Legfontosabb > Fürdő

15 kis fürdő design ötlet

A felújítás során az egyik legfontosabb lépés a padló beépítése a fürdőszobába.

A helyiség magas páratartalmának és a kommunikációs csövek hatalmas számának köszönhetően - ez a feladat valóban felelős és ugyanakkor meglehetősen nehézkes.

A gombás plakk és a penészképződés elkerülése érdekében a lefolyót helyesen kell felszerelni. Különös figyelmet kell fordítani a padló szintjére.

A megfelelő munkához a megfelelő eszközökre és anyagokra van szükség, valamint az összes ajánlás szigorú betartásához.

A folyamat kezdetétől kezdve felmerül a kérdés, hogyan lehet szintetizálni a padlót, mivel a feladat kezdeti és az eredmény minősége a végső szakaszban végső soron attól függ, hogy mennyire sikeresen fejeződött be.

Nagy plusz lenne, ha már van egy padló esztrich a szobában. Így mentheti magát felesleges költségektől és időt takaríthat meg.

Először meg kell szüntetni az előzőleg használt bevonat (linóleum, kerámia burkolat, egyszerű festék) eredeti összetételét. Ha van otthoni elektromos fúró, akkor a folyamat sokkal könnyebb lesz.

A munka leginkább időigényes azokon a helyeken, ahol a padló és ennek megfelelően a falak csatlakoznak, ezért fontos gondosan kezelni őket.

Tisztított bázis esetén gondoskodni kell arról, hogy nincs benne lyuk és különböző rések. Hibák jelenlétében minden csemperagasztóval le kell zárni.

A padló hatékony helyreállítása - ez a hosszú élettartam, valamint éppen ennek köszönhetően, a későbbiekben az esztrich, és a második szakaszban - a vízszigetelés kevésbé fogékony a jövőbeli deformációra.

A cikk összefoglalása:

Vízszigetelés

A padló magas minőségű vízszigetelése a fürdőszobában rendkívül fontos a magas páratartalom miatt.

Bevonóanyagok. Nem csak a padló vízszigetelésére, hanem minden függőleges felületre is használják. Ezek az anyagok problémamentesen rögzíthetők, ugyanakkor az erőfeszítéseket minimálisra fordítják;

Bitumenes emulzió. A kompozícióban különbözik, ami egyszerűen alkalmazható görgővel vagy ecsettel;

A bevonáshoz használt száraz keverékek. Alkalmazzon spatulával vagy hengerrel. Alkalmazás után fontos, hogy a bevonó készítményt teljesen egy napig hagyjuk megszáradni. A következő szakaszba való lépés tilos.

DIY padlóburkolat

Annak érdekében, hogy a felület ideális esetben egyenlő legyen, minőségi kapcsolót kell végrehajtani.

 • Határozza meg a felület szintjét lézeres szinttel;
 • Állítsuk be a "T" betű alakú léceket a jelzők jelzésére;
 • Húzzuk meg a vezetéket a jelzőfények között, igazítva a profilokat függőlegesen;
 • Egyenletesen öntsük az oldatot a padlóra való öntéshez;
 • Kezelje a felületet egy tűhengerrel a légbuborékok elkerülése érdekében.

Miután a saját kezével lecsapolt, a fürdőszobát hosszú ideig tarthatja szárazon. Hogy megakadályozza a nedvességnek a helyiségben való megjelenését, ezáltal nem teszi lehetővé a penész, gomba megjelenését.

Egy igazi szilva elég hosszú lesz.

A fürdőszobában padlóburkolatként olyan nagyon jó minőségű bevonatot kell választani, amely a legjobb, ha víztaszító anyagokkal, például parafával, linóleummal vagy csempezel van ellátva.

Tervezzen egy kis fürdőszobát. Milyen színű csempe, hogy növelje a helyet

Ha kis fürdőszobában kell javítania, akkor valószínűleg olyan praktikus helyet szeretne látni, amely jobban néz ki, mint valójában. Számos különböző tényező befolyásolja a tér nagyságának észlelését, de ebben a cikkben a falak színére összpontosítunk. Lehetséges-e egy fürdőszobának észlelt méretének növelése vagy csökkentése csak egyetlen fal színének kárára? Úgy döntöttünk, hogy a virtuális térmodellező program segítségével ellenőrizzük.

Ehhez kapcsolatba léptünk a Santa kerámiával, és megkértük, hogy készítsen számunkra egy kis fürdőszobát, különböző méretű és színű csempékkel. Az összehasonlítás eredménye előtted áll.

Tehát az eredeti adatok: egy fürdőszoba mérete 1,6x1,7 méter és a magassága 2,5 méter. Ahogy láthatja, a fürdőszoba kicsi, a teljes méter 2,72 négyzetméter. A falakon való elhelyezésekor négyféle méretű csempe volt sorozatban: 10x10 cm, 20x20 cm, 20x50 cm és 40x85 cm azonos színű: fehér, zöld, barna és fekete. A fektetési varrat 1,5 mm volt. Úgy döntöttünk, hogy kísérletet hajtunk végre különböző méretű csempékkel annak érdekében, hogy kikapcsoljuk a méretnek a színre gyakorolt ​​hatását, és megnézzük, milyen hatást gyakorol egy csempe árnyalat minden méretre, a kis és a nagy csempék között. Általában úgy vélik, hogy a világos szín növeli a helyet, míg a sötétség csökkenti azt. Kezdjük ellenõrizni.

1) 10x10 cm-es csempe egy kis fürdőszobában. Milyen színt válasszon?

Tegyük fel, hogy egy kis csempe, 10x10 cm, majd hasonlítsuk össze a fehér és a zöld csempe (a továbbiakban a fürdőszoba kilátás az ajtón)

Melyik fürdőszoba jól néz ki? Valószínűleg fehér, bár a különbség nem annyira alapvető. Összehasonlítsuk egy sötétebb színnel - például barna színnel.

Itt a különbség nyilvánvalóbb. A fehér színű fürdőszoba tágasabb, mint a barna. Sötétítse még jobban a színt - hagyja, hogy a fekete csempe 10x10 cm legyen.

Igen, az eredmény nyilvánvaló. Fekete, a fürdőszoba sokkal kisebbnek tűnik (és ez még mindig fehér-szürke bútor, képzelje el, mi lett volna nélküle). Most bonyolítsuk meg a kísérletet, lehetséges, hogy nem kívánja a fürdőszobát egy színben elkészíteni. Próbáljuk meg a fürdőszoba padlóját más színűvé tenni, mint a falakat.

Barna padlós fürdőszoba néz ki, természetesen egy kicsit élesebben. De a vizuálisan sajnos kissé csökken. Természetesen ugyanakkor még mindig több mint egy teljesen barna változat.

Tehát, ha annyira szereted a sötét színt, de nem vagy hajlandó sok helyet feláldozni, a sötét padló használata kompromisszum. Itt van a belső a zöld csempe barna padló

Ismét szemmel láthatóan a méret kissé csökkent. Ami a fehér és a fekete fürdőszobát illeti, nézzük meg, mi történik, ha a fürdőszobában lévő padló nem lesz barna, hanem fekete.

Őszintén szólva, a különbség elég erős. Kiderül, hogy végül is a sötét padló vizuálisan csökkenti a helyet. Javasoljuk, hogy gondoljon néhányszor, mielőtt a fekete padlót egy kis fürdőszobába helyezi. Van azonban jó hír. Ha nagy rajongója vagy a sötét színeknek, és még mindig szeretné, hogy a kis fürdőszobája sötét legyen, vagyis növelje egy kicsit. Pontosan ugyanúgy, ahogy egy sötét padló csökkenti a könnyű fürdő területét, így egy könnyű emelet növeli a sötét fürdő területét. Íme egy példa

A szoba fehér padlóval néz ki. Ha valóban sötét falakat szeretne készíteni, akkor ha könnyű teret használ, a fürdőszoba végső mérete kicsit nagyobbnak tűnik. Természetesen felmerül egy ésszerű kérdés - hogy mit válasszunk ebben az esetben? Sötét falak és világos padló vagy világos falak és sötét padló? Lássuk.

Nem akarom felkavarni a sötétség szerelmeseit, de még mindig a könnyűfalak + sötét háttér ad egy kicsit több helyet, mint a sötét falak + könnyű emelet. Minél inkább ellentétes a különbség a két szín között, annál nyilvánvalóbb. Ellenőrző ellenőrzés - fehérbarna csempe kombináció:

Ismét a könnyű falak nyernek (bár a különbség valamivel kisebb).

Így kis csempe (ebben az esetben 10x10 cm) kiderül, hogy a világos színek kibővítik a helyet, és a sötét színek csökkenti azt. Ez a szabály a világos / sötét színek részleges használatakor is érvényes: a sötét színt a fény belsejébe helyezve vizuálisan kicsit kisebb lesz, és a sötét belső világításhoz egy kicsit nagyobb lesz. Lássuk, mi történik más csempe méretekkel.

2) 20x20-as csempe egy kis fürdőszobában. Milyen színű cserép növeli a helyet?

Ellenőrizzük a csempe méretét 20x20 cm-nek. Kezdjük világos árnyalatokkal: fehér és zöld.

Mint a 10x10 cm-es csempe, a zöld változat kicsit kisebb is lehet, bár a különbség nem olyan alapvető. Ellenőrizzük a fekete csempe.

A szabály továbbra is működik. A fehér fürdőszoba fekete és 20x20 cm-es csempere néz. (Az átlapolás során a cserép kissé eltolódott, de ez nem változtatta meg a lényegét). Kiterjeszti-e a könnyű emelet a kis fürdőszobát?

Bővült. Ha a falak sötétebbek lesznek, akkor is kibővül:

Milyen jó! Vagy talán a fehér padló használata önmagában olyan jó, hogy nem számít, milyen színűek a falak? Lehet, hogy a padló határozza meg, hogy milyen méretű a fürdőszoba, és a többi nem fontos?

A válasz kicsit homályos. Mindez az árnyalatok közötti különbségen múlik. Ha eszébe jut, az első részben, ahol 10x10 cm-es csempe volt, összehasonlítottuk egy teljesen barna fürdőszobát és egy barna fürdőszobát fehér padlóval. A fehér padlóval ellátott fürdőszoba minden bizonnyal elnyerte a méretét. Ez a két kép, a zöld fürdőszoba nyer a barna, de nem annyira a hatalmas előnye. Ez azért van, mert a zöld és barna fürdőszobák közötti különbség nem nagy. Ha a falak barna színét feketere cseréli, a különbség növekedni fog. Lásd:

A fekete fürdőszoba a képen kevésbé zöld, még akkor is, ha a fehér padló ugyanaz. Ezért, ha két hasonló fényerősségű színt választasz, előnyben részesítsd a legjobban tetsző árnyékot, és ne gondolkodj a vizuális hatásról. És ha a választás távoli helyeken (például világoskék és mély barna), akkor a kettő közül a leggyengébb teszi a fürdőszobát tágasabbá.

Most bonyolítsuk újra a bemenetet. Melyik fürdőszoba tűnik szélesebbnek: zöld zöld padlóval vagy barna fehér padlóval?

A válasz még homályosabb. Úgy tűnik számunkra, hogy a zöld fürdőszoba szélesebbnek tűnik, de természetesen a fehér padló jelenléte nagyban segíti a barna színt. (Ha biztonságban akarsz lenni, éppenséggel nem zöld, hanem fényereje, a képek eléggé zöldes cserépet használnak, így barna előtt nyerünk, zöld helyett kék vagy rózsaszínű lehet ugyanolyan sikerrel). Ha még enyhébb zöldet vennénk, akkor a bal oldali fürdőszoba elnyerte volna a versenyt, és sötétebb zöldet vettünk - az eredmény messze nem volt nyilvánvaló.

Elég a 20x20-as csempe, minden tűnik egyértelműnek. Nézzünk valami négyszögleteset. nagyobb méretű.

3) 20x50 csempe egy kis fürdőszobában. Melyik lapkát választja, hogy növelje a helyet?

Folytatjuk a kísérletet 20x50 cm-es csempe segítségével. Kezdjük a szabványos kombinációval - fehér és közepes fényű (ebben az esetben zöld) csempe

Fehér csempe, amelyet egy kellemetlen árréssel nyert. Annak érdekében, hogy ne ismételgessünk meg ismételten, mondjuk el azonnal, hogy az összes sötétebb árnyalat még kisebbnek tűnt. Kiterjed a világos padló a teret?

Kitágul. A többi virág ugyanaz lesz. Most csináljunk valami újat. Korábban csak a padló színét változtattuk, de játszhatsz a falak színével? Ki mondta, hogy a fal csak monoton lehet? Tegyünk egy fényes csíkot a falak mentén és nézzük. mi fog történni:

A fürdőszoba csodálatosan kibővült egy kicsit. Szóval És ha könnyű teret rakunk?

A fürdőszoba még tovább bővült. Ez azért történt, mert a szem vizuálisan összekötötte a szalagot a falon és a padlón, így a vizuálisan fehér még ennél valamivel nagyobbnak tűnik, mint valójában. Ezen kívül a könnyű vízszintes vezetők használata lehetővé teszi a tér bővítését (ha érdekel részletesebb olvasatot erről, olvassa el cikkünket: Fürdőszoba tervezés: Tile Laying Options)

Mi történik, ha egy sötétebb zenekart helyezünk egy könnyű fürdőszobába?

Lehetséges. Kicsit szebb lett, de a méretben csak egy kicsit veszítettünk. Kicsi - mert a zenekar még mindig elég fényes volt. Vessük sötétebbé.

A sötét zóna összeszűkítette a könnyű teret. És ha még egy sötét padlót adsz hozzá?

A fürdőszoba még kisebbnek tűnt. Figyelj erre, ez a lehetőség a csempék elhelyezése nagyon népszerű: világos és sötét színek a falon, sötét padlón.. Ha egy nagy fürdőre nem számít, akkor egy kicsi számára vizuálisan felveheti a szükséges millimétereket. Nézd, az egyértelműség kedvéért különbözik a fehér fürdőszoba és a fekete csíkkal és fekete padlóval rendelkező fürdőszoba:

Ha még mindig a sötétségű fényt szeretné összekapcsolni, csökkentse a második szín kontrasztját, és tegyen könnyű emelett. Például egy barna csíkos fekete helyett kisebb sérülést okoz a méret:

És még könnyebb - még kisebb

Mindenesetre fontos figyelembe venni a zenekar méretét is. Ha nagy és sötét, egy kis fürdőszobában valószínűleg szűkíti a helyet. Ha nagy és könnyű, és még a fürdőszoba is nagy, az eredmény teljesen más lehet.

A nagy és kis fürdőszobák kialakításának visszavonulása:

Ha figyelmesen elolvassa cikkünket a függőleges és vízszintes csempe telepítéséről a fürdőszobában, akkor észrevette, hogy a vízszintes csíkok vizuálisan kiterjednek a térre, és a függőlegesek húzódnak ki. A cikknek számos példája volt, amikor a szoba kerületén lévő könnyű vonal kibővítette a teret. Volt egy példa a cikkben, amelynek sötétebb vonala futott a terem peremén. Véleményünk szerint a szalag alkalmazásának eredménye nem volt egyértelmű: egyrészt a sötét szín csökkent, másrészt a szalag bővült, és együttesen csökkent, hogy a fürdőszoba gyakorlatilag nem változtatta meg a vizuális térfogatot. A kép azonban meglehetősen nagy fürdőszobát mutatott - 2,5 x 2,5 m. A perem mentén húzódó csík kibontakozik, mert a szeme ragaszkodik hozzá, és kiterjed a teljes távolságra. Így azt hangsúlyozza a méret, és úgy tűnik számodra, hogy a szoba egyre nagyobb. Ha sötét vonalat rajzolunk egy kis fürdőszobán, akkor az a kár, ami sokkal nagyobb, mint egy nagy szoba közepén, ugyanazon a vonalon, mivel nincs olyan nagysága, amelyet hangsúlyozni fog. valójában nem. Plusz hozzáteszi, hogy sötét, és csökkenti a helyet. Ezért az a tény, hogy egy nagy fürdőszoba nem gonosz, gonoszá válhat egy kis fürdőszobában. És a könnyű szalag növeli mind ezt, mind a másikat, ami jó (ha természetesen nem szenvedsz attól a ténytől, hogy a fürdőszobád túl nagynak és elhagyatottnak tűnik)

Mindenképpen vegye figyelembe a teljes fénymennyiséget a sötétebb összmennyiséggel szemben. Mi például jobb: egy sötétebb fürdőszoba egy könnyű csíkkal vagy egy teljesen világos fürdőszoba sötétebb csíkkal? Úgy tűnik, hogy az első esetben a fénysávnak ki kell terjednie, a másodikban a sötétnek csökkentenie kell magát?

Ez lehet, de mivel a fehér összmennyisége jobb a jobb oldali képen, ez a kis méretű fürdőszoba mérete nagyobb, tágabbnak tűnik. Minél több fény - annál nagyobb az esélye, hogy a fürdõje nagyobb lesz.

Most a nagy csempe felé fordulunk.

4) Csempe 40,5 x 80 cm egy kis fürdőszobában. Milyen színt válasszon?

Sokan félnek attól, hogy kis helyiségekben nagy lapokat rakjanak le. Megteheti, vagy sem, és mi lesz a hatása, külön cikkben fogunk foglalkozni. És most nézzük csak a színt.

A kezdeti összehasonlítás klasszikus. Változik az eredmény a csempe formátumtól?

Úgy tűnik, nem igazán. A fehér fürdőszoba, mint rendesen, kicsit többet néz. Ellenőrizze barna.

És a várakozásoknak megfelelően a falak sötét színe vizuálisan csökkentette a helyet. Zöld vagy barna?

Világosabb. Ellenőrizze a padlót. Kiterjed a könnyű emelet a teret?

Minden rendben lesz. Több helyet szeretne? Nem probléma: hagyja a fénycsíkot

By the way, mi fog történni, ha tovább növeljük a szalag méretét?

Minél több fény, annál jobb. Vizuálisan a szoba még egy kicsit nőtt. Természetesen zöld színünk nagyon világos, ezért a különbség nem alapvető, ha összehasonlítjuk a fekete csempe, akkor a különbség sokkal nagyobb lesz. Még akkor is, ha összehasonlítja a teljesen zöld falakat és a zöld alsó - fehér tetejét, a különbség észrevehetőbb lesz

Adjon hozzá még több fehéret és hasonlítsa össze

Ismét, annál nagyobb a fény, annál jobb. Fehér fürdőszoba nyer.

Még mindig velünk van? Összefoglalva.

5) Következtetések. Milyen színű lapokat kell elhelyeznem egy kis fürdőszobába annak érdekében, hogy vizuálisan megnövelje a méretét?

Tehát egy kis fürdő design kialakításakor figyelembe kell venni a következő tényezőket:

A csempe méretétől függetlenül egy világosabb színű csempe növeli a helyet, és a sötétebb szín csökken. A fehér szín vizuálisan maximalizálja a fürdőszoba méretét. Fekete szín - a lehető legkevesebb csökkentéséhez.

Ha két színárnyalatot akar összeilleszteni, akkor próbálja meg több fényt, mint a sötétben. Ezenkívül, ha úgy dönt, hogy milyen padlólapra helyezi a csempe - világosabb vagy sötétebb, akkor válassza ki a könnyebbet.

Minél több fény, annál jobb. A sötét falak + világos padló kombinációja kisebb lesz, mint a könnyű falak + sötét padló. amely viszont egy sor könnyűfalakat és könnyű emeleteket fog játszani.

Ha egy kis fürdőszobában többféle csempe színe van, akkor próbáljon könnyű (például fehér - kék, fehér - világos zöld, két világos bézs, őszibarack - vanília stb.) Választani. A két világos szín kombinációja tágasabb lesz, mint a világos és a sötét (bézs-sötét barna, fehér-fekete, fehér-lila stb.).

Ha egy szalagot (dekoráció, szegély) szeretne elhelyezni egy kis helyiség peremén, akkor inkább egy könnyebb árnyékot válasszon. különben a szalag csökkenti a helyet.

Fürdőszoba padló - melyik közül választhat? 100 fénykép a legjobb tervezési ötletekből

Miután felvetette a fürdőszobában végzett javításokat, egy véletlenül megválaszolja a kérdést: hogyan készítsek egy fürdőszobai padlót?

Tekintettel arra, hogy ez a szoba általában kicsi és különleges mikroklímával rendelkezik, nagyon felelősségteljes megközelítést kell vállalnia erre a kérdésre.

Mit kell keresni a választás során?

Először az anyagot fontos kritériumok szerint kell értékelni:

 • Környezetbarát
 • tartósság
 • Ellenáll a különböző károknak és hatásoknak

A fürdőszobában lévő padló nemcsak a mechanikai nyomás és a kopás hatására van kitéve, hanem a magas páratartalom és hőmérséklet, valamint az agresszív mosószerek gyakori használata is befolyásolja.

Ezért jobb gondosan választani, így védeni magát a jövőben a káros hatásoktól, gyakori tisztításoktól és sok éven át, hogy élvezze a friss javítások vonzó megjelenését.

Milyen anyagokat kell eldobni

A fürdőszoba padlójának kiválasztásakor haladéktalanul hagyjon fel olyan anyagokat, mint:

 • Laminált padló
 • Parketta
 • Bármilyen szőnyeg
 • faipari
 • linóleum

Figyelembe véve az állandó hőmérséklet-csökkenést, a magas páratartalmat, a rossz szellőzést, a vegyi anyagok hatását, a felsorolt ​​anyagok gyorsan elveszítik megjelenésüket és használhatatlanná válnak.

Ha még mindig igazán szeretne egy fapadlót a fürdőszobában, meg kell adnia neki minden körülményt, védenie és ápolnia kell.

Ebben az esetben a leglogikusabb pillantást a bambusz. Kevésbé érzékeny a vízi környezet káros hatásaira.

Milyen anyagot választani

Jelenleg sok olyan anyag van, amely alkalmas a padló padlózására a fürdőszobában.

Könnyebb először meghatározni a jövő belső stílust és kiválasztani a megfelelő anyagokat.

Kerámia burkolólapok

A leggyakoribb és legmegfelelőbb lehetőség, hogy a csempe a padlón a fürdőszoba.

A kerámia burkolatok tökéletesen ellenállnak a fizikai nyomásnak. A padlón lévő csempe a fürdőszobában általában üveges üvegezésű bevonattal készül.

Megvédi a porózus anyagot a nedvességtől.

Ha a hivatásos mester foglalkozik a lefektetéssel, akkor a csempe nem egy évtizedig fog tartani.

További információk itt:

Különleges gondosság nem szükséges. Hacsak nem szükséges időről időre feldolgozni a tömítéseket tömítőanyaggal annak érdekében, hogy megvédje őket a gomba és a penész ültetéséig.

Üvegmozaik

Ez a mozaik speciálisan sült üvegből készült. A gyártási technológia nagy kopásállóságot, abszolút nedvességállóságot és hibátlan megjelenést garantál. Értékelheti a fürdőszobában lévő padló fotóján.

A padló gondozása nem veszi figyelembe: a víz és a foltok könnyen eltávolíthatók, repedések nem keletkeznek.

Ennek az anyagnak a megválasztása garantálja, hogy egyedülálló hangulatot, emlékezetes dekorációt teremt. Az egyetlen mínusz a magas költségek, de ellensúlyozza a hasznos tulajdonságok tömege.

Vinyl csempe

A vinil ellenáll a legtöbb fürdőszoba problémájának. Az olcsó, könnyű telepítés és gondozás teszi ezt az anyagot a fogyasztók széles körében népszerűvé.

További információk itt:

Az anyag kopásállósága azonban nem éri el a par.

Ráadásul, mivel ez az anyag mesterséges, nem környezetbarát.

Önterülő padló

A fürdőszobában lévő ömlesztett padló egy edzett, egyenletesen elosztott polimer tömeg. A polimer összetétele biztosítja a kész masszát a szükséges textúrával és áttetszőséggel.

Ez lehetővé teszi a padló kiegészítését mindenféle díszítő elemekkel, 3D effektek létrehozásához.

Dekorációként mind mesterséges töltőanyagokat, mind természetes anyagokat használ. Az ömlesztett padló teljesen ellenáll a nedvességnek, hihetetlenül tartós és tartós.

További információk itt:

Padló vízszigetelés

A dekoratív padlózat megkötése előtt meg kell fontolnia, hogy szükség van-e a padlózat vízszigetelésére.

Megakadályozza a lehetséges szivárgásokat, és így mentheti meg a tulajdonosokat a szomszédjaik problémáitól. Ezenkívül megvédi a betonhabarcsot a nedvességtől, és így védi a pusztulástól.

A hidraulikus gátat speciális anyagok konkrét beton alapon történő fektetésével nyerik: tekercsszigetelő vagy bitumenalapú keverékek. Ez a bevonat olyan helyeken történik, ahol a víz elárasztásának lehetősége maximális - a padló és a fal alapja.

A vízszigetelésnek nincs semmilyen káros hatása, nem befolyásolja a befejező munkát. Csak további anyagokat igényel, és időbe telik a megvalósításához. Ezért annak eldöntéséhez, hogy szükség van-e vagy sem, mindenkinek függetlennek kell lennie.

Meleg padló

Meleg padló a fürdőszobában - a divat trend. Hihetetlenül kényelmes. A padló a fürdőszobában mindig meleg lesz, annak ellenére, hogy az anyag felülről néz.

A fűtött padlók lehetnek elektromos vagy víz. Mindegyik rendszer előnye és hátránya.

Tehát az elektromos generál egy további elektromágneses mezőt, és növeli az energiafogyasztást, de egyszerűen telepíthető.

A vízváltozatot nehéz megszervezni, de más hiányosságoktól is megfosztják. A fűtött padló szinte minden padlóra illeszkedik, különösen a csempe alatt. Az egyetlen caveat - maga a padló fel kell emelnie néhány centimétert.

A javítások elvégzése előtt mindenre számítani és gondolkodni kell, és ha nincs személyes tapasztalata, akkor szakemberrel lehet konzultálni. Ezután a végeredmény kellemes lesz a szemnek, és nem bánja a hibák.

Fürdőszoba padló - a 2018-as legjobb megoldások áttekintése, lépésről lépésre történő oktatás + 80 fénykép a modern dizájnról

A modern építési piac a különböző javítási és befejező munkálatok hatalmas változatossága. Ilyen széles választék, válassza a padló a fürdőszoba nem nehéz.

Mindazonáltal nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kedvelt anyag nem alkalmas a fürdőszobai körülményekre, mert ez a ház legveszélyesebb része.

Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan kell kiválasztani a megfelelő anyagot a fürdőszoba padlójának befejezéséhez, mi a különös figyelmet szentelni, és ismerkedjen meg a tervezési ötletekkel a fürdőszoba padlójának díszítésére.

Tökéletes fürdőszoba padló: mi az?

A fürdőszoba befedése nem könnyű feladat, mert a felhasznált anyagokat rendszeresen nedvességgel, gőzzel, vízcseppekkel, állandó hőmérsékleti cseppekkel fedik le.

Ezért tudnia kell néhány olyan kötelező kritériumot, amelyeknek meg kell felelniük a fürdőszoba befejező anyagának. Ismerkedjen meg velük a javítás megkezdése előtt:

Nedvességállóság. Talán ez a legfontosabb kritérium, amely nélkül még a drága javítások is lemerülnek. Ha a padló nem rendelkezik vízálló tulajdonságokkal, nagyon hamar értéktelenné válik, és ez pénz és idő.

Biztonság. Ha lehetséges, válasszon csúszásmentes padlót a fürdőszobában - ez megóvja a sérülés kockázatától. Az anyagnak nem lehet törékenynek lennie, hogy megakadályozza a sérülést okozó sérüléseket, amelyek szintén sérülhetnek.

Hygiene. Ügyeljen arra, hogy az anyag, ahonnan a padló készült. Nem szabad semmilyen mérgező füstöt kibocsátania, csak a padlót válassza a környezetbarát nyersanyagoktól.

Esztétika. Annak érdekében, hogy a fürdőszobában a lehető legkényelmesebbé teheti magát, gondoskodjon a fürdőszoba padló eredeti kialakításáról és a kellemes színekről.

Könnyen törődhet. Bármelyikünk, ahelyett, hogy órákat töltött volna le tisztán, inkább személyes dolgokat szeretne. Válassza a mosható felületeket. Ne feledje, hogy a tisztítószerek gyakori használata hátrányosan befolyásolhatja a befejező anyagot.

Tartósság. Ezt a tényezőt az összes fenti pont befolyásolja. Ha a fürdőszobai padló legalább 90% -kal találkozik velük, akkor a lehető leghosszabb ideig szolgál majd. Ne felejtsd el kérdezni az eladótól a minőségi garanciát és az érdeklődésre számot tartó termékek tanúsítványait.

A fürdőszobai padló típusai

Annak érdekében, hogy könnyebb legyen választani, megpróbálunk elmondani Önnek minden megfelelő anyagot a padlózat padlózatának a fürdőszobában, valamint a fő előnyeiről és hátrányairól.

Kerámia csempe. Ha már megnézted a divatos katalógusokat a fürdőszobák díszítésére, akkor a leggyakrabban az adott kategóriába tartozó fürdőszobában lévő padlóról találod meg a fotókat.

Ez a lehetőség a fürdőszoba padlójának befejezéséhez ma a legnépszerűbb. A kerámia egy környezetbarát, vízálló és biztonságos anyag, amelyet könnyű elhelyezni, szétszerelni, tisztítani és mosni.

A fürdőszobában lévő padlóburkolatok segítségével stílusos designt hozhat létre sima, fényes felület formájában, amely megkülönböztethető a tartósság és az egyszerű karbantartás mellett. Annak ellenére, hogy számos előnye van, ez az anyagnak hátrányai vannak: rossz minőségű varrások esetén a víz szivároghat, majd a burkolat alapja elkezd sötétedni a varrás mentén és összeomlik. A probléma elkerülése érdekében azonnal szerezzen be további forrásokat a csempe és a vízzáró habarcs védelmére.

Parketta a fürdőszobába. Nemrégiben, a fürdőszobában lévő fapadló puszta megemlítésével sokan zavarba jöttek. Fő problémája a nedvesség átadásának képessége, és már megoldódott!

Ha a megfelelő padlófajtát választja a fürdőszoba padlójának befejezéséhez, akkor teljesen biztonságos, környezetbarát és nagyon praktikus felületet kap. Teak és vörösfenyő ideális a medencék fenekének felszerelésére is, nem is beszélve a szokásos fürdőszobáról. Győződjön meg róla, hogy nincsenek különbségek a fa parketta elemei között, mivel a víz behatolhat rájuk, és tönkreteheti az összes munkát.

Ömlesztett padló. Egy nagyon érdekes lehetőség az önterülő fürdőszoba padlója. A vízállóság, a varratok, a magas hőszigetelési tulajdonságok és a higiénia hiánya miatt növekvő népszerűségnek örvend.

Az ömlesztett padló tökéletesen sima, nagyon törékeny bevonatot mutat. Azonban nem minden olyan, amilyennek tűnik. Az anyagnak hihetetlen ereje van - nem fél a magas páratartalomtól, hőmérsékletváltozástól vagy mechanikai sérülésektől. Az ilyen lefedettség egyetlen hátránya a magas költségek.

Linóleum. Ilyen padló a fürdőszobában ritkán találkozhat. Általában az alacsony ár és a tervezés széles választéka miatt használják, gazdag színskála. A nedvesség gyakorlatilag nem képes károsítani a linóleum bevonatot, de csak akkor, ha folyamatos szövedékre van helyezve, amelynek közepén nincsenek ízületek.

Ha vannak - a víz biztosan szivárog be, majd a javítás sérül. Ezenkívül a linóleum nem a legbiztonságosabb anyag, mert amikor nedves lesz, nagyon csúszós lesz.

A padló lefektetésének eljárása a fürdőszobában

A padló lefektetése - meglehetősen bonyolult és időigényes folyamat. A javítás megkezdése előtt javasoljuk, hogy ismerkedjen meg a fürdőszoba padlójának alapvető lépéseivel:

 • A padló előkészítése munkahelyre (az előző emelet teljes eltávolítása szükséges).
 • A padlózavarok megszüntetése (ha nyilvánvaló hibákat észlel - repedések vagy forgácsok, akkor ki kell küszöbölnie őket, az új padló csak egy tökéletesen sima felületre illeszkedik).
 • Vízszigetelés (kötelező lépés, ha azt szeretné, hogy a padló szolgáljon minél hosszabb ideig).
 • A padlóburkolat (a következő szükséges lépés: az esztrich segít abban, hogy olyan felületet alkosson, amely a padló gyors és kényelmes lefektetéséhez szükséges).
 • Fűtött padló (a színpad nem kötelező, de ha a fürdőszoba melegségére és kényelmére törekszünk, akkor javasoljuk, hogy gondolja át a fürdőszoba meleg padlóburkolatának telepítését, ha kedveli a hidegséget, akkor nélkülözheti őket).

Válassza ki, mit fedezzen a fürdőszoba padlóján: 5 ajánlat

Általában a fürdőszobában végzett javítások során nem gondolunk arra, hogy milyen anyagokat kell használni a padlóhoz. Ha a fürdőszoba - majd csempe! De vannak más lehetőségek is.

Kerámia burkolólapok: előnyök és hátrányok

Leggyakrabban a fürdőszobában pontosan kerámia burkolólapokat használnak. Kitaláljuk, miért.

Kerámia burkolólapok előnyei:

 • könnyen tisztítható;
 • nem okoz allergiát;
 • környezetbarát anyag;
 • tűzálló;
 • nem szívja el a szagokat;
 • nem veszi fel a vizet;
 • képes ellenállni a nehéz terheknek;
 • hosszú élettartam (akár fél évszázad).

A kerámia burkolólapok hátrányai:

 • nem a legolcsóbb befejező anyag;
 • a legvalószínűbbnél a szakemberhez kell fordulnia;
 • nem ellenálló a nehéz tárgyakkal szemben;
 • rossz hangszigetelés;
 • hideg az érintésre.

Porcelán kőzet: előnyök és hátrányok

Mi a különbség a porcelán és a kerámia lapok között? A porcelán kőzet csak 0,05% (10% csempe) vízfelvétele, kevésbé porózus, tartósabb, és idővel megőrzi színét és mintáját.

Porcelán cserép előnyei:

 • nem veszíti el a színt;
 • tűzálló;
 • könnyű gondozni neki;
 • nagyon tartós;
 • nem okoz allergiás reakciókat;
 • nem veszi fel a vizet és a szagokat;
 • nem vezet elektromos áramot.

A porcelán hátrányai:

 • hideg az érintésre;
 • meglehetősen drága;
 • a fektetéshez szakemberre van szüksége.

Ömlesztett padló: előnyök és hátrányok

Az ömlesztett padló egy másik modern padló, amelyet egy fürdőszoba használhat. Különböző típusú önterülő padlók vannak: a simító esztrichtől a polimer padlóig 3D-s mintázattal.

Az ömlesztett padló előnyei:

 • könnyen tisztítható;
 • ökológiailag biztonságos;
 • nedvességálló;
 • meleg (a cserép- és porcelán-kőhöz képest);
 • a háromdimenziós mintázat alkalmazása;
 • élettartama több mint negyven év.

Az önterülő padló hátrányai:

 • a kitöltés összetettsége;
 • egyes esetekben a javítások több hétig is eltarthatnak;
 • a szakember részvétele elkerülhetetlen;
 • helytelen beszereléssel, megrongálódásokkal és karcolásokkal előfordulhat.

Vinyl padló: előnyei és hátrányai

Vinyl csempe egy másik fürdőszoba padló megoldás. Modern vinil padló a piacon egy hatalmas tartományban. Kiválaszthatja a szín és a minta a vinyl csempe csak a belső stílus.

A vinil padló előnyei

 • olcsóak;
 • nagy választék;
 • könnyen kezelhető;
 • gyors illeszkedés;
 • kényelmesen használható

A vinil padlók hátrányai:

 • égetve mérgező anyagokat bocsát ki;
 • deformálódott erős hőmérsékleti ingadozásokkal;
 • a szín idővel eltűnik;
 • Nem természetes anyagokból készült.

Fa padlók: előnyök és hátrányok

Úgy tűnik, hogy rosszabb lehet, mint egy fa padló a fürdőszobában. Nedves is, és a magas páratartalmú fa lassan, de biztosan romlik. De ne felejtsd el, milyen évszázadok építettek hajókat? És semmi.

Az a tény, hogy ha egy fából készült padlót használnak a fürdőszobában, akkor komolyabb megközelítést kell alkalmaznia az anyag kiválasztására, a telepítésre és a feldolgozásra.

Előnyei a fa padló (különböző típusú fa):

 • Természetes, környezetbarát anyag;
 • kellemes textúrájú;
 • meleg;
 • gyorsan szerelhető.

A fa padlójának hátrányai:

 • nem olcsó;
 • gyúlékony;
 • Egyes fafajok súlyos deformálódásnak vannak kitéve (különösen ha helytelen telepítés);

Tehát 5 féle padlóra néztünk a fürdőszobában. Felhívta a figyelmet az egyes anyagok előnyeire és hátrányaira. Most már többet tudsz.

Mi van ágyban a fürdőszobában? Ön dönt.

Ömlesztett padló a fürdőszobában. "a" és "ellen"?

Saját magamnak tervezem egy fürdőszobát, a fő színes helyszín a padló. Alapvetően anyagi megtakarítás. Meg tudná mondani nekem, hogy az önszintező emelet alkalmas-e a fürdőszobának, és mi az előnye és hátránya.

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Tisztelt tagok a fórumon, segíts, kérlek racionálisan tervezz egy fürdőszobát. A terület 4,6 nm. Ezen a területen aszimmetrikus fürdőt, mosdót, WC-t és kis szekrényeket kell elhelyezni a törülközők és egyéb apró tárgyak számára. Kezdetben az elrendezés tetszett.

A fürdő telepítésének pillanata közel van. A habarccsal néztem néhány pillanatig, ezért előre akarok menni, és kérdeznem kell a fürdőről. Mi a legjobb módja annak, hogy lezárjuk a fal (a csempe) és a fürdőszoba közötti rést? Számos példa van az interneten, de általában ez.

Jó napot, kedves fórum felhasználók! Érett egy másik kérdést. Olvastam a javításokat és valamit, ami bennem erős kétségek merültek fel a padlón a habarcs színének megválasztásában a fürdőszobában és a WC-ben. Sokan azt írják, hogy a fehér habarcs nagyon gyorsan piszkos lesz, ez lesz.

Előtt egy kisméretű fürdőszoba felújítása Hruscsovban, egy 9 emeletes épületben, egy kis fürdőszobában, 60 éves ülő fürdővel, nem tudom megérteni, hogy ésszerűbb egy kádat cserélni vagy visszaállítani, már volt hasonló tapasztalatom, tanácsot kérek. helyzetek - fürdő.

Mondd meg nekem, szükséges-e ezeket a szörnyű műanyag sarkokat a belső sarkokban elhelyezni, ahol a csempe az egyik oldalra és a mozaikra csatlakozik? És egy másik kérdés az, hogy szükséges-e a mosogató szomszédságának szilikonra fektetése a falra, gyorsan fekete lesz, ott van.

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját a saját kezünkkel - a munkamenetek

A lakás javításának legnehezebb fázisát a fürdőszobában használt eszközpadlónak tekintik, különösen, ha magának kell elvégeznie a munkát. A cikk megvitatja, hogyan kell a padlót a fürdőszobában javítani a saját kezével, és maximális hatékonyságot érhet el a rögzített padlóburkolatokból.

Készülék padló a fürdőszobában

A padlózat fektetése a fürdőszobában a következő:

 • ügyelni kell a csővezetékekre, amelyek egy bizonyos helyet foglalnak el a padlószerkezetben;
 • vegye figyelembe a helyiség magas páratartalmát, ami segít a különleges építőanyagok kezelésében.

Ha a lefektetés önállóan történik, fontos, hogy elérjük a bevonat erősségét és esztétikáját, hogy a fotón vagy a padló szemrevételezéssel szemlélve kétség sem férhet az elvégzett munka minőségével.

A padlóburkolat jellemzői a fürdőszobában

Leggyakrabban a padló kialakítása a fürdőszobában hagyományos szerkezetű. Változatossága annak köszönhető, hogy számos befejező bevonatot használnak. Tény, hogy a padló a fürdőszobában egy többrétegű "pite", ahol az egyes rétegek minősége képezi a legmagasabb jellemzőit a teljes bevonat.

Ha a tulajdonos úgy gondolja, hogy milyen típusú padlóra van szüksége a fürdőszobában, akkor érdemes tudni, hogy a telepítés minden esetben egy bizonyos sorrendben történik.

Az egymásra rakási eljárás a következő:

 • betonlap;
 • bitumenes vízszigetelő réteg vagy bármely más;
 • cement-homok esztrich vastagsága kb. 5 cm;
 • további vízszigetelő réteg különleges zsírral vagy festékkel;
 • a felület egyike a legnépszerűbb módszereknek;
 • padló (fürdőszoba).

A meleg padlók rendszerét is telepítheti, vízleeresztést hozhat létre, vagy drasztikusan megváltoztathatja a vízvezeték helyét, de előzetesen döntenie kell, mivel az ilyen típusú telepítést párhuzamosan végleges esztrich alkalmazásával végezzük (további információ: "Hogyan készítsünk meleg padlót a fürdőszobában a saját kezünkkel?")

DIY fürdőszoba padló

Ha a munkát szakemberek részvételével végzik, akkor türelmesnek kell lenned, mert ez a folyamat nem a legegyszerűbb és sok időt igényel. Nagyon fontos, hogy megfeleljen a technológia minden szakaszában, valamint kövesse a szakemberek gyakorlati tanácsát. A padló tartóssága és hosszú élettartama csak abban az esetben érhető el, ha az egyes rétegek anyagait minőségi szempontból felhasználják, és abszolút pontossággal vannak elhelyezve.

Az egyes rétegek lefektetése után várni kell, amíg meg nem szárad és megszilárdul. Részletesebb információ arról, hogy hányan kell várni, számos olyan csomaggal érhető el, amely sok anyagot tartalmaz. Ezt követõen részletes algoritmust tartunk szem elõttünk, hogyan kell a padlót a saját kezükbe helyezni, és nem rosszabb, mint a szakemberek.

Előkészítő szakasz

Mielőtt eldöntené, hogy mit kell a padlón feküdni a fürdőszobában és mennyibe kerül, meg kell értenie, hogy a talajszerkezet felépítéséhez alapos előkészítése nélkül szükséges. Két fő munkaterület keletkezik attól függően, hogy a padló a javítás időpontjában melyik helyszínen van: csak a lakott vagy lakott lakóterület.

Abban az esetben, ha a padló a fürdőszobában már elkészült, a meglévő bevonatok leszerelésére lesz szükség. Ezután egy esztricitást öntünk a tisztított talpra (bővebben: "Hogyan készítsünk esztrichet a fürdőszobában - típusok és elrendezések").

A legnépszerűbb anyag a csempe. Eltávolításához szükség lesz egy lyukasztásra, amellyel a kerámiák eltörnek, de a korábban létrehozott esztrich is deformálódik. Javasoljuk, hogy ne próbálja visszaállítani a nyakkendőt, hanem egyszerűen távolítsa el. Ha a tulajdonos úgy döntött, hogy lecseréli a padlót, akkor valószínűleg a 20. század elején vagy a 21. század elején újjáépítették a lakást, ami nem jellemzi az akkoriban elvégzett munkák minőségét.

Ha a padlóburkolatot a fürdőszobában nem képviselik csempe, akkor a bontási folyamat kissé másnak tűnik:

 • a linóleumot egyszerűen levághatjuk, mielőtt a lap szélét egy éles tárgyzal meghajolnánk;
 • A padlóburkolatot a szoba egyik oldalán kell fűrészelni, majd a fennmaradó lapokat kézzel vagy egy feszítővas segítségével távolítsa el.

Ami a padló tervezetét illeti, minden sokkal egyszerűbb. Kezdetben a felületet porról, piszokról és törmelékről kell megtisztítani. Legjobb az alap alapos tisztítása után is porszívózik. Minden rést fel kell pecsételni csemperagasztóval, mivel ezek az üregek idővel növekedni fognak. Mihelyt a keverék a repedésekbe öntve száraz, a következő lépcsőhöz juthat.

Vízszigetelő réteg

Mielőtt elkezdené a padlót a saját kezein a fürdőszobába helyezni, nagyon fontos, hogy alapozza meg az alapot. Ugyanakkor több rétegben alkalmazhat primert. Az egyes rétegek alkalmazásához meg kell várni, amíg az előző szárazza. Miután befejezte ezt az eljárást, folytathatja a vízszigetelést.

A meglévő vízszigetelés típusai:

 • beépített - betonlemezre történő alkalmazásra tervezve. Alkalmazva körülbelül 25 cm-es megközelítés a falakon. Lehetővé teszi, hogy a teteje öntse a betonpadlót, amely egy vagy több modern típusú vízszigetelő réteg felállítását javasolja;
 • a tekercs - a falak védelmével azokon a helyeken, ahol a zuhanyzóval vagy fürdővel érintkeznek;
 • festmény - rövid élettartama (3-5 év), de nagyon könnyű alkalmazni. Egy ecsettel vagy hengerrel nagyon gyorsan, még a legnagyobb területek is fedezhetők. A réteget a szokásos megoldás képviseli, mint a festékanyagot, amelyet egy konkrét alapon alkalmaznak, a falakhoz képest enyhe megközelítéssel (10 centiméter);
 • obmazochnaya - a legjobb tulajdonságokkal és a leghosszabb élettartammal rendelkezik.

Ha el kell döntenie, hogy mit takarja a padló a fürdőszobában, és nincsenek korlátozások a pénzügyekben, akkor hatékonyabb lesz a bevonat vízszigetelése.

Ez a következő algoritmus szerint történik:

 • a száraz készítményt vízhez kell adni és alaposan keverni kell. A víz és a por aránya 1: 1 legyen. A legjobb, ha zavarja az elektromos kéziszerszámot: építőgépet, speciális fúvókával ellátott fúrót stb. A kész keveréket úgy lehet tekinteni, mint egy homogén tömeg csomók nélkül;
 • A keveréket az alap teljes felületére hengerrel vagy ecsettel kell felhordani, és a nehezen elérhető helyeket leginkább spatulával kezeljük. A réteg vastagsága a négyzetméterenkénti megengedett térfogatáram alapján számítható ki. Ezt a paramétert a csomagoláson száraz keverékkel jelöljük;
 • A padló és a fal közötti kötéseket vízzáró szalaggal kell ragasztani;
 • a szalag felett egy tartalék vízálló 10-15 cm-t közvetlenül a szalag tetején. Így a vízszigetelő réteg "vályú" alakú és megbízhatóan megvédi a leggyengébb zónákat is a szivárgástól. Ha minden ajánlást betartunk, nemcsak a tulajdonos, hanem a szomszédai is elégednek a szivárgás hiányával;
 • a készítményt két rétegben kell alkalmazni, 4-6 órás időeltolódással;
 • amint a bevonat teljesen száraz, a következő lépcsőhöz juthat.

Strukturális változások a szobában

A vízszigetelés után elkezdheti a kiegyenlítő esztrich öntését, de ebben a szakaszban érdemes megfontolni, hogy a tulajdonosnak van-e jelentős vágya a funkcionális részeknek a fürdőszobába való felvétele tekintetében. Az esztrich létrehozása után nem lehet visszatérni a padlószint előző szintjére, és ott dolgozni.

A következő rendszerek telepítéséről beszélünk:

 • meleg padlók;
 • vízelvezető;
 • mozgó WC-tál, stb.

Tekintsük az ilyen rendszerek telepítésének jellemzőit:

 • A padlófűtés különösen fontos a fürdőszobában, mert a magas páratartalom esetén ez a szoba nagyon meleg. A fürdőszoba padlói mindig hidegek, és ez a probléma nem megoldható fűtés nélkül. Kétféle meleg padlót telepíthet: elektromos és víz. Ráadásul az elektromos kivitel teljesen biztonságos, annak ellenére, hogy magas a páratartalom és a folyadék aktív használata a helyiségben. Érdemes választani a két fajta közül kizárólag gazdasági okokból, hiszen az első esetben villamos energiát kell a munkához felhasználni, és a vízmelegített padló az egész ház vagy lakás fűtési rendszeréhez kapcsolódik;
 • A vízelvezetés hasznos módja a padlónak a fürdőszobában történő lefektetése, ha a padló egy szögben van egy adott helyre, ahol a szennyvízcsatorna található. Ebben az esetben minden olyan folyadék, amely a padlón folyik, vagy be van zárva az elárasztási folyamatba, közvetlenül a csatornába kerül. Meg kell azonban érteni, hogy a padlószintnek legalább 10 centiméterrel nagyobbnak kell lennie. A szennyvízcsatornához vezető csőnek folyamatosan be kell fektetnie a fektetett réteget, és úgy, hogy ne legyen eldugulva az építési hulladékkal, akkor csatlakoztatható;
 • ha úgy gondolja, hogy áthelyezi a WC-t, akkor jelentős változtatásokat kell végrehajtania a padló szerkezetében. A WC-t össze kell kötni a csatornacsatornával, hogy a vízelvezető csatorna szögben beléphessen. A lefolyót kétféle módon el lehet rejteni: emelje fel a padlót vagy építsen egy egyedi talapzatot a WC-tálhoz.

Nagyon fontos, hogy megóvja saját házát az árvizektől. Ehhez nagyon fontos, hogy a padlószintet a fürdőszobában és a folyosóban különböztessük meg, így a víz nem terjedhet más helyiségekbe. Természetesen a teljes árvíz miatt nem ment, de egy ideig megállítja a vizet.

Természetesen bármilyen típusú kommunikációt is fel kell szerelni, mielőtt a kiegyenlítő esztrich kiöntésre kerülne.

Esztrichbetöltő

A padlóburkolat szintje attól függ, hogy az alap megegyezik-e. Fontos, hogy a töltésen dolgozzanak, anélkül, hogy eltérnének a technológiától, mivel bármilyen késedelem bekövetkezhet később a műveletben. A legegyszerűbb kiegyenlítő módszer a cement-homokos habarcs betonozása. Egy alternatíva önmagasító vegyület lenne, de nem alkalmas a nagy szabálytalanságú padlókra. A legjobb, ha befejező bevonatként használják.

Beton esztrich az alábbiak szerint:

 • a falon lévő helyiség pereménél meg kell jelölni a horizontvonalat, amelynek szintje szerint az esztrich kiöntésre kerül Használhat lézeres vagy folyékony épületek szintjét a jelöléshez;
 • a szoba belsejébe való jó minõségû illesztés érdekében érdemes beaconjeleket elhelyezni, ugyanabban a megoldásban kis diákkal rögzíteni, amelyeket egy esztrichhez használnak, de alabástrom hozzáadásával. A világítótorony felső részének meg kell egyeznie a horizont szintjével;
 • az oldatot egy különleges fúvókával ellátott fúróval dagasztják;
 • az oldatot egyértelműen a vízszintvonalon és a világítótornyok szintjén öntik. A nehézségek elkerülése érdekében a legmegfelelőbb a jelzőfények telepítése 1 méteres időközönként;
 • Szükséges az elárasztott területek szintje a szabály segítségével - a 20-30 cm-es lécek nagyobbak, mint a szomszédos világítótornyok közötti távolság. Ha tökéletesen sík sínt húz a felület fölött, egyenletesen eloszlathatja a keveréket minden repedésen és repedésen;
 • az esztrichnek teljesen száraznak kell lennie. Ehhez meg kell figyelni a szobahőmérsékletet, és bizonyos idő elteltével kerülni kell a rajzolást. A cement bevonat esetében egy hónapig kell várni.

Ha hőszigetelt padló beszerelésére kerül sor, akkor a csatlakozó két réteggel van feltöltve. Az öböl az első réteg, akkor várni kell, hogy szárazon. Ezután be kell helyezni a szigetelő réteget és a rendszer fűtőelemeit. A fektetett szerkezet tetejére egy második habarcsot kell önteni.

Fürdőszobai padlóburkolási lehetőségek

Fontolja meg, hogyan takarja le a padlót a fürdőszobában, a csempe kivételével, hogy működésük ne okozzon kellemetlenséget a nem szabványos körülmények miatt. Természetesen a kiválasztás során szükség van egy bizonyos anyag személyes preferenciáira, pénzügyeire és sajátosságaira.

Érdemes megemlíteni a leggyakoribb anyagokat:

 • A parafa meleg anyag, kellemes tapintású szerkezet. Nem esik a rothadó, rugalmas, jól ellenáll a nedvességnek, és védelmet nyújt a gombák kialakulásával és a különböző baktériumok sokszorosításával szemben. Ez a bevonat természetes, és a tulajdonosok számára is kedveskedni fog, mert teljesen biztonságos az emberi egészségre. Ha úgy döntenek, hogy ilyen bevonatot vásárolnak, akkor javasoljuk, hogy egy 4-6 mm vastag parafa tömböt alkalmazzanak, amely rögzítve van az alapon;
 • a fentebb már említettük, hogy hatékonyabb, mint a padló padlózása a fürdőszobában az egyik burkolóanyaggal, a padló feltöltéséhez az önszintező technológiával. Népszerűsége nem olyan nagy, mint a kerámia burkolólapoké, de a design sok tulajdonosot inspirál. Probléma, hogy ez a bevonat az öntés pillanatában mérlegelhető, mert a keverék gyúlékony. Az árnyalatok és minták sokfélesége olyan, hogy minden tulajdonos talál valamit a vendégeket vagy a fotót a közösségi hálózatokon;
 • Az egészségügyi helyiségek fapadlói nagyon ritkák, de ha nedvességálló laminált anyagot használ, akkor valószínű, hogy ilyen bevonat hosszú ideig tart. Külsőleg, a fás padló természetesen nagyon esztétikusnak tűnik;
 • jó minőségű, jó minőségű anyag a linóleum, de nagyon gyorsan törölhető és láthatósága csökken. Általában a linóleumot átmeneti fedezetként használják, vagy pénzeszközök hiányában megbízhatóbb és tartósabb anyag megvásárlására. Lásd még: "Hogyan készítsünk kavicsok padlót a fürdőszobában?".

Miután gondosan tanulmányozta ezt a cikket, könnyedén megértheti a fürdőszobai padlózat lebonyolítását. A legjobb, ha erre a munkára szakemberek fordulnak. Egy profi építő gyorsan és hatékonyan képes megbirkózni a padlószerkezet minden egyes rétegével. Szintén a munkára lesz garancia.