Legfontosabb > Dekoráció

A padlót a faházban lévő fürdőszobában helyesen rendezzük

A komfort nélküli privát ház régóta a múlté. A modern faházhoz fürdőszoba, zuhanyzó és fürdőszoba tartozik. Az egyetlen árnyalat, amely megkülönbözteti a szokásos lakás fürdőszobáját egy faháztól, durva és finom felületének jellemzői. Mivel a faházban lévő fürdőszobában lévő padlót ugyanabba a fából készült rönkökbe helyezték, különleges körülményeket kell megfigyelni annak érdekében, hogy a szoba kényelmes és tartós legyen. Ehhez a padlón kell elvégeznie a munkák minden szakaszát.

A készülék emeletek a fürdőszobában egy faházban

A fürdőszobai padlórendszerre két megnövekedett követelmény van: az első az, hogy még a tervezési szakaszban is helyesen számolják a vízzel töltött kád és más vízvezeték felszerelésére, valamint a padlóburkolat anyagaira támaszkodó rönkök terhelését. A második a magas minőségű vízszigetelő padló kialakítása. A megfelelő anyagok használata szintén fontos.

Annak érdekében, hogy a padló megbízható és tartós legyen, stabil alapot kell biztosítani durva padlóburkolatból, egyenletes és erős cementköpenyből, valamint egy megfelelően megválasztott anyagból, az üzemi feltételeknek megfelelően. [/ wpmfc_cab_si]
A padlóburkolatok fektetése során, figyelembe véve a kiszámított dinamikus feszültség hatását, a fagerendák közötti távolság csökken, miközben növeli keresztmetszete területét. Ez lehetővé teszi a mennyezet vastagságának körülbelül 25% -kal történő növelését, ami minimálisra csökkenti a fapadlók "fáradását" és azok pusztulását egy személy súlya és a vízvezeték alatt. A gerendák olyan szinten helyezkednek el, amely 15-20 cm-nél kisebb, mint a többi padló a házban. A további kiegyenlítéssel a fürdőszobában lévő felületet a padló többi szintjére kell csökkenteni, de 2-3 cm-nél kisebbnek kell lennie. Ez azért szükséges, hogy árvíz esetén a víz ebben a teremben maradjon.

Tehát a rönkök 30-50 cm távolságban vannak egymástól, amelyek között a szigetelő hengerelt anyagot a magasság magasságáig helyezik el. A lemaradás tetején a lapok lapjait két réteg egymást átfedő vagy tíz milliméteres magnezit ronggyal rögzítik, ami erősebb és ellenáll a megnövekedett terhelésnek. A létrehozott padlóra vízszigetelést és gőzölést helyeznek el.

A padló vízszigetelése a fürdőszobában egy faházban

A padlóburkolat vízszigetelésének megvalósítási fázisa több követelmény figyelembevételével történik:

 • A késleltetés napját jól kell megszáradni, még antiszeptikus impregnálással is kezelni. Minden szelet, csukló és csontot fertőtlenítőszerrel kell lefedni.
 • A gerendákkal való késleltetés ruberoid béléssel van ellátva.
 • A padló alatti jó szellőzés biztosítása érdekében az alagsorban 10-12 cm-es lyukakat kell kialakítani a téli levegő számára.
 • Szükséges egy kis rést hagyni a fal és a második emelet padlója között, amelyet a lábazat le fogja zárni. Ezenkívül további szellőzést biztosít.
 • A padló vízszigetelése a falak lefoglalására 20 cm magasságban helyezkedik el, hogy elkerülje az oldal szivárgását.

Ezeknek a követelményeknek való megfelelés biztosítja a megfelelő szellőztetés fenntartását, amely nélkül nem lehet magas minőségű páraelszigetelést és vízszigetelést előállítani, amely mind fa rönkre, mind a padló felületének befejeződésére szolgál. Gyakran előfordul, hogy a felületek vízszigetelése a befejező eljáráshoz olyan anyagokat tartalmaz, amelyek védik őket a mechanikai sérüléstől és repedésektől.

A vízszigetelés típusai

Sokféle vízszigetelés létezik, amelyek közül a leggyakoribb a festék. Bitumenes vagy polimer kompozíciókat több rétegben ecsettel kell felhordani a felületre, különösen gondosan festeni a padló és a falak közötti ízületeket. A fa felületét meg kell szárítani, tisztítani kell a szennyeződéstől és a portól. A vízszigetelő bevonat másik típusa maszkírozott. Sűrűbb, mint a festék, a kompozíció nagy plaszticitást mutat. Előnyei a kezeletlen fa, rugalmasság, tartósság, valamint a csomagolás formája - dobozokban és aeroszolokban való alkalmazhatósága. Van egy töltőszigetelés is, amely laza alkatrészekből áll, amelyek vízzel hígítva gélré alakulnak. Hőszigetelésként is szolgál, amely lefedhető a késések és a padlóburkolat alatt. A hengerelt vízszigetelő készítmény polietilénből, üvegszálból vagy üvegszálas ötvözetből készülhet, és a kötőanyag bitumen. A csíkok tekercs vízszigetelése lefektetett átfedés, annak érdekében, hogy a legjobb vízszigetelő kötéseket közöttük bevonva masztix.

Készülékcement esztrich

A padlóburkolathoz szükséges padlóburkolat a fürdőszobában egy faházban. Kerámia burkolólapok, porcelán, laminált, linóleum fektetéséhez sima alapra van szükség. A padlóburkolatok közvetlenül a rétegelt padlóra helyezhetők, esztrichelrendezés nélkül.

Ebben a szakaszban a padlózat megbízhatóságának növelése érdekében egy további csatorna létrát építenek be, amely a csatorna csövéhez csatlakozik, és biztosítja, hogy a padlóra eső víz leeresztse. Javasoljuk, hogy a döntetlenséget leeresztse a létra helyének irányába. Ugyanabban a szakaszban, ha tervezik, egy padlófűtés rendszert telepítenek. Napjainkban vannak olyan padlófűtések, amelyek nem igényelnek esztrichalapot, például lapos felső padlófűtést vagy infravörös rendszert.

A cementcement az alábbi módon készül: 5-8 mm vastagságú megerősítő hálót kell elhelyezni a habarcs merev csatolásához a hely teljes területére. Ezután betonoldatba öntik, legalább 5 cm-es réteggel, míg a jelzőfényeket használhatja. A felület egy vonalhoz igazodik a csatorna létra irányában. Ezt követően egy zsalu szalagot helyeznek a helyiség peremén, ami kompenzálja a hőtágulást anélkül, hogy befolyásolná a lefedettséget.

Gyakran felmerülnek viták, melyik szakaszban jobb a vízszigetelés - ha durva padlóra vagy cementkötegre helyezik? A mesterek mindig ezt a saját módján végzik el, szem előtt kell tartani, hogy a beton alatt levő esztrich vízszigetelése során olyan nedvesség alakulhat ki, amely nem párolog, és esztrich felhordása esetén nehézségek merülhetnek fel a padlóburkolat lefektetésével, amely nem tapad a padlóra.

Padlóburkolat elhelyezése

Padlóburkoló anyagként a következő típusokat használják:

 • Természetes fa vagy termotree
 • Laminált padló
 • Kerámia csempe és porcelán cserép
 • linóleum
 • PVC csempe

Egy fa padlójának befejező eszköze ritkán találkozik, mivel a fa tulajdonságai a nedvesség, a gombák, a penész, a rothadás, amely nyilvánvaló. Ezért a padlóra olyan típusú fát használnak, mint a teak vagy a vörösfenyő, amelynek felülete vizet veszít. Ezenkívül a termotree jó alternatíva a normál fa - fűtött faanyag magas hőmérsékleten és levegő nélkül. A termotree, mint a kullancs vagy a vörösfenyő, nem adja át a nedvességet, ellenáll a különböző hatásoknak. Ha rendes fát használnak, különleges bevonatokkal kell védeni: parketta vagy bitumen lakk, alapozó lakk, folt. A készítményt több rétegben alkalmazzák, biztosítva a vízszigetelés megbízható védelmét és a fa felületének mechanikai sérülésektől való védelmét.

Ha laminált anyagot használunk, akkor csak nedvességálló típusú, magas kopásállósággal kell választani, különben a lamellák megduzzadnak, és elveszítik megjelenésüket.

Leggyakrabban kerámia burkolólapok vagy porcelán kőzetek, mint padló a fa padló, mint anyagok nagy szilárdságú, praktikus és tartósságú. A széles árszínvonal és az árnyalatválaszték lehetővé teszi, hogy minden ízléshez választani tudjon, de a csempe csak szilárd, stabil és egyenletes alappal illeszkedik, ezért az esztrich eszköz az anyag behelyezésekor szükséges.

Linóleum - a legelmaradottabb és leggyorsabb, amikor lefektetik az anyagot. A vízszigetelő réteg tetejére kerül, és ha egy szalag szélessége nem elegendő, akkor a csíkok közötti ízületeket forró hegesztéssel kötik össze.

Hogyan kell vízálló a fa padló a fürdőszobában

A fa egy természetes anyag, mely egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. A porózus szerkezete miatt természetes nedvességtartalom szabályozó. Magas páratartalom mellett a fa elnyeli a nedvességet, és ha száraz, akkor felszabadítja a légkörbe. Ez a csodálatos tulajdonságok a természetes anyagot kell figyelembe venni, hogy a vízszigetelés a fa padló a fürdőszobában jó minőségű és megbízható. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy amikor nedvességet alkalmaznak egy fa számára, a penész, a nedvesség, a gombák jelennek meg, ezért nagyon komolyan kell megközelíteni a javítási és építési munkálatokat.

Fa padló a fürdőszobában

↑ A fapadló vízszigetelése

A fapadló vízszigetelése olyan intézkedések egy csoportja, amelyek célja a természetes anyagok megbízható védelme a nedvesség káros hatásaitól. Ennek a rétegnek a gyengén végrehajtott lefektetése a fa szerkezetek további kiaknázásának lehetetlenségéhez vezethet.

A titkok a szakemberekből!

Van egy kis trükk, amikor vízzárja a készüléket. A fürdőszobának a padlószintet néhány centivel alacsonyabbra kell csökkentenie a meglévő padlószint alatt a többi helyiségben. Szintén el kell különíteni a fürdőszobát a többi helyiségből egy kis küszöbbel. Vízszivárgás esetén ezek az intézkedések bizonyos ideig késlekedni fognak, ami elég lesz a bajok kiküszöbölésére.

A fürdőszobában vízszigetelésre általában a következő módszereket alkalmazzák: bevonás, festés és beillesztés.

↑ Előkészítő munka

A vízszigetelés lefolytatásának az előkészítő munkával kell kezdődnie. A munkafolyamat első szakasza a padló állapotának ellenőrzésével kezdődik, hogy meghatározza a javítások, a technológia és az anyagok mennyiségét.

Ezután folytassa az alaprész elkészítését, tisztítva porból és törmelékből. A gondos tisztítás nagyon fontos, mivel a fa padló vízszintes ellenállását nem lehet megfelelő szinten kielégíteni anélkül, hogy megfelelne ennek a követelménynek. A kialakuló lyukakat, a lyukakat fémbevonattal kell tömíteni, hogy biztosítsák a védőréteg megbízhatóságát. Ezen munkák befejezése után a felület végső tisztítása a keletkező törmelékből, porból. Emellett a fa padlóburkolatok féleszerű impregnálással történő feldolgozását is alkalmazzák.

A következő lépés a padlózat előkészítése annak érdekében, hogy a vízszigetelő anyagok tapadjanak a felületre. Jobb, ha a primer ugyanolyan osztályú, mint a vízszigetelő vegyület.

Alapozó padló a fürdőszobában

A megfelelő sűrűségű oldat elkészítéséhez vegyen be 1 rész száraz alapozót és 1 rész vizet. A kész megoldás vastag tejföllé hasonlít. A fő vízszigetelés elvégzése előtt az alapozott padlót jól száradni kell.

Minden ízületet és sarkot speciális vízszigetelő szalaggal kell ragasztani, amely kiváló minőségű védelmet nyújt a nedvességtől veszélyes, sérülékeny helyeken. Most közvetlenül a fürdőszoba burkolatának vízszigeteléséhez vezethet.

Vízszigetelő ízületek és sarkok

Obmazochny vízszigetelő módszer

Obmazochnaya vízszigetelése a padló egy faház jó víztaszító tulajdonságait, jellemzi egyszerű telepítési folyamat.

Obmazochnoy vízszigetelő fapadló a fürdőszobában

Először egy vízszigetelő oldatot készítünk. A száraz keveréket 1: 1 arányú folyékony komponenssel hígítjuk, és alaposan kevertetjük mindaddig, amíg homogén nem lesz. A kész bitumenes masztixeket is széles körben használják. Az elkészített oldatot egyenletes rétegben egy hengerrel felfelé helyezzük a felületre, és nehezen elérhető helyeken spatulát, kefét használjunk. A vízszigetelés összetétele kb. 2-3 kg / m2.

Amikor a felületet lefedik, meg kell emlékezni a falakra, a vízszigetelés egy rétegét 5-10 cm magasságban a várható padlószint felett. Az eredmény egy úgynevezett "vályú", amely megbízhatóan megakadályozza a nedvesség behatolását.

A vízszigetelést két rétegben végezzük, megfigyelve a 4-6 órás alkalmazási időtartam között. Vegye figyelembe, hogy a második réteg az elsőre merőleges. A munka befejezése után egy napra meg kell szárítani a vízszigetelt fapadlót, majd folytathatja a többi javítási munkát.

Festék vízszigetelés módszerrel

A festési módszer egy méltó alternatíva a vízszigetelés bevonásához. Ez a módszer megfizethetőbb és könnyen alkalmazható, de egy súlyos hátrányban különbözik - az eredmény törékenysége. A festési módszerrel készült vízszigetelés 3-5 évig megvédi védő tulajdonságait.

Festés vízszigetelés egy fapadló a fürdőszobában

A festék vízszigetelését speciális keverék (bitumen, bitumen-polimer masztix) felülettel, hengerrel vagy ecsettel kell felhordani. A fából készült padló festése a legjobb a három szakaszban. A felületnek az első szakaszok közötti száradási időtartamának 2-3 napnak kell lennie, és a következő szakaszok között - 5-6 nap. Ennek a módszernek az alapja az impregnálás során a fa természetes tulajdonságainak helyreállítása, ami biztosítja a vízszigetelő bevonat megbízhatóságát.

Mivel a fapadló különösen érzékeny a nedvességre, további biztonsági intézkedéseket is igénybe vehet. Ebben az esetben lágy linóleumot helyeznek a fapadlóra, melyet 5 cm-es falakkal kivágnak. Ez a módszer lehetővé teszi a fa szerkezetek megbízható védelmét a nedvesség negatív hatásaitól.

A linóleum fektetése a kötés hajlításával történik. Ezután a linóleum ragasztóval van rögzítve a falakkal érintkező pontokon és bőven szilikonnal öntik.

Meg kell jegyezni, hogy a vízszigetelésre szolgáló készítmények képesek behatolni a fára, visszaállítják annak tulajdonságait és megbízhatóan megvédik a nedvességtől.

A vízszigetelés beillesztési módszere

A padlóburkolat beillesztése a fürdőszobában egy többrétegű vízszigetelő szőnyeg felszínén fekszik. Ehhez használjon olyan tekercseket és lemezeket, amelyek magas hőmérsékleten vannak felszerelve.

Anyag a padló vízszigeteléséhez

A vízszigetelés beillesztése bitumenpolimer, bitumenes hengerlésű, polimer anyagok ragasztásával történik bitumen masztix segítségével. Az 1,5 mm-es egyenletes réteg összetételét az egész felületen fel kell tölteni és a tekercset vagy lemezanyagot gördíteni kell. Ezután az egész folyamat megismétlődik, hogy elérjük a kívánt rétegszámot.

A munka végén az anyag széleit egy speciális vízszigetelő réteggel kezelik, amely polimer szennyeződéseket tartalmaz.

Az Okleechnoy vízszigetelése nagyon igényes a termikus feltételek fenntartása érdekében. A polimer bitumenes anyagokat a termikus feldolgozás hatására kell elhelyezni, ami speciális eszközök és gyakorlati tapasztalatok hiányában nehéz feladatgá válik.

Hengerelt anyagok vízszigetelés okleechnoy lágyított hatása alatt a hőmérséklet 45-55 fok.

↑ Fürdőszobai padló típusok

A padló vízszigetelésének megbízhatósága és hatékonysága bizonyos mértékben függ az alkalmazott fafajtípus minőségi jellemzőitől. A legfontosabb tulajdonság a jó nedvességállóság.

A padlóra legalkalmasabb fafajok vannak:

 1. Vörösfenyő - a legjobb megoldás, meglehetősen ellenáll a nedvességnek.
 2. A parafa padló - az egyik elfogadható lehetőség, ellenáll a nedvességnek, nagy szilárdságnak. Ez a padló jó dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik, szinte nem csúszik.
 3. A Tick egy drága megoldás a fürdőszobában, nem fél a nedvességtől, mert nagy mennyiségű illóolajat tartalmaz. Hosszú élettartam jellemzi, feltéve, hogy a lemezek közötti réseket óvatosan tömítőanyaggal töltik meg.
 4. A Thermotree egy népszerű új anyag, melyet olyan faanyaggal kezelnek, amelyet oxigénmentes környezetben magas hőmérsékleten (220 ° C fölött) kezeltek vízgőzzel. Ennek köszönhetően a termotree fokozott ellenállást nyer a gombákkal szemben, valamint csökkenti a vízfelvételt.

Természetesen vízzel vagy nedvességgel való kölcsönhatás esetén a fa kezd duzzadni és rothadni. Ezért a faanyag vízszigetelésének megbízhatóságát nagy figyelmet kell szentelni a munka minden szakaszában.

Fürdőszobai padló fagerendákon

Kérdés: victut

Van egy faház, 2 emelet, a második emelet egy padlás. Fapadló gerendák

A második emeleten fürdőszoba. Építési terület: Fehéroroszország, Grodno régió.

200x170 átfedő gerendák, a gerendák távolsága kb. 1 m (+/-).

Szükség van a padlóra fürdőszoba. Abban a pillanatban volt egy ilyen torta (1.

Már vannak elválasztások a padlón.

A földi padló elmondta, hogy a padlólapot el kell távolítani, ellenkező esetben a gerendákat ráncolja és rönkezi. Ahol lehetséges, az aljzatokat eltávolítják. Nem mindenütt sikerült eltávolítani az aljzat lapjait a felosztás és a fektetett fűtési csövek és szennyvízrendszerek miatt.

Mint tudják, a fürdőszoba egy magas páratartalmú helyiség, ezért sürgősen szükség van a padló elkészítésére. Úgy tervezték, hogy a kész padló csempe lesz.

Mi legyen a torta a vízszigetelés és szellőzés biztosítására?
Interfloor Cake

Comments

Nézzük, a legjobb, ha ebben a konstrukcióban nem párazáró, hanem szuper-diffúziós membrán (ha Izospan, ez Izospan A vagy AM). És "takarja" mindkét oldalon szigeteléssel. Ez a membrán lehetővé teszi "lélegezni", és nem hagyja, hogy a víz áthaladjon (1-1,5 méter vízzel). Mivel a fürdőszoba felsõ, ez lesz a legjobb megoldás. Minden más, amit rendesen rajzoltál.

Már nem tudom megváltoztatni a gőzölést. A kérdés inkább a fürdőszobai padló kialakításáról szól. Gondoltam, hogy a gerendákon levő késleltetést összehangolom a szintre, majd tedd az OSB 3 lapot a rönk tetejére, és már az OSB feküdt. Szigetelés, ahogy azt tanácsolja, hogy egy szuper-diffúziós membránt csomagoljon. És hogyan védjük meg maguk a gerendákat, az OSB lemezeket a nedvességtől? Hogyan lehet szellőztetni a padlón? A fal és a padló közötti réseknek meg kell felelniük?

Ó, látom. Svarogot meghívom ezekre a kérdésekre, tanácsot ad.

Helló A padlók padlójának levegőzése a padlók között nem. Az ilyen sugárzás csak vészhelyzet esetén történik, amikor a penész megjelenik.

A nedves helyiségek padlói különböznek a többi helyiség padlójától, csak abban az esetben, ha nedvességálló anyagokat vesznek fel és vízszigetelést rendeznek.

A vízszigetelést legalább 200 mm falon kell elhelyezni. A vízszigetelő festék gyártóinak ajánlott kezelni az egész helyiséget. Nem hagyja, hogy a gomba elkezdődjön. De itt a kérdést másképp kell megoldani.

Ha vízzáró ragasztót helyez el, akkor a csempe alá kell esztrichet készíteni. És a falaknak valamihez kell jönniük. Ma már egyre inkább a festék vízszigetelést használják, amely azonnal ragaszthatja a csempeit. Ilyen vízszigetelés például a Knauf - Flizenkleber. A minőség magas, de az ár is. Sok analóg van, nézd meg, mit adsz el.

Nos, a fürdőszoba nedvességének rovására - ezt a kérdést meg kell oldani, de csak a szellőzés segítségével. Ha nincs elég természetes, akkor fel kell helyezni a motorháztetőt.

Talán a KNAUF-Flahendichtre gondolsz. Nézett a helyszínen Knauf, Flizenkleber - ez egy csempe ragasztó.

Anyagok a fapadlók vízszigeteléséhez a fürdőszobában

A fürdőszoba kialakítása és elrendezése egy keretben vagy apróra vágott házban lehetővé teszi, hogy megítélje, mennyire kényelmes egy hosszú tartózkodás egy ilyen szobában. Gyakran a fürdőszoba és a fürdőszoba a legproblémásabb területek a faépítés. Annak érdekében, hogy megóvja a tartógerendákat, rönköket, padlólapokat, amelyek legnagyobb veszélye az eltömődésnek és a rothadásnak, elegendő vízszigetelést igényel a fapadló a fürdőszobában. Olyan körülmények között, amikor a szellőztető és fűtési rendszer kapacitása nem elegendő, vagy a szoba a földszinten van, a talaj nedvességének intenzív beáramlása esetén a faházban lévő fürdőszobának teljes vízszigetelése szükséges.

Anyagok vízszigeteléshez

Minden egyes épülethez, saját építészettel és elrendezéssel, a szakemberek kiválasztják az optimális vízszigetelő rendszert a fürdőszoba egy faházban. Nincs univerzális recept, ezért többféle szigetelőanyagot fejlesztettek ki a hatékony védelem érdekében, amelyek mindegyikének saját előnyei és hátrányai vannak:

 • Bitumenes és műanyag bevonatkészítmények. A vízszigetelést viszkózus bitumen maszkírozással végzik a faszerkezetek minden fő elemére. A szárítást követően butil-sztirol kopolimerrel módosított bitumen sűrű rugalmas rétege képződik;
 • A mély impregnálás festészeti anyagai, leggyakrabban szerves alapon. Az épület padlójának és falainak fa szerkezeteinek felületére permetezéssel vagy ecsettel kell felhordani. A víztaszító tulajdonságokat és a kórokozó mikroflóra és rovarok elleni védelmet nyújtják;
 • Üvegszálas és bitumen alapú hengerelt anyagok. Csak beton vagy panel felületen történő közbenső vízszigetelésként használható;
 • Poliuretán és poliurea alapú rugalmas membránok. Ez a bevonat az egészségügyi szabványok szerint vízszigetelésként használható bármely faház belső részében.

Külön említésre méltó számos természetes lehetőség a vízszigetelésre: beton agyag, aszfalt és kátrány keverékek, préselt gumi por, gumiarany, kátrány és még sok más, amelyeket a környezetvédők gyakran környezetbarát anyagokként mutatnak be. Az ilyen receptek eladói logikája rendkívül egyszerű - egy környezetbarát faház esetében a vízszigetelésnek is környezetbarátnak kell lennie.

Valójában a padló "természetes" vízszigetelésére szolgáló összes fenti anyag nemcsak a rákkeltő anyagok magas tartalma miatt jelent veszélyt, hanem rendkívül rövid életű. Kívánt esetben különféle agyag vagy folyékony üvegtáblákat lehet használni a hideg kő padlójának padló alatti védelmére, a padlóvíz és a nedvesség nedvességtartalmának a fürdőszobában történő vízszigeteléséhez, de nem a belső légkör védelme érdekében.

A fürdőszobában lévő vízszigetelés elrendezésének technológiája

A modern anyagok felhasználása lehetővé teszi a fából készült falak és padlók nagyon magas vízszigetelését, még közel 100% -os páratartalom mellett és a padlóburkolat vízfilmjei mellett is. A vízszigetelés bármilyen formája szinte soha nem fedett fel, különösen a faházban lévő fürdőszobában.

A vízszigetelés kialakításának folyamata négy szakaszból áll:

 1. Talajszigetelés elrendezése;
 2. Fapadló teherbíró szerkezetek javítása és helyreállítása;
 3. Elhelyezésére az első réteg vízszigetelés, plating fürdőszoba falak gipszkarton vagy OSB lemezek;
 4. Betonhabarcs vagy önterülő padló öntése - rover;
 5. A befejező vízszigetelés alkalmazása;
 6. Kerámia burkolólapok elhelyezése rugalmas csemperagasztókra, tömítésekre és alaplapokra epoxi habarccsal.

Kivételt képeznek a faházak második emeletén felszerelt fürdőszobák. Ebben az esetben a padló alapja préselt lemezekből, fából készült csomagolásból vagy vízálló gipszkarton lapból áll. A befejező vízszigetelés a falak és a padló alapozott fafelületére kerül alkalmazásra, majd a burkolólapokat felragasztja.

Az első szakasz a vízszigetelés egy fürdőszoba egy fapadlóval

A fürdoszoba egyik kedvenc helyzete log vagy log házban az első emelet sarokszobája. Ebben a változatban az elrendezés egy faház könnyebb szervezni a vízelvezetés és a forró víz. Ha a ház fából vagy rönkökből épül, akkor a fürdőszobában lévő helyiséget komolyan kell megjavítani. Nem csak a padló és a vízszigetelés radikális megváltoztatására van szükség, hanem a faanyag falainak Tikkurila típusú hidrofób impregnálásával, felhordott vízszigeteléssel, szigeteléssel és falburkolással kell kezelni gipszkarton lapokkal.

Ha a fürdőszobának meg kell őriznie a falak eredeti megjelenését egy fából vagy lekerekített rönkökből, akkor a helyiséget át kell helyezni a faépület középső részére, hogy egyik fal sem lesz külső.

A fa padlóburkolatának vízszigetelése a csempe alatt a belső szigetelés és a szigetelőanyagok belsejében kezdődik. Ehhez távolítsa el a padlólapokat, vegye ki a talaj egy részét egy homokréteg, vastag műanyag fólia és egy szigetelőréteg felhelyezéséhez.

Ha van egy alagsor a fürdőszobában, a padló vízszigetelése tetőfedő anyagokkal történik. Előre hajtott extra beton esztrich és felületkezelés alapozóval. Hagyományosan a ruberoid anyagot az építési betonra helyezzük, de egy faházban az olvadt maszkokat általában a padló vízszigetelésére használják egy szobában. A padló aljzatának minden fából készült elemét, beleértve a rönköket és a padlókat, bevonattal vízszigetelő vagy tetőfedő anyaggal kell kezelni.

A polisztirol habszigetelés után a padlóburkolat fel van töltve egy rover réteggel, így tökéletesen igazíthatja a csempézés síkját. Szükség esetén helyezhetünk gipszkarton vagy OSB lemezt. Ha a fürdőszoba a második és a harmadik emeleten található, akkor a befejezett vízszigetelés egy fapadlóra, festéktől és szennyeződésektől tisztítható.

A második lépcső, befejező vízszigeteléssel

A legmagasabb minőségű vízszigetelő bevonat, amely megbízható védelmet biztosít a falak és a padló számára, a HIDROFLEX tömítőanyaggal ellátott Litokol márkanevű vagy hasonló polikarbamid-gyantával kapható. Az anyag vastag, viszkózus, szagtalan, nem toxikus, nem igényel keményítőt vagy polimerizálószert. A paszta felvihető az előkészített felületre egy hengerrel vagy egy széles spatulával.

A megfelelően megválasztott alapozó erős tapadást biztosít az elasztikus vízszigetelő rétegnek, vastagsága 1-5 mm, beton, gipszkarton, faalapon. A levegő hőmérsékletétől függően az anyag 10-20 óráig szárad.

Betonpadlók padlóburkolatokkal és gipszkarton burkolólapokkal, alapozóval bevonva. A primer márka kiválasztásakor óvatosnak kell lenni, mivel nem minden alapozó keverék alkalmas és felcserélhető a különböző gyártók vízszigetelésére. 40 perccel az alapozás után beilleszthető. Korábban, a padlón lévő falak sarkain és ízületein ragasztott egy rugalmas szalagot a pasztaba. Ezenkívül ragasztják be a kommunikáció és a szennyvíz minden következtetését, a falak bármelyik szegélyét és könyökét szalaggal ragasztják az átfedéses ízületeknél.

A ragasztószalag ragasztása után a falak és a fürdőszoba padlózatának vízszigetelésére is képes. Az anyagot 5-40 ° C-os hőmérsékleten alkalmazzák szárítás után, a rugalmas bevonat a szigetelési tulajdonságokat mínusz 20 ° C-tól 170 ° C-ig tartja. Ez azt jelenti, hogy a fűtetlen ház fürdőszobájában a befejező réteghez ragasztott csempe még télen sem esik le.

A tömegfogyasztás 1,3-1,5 kg / m 2. A pasztát két rétegben alkalmazzák, kezdetben 1-2 mm-es rétegű rétegeket a fürdőszoba falaira egy görgővel, majd fedjük le a padlót. Az első réteg szárítása után egy második réteget alkalmazunk. Két réteg alkalmazása után a vízszigetelés vastagsága 3-4 mm, ami több, mint elegendő egy fürdőszobának és egy mini-medencének is.

A keretes faház fürdőszobájában lévő padló vízszigetelő rétege a teljes élettartam alatt rugalmas marad, de nem használható végső bevonatként, séta közben a réteg gyorsan felszívódik és lehámul.

A paszta alkalmazása után 25-30 órával folytathatja a kerámia burkolólapok címkézését. A HIDROFLEX típusú paszta felületének padlóburkolatához rugalmas csempézett ragasztót kell használni, a szokásos cement vagy gipszhabarcs túl kemény.

következtetés

A csempe ízületeket és sarokcsuklóit epoxidra kell fugázni. A poliuretán gyanták vízszigetelésének fő előnye a nagy rugalmasság és erő. A faház 3-5 évre zsugorodik és "lélegzik" az építés pillanatától, ezért csak így lehet megbízhatóan szigetelni a "játék" illesztéseket és varratokat.

A padló a fürdőszobában egy faházban: eszköz, vízszigetelés és bevonat kiválasztása

A modern faházakat a nagyobb kényelem és kényelem jellemzi. A szobákban fürdőszoba és fürdőszoba található, jó szellőztető rendszerrel és padlófűtéssel. A fából készült házban a padlót egy kicsit nehezebbé tegyük, mint beton, tégla vagy habblokkokban. A fő feladat a nedvességtől való jó védelem. Ha a design megfelel a technológiának, tartós, tartós és meleg lesz. Megmondjuk, hogyan készítsük el a padlót a fürdőszobában egy faházban.

A készülék egy fa padló a fürdőszobában

A fa gerendák padlóján néha konkrét esztrichekre van szükség. Annak érdekében, hogy a felület az esztrichelőszerkezet után ne emelkedjen túl a padlószint felett az egész házban, a gerendákat az alatta lévő helyiségben kell elhelyezni. A felület szigetelésére faházakban hőszigetelő anyagot helyeznek el a gerendák közötti résbe.

A padló megbízhatóságának növelése érdekében lefolyócsatornát kell kialakítani. Egy közös csatornarendszerhez van csatlakoztatva. A felület létrájának köszönhetően véletlenül elfogyasztott víz kerül eltávolításra. Amikor a készülék esztrich ez a helyiségben, hogy a rámpa irányába torzuljon. Általában 1,5% -os torzítás elegendő.

Fontos! Így a fa átfedése a jövőben semmi probléma, csak az egész kiváló minőségű szennyvízelvezető csövek elhelyezése. A műanyag csatorna rendszerek megbízhatóan védettek a szivárgásoktól.

Ha a fürdőszobában lévő fapadlót nem végezte az esztrichen, akkor a késleltetést lefektetik:

 • cement-forgácslapok;
 • nedvességálló rétegelt lemez két rétegben;
 • GVL;
 • ezen célból is sima lapokat illeszt.

A padló vízszigetelése

Ha a saját kezével fából készült padlót készít a fürdőszobában, fontos, hogy jó minőségű vízszigetelést biztosítsunk. A vízszigetelő réteg megbízhatóan védi a gerendákat a nedvességtől, a rothadástól és a mikroorganizmusok romlásától. A falak alsó részének nedvességtől való szigetelését is feltétlenül szükséges elvégezni. Általában szigetelő anyaggal vannak lefedve az aljáról legalább 200 mm magasságig.

Ha nem tudja, hogyan kell vízálló a fa padló a fürdőszobában, akkor használja a kétféle szigetelési anyagot ehhez:

 • falszigetelés;
 • bevonó szigetelőanyagok.

Ezek a szigetelők megvédik a padlót a fürdőszobában a nedvességtől egyformán. Ezek közötti különbségek csak az alkalmazás módjában vannak. Tekintsük részletesebben a funkcióikat.

Vízszigetelő anyagok

A felületet hengerelt anyaggal kell lezárni:

 • tetőfedő anyag és tetőszerkezet (a legolcsóbb és rövid élettartamú);
 • Izoplast;
 • ecoflex;
 • mostoplast;
 • izoelast.

Fontos! A tekercsszigetelés hosszabb és nehezebb, de a további munkálatok a tojás után azonnal megkezdődnek.

Lerakását a következő sorrendben hajtják végre:

 1. Az előkészítő munka az, hogy az alapot egyenesen kell szintetizálni, jól megszáradni és alapozni.
 2. A szigetelőanyagok fektetésének számos módja van:
 • a szokásos hengerelt anyagot a ragasztókészítményre helyezzük;
 • ragasztóréteg nem szükséges öntapadó szigetelők használata esetén. Ebben az esetben a fektetés előtt a védőbevonatot eltávolítják a termék hátuljáról, és az anyag szorosan ragasztva van az alapra;
 • A bázis ebben a helyiségben hegeszthető szigetelő bevonatok segítségével is lefedhető. Ebben az esetben a ragasztás a magas hőmérséklet hatására történik. Az alkalmazott gázégő felmelegítése;
 • Még mindig van egy úszó vízszigetelés, de telepítése meglehetősen bonyolult és bizonyos ismereteket és készségeket igényel.

Figyelem! A tekercsanyagokat 100 mm átfedő csíkokkal halmozzák fel. A bevonatot össze kell kötni a fal alsó részével vagy fel kell szerelni egy konstrukciós tűzővel.


A legegyszerűbb módja a vízálló padló a fürdőszobában egy faházban, saját kezével bevonóanyagokkal. Ehhez a bitumán alapuló masztixot kellemetlen szag nélkül alkalmazzuk. Ezek az anyagok ellenállnak az agresszív hatásoknak és a magas hőmérsékleteknek. Jól ragaszkodnak az alaphoz.

A ferde vízszigetelés használatára vonatkozó utasítások az anyag típusától függően különböznek egymástól:

 1. Ha úgy döntenek, hogy a felületet egy bitumenvegyülettel kezelik, akkor tudják, hogy vannak termékek hideg és forró alkalmazásra. A forró bevonatok 160 fokos felmelegedést okoznak a fektetés előtt, így bizonyos készségek szükségesek a munkához. A hideg készítmények könnyebben telepíthetők, de nem érintkezhetnek a beton alapanyaggal.
 2. A bitumen-polimer szigetelőanyagok latex töltőanyagokat, szerves oldószereket és lágyítószereket tartalmaznak. Alkalmas bármiiyen alapozásra előmelegítés nélkül. Az eredmény egy nagyon erős és tartós szigetelő réteg.
 3. A polimercement-kompozíciók jól illeszkednek a beton alapanyaghoz, mert cementet tartalmaznak. Az eredmény stabil és műanyag védőréteg.
 4. Az akril vízszigetelő keverékeket víz alapján készítik el. Ezek a vizes emulziók figyelemre méltóak a szaguk és környezettudatosságuk szempontjából. Az akril készítmények műanyag és tartós bevonatot biztosítanak, de sokba kerülnek.

Tipp A vízszigetelő réteg minőségének és megbízhatóságának javítása érdekében a bevonatkészítményeket 2 rétegben alkalmazzák.

A befejező anyag kiválasztása

Leggyakrabban a padló a fürdőszoba egy faház kerámia csempe. Ezt az anyagot elfogadható ár, vonzerő, szerény gondozás, tartósság és tartósság jellemzi. A kerámia burkolólapokat padlófűtési rendszerekben használják. Ezenkívül könnyű választani egy opciót egy fa alatt, ami harmonikusan illeszkedik egy faházba. A csempe csak egy lassan mozgó beton alapra van fektetve.

Ha szeretné megtudni, hogyan takarja el a fapadlót a fürdőszobában, kivéve a burkolólapokat, akkor erre a célra a következő anyagok fognak működni:

Vegye figyelembe az egyes bevonatok jellemzőit.

linóleum

Ez a készülék borítójának egy verziója a fürdőszobában. A linóleumot alacsony gyúlékonyság, tartósság és nedvességállóság jellemzi. A legtöbb kopásálló linóleum kereskedelmi osztályokba tartozik. A fa házának fürdőszobája inkább alkalmas a deszka bevonatának utánzata.

A linóleum fektetése közvetlenül a vízszigetelő rétegre történik. Ha a helyiség nagyon nagy, akkor az anyagcsíkok illesztése szükségszerűen forró módszerrel van összekötve annak érdekében, hogy megbízhatóan védje az alapot a nedvességtől.

Laminált padló

A fa felületét imitáló laminát sikeresen illeszkedik egy faház belsejébe. Jobb minőségű, kopásálló termékek beszerzése. Drágábbak, de tartósabbak is.

Fontos! A fürdőszobában csak nedvességálló laminált, nagy kopásállóságú.

faipari

A fürdőszoba padlóburkolatait az ilyen házak kevés tulajdonosai megoldják. Ennek oka az, hogy a fa rothadás, penész és romlik a nedvesedésből. Továbbá, amikor a helyiség hőmérséklete és páratartalma megváltozik, sok fafelület deformációnak van kitéve. Ha azonban tudod, hogy milyen fajfajtákat kell használni az ilyen helyiségekben, akkor sok probléma elkerülhető.

Fontos! Csak a teak és a vörösfenyő fa alkalmas a padlóburkolatokhoz.

Mivel a kullancs nagyon sok olajat tartalmaz, a fa ellenáll a nedvességnek. A hajóépítés óta ősidők óta feltűnt. A lemezek közötti tömítés lezárása speciális tengeri tömítőanyagot tartalmaz. Az anyagok magas költsége miatt ritkán használják ezt a fajta felületet. A vörösfenyő nem olyan drága, mint a kullancs, ezért népszerűbb.

Fontos! A fából készült bevonatok nagy előnye, hogy az esztrich nélküli készüléket vízszigetelésre helyezzük.

Egy jó választás a fa díszítésére "termotree" -nek tekintik. A fát forró gőzzel (240 ° C) oxigénmentes körülmények között kezeljük. Ennek eredményeként az anyag ellenáll a rothadásnak, a penésznek és a deformációnak, amikor nedves, mivel gyakorlatilag nem veszi fel a nedvességet.

Hogyan tegyük csempe a fapadló a fürdőszobában

A cserép alap leggyakrabban cement beton, de néha nem lehet különféle okokból előállítani. Lehetséges, hogy ebben az esetben csempéket helyeznek a faalapra? És ha igen, hogyan kell csinálni, mert a fa és a cserép nem kompatibilis anyagok? A válasz: lehet, de csak akkor, ha alaposan előkészíti a felületet, és ragaszkodik a speciális technológia. Nézzük meg, hogyan kell csempe a fürdőszoba a fapadló szerint az összes szabályt.

A csempe árnyalatai egy fa alapon

A fa deformációnak van kitéve, megrepedhet és megduzzadhat, és ezek a tulajdonságok egyáltalán nem járulnak hozzá a padlón elhelyezett kiváló minőségű és tartós csempeburkolatok kialakításához. A statikus jelleg hiánya miatt a ragasztó megtörik, a csempe elmarad a felszíntől. Ezért szükség van egy szigetelő csillapító réteg létrehozására vagy arra, hogy a bázis nagyobb merevséget biztosítson.

Ha a fából készült padlóról beszélünk a fürdőszobában, fontos, hogy gondoskodjunk a nedvességtől való védelemről, ami a penész és a penész kialakulásához, a rothadó lapokhoz, a fa deformációjához vezet. A kerámia megbízható védelmet nyújt a nedvesség ellen, ha megfelelően felkészíti az alapot, majd minőségi módon feldolgozza a varratokat.

Miután a cserépet egy faalapra telepítette, fel kell készülnie az alábbi problémákra, amelyeket csak a felső bevonás előtt lehet rögzíteni:

 • a felület lehajlása, ha a rönkök közötti lépés több mint 0,5 m, vagy ha az aljzat vastagsága kisebb, mint 20 mm;
 • a csempe elmarad az alaptól;
 • egy sikoly, amelyet egy kerámia réteg nem kíméli.

Vizsgáljuk meg a bázis és a fektetési csempe előkészítését.

Az aljzat előkészítése a cserépbeállításhoz

Mielőtt csempével dolgozna, felméri a felület állapotát.

 1. Eltávolított díszítő bevonatok linóleum, laminált formában stb.
 2. Régi vízszigetelés cserélje ki. A védőrétegnek kiváló minőségűnek kell lennie.
 3. Különös figyelmet fordítanak az aljzat ellenőrzésére, amely olcsó fából készül.
 4. A lerakódások csúcsminőségű fából készültek, amelyeket antiszeptikus anyagokkal kezeltek. Nem változtathatók meg, de ellenőrizni kell.

A régi padlólapon nincs elhelyezve, mert a sikoly nem kerül ki, és a csempézett padló mindig veszélyben van.

A faalap készítésének eljárása:

 • Teljes körű leszerelés a bevonatok eltávolításával, befejeződésével és aljzatával történik. A szétszerelés munkaigényes, de a jó eredmények érdekében meg kell csinálni.
 • Az alap szintre van állítva.
 • A szétszerelt padlókat mélyen behatolva fertőtlenítő és égésgátló anyaggal kezeljük. A rétegeket többször alkalmazzák teljes száradással. Ha a mennyezet beton, a felületet egy primerrel és a gipsz-résekkel kell kezelni.
 • A laptömítő lapokat szétszerelik és kicserélik, ha kopás észlelhető.

A késések közötti távolság nem haladhatja meg a 0,5 mt. A fa nem képes ellenállni a terhelésnek, és a padló leesik. Ha ez a távolság nagyobb, logokat kell hozzáadni, az optimális lépés 0,4 m.

 • Torzulások jelenlétében a formatervezés egyenetlen lesz, vagy béléscsillapítók használatával.

A késleltetés alatt vízszigetelést kell biztosítani: tetőfedő anyag, polietilén vagy speciális filmek, amelyek nem engedik meg a nedvességet, és megakadályozzák a felületen a kondenzáció kialakulását.

 • Az alap és a késések közötti tér tele van finom expandált agyaggal. Hő- és hangszigetelőként működik, és felszívja a felesleges nedvességet. Fent van egy 5 cm-es hézag a szellőzéshez. Szükség van a levegő kilépésére a padló alatti térből.
 • A csempe alapja egy tábla vagy vastag vízálló rétegelt lemez. A lakkot vagy a festéket eltávolítják a régi felületekről. A lapok között 3-5 mm-es rés marad a nedvességtől való deformáció kompenzálására. A padlót egy darálóval egyenlítik ki, a nyílások fel vannak szerelve.

Az izoláló réteg létrehozása

Az esztrich vagy csemperagasztó merevsége lényegesen magasabb, mint az alapként használt faé. Ezért a csempe és a padló között egy olyan réteg, amely kompenzálja a fa mozgását, valamint egy vízszigetelő réteget képez.

Különleges multifunkcionális film használata esetén a párnázó réteget a kemény oldalon kell elhelyezni a csempe és a rugalmas oldal felé - a táblákhoz. Annak érdekében, hogy lélegezzenek, az anyagnak gőzzel és levegővel kell átmennie, de meg kell akadályoznia a nedvesség behatolását.

A vízszigetelés lehet tekercs vagy folyadék.

 • A tömör anyagot a padlón tekerjük és Scotch-szalaggal rögzítjük.
 • A szárítóolajat vagy a latex impregnációt egy fa felületre helyezzük, és a festékhálót azonnal lefektetjük.

A csappantyú a fa mozgása ellenében rugalmas aljzatragasztó lehet, amelyen a csempe fel van szerelve.

A csempe és a fa közötti közbenső réteg: lehetőségek

Nem ajánlott a csempe közvetlenül a fapadlóra helyezni. A padló deformálódhat és repedhet. A kerámia burkolólapok alatt merev alapot kell használni, amelyet a következő anyagok egyikeként használnak:

 • rétegelt lemez, OSB;
 • önterülő vegyület;
 • gipszrost.

Rétegelt lemez és szélezett deszkák készítése

Ha a faanyag burkolását az alap további stabilizálása nélkül olyan rétegként alkalmazzák, amely kompenzálja a fa paramétereinek ingadozását, akkor a ragasztás után is fennmaradó speciális ragasztók elasztikus tulajdonságokkal rendelkeznek. Megfelelő készítmények: Lacrysil, Liokol, "Kreps", "Ceresite". A ragasztó alkalmazása előtt szükségessé válik az ízületek csiszolására és tömítésére.

A rétegelt falemez vagy OSB lapok elhelyezése a lemezeken növeli az alap megbízhatóságát, habár ajánlott ugyanazt az epoxi-poliuretán kompozíciót használni, mint ragasztót.

Önterülő padló

Kompatibilis, száraz, önterülő keverékeket választanak ki a fa számára. Nem tartalmaznak kazeint - olyan anyag, amely elpusztítja a fa szerkezetét, és rostos adalékanyagok vannak a tapadás javítása érdekében.

 • A peremetrét a töltet és a csempe magasságával ellátott csillapítószalaggal előzetesen beillesztették.
 • Az elkészített keveréket egy alaposan tisztított padlón kell felhordani. Rétegvastagság - 2,5-5 mm.
 • Míg a kompozíció folyadék, a tűgörgők segítségével a levegőbuborékokat eltávolítják.

Az ilyen alapra csempe ugyanúgy van elhelyezve, mint egy hagyományos esztrich.

Száraz esztrich (GVL)

Először a gipszrostot helyezzük a táblákra, és a csempe fel van szerelve. A fa közelében lévő nedves eljárások egyáltalán nem, ami megakadályozza a nedvesedést. Az ideális lehetőség a "Knauf-superpol" a GVL-tól.

 • A GVL lemezeket egy lapos aljzatra rakják egymás mellett, egymás melletti csíkok segítségével, egy kocka mintán.
 • Az egymáshoz való kapcsolódás zárókupak segítségével történik, ragasztóval vagy tömítőanyaggal a kiálló részeken.
 • Az egyes blokkok lefektetése után a gipszrost lemezeket csavarokkal rögzítik a padlóra.
 • A csempe rögzítése előtt a gipszkarton lap felületére primert alkalmaznak, amelynek összeegyeztethetőnek kell lennie a ragasztó összetételével.

Cserép telepítése fa felületre

A műveletek sorrendje a következő lesz:

 • A falak közepétől merőleges vonalak húzódnak, és a szoba középpontja található.
 • A padlót keresztezéssel és épületszinttel díszítik. Az egyes elemek egyenletességét ellenőrzik. A fektetés az ajtóval ellentétes oldalon kezdődik.

A közvetlen elrendezési séma lehetővé teszi a szegélyezés és az átlós elrendezést - a padló görbületének javítása az ellentétes falak eltérő falain keresztül.

 • Az első az összes szilárd csempe. Miután a ragasztó megkötődött, amikor már lehetséges a padlón járni, a csempe el van vágva és a csatlakozási pontokon van felszerelve.

következtetés

Padlólapok - a legjobb megoldás a fürdőszobában. Faanyagot is fel lehet használni, ha megfelelően felkészíti az alap felületét. Fontos, hogy tartós, sima és megbízható védelmet nyújtson a nedvességtől. A folyamat minden részletét - az alábbi videóban.

Padlózás a fürdőben

Megkezdte a felújítást - lebontotta a falakat, eltávolította a régi fából készült padlót és az öreg esztricust a fürdőszobában egy fürdőszobával. Kezdetben azt hittem, hogy kitöltik a kibővített agyag + esztrich, ahol volt fa, és most tervezik a csempe + elektromos padlófűtés (30 cm magas), és minden más a rönkök rétegelt lemez. Az építők azt tanácsolták, hogy ne zavarják az expandált agyagot és az esztrichet, hanem hogy a padlót az egész lakásban naplókban készítsék, és ahol a csempe van, van még egy gvl lap. A hőszigetelt padló ugyanakkor a burkolólapon belül marad.

 1. Van-e valódi lehetőség?
 2. Valóban olcsóbb javítás?

Scholes írta:
Van-e valódi lehetőség?

Nem láttam, hogy a fürdőszobában vízszigetelést fogsz csinálni.
30cm a padló magassága, amit meg kell tennie?
Az egész lakásban, vagy csak a fürdőszobában?

Általában foglalkozom weboldalak és online áruházak építésével

1-es rétegelt lemezen ragasztós lapos ragasztót (lapos pala) ragasztunk bitumen maszkolattal
2 esztrich padlófűtéssel
3-as folyékony vízszigetelést
4-cserép
Ellenőrizni kell. Úgy működik, mint az undersharing. Kétlem

Pekkonen írta:
Nem láttam, hogy a fürdőszobában vízszigetelést fogsz csinálni.
30cm a padló magassága, amit meg kell tennie?
Az egész lakásban, vagy csak a fürdőszobában?

Ami a vízszigetelést illeti, én még nem tudom. Építők még nem feltették a kérdést.
A hegymászás magasságának megfelelően - megpróbálom leírni.

Általában az átfedési mélységtől a befejezett padlóig (h-300), a h-140 magasságú gerendák a helyiségben fekszenek, a gerendák és a falak között a h-140 gerendákkal leereszkednek. A régi fürdőszobából és a WC-ből volt egy kitöltés - kis fekete kövek (ugyanazok az építők, mint aranyozott) h-135. És végül azon a helyen, ahol a födémet korábban h-70-es téglából építették. A második rajzban mindezt megpróbáltam bemutatni.

Az első képen mindent meg kell tenni. Ennek megfelelően a kezdeti változatom - ahol a csempe van - elaludnia kell, és be kell töltenie, de most felajánlani, hogy mindent lefedjen késedelembe.

A padló vízszigetelése a fürdőszobában: lépésről lépésre a fényképekkel kapcsolatos utasítások

A padlóburkolat vízszigetelése rendkívül fontos építési szakasz. A padlószerkezet kialakítása és a befejező kivitelezése során történik.

Különös tekintettel a vízszigetelésre a faházak építése során, mivel a nedvesség, a penész és a gombás fertőzések előfordulása még veszélyesebb.

Sok új építész aggódik amiatt, hogy hogyan készítsen vízszigetelést egy fürdőszobában, mivel fokozott a vízzel való félelem, és a fürdőszobában rendszeresen érintkezik mind a magas páratartalommal, mind közvetlenül egy agresszív környezetben. Cikkünk megmondja, hogy pontosan hogyan kell a vízszigetelést elvégezni a fürdőszobában végzett javításban, és megbirkózni a két feladattal.

Fa padló a fürdőszobában

Fektetés a fürdőszoba fa padló kezdődik a kompetens megközelítés a választás a fa.

A választás meglehetősen széles:

 1. A legjobb megoldás a vörösfenyő használata, mivel nagyon ellenáll a víznek.
 2. Szintén jó megoldás lenne a parafa padló. A nedvességállóság mellett ez a bevonat nagy szilárdságú, gyakorlatilag nem csúszik és jó dekoratív tulajdonságokkal rendelkezik.
 3. Egy drágább megoldás lehet egy kullancs. Ezt a fajta fát már régóta használják a hajógyártásban. Nem félek a nedvességtől az illóolajok magas természetes koncentrációja miatt. A legfontosabb dolog az, hogy gondosan lezárja a lemezek közötti tömítést tömítőanyaggal.
 4. Használhat egy fürdőszobai vízszigetelést és egy viszonylag új anyagot, amely egyre népszerűbb - "thermotree". Az anyagot magas hőmérsékletű (220 fok fölötti) gőzzel kezelik oxigénmentes környezetben.
  Ennek a kezelésnek köszönhetően a fa 5-szeres csökkent vízfelszívódással és 10-szeres fokozott ellenállással rendelkezik a gombák ellen.

Parafa padló a fürdőszobában

Azonban vízzel érintkezve minden fa előbb-utóbb elkezd duzzadni, és ennek következtében rothadás.

A fapadló vízszigetelése a fürdőszobában különböző nedvességálló vegyületekkel történő felületkezeléssel történik.

Az ilyen készítmények olyan fóliát képeznek, amely megakadályozza a víz érintkezését a fával. Ezenkívül a vegyületek aktív összetevői behatolnak a padlóba, és belülről vízszigetelnek.

Még akkor is, ha a fürdőszobában a fapadló magas minőségű vízszigeteléséhez szükséges összes szükséges intézkedést meg kell tenni, egy kis trükket kell használnunk: a padlószintet néhány centiméterrel le kell csökkenteni a többi helyiség padlójánál, és el kell különíteni a fürdőszobát egy kis lefolyóval.

Szivárgás esetén ez egy ideig elhalasztja.

A vízszigetelés jellemzői egy faházban

Most fontold meg, hogy a lemaradás a fapadló alatt történik.

A padló lefektetéséhez két lehetőség van:

A szakértők tanácsot adnak arra, hogy a faszerkezet betonpadlói több okból kifolyólag:

 • a ház építése nehezebbé válik
 • nincs lehetőség a padló vízszigetelésére olyan minőségi szempontból, mint a késések használata esetén;
 • állandó hőszivárgás van;
 • a fakeretes falak építése érzékenyebb a rezgésekre, amelyek az esztrich repedését okozhatják.

Lagi a fa padló alatt

Ezért részletesebben megvizsgáljuk a padlózat vízszigetelését a fürdőszobában a saját kezünkkel, egy rönk segítségével.

Fa padló rönkökön

A telepítési folyamat késése a következő:

 1. Kezdetben az alapítvány vízzáró speciális gipszkeverékkel, amely lehet polimer masztix vagy cement-homok habarcs.
  Különös figyelmet fordítanak azokra a helyekre, ahol az alapítvány a falak mellett helyezkedik el.
  Meg kell jegyezni, hogy a faépületben lévő fürdőszobában vízszigetelést kell végezni a komplexumban, vagyis jobb a padló vízszigetelésével a falakhoz.

Bármely padló a fürdőszobában megköveteli az ízület tömítését a falhoz.

A páratartalom leállításakor tanácsos követni. Az optimális érték a 40-60% tartományban van.

Ha a páratartalom túl magas, a fa megduzzadhat, felemelheti a padlót, ha túl alacsony, akkor repedés keletkezhet.

Vízszigetelő bevonatok

A fektetés előtt a különleges vízszigetelő réteggel ellátott anyagot kell kezelni.

A faházban a fürdőszobában a legtartósabb vízszigetelés több réteg bevonásakor hozható létre.

Az alábbi lehetőségek közül választhat (vagy ezek kombinációját):

 1. Bitumenes lakk - a leginkább gazdaságos és könnyen használható módszer. Az oldott bitumen egyfajta membránnal borítja a fát, amely nagy rugalmassággal rendelkezik, aminek köszönhetően az alakváltozások során kibontakozik és eltűnik.
 2. A primer lakkozás - amellett, hogy olyan funkciót valósít meg, mint a fürdőszobai padlóburkolatok vízszigetelése, ezenkívül javítja a fa felületének áteresztő képességét, ami hozzájárul a parketta lakkának jobb behatolásához, és képes bizonyos árnyékot adni a tábláknak.
  Ezenkívül növeli az anyag szilárdságát.
 3. Parketta lakkok - vízálló a fa külső felületén.
 4. Foltok - a felső faanyagok szerkezetének fényesebbé tétele, és a színezékek hozzáadásával a kívánt színű felületet festeni lehet.

A padlóburkolat vízszigetelése olyan feladat, amelyet még a kezdő is könnyen elérhet. A legfontosabb az, hogy kövessük a cikkünkben adott tanácsokat. Abban az esetben, ha nehézséget okoz egy adott vízszigetelő bevonat kiválasztása a márkák között, ne habozzon kapcsolatba lépni az eladóval. A jó választás megvédi padlóját a nedvesség káros hatásaitól.