Legfontosabb > Bútor

A legjobb vízszigetelés a fürdőszobában

Figyelembe véve azt a tényt, hogy egy fürdőszobának nagyobb a nedvességtartalma miatt a ház egyéb helyiségei érzékenyebbek, felszerelésének különlegesnek kell lennie. Az egyik ilyen feltűnő példa a vízszigetelés. Ez a javítás fontos része, de a telepítés gyakran elhanyagolt. Bár ez a gát jelentősen kiterjeszti a padló és a falak élettartamát, csökkenti a mikroorganizmusok kockázatát, és csökkenti a betonpusztulásnak az áradások során bekövetkező megsemmisülésének lehetőségét is.

Faj. Bevonat szigetelés

Az ilyen típusú vízszigetelés speciális műgyanta alapú, szintetikus alapú, bitumen vagy folyékony gumi tartalmú oldatokkal készült. A kapott anyagot a fürdő előkészített felületére alkalmazzuk, ami lehetővé teszi a keverék számára, hogy kitöltse az összes szabálytalanságot, repedést, forgácsot a padlón. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy vízálló réteget készítsen, amely évekig tart.

Figyelj! A legjobb megoldás a bevonatszigetelés egy kis helyiségben akár 10 négyzetméter.

A szigetelés szigetelésére általában használt anyagok granulátum, speciális paszták, valamint használatra kész folyadék formájában készülnek. Így a vevő mindig dönthet úgy, hogy önmagában megoldást vagy szabványos keveréket használ. Az elsőt gyakran tapasztaltabb ügyfelek választják ki, mivel tudják, hogy mi a helyes és mi nem. Rendszerint ezek a készítmények egykomponensűek vagy kétkomponensűek, gyorsan száradnak, miközben elasztikus maradnak. Ezek a következőkre oszlanak:

Bitumen-polimer keverékek

Az ilyen típusú vízszigetelés a használatra készen álló boltban vásárolható meg. Az alkotóanyagokat kötõkeverékként, valamint polimer töltõanyagként jellemzik. A megoldás önmagában magas szigetelési minőséggel rendelkezik, tökéletesen nyújtva és helyreállítva, nem tartalmaz mérgező szennyeződéseket, ellenáll a hőmérséklet változásainak, valamint az agresszív környezet hatásainak. Az ágynemű használata a padlón ajánlott a fürdőszobában, majd vékony nyakkendővel kell tölteni.

Bitumenes-latex és folyékony gumi vagy folyékony vízszigetelés

A fürdőszobában a padló védő rétege örömet okoz! Ez a lehetőség nagyon kényelmes és egyszerű megközelítés, mivel a kompozíció minden repedést vagy rést eltávolít. Az oldatot egy tisztított, alapozott felületre helyezzük manuálisan, legfeljebb 3-5 mm réteggel. Az ilyen anyagok használata a bevonatot teljesen védi a nedvességtől. Ezenkívül milyen más keverékben nincs káros füst vagy csak kellemetlen szag? A bevonat tartóssága, valamint a hőmérsékletváltozással szembeni ellenállása, a fenti előnyökkel párosulva, a folyékony gumi népszerű választás a fogyasztók körében.

Cement-polimert

Milyen más szigetelést tehet a fürdőszoba padlóján? A gyorsan cementáló cement alapú habarcs anyagát legjobban a tulajdonságai jellemzik. A megbízható szigetelés mellett a cement-polimer keverék gyorsan javítható vagy kicsi szivárgások javítására is használható. Ez a vízszigetelés jól kombinálható a padlóval és a falakkal. Végtére is, a burkolólapok a kapott felületen nagyon megbízhatóak és tartósak.

Költségvetési lehetőség

A pénzügyi lehetőségeket figyelembe véve el kell különíteni az izolációt, ezért az akril zománc az egyik legolcsóbb és megfizethető módja annak, hogy jobbá tegye a fürdőszobát. Alkalmazása kis rétegekben 3-4 megközelítésig történik. Azonban idővel a festék fokozatosan megreped. Ezért alternatívaként használjon folyékony poharat.

Ez az anyag nagyon műanyag, kényelmes és praktikus. Nem szükséges ilyen bevonatot készíteni, már kész állapotban adják el, ezért csak helyesen töltse fel. Az ilyen készítmény nátrium- vagy kálium-szilikát elemeket tartalmaz, amely biztosítja hosszú élettartamát és szilárdságát. A folyékony üveg nagyon folyékony, amely lehetővé teszi, hogy akár kis nyílásokba is bejusson, megbízhatóan dugaszolva őket, ami garantálja a padló magas vízszigetelését. Ezen kívül a folyadék antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a gomba megjelenését és terjedését.

A szigetelés beillesztése

Ezek a vízsugárzók poliészter, üvegszálas vagy üvegszálas, bitumen vagy gumi impregnált speciális film- vagy tekercsalapú termékek. Az alsó részüket egy különleges ragasztóanyag jellemzi, amely megbízható tapadást biztosít a felülethez. Az anyag tetejét olyan speciális komponenssel impregnálták, amely javítja a ragasztóanyag tapadását.

Ezt a típust felosztják az öntapadó és fuzionált öntési módszerrel. Ez utóbbit egy gázégővel olvasztják meg, ami fő előnye és hátránya. Az öntapadó termékek felszerelése nem igényel semmilyen extra szerszámot. A szigetelést egy előre elkészített alapra helyezzük, azaz porral tisztított és szintetizált. A magasságkülönbségek részben megengedettek, azonban nem haladhatják meg a 2 mm-es négyzetméterenkénti értéket. A vízsugár választása elfogadható áron, tartósságon és gyors telepítésen alapul.

A padlóburkolatokat faipari bevonatokkal is készíthetjük. Ezek a nagyon rugalmasak, stabilizálják a fa mozgását, miközben fenntartják a design egységét. Ez a tömítési módszer a leginkább alkalmas nagy területekre. A szigetelés egymást átfedő és a falba kerül. Ezután az illesztési helyeket egy ragasztóhengerrel kell feltekerni, ami eltávolítja a légbuborékokat.

Különösen érdemes megjegyezni, hogy az anyagok tartós illatú bitumen. Az ilyen termékekkel való munkavégzés óvatosságot igényel, mivel a telepítést csak tökéletesen sík felületen végzik. Ugyanakkor a vízszigetelés nagyon tartós, alacsony áron, azonban ritkán használják a gyakorlatban, mivel speciális technológiát igényel a padlószint emelése, és a tekercsek elég nehézek és kényelmetlenek a használathoz.

Festési módszer

Milyen más szigetelést tehet a fürdőszoba padlóján? A festék vízszigetelésnek több rétege van folyékony keverék formájában, amely a keményítéssel különböző a plaszticitás miatt. Ezenkívül ez az anyag egységes alkalmazást igényel a hely teljes területére. A készítmény összetétele talkummal és azbeszttel, valamint epoxigyanta-gyantával kombinálva bitumen- polimer töltőanyagokat tartalmaz. A hidro-barrier legfontosabb előnyei a korróziógátló tulajdonságok, a zsetonok és karcolások kitöltése a varrat nélküli réteg kialakításakor, könnyű használat, elfogadható ár.

Az egyetlen és legfontosabb hátrány a bevonat viszonylagos törékenysége.

Vízálló padlóburkolatok

Hogyan és mit kell tenni a vízszigeteléshez a már megismert fürdőszobában. Most még egy megfelelő padlóburkolat kiválasztása. A zuhanyzót mindig magas páratartalom jellemzi, ezért a nedvességállóságra vonatkozó nagy követelmények a vízszigeteléstől a befejező anyagokig minden anyaghoz közösek. A következő termékek nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Kerámia burkolólapok;
 • kerámia gránit;
 • vörösfenyő vagy teak padlólapok;
 • thermowood.

Modern polimer vízszigetelés - megbízható nedvesség elleni védelem a fürdőszobában

A nedves helyiségek vízszigetelése fontos tényező az egészséges és kényelmes mikroklímában az egész lakótérben. Ez akadályt jelent a nedvesség behatolásához a fürdőszobákból, zuhanyzókból és fürdőszobákból - minden lakásban a legvesztesebb helyiségekben. A közelmúltig a legnépszerűbb és leggyakrabban használt vízszigetelő anyagok szerves komponensekből - bitumen és bitumen-polimer masztixek voltak. A modern polimer vízszigetelés azonban sokkal "fejlett" és csúcstechnológiájú anyag.

tartalom

Videó utasítás polimer maszkolású fürdőszoba vízszigeteléséhez ↑

A modern anyagok terjedelme a nedvesség elleni védelem érdekében ↑

Milyen minőségű vízszigetelésnek kell lennie, milyen kritériumoknak kell megfelelnie? Fő feladata, hogy megakadályozza a nedvesség bejutását egy helyiségből a másikba. A falak vastagságába eső nedvesség elpusztítja a téglafalat és a gipszréteget, a gombák és penész zsebeket képez tapéták és gittek között, megrongálja a javítás megjelenését és a tulajdonos hangulatát. Ezért - minden rendelkezésre álló módszerrel küzdeni kell, de jobb, ha kifejezetten ehhez tervezett anyagokat használnak.

A vízszigetelő anyagok alkalmazásának módja szerint mindig tekercsre és bevonatra van osztva. Az első nehezebb telepíteni, és az eredmény nem mindig megbízható - ez már "tegnap". A felületre ecsettel vagy hengerrel alkalmazott anyagok sokkal kényelmesebbek és megbízhatóbbak. Ezek közé tartozik a polimer cement vízszigetelése.

Ez az anyagcsoport szervetlen anyagokon alapul, és több előnnyel rendelkezik a hagyományos bitumen masztixokkal szemben.

Az anyagokat számos gyártó gyártja, akik szabadalmaztatják fejlesztéseiket és technológiáikat, de általában a cement-polimer vízszigetelő anyagok összetétele ugyanazokat a komponenseket tartalmazza: portland cement, finom homok, elasztikus polimer anyagok. Az egykomponensű és kétkomponensű keverékeket forgalmazzák. Az előbbi porok (DPP) diszperziós polimerekből áll, amelyek utóbbi vizes poliakril diszperziókat tartalmaznak rugalmassá.

A polimer cement vízszigetelő anyagok előnyei ↑

 • A vízszigetelő készítmények teljes egészében olyan anyagokból állnak, amelyek egészségre ártalmasak, ezért emberi tartózkodásra szánt helyiségekben használhatók.
 • A szervetlen anyagok alapján vízszigetelés lényegesen hosszabb élettartammal rendelkezik a bitumenhez képest. Ezek az anyagok kiválóan tapadnak az építőiparban használt valamennyi anyaghoz - beton, tégla, fa, fém.
 • Könnyű használat - a cement-polimer vízszigetelés a szokásos festékkefével történik. Ez lehetővé teszi, hogy kiegyenlítse a legkisebb szabálytalanságokat, mivel egyértelműen látható, hogy a kompozíció egyenetlenül van felhordva, és az "anyag" rétegben "kopasz foltok" vannak. A burkolat javítása is nagyon egyszerű.
 • A vízszigetelő réteg teljesen megakadályozza a víz útját, miközben lehetővé teszi a vízgőz áthaladását - a fal "lélegzik". Ez a tulajdonság kiküszöböli a légbuborékok képződését a membrán alatt. Ennek az anyagnak a legfőbb jellemzője a nedves falra való alkalmazásának lehetősége, ráadásul ajánlott nedvesíteni a felületet a munka megkezdése előtt.
 • Az eredményül kapott rétegnek nagy a hajlékonysága és a deformációval szembeni ellenállása, ami károsodást okoz a kis repedések esetén.

Lépésenkénti útmutató a polimer-cement-vegyületek fürdőszobájának nedvességtartalmáról ↑

Az ilyen típusú anyagok felhasználásával nagyszerű eredményt érhet el. Ehhez gondosan kövesse a gyártó által a cement-polimer vízszigetelés alkalmazására vonatkozó ajánlásokat. Általában közel azonosak, a különbségek csak számokban lehetnek - a réteg szárítási ideje, vastagsága és az anyag felkészítése a munkára. A munka megkezdése előtt meg kell jegyezni azokat a "nedves" zónákat, amelyek ki vannak téve a megnövelt nedvességnek - a falak körül a kád, a mosdókagyló stb. Ügyeljen arra, hogy a bevonatot a falak alján (25-30 cm) és az egész padlófelületen alkalmazza.

 1. A talp (fal, padló) előkészítése minden gondossággal elvégezhető. Szükséges eltávolítani az összes törmeléket és szennyeződést, a habarcs szárított permetét. A szabálytalanságok vakolattal vannak kitöltve.
 2. Általában a gyártó jelzi, hogy a készítmény alkalmazása előtt meg kell nedvesíteni a felületeket. Ha van ilyen megjegyzés, az alapot egy szokásos permetezőpisztollyal kell megnedvesíteni.
 3. Anyag előkészítése: a polimer-cement összetétel összes összetevőjének keverése a gyártó által megadott sorrendben. A keveréknek egységesnek kell lennie.
 4. A kompozíciót minden jelölt felületre egy egységes réteggel ellátott, merev ecsettel alkalmazzák. Óvatosan győződjön meg róla, hogy nincs "nem protrasz". A falak és a padló találkozásánál, valamint a vízvezetékeknél, csatornáknál vagy emelőknél szükség van egy polipropilén építési háló, geotextília stb. anyag. Vízszigetelő rétegbe van ágyazva és jól bevonva.
 5. Az első réteget a gyártó utasításaiban megadott ideig szárítjuk. Jobb, ha nem szabad mesterségesen csökkenteni ezt az időszakot hőszivattyúkkal vagy épületfénnyel való szárítással.
 6. A második réteg alkalmazása előtt a felületet kissé nedvesítse újra (ha a gyártó ajánlotta). A második vízszigetelő réteget alkalmazzák.
 7. A felületet az anyag szállítójának ajánlásai szerint szárítjuk, majd készen áll a dekoratív bevonat alkalmazására.

A polimer bevonat vízszigetelésének jellemzői ↑

Ez az anyagcsoport a modern "egykomponensű" bevonó kompozíciókhoz is tartozik a nedvesség "vágásához". Tartalmaznak akril, epoxi vagy poliuretán gyantákat, amelyek nagyon magas duktilitást biztosítanak. A felületaktív anyagok növelik a polimer vegyületek tapadási tulajdonságait vízszigetelő munkákhoz. A kapott rétegnek nagy a páraáteresztő képessége, nagyon rugalmas, de tartós, hasonló a gumihoz. Ezt az anyagot kefével vagy hengerrel készítik, és a felület előmelegítve.

Hagyja, hogy a fürdőszobában a polimer vízszigetelése ne legyen kitéve a vegyi anyagok agresszív hatásának, de ennek ellenére nagyon ellenáll az ilyen hatásoknak, így leggyakrabban a szabadban való munkavégzéshez használják - úszómedencék, szennyvízcsatornák és szennyvíztisztító berendezések vízszigetelésére stb. A beltéri használatra szánt anyagok széles színválasztékban, az utcai ultraibolya sugárzás hatására kivitelezhetők, nagyon gyorsan elhalványulnak.

Általános javaslatok a polimer vízszigetelő anyagok alkalmazására ↑

 1. Anyagok alkalmazása során, függetlenül attól, hogy tapéta, festék vagy vízszigetelő vegyületek, nagyon fontos a szubsztrátum elkészítése. Jelölje meg azokat a zónákat a falakon, amelyek nagyobb nedvességnek lesznek kitéve. Ügyeljen arra, hogy a vízszigetelés a falak alsó részét és az egész padlót is érintse.
 2. A falak és a padlónak jól pormentesnek kell lennie, meg kell tisztítani a habarcs vagy a vakolat felépítését, a nagy lyukakat ki kell egyenlíteni. Alaposan megtisztították az összes szemetet. A felületnek száraznak kell lennie.
 3. A beton, a fém felületeket a gyártó által ajánlott speciális láncindítókkal alapozzák.
 4. A készítményt az első réteggel 0 ° C feletti hőmérsékleten alkalmazzák, a keményedés pontos időpontját a gyártó a csomagoláson feltünteti; Ez az alkalmazott kompozíció polimerizálásához szükséges. Kívánatos egy geotextíli vagy polipropilén építési háló rétegét elhelyezni olyan helyeken, ahol a padló és a falak összekapcsolódnak, valamint a felszállók és csövek kiömlései. Az anyag jól bevonva és vízszigetelő rétegbe van ágyazva.
 5. Az első réteg kikeményítése után a második. A második réteg egységességének megkönnyítése érdekében jobb kontraszt színt készíteni. Olyan helyeken, ahol az alsó réteg átgázol, miután a második réteg megkeményedett, ismét fel kell használni a maszkot.
 6. Miután a második réteg megkeményedett, a felületek készen állnak a dekoratív kikészítésre.

Általában a modern vízszigetelő kompozíciók alkalmazása egyszerű. Azonban, mint minden munkában, számos olyan finomságot tartalmaz, amelyek csak a szakemberek számára ismertek. Ahhoz, hogy a fürdőszobája tiszta legyen, és a szomszédos szobák falai szárazak, meghívják a szakembereket és hagyják, hogy mindenki saját dolgot csináljon.

Fürdőszobai vízszigetelés

Senki sem vitatja azzal, hogy a fürdőszobában a páratartalom magasra emelkedik. Ez a helyiségek javítását teszi lehetővé. Használjon egyszerű anyagokat, amelyek félnek a nedvességtől, lehetetlen. Kiderült, hogy a díszítés kerámia burkolólapokat és egyéb nedvességálló anyagokat használ.

Ezenkívül különös figyelmet fordítanak a vízszigetelésre. Ha ezt nem végzi el, biztos lehet benne, hogy minden anyag hamarosan romlik.

Vannak különböző módszerek, hogyan lehet vízálló a padló a fürdőszobában. Mindannyian jó, és valamilyen módon használják. Megismerjük őket, és részletesebben megvizsgáljuk az egyiket - vízszigetelés masztixokkal. Meg fogja tanulni, hogyan történik a munka szakaszokban.

Típusú vízszigetelő fürdőszoba padló

Először is szeretném megismerni a főbb lehetőségeket a padló vízszigetelésére a fürdőszobában. Rengeteg van, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Miután megfontoltuk őket, megérthetjük a velük való együttmûködés elveit, és megérthetjük, miért kényelmes a maszti- kus vízszigetelés.

A fürdőszoba padlózatának vízszigetelése a következő típusú, az alkalmazás típusától eltérő:

 1. Obmazochnaya vízszigetelés.
 2. Impregnáló vízszigetelés.
 3. Öntött vízszigetelés.
 4. Vízszigetelés vakolás.

Nem mondhatjuk, hogy valamilyen módon jobb, és valamivel rosszabb, még a szakértők is vitatják ezt. Mindez arra a tényre derül fénybe, hogy a választás különböző tényezőkön alapul, mint például a felület sajátossága, a munka időzítése stb. És ha bizonyos esetekben jó az öntött vízszigetelés használata, akkor a vakolat talán nem megfelelő.

Mindazonáltal megjegyezzük, hogy normál körülmények között a legegyszerűbb a bevonat típusának vízszigetelése. Mind a felület előkészítése, mind maga a folyamat meglehetősen egyszerű. Csak megfelelő eszközöket és anyagokat kell vásárolnod. Lássuk, hogyan kell a fürdőszobát vízálló vízzel masztirozni, és mi szükséges a munka befejezéséhez.

A bevonóanyagok jellemzői

Azok, akik nem ismerik ezt a fürdőszobai befejezés módját, csak a név elolvasásával tudják meghozni a megfelelő következtetést az alkalmazás technikájáról. És az igazság az, hogy minden munkához tartozik, hogy az anyagot a padlóra és más felületekre alkalmazzák.

Csak azt kell meghatározni, hogy pontosan milyen mesterek használják vakolatként. Ezek meglehetősen egyszerű anyagok, amelyek könnyen kezelhetők. Még a kezdők is megbirkózhatnak a feladattal. Az alábbiakban felsoroljuk a bevonási műveletek összetételét:

 • vízalapú akril;
 • cement-polimer készítmények;
 • bitumenes gumi;
 • polimer anyagok;
 • bitumen-polimer;
 • bitumenes maszk.

Választhat, mi. Minden egyes kompozíció egyedülálló és saját tulajdonságokkal rendelkezik. Leggyakrabban a munka során bitumen-maszkot vagy alapanyagokat használnak. Szerves oldószerek és egyéb töltőanyagok, pl. Lágyítók, morzsa gumi vagy latex adalékanyagokkal készülnek. Ez még rugalmasabbá teszi a habarcsot, ami azt jelenti, hogy könnyű és kényelmes alkalmazni.

Bár az anyagnak vannak olyan hátrányai is, amelyeket fontolóra kell venni a bitumen maszkolással végzett munka során:

 1. Erős hőmérsékletkülönbség esetén a felület repedéseket és forgácsokat okozhat.
 2. Biológiai korrózió lehetséges.
 3. Ha a fürdőszobában vízálló, akkor kellemetlen szagot okozhat.

Ezek a hibák azonban nem akadályozzák meg a felhasználókat. Nem csoda, hogy a bitumen maszk olyan népszerű a vízszigetelő munkákban. Teljesen kifogásolja feladatát, alacsony költséggel, könnyen alkalmazható és képes javítani javítás nélkül 5-6 évig.

Ha polimer anyagokról beszélünk, akkor gyakorlatilag nincsenek negatív tulajdonságaik. Nagyon gyakran használják a fürdőhöz használt szilikon tömítőanyagot. Könnyen alkalmazható az anyag, mind a padlóra, mind a fal egyik oldalára kerül. A szilikon bevonatok kicsit drágábbak, de a hőmérsékleti ingadozások előtt kiváló tartóssággal rendelkeznek, szagtalanok és hosszabbak. Igen, és fő feladatuk egy bumm.

Ha az anyagfogyasztásról beszélünk, ez a jelző a csomagoláson van feltüntetve. Számos tényezőtől függ, beleértve a felület minőségét a fürdőszobában, a vastagságot és a rétegek számát. Hogyan van a vízszigetelés a fürdőszobában ezekkel az anyagokkal?

Vízszigetelő bevonat típusának szakaszos alkalmazása: előkészítés

A munka meglehetősen egyszerű, és még a kezdő is megbirkózik vele, aki úgy döntött, hogy a saját munkáját végzi. Csak az utasítások felülvizsgálata, számos előkészítő munka elvégzése, mindent meg kell vásárolni, és meg kell kezdeni az ajánlások betartását. Fontos feltétel, hogy mindent szépen és lassan tegyenek meg.

Kezdjük az előkészítő munkával. Először meg kell menni a boltba, és elegendő mennyiségű bevonat vízszigetelést kell vásárolnia. Ez lehet vagy bitumen masztix, vagy szilikon vagy más tömítőanyag. De ez előtt fontos a kiszámított összeg kiszámítása. Egyszerűvé tegyük, ismerjük a masztix fogyasztását 1 m 2 -en (a csomagon feltüntetett), valamint a fürdőszoba területét is. Ezen mutatók alapján vásárolt anyagot.

Itt van egy másik árnyalat - a bevonóanyagok két állapotban adhatók el: száraz és folyékony. És ha a folyadék készen áll a felület közvetlen alkalmazására, akkor a szárazakat folyékony állapotba kell hozni.

Ezt könnyű elvégezni, mint minden csomag esetében, a gyártók részletes utasításokat adnak meg. Mindössze annyit kell követni. Általában mindent le kell engedni a keverékhez való víz hozzáadása és a tartály keverő keverésével. A kompozíciót homogén állapotba kell hozni. És a konzisztencia hasonlít a vastag tejfolt vagy a tészta. Ezután a keverék könnyen felvihető a felületre.

És ha megvásárolt egy kész bitumen maszkot, akkor kihagyhatja ezt a lépést, és azonnal elkezdheti a felület előkészítését. Mit tartalmaz ez itt? A munka is egyszerű. Mindent el kell távolítanod a fürdőszobából (ha van valami ott), vegyél le mindent a padlóról, és tisztítsa meg.

Óvatosan végezzük a munkákat, töröljük az összes szennyezést a beton felületéről. Nincs por és nagy törmelék. Használhatsz egy seprűt, vagy hatékonyabban, porszívót. Mindent eltávolít a felületről, és készen áll a további manipulációkra.

A következő feladat az, hogy eltávolítsák a zsíros foltokat, amelyek felszívódhatnak a felületre, vagy festékmaradványokat. Szükségünk van a tiszta beton tökéletes felületére. Ha a padlón laza területek vannak, akkor meg kell tisztítani őket, és újra el kell távolítani a szemetet és a port. A felület majdnem készen áll a vízszigetelésre.

A talaj és a vízszigetelés felületének alkalmazása

A munka minőségének javítása érdekében a vízszigetelő rétegnek a felületre való tapadását és ennek következtében a élettartamát ajánlott a felületet mélyen behatolható alapozóval kezelni. Mi az? A kompozíció behatol a beton minden pórusába, és szárítás után hozzájárul a beton jobb tapadásához a maszkkal. Ezenkívül a primer fokozza a tömítési folyamatot. A primer alkalmazás egyszerű. A munkákat a görgő segítségével végzik.

Fontos biztosítani, hogy a kompozíció egyenletesen alkalmazható legyen minden területre. Elfogadhatatlan, hogy a feldolgozatlan ülések a padlón vannak. A nehéz helyek elérése, például a sarkok és az akkumulátorok közelében lévő területek egyszerű ecsettel dolgozhatók fel. Ha az első réteg fel van töltve, akkor várnia kell egy kicsit arra, hogy megszáradjon, és alkalmazza a második réteget. További munkát végezhetünk a kompozíció teljes száradása után. Ez látható a csomagoláson. Általában ez a folyamat akár 24 órát is igénybe vehet.

Most, amikor a padló felülete további manipulációkra készül, itt az idő a vízszigetelő masztix alkalmazására. Mint az alapozó esetében, nincs semmi nehéz a munkában. Itt a munkák sorrendje:

 1. A folyamat a padló és a falak, a sarkok és a csővezetékek falakon és padlón keresztül történő masztix feldolgozó csuklóin kezdődik. Egy kefével az összetétel egy rétegben átkerül ezekre a területekre. Ezt egyenletesen kell elvégezni, hiányzó részek nélkül.
 2. A problémás területek hatásának fokozására speciális vízszigetelő szalagot használnak. A szalagot a padló és a falak ízületeihez ragasztva anélkül, hogy várnánk a maszk szárazra. Be kell zárnia az ízületet, nem engedve a nedvesség behatolását ezen a helyen. Figyelem! Fontos annak biztosítása, hogy a szalag megfelelően ragasztva legyen. Jól kiegyenesedik, nem lehet ízületek, hullámok, hajtások és az ebből eredő hullámok.
 3. A sarkokban lévő szalagcsíkokat 5-7 cm-es átfedéssel kell összekötni. A kezdeti telepítéshez fontos, hogy ezt a területet átfedje a maszkkal.
 4. Ezzel az elvvel javasoljuk, hogy ne csak a padlózat ízületeit, hanem a fal ízületeit is a fal sarka mellett dolgozzák fel. Nem szükséges a teljes szöget magasságban kezelni. 15-20 cm elég.
 5. Most már fel kell tenned a kazettára a következő bitumenes réteget vagy más maszkot.
 6. A következő hely, ahol speciális tömítés szükséges, a vízellátás és a vízelvezetés. Fontos, hogy egy szigetelőanyagot vízszigetelő anyaggal ragasszanak fel.
 7. Most még könnyebb - a padló fennmaradó felületét és részben a falakat kell kezelni. A kefe az egész padlót, valamint a fal egy részét 15-20 cm magasan feldolgozza, a tapasztalt szakemberek azt is javasolják, hogy a kád és a mosdó körüli területeket 50-70 cm magasságban dolgozzák fel, ezért a fal nem csillapodik és nem jelenik meg rajta.
 8. A masztix réteg nem lehet túl vékony. Ez egy védőréteg, melynek 2-3 mm rétegűnek kell lennie. Szükséges egységes és egy vastagságú.

A vízszigetelés első rétegének szárítása után ugyanezt az elvet alkalmazza egy második réteg. Néha 3 réteget is csinálnak. Csak itt kell vízszigetelést alkalmazni a merőleges irányban az előzőtől. A rétegek szárítása kb. 5-6 órát vesz igénybe, mindegyik a bevonóanyag típusától függ. Ez befejezte a fürdőszoba padló vízszigetelését. Az ezt követő padló befejezése 24 óra elteltével elvégezhető.

Összefoglaljuk

Ennek az egyszerű módnak köszönhetően a fürdőszobában vízálló. A munka, ahogy láthatja, egyszerű. De a hatás egyszerűen elképesztő. Obmazochnaya vízszigetelés - az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a fürdő megbízható és védett legyen a nedvességtől. És ami a legfontosabb, mindenki mindent megtesz saját kezével.

Vízszigetelő fürdőszoba

A fürdőszobák vízszigetelésének szükségessége nyilvánvaló. A magas páratartalmú helyiségek falainak, padlóinak és mennyezetének javítása kötelező vízszigetelést igényel. A vízszigetelő fürdő vezetése segít megóvni a belső tér és az anyagok hatását a kondenzátum hatásaitól és a szennyvíz szivárgásától. Miután a padló vízszigetelését és a mennyezet vízszigetelését a Penetron rendszer fürdőszobáiban és fürdőszobáiban végezte, nem lehet félni a szomszédoktól az alulról való elárasztásától, vagy hogy a szomszédok felülről áradanak.

A fürdőszoba vízszigetelése segít elkerülni sok más problémát. A fürdők általában nedves padló és falak. Ez a nedvesség nem a legjobb módja a falak és a padló állapotának.
A fürdőszobai vízszigetelés könnyen elvégezhető vízzáró anyagok beillesztésével vagy festésével. A Penetron rendszer vízszigetelő anyagai a javítások során biztosítják a megbízhatóságot és a minőséget, és megszüntetik az áradások lehetőségét.
A fürdőszobai vízszigetelés és a padló vízszigetelése - talán a fürdőszoba javításának legfontosabb és összetett kérdései.

Tehát, amikor a munka a vízszigetelés a fürdőszoba, először is, meg kell alaposan tisztítani a felületet szennyeződés, fagyott megoldás. A padlónak simanak és egyenletesnek kell lennie, ezért lehet, hogy speciálisan kiegyenlítő nyakkendőt kell készítenie.

A vízszigetelő bevonatnak nemcsak a padlót kell lefednie, hanem a falakra is (10-20 cm). Ezenkívül lehetőség van a teljes fal részleges vízszigetelésére, amelyhez kád vagy zuhanyzó szomszédos.
Különös figyelmet a javítás a fürdőszoba kell kapni a legkiszolgáltatottabb terület - egészségügyi szekrény. Vízszigetelő réteg alkalmazása után védőkötést kell készítenie, és csak ezt követően helyezze el a lapkát.

Fürdőszoba elrendezés

A fürdőszobák és más, magas páratartalmú helyiségek vízszigetelése

A modern vízszigetelés alkalmazásának módja szerint a ragasztásra és a bevonásra van osztva. Sok esetben a legjobb a behatoló vízszigetelő anyagok kiválasztása, amely megbízható védelmet nyújt a fürdőszoba, falak, helyiségek, pincék vízszigetelése során.
Beillesztéskor hagyományosan használnak bitumen, módosított sztirol-butadién-sztirol (SBS) kopolimerek vagy attaktikus polipropilén (APP) alapú és poliészter vagy üvegszál erősítésű anyagokat. A fürdőszobai vízszigeteléshez szükséges anyagokat ma hazánkban és külföldön is gyártják.

A költség a hengerelt vízszigetelés a hazai termelés - 75-80 rubel / m2 importált - 220 rubel / m2.
A szigetelőanyagok olvasztók és öntapadóak lehetnek. Az első esetben egy gázfáklyával vannak elhelyezve, és a másodikban a hátoldalon alkalmazott öntapadó réteggel van rögzítve.
A vízszigeteléshez használt hengerelt anyagok nehézsége különösen a kis fürdőszobákban nagy méretben és súlyban rejlik. A közelmúltban, a vízszigetelés fürdőszobák egyre inkább használják obmazochnye anyagok. Ezek a következők: bitumen, cementpolimer és polimer maszk.

A leghíresebb bitumen (bitumen-polimer és bitumen-gumi) vízszigetelő maszk. A vízszigetelő felületeket több rétegben alkalmazzák, és jó alapozású tapadás, nagy rugalmasság és nagy ellenállás a külső hatásokkal szemben. Azonban, hogy megóvják a sérüléseket, azokat egy cementréteggel borítják.

A polimercement-kompozíciók száraz cementalapú keverékek, amelyekben különböző polimer adalékok vannak jelen. A készítmények egykomponensűek (vízbázisúak) és kétkomponensűek. Az első esetben minden szükséges a száraz keverékben, így a kezelendő felületre és a megszilárdulásra való felhordás után megbízható vízszigetelés történik. A második esetben a vízszigetelő tulajdonságokért felelős komponensek egy speciális emulzió összetételében vannak jelen, amellyel a száraz készítményt összekeverik, mielőtt a vízszigetelő felületre kerülne.

Könnyen használható - a szokásos vakolatot alkalmazzák, és nagy rugalmasságuk mellett, a repedések 2 mm-es alapfelületen történő nyitásával szemben, és nem igényelnek további védőhabarcsot. Az ilyen kompozíciókat leggyakrabban a fürdőkádak és zuhanyzók szomszédságában lévő falak vízszigetelésére használják. Használhatók padlófűtés telepítésekor is.

A bevonóanyagok másik csoportja - polimer vízszigetelő maszk. Ezek szerves oldószerekben vagy vízben lévő polimerek oldatai. Miután több réteget alkalmaztunk a lezárandó felületekre, mélyen behatolnak az alapanyagba, vízálló korlátot hoznak létre, vagy szárítás után rugalmas, vízálló, de páraáteresztő filmeket képeznek.

A fürdőszobák polimer bevonatának vízszigetelő anyaga hatalmas és folyamatosan bővül. A poliuretán alapú készítmények, a mesterséges gumik, elsősorban a sztirol-butadién és az akril masztiók közösek. Alkalmazhatók betonra, cementre és mész-cement vakolatra, gipszkartonra, gipszrostra, szálerősítésű lemezekre.
A vízszigetelő anyagok egyedüli hátránya viszonylag magas ár.

A behatoló vízszigetelés előnyei

A vízszigetelés a betonszerkezetek megbízható vízzáró hatása. A vízszigetelés áthatolására szolgáló összetétel portlandcement, finoman őrölt kvarc vagy szilikát homok és aktív kémiai elemek keveréke. Nedves felületre történő felhordásakor a hatóanyagok a beton (oldat) cementkomponenseivel reagálnak és oldhatatlan kristályos komplexekké alakítják, amelyek a pórusokat és repedéseket szorosan töltik az anyag teljes térfogatára.

A laboratóriumi vizsgálatok és az alkalmazási gyakorlat azt mutatta, hogy a kristályok szokásos penetrációja körülbelül 20 cm.

Ebben az esetben az építőanyagok szilárdsági jellemzői 18-20% -kal nőnek, és a legfontosabb, hogy a reakcióban nem kötött aktív kémiai elemek a konkrét testben maradnak, és amikor új repedések fordulnak elő, az öngyógyítás folyamata évekig tart, amíg a reagensek teljes termelésére nem kerül sor. A kristályos daganatok, hiányzó víz nélkül, ugyanakkor nem zavarják a levegő mozgását, így a beton "lélegezni". Az ezzel az anyaggal kezelt formatervek ellenállnak a legtöbb maró hatású környezetnek, megakadályozzák a nem kívánt vegyi anyagok korrózióját és behatolását a környezetbe. Az anyag inert, nem tartalmaz oldószert és nem bocsát ki füstöt. Az anyag élettartama megegyezik a beton életével.

Vásároljon anyagot Penetron rendszer fürdőszobai vízszigeteléshez

Vízszigetelés a fürdőszobák anyagrendszer "Penetron"

Leggyakrabban az egyik legfontosabb hely a lakásban, ahol megbízható vízszigetelésre van szükség, egy fürdőszoba. Mielőtt a fürdő vízszigetelésére dolgozna, meg kell határozni az anyagot. Ha a Penetron professzionális penetráló rendszert választják, akkor a munka egyszerű lesz, és nem fog sok időt és energiát elvenni. A szobák, például a fürdőszobák vízkezeléséhez felelősségteljes hozzáállás és minőségi anyagok kiválasztása szükséges.

A fürdőszobai vízszigetelés elvégzéséhez a betonfelületet porral, szennyeződéssel és más idegen anyagokkal fém kefével tisztítsa meg, amely megakadályozza az anyag kémiailag aktív részének penetrációját a porózus betonfelületbe, majd nedvesítse meg a betonfelületet, amelyen a vízszigetelést Penetron anyagokkal végzik.

Ezután fel kell készíteni a PENETRON megoldást. Ehhez vegyen be 2 rész száraz keveréket és 1 rész vizet (térfogat szerint), keverje fel krémes konzisztenciára, azzal a feltétellel, hogy az anyagot 30 percig használják.
A "PENETRON" elkészített oldatot két rétegben alkalmazzák a falak tiszta és nedves felületén. Ebben az esetben az alkalmazás közti idő nem haladhatja meg a hat órát.
A szakemberek a maximális hatékonyság érdekében javasolják a vízzáró munkadarabokat és támasztékokat: falazat, fali fal, födémlemez (ha a padló vízzáró). E célból a PENEKRIT-t kell használni. Alkalmazása előtt 20x20 mm-es finom U-alakú kialakítást kell végezni a csomóponton: fal-, fal-, padlózat, betonlapok csomópontja, gyémántlemezzel és elektromos megszakítókkal. Ezután tisztítsa meg a port a szennyeződéstől, piszoktól és laza betonoktól fém kefével.

A száraz habarcs alkalmazása előtt nedvesítse meg az ízületeket. Ezután ismét a fent leírt módszerrel készítsd el a PENETRON oldatot, amely az ötszög felületének kezelésére szolgál.
Ezt követően PENECRITA oldatot kell készíteni. Ehhez a száraz keverék 4 részének és 1 térfogatrész vízmennyiségnek kell lennie, és a keverék használatának percenkénti legfeljebb 30 percig kell adni. Az előkészített oldatot egy finom, nem zsugorodó, "PENECRIT" vízálló anyaggal kell kitölteni.

Ez a technológia a vízszigetelés a fürdőszoba a leghatékonyabb és megbízható. A mennyezet (vagy padló) vízszigeteléséhez és a tipikus fürdőszobához szomszédos, körülbelül 7 kg PENETRON-ot és 10 kg PENECRIT-ot igényel. A Penetron rendszer száraz építési keverékeivel végzett fürdövíz-áteresztés során a hatás a beton teljes élettartama alatt marad.

Vízszigetelés fürdőszoba videó

Minden fürdőszobában nincsen menekvés a megnövekedett páratartalomtól, és bármilyen mennyiségben való elmaradás valahogy befolyásolja az építőanyagok életképességét. A vasbeton, amelyet a nedvesség befolyásol, még egy kerámia csempe alá is elpusztul, és a téglák még érzékenyebbek a nedvesség romlására. Ezért nagyon rövidlátó lesz a padló, a falak és a mennyezet elhagyása a fürdőszobában, hogy nedvességet szakítsa meg.

Vízszigetelés a videó szakemberektől

A fürdőszobai vízszigeteléssel ellátott videó folyamat az alábbiakban leírt utasításokkal történik, vagy a ház építési szakaszában, amely előnyösebb, vagy a javítás során. A magas emelkedésű fürdőszobák vízszigetelésének másik ösztönzője lehet az a tény, hogy előbb vagy utóbb a nedvesség behatol a panelek közötti hézagokba és elkezd megjelenni a szomszédok mennyezetén, még akkor is, ha nincs szivárgás. Egyszóval szükség van a vízszigetelésre, és így csinálják a szakemberek, és mit csinálnak.

Milyen anyagokat kell használni vízszigeteléskor

Attól függően, hogy milyen anyagból készültek a falak, különböző típusú vízszigetelést lehet használni. Például nem ajánlott bizonyos típusú masztixokat használni egy faházban, és a padlóburkolatok vízszigetelése saját anyagokat igényel. Az alkalmazás módja szerint a készítményeknek csak két típusa lehet: bevonat és bevonat.

A bevonatok az oxidált bitumen készítmények, különböző lágyítószerek és szerves oldószerek bevitelével. Töltőanyagként gumi töltőanyag vagy latex használható. A latex töltött szigetelők ára kissé magasabb, de ellenállnak a magas hőmérsékletnek. A töltőanyag rugalmasabbá teszi az anyagot, és hozzájárul a repedések és repedések behatolásához, alaposabb kitöltéshez, és ellenáll a mechanikai igénybevételnek is.

A bevonóanyagokat főként üvegszálas vagy poliészter alapú bitumen maszti- kából készítik. Gyakran tartalmaznak lágyítószereket is, ezek általában attaktikus polipropilén vagy butadién-sztirol. Lapos vagy tekercses anyagban kapható.

Cement-polimer maszk a padló vízszigeteléshez

A bitumen-gumi és a bitumen-polimer masztixok eltérő módon viselkedhetnek a különböző felületeken és a betonalapokra, amelyeket főként megerősítő szálas habarccsal használnak. A cementpolimer masztix olyan anyag, amelyet kifejezetten beton esztrichekhez terveztek, mivel ezek tapadása lényegesen magasabb, mint a bitumen masztix. Az ilyen anyagok száraz cement, ásványi töltőanyagok és lágyítók. Ezek száraz keverékek formájában kerülnek értékesítésre, amelyeket vízzel hígítanak a gyártó által meghatározott arányban.

A cementpolimer maszkírozónak konzisztenciára kell emlékeztetnie a folyékony gyantacsomagra, és faanyag aljzaton történő felhasználásra különleges töltőanyagokat kell bevinni néhány anyag összetételébe. Az anyagfogyasztás két rétegben a felületre történő alkalmazáskor három kg / négyzetméter között mozoghat.

Milyen anyagot választani - okleechny, vagy obmazochny?

A munka mennyiségétől és a vízszigetelés körülményeitől függően figyelembe kell venni egy adott típusú vízszigetelés alkalmazhatóságának kérdését. Például a ragasztóanyag kétféle lehet:

Bizonyos körülmények között a tekercselt tekercsek használata egyszerűen lehetetlen, mivel gázégők használatára van szükség, és ez csak nagy szabad térben ajánlott. Az ilyen anyagokat elsősorban a tetők és alapok vízszigetelésére használják, a fürdőszobák belső szigetelésére pedig a ragasztók öntapadós anyagok használatát javasolják. Némiképp drágábbak, de könnyebben telepíthetők és további berendezések használata nélkül. Ezenkívül gyakori hibák vannak a ragasztóanyagokban, amelyeket nem mindig lehet megbocsátani a fürdőszobában:

a bitumenes vízszigetelő anyagok tartós illatúak, ami nagyon nehéz eltávolítani a helyiségből;

A tekercselt anyag felszereléséhez alaposan fel kell készíteni a felületet, és teljesen fel kell száradni bitumennel impregnálva.

A vízszigeteléshez készült hengerelt és lemezanyagok azonban sokkal olcsóbbak, mint a bevonatoké, és a beépítés után a helyiség szinte azonnal használható.

A kiváló minőségű vízszigetelésre általában nincs szükség speciális intézkedések nélkül, különösen olyan esetekben, amikor a régi lakásokban és házakban javításra kerül sor. Ezért a fürdőszoba vízszigetelésének folyamata továbbra is releváns egy magánházban, és egy lakóházban egy nagy épületben. Sok szerencsét a javításhoz!

A vízszigetelés a fürdőszoba: jobb, ha egy csempe

A fürdőszoba javításának egyik fontos lépcsője a vízszigetelés, és itt a lakástulajdonosok gyakran szembesülnek azzal a kérdéssel, hogy mi jobb a burkolat alatt a megbízható és tartós fürdőzáró korlát felépítéséhez.

Mely területeken vízszigetelésre van szükség

A vízszigetelést a teljes padlófelületen kell elvégezni, a falakon legalább 20-30 cm-es bejárattal. A falra, a mosdókagylóra, a zuhanyra és az egyéb beépített szaniter készülékekre a fal nedvesség elleni védelmére van szükség. Ebben az esetben a falat legalább 50 cm-es vízszigeteléssel kell lefedni az oldalra és felfelé a vízvezeték szélső oldalán, általában olyan helyen, ahol nedvesség valószínűleg a csempe felé fordul. Ezzel együtt kívánatos vízszigetelést végezni az egészségügyi szekrény belsejében, amelyben gyakori szivárgás elkövetők vannak: vízvezeték- és szennyvízelvezetők.

A vízszigetelő anyagok típusai

A padló és a fürdőszoba falainak jó vízszigetelését biztosító modern anyagokat az alkalmazási és összetételi módszer különbözteti meg:

 1. Bevonatkészítmények - a legszélesebb körben használt anyagok bitumenen (bitumen-gumi, bitumen-polimer) alapulnak és cementen alapulnak (cement-polimer masztix), máshol például az akril kevésbé használatos.
 2. A ragasztott vagy hengerelt anyagok polimer vagy üvegszál alapúak.

Típusú vízszigetelés vízszigetelés

A vízszigetelés bevonására szolgáló anyagokat száraz vagy granulált porokként, félszáraz pasztákként vagy kész folyékony formában forgalmazzák. A bevonó keverékek is egykomponensűek és kétkomponensűek, az utóbbiak általában gyorsan száradnak és rugalmasabbak.

 • Bitumen-polimer masztix késztermékben értékesített. Bitumen kötőanyagokból és polimer töltőanyagokból készülnek. Kiváló szigetelőanyag, mely magas nyújthatósággal és visszanyeréssel, nem toxikus, szagtalan, ellenáll a hőmérsékletváltozásnak és a korrozív közegeknek való kitettségnek. A padló alatti padlóburkolat alatt csak bitumen-polimer rácsot használhatunk, feltéve, hogy azt később egy vékony esztrichtel tölti.

Tipp Az Obmazochnaya vízszigetelés a legfontosabb a kis méretű fürdőszobában, legfeljebb 7 négyzetméter. m.

 • A folyékony vízszigetelés, a bitumen-latex vagy a "folyékony gumi" az egyik legegyszerűbb és legkényelmesebb módja a fürdő nedvességvédelmének biztosítására. A keveréket az elkészített alapon alkalmazzák. A felületi szint szennyezett és szennyezett, alapozott. A manuálisan "folyékony gumi" egy 4 mm-es réteggel ellátott spatulával vagy görgővel van ellátva.
  • A teljes polimerizáció után a kompozíció szintetizálódik, és zökkenőmentes felülettel rendelkezik, kiváló nedvességgátló tulajdonságokkal és nagy rugalmassággal. A bitumen-latex vízszigetelés tetejére ajánlott vékony nyakkendő. És miután szárad, le lehet helyezni a csempe.
  • Költségvetési nedvességvédelem. Az egyik legolcsóbb és legrövidebb idő alatt a vízszigetelés a fürdőszobában akril zománc. A felületet több vastag rétegben (legalább 3-4 rétegben) alkalmazzák. A festék hamarosan megreped.
   Alternatívaként egyesek folyadékot használnak, de képesek biztosítani a szükséges hidro-gátat, csak egy lágyítóval kombinálva, amely szárítás után teszi a réteg műanyagot.

  Hengerelt vízszigetelő vízszigetelő anyagok

  A tekercs vízszigetelésre szolgáló anyagok poliészter vagy üvegszál alapúak. Az alsó oldalán a szövet egy réteg ragasztóanyag, amely biztosítja a tapadást az alap, és a tetején - egy olyan komponens, amely javítja a ragasztást csempe ragasztó.

  A hengerelt vízszigetelést egy előre elkészített, tisztított és egyenletes felületre helyezzük. A 2 méteres távolságon belüli 2 mm-es magasságkülönbség megengedett. Az előnyök listáján megemlítjük a megfizethető árat, az aljzathoz való csatlakozás erejét és a szinte azonnal elindulási lehetőséget a hosszú technikai szünet nélkül.

  Ezenkívül a tekercs anyagok alkalmasak a fapadlók vízszigetelésére. Elég rugalmasak, ellenállnak a fa mozgásának, és ugyanakkor szilárdak maradnak. A lezárt tömítési módszert nagy területeken kell alkalmazni.

  Az anyagvázaknak legalább 10 cm-re kell átfedniük egymást és közelíteniük kell a falakat. Óvatosan ragasztós hengereket köt össze. Fontos, hogy távolítsa el az összes légbuborékot, ha a legcsekélyebb rés marad, feltételezhetjük, hogy az összes munkát hiába hajtották végre.

  Mikor és miként kezdje el a nedvesség elleni védelmet

  A javítás ezen szakaszának egyik legfontosabb kérdése: mikor kell vízszigetelést végezni: az esztrich öntése előtt vagy után. De nincs egyetértés erről. És mindez azért, mert minden lehetőségnek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

  • Az esztrich a vízszigeteléssel szemben biztosítja a sima betonalapot, amely kiváló tapadással rendelkezik, és jó tapadást biztosít a ragasztókeverékhez a csempe számára. Bitumen, bitumen-polimer és bitumen-latex kompozíciók, valamint tekercs anyagok felhasználhatók.
  • Azok az építők, akik inkább az esztrich tetején tömítik a tömítést, igazolják döntését azzal, hogy szivárgás esetén a beton masszát védik a nedvességtől. Ezen a ponton minden helyes, de - lehetetlen garantálni a tartósságot a bélés, ragasztott közvetlenül a vízszigetelés egy vékony réteg csempe ragasztó. Ebben az esetben csak a cement-polimer keverékek vagy a roll-up hidroprotekció alkalmas a nedvességvédelem biztosítására.
  • Továbbra is a harmadik, a legköltségesebb idő és pénz, de a legmegbízhatóbb - kombinált vízszigetelés.

  A kombinált padló vízszigetelés

  Készítsünk durva bázist. Szükség esetén végezzen részleges javítást, vagy teljesen szüntesse meg a régi kötést.

  • Az elkészített és tisztított felületet beton alapozóval vonják be, teljesen megszáradnak.
  • A jelzőfényeknél húzza meg a csatlakozót 3 cm magassággal, amely a megerősítő hálót fogja.
  • Egy héttel később a felületet porról és talajról két rétegben tisztítják.
  • A sarkokban lévő helyiség peremén egy fali padlóréteget alkalmaznak minden ferde vízszigetelésre, hagyjuk megszáradni, majd ragasztjuk be a sarkokat vízálló szalaggal. A bevonat vízszigetelő keverék a padló teljes felületét legalább 20 cm-es falhoz közelíti, három réteget alkalmaz, szigorúan fenntartva az egyes szárítási időközöket.
  • Az utolsó réteg vízszigetelés bet betonokontakt.
  • Egy nappal később a második nyakkendőt legalább 1,5 cm vastagsággal húzza.
  • A végső száradás után a padlóburkolatot egy alapozóval lefedik, majd megszáradnak, és a csempe lefektetésére.

  Vízszigetelő falakkal rendelkezik

  Vízszigetelés falak alatt csempe használt cement-polimer keverék.

  • Mielőtt vízszigetelő falat ragasztunk két rétegben. Különös figyelmet fordítanak a sarkokra és a csővezetékekre.
  • Speciális mandzsettákat helyeznek a csövekre, és a sarkokat tömített vízszigetelő szalaggal kell ragasztani.
  • A falszakaszok vízszigetelő anyaggal vannak bevonva, és teljesen megszáradt állapotban bevonják a beton érintkeztetésbe, hogy javítsák a tapadást csempe ragasztóval. A megbízhatóság érdekében a hidroprotekció a megerősítő hálót is beágyazza.
  • Száradás után a rétegek továbbhaladnak a béléshez.

  Az építőiparban és a vízszigetelésben különösen egyértelmű a tendencia: minél drágább az anyag, annál tartósabb és megbízhatóbb, és fordítva. Ezért nehezen lehet egyértelműen megválaszolni a kérdést: milyen vízszigetelést kell választani a csempe alatt. Fontos figyelembe venni a befektetés idejét, a saját erejét értékelni, ha a szakemberek nem vesznek részt a javításban és a pénzügyi forrásokban.

  A fürdőszobai padló vízszigetelése

  A fürdőszoba egyike a legveszedelmesebb szobáknak, egy városi lakásban és egy privát házban. Ezért a padló a fürdőszobában, függetlenül attól, hogy milyen anyagból készültek, igényelnek kiváló minőségű szigetelést, különben a víz szivárgása a padlólapokon keresztül, a gombák kialakulása, a penész és a szerkezetek fokozatos megsemmisítése lehetséges.

  A vízszigetelés típusai

  A padló vízszigetelésére szolgáló anyagok:

  • Ragasztás vízszigetelő impregnálással, tekercsekben;
  • Bevonat formájában masztix, valamint paszta, folyadék más alapon;
  • Száraz keverékek vízzel való hígításhoz;
  • Áthatolva a hidrogénvédelmet a beton impregnálására;
  • Hidro barrierek gumi vagy polimer alapon.

  A vízszigetelés minden típusának sajátosságai vannak, amelyek meghatározzák alkalmazásuk területét. A fürdőszobákat leggyakrabban bitumen, gumi vagy polimerek alapú anyagok ragasztására vagy bevonására használják.

  A padlóburkolási módszer vízszigetelése

  Hengerelt anyagok bitumenes alapon, jobb polimerek, erősítő réteg üvegszálas vagy szintetikus anyagok. Lebegnek, felmelegedést igényelnek a telepítés során, és öntapadósak. A fürdőszobában jobb az öntapadó alapozású hengerelt anyagok használata, mivel a lebegő gázok gázégők használatát igénylik, ami nem mindig kényelmes és kivitelezhető a lakásban. Ezenkívül fűtött állapotban erős bitumenes szagot bocsátanak ki, amely hosszú ideig nem veszíti el a fürdőszobát.

  Betonpadló-technológia öntapadós tekercs anyagokkal

  1. A padló szintje egyenetlen, így elkerülve a repedéseket, üregeket és dudorokat. A magasságkülönbség legfeljebb 2 cm lehet, ecsettel sweep és vákuum.
  2. A padlóburkolat bitumenes alapozóval van lefedve, hagyja száradni.
  3. Vágja le a tekercs anyagát a padló hosszában, és hagyja, hogy a falak mindegyik oldalán legalább 15-20 cm távolság legyen.

  Helyezze a szalagot a padlóra, átfedve őket. A rögzített hengerelt anyagot óvatosan hengerelve szilárd hengerrel légbuborékok eltávolítására és jobban tapadnak. Az ízületeket továbbá tömítőanyaggal kenjük.

  1. Az ízületeknél és a csövek körül a vízszigetelést különösen óvatosan kell elhelyezni. A csöveket további szigeteléssel kell ellátni gumitömítéssel, és a vízszigeteléssel való érintkezés helyét további tömítéssel kell kenni.
  2. A hengerelt anyag tetejére betonból készült esztrichek közvetlenül a fektetés után elkészíthetők, és ezután le lehet helyezni a fedőréteget. Mivel az ilyen padlóburkolat befejeződik leggyakrabban.

  Az esztrichelrendezés szükségessége növeli a padlóburkolat vízszigetelésének beillesztési módjának összetettségét, de általában ez a módszer olcsóbb. Ha a fürdőszobában meleg padlót végeznek, és minden esetben legalább 5 cm vastagságú esztrichelőkészítő berendezést kell alkalmazni, a padlót a fürdőszobában vízzáró módszerrel célszerűbb vízszigetelni. Az esztrich erejének növelése érdekében erősítő polipropilén szálat adhat hozzá.

  Obmazochnaya vízszigetelő padló

  A technológia fejlődésével és a padló vízszigetelésének bevonatának széles választékával való piaci megjelenésével fokozatosan kiszorítja a ragasztást. Különböző összetételű masztix segítségével készül: bitumen-polimer, bitumen-gumi, cement-polimer. A maszk összetétele különböző töltőanyagokat és lágyítószereket tartalmaz, köszönhetően azok rugalmasságának és erősségének növeléséhez. A maszk összetételének töltőanyagai rostok vagy morzsák formájában lehetnek. A legmodernebb masztiók összetétele olyan alkatrészeket is tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gomba és a penész megjelenését.

  A legtöbb gyártó ugyanolyan alapon állítja elő a padlóra és a maszkra tapasztalt fokozott tapadást. A vízszigetelés során jobb, ha követi a rágóanyag gyártójának tanácsát, és használja az általa meghatározott alapozót.

  Vízszigetelő bevonat alkalmazása a betonpadon

  1. A padló előkészítése a csiszolószilárdság alkalmazása során minimális - elegendő a törmelékrészecskék söpörésére és eltávolítására. A nedves tisztítás nem ajánlott, jobb alaposan vákuumozni a padlót.
  2. A padlóburkolatot egy hengerrel kell lefedni, amíg a felület teljesen nem impregnált. Ha a padló nagy abszorpciót mutat, két vagy akár háromszor is lefed. A polimerek alapú speciális primerek nemcsak javítják a maszk ragasztását, hanem egy kezdeti vízszigetelő réteget is létrehoznak.
  3. A falakkal ellátott sarkokat és csatlakozásokat ragasztószalaggal kell ragasztani. A gumi csöveket csövekre helyezzük, a padlócsatlakozásokat szintén rögzítjük.
  • A gyártó ajánlása szerint hígított maszk. A konzisztenciánál hasonló a meleg műanyag. Könnyen alkalmazható a masztix szilárd hengerrel, kopogtatással és sarkokkal - ecsettel. A vízszigetelés érdekében a falakhoz legalább 20 cm magasságú falazót kell alkalmazni.

  Száraz masztix körülbelül egy napig. Ez idő alatt nem tud járni a padlón, valamint megakadályozza, hogy por, nedvesség és idegen tárgyak leesnek rajta. A szárított vízszigetelést bevonattal lehet bevonni - csempe vagy porcelán kő.

  A padló vízszigetelése a fürdőszobában bitumen- vagy cement-polimer bázisú maszternal rendelkező paszta felhasználásával kis vastagságú, tartós és megbízható. Alkalmas azonban csak betonpadlókra. Ha a ház bevonata fából készült, az ilyen vízszigetelés nem elegendő.

  Ebben az esetben a kétkomponensű gumialapú kompozíciók segítségével kell alkalmazni. Ezek közvetlenül a folyékony gumi (folyékony gumi) és egy aktivátor, amely szükséges annak megszilárdulása.

  A fa bevonatok vízszigetelésének technológiája

  1. A padló alatti fapadló előkészítése bizonyos erőfeszítéseket és költségeket igényel - mivel a gumikeveréknek nem szabad behatolni rajta, különben a fogyasztása drámaian megnő. A talajvázlat szennyeződést, késleltetést, páraáteresztő fóliát és szigetelőlapokat takarít meg. Fűtésként polisztirolhabot használhat, szilárd, sima felületet képez. A lemezek és a rönkök közötti csatlakozások tömítőanyaggal vannak lezárva. Ha ásványi szőnyegeket használnak szigetelőanyagként, akkor vízszintes rétegelt réteg rétegét tetejére kell helyezni.
  • A folyékony gélt egy aktivátorral összekeverik, és gyorsan felhúzza a padlóra egy görgővel, alaposan megkenve a padlót és a falak kopognak.
  • Várakozás a folyékony gumi szárítására és a vízszigetelés minőségének értékelésére - felületének sima és egyenletes legyen. Szükség esetén alkalmazzon egy második réteget.
  • A fedőréteg a szokásos módon készül. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a hagyományos csemperagasztók gumitömítésekkel való tapadása rendszerint nem elegendő, ezért erősítő hálóval kell felszerelni.

  Ez a vízszigetelési módszer nemcsak fa, hanem beton felhasználására is alkalmas. A vízszigetelés minőségével ez a módszer lehetővé teszi, hogy még különösen nedves területeken is alkalmazható legyen, beleértve a medencét és a mosdófürdőket.

  Ha a padlót a fenti módszerek bármelyikében használják a fürdőszobában, fontos, hogy tartsa be az anyaggyártó ajánlásait, különösen a bevonat száradási idejének megfelelően. A bevonat vízszigetelésének elégtelen kitettsége a befejező munkálatok befejeződése után repedezéshez vezethet.