Legfontosabb > Fürdő

DIY mixer javítás

A fürdőszobai csaptelep javítása önállóan elvégezhető. Ha bármilyen probléma merül fel, akkor a helyzetet önmagában helyrehozhatjuk, nem túl súlyos üzemzavarokkal. Fontos, hogy részletesebben megértsük a keverő lehetséges hibáit és az ehhez vezető tényezőket.

Típusok és eszközkeverők

A keverők különböző típusai vannak. Különbségük a kötés típusától függ.

 1. Falra szerelhető. Fix a kommunikáció a falakon. Kifejezetten fürdésre alkalmas.
 2. Előre. Csatlakoztatva vannak, és a kisülési tömlő a gyártó által készített lyukakon keresztül.
 3. Bevésőzár. A lyukak előre elkészítettek, ahol a modell fel van szerelve és rögzítve. Alkalmazzon nem standard szobaelrendezéssel.

Vannak típusai és a cselekvés elve. Ez befolyásolja a záróelem funkcionalitását.

 1. Egykaros. Az elforgatott karral a szívében. Vízszintesen vagy függőlegesen forgatható. A konyhai kényelmesebb használat miatt alkalmasabb;
 2. Dvuhventilnye. Az alap két szelep, külön hideg és meleg vízzel. Ez a típus a legmegbízhatóbb. A klasszikus lehetőség a kereslet;
 3. Touch. Ez egy olyan fotocellaen alapul, amely az orrhoz vezetett kézre reagál. A lehetőség drágább és magas technológiát alkalmaz.
A keverők különbözőek, hiszen mindegyiknek saját tanítása van

A mixer hibák fő okai

Számos fő oka van annak, hogy a keverő megszakadhat. Tükröződnek a táblázatban.

Alacsony minőségű termék

Főleg a nem széles körben ismert gyártókra vonatkozik. Használhatók alacsony minőségű anyagok modellek gyártásában.

Régi fogyóeszközök használata

A gumi termékek élettartama alacsonyabb, mint a szilikon. A deformálódásra hajlamosabb, a szárítás miatt összeomolhat.

Piszkos víz a csövekben

A víz minősége nagyban befolyásolja a keverőt, annak élettartama alatt.

Nagy keménységű víz használata

Ez tükröződik a termék belső elemeiben. Ennek eredményeként vannak betétek, a tömítések megrepednek.

A fürdőszobai zuhany csaptelep beszerelése és javítása

Hasznos tudni az eszközcsapot egy zuhanyzós fürdőszobában. Végtére is, lehetővé teszi, hogy megtalálja az oka a kialakulásának bontása és javítani mindent. A zuhany lehetővé teszi, hogy jelentősen megtakarítsa a vizet. Kényelem a fürdéskor. Ezért sok házban van egy keverő, ami kapcsolódik ahhoz, hogy átkapcsoljon a zuhanyra. Az eszközt nem lehet egyszerűnek nevezni. Ez ahhoz vezet, hogy gyakran kell javítani vagy teljesen helyettesíteni őket. A rossz időben zavart okozhat. Ezért érdemes tudni, hogyan lehet meghatározni a hiba okait, és megpróbálni megszüntetni.

Nem mindig hozza pontosan a termék minőségét. Tisztelt keverő is meghibásodhat. A fő és leggyakoribb ok a használt víz minősége. Ez még egy kiváló minőségű modellt is tönkretehet. Néha a rossz víz sérülése olyan erős, hogy a javítás lehetetlen, és a terméket újra kell cserélni.

Jobb, ha előre tudod a keverőberendezést, könnyebb lesz kijavítani

A szelepkeverő javítását végezzük

A termék alapja a daru doboz. A problémák eltávolítása nem annyira nehéz. A víznyomást rúddal szabályozzuk. Szivárgás fordulhat elő a rés és a csatorna falai között, ahol mozog. Ezt ellenőrizheti a forgás menetének figyelembevételével, függetlenül attól, hogy szabad vagy sima.

Ha a résszel rendelkező opció megerősítést nyer, javasoljuk, hogy zsírral impregnált szalagot vagy vontatót használjon. A csavaros rész felett van feltekercselve. A tömítőanyag használatával kenje meg a csatorna bemélyedését.

Szivárgás fordulhat elő szivárgó tömítés miatt. Cserélje ki egy új pecsétet egy speciális készletből. Fontos, hogy a kerületen ne legyenek vetületek. Lazítsa meg a csavar csavarját. Néha egy csavarhúzóval meg kell kérdezni a gumit, hogy kihúzza. Cserélje ki egy másikra, hajtsa végre a lépéseket fordított sorrendben.

A négy fokozatú forgószelep, amely 90 fokos elfordulást mutat, kissé eltérő működési elvvel rendelkezik. Az egyik legfontosabb elem a daru-doboz, a kerámia pára és a gumitömítés. Az utóbbi időben a gyakori összenyomás miatt kondenzálódik. Ennek eredményeképpen létrejön egy rés, ahol kezdődik a víz áramlása. Megváltoztathatja a kapu csomópontját. De az értéke magasabb, mint a szabványos doboz. Ezért érdemes javítani. A szétszereléshez a pecsétet ki kell húzni. Távolítsa el a rögzítő alátétet az alaptengelyről. Kihúzza a rudat a csatorna enyhe csapásával. A rudat mossák, eltávolítják az összes mészet. Szilikonra vagy zsírokra lesz szüksége, amellyel a rész közepén elhelyezett tömítéseket kell lemenni, csak mosni.

Fontos tisztítani és kenni és csatornázni. Készítsen néhány vékony szalagot az elektromos szalagról és címkézzen rá egy kerámia lapra, amely csatlakozik a szár dugójához. A kapu csomópont össze van állítva, a műveleteket fordított sorrendben hajtják végre.

A keverőt maga megjavíthatja, a kialakítás nem bonyolult

Lehetséges-e javítani egy kar-keverőt?

Joystick modellek nem javítják a szeleppatronokat. Csak meg kell változtatnod őket. A mixer készülékének szokatlannak tűnik. Megpróbálhat megbirkózni a sajátjával, de nem mindenki dönt ebből, inkább a vízvezetékre bízza.

A legtöbb modellnél a csavar a kar alatt van. Ha lecsavarod, akkor kapható lesz a sapka. Körülötte a joystick mozgása, amely szabályozza a víz nyomását.

Az ilyen modellekben lévő zárókupakokat nem lehet megjavítani, azokat módosítani kell

A kupakot le kell csavarni. A patron teteje észrevehetővé válik. Láthatja a hatszögletet. Csavarja ki. Miután hozzáférést kap a kapocs csomóponthoz, amelyet ki kell húzni. Egy új telepítés előtt ajánlott alaposan tisztítani a patrontartó egy ecsettel. Hasonló módon dolgozzon és vágódobozokat. Ellenkező esetben, ha szilárd részecskék a pecsét alá esnek, szivárgás következik be. Ha nem tisztítja meg a záró anyát, akkor ugyanaz a probléma fordulhat elő. Ezért, mielőtt új elemekkel helyettesítené, fontos, hogy mindent megtisztítson a további szivárgás elkerülése érdekében.

Mielőtt új patront telepítene, óvatosan tisztítsa meg a foglalatot

Gyenge vízfolyás

A vízsugár gyenge lehet a szellőztető eltömődése miatt. Akkor le kell csavarni. Vegyük a hálószellőztetőt és fújjunk. Ezután minden oldalról öblítse le. Mindent visszaad az eredeti helyzetébe.

Ha a tömítés elhasználódott, és elvesztette az eredeti tulajdonságait, ez a csaptelep víznyomásának gyengülését eredményezheti. A helyzet kijavítása csak a tömítést és a gyűrűket helyettesítheti. A probléma megoldása nem nehéz. A legfontosabb nehézség, hogy megtalálható lesz találni egy gumigyűrűt a tekercs. Az eladás nem gyakran megtalálható. Általában a keverőhöz néhány pótalkatrész tartozik. Ha nincs ilyen gyűrű, akkor saját magad. Használjon bármilyen gumit, fontos, hogy feszes legyen. Ne feledje, hogy a házi gyűrű egy ideiglenes intézkedés, és nem lesz képes hosszú ideig szolgálni. Ezért ügyeljen arra, hogy minőségi alkatrészeket vásároljon.

A vízsugár gyenge lehet a szellőztető eltömődése miatt.

Szivárgás a sárgaréz szorító anyáról

Ha ilyen szivárgás van, a problémát a saját kezével megoldhatja a tömítés cseréjekor. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

 1. Csavarja ki a tömlőt.
 2. Távolítsa el a régi tömítést, és cserélje ki egy újat.
 3. Ügyeljen arra, hogy a szálat felhúzza.
 4. Mindent vissza kell gyűjtened. Csak csavarja be a tömlőt a helyére.

Ezután a szivárgás megfordul.

Ezzel a problémával meg kell változtatnia a tömítést

Mikor kell cserélni a patront?

A lemezkazetta károsodása abból a tényből eredhet, hogy a műanyag mozgó alkatrészek elhasználódnak. A kerámia lemezek tovább tartanak. Nem viselnek olyan gyakran, mint a gumi. De a kudarc pontos okának keresése hiábavaló. A patront nem lehet megjavítani, csak újból cserélhető. Ezért bármilyen hiba oka, minden esetben új részre van szüksége.

A kazetta nem javítható, csak cserélhető

Határozza meg, hogy a patron megbomlik, így lehet ilyen.

 1. Nincs megfelelő víz keveredése. Hideg vagy forró lehet.
 2. Szabálytalanságok voltak a vízellátásban. Ha a kart bármilyen szélső helyzetbe állítja, a víz áramlása nem fordul elő.
 3. Ha a kar rögzített helyzetben van, a vízhőmérséklet állandó változása következik be.
 4. Ha bekapcsolja a vizet, akkor nem hajtható végre teljes nyomás alatt.
 5. Problémák a víz teljes átfedésével. Nem tehetem ezt.
 6. A fogantyú alatt figyelik a víz áramlását.
 7. A kar elforgatásához erőfeszítésre van szükség.

A víz közvetlenül befolyásolja a keverő minőségét. Az ártalmas szennyeződések, amelyekkel gazdag lehet, mészkőképződéshez, rozsda kialakulásához vezetnek. Elrontja a terméket, eltömődik, és nem teszi lehetővé a jól működő és hosszú ideig történő működést. Annak érdekében, hogy csökkentse a hasonló probléma valószínűségét vagy a lehető leggyorsabb megjelenését, érdemes olyan szűrőket használni, amelyek lehetővé teszik a víz lágyabbá tételét és mechanikus tisztítását.

A víz közvetlenül befolyásolja a keverő minőségét.

Kétszelepes csaptelep (szivárgás a szelep alatt)

Hasonló szivárgás okai.

 1. A főtengely meghibásodott.
 2. Gyűrűk a forgattyúházban erősen kopottak.

Ennek a bajnak a megszabadítása érdekében fontos, hogy több egyszerű lépést tegyen.

 1. Kapcsolja ki teljesen a vizet. Ehhez egy felszállót kell használnia;
 2. Távolítsa el a dugókat.
 3. Távolítsa el a csavart a szelepről. Legyen figyelmes és körültekintő. A folyamat során fontos, hogy ne vesszen el a szál.
 4. Csavarja ki a forgattyúház perselyét. Ehhez a kulcsot kell használni.
 5. Ha a gyűrű vagy a daru-doboz hibás, cserélni kell őket.
Sok esetben a keverő javítása egyszerű, csak fontos tudni a rész tervezését.

Amikor a fenti műveletek befejeződnek, összegyűjti mindent fordított sorrendben, és higgye el, milyen jól működik a daru.

Bármely keverő modell nem tart örökké. Időnként problémák és hibák jelentkeznek. Saját kezeivel javíthatja a fürdőszobában lévő csaptelepet. Sok helyzetben nem nehéz. Fontos megérteni a hiba okát, és megszüntetni. Általában le kell fordítani a szükséges részt. Bizonyos esetekben ideiglenes másolatot készíthet róla, így itt az ideje, hogy megtalálja azt, amire szüksége van.

Egykaros keverő javítás és törésvédelem

Az egykaros vagy joystick csapok gyakorlatilag lecserélték a kétszelepes csapokat vagy csapokat a falakba ágyazva a fürdőszobákban és a konyhákban. Az egykaros szelepek könnyen kezelhetők és javíthatók, hosszú élettartamuk van. A formatervezés fő előnye, hogy nincsenek fémrészek dörzsölve egymás ellen.

Típusú csapok karos

A joystick-keverő egy kisméretű karosszériával ellátott test. Az egykaros keverők belső szerkezetén golyó és patron található.

A gömb típusú keverő mechanizmusa a szakaszban

A gömbcsuklóval ellátott keverőeszköz azt jelenti, hogy a víz keveredése a házban lévő kis gömbön történik, és a tömítő tömítéseken (nyeregeken) nyugszik. Három lyuk van a forró, hideg és már kevert vízben. A gömb belsejét a keverőkamrának nevezik. A beállító rúd (keverő-kapcsoló) bekapcsolása után a bejövő víz hideg és forró nyomása megváltozik, és hőmérséklete és nyomása is megváltozik. Mindez attól függ, hogy a lyuk a gömbön és annak megfelelő bemeneti lyukán átfedésben van-e.

A patron típusú keverőben lévő víz keveréséhez egy patron egy pár kerámia lemezzel (tárcsával) van ellátva. Ebben a kialakításban a korongok kicserélik a labdát: a csapból kifolyó víz nyomása és hőmérséklete függ a felső és az alsó lemezek lyukainak átfedésétől. Ha van patron típusú csaptelep, akkor egy csaptelep javítása a konyhában vagy a fürdőszobában általában lecsökken a patron cseréjére.

Az egykaros keverő munka során felmerülő problémák

Bár az egykaros keverők nagyon megbízhatóak, problémák merülhetnek fel velük. Leggyakrabban javításra van szükség szivárgások, repedések, nyomáscsökkentés, nem kielégítő beállítás (éles átmenet a hidegről a melegvízre).

Problémák a mosogató alatt

Észre veszi az állandó nedvességet, és észreveszi a felgyülemlett vizet a mosdó alatt. Mi a teendő Az első dolog, ami a gyanú, a szifonra vagy hullámosított rozsdamentes acél tömlőkre esik. Ha minden rendben van velük, és a mosdó jól lezárt, akkor ellenőrizze a csapot.

A keverő nem megfelelő illeszkedése a mosogatóhoz és a tömítés oldalsó elmozdulása okozhatja a nagyon súlyos szivárgásokat és sürgős javításokat.

Problémák fentről - kijavítjuk a keverőhibákat

 • A golyós keverők tipikus problémája a gumi vagy teflon ülések gyors kopása, amelyen a golyó nyugszik. Ez vízszivárgást okoz. A keverő meghibásodásának megakadályozása érdekében két és három évente megváltoztathatja a tömítéseket.
 • A lemezes keverők kemény, eldugult vízből törnek. Kerámia felületeken, szorosan egymáshoz illesztve, zsetonok és karcolások fordulnak elő. Mindez szivárgáshoz vezet, és csökkenti a keverés pontosságát. Ebben az esetben a patront cserélni kell.
 • A lemezkeverők másik gyakori problémája a rossz beállítás. Ez egy gyakori probléma az olyan alacsony költségű modellek esetében, amelyek túl kicsi a beállítási szög. Válasszon patronokat és keverőket a bevált márkákból és gyártókból, hosszú élettartammal, akár 15 ° -os beállítási szöggel.

Általános problémák - a víz áthalad a keverőn

 • A szakszerűtlenül rögzített kar folyamatosan szivároghat a konyhában. Ha ennek oka nem kielégítő, akkor a darut ki kell választani, és a karot szorosan ki kell igazítani a beszerelés során.
 • Néhány hiba új keverő telepítését igényli. Ezek repedések a keverőgömbben vagy a testben. Ha vannak repedések, akkor van egy vizes víz a keverő közelében. Ugyanez fordulhat elő, ha az o-gyűrűket a kiömlő egységben viselik.
 • Továbbá a probléma nem feltétlenül kapcsolódhat a keverőkamrához. A nyomáscsökkenés általában a légtelenítő eltömődése miatt keletkezik a csaptelep kiömlésénél.

Egykaros keverő és patron javítása

A keverőnek a patronnal történő javítását bontani kell. Mielőtt szétszereli az egykaros keverőt, kapcsolja ki a vizet, és ürítse le a többi csaptelepet. Ajánlatos a mosogatót vagy legalább a leeresztő lyukat fedezni valamivel.

Egykaros patronos keverő a szekcióban

 • Csavarja ki a levegőztető anyát a csapócsőből. Ez általában kézzel történhet.
 • Távolítsa el a dekoratív dugókat, lazítsa meg azokat a csavarokat, amelyek a kart rögzítik. Ehhez hexadecimális kulcsra van szükség, vagy egy csavarhúzóval, amely megfelelő szúrással rendelkezik. Szélsőséges esetben egy fúrógépet használhat egy vékony fúróval. Annak megállapításához, hogy melyik fej van egy csavar, ragyog egy zseblámpát a lyukban. Gondosan kell eljárnunk: ha megtöri a rést, akkor a keverő leszerelése sokkal nehezebb feladat lesz. Ha a csavar nem reagál, akkor dolgozza fel a WD-40-et, várjon egy kicsit, és próbálkozzon újra.
 • Távolítsa el a kart: húzza felfelé. Ezt alaposan meg kell tenni: egyes modellek esetében a kar eltávolítása bizonyos erőfeszítéseket igényel.
 • A kart eltávolítva egy dekoratív sapkát láthat. Távolítsa el: műanyagból vagy gyenge fémből készül, és kézzel kicsavarva. Ha nem, próbálja finoman fordítani fogót vagy gázkulcsot.
 • A kupak eltávolítása után távolítsa el a rögzítő anyát, amely alatt a patron található. Ez szükségessé teheti a svéd beállítható csavart vagy nyitott csavarkulcsot.

Hogyan vásárolhatok cserélhető kerámia patront

A patronok különböző furatátmérőkkel rendelkeznek. Ezért fontos, hogy a kezében egy hibás patront használjon, amikor újat vásárol. A különböző átmérők mellett az alsó lemez oldalán különféle típusú bilincsek találhatók. A szilikon tömítéssel és a jól ismert európai cégekkel szemben előnyben részesítik a lemezeket. Ezután a következő években nem kell javítania a keverőt.

Egyszeres fogantyú kerámia patron szétszerelve

Új kazetta beszerelése és a keverő összeállítása

A daru felszerelése a patron cseréje után fordított sorrendben történik:

 • Puha ruhával tisztítsa meg a hengeres test üregét. Ügyeljen arra, hogy a ház belsejében legyen. Távolítsa el a vízkőzetet.
 • Helyezze be a patront. A megfelelő felszereléshez vannak központosító fülek. Csak arra van szükség, hogy azokat a ház hornyaival kombinálják.
 • Húzza meg a reteszelő anyát, de indokolatlan erő nélkül. Ellenkező esetben a patront maga vagy a pecsét alá lehet deformálni. És ez új szivárgásokat okoz. Ezért húzza meg félig, és kapcsolja be a vizet. Ha a lyukak oldalán fekszik, akkor kapcsolja ki a vizet, és húzza meg kicsit. Folyamatosan húzza meg szorosan az anyát, amíg a burkolat a víz bekapcsolása után szárazon marad.
 • Ezután hajtsa végre a szétszerelés fordított sorrendjét: szerelje be a kupakot, szerelje be a kart és rögzítse azt egy csavarral, tegye le a kupakokat a hideg és meleg víz kijelzésére.

Javítsuk meg az egykaros keverőt golyóstollal

A golyóval rendelkező egykaros szelep problémáit általában a szelep mechanizmusának lebomlása okozza. A csavarral rögzített kart ugyanúgy kell eltávolítani, mint egy patront tartalmazó keverő esetében. A kupolatott fém kupak, amely alul található, rögzíti a teljes szelep mechanizmust a testben. A kupak alatt van egy műanyag bütyök, amely korlátozza a vezérlőkar mozgását. Alsó cam - kupola alakú alátét a labdacsomagolókhoz illeszkedve. A golyó eszköze és a keverés elve, amit már fent említettünk.

A golyó a gumi üléseken található, amelyeket a rugók ellen nyomnak. Az alábbiakban az ürítőegység részében a gömbmechanizmussal ellátott keverőt ugyanúgy tervezték, mint egy kerámia patronnal ellátott keverőt.

Szétszerelési eljárás

 • Távolítsa el a műanyag vörös-kék bélést, és csavarja le a kart a fentiek szerint. A különbség az lesz, hogy a tüske, amelyről a karot meg akarja csavarni, nem polimer és téglalap alakú, hanem fém, menetes a reteszelőcsavarral.
 • Csavarja le a kupola kupakot. Felszerelhető nyílásokkal a kényelmes fogás érdekében. De ha a nyílás nem, használja a csavarhúzót: nyomja be a horonyba, és óvatosan felhúzza, és az óramutató járásával megegyező irányba húzza ki a részt. A kerek fogót is használhatja, a kupak belsejében lévő hornyokba helyezve.
 • A kupak eltávolítása után vegye le a bütyköt a feltüntetett alátéttel. Tisztítsa meg őket egy ronggyal szennyezettségtől.
 • Vegye ki a keverőgömböt és vizsgálja meg a szelep részét.
 • Távolítsa el a szelepülékeket. Ezek egyszerűen, egy vékony csavarhúzó segítségével készülnek. Csipeszekkel vagy csavarhúzóval az ülések alatt rugók találhatók.
Az egykaros golyóscsapos keverő összeszerelésének és javításának rendszere

Tipikus problémák a golyósorsó golyóscsapjának mechanizmusa

A szivárgást vagy a túlzott zajot a következő hibák okozhatják:

 • A domború alátét vagy aljzat belső része, ahol a golyó alsó része megegyezik, kopott vagy erősen szennyezett. Ezeket a gömbüregeket alaposan meg kell tisztítani.
 • Elhasználódott labda. Repedések, hornyok lehetnek. Mindezt piszkos és kemény víz okozta, szilárd részecskék szennyeződésével. Kizárja csak a labda cseréjével.
 • Használt szelepülések. Ha rosszul tapadnak a labdához, akkor átengedik a vizet. Ezeket is ki kell cserélni.
 • A rossz ülések nem csak kopás, hanem a rugók gyengülése is lehet. A kérdést úgy oldják meg, hogy a rugókat újakkal helyettesítik.

Egykaros keverő felszerelése golyós mechanizmussal

Ez fordított sorrendben történik, régi alkatrészek tisztításával és kenésével, valamint újak cseréjével:

 • Tisztítsa meg a csaptelepet.
 • Helyezze be az új rugókat az ülésekbe, helyezze a szerelvényt a megfelelő aljzatokba.
 • A tisztított golyót szilikonzsírral kenni lehet. A labdát a keverő testébe helyezzük.
 • A bütykös alátétet létrehozták. A megfelelő összeszereléshez egy horony van, amely illeszkedik a bütykös tárcsával.
 • Tisztítsa meg és csavarja le a fém felső kupakot. Fontos, hogy ne engedjünk torzulást.
 • Helyezze a fém rudat és csavarja be a kart a víz beállításához.

Problémák a forgó kifolyóegységgel

Ha az egykaros keverőből származó víz a forgó kifolyóegység felett és alatt áramlik, ezt a tömítések kopása okozza. Mivel a tömítések gumigyűrűket használnak, legalábbis - mandzsetták. A gyűrűk cseréjéhez a keverőt az alábbiak szerint kell szétszerelni:

 • A patron eltávolítása után a kifolyó csuklós oldalát el kell távolítani a testről. Ennek módja a szétszerelés során világossá válik. Egyes modellekben ez a csomópont eltávolításra kerül. Az esetre egy speciális tengelykapcsolóval van lezárva. De gyakrabban a kifolyóegységet lefelé távolítjuk el, ahol egy hullámosított hajlékony tömlőt csatlakoztatunk. A blokk eltávolításához mindaddig szét kell szerelni, amíg a keverőt a mosogatóról vagy a mosdóról le nem szedjük.
 • A szétszerelt keverő aljától csavarja le a gyűrű alakú anyát, és vegye le a fluoroplasztikus gyűrűt.
 • Most eltávolíthatja a testegység kifolyócsövét, lehúzva. A testben lévő ízületekben megtalálhatók az elhasznált gumitömítések. Meg kell vásárolni ugyanazokat az újakat, és ugyanakkor cserélje ki a fluoroplasztikus gyűrűket a keverő felszerelése előtt és lent.

Megrepedt a házban

Ez a hiba azonnal észrevehető, és megköveteli a teljes keverő cseréjét. Egyes házi kézművesek szilikon tömítőanyagot használnak, hogy "javítsák" az ügyet. De ez ideiglenes intézkedés. Hamarosan még egy új keverőhöz kell mennie a boltba.

Az aerator eltömődött

Ha a daruk teljesen nyitott állapotban vannak, nyomást gyakorol, akkor több ok is lehet. Ez egy eldugulás a csövekben és a beömlő tömlőkben, és csak egy rossz nyomás a vízellátó hálózatban. De ez egy eldugult levegőztető is lehet a kifolyócsövön. Csavarja ki a légtelenítőt javításra. Ha a kéznyomás nem elegendő, használjon állítható csavarkulcsot. A levegőztetőn vannak hornyok a csavaráshoz. A hálón belül szilárd tömeget és rétegeket talál, amelyek megakadályozzák a víz áramlását és csökkentik a nyomást. A rács folyó víz alatt tisztítható.

Ha a szennyeződés megmarad, szedje szét a szellőztetőt, kézzel tisztítsa meg a lyukakat fogpiszkálóval vagy tűvel.

A keverő károsodásának megakadályozása patronnal vagy golyóval

Ha a vízvezeték állandó javítást igényel, azt jelenti, hogy a víz minősége az Ön területén lévő csövekben nem kielégítő. Érdemes megfontolni a szűrők telepítését. A hullámcsövekre csatlakoztatott hagyományos mechanikus szűrők jelentősen megnövelik a ház vízvezeték-élettartamát. A szuszpenzió és a vízből származó üledék nem törli a szilikon és a gumi alkatrészeket, valamint a szelep szelep mechanizmusának labdáját és kerámiáit.

A keverők fő hibái: egykaros, kettős szelep és kontaktusmentes

A hibák fő okai és a keverő javítása végzik el magától

A keverő minden konyha vagy fürdőszoba szükséges eleme. Természetesen a főzés, a tisztítás és a vízkezelés nem jár együtt a részvételével. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a keverő ilyen gyakori használatnak van kitéve, a művelethez kapcsolódó meghibásodások nem kerülik el a ház vagy apartman egyetlen tulajdonosát. Mivel háromféle keverő van (egykaros, kétszelepes és nem érintkező), mindegyikük hibáit külön kell figyelembe venni.

Az egykaros keverők törése és kiküszöbölése

A daru vízsugarának csökkentése

Valószínűleg a hiba oka a levegőztető eltömődése volt - egy speciális fúvóka, amely a csévélő végére van szerelve, és a vizet felszabadítja. A szellőztető oxigénnel tölti az áramot, és segít annak biztosításában, hogy egyenletes legyen, és a lehető legkevesebb vizet permetezze fel az oldalra. A lélegeztetőgép műanyagból és fémből készülhet. A meghibásodás kiküszöbölése érdekében a légtelenítőt ki kell venni a kifolyócsőről és ki kell öblíteni. Gyakran a víz megnövekedett merevséggel jár, ami hozzájárul az eltömődéshez. A levegőztető tisztítása után csavarja be a helyére.

Daru szivárgás

Ennek a problémának az oka lehet egy idegen test, amely a szeleptányérban vagy a gömb alakú hüvelyben van. Mivel a redőny az ivóvízellátás nyitását és megállítását, az idegen testet a lemezei között biztosítja, annak köszönhetően, hogy a redőny zárt állapotban van, a víz folyamatosan áramlik a ganderben. A probléma megoldásához szét kell szerelni a keverőház részeit. Ha a redőny egy kerámia patron, lehetetlen szétszerelni és javítani. Ebben az esetben tanácsos ezt a részt új részre cserélni. A patronnal felszerelt golyóspatron nagyon képes saját maga javítani. A szétszerelés során gondosan ellenőrizni kell a golyóspatron belső elrendezésének tömítését, rugóit és egyéb részeit, el kell távolítani az eltömődést, és az elhasználódott részeket újakkal kell helyettesíteni.

A kétszelepes keverők törése és kiküszöbölése

A kétszelepes keverők szivárgása, amelyek belső kerámia patront tartalmaznak, ugyanúgy szűnik meg, mint az egykaros keverők esetében - a patron cseréje. Mivel ebben az esetben a keverőnek nincs egy karja, de kettő, gyakran meghibásodik a szeleprendszerhez.

Szivárgás a szelepből

Ennek a hibának a leggyakoribb oka a rúdból kivett tű. Ilyen helyzet akkor fordulhat elő, ha a tű kezdetben a rúdba lazán be van illesztve, vagy ha a rá kenderezett kender idővel elhasználódott. A szivárgás kiküszöbölése érdekében le kell zárni a vizet, majd távolítsa el a lendkereket a szelepfejről és távolítsa el a csapot. Annak érdekében, hogy ismét szilárdan álljon az állományban, meg kell szüntetni a régi kendert, és cserélni kell egy újat. Abban az esetben, ha a kender nem szükséges, a tűt egyszerűen be kell illeszteni a szárba.

Szivárgás a kupak anyacsavar alatt

Ennek a törésnek az oka a gumitömítés kopása. A kupakot ki kell venni a kifolyóból, a régi gumigyűrűt ki kell venni. Az egyetlen helyes javítás a gumigyűrű egy újabb cseréje lesz. Leggyakrabban használhatatlanná válik a víz keménységének és annak köszönhetően, hogy a kétszelepes keverőnek gyakran van egy mozgatható kifolyója, amelynek használata hozzájárul a gumi tömítés kopásgátló alatti koptatásához. By the way, akkor készítsen egy gumigyűrűt magának, ha egy gumi, 2 mm vastag.

Mivel a keverő szivárgásának oka gyakran a főtengely problémája, a legegyszerűbb megoldás bizonyos esetekben a főtengely teljes cseréje lesz - sok időt takarít meg, amely a szükséges részek megtalálását és a keverő javítását teszi szükségessé, ha néhány kopott alkatrészet újakkal cserél.

Az érintés nélküli keverők bontása

A csapok általában a legtartósabbak, ellentétben az egykaros és a kettős szelepekkel. Ez nem meglepő: nem rendelkeznek olyan alkatrészekkel, amelyek egy személy által okozott mechanikai terhelésnek vannak kitéve. Az érintésmentes keverők számára a garanciális időtartam is 5 év és több. Természetesen, ha megszakad, akkor a mester problémás lesz, mert nem minden vízvezeték-szerelő képes lesz kitalálni, hogy működik és mi a baj.

Hosszú üzemidő esetén az érzékelők (infravörös vagy fénysorompó), amelyek felelősek a víz áramlásáért a kézcsap közeledésekor, meghibásodhatnak. Ebben az esetben jobb, ha szakemberhez fordul, mert az ilyen alkatrészek javítása különleges ismereteket igényel. Ha a szellőztető lebomlik, a probléma kiküszöbölhető az utasítások alapján, amelyek alkalmasak minden más típusú keverőgépre.

Nem számít, milyen típusú csaptelep van a konyhában vagy a fürdőszobában, időről időre karbantartást és javítást igényel, hiszen egyetlen dolog sem lehet örökkévaló, különösen az, amelyet gyakran kell használni a mindennapi életben.

Végül azt javasolom, hogy nézzen meg részletesen a keverők javításáról szóló videót, amely egyértelműen bemutatja a hibaelhárítás minden szakaszát.

Javítsák meg a csaptelepet a fürdőszobában saját kezűleg: népszerű hibák és azok rögzítése

A csapvízszivárgások problémái a fürdőszobák szempontjából fontosak, amit naponta többször használunk. A kis cseppecskék, lassan és folyamatosan csöpögnek a keverőből, az első jel, hogy sürgős javításra van szükség.

Könnyű a törés megjavítása, ötlete az eszközmechanizmus elrendezéséről. Ahogyan azt mondják, a keverő saját kezével történő javítása mindennapos.

Javítószelep

A keverővel kapcsolatos tipikus problémák az általuk okozott szivárgások:

 • a lélek meghibásodása;
 • kúpos parafa hibák;
 • kopott daru doboz.

De leggyakrabban gumitömítést hordanak, amelynek integritása és ereje függ a daru állapotától.

A tömítés cseréje

Leggyakrabban a szelep szivárgását a gumitömítés benne lévő kopás okozza. Ez a leggyakoribb helyzet. Mindkét csaptelep szivároghat.

Szüksége lesz a képen látható eszközökre:

Az új tömítés vastagsága - 4 mm-tõl. Készíthetsz egy darab gumi lapból. A vágás folyamata a legegyszerűbb, de ha kétség merül fel a kézi készítés minőségével kapcsolatban, akkor a jövőben kívánatos egy gyári termék önzáró tömítésének módosítása.

A tömítés vágási sablonjaként illessze be azt, amelyet ki kell cserélni. Ha túlságosan deformálódott, akkor meg kell jegyezni, hogy a gyártott tömítésnek 1 mm-rel nagyobbnak kell lennie, mint az előző.

A Ø növekedés következtében keletkező szélességet át kell dolgozni: a kerületet körbe kell vágni az oldalról a nyereghez képest 45 fokos szögben, hogy a tömítés szorosan "bejusson" az átfedésben lévő lyukba, és az új tömítéssel ellátott szelep ne zuhogjon.

A tömítés cseréje után mindent vissza kell vinni a helyére. Daru buksu vissza. Általában a daru-tengely dobozainak eltávolításakor mindig tanácsos kezelni a belső üregeket a plakkból. Ez a virágzás általában a víz keménységének köszönhető. A beépített vízvezeték-csavarkulcs összeszerelésénél.

A félfordulatú szelep javítása

A legtöbb esetben a keverőknek problémái vannak a szelepekkel, különösen a félfordulatú szelepekkel. A szelepet megváltoztathatja, és megjavíthatja. Nincs különösebb nehézség abban, hogy hogyan javíthatja meg a törött keverőt a fürdőszobában.

A megszokott szelepben, amely körkörös mozgásban van, leggyakrabban meg kell változtatnia a tömítést vagy a töltődobozt. A tömítés cseréjére vonatkozó rövid utasítás a fenti helyen található, és ha a töltődobozban problémák merülnek fel, próbáljon megszorítani az olajtömítést általában.

A daru-tengely dobozában található kis anya be van vonva. Ennek az anyának a keresztmetszete négyzet alakú. Az órás kéz mellett meg kell húzni az anyát, amíg meg nem áll.

Ha ezek a manipulációk használhatatlanok, akkor ki kell húzni a mirigygyűrűt. Miután lecsavarodott, a speciális töltődoboz a szelepszárra van felcsavarva. Ezután a gyűrűt vissza kell csavarni. A fenti intézkedések mindegyike hozzájárul a szivárgás megállításához.

A szelepülék javítása, az üregbe, amelybe a daru dobozt csavarják, szükséges, ha a tömítés vagy a daru dobozának cseréje után a szelepvíz nem áll le. A keverő hosszabb használatával gyakran deformálódik, és ez szivárgást okoz.

A megjelenő ráncok és karcolások eltávolíthatók őrléssel. A deformált részt kicsit le kell görgetni. Egy ilyen tekercs után a keverő össze van szerelve, és ha az ülés megfelelően csiszolt, nem lesz szivárgás.

Vízkapcsoló megszakad

A probléma megoldásához a következőket kell tennie:

 • vegyél egy kapcsolót;
 • szedje szét a daru;
 • cserélje ki a törött részt.

Ha a kúpos dugó deformációját találja, amely a forró és hideg vízcsövekből való víz összekeverésére szolgál, azt ki kell cserélni. A törés elkerülése érdekében a víz beáramlása mindig megakad. Az alábbi képen látható a kapcsoló eltávolítása:

A fent ismertetett hibák kiküszöbölésekor nem szükséges eltávolítani a keverőt a rögzítésből. De a szelepkeverővel több globális probléma van, amelyek szintén teljesen megoldhatók.

Bővebben olvassa el a parafa kapcsoló keverők egyes működési hibáit, és hogyan javíthatja azokat.

Lehetőség van a zuhanycsatorna kapcsolószerkezet cseréjére. Tekintse meg a lendkerék kapcsolójának a rúdon történő rögzítésének eredeti módját:

Most meg kell fúrnunk egy lyukat a kapcsolószáron és összeszednénk a keverőt:

Szivárgás megjelenése a csatlakozás és cső csatlakozásánál

Tüntesse fel az áramlást egy adott algoritmust követően, majd változtassa meg a keverőt.

 • Kezdetben ez a helyzet kikapcsolja a vizet. Speciális átfedő szelepek találhatók a vízvezetékcsöveken.
 • Átfedés után ellenőrizze, hogy a csapok a maximális nyílás irányába fordultak-e.
 • Ezután nagyon óvatosan csavarja le a csatlakozó anyákat. A modern konstrukciókban a keverők egyszerűen megszakadnak. A hagyományos sárgaréz csavarok könnyebbek lesznek. Nem szakadnak meg vagy szakadnak meg. A törött anyát analóg formában kell keresni.
 • Ezután távolítsa el a keverőt.

A keverő eltávolításakor kanyarodjon ki a cső, amelynek határa a szivárgást a csatlakozóval észleli. A cső élei a kioldáskor tartják a kulcsot vagy a váll fölött. Egy csavaranyát az eltávolított csőre feszítik. Csavarja jobbra, a végéig. Egy új anyát veszünk a régi keverőből. Az anya telepítésének megbízhatóságát a kiindulási helyzethez képest határozzák meg.

A keverő cseréjéhez feltétlenül meg kell határozni a fúvókák méretét. A keverőt mindig velük együtt értékesítik. Ha a régi és az új fúvókák között különbségek találhatók, akkor mindkettő változik, nem csak az, amelyik áramlik. Ha azonosak, akkor csak egyet lehet megváltoztatni.

Ha meg szeretné tudni, hogy az áramlás hogyan kerül eltávolításra ebben az esetben, fontolja meg a diagramot:

A csőszerelés során lehetnek árnyalatok. A csavarozásnál tartsa a vállat. Ugyanakkor a két fordulóban levő szálnak szabadnak kell maradnia. A tömítőszálak a többiek köré csavarodnak. Jellemzően ezt a tömítést ajánlott lenolajjal vagy olajfestékkel impregnálni. Ezt a nedvesítést követően a csövet azonnal fel kell csavarni arra a helyre, amelyet be kell helyezni - ez garantálja a szivárgás újbóli kialakulását.

Az oldalsó anya és a kupak anyája közötti szivárgás

Miután megakadályozta a vizet, próbálja egyszerűen meghúzni az anyát, majd a vízellátás után ellenőrizze a szivárgást. A szivárgás fenntartása mellett az anyacsavar lecsavarodik, és a keverő a fúvóka mentén a falhoz közelebb kerül. Ezután távolítsa el a tartóra szerelt tömlőt.

Ez szükséges a keverő helyzetének beállításához. A keverő mozgatásával nézze meg a cső végét, mert a készülék helyének megfelelően van.

Ezt addig végezzük, amíg nem lesz lehetséges eltávolítani az öreg tömítést, amely az anyával szomszédos, és biztosítja a feszességet. Megpróbálhatja kihúzni a tömítést a keverő megérintése nélkül. Gyakran ez nem sikerül. Ennek oka a tömítésnek a fúvókához való tapadása (annak vége felé).

Az eladott tömítést is lehetetlen kihúzni. Aztán a zuhanyfülkét leveszik a falról. Ez segíteni fogja a keverőt. Az esztergálás megkönnyítése érdekében a keverőn lévő anyákat lazítják.

A cseréhez készült tömítést egyszerűen vágják le gumírozott lapokból. Vastagságának 3-5 mm-nek kell lennie. A csavaranyán gondosan el kell hagynia a helyet két szálon. A tömítés cseréje után minden könnyen leesik.

Néha szivárgás van a test és az oldalfal között. A keverőt elválasztják a csőről, majd a zuhanyról. Vegye le a kifolyót. Az oldal kiderül. Aztán mázzal mártogatott. Használhat festéket a gitt helyett. Ne használja a keverőt addig, amíg a kenőanyag teljesen megszárad.

A víz nem folyik a kifolyócsőbe vagy a zuhanyfejbe

Általában a probléma a bélés blokkolásához kapcsolódik a keverőhöz. A csövek és az oldalfalak eltömődhetnek. A helyzet kijavításához törölnie kell a zárolást. Ehhez a szelepfej fordított. Ezután egy acélhuzalt vezetnek át a lyukon. Kivesszük az összes szemetet, homokot. Ezután tisztíthatja az üreget ecetes oldattal a plakkból.

Hasonló kellemetlenség a víznyomás drasztikus csökkenése a kútból. Általában a probléma oka a levegőztető eltömődésében rejlik. Ezt megoldja a csavarás és a háló tisztítása. Ezeket tisztítják, majd mosják. Használhatja a tűt, hogy eltávolítsa a homokot a hálóból.

Mi van, ha a víz folyik, de a kifolyó esik? Ez annak köszönhető, hogy a reteszelőgyűrű megszakadt. Az új alkatrészek megszerzése előtt ideiglenes megoldás.

Átfedés után a szelepeknek bővítőgyűrűt kell kialakítaniuk. Általában rézhuzalból készül. A gyűrű anyagának átmérőjének meg kell egyeznie a régi termék átmérőjével. Miután a gyűrű forrasztópáka segítségével készült, ajánlatos folyékony olajjal kezelni. Ez megakadályozza a rozsda kialakulását.

A keverőszelepek 360 ° -ban gördülnek?

Ez a helyzet a limiter veszteségével vagy törésével jár. Pontosan tudva, hogy hol van ez a rész, könnyen visszahelyezhető a helyére. Ehhez szét kell szerelni a keverőt, meghibásodást észlel, és visszahelyezi az elemet a helyére, és a kalapács lökésszel ütközik. Emellett a limiter kicserélhető egy kis rézvezetékkel is - ez legalább átmenetileg megoldja a szivárgás problémáját.

A zuhanyzási problémák megoldásának módjai

Néha a zuhanycső és az öntöződoboz problémái vannak, gyakrabban az egyes elemek kopása vagy a rossz vízminőség miatt.

Alacsony vízellátás a zuhanyszekrényen keresztül

Általában a víz nem áthalad a hálón a nyílásokkal való eldugulással. Itt a háló eltávolítása után egyszerűen tisztítható egy egyszerű tűvel vagy tűvel.

Miután csavarja vissza a hálót, visszaállítja a víz áramlását és a patakok irányát. És a lyukakkal ellátott műanyag lapot, a maradék zuhanyt és a keverőt egyaránt fel lehet törölni az ecettel és a foltokkal.

Zuhanytömlő szivárgás és leeresztés

Ha a szivárgás belsejében vagy csévéléskor jelentkezik, a tömlő javítása nem értelmezhető, könnyebb új terméket vásárolni. Költsége alacsony, az új módosítások élettartama sokkal nagyobb.

Ha mind a mosogató, mind a zuhany egyszerre szivárog, az anyag a dugó és a burkolat közötti laza csatlakozásban van. A helyzet orvoslása érdekében először a reteszelő csavart eltávolítják. A következő lépés a kapcsos anya meghúzása. Ez csökkenti az áramlást, de a lefolyóból a zuhany felé történő átkapcsolása bizonyos nehézségekkel történik.

A szivárgás teljes kiküszöböléséhez a dugót a keverő testébe kell csiszolni, különleges, lapos pasztaszerű készítmények alkalmazásával. Sok üzletben értékesítik őket.

Javító mixer karral

A legtöbb ember a kar-típusú joystickokat választotta. Nagyon kényelmes ezeket használni, mivel csak a keverőfogantyút forgatják a kívánt vízhőmérséklet elérése érdekében. A megfelelő víznyomás megteremtése is nagyon egyszerű, a kart felfelé és lefelé mozgatja.

Ha meg szeretné tudni, hogyan kell rögzíteni az egykaros keverőt, meg kell tudnia képzelni a szerkezetét.

A csatorna tömítéssel ellátott szelepekkel való lezárása helyett speciális patronok vannak. Ezek általában golyó vagy lemez. Nem szükséges ugyanazokat a tömítéseket cserélni. Cserélje ki a tintapatron labdát nem. A golyóskaros keverőhöz csak a patronok alkalmasak, és egy lemezes keverő számára - saját.

A kapcsoló és a levegőztető tisztítása

Csuklós, egykaros vagy joystick, a csapok rendkívül érzékenyek a csapvíz minőségére. Ezért a működési zavarok gyakran nem a lezáró készülék meghibásodása vagy meghibásodása miatt következnek be, hanem az üledék megjelenése és a mozgó alkatrészek ízületének eltömődése miatt.

Vegye figyelembe, hogy a modellt hogyan tisztították a Grohe Eurosmart 3300001 fürdőkád elrendezésére, a 08915-es mechanizmussal, amely a kifolyón található, és a zuhany a csőre váltott. Ez az eszköz nem működött, a víz egyszerre ment a zuhany és a gander. Ne feledje, hogy a mesternek nem kellett kicserélnie az alkatrészeket és a pecséteket, elég volt csak a rozsda és a kalcium növekedésének eltávolítására.

Hogyan kell a keverőt saját kezével javítani

Vízvezeték nélkül lehetetlenné teszi a fürdőszoba és a konyhák normál működését. A keverő javítása gyakori probléma, amely ezeknek a termékeknek a működése során jelentkezik.

Eszköze egyszerű ahhoz, hogy a problémát egyedül megoldja. Az új szerelvények viszonylag magasak. Ezért van értelme, hogy ne töltsön több pénzt, miután megjavította a keverőt a saját kezével.

A vízcsapok okai

Annak ellenére, hogy a vízvezeték nagyon megbízható, különböző okok miatt nem sikerül.

A keverő DIY javítását ilyen tényezők okozhatják:

 1. Mechanikai hatás. A termékre erős ütés megtörheti a geometriáját. Még a legcsekélyebb deformáció is elegendő ahhoz, hogy az egyes részek mozgását vagy romlását okozza.
 2. Gyenge minőségű termékek vagy alacsony végű alkatrészek használata.
 3. A bejövő víz mechanikai részecskékkel való szennyezettsége. A dörzsölő részekbe kerülnek, sértik integritásukat. A vasalódás megóvása érdekében tanácsos egy fõszûrõt elhelyezni a lakásba.
 4. Az oldott vas és kalcium jelenléte vízben. A csapokba telepednek, fokozatosan letiltják a csapot a fürdőszobában.
 5. Természetes kopás. Még a legmagasabb minőségi alkatrészek is elhasználódnak hosszú ideig.

A fürdőszobai zuhanycsaptelep legtartósabb része a teste. Ha megőrzi az integritását, akkor minden mást meg lehet tisztítani, kicserélni és beállítani.

Löveg daru javítás

Az ilyen típusú szerelvények viszonylag nemrég jelentek meg a használatban. Azonban az emelőtípus termékei hatalmas népszerűséget nyertek a fogyasztók körében. A víz nyomása és hőmérséklete ezen csapoknál egy egyszerű mozgásban állítható. És ehhez használhatja a test bármely részét. Ha a mosogatógép a fürdőszobában elkezd áramlani vagy normálisan leáll, akkor cserélni kell a tok belsejében lévő patront. Ez elég egyszerű feladat, amelyhez csavarhúzó és csavarkulcs elegendő.

Az egykaros keverő javítása a következő sorrendben történik:

 1. A víz átfedi a csöveket. Ezt a gömbcsap forgatásával egyszerűen elforgatjuk.
 2. A készülékből eltávolít egy kék és piros pontot tartalmazó dekoratív kupakot. Egy csavarhúzót akasztott be, és kijön az izzóból.
 3. A reteszelő csavart kicsavarják és a kart eltávolítják.
 4. Csavarkulccsal csavarja le a patront tartó anyát.
 5. A régi patront újból cserélje. Az út során érdemes kitisztítani a testet a belső plakkból és üledékből. Ehhez használhat citromsav és vontató oldatot. Helyezzen be egy új patront pontosan az alkatrészek hornyai és kiemelkedéseinek megfelelően.

Szerelje össze a terméket fordított sorrendben. Miután befejeződött, a vízellátó szelep kinyílik. Ellenőrzött feszesség és a javított daru helyes működése.

Szelepkeverő fix

Ezek a termékek már régóta működnek és bontják. Az ilyen csapok áramolhatnak, szúrhatnak szorosan, és hangos zümmögést hallatnak, amikor víz kerül. Ennek a jelenségnek az oka lehet a gumitömítés szakadása vagy kopása, a tengelydoboz megsemmisülése, vagy a menet törése erős sodrással.

Lehetséges, hogy a hibát önállóan, a vízvezeték-szerelő segítség nélkül megszüntesse.

A munkához egy csavarkulcs, egy csavarhúzó és egy tartalék gumigyűrű szükséges.

A daru javítása az alábbiak szerint történik:

 1. A dekoratív kupakot le kell választani a szelepről. Alul ez egy reteszelő csavar. Ha a csavar meg van ragasztva, azt motorolajjal kell kenni.
 2. A csavar lecsavarozva és a szelep eltávolításra kerül. Szappanos vízben áztatható, hogy megszabaduljon a plakktól és a piszoktól.
 3. Csavarja le a bokrot. Vizuálisan ellenőrizzük és megtisztítjuk.
 4. A csavar egy alátéttel, amely egy bélést nyom le, ki van kapcsolva. Az öreg gumiabroncsokat eltávolítják, és újakat cserélnek.
 5. A Buxa-t összeszereljük és a fészekbe helyezzük. Ellenőrzi a daru teljesítményét. Ha folytatja a cselekvést, akkor cserélje ki a bokrot egy újabbakkal.

Új szelepek vásárlásakor ajánlatos több tömítést és pótkerekes dobozt vásárolni. Ezzel a jövőben megmarad a probléma, hogy miként lehet a lehető legrövidebb időn belül kijavítani a keverőt.

A keverők általános törése

Vannak szelephibák, amelyek közösek az összes típusú eszközön. A fürdőszobai csaptelep javítása teljesen megvalósítható, ha tudja, hogy mit kell tennie minden esetben.

Fontolja meg a megoldásokat a háztartási keverőkben leggyakrabban előforduló problémákra:

 1. Szivárgás a csatorna csomópontján a testtel. Ennek oka a gyűrűk kopása vagy megsemmisítése, amelyek a csévélő anyacsavar alatt helyezkednek el. A javításhoz nincs szükség a víz megakadályozására. Szükség van a csavaranyára csavarni, eltávolítani a csévélőt és cserélni a tömítéseket. A könnyebb viseléshez használhat szappant vagy vazelin.
 2. Szivárgás a zuhanycsőben kapcsolóval vagy öntöződobozzal. Ennek két oka lehet: az anyacsavar lazán meghúzva vagy a tömítés kopott. A probléma megoldása szerszámok használata nélkül megoldható: az anyák könnyen lecsavarhatók és kézzel csavartak.
 3. Kapcsolja át a szivárgásokat a szemhéjáról a zuhanyra. Ennek oka a mirigy kopása vagy a visszatérő rugó meghibásodása. A hibás alkatrészek szétszerelése és cseréje.
 4. Alacsony víznyomás. Ez a probléma rendszerint egy eltömődött aerátor miatt következik be. Le kell csavarni, tisztítani és öblíteni. Így történik, hogy egy régi tömítésdarab kerül a ganderbe. Szükség van a gander eltávolítására és tisztítására.

Ajánlás a kezdőknek: ha csavarkulcsot használsz, akkor súrlódást vagy bőrt kell adnod a diófélékre. Ez megóvja a krómozott felület integritását, amely feldolgozott keverők.

Alapvető hibaelhárítás a keverőhöz

Előfeltételek a saját kezük javításához

A csaptelepek a fürdőszobának szerves részét képezik. Kiváló tulajdonságokkal jellemezve (könnyű használat, változatos választék stb.) Ezek a modern termékek igen népszerűvé váltak, és számos honfitársunk számára pozitív hírnevet szerzett. A legtöbb esetben egy kiváló minőségű eszköz sárgarézből készült, amelyet erõssége és tartóssága különböztet meg.

A keverőnek képesnek kell lennie arra, hogy idővel meghiúsuljon, kis károkat szerezzen, és kiküszöbölje őket, elegendő ismerni a keverőeszközt.

A modern fürdőszobai termékek megvásárlásával mindenki nemcsak szokatlan esztétikai tulajdonságaira támaszkodik, hanem hosszú időn át hatékony munkára is. De néha ez a helyzet akkor következik be, amikor a keverő meghibásodik. Ez a probléma kétféleképpen történhet: új termék megvásárlása vagy csaptelep javítása a fürdőszobában.

A második lehetőség elfogadhatóbb, mivel nem viseli a családi költségvetés további terheit.

Továbbá, miután megállapította a keverő hibájának okait, a javítás elvégezhető önállóan. Most elmagyarázzuk, milyen szokatlan bontások léteznek, és hogyan kell őket javítani anélkül, hogy vízvezeték-szerelőt hívnánk fel.

A darujavítási eljárás ilyen anyagok és eszközök használatával történik:

Rendszerjavító daru.

 • tömítő tömítés;
 • patron;
 • csavarkulcs és villáskulcs készlet;
 • rozhkovy kulcs;
 • olló;
 • rézhuzal;
 • csavarhúzó készlet;
 • fogó;
 • hatszög;
 • FUM-szalag;

A leggyakoribb eszközhibák szivárognak az alábbiak közül:

 • gander nuts;
 • kar mixer;
 • "gander-zuhany" kapcsoló;
 • a szelepet.

Érdemes figyelni a darut is, amelyet a gyenge víznyomás jellemez.

A csévélő anyacsavarjának és a keverő karjának meghibásodása

A szondázó anya szivárgásának fő oka a tömítés kopása. A kár helyreállításához egy tömítőgyűrű (3/4 hüvelyk átmérőjű), füstszalag és állítható csavarkulcs szükséges. Alapanyagként a paronitot kell használni. Ennek az anyagnak az eszköze olyan, hogy nedves állapotában elkezd duzzadni. Ezáltal az anyacsavar alatt lévő hely nagyon szorosan töltötte be, nem engedve a víz áramlását.

A fürdőszobában lévő csaptelep javítási sorrendje a következő:

A készülék szokásos csapjainak ábrája.

 1. A csévélő szorítóanya csavarja ki, amellyel a gander a daru testéhez csatlakozik.
 2. Óvatosan eltávolították a ganderét.
 3. A kopott tömítést eltávolítjuk. A fürdőcsap eleme a csaptelep testében található azon a lyukon, amelybe a gander be van helyezve.
 4. Miután eltávolította a régi tömítést a helyén egy új tömítés.
 5. A gander fonalán kis mennyiségű füstszalag van feltekercselve.
 6. A gander be van helyezve a daru testébe.
 7. A szorítóanyát a helyére csavarják.

A szivárgás jelenléte a keverőkar alatt azt jelzi, hogy a legtöbb esetben az ilyen hiba a patron belsejében elhelyezett patron sérülésének tulajdonítható. A hiba kiküszöbölése érdekében új keverőt kell vásárolnia.

Érdemes megjegyezni, hogy számos olyan patron létezik, amelyet az ipar termel. Ezért tudni kell, hogy melyik patront kell használni a daru megvalósításához minden egyes esetben. A javítás elvégzéséhez csavarhúzó és fogó szükséges.

A csaptelep mosása a fürdőszobában a következőképpen történik:

 • a kerek dugót eltávolítjuk a karból;
 • csavarja le a reteszt;
 • vegye le a fürdőszobai csaptelepet;
 • csavarja le a patront a keverőházból;
 • A régi patron helyett új kazettát helyeznek.

Szerelje össze a készüléket fordított sorrendben.

Hogyan lehet kiküszöbölni a szivárgó-zuhany kapcsolót és szelepet?

Konyhai csaptelep (rajz).

A "gander-zuhany" kapcsoló alatti szivárgás oka a készülékház és a kapcsoló közötti tömítés kopása lehet. A javítás végrehajtásához egy tömítés szükséges, amelynek hossza 1/2 inch, és gumiból vagy paronitból készül. A legjobb megoldás a Paronit tömítés alkalmazása. A tömítés mellett a javítás végrehajtásához füstszalagot is igényel.

Javítsa meg a hibát a következő sorrendben:

 1. A daru kapcsoló testében található csavarzár csavarodik. Vannak modellek olyan daruk esetén, amelyekben a kapcsoló csavaros zárás nélkül csavarja a keverőt. Ebben az esetben a kapcsoló egyszerűen lecsavarható a keverő testéről.
 2. A kapcsolót eltávolítjuk a keverőházból.
 3. A régi tömítést egy újabbra cseréli.
 4. A menetes csatlakozásnál kis mennyiségű füstszalag van feltekercselve a keverő-testen lévő kapcsoló rögzítésének helyén.
 5. A kapcsoló a helyén van felszerelve, és ha szükséges, a kialakítás szükségessége esetén csavarzárral van rögzítve.

A szivárgás közbeni szivárgás esetén a fürdőszobában lévő keverő javítását az alábbiak okozzák:

 • a forgattyúház kopása vagy törése;
 • a főtengely különleges tömítőgyűrűjének kopása (ha a keverőberendezésben nem kerámia darucsapot használnak);
 • Kerámia lemezek károsodása (kerámia daru dobozok esetén).

Az ilyen típusú szerkezeti meghibásodások javítására szolgáló eljárás a fürdőszobában a következő sorrendben történik:

 • először távolítsa el a szelep tetején található dekoratív kupakot;
 • csavarja le a csavarzárat;
 • el kell távolítani a keverőszelepet;
 • csavarja le a daru-dobozt, és kiderül a szivárgás oka;
 • egy új daru dobozt szereltek fel vagy a tömítőgyűrűt kicserélték, a régi daru dobozon;
 • a daru tengely felszerelése után a szelepet a helyére szerelik;
 • a csavaros rögzítő a helyén van elhelyezve és dekoratív burkolattal van zárva.

Ismertesse az alacsony víznyomás okait

Az ilyen hiba oka lehet a keverő magjában lévő hiba vagy a ganderhez csatlakoztatott szellőztető eltömődése.
Az első hiba észlelése esetén a daru nem javítható. A légtelenítő javításának eltömődése a következő:

 • a lélegeztetőgépet ki kell csavarni;
 • akkor távolítsa el és öblítse le a szellőzőház házában lévő hálót;
 • A levegőztető a helyén van felszerelve.

A tisztítás után és a lélegeztetőgép rácsának eszközén elvégzik a nyomást.

Ezért nincs szükség szakemberek bevonására a javítási munkákba. Lehetőség van arra, hogy a daru továbbfejlessze a "visszanyerés" egyszerű eljárását.