Legfontosabb > Dekoráció

A csempe burkolásának eljárása a fürdőszobában. A munka szakaszai és a technológiai telepítés árnyalata

Kiválasztva a fürdőszoba felületét, figyeljünk a kopásállóságra, a tartósságra, az anyag nedvességtartalmára, szélsőséges hőmérsékletekre. És az összes rendelkezésre álló lehetőség közül a legtöbb esetben a leghasznosabb és nyereségesebb a cserép vagy kerámia cserép kiválasztása, mint a padló és a falak befejező anyaga. A raktárkészletben bemutatott csempeanyagok széles választékának köszönhetően minden ízlés és költségvetés kiválaszthatja a befejezést.

Hangulatos fürdőszoba

De nem elegendő finishing anyagok megvásárlására - ugyanúgy a burkolólapok behelyezése a fürdőszobában is jelentős kiadásokat és erőfeszítéseket igényel. Természetesen bízhat a szakemberekkel. Nem lesz olcsó. Igen, és az eredmény közvetlenül függ a csempe szakemberek integritásától. Lehet-e menteni és csökkenteni a javítás költségeit a fürdőszobában? Ha elvégezheti a csempék teljes sorrendjét a fürdőszobában. És hogyan kell csinálni - meg fogjuk mondani ebben a cikkben.

Fektetés: a munka kezdete

Hagyományosan minden javítás, fő vagy kozmetikai tervezéssel kezdődik. Készíts egy tervezetet arról, hogy a fürdőszoba hogyan változik.

Rendezze el a csempe installáció sorrendjét a fürdőszobában úgy, hogy minden szakasz a javítás befejezéséig eljut. Ha arról beszélünk, hogy cserélünk / helyezzünk csempe a padlóra és a falakra - ügyeljünk a vízelvezetés szétszerelésére. Távolítson el bármit a fürdőszobából, ami zavarhatja a munkát.

Méréseket végzünk

A közvetlenül a fürdőszobában levő csempék lépésről-lépésre történő elhelyezése érdekében a helyiség mérése szükséges, lehetővé téve, hogy kiválassza a legalkalmasabb megoldást a csempézés telepítéséhez. A mérések közé tartoznak a következő információk beszerzése:

 • a falfelületek hossza;
 • a falak magassága;
 • ajtók és ablaknyílások mérete;
 • méretű felületek és rések, kiugrások, a szoba egyéb szerkezeti elemei.

A számítások eredményeként kapott adatok segítenek kiszámolni a befejező felületet.

És lehetőséget nyújt a munka pontos mennyiségének kiszámítására.

Nagyméretű fürdőszoba méretei

Fontos megfontolni: ha két vagy több csempe színeket szeretne használni a tojásba, akkor jobb, ha szakemberek vagy speciális számítógépes programok segítségével választja ki az elrendezés opciót. Végül is a burkolólapok rendje a fürdőszobában is függ ettől.

A szükséges anyagmennyiség kiszámításához a számológép segítségével kiszámíthatja a lapkákat.

Laying csempe a fürdőszobában: lehetőségek

Layout csempe is hatással lesz a lépcsőn csempe lefektetése a fürdőszobában. A boltok kínálatában bemutatott csempék széles választéka lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen megoldást alkalmazzon a falburkoláshoz - egyszerűtől összetettig, határok, panelek, többszínű mozaik bevonatok használatával.

Az elrendezés kiválasztásánál (az egyes elemek egymáshoz viszonyított elrendezésének típusát választva) fontos figyelembe venni olyan tényezőket, mint a terem területe és a mennyezet magassága.

Kerámia burkolólapok elrendezési lehetőségei

Csempék elhelyezése a fürdőszobában: felszíni előkészítés

Az előkészítő szakasz - a burkolólapok kezdete a fürdőszobában, a régi bevonatok eltávolítása a falakról és a padlóról, kiegyenlítés, primer alkalmazása és vízszigetelő munkák belső kivitelezése.

Távolítsa el a felszínt a felesleges feleslegből. Ha a meglévő vakolatnak nincsenek integritás jelei, akkor jobb eltávolítani, és cserélni egy újat.

Ezután a falak felülete vakolva, igazodva a szabályhoz. A padló felületét polírozzák, vagy szükség esetén új esztricheket helyeznek. A gipszréteg szárítása és esztrichelés után a felületet mélyen behatoló vegyületekkel előkezeljük, majd speciális vízszigetelő anyagokkal (két rétegben) bevonjuk.

A régi csempék szétszerelése

A falak kihelyezése a csempék behelyezéséhez

A munka előkészítő szakaszának befejezése után megkezdheti a falak jelölését. Ebből a célból olyan zérószintet helyeznek el, amelyhez a kőműves munkát elvégezni fogják. A méréseket a sarkokban végezzük, a festőzsinór behúzható és a mérő vonal pigmentált.

Lehetőség van egy fadarab rögzítésére ezen a vonalon - ez egyszerűsíti a csempe burkolásának eljárását a fürdőszobában a jövőben. Ezután több csempe ragasztásmentes lefektetését végezzük el, szükség esetén vágjuk az anyagot (jobb, ha az első csempe a sorban lesz).

Az első csempe lefektetése

Csempék szerelése a fürdőszobában

A csempék burkolatának felépítése viszonylag egyszerű - csak a vízszintes és a függőleges beépítési vonalak betartását kell ellenőrizni. Egyébként minden nem túl nehéz. Szükséged lesz:

 • Ragadja fel a ragasztó oldatot;
 • A kész oldatot a falra kell ráhelyezni (egy időben nem szükséges fedezni a 5-6 csemperagasztót meghaladó falfelületet);
 • Indítsa el a csempéket az alsó sorból, a padló körül. A sarkoktól a szoba küszöbéig a padlólapok elhelyezése;
 • A csempeburkolás telepítésének befejezése után elegendő időt kell hagyni száradni - átlagosan körülbelül két napig. Ezután a habarcsot a csempe közötti ízületekre helyezzük.

Sokan aggódnak ezen a kérdésen: mi az első csempe vagy fürdő illik? Azt fogjuk válaszolni, hogy a fürdés anyaga befolyásolja ezt. Az akril könnyen szétszerelhető, de az öntöttvas készlet tartósan. Mi az első csempe vagy akril fürdő? Először a padlóra, majd a falra tegye a csempeit. Ha van egy öntöttvas változat a fürdő, akkor először a csempe, majd tegye a fürdő. A fürdőszoba mérete szintén befolyásolja azt a tényt, hogy a csempe vagy kád a szobába illeszkedik. Ha a fürdő egyszerűen nem illeszkedik a falakba, akkor először tegye rá, majd öntsön vizet, hogy leülepedjen, majd helyezze el a cserépet. A kád felhelyezése és a csempe behelyezése azt is sugallja, hogy a csempe és a fürdőszoba mögött kell elhelyezni - a hidrogénvédelmet.

Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

Öt egyszerű szabály a csempék behelyezésére a fürdőszobában

A legnehezebb szakaszában a javítás a lakás - fekvő csempe a fürdőszobában. A mesterséges munkák költsége a teljes költség körülbelül 60% -a lesz, ugyanakkor magas színvonalú bélelt falakat és padlót garantálnak. Ha vágyakoznia kell arra, hogy a lapkát megtervezze, miután ezt a célt választotta, sokat menthet a szakemberek munkájáért.

Nagyon fontos tanács. Kérjük, mielőtt döntést hozna, álljon a tükör előtt, és nézze meg, hogy a kezei a megfelelő helyről nőnek-e ki. Ellenkező esetben jobb, ha azonnal elhagyod ezt a vállalkozást.

Első lépés - az anyag mennyiségének kiválasztása és kiszámítása

A kiválasztási szabályok meglehetősen egyszerűek. A kis helyiségekben nem használhat sötét telített színeket, kis mintázatot és bélést nagyon kicsi és nagy bordákkal. A legjobb megoldás a közepes méretű pasztell színek csemege.

A nagyméretű és közepes méretű fürdőszobát bármilyen méretű lemezekkel lehet elhelyezni. A legfontosabb dolog az, hogy helyesen kiszámolják a különböző méretű csempe kombinációját. A mozaik vásárok nagyon látványosak a tágas szobákban.

Ha a mennyezet alacsony, akkor a csempe négyszögletes alakot vesz, és függőlegesen rendezi őket. A terület kibővítéséhez az egyik sor vízszintesen vagy speciális dekorációs lemezekkel van ellátva.

Annak érdekében, hogy a szükséges mennyiségű burkolatot megfelelően kiszámítsuk, a falak vagy a padló felületét egy lapka területére kell osztani. Ehhez az összeghez 15% -ot kell hozzáadni a csatához és a metszéshez. Ha nem bízik az aritmetikai képességeiben, vagy valami megzavarja a számításokat, használhatja a fürdőszoba csempe számológépet.

Vásárláskor ellenőrizzük a felület minőségét, hogy ne legyenek foltok, zsetonok, légbuborékok. Ellenőrizze az egyes lapkák vastagságát is, ugyanaz legyen.

Második lépés - Felület előkészítése

Valószínűleg a legfontosabb. Ha nem állítja be a felületet, a burkolólemez rossz minőségű lehet.

A falakhoz két lehetőség van: gipsz vagy gipszkarton vagy rétegelt lemez lapok felszerelése, az utóbbi nedvességálló tulajdonságokkal kell rendelkeznie. A falak burkolatának standard típusai a fürdőszobában nem fognak működni - magas páratartalom esetén megdagadnak.

A cementkeverékek segítségével nem csak a felület, hanem a sarkok is igazodnak. Minden munkát az épület szintjén végzik.

Van még egyfajta munka, amely megelőzi a falak vakolását - a régi csempék szétszerelését. Meg kell próbálnunk eltávolítani a fal minimális sérülését, hogy ne kelljen további munkát végezni.

Ismert módszerek a csempe felhelyezése a régi burkolat felett. Ugyanakkor biztosnak kell lennie abban, hogy a régi lemezek nem esnek le - ezúttal az új réteg "ellopja" a tér egy részét, körülbelül két centimétert vagy egy kicsit többet - kettőt. A kis fürdők számára ez elfogadhatatlan.

A padló szintjének kiegyenlítése érdekében készítsen cementköteget, ismét szigorúan a szintre.

Fontos. A vakolás és a cementmunkák után a munkálatokat meg kell állítani, amíg a megoldások teljesen megszáradnak. Néha ez a folyamat akár két hétig vagy még tovább is tart.

A harmadik lépés - a fürdőszobában lévő csempe a saját kezével

Szükségünk lesz tehát:

 • csempevágó vagy csiszológép;
 • ragasztott ragasztószalagok ragasztáshoz;
 • műanyag keresztek;
 • építési szint;
 • meghal, vagy az első sor támogatására.

Szabály. Az első sor a padló felett van, nem kevesebb, mint a csempe felét.

 1. Az egyik sarkon egy pont van beállítva, amelyet lézer vagy vízszinttel minden szögre átvisznek. Rajzolj egy vonalat. Ez lesz az a hely, ahol megkezdjük a csempét. Ugyanezen pontból egy függőleges vonalat készítünk.
 2. Papíron kiszámítjuk, hogyan rendezik a lemezeket. Ebben az esetben a felek és a felszínen lévő hibákkal rendelkező részek olyan helyekre tervezhetők, amelyek nem láthatóak a szemmel, vagy bútorokkal borítva. A munka kezdetekor teljes bontást kell végezni, figyelembe véve a díszítést, a felét és a varrási juttatásokat.
 3. Csatlakoztassa a gyöngyöt vagy egyéb tartó elemeket a kijelölt vonal mentén. Kerek az első három vízszintes sor, majd lépésről lépésre.

Fontos. Ha a kád a helyén marad, akkor azt polietilénnel vagy más anyaggal kell lefedni. Ez segít megőrizni a felületet a karcolásoktól és a forgácsoktól.

A padlót más sorrendben állították elő. Az ajánlások fő része az, hogy a kiindulási pont a szoba középpontja. Alternatív megoldásként az első csempe a távoli sarokban található. Mindenesetre világos elrendezéssel kell rendelkeznie a csempe, csíkok és egyéb részletek számára.

A kérdés továbbra is fennáll - hogyan kell a lapkát elhelyezni. Az oldatot a falra vagy a padlóra kell felhordani, fogazott simítóval, csempe van rá. A felesleges ragasztót azonnal eltávolítjuk. Ha ez nem megtörténik, a fürdőszoba kerámia csempe rendellenes megjelenést kölcsönöz. Ezenkívül a későbbiekben eltávolított ragasztó (leolvasás) problémás lesz.

Fontos. A fektetésnél ügyelni kell arra, hogy ne legyen üreg a csempék alatt, különösen a padlón. A jelenlétük a bevonat töréséhez és javításához vezet.

Az alsó sorban, amely nem volt szembenézve, az utolsó fordulóban dolgozik, de nem az első három sor lefektetése előtt.

Fontos. Minden lefektetett vízszintes és függőleges csíkot szintenként ellenőrzik. A legkisebb eltérés azonnal és azonnal kijavítható.

A negyedik lépés - a fugázással dolgozik

Miután a ragasztó szárazon van, a kör a tömítések közötti tömítést lezárja. Az úgynevezett fugázó, hogy megfeleljen a csempe alapszínének.

A csempe közötti kompozíció védi a falakat és a burkolólapok belső felületét a nedvességtől és a penészgomba behatolásától.

Alkalmazásához speciális gumi spatulákat vagy lapátokat kell használni. Abban az esetben, ha elfelejtette megvásárolni őket, használhat egy radírt egy iskolai ceruza esetében - idő múlva egy kicsit tovább tart, de senki sem kell sehova futnia.

Ötödik lépés - hozunk szépséget

Abban a pillanatban megvizsgáltuk, hogyan készítsünk csempéket a fürdőszobában magunk és saját kezünkben. Elvileg, és ha szükséges, ez helyesen, tisztán és szépen elvégezhető.

Az utolsó érintés a polírozás során, amelyhez puha mikroszálas törlőkendő szükséges. Nagyjából, lehet, hogy darab pamut vagy vászon. Nem fogod elhinni, de egy szivacs hátulját meg lehet mosni az edények mosásához. Minden olyan kifogás, hogy a felületet megkarcolják, megválaszolható - de mi van a nagy kopásállósággal, elfelejtve?

A végén

A munkálatok befejezése után kétségtelenül túl nagy büszkeséggel és elégedettséggel érkezik: én magam készítettem a styling-ot, magam is összehangoltam a falakat, én magam csináltam.

Mi az eljárás a csempe burkolására a fürdőszobában?

Van egy speciális eljárás csempék a fürdőszoba. Annak érdekében, hogy elindítsa, el kell döntenie az elemek méretéről. A csempe méretét a fürdőszoba méretének megfelelően választják meg: ha keskeny, magas mennyezet, akkor vízszintesen kell elhelyezni, aminek köszönhetően vizuálisan kibővül. Szükséges meghatározni a mintát, amely lefektet.

Meg kell kezdeni a csempéket egy függőleges sorban és vízszintesen az alján, akkor csak akkor kell kitölteni a fennmaradó helyet csempe.

A probléma megoldása után szükséges a kerámia burkolólapok előzetes számításának elvégzése. Annak érdekében, hogy ezt gyorsan elvégezhesse, egy rajzot rajzolhat a notebooklapra egy dobozban, amely szerint azt tervezi, hogy elvégzi a lefektetést, és meghatározza, hol helyezkednek el dekoratív pillanatok. Ezzel a tervvel egyszerűen kiszámíthatja a megfelelő mennyiségű csempe értéket, de a teljes összeg kb. 15% -át kell megvásárolnia. Ezek a tippek segítenek abban, hogy kövessék a fürdőszoba burkolásának szabályait.

Helyiség előkészítése

Mielőtt megkezdené a burkolólapok felhelyezését, ellenőriznie kell a helyiség összes falát a merőlegeshez, ha a falak nincsenek megfelelően illesztve, majd a burkolólap behelyezése után ez látható lesz.

Jobb előkészíteni a felszínt a fektetéshez: sok időt takarít meg a jövőben. A falak szintjének meghatározásához gipsz vagy gipszkarton használható. Gyorsabb és biztonságosabb - gipszkarton, de ha a szobád kicsi, akkor vagy el kell fogadnia a pár négyzetcentiméternyi alapterület veszteségét, vagy alternatívnak kell lennie a vakolatnak.

A kézi cserépvágó diagramja.

A csempe burkolásához a következő eszközökre van szükség:

 • cserépvágó;
 • szinten;
 • sima, fésűs és gumi spatulák;
 • gép szögek vágásához 45 fokos;
 • csempe;
 • fugázó ízületekhez;
 • ragasztó a csempe számára.

Fektetés a csempe a falon

Először a földre kell fektetnie a teljes képet. Szükséges azonnal azonosítani, hogy az elemek hol helyezkednek el a falon. Ha a fal szélessége a burkolat szélességének többszöröse, akkor a lefektetés szélessége vágás nélkül történik. Egy sorot függőlegesen és az alsó sorban vízszintesen kell elhelyezni, majd fokozatosan kitölteni a maradandó teret. És ha nincs sokszoros, akkor a legszembetűnőbb szöggel kell kezdeni, hogy a vágás a sor végén legyen, tehát nem lesz észrevehető.

Ez a lehetőség akkor alkalmazható, ha a vágás kisebb, mint a kerámia szélessége. Ha a vágás nagyobb, akkor a falat két részre kell osztani egyenlően, és a díszített csempe a fal szélei mentén helyezkedik el, míg a falak egyikén és a másik oldalán levágott csempe szélessége ugyanaz.

Ragasztási sorrend

Fektetés a csempe a falon.

A csempe kis helyiségekben, például a fürdőszobában, a padlóról lefelé fekszik. Más esetekben, amikor a csempe a falhoz csatlakozik, amelyhez a fürdőszobát csatlakoztatta, a fürdő szélétől kell indulnia. Ehhez a padló alatti, a második alsó sor szintjén, ahol az egész elemet egymásra rakják, hozzá kell kötni egy sávot, amelyből kezdődik a csempe csempézésének folyamata a fürdőszobában. A rake csak akkor távolítható el, ha a teljes oldat száraz, és a csempe biztonságosan rögzítve lesz. A deszka eltávolítása után alakos elemek aljzata alakul ki. A padlótól a padló csak akkor kezdődik, ha a padló teljesen sík. Meg kell győződnie arról, hogy a fürdőszoba szélessége egy új sorozat kezdetével egyezik meg, azaz egy varrással.

Ha a fürdő szélétől indul, akkor a deszka a fürdő szélén helyezkedik el, és a felső sorok levétele után eltávolít, majd néhány sorot lefelé helyez. A sorok egymásra helyezésének megakadályozásához meg kell jelölnie a sor elejét ceruzával.

A fal melletti bejárati ajtó a legutolsó helyre kerül. Először helyezze el a csempeit a sarokban, majd az ajtó felett. Miután ezek a helyek béleltek, két sorba helyeztünk: egy vízszintesen, a másik függőlegesen, a fennmaradó falakon. Ha ugyanazt a szintet szeretné fenntartani, akkor a másik falon lévő csempeösszehúzódásoktól kell kilépnie.

És töltse ki a fennmaradó helyet. Az összes falon levő varratnak síkságnak kell lennie, ezért különleges műanyag keresztezéssel kell ellátnia a varratok szélességét. Ha van egy sarka, amely a fürdőszobában kiálló, akkor a bélés egy műanyag sarok segítségével történik, vagy a sarokban lévő elemek 45 fokos szögben vannak aláásva, így a két lap oldalai a sarokba érve csatlakoznak.

Az oldatot egy falon kell elhelyezni egy kb. Négyzetméteres területre, hogy az elemeket rögzítse, és az oldat nem szárítható ki. Amikor az oldat megszárad, azt el kell távolítani.

Jellemzők a padlón

A csempe elhelyezési lehetőségei.

A legegyszerűbb módja annak, hogy a fazekasságot a padlóra rakjuk, hogy a falakkal párhuzamosan helyezkedjünk el. Ha egy tágas fürdőszoba boldog tulajdonosa vagy, akkor jobb, ha átlósan helyezi el. Mindenesetre figyelmet kell fordítani a helyekre, amelyek azonnal elkapják a szemet. Ilyen helyeken jobb, ha a burkolólapot levágás nélkül helyezzük el, hogy ne rontsuk az egész szoba megjelenését.

A megfelelő bélés azzal kezdődik, hogy először az összes elemet a padlóra helyezzük, így az átfogó kép és a vágási helyek láthatók lesznek. Jobb, ha a szoba küszöbétől a középső részig indul, jobb ott állni, és megadni a megoldáshoz szükséges időt. Jobb, ha folytatjuk a következő napot. Miután a padló elkészült, néhány napig állnia kell, hogy a megoldás teljesen száraz legyen.

A csempék közötti fugázás

A varratok a berendezés befejezése után 24 órával elkezdhetők dörzsölni, ezért meg kell tisztítani a ragasztó maradékokat, és gumi spatulával kell kitölteni. A felesleges habarcs nedves szivaccsal távolítható el, amíg meg nem keményedik. A csempe végső tisztítása elvégezhető, miután a habarcsot megszáradták az ízületekben egy ronggyal és egy kemény szivaccsal. Szilikon tömítőanyag használható az ízületek és a sarkok kitöltésére.

Ha a fürdőszobát egy csempe előlappal lezárja, akkor gondoskodnia kell a csövek szabad eléréséről, mert ez egy olyan ablak készült, amely mágneses csempével van lezárva, a varrások ezen a helyen nem töltődnek be.

Ragasztókeverékek és azok felhasználása

Jelenleg nagyon sok a ragasztókeverék. Ezek általában magas minőségű cementből és egy további adalékból állnak, ragasztók formájában. A ragasztó minőségétől függően számos keverék különbözik a beállítási sebesség, a kötési szilárdság és a speciális felhasználás tekintetében:

 • belső falak a fürdőszobában és a konyhában;
 • kerámia burkolólapok elhelyezése a padlón;
 • külső munkák csempével stb.

Különféle ragasztóanyag-keverékek nagyon széles körben képviseltetik magukat az építési piacon. És tudván, hogy egymás között különbségek vannak, kiválaszthatja őket attól függően, hogy milyen munkát fog végrehajtani.

A csempék és a kerámia csempe szabályozása a fürdőszobában: a padlón és a falakon történő elhelyezésekor a munkák sorrendje és szakasza

A csempék, panelek és egyéb befejező anyagok lehetővé teszik számunkra, hogy a helyiségek belsejét még bemutatóbbá és eredetibbé tegyék.

A vízkezelés helyiségeiben a padlózat befejeződése, valamint a falak kialakítása az egyik legjobb tervezési lehetőség, amely tökéletesen alkalmas a fürdőszoba tervezéséhez.

Ez a cikk részletes útmutatást nyújt a padlólap burkolásához a fürdőszobában.

A csempeburkoló felületek költségvetésnek számítanak: ez az anyag nagyon kedvelt az alacsony költség és az esztétika miatt. A gyártók különböző színeket és méretű csempéket kínálnak.

Az ésszerű költségek lehetővé teszik, hogy ez az anyag maradjon a keresletben, de értékesítésben megtalálhatja és drága csempe, nem mindenki áll rendelkezésre. Ezt a burkolólapot luxus belső kialakításra vásárolják.

A választás finomságai

A csempe kiválasztása kulcsfontosságú feladat, nem elég, hogy csak eljusson a boltba, és megvásárolja a tetszetős csempe.

Ennek az anyagnak a megválasztását számos tényező befolyásolja:

 • költség;
 • tervezése;
 • mérete;
 • technikai paraméterek.

A csomagoláson feltüntetett jelölések segítenek annak megértésében, hogy a csempe alkalmas-e a fürdőszoba helyiségeinek befejezésére. A kulcsfontosságú szerepet játszik a vegyi anyagok hatásának ellenállása, de ez az alacsony hőmérsékleti tolerancia nem lesz olyan fontos.

A csempe méretei szükségszerűen egybeesnek a fürdőszoba területével. Ha a vízkezelési helyiség kicsi méretű, dobja el a nagy csempék használatát. A nagy cserép elfogadható a tágas fürdőszobákban, mivel ezáltal a szoba méretét vizuálisan csökkentheti, ami nem kívánatos egy már kis helyiségben.

A legjobb megoldás ilyen helyzetben a kis csempe vagy mozaik csempék használata lenne. A fürdőszobai tervezés számos elképzelése pontosan a kis mozaik csempék remek mesterműveinek létrehozásával valósul meg. Ezenkívül ez a csempe könnyebben helyezhető el: minél kisebb a mérete, annál könnyebb levágni.

A színválasztás is nagy jelentőségű, de ebben a pillanatban nagyon sok az egyéni kívánságoktól függ. Azok, akik hőre törekszenek, válasszanak egy sárga, homokos és rózsaszín csempe közül.

A hideg tartomány színei közül a legnépszerűbb kék, menta és smaragd.

De az alábbi kép az egyik ötlet a falak cseréjére két színű fürdőszobában:

Az eredeti díszítő technika a fürdőszobai díszítésben - csempézett mintázat létrehozása.

Ha úgy dönt, hogy a padlózaton vagy a falakon lévő falak falán csempéből rajzol, kérjük, vegye figyelembe, hogy ebben a kérdésben szükség van tapasztalatra, különösen akkor, ha nagyszabású kompozíciót terveznek.

Fogyóeszközök és eszközök

A megfelelő burkoláshoz különféle szerszámok és fogyóeszközök szükségesek:

 • csempe ragasztó;
 • habarcs tömítéshez;
 • alapozó készítmény;
 • fogazott spatula;
 • fúrófej;
 • mérőműszer;
 • közös habarcs;
 • csempe;
 • bolgár;
 • lágy szövet a felesleges oldatnak a fektetett lapról történő kiegyenlítésére;
 • műanyag keresztezéssel biztosítja a burkolólapok közötti egyenlő távolság biztosítását.

A csemperagasztó készen áll a használatra; csak vízzel hígítható és alaposan össze kell keverni. Manuálisan is megteheti, de időt és kényelmet takarít meg, jobb egy keverőfúvókát használni a fúróhoz.

A tapintás alatt lévő gittfalak szabályairól és technológiájáról olvassa el ezt a cikket.

A csempe falra szerelésének lépései

Általánosságban elmondható, hogy a burkolólapok telepítése meglehetősen nehéz feladat, de három lépcsőre osztható a feladat egyszerűsítése érdekében.

 1. Az első szakaszban elkészült a falfelület.
 2. A második a kőműves szakaszok jelölése.
 3. A harmadik lépés a csempe közvetlenül felhelyezése.

Hogyan készítsünk fel falakat kerámia burkolólapok elhelyezésére? Először is a fő szabály a falak összehangolása legyen: sima és tökéletesen sima, repedés nélkül. Ha nincsenek nagy hibák a falfelületen, de vannak kisebb hibák, akkor a szabályoknak megfelelően ajánlott a vakolat beállítását.

A nedvességálló gipszkarton jó alternatíva lehet a vakoláshoz (a GVL lemezanyag zöldes árnyalattal rendelkezik).

Ha vannak olyan helyek a falon, amelyekre poros vagy szennyezett felület van - megtisztítani őket, ez a festett területekre is vonatkozik. A csemperagasztó nem tapad a festett felületekre.

A régi csempe lebontásakor észrevehető, hogy a falról monolitikus rétegként mozog - ez azt jelzi, hogy rosszul tapad a hordozóhoz. Szivattyúberendezés (kád, mosdó) is ajánlott eltávolítani, ha csempeburkoló felületeket díszít.

A vízkezelési helyiségben a cserép megfelelő telepítése megfelelőnek tekinthető, ha a munka megkezdése a tervezéssel és a jelöléssel kezdődik. Logikusan, a csempék helyes elindítása az alsó szintről, kihagyva néhány sort. A fő ok nem tökéletesen sima alap, amely összehangolást igényel. Ezenkívül a kommunikáció gyakran a padló mellett zajlik.

A fő követelmény ebben a szakaszban a vízszintes és függőleges síkban lévő sorok tervezése és elrendezése, hogy a falcserépet kevésbé le kell vágni. Kivételek azonban lehetségesek, például amikor a csempe méretei nem teszik lehetővé a vágás nélküli lefektetését - ilyen helyzetben jobb a szimmetria fenntartása.

A munka megkezdése előtt az első él egy vízszintesen futó egyenes vonalhoz kell kötnie. Ehhez használhatja az épület szintjét, vagy használhat lézerparamétert.

Ezenkívül szükség van egy bizonyos időre behúzásra, de a csempe támogatás nélkül elkezd lefelé mozdulni. Emiatt a hangsúlyt a tervezett vonalra kell beállítani. Csavarokkal van rögzítve, amelyek egy fából készült sínhez vannak rögzítve.

A következő eljárás így néz ki:

 1. A falfelületeket úgy alapozzák meg, hogy a ragasztó ne kerüljön bele a vakolat bevonathoz, különben a csempe hamarosan leeshet.
 2. A jelölésnél az első sort kell elhelyezni. A fogakkal ellátott spatulát ragasztóval kell felhúzni a hátoldalra. Ezt követően a csempe a fal felületére kerül, és szorosan benyomva tartja. Az eredeti, azaz. Először is, a sor nagyon fontos, ezért folyamatosan ellenőrizze, hogy mennyi: pontosan össze rakja - minden elemnek egy síkban kell lennie. Az elemek között egyenlő távolságra kell lenni.

Ha szükség van egy keskeny csíkot vágni, óvatosan csavarja le a fogóval, és fúrjon egy lyukat a csempebe.

Abban az esetben, ha a cserépet vágják, a vágási vonal mentén húzzon egy fájlt vagy smaragdos ruhát az él élességének simításához.

A fürdőszoba és más egészségügyi felszerelés felszerelése a padlólap teljes szárazsága után történik - legalább 2 nappal a munka befejezése után.

Nem mindig van lehetősége és vágya a fürdőszobai csempe tiszteletére a padlóról a mennyezetre. Gyakran előfordul, hogy a befejeződést a fürdőszoba felső oldalának szintjéről végezzük, anélkül, hogy a padlóra megyünk - alapvetően ez azért van így, hogy pénzt takarítson meg, hiszen a fürdőszoba három oldalán lévő fürdőszobája mögött rejtve lesz a fürdőkád használata.

Fontos pontok, amikor részben felhelyezi a burkolólapot a fürdő szintjéről, de a fürdő lebontása nélkül javasoljuk a következő hasznos videó követését:

Fektetés a padlóra

A padlólap burkolásának technológiája hasonló a falra szereléshez. Először fel kell készíteni az alapot, majd a jelölést és a lapok ragasztását - a sémák egyik legtávolabbi sarkából (átlós módszer vagy párhuzamos a falhoz).

A padló a fürdőszobában legyen tökéletesen sima, észrevehetetlen hibák nélkül, egy réteg vízszigetelés kívánatos. A padló lejtése csak a zuhany alatt lehetséges, ahol vízfolyás történik. Annak érdekében, hogy megszüntesse a szabálytalanságokat szükséges réteg esztrich. Győződjön meg róla, hogy előzetesen lebontja a vízvezeték-felszerelést.

A meglévő tapasztalatok és pénzügyi lehetőségek alapján egyszerű megoldást vagy önterülő vegyületeket választhat. Az öntvényréteg sűrűsége 10-15 cm, az alaptól függően. Egy egyszerű esztrich alkalmas padlóburkolat alatt történő szintezésre, de ebben az esetben több idő kell, hogy megszáradjon.

A fürdőszobában lévő burkolólapok sorrendje vagy sorrendje általában alulról felfelé halad, és az ajtóból egy olyan körben mozog, amelyikben tetszik.

jelölés

A padló nem igényel olyan részletes jelölést, mint falat. Valószínűleg a burkolólapot vágni kell, de fontos, hogy a vonalak szimmetriáját fenntartsák, ellenkező esetben a felület megjelenése esztétikai.

A következő lépések egyszerűek - válaszd ki azt a falat, ahonnan a csempe behelyezése megkezdődik, rajzoljon sorokat, amelyeket nem kell elvágni.

A padlózat burkolatának megkülönböztető jellemzője, hogy nincs hova mozgatni, ami azt jelenti, hogy nincs szükség az első sor rögzítésére.

Eljárás és cselekvési szabályok

 1. A padlót alapozóval kezelik. Ha a fürdőszoba nedves, további feldolgozásra és egy réteg gibro elszigetelésre lesz szükség.
 2. A jelölés végrehajtása (mindent meg kell tennie, hogy nincs szükség a csempék vágására).
 3. A ragasztót fogazott spatulával helyezzük a csempere, majd a burkolólapot az alaphoz nyomjuk (egy csiptető segít a kívánt helyzetnek a kiálló elemekhez való hozzáadásához).
 4. A csempék közötti távolságot a műanyagból készült keresztezésekkel érik el.
 5. A felesleges oldatot azonnal távolítsuk el, mielőtt megszáradna. Törölje le a cserépet vízzel enyhén megnedvesített ruhával. Az illesztéseket ugyanúgy dörzsöljük le, mint a falfelületek befejeződésekor.

Fontos árnyalat, amelyet figyelembe kell venni a csempe padlójának befejezésekor - a fürdőszoba alatti helyiség maszkolása. A tér elrejtéséhez zárja be egy képernyővel, vagy készítsen kis falakat, például téglákat. Ha nem számít rá a rakományra, akkor gipszkarton vagy egyéb nedvességálló anyagot használhat.

A burkolólapot kíséri a két pontot: párhuzamos elrendezése sorok (elfogadhatatlan görbülete a kerülete a padló) és a teljes simaságát a padlón -, ami azt jelenti, hogy minden egyes cserép elem lesz található ugyanabban a síkban, mint a többiek. Nézd meg egy szinttel.

A szükséges anyagok kiszámítása

Számítsa ki a szükséges anyagok számát a szabványos fürdő példáján. A szoba téglalap alakú, területe 2,5x4 méter, a mennyezetek magassága 2,9 méter.

Ebben a szobában egy fürdőkád lesz felszerelve, amelynek hossza 1, 9 méter, magassága - 80 cm, szélessége 90 cm.

Ne feledje, hogy a speciális kalkulátor segítségével elvégezheti a befejező csempék mennyiségét. Ne feledje azonban, hogy kézzel is kiszámolhatja a különböző opciókat, és csak számított számítás végezhető egy számológépen.

Ha akarja, akkor bonyolítja a feladatot, és kiszámítja a varratok sűrűségét, de ez értelmetlen. A végeredmény figyelembe veszi a csata 10-15% -át, amely az anyag vágása és szállítása során történik meg.

A falak teljes területe 37,7 négyzetméter. m. Figyelembe kell azonban venni, hogy a betűkön levő teret kis falak maszkolják, ezért figyelembe veszik a két fal falának területét. A teljes terület 39,5 négyzetméter. m. Figyelembe kell venni, és a terület a fürdőszoba alatt, amely rejtve a falak mögött. A terület 7,9 négyzetméter.

A falak kerülnek csempék 0,25h0,4, 8 db. egy csomagban. Figyelembe véve a falfelületek teljes területét, kb. 50 csomagot kell kitölteni a befejezéshez, de 1 darab készlet szükséges. Csak 51 csomag. A padlóhoz 30x30 cm-es csempe szükséges, 10 darabos csomagban. Összesen 9 csomag szükséges.

A kéregbogár vakolat alkalmazásának jellemzőit itt találja.

A ragasztóanyagfogyasztás függ a ragasztóréteg sűrűségétől és a használt spatula méretétől, a dőlésszögtől és a préselés mértékétől a keverék alkalmazása során. A primer keverék hozzávetőleges fogyasztása 100-250 ml / négyzetméterenként. mérő. A kívánt habarcsot a helyiség, a falfelületek és a padló méreteinek figyelembe vételével lehet megtalálni; összesen 13,28 kg simítógépre lenne szükség.

A padlót 10 mm vastagságú önterülő tulajdonságokkal rendelkező esztrich-bevonattal egyenlítik ki. Figyelembe véve a helyiség területét, mindössze 6 darab 25 kg-os csomagot kell megtenni.

Ebben a példában egy költségkeret-cserét alkalmaztak, az ár kulcsfontosságú tényező a javítások teljes költségében. Ha egy csempe mintát használ, az átlós kőművesség javítása többet fog kerülni.

A költségvetési opcióban a javítás költsége hozzávetőleg 22 ezer rubel lesz. Beszerzési anyagok ehhez az összeghez, gyönyörűen gondoskodhat a fürdőszoba belsejéről.

A munka költségei

Mennyibe kerül a burkolólapok munkája a fürdőszobában 1 négyzetméterenként. mérő? A harmadik fél mestereinek árai és az építőipari vállalatok árai a lakóhelytől függenek. Az átlagos költség Oroszországban 800 és 1100 rubel közötti. 1 téren. m a hagyományos cserép behelyezésekor.

A porcelán csempe ára 800-1400 rubel / 1 négyzetméter, de a legdrágábbak a márvány burkolólapok: 1 m2 ilyen anyagok költsége 1400-2000 rubel.

videó

A csempézett vagy kerámia csempe az egyik legsikeresebb és legkedvezőbb anyag a falak és padlók díszítésére a fürdőszobában. Maga is megteheti, és a részletesen ismertetett lépésenkénti instrukciók és videók tippeket és szabályokat tartalmaznak a gipszkartonban lévő fürdőszobában lévő önálló polírozó lapokra vonatkozóan, amelyek ebben a cikkben szerepelnek, segíteni fog Önnek abban, hogy hiba nélkül megbirkózzon ezzel a feladattal:

Hogyan kezdjük el a csempét a fürdőszobában?

A fürdőszoba nagyon igényes a felhasznált építőanyagokhoz képest. A magas páratartalom, a hőmérséklet változása, a gőz és a gyenge természetes levegőáramlás a bevonatok, a penész, a gomba és a kellemetlen szagok korai kopását okozza. Ezért a fürdőszoba javításához nedvességálló felületet, különösen kerámia burkolatot használnak.

Segítségével nyírja ki a falak falát és padlóját, ami megbízható és tartós vízzáró réteget teremt. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy hol kezdjék meg a csempe felrakását, hogy a végeredmény a szemnek tetszeni fog és hosszú ideig szolgáljon.

A csempe használatának jellemzői

A csempe leggyakrabban a padló és a falak falán helyezkedik el, hogy megvédje a betonpoharat a vízpusztítástól vagy a gombaképződéstől. Ez a bevonat tartós vízszigetelő réteget hoz létre, amely erősen ellenáll az agresszív vegyi anyagoknak.

Az építőüzletekben bármilyen színű, méretű és felületi topográfiai csempe található az olcsó kézműves gyűjteményekből, amelyeket olasz kézművesek gyártanak. A fürdőszoba elkészítéséhez csempe szükséges a padlóra, a falra, valamint az ügyfél dekoráció és a határok kérésére, hogy összetettebb kompozíciókat hozzon létre. A lapok elhelyezése a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Mielőtt a csempe burkolatának padlójára vagy falaira fektetné, előkészítse a furnérozott felületet. A régi roncsolt bevonatot a betonalapra visszahúzzák, majd kiegyenlítik. Mivel a csempék közötti varratok nem rejtenek el, és hangsúlyozzák a fal görbületét.
 2. Kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában nem szabad felülről lefelé haladni, mint más helyiségekben, de fordítva. A professzionális kézművesek először kinyomozzák a helyiség padlóját, majd csak a falakat.

Figyelj! Amikor megtervezzük a javításokat a fürdőszobában, először készítsük el a szükséges csempék számítását. Ehhez mérje meg a szobát, számítsa ki a felület nagyságát, majd oszd meg egy csempe területével. Ne feledje, hogy gyakran a padlóra helyezett csempe mérete eltér a faltól. Annak érdekében, hogy elegendő anyag legyen a minta szerinti vágáshoz és illesztéshez, a számítás során kapott mennyiséghez 10-15% -ot kell hozzáadni.

Munka sorrend

A lakástulajdonosok többsége, a fürdőszobát megjavítani tervezi, és azon gondolkodik, hogy hova kell először a csempe. A legtöbb szobában a professzionális építők "felülről lefelé" dolgoznak, vagyis először a mennyezetet, majd a falakat, végül a padlót ültetik be. A fürdőszobában ezt a technológiát nem használják.

A kerámia cseréjének simításához először be kell állítania a padlószintet. Ha a falról nézed, akkor kanyarodni fog, és problémamentes lesz a padló megfogása. A fürdőszoba csempe befejezése a következőképpen történik:

 • Először távolítsa el a régi bevonatot a padló felületéről, a helyiség falainak és mennyezetéről, kaparóval, spatulákkal vagy őrlésekkel, rugalmas csiszolótárcsával.
 • A nedvességálló beton szintjének használatával a falakat és a padlót öntötték kiegyenlítő esztrich. A kisebb hibák lezárása akril gitt használatával.
 • Ezután hozzon létre egy vízszigetelő réteget, amelyhez a falakat folyékony vízszigeteléssel és a tekercspadlóval kezelik.
 • Először a padlóburkoló lapokat helyezzük el, és ne felejtsük el, hogy egy épület szintjén ellenőrizzük a lefektetés helyességét.
 • Fedje le a padlót egy védőfóliával, majd folytassa a falak burkolását.

Fontos! A padlóburkolatokkal szemben a padlóburkolat vastagsága, valamint a csemperagasztó réteg miatt általában 2-3 cm-rel magasabb lesz, ami megmagyarázza, hogy a tapasztalt kézművesek nem kezdik el a fürdőszobai falak burkolását.

Elrendezési típusok

A hagyományos kerámia csempe négyszögletes és négyzet alakú. Azonban a gyártók termelnek és más modellek, a legkülönbözőbb méretű és formájú dekoratív elemek csempe. Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan helyezzük el a burkolandó felületeket a felszínen, létrehozunk egy elrendezést, majd megjelöljük a sorok helyét jelző jelöléseket. Az elrendezés a csempe alakjától és méretétől függ, úgy, hogy a bevonat a legimpozánsabbnak tűnt. A csempék elhelyezése a következő:

 1. Direct. Közvetlen módszer a megfelelő négyzet vagy téglalap alakú cserép megmunkálásához. A csempék egymás felcsavarása a fordulatok és elmozdulások nélkül. Ez a legelterjedtebb elrendezés, amely nem igényel részletes jelölést, ezért gyakran használják kézzel történő telepítéskor.

A tapasztalt kézművesek gondosan mérik a felületet a csempe számítása előtt, számsorolva a sorok számát és az egyes sorok számát. Ezen mutatók alapján meghatározza a megfelelő elrendezést, majd a jelölést lézersugárral végezzük.

Padlóburkolat

Mielőtt a padlóburkolatokkal szembenézne, alaposan tisztítsa és szintelje a felületet. A munka következő szakasza egy vízzáró vályog létrehozása, amely a csővezetékek szivárgása, a mosógép hibái vagy a fürdőszobák túlcsordulása miatt védelmet nyújt a szivárgás ellen. Ehhez folyadék vagy tekercs vízszigetelést kell használni. Ezen réteg tetején a padló alapozva növeli a csemperagasztó tapadását.

A csempe kezdete:

 • A jól látható szögből. Ez az a hely, ahol egy személy tekintete rohan, amikor belép egy szobába, ahol a díszítés nagyobb figyelmet szentel. Ahhoz, hogy megértsd, hol van ez a sarok, meg kell állnia a bejárati ajtón, és nézz előre. Ha ez a hely egy fürdőszoba, zuhanyzó vagy egyéb vízvezetékberendezés, ez a módszer nem megfelelő.
 • A küszöbértékről. Amikor a lapkát a küszöbről helyezzük el, a telepítés a sarkon kezdődik, amely a falon található, a bejárati ajtónál. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a padló látható részét láthassa szegély nélkül. Megfelelő, ha a vízvezeték az ellenkező falon található.
 • A középső címkéből. Ezt a módszert akkor használják, amikor nagyméretű fürdőszobákkal nézik, amelyekben a vízvezeték és a bútorok a kerület körül vannak elhelyezve, és a középen marad a padló szabad része. Ebben az esetben a helyiséget lézeres vonalzóval mérik, majd megkeressük azt a középpontot, ahonnan a tojást el lehet kezdeni.

Fontos! Egyszerű módja annak, hogy eldöntsük, hogy a fészkeket a sor közepétől kezdve, vagy az elejétől kezdjük-e. Ehhez mérje meg a sor hosszúságát, majd oszd meg ezt az értéket a csempe szélességével. Ha a felosztás mértéke kevesebb mint fele, akkor a sor elejétől kell kezdenie. Ez a módszer segít megtakarítani az anyagot, és pontosabbá teszi az elrendezést.

Falburkolat

A csempékkel bevont falakkal szemben támasztott technológia saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeken a végső munka eredménye és a befejező anyag élettartama függ. A professzionális kézművesek kezdik ragasztani a csempeit alulról felfelé, hogy egyenletes bevonatot kapjanak. Az ízületek kontrasztos habarcsja kisebb hibákat észlel a bélésen, így a kezdők számára jobb, ha a habarcsot a csempe illeszkedik.

A stílustechnika a következő:

 1. A falon levő csempe 2 sorral kezdődik. Ehhez az egyik csempe magasságát a padlóról kell mérni, és ezen a vonalon vonalat kell húzni. A kényelem érdekében a varázsló ideiglenesen rögzít egy fémprofilt vagy egy fadarabot, amely szigorúan a szintre van beállítva.
 2. Először, az első két csempe egy sorban van elhelyezve, majd az első csempe a következő szintre. A csempék között műanyag kereszteződés van, amely még a varratokat is teszi.
 3. Egy időben a ragasztót egy 1 négyzetméterig terjedő kis területre helyezzük, így nincs időnk megszáradni.
 4. Időközönként a telepítés helyességét az építési szint ellenőrzi, hogy javítsa a hibákat, amíg a ragasztó meg nem szakad.
 5. Legalábbis rendezze az első sort. A telepítés megkezdése előtt távolítsa el az ideiglenes fémszalagot, amelyet szintként használt.
 6. A ragasztó száradása után eltávolítják a műanyag keresztezést, majd az ízületeket speciális fugázással dörzsöljük.

Figyelj! A díszítésű csempék nehezebb elrendezése jobban illeszkedik a mesterekhez, mivel helyesen kiszámíthatja és elvégezheti a telepítést, hogy a csempe szép és sima legyen.

A ragyogó csempe installáció a fürdőszobában egy ragyogó szakembertől

Kerámia csempe

Először is, a csempe a saját kezű fürdőszobában meglehetősen bonyolult és többlépcsős üzlet, sok más mű kapcsolódik ehhez, anélkül, hogy a dekoráció elveszti jelentését. Van egy bizonyos telepítési sorrend, de a különböző mesterek esetében kissé eltérhet, hiszen nem minden szivattyú lehet vízvezeték-szerelő és villanyszerelő.

Nem leszek szerény - bevallom, hogy például magam végzem ezt a munkát, és szívesen megosztom veled a ragyogó eredményemet. Hasznos lehet Önnek és a videónak ebben a cikkben, hogy jobban megértse a folyamatot.

Kerámia fürdőszoba kivitelben

Előkészítő munka

Általánosságban az előkészítés többféle munkát is magában foglal, de a bekezdésekben nem fogom feltörni, mivel mindenképpen egyszerre hajtanak végre. Ez azt jelenti, hogy ha egy asszisztenssel dolgozik, akkor minden szakaszban mindketten elfoglalják az adott üzletet.

A régi vakolat leszerelése

A fürdőszobában burkolólapok nem feltétlenül jelentik a régi gipsz szétszerelését. Bizonyos esetekben a csempe a ГКЛВ vagy a ГВЛВ-re kerül, ami egy keret befejezést jelent.

Ennek következtében a régi réteg, ha jól megőrzik, sértetlen maradhat. Ha azonban ezt meg kell tennie, akkor:

 • A legcélszerűbb a régi réteget egy vésővel átütni, ha az ütős módra (kalapáccsal ellátott jelvényt) teszik, ez különösen erős az erős cement-homok vakolatoknál;
 • de főszabály szerint vannak kivételek a szabálytól - előfordul, hogy a réteg nagyon gyenge (az építők egyszerre saját igényeik szerint valósították meg a cementet), és szó szerint rétegekben repül - ebben az esetben a perforáló használhatatlan;
 • A lyukasztás mellett olyan szerszámokat is használnak, mint a fejszét, a feszítővas, a bokor vagy a véső. És bár a kézi bontás nehezebb, még mindig megtörténik;
 • nem alkalmaztak cement-homok habarcsot betonlapokra és padlókra - általában mészkeveréket használnak, amelyeket spatulával lehet eltávolítani;
 • csak itt a felső képen láthatja a szovjet spatula lebontását - van egy vastag és kemény fém. Napjainkban vékony és rugalmas acél spatulák készülnek, így a kényelem és a hatékonyság érdekében jobb, ha a penge 3-4 cm-re lerövidül;
 • ugyanúgy, egy spatula segítségével eltávolíthatja a régi tapétát, csak akkor kell nedvesíteni őket;
 • a vakolat lebontása után tisztítsa meg a felületet jól egy seprűvel vagy ecsettel, és a falazáshoz legalább 5-10 mm-re kell mélyíteni a rést,
 • de mint te megérted, egy ilyen folyamat túl sok időt vesz igénybe, és ezért a modern mesterek (magam is) szívesebben festik a falat egy primerrel csillogással - ez jó tapadást eredményez;
 • de ha a téglaszerkezete nem falazott, hanem betonlapok, akkor a festék alapozója üvegtá változtatja a felületet, amelyhez nem tapad a gipsz. Ilyen esetekben használja a "Concrete Contact" -t.

Alternatívaként, ha nincs "Betonokontakt" (az ára sokkal magasabb, mint az alapozó), a betonlapra egy vékony réteg csempe ragasztóval lehet felvenni, legfeljebb 5 mm-es fésűvel. A ragasztó száradása után a cement-homok habarcs tökéletesen elhelyezett rajta.

Festék eltávolító

Ha van egy nagy gipsz, amely tetejére új réteget helyezhetünk vagy raknánk. De a probléma abban rejlik, hogy valamilyen festékkel és lakkanyaggal van borítva - ebben az esetben a festéket a saját kezével kell eltávolítania.

Ehhez különféle eszközöket használnak:

 • Valamilyen oknál fogva sokan inkább a kézi fém keféket preferálják a festék eltávolítására, vagy elektromos fúró vagy csiszolókészülék tartozékai lehetnek;
 • itt tudsz tanácsot adni, de az ecset mindenképpen meggátolja - ez nagyon kellemetlen, ráadásul negatív hatással van a pszichére, mert irritálja az idegrendszert;
 • a legmegfelelőbb olyan eszközt használni, amelyet a legfelső képen látsz, különösen azért, mert megteheti magad;
 • Ehhez 70-100 mm-es, 8-12 mm átmérőjű csavarral kell rendelkeznie, amely a fejhez van menetelve, valamint két anyával és 3-55 láncszel (a mérettől függően);
 • tegye ezeket a láncokat a csavarra, szorítsa meg őket egy anyával és egy záróanyával, és helyezze be őket a patronba - a fröcskölt felhasználásra kész.

Annak érdekében, hogy a festék- és lakkanyagok ne fújjanak a fejedre, a fal jobb oldalává váljanak. A patron elfordul az óramutató járásával megegyező irányban, és a fúvás felülről lefelé ütközik, ezért a kiütött töredékek nem repülnek fel, és a fejed sértetlenül marad.

Ha a munkát egy lakóházban végezzük, akkor továbbra is várjuk a kifolyó bontását vagy a felemelő helyét:

 • a felhúzón van egy ventilátor póló, ahol egy pólót vagy kereszttartót helyeznek be a szennyvíz elvezetésére a lakáson keresztül. És ezeket a csapokat el kell távolítanod a ventilátor pólusától;
 • a bontás különböző módjai vannak, de szeretném megosztani veletek a ragyogó módszert, amit a sokéves gyakorlat bizonyított;
 • a ventilátor szerelvény aljzatában a tömítőanyag tartja a kivezetést - lehet cementhabarcs, kátrány, vontatás (néha még mészhabarcs is), amelyet egy régi vésővel és kalapáccsal húztam;
 • Miután megkaptam, hogy mennyi pecsét lehet, elkezdek lazítani és felcsavarni a szerelvényeket, majd tisztítani újra az aljzatot és mozgásban tartani - ilyen módon általában 20-40 perc alatt kezelnek;
 • Természetesen vannak olyan vis maior helyzetek, amikor a kémény felrobban, és részekre kell vinni - itt nagyon óvatosnak kell lenni, nehogy károsítsa a szórakoztató aljzat aljzatát, különben meg kell változtatnia a felszállót;

Az összekapcsolódás alapelve

 • Bizonyos esetekben azonban a felemelőt még változtatni kell. És jó, ha minden szomszéd beleegyezik abba, és felülről lefelé telepíthető. De az esetek 98% -ában ez nem történik meg - meg kell csinálnia egy oldalsávot;
 • kitaláljuk, mit tegyünk ehhez. Elõször is a mennyezet alá vágjuk a felemelkedõt, 25-40 cm-es darabot hagyunk ott, és néhány centiméternyi darabot vágunk, hogy a csõ mozogjon;
 • majd gondosan lazítsa meg a felszedőt, vegye le a ventilátorral együtt és tisztítsa meg a csengő alját;
 • új, műanyagból készült tétet helyezünk be, és a felső részen műanyag adaptert öntöttvasból PVC-be helyezzünk;
 • akkor cső nélküli csövet helyezünk be a szerelvénybe, és csatlakoztassuk a tetejére egy adapterrel, egy kapcsoló segítségével.

Csatorna és vízvezeték

A csatornázási és vízellátási rendszer rejtett telepítése

Tehát elkészítettük az oldalt, és most szeretném eldönteni, hogy hol kezdjem el a befejező munkát. De nekik, sajnos messze! Először meg kell hígítani és elrejteni a csatornát vízellátással.

Nem fogok részletesen beszélni ezeknek a csővezetékeknek a telepítéséről, és a szobák elrendezése mindenki számára más - meg fogom magyarázni, hogyan kell ezt elvben végrehajtani. És el kell kezdened a csatornával.

Mivel azonban a csövek általában átmennek egymás mellett, gipsz esetén közös árnyékot készítenek rájuk. És ahol szükséges lesz, egy ilyen horog külön történik.