Legfontosabb > Bútor

Hogyan készítsünk egy fürdőszobai padozatot a vízszigetelésről a befejezéshez

A kényelmes, gyönyörű és praktikus padlózat kialakításához meg kell találni az egyensúlyt a padlózat ezen részének és a kívánt befejező padlóburkolat műszaki megoldásának, amely minden fogyasztói minőségét meghatározza.

Itt vannak a legfontosabb problémák, amelyekkel foglalkozni kell:

 1. A vízszigetelés lehetőségei.
 2. A kívánt padlózat alkalmazása.
 3. Az a képesség, hogy elvégezzék a választott lehetőség összes szükséges munkáját a helyiségben, ahol az emberek élnek.

A padlóburkolatok vízszigetelését a több egységből álló ház szabványai követelik meg. Még egy házban is előnyös eszköz - ez a védőszerkezet biztosítja az alapul szolgáló helyiségek biztonságát.

Két fő típusú padló

A legegyszerűbb módja annak, hogy a padlót a fürdőszobában egy egyrétegű vagy elővágott betonpadlón helyezzük el. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a cementhabarcsokon alapuló tartós és merev anyagok minden szükséges rétegét gondoskodjon. Nincs szükség arra, hogy korlátozzuk magunkat a vízszigetelés és az arcréteg kiválasztásában - ezen az alapon bármit tehetünk.

Sok más előregyártott és monolitikus padló, mind a régi, mind a modern, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik. Például acél vagy vasbeton gerendák különböző típusú töltelékekkel, előregyártott betonszerkezetekkel és kerámia elemekkel.

Egy kicsit bonyolultabb a padlózat elrendezése a fürdőszobában fagerendákon - ez a fajta építmény megmaradt a régi épület néhány lakóházában és egyéni házában. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a modern keményfa padlók bizonyos esetekben előnyösek az új építésű házakban, az ilyen fürdőszobai padlóeszköz fontos.

A fagerendák és más típusú padlók padlójára vonatkozó természetes korlátozások ilyen jellemzőkkel társulnak:

 • a fából készült és acélgerendák nagyon megbízható vízszigetelésének szükségessége;
 • a padlószerkezet teherbírásával kapcsolatos korlátozások;
 • a fagerendák jellegzetességeivel és a fapadlóval kapcsolatos deformáció kockázata.

Független készülék a padlóról a fürdőszobában. Padlószerkezet

Saját fürdőszobai padlóeszköz tervezése kézzel elvégezve a házi mesternek először ki kell értékelnie a szükséges felületi kivitelezés technikai lehetőségeit. Itt van az alapszintű kialakítás (alulról felfelé):

 1. Átfedő szerkezetek - leggyakrabban vasbeton lemez.
 2. Szintező esztrich.
 3. Vízszigetelő réteg.
 4. Szintező esztrich.
 5. Padló.

Biztosítani kell, hogy az összes szükséges réteg a padlószerkezet feletti térben a tiszta padló szintjére kerüljön. Ez fontos mind az újépítésű házakban, mind a régiekben, ahol a fürdőszoba padlóját felújítják. Gyakorlatilag minden házban az építtetők biztosítják a szükséges távolságot a padlóról a tiszta padlóra, így a hagyományos konstrukció padlóján minden szükséges réteg elkészíthető, még akkor is figyelembe véve, hogy a fürdőszoba padlója 20 mm-rel alacsonyabb, mint a lakóhelyi tiszta padló.

Lehetséges, hogy a kályhától a tiszta padlóig terjedő térfogat nem lesz elegendő egy vízmelegítő eszközhöz, és jelentős vastagságú elemek padlóburkolatának használatához. Ebben az esetben a saját fürdőszobának padlója a szokásos megoldásoktól bizonyos eltérésekkel megtehető, hogy helyet takarítson meg a terv megvalósításához. Itt van, hogy mit lehet tenni a padlószerkezet rétegeinek vékonyabbá tétele érdekében:

 • az önterülő keverékek legvékonyabb esztricitását kell alkalmazni;
 • vízmelegített padló helyett elektromos fűtést alkalmazzanak;
 • hogy gondoskodjon a bevonat vízszigetelés együtt okletochnoy.

Mindenesetre, figyelembe véve a padlót a fürdőszobában, fontos gondosan mérni a rendelkezésre álló helyet, és rétegenként számolni minden olyan tervet, amelyet a saját kezedben tervez. A padló rétegeinek írott listája, a vastagságukat feltüntetve, teljes mértékben megfelel a szakember szakmai tervezési döntésének.

A munkamód a készülék padlóján a fürdőszobában

A padló minden fürdőszobához kezdődik, amely a vízszigetelés megbízható teljesítményéhez szükséges. Ha a monolit vasbeton padló felülete elegendően egyenletes, ezt az esztrich nem hajtható végre, de közvetlenül vízszigetelhet egy ilyen lemezre.

A vízszigetelés beillesztése tetőfedő papírra történik, amelyet bitumen maszkra ragasztottak. Ez a technológia már több mint száz éve bizonyította megbízhatóságát. A sarkokat gondosan meg kell alkotni - törések és légbuborékok nélkül, és a ruberoid széleit a falakon 50-100 mm-en kell elhelyezni. A küszöb helyén helyezheti el a sávot, idővel a doboz küszöbével kell helyettesíteni, amelyhez a tetőfedő megfelelő burkolatának ragasztásához szükséges.

Ha a tiszta padló magassága az átfedéshez képest nagy, akkor ezt a szintet elérheti lapos extrudált poliuretán hab - EPS, ez könnyebb, mint egy vastag esztrich elrendezése. Az EPPS lemezeket vízszigetelő rétegre helyezett, és a következő réteg az esztrichre tetején helyezkedik el.

A vízszigetelés felett elrendezheti a víz és a csatornarendszer elrendezését - eltakarja a következő esztrichet. A következő esztrich magassága általában magasabb, mint az alsó - 40-50 mm-es vagy annál nagyobb. A fürdőszobai padló önálló kivitelezése, a legjobb, ha azt várjuk, hogy a második vastag esztrich sima felületét nem fogja tudni kezelni a nagy pontossággal. Sokkal jobb befejezni ezt az esztrich egy cement alapú önterülő vegyület. Ilyen egyenletes alapon bármilyen kivitel könnyen elvégezhető - fontos, hogy pontosan ellenálljon a második esztrich felületi szintjének.

A második esztrichek befejezése után itt az ideje, hogy a padlóburkolatot helyezzük el, amelyre időben ki kell választani.

A falak előkészítése a csempe alatt a fürdőszobában - hogyan kell helyesen olvasni a kiadványunkban.

Hogyan rendezzen egy fürdőszobát egy fa alatt, amelyet meg kell fontolnod, olvashatsz ebben a cikkben.

A padló kiválasztása a fürdőszobában

Ezt kell mérlegelnie, egy befejezési szintet rendelve.

A leggyakoribb kerámia burkolat tartós, kopásálló, gyönyörű, praktikus a karbantartás és tisztítás során. A hátrányok közé tartozik a hideg érzése és csekély a csúszás veszélye. A padlólap sokkal erősebb, mint a fal, és kevésbé csúszós, homályos felület. Hasznos lehet ilyen padlóburkolat kialakítása sokáig.

A padló a fürdőszobában lehet természetes kő - csak fajták márvány, vágva csempék kis vastagságú, több tucat. Ez egy fényűző kivitel, amely megalapozott tervezési döntést igényel. Márvány és más típusú kő gyönyörű, tartós, kopásálló, de, mint a kerámia csempék, hidegnek tűnhetnek, néha csúszósak.

A linóleum fürdőszoba padló egy egyszerű, olcsó, praktikus kialakítás, amely korlátozott ideig használható. A rajzok kiválasztása nagyon széles, ilyen padló csúszásmentes és még melegebbnek tűnik, mint a cserép. Hasonló előnyei a különleges vízálló laminátumokból, amelyekből a padló a fürdőszobában is elkészíthető. Laminát tapintással érezte, hogy valamivel hidegebb, mint a linóleum

A takaros fürdőszobai tulajdonos a szőnyegből is készítheti a padlót a fürdőszobájába. Ez nagyon kellemes az érintéses bevonathoz, amelyet csak a fröccsenő víz ellen kell védeni, és készen kell állnia annak gyakori cseréjére az elkerülhetetlen fröccsenések gyorsított meghibásodása miatt.

A fürdőszoba fából készült fa padlója a környezetbarát természetes bevonat szépségét képviseli, de technikailag kockázatos a magas páratartalom okozta huzalozás és egyéb hatások miatt.

A legjobb, ha ilyen mahagóni padlót készítünk - a vörösfenyőből vagy a tölgyből nem rothad, előnyös a rönkökre rakni -, hogy az alsó részből szellőzzenek.

Lehetőség van olyan lapok használatára is, amelyeket minden oldalról bőségesen kezelnek vízálló lakkal.

A modern önterülő padlók egyéni fürdőszobához mindenki számára elérhetőek. Az ilyen típusú padló gyönyörű, nagyon egyenletes, "természetes kő alatt" minta alapján, könnyen kezelhető a saját kezével. A hátrány - a szokásos sok más emeleten - egy hideg felület érzése, valamint észrevehető szagú szintetikus jellegű illat hozzáadásakor.

A legérdekesebb, gyönyörű és meglepően meleg az érintők padlóján egy otthoni fürdőszobából egy lapcsőből. Felismerhető megjelenés, lágyság és melegség teszi kényelmessé és otthonosvá az ilyen bevonatú helyiséget, és megfelelő tartóssága és gondos kezelése biztosítja a hosszú távú működést.

Padlóburkolatok fából készült gerendákon

Amikor egy fapadrót fürdőszobai padlóra tervezünk, két technikai feladatra van szükség:

 1. Ne terhelje túl a gerendákat, amelyek teherbírása alacsonyabb, mint sok más típusú padló
 2. Biztosítsa a gerendák szigetelését a nedvességtől és különösen a közvetlen áztatástól.

Ha a gerendák elég erősek, akkor egy, a 70, 60 vagy akár 50 mm vastagságú vékony vasbetonlemezeket rendezhet, és bármilyen padlót saját kezével is végezhet, mint egy vasbetonozott házban.

Rendkívül kockázatos, de nagyon valóban a bevonat finom, rendkívül precíz kivitelezésével, köztük köztes padlóval, például OSB lemezekkel - különösen a tetőfedő anyag vízszigetelésére. Ezeken a táblákon a rönkházak és a burkolólapok kerámia burkolatokkal is elrendezhetők. A kész padló sík ilyen fürdőszobához laminált, linóleum, szőnyeg, parafa lerakására alkalmas.

A legmegbízhatóbb vízszigetelő réteg fagerendákra - szilárd vagy hegesztett szilárd rozsdamentes acéllemez. Az otthoni kézműves, aki rozsdamentes acéllemezt raklap formában rendelhet vagy készíthet, biztos lehet abban, hogy a gerendák sem nedvesek, sem rothadók.

Helyes és kiegyensúlyozott padló kialakítás

Számos otthoni kézműves számára a tervek elkészítése és felszerelése saját kezűkkel egyszerűbb, mint eldönteni, hogy hogyan takarja le a padlót. A sikeres és kiegyensúlyozott döntéshez a határozott és érthető prioritások logikájának betartására van szükség. Íme egy példát a nemi problémák problémáinak módszeres érvényesülésére a saját fürdőszobában:

 • Az előre tervezett típusú padlóburkolat alapján meghatározzák a padló minden rétegének összetételét és vastagságát a designer fürdőszobájában.
 • Minden meglévő fejlett műszaki kommunikációt és azok hatását a padló végrehajtására ellenőrzik.
 • Amikor minden technikai probléma megoldódott, akkor az arcréteg tisztázásához használhatja. Talán a technikai oldalról gondolkodik a tervezési döntés. Amint bizalom van az ilyen padló és a bevonóanyag rétegeinek kialakításának helyes megválasztásához, munkába állhat.

A pontosság és a figyelmes mesterek lehetővé teszik, hogy alaposabban végezzenek sok munkát, mint a szakemberek.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobát egy faházban?

Egy új faépület megvásárlása általában számos problémával és aggálygal jár. Mindazonáltal, ha egy fürdőszobát helyeznek el a házának projektjében - úgy vélik, hogy az összes probléma oroszlánrésze már megoldódott. A faházban lévő fürdőszoba az építkezés legnehezebb része, a lakótelepek egyike sem igényel annyi figyelmet és munkát. Minden szó szerint szó szerint: a fürdőszoba és a zuhanyzó elhelyezkedése, a szoba mérete, a vízhez való közelség, a jó szellőzés. A csatornarendszer kialakításán és a szellőztetésen kívül gondosan mérlegelni kell a vízszigetelő készüléket és a helyiség további befejezésének problémáját.

A fő szakaszában a konstrukció a fürdőszoba saját kezével

A zuhanyzó elhelyezése fontos szerepet játszik: először vízforráshoz kell hozzáférni, másrészt pedig csatlakoznia kell a csatornahálózathoz, vagy legrosszabb esetben a szennyvíziszaphoz vagy a szennyvíztisztító telephez.

A faházban lévő fürdőszoba (függetlenül attól, hogy: profilos rúd vagy rönkök vagy kézzel aprítva) több lépcsőben rendeződik:

 • A szennyvízcsatorna-rendszer elrendezése a legfontosabb, először is foglalkozni kell;
 • a következő lépés egy szellőztető eszköz;
 • továbbá vízszigetelést végzünk és minden szükséges vízvezetéket telepítünk;
 • a végső szakasz - befejező munka.

Csatornahálózat egy faházban

Fürdőszobás faház: hely és méret

Nem számít, mennyit szeretnél a kreativitásod részét képezni egy fürdőszobában, jobb lenne, ha nem túllépnéd az elhelyezkedés szakmai szabályait:

Ha a fürdőszoba egyik fala külső, könnyebb szellőztetni

 • a fürdőszoba egyik falának külsőnek kell lennie, ez nagyban megkönnyíti a szellőzést;
 • ha a ház több emeletes, akkor is lehetőség van több fürdőszoba felszerelésére, egymás felett;
 • optimális elhelyezkedés - a hálószobához vagy öltözőhöz közel;
 • nem megfelelő hely a fürdőszobában - a recepció és a főzés közelében;
 • ha helyet kíván megtakarítani - gondoljon arra, hogy a fő vagy további fürdőszobát a lépcső alatt készítse el.

Ami a méretét, a fürdőszobát és a hátsó szobákat nem szabad a ház területének 20-25% -ánál nagyobb mértékben foglalni. Mindenesetre, ha a tulajdonos egy hatalmas fürdőszobát szeretne - senki sem fogja megtiltani neki, akkor csak az alapos vízszigetelés miatt kell aggódnia.

A magánházban lévő fürdőszobák építésének szabályai

A jövőben működő fürdőszoba funkcionalitása és tartóssága attól függ, hogy minden telepítési szabály betartja-e a helyét.

Az építő előtt álló fő probléma a faház zsugorodása. Ha egy tégla vagy vasbeton ház nem okoz ilyen problémákat, akkor a fa anyaga anyagi okok miatt szezonális változásoknak van kitéve.

Használjon műanyag vagy műanyag csöveket a víz elvezetéséhez.

Ezért ezt a tényt figyelembe kell venni a kommunikációs hálózatok kiépítésénél, szabad tér tartalékolásánál vagy csillapító eszközök használatánál.

Legjobban fém-műanyag vagy műanyag csöveket kell használni a víz eltávolítására, mivel nem deformálódnak, és a mutált falak, falak és válaszfalak hatása alá kerülnek. A csővezeték rögzítéséhez gumibetétes bilincseket kell használni.

A faházban lévő fürdőszoba kialakítása a legkedvezőbb a csúszóvázrendszer - egy önellátó tartószerkezet, amely a ház falaira nézve autonóm, ezért nem zsugorodik.

A csúszó keret egy fémprofil, amely a falhoz van rögzítve.

A telepítés fő követelménye - a profil mozgékonyságának biztosítása. Ehhez a falban egy fúró segítségével hosszúkás, ovális lyukak vannak kialakítva, úgyhogy a csavarok a beléptetéskor ne érintkezzenek a falburkolattal. A csavarokat lazán húzzák meg, hogy ne zavarják az egész szerkezet mobilitását.

Fedezés, mennyezet és padló szerelése a fürdőszobában

A profil telepítése után folytathatja a gipszkarton vakolatát. Először elő kell készíteni az alapot: a meglévő U-alakú profilok szegecseléseihez ugyanazt kell csatolni, módosítva őket úgy, hogy kényelmes legyen a gipszkarton lapok ragasztása.

Gipszkarton csavarokkal rögzítve a falhoz

A gipszkarton csavarokkal rögzíthető. Előzetesen meg kell határozni a vezetékek elhelyezését és a gipszkarton lapok telepítéséhez szükséges lyukakat a vezetékek számára. A gipszkartonra egy csempe helyezhető.

A fürdőszobában lévő mennyezet jobban felfüggeszthető: így kényelmesen elfedheti az összes szellőző elemet.

A fürdőszoba padlózatának vízszigetelése egy faházban

A padló különböző módon van elrendezve: az alap típusától függően. Ha az alapozás konkrét - a padló ugyanaz, mint a kőházban. Ha az alap fa rönkök, akkor először vastagabb vízálló rétegelt lemez van elhelyezve, majd hidrolízissel megerősített vakolat, megerősített esztrich és végül csempe.

Ezen kívül a faházban lévő fürdőszoba gondos vízszigetelést igényel. Ha az alapok lehetővé teszik, akkor egy polimer padlót lehet elhelyezni, ha a költségvetés korlátozott, vízkezelő keveréket használhat a saját kezével vagy vízálló padlóburkolattal.

A faházban levő fürdőszoba előkészítését alaposan végre kell hajtani: a vízszigetelő réteg és a fedőburkolat közvetlenül felhelyezése előtt szintetizálni, tisztítani, fertőtleníteni kell, és be kell tömíteni a repedéseket a padlóba.

Szellőztető készülék a fürdőszobában

A faházak könnyen nedvesek és rendkívül fogékonyak a penészre. A kellemetlen következmények elkerülése érdekében érdemes gondoskodni a helyiség megfelelő szellőzéséről.

Ha a fürdőszoba legalább egyikének külső része külső, akkor maga a szoba szellőztetett. A további szellőzéshez drága, tűzálló berendezések szükségesek.

Szellőztető készülék a fürdőszobában

Jobb, ha a szellőzést szakemberre bízza, mert a hibásság a rendszer további gyulladását okozhatja. Amellett, hogy az összes felhasznált anyagnak nem éghetőnek kell lennie, az egész szerkezetnek nem szabad érintkezésbe kerülnie a fával, hanem inkább speciális tartókra kell felszerelni. A rendszerhez tűzvédelmi csappantyúkat és megbízható védelmet kell nyújtani a nedvesség ellen.

Vízellátás a fürdőszoba egy faházban

A munka utolsó szakasza - vízellátás. Az áramlás beállítása előtt minden rendszert be kell építeni és alaposan ellenőrizni kell, a csatornából kiindulva, és a szellőzőrendszerrel végződnek. A csővezetékek vízfagyasztásának elkerülése érdekében minden vízelvezető hálózatot szigetelni kell, és a padló alapját párazáró fóliával kell ellátni.

A faház vízellátása

Így a saját kezűleg működő fürdőszoba felszerelése és előkészítése sok energiát igényel, építőanyagokat és speciális berendezéseket (legalább egy szellőztető rendszert kell használni). Nem lehet elakadni az esztétikai oldalról: jobb, ha kevesebbet költenek a gyönyörű felületre, de gondosan mérlegeljék a vízszigetelést és szellőztessék a szobát, nem beszélve a legfontosabb dologról - a szennyvíz szivárgásáról.

A padló feltöltése a WC-ben

A lakóház vagy ház WC-jének javítása gyors folyamat, és óvatos és szándékos előkészítést igényel. Ez a legkeresettebb hely a lakásban, és az építési folyamat nem késleltethető benne.

Anélkül, hogy megérintené a műszaki kommunikációt és a vízvezetékeket, vegye figyelembe a fürdőszobai készülék egyik legfontosabb pozícióját, nevezetesen a hibák elkerülését, a padló lefektetését a WC-ben. Hogyan kerüljük el a felesleges kiadásokat, kényelmet és kényelmet teremtve, valamint a bevonat minőségét.

Munkavégzés

Ha mindent pontosan kiszámítanak és előkészítenek, akkor a WC-ben történő javítás elég simán megy. A munka sorrendje a következő:

 • a WC-típus kiválasztása, a rögzítés helyének és módjának meghatározása;
 • stílusok és belső részletek meghatározása;
 • a szükséges építőanyagok számítása és vásárlása;
 • az ajtó és a bevonatok bontása falakhoz, mennyezetekhez, padlókhoz;
 • szükség esetén a kommunikációs csövek bontása és cseréje;
 • a padló kiegyenlítése;
 • falak és mennyezetek összehangolása és javítása;
 • díszítő padló;
 • WC-tál felszerelése;
 • díszítő falak;
 • ajtó beépítés.

Szükség esetén bármely szakasz kiküszöbölhető, de az általános szekvencia nem változik meg. A fürdőszobai javítás folyamán végzett munkák piszkosak.

Szétszerelés és tisztítás

Ha a javítás során nem tervezi, hogy a WC-tálat újból cserélje ki, akkor a cserép szétszerelése előtt gondosan törölni kell a WC-t a rögzítés károsítása nélkül. Mielőtt eltávolítja a WC-t, kapcsolja ki a vizet, csavarja ki a tartályt és távolítsa el, miután lecsavarja az adagoló tömlőket.

Ha a vízvezeték ragasztott a cementhabarcsra, akkor valószínűleg nem fog működni, majd újra használni. Ha lyukasztóval vagy vésővel leszerelhető, nem menthető.

A csatornák leeresztése rongygal vagy szabványos fedéllel van lezárva, amelyet elővigyázatosan kell megvásárolni egy raktárban.

Miután eltávolította és elvégezte az összes vízvezetéket, itt az ideje, hogy leütje a csempe. A WC általában nem nagy, ezért kopja az anyagokat a falak és a padlók aljára.

Ezt úgy kell megtenni, hogy az új kiegyenlítő rétegek ne essenek túl sok helyet. Ha a fürdőszoba méretei lehetővé teszik, akkor le kell lőni az alapokra. A cement alapja általában az évek során nem romlik.

Minden szétszerelt anyagot el kell távolítani a helyiségből. A padlókat tiszta és mély penetrációs alapozóval kell kezelni.

Ha a bázisban repedések találhatók, azokat "csillapítani" kell csempézissel vagy betonoldattal kezelni, pl.

Alapozás és vízszigetelés

Az élethelyzetek eltérőek, és a vécék padlójára gyakorolt ​​negatív hatások elkerülése érdekében komoly munkát kell végezni a vízszigeteléssel szemben.

Ez megóvja a helyiséget a penész és a penész terjedésétől, valamint a kellemetlen szagok megjelenésétől. Egy magánházban ez a tétel nem annyira releváns, és a magasépítésű épületek tulajdonosai nem képesek ezt a folyamatot nélkülözni.

Használhatja a hengerelt anyagot vagy a műanyag bevonat keverékeket. A választás a tiéd. A hengerelteknek hátrányuk van, hogy a bázisból idővel lehúzzák őket, de sokkal olcsóbbak, mint a bevonatoké.

A megoldás lehet öntapadó vízszigetelés. A padlóburkolat előtt a padló felületét bitumen masztix segítségével kell kezelni. Az Obmazochnaya vízszigetelés sokkal könnyebben alkalmazható, miközben a garantáltan behatol az összes "nehezen elérhető" helyre.

A padozatot varrat nélküli talajanyaggal lehet kezelni a polimer-cement alapon, ezzel egyidejűleg megerősítve a bevonatot és növelve a szolgálati időt.

A bevonó láncindítók használatának sajátosságai

Készíts egy esztrichet

A szexuális vécék alapja nem különbözik semmilyen más csatolótól. A páratartalom ingadozása miatt nem ajánlott a keverék gipsz hozzáadásával. Minden munkát a kialakított világítótornyokon végzik. Egy tipikus WC-hez elegendő telepíteni egy pár síneket.

Miután rögzítette a léceket a cement habarcsra, gondosan ellenőrizze a pozíciót vízszintes épületszinttel. Az oldat öngyártásához a nagyoláshoz az anyag arányát (homok, cement, zúzott kő) kell venni:

A befejező szintező réteg esetében jobb, ha egy önterülő padlószerkezet kész száraz keverékét használjuk.

Befejező szőrzet

Miután a padlókat tökéletesen lapos felületre helyezték, a padlót le lehet helyezni, beleértve a tekercset is.

Vagyis, ha akarod, bedobhatja a linóleumot. De gyakrabban kerámia burkolólapokat használnak a fürdőszobában.

Milyen követelmények vannak a padlón lévő WC-ben használt anyagokra? Az alkalmazott anyagnak:

 • megkönnyebbülés, durva, nem csúszós;
 • nem érzékeny a páratartalom változására;
 • ellenáll a kémiailag agresszív anyagoknak.

A legnépszerűbb helyen a lakásban kell fektetni bevonat rezisztens kopás. A modern építőipari piacon meglehetősen kiterjedt az anyagok kiválasztása, amely megfelel ezeknek a követelményeknek.

Kő, cserép és gránit

A legáltalánosabb, mint a WC-ben díszítő bevonat, csempézettnek és kőcserépnek tekinthető. Ezek az anyagok nagy szilárdságúak, a vízabszorpciós tényező közel nulla, ellenállnak a kopásnak.

Ugyanakkor a modern gyártók egész sor tervezői belső megoldásokat gyártanak, ahol a padlóburkolatokat kiegészítik a tonal falanyaggal és díszítéssel, alaplapok, frízek és díszítőelemek formájában. Mindez lehetővé teszi, hogy a padló a WC-ben ne csak praktikus, hanem szép is legyen.

A kőnek van egy nagy hátránya - hideg anyag, és ezt figyelembe kell venni a lefektetés során. Ez javítható a meleg padló rendszer felszerelésével. Ráadásul a kőburkolatok meglehetősen nehéz telepíteni, a munka bizonyos készségeket igényel. Ráadásul az anyag költsége meglehetősen magas.

A csempe kiválasztásakor ügyeljen a címkére a csomagoláson. A padlóra szerelhető csempe legalább 3 osztályú.

A fürdő helyiségeiben végzett munkához ajánlott korundbevonattal és csúszásgátlóval ellátott anyagot használni.

Új anyagok

Az építőüzletekben olyan anyagokat vásárolhat, amelyek sikeresen kicserélik a kerámia burkolólapokat és a kőt. A PVC csempe vagy kvarcburkolat kiváló teljesítményt, de sokkal olcsóbb áron.

A kvarcvinil bevonat szintetikus és polimer anyagok, homok és vinil kötőanyag keverékének csempe. A hőkezelés során megnyomva készül.

Kvartsvinil tartós, kopásálló, csúszásmentes, nem agresszív kémia, tűzálló. Ez a bevonat olyan anyagok előállítására fejlesztették ki, amelyek magas szintû terekben vannak a padlók számára. A burkolólapok esztétikai adatai változatosak, különbözőek a textúrák különbségében, gyakran utánozzák a természetes anyagokat.

PVC csempe - az egyik leggazdaságosabb anyag

A gazdasági lehetőség a PVC csempe, mely tulajdonságai és összetétele hasonló a szokásos linóleumhoz. A csempe PVC granulátumok, lágyítók, stabilizátorok és töltőanyagok extrudálásával készült.

A dekoratív diverzitást színezékek hozzáadásával érik el. Az anyag magas hőszigeteléssel rendelkezik, ellenáll a mechanikai igénybevételnek, és a kémiailag aktív anyagok nem érintik. Erről a videóról többet olvashat erről a lapról:

PVC vagy kvarcvinil anyagok beszereléséhez használjon speciális ragasztókat. Előzetesen bevonva javasolt a bitumen és a benzin keverékével (1k3).

A teljes szárítás után legalább 8 óra eltelte után elkezdheti a csempeanyag elhelyezését. A ragasztót a csempe alapjára kell felhordani, majd szilárdan a padlóra kell nyomni.

Függetlenül attól, hogy milyen anyagot választott, emlékezzetek arra, hogy gyakran jársz mezítláb a WC-k padlóján, ezért javítás közben vegye figyelembe az anyag tapintási érzékelését, és ha lehetséges, érdemes megoldást találni a meleg padlóra.

Hogyan készítsük el a padlót a WC-ben a saját kezükben

Bár sokan azt mondják, hogy a javítás rosszabb, mint egy tűz, ajánlatos felgyújtani ezt a tüzet. Ez a cikk arról szól, hogyan hozzunk létre egy minőségi padlót a WC-ben, saját kezükben, minimális kiadási időt és pénzt.

WC padló

Minden vízvezeték hely az a minimális terület, amelyen a különféle funkcionális részeket maximális hatékonysággal kell elosztani. A lakások legfontosabb eleme a WC, és a tulajdonosok élettani szükségleteit nem lehet hosszú élettel javítani. Ezután megfontoljuk a padlózatnak a toalettbe történő beépítésének minden fázisát.

Előkészítő szakasz

Még a javítás megkezdése előtt végzett előkészítést is nagy mennyiségű por és szennyeződés jellemzi. Tekintse meg az első opciót meglévő bevonat bontásával. Ha a munkát az építtető befejezi, miután a munkát elvégezték a talajvázlaton, akkor meg lehet menni azon a részen, ahol a padló lefektetésének folyamata leírható.

Először a WC-ben le kell szedni a vízvezeték szerelvényeket. Természetesen a WC-ről beszélünk, amelynek rögzítését le kell csavarni, ha ilyen lehetőség áll fenn. A mosdó funkcionális részeinek cseréjéhez el kell távolítani, de egy egyszerű óvintézkedés nem fog fájni, mivel a szerszám gondatlan mozgása a készülék deformációjához vezethet.

Ha a WC-vel ellátott padlót a saját kezével legalább két napig hozza létre, akkor nem javasolt eltávolítani a WC-t, hanem csak a csövek cseréjénél szétszerelni. A javítás szerkezete lehetővé teszi a WC használatát, ha nincs más lehetőség a fizikai igények kielégítésére.

A leszerelési folyamat a következő:

 • szükség van a lefolyó tartály vízellátásának kikapcsolására és a fennmaradó folyadék felszabadítására;
 • majd csavarja le a tartályt szállító vízzel töltött tömlőt;
 • a tartályt tartó kötőelemek kioldódnak, és eltávolítják a felfüggesztésről vagy a tartószerkezetről, amelyre felszerelik. Általában az építőiparban használják a tüskéket vagy anyákat;
 • most olyan tartályt kell felszerelni, amelybe a csatorna a csatornarendszerbe vezető csőből lesz vezetve;
 • ha a WC-tálat cementhabarcs segítségével végezték el, akkor azt kalapáccsal és vésővel lehet eltávolítani;
 • a csatorna nyílásának bejárata zárva van, hogy a csővezeték ne zavarja a javítás során. Használhat rongyot vagy különleges fedelet is, ha rendelkezésre áll.

Következő a padlóburkolat eltávolítása, általában kerámia burkolólapokról beszélünk. A szétszerelést nem szabad tovább mélyíteni, mint a csempe felszíni rétege. A szaunaházban lévő padlószerkezet előnye, hogy a vakolat a működés során nagyon régóta nem romlik.

Ezért esztrich létrehozásakor csak a csempe eltávolítására van szükség. Amint a réteg lebontása befejeződött, eltávolíthatja az így keletkező építési hulladékot, söpörheti le a padlókat és megalapozhatja az alapot, hogy új padlót hozzon létre. Mostantól kezdve arról szól, hogyan készítsük el a padlót a WC-ben, miközben egy elkészített és alapozott bázist készítünk.

Vízszigetelő réteg

A WC-ben technikailag használt víz sok lúgot, savakat és sókat tartalmaz. Meg kell fektetni vízálló a padló a fürdőszobában, amely megvédi a szobát a rossz szag, a képződés a gomba és a nedvesség a felületek. Emellett egy megbízható vízszigetelő réteg védi a felületet az épületek szivárgásától és azok későbbi áradásától, amelyek alacsonyabb szinten helyezkednek el.

A vízszigetelő anyagok használata bevonó keverékek vagy tekercselő készítmények lehetnek. A második lehetőség kevésbé minõségi, mert az üzembe helyezést követõ idõ elteltével elkezd lángolni.

A tekercs anyagok előnye az alacsony költség a bevonó keverékekhez képest. A legjobb, ha öntapadós bázisú tekercsanyagokat vásárol. Elég, ha a felületet bitumenes keverékkel feltöltjük.

Ami a vízszigetelő bevonatot illeti, nagyon könnyen alkalmazható. Az alsó sorban olyan egységes rétegű anyagot kell alkalmazni, amely optimális tulajdonságokkal rendelkezik. Könnyedén kitölt minden repedést, üregeket és az alap egyéb szabálytalanságait. Ebben az esetben az esztrich padlója, amelyet a vízszigetelő réteg fölé öntünk, sokkal erősebbé válik.

Az alábbi típusú bevonat-vízszigetelés létezik:

 • A konkrét komponensekkel készült kompozíciók jól ellenállnak az alacsony hőmérsékleteknek, nagy szilárdságúak és a vasbeton szerkezetek előállításához használhatók;
 • a cementet nem tartalmazó szervetlen keverékek a csempe beágyazásához használják;
 • a varrat nélküli bevonat kitűnő réteg, jó vízminőség-mutatóval;
 • polimer-cement keverék könnyen tapad beton, fa vagy tégla bevonat. Az ilyen készítményt száraz vagy nedves felületen lehet alkalmazni.

Alkalmazásnál ajánlott egy szokványos konstrukciós spatulát és festékhengert használni.

Az esztrich elrendezése

Ezután megvitatjuk, miként tölthetjük be a padlót a WC-ben, miközben modern keverékeket és megoldásokat használunk. Lehetőség van a szükséges szint, irány és geometriai arány fenntartására telepített jelzőfények segítségével. Tekintettel a WC területének kis területére, elegendő lesz 1-2 profilt 20 cm-es távolságban elhelyezni a falról.

A padló jelölése a jelzőfények felszereléséhez hagyományos csavarokkal történik, egy egyenes vonalra szerelve, 60-80 centiméteres távolsággal. Ezután egy oldatot ráöntenek rájuk, amely a jelzőfényeket tartja. Ugyanezekkel a csavarokkal a beaconok magassága beállítható.

A beaconokat tartalmazó kompozíció szárítása után megkezdheti az esztrich öntésének folyamatát. Kész keverékeket használhat. Az elkészítésüket a csomagoláson száraz készítménnyel festik. Ha egy drágább keverékhez pénzhiány merül fel, használhatja a szokásos cement-homok habarcsot, amelyet a cement egy részének konzisztenciájába keverünk 3 rész homokba. A keverék szilárdsági tulajdonságainak növelése meglehetősen egyszerű, ha hozzáadjuk a ragasztóanyag keveréket a cseréphez.

A kitöltést egy futam alatt végezzük, mert a keverék egy óráig megszilárdul, ami azt jelenti, hogy a felesleg, amelyet nem használnak fel ebben az időszakban, már nem használható. Meg kell kezdeni azokat a sávokat, amelyek a világítótornyok között helyezkednek el, és az oldalirányúak. Természetesen a töltés a szoba szélétől a bejárati ajtóig történik.

Az elárasztott habarcsot néhány helyen áthatolhatják a felgyülemlett levegő felszabadítására. Végül az oldatot ki kell emelni, és várni kell az esztrich kiszáradására. A kifejezést a csomagoláson tárgyalják a keverékkel. A cement-homokos habarcs két nap alatt megszerezte erődítményét, de legfeljebb egy hónapon belül ajánlott a bevonatot elhelyezni.

Az esztrich létrehozásához használt eredeti anyag a mosdó önterülő padlója, amelyet nem csak a kiváló fizikai tulajdonságok, hanem az öntés nagyon szép eredménye is megkülönbözteti. Az önterülő padló alapján létrehozott esztrich használható fő bevonatként, mivel eredeti textúrája és különböző felületi vizuális hatásai vannak. Egy ilyen padlót nem szégyellem, hogy egy közösségi hálózaton közzétett képen jelenjen meg, vagy bemutassa a vendégeket, mivel kevés köze van a hagyományos anyagokkal szemben.

Befejező padlóburkolat

Számos feltételnek kell megfelelnie a WC-ben lévő padlónak:

 • a csúszás okozta hatás hiánya a zárt térben nagyon kicsi területen jelentős sérülésveszély áll fenn. Ajánlatos egy durva felületű vagy speciális kezeléssel ellátott bevonatot választani;
 • az anyagnak ellenállónak kell lennie a rendszeresen magas páratartalmú és intenzív használatnak, ami felületi viselést eredményez;
 • A nagyobb nedvességállóság nagyon fontos, mivel nagy a csővezeték-rendszer szivárgásának veszélye, vagy hibás vízvezeték szerelvények esetén.

Az optimális tulajdonságok kerámia burkolólapokba tartoznak (olvassuk: "Hogyan helyezzük a padlót a WC-ben megfelelően a saját kezével"). De a használat nem mindig kedveskedik a tulajdonosoknak, mert ma a WC-ben használható bevonatok köre jelentősen bővült. Nézzük részletesebben az ilyen bevonatok fő típusát.

Szintetikus csempe

A PVC burkolat alacsony költséggel különbözik a kerámia és az üveg "társaitól", és a tulajdonságok szerint nem enged meg. A hátrány az, hogy nem használható egyidejűleg egy padlófűtéssel, mivel 50 ° C feletti hőmérsékleten a bevonat deformálódik.

Továbbá az anyag nagy sűrűsége, jó hang- és hőszigetelő tulajdonsága, optimális szilárdsága stb. Tervezési megoldások az alkalmazott minta felületén ilyen csempe sokat, és válassza ki a textúra, amely alkalmas egy adott stílus a szoba, ez nem nehéz.

A kvarc csempe egy másik fajta, amelyet magas hőmérsékleten készítenek. A bevonat előnye a nagy kopásállóság, csúszásmentes hatás, vegyszerállóság és tűzállóság.

Az ilyen anyagot csak tágas helyiségekben lehet használni, mivel a termelés rendkívül nagy méretű, 30x30 vagy 60x60 cm méretű csempék előállítását vonja maga után. A csempe szerkezete változatos: különböző színek, árnyalatok és minták, a márvány bevonat utánzatáig.

Az ilyen anyagok elhelyezése meglehetősen nehéz. Először is nagyon fontos, hogy megfelelően illessze a padlózat ízületét az ajtóban, a falakon, a sötétítők alatt stb. Ehhez speciális termékeket kell használni, mint pl. A bevonat rögzítését a ragasztókeveréken végezzük. Az alapot alaposan le kell borítani 1: 3 arányban készített bitumen-benzin primerrel.

Egy ilyen réteg 8-10 óra elteltével megszárad, majd elkezdheti a felület jelölését. A lefektetés elve nem különbözik a cseréptől. Beaconok vannak elhelyezve, és a jelölőzsinórok nyúlnak ki, amelyen a csempe sorokat helyezzük. A ragasztót a csempe és a kezelt esztrichre kell felhordani, utána a terméket le kell fektetni és egy ideig nyomni.

linóleum

Ez az anyag praktikus, könnyen felszerelhető zökkenőmentesen, és nagyon könnyű karbantartani. Azonban a mosdó nem lehet hely egy gyönyörű fotók készítéséhez az ingatlanforgalmazók albumaiban, hanem minden ház egyik fontos funkcionális eleme, ezért a linóleumot kevésbé kell figyelni, mint a burkolólapok. Az anyagnak nincs ilyen nagy fizikai jellemzői.

Előnyei:

 • olcsó;
 • rengeteg textúrát és színt;
 • ideiglenes bevonási lehetőség a bevonat könnyű felállítása és lebontása miatt.

Attól függően, hogy mi lesz a linóleum a WC-ben, a ragasztókeveréket is kiválasztják:

 • egy szövetalapra, diszperzív vagy bitumen-szintetikus ragasztóra van szükség;
 • hőszigetelő réteggel - diszperziós ragasztóval;
 • alaptalan linóleum - masztixek különböző konzisztenciákban, gumival vagy szintetikus gyanták hozzáadásával.

Fontos, hogy a bevonatot olyan helyiséghez igazítsuk, amelyben fel van helyezve. Ehhez 2-3 napig ki kell nyomtatni és be kell tenni a WC-t. Ezután elkezdheti a vágást és az előre elkészített mérések elvégzését.

A ragasztókeverék technológiája leggyakrabban a csomagoláson található. Ajánljuk a ragasztót a halmozott linóleummal együtt megvásárolni, mivel az eladó jobban ismeri az anyag bizonyos keverékekkel való kölcsönhatását.

Az eredmény

A cikk egy példát mutat be egy WC-vel ellátott padló létrehozására különböző keverékek és anyagok felhasználásával. Kiválaszthat közöttük a bemutatott tulajdonságok, a pénzügyi hajlam vagy a személyes ízlés alapján egy bizonyos anyag, szín, textúra stb.

A padló létrehozásának folyamatában felmerülő nehézségeket szakemberek fogják megoldani, akik felelősséget vállalnak a munka minden szakaszában: az anyagok kiválasztásával kezdődően, és befejeződnek a befejeződő és feldolgozó felületek.

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját saját kezűleg

A fürdőszoba javítása során nem mindig veszi figyelembe a megfelelő padlóburkolat fontosságát. Gyakran előfordul, hogy ennek a szakasznak az alapos magatartása csak az új épületben lévő lakás elrendezése során figyelhető meg. Azonban a régi házakban néha egyszerűen lehetetlen elvégezni a helyiségek jó minőségű felújítását anélkül, hogy új aljzatot helyeznének el.

Az esztrich hozzájárul a bútorok és háztartási gépek terhelésének helyes elosztásához, valamint csökkenti a kis szivárgások negatív hatásait a fürdőszobában. Fontos, hogy megismerjük az ilyen művek technológiáját és azok jellemzőit. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogyan készítsünk egy padlóburkolatot egy padlóra.

Felület előkészítés

Meg kell jegyezni, hogy az esztrichalap elrendezése igen időigényes. Természetesen szükség van a régi padló lebontására.

Miután eltávolították az előző esztrichet, a szoba tisztításával le kell kötni. Rendszerint nagy mennyiségű építési hulladékot kell összegyűjteni és eltávolítani, jól tisztítani és előkészíteni a felületet.

Mielőtt a padlót a fürdőszobában készítené, alapos előkészítés javasolt. Az új esztrich lerakódását számos további munkálat kísérte, amelyek feltétlenül megelőzik a telepítést.

A padló vízszigetelése

Ez az első dolog, hogy vigyázzon, amikor befejezi a padlót a fürdőszobában. Meg kell jegyezni, hogy a szabványos polietilén vízszigetelő anyagként nem a legjobb választás. A cementhabarcs roncsolja, és csak néhány évvel a szigetelő padló javítása után egyszerűen nem lesz.

A fürdőszobában nincs szükség megbízható vízszigetelésre. Ha még enyhe árvíz is van, töltse fel a mennyezetet az alábbi lakásban. Ez nagy költséget jelent a szomszédok számára. Következésképpen a padlóra helyezett anyagokat a legtartósabbnak kell választani. Jobb, ha bitumenes maszkokat vásárolnak szigetelésre vagy speciális tekercsekre.

Az előkészített tiszta átfedő felületre bitumenes réteget alkalmaznak. Akkor tegye meg a felső vízszigetelést. Jobb, ha a tekercsekben gumírozott. Az anyagot gázégővel melegítjük, és a bitumen masztixot ragasztjuk az alapra.

Ne felejtsük el, hogy a vízszigeteléssel lefedjük az alatta lévő falrészeket 150-200 mm magasságban.

Szükséges továbbá szigetelőanyaggal fedni azokat az átfedési területeket, amelyekben a felszedők vannak elhelyezve.

Esztrich és padló szigetelés

Ha a padlót saját kezűleg javíttatja a fürdőszobában, akkor gondoskodnia kell a szigetelésről. Maga az esztrich hőszigetelése fontos munkafázis, de ennek az eljárásnak a hatása elhanyagolhatónak tűnik, ha a padlófűtési rendszert ezen kívül nem biztosítják. Miután a fürdőszobában meleg padlót szereltek fel, azonnal megtapasztalhatja a modern építmények minden előnyét.

A padlófűtési rendszerek energiát takarítanak meg, és kényelmes és kényelmes légkört teremtenek a szobában. A meleg padlók lehetővé teszik, hogy mezítláb járjon egy csempe nélkül félelem a hideg.

Ma már számos padlófűtési rendszer áll rendelkezésre. Némelyikük nagyon kevés villamos energiát fogyaszt, így ez a design nem fogja "megemészteni" az egész család költségvetését. Vannak kábeles modellek, amelyek csak 500 wattos padlófűtést igényelnek egy kis fürdőszobában. Ha vízfűtésű padozatot választasz, akkor még többet takarít meg.

A padlóburkolat szigetelésének megfelelő elvégzéséhez egy 50 mm vastagságú habanyagot tartalmazó lapot helyeznek a vízszigetelésre. A tetejére egy speciális képernyő található, amely a fűtőkészülékekből hőforrást vezet be a helyiségbe.

A következő lépés magában foglalja a sejtszerkezetű acélszalagot. A lyukak mérete 100x100 mm, a huzal vastagsága - 2-3 mm.

A padlónak a rács feletti vízkörrel történő felszerelése esetén a csővezetéket ki kell rakni. Az elektromos padlófűtés különféleképpen van elhelyezve - a szerkezet fűtőelemei a kész esztrichre vannak szerelve.

Töltsön be esztrichet a jelzőfények felszerelésével

Mivel a standard fürdőszobák és a szaniterek viszonylag kicsiek, könnyebb és gyorsabb az esztrichek megmunkálása vagy a fürdőszoba padlójának öntése. A kis alapterület könnyebbé teszi a világítótornyok telepítését is.

A munkában hosszú rácsszintet (kb. 2 méter) kell használni. A világítótornyokat egy 0,5 m-es résszel rendelkező vonalvezetésű cementhabarcsra helyezzük. A világítótornyok funkcióját a gipszkarton vezető profilja végzi. Ezeket behelyezzük az oldatba, majd a világítótorony helyzetét egy szinttel ellenőrizzük. Aztán, miután megmérte a szükséges szélességet az elsőtől, helyezi a második jelzőt.

Most egyszerre kell telepíteni a szintet két beaconon, de a telepítés általános elve megegyezik. Fontos megjegyezni, hogy az útmutatók telepítésénél világos vízszintes helyzetet kell ellenőrizni. Figyelnie kell magát a második világítótoronyra és az első és a második közötti távolságra. Ezután a fent leírt technikát követve rendezze el az esztrich többi profilját.

Azokban az esetekben, amikor a padlót a hab műanyag tetejére öntik, a jelzőfények telepítési pontjain le kell vágni. Ezek olyan helyek, ahol a cement "fekszik". Ha elhagyod a habot, a jelzőfények mozoghatnak. Mielőtt a padlót a saját kezébe öntötte volna a padló alá, figyelembe kell vennie ezt az árnyalatot. A "játék" világítótornyok egyenetlenül fogják a kötést, ami viszont megnehezíti a csempe befejezési folyamatát, és nagy mennyiségű csemperagasztót igényel.

Esztrich padló a fürdőszobában a csempe alatt nem lehet túl vékony. Ellenkező esetben repedések jelenhetnek meg benne. A töltési vastagság általában legalább 50 mm. Fontos emlékezni a világítótornyok telepítésekor. A beépítéshez a magasságot az átfedésből vagy a hablapból kell megjegyezni.

A fektetett esztrich sorozata a fürdőszobában

Először is, hogy a saját kezűleg magas színvonalú padlókat készítsenek a fürdőszobában, megfelelő módon fel kell készülnie a megoldásra. Készítsen cementet és homokot.

Fontos meghatározni az arányokat. A válasz arra a kérdésre, hogy milyen keverék, hogy kitöltse a padlót a fürdőszobában, attól függ, hogy milyen típusú alapozó öntés. Ha azonnal be kell öntenie a betonpótlót, az oldat aránya 1: 4. Ez 1 rész cement és 4 rész homok. A hab habarcsát a keverék 1: 3 arányban használja. Ebben az esetben három darab homokot kell bevinnie.

Vegyes kompozíció az öntéshez a padló felszínére öntve a jelzőfények között, és az építési szabályok szerint kiegyenlítve. A műszer a szomszédos világítótornyok mindkét végén helyezkedik el.

Így fokozatosan öntse az egész esztrich a fürdőszobába. A működés során gondoskodni kell arról, hogy a megoldás szigorúan a világítótornyok szintje szerint legyen.

Egy nappal később a töltés keményedni fog. Ezután eltávolíthatja az útmutatókat, és elmélyítheti azok maradékát, fedezhet a cementtel.

A következő lépés a felület felszíne, a gerincek és szabálytalanságok simítása. Ezt a szabály hegyes vége végzi. Ezt követően a mosdóban lévő durva töltőanyagot egy vékony műanyag burkolattal lezárják és szárazra hagyják.

A polietilén csökkenti a víz elpárologtatását, és tartósabbá teszi a beton habarcsot.

A padlóburkolatok keverékeinek típusai

Rendszerint a padlózat szintetizálására szolgáló megoldásokat gipszből vagy cementből készítik. Az utóbbi a fürdőszobákban és a fürdőszobákban előnyösebb. Az öntési keverékeket speciális papírzacskókban, polietilén hátlapból készítik. Megvédi az anyagot a nedvességtől.

Ne engedje, hogy a víz bejusson a csomagolásba, mivel a nedvesített megoldások nem alkalmasak erős és egyenletes esztrich létrehozására.

Fontos továbbá a termékek eltarthatóságának ellenőrzése. Minden egyes keveréket meghatározott felhasználási időre terveztek. A burkolóanyag a padlóburkolat elkészítéséhez használható.

Gyakran a gyártók különböző módosító komponenseket tartalmaznak a szintező keverékek összetételében. Az ilyen adalékok a bevonatot minőségibbé tehetik, és a kész megoldás több műanyagot képezhetnek, ami fontos a javítási folyamatban.

Például a speciális szintetikus szálak csökkentik a repedés valószínűségét, amikor az esztrich megszilárdul. Az ilyen anyagok oldatán alapuló esztriche akár padlóburkolatként is használható.

Ezeket a keverékeket különböztetik meg:

 1. Kiegyenlítése.
 2. Önszintezés.

Az első típusú megoldásokat külső felületként használják. Ezek lehetővé teszik, hogy megszabaduljon a bevonat hibáitól és kiemelkedésétől. A keveréket vastag réteggel kell felhordani, ami lehetővé teszi, hogy ezáltal sima felületet kapjunk.

Maga a csatoló is bizonyos módon osztályozódik az anyag tulajdonsága és állapota alapján:

 1. Száraz esztrichek.
 2. Félszáraz.
 3. Nedves.

Tehát a nedves esztrich a legkönnyebb elvégezni. Betonból és homokból áll. Az így elkészített kompozíciót az aljzatra öntjük és a felszínre terítjük.

Ez a töltés azonban sokáig szárad.

Nedves esztrich a szigetelésre vagy a vízszigetelésre. A hőszigetelő réteg az épületek első emeletén lévő házak és lakások befejezésére szolgál. Ugyancsak alkalmazzon egy nedves csatlakozót két kiegyenlítő réteggel. Ez a lehetőség akkor szükséges, ha befejezi a linóleumot vagy a parkettát. Az úgynevezett kötött kötöző alkalmas lakóhelyiségekre.

A félszáraz esztrich homokot és cementet is tartalmaz. Azonban, a nedves öntésektől eltérően, ezeket a keverékeket lágyítók és egyéb komponensek adják. Ezeknek az adalékoknak köszönhetően a félszáraz esztrich gyorsabban szárad, és egyszerűen fel tudja használni az alaptestet, eltávolítva az ütődéseket és a vetületeket.

Ezenkívül kevesebb víz szükséges a keveréshez. Ez megkönnyíti és tartósabbá teszi a padlószerkezetet.

A száraz típusú esztrich több rétegből álló összetett termék. Az alsó szinten zúzott kőzet vagy expandált agyag, és a felső gipszrost helyezik. Egy ilyen padló lefektetése nem nehéz, ugyanakkor nincs sok szennyeződés. Az alap száraz befejezése azonban jelentős hátrányban van: nem képes ellenállni a nagy terhelésnek.

Az esztrich-keverékekkel való munkavégzés elvei

A javítási munkák során szükséges, hogy a padló alatti helyiségben a levegő hőmérséklete ne eshet +5 fok alá, és ne haladja meg a +25 fokot. A nedvességtartalom nem haladhatja meg a 90% -ot.

A mûködés során a piszkozatokat el kell kerülni, mert csökkenti az esztrich minõségét. Előre kell kiszámítani az alap szárításának időtartamát, néha marginálisan, mivel egyes kompozíciók hosszú ideig fognak "megragadni".

A keverék öntéshez való előkészítésekor be kell tartani a gyártók által a csomagoláson feltüntetett arányokat és az utasításokat.

Néha a munka befejezése után, míg a padló még mindig frissen töltött, jobb, ha nem sétálsz rajta. Különösen ezt a tanácsot kell hallgatni azok a tulajdonosok, akik úgy döntöttek, hogy egy alap esztrich a hab műanyag. A jelzőfények eltávolításához felveheti a felszínt az RSD széles lapjainak feldolgozása után. Az ilyen védelem megakadályozza az új, nemrég elárasztott padló károsodását.

A jelzőfények beüzemelése során figyelembe kell venni a padlószintet. A padló a fürdőszobában kissé alacsonyabb, mint a többi lakásban. Ez a küszöb elkerüli az árvizet.

Így a padlózat saját fürdőszobába öntése teljesen hozzáférhető a javítási munkák minden tulajdonosához. Az esztrichhez csak minőségi anyagokat kell használni, és meg kell felelni a technológia és az öntési folyamat minden szakaszának.