnek, akár 69 cm szélesek és standard 41-48 cm-esek, hátul és anélküli modellek (a széklet típusától függően). Néhány modell higiénikus kivágással és kézi kivágással rendelkezik az oldalakon. Az összes szék gumival a lábakon van elhelyezve, és nem csúszik a felületen.

Kiegészítő lépés

Kiegészítő lépés, amely olyan személyek számára alkalmas, akik önállóan mozoghatnak, de vannak nehézségeik. A lépcső csúszásgátló bevonattal van ellátva, lehet egy fogantyúval vagy anélkül. Ez a lépés mindenkinek szüksége van az idős korosztály számára, ez egyszerűvé teszi a fürdés egyszerűsítését.

Higiéniai problémák

A higiéniai problémák a fogyatékkal élők és az idősek, gyenge emberek, akik nehezen mozognak. Nem meglepő, mert a szükséges segítség nélkül az ilyen egyszerű eljárás, mint a zuhanyzás, valódi kihívássá válik a fogyatékkal élő személy számára. Annak érdekében, hogy szeretett személyed biztonságosabbá és függetlenebbé válhasson - ez az, amit tehet a ház megfelelő felszerelésével. Ahhoz, hogy a fogyatékkal élők és az idősek számára különféle kiegészítők jöhessenek.
A gyakori higiénián kívül a bőr állapotát is ellenőrizni kell, speciális kozmetikumokat kell használni a pelenka kiütés és a nyomásérzékenység elkerülése érdekében. Ne felejtsük el, hogy könnyebb megelőzni a szövődményeket, mint gyógyítani őket.

Kapaszkodók a fürdőszoba és a WC számára

A korlát megkönnyíti a mozgásszervi rendellenességek mozgását, további támogatást nyújt. Hosszúság 60 cm.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

A korlát megkönnyíti a mozgásszervi rendellenességek mozgását, további támogatást nyújt. A hossza 67,5 cm.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

Elérhető műanyag korlátok fürdőkádakhoz és toalettekhez. Segítség a fogyatékkal élők és az idősek számára, hogy leüljenek, felálljanak, és biztonságban érezzék magukat. Esztétikusan szerelt és egy hornyolt csúszásgátló felület.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

Közepes hosszúságú műanyag korlátok (50 cm). A fürdőszobában, a zuhanyzóval és a WC-vel a fogyatékkal élők és az idősek kiegészítő támogatása. A korlátok segítenek ülni és mászni, nagyobb függetlenséget és biztonságérzetet biztosítani. Esztétikusan rögzítve a falhoz, és hullámlemez csúszásgátló felülete van.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

Hosszú műanyag korlátok (60 cm). Segítsen a fogyatékkal élőknek a fürdőszobában és a WC-ben ülő ülő helyzetből emelkedni. Hozzon létre további támogatást a lélekben. Biztosítson nagyobb függetlenséget és biztonságérzetet. Esztétikusan szerelt és egy hornyolt csúszásgátló felület.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

A korlát megkönnyíti a mozgásszervi rendellenességek mozgását, további támogatást nyújt. Hosszúság 45 cm

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

A korlátok úgy vannak felszerelve, hogy biztosítsák, hogy a helyek megfeleljenek a fogyatékossággal élő személyek hozzáférhetöségének és biztonságának követelményeinek, beleértve a fogyatékkal élöket is, akik kerekes székekkel közlekednek. A korlátok könnyű, tartósak, ellenállnak az anyag korróziójának és fertőtlenítésének, olyan kialakításúak, amelyek összhangban vannak a helyiségek belsejével.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

Érvénytelen korlát a fürdőszoba, a WC, a folyosó, az ajtó számára. Mind a bal oldalon, mind a jobb oldalon van kialakítva.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

A kád és a zuhany korlátja kényelmes L-alakú, rozsdamentes acélból készült.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

A fürdőköpenyek biztonsági elemek, amikor mozgáskorlátozott embereket mozgatnak. Különböző formák és méretek teszik lehetővé a termékek egyéni kiválasztását, figyelembe véve az adott beteg sajátosságait és képességeit.

Megvásárolhatja ezt a terméket, bérelheti, és visszaküldheti a jutalékot.

Korlátok a fogyatékkal élők számára

A mozgásszervi rendellenességekkel küzdők számára könnyű mozgást biztosítani, speciális eszközöket - korlátokat vásárolhat a fogyatékkal élők számára. És ha a nyilvános helyeken, a klinikákon és a közintézményekben az állami felelősségük az állam vállán áll, akkor otthon a szeretteinek kényelmét gondoskodhat a kényelmes, praktikus és praktikus korlátok beépítésével a fürdőszobában, a WC-ben, a folyosón, a konyhában vagy az erkélyen.

Különféle típusú korlátokat kínálunk a fogyatékkal élők számára:

 • Műanyag korlátok a fürdőszoba vagy a WC számára. Segítenek abban, hogy a fogyatékkal élők biztonságban érezzék magukat, üljenek le és álljanak fel segítség nélkül, és függetlenné váljanak. A hullámhátrány elleni védőburkolat rovására biztonságérzetet biztosítanak az idősek számára is;
 • Támogató konzolok a fürdőszobában. 3 mm vastagságú és kb. 3 cm átmérőjű fémcsövekből készülnek, és egyszerűsítik a függőleges pozíció elfogadásának folyamatát. A fürdőszoba támasztórúdja mind a falhoz, mind a fürdő oldalához csatlakoztatható;
 • Többfunkciós vákuum korlátok a fogyatékkal élők számára. Megkülönböztetést jelent a magasabb ár és a könnyű telepítés, az egyik gomb megnyomásával bármilyen sima felületre falra, padlóra, csempere, ajtóra vagy fürdőkádra van kötve. A leggyakrabban használt vákuum korlátok a fürdőszobához, a WC-hez, a hálószobához és a folyosóhoz, valamint kényelmesebb mozdulatok a bejáratnál és más nyilvános helyeken;
 • Összecsukható konzolok és összecsukható korlátok a fürdőszoba és a WC-helyiségekhez. 90 ° -os szögben hajtják őket, ezáltal a helyiséget szűk és kis helyiségekben takarítják meg. A falhoz rögzítve, és ezért, mint a fogyatékkal élők számára kialakított falak, nagyon megbízható és tartós. Az egyedi projektre megrendelhető termelés lehetséges.

Különböző anyagok, különböző formák

A fürdőszobához, a WC-hez és egyéb helyiségekhez vezető korlátok magas mechanikai szilárdságú, megbízhatóságú és tartósságú nyersanyagokból készülnek, amelyek korrózióállóak, higiéniai jellemzőkkel és színes permetezéssel rendelkeznek a gyenge látásű emberek számára. Leggyakrabban ilyen anyagok rozsdamentes és fekete acél, valamint színes és hullámosított műanyag, amely képes ellenállni a 150 kg-os terhelés.

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában mozgássérültek számára készült korlátok ne csússzassanak, krómozott vagy csúszásgátló polimer anyagokkal vannak bevonva, amelyek ellenállnak a nedvességnek és a kopásnak. Ami az űrlapot illeti, a szoba kialakításának és a fogyatékos személy fiziológiai jellemzőinek megfelelően választják ki - balkezes / jobbkezes, magasság, súly és fizikai állapot. Először is meg kell tudnod találni, mennyire kényelmes a felhasználó számára tartani, hogy fájdalmas érzés merül fel a kezében, függetlenül attól, hogy a támogatás megbízható-e, függetlenül attól, hogy a kiválasztott magasság megfelel-e.

Azonban nem elegendő korlátokat vásárolni a fogyatékkal élők számára, ezért helyesen telepíteni kell őket. Tehát jobb, ha a fali modelleket rögzítik a tartószerkezethez, és ha ez nem lehetséges, akkor további tartók és állványok használhatók a padlóhoz vagy a szomszédos falakhoz való rögzítéshez.

A korlátok ára a fogyatékkal élők számára

Az online áruházunk széles skáláját kínálja az orvosi eszközöknek, beleértve a korlátokat a fogyatékkal élők és az idősek számára, a különböző rehabilitációs eszközöket, a betegápolási termékeket és az ortopédiai termékeket. Egy adott modell költsége a gyártótól, a gyártási országtól, az anyagtól, a mérettől és a rögzítés módjától függ. A fogyatékkal élők számára készült műanyag és fém korlátok esetében az ár továbbra is meglehetősen alacsony, de a vákuumos vagy összetett szerkezetekkel rendelkező modellek drágábbak - akár több ezer kosárig. Ne felejtsük el azonban, hogy ezek az eszközök a rehabilitáció eszközei közé tartoznak, amelyek megvásárlásához kártérítést nyújtanak.

A fürdőszobába vezető korlátok - védi magát és szeretteit!

Fürdőszoba - a leglátogatottabb hely a lakásban, amely mindenki számára szükséges, függetlenül az életkorától és az egészségi állapotától. Azonban a kerámia burkolólapok sima felülete, amely hagyományos megoldás a fal és a padló díszítéséhez, vízzel kombinálva, traumatikus légkört teremt, ezért az idősek és a fogyatékos emberek biztonsága érdekében fürdőszobai korlátokra van szükség ahhoz, hogy megkönnyítse a helyiségben történő mozgást. Ebben a cikkben meg fogunk beszélni ezeknek az eszközöknek a követelményeiről, valamint azok telepítéséről.

Eszköztervezés

A fürdőszobába vezető kapaszkodók a fürdő falához rögzített fogantyúk és korlátok formájában készülnek, annak érdekében, hogy növeljék a használat biztonságát. Alapvetően ilyen eszközöket használnak olyan apartmanokban, ahol az idős emberek vagy a fogyatékkal élők élnek. Segítenek felkelni, meggördülni és mozogni, így a szoba kevésbé traumatikus. Fürdőszoba korlát telepítés:

 • A fürdő mellett. A mosogató tartály magas oldala gyakran komoly akadálya lesz a lábbetegek és idős rokonok számára. Ahhoz, hogy biztonságosabbá tegyük a fürdõbe való belépést, kéznél kell a falra szerelni.

Figyelj! Államunkban elfogadott egy vektort egy kényelmes és kényelmes környezet kialakítására a fogyatékkal élők és az idős emberek számára, ezért az ilyen korlátok mindenütt telepedtek a szociális intézményekben és még a kereskedelmi épületekbe is.

Megbízhatósági követelmények

A fürdőszobába vezető korlátok kör keresztmetszetű, falra rögzített ívelt csövek. Ezeket a készülékeket, amelyek biztosítják a fürdőszoba látogatásának biztonságát, magas páratartalom mellett használják őket, és jelentős terhelésnek vannak kitéve. Ezért ezekre az alábbi követelmények vonatkoznak:

 1. A korlátokat korrózióálló fémből vagy műanyagból kell készíteni, mivel a fürdőszobában folyamatosan érintkeznek a vízzel.
 2. A fürdőszobai korlátokat megbízható falra szerelő rendszerrel kell felszerelni, hogy biztosítsák a személy stabilitását használatuk során.
 3. Az anyag, amelyből a fogantyút készítik, nagy szilárdsági tulajdonságokkal kell rendelkeznie ahhoz, hogy ellenálljon a deformáció nélküli személy súlyának.
 4. A kapaszkodó felületének biztos kézzettel kell rendelkeznie, hogy amikor megragadja a készüléket, a bizalom és a biztonság érzetét kelti.

Fontos! Az idősek és a fogyatékkal élők számára a fürdőszoba használatát megkönnyítő modern eszközök nagyon funkcionálisak és esztétikusak, így tökéletesen illeszkednek a fürdőszobába. Általában fémből készülnek, ami összhangban van a krómozott vízvezeték szerelvényekkel.

Kiválasztási kritériumok

A gyártók széles választékot kínálnak a fürdőszobai kiegészítők számára, amelyek az idősek számára a fürdőszobában való biztonságos megelégedéshez szükségesek, és félelem nélkül elvégzik a higiéniai eljárásokat. Azonban meg kell választania a megfelelőt, hogy kényelmesen használhassa. A szakértők javasolják, hogy a fürdőszobák támogató eszközeinek kiválasztásakor a következő kritériumok vezéreljenek:

 • A korlát átmérőjének meg kell egyeznie a kéz méretével. Ha a korlát túl vastag, akkor kényelmetlen lesz megragadni a kézzel, ki fog csúszni, csökkentve a fürdőszoba használatának biztonságát.

Ne felejtsük el, hogy a korlátok biztonsági eszközök, így a modell kiválasztásakor ügyeljen elsősorban a funkcionális komponensre, és ne az esztétikai célra.

Telepítési jellemzők

A fürdőszobába szerelhető korlátok magukba foglalják a korlátokat, valamint magas minőségű kötőelemeket a használat biztonsága érdekében. Valójában a támogató eszközök telepítése bonyolult folyamat, amelyet szakembereknek kell bízni. A korlát rögzítésének nehézsége az, hogy nagyon nehéz megcsavarni a csempéket, amellyel a fürdőszoba leggyakrabban szembesül, mivel kemény, de törékeny, a burkolólap megrepedhet. A korlátok rögzítésénél vegye figyelembe az alábbiakat:

 1. Fontos, hogy helyesen számítsuk ki a fogantyúk beépítési magasságát úgy, hogy megfeleljen a használó magasságának. A korlátra való összpontosítás kényelmesebb volt, az öv szintjén kell megközelíteni.
 2. A korlátot nem lehet ragasztóval és ragasztószalaggal rögzíteni, mivel ez a módszer nem biztosítja a megfelelő szilárdsági szintet, ami miatt egy személy súlya alatt deformálódhat.

Ne felejtse el, hogy a korlátok beszerelése a fürdőszobába, egy kész javítással, sokkal nehezebb, ezért alaposan fontolja meg a támogató eszközök számát és helyét, és dolgozzon ki egy projektet a munka megkezdése előtt.

A fogyatékkal élők korlátjai a fürdőszobában és a WC-ben: hogyan lehetne megkönnyíteni az életet a fogyatékkal élők számára

Üdvözlet, elvtársak! Mi a teendő, ha családja letiltotta a hozzátartozóit, akiknek minden látogatása a WC-ben vagy a fürdőszobában fizikai nehézségeket okoz? Természetesen, hogy megkönnyítsék sorsaikat speciális eszközök beszerzésével és telepítésével. Megmondom, hogy mit kell keresni, amikor további támogatást választ, és hogyan kell helyesen telepíteni az Ön lakásába vagy házába.

Ezek az eszközök nem okoznak kellemetlenségeket más háztartások számára, de jelentősen megkönnyítik a fogyatékkal élők életét.

Tervezési jellemzők

A korszerű korlátok az idősek és a fogyatékkal élők számára számos jellemzővel bírnak:

 • A készülékek tartósak és megbízhatóak;
 • Adja meg a maximális kényelmet a rögzítéshez (mind a jobbkezeseknek, mind a balkezeseknek);
 • A felhasznált anyag rozsdamentes acél vagy acél csúszásgátló bevonattal;
 • A termékeket könnyű mosni saját kezével és fertőtleníteni.
 • A termékek magas ára;
 • Élvezze a létfontosságú területet;
 • Fokozott terhelés a falon és a padlón.

Háromféle korlát van:

 1. Helyhez kötött szerkezetek. Alkalmas fogyatékkal élők és idős emberek számára, akiknek lakóterülete lehetővé teszi a telepítést anélkül, hogy feláldoznák a helyet;

Javasoljuk, hogy túlsúlyos fogyatékkal élő embereket telepítsenek, még akkor is, ha a fürdőszoba mérete kicsi.

Ilyen masszív szerkezetek három támasztóponttal alkalmasak nagyméretű szobákhoz.

 1. Összecsukható. Ez a szerkezet a falra van szerelve, és akkor használják, ha:
  • mosdó és mosógép van a szobában;
  • a helyhez kötött kialakítás nehézségeket okoz a tisztítás során;
  • az építmény akadályozza az ajtót;
  • zavarja a háztartás többi részét.

A hajtogatás nem sérti a többi családtag jogait.

 1. Mobile. Nincsenek merev rögzítésük a falra vagy a padlóra, a művelet során a fogyatékkal élő személy saját maga vagy más családtagok segítségével használja a rendeltetését.

A tömeges mobil struktúrát valahol el kell tárolni, hogy ne zavarja a többi családtagot.

Lássuk, hogy melyik formatervezésnek kell kedvelnie egy adott szobát.

WC

Egy ilyen korlát megkönnyíti a WC használatát, nem csak a fogyatékosokat, hanem egy idős embert is.

A statisztikák szerint a WC a leglátogatottabb hely a konyha után a lakásban. Az egészséges embereknek nincs semmilyen problémája a WC használatával, de a fogyatékkal élők és az idős családtagok számára, akiknek nehézségei vannak a guggolással és állással, a WC-tartó nagyon hasznos lesz.

Ami a nyilvános helyeket illeti, a mozgássérült korlátok, valamint a speciálisan felszerelt kerekesszékes helyiségek is közvetlenül a SNiP 35-01-2001. Számos pont közvetlenül foglalkozik a fogyatékkal élők hozzáférhet ségével és biztonságával az egészségügyi létesítményekben.

A SNiP 35-01-2001 előírja a fogyatékkal élők számára az általános vécék elrendezését.

fürdőszoba

A káddal és zuhanyzóval való helyzet még bonyolultabb, mint a WC-vel, mivel szinte minden felület nedves és csúszós, ami növeli a sérülés kockázatát.

A rögzítés módjától függően a fürdőszobai fogantyúk a következőkre oszthatók:

 • Nem károsítja a fürdő bevonását;
 • Három támogatási pont biztosítja a stabilitást.
 • Elrontják a szoba megjelenését;
 • A többi családtag számára kényelmetlenséget okoznak;
 • Az utasítás előírja a lyukasztás használatát a telepítéshez.

Mind a helyhez kötött minták, mind a gyorsan leválaszthatóak - a tapadókorongokon.

Gyakran kombinált módszereket használnak, amelyek kombinálják a rögzítés különböző módszereit. Az alábbi képen a rögzített fürdőkádak egy olyan fekvő székkel vannak kombinálva, amely megkönnyíti az idősek mosását és a fogyatékosokat.

Még a szabad helyiségben a zuhany alatt a korlátok kompakt méretűek és az ülés lehajtható.

Hogyan válasszunk

Nincs egyetlen ajánlás a választáson, hiszen mindentől függ:

 • Egyéni emberi szükségletek;
 • A fürdőszoba jellemzői.

Ha egy fogyatékkal élő személy tolószékben mozog, akkor előnyben kell részesíteni azokat a hajtogatószerkezeteket, amelyek megkönnyítik a legközelebbi megközelítést az egészségügyi szerelvényhez.

Mintha ez nem bántotta volna a fülét, de kezdetben a kerekesszéknek több előnye van - ez egy további támogatási pont. Köszönöm neki, hogy "megkönnyítheti" a fürdőszobát más családtagok számára.

Az összecsukható kialakítás lehetővé teszi a WC használatát minden segítség nélkül.

Egy érdekesebb lehetőség egy kombinált kialakítás (összecsukható elem rögzített hárompontos rögzítéssel)

A kisebb helyiségekben az elsőbbség a kivehető formatervezésnek köszönhető.

A bal oldali képen a falra erősített fürdőszoba korlátok láthatók.

Ez a modell festett fémből készült, a fogantyú hossza 22 cm, egy ilyen termék ára 2500 rubel (aktuálisan 2017 tavaszán)

Fürdőkád: 4 érv a javára

Üdvözlet, elvtársak. Ma egy ilyen hasznos felszerelésről beszélünk a fürdőről, mint korlátról. Hasznos, mivel a padló és a fürdő magabiztos felületei, valamint a víz és higiéniai termékek, amelyek rengeteg habot képeznek, nem járulnak hozzá a mosható személy stabil helyzetéhez. És a további kezek meglétének biztosítása a sérülések elkerülése érdekében.

A képen - egy toll - korlát egy szappanos dobozban.

Ha egyetértesz a fenti érvekkel, akkor csak a jobb oldali korlátot kell választanod a falra vagy a fürdőbe. És ha nem, akkor megpróbálom meggyőzően vitatkozni az eszköz szükségességéről. Szóval induljunk el.

Ki kéne egy korlátot

Lássuk, ki lesz a családtagok számára hasznos ez a készülék, és indokolja.

1. érv

Gyermek. Kétségtelen, hogy a kis családtagok nem ismerik a mozgás közben bekövetkező sérülésveszélyt, míg a fürdőszobában, valamint a kéz stabil támogatásának köszönhetően az egyensúly fenntartásához.

Gyerek korlátok a lehető legbiztonságosabbá teszik.

A statisztikák szerint a ház falaiban a kisgyermekek által elszenvedett sérülések aránya a sérülések számának több mint 80% -át teszi ki. A lakás belsejében a súlyos sérülések (nyafogások, törések, nyújtás) aránya a fürdőkád és a konyha helyiségeiben - pontosan ott, ahol csúszós felületek érvényesülnek.

A kapitány nyilvánvalósága tájékoztatja: a kisgyerekek kíváncsiak, és minden érdekes és felfedezhetetlen vonzódnak, amelyet fel lehet venni. A fürdőszobában kozmetikumok, higiénia és mosószerek vannak, amelyek a mosogatón vagy a polcon helyezkednek el. A gyerekek vonzódnak rájuk, nem veszik észre a veszély mértékét, csúszós fürdőben vannak.

A gyermekek több felnőtt hajlamos a házi sérülésekre.

A gyermekkorlát használatának előnyei:

 1. Gyakran ezek a modellek gyorsan eltávolíthatók, és csak fürdés közben telepíthetők. Ennek megfelelően nem zavarják a felnőtt családtagokat;
 2. A korai gyermekkorú gyermek megszokta a biztonságos mozgást a csúszós felületeken;
 3. A világos színezés és az eredeti forma vonzza a gyermekeket, és gyakran lemondanak "kíváncsi" terveikről;
 4. Ha a gyermek fél a fürdéstől, a korlát jelenléte elősegíti a vízkezelést. Számos modell tartalmaz további tartozékokat, például játékokat.

A játékkészlet jelenléte lehetővé teszi, hogy fürödjenek a játékmenetben.

2. érv

Idős emberek. Idős korban a fürdőbe merülés folyamata önmagában nehézségeket okoz az idősek számára. Gyakran ez a betegcsuklók és a gyengített izmok érintik, és a korlát jelenléte egyszerűsíti és biztosítja a vízkezelés folyamatát.

Az idősek számára függőleges és vízszintesen irányított korlátok előnyösek.

A fürdőzónában csak egy korlát nem csodaszer. A tény az, hogy az idősek nehezen tudják:

 1. Megnyomni és öltözni a szűk helyet, nevezetesen a fürdőszobában a tér nagyon kicsi;
 2. Emelje fel a lábát, hogy átjusson a fürdőszobába;
 3. Kanyargás orientációvesztés nélkül (fizikai gyengeség, szédülés stb.).

Nyilvánvaló kapitány azt mondja: idős emberek számára előnyös a két típusú korlát: a száraz és nedves zónákban. Az első lehetőség lehetővé teszi, hogy magabiztosan navigáljon a fürdőszobában, és a második - a víz kezelésére.

A nedvszívó fürdőszobába vezető korlát más nedves területeken is alkalmazható.

3. érv

A fogyatékkal élők. A fogyatékkal élő vagy sérült családtagok nem tudnak fürödni segítség nélkül. Az orvosi eszközök, például a korlátok lépései itt megfelelőek. Ezeket a csoportokat kifejezetten erre a csoportra tervezték.

Példa arról, hogyan kell megfelelően elhelyezni a korlátot a fürdőszobában a fogyatékkal élők számára.

Egyetértek azzal, hogy ha egy sérült vagy fogyatékkal élő személynek nehézségei vannak a hazai természetben, például nem mozoghat önállóan, akkor a fürdőszobában találja magát, és még nagyobb veszélynek teszi ki magát. És itt jönnek az orvosi eszközök, amelyeket kifejezetten ilyen helyzetekre terveztek.

4. érv

Más családtagok. A készülék többi része hasznos lesz, ha csak azért, mert gyakran több funkciót is kombinál.

Támfal fal króm önmagában is része a tér övezete.

Ezek a következők:

 1. Zónák. A krómozott vagy rézből készült nagy korlátok vizuálisan elválasztják a fürdőszoba nedves zónáját a helyiség többi részéből;
 2. Design. Az értékesítés során a kettős korlátok modelljei vannak, amelyek közül az egyik közvetlen feladatokat lát el, és a második díszítő elemeket, például a kiegészítők polcát.

Számos elem hajt végre kiegészítő funkciókat.

Adja be, hogy elfogadta az érvek egy részét és a hiányzó részt. Például, ha kisgyermeke van, és a fürdésre alkalmas csecsemők jól ismertek, akkor érdeklődni fog a kapaszkodók iránt. És ha nem terhelik meg a gyerekeket és az idősebb rokonokat, akkor a korlátokat úgy érzékeli, mint egyfajta behatolást a személyes térre. Különösen az Ön számára érdekes modelleket fogok mutatni, amelyek megváltoztatják a látásodat.

Mit kell kapni

Mi ebben a helyzetben?

Gyermekeknek

Például a Baby Rail Baby Safety Rail. Kifejezetten gyerekeknek készült, biztonságos és kényelmes. Ezzel biztonságosan elhagyhatja a gyermeket a fürdőszobában - a három tapadókorong teljesítménye és a kétutas rögzítés eredeti módszere a fürdőszobában biztosítja a biztonságot.

Ez a modell bármilyen felületre szerelhető.

Online áruház vízvezeték KRANIK.ru - Szaniterek és bútorok, tükrök és fürdőszoba kiegészítők
vezető európai gyártók raktáron és rendelésre

Keressen egy terméket ebben a kategóriában.

korlátok a raktáron lévő fogyatékkal élők számára, a szállítást a Mokwa és a közlekedési vállalatok között.
Metró vontató.
A moszkvai készkézbevételek készítése ugyanazon a napon egy raktárból történik. Sürgős szállítás. Vegyünk minden kézi sínt az Ön igényeinek és vázlatainak megfelelően.

Rendezés: név (növekvő | csökkenő), ár (emelkedő, csökkenő), értékelés (növekvő csökkenő)