Legfontosabb > Bútor

Hogyan csatlakoztasson egy fűtött törölközőtartót a használati melegvíz készítéséhez és a fűtési körhöz a saját kezével

A készülék higiéniás kiegészítők szárításának és a felesleges nedvesség eltávolításának eszköze a készülékben és a berendezésben egyaránt egyszerű. A telepítés megvalósításához nem szükséges alapvető ismeretek az építőmérnöki szolgáltatások területén. Azonban tisztán tudnia kell, hogyan kell csatlakoztatni a fűtött törülközőt. Végtére is, a saját erőfeszítéseinek eredményeit vagy a bérelt vállalkozók munkáját sok éven át kérem, egyetértek?

Az általunk bemutatott cikk részletesen tárgyalja a PS és a csatlakoztatás során felmerülő esetleges komplikációkat. A bizonyított és rendszeresített információ megbízható segítséget nyújt azoknak az otthoni mestereknek, akik saját munkájukat szeretnék, vagy akik szeretnék ellenőrizni a munkavállalók cselekedeteit.

Részletesen bemutatjuk a fontosabb háztartási készülékek összekapcsolását a régi és az új típusú elrendezés egészségügyi berendezéseiben. Nem figyeltek figyelmen kívül a magánházak tulajdonosainak problémáira. Az általunk kínált információ a gyakorlatban ellenőrizhető, vizuális anyagok és videó utasítások segítségével.

Fűtött törülközőtartó szerelése

A törölközőmelegítő bármilyen típusú összekötésére vonatkozó általános elv változatlan marad: a vizet egyik végén végzik, és a másikhoz áramlik. A PS telepítése megköveteli a telepítés jellemzői által kért pillanatok kötelező figyelembevételét.

Ha melegvíz rendszerhez vagy központi fűtéshez csatlakozik, a csővezeték részévé válik. Ha rossz oldalsávot csinálsz, akkor a felmerülő problémák nemcsak az egyes apartmanokat érintik, hanem az összes többiet is, amely e felszálló mentén helyezkedik el.

Az elektrolitikus korrózió elkerülésére ajánlatos ugyanazon anyagból készült alkatrészeket használni. Kivételt jelentenek a műanyag csövek, minden anyagból készült egészségügyi eszköz megfelel nekik.

A vízellátó rendszerünk számára a hazai gyártók által gyártott eszközök és a megfelelő szabályozási dokumentumok alkalmasak. A behozatallal óvatosnak kell lenni - a legtöbbet más szabványokra tervezték.

A létra létesített fűtött törülközőtartó többféle módon - függőlegesen, átlósan - csatlakozik a csővezetékhez. A lényeg az, hogy a középső távolság 50 cm.

Bármely meglévő rendszerhez való csatlakozás során figyelembe kell venni annak paramétereit. Az újonnan szerelt egységtől való távolság nem haladhatja meg a 200 cm-t, egyébként jelentős hőveszteség nem kerülhető el. Ideális esetben, ha a rendszer csövei és a fűtött törölközőtartó átmérője megegyezik, de ha mégis különböznek egymástól, a csatlakozást adapterek segítségével végzik.

Az eszköz csövek átmérője nagyobb lehet, mint a meglévő áramkör csövei, de semmiképpen sem kisebb. Ez nem okoz túlzott hidraulikus nyomást és biztosítja a hűtőfolyadék normál keringését a rendszerben.

Az alállomásnak a HMV rendszerekhez való csatlakoztatásának sajátosságai alapján megismerheti a fotók választékát:

Annak érdekében, hogy az eszköz, ha szükséges, könnyen szétszerelhető legyen, akkor azt fel kell használni ahhoz, hogy összekapcsolódjon az amerikai belső menetes típusú felszálló osztókkal. Törekednünk kell az adapterek számának csökkentésére, mert Szivárgás történhet a telepítési helyszíneken.

Az ízületeket különleges kompozíciókkal vagy alátétekkel kell lezárni, és ez nem érdemes megtakarítani. Csatlakoztatás normál metrikus menethez, amelyet egy lencsékkel tömörítettek. A kúpos szálakat a FUM szalaggal lehet a legjobban lezárni. A meghúzást kissé észrevehető nyomás mellett kell elvégezni, a túlzott erőfeszítés pedig, ha a csavarodás elfogadhatatlan.

A daruk és szerelvények kiválasztásakor kérdezze meg az elektrokémiai kompatibilitást, nehogy kiderüljön, hogy galvanikus párokat hoznak létre. Ez a tulajdonság acélból és sárgarézből áll. Gyors korrózió következik be, és a szerelvény használhatatlanná válik.

Ha az egészségügyi berendezés része a felszállónak, akkor nem kell felszerelni a reteszelő eszközöket. Annak érdekében, hogy a fűtött törölközőt lehúzni lehessen, anélkül, hogy megakadályozná a teljes felszedőt, szükség van egy bypass-ra a rendszerbe - egy áthidaló, amely a kiálló részeket a készülékről a csatlakozóhoz csatlakoztatja. A gömbcsapokat a jumper után szerelik fel. Amikor a csatlakozási kapcsolatokat beágyazják a felemelőbe, ő is bypassként működik.

A PS csatlakoztatása a melegvízhez vagy a központi fűtéshez

A fűtött törölközőt a központi hálózatok felszállóikhoz különböző módon lehet összekötni, mindez a módosításától függ:

 1. Top kapcsolat. A víz tetejétől folyik, és a visszatérő áramlás az alábbiakban található.
 2. Alsó csatlakozás. A hőhordozó egyrészt belép, és a másik oldalon látható.
 3. Átlósan. Megközelítés a tetejétől, érintse meg a másik oldalt.
 4. A készülék alján a közepén.

Függetlenül attól, hogy az alállomás hogyan kapcsolódik az FGP rendszerhez vagy a központi fűtés-emelőhöz, hasonló rendszereket alkalmaznak.

A törülközőtartó beépítése a felemelőbe

A fűtött törülközőtartó beágyazása a fürdőszobában, amely egy többszintes épület lakásában található, ki kell kapcsolni a felmelegedő meleg vizet. A feladat egyszerűbb, ha a berendezést egyszerűen lecsavarhatja a közös csőhöz csatlakozó anyák kicsavarásával. A lényeg az, hogy az új eszköz csatlakozóvezetékeinek hasonló méretei vannak.

Ha a régi típusú készüléket hevítik a forró víz felszívójához, akkor nehezebb leválasztani. A legjobb megoldás - ha egy fűtött törölközőtartót saját kezűleg csatlakoztat a felszálló részek pótlásához részben vagy teljesen, a második lehetőség pedig előnyösebb. A mennyezeten maradt régi csődarabok potenciális veszélyt jelentenek.

A felhúzót a régi egységgel együtt levágják egy daráló segítségével, majd a csővezetéket levágják a szomszédok felett és alatt, csatlakoztatják az új felszállót, és elhozzák a helyiségbe. Az ugyanolyan átmérőjű polipropilén csövek használata előnyös az acél esetében. Kedvezőbbek, könnyebbek, nem korrozívak, ellenállnak a magas hőmérsékletnek, tartósak.

A PPP csövek szerelvényei széles választékot kínálnak, amelyek a szálakba történő átkapcsoláshoz és a fűtött törölközőt összekötő csőbe vannak hegesztve. Forrasztáshoz használjon speciális forrasztópáét. Sokan gondoskodnak egy speciális dobozról, hogy elrejtse a kábelezést mögött, anélkül, hogy megváltoztatta volna a kapcsolási sémát.

Önálló telepítés egyszerű konfiguráció PS

A szárító össze van szerelve, az elzárószelepeket lazító csatlakozásokkal szerelik fel a szemöldökökre, majd megpróbálják a falon előre jelzett helyszínen ellenőrizni a vízszintes és függőleges helyzetet, rögzített konzolokat az alállomás kötőelemeihez.

A kapcsolat az alábbi technológiával történik:

 1. Telepítse az áthidalót csövek vagy pólók segítségével. Olyan helyeken, ahol az eszközhöz van csatlakoztatva, egy szelep van felszerelve.
 2. Rögzítse a fűtött törülközőt vasalóval vagy más rögzítőelemekkel.
 3. Csatlakoztassa a készüléket a szelephez hüvelyekkel vagy szerelvényekkel.
 4. Lassan nyissa ki a csapokat, és töltse fel a készüléket vízzel.

A rendszerben levő áthidalás fontos funkciót lát el - ugyanolyan hőmérsékletet biztosít a hűtőközeg számára, mint a felszálló mentén elhelyezkedő összes apartmanban. A gömbcsapok lehetővé teszik, hogy a készüléket bármikor kikapcsolják, vagy akár teljesen eltávolítsák a termosztátot, amely megtartja a beállított hőmérsékletet.

Sokan próbálják optimalizálni a hűtőfolyadék cirkulációját a szárítón keresztül, hogy ellensúlyozzák, vagy válasszanak ki egy 1-es átmérőjű csövet, amely kevesebb, mint a bélés. A szakemberek ezt a megközelítést nem indokolják. Egy egyszerű konfigurációjú készülékben a közvetlen keringtetés révén jó keringés figyelhető meg.

Ez a jelenség a fizikai törvények segítségével magyarázható: a fűtött törülközőtartályban lévő hűtőfolyadék nagyobb arányban van, mint a forró hűtőfolyadék, így leesik.

Ennek eredményeként a hűtött folyadékot a központi csőbe nyomják a készülék legalacsonyabb pontjáról. A felszálló magasabb hőmérsékletű folyadék a fűtött törülközőtartó tetejébe kerül, és a ciklus ismétlődik. Itt a hűtött víz játssza az örök mozgást.

Egyesek javasolják a bypass leengedő szelepek telepítését a vízáram leállítására. Ez azonban ellentétes azzal az uralkodással, hogy egy többemeletes épületben, egyetlen lakástulajdonosnak semmi alkalmuk sincsen arra, hogy önállóan kikapcsolja a központi felszállót, és megfosztja a forró vizet.

Egy másik dolog egy magánház, itt a tulajdonos egy daruhelyet rakhat fel, ahol kívánja, de ha a rendszer megfelelően kiegyensúlyozott és termosztatikus készülékek vannak, akkor nem szükséges daru felhelyezése a jumperre.

Nem túl esztétikailag vonzó a nyitott eyeliner csövek rejtve:

A PS előtt elzáró szelepekre van szükség a munkájának kezelése érdekében. Mindkét gömb és 2 állású, több fordulatú opciók alkalmasak erre a célra. Nem alkalmasak légdugók eltávolítására.

Amíg a termékek újak, ez megtehető az anyacsavar lazításával, de ennek következtében a pecsétek gyorsan használhatatlanná válnak. Ha van egy szál a csapokon, nem a csöveken van, akkor le kell vágni, vagy egy megfelelő illesztést kell hegeszteni.

Az új épületben egyszerűbb a fűtött törölközőt a fűtési rendszerbe telepíteni, de csak a fűtési idényben melegszik. Az SGV-ben történő telepítés hatékonyabb.

Technológiai munka a "létrán"

A természetes keringésben működik, és a fűtött törölközősín "létra" kapcsolatrendszerét a felemelőhöz, a leggyakrabban használt, jól bevált kapcsolatokkal - oldalirányban vagy átlósan. Ezeknél a rendszereknél sem a felemelőben lévő hűtőközeg-ellátás iránya, sem a hűtőközeg keringési aránya nem játszik szerepet, a rendszer nem melegszik vízellátás leállása esetén.

A kapcsolódási sorrend ugyanaz, mint egy egyszerű PS konfiguráció esetében, de a rendszer működéséhez figyelembe kell vennie néhány funkciót:

 • A felsõ felsõ részen a felsõ felsõ részen, a törölköztetõ szárító tetején vagy fölött helyezkedjen el, az alsó részén - az alsó ponton vagy annak közelében.
 • Tartsa be az ellátóvezetékek szigorúan vízszintes helyzetét, vagy 5-10 mm-es lejtést hajtson végre a teljes hossz mentén. Ha ezt a feltételt nem tartják be, akkor légzáródás léphet fel. Ha az alsó pályát választotta, akkor a boypastához egy kisebb cső használata nem megengedett.
 • Válasszon legalább 25 mm átmérőjű csöveket, ha azok polipropilén, legalább ¾ cm-es acél, 3/4 "-os gömbcsapok, kisebb átmérőjűeknél egyenetlen melegítés figyelhető meg - melegebb a felülről és alulról hidegebb.
 • Ha a fali csöveket műanyagból a falba tervezi, ügyeljen arra, hogy szigetelje őket.

Abban az esetben, ha szűkített bypassot telepített vagy eltolt, akkor a természetes keringés a kényszerítettséggel együtt működik. Ennek a rendszernek jelentős hátránya van: teljes kapcsolódás alacsonyabb kapcsolattal, csak a felső változat elfogadható. Pozitív oldalak is jelen vannak: a felső áramlásban stabilan működik, nem levegőzik, a törölközőmelegítő tetszőleges távolságban távolítható el a kiöntőnyílásból.

Ha úgy dönt, hogy az alsó csatlakozást elvégzi, akkor készüljön fel arra a tényre, hogy ez a módszer kevésbé hatékony, de van néhány előnye: a központi vízszintes vízellátás iránya nem számít, a csövek elrejthetők a fürdőkád alatt.

A legfontosabb hátrány a Mayevsky-daru kötelező hozzáférhetőségének biztosítása a levegőkioldáshoz. Az áramkör működtetésének előfeltétele a PS aljzat alsó aljzatának eszköze.

Kívánt esetben az alsó csatlakozás oldalirányban megváltoztatható. Ehhez a be- és kiömlőcsőre szerelje be a 90 fokos sarkokat. Az adapterek működő keresztmetszete nem különbözhet a csövek átmérőjétől a kisebb oldalon, különben a rendszer nem fog megfelelően működni. Reverse upgrade - az oldalsó csatlakozás alulról történő módosítása lehetetlen.

A független mesterek hibái

Ha az alsó vagy alsó csatlakozásnál az alsó kimenet a PS szélső pontja fölött van, akkor a készülék alja és az alsó kimenet csatlakozási pontja között stagnáló zóna keletkezik. Ez annak a következménye, hogy a lehűlt hűtött folyadék nem tud újból bejutni a felszállóba, mert az alacsonyabb fajsúlyú melegvíz-oszlopra gyakorolt ​​nyomás következik be.

Mindaddig, amíg a megengedett magasságkülönbség a fűtött törölközőtest alsó kimenete és alja között nem haladja meg a készüléket, a keringés után megáll.

A keringés akkor is megáll, ha a felső cső alakítja a térdét. Ennek a rendszernek a megteremtése csak Mayevsky darujának megkötését teszi lehetővé, hogy rendszeresen felszabadítsa a felgyülemlett levegőt. Néha egy hurok készül a felső csőben, azt a mennyezetburkolat mögé helyezi, és az alsó csövet a padlóra köszörülik.

A tetején a levegő felgyülemlik, és az egységben lévő hűtött víz az alsó hurokban blokkolódik, a padlóban. A hűtőfolyadék mozgása teljesen leáll.

A PS behelyezése a központosított fűtési rendszerbe

Ha télen szeretne törülközőszárítót telepíteni, akkor ez a vállalkozás valószínűleg nem fog működni. Ebben az esetben le kell állítania a fűtést, és ki kell venni a hűtőfolyadékot a rendszerből, ezért várnia kell a nyárig. De még akkor is a munkát bonyolítja az a tény, hogy a fűtési rendszert ki kell üríteni, és a kínálatot át kell fedni. Mindezek érdekében be kell vonni a lakhatási és kommunális szolgáltatások megoldását.

Nehéz lefolytatni és tesztelni a PS teljesítményét a nyáron. A hegesztések és a menetes csatlakozások helyén szivárgások formájában jelentkező hibák csak a fűtés bekapcsolása után jelentkeznek. Ez a tény ismételten azzal érvel, hogy az áthidalás után a daruk kötelezően be vannak építve.

Törölköző csatlakoztatása egy vidéki házban

A magánház ház feltételei kedvezőbbek a szárító telepítéséhez. Egy önálló adagoló rendszerrel a víz tisztább. Meg lehet vásárolni az importált PS-t, félve az üledék felhalmozódásától. Általában egy ilyen házban elegendő helyet kell elhelyezni a fürdő alatt, amely kiterjeszti az egység méretének és alakjának megválasztását. És a kapcsolat működtetéséhez nincs szükség a szomszédok engedélyére.

Maga a kapcsolatrendszer hasonló a lakóépületben használthoz. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a készüléket kizárólag a víz áramlásánál kell csatlakoztatni. Ha a bélés hossza legfeljebb 50 cm, szerelje fel a csöveket vízszintesen, ha hosszabb ideig készítse el a meredekséget az egész hosszon.

Figyelje meg a fal és a vízcső közötti távolságot. 4-5 cm-es csővezeték átmérővel válassza az 5 és 5,5 cm közötti távolságot Ha az átmérő értéke 2,3 cm-nél kisebb, akkor ez a rés 3,5 cm-re csökken.A hővezetésnek köszönhetően a forró csövek ki vannak téve a PS- hegesztési módszer nem szerelhető fel kell szabad.

Hasznos videó a témában

A készülék telepítésének folyamata egy új lakás kivitelezése során:

Videó a fűtött törülközőtartó választásának és csatlakoztatásának módjáról:

A fűtött törülközőtartó kapcsolási sémája nem nehéz. Az otthoni mester számára nagyon jól megvalósítható. De figyelmen kívül hagyva a szabályokat, sőt a kisebb árnyalatokat is, sok bajt okozhat.

Fűtött törülközőtartó felszerelése: technológia és csatlakozási lehetőségek

A fürdőszoba sokkal kényelmesebbé válik, ha olyan funkcionális eszközt szerel fel, mint egy fűtött törölközőt.

A telepítés lehetővé teszi, hogy egyszerre több jelentős problémát megoldhasson:
- törülközők és kis dolgok szárítása;
- optimális hőmérséklet fenntartása;
- nedvesség képződésének megakadályozása.

Fontos, hogy ne csak a megfelelő törülközőt válasszuk, hanem helyesen telepítsük és csatlakoztassuk. Ez az egész folyamat több szakaszból áll, amelyeket meg kell ismernünk a munka megkezdése előtt.

Mit kell tudnia a törülközőszárító telepítése előtt?

 1. Lakóházainkban egy fűtött törölközőt nem építettek be a fűtési rendszerbe, ahogy a legtöbb külföldi országban szokás, hanem forró vízrendszerbe. Ezért a telepítésnek bizonyos sajátosságai vannak, mivel a szárító egyfajta "csővezeték kompenzáló hurokává" válik. Ha a feszítőbe helyezés nem megfelelően történik, ez nem csak a lakáshoz, hanem az egész ház vízellátásához vezethet.

 • Ugyanezen okok miatt a legtöbb behozott törölköző melegítő nem alkalmas a vízellátó rendszerünkbe való beakadásra. Ezért ajánlatos egy hazai gyártmányú készüléket vásárolni, amely megfelel bizonyos GOST és SNiP-knek. Ez a probléma csak akkor fordul elő, ha telepítésre kerül a lakásban. Magántulajdonban fogok menni a külföldi márkájú törülközővel.
 • A különböző anyagokból származó alkatrészek nem használhatók ugyanabban a rendszerben a negatív hatások, például az elektrolitikus korrózió elkerülése érdekében. Az eszköz gyors meghibásodásához vezet. Lehetőség van bármilyen eszköz csatlakoztatására a műanyag csövekből.

 • A központi rendszerhez csatlakoztatott fűtött törölközősín csak a fűtési szezon alatt működik. Annak érdekében, hogy az egész évben működhessen az eszköz, kombinált eszközadatokat kell telepíteni.
 • A rendszer alsó csövekhez csatlakozó fűtött törülközőtartó teljesítménye 10% -kal csökken.
 • A "létrák" formájában lévő eszközöket átlós, oldalirányú vagy függőleges csatlakozással kell összekötni a csővezetékkel (középső távolság - 500 mm).

 • Az építés vagy a felújítás során történő telepítéskor nem jelent problémát a leszállási távolság, de a már elkészült rendszerbe történő beépítéskor figyelembe kell venni a meglévő vezetékek geometriáját és méreteit. Ezért fűtött törülközőtartó vásárlásakor ismernie kell és figyelembe kell vennie az ágak közötti távolságot.
 • Ha különféle átmérőjű csöveket és csöveket használnak a fűtött törülközőtartón és a rendszeren, akkor alkalmazzon adaptereket. Ebben az esetben nem megengedett, hogy a készüléknek kisebb átmérőjű csövek legyenek, mint a rendszer csövei. Ellenkező esetben a víznyomás növekedése a "szűk keresztmetszetben" balesetet okozhat.

 • A felemelőhöz való csatlakozáshoz ajánlott az "amerikai" - leválasztható csatlakozások használata, amelyek lehetővé teszik a teljes eszköz eltávolítását.
 • Szintén a felemelőben célszerű felszerelni a gömbcsapokat és a jumpert (bypass). Az amerikai nők és az eszköz jelenlétében csak a fűtött törölközőt kikapcsolhatja anélkül, hogy kikapcsolná a lakásban vagy a bejáratnál lévő vizet.
 • ↑ vissza a tartalomhoz

  A fűtött törülközőtartó telepítési eljárása

  A modern gyártók kétféle törölközőt kínálnak:

  A törölközőmelegítő minden egyes típusának különös vonása van a kapcsolódásnak, amelyen a fürdőszobában történő telepítés folyamata függ.

  A régi törülközőtartó leszerelése

  Bizonyos esetekben az új eszköz csatlakoztatása előtt meg kell szüntetni a régiet. Ma kétfajta "régi" fűtött törülközőtartó van:

  • a szovjet minta tekercsei.
  • modern eszközök

  A régi tekercs leszerelése

  A régi szovjet szerpentinek cseréje sokkal nehezebb. Ebben az esetben a víztörlő csatlakoztatása csak a felszedőhely cseréjével végezhető el. Lehet, hogy részleges (csak az ő lakásában), de mivel nem célszerű megváltoztatni egy darabot a régi cső, jobb, hogy teljesen megváltoztatni a teljes felszálló.

  Ehhez meg kell tárgyalnia a szomszédaival az alatta és fölött, hogy összekapcsolják az új felszállóikat. Ezt gyakran gyakorolják, mivel rendkívül veszélyes a régi csövek elhagyása a mennyezeten.

  A modern építkezés megszüntetése

  Ha a modern eszköz helyesen van felszerelve, levehető csatlakozással, könnyen cserélhető. A legfontosabb dolog az, hogy az új a régihez hasonló és / vagy a csatlakozóvezetékek közepén ugyanolyan méretű.

  Ugyanakkor szükség van a törölközőmelegítő eltávolítására, amely időben szolgál, átrendezi a csatlakozók páros csatlakozóit egy másikra, csatlakoztatja és rögzíti a falra.

  Riser csere

  Az összes kérdés elfogadása után ki kell kapcsolni a vízellátást. Ezt a feladatot rendszerint a szolgáltatási szervezetgel együtt kell megoldani. Ezután a serpentinnel rendelkező emelőt egy csiszológép vágja le - először a lakásában, majd a szomszédokban. A csövek vágása után a felső és az alsó szomszédos csöveken lévő szálakat le kell vágni, csatlakoztatni kell az összes csövet és be kell vezetni a fürdőbe a mennyezeten keresztül.

  Fontos! Minden munkát hatékonyan kell végezni, hogy szomszédok ne legyenek szivárgók - meg kell érteni, hogy minden felelősség baleset esetén a vállalkozóra esik. Olvassa el: mit kell tenni az árvíz esetén?

  A vízmelegített törülközőtartó felszerelése

  Először össze kell szerelni - szerelje fel az elzárószelepeket az eyelineren leválasztható csatlakozással, amely a jövőben biztosítja a fűtött törölközőt könnyű cseréjét, vagy bizonyos hibák kiküszöbölését anélkül, hogy lecsapolná az emelőt. Az összeszerelt szárító bármely helyen elhelyezhető a falhoz úgy, hogy csöveket hoz a felszállónyílásból.

  Csatlakozási megbízás:

  1. Telepítse az áthidalást csövek vagy pólók segítségével. Ehhez három szelep szükséges: a fűtött törölközőt összekötő pontokon, kettő a vízmozgás megakadályozására szolgáló áthidaló ponton.
  2. Rögzítse az eszközt a falon lévő konzolokkal.

 • Csatlakoztassa az áthidaló szelepekhez hüvelyekkel vagy speciális szerelvényekkel.
 • Amikor elkészült, simán nyissa ki a csapokat, és lassan töltse fel a fűtött törölközőt vízzel, hogy megakadályozza a víz kalapálását.
 • ↑ vissza a tartalomhoz

  Kombinált törülközőtartó telepítésének jellemzői

  Mivel a vízszárítók általában csak a fűtött időszakban dolgoznak, a sokemeletes épületek sok lakója megoldja ezt a problémát egy olyan fűtött törülközőtartó telepítésével, amely a fűtési rendszerből vagy a melegvízellátó rendszerből, valamint a villamos energiából működik. Ehhez szüksége van egy szárító létra, a bal alsó bélés, amely egy elektromos fűtő egy termosztát van szerelve. A fűtött törülközőtartó felszerelése a fent leírtak szerint történik.

  Így a következő munkasorozat érhető el. Az elzáró szelepek lezárásakor és a készülék feltöltésében vízzel a bal felső szemceruza segítségével (ahol a Mayevsky daru be van szerelve) a fűtött törölközőt villamosan lehet felmelegíteni. A dugaszoló aljzatból való leválasztásnál és az elzárószelepek kinyitásakor a fűtést a központi rendszer melegvízzel látja el.

  Az ilyen eszközök áramfogyasztása elég magas (1 kW vagy több), amihez külön kimenet szükséges, amely legalább 2,5 négyzet keresztmetszetű kábellel és közvetlenül a kapcsolódobozból származik. Ezt a kábelezést külön "automatikus" védelemmel kell ellátni.

  Nagyon fontos pont a földelés. A gyártók gondoskodtak a kész törülközősínek és az önállóan (a "termosztáttal" létra "termosztáttal felszerelt") védőföldeléssel való kapcsolódásra a termosztáttal. Ezért elegendő egy speciális csatlakozóaljzat felszerelése földeléssel, háromhuzalos huzalozással. Ha nincs földelés a lakásban, akkor lehetséges egy "nullázás", amikor a földvezeték és a vezetékes zéró kapcsolódik egymáshoz. Ezt az újraföldelést a lehető legközelebb kell elvégezni az elektromos panelhez.

  Így történik a fűtött törülközőtartó felszerelése és csatlakoztatása. Mielőtt elkezdené, el kell döntenie, hogy magától vagy sem. Még ha úgy döntesz, hogy nem csinálod magad, akkor legalább meg fogod érteni a telepítés sorrendjét, amely segít a bérelt szakemberek munkájának minőségének ellenőrzésében.

  Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt

  Jelenleg katasztrofális helyzet áll fenn a szakképzetlen interferenciával a közös ház rendszerek munkájában, különösen a forró vízmelegítőkhöz csatlakoztatott fűtött törülközőtartók (PS) beépítése vagy módosítása során.

  Ez a cikk leírja a PS működésének elveit, példákat ad arról, hogy hogyan kell megfelelően összekapcsolni, és kezdetben üzemképtelen vagy instabil opciókat, amelyek megmagyarázhatják működésképtelenségük okait.

  Egy kis történelem, régi PS típusok

  Húsz évvel ezelőtt a PS "a fejlesztőből" egy "P" vagy "M" betű alakú, monolitikus felszállócső volt.

  A ronda megjelenés ellenére az ilyen típusú alállomásnak vitathatatlan előnyei voltak: folyamatosan forró volt, nem jelentettek észrevehető hidraulikus ellenállást, és nem engedték meg a lakosok számára, hogy megzavarják a melegvíz-ellátó rendszer (HMV) működését.

  Az idő múlásával azonban a régi lakásállomány bérlői javításokat végeztek, megváltoztatták a régi és csúnya PS-t egy új és ragyogó megoldásra. Jó forgatókönyvvel kiderült, hogy így:

  A PS átmérője megfelel a felszálló átmérőjének, a csatlakozás szűkítés nélkül és szelepek (csapok) nélkül történik.

  Ha sikertelen forgatókönyv - mint ez:

  Négy extra szűkület jelent meg az alkalmazott szerelvényektől:

  De sokkal rosszabb:

  Az előzőekben említett szűkítő, kiegészített szelepek mellett. Amikor egyikük átfedi egymást, a keringés teljesen leáll a felszállóban, a tápellátásban lévő lakások nyomása nullára csökken (a víz egy része a "visszatérő vezetékből" áramlik), a felemelő lehűl, ha nincs vízelvezetés, és mikor nyitja ki a keverőt, hosszú időre hideg vizet kell lefolyania.

  Szigorúan tilos a szelepek és szerelvények (daruk) felszerelése az emelõkön!

  A melegvízellátó torony fűthető törülközőtartályaiból.

  Idővel a fejlesztők egyre korszerűbb technológiákat kezdtek használni, és nem egy hajlított ijesztő cső helyett két fiókot indítottak el a felszállóktól, hogy összekapcsolják az alállomást a lakók megválasztásával. Sajnálatos módon azonban sem ezeknek az ágoknak a típusa, sem magassága a padlóról, sem a köztük lévő távolság semmilyen módon nem normalizálódik. Ez súlyos problémákat okoz a PS összekapcsolásakor, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

  Mindig van egy megkerülés a csapok között - egy csőszakasz, amelynek átmérője megegyezik a felszálló átmérőjével vagy egy lépéssel kevesebb.

  A törölközőmelegítő megkerülése számos problémát megold:

  • A normál keringetési sebesség fenntartása a melegvíz (GW) felszállón keresztül. A felszálló erõs áramlás biztosítja, hogy egyenletesen forró víz kerüljön (a szabványoknak megfelelõen - 60 fokos) minden lakáshoz, bármilyen padlóra, függetlenül attól, hogy a bejárat kezdetétõl a felszállóig terjed.
  • A teljes hűtőközeg (víz) csak egy része áthalad egy PS-n, a másik pedig elmúlik, így több hőt takarít meg a következő fürdőszobák számára. Végtére is, az egyik felszálló dolgozhat egy vagy két tucat törülközőtartó.
  • Lehetséges, hogy az alállomást teljesen leállíttathatja, vagy a lakóinak hőmérsékletét állítsa be anélkül, hogy befolyásolná a többi lakást (ez utóbbihoz egy kiegészítő vezérlőszelepet kell felszerelni az egyik csapra, mivel a gömbcsappal nem lehet szabályozni semmit).

  Beszéljünk a fizikáról. Gravitációs szivattyú a PS-ben.

  Ha a szűkített vagy elmozdított bypass munkateljesítménye mégis valahogy illeszkedik a vízvezetékberendezések vezetőihez, akik úgy gondolják, hogy "átnyúlnak - ne nyomja meg", akkor a rendszernek anélkül, hogy bypass-eltolódás lenne, és a felszálló összeszorítása nélkül teljesen szétesett volna: "Minden víz áthalad a törülközőn! Hát nem fog zsibbadni! Soha nem működhet! "

  Azonban a PS ezzel a kapcsolattal remekül működik! A teljesítmény magja a "gravitációs szivattyú":

  A hűtőfolyadék hűtése a PS-ben általában csökken, mivel nagyobb a sűrűsége (fajsúlya) a forró hűtőfolyadékhoz viszonyítva. Ennek eredményeképpen a lehűtött hűtőfolyadékot a PS alsó pontjától a felszálló felé toljuk ki, ugyanakkor egy forró hűtőközeg belép a PS felső pontjába. Ami újra hűl és leesik - egy "gravitációs szivattyút" kapunk, amelynek örök motorja hűtött víz.

  Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt.

  Tekintsünk néhány, a PS-t összekapcsoló garantált munkamódszert.

  1. ábra: oldalirányú és átlós kapcsolatok, nem összehúzott és elfogulatlan áthidalás.

  A leghatékonyabb csatlakozás a PS abszolút többségéhez (a kivételek egy kicsit később kerülnek hozzáadásra) - a hűtőfolyadék szállítása a felső részen és a lehűtött hűtőfolyadék felengedése alulról. Ez elérhetõ egy oldalirányú vagy átlós kapcsolatnak egy nem szándékolt és elfogulatlan bypasstal.

  A rendszerek egyenértékűek, az átlós verzió szinte semmilyen előnnyel nem rendelkezik az oldallal szemben.

  Ez a PS csatlakozási rendszer a leginkább egyetemes:

  • Működik minden felszállási irányban a felszállóban.
  • Nem függ a felszálló keringési sebességétől.
  • A víz kiáramlása után a PS-ből nem szabad vérzik.
  • A felszálló távolsága önkényesen nagy.

  Az áramkör teljesítményi feltételei:

  • Az emelő alsó kimenete az alállomáson lévő csatlakozási pont alatt legyen, a felemelő felső kimenete pedig az alállomás csatlakozási pontja fölött legyen.
  • Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány). A határozottság érdekében cseppenként 3,3 millimétert kaphat. Sokkal jobb. A felemelőtől (néhány méter) és a bemeneti csövek nagy átmérőjéről (32 mm-es átfolyócső) lévő kis távolságoknál szigorúan vízszintes felszerelés megengedett.
  • Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, különben a levegő felhalmozódik benne, és a keringés megáll), vagy vízszintes úton megy (csak szűk határokon belül megengedett, a mély "lyukak" "zsebekként" szolgálnak a levegőztetéshez).
  • A csapok közti alsó betáplálásnál biztosan nincs szűkítés! Ez zavarja a PS munkáját, amíg teljesen üzemképtelen! A legfelsõ takarmányban végsõ soron a felsõ átmérõ egy lépcsõjével történõ bypass szûkítés elfogadható (ezt az opciót részletesebben lásd alább), de a PS üzemeltetéséhez nincs szükség.
  • A maximális keringésű csövek átmérője előnyösen nem kisebb, mint a DN20 (3/4 "acél, 25mm jó erősített PPR esetén), a gömbcsapok nem kevesebbek, mint 3/4". A PS praktikus maximális távolsága az emelőtől a 25 mm átmérőjű műanyag cső használatakor kb. 4,5 méter.
  • Nagyon kívánatos a szállítócsövek hőszigetelésbe helyezése. Azon kívül, hogy a műanyag csövek beágyazódása esetén kötelező (mechanikus védelmet és kompenzációt biztosít a hőtágulásnak), az ilyen szigetelés bizonyos esetekben javíthatja a PS működését (csőcsonk vagy "gödrök").

  Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

  • a) Lassítja a keringést az egész emelõn (a forró víz hõmérséklete az apartmanok vízérõl esik).
  • b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes áramlási irányban elhelyezkedő lakásban. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.
  • c) Nem javítja a fenti rendszer hatékonyságát észrevehető módon, és az alsó tápláléknál, még az ellenkezője is - zavarja az alállomás munkáját.

  A séma érvényben lévő verziói №1.

  Az alállomás függőleges helyzete teljesen a csapok között van, az áramkör működési feltételei nem sérülnek.

  A PS teteje a felső kimenet felett van. A víz kiáramlása után a PS-ből való légtelenítés szükséges.

  2. ábra: alsó csatlakozás.

  Kevésbé hatékony, mint az oldalsó, előnyei és hátrányai.

  • Működik minden felszállási irányban a felszállóban.
  • Az a képesség, hogy a csöveket valahova a fürdőszobába rejtve, a falak ragasztása nélkül.
  • Mayevszkij csapjain keresztül levegőztetés szükséges.
  • Alacsonyabb hatékonyság az oldalsó vagy átlós csatlakozásokhoz képest.

  Az áramkör teljesítményi feltételei:

  • A felemelő felső kiömlőnyílása eltolással vagy szűkített bypasszal az alállomáson lévő csatlakozási pont alatt kell lennie. Ez biztosítja a PS függetlenségét az áramlás irányából.
  • Az alsó csapot a PS alatt kell lennie a rendszer minden változatában.
  • Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány). A határozottság érdekében cseppenként 3,3 millimétert kaphat. Sokkal jobb. A felemelőtől (néhány méter) és a bemeneti csövek nagy átmérőjéről (32 mm-es átfolyócső) lévő kis távolságoknál szigorúan vízszintes felszerelés megengedett.
  • Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne, és a keringés megáll), vagy vízszintes úton (csak szűk határok között megengedhető, mély "lyukak" fújja a kapcsolatot a PS-vel).
  • A maximális keringésű csövek átmérője előnyösen nem kisebb, mint a DN20 (3/4 "acél, 25mm jó erősített PPR esetén), a gömbcsapok nem kevesebbek, mint 3/4". A PS praktikus maximális távolsága az emelőtől a 25 mm átmérőjű műanyag cső használatakor kb. 4,5 méter.
  • Nagyon kívánatos a szállítócsövek hőszigetelésbe helyezése. Azon kívül, hogy a műanyag csövek beágyazódása esetén kötelező (mechanikus védelmet és kompenzációt biztosít a hőtágulásnak), az ilyen szigetelés bizonyos esetekben javíthatja a PS működését (csőcsonk vagy "gödrök").

  Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

  • a) lelassítja a keringést az egész felszállóban (a forró víz hőmérséklete a lakások vízszintjein esik).
  • b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes áramlási irányban elhelyezkedő lakásban. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.
  • c) Nem észlelhető módon javítja az adott rendszer hatékonyságát.

  A rendszer ²2-es verziója érvényes.

  Minden ág a PS alatt van, semmilyen feltétel nem sérül.

  A felső aljzat a PS aljánál.

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez azonnal korlátozza az áramlás irányát - csak a tetején!

  Az alacsonyabb áramlással ilyen kapcsolat instabil.

  ³3. Ábra: oldalirányú és átlós kapcsolatok szűkített vagy elmozdított bypass segítségével.

  A vízvezetékelők abszolút többsége úgy véli, hogy az alállomás csapjai között feltétlenül szűkítésre van szükség - egyébként semmi sem fog működni. Először is, nem ez a helyzet (lásd. №№ 1. és 2. reakcióvázlat), és másrészt, abban az esetben az alsó vízellátás a kelő, és a gyenge keringés szűkült megakadályozza munkáját törölköző, amíg a teljes hűtési, annak ellenére, hogy normál kapcsolat külsőleg. Ezért mindig törekedjen arra, hogy a bypass átmérője megegyezzen a felszálló átmérőjével.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a felemelőben lévő betáplálási irányt most a legmagasabb jelzi.

  A beállítások alján nem feltétlenül ajánlott használni ezeket az opciókat, az okokat az alábbiakban ismertetjük.

  A rendszer hátrányai:

  • A stabil működés csak a legfelső adagolásnál garantált.

  A rendszer előnyei:

  • Egyértelműen és stabilan dolgozik a felszálló felső takarmányában.
  • A víz kiáramlása után a PS-ből nem szabad vérzik.
  • A felszálló távolsága önkényesen nagy.

  Az áramkör teljesítményi feltételei:

  • Ismét emlékszünk arra, hogy az alsó adagolással a csapok közötti szűkület / elmozdulás megakadályozza a PS munkáját, amíg teljesen üzemképtelen! A felső adagolásnál a szűkítés elkerülése legfeljebb 1 lépés lehet a felszálló átmérőjétől. Soha nem szükséges egy szűkített bypass bypass.
  • Az emelő alsó kimenete a PS alsó része és a felszálló felső kimenete legyen - a PS teteje felett.
  • Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány). A határozottság érdekében cseppenként 3,3 millimétert kaphat. Sokkal jobb. A felemelőtől (néhány méter) és a bemeneti csövek nagy átmérőjéről (32 mm-es átfolyócső) lévő kis távolságoknál szigorúan vízszintes felszerelés megengedett.
  • Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne és a keringés megáll), vagy a vízszintes úton megy (csak kis korlátok között, mély "lyukak" zavarja a keringést).
  • A maximális keringésű csövek átmérője előnyösen nem kisebb, mint a DN20 (3/4 "acél, 25mm jó erősített PPR esetén), a gömbcsapok nem kevesebbek, mint 3/4". A PS praktikus maximális távolsága az emelőtől a 25 mm átmérőjű műanyag cső használatakor kb. 4,5 méter.
  • Nagyon kívánatos a szállítócsövek hőszigetelésbe helyezése. Azon kívül, hogy a műanyag csövek beágyazódása esetén kötelező (mechanikus védelmet és kompenzációt biztosít a hőtágulásnak), az ilyen szigetelés bizonyos esetekben javíthatja a PS működését (csőcsonk vagy "gödrök").

  Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

  • a) Lassítja a keringést a teljes felszállóban (a forró vízcseppek hőmérséklete).
  • b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes áramlási irányban elhelyezkedő lakásban. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.
  • c) Nem javítja a fenti rendszer hatékonyságát észrevehető módon, és az alsó tápláléknál, még az ellenkezője is - zavarja az alállomás munkáját.

  Miért nem működik a PS?

  Elemezzük a PS tipikus összekapcsolási hibáit (a szakaszt fokozatosan feltöltjük a tényleges példákra mutató hivatkozásokkal).

  A PS az alsó osztás alatt van. Hűtőszekrényben, MS és megy le a víz csapdába, kialakítva az alsó része az SS, és a csövet (torlasztózóna - aljáról PS egy olyan szintre, alacsonyabb érintse meg), és nem jön vissza a kelő, hogy az, hogy a tetején megnyomja a könnyebb meleg víz... Egy hasonló megsértéssel járó PS működik, amíg egy bizonyos különbség a magasságban "alsó kimenet - alacsonyabb PS" túllépése (lehetetlen megjósolni a pontos értéket) - akkor a PS természetes keringése leáll.

  A felső cső olyan hurokot képez, amelyben a levegő felgyülemlik - a keringés a PS-ben megáll. Elméletileg működtethető, ha van egy levegővel (automatikus vagy Mayevsky) rendelkező szívócső a cső tetején.

  A korábbi, nem dolgozó esetek kombinációja, amelyet általában úgy alakítottak ki, hogy egy csövet fektetnek a mennyezet mögé, a második pedig a padlóba esztrich.

  A felső cső olyan hurokot képez, amelyben a levegő felhalmozódik, és a PS-ben hűtött víz az alsó cső hurokja által alkotott "üregben" van, és nem kerül vissza a felszállóba. A keringés a PS-ben megáll.

  Az oldalsó csatlakozás teljesítménye elmozdult vagy szűkített bypass és LOWER tápellátás esetén kritikusan függ a felszálló keringtetéstől.

  Egy kis sebességű forgalomban a PS nem működik, mivel az alsó visszahúzás miatt a torzítás / beszűkitett nyomás nagyobb, mint a felső -.. A keringető szivattyú hajlamos tápvíz az MS keresztül az alsó kivezető, és a „gravitációs szivattyú” belső PS hajlamos, hogy csökkentse a hűtővíz le. A kölcsönösen egymással ellentétes áramlások gátolják egymást, és a keringés a PS-ben megáll.

  Ha a kelő nem megcsonkított szomszédok, és a pincében egy nagy teljesítményű keringető szivattyú, ez általában a szivattyú „nyer” és az SS kezdett forgás: a bal kollektor meleg víz emelkedik, a jobb oldalon - lehűl a víz megy le, fokozatosan keverés forró bal oldali kollektor a vízszintes kapukon keresztül. Azonban, ha valaki például egy barbár csapot helyez el a bypasson, a keringési ráta annyira csökkenhet, hogy az alállomás leáll. Vagy működni fog, nem függ a napszaktól (különböző vízelemzés a felszállóról).

  Az átlós csatlakozás még rosszabb, mint az oldalsó csatlakozás. Kevesebb esély van a sikeres bevezetésre, mert A PS hidraulikus ellenállása nő, amelyet a szivattyúnak le kell küzdenie, miközben a gravitációs szivattyú ellenállása megegyezik.

  Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt a fűtési rendszerhez, vízellátáshoz

  A fűtött törülközőtartó minden fürdőszobának szükséges tulajdonsága, amely biztosítja a használat kényelmét, anélkül, hogy nem tudná elképzelni egy modern lakást vagy egy vidéki házat. Ha az építkezést, a javítást vagy az eszközt más helyre kívánja helyezni az újjáépítés során, fontos tudni, hogyan kell egy fűtött törölközőt csatlakoztatni a fűtési rendszerhez.

  A feladatot bonyolítja az a tény, hogy különböző típusú fűtött törülközőtartók vannak és hogyan csatlakoztathatók, a legjobb megoldás kiválasztása érdekében hasznos az alapvető elrendezési minták tanulmányozása. A megfelelő telepítési technológia pedig lehetővé teszi, hogy elkerülje az egyenetlen fűtést vagy a távollétet, a rendszer szellőztetését és szivárgását, ami elég gyakori a hibák számában a készülék telepítésekor.

  Ábra. 1 Fürdőszobai törülközőtartók - változatok

  A vízmelegített törülközőtartó csatlakozása - jellemzők

  A fűtött törülközőtartó fontos tulajdonsága, hogy nagyobb kényelmet biztosít a fürdőszoba használatakor, ahol az alábbi funkciókat látja el:

  • Szárító törölköző, nedves mosás után, ruhák mosása, cipő.
  • Fürdőszoba fürdőkáddal vagy zuhanyzóval kényelmes tartózkodásra a szobában.
  • A nedvesség elleni küzdelem befejező anyagokat, elektromos aljzatokat és lámpákat, fűtőkazánokat és háztartási készülékeket.

  A fűtött törülközőtartó csatlakozása a fűtési rendszerhez vagy a forró vízhez párhuzamos vagy szekvenciális csatlakozással történik a csővezetékhez, amelyen forró víz folyik.

  A fűtött törölközőszárnak van egy beömlőnyílása és kimenete menetes véggel, hogy a csövekhez gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható legyen. Egyes rendszerekben a fűtött törölközőtartó a csővezeték részét képezi, és a vágott csőszakasz helyett a résbe kerül. Szereléskor hegesztett csövekhez vagy amerikai típusú menetes csatlakozásra van szerelve.

  Ábra. 2 Fűtött törölközőtartó eszköz és teljes készlet

  A törülközőtartók típusai

  A csővezetékhez csatlakozó törülközőtartó három fő kategóriába sorolható:

  • Víz. A fő nézet minden lakóházban és magánházban, amely a fűtött törülközősínen keresztül történő vízforgalom elvén dolgozik, egy különféle alakú hajlított cső vagy egy létra, amelynek menetes menetei vannak a kimeneti csöveken. A régi épület házaiban az elem gyakran kapcsolódott a fűtési csövekhez, és csak a fűtési szezonban működött, a modern lakóház magasépületekben fűtött törölközősín kapcsolódik a forró vízvezetékhez.
  • Elektromos. A készülék egy hagyományos autonóm fűtőelem, amely nem kapcsolódik vízhez, bárhol elhelyezhető az apartmanban: a fürdőszobában, a konyhában, a loggiában. Bár ez a készülék modern fejlesztés, annak háztartásban való használata még mindig korlátozott a nagy energiafogyasztás és a villamos energia további pénzügyi költségei miatt.
  • Kombinált. Ezek a modellek kombinálják a fűtött törülközőtartó víz- és elektromos fűtését, ami nagyon kényelmes a fűtési rendszerhez történő csatlakoztatáskor. Ebben az esetben a fűtési szezon alatt a fűtött törülközőtartót az áthaladó melegvíz rovására működtetik, és ha a fűtést kikapcsolják, a fűtés a villamos energia rovására történik. Ennek a lehetőségnek a használata kevésbé népszerű a magasabb költségek miatt.

  Ábra. 3 Elektromos tekercs - módosítások

  Főbb gyártási anyagok - jellemzők összehasonlítása

  A fűtött törülközőtartók gyártásához felhasznált főbb anyagok rozsdamentes acélból és sárgarézből készültek, alacsony költségű kivitelben horganyzott acélból készült lakóépületek. Vásárló kiválasztásakor gyakran előnyben részesítik a széles körben reklámozott rozsdamentes acél, amely esztétikus megjelenésű. Annak meghatározásához, hogy melyik fém jobb, a hőcserélő anyagainak hatékonyságát tekintve össze kell hasonlítani a fő jellemzőket.

  Ha egy rozsdamentes acélt tekintünk, ez közel háromszor olcsóbb, mint a sárgaréz vagy a réz, képes ellenállni a 450 ° C feletti hőmérsékletnek és kissé érzékeny a víz korróziójára. Bár a rozsdamentes acél korrózióálló, és nem fél a legtöbb savas és lúgos oldat hatásától, rossz minőségű ötvözetgyártásban (a technológia megsértése, szerkezeti hibák, a fő ötvöző adalékanyagok krómtartalma), korróziós folyamatok fordulhatnak elő a szerkezetben. Az anyag nagy szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik, ártalmatlan a teljes üzemidő alatt, de ritkábban használják a nemvas fémek, mint az egészségügyi szerelvények alkatrészei.

  A réz alapú réz ötvözetek négyszer olyan hővezetőek, mint a rozsdamentes acél, ami nagy előny, ha az anyagot hőcserélőként használják. A sárgaréz magas korrózióállósággal rendelkezik (a felületét oxidok védőfóliájával fedik le, ami akadályt képez az oxigén tiszta fémhez való behatolásával szemben). A színesfémek - az acéloktól eltérően - nem elektrokémiai korróziónak vannak kitéve, ha használják, az áramló hőátadó szer maximális hőmérséklete nem haladhatja meg a 260 ° C-ot.

  Ábra. 4 Fűtött törölközősávok típusai - P, M figuratív és létra

  Milyen tervek vannak

  A törülközőtartó cső fő átmérője 32 mm, ha a ház összetett szerkezete hegesztett csőszakaszokkal rendelkező létrák formájában, átmérőjük kb. 20 mm. A piacon megtalálhatók a fő csővezeték más olyan méretei, amelyek külső átmérője 26, 28, 50 mm.

  Minden kivitel két kategóriába sorolható: egycsöves U-alakú vagy M-alakú és többcsöves, nagy átmérőjű kétcsöves szegmensből, amelyek között kis létracsövek létrája található.

  Bizonyos modellekben a csatlakozást speciális mirigyek biztosítják, amelyek lehetővé teszik, hogy a készüléket a tengelye körül helyezzék el. Más módosítások esetén több, egymással sorba kapcsolt fűtött törülközőtartó készlet is lehetséges. A fűtött törölközőtartónak a vízfelülethez történő csatlakoztatásához használjon alsó, oldalsó vagy átlós csatlakozást - így a beömlő és kimeneti csövek az előállított modellekben találhatók.

  Ábra. 5 A fűtött törülközőtartó egycsöves elrendezése a rendszerben

  Hol kell csatlakozni és hol kell lógni - ajánlások

  A következő ajánlásokat kell követni a fűtött törölközősínek beszerelésekor:

  1. A függőleges emelőtől a fűtött törölközőtest csővezetékének legtávolabbi részéhez mért távolsága nem haladhatja meg a 2 métert - ha a készülék nagyobb távolságra van, az így létrejövő hurok nagy hidraulikus ellenállása miatt a víz egyszerűen nem áramlik bele. A fürdőszobában a fűtött törülközőtartó felszerelését közvetlenül a felszálló adapteres adapterekkel kell összekötni.
  2. Célszerűbb a drágább termékek kiválasztása a krómozott nemvasfémekből - négyszer jobb hővezető képességgel rendelkeznek a rozsdamentes acélhoz képest és jobb korrózióállósággal.
  3. A fűtött törülközőtartó csatlakoztatásához a telepítési opciót egy amerikai használatával kell használni, amely lehetővé teszi, hogy a szerelvényeket rögzített helyzetben csatlakoztassa anélkül, hogy tengelyét megfordítaná.
  4. A beszerelést megelőzően jobb, ha az amerikai gumiabroncsban lévő olcsó gumitömlőket cserélik, amelyek állandó magas hőmérsékleten gyorsan elveszítik a plaszticitást, szilikonnal és paronit gyűrűkkel jobb fluoroplasztikus gyűrűkkel, vagy puha és kemény gyűrűkkel.
  5. Ha a fűtött törölközőtartó a régi ház felszálló részének részét képezi, cserélje ki és végezzen karbantartási munkát, szereljen be bypassot és csatlakoztassa a készüléket a gömbcsapokon keresztül, amelyek szintén szerelvényekkel vannak felszerelve.
  6. Ha a fűtött törölközőt a szerelvényekhez csatlakoztatja, akkor nem zavarja az elektrokémiai kompatibilitás betartását, vagyis az ugyanazon anyagból származó termékeket. Egy gyakori hiba az acélok és a sárgaréz érintkezése, amelyek gyorsított korrózióval rendelkező galvánpárt hoznak létre.
  7. A pecsét tömítése érdekében praktikusabb a vászontető vagy a vízvezeték szál használata, ezért jobb, ha megtagadja a szalagok használatát - gyakran átmegy a szálon, és a csatorna részeként összegyűjtik, így a víz áthatol a szelvények között.
  8. Ha a fűtött törölközőt a felemelkedéssel párhuzamos vonalhoz csatlakoztatják, célszerű az elzáró gömbcsapokat felszerelni a könnyű karbantartási és javítási munkákhoz a szerelvénynél a be- és kimeneti csatlakozások előtt.

  Ábra. 6 Fűtött törülközőtartó beszerelése a fürdőszobában - szerelési séma

  A víztisztító sínek csatlakoztatásának lehetősége

  A fűtött törülközőtartó magánházban történő csatlakoztatásához a legegyszerűbb kapcsolási sémákat használják, amelyeket a tulajdonos az általa választott modell alapján saját belátása szerint választhat. Lakóépületben a lehetőségek korlátozottak, mivel a fűtési vagy melegvízvezeték elhelyezése egy bizonyos helyen és az átadás nehézsége miatt a más lakosok fűtött törülközőtartalmának megszakadása miatt.

  A legfontosabb lehetőségek az oldal-, az alsó és az átlós csatlakozások, a felső nem használható - csak egy létra és annak analógjai csatlakoztathatók ilyen módon, de a tetején van egy beavatkozó Mayevsky szelep a levegőkioldáshoz.

  A választott opcióktól függően különböző tartozékokat használnak a csatlakozáshoz, amelyek fő jellemzője egyenes, sarok és póló. A falra történő rögzítéshez a lyukakkal ellátott lemezeket és a falról beállítható távolságot, valamint a csavarokkal ellátott külső bilincseket használják.

  Ábra. 7 A fűtött törölközőtartó felszerelése bypass és csapok segítségével

  Bypassgal vagy anélkül

  Az áthidalás egy áthidaló a törölköző beömlése és kilépése között, amikor a házak épületében használt csővezeték sorozathoz kapcsolódik. A csővágás telepítése lehetővé teszi a fűtött törölközőt kikapcsolni vagy eltávolítani javításra vagy cserére, valamint termosztát beszerelésével szabályozni a fűtési hőmérsékletet.

  A beszerelés fő feltételei a kapu 1/4 hüvelyk átmérője a fűtött törülközőtartó kimenetéhez képest, és a lehető legközelebb eső hely. Ez a körülmény azzal a ténnyel jár, hogy nagy távolság (40 cm-rel) a fűtött törölközőtartó nem meleged fel eléggé a hosszú szakasz nagyobb hidraulikai ellenállása miatt.

  A lakóépületekben szigorúan tilos egy elzárószelep felszerelése a bypass jumperben, hogy elkerülhető legyen a véletlen vízelvezetés a fent található apartmanokban.

  Ábra. 8 Oldalsó kapcsolási rajz

  Univerzális oldalsó csatlakozás

  Az oldalsó csatlakozás univerzális és széles körben használatos mind egyéni, mind több családi házakban, a törölközőmelegítő bemeneti és kimeneti távolsága közötti távolság 500 mm. Az oldalsó csatlakozással a központi csőcsonkot két helyen vágják le, ezekbe a pontokba pókhálót és ágakat helyeznek be, amelyekhez a fűtött törölközőt összekötik.

  A víz kalapács csökkentése és a hidraulikus ellenállás csökkentése érdekében válassza ki a kiömlőcsövek átmérőjét és a fűtött törölközőt, hogy egyenlő legyen a felszálló keresztmetszetével. A fűtött törölközőtartó kikapcsolásához, javításához vagy cseréjéhez az elzáró gömbcsapokat és a termosztatikus szabályozót a bejáratainál is el kell helyezni. Az oldalsó elhelyezés fő előnye, hogy egyszerűen csatlakoztathatja az eszközt csövek és sokoldalúság nélkül: ilyen módon M és U alakú típusok, létrák és egyéb szerkezetek vannak csatlakoztatva.

  Ábra. 9 Csatlakozás alja

  A fűtött törülközőtartó létra alsó csatlakozása

  A fűtött törölközőtípus népszerű modellje a létrák, amelyek különböző helyeken állnak rendelkezésre a bemenetekhez, és az alsó csatlakozás a fő. Ez nemcsak az ilyen elrendezés esztétikai megjelenésével, hanem gyakorlatiasságával is összefügg, ha a létra oldalirányban van összekötve, különböző iszapok és szennyeződések halmozódnak fel a függőleges csövek alsó részeiben, és a víz mindig stagnál.

  Általában a gyártó dugóval ellátja termékeit a víz leeresztéséhez, de ez megnehezíti a tervezést, olcsóbb modellekben, amelyek teljesen hiányozhatnak. A kiváló minőségű fűtött törülközőtartón a levegőztetés ellen a Mayevsky daru az egyik függőleges cső tetején található.

  Az alsó csatlakozást az amerikai típusú szögszerelvények alkalmazásával, beépített fluoroplasztikus tömítésekkel ellátott kupakanyákkal szerelték fel, és a felemelőből történő munkavégzés során olyan csöveket húznak fel, amelyek általában a fal alatt vannak elrejtve a hornyokban, és a csatlakozás utáni csatornákat a felülethez hasonlítják.

  Ábra. 10 Szerelés átlósan

  Lehetséges felső csatlakozási lehetőség az alsó adagoláshoz

  Az átlós kapcsolatot a létra népszerű verziójának sorozathoz történő beépítésekor alkalmazzák, szemben a bypasstal való párhuzamos kapcsolattal, ez a módszer lehetővé teszi, hogy a csövet jelentős távolságban vezesse a központi autópályáról. Ezzel a módszerrel a víz belép a lámpatest alsó bemenetébe, és átlósan halad át a felső részen a közös felszálló felé.

  Az eljárás nem teszi lehetővé a lezárt gömbcsapok beszerelését a fűtött törülközőtartó kimeneténél, hogy eltávolítsa a javítást, cserét vagy karbantartást. A kényelem érdekében természetesen használhatja az elzárószelepeket és az elzáró szelepeket, de a hosszú áramkör nagy hidraulikus ellenállása miatt a hűtőfolyadék áthaladása korlátozott, és a hőcserélő hőmérséklete nem túl magas.

  A csővezetéknek a "American" sarokelemekhez való csatlakozáshoz való csatlakozásával a metódus hátrányai közé tartozik a víz stagnálása a függőleges csövek alsó részén.

  Ábra. 11 A hegesztési varratok típusa

  A törülközőmelegítő csatlakoztatására szolgáló technológia

  Nyilvánvaló, hogy a fűtött törülközőtartó fűtési rendszerhez történő csatlakoztatása rossz megoldás, a magánházakban egy melegvízvezetékbe van felszerelve, amely olyan vizet szolgáltat, amelyben sokan modern műanyag csöveket használnak. A csővezeték bármilyen kényelmes helyen helyezhető el, a szemceruza nem csak azonos típusú csövekből, hanem bármilyen forró vízhez használt anyagból is.

  Ha a munkát egy lakóházban végzik, a fürdőszobában végzett javítások során az alagsorban lévő elülső és hátsó vezetékek két csővezetékének felszállóját le kell tiltani, a régi felhúzók anyaga mindig acél, ha kicserélték, a legtöbb esetben polipropilént használtak.

  Ha az acélcső rá van kötve, a menetes kivezető csavarokat rá lehet hegeszteni, a külső vagy belső menet további menetvágásával vágja át az átmeneti pólókat, vagy csatlakoztassa egy tömlőcsapot egy csapjal - minden módszer meglehetősen bonyolult, kivéve az utóbbit, de ez a lehetőség nem túl megbízható. Van egy másik modern innovatív módja az átmeneti szerelvényeknek egy acélcsőbe történő csatlakoztatására, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

  Polipropilén felszívó jelenlétében kivágunk egy szegmenst, és két pólót forrunk a csövek összekapcsolására vagy a törülközőtartóra.

  Ábra. 12 Fűtött törülközőtartó vezetékcsatlakozással

  Acél GVS feszítõszalagok fûtõszekrényhez

  A fűthető törülközőtartó beépítésénél a lakóépületeknél a fő probléma az, hogy az acél felszálló vezetékhez csatlakozzanak, és számos módszert alkalmaznak:

  Hegesztés. Ahhoz, hogy a csővezetékhez közvetlenül csatlakoztatott fűtött törölközőt csatlakoztasson, vágjon két lyukat a csőbe, és hegessze össze a szerelvényt a menettel. Az eljárás egy hegesztőgépet vagy egy gázégőt igényel, valamint egy gázhegesztési szakember jelenléte esetén nehézségek merülhetnek fel egy régi vékonyfalú csővezeték esetében, amely a készülék égési sérülését okozza, ami megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a hegesztést.

  Menetvágás. Ezzel a technikával az acélcsövet levágják, a szálakat egy szerszám segítségével a cső felületére vágják, majd az átmeneti pólókat acélról polipropilénre forgatják. Miután a felszálló elemekhez rögzített polipropiléncső csatlakozik, a végükön menetes szerelvényekkel, amelyek a fal kapuiban vannak elhelyezve.

  A módszer bonyolultsága és összetettsége mellett jelentős hátrányok is vannak: ritkán lehet vágni a szálat, amikor a csővezetéket a falról rövid távolságra helyezik el, ráadásul a régi acélcsövek vékony falakkal rendelkeznek, és a további gyengülés gyakran elszakad.

  Ábra. 13 Példa a kapocs csatlakozásra magánházban

  Kengyelek. A módszer meglehetősen egyszerű, és a következőképpen történik: nagy átmérőjű furatot fúrnak a csővezetékbe, és ezen a ponton egy összetett rögzítőelemet helyeznek el gumitömítéssel és a szükséges átmérővel ellátott menetes kimenettel, mindkét fél csavarral van összekötve.

  A módszer meglehetősen egyszerű és nem költséges, könnyen kezelhető a saját kezével, a hátrányok olyan gumitömítés, amelyet nem hosszú távú munkavégzésre terveztek forró csövekkel (jobb fluorozott műanyag), és lehetőség van arra, hogy a csavarok lazítása közben mozogjon a készülékben.

  Csatlakozók Gebo. A Gebo öntöttvas csatlakozó egy tömörítés, amely szorosan és szorosan csatlakozik a csőhöz egy fémgyűrűvel, nyílással (ruskával) és egy tömítőgyűrűvel. Csatlakoztatáshoz egy csőszakasz van vágva, a Gebo tetejét a felső és az alsó részekből a szükséges átmérőkkel és csőszakaszokkal helyezzük el. A kapcsolat nagyon megbízható és a használat gyakorlati szempontból meghaladja a fenti technológiákat, 10 vagy több év csomópontjaiban.

  Ábra. 14 Gebo csatlakozók

  Hogyan találhatók meg csapok - szerelvények és csatlakozási módszerek

  A fűtött törölközőt összekötő, krómozott felületű speciális tartozékokat használják a fűtött törölközőtartó csatlakoztatásához. A beállítható csavarkulccsal történő felszereléskor óvintézkedéseket kell tenni a karcolások elkerülése érdekében - sodródjon rongyra, papírra vagy szigetelt szerszámpofákra.

  A két leggyakoribb könyökök a szerelvények helyén egyenesek és szögletesek, az elsőek oldalsó csatlakozásra vannak tervezve, a sarokelemeket alsó vagy átlós összeköttetésekhez használják. A fűtött törölközőt összekötő csapok kétoldalas menetes excentrikus formában is kialakíthatók - egy fűtött törölközősín van hozzáerősítve egy amerikai szerelvénnyel a fúvókán.

  Egy másik csatlakozási lehetőség az, hogy egy amerikai a falon levő nyílás egyik oldalán helyezkedik el, a fűtött törülközőtartó menetes végei is hozzá vannak erősítve. Gyakran a kanyarok megállós golyóscsapokkal vannak felszerelve, két lehetőség van az amerikai behelyezésére is - egy csaptelepre vagy törölközőmelegítőre.

  Ábra. 15 Szerelvények törülköző radiátorokhoz

  Előkészítő munka a saját kezeikhez való csatlakozáskor

  Ha egy fűtött törölközőt a saját kezével egy fém felszedőben telepít, a kiválasztott módszertől függően más eszközre lesz szüksége. A kapcsok felszereléséhez egy fúrógépre van szükség, egy fém fúróval és egy kívánt határoló hatszögnel, Ha a cső a Gebo csatlakozó rögzítéséhez van vágva, akkor egy fémlemezes csiszológépre van szüksége, amely lecsapja a csőcsonkot, és illeszkedik a csőszakaszhoz a csatlakozások között.

  A rögzítőelemek rögzítéséhez 6 mm átmérőjű beton fúrógépet kell használni. és a csavarokkal ellátott csavarokat.

  Egy ilyen eszköz helyes csatlakoztatásához építési szintre van szükség - ajánlott az alsó csöveket a fűtött törülközőtartóhoz enyhe lejtéssel elindítani, hogy a fűtött törölközőtartó vezetékeiből spontán lecsapódjon a hűtőfolyadék hiányában (ez különösen fontos, ha az egységet a fűtési rendszerhez csatlakoztatja).

  Munkavégzés előtt a felnyitót leválasztják a vízellátásból a fűtött törölközősáv csővezetékébe, és két tartályt készítenek a rendszer folyamatos vízkibocsátására.

  Ábra. 16 Példák egy régi fűtött törölközősín telepítésére egycsöves és kétcsöves rendszerben

  Csatlakozás a forró vízrendszerhez

  A fűtött törülközőtartó hosszabb távra történő csatlakoztatásához polipropilén csöveket használnak - a fém alapú laminált és térhálós polietilénhez képest - nagy átmérőjű, a hidraulikus veszteségek csökkentéséhez szükséges. A csatlakozás csövek forrasztópáihoz készült, a szükséges szerelvények forrása a végeken történik. A fűtött törülközőtartó csatlakozása a következő sorrendben történik:

  • A vakolási munkálatok befejezése után a csatlakozási pontok a falon vannak feltüntetve a fűtött törülközőtartó telepítésének helyén, megjelölést és ütést okoznak a falon, amelyen keresztül a csövek áthaladnak. A műanyag csöveket forrasztással szerelik fel, és a menetes szerelvényeket a falból kijutják oly módon, hogy a később lefektetett burkolólapok süllyesztenek.
  • Ideiglenesen csavarja be a fűtött törölközőtartót, állítsa azt egy szintre és rögzítse a falra egy teleszkópos rögzítővel a testen, majd fedje le a csöveket egy vakolat kötőanyaggal, miután a gipsz megszáradt, vegye le a szerelvényt, dugja be a dugókat a szerelvényekbe.

  Ábra. 17 DIY telepítése törülközőmelegítő - a fő lépések

  • További munkát végeznek a csempeburkolás befejező munkálat befejezésekor. A gyártó törölközőmelegítőt állít elő különböző összetevőkkel, gyakran vannak olyan amerikaiak, akik a készülék kimeneti csatlakozásánál speciális kulcs segítségével csavarják. A tömítéshez jobb, ha a lánchajtást speciális készletben használhatjuk.
  • Miután az amerikai behelyezte a kimeneti fúvókákat, a készüléket az excentrikus csatlakozóhüvelyeken keresztül csavarozzák a csövekre, amelyek csatlakoznak és lezárják a lenet - ez lehetővé teszi a fúvókák helyzetének beállítását koaxiális hiányában.
  • Ezután a fűtött törülközőtartó csőfalán csavarja le a teleszkópos rögzítőelemeket, mielőtt érintkezésbe kerülne a falral, jelölje meg a rögzítőelemek lyukakat egy jelölővel, majd a rögzítőelemet eltávolítja.
  • Csavarral vagy éles tárgyakkal a csempeburkolaton kis lyukakat kell bedugni, hogy elkerülje a fúró sima felületen történő csúsztatását, miután lyuk van a fúrási üzemmódban. Ezután a szerszám átkapcsolódik a perforáció módjára, és egy lyukat fúr a kívánt mélységben a betonon, a befejezés után a golyót egy gumi kalapáccsal kalapálja, hogy elkerülje a csempe károsodását.
  • Végül, állítsa be a fűtött törülközőtartót egy állítható csavarkulccsal, szükség esetén cserélje le az amerikai gyenge minőségű gumitömítését egy fluoroplasztikus műanyaggal, rögzítse az önzáró csavarokkal a rögzítőcsavarokat egy keresztfejű csavarhúzóval vagy egy csavarhúzóval.

  Munkavégzéskor fontos szabályt kell követni - a rongyot az állítható csavarkulccsal vagy a szivacsokat el kell különíteni, hogy elkerülhető legyen a krómozott rögzítőanyák karcolása.

  Ábra. 18 Fűtött törülközőtartók modelljei

  Hogyan lehet fűtött törölközőt csatlakoztatni a fűtési rendszerhez?

  Egy magánházban nincs probléma a fűtőtoronyhoz való csatlakozással - ez bármikor elvégezhető, a hőhordozó le lesz vezetve a rendszerből, és egy lakóházban meg kell várnia a fűtési szezon végéig.

  Ha egy többszintes épületben nincs hővezető, akkor a fűtés bekapcsolása előtt nem lehet ellenőrizni az egység működőképességét és tömítettségét, ezért jobb, ha fűtött törölközőtartót szerel be, a bypass és az elzáró szelepeket a bemeneti és kimeneti nyíláson.

  Komplett formájú fűtött törülközőtartós vezetékek

  A nagyszámú elemből álló fűtött törülközőtartó működtetésének fő különbsége az egyszerű egyszerű hidraulikus ellenállás, ami azt eredményezi, hogy az elfolyó hűtőközeg mennyisége kevesebb lesz, és ennek megfelelően az eszköz nem lesz elég meleg. Ebben az esetben csökkenteni kell a jumper átmérőjét, ha van egy, vagy megkerülje a bypassot, és távolítsa el az összes csappantyút úgy, hogy a fűtött törölközőtartót sorba kapcsolja a felszálló csőhöz.

  Ha egy erõsen elágazó törülközőtartó nagy távolságban helyezkedik el az emelõtõl, és nem akarja eltávolítani a megkerülõt, akkor a felszálló keresztmetszetének megfelelõ vagy annál nagyobb átmérõt kell választania.

  Ábra. 19 Kombinált törölközőmelegítők

  Egy kicsit a kombinált törülközőtartó telepítéséről

  A fűtött törülközőtartó ritka vendég az építőiparban, bár a fűtési rendszerbe való beépítése meglehetősen hatékony. A fűtési idõszak alatt a fûtött törülközőtartó forró lehet az áramló melegvíz miatt, a fûtés leállása esetén a fûtõközeget az áramkörben a beépített fûtõelem fogja felmelegíteni.

  Szerkezetileg az eszköz hagyományos törölközőmelegítő formájában készül, azzal a különbséggel, hogy az egyik alul található szerelvény (főleg az alsó csatlakozás) tetején van kialakítva, amelynek alsó kimenetében a fűtőelem a termosztáttal csavarozva van. A kombinált modell ugyanolyan módon csatlakozik, mint a vízfelületek - alulról, oldalról vagy átlósan, a termosztát mindig alul helyezkedik el, a tervezés során a csapok jobb vagy bal oldali csatlakozással vannak felszerelve.

  Ábra. 20 Fűtött törölközősín telepítése egy kombinált fürdőszobában

  Elektromos törülközőtartók és beépítésük jellemzői

  Az elektromos fűtött törölközőtartó önálló kialakítás, függetlenül a víz jelenlététől a házban, megkülönbözteti a száraz és nedves módosításokat. Az első egy házban elhelyezett elektromos fűtőkábelt tartalmaz, amely működésének elve szerint sok házban fűthető fűtésre alkalmas padlóra hasonlít.

  A nedves készülékekben a TEN melegíti az olajat a ház belsejében, a termék csak a tok formájánál eltér a közös olajfűtőtől. A piacon kínált hasonló eszközök modellek a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

  1. A beépített fűtőkábellel rendelkező készülékek gyorsan elérik a működési hőmérsékletet, és ugyanolyan sebességgel hűlnek le, miközben az olajok lassan felmelegednek és hűlnek hosszú ideig.
  2. Az olajkialakítások többet jelentenek, mint a kábelesek, mivel a hermetikus test munkaigényes gyártási technológiája és összetettebb kialakítása, beleértve a fűtőelemek hőmérsékletének szabályozását, a kábelek általában nincsenek hőmérséklet-beállításokkal.
  3. Az olajos fűtött törölközőtartók teljesítménye magasabb, mint a kábelé, ezért fürdőszobákba vannak helyezve a helyiségek fűtésére és szárítására, a kábelt csak a szárításhoz használják.
  4. Minden termék padló- és falváltozatban készül, míg az olaj a nagy tömeg miatt speciális felszereléssel professzionális megközelítést igényel, míg a kábel minden nehézség nélkül lóghat bármely lakástulajdonos falán.

  Ha a legjobb hőátadást választja, akkor nagy mennyiségű csövet vagy nagyobb keresztmetszetű területet kell vásárolnia, a dolgokat jobban megtartják az íves csövekben.

  Ábra. 21 Elektromos fűtött törölközőtartó - eszköz

  A fűtött törölközőtartó a fűtési vagy melegvízellátó rendszerhez csatlakozik a felszállócsövekhez való csatlakozással. A polipropilén csőszerelvényt összekötő szerelvényekkel leggyakrabban a hűtőközeg távirányítóval történő ellátására használják. Csatlakoztasson egy fűtött törölközőt a kész készlethez minden otthoni kézműves erejéig - a szerelvényeket állítható csavarral csavarral rögzítjük, hogy rögzítsük a kötőelemeket a tüskékhez, egy fúróval és egy 6 mm-es betonfúróval kell rendelkeznünk.