Legfontosabb > Bútor

Hogyan készítsünk egy fürdőszobai padozatot a vízszigetelésről a befejezéshez

A kényelmes, gyönyörű és praktikus padlózat kialakításához meg kell találni az egyensúlyt a padlózat ezen részének és a kívánt befejező padlóburkolat műszaki megoldásának, amely minden fogyasztói minőségét meghatározza.

Itt vannak a legfontosabb problémák, amelyekkel foglalkozni kell:

 1. A vízszigetelés lehetőségei.
 2. A kívánt padlózat alkalmazása.
 3. Az a képesség, hogy elvégezzék a választott lehetőség összes szükséges munkáját a helyiségben, ahol az emberek élnek.

A padlóburkolatok vízszigetelését a több egységből álló ház szabványai követelik meg. Még egy házban is előnyös eszköz - ez a védőszerkezet biztosítja az alapul szolgáló helyiségek biztonságát.

Két fő típusú padló

A legegyszerűbb módja annak, hogy a padlót a fürdőszobában egy egyrétegű vagy elővágott betonpadlón helyezzük el. Ez a kialakítás lehetővé teszi, hogy a cementhabarcsokon alapuló tartós és merev anyagok minden szükséges rétegét gondoskodjon. Nincs szükség arra, hogy korlátozzuk magunkat a vízszigetelés és az arcréteg kiválasztásában - ezen az alapon bármit tehetünk.

Sok más előregyártott és monolitikus padló, mind a régi, mind a modern, ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik. Például acél vagy vasbeton gerendák különböző típusú töltelékekkel, előregyártott betonszerkezetekkel és kerámia elemekkel.

Egy kicsit bonyolultabb a padlózat elrendezése a fürdőszobában fagerendákon - ez a fajta építmény megmaradt a régi épület néhány lakóházában és egyéni házában. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a modern keményfa padlók bizonyos esetekben előnyösek az új építésű házakban, az ilyen fürdőszobai padlóeszköz fontos.

A fagerendák és más típusú padlók padlójára vonatkozó természetes korlátozások ilyen jellemzőkkel társulnak:

 • a fából készült és acélgerendák nagyon megbízható vízszigetelésének szükségessége;
 • a padlószerkezet teherbírásával kapcsolatos korlátozások;
 • a fagerendák jellegzetességeivel és a fapadlóval kapcsolatos deformáció kockázata.

Független készülék a padlóról a fürdőszobában. Padlószerkezet

Saját fürdőszobai padlóeszköz tervezése kézzel elvégezve a házi mesternek először ki kell értékelnie a szükséges felületi kivitelezés technikai lehetőségeit. Itt van az alapszintű kialakítás (alulról felfelé):

 1. Átfedő szerkezetek - leggyakrabban vasbeton lemez.
 2. Szintező esztrich.
 3. Vízszigetelő réteg.
 4. Szintező esztrich.
 5. Padló.

Biztosítani kell, hogy az összes szükséges réteg a padlószerkezet feletti térben a tiszta padló szintjére kerüljön. Ez fontos mind az újépítésű házakban, mind a régiekben, ahol a fürdőszoba padlóját felújítják. Gyakorlatilag minden házban az építtetők biztosítják a szükséges távolságot a padlóról a tiszta padlóra, így a hagyományos konstrukció padlóján minden szükséges réteg elkészíthető, még akkor is figyelembe véve, hogy a fürdőszoba padlója 20 mm-rel alacsonyabb, mint a lakóhelyi tiszta padló.

Lehetséges, hogy a kályhától a tiszta padlóig terjedő térfogat nem lesz elegendő egy vízmelegítő eszközhöz, és jelentős vastagságú elemek padlóburkolatának használatához. Ebben az esetben a saját fürdőszobának padlója a szokásos megoldásoktól bizonyos eltérésekkel megtehető, hogy helyet takarítson meg a terv megvalósításához. Itt van, hogy mit lehet tenni a padlószerkezet rétegeinek vékonyabbá tétele érdekében:

 • az önterülő keverékek legvékonyabb esztricitását kell alkalmazni;
 • vízmelegített padló helyett elektromos fűtést alkalmazzanak;
 • hogy gondoskodjon a bevonat vízszigetelés együtt okletochnoy.

Mindenesetre, figyelembe véve a padlót a fürdőszobában, fontos gondosan mérni a rendelkezésre álló helyet, és rétegenként számolni minden olyan tervet, amelyet a saját kezedben tervez. A padló rétegeinek írott listája, a vastagságukat feltüntetve, teljes mértékben megfelel a szakember szakmai tervezési döntésének.

A munkamód a készülék padlóján a fürdőszobában

A padló minden fürdőszobához kezdődik, amely a vízszigetelés megbízható teljesítményéhez szükséges. Ha a monolit vasbeton padló felülete elegendően egyenletes, ezt az esztrich nem hajtható végre, de közvetlenül vízszigetelhet egy ilyen lemezre.

A vízszigetelés beillesztése tetőfedő papírra történik, amelyet bitumen maszkra ragasztottak. Ez a technológia már több mint száz éve bizonyította megbízhatóságát. A sarkokat gondosan meg kell alkotni - törések és légbuborékok nélkül, és a ruberoid széleit a falakon 50-100 mm-en kell elhelyezni. A küszöb helyén helyezheti el a sávot, idővel a doboz küszöbével kell helyettesíteni, amelyhez a tetőfedő megfelelő burkolatának ragasztásához szükséges.

Ha a tiszta padló magassága az átfedéshez képest nagy, akkor ezt a szintet elérheti lapos extrudált poliuretán hab - EPS, ez könnyebb, mint egy vastag esztrich elrendezése. Az EPPS lemezeket vízszigetelő rétegre helyezett, és a következő réteg az esztrichre tetején helyezkedik el.

A vízszigetelés felett elrendezheti a víz és a csatornarendszer elrendezését - eltakarja a következő esztrichet. A következő esztrich magassága általában magasabb, mint az alsó - 40-50 mm-es vagy annál nagyobb. A fürdőszobai padló önálló kivitelezése, a legjobb, ha azt várjuk, hogy a második vastag esztrich sima felületét nem fogja tudni kezelni a nagy pontossággal. Sokkal jobb befejezni ezt az esztrich egy cement alapú önterülő vegyület. Ilyen egyenletes alapon bármilyen kivitel könnyen elvégezhető - fontos, hogy pontosan ellenálljon a második esztrich felületi szintjének.

A második esztrichek befejezése után itt az ideje, hogy a padlóburkolatot helyezzük el, amelyre időben ki kell választani.

A falak előkészítése a csempe alatt a fürdőszobában - hogyan kell helyesen olvasni a kiadványunkban.

Hogyan rendezzen egy fürdőszobát egy fa alatt, amelyet meg kell fontolnod, olvashatsz ebben a cikkben.

A padló kiválasztása a fürdőszobában

Ezt kell mérlegelnie, egy befejezési szintet rendelve.

A leggyakoribb kerámia burkolat tartós, kopásálló, gyönyörű, praktikus a karbantartás és tisztítás során. A hátrányok közé tartozik a hideg érzése és csekély a csúszás veszélye. A padlólap sokkal erősebb, mint a fal, és kevésbé csúszós, homályos felület. Hasznos lehet ilyen padlóburkolat kialakítása sokáig.

A padló a fürdőszobában lehet természetes kő - csak fajták márvány, vágva csempék kis vastagságú, több tucat. Ez egy fényűző kivitel, amely megalapozott tervezési döntést igényel. Márvány és más típusú kő gyönyörű, tartós, kopásálló, de, mint a kerámia csempék, hidegnek tűnhetnek, néha csúszósak.

A linóleum fürdőszoba padló egy egyszerű, olcsó, praktikus kialakítás, amely korlátozott ideig használható. A rajzok kiválasztása nagyon széles, ilyen padló csúszásmentes és még melegebbnek tűnik, mint a cserép. Hasonló előnyei a különleges vízálló laminátumokból, amelyekből a padló a fürdőszobában is elkészíthető. Laminát tapintással érezte, hogy valamivel hidegebb, mint a linóleum

A takaros fürdőszobai tulajdonos a szőnyegből is készítheti a padlót a fürdőszobájába. Ez nagyon kellemes az érintéses bevonathoz, amelyet csak a fröccsenő víz ellen kell védeni, és készen kell állnia annak gyakori cseréjére az elkerülhetetlen fröccsenések gyorsított meghibásodása miatt.

A fürdőszoba fából készült fa padlója a környezetbarát természetes bevonat szépségét képviseli, de technikailag kockázatos a magas páratartalom okozta huzalozás és egyéb hatások miatt.

A legjobb, ha ilyen mahagóni padlót készítünk - a vörösfenyőből vagy a tölgyből nem rothad, előnyös a rönkökre rakni -, hogy az alsó részből szellőzzenek.

Lehetőség van olyan lapok használatára is, amelyeket minden oldalról bőségesen kezelnek vízálló lakkal.

A modern önterülő padlók egyéni fürdőszobához mindenki számára elérhetőek. Az ilyen típusú padló gyönyörű, nagyon egyenletes, "természetes kő alatt" minta alapján, könnyen kezelhető a saját kezével. A hátrány - a szokásos sok más emeleten - egy hideg felület érzése, valamint észrevehető szagú szintetikus jellegű illat hozzáadásakor.

A legérdekesebb, gyönyörű és meglepően meleg az érintők padlóján egy otthoni fürdőszobából egy lapcsőből. Felismerhető megjelenés, lágyság és melegség teszi kényelmessé és otthonosvá az ilyen bevonatú helyiséget, és megfelelő tartóssága és gondos kezelése biztosítja a hosszú távú működést.

Padlóburkolatok fából készült gerendákon

Amikor egy fapadrót fürdőszobai padlóra tervezünk, két technikai feladatra van szükség:

 1. Ne terhelje túl a gerendákat, amelyek teherbírása alacsonyabb, mint sok más típusú padló
 2. Biztosítsa a gerendák szigetelését a nedvességtől és különösen a közvetlen áztatástól.

Ha a gerendák elég erősek, akkor egy, a 70, 60 vagy akár 50 mm vastagságú vékony vasbetonlemezeket rendezhet, és bármilyen padlót saját kezével is végezhet, mint egy vasbetonozott házban.

Rendkívül kockázatos, de nagyon valóban a bevonat finom, rendkívül precíz kivitelezésével, köztük köztes padlóval, például OSB lemezekkel - különösen a tetőfedő anyag vízszigetelésére. Ezeken a táblákon a rönkházak és a burkolólapok kerámia burkolatokkal is elrendezhetők. A kész padló sík ilyen fürdőszobához laminált, linóleum, szőnyeg, parafa lerakására alkalmas.

A legmegbízhatóbb vízszigetelő réteg fagerendákra - szilárd vagy hegesztett szilárd rozsdamentes acéllemez. Az otthoni kézműves, aki rozsdamentes acéllemezt raklap formában rendelhet vagy készíthet, biztos lehet abban, hogy a gerendák sem nedvesek, sem rothadók.

Helyes és kiegyensúlyozott padló kialakítás

Számos otthoni kézműves számára a tervek elkészítése és felszerelése saját kezűkkel egyszerűbb, mint eldönteni, hogy hogyan takarja le a padlót. A sikeres és kiegyensúlyozott döntéshez a határozott és érthető prioritások logikájának betartására van szükség. Íme egy példát a nemi problémák problémáinak módszeres érvényesülésére a saját fürdőszobában:

 • Az előre tervezett típusú padlóburkolat alapján meghatározzák a padló minden rétegének összetételét és vastagságát a designer fürdőszobájában.
 • Minden meglévő fejlett műszaki kommunikációt és azok hatását a padló végrehajtására ellenőrzik.
 • Amikor minden technikai probléma megoldódott, akkor az arcréteg tisztázásához használhatja. Talán a technikai oldalról gondolkodik a tervezési döntés. Amint bizalom van az ilyen padló és a bevonóanyag rétegeinek kialakításának helyes megválasztásához, munkába állhat.

A pontosság és a figyelmes mesterek lehetővé teszik, hogy alaposabban végezzenek sok munkát, mint a szakemberek.

fürdőszoba egy faházban - Hogyan készítsünk egy padlót helyesen és egyszerűen?

A régi házban a padló fából készült (félfából készült), WC-t és zuhanyzószobát akarok készíteni. Úgy döntöttem, hogy műanyagot helyeznek a falra - de hogyan lehet vízálló a padlót - és általában szükség van rá?
A padlók rönkökön, kb. 110 cm-re a talajszinttől - természetesen nincs értelme önteni. De szükséges-e valamilyen módon védeni a lapokat a közvetlen páratartalomtól?
Ha rétegelt lemezt varrunk a padlón - talán bitumen és csempe a tetején? Vagy van valami más megoldás?

== de hogyan készítsünk vízszigetelő padlót - és általában van szükség? ==
Joke ss A vízszigetelés sürgősen szükséges, mert.
== Vécét és zuhanyozni akarok. ==
A késleltetésnél verem.
1). Rétegelt lemez, 20 mm (min.), 25 mm.- jobb, csak FSF, és ha a lépés késleltetése nem több, mint 600 mm. Csavarokkal rögzítik.
2). OSB (OSB), 20 mm - 25 mm., Ugyanaz, mint fent.
Vágjon egy lyukat a létra alatt (vízelvezetés). Polietilén fólia az egész padlón, fém. háló (galvanizálás), akkor tűzzön a tűzőgéppel
a padlóra, félig száraz esztrichek egy adott lejtőn (a zuhanyzóhoz) ütközésig, egy nap után szerelje fel a tekercs vízszigetelést az esztrich ON csemperagasztóra (száraz keverék), 3 mm-rel., "V" alakú fésű fogak. A Schluter Kerdi-hez hasonló anyagot tekinthet meg. A simítás nagyon hasonlít a tapéta matricához.
„>
A csíkokat ugyanabból az anyagból vágják 150 mm-re (100 mm, a falon 50 mm, a padlón). A Corner ement is könnyen vágható. Mind a csempe ragasztó. Következő csempe (analógok), habarcs.
3). DSP. 12mm. két rétegben és egy csatolóban. Filmek és hálók nem szükségesek. Az esztrich nélkül is megteheti, ha képes a legkisebb lejtős burkolólap ragasztására. Ebben az esetben a csiszoló vízszigetelés elegendő lesz a tekercs vízszigetelés csíkjaival együtt.
Őszintén, Jurij.

Ha zuhanytálcát és csatornahálózatot vezet be a vízbe, akkor honnan jön az "elkerülhetetlen páratartalom"?
Vannak olyan témák, amelyek a rothadó fapadlóval, a tetején csempével vagy linóleummal vannak borítva. Gondold át a szellőzőrendszert.

Fürdőszobai padló fagerendákon

Kérdés: victut

Van egy faház, 2 emelet, a második emelet egy padlás. Fapadló gerendák

A második emeleten fürdőszoba. Építési terület: Fehéroroszország, Grodno régió.

200x170 átfedő gerendák, a gerendák távolsága kb. 1 m (+/-).

Szükség van a padlóra fürdőszoba. Abban a pillanatban volt egy ilyen torta (1.

Már vannak elválasztások a padlón.

A földi padló elmondta, hogy a padlólapot el kell távolítani, ellenkező esetben a gerendákat ráncolja és rönkezi. Ahol lehetséges, az aljzatokat eltávolítják. Nem mindenütt sikerült eltávolítani az aljzat lapjait a felosztás és a fektetett fűtési csövek és szennyvízrendszerek miatt.

Mint tudják, a fürdőszoba egy magas páratartalmú helyiség, ezért sürgősen szükség van a padló elkészítésére. Úgy tervezték, hogy a kész padló csempe lesz.

Mi legyen a torta a vízszigetelés és szellőzés biztosítására?
Interfloor Cake

Comments

Nézzük, a legjobb, ha ebben a konstrukcióban nem párazáró, hanem szuper-diffúziós membrán (ha Izospan, ez Izospan A vagy AM). És "takarja" mindkét oldalon szigeteléssel. Ez a membrán lehetővé teszi "lélegezni", és nem hagyja, hogy a víz áthaladjon (1-1,5 méter vízzel). Mivel a fürdőszoba felsõ, ez lesz a legjobb megoldás. Minden más, amit rendesen rajzoltál.

Már nem tudom megváltoztatni a gőzölést. A kérdés inkább a fürdőszobai padló kialakításáról szól. Gondoltam, hogy a gerendákon levő késleltetést összehangolom a szintre, majd tedd az OSB 3 lapot a rönk tetejére, és már az OSB feküdt. Szigetelés, ahogy azt tanácsolja, hogy egy szuper-diffúziós membránt csomagoljon. És hogyan védjük meg maguk a gerendákat, az OSB lemezeket a nedvességtől? Hogyan lehet szellőztetni a padlón? A fal és a padló közötti réseknek meg kell felelniük?

Ó, látom. Svarogot meghívom ezekre a kérdésekre, tanácsot ad.

Helló A padlók padlójának levegőzése a padlók között nem. Az ilyen sugárzás csak vészhelyzet esetén történik, amikor a penész megjelenik.

A nedves helyiségek padlói különböznek a többi helyiség padlójától, csak abban az esetben, ha nedvességálló anyagokat vesznek fel és vízszigetelést rendeznek.

A vízszigetelést legalább 200 mm falon kell elhelyezni. A vízszigetelő festék gyártóinak ajánlott kezelni az egész helyiséget. Nem hagyja, hogy a gomba elkezdődjön. De itt a kérdést másképp kell megoldani.

Ha vízzáró ragasztót helyez el, akkor a csempe alá kell esztrichet készíteni. És a falaknak valamihez kell jönniük. Ma már egyre inkább a festék vízszigetelést használják, amely azonnal ragaszthatja a csempeit. Ilyen vízszigetelés például a Knauf - Flizenkleber. A minőség magas, de az ár is. Sok analóg van, nézd meg, mit adsz el.

Nos, a fürdőszoba nedvességének rovására - ezt a kérdést meg kell oldani, de csak a szellőzés segítségével. Ha nincs elég természetes, akkor fel kell helyezni a motorháztetőt.

Talán a KNAUF-Flahendichtre gondolsz. Nézett a helyszínen Knauf, Flizenkleber - ez egy csempe ragasztó.

Építési blog

Hogyan kell megfelelően elvégezni egy fürdőszoba padló egy faházban. Tervezési jellemzők

A fa és a víz összeegyeztethetetlenek az építőiparban, de egy faházban egy fürdőszoba padlójának megteremtése ahhoz vezetett, hogy a kerámia padlóburkolat felszerelésének technológiáját fejlesztették ki. Az alacsony vízfelszívódástól eltérően a csempe megvédi a ház faszerkezeteit a víztől, de a teljes technológiai sorrend pontos betartása mellett, amit ebben a cikkben ismerkedhet meg.

A fürdőszoba elhelyezése egy faházban

A fürdőszobának a faházban való elhelyezkedését meg kell tervezni, figyelembe véve azt a tényt, hogy rendszeresen, a fürdőben lévő vízzel együtt a terhelés emelkedik. Minél nagyobb a fürdő térfogata, annál nagyobb a terhelés. Ezért, amikor megtervezi a jövő otthonát, próbálja elhelyezni egy nagy fürdőszobát az első emeleten, és egy kisebb fürdőszobát zuhanyzóval vagy egy kis fürdőszobával a másodikban. Ha még mindig van egy nagy fürdőszobája a faház második emeletén, akkor azt a tervbe kell helyezni úgy, hogy az első emelet teherhordó falai egymástól viszonylag rövid távolságra helyezkedjenek el, minél kisebb az átmérő, annál kisebb a fagerendák eltérítése átfedés a növekvő terheléssel.

A falak közötti kis átmérő mellett a fapadló teherbírásának növelése érdekében egy másik lehetőségként csökkentheti a gerendák beépítési lépését a fürdő tervezett elhelyezésének helyén. De van egy másik ok, amiért szükséges a gerendák közötti távolság csökkentése. Az a tény, hogy a padló a fürdőszoba egy faházban kell elhelyezni kissé alatt a padló a folyosón. A szintkülönbségnek 20 mm-nek kell lennie. Tekintettel arra, hogy a faház fürdőszobájában lévő padlózat burkolatát szilárd alapra kell helyezni 40-50 mm vastagságú cementkötés formájában (a padlószerkezet - kissé alacsonyabb), és ez növeli a padló vastagságát, két dolog egyikét kell választania:

 • csökkenti a fagerendák szakaszának magasságát, ami csökkenti a teherbírásukat;
 • mivel a padlógerendák kissé alacsonyabbak a fennmaradó gerendák beépítési szintjéhez képest, ami hátrányosan befolyásolhatja az első emeleti mennyezet felületét.

Sokkal könnyebb elvégezni ezt a problémát, de a gerendák beépítési lépését csökkenteni kell.

A készülék egy padló egy kerámia csempe a fürdőszoba a faház

Napjainkig a faház első emeletén található padlók ritkán készülnek hagyományos módon, a téglaoszlopok rönkök felszerelésével. Ennek oka a faházak alapjainak tervezési jellemzői, amelyek a fa alacsony súlyának köszönhetően nem igényelnek masszív csíkalapozást, és oszlopos helyeken helyettesítik a monolit vasbeton grillezést hordozó falak alatt. És mivel a téglaoszlopok elrendezése a talaj felszínén szinte a talaj felszíne alatt elhaladt, elkezdenek emelkedni, ami az első emelet padlójának görbületéhez vezet. Ezért mind az első, mind a második emeleten egy faház emeletét ugyanazzal a technológiával készítik, és az alapra vagy a falra támaszkodó gerendákat helyettesíti.

A fa padlószerkezete szabványos, és gerendákból (1) áll, amelyek aljára 50 x 50 mm keresztmetszetű koponyasínek (3) vannak felszerelve. Ezek a lécek a fésűs padlót (2) a 25 mm-es tábláról illeszkedik, amely az ásványgyapot szigetelés alapjául szolgál (4) attól függően, hogy hol helyezkedik el a padló, az első vagy a második emeleten, mielőtt a szigetelést az aljzatra helyezi egy hidroterápiát (9) (az első emeleten) vagy páraelzárót (a második emeleten).

Egy másik felső emelet (5) a mennyezeti gerendák tetején helyezkedik el. Ezután megkezdi a munka legfontosabb szakaszának megvalósítását. A fából készült gerendák (1) átfedéséből álló kerámiacsempékből álló faházban lévő fürdőszoba padlózatának szilárd alapra kell támaszkodnia, amely 40-50 mm vastagságú cementhabarcsként (7) szolgálhat, az erőt növelve, dróthálóval erősítve. -4 mm, 50 x 50 mm-es cellával. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a víz behatolását az esztrich kialakításakor és a padló befejezése után, az aljzat (5) felszínére egy megbízható vízszigetelést (6) helyezzünk el, amelynek panelje felfelé fordul a falfalakra. A panelek közötti összekötéseket 150 mm-es átfedéssel kétoldalas bitumenes ragasztóval ragasztják. A megerősített esztrich szilárdsága, valamint a vízszigetelés függőleges könyökének köszönhetően nem érinti a falakat, ezért a kerámia burkolólapok (8) padlójának ilyen alapja sértetlen maradhat, annak ellenére, hogy a fából készült falak zsugorodtak a befejezését követő első években.

A faház fürdőszobájában lévő burkolólapokat szokványos ragasztóval készítik.

Konstruktív padló a fürdőszobában fagerendákon

Vonultam a témákon, de nem találtam a kérdést, ami engem érdekel. Ha bármi, küldjön nekem a címre.

A feladat ez: a második emeleten, hogy elvégezzék a padló a fagerendák a fürdőszoba. A gerendák között - szigetelés. Szerint a gerendák durva padló és sorokovki. A táblák görbületének köszönhetően a síkban lévő eltérés eléri a 10 mm-t. A 10 mm-es lemezek között vannak hiányosságok. Mi lesz a következő konstruktív? Valószínűleg így van.

1. Vízszigetelést végzünk. Mit csinálunk? Egyszerű polietilén film elég? Vagy ruberoyd a bitumennel? Vagy alapozó és masztix bevonat az esztrichre? Akkor mi, a második réteg az esztrich?

2. A megerősítő háló 50x50 mm-es erõsítõ huzalát f4mm helyre rakjuk.

3. Töltse fel az esztrichet cementhabarcsokkal.

Vagy talán másképp? Amint láttam, a GFL lapokat két rétegre helyezték a padlóra. Csak nem tudtam, mi volt a fürdőszobában. Típusú száraz felszerelés. Ez történik? Ha igen, akkor

a) Lehet-e LSU-t elhelyezni?

b) hol van a vízszigetelés kész (és újra: mi?)?

Csatlakozom a kérdéshez! Van egy jelenlegi 1-es és 50-es blokkja, hogyan készítsem el egy sörtető padlót?

Nos, befejeztem a GVL-t egy vízmelegített padlón, hogy letettem a múlt héten. Hamarosan elmondom, hogy a fürdőszobában megváltoztattam a gondolatot, mert a GVL-nél szükség van egy filmre, a filmre egy centiméteres xs hurok csatolójával, majd egy csempe. A tégla azonnal a filmen, ahogy azt a jó emberek magyarázzák, elrepült :-))))))))))) És a csatolóval ez kiderül magas.

A fürdőszobában egyenesen az RC lemezre helyezzem a filmet, a csövek szintjén (kicsit magasabbak) a téglákkal, a téglából a habarcs / m téglával, és a csempe lesz a tetején, kétszeres négyes magasságot nyernek.

A GVL a homokra helyezte az MSS-t - kétlem. kevesebb merevség, IMHO. Csak hasonlította össze az MLS és a GVL súlyát gravitációval, érezd a különbséget. Ha vannak lyukak, a GVL valószínűleg összeomlik.

By the way, ma egy hasonló kérdést kerestem ma:

Hogyan lehet egy fa padló többé-kevésbé stabil? A szoba egy jó bárral, 5 méter. A szoba közepén van egy "vályú". Enyhén, de még mindig. Nagy OSB típusú lapok - ha dupla átfedés esetén - úgy gondolja, hogy kompenzálják ezt a hajlítást?

És ha az esztrich - "centiméter 2" - megragadja a padlót?

A láncszemek kalapálásához - a láncszemnél csatolóra van szükség. De a 2 cm valóban vékony a stabilitás érdekében. 5 centiméter lenne.

Igen, és 5 cm is, az időjárás nem fog megtörténni, annál inkább megoldódik a megoldás, a felszakadás vagy a repedés. Ha a tartóoszlop alatt állítható alátámasztás lehetséges, akkor középre kell helyezni, bármilyen bevonat nem nyújt merevséget az eltérítés során. Nos, vagy erősítse a fém, csak a fa + fém = nincs jég

LARS állítható lábtartó

Vasúti aljzat a ház alatt eltemetni? 3-5 tonna megy, és nem elég? azaz atomobilny. és mennyi hidraulikus lesz? Valahol a garázsban van egy autóautó is: az elv az anya + csavar, megfordítja egy irányban, a másik pedig. De létrehozni - ilyen ipatóriumokat.

De általában. És így az eltérítés megy, és még mielőtt a halom betöltődött volna. Vyacheslavnak igaza van, azt hiszem.

Nem, a kolonnád első emeletén lévő vallás nem teszi lehetővé.

Engedje meg, hogy tántorodjon, különösen, mivel az ingadozás alig észrevehető - ez a tökéletesség.

A nagyon süti ebben a "probléma" - az a tény, hogy a fa vastag, akár 24 cm! Úgy tűnik, hogy meghalt. így nem nagyon könnyű járni

"A moped nem az enyém" - de érdekes megoldást találni erre a kérdésre. Valóban vaslemez hegeszthető a helyiség méretére? És a tetején a laminált és minden glamouratinka?

Megtalálható az izba megjegyzéseiben. Nincs csalás. Alexandrov bácsi Alexandra taxi.

. Fa padló. Mi tesz. Mi következik?

--------------------------------------------------------------------------------
A kérdés az, hogy házamban keményfa padló van 150mm * 150mm-es sávból, 40mm-es táblákat helyeznek a tetejére. Most felmerül a kérdés a padlók padlózatáról, és ennek megfelelően a PTLka telepítéséről. Ki mondta, hogy hogyan és honnan jobb a mennyezet és a padló fapadlóval történő kezelése, és jobb a padló további feldolgozása (a fűtés során a fa bio-tűzvédelemmel lett ellátva), figyelembe véve, hogy a padlók hosszú ideig szolgáltak és elegendő hangszigeteléssel rendelkeztek.
--------------------------------------------------------------------------------
A léptetés és a léptetés mi? ?

Idézet:
Üzenet Aleksandrov
A léptetés és a léptetés mi?

4 m széles, 40 cm-es szög
--------------------------------------------------------------------------------
Valójában senki sem segít tanácsot.
--------------------------------------------------------------------------------
A gerenda 150x150 mm, a gerendák között 400 mm magasságú, 4 m-es átmérőjű, 400-500 kg / m2 (az eltérítés határaitól függően). Ezek közül legalább 150-200 kg / m, hasznos, a többi padlószerkezet és saját súlya a mennyezet.
Hagyományosan használt könnyű aggregátumok, hangszigetelők, mint például a kő gyapjú és a hagyományos padló a rönk, lehet rétegelt lemez és padlólap. Sok hátrány van. Először is, nincs hangszigetelés. Nos, a gyapjú miatt környezetbarát, kétséges. A fürdőszoba probléma - csempe és vízszigetelés.
Számomra úgy tűnik számodra, hogy egy monolit vasbeton membránt építhetünk. Amelyen bármelyik padló el van rendezve. A hangszigetelés és a merevség szempontjából az IMHO jobb, mint a minervátum.
--------------------------------------------------------------------------------
Idézet:
Üzenet Aleksandrov
.
Számomra úgy tűnik számodra, hogy egy monolit vasbeton membránt építhetünk. Amelyen bármelyik padló el van rendezve. A hangszigetelés és a merevség szempontjából az IMHO jobb, mint a minervátum.

Ha többet tudsz. Ie hogy konkrét betétet készítsenek a gerendák tetején?
--------------------------------------------------------------------------------
Mindez akkor, ha a ház nem keret, és tégla vagy valamilyen blokk.
Inkább nem esztrich, hanem egy viszonylag vékony megerősített vasbetonlemez - membrán, célszerű megcsípni egy téglafalba vagy blokkokba. Ha a falak már ott vannak, úgy fog kinézni, mint egy esztrich. A hangszigetelés fokozásához töltse fel a homokot a fekete padló késései között. A teljes súlyt ennek megfelelően kell ellenőrizni, figyelembe véve a megbízhatóságot és a hasznos teher tényezőket. Ügyeljen az eltérítésre. mert a keresztmetszete a gerenda nem optimális korlátozás eltérítés lesz a fő, az erő kell lennie egy nagy gerenda készlet nagyon gyakran.

Vízszigetelés egy faházban: szabályok, módszerek, anyagok

A fából készült magánházak tervezése és kivitelezése lehetővé teszi Önnek, hogy szabadon tervezze meg az életteret. Az ilyen típusú konstrukcióban nem léteznek főbb korlátozások a válaszfal további felépítésére és a kommunikáció lefektetésére. Ennek a megközelítésnek köszönhetően nem nehéz egy fürdőszobát elhelyezni a padlón, ugyanakkor a szomszédos helyiségek rovására, vagy egy tágas teremben levő zuhanykabin szétválasztásával.

A keretházak berendezéseinek saját árnyalataik vannak, és figyelembe kell venni a fürdőszoba rendezése során:

 1. A fa elnyeli és elpárolgatja a nedvességet (lélegzik);
 2. A fa szerves anyag, a gomba és a penész tevékenyen propagál a felületén és vastagságán, ami a pusztuláshoz vezet.
 3. Magas páratartalom esetén a károsító szervezetek növekedése nő, és a fa valószínűleg felhasználhatatlanná válik.

Azt javasoljuk, hogy a jövő fürdőszobájához és az alsó szinthez hozzárendeljen egy szobát csapágyfalral.

A fürdőszobában és a WC-ben, ahol a gőz és a kondenzátum mindig bőségesen van, teljes mértékben végre kell hajtani a vízszigeteléssel kapcsolatos munkát. Nemcsak a falak, a padló és a mennyezet megőrzését célozzák a nedvesség negatív hatásai miatt. Segítségükkel megszabadulni fog a kellemetlen szagoktól, a nedvességtől és a higiéniától az egészségügyi helyiségekben.

Víztaszító bevonat alkalmazása a padlóra kötelező, de nem nyújt teljes védelmet a nedvességtől.

Fa padló a fürdőszobában a rönkházban

A padló alapja a faforgácslemezre rögzíti a rönköket.

Ha önmagát tekintve a felső emeleten lévő fürdőszobának egy változatát veszi figyelembe, akkor a padló aljzatának további erősítését kell biztosítania.

A működési tapasztalatok alapján ez a hatás nagyobb keresztmetszetű gerendák telepítésével és rövidebb időközönként történő rögzítésével érhető el. Javasoljuk, hogy csökkentsük a gerendák 10-12 cm-re való emelését, annak érdekében, hogy a padló magassága minden helyiségben megegyezzen a munka befejezésekor.

A padlószint kompenzálható cement betonozásával, padlófűtési rendszer szerelésével és csempék burkolásával. A fürdőszobában és a szomszédos helyiségekben bekövetkező áradások megelőzése érdekében a padló magassága a végső bevonat beépítése után 2-1,5 centiméteres küszöb alatt legyen.

Ha a padlót a második emeleten és a felett lefedik, akkor a beton öntése opcionális, de az első emelet esetében nem teheti meg nélküle, mert a fűtést fel lehet használni.

A fűtéshez számos megoldás van saját előnyökkel és hátrányokkal. Ez lehet egy fűtőkábel, egy elektromos film vagy egy tekercs.

A szakértőknek gyakrabban kell választaniuk a vízfűtés elvét, mint a legkevésbé költséges.

A munka szakaszai

 • A késéseket 30-50 cm távolságra töltik egymástól. Ezután egymás között szétterítették a szigetelő gyapjú tekercsét a vízküszöb magasságával. A faroklapokat a rönkökhez rögzítik. Előnyösebb két réteg átfedése. Lehetséges egy fából készült ruhát cserélni egy tíz milliméteres magnezitlemezzel.
 • A létrehozott padlóburkolaton gőz és vízszigetelés van elhelyezve, az ízületek helyeit összeragasztják. A hordozó a 20 cm-es falhoz közeledik.

A magnezitlemez bevonat tartósabb és ellenáll a megnövekedett terhelésnek.

 • Az öntőhabarcs előkészítése. A padlóhoz egy acélrács önfúró csavarokkal van rögzítve, rajta rögzítőelemek, amelyeken keresztül a vízfűtővezetékek húzódnak. Ezért javasoljuk, hogy vásároljon polietilén csöveket. Kedvezőek és nagyon tartósak. Jobb, ha megtagadják a fém műanyagot - az összetevőkkel az idő múlásával áramolhat. A polietilén csövet egy folyamatos darabban lehet elhelyezni, a sarkok körül minden probléma nélkül hajlítva, így elkerülve a nem kívánt szivárgást a fűtési rendszerben.
 • A cső lefektetésével befejeződött a beton öntése. Annak érdekében, hogy megbízható alapot érjünk el, javasoljuk legalább 4 centiméteres magasságú esztrich öntését. Lehetőség van a kerámia burkolatok megkezdésére, legfeljebb 3 nap alatt.

Javasoljuk, hogy használjon csempéket - ez egy praktikusabb kivitelezés. A csempe könnyen tisztítható és tartós. De lehetséges a laminált, parketta vagy más, fa textúrájú anyagból készült padlóburkoló telepítés.

Kötelező feltételek

Az alsó és a felette lévő fapadlók vízszigetelésére szolgáló intézkedések komplexét a következő követelmények figyelembevételével kell elvégezni:

 • Lerakódások esetén egy jól száradt és egyenletes faanyag fertőtlenítő impregnálásra van szükség;
 • A szerkezetek fadarabjait fertőtlenítő és egyéb védőszerekkel kell kezelni a beszerelés előtt, úgy, hogy az összes ízület és vége is le van burkolva. Ha helytelen méretű darabokat metszel, azonnal kezelje a vágott felületet;
 • Olyan helyeken, ahol a padlóburkolatokhoz késések vannak, a tetőfedő alátámasztja;
 • Az alagsori szellőztetés javítása érdekében érdemes 10-12 cm-es lyukakat készíteni, a téli lyukak zárva vannak, hogy a hőt ne fogyasztják;
 • A padló és a második emelet falai között feltétlenül hagyjon egy centiméter és fél hézagot a szellőzés érdekében. Ezután egy lábazattal lezárják, és nem lesz észrevehető.

Ezek az intézkedések szükségesek a megfelelő szellőzés fenntartásához egy faházban. Ennek hiányában a normál gőz- és vízszigetelő padló egyszerűen lehetetlen.

A lakóövezetekben végzett szigetelési munkák elvégzése során nem lenne logikus az alagsort figyelmen kívül hagyni. Mivel az alagsor többnyire a talajszint alatt van, valószínű, hogy az eső és a hó beáramlik az alagsorba, vagy elárasztja a felszín alatti vizet a repedések és a repedések között a falon és a padlózatokon.

A nedvességtől és az áradástól való védelem érdekében az alagsori falakon ragasztják a tetőfedő anyagot vagy más vízszigetelő réteget. Az is lehetséges, hogy egyenletesen alkalmazzunk egy réteg vízszigetelő masztixot, de nem bitumenes alapon, mert gyúlékony és mérgező füstöket szabadít fel hevítés közben.

Fapadlók rönkökön

Ez a design számos komoly előnnyel jár az építésben, egy magánházban és egy lakásban egyaránt. A késleltetés további merevítő bordákat képez, és hatékonyan terjeszti a fadobozra ható terhelést, erős ütések esetén hatékonyan felgyújítja őket, és az egész keretet megdönti.

A kommunikációs és kommunikációs padlóvonalak telepítéséhez ez az eszköz nagyon kényelmes. Semmi sem akadályozza meg, hogy a kábelek bármilyen irányba kerüljenek, miközben biztonságosan rejtőzködnek.

A rönkök padlójának egyetlen hátránya, hogy ennek következtében a mennyezettől való távolság további 8-10 cm-rel csökken, így a padlás kialakításakor ez különösen nem kívánatos.

A szabványos méretek késleltetését 25 * 30, 50 * 40, 50 * 50, 50 * 70 mm és 3 vagy 2,5 m hosszú keresztmetszetű rudak képviselik. A lemezt választani kell, figyelembe véve azoknak a lemezeknek a vastagságát, amelyekkel a padlóburkolat leborul. A fürdőszobában, figyelembe véve az ezt követő vízszigetelést, egy betonhabarcs és csempeburkolat kialakítása, legalább 40 mm magasságú rönk és legalább 20 mm vastag fa lemez lesz szükség.

Az aljzat elrendezéséhez megfelelő lag netesany. A polírozott gazdaságilag ésszerűtlen és értelmetlen használat - a késedelem a padló alatt marad.

A késéseket a padlóval párhuzamosan, 50-60 cm távolságra helyezik el egymástól, és 20 cm-re húzzák a falaktól, azokat keresztirányú fagerendákkal támasztják alá, vagy külön téglából összeszerelt állványokra támaszkodnak. Minden egyes fektetésnél az alapítványt külön kell önteni - négyzet 40x40 cm.

Mindkét esetben a vízszintes helyzet fenntartása érdekében a rúd felett építési szintet és a beépítési magasságot kell beállítani. A magassági különbségeknél a tartóban további rétegelt lemezeket vagy táblákat is tartalmaznak.

A késéseket a tégla támasztókkal támasztják alá egy tüske vagy horgony. A rögzítőelem hossza 50-60 mm-rel a fa fölött van. A keresztirányú gerendákban a késleltetést célszerűen önbefogó csavarokkal rögzítik, és a gerenda testébe 30-50 mm

Állítható késleltetés

Az építés új trendje, amely jelentősen megkönnyítette az építő életét - állítható késleltetés. Valójában súlyos szabálytalanságok és az esztrich vagy a padlóburkolatok közötti különbségek a gyakori épületek gyakori betegségei. És ha fakeretes faházakról beszélünk, akkor a padlók sugara gyakran vezet az egyik irányba.

Itt áll az elállítható késleltetés a mentésre, és vele együtt az előnyei:

 • A telepítési idő többszörösére csökken;
 • Állítsa be az alfloat magasságát;
 • A táblák közötti átfedéssel való résszel együtt megnövelheti a szigetelő réteget;
 • Lag állítható lábakkal kevésbé teherhordó gerendák.

Az egyes késleltetések növekedését csavarokkal szabályozzák, a sarokpontokba csavarják. Az összeszerelési folyamat az alábbiakról szól:

 1. A rönkökben fúrja a lyukakat a csavarok számára. Ezeknek a lyukaknak a 2 méteres hosszúsága alapján 5 darab lesz;
 2. A késleltetés 50-60 cm-es lépésekben történik;
 3. A mennyezetben fészket fúrnak a dugós dugók alatt. Fel kell szerelni a csavaros állványt.
 4. A meghajtott öncsapos csavarokat a dugókhoz ütközésig vezetik, majd a kulcsok segítségével húzzák meg a csavarozott anyát, hogy az állványok egy szinttel elhúzódjanak. A hangszórók a csavar késése felett vannak levágva.
 5. A kész keretet fa vagy magnezit lemezzel varrták.

anyagok

Abban az esetben, ha a padló a fürdőszobában vízszigetelésre szorul, igényét egy szigetelő réteg határozza meg. Az ásványi gyapjú, bár a penész és a gomba nem rozsdásodik meg, elnyeli és megőrzi a nedvességet. Mivel nedves, nem lesz képes ugyanabban a térfogatban védeni a padlót a lehűléstől.

Különböző típusú víztaszító anyagokat alkalmaznak mind a padló felületén, mind a beton alapon. Nézzük részletesebben mindegyikük jellemzőit.

Vízszigetelő festék

A festékalkalmazás a legegyszerűbb és legolcsóbb módszer. A padló vízszigetelése festékkel bárki erejével. A munkákhoz bitumenes vagy polimer kompozíciókat alkalmaznak, amelyeket ecsettel több rétegben alkalmaznak.

Festés előtt a fa felületét őröljük, zsírt és szennyeződést tisztítsuk meg alaposan. Ezután a padló és a falak lakkoztak. Különösen körültekintően szükséges a sarkok és a falak ízületeinek feldolgozása.

A színes vízszigetelés nem tarthat sokáig a szélsőséges hőmérsékleti repedések megjelenése miatt. A maximális szám, amelyre számíthat, 5-6 éves.

Vízszigetelő maszk

Sűrűbb folyadékszigetelés. Magas plaszticitással rendelkeznek, melynek köszönhetően a mechanikai hatás és a hőmérsékletkülönbség nem károsodik.

A fából készült bázis kezelésére a legjobb üveg szigetelő masztix kezelésére. Természetesen vannak masztirok és cementösszetétel, de törékenyek, és ilyen bevonat gyorsan megtörhet.

A folyékony üvegin több okból előnyös:

 • Nedves felületre is alkalmazható. Az aszfalt mélyen behatol a szikla pórusaiba, egyszerre távolítja el a nedvességet, és a jövőben megakadályozza a hozzáférést;
 • Időt takarít meg a száraz faanyagra;
 • A kompozíció nagyon rugalmas és tartós.

A poliamin elkülönítés - doboz vagy aeroszol felszabadulási formája.

Szigetelőtöltet

A töltés alkalmazása segít kiegyenlíteni a faalapú panelek ízületeiben a magasság és az egyenlőtlenség különbségeket. Az öntés befejezése után egyenletes és szilárd alapot nyújtunk a munkához. Az öntés is a víz szigetelésének magas színvonalát mutatja, és létrehozása kevés időt vesz igénybe.

Az öntözőpad szigetelőanyagai fűtött bitumen vagy aszfaltbeton. A kitöltést több lépésben végezzük. A szigetelés végső vastagsága 2-2,5 centiméter.

A hőszigetelő töltési eljárással történő vízszigetelés gazdaságosan meglehetősen költséges a kompozíció magas fogyasztása és magas költsége miatt.

Az öntés előkészítése azzal kezdődik, hogy megtisztítják a lemezeket, és lezárják a köztük lévő réseket. A fal mentén zsaluzat van felszerelve. Primerként kis habarcsréteget alkalmaznak és megkeményednek.

Ezután öntsük a következő rétegeket, amelyek a legcélszerűbbek a sarkokból és helyekről, ahol a vízvezetékek kijönnek a padlóról. Az oldat egyenletes eloszlatásához fogazott simítóval. Kényelmes, hogy a levegőbuborékokat az öntvény tömegéből ki kell tolni egy tűgörgővel.

Tömörítő szigetelés

Különös figyelmet érdemel a padló szigetelése. Kényelmes lesz a magánlakásokban és az országban való használatra, mivel nagyon könnyű gyártani.

Ehhez speciális ömlesztett alkatrészek szükségesek - beton. A csomagoláson feltüntetett arányban vízzel hígítják, és vízálló gélt képeznek. A gélnek alacsony a hővezetőképessége, ugyanakkor kiegészítő szigetelésként szolgál.

A kitöltő szigetelés a szigetelőgyapot alternatívájaként tekinthető. Sokkal egyszerűbb lesz a késedelem, és a faforgácslap szintje alatt. Az anyag nem higroszkópikus a gyapjával ellentétben, és a hőszigetelés teljesen indokolt.

Roll vízszigetelés

A vízszigeteléshez használt tekercsek megjelenésében és összetételében igen változatosak. A polietilén ötvözetek, üvegszálak és üvegszálak merev alapanyagként használhatók. A bitumen kötőelem lehet, de a modern termékek gyakran tartalmaznak szintetikus helyettesítő anyagokat. A tekercs alsó rétegei öntapadó fóliával vagy anélkül jönnek.

Abban az esetben, ha a ruhanemű nem öntapadós, a padlóhoz ragasztással rögzítik. A szigetelőlapok átfedik egymást. A teljes tömítéshez a szalagok varratjait egy további ecsettel kenni fogják.

A tekercs vízszigeteléssel végzett munka több lépcsőben történik:

 1. A padlóról távolítsa el az építési törmeléket és a port. A lemezek csomópontjaiban minden hézag áthalad a bitumen maszkírozásával.
 2. A tekercsek helyes lefektetése érdekében nem szabad különbséget tenni az ízületek és a szabálytalanságok között. A vízszigetelés filmje alatt ilyen helyeken üregek lesznek, és az azt követő fóliák a súlyukkal a fedélzet kinyúló szélét a filmre feszítik. Ezért a kopogtatásnál vízszintesen ellenőrizni kell az építési szintet.
 3. A tekercs a falakhoz közeledik, és valamivel magasabbra emelkedik, mint a jövő betonhabarcs. A szigetelőfólia sarkainál le kell vágni és a széleket átfedni kell. A kényelem érdekében azt javasoljuk, hogy a sarok sarokba szorítsa a cementet úgy, hogy ne legyen rés a falak és a tekercs között.

Fő utak

A padló lefektetésével kapcsolatos befejező munkálatok befejezésekor figyelni kell a fa burkolat vízszigetelésére. Gyakran a vízszigetelő anyagok a fa mechanikai károsodása és a makacs foltok megjelenésének funkcióját is ellátják. A tartós réteg a lakk megbízhatóan bezárja a természetes fát, és biztonságosan elvégezheti nedves tisztítását a padlón a fürdőszobában mosószer készítmények használatával.

A védőréteg alkalmazható egy komponens vagy több, több rétegben alkalmazott kombinációban:

 • Parketta lakkozás - jól védi a lapokat a nedvességtől, fényes, fényes megjelenést és különböző színeket biztosít. A probléma az, hogy a lakkok hosszú ideig kiszáradnak és éles szagot terjesztenek. Az 50 fok feletti hőmérsékletre is negatívan reagálnak (elkezdenek elpirulni).
 • Az ásványi lakk olyan áron előnyös anyag, amely alkalmazása egyszerű. Ezeket a lakkokat a címkén megadott arányokban egy univerzális oldószerrel előhígítottuk és az előkészített tiszta felületre felvisszük. Keményedés után a bitumenes gyanták tartós és rugalmas réteget képeznek, amely nagyon mélyen behatol a fa szerkezetébe, és határozottan megragadja. A bitumenes lakk bevonat nagyon ellenáll a sokkok és forgácsok, valamint a magas hőmérsékleteknek.
 • Az alapozó lakk egyfajta kiindulási réteg a parketta lakk további alkalmazására. Az alapozó javítja a parketta lakk tapadását és tapadását. Ugyanakkor a fa festésére és festésére használható, ha a fő lakk színtelen.
 • Foltok - valójában nem a vízszigetelés funkcióit látják el, és a kívánt színt adják a fa számára. De ellentétben a fényesebb és változatosabb színekkel.

A folt segítségével a legközönségesebb fenyőfák mahagóni, nemes tölgy vagy dió árnyalatai is játszhatnak.

A befejező anyagok jellemzői

A faházakban lévő fürdőszobában a befejező bevonat anyaga úgy van megválasztva, hogy figyelembe veszi az élettartamára, megjelenésére és természetesen az árra vonatkozó követelményeket. Az alábbi lehetőségek közül választhat:

 • Vörösfenyő. A fajta padlólapja rendkívül tartós, ellenáll a csiszolásnak és egyéb feldolgozásnak. Összefoglalva, megjegyezzük gyönyörű textúráját, mintázatát és megfizethető árát.
 • Parafa padló. Szintén kényelmes és jövedelmező lehetőség. Ez viszonylag olcsó, meleg érintésre. Az eredeti minta különböző színtípusokkal kombinálva lehetővé teszi a legmerészebb tervezési döntésekhez való alkalmazását.
 • Kullancs. A hajógyártásból származott a lakásépítés (egy teakkártya hosszú ideig használták a fedélzetek felépítését). A Tick a víz és a nedves fajta számára leginkább ellenállónak bizonyult. Ez a tulajdonság a természetes illóolajok magas koncentrációjának köszönhető. Az ár, egy teak tábla lesz messze a leginkább megfizethető lehetőség, de meg fogja őrizni az eredeti alakját és tulajdonságait egy nagyon hosszú ideig.

A padlót a faházban lévő fürdőszobában helyesen rendezzük

A komfort nélküli privát ház régóta a múlté. A modern faházhoz fürdőszoba, zuhanyzó és fürdőszoba tartozik. Az egyetlen árnyalat, amely megkülönbözteti a szokásos lakás fürdőszobáját egy faháztól, durva és finom felületének jellemzői. Mivel a faházban lévő fürdőszobában lévő padlót ugyanabba a fából készült rönkökbe helyezték, különleges körülményeket kell megfigyelni annak érdekében, hogy a szoba kényelmes és tartós legyen. Ehhez a padlón kell elvégeznie a munkák minden szakaszát.

A készülék emeletek a fürdőszobában egy faházban

A fürdőszobai padlórendszerre két megnövekedett követelmény van: az első az, hogy még a tervezési szakaszban is helyesen számolják a vízzel töltött kád és más vízvezeték felszerelésére, valamint a padlóburkolat anyagaira támaszkodó rönkök terhelését. A második a magas minőségű vízszigetelő padló kialakítása. A megfelelő anyagok használata szintén fontos.

Annak érdekében, hogy a padló megbízható és tartós legyen, stabil alapot kell biztosítani durva padlóburkolatból, egyenletes és erős cementköpenyből, valamint egy megfelelően megválasztott anyagból, az üzemi feltételeknek megfelelően. [/ wpmfc_cab_si]
A padlóburkolatok fektetése során, figyelembe véve a kiszámított dinamikus feszültség hatását, a fagerendák közötti távolság csökken, miközben növeli keresztmetszete területét. Ez lehetővé teszi a mennyezet vastagságának körülbelül 25% -kal történő növelését, ami minimálisra csökkenti a fapadlók "fáradását" és azok pusztulását egy személy súlya és a vízvezeték alatt. A gerendák olyan szinten helyezkednek el, amely 15-20 cm-nél kisebb, mint a többi padló a házban. A további kiegyenlítéssel a fürdőszobában lévő felületet a padló többi szintjére kell csökkenteni, de 2-3 cm-nél kisebbnek kell lennie. Ez azért szükséges, hogy árvíz esetén a víz ebben a teremben maradjon.

Tehát a rönkök 30-50 cm távolságban vannak egymástól, amelyek között a szigetelő hengerelt anyagot a magasság magasságáig helyezik el. A lemaradás tetején a lapok lapjait két réteg egymást átfedő vagy tíz milliméteres magnezit ronggyal rögzítik, ami erősebb és ellenáll a megnövekedett terhelésnek. A létrehozott padlóra vízszigetelést és gőzölést helyeznek el.

A padló vízszigetelése a fürdőszobában egy faházban

A padlóburkolat vízszigetelésének megvalósítási fázisa több követelmény figyelembevételével történik:

 • A késleltetés napját jól kell megszáradni, még antiszeptikus impregnálással is kezelni. Minden szelet, csukló és csontot fertőtlenítőszerrel kell lefedni.
 • A gerendákkal való késleltetés ruberoid béléssel van ellátva.
 • A padló alatti jó szellőzés biztosítása érdekében az alagsorban 10-12 cm-es lyukakat kell kialakítani a téli levegő számára.
 • Szükséges egy kis rést hagyni a fal és a második emelet padlója között, amelyet a lábazat le fogja zárni. Ezenkívül további szellőzést biztosít.
 • A padló vízszigetelése a falak lefoglalására 20 cm magasságban helyezkedik el, hogy elkerülje az oldal szivárgását.

Ezeknek a követelményeknek való megfelelés biztosítja a megfelelő szellőztetés fenntartását, amely nélkül nem lehet magas minőségű páraelszigetelést és vízszigetelést előállítani, amely mind fa rönkre, mind a padló felületének befejeződésére szolgál. Gyakran előfordul, hogy a felületek vízszigetelése a befejező eljáráshoz olyan anyagokat tartalmaz, amelyek védik őket a mechanikai sérüléstől és repedésektől.

A vízszigetelés típusai

Sokféle vízszigetelés létezik, amelyek közül a leggyakoribb a festék. Bitumenes vagy polimer kompozíciókat több rétegben ecsettel kell felhordani a felületre, különösen gondosan festeni a padló és a falak közötti ízületeket. A fa felületét meg kell szárítani, tisztítani kell a szennyeződéstől és a portól. A vízszigetelő bevonat másik típusa maszkírozott. Sűrűbb, mint a festék, a kompozíció nagy plaszticitást mutat. Előnyei a kezeletlen fa, rugalmasság, tartósság, valamint a csomagolás formája - dobozokban és aeroszolokban való alkalmazhatósága. Van egy töltőszigetelés is, amely laza alkatrészekből áll, amelyek vízzel hígítva gélré alakulnak. Hőszigetelésként is szolgál, amely lefedhető a késések és a padlóburkolat alatt. A hengerelt vízszigetelő készítmény polietilénből, üvegszálból vagy üvegszálas ötvözetből készülhet, és a kötőanyag bitumen. A csíkok tekercs vízszigetelése lefektetett átfedés, annak érdekében, hogy a legjobb vízszigetelő kötéseket közöttük bevonva masztix.

Készülékcement esztrich

A padlóburkolathoz szükséges padlóburkolat a fürdőszobában egy faházban. Kerámia burkolólapok, porcelán, laminált, linóleum fektetéséhez sima alapra van szükség. A padlóburkolatok közvetlenül a rétegelt padlóra helyezhetők, esztrichelrendezés nélkül.

Ebben a szakaszban a padlózat megbízhatóságának növelése érdekében egy további csatorna létrát építenek be, amely a csatorna csövéhez csatlakozik, és biztosítja, hogy a padlóra eső víz leeresztse. Javasoljuk, hogy a döntetlenséget leeresztse a létra helyének irányába. Ugyanabban a szakaszban, ha tervezik, egy padlófűtés rendszert telepítenek. Napjainkban vannak olyan padlófűtések, amelyek nem igényelnek esztrichalapot, például lapos felső padlófűtést vagy infravörös rendszert.

A cementcement az alábbi módon készül: 5-8 mm vastagságú megerősítő hálót kell elhelyezni a habarcs merev csatolásához a hely teljes területére. Ezután betonoldatba öntik, legalább 5 cm-es réteggel, míg a jelzőfényeket használhatja. A felület egy vonalhoz igazodik a csatorna létra irányában. Ezt követően egy zsalu szalagot helyeznek a helyiség peremén, ami kompenzálja a hőtágulást anélkül, hogy befolyásolná a lefedettséget.

Gyakran felmerülnek viták, melyik szakaszban jobb a vízszigetelés - ha durva padlóra vagy cementkötegre helyezik? A mesterek mindig ezt a saját módján végzik el, szem előtt kell tartani, hogy a beton alatt levő esztrich vízszigetelése során olyan nedvesség alakulhat ki, amely nem párolog, és esztrich felhordása esetén nehézségek merülhetnek fel a padlóburkolat lefektetésével, amely nem tapad a padlóra.

Padlóburkolat elhelyezése

Padlóburkoló anyagként a következő típusokat használják:

 • Természetes fa vagy termotree
 • Laminált padló
 • Kerámia csempe és porcelán cserép
 • linóleum
 • PVC csempe

Egy fa padlójának befejező eszköze ritkán találkozik, mivel a fa tulajdonságai a nedvesség, a gombák, a penész, a rothadás, amely nyilvánvaló. Ezért a padlóra olyan típusú fát használnak, mint a teak vagy a vörösfenyő, amelynek felülete vizet veszít. Ezenkívül a termotree jó alternatíva a normál fa - fűtött faanyag magas hőmérsékleten és levegő nélkül. A termotree, mint a kullancs vagy a vörösfenyő, nem adja át a nedvességet, ellenáll a különböző hatásoknak. Ha rendes fát használnak, különleges bevonatokkal kell védeni: parketta vagy bitumen lakk, alapozó lakk, folt. A készítményt több rétegben alkalmazzák, biztosítva a vízszigetelés megbízható védelmét és a fa felületének mechanikai sérülésektől való védelmét.

Ha laminált anyagot használunk, akkor csak nedvességálló típusú, magas kopásállósággal kell választani, különben a lamellák megduzzadnak, és elveszítik megjelenésüket.

Leggyakrabban kerámia burkolólapok vagy porcelán kőzetek, mint padló a fa padló, mint anyagok nagy szilárdságú, praktikus és tartósságú. A széles árszínvonal és az árnyalatválaszték lehetővé teszi, hogy minden ízléshez választani tudjon, de a csempe csak szilárd, stabil és egyenletes alappal illeszkedik, ezért az esztrich eszköz az anyag behelyezésekor szükséges.

Linóleum - a legelmaradottabb és leggyorsabb, amikor lefektetik az anyagot. A vízszigetelő réteg tetejére kerül, és ha egy szalag szélessége nem elegendő, akkor a csíkok közötti ízületeket forró hegesztéssel kötik össze.